Συζήτηση χρήστη:Dr DJ Wood

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Καλώς ήρθες![επεξεργασία κώδικα]

Γεια σου Dr DJ Wood, καλώς ήρθες στην Βικιπαίδεια!

Ελπίζω να σου αρέσει να συνεισφέρεις εδώ. Η λειτουργία της Βικιπαίδειας είναι πολύ εύκολη, ακόμα και η συγγραφή κάποιου λήμματος μπορεί να ξεκινήσει χωρίς να γνωρίζεις τις λεπτομέρειες. Σημαντικό είναι ότι δεν μπορείς να καταστρέψεις ολοκληρωτικά ένα λήμμα αφού υπάρχει πρόνοια για την αποθήκευση παλιών εκδόσεων που πολύ εύκολα μπορούν να επανέλθουν όταν χρειάζεται, οπότε δεν χρειάζεται να ανησυχείς ή να διστάζεις. Χρησιμοποίησε την βοήθεια για ό,τι απορία έχεις. Διάβασε την Πολιτική που ακολουθεί η Βικιπαίδεια. Επισκέψου την Αγορά όπου μπορείς να διαβάσεις όλα τα σχετικά για αυτό τον ιστοχώρο, να εκφράσεις απόψεις και να κάνεις ερωτήσεις.

Οδηγός χρήσης του οπτικού επεξεργαστή κειμένων
Οδηγός χρήσης κώδικα μορφοποίησης
Εισαγωγή στη Βικιπαίδεια
Μερικές ιδέες
Μερικές ιδέες και κόλπα για να ξεκινήσεις:

Μπορείς να με ρωτήσεις ότι χρειάζεσαι στη δική μου σελίδα συζήτησης. Μην ανησυχείς και μην φοβάσαι για τίποτε. Κι εγώ ήμουν ένας άσχετος όταν ξεκίνησα.

Μια παράκληση: Αν μπορείς και επιθυμείς συμπλήρωσε αυτό το πολύ μικρό ερωτηματολόγιο που δεν θα σου πάρει πάνω από ένα λεπτό: https://blog.wikimedia.gr/new-users-form-2020/

Σου εύχομαι καλή συμμετοχή!Geraki (συζήτηση) 20:01, 19 Νοεμβρίου 2020 (UTC)

Πνευματικά δικαιώματα[επεξεργασία κώδικα]

Παρακαλώ μη δημιουργήσεις ξανά λήμμα κάνοντας κόπι - πέιστ από άλλες ιστοσελίδες, όπως έκανες στο λήμμα "Στατίνες" (κατά λέξη αντιγραφή από εδώ. Αυτό είναι παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων και απαγορεύεται στη Βικιπαίδεια. Ως συνέπεια, το λήμμα διαγράφηκε. Ευχαριστώ. --Ttzavarasσυζήτηση 21:18, 22 Νοεμβρίου 2020 (UTC)

Νέα λήμματα[επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα αν θες να δημιουργήσεις νέα λήμματα το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να μεταφράζεις από την αγγλική η άλλη βικιπαίδεια όπως κάνουμε οι περισσότεροι από εμάς εδώ μέσα. Εγώ βασικά ασχολούμαι με τον κινηματογράφο αλλά και το οργανωμένο έγκλημα (πχ βιογραφίες γεγονότα κτλ) Για να μην κουράζεσαι μιας και τα λήμματα στην αγγλική βικιπαίδεια είναι μεγάλα σε συμβουλεύω να μεταφράζεις μικρά λήμματα στην αρχή για να εξοικοιωθεις και με των κώδικα .Για οποιαδήποτε απορία είμαι στην διάθεση σου. Καλή συνέχεια.Σαμουράι (συζήτηση) 15:55, 24 Δεκεμβρίου 2020 (UTC)

Ονόματα στα αγγλικά[επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα. Δεν θεωρώ απαραίτητο τα λήμμα για χημικές ουσίες να αναφέρουν την ονομασία στα αγγλικά. Συνήθως οι παρενθέσεις με ονόματα σε άλλες γλώσσες μπαίνουν σε περίπτωση που είναι επίσημη ονομασία ενός τοπωνυμίου ή το επιστημονικό διώνυμο κάποιου οργανισμού. --C Messier 18:56, 8 Φεβρουαρίου 2021 (UTC)

ΟΚ! Dr DJ Wood (συζήτηση) 19:44, 8 Φεβρουαρίου 2021 (UTC) Το αποδέχομαι αφού έτσι πρέπει να είναι στη Βικιπαίδεια. Από τη δική μου προσωπική -χημική- οπτική, θεώρησα ότι αν ένας θέλει να αναζητήσει και περαιτέρω πληροφορίες για ένα ειδικό χημικό λήμμα, βλ. μια δραστική ουσία, να μπορεί να το κάνει. Θα ήταν δηλ. βοηθητικό για τον αναγνώστη να γνωρίζει το English technical name. ΟΚ όμως ! Dr DJ Wood (συζήτηση) 19:49, 8 Φεβρουαρίου 2021 (UTC)

Δημήτριος Μπικιάρης[επεξεργασία κώδικα]

Τα κείμενα πρέπει να είναι 100% δικά μας. Δεν πρέπει να παραβιάζονται πνευματικά δικαιώματα. Στο λήμμα υπάρχουν κείμενα από αυτή και άλλες σελίδες.--MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 18:27, 19 Φεβρουαρίου 2021 (UTC)