Συζήτηση χρήστη:Dr DJ Wood

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Καλώς ήρθες![επεξεργασία κώδικα]

Γεια σου Dr DJ Wood, καλώς ήρθες στην Βικιπαίδεια!

Ελπίζω να σου αρέσει να συνεισφέρεις εδώ. Η λειτουργία της Βικιπαίδειας είναι πολύ εύκολη, ακόμα και η συγγραφή κάποιου λήμματος μπορεί να ξεκινήσει χωρίς να γνωρίζεις τις λεπτομέρειες. Σημαντικό είναι ότι δεν μπορείς να καταστρέψεις ολοκληρωτικά ένα λήμμα αφού υπάρχει πρόνοια για την αποθήκευση παλιών εκδόσεων που πολύ εύκολα μπορούν να επανέλθουν όταν χρειάζεται, οπότε δεν χρειάζεται να ανησυχείς ή να διστάζεις. Χρησιμοποίησε την βοήθεια για ό,τι απορία έχεις. Διάβασε την Πολιτική που ακολουθεί η Βικιπαίδεια. Επισκέψου την Αγορά όπου μπορείς να διαβάσεις όλα τα σχετικά για αυτό τον ιστοχώρο, να εκφράσεις απόψεις και να κάνεις ερωτήσεις.

Οδηγός χρήσης του οπτικού επεξεργαστή κειμένων
Οδηγός χρήσης κώδικα μορφοποίησης
Εισαγωγή στη Βικιπαίδεια
Μερικές ιδέες
Μερικές ιδέες και κόλπα για να ξεκινήσεις:

Μπορείς να με ρωτήσεις ότι χρειάζεσαι στη δική μου σελίδα συζήτησης. Μην ανησυχείς και μην φοβάσαι για τίποτε. Κι εγώ ήμουν ένας άσχετος όταν ξεκίνησα.

Μια παράκληση: Αν μπορείς και επιθυμείς συμπλήρωσε αυτό το πολύ μικρό ερωτηματολόγιο που δεν θα σου πάρει πάνω από ένα λεπτό: https://blog.wikimedia.gr/new-users-form-2020/

Σου εύχομαι καλή συμμετοχή!Geraki (συζήτηση) 20:01, 19 Νοεμβρίου 2020 (UTC)

Πνευματικά δικαιώματα[επεξεργασία κώδικα]

Παρακαλώ μη δημιουργήσεις ξανά λήμμα κάνοντας κόπι - πέιστ από άλλες ιστοσελίδες, όπως έκανες στο λήμμα "Στατίνες" (κατά λέξη αντιγραφή από εδώ. Αυτό είναι παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων και απαγορεύεται στη Βικιπαίδεια. Ως συνέπεια, το λήμμα διαγράφηκε. Ευχαριστώ. --Ttzavarasσυζήτηση 21:18, 22 Νοεμβρίου 2020 (UTC)

Νέα λήμματα[επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα αν θες να δημιουργήσεις νέα λήμματα το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να μεταφράζεις από την αγγλική η άλλη βικιπαίδεια όπως κάνουμε οι περισσότεροι από εμάς εδώ μέσα. Εγώ βασικά ασχολούμαι με τον κινηματογράφο αλλά και το οργανωμένο έγκλημα (πχ βιογραφίες γεγονότα κτλ) Για να μην κουράζεσαι μιας και τα λήμματα στην αγγλική βικιπαίδεια είναι μεγάλα σε συμβουλεύω να μεταφράζεις μικρά λήμματα στην αρχή για να εξοικοιωθεις και με των κώδικα .Για οποιαδήποτε απορία είμαι στην διάθεση σου. Καλή συνέχεια.Σαμουράι (συζήτηση) 15:55, 24 Δεκεμβρίου 2020 (UTC)

Ονόματα στα αγγλικά[επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα. Δεν θεωρώ απαραίτητο τα λήμμα για χημικές ουσίες να αναφέρουν την ονομασία στα αγγλικά. Συνήθως οι παρενθέσεις με ονόματα σε άλλες γλώσσες μπαίνουν σε περίπτωση που είναι επίσημη ονομασία ενός τοπωνυμίου ή το επιστημονικό διώνυμο κάποιου οργανισμού. --C Messier 18:56, 8 Φεβρουαρίου 2021 (UTC)

ΟΚ! Dr DJ Wood (συζήτηση) 19:44, 8 Φεβρουαρίου 2021 (UTC) Το αποδέχομαι αφού έτσι πρέπει να είναι στη Βικιπαίδεια. Από τη δική μου προσωπική -χημική- οπτική, θεώρησα ότι αν ένας θέλει να αναζητήσει και περαιτέρω πληροφορίες για ένα ειδικό χημικό λήμμα, βλ. μια δραστική ουσία, να μπορεί να το κάνει. Θα ήταν δηλ. βοηθητικό για τον αναγνώστη να γνωρίζει το English technical name. ΟΚ όμως ! Dr DJ Wood (συζήτηση) 19:49, 8 Φεβρουαρίου 2021 (UTC)

Δημήτριος Μπικιάρης[επεξεργασία κώδικα]

Τα κείμενα πρέπει να είναι 100% δικά μας. Δεν πρέπει να παραβιάζονται πνευματικά δικαιώματα. Στο λήμμα υπάρχουν κείμενα από αυτή και άλλες σελίδες.--MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 18:27, 19 Φεβρουαρίου 2021 (UTC)

Συνάντηση Κυριακής[επεξεργασία κώδικα]

Καλημέρα. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχεις ενεργή διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προκειμένου να μπορεί να σου αποσταλεί ο σύνδεσμος για να συνδεθείς στη συνάντηση.--MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 09:09, 6 Μαρτίου 2021 (UTC)

Πρόταση λήμματος για διαγραφή[επεξεργασία κώδικα]

Αγαπητέ/ή Dr DJ Wood, το λήμμα Αναστασία Ζαννή που δημιούργησες (ή σε ενδιαφέρει) έχει προταθεί για γρήγορη διαγραφή για τον ακόλουθο λόγο: Μη εγκυκλοπαιδικό. Εάν είσαι σίγουρος ότι το λήμμα ακολουθεί την πολιτική και δεν περιλαμβάνεται στα κριτήρια γρήγορης διαγραφής, μπορείς να πεις τη γνώμη σου στη σελίδα συζήτησης του λήμματος. Πιθανόν να χρειάζεται να διαβάσεις την πολιτική (π.χ. εγκυκλοπαιδικότητα ή προβλήματα πνευματικών δικαιωμάτων) και τις σχετικές οδηγίες πριν σχηματίσεις άποψη. —AntonyFragakis (συζήτηση) 12:41, 31 Μαρτίου 2021 (UTC)

Άνοιξη ΚΑΕ[επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα. Έχει ξεκινήσει το Άνοιξη ΚΑΕ 2021, ένας διαγωνισμός για την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη που τρέχει και εδώ για έκτη χρονιά. Τα έπαθλα για πέντε χρήστες είναι βιβλία αξίας 80 ευρώ. NikosLikomitros (συζήτηση) 20:30, 20 Απριλίου 2021 (UTC)

Άνοιξη ΚΑΕ[επεξεργασία κώδικα]

Ευχαριστώ πολύ Νικόλαε! Δεν το γνώριζα αυτό.

Άλλωστε είμαι νέος, και πολύ αρχάριος εδώ ... thanks, Dr DJ Wood (συζήτηση) 13:52, 21 Απριλίου 2021 (UTC)

Ομάδα Αλήθειας[επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα και καλό μήνα, ήθελα να σε ενημερώσω πως σκοπεύω να προτείνω προς (συζήτηση) διαγραφή(ς) το λήμμα "Ομάδα Αλήθειας" το οποίο ξεκίνησες. Εκτιμώ τον χρόνο και τον κόπο που έκανες για τη δημιουργία του, προς αποφυγή τυχόν παρεξήγησης, ωστόσο, θεωρώ πως βάσει της τωρινής εικόνας του, καθώς και της γενικότερης κάλυψης του συγκεκριμένου θέματος (κυρίως σπεκουλάρισμα και αβεβαιότητα ως προς τον σκοπό, την ταυτότητα κτλ.) δεν είναι δυνατό να παραμείνει. Όχι τουλάχιστον αυτή τη στιγμή. Καλή συνέχεια και συγγνώμη για την όποια αναστάτωση. --🇫🇷 Glorious 93 συζήτηση 09:05, 2 Μαΐου 2021 (UTC)

Άγγελος Τσεκέρης[επεξεργασία κώδικα]

Δεν χρειάζεται να διαγραφεί το λήμμα. Κάνε μετακίνηση στον σωστό τίτλο "ΔώραΣ.'' (συζήτηση) 16:57, 6 Μαΐου 2021 (UTC)

Νουριγιέ Γκιουλμέν[επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα, ήθελα να σε ενημερώσω πως προχώρησα σε αναίρεση της επεξεργασίας σου στο λήμμα Νουριγιέ Γκιουλμέν. Η ύπαρξη κόκκινων συνδέσμων είναι ιδιαιτέρως σημαντική για τη Βικιπαίδεια, καθώς πολλοί από αυτούς θα είναι η αφορμή για την συγγραφή, στην πορεία, νέων λημμάτων, ενώ και το ίδιο το θέμα της συγκριτικής λογοτεχνίας ασφαλώς και είναι εγκυκλοπαιδικό καθώς αποτελεί και αντικείμενο σπουδών. Παράλληλα, ο όρος "Τουρκάλα", ναι μεν υπάρχει, ωστόσο είναι αρκετά υποτιμητικός και καλό θα ήταν να προτιμάται ο όρος "Τούρκισσα", αρκετά πιο λόγιος. Σχετικά προτείνω την σύντομη ανάλυση που γίνεται εδώ, ενώ και η σαφής προτίμησή του στην ελληνική έκδοση του τουρκικού εθνικού ραδιοτηλεοπτικού δικτύου TRT (πχ. εδώ). Φαίνεται, και αυτό, να δείχνει προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση. Βικιφιλικά, 🇫🇷 Glorious 93 συζήτηση 14:54, 17 Μαΐου 2021 (UTC)

Υπερτροφική μυοκαδιοπάθεια[επεξεργασία κώδικα]

Πού ακριβώς λείπει το -ρ; --Ttzavarasσυζήτηση 19:41, 4 Ιουνίου 2021 (UTC)

Ναι, βρήκα πού λείπει, πολύ σωστά, αλλά δεν μπορώ να το διορθώσω στα Wikidata, δεν ξέρω γιατί. Θα επιληφθώ. Ευχαριστώ θερμά για την ειδοποίηση! --Ttzavarasσυζήτηση 19:46, 4 Ιουνίου 2021 (UTC)
 Έγινε! Και πάλι ευχαριστώ! --Ttzavarasσυζήτηση 19:49, 4 Ιουνίου 2021 (UTC)

Συγχαρητηρια για τις συνεισφορές σου...[επεξεργασία κώδικα]

...και για τις πηγές που χρησιμοποιείς, με μια προχειρη ματια που έριξα ειναι ψηλού επιπέδου. Τις εχει αναγκη η ΒΠ. Δυο τρόποι που ίσως σου φανούν χρήσιμοι να ετοιμάζουν τον κώδικα της κάθε πηγής ειναι για:

Ελπίζω να σου φανούν χρήσιμοι. Καλή συνέχεια! Φιλικά, Cinadon36 18:10, 17 Ιουνίου 2021 (UTC)

Αγαπητέ Χρήστης:Cinadon36, σε ευχαριστώ για τη βοήθειά σου και επίσης για το θετικό σου σχόλιο! Είμαι .. πολύ αρχάριος ακόμα Dr DJ Wood (συζήτηση) 13:56, 18 Ιουνίου 2021 (UTC)

Κύριε Wood αν σας δίνει συγχαρητήρια ο Σινάντον ψάξτε να βρείτε τι έχετε κάνει λάθος.37.6.2.149 14:12, 18 Ιουνίου 2021 (UTC) - Αγαπητέ Χρήστης:37.6.2.149 (άγνωστε και ανώνυμε φίλε) ΟΚ! θα το κοιτάξω. Δες και εσύ όμως, τι έκανα λάθος; ... Dr DJ Wood (συζήτηση) 18:17, 18 Ιουνίου 2021 (UTC)

Χρήση κεφαλαίων[επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα, στην ιντερνετική γλώσσα η χρήση μόνο κεφαλαίων γραμμάτων (πχ. ΕΔΩ) δείχνει πως φωνάζεις αντί να μιλάς σε κανονικό τόνο. Ίσως να πρόκειται για παρεξήγηση, ωστόσο, και δεν νομίζω να διαφωνήσεις, η χωρίς ένταση συζήτηση είναι πάντοτε καλύτερα από μία "θερμή" συζήτηση. Εάν, πάλι, θες να τονίσεις κάτι που γράφεις εντός της Βικιπαίδειας μπορείς να χρησιμοποιήσεις αποστρόφους (') πριν και μετά το απόσπασμα κειμένου που θες να τονίσεις. Συγκεκριμένα, δύο απόστροφοι θα δώσουν κείμενο σε italics, ενώ τρεις απόστροφοι θα δώσουν κείμενο σε bold/έντονη γραμματοσειρά. Καλή συνέχεια. 😉 🇫🇷 Glorious 93 συζήτηση 10:25, 20 Ιουνίου 2021 (UTC)