Κατάλογος νομών Ελλάδας ανά πληθυσμό

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Από την 1η Ιανουαρίου του 2011, οπότε τέθηκε σε ισχύ το Πρόγραμμα Καλλικράτης του Ν.3852/2010[1],, οι Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις καταργήθηκαν και αντικαταστάθηκαν (με μετονομασία ή διάσπαση) από τις Περιφερειακές Ενότητες. Ακολουθεί ο Κατάλογος Περιφερειακών Ενοτήτων Ελλάδας ανά πληθυσμό ταξινομημένη με βάση τον πραγματικό πληθυσμό κάθε Π.Ε. [2] και σύμφωνα με τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας ( Απογραφή 2011 ).

Θέση Περιφερειακή Ενότητα Πληθυσμός
1 Π.Ε. Θεσσαλονίκης 1.110.312
2 Π.Ε. Κεντρικού Τομέα Αθηνών 1.029.520
3 Π.Ε. Βορείου Τομέα Αθηνών 591.680
4 Π.Ε. Νοτίου Τομέα Αθηνών 529.826
5 Π.Ε. Ανατολικής Αττικής 502.348
6 Π.Ε. Δυτικού Τομέα Αθηνών 489.675
7 Π.Ε. Πειραιώς 448.997
8 Π.Ε. Αχαΐας 309.694
9 Π.Ε. Ηρακλείου 305.490
10 Π.Ε. Λάρισας 284.325
11 Π.Ε. Εύβοιας 210.815
12 Π. Ε. Αιτωλοακαρνανίας 210.802
13 Π.Ε. Μαγνησίας 190.010
14 Π.Ε. Σερρών 176.430
15 Π.Ε. Ιωαννίνων 167.901
16 Π.Ε. Δυτικής Αττικής 160.927
17 Π.Ε. Μεσσηνίας 159.954
18 Π.Ε. Ηλείας 159.300
19 Π.Ε. Φθιώτιδας 158.231
20 Π.Ε. Χανίων 156.585
21 Π.Ε. Κοζάνης 150.196
22 Π.Ε. Έβρου 147.947
23 Π.Ε. Κορινθίας 145.082
24 Π.Ε. Ημαθίας 140.611
25 Π.Ε. Πέλλας 139.680
26 Π.Ε. Τρικάλων 131.085
27 Π.Ε. Πιερίας 126.698
28 Π.Ε. Καβάλας 124.917
29 Π.Ε. Ρόδου 119.830
30 Π.Ε. Βοιωτίας 117.920
31 Π.Ε. Καρδίτσας 113.544
32 Π.Ε. Ροδόπης 112.039
33 Π.Ε. Ξάνθης 111.222
34 Π.Ε. Χαλκιδικής 105.908
35 Π.Ε. Κέρκυρας 104.371
36 Π.Ε. Δράμας 98.287
37 Π.Ε. Αργολίδας 97.044
38 Π.Ε. Λακωνίας 89.138
39 Π.Ε. Αρκαδίας 86.685
40 Π.Ε. Λέσβου 86.436
41 Π.Ε. Ρεθύμνης 85.609
42 Π.Ε. Κιλκίς 80.419
43 Π.Ε. Λασιθίου 75.381
44 Π.Ε. Νήσων 74.651
45 Π.Ε. Άρτας 67.877
46 Π.Ε. Πρέβεζας 57.491
47 Π.Ε. Χίου 52.674
48 Π.Ε. Φλώρινας 51.414
49 Π.Ε. Καστοριάς 50.322
50 Π.Ε. Θεσπρωτίας 43.587
51 Π.Ε. Ζακύνθου 40.759
52 Π.Ε. Φωκίδας 40.343
53 Π.Ε. Κεφαλληνίας 35.801
54 Π.Ε. Κω 34.396
55 Π.Ε. Σάμου 32.977
56 Π.Ε. Γρεβενών 31.757
57 Π.Ε. Καλύμνου 29.452
58 Π.Ε. Λευκάδας 23.693
59 Π.Ε. Σύρου 21.507
60 Π.Ε. Νάξου 20.837
61 Π.Ε. Ευρυτανίας 20.081
62 Π.Ε. Θήρας 18.883
63 Π.Ε. Λήμνου 17.262
64 Π.Ε. Πάρου 14.926
65 Π.Ε. Σποράδων 13.798
66 Π.Ε. Θάσου 13.770
67 Π.Ε. Μυκόνου 10.134
68 Π.Ε. Μήλου 9.932
69 Π.Ε. Ικαρίας 9.882
70 Π.Ε. Άνδρου 9.221
71 Π.Ε. Τήνου 8.636
72 Π.Ε. Καρπάθου 7.310
73 Π.Ε. Κέας-Κύθνου 3.911
74 Π.Ε. Ιθάκης 3.231
Άγιο Όρος 1.811
Σύνολο Ελλάδας 10.815.197


Δείτε επίσης[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]