Συζήτηση χρήστη:Geraki/Αρχείο 12

Τα περιεχόμενα της σελίδας δεν υποστηρίζονται σε άλλες γλώσσες.
Χειριστής bot
Βικιθήκη
Wikimedia Commons
Χρήστης OTRS
Διαχειριστής
Γραφειοκράτης
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μην ξεχνάτε ότι μπορείτε να
μου στείλετε και e-mail
Διατηρώ το δικαίωμα της δημοσίευσης
οποιουδήποτε e-mail αφορά
θέματα της Βικιπαίδειας.
Do not forget that you can
also send me an e-mail
I reserve the right to publish
any e-mail regarding Wikipedia topics.


Προηγούμενα μηνύματα στο Αρχείο 11

Επιχείρηση ποδόσφαιρο 2

Υπάρχουν ορισμένοι ελέγχοι και άλλα που θα ήθελα να γίνουν για την επιχείρηση. Όποτε μπορείς. Αν υπάρχει τρόπος να κάνω όποιοδηποτε από μόνος μου σε παρακαλώ να μου το πεις. Να σε ενημερώσω αρχικά ότι έχω ολοκληρώσει την αποτίμηση όλων των λημμάτων ως προς της σπουδαιότητα. Μένει η αποτίμηση ως προς την ποιότητα. Κάποια από τα πιο κάτω είναι πολύ σημαντικά και κάποια όχι.

  1. Εύρεση λημμάτων της κατηγορίας Κατηγορία:Ποδόσφαιρο χωρίς το Πρότυπο:Επιχείρηση Ποδόσφαιρο (μην το προσθέσεις, απλά πες μου τα λήμματα)
  2. Εύρεση λημμάτων με το πρότυπο της επιχείρησης (σελίδα συζήτησης τους) που δεν ανήκουν σε καμία κατηγορία (τα λήμματα) ή δεν ανήκουν σε κάποια υποκατηγορία της Κατηγορία:Ποδόσφαιρο.
  3. Στο πρότυπο τοποθετούνται οι υποεπιχειρήσης με τη χρήση |οε1 |οε2 κτλ. Επειδή τα ονομάζουμε υποεπιχειρήσεις αντί ομάδες εργασίες θα ήθελα να αντικατασταθεί με |υ1= |υ2= κτλ σε όλες τις σελίδες συζήτησης που χρησιμοποιείται (όχι να υφίστανται και οι δύο τρόποι). Φυσικά θα ενημερωθεί και το πρότυπο (αυτό ξέρω να το κάνω ).
  4. Αν υπάρχει κάπου στο πρότυπο η παράμετρος |οε1=Ποδοσφαιριστές (ή οε2, οε3, οε4, οε5) να διαγραφεί. Δεν υπάρχει τέτοια υποεπιχείρηση.
  5. Θα ήθελα να ελεχθεί αν σε όλες τις σελίδες συζήτησεις με ενεργοποιημένη την παράμετρο Ολυμπιακός Πειραιώς είναι και ενεργοποιημένη η παράμετρος Ελληνικό Ποδόσφαιρο. Το δοκίμασα με αυτό τον τρόπο, [1] αλλά οι κατηγορίες είναι υποσελίδες και χρησιμοποιεί γενικά τα λήμματα της Κατηγορία:Λήμματα Επιχείρησης Ποδόσφαιρο. (Ουσιαστικά αν λειτουργούσε θα έπρεπε να βγάζει το ίδιο αριθμό με τα λήμματα της υποεπιχείρησης Ολυμπιακός Πειραιώς).
  6. Κατάλογος λημμάτων (σε μια υποσελίδα στη σελίδα συζήτησης μου) της Κατηγορία:Ποδόσφαιρο που δεν ανήκουν σε καμία υποεπιχείρηση.
  7. Να ελεχθεί αν όλα τα λήμματα της Κατηγορία:Ποδόσφαιρο στην Ελλάδα έχουν ενεργοποιημένη την παράμετρο ελληνικό. Αν δεν είναι σε κάποια μην την προσθέσεις, απλά πες μου τα λήμματα. Αυτό ισχύει και για τα ποιο κάτω.
  8. Να ελεχθεί αν όλα τα λήμματα της Κατηγορία:Ποδόσφαιρο στην Κύπρο έχουν ενεργοποιημένη την παράμετρο κυπριακό
  9. Να ελεχθεί αν όλα τα λήμματα της Κατηγορία:Ποδόσφαιρο στην Αγγλία έχουν ενεργοποιημένη την παράμετρο αγγλικό
  10. Να ελεχθεί αν όλα τα λήμματα της Κατηγορία:Ποδόσφαιρο στη Γαλλία έχουν ενεργοποιημένη την παράμετρο γαλλικό
  11. Να ελεχθεί αν όλα τα λήμματα της Κατηγορία:Ποδόσφαιρο στη Γερμανία έχουν ενεργοποιημένη την παράμετρο γερμανικό
  12. Να ελεχθεί αν όλα τα λήμματα της Κατηγορία:Ποδόσφαιρο στην Ισπανία έχουν ενεργοποιημένη την παράμετρο ισπανικό
  13. Να ελεχθεί αν όλα τα λήμματα της Κατηγορία:Ποδόσφαιρο στη Μάλτα έχουν ενεργοποιημένη την παράμετρο μαλτέζικο
  14. Να ελεχθεί αν όλα τα λήμματα της Κατηγορία:Ποδόσφαιρο στην Πορτογαλία έχουν ενεργοποιημένη την παράμετρο πορτογαλικό
  15. Να ελεχθεί αν όλα τα λήμματα της Κατηγορία:Ποδόσφαιρο στην Ολλανδία έχουν ενεργοποιημένη την παράμετρο ολλανδικό
  16. Να ελεχθεί αν όλα τα λήμματα της Κατηγορία:Ποδόσφαιρο στη Ρωσία έχουν ενεργοποιημένη την παράμετρο ρωσικό
  17. Να ελεχθεί αν όλα τα λήμματα της Κατηγορία:Ποδόσφαιρο στην Ιταλία έχουν ενεργοποιημένη την παράμετρο ιταλικό
  18. Να ελεχθεί αν όλα τα λήμματα της Κατηγορία:Γυναικείο ποδόσφαιρο έχουν ενεργοποιημένη την παράμετρο γυναικείο
  19. Στον πίνακα της επιχείρησης πίνακα η λέξη προς επέκταση ήταν με μικρό και την έκανα Προς επέκταση. Για τη λέξη άγνωστη όμως δε βρήκα τον τρόπο να γίνει με κεφαλαίο.
  20. Γιατί στην κατηγορία Κατηγορία:Λήμματα Επιχείρησης Ποδόσφαιρο χωρίς αποτίμηση εμφανίζεται η { ; Δυστυχώς λόγο αυτού δεν δουλεύει η αναζήτηση.
  21. Γενικα για τη ΒΠ (το αναφέρω λόγο των ποδοσφαιριστών): Αφού πάντα γράφουμε το όνοματεπώνυμο κάποιου προσώπου βάζοντας πρώτα το όνομα και μετά το επίθετο, δεν γίνεται αυτόματα όταν τοποθετούνται σε κατηγορία να κατηγοριοποιούνται βάση του επιθέτου (δηλ. της δεύτερης λέξης); Έτσι δεν θα απαιτείται σχεδόν σε όλους να προσθέτουμε το γράμμα το επιθέτου όταν γράφουμε την κατηγορία. Π.χ. Γιάννης Οκκάς --> [[Κύπριοι ποδοσφαιριστές|Ο]].
  22. Να εντοπιστούν όσα λήμματα της Κατηγορία:Ποδόσφαιρο δεν έχουν interwiki γενικά και ειδικά προς την αγγλική ΒΠ. Επίσης, υπάρχει τρόπος να ελεχθεί αν κάποιο από τα λήμματα που έχει interwiki προς την αγγλική, δεν υπάρχει στο αντίστοιχο αγγλικό λήμμα interwiki προς την ελληνική ΒΠ.
  23. Να εντοπιστούν όσα λήμματα της Κατηγορία:Ποδόσφαιρο έχουν κοινό interwiki προς την αγγλική ΒΠ. Βρήκα μερικά και επρόκειτο για λάθος.
  24. Υπάρχει τρόπος να εντοπιστούν λήμματα ποδοσφαιριστών (νομίζω όλοι ανήκουν σε κάποια υποκατηγορία της Κατηγορία:Ποδοσφαιριστές) που ανήκουν σε κάποια κατηγορία του τύπου Κατηγορία:Ποδοσφαιριστές ΠΑΟΚ (αν και πιστεύω ότι αυτό μάλλον είναι αδύνατο).
  25. Τελικά μπορείς να κάνεις ένα bot για να ενημερώνει αυτόματα τον πίνακα; Θα ήταν επιθυμητό και για τις άλλες υποεπιχειρήσεις. Επίσης, αν δεν κάνεις bot και παραμείνει χειροκίνητη η ενημέρωση του πίνακα, υπάρχει τρόπος το Cat Scan να παρουσιάζει ακριβή αριθμό λημμάτων μετά το 1000. Ήδη υπάρχει πρόβλημα με 2 κατηγορίες σπουδαιότητας και επειδή ανήκουν στην ίδια κατηγορία ποιότητας δεν μπορώ ούτε μέσω αφαίρεσης να κάνω διάκριση.
  26. Στο πρότυπο, στις υποεπιχειρήσεις, αντικατέστησα τις σημαίες των χωρών με ποδοσφαιρικές μπάλες με τη σημαία των χωρών. Κάποιες υπήρχαν στα κοινά, κάποιες τις δημιούργησα εγώ. Δυστυχώς, τα μεγέθη είναι διαφορετικά και παρόλο που στο πρότυπο δίνεται η εντολή να έχουν ένα καθορισμένο μέγεθος, εντούτοις δεν έχουν το ίδιο και φαίνεται άσχημο. Ξέρω ότι η αλλάγη πρέπει να γίνει στις εικόνες των μπάλων αλλά δοκίμασα με μια και δεν τα κατάφερα.
  27. Υπάρχει τρόπος με το Cat Scan να εντοπίσω π.χ. τα λήμματα μεσαίας σπουδαιότητας της υποεπιχείρησης κυπριακό ποδόσφαιρο. Το προσπάθησα αλλά η κατηγορία με τα λήμματα της υποεπιχείρησης είναι υποσελίδα της Κατηγορία:Λήμματα Επιχείρησης Ποδόσφαιρο και τα εμφανίζει όλα.
  28. Είχα ζητήσει και παλαιότερα κάποιες μετακινήσεις κατηγοριών Βικιπαίδεια:Δουλειές για bots#Μετακίνηση Κατηγοριών και Βικιπαίδεια:Δουλειές για bots#Κατηγορίες Επιχειρήσεωναλλά δεν πήρα απάντηση. Μόνο εσύ ασχολείσαι με αυτά στη ΒΠ; Ποιοι άλλη χρήστες ασχολούνται ώστε να τους "ενοχλώ" και αυτούς;
  29. Σου είχα πει παλαιότερα ότι θα κατηγοριοποιήσω τα λήμματα της επιχείρησης ως προς τη μέρα δημιουργίας τους. Θα ήθελα, για να μη χαθώ στο δρόμο, να τοποθετηθεί σε όσα λήμματα έχουν το πρότυπο στη σελίδα συζήτησης τους (δηλ. τα λήμματα της Κατηγορία:Ποδόσφαιρο) μια κρυφή κατηγορία π.χ. Κατηγορία:Λήμματα που δεν έχουν κατηγοριοποιηθεί ως προς την ημέρα δημιουργίας τους. Κάθε λήμμα που θα κατηγοριοποιώ θα το αφαιρώ από την κατηγορία και όταν μείνει κενή θα διαγραφεί.

Το ξέρω ότι ζητάω πάρα πολλά και το κατανοώ ότι μπορεί να μη γίνει και κανένα. Ειλικρινά δεν υπάρχει πρόβλημα. Δεν είσαι υποχρεωμένος να εκτελείς επιθυμίες μου Μακάρι να μπορούσα να δημιουργήσω κάποιο bot να τα κάνω από μόνος αλλά μάλλον απαιτούνται εξειδικευμένες γνώσεις προγραμματισμού που δεν τις έχω. Δε ξέρω και κανένα άλλο χρήστη που θα μπορούσε να βοηθήσει. Σε ευχαριστώ εκ των προτέρων ότι και αν γίνει. Φιλικά, Xaris333 (συζήτηση) 23:00, 10 Νοεμβρίου 2012 (UTC)[απάντηση]


  • 1 - "Εύρεση λημμάτων της κατηγορίας Κατηγορία:Ποδόσφαιρο χωρίς το Πρότυπο:Επιχείρηση Ποδόσφαιρο":
  • 2 - Δεν γίνεται, τουλάχιστον εύκολα.
  • 3 - "Επειδή τα ονομάζουμε υποεπιχειρήσεις αντί ομάδες εργασίες θα ήθελα να αντικατασταθεί με |υ1= |υ2= κτλ σε όλες τις σελίδες συζήτησης που χρησιμοποιείται (όχι να υφίστανται και οι δύο τρόποι).
    • Καλό θα ήταν να το ζητούσες πριν το περάσεις σε όλες τις σελίδες. Δεν είναι σημαντικό ζήτημα - δεν αφορά την λειτουργικότητα ή κάτι ουσιαστικό, οπότε θα το έχουμε υπόψη για να γίνει μαζί με κάποια άλλη αλλαγή.
  • 4 - "Αν υπάρχει κάπου στο πρότυπο η παράμετρος |οε1=Ποδοσφαιριστές (ή οε2, οε3, οε4, οε5) να διαγραφεί. Δεν υπάρχει τέτοια υποεπιχείρηση."
    • Ομοίως με το παραπάνω, θα μαζέψουμε ένα σημαντικό αριθμό αλλαγών για να γίνουν όλες μαζί (κατά προτίμηση με κάτι ουσιαστικό). Προς το παρόν δεν επηρεάζει σε κάτι, στην πραγματικότητα το πρότυπο είναι φτιαγμένο έτσι ώστε να λειτουργεί χωρίς να χαλάει, ακόμη και αν γράψει κανείς οε1=Ζουζούνια.
  • 5 - "Θα ήθελα να ελεχθεί αν σε όλες τις σελίδες συζήτησεις με ενεργοποιημένη την παράμετρο Ολυμπιακός Πειραιώς είναι και ενεργοποιημένη η παράμετρος Ελληνικό Ποδόσφαιρο. Το δοκίμασα με αυτό τον τρόπο, [4] αλλά οι κατηγορίες είναι υποσελίδες και χρησιμοποιεί γενικά τα λήμματα της Κατηγορία:Λήμματα Επιχείρησης Ποδόσφαιρο. (Ουσιαστικά αν λειτουργούσε θα έπρεπε να βγάζει το ίδιο αριθμό με τα λήμματα της υποεπιχείρησης Ολυμπιακός Πειραιώς)."
    • Το ότι δεν σου βγάζει αποτέλεσμα φταίει η εφαρμογή που δεν αναγνωρίζει το /, στις κατηγορίες δεν υπάρχουν υποσελίδες. Ακόμη και αν δούλευε βέβαια, θα σου έβγαζε αριθμό αλλά δεν θα σου έλεγε ποια είναι τα λήμματα που λείπουν. Μπορείς να τα δεις εδώ [5]
  • 6 - "Κατάλογος λημμάτων (σε μια υποσελίδα στη σελίδα συζήτησης μου) της Κατηγορία:Ποδόσφαιρο που δεν ανήκουν σε καμία υποεπιχείρηση."
  • 19 - "Στον πίνακα της επιχείρησης πίνακα η λέξη προς επέκταση ήταν με μικρό και την έκανα Προς επέκταση. Για τη λέξη άγνωστη όμως δε βρήκα τον τρόπο να γίνει με κεφαλαίο."
  • 20 - "Γιατί στην κατηγορία Κατηγορία:Λήμματα Επιχείρησης Ποδόσφαιρο χωρίς αποτίμηση εμφανίζεται η { ; Δυστυχώς λόγο αυτού δεν δουλεύει η αναζήτηση."
  • 25 -
    • Δεν ασχολήθηκα και δεν είχα πρόθεση να ασχοληθώ επειδή έβλεπα ότι δεν κάνεις αποτίμηση ποιότητας (οπότε δεν θα είχε χρησιμότητα). Εφόσον λες ότι θα κάνεις, τότε θα το προσπαθήσω.
    • Για ότι βγάζει πάνω από 1000 σελίδες, μπορείς να χρησιμοποιήσεις το CatScan2. Στο πινακάκι διατήρησα το παλιό CatScan για να μην μπερδεύει με τις πολλές επιλογές. Μέχρι τώρα δεν είχε προκύψει ζήτημα με τον αριθμό - αν πρόκειται να είναι μόνιμα πάνω από 1000, τότε θα το αλλάξουμε.
  • 27 -
    • Ομοίως με το ερώτημα 5, έχει πρόβλημα το παλιό CatScan με το "/" στο όνομα της κατηγορίας. Δες πως το έκανα με το CatScan2
  • 29 - Overkill το να κατηγοριοποιήσουμε 4000< σελίδες για γραφτεί κάπου το πότε δημιουργήθηκε το κάθε λήμμα (χωρίς να υπάρχει περαιτέρω όφελος από αυτό). Κάνε υπομονή και κάποτε θα βρεθεί εργαλείο που θα μπορεί να το βρει μόνο του.

-geraki talk 10:39, 11 Νοεμβρίου 2012 (UTC)[απάντηση]

Το σημείο 6 έγινε ή δεν μπορεί να γίνει; Η υποσελίδα δεν έχει δημιουργηθεί. Αν γίνεται, πώς γίνεται;

Το σημείο 27 δεν εμφανίζει αυτό που έκανες. Είναι κενή η αναζήτηση.

Για τα σημεία 7 με 18 δοκίμασα με το CatScan2 αλλά επειδή π.χ. η κατηγορία Κατηγορία:Ποδόσφαιρο στην Ελλάδα περιλαμβάνει λήμματα ενώ η κατηγορία Κατηγορία:Λήμματα Επιχείρησης Ποδόσφαιρο/Ελληνικό ποδόσφαιρο σελίδες συζήτησης δεν εμφανίζει αποτελέσματα φυσιολογικά. Υπάρχει τρόπος να γίνει με το CatScan2;

Δοκίμασα να συγκρίνω τα αποτελέσματα της αναζήτησης με το CatScan2 για τα λήμματα Κατηγορία:Ποδόσφαιρο στην Κύπρο και τα λήμματα (σελίδες συζήτησης) της κατηγορίας Κατηγορία:Λήμματα Επιχείρησης Ποδόσφαιρο/Κυπριακό ποδόσφαιρο. Βρήκα αρκετά λήμματα που δεν ενώ είχαν ενεργοποιημένο στο πρότυπο την παράμετρο κυπριακό, εντούτοις τα λήμματα δεν άνηκαν σε κάποια υποκατηγορία της Κατηγορία:Ποδόσφαιρο στην Κύπρο, αλλά αφού ήταν ουσιαστικά με ημιχειροκίνητο τρόπο μάλλον δεν είναι ολοκληρωμένη η αναζήτηση και δε βολεύει για μεγάλες κατηγορίες. Θα το κάνω για όλες τις υποεπιχειρήσεις, εκτός από το Ελληνικό γιατί είναι πάρα πολλά λήμματα.

Διαμόρφωσα τα πρότυπα Πρότυπο:Ύψιστη-σπουδαιότητα, Πρότυπο:Υψηλή-σπουδαιότητα, Πρότυπο:Μεσαία-σπουδαιότητα, Πρότυπο:Χαμηλή-σπουδαιότητα ώστε να κατευθύνουν στη γενική κατηγορία όπως τα πρότυπα Πρότυπο:Τάξη-Αξιόλογο, Πρότυπο:Τάξη-Α, Πρότυπο:Τάξη-Β, Πρότυπο:Τάξη-Γ, Πρότυπο:Τάξη-Έναρξη, Πρότυπο:Τάξη-Προς επέκταση. Πιστεύω ότι αφού τα πρότυπα αυτά χρησιμοποιούνται μόνο (νομίζω) στην αποτίμηση λημμάτων υποεπιχειρήσεων, θα μπορούσαν να κατευθύνουν (όταν εμφανίζονται σε κάποιο πρότυπο), είτε στην αντίστοιχη κατηγορία της επιχείρησης, είτε στον πίνακα με τα κριτήρια της επιχείρησης και όχι στις γενικές κατηγορίες.

Όταν θέλω να χρησιμοποιήσω το Cat Scan τοποθετώ το πρότυπο Πρότυπο:Catcross. Για το CatScan V2.0β υπάρχει κάποιο πρότυπο; Δημιούργησα αυτό Πρότυπο:Catcross2 αλλά εμφανίζει μόνο τη μία κατηγορία στην αναζήτηση. (Είναι τόσο αργό το CatScan2 ή είναι δικό μου το πρόβλημα;). Επίσης, η ταξινόμηση κατά ημερομηνία και sort_by_uploaddate πώς ταξινομούν; Δεν έβγαλα άκρη. Βρήκα και μια λύση για την ημέρα δημιουργίας. Κάνοντας αναζήτηση με το CatScan2 για τα λήμματα της κατηγορίας Ποδόσφαιρο, αν ταξινομηθούν κατά Page ID, ουσιαστικά τοποθετούνται σε σειρά δημιουργίας. Ελπίζω να μην κάνω λάθος.

Ευχαριστώ για όλα. Xaris333 (συζήτηση) 02:33, 12 Νοεμβρίου 2012 (UTC)[απάντηση]


  • Σημείο 6: Από ότι φαίνεται δεν πάτησα αποθήκευση . Από το δίκτυο που είμαι τώρα δεν έχω εύκολη πρόσβαση στο CatScan2 (εννοώ ότι είναι πολύ αργή και δεν προλαβαίνει να μου βγάλει αποτελέσματα για τόση μεγάλη ανάλυση). Βάλε "Λήμματα Επιχείρησης Ποδόσφαιρο" στο categories και τις κατηγορίες υποεπιχειρήσεων στο negative categories.
  • Σημείο 27: Δεν προσπάθησα να σου δώσω έτοιμα αποτελέσματα, απλά σου είπα ότι μπορείς να το κάνεις με το συγκεκριμένο εργαλείο.
  • 7 έως 18 δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι προς το παρόν.
  • Στα άλλα αργότερα. -geraki talk 10:15, 12 Νοεμβρίου 2012 (UTC)[απάντηση]

Με αυτό τον τρόπο νομίζω ότι βρήκα ποια λήμματα έχουν το πρότυπο της επιχείρησης αλλά δεν ανήκουν σε υποκατηγορία της Κατηγορία:Ποδόσφαιρο, όπως και θα έπρεπε [7]. Ουσιαστικά άφησα κενή την επιλογή κατηγορία, τοποθετησα στην αρνητική κατηγορία την κατηγορία Ποδόσφαιρο και στην επιλογή πρότυπο το επιχείρηση ποδόσφαιρο (για σελίδες συζήτησης). Λογικά τα βρήκα όλα, σωστά; Xaris333 (συζήτηση) 19:02, 12 Νοεμβρίου 2012 (UTC)[απάντηση]

Ναι, σωστό φαίνεται. -geraki talk 08:21, 13 Νοεμβρίου 2012 (UTC)[απάντηση]

Διαγραφή

Τελικά το λήμμα Μιχάλης Ζαρόπουλος διαγράφεται ή όχι; (έγραψες ότι διαγράφεται στη συζήτηση διαγραφής). Xaris333 (συζήτηση) 16:15, 12 Νοεμβρίου 2012 (UTC)[απάντηση]

οκ --geraki talk 08:29, 13 Νοεμβρίου 2012 (UTC)[απάντηση]

Ισχύει το ίδιο και για το Γιώργος Λαμπρόπουλος. (Βικιπαίδεια:Σελίδες για διαγραφή/Σεπτεμβρίου 2012#Γιώργος Λαμπρόπουλος}

Με αυτό τελικά τι έγινε Νταβίντ Φουστέρ. Βικιπαίδεια:Σελίδες για διαγραφή/Αυγούστου 2012#Νταβίντ Φουστέρ Xaris333 (συζήτηση) 22:11, 24 Νοεμβρίου 2012 (UTC)[απάντηση]

Geraki, θα ήθελα να ζητήσω επαναφορά του λήμματος Α.Π.Σ. Δόξα Παραλίας γιατί πρόκειται για μια σελίδα που έχει αρκετές πληροφορίες για το θέμα και σκόπευα να προσθέσω κ' άλλες και δεν είναι εντελώς αδιάφορη προς τον κόσμο αφού αναφέρεται στην μεγαλύτερη ποδοσφαιρική ομάδα μιας μεγάλης κωμόπολης στην Αχαΐα που αποτελεί και προάστιο της Πάτρας. Η σελίδα μπορεί να επαναφερθεί και με την σήμανση χαμηλής ή μεσαίας σπουδαιότητας κατά την κλίμακα σπουδαιότητας του Προτύπου:Επιχείρηση Ποδόσφαιρο. Επίσης υπάρχουν πάμπολλα λήμματα για ερασιτεχνικές ομάδες (π.χ. Α.Ο. Διακοπτού, Α.Π.Σ. Δόξα Χαλανδρίτσας, Α.Π.Σ. Φωστήρας Οβρυάς κ.α.) Ευχαριστώ!


  • Το λήμμα διαγράφηκε κατόπιν σχετικής συζήτησης. Η σήμανση σπουδαιότητας σε σχετική Βικιεπιχείρηση είναι άσχετη, η κλίμακά της αφορά λήμματα που τεκμαίρονται ως εγκυκλοπαιδικά, υπάρχουν και ομάδες που είναι χαμηλότερα από την "χαμηλή". Πράγματι, είναι πιθανό ότι υπάρχουν και άλλα λήμματα που να χρειάζονται διαγραφή. Σύμφωνα με την Βικιπαίδεια:Εγκυκλοπαιδικότητα (αθλητισμός), είναι απαραίτητη η συμμετοχή σε εθνική κατηγορία (Δ' Εθνική) τουλάχιστον δύο χρονιές.
  • Αυτό δεν περιορίζει βέβαια το περιεχόμενο άλλων λημμάτων. Ήδη, η οδηγία ενημερώνει ότι για μικρότερες ομάδες μπορούμε να γράφουμε σε σχετική ενότητα του λήμματος για την πόλη ή χωριό τους. Δηλαδή στην Παραλία Αχαΐας#Δόξα Παραλίας όπου και μεταφέρθηκε το σχετικό περιεχόμενο του λήμματος.
  • Άσχετο αλλά σημαντικότατο: Ψάξε τον υπολογιστή σου για κακόβουλα προγράμματα. Μάλλον έχει εγκατασταθεί (εν αγνοία σου) κάποιο που ενσωματώνει διαφημίσεις ή τέλος πάντων πειράζει τους συνδέσμους μέσα στις σελίδες που βλέπεις [8], και μαζί με αυτό το βικικείμενο που επεξεργάζεσαι. -geraki talk 16:05, 13 Νοεμβρίου 2012 (UTC)[απάντηση]

Φίλε, Geraki, θα ήθελα κάποιες κατευθύνσεις για την καταγραφή μεγάλων εταιρειών όπως η ACS Courier την οποία διέγραψες στις 5/8/2012. Δεδομένου ότι ανήκει σε Όμιλο Εισηγμένων εταιρειών, έφερε τις Ταχυμεταφορές στην Ελλάδα το 1981 και είναι η μεγαλύτερη Ελληνική Εταιρεία ταχυμεταφορών, πιστεύω ότι έχει κριτήρια εγκυκλοπαιδικότητας. Αν στο κείμενο υπάρχουν στοιχεία χωρίς τεκμηρίωση ή φαίνονται διαφημιστικά, μπορούν να τεκμηριωθούν, τροποποιηθούν ή αφαιρεθούν. Εφόσον διατηρούμε κατηγορίες εταιρειών (Ελληνικές επιχειρήσεις κλπ), θεώρησα αυτονόητο ότι μπορούμε να δημιουργήσουμε σελίδες για τις πρωτοπόρες εταιρείες κάθε κλάδου. Θα ήθελα την πρότασή σου προκειμένου να ανεβάσω τέτοιες σελίδες στην μορφή ποπυ είναι αποδεκτή. Ευχαριστώ εκ των προτέρων. --jm (συζήτηση) 15:43, 22 Νοεμβρίου 2012 (UTC) Συμπληρώνοντας, μήπως πρέπει να δημιουργήσω σελίδα της εισηγμένης Info Quest και να εμφανίζεται εκεί σαν θυγατρική; και πάλι ευχαριστώ --jm (συζήτηση) 15:59, 22 Νοεμβρίου 2012 (UTC)[απάντηση]

Κύριε Διαχειρηστά, θα ήθελα να λάβετε άμεσα δράση και να διαγράψετε ένα άρθρο για τον γιωργο γκιολβα. Το άρθρο είναι κατάπτυστο και ψευδές. Δεν είναι δυνατόν να υπάρχει στην wiki ένα τέτοιο παραπλανητικό και άθλιο άρθρο, με μόνη πηγή αναφοράς βίντεο του youtube και καταστήματα πώλησης τροχών. Είναι επίσης εξοργιστικό να χρησιμοποιείται το όνομα του Αϊνστάιν σε τέτοιου είδους αθλιότητες. Για τους παραπάνω λόγους, ζητώ άμεση διαγραφή του συγκεκριμένου άρθου. AncientGreek (συζήτηση) 20:48, 2 Φεβρουαρίου 2013 (UTC)[απάντηση]

Πρότυπο πρόκρισης-αποκλεισμού

Αν μπορείς, την αλλαγή που έκανες στο Πορεία των κυπριακών ομάδων στο κύπελλο Ιντερτότο, κάνε την και στο Πορεία των κυπριακών ομάδων στα κύπελλα Ευρώπης. Προσπάθησα αλλά υπάρχει πρόβλημα με τη στοίχιση στο κέντρο για το σύμβολο της πρόκρισης, όπως και στο χρώμα του κελιού. Xaris333 (συζήτηση) 13:49, 14 Νοεμβρίου 2012 (UTC)[απάντηση]

Πύλη ποδόσφαιρο

Το έγραψα στην Αγορά μήπως και υπάρχει κάποιος άλλος που μπορεί να βοηθήσει . Ξεκίνησα να δημιουργώ υποσελίδες για κάθε ημερομηνία του έτους σχετικά με τα σημαντικότερα ποδοσφαιρικά γεγονότα. Πύλη:Ποδόσφαιρο/Επέτειοι/14 Νοεμβρίου. Αν μπορείς, να δημιουργήσεις στη σελίδα Πύλη:Ποδόσφαιρο ενότητα Σαν σήμερα, όπου θα τοποθετούνται τα ιστορικά ποδοσφαιρικά γεγονότα της ημέρας. Υπάρχει τρόπος να ανανεώνεται αυτόματα; Αν όχι, θα προσπαθήσω να το ενημερώνω εγώ καθημερινά. Φιλικά, Xaris333 (συζήτηση) 15:54, 14 Νοεμβρίου 2012 (UTC)[απάντηση]

Οκ, διευθετήθηκε. Xaris333 (συζήτηση) 20:25, 14 Νοεμβρίου 2012 (UTC)[απάντηση]

Πρότυπο:Κουτί πληροφοριών ποδοσφαιρικής βιογραφίας

Γεράκι, σκέφτηκα κάτι που θα βοηθήσει πολύ ως προς τις θέσεις ποδοσφαιριστών και την κατηγοριοποίηση. Στους ποδοσφαιριστές χρησιμοποιούνται τα πρότυπα Πρότυπο:Κουτί πληροφοριών ποδοσφαιρικής βιογραφίας και Πρότυπο:Πληροφορίες ποδοσφαιριστή. Οι ποδοσφαιριστές κατηγοριοποιούνται σε 4 γενικές κατηγορίες Κατηγορία:Αμυντικοί ποδοσφαιριστές, Κατηγορία:Επιθετικοί ποδοσφαιριστές‎ , Κατηγορία:Μέσοι ποδοσφαιριστές‎, Κατηγορία:Τερματοφύλακες ποδοσφαιριστές‎. Φυσικά για τα πρώτα τρία υπάρχουν και υποκατηγορίες αλλά δεν κατηγοριοποιούνται έτσι στην ελληνική ΒΠ (βλ. Θέσεις ποδοσφαίρου). Υπάρχει τρόπος στο πρότυπο, εκεί που υπάρχει η παράμετρος θέση να υπάρχουν οι τέσσερις επιλογές και να επιλέγεται αυτόματα η σωστή και να τοποθετείται και στο λήμμα αυτόματα η αντίστοιχη κατηγορία π.χ. για ένα τερματοφύλακα η παράμετρος θα ήταν GK=y DF=n MF=n FW=n. Για ένα ποδοσφαιριστή που αγωνίστηκε και ως μέσος και ως επιθετικός θα ήταν GK=n DF=n MF=y FW=y κτλ. Μπορεί να γίνει αυτό; Αν ναι, αν υπάρχει κάτι παρόποιο με άλλο πρότυπο πες το μου να το ψάξω και να δοκιμάσω να το φτιάξω μόνος. Επίσης, θα μπορούσε να προστεθεί η παράμετρος Εθνικότητα και με την αναγραφή της εθνικότητας να τοποθείται η αντίστοιχη κατηγορία. Ακόμη, και με την αναγραφή των ομάδων που έπαιξε ή ήταν προπονητής να τοποθετείται η αντίστοιχη κατηγορία. Έχοντας υπόψη το Πρότυπο:Flagicon κατανοώ ότι θα πρέπει να δημιουργηθούν λίστες π.χ. για ομάδες και εθνικότητες, εννοείται ότι θα τις κάνω προσωπικά, αν γίνεται δηλαδή αυτό που ζητάω. Φιλικά, Xaris333 (συζήτηση) 01:10, 19 Νοεμβρίου 2012 (UTC)[απάντηση]

Λοιπόν το έχω σχεδόν καταφέρει με το Πρότυπο:Πληροφορίες ποδοσφαιριστή έχοντας ως παράδειγμα το πρότυτο τάξης. Δημιούργησα το πρότυπο Πρότυπο:Θέση- και τα Πρότυπο:Θέση-Αμυντικός, Πρότυπο:Θέση-Επιθετικός, Πρότυπο:Θέση-Μέσος, Πρότυπο:Θέση-Τερματοφύλακας. Τοποθετούνται με τις παραμέτρους Αμυντικός, Επιθετικός, Μέσος, Τερματοφύλακας. Οι κατηγορίες μπαίνουν αυτόματα στο λήμμα. Υπάρχουν τρία προβλήματα: 1) δε μπορούν να μπουν 2 θέσεις σε ένα ποδοσφαιριστή, 2) την εντολή για προσθήκη της αντίστοιχης κατηγορίας τη δίνω μέσω των 4 προτύπων και όχι μέσω του Πρότυπο:Πληροφορίες ποδοσφαιριστή, ως αποτέλεσμα π.χ. στο Πρότυπο:Θέση-Αμυντικός υπάρχει η κατηγορία Κατηγορία:Αμυντικοί ποδοσφαιριστές (αυτό φυσικά είναι λεπτομέρεια) 3)Αν δεν τοποθετηθεί η επιλογή εμφανίζει τα ;;;. Αναμένω τη γνώμη σου ως προς το πως εφαρμόζεται στο Πρότυπο:Κουτί πληροφοριών ποδοσφαιρικής βιογραφίας (ίσως πρέπει να επιλέξουμε ένα από τα πρότυπα για να παραμείνει στη ΒΠ) και ιδέες για να πραγματοποιήσω και τα υπόλοιπα με εθνικότητα και ομάδες. Xaris333 (συζήτηση) 02:12, 19 Νοεμβρίου 2012 (UTC)[απάντηση]

Έκανα μια βόλτα σε όσα λήμματα είχαν το Πρότυπο:Πληροφορίες ποδοσφαιριστή και έκανα τις απαραίτητες διορθώσεις. Στους ποδοσφαιριστές που έχουν δύο θέσεις δεν άλλαξα τίποτα, αλλά αποθήκευσα ποιοι είναι ώστε να τους διορθώσω όταν διορθωθεί και το πρότυπο. Με το πρότυπο για τους επιθετικούς υπήρχε ένα πρόβλημα, δεν βρήκα το γιατί, σε μερικούς δεν το εμφάνιζε. Παρόλο που το έγραφα με κεφαλαίο, εμφανίζε το πρότυπο Πρότυπο:Θέση-επιθετικός αντί του Πρότυπο:Θέση-Επιθετικός και γι' αυτό δημιούργησα ανακατεύθυνση π.χ. Έντιν Τζέκο και Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς. Στο Πρότυπο:Πληροφορίες ποδοσφαιριστή ίσως κάτω από τη θέση να τοποθετούσαμε και επιλογή Προπονητής ώστε να εμφανίζει τη λέξη αυτή αν είναι προπονητής (σε πολλά λήμματα υπήρχε η λέξη αυτή αντί της θέσης που είχε ως ποδοσφαιριστής. Το διόρθωσα γιατί νομίζω ήταν λάθος. Άλλωστε φαίνεται ότι είναι προπονητής ποιο κάτω στο κουτί). Xaris333 (συζήτηση) 03:58, 19 Νοεμβρίου 2012 (UTC)[απάντηση]

Δημοφιλή λήμματα

Είχα κάνει μια ερώτηση στην αγγλική ΒΠ (με αφορμή μια συζήτηση στην Αγορά μας). Δες την τελευταία απάντηση που πήρα en:Wikipedia:Village pump (technical)#Popular articles. (Απολογούμαι αν τα χρησιμοποιούμαι στην ελληνική ΒΠ και δεν το γνώριζα). Xaris333 (συζήτηση) 20:37, 21 Νοεμβρίου 2012 (UTC)[απάντηση]

Θα το δω. -geraki talk 09:42, 22 Νοεμβρίου 2012 (UTC)[απάντηση]

Πίνακας αποτίμησης

Στον πίνακα αποτίμησης της Βικιπαίδεια:Επιχείρηση Ποδόσφαιρο, έχεις βάλει στο τελικό σύνολο ένα -15. {{#expr: {{PAGESINCAT:Λήμματα Επιχείρησης Ποδόσφαιρο|R}} - 15}}. Για ποιο λόγο; Τοποθέτησα τον αντίστοιχο πίνακα και σε άλλες επιχειρήσης π.χ. Βικιπαίδεια:Επιχείρηση Μπάσκετ και Βικιπαίδεια:Επιχείρηση Κύπρος και προκαλείται πρόβλημα. Θέλω να ξέρω τη λογική για να την εφαρμόσω, πως υπολογίζεται το νούμερο (εκτός και αν έχει γίνει λάθος ή είναι κάτι σχετικά με κατηγορίες και ανακατευθύνσεις). Στην Βικιπαίδεια:Βικιεπιχείρηση Αστρονομία δεν υπάρχει. Xaris333 (συζήτηση) 20:03, 23 Νοεμβρίου 2012 (UTC)[απάντηση]


Απλό: το magic word PAGESINCAT δίνει το σύνολο των σελίδων ΚΑΙ κατηγοριών που εμπεριέχονται σε μια κατηγορία. Άρα για να έχουμε το σύνολο μόνο των σελίδων, πρέπει να αφαιρέσουμε τον αριθμό των κατηγοριών. Όταν το είχα βάλει, η Κατηγορία:Λήμματα Επιχείρησης Ποδόσφαιρο είχε 15 υποκατηγορίες. Τώρα που πρόσθεσες δύο, είναι 17. Άρα πρέπει να γίνει {{#expr: {{PAGESINCAT:Λήμματα Επιχείρησης Ποδόσφαιρο|R}} - 17}} ώστε το σύνολο να είναι 9112 όπως άλλωστε και αναγράφεται και στην ίδια την κατηγορία. Το ίδιο μπορεί να γίνεται αν θέλουμε να αφαιρέσουμε έναν αριθμό βοηθητικών σελίδων από μια κατηγορία, π.χ. να μην συμπεριλαμβάνεται στον αριθμό το πρότυπο που βάζει κάποιες σελίδες σε μια κατηγορία - ενώ περιλαμβάνεται και το ίδιο στην κατηγορία. -geraki talk 16:19, 30 Νοεμβρίου 2012 (UTC)[απάντηση]


Ακόμη, υπάρχει τρόπος να εντοπίσω τα λήμματα μιας κατηγορίας που δεν έχουν το DEFAULTSORT; Xaris333 (συζήτηση) 14:51, 24 Νοεμβρίου 2012 (UTC)[απάντηση]

Από την αγγλική ΒΠ πήρα αυτή την απάντηση You can use the API to look through the category and see which pages don't have DEFAULTSORT, something like this. See mw:API for more documentation. Xaris333 (συζήτηση) 16:02, 24 Νοεμβρίου 2012 (UTC)[απάντηση]

Σου αρκεί να τα βλέπεις έτσι ή τα χρειάζεσαι και με άλλη μορφή; -geraki talk 16:19, 30 Νοεμβρίου 2012 (UTC)[απάντηση]

Όχι. Χρειάζομαι φυσικά να μπορώ να τα ανοίγω για να το προσθέσω :) Διαφορετικά αυξάνεται ο χρόνος εργασίας. Αν δεν γίνεται αλλιώς, ας είναι και έτσι. Xaris333 (συζήτηση) 16:30, 30 Νοεμβρίου 2012 (UTC)[απάντηση]

Translation notification: Fundraising 2012/Translation/Impact Of Wikipedia Video (subtitles)

Hello Geraki,

You are receiving this notification because you signed up as a translator to Ελληνικά on Meta. The page Fundraising 2012/Translation/Impact Of Wikipedia Video (subtitles) is available for translation. You can translate it here:

The priority of this page is medium. The deadline for translating this page is 2012-12-12.

Your help is greatly appreciated. Translators like you help Meta to function as a truly multilingual community.

Thank you!

Meta translation coordinators‎, 18:12, 27 Νοεμβρίου 2012 (UTC)

Άδειες για ιστότοπο Δήμου Χερσονήσου

Ο χρήστης Myhersonissos (συζήτηση), με ρώτησε σχετικά με μια άδεια που υπάρχει για ιστοσελίδες του δήμου και κάποιες άλλες πληροφορίες. Ποια είναι απάντηση στην ερώτηση:

  • Δεδομένου ότι θα ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία για όλα τα χωριά και περιοχές του Δήμου, δηλαδή θα μπει, κείμενο ίδιο ή παρόμοιο με αυτό του site μας, θα χρειάζεται κάθε φορά να παίρνω άδεια, ή υπάρχει κάποιος τρόπος να επικυρώσουμε ότι το site όπως και το περιεχόμενο του μας ανήκει επομένως μπορούμε να παρουσιάζουμε τα ίδια κείμενα;
  • Επίσης, υπάρχει άδεια στο OTRS ή έχει σταλεί με e-mail που να επιβεβαιώνουν τα λεγόμενά του;
  • Το Δελτίο στην ιστοσελίδα του δήμου αρκεί για την επιβεβαίωση της ύπαρξης άδειας ή όχι; --C Messier 12:33, 30 Νοεμβρίου 2012 (UTC)[απάντηση]

Ευχαριστώ εκ των προτέρων. --C Messier 12:26, 30 Νοεμβρίου 2012 (UTC)[απάντηση]


Αρκεί και με το παραπάνω. Θα ψάξω βέβαια για το email. -geraki talk 14:06, 30 Νοεμβρίου 2012 (UTC)[απάντηση]

Το έγραψα και στη σελίδα με τα υποψήφια αξιόλογα, το γράφω κα εδώ. Σε ποιους πίνακες αναφέρεσαι συγκεκριμένα; Ρωτάω επειδή δεν έχει τεθεί κάποιο θέμα από τους υπόλοιπους χρήστες που επιχειρηματολόγησαν. Υπέθεσα ότι όλα ήταν αποδεκτά. Πες μου σε ποιους αναφέρεσαι ώστε να γίνει διόρθωση. Δεν έχω ένσταση να αφαιρεθούν, αν δεν θεωρούνται χρήσιμοι. Xaris333 (συζήτηση) 14:34, 30 Νοεμβρίου 2012 (UTC)[απάντηση]


Απάντησα εκεί. -geraki talk 16:43, 30 Νοεμβρίου 2012 (UTC)[απάντηση]

Χρόνια πολλά ΒΠ μας

Cheap-py… Δος ένα μπράβο στο παιδί…παππού (των 99 χρονών, 1 μηνών, και 11 ημερών), για το Νέα Σαλαμίνα Αμμοχώστου (ποδόσφαιρο ανδρών), πάλι καλά που δεν του ζήτησες να το ξαναγράψει… Εγώ ζηλεύω, μακάρι να’φτιαχνα και εγώ ένα τέτοιο… και στα άλλα φιλότιμα παιδιά. (καλά ξέρω τι θα μου πεις, ότι αυτή είναι η γνώμη σου και να κοιτάω τα δικά μου πούπουλα). .καλώς όρισες, ανανεωμένος και με αλεξίσφαιρα πούπουλα… . για τις νέες φανταστικές πτήσεις των επόμενων 10 ετών της Βικιπαίδειας… Να μου προσέχεις ιδιαιτέρως τον ΤΤαβάρας και εννοείται και όλους τους άλλους φίλους… Φιλιά,. ο Αετός – turbo ejection 2, και για λίγες ακόμα στιγμές προσωρινά ως χρήστης --79.131.54.114 15:40, 30 Νοεμβρίου 2012 (UTC) Μετά από αυτό το τελευταίο εκπεμφθέν μήνυμα, περνώ σε επίπεδο stealth 8 ανωνυμίας και σιωπηλής λειτουργίας και μαντέψτε τυχεροί: ευτυχώς για εσάς δεν θα σας ξανα-ζαλίσω με τα φληναφήματά μου….[απάντηση]

Αποτίμηση λημμάτων

  1. Είχες πει ότι όταν τελειώσει η απότιμη των λημμάτων ως προς ποιότητα και σπουδαιότητα, θα δημιουργούσες ένα bot για να ενημερώνεται αυτόματα. Αν σκοπεύεις να το κάνεις, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή.
  2. Επίσης, οι στήλες σύνολα έχουν πρόβλημα, δεν βγαίνουν τα αθροίσματα για το γενικό σύνολο.
  3. Ακόμη, ίσως πλέον το πρότυπο Πρότυπο:Ποδόσφαιρο-επέκταση να είναι περιττό. Όλα τα λήμματα έχουν αποτιμηθεί ως προς την ποιότητα. Εύκολα τα βρίσκει κάποιος από εκεί.

Xaris333 (συζήτηση) 22:19, 1 Δεκεμβρίου 2012 (UTC)[απάντηση]


  1. Κατά τύχη, προχθές ξεκίνησα να ψάχνω τρόπο υλοποίησης και έκανα μια πρόχειρη αρχή.
  2. Κοίταξε αν εμπλέκονται στα σύνολα των κατηγοριών, υποκατηγορίες και σελίδες που δεν είναι άρθρα, και αφαίρεσέ τα όπως παραπάνω.
  3. Δεν είμαι σίγουρος, τα πρότυπα επέκτασης είναι site-wide και δεν αφορούν βικιεπιχειρήσεις (όχι ότι με ξετρελαίνουν βέβαια). -geraki talk 16:07, 2 Δεκεμβρίου 2012 (UTC)[απάντηση]

Λοιπόν, το πρότυπο χρησιμοποιείται σε σελίδες. Στην Κατηγορία:Λήμματα Επιχείρησης Ποδόσφαιρο υπάρχουν 4285 λήμματα (έκανα αφαίρεση των 17 κατηγοριών). Όμως δεν βγαίνουν τα νούμερα.

  1. Στο σύνολο ως προς ποιότητα αλλά και σπουδαιότητα δίνει 4279.
  2. Στη στήλη χαμηλή σπουδαιότητα το τελικό άθροισμα είναι λάθος. Έπρεπε να ήταν 2515 και όχι 2521. Στη στήλη αυτή, στον αριθμό 1403 χρησιμοποιείται το CatScan2 (σε όλα τα υπόλοιπα το CatScan). Η διαφορά των 6 εδώ προκαλεί τη διαφορά και με το γενικό σύνολο.
  3. Πως μπορώ να βρώ αν έχει προστεθεί λανθασμένα σε κατηγορία ή ανακατεύθυνση (αν και νομίζω δεν υπάρχει κάτι τέτοιο αφού έκανα ένα έλεγχο μέσω της κατηγορίας Ποδόσφαιρο)
  4. Εμείς δεν έχουμε [9]; Xaris333 (συζήτηση) 19:33, 2 Δεκεμβρίου 2012 (UTC)[απάντηση]

Στατιστικά

Εμείς γιατί δεν έχουμε αυτή τη σελίδα en:Wikipedia:Statistics; Αν μπορούν να εξερευθούν όλα αυτά με bot, θα αναλάβω να μεταφράσω τη σελίδα. Xaris333 (συζήτηση) 22:25, 1 Δεκεμβρίου 2012 (UTC)[απάντηση]

Επίσης, σελίδες όπως αυτές Χρήστης:Emijrp/List of Wikipedians by number of edits δεν μπορούν να ανανεώνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα; Xaris333 (συζήτηση) 15:49, 2 Δεκεμβρίου 2012 (UTC)[απάντηση]


Έχεις υπόψη σου την Ειδικό:Στατιστικά; Από την άλλη βέβαια υπάρχουν και διάφορα άλλα. Δεν είναι θέμα μετάφρασης, αλλά διαθέσιμων στατιστικών - για την ελληνική δεν υπάρχουν τόσα όσα για την αγγλική. Μπορούμε να τα μαζέψουμε, δεν είναι άσχημη ιδέα.
Στατιστικά όπως αυτό που δίνεις είναι εδώ.
-geraki talk 16:28, 2 Δεκεμβρίου 2012 (UTC)[απάντηση]


Ναι τα έχω υπόψην μου και δεν με ικανοποιούν. Θεωρώ ότι με τη δημιουργία τέτοιων πινάκων ενθαρρύνουμε χρήστες να αυξήσουν τις συνεισφορές τους (αν και αυτό δεν πρέπει να είναι αυτοσκοπός). Για παράδειγμα, το Φεβρουάριο, η θέση 100 στον πίνακα έχει μόλις 2673 συνεισφορές. Είναι ένας στόχος που εύκολα θα μπορεί ένας χρήστης να θέσει, ώστε να μπει στην 100άδα. Επιθυμώ να τα μαζέψουμε και να δημιουργηθούν και παρόμοιες σελίδες, φτάνει να μπορούν να ανανεώνται π.χ. κάθε μήνα. Ο πίνακας με τους 50 πιο ενεργούς χρήστες αφορά μόνο τα λήμματα. Οκ, μπορεί να γίνει άθροισμα και για τις υπόλοιπες συνεισφορές αλλά αυτό ίσως αδικήσει τους χρήστες των τελευταίων θέσεων του πίνακα.

Πιθανοί πίνακες που πιστεύω ότι πρέπει να δημιουργηθούν: Χρήστες

  1. Στατιστικά διαχρονικής επεξεργασίας λημμάτων ανά μήνα (οκ, αυτό υπάρχει Wikipedia Statistics Greek)(αυτό μπορεί να γίνει και για κατηγορίες, σελίδες συζήτησης κτλ)
  2. Στατιστικά επεξεργασίας λημμάτων ανά μήνα: η διαφορά από τους προηγούμενους είναι ότι για κάθε μήνα θα δημιουργείται ξεχωριστός πίνακας που θα αφορά μόνο το μήνα αυτό και όχι διαχρονικά. Έτσι, ακόμη και ένας καινούριος χρήστης μπορεί να είναι σε ψηλή θέση (η ενθάρρυνση που προανάφερα) (αυτό μπορεί να γίνει και για κατηγορίες, σελίδες συζήτησης κτλ)
  3. Στατιστικά διαχρονικών, γενικών επεξεργασιών δηλαδή αυτό ο πίνακας Χρήστης:Emijrp/List of Wikipedians by number of edits, αλλά να ανανεώνονται ανά μήνα. Επίσης, θα μπορούσαν να φαίνονται αναλυτικά σε ποιους τομείς (λήμματα, συζητήσεις, κατηγορίες κτλ) γίνονται οι επεξεργασίες κάθε χρήστη, οι οποίες δίνουν το τελικό σύνολο.
  4. Στατιστικά διαχρονικής επεξεργασίας δημιουργίας νέων σελίδων. Επίσης, να δίνεται ένας πίνακας με τους χρήστες που δημιούργησαν τα περισσότερα λήμματα ανά μήνα. Δηλαδή, ένα όνομα χρήστη για Ιανουάριο 2012, ένα για Φεβρουάριο κτλ.

Λήμματα

  1. Κατάλογος με τα πιο δημοφιλή λήμματα. (Στην αγγλική δίνονται τα πρώτα 1000. Στην ελληνική μπορεί να είναι τα 100 πρώτα ή απλά εκείνα που έχουν ξεπεράσει ένα συγκεκριμένο όριο επισκεψημότητας)
  2. Το ίδιο με ποιο πάνω αλλά γενικά για σελίδες και όχι μόνο για λήμματα (μάλλον η Κύρια σελίδα θα είναι πάντα πρώτη). Στην αγγλική δίνονται οι πρώτες 5000. Σε μας 200 μάλλον είναι αρκετές ή και πάλι βάση ενός ορίου.
  3. Υπάρχει και αυτό αλλά δεν είμαι σίγουρος τι είναι [10]

Ποια από αυτά μπορούν να γίνουν; Φυσικά υπάρχουν και άλλα. Σημασία έχει να γίνονται και να υπάρχει τρόπος να ανανεώνονται. Xaris333 (συζήτηση) 17:20, 2 Δεκεμβρίου 2012 (UTC)[απάντηση]


Θα σου πω: διαφωνώ πλήρως με οποιαδήποτε συσχέτιση της συνεισφοράς των χρηστών με τον αριθμό επεξεργασιών. Διαφωνώ κάθετα, οριζόντια και διαγώνια, μπορώ να αυτοπυρποληθώ ή να κάνω γυμνή διαμαρτυρία (δεν το θέλετε), το μόνο αποτέλεσμα που μπορεί να φέρει θα είναι χρήστες που όταν επεξεργάζονται κάτι θα το κάνουν με δέκα επεξεργασίες αντί για μία, θα αποθηκεύουν κάθε δεύτερη λέξη.

Για τα λήμματα, έχεις ήδη ανακαλύψει τον κατάλογο με τα δημοφιλή: [11] --geraki talk 17:32, 2 Δεκεμβρίου 2012 (UTC)[απάντηση]


Χμ, και γιατί στην αγγλική το έχουν; Με ποιο τρόπο προτείνεις να αναδείξουμε την συνεισφορά των χρηστών; Με τον όγκο των bytrs που προσφέρουν (φυσικά υπάρχει και αφαίρεση); Αν είσαι αντίθετος τότε γιατί υπάρχει ακόμα η σελίδα Χρήστης:Emijrp/List of Wikipedians by number of edits η οποία δεν ανανεώνεται και από πάνω (και είναι γραμμένη και στα αγγλικά); Με αυτά που λες σημαίνει ότι όποιαδηποτε στατιστικά μεταξύ των χρηστών πρέπει να αποφεύγονται. Για τα λήμματα μόνο τα 10 πρώτα παρουσιάζει. Ακόμη η σελίδα Ειδικό:Στατιστικά δεν θα έπρεπε να έχει interwiki προς en:Special page:Statistics; Xaris333 (συζήτηση) 17:39, 2 Δεκεμβρίου 2012 (UTC)[απάντηση]


Είπα ότι "είμαι αντίθετος συσχέτιση της συνεισφοράς των χρηστών με τον αριθμό επεξεργασιών" και ιδιαίτερα με τον τρόπο που προτείνεις, δηλαδή να ενθαρρύνουμε τους χρήστες να αυξήσουν τον αριθμό επεξεργασιών (editcount). Όχι ότι είμαι αντίθετος στην ύπαρξη τέτοιων στατιστικών. Η εντιτκαουντίτιδα είναι σοβαρή ασθένεια, αν και όχι θανατηφόρα. Σοβαρά τώρα, η ύπαρξη στατιστικών δεν είναι κακό πράγμα αλλά χρειάζεται προσοχή στην ερμηνεία και στην σημασία που δίνουμε στα στατιστικά. Πολύ περισσότερο αν ψάχνουμε πως να αλλάξουν μερικά νούμερα στα στατιστικά. Φαντάζεσαι να δίναμε παρόμοια σημασία στα στατιστικά των διαχειριστών και να πάσχιζαν μερικοί να βάλουν περισσότερες φραγές για να μπουν στο τοπ 5; Επιπλέον, τι σχέση έχει η αντίθεσή μου με την σελίδα ενός άλλου χρήστη; Για την Ειδικό:Στατιστικά δεν είμαι σίγουρο αν γίνεται, δεν μπορούμε να βάλουμε interwiki σε όλες τις ειδικές σελίδες (και δεν συνηθίζεται). -geraki talk 19:52, 2 Δεκεμβρίου 2012 (UTC)[απάντηση]

Τότε τι στατιστικά προτείνεις να έχουμε σχετικά με τους χρήστες; Δεν βρήκα κάτι άλλο από αυτά που προανάφερα (όχι όλα) στην αγγλική ΒΠ; Xaris333 (συζήτηση) 19:59, 2 Δεκεμβρίου 2012 (UTC)[απάντηση]


Έλεγχος επιχείρησης ποδόσφαιρο

Δημιούργησα αυτή τη σελίδα. Σκοπός είναι ο όποισδήποτε χρήστης να μπορεί να κάνει εύκολα τους ελέγχους και τις απαραίτητες συνεισφορές. Θέλω να κάνεις ένα έλεγχο για λάθη. Επίσης, αν έχεις υπόψη σου κάποιο άλλο έλεγχο να τον προσθέσεις.

  • Απουσιάζει ο έλεγχος για DEFAULTSORT. Βρήκες (εύχρηστο) τρόπο;
  • Απουσιάζει ο έλεγχος για υποεπιχειρήσεις. Είχες πει πιο πάνω ότι δεν ξέρεις πως. Ρώτησα στην αγγλική. (Λήμματα της Κατηγορία:Ποδόσφαιρο στην Ελλάδα με ενεργοποιημένη την παράμετρο ελληνικό).

Επίσης, βελτίωσα το πρότυπο Πρότυπο:Πληροφορίες ποδοσφαιριστή δημιουργώντας το Πρότυπο:Πληροφορίες ποδοσφαιριστή για να μην δημιουργηθεί πρόβλημα στα λήμματα (θέλει μόνο μια μικρή βελτίωση στις κατηγορίες που προστίθενται όταν απουσιάζει κάποια παράμετρος). Άρχισα σιγά-σιγά την αντικατάσταση. Σκοπός είναι να συμπληρώνονται οι πληροφορίες με ομοιόμορφο τρόπο. (Διάβασε Πρότυπο:Πληροφορίες ποδοσφαιριστή, π.χ. δημιούργησα τη σελίδα Βικιπαίδεια:Επιχείρηση Ποδόσφαιρο/Κατάλογος ομάδων ανά χώρα ώστε να γίνεται ομοιόμορφα η συμπλήρωση). Είχες αναφέρει (στην Αγορά νομίζω) ότι υπάρχει τρόπος να γίνεται αναζήτηση με τη χρήση του κουτιού πληροφοριών. Πώς μπορεί να γίνει αυτό (ελπίζω να γίνεται από ένα απλό χρήστη); Το θεωρώ σημαντικό, κυρίως για την κατηγοριοποίηση και την αναζήτηση. Xaris333 (συζήτηση) 21:20, 2 Δεκεμβρίου 2012 (UTC)[απάντηση]


  • Όχι, δεν υπάρχει εύκολος τρόπος. Τα αποτελέσματα από το API βγάζουν τα λήμματα που έχουν' DEFAULTSORT, θα πρέπει με κάποιο τρόπο να αφαιρούνται αυτά από το σύνολο των λημμάτων μιας κατηγορίας κλπ.
  • Δύσκολο. π.χ. υπάρχει εργαλείο που σου βγάζει λίστα σελίδων που είναι σε μια κατηγορία (με τις υποκατηγορίες της) και η σελίδα συζήτησης είναι σε μια άλλη κατηγορία, αλλά δεν εμφανίζει το αντίθετο (που δεν είναι σε μια άλλη κατηγορία).[12]
  • Όπα με τα πολλαπλά πρότυπα. Αν είναι να βελτιωθεί ένα πρότυπο, τότε βελτιώνουμε το ίδιο ή τουλάχιστον έτσι ώστε να μην χρειάζονται πολλές αλλαγές στα λήμματα. Κυρίως χρειάζεται συντονισμός στα ονόματα των μεταβλητών. Ποιες είναι οι διαφορές από το ένα πρότυπο στο άλλο; --geraki talk 09:34, 5 Δεκεμβρίου 2012 (UTC)[απάντηση]

Οκ. Για το πρότυπο. Το ξέρω πως θα μπορούσε με συντονισμό αλλά είναι κάπως δύσκολο. Σύγκρινε [13] με [14]. Δεν είναι μόνο κάποιες παραμέτροι διαφορετικές (οι οποίες είναι σημαντικές, ως προς και τον τρόπο γραφής). Είναι και ο τρόπος συμπλήρωσης ώστε να υπαρχει μια λογική και μια ομοιομορφία. Δες και αυτά Βικιπαίδεια:Επιχείρηση Ποδόσφαιρο/Κατάλογος ομάδων ανά χώρα, Πρότυπο:Πληροφορίες ποδοσφαιριστή/τεκμηρίωση/Τίτλοι. Επίσης, με τον τρόπο αυτό κάνω ένα έλεγχο στους ποδοσφαιριστές σχετικά με την ανανέωση των στοιχείων και αν έχουν τοποθετηθεί όλες και οι σωστές κατηγορίες όπως και το DEFAULTSORT. Χρειάζομαι αρκετό χρόνο για να κάνω αντικατάσταση με το ανανεωμένο και μετά διαγράφουμε το παλαιότερο. Είναι περίπου 800-900 λήμματα. Εξάλλου υπάρχει ήδη και ένα ανεξάρτητο πρότυπο Πρότυπο:Κουτί πληροφοριών ποδοσφαιρικής βιογραφίας το οποίο ουσιαστικά είναι μετάφραση ενός άλλου αγγλικού που βγάζει αυτόματα τον πίνακα συμπληρωμένο στα αγγλικά (εξού και υπάρχουν πολλές λέξεις αμετάφραστες σε μερικά λήμματα). Θεωρώ λάθος τη χρήση του αλλά μη το σβήσεις γιατί χρησιμοποιείται από 2-3 ενεργούς χρήστες. Προσπαθώ να το αντικαταθιστώ συνεχώς αλλά καθημερινά δημιουργούνται νέα λήμματα. Όμως, δεν μου είπες αν υπάρχει τρόπος και πως να κάνω αναζήτηση με τη χρήση του κουτιού πληροφοριών. Xaris333 (συζήτηση) 13:58, 5 Δεκεμβρίου 2012 (UTC)[απάντηση]


  • Νομίζω ότι δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς άλλαξε στο πρότυπο - άλλο ο τρόπος συμπλήρωσης (δεν εξαρτάται τόσο από τον κώδικά)
  • Για να ψάχνεις στα κουτιά πληροφοριών, όπως είχα δώσει παράδειγμα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις το template tiger. [15] Μπορείς με βάση τις οδηγίες να παίξεις με τις παραμέτρους και να βγάζεις τα αποτελέσματα που θέλεις, ή να μεταφέρεις ολόκληρο τον πίνακα σε excel ή calc και να τον διαχειριστείς εκεί. -geraki talk 11:58, 6 Δεκεμβρίου 2012 (UTC)[απάντηση]

Για παράδειγμα, κάθε ομάδα/περίοδος/γκολ/συμμετοχές προστίθενται σε διαφορετικές γραμμές. Στο "παλιό" προστίθενται όλα μαζί σε μια γραμμή με τη χρήση <br>, προκαλώντας σύγχυση και δυσκολία. Το ίδιο ισχύει και για τις ομάδες νέων και ομάδες που δούλεψε ως προπονητής (αυτά δεν μπορούν να γίνουν με αλλαγή στο κωδικό του υπάρχων προτύπου). Επίσης, υπάρχει πρόνοια για του). Επίσης, δημιουργείται κατάλογος με τις ομάδες και τις διοργανώσεις για να μπορεί να γίνεται αναζήτηση και να υπάρχει ομοιομορφία. Για τα γκολ δεν απαιτείται πλέον η χρήση παρενθέσεων, τοποθετείται αυτόματα. Αν μια ομάδα θα καταλαμβάνει 2 γραμμές δεν δημιουργείται πρόβλημα όπως στο προηγούμενο. Από τη στιγμή που κάνω αντικατάσταση χειροκίνητα (και όπως ξέρεις σίγουρα θα την ολοκληρώσω), υποθέτω δεν υπάρχει πρόβλημα. Κάνω και έλεγχο για κατηγορίες και άλλα παράλληλα στα λήμματα οπόταν απλά ζητάω χρόνο να ολοκληρώσω. Xaris333 (συζήτηση) 14:42, 6 Δεκεμβρίου 2012 (UTC)[απάντηση]

Translation notification: Fundraising 2012/Translation/Impact Of Wikipedia Video (subtitles)

Hello Geraki,

You are receiving this notification because you signed up as a translator to Ελληνικά on Meta. The page Fundraising 2012/Translation/Impact Of Wikipedia Video (subtitles) is available for translation. You can translate it here:

The priority of this page is medium. The deadline for translating this page is 2012-12-12.

Your help is greatly appreciated. Translators like you help Meta to function as a truly multilingual community.

Thank you!

Meta translation coordinators‎, 01:11, 4 Δεκεμβρίου 2012 (UTC)

Επείγον

Χρειάζομαι μια άμεση απάντηση και κανείς άλλος διαχειριστής δεν θα το κάνει (βλέπε και σημιωμάτειο διαχειριστών). Τι θα γίνει με το Βικιπαίδεια:Υποψήφια αξιόλογα λήμματα#Νέα Σαλαμίνα Αμμοχώστου (ποδόσφαιρο); Πέρασαν πάνω από τρεις μήνες. Νομιζω έχω το δικαίωμα να ξέρω. Επιμένεις στην αφαίρεση των πινάκων; Συμφωνείς για δημιουργία ξεχωριστού λήμματος για το κύπελλο; Θα μεταφερθεί αρχείο; Θα γίνει αξιόλογο; Παρακαλώ, απάντησε μου όσο πιο γρήγορα μπορείς. Xaris333 (συζήτηση) 14:46, 4 Δεκεμβρίου 2012 (UTC)[απάντηση]


Με φέρνεις σε δύσκολη θέση:

  • "Επιμένεις στην αφαίρεση των πινάκων;"
    • Το "επιμένεις" δεν είναι η σωστή έκφραση, απλά δεν έχω λόγο να αλλάξω γνώμη. (ΒΠ:ΟΧΙ#ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΕΣ)
  • "Συμφωνείς για δημιουργία ξεχωριστού λήμματος για το κύπελλο;"
    • Αν ένας πίνακας δεν είναι εγκυκλοπαιδικός σε ένα λήμμα δεν σημαίνει απαραίτητα ότι δικαιολογείται η δημιουργία ενός άλλου λήμματος για την στέγαση του ίδιου πίνακα.
  • "Θα μεταφερθεί αρχείο; Θα γίνει αξιόλογο;"
    • Μπορεί να κριθεί από όποιον κλείσει την συζήτηση.

Κατά την γνώμη μου αγχώνεσαι υπερβολικά. -geraki talk 11:00, 5 Δεκεμβρίου 2012 (UTC)[απάντηση]

Σου έχω γράψει τους λόγους στη συζήτηση του αξιόλογου. Δεν απάντησες αν μπορώ να δημιουργήσω λήμμα Η πορεία της Νέας Σαλαμίνας στο Κύπελλο Κύπρου. Έθεσα θέμα στην Αγορά, πήρα μία θετική άποψη και καμμία αρνητική. Θα πρέπει να λήψω για ένα χρονικό διάστημα από τη ΒΠ και δεν θέλω να αφήσω εκρεμούντα θέματα. Σίγουρα κανένας άλλος χρήστης δεν θα ενδιαφερθεί να γίνει αξιόλογο. Το αφήνω ως έχει και ας ελπίσουμε ότι κάποιος διαχειριστής αποφασίσει να κλείσει καμιά συζήτηση. Δες και αυτό Βικιπαίδεια:Αγορά#Λίστα με πρότυπα κατά την επεξεργασία ενός λήμματος. Επίσης, αυτό το Translation notification: Fundraising 2012 γίνεται να το απεργοποιήσουμε, να μη μου στέλλει πλεόν ειδοποιήσεις. Τέλος, δεν θα σε ξαναενοχλήσω (ούτε για την επιχείρηση). Θα κάνω ότι μπορώ από μόνος. Xaris333 (συζήτηση) 13:44, 5 Δεκεμβρίου 2012 (UTC)[απάντηση]


  • "Σου έχω γράψει τους λόγους στη συζήτηση του αξιόλογου."
    • Ναι, απλά δεν συμφωνώ/είναι λάθος.
  • "Δεν απάντησες αν μπορώ να δημιουργήσω λήμμα Η πορεία της Νέας Σαλαμίνας στο Κύπελλο Κύπρου."
    • Μα απάντησα παραπάνω, το γεγονός ότι δεν βρίσκω καλή την ύπαρξη κάποιων στοιχείων στο λήμμα Νέα Σαλαμίνα Αμμοχώστου (ποδόσφαιρο ανδρών) δεν σημαίνει ότι βρίσκω καλή την μεταφορά τους σε ένα νέο λήμμα. Πολύ περισσότερο, δεν συμφωνώ ότι κάτι μπορεί να αφαιρεθεί μόνο με την προϋπόθεση ότι θα μεταφερθεί αλλού.
    • Όπως σημείωσα στην αγορά, στο λήμμα που φέρνεις ως παράδειγμα για την Μάντσεστερ, ο πίνακας που περιλαμβάνει είναι ο αντίστοιχος με τους πίνακες που έχει το Νέα Σαλαμίνα Αμμοχώστου (ποδόσφαιρο) ανά δεκαετία. Όχι τα αποτελέσματα όλων των αγώνων που έπαιξε η ομάδα και για τα οποία ειπώθηκε ότι είναι περιττά. Ουσιαστικά, το Νέα Σαλαμίνα Αμμοχώστου (ποδόσφαιρο ανδρών) περιέχει ήδη το περιεχόμενο με την Πορεία της Νέας Σαλαμίνας στο Κύπελλο Κύπρου, απλώς με διαφορετικό τίτλο. Βλέπεις ότι τα αντίστοιχα ποδοσφαιρικά αξιόλογα λήμματα δεν περιλαμβάνουν τόσο υπερλεπτομερή στατιστικά. Θεωρώ ότι το κείμενο που περιλαμβάνει το Νέα Σαλαμίνα Αμμοχώστου (ποδόσφαιρο ανδρών) το κάνει πολύ πιο αξιόλογο από το en:List of Manchester City F.C. seasons, αλλά βαραίνει από τον όγκο περιττών στατιστικών.
  • Για το translation notification γίνεται από το meta, αλλά δεν μου παίρνει τις αλλαγές και για μένα.Ενημέρωση: Υπάρχει πρόβλημα στο σύστημα, μόλις το απενεργοποίησαν. [16]
  • Δεν είπα ποτέ ότι με ενοχλείς. Μπορείς να μου ζητάς ότι θέλεις, τις καθυστερήσεις στις απαντήσεις δεν πρέπει να τις ερμηνεύεις ως αδιαφορία. Απλώς προσπαθώ να κάνω κατανομή εργασιών.

-geraki talk 11:44, 6 Δεκεμβρίου 2012 (UTC)[απάντηση]


Επίσης, κατάφερα κι έφτιαξα κάπως (μπακάλικα) ένα σκριπτάκι για να ενημερώνονται τα πινακάκια αποτίμησης [17]. Το Πρότυπο:Soccer-table μπορεί να αλλάξει όπως θέλουμε (μένει να προστεθούν και οι σύνδεσμοι προς το catscan για να μπορεί κανείς να δει και τα λήμματα), αρκεί να μείνουν οι ίδιες μεταβλητές. Έβαλα το σκριπτάκι να κάνει ενημέρωση κάθε μεσημέρι (νομίζω ότι δεν χρειάζεται πιο συχνά). -geraki talk 12:11, 6 Δεκεμβρίου 2012 (UTC)[απάντηση]

Οκ, μια χαρά ο πίνακας. Ευχαριστώ. Για το αξιόλογο, ψήφισαν και άλλοι χρήστες. Δεν τους ενοχλούν οι πίνακες. Ένας πρότεινε "οι κατάλογοι να είναι αρχικά «κρυμμένοι» και να υπάρχει η επιλογή εμφάνισης" όπως γίνεται στο αξιόλογο λήμμα Λευκόχρυσος. Να υποθέσω ότι είναι αποδεκτή πραχτική ή απαγορεύεται αυτή η απόκρυψη πινάκων. Xaris333 (συζήτηση) 14:50, 6 Δεκεμβρίου 2012 (UTC)[απάντηση]

Άκυρο. Θα δημιουργήσω ένα διαφορετικό, πιο γενικό πίνακα. Νομίζω θα σε ικανοποιήσει. Xaris333 (συζήτηση) 18:56, 6 Δεκεμβρίου 2012 (UTC)[απάντηση]

Έχω διαφοροποιήσει τους πίνακες για το κύπελλο. Έχει παραμείνει ένας γενικός (πριν είχε 3) ο οποίος παρέχει τις πληροφορίες. Οκ, τώρα; Υπάρχει άλλο πρόβλημα;Xaris333 (συζήτηση) 03:15, 7 Δεκεμβρίου 2012 (UTC)[απάντηση]

Είναι καλύτερο τώρα. --geraki talk 18:58, 7 Δεκεμβρίου 2012 (UTC)[απάντηση]

Ωραία. Εφόσον είσαι (πλήρως;) ικανοποιημένος από την αλλαγή, θα σε παρακαλέσω να το αναφέρεις στη σχετική συζήτηση, ώστε να μην υπάρχουν εκκρεμότητες και όταν αποφασίσει κάποιος ανεξάρτητος διαχειριστής να ασχοληθεί με τις υποψηφιότητες, να μπορεί να κλείσει τη σχετική σελίδα. Xaris333 (συζήτηση) 21:08, 7 Δεκεμβρίου 2012 (UTC)[απάντηση]

περί πνευματικών δικαιωμάτων

Για δες λίγο την απάντηση που έδωσα περί πνευματικών δικαιωμάτων στην σελίδα συζήτησής μου.. [18]

Για τις εικόνες του Category:Fred_Boissonnas ο οποίος πέθανε το 1946 τι έχεις να πεις; Απάντησα σωστά ή υπάρχει κάποια άλλη παράμετρος στα πνευματικά δικαιώματα; Ggia (συζήτηση) 14:22, 5 Δεκεμβρίου 2012 (UTC)[απάντηση]

Translation notification: Fundraising 2012/Translation/Poongothai video (captions)

Hello Geraki,

You are receiving this notification because you signed up as a translator to Ελληνικά on Meta. The page Fundraising 2012/Translation/Poongothai video (captions) is available for translation. You can translate it here:

The priority of this page is high. The deadline for translating this page is 2012-12-12.

Your help is greatly appreciated. Translators like you help Meta to function as a truly multilingual community.

Thank you!

Meta translation coordinators‎, 00:14, 6 Δεκεμβρίου 2012 (UTC)

Oxylos

Hello Geraki! Oxylos the Swedish Wikipedia is another mythological figure--178.40.67.120 20:19, 7 Δεκεμβρίου 2012 (UTC)[απάντηση]

Δημόσια απονομή

Πρότυπο:The Multiple Barnstar


Ευχαριστώ, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είμαι "ιδρυτής". -geraki talk 09:15, 8 Δεκεμβρίου 2012 (UTC)[απάντηση]

Ναι καλά σε πιστέψαμε… Δεν είπα ότι είσαι ο μόνος (ως εις των ιδρυτών εννοείται μαζί με άλλους… εννοώ..). Δεν μου διορθώνεις και τα αστεράκια.. Γιατί «χτυπάνε»; Λόγω αγγλικών; Ή δεν έχουμε ελληνικό πρότυπο εντός πλαισίου; Ε, μάλλον ναι, οι νέοι ούτε που το σκέφτηκαν, εσύ είσαι πολύ ταπεινός (=ταπεινόφρων) για να το δεχτείς..., ποιος να το έφτιαχνε; Πάλι καμιά ανώνυμη IP (κατ'άλλον χρήστη: "άϊ πι") …έπρεπε μάλλον να αχοληθεί...)--79.131.145.78 09:23, 8 Δεκεμβρίου 2012 (UTC)[απάντηση]








Πολύαστρον - The Multiple Barnstar

Απονομή δημοσίως προς -geraki talk: Με την ευκαιρία της 10ης επετείου και για τη συνεισφορά σου ως ιδρυτής, γραφειοκράτης, διαχειριστής και χρήστης, στο όλο εγχείρημα της ελληνόφωνης ΒΠ. Good work, team --79.131.145.78 10:14, 8 Δεκεμβρίου 2012 (UTC)[απάντηση]

Τζιρέιτζιμποτ

Καλημέρα. Το τζιρέιτζιμποτ προσθέτει ιντερβίκια στο γερμανικό και στο αγγλικό αλλά δεν ενημερώνει το ελληνικό. Τι συμβαίνει; --Ογκόλιθος (συζήτηση) 23:24, 13 Δεκεμβρίου 2012 (UTC)[απάντηση]


NOTE: Updating live wiki...
Updating page Πρώτη πολιορκία της Βιέννης via API
ERROR putting page: An edit conflict occurred. Giving up.

Απλό: έπεσε σε σύγκρουση με τις δικές σου επεξεργασίες που γίνονταν την ίδια ώρα. Έκανε την ενημέρωση όταν βρήκε την ευκαιρία την επόμενη φορά που έτρεξε. -geraki talk 08:27, 14 Δεκεμβρίου 2012 (UTC)[απάντηση]


ok. εργατικότατο! Καλή μέρα. --Ογκόλιθος (συζήτηση) 08:57, 14 Δεκεμβρίου 2012 (UTC)[απάντηση]

Αποτίμηση λημμάτων

Γεια.

  1. Νόμιζα ότι ο πίνακας της Βικιπαίδεια:Επιχείρηση Ποδόσφαιρο θα ενημερωνόταν αυτόματα. Αυτό ισχύει μόνο για τα σύνολα; Τα υπόλοιπα δεν ενημερώνονται. Είχα καταλάβει λάθος;
  2. Παρατήρησα ότι κατηγοριοποιεί τη σελίδα Πρότυπο:Επιχείρηση Ποδόσφαιρο στα λήμματα άγνωστης σπουδαιότητας και χωρίς αποτίμηση. Δε συνέβαινε πριν (και δεν πρέπει να συμβαίνει αφού δεν πρόκειται για λήμμα). Xaris333 (συζήτηση) 14:49, 18 Δεκεμβρίου 2012 (UTC)[απάντηση]


Δεν το έβαλα αμέσως στην σελίδα για να τσεκάρω αν δουλεύει σωστά και ήθελα να κάνω άλλο ένα μερεμέτι. Δουλεύει . Το έβαλα τώρα, η ενημέρωση γίνεται σε υποσελίδα και τοποθετείται όπως τα πρότυπα. Το μερεμετάκι που χρειάζεται είναι να συμπληρωθούν οι υπόλοιποι σύνδεσμοι όπως ξεκίνησα εδώ: [19] (φαντάζομαι το καταλαβαίνεις πως δουλεύει), για να μπορεί να πηγαίνει κανείς, εύκολα στους καταλόγους των λημμάτων. Για την κατηγορία που μπαίνει το πρότυπο, μάλλον θέλει επεξεργασία το ίδιο το πρότυπο. -geraki talk 15:19, 18 Δεκεμβρίου 2012 (UTC)[απάντηση]

Οκ, συμπλήρωσα το Πρότυπο:Soccer-table. Κατά την εφαρμογή κάποια νούμερα δεν ταιριάζουν. Ίσως πρέπει να περάσει το μεσημέρι για να το ελέγξω ξανά. (Αλήθεια πώς έδωσες την εντολή να ανανεώνεται κάθε μεσημέρι;). Οι αριθμοί εδώ [20] ανανεώονται αυτόματα βάσει του πρώτου προτύπου δηλαδή; Ακόμη, η φράση Σημείωση: Τα σύνολα είναι τα πραγματικά και υπολογίζονται αυτόματα από το σύστημα, ενώ τα υπόλοιπα χειροκίνητα. Συνεπώς μπορεί να υπάρχει αναντιστοιχία στα δεδομένα. δεν θα πρέπει να αφαιρεθεί πλεόν; Για το σημείο λάθος, βρήκα το λάθος, ήταν στη σελίδα τεκμηρίωσης. Το διόρθωσα. Ευχαριστώ, Xaris333 (συζήτηση) 19:54, 18 Δεκεμβρίου 2012 (UTC)[απάντηση]


Well done. Η όλη λειτουργία του είναι: πρόκειται για ένα δικό μου (μπακάλικο) προγραμματάκι (βασισμένο στο pywikipediabot) που κατεβάζει τα αποτελέσματα από το CatScan, διαβάζει από την σελίδα τον αριθμό των λημμάτων για κάθε διασταύρωση κατηγορίας και τον γράφει στην αντίστοιχη σελίδα ως παράμετρο του προτύπου. Θα μπορούσε να τα τοποθετεί και σε άλλη σελίδα, αλλά το απλούστερο είναι σε μια υποσελίδα μόνο για αυτή τη δουλειά, χωρίς άλλο περιεχόμενο (διαφορετικά θα έπρεπε να ψάξει να βρει που πρέπει να το βάλει διατηρώντας και όλο το υπόλοιπο, όποιες αλλαγές και να έχουν γίνει κλπ). Το προγραμματάκι τρέχει στο toolserver αλλά θα μπορούσε να τρέχει και σε υπολογιστή στο σπίτι μου - δεν έχει σημασία. Τρέχει προγραμματισμένα στις 14:00 (UTC) κάθε ημέρα, με εντολή στο cron (επειδή είναι unix σύστημα - αν ήταν σε Windows υπάρχει άλλος μηχανισμός προγραμματισμού εργασιών). Φυσικά η εντολή μπορεί να δοθεί και χειροκίνητα για άμεση ενημέρωση, όπως την έδωσα πριν λίγο. Πράγματι, μπορεί να διορθωθεί αυτή η φράση, απλώς και πάλι μπορεί να υπάρχει αναντιστοιχία (απλά είναι συχνότερη η ενημέρωση). -geraki talk 08:08, 19 Δεκεμβρίου 2012 (UTC)[απάντηση]

Ευχαριστώ για την ενημέρωση. Λοιπόν, προκύπτει ένα πρόβλημα που υπήρχε και προηγουμένως. Όλες οι στήλες και οι σειρές είναι σωστές εκτός από το άθροισμα (σύνολο) χαμηλής σπουδαιότητας. Θα έπρεπε να ήταν 2538 και όχι 2545. Δεν ξέρω τι φταίει. Επίσης, η στήλη σύνολο ως προς την ποιότητα δίνει 4341. Αν στο σύνολο χαμηλής σπουδαιότητας χρησιμοποιηθεί το 2538, το σύνολο ως προς τι σπουδαιότητα δίνει 4341. Έλεγξα με το catscan και είναι σωστά τα νούμερα. Μόνο 1412 το έλεγξα με το CatScan2 [0=1&ns[1]=1&doit=1] και φαίνεται σωστό. Πραγματικά δεν βρίσκω το λάθος. Το σύνολο σωστά είναι 4348. Είχαμε το ίδιο πρόβλημα και με τον προηγούμενο πίνακα. Xaris333 (συζήτηση) 14:06, 19 Δεκεμβρίου 2012 (UTC)[απάντηση]

Το βρήκα, το 2538 είναι σωστό. Υπάρχουν 7 λήμματα χαμηλής σπουδαιότητας, χωρίς αποτίμηση τάξης αλλά δεν φαίνονται στα μη αποτιμημένα. Κάτι στο πρότυπο δεν τα βάζει. -geraki talk 21:38, 19 Δεκεμβρίου 2012 (UTC)[απάντηση]

Είναι όλες συζητήσεις λημμάτων που έχουν διαγραφεί! Θα διαγράψω το πρότυπο από όλες. Το αν θα διαγραφούν και οι σελίδες εναπόκειται στους διαχειριστές. Xaris333 (συζήτηση) 22:05, 19 Δεκεμβρίου 2012 (UTC)[απάντηση]


Περί φαινομένων λογοκρισίας

  • Το πιο ανησυχητικό φίλοι “Geraki” και «ΤΤαβάρας», αν και βλέπω ότι τουλάχιστον υπάρχει εκ μέρους της συντριπτικής σας πλειοψηφίας (των διαχειριστών εννοώ) η σωστή ευαισθησία, είναι ότι γίνονται εύκολα διαγραφές θέσεων…
  • Κυρίως ενοχλώ γιατί ενώ στην ενότητα «Αγορά» παραμένουν υπό τον τίτλο «Κείμενα IP», οι απόψεις μου.. αλλού σε άλλα σημεία που έγραψα, δεν βγαίνει πλέον νόημα… όπως έγινε η ενότητα «Οριστική μονιμοποίηση/προστασία χρηστών «Ggia» & «Pyraechmes» από την el.wikipedia» που πλέον δεν υπάρχει… στο «Βικιπαίδεια:Σημειωματάριο διαχειριστών».. μετά τις διαγραφές, παρά τις προειδοποιήσεις για «μη διαγραφές»… (και δεν θέλω να παρεξηγούνται οι θέσεις μου από τους υπόλοιπους αναγνώστες –έτσι μισο-κομμένες όπως είναι πλέον γιατί μοιάζει να διαμαρτύρομαι ξαφνικά και στα «τυφλά»…)
  • Να αναφέρω επίσης ότι κυρίως ο φίλος «Ggia» και κάμποσες φορές και ο φίλος «Πυραίχμης» (δεν τον εξαιρώ όταν κάνει κι αυτός τα ίδια…) αρέσκονται:

α. Να διαγράφονται τα κείμενα των άλλων, επειδή δεν του/τους αρέσουν οι απόψεις τους… β. Να με ταυτίζουν με τον χρήστη «Μπαππξ», ενώ δεν είμαι, και αυτό φαινόταν και από το κείμενό μου που το διευκρίνιζα αυτό, (άσε που φαινόταν χρονικά τι έκανα εκείνη την ώρα…) το οποίο όμως εσκεμμένα επίσης είχε διαγραφεί…. Τώρα πόσοι θα λογοκρινόμαστε, για να καταλάβω.. γ. Να «παρακολουθείται» η παραγωγή της IP μου…: Αφού λοιπόν, υποτίθεται ότι παρακολουθείται η παραγωγή της IP να πω ότι κανείς μάλλον δεν έκανε και τον κόπο να διαβάσει τι έγραφα στο φίλο «Diu»; Λέω εκεί: «Και φυσικά δεν θα διαμαρτυρηθώ που άλλος χρήστης με κρίνει στη σελίδα διαλόγου του φίλου ΤΤζαβάρα για το τι «παραγωγή» έκανε σήμερα η IP μου… Σήμερα η IP μου είχε κέφι για διάλογο, άλλη μέρα θα έχει για λήμμα, κακό είναι; να μην γράφουμε τις απόψεις μας; Τώρα να μου διαγράφεται η άποψή μου για ένα άλλο θέμα, από αυτό που είχα μιλήσει αρχικά…(και που πιθανόν και να είχα παρεξηγηθεί – «δίκην προθέσεων») πρώτη φορά το βλέπω… Όσο ζω, όμως μαθαίνω». Και το έλεγα γιατί μου είχε διαγραφεί μαζί με τη διαμαρτυρία μου στην «Αγορά» και μια νέα ενότητα με τίτλο «Έφτασε το «Hella»’s - Διόρθωση λήμματος Byte»… δ. Να προκαλείται χάος συν-αντίληψης, λόγω πολλαπλών διαγραφών: Μα το θέμα ήταν ήδη στο «σημειωματάριο των διαχειριστών», όπου και σβήστηκαν (και μάλιστα ολόκληρη νέα ενότητα όπου ζητούσα την παραμονή/προστασία και των δυο χρηστών, και έτσι φαίνονται όλοι να τοποθετούνται σε κάτι που έχει ήδη εκλείψει… , πρωτότυπο… δεν λέω..) ε.Να προσωποποιεί (στην συγκεκριμένη περίπτωση ο φίλος «Ggia») ότι λένε οι άλλοι: Είναι κακό, αφού ήδη είναι γνωστή & δημόσια η ταυτότητά του, να του πω ότι τον γνωρίζω και προσωπικά… Δεν είναι ψέμα… Ούτε τον έβρισα, ούτε τον απείλησα.. ούτε τίποτα, απλά ότι είμαστε γνωστοί μεταξύ μας του είπα και να μην μου φέρεται έτσι του είπα (προφανώς εγώ αμυνόμουν όχι αυτός…). (Πάλι το «περί προσωπικού επικαλέστηκε και για αυτό», προκειμένου να σβήσει τις απόψεις μου…) δ. Να διαστρεβλώνονται θέσεις τρίτων: Διακρίνω μια καταπληκτική αντίληψη για τις απόψεις των τρίτων άλλων…. Κάτι σαν τη «βατραχομυομαχία» ένα πράγμα: «Τσακώνονται τα βουβάλια, την πληρώνουν τα βατράχια». Εγώ πάντως τώρα αισθάνομαι σαν «βάτραχος»… …

  • Αλλά, μην παρεξηγηθώ, δεν ζητώ καμιά τιμωρία κανενός… άλλωστε παραινέσεις ηρεμίας έκανα και προς τους δύο προαναφερόμενους χρήστες… Θέλω να βλέπω τις απόψεις τους… (πάνω από τις δικές μου ως τοποθέτηση ή κάτω από τις δικές μου ως απάντηση…, απλά να μην μου σβήνονται οι δικές μου ενδιάμεσα…). Καλή την πίστη τα λέω… αυτά και «πράξατε κατά βούλησιν»…

ε.Επίλογος: Εεεε, εντάξει δεν το κρύβω, στενοχωρήθηκα, αλλά δεν θα σκάσω κιόλας…. Εδώ ο κόσμος καταστρέφεται… το χθεσινό αύριο, έγινε κιόλας σήμερα.. ) Αν θέλουν να σβήνουν, ας σβήνουν… ολόκληρες παραγράφους με το πρόσχημα μιας λέξης (με αιτιολογίες καταχρηστικές και αυθαίρετες κατά την άποψή μου) Ο χρήστης 2.86.12.184 και προς το παρόν --79.129.77.67 12:25, 21 Δεκεμβρίου 2012 (UTC) (νάχουν να «παρακολουθούν», τη διαγωγή άλλης μια IP να δω τι θα καταλάβουν… αφού τάχα έκαναν ότι δεν κατάλαβαν τι έλεγε τη στιγμή εκείνη η συγκριμένη IP, αμφιβάλω αν θα καταλάβουν τι λέει και καμιά άλλη… .[απάντηση]

  • Και φίλε «Geraki», σου απαντώ εκ των προτέρων στο ρητορικό σου ερώτημα, που λες στην «Αγορά»: «Έχουμε ελπίδα και ενδείξεις ότι δεν θα έχουμε ακόμη και αύριο τα ίδια προβλήματα;».

--Όχι….. γιατί: α. Δεν ξέρουμε ακόμα (ως τις 13:13μ.μ. ή τις 21:21μ.μ. ή τις 23.12.2912, ή το Φλεβάρη του 2013- 13.02.2013 ή <…..>) αν θα έχουμε ακόμη αύριο και αύριο… .και β. τα ίδια προβλήματα θα έχουμε (αφού το «φαινόμενο σύγκρουσης» αυτό είναι σαν τους μουσώνες στην Ινδονησία: επιστρέφουν σε τακτικά χρονικά διαστήματα…) --79.129.77.67 12:25, 21 Δεκεμβρίου 2012 (UTC)[απάντηση]


Αγαπητέ ανώνυμε, σεβαστές οι απόψεις σου - όχι ότι είναι πάντα χρήσιμες. Εννοώ ότι εν μέσω συζήτησης για συγκεκριμένο θέμα, παρεμβάσεις με γενικεύσεις ή και αοριστολογίες δεν οδηγούν σε καμία επίλυση οποιουδήποτε προβλήματος. Απλά ξεχνάει κανείς ποιο ήταν το θέμα και καταλήγει στο να μην συζητείται τίποτε, μόνο να φιλοσοφούμε. Anyway, αυτό που θα ήθελα να σε παρακαλέσω να μην χρησιμοποιείς τόσο έντονα τα smilies. Κάνουν χαοτικό το κείμενο και αποσπούν το μάτι από οποιοδήποτε άλλο μέρος του κειμένου - όχι μόνο του δικού σου. Αποτελεί νομίζω θέμα σεβασμού σε όσους διαβάζουν. Επίσης, πέρα από παιχνίδι ταυτοτήτων έχει καταντήσει φιλοσοφικό ζήτημα, αλλά εφόσον εκ πεποίθησης συμμετέχεις μόνο ως ip και εφόσον και ο ίδιος παρατηρείς ότι δεν έχει νόημα η παρακολούθηση της συνεισφοράς ή της διαγωγής μια ip, τότε κανείς δεν χρειάζεται να συζητά έχοντας την σιγουριά ή την υποχρέωση να θεωρεί ότι η ip με την οποία συνομιλεί είναι αυτή με την οποία συνομιλούσε πριν λίγο. Μην απαντήσεις σε αυτό, εφόσον θα έχεις αλλάξει ip. Εγώ θα μπορώ να θεωρώ ότι μου απαντά κάποιος τρίτος. Τέλος πάντων, δεν παρακολουθώ τα πάντα, οπότε μάλλον έχω χάσει αρκετά επεισόδια από αυτά που μου περιγράφεις συνεπώς δεν μπορώ να εκφέρω ολοκληρωμένη άποψη. -geraki talk 22:35, 23 Δεκεμβρίου 2012 (UTC)[απάντηση]

Παράμετρος σε πρότυπο και νέο πρότυπο

Γεράκι, πως μπορώ να τροποποιήσω μια παράμετρο σε ένα πρότυπο ώστε να ενεργοποιείται με δύο τρόπους; Δηλαδή, ας πούμε ότι έχω

| label2      = Πλήρες όνομα
| data2       = {{{πλήρες όνομα|}}}

Πώς μπορώ η παράμετρος πλήρες όνομα να εμφανίζεται είτε χρησιμοποιήσω το |πλήρες όνομα είτε |fullname ; Xaris333 (συζήτηση) 14:28, 21 Δεκεμβρίου 2012 (UTC)[απάντηση]


Δοκίμασε αν δουλεύει το:

| label2      = Πλήρες όνομα
| data2       = 

Αν όχι, το ευκολότερο και απλούστερο είναι τα χρησιμοποιήσεις και τα δύο (ως label2/data2 και label3/data3). Θα εμφανίζει και τα δυο αν είναι συμπληρωμένα και τα δύο, αλλά προφανώς κάτι τέτοιο είναι αρκετά απίθανο. -geraki talk 22:56, 23 Δεκεμβρίου 2012 (UTC)[απάντηση]

Οκ. Δούλεψε η πρώτη λύση. Ευχαριστώ. Ουσιαστικά σκέφτηκα πως αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος να "ενοποιήσω" τα δύο ποδοσφαιρικά πρότυπα Πρότυπο:Πληροφορίες ποδοσφαιριστή και Πρότυπο:Κουτί πληροφοριών ποδοσφαιρικής βιογραφίας (ουσιαστικά η ανακατεύθυνση του Πρότυπο:Infobox football biography) χωρίς να προκληθουν προβλήματα. Μερικοί χρήστες μεταφέρουν απευθείας τα κουτιά από την αγγλική ΒΠ επειδή του διευκολύνει από άποψης χρόνου. Θα προσθέσω στο πρώτο πρότυπο της αγγλικές παραμέτρους του δεύτερου προτύπου ώστε να μη δημιουργηθεί πρόβλημα. Έτσι θα έχουμε μόνο ένα πρότυπο. Xaris333 (συζήτηση) 00:18, 24 Δεκεμβρίου 2012 (UTC)[απάντηση]

Έγινε. Xaris333 (συζήτηση) 03:04, 24 Δεκεμβρίου 2012 (UTC)[απάντηση]

Επίσης, θα ήθελα να μου πεις μια ιδέα για το πώς θα κάνω το εξής: Για το Πρότυπο:Πληροφορίες ποδοσφαιριστή δημιούργησα τα Πρότυπο:Football teams, Πρότυπο:National teams (δες και Βικιπαίδεια:Επιχείρηση Ποδόσφαιρο/Κατάλογος ομάδων ανά χώρα) και Πρότυπο:Football position τα οποία ευκολύνουν κατά πολύ την αναγραφή των ομάδων και των ποδοσφαιρικών θέσεων. Οκ, δεν είναι τέλεια, μάλλον θα μπορούσαν να γίνουν και με άλλους τρόπους. Αυτό που θέλω να κάνω είναι να δημιουργήσω παρόμοιο πρότυπο και για τους ποδοσφαιρικούς τίτλους που προστίθενται στο πρότυπο (δες και Πρότυπο:Πληροφορίες ποδοσφαιριστή/τεκμηρίωση/Τίτλοι). Πώς θα μπορούσα να το κάνω; Για παράδειγμα, για το πρωτάθλημα Ελλάδας θα ήθελα να μπορέσω να αναγράφω {{ftr|Ελλάδα2|1999-2000}} το οποίο θα οδηγεί στο Β΄ Εθνική ποδοσφαίρου ανδρών 1999-00. Το βασικό πρόβλημα είναι να οδηγεί στο πρωτάθλημα της συγκεκριμένης χρονιάς. Για τις περιπτώσεις αυτές υπάρχουν οι εξής περιπτώσεις στα διάφορα πρωταθλήματα για την αναγραφή της χρονολογίας: 1999-2000, 1999-00 και 2000. Έχει καμιά εισήγηση; Xaris333 (συζήτηση) 01:07, 23 Δεκεμβρίου 2012 (UTC)[απάντηση]

  1. Θα οδηγεί σε εκείνο το λήμμα, αλλά τι θα εμφανίζει το πρότυπο; Γιατί πάντα βασικό ερώτημα είναι "γιατί πρότυπο και όχι απλώς σύνδεσμο;". Για εμένα προτιμότερο είναι τα infoboxes να μην συμπληρώνονται με πρότυπα αλλά με ελεύθερο κείμενο - το πολύ σύνδεσμους.
  2. Για τη χρονολογία προτιμότερη βρίσκω ολόκληρη την χρονιά (όχι 00 αλλά 2000).

-geraki talk 22:56, 23 Δεκεμβρίου 2012 (UTC)[απάντηση]

Κοίτα, τα infoboxes ήδη συμπληρώνονται με άλλα πρότυπα π.χ. {{ηγη}}. Οκ, δεν είναι απαραίτητο να γίνει και για τους τίτλους. Πάντως με τις ομάδες είναι πολύ βοηθητικό. Και στην τελική μπορεί πάντα να γίνει αντικατάσταση με bot, σωστά; Για τις χρονολογίες εννοούσα ότι στη ΒΠ υπάρχουν τρία είδη γραφής, αυτό που αναγράφεται 1999-2000, αυτό που αναγράφεται ως 1999-00 (ουσιαστικά τα ίδια είναι αυτά αλλά κάποτε χρησιμοποιούνται με τον πρώτο και κάποτε με το δεύτερο τρόπο) και το 2000 για πρωταθλήματα που ξεκινούν και τελειώνουν εντός του ίδιου ημερολογιακού έτους. Τέλος πάντων, δεν έχει σημασία πια. Xaris333 (συζήτηση) 00:18, 24 Δεκεμβρίου 2012 (UTC)[απάντηση]

Καλή Χρονιά

Χρόνια πολλά και ευτυχισμένο το 2013, με υγεία, αγάπη, χαρά και ειρήνη.--ΣτέλιοςΠεριμένω ἀπάντηση * 00:48, 1 Ιανουαρίου 2013 (UTC)[απάντηση]

Χρόνια πολλά και καλά. Δυστυχώς δεν σε πρόλαβα, αλλά στους οικισμούς να βάζεις δίπλα το νομό για λόγους αποσαφήνισης. Είναι πιο δύσκολο να γίνει αυτή η επεξεργασία στη σελίδα επεξεργασίας από ότι στο excel ή όπου αλλού το δουλεύεις. Ευχαριστώ εκ των προτέρων. --C Messier 11:48, 2 Ιανουαρίου 2013 (UTC)[απάντηση]

Χρόνια πολλά με υγεία. Το κοίταξα, αλλά δεν θα είχε ιδιαίτερο όφελος: Τα ονόματα στον κατάλογο είναι με καθαρευουσιάνικες καταλήξεις, π.χ. Χριστιανούπολις άρα η απλή αυτόματη προσθήκη του νομού θα το έκανε Χριστιανούπολις Μεσσηνίας που και πάλι δεν θα οδηγούσε στην Χριστιανούπολη Μεσσηνίας. Επίσης σε κάποιους οικισμούς ο τίτλος περιλαμβάνει και/ή το όνομα του δήμου αντί του νομού. Άρα η επεξεργασία με το χέρι είναι απαραίτητη. -geraki talk 14:15, 2 Ιανουαρίου 2013 (UTC)[απάντηση]

Θα μπορούσε να γίνει ανακατέυθυνση η Χριστιανούπολις στη Χριστιανούπολη. Άλλωστε είναι η επίσημη ονομασία σύμφωνα με την απογραφή. Επίσης θεωρώ ότι η προσθήκη νομού σε κάθε οικισμού θα είναι πολύ περισσότερη δουλειά από το να διορθώσουμε τους τίτλους που περιέχουν το δήμο. Δεν είπε κανείς ότι δεν είναι απαραίτητη αλλά θα ήταν πολύ λιγότερη. --C Messier 14:18, 2 Ιανουαρίου 2013 (UTC)[απάντηση]

ΟΚ, θα κοιτάξω να το κάνω, αν και έχω ήδη ετοιμάσει τους καταλόγους για όλη τη χώρα, ακόμη κι αυτούς που δεν ανέβασα ακόμη στη ΒΠ. Αλλά δεν νομίζω ότι πρέπει να φτιάξουμε 10.000 ανακατευθύνσεις. -geraki talk 14:23, 2 Ιανουαρίου 2013 (UTC)[απάντηση]

Πρότυπα ειδοποίησης

Γεια και Καλή Χρονιά! Καθώς το bot σου από ότι έχει πει τρέχει και μόνο του ανά διαστήματα από server, μπορείς στις δουλειές που κάνει τότε να προσθέσεις και την αντικατάσταση (subst) των προτύπων ειδοποίησης χρηστών; Κατηγορία:Πρότυπα ειδοποίησης χρηστών. Όταν απλώς ενσωματώνονται, αυτά που έχουν αυτόματη προσθήκη κεφαλίδας, αν πας να επεξεργαστείς την ενότητά τους πας κατευθείαν στη σελίδα του προτύπου, για αυτό και γίνονται επεξεργασίες κατά λάθος όπως αυτή. --→Geilamir (συζήτηση) 11:39, 4 Ιανουαρίου 2013 (UTC)[απάντηση]

Πολύ σωστή η παρατήρηση του Geilamir, εγώ την πάτησα έτσι προσπαθώντας να αλλάξω κάτι στο πρότυπο βανδαλισμού - ευτυχώς το πήρα έγκαιρα είδηση... --Ttzavarasσυζήτηση 11:43, 4 Ιανουαρίου 2013 (UTC)[απάντηση]


Ευχαρίστως, αν και το σημαντικό είναι να μπαίνουν με subst από την αρχή. Κάνοντας τώρα το substitution, κάποιοι χρήστες μπορεί να ψάχνουν τι ακριβώς άλλαξε στην σελ. συζήτησής τους αφού θα τους εμφανίσει ότι έχουν νέο μήνυμα. Πιστεύω ότι μπορούμε να αποτρέψουμε τέτοιο μπέρδεμα στο μέλλον προσθέτοντας editnotices στα σχετικά πρότυπα. -geraki talk 15:27, 4 Ιανουαρίου 2013 (UTC)[απάντηση]

Σίγουρα το σημαντικό είναι αυτό που λες. Τώρα για την ειδοποίηση νέου μυνήματος δεν είναι ενεργοποιημένο το nominornewtalk; --→Geilamir (συζήτηση) 18:12, 5 Ιανουαρίου 2013 (UTC)[απάντηση]
Όντως είναι, άρα no problem. -geraki talk 12:30, 11 Ιανουαρίου 2013 (UTC)[απάντηση]

OTRS

Καλημέρα. Όποτε ευκαιρήσεις δεν αν έχει αποσταλεί όντως μήνυμα για το Αρχείο:Open eClass.png καθώς και για τις εικόνες του χρήστη:Whiplash--MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 11:10, 11 Ιανουαρίου 2013 (UTC)[απάντηση]


--geraki talk 12:28, 11 Ιανουαρίου 2013 (UTC)[απάντηση]

Για τις εικόνες του Δήμου Ιλίου;--MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 13:21, 12 Ιανουαρίου 2013 (UTC)[απάντηση]

Νομίζω όχι, αλλά τους ζητήθηκε κάτι τέτοιο; -geraki talk 18:24, 18 Ιανουαρίου 2013 (UTC)[απάντηση]
Είχα μια τέτοια εντύπωση αλλά μπορεί να κάνω και λάθος. Θα αφήσω τώρα μήνυμα.--MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 19:59, 18 Ιανουαρίου 2013 (UTC)[απάντηση]

Για αυτές;--MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 13:07, 18 Ιανουαρίου 2013 (UTC)[απάντηση]

ticket:2012022110002191 (ήταν για τα commons αλλά έτσι κι αλλιώς αποδεικνύεται η ίδια πρόθεση). -geraki talk 18:24, 18 Ιανουαρίου 2013 (UTC)[απάντηση]

Το ticket 2012080410002177 καλύπτει και το Αρχείο:370561 100002075796694 42109275 n.jpg;--MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 19:59, 18 Ιανουαρίου 2013 (UTC)[απάντηση]

Ειδοποιήσεις

Καλησπέρα. Επειδή το "κακό" με τις επιφορτώσεις εικόνων έχει παραγίνει, καθώς νέοι επί το πλείστον χρήστες ανεβάζουν εικόνες απ' όπου βρουν, μήπως θα ήταν σκόπιμο πατώντας την επιλογή "επιφόρτωση αρχείου" να εμφανίζεται πρώτα η ειδοποίηση που ήδη υπάρχει στη σελίδα επιφόρτωσης - και την οποία δεν μπαίνουν καν στον κόπο να διαβάσουν - και ύστερα να εμφανίζεται η κύρια σελίδα πατώντας, π.χ., ένα σύνδεσμο "ΟΚ, το διάβασα, συνέχισε!"; Δεν βλέπω άλλο τρόπο αντιμετώπισης του προβλήματος, εκτός αν έχεις εσύ να προτείνεις κάτι άλλο. Σημειωτέον ότι έχω αφήσει σχετικό μήνυμα στην Αγορά, το οποίο επίσης αγνοήθηκε. Ευχαριστώ. --Ttzavarasσυζήτηση 18:38, 13 Ιανουαρίου 2013 (UTC)[απάντηση]


Το κοίταξα λίγο αλλά ξέχασα να απαντήσω: Είχαμε ξεκινήσει παλιότερα το Βικιπαίδεια:Επιφόρτωση αρχείου για να γίνει ένας οδηγός βήμα προς βήμα, αλλά είχαμε μια τεχνική δυσκολία και το ξεχάσαμε. Μπορούμε να το ξανακοιτάξουμε για να το εφαρμόσουμε, αυτό ή κάποια άλλη μορφή ευέλικτου οδηγού. -geraki talk 17:32, 18 Ιανουαρίου 2013 (UTC)[απάντηση]
Χρήσιμος και ο οδηγός βήμα προς βήμα! . Το βασικό, για το συγκεκριμένο θέμα, είναι να υποχρεώνεται ο χρήστης να διαβάσει την οδηγία πριν προχωρήσει, γιατί τελευταία το "κακό" παράγινε - ασχολούμαστε τρεις χρήστες για να προσέχουμε άσχετες άδειες χρήσης, προβλήματα κοπυράιτ κτλ. Όπως κι αν έχει, ευχαριστώ. --Ttzavarasσυζήτηση 19:39, 18 Ιανουαρίου 2013 (UTC)[απάντηση]

Επιλεγμένα λήμματα

Αυτό δε νομίζω ότι χρειάζεται πλέον.--MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 10:53, 14 Ιανουαρίου 2013 (UTC)[απάντηση]

Πράγματι, αλλά λέω να το κρατήσω για ιστορικούς λόγους (αλλά και πρακτικούς: μετατροπή στο νέο σύστημα). -geraki talk 12:10, 14 Ιανουαρίου 2013 (UTC)[απάντηση]

Παραπομπή στο λήμμα Μαύρος Κύκνος

Καλημέρα.

Η παραπομπή αφορά στο λήμμα της εγκυκλοπαίδειας για τον Καρλ Πόπερ όπου αναφέρεται η θεωρία περί διαψευσιμότητας Sotkil (συζήτηση) 08:25, 18 Ιανουαρίου 2013 (UTC)[απάντηση]


Καλησπέρα. Απλά η παραπομπή σε εγκυκλοπαίδεια συνήθως περιλαμβάνει και τον τίτλο του λήμματος, όχι μόνο την σελίδα: http://el.wikipedia.org/w/index.php?diff=3830784&oldid=3828440 -geraki talk 17:14, 18 Ιανουαρίου 2013 (UTC)[απάντηση]

Αυτό το αρχείο έχει σωστή άδεια; Αν ναι υπάρχει πρόβλημα με το διπλότυπο του στα Κοινά. Αν όντως είναι ελεύθερη να διαγράψουμε τη δική μας έκδοση.--MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 12:58, 18 Ιανουαρίου 2013 (UTC)[απάντηση]


Ναι, είναι από τον Δήμο και αποτελεί εύλογη χρήση εδώ. Δεν είναι ελεύθερη. -geraki talk 17:16, 18 Ιανουαρίου 2013 (UTC)[απάντηση]

Αν δε σου κάνει κόπο συμπλήρωσε το κουτί πληροφοριών και έλεγξε αν διακιολογέιται η εύλογη χρήση και στις 3 σελίδες που χρησιμοποιείται.--MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 20:02, 18 Ιανουαρίου 2013 (UTC)[απάντηση]

Έγινε. -geraki talk 19:49, 22 Ιανουαρίου 2013 (UTC)[απάντηση]

Επιτρέπεται να μεταφράσω τη σελίδα αυτή (εφόσον δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο στη ΒΠ); Xaris333 (συζήτηση) 19:46, 22 Ιανουαρίου 2013 (UTC)[απάντηση]

Ναι, φυσικά. -geraki talk 19:46, 22 Ιανουαρίου 2013 (UTC)[απάντηση]

Νομίζω την τελείωσα Βικιπαίδεια:Κόκκινος σύνδεσμος. Αν μπορείς διάβασε την. Πιθανών να έχω κάνει κάποιο λάθος στη μετάφραση και να δημιουργηθούν προβλήματα σε μελλοντικές συζητήσεις. Επίσης, χρειάζεται προσθήκη κατηγορίας (δεν ήμουν σίγουρος σε ποια ανήκει). Δες και βελτίωσε και το πρότυπο Πρότυπο:Κόκκινοι σύνδεσμοι επιμέλεια (χρειάζεται κατηγορία που θα προστίθενται τα λήμματα, αν τελικά διατηρηθεί στη ΒΠ). Ομολογώ πως αρκετά από αυτά δεν τα ήξερα (ότι σε ένα λήμμα δεν πρέπει να παραμένει μια κατηγορία που δεν υπάρχει, ότι δεν πρέπει να υπάρχουν σε λίστες αξιοσημείωτων ατόμων (π.χ. μιας ομάδας) ονόματα των οποίων δεν επιβεβαιώνεται η εγκυκλοπαιδικότητα, ότι αν ένα θέμα θεωρηθεί μη εγκυκλοπαιδικό στην ελληνική ΒΠ μπορεί να υπάρχει σύνδεσμος προς το αντίστοιχο λήμμα μιας ξενόγλωσσης ΒΠ και ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται με το πρότυπο {{Κύριο}}). Όταν κάνεις τις διορθώσεις, εφόσον σωστά κατάλαβα τα πιο πάνω κ.α., θα αρχίσω να κάνω διορθώσεις σε λήμματα. Xaris333 (συζήτηση) 23:13, 23 Ιανουαρίου 2013 (UTC)[απάντηση]

Επίσης, αν τελικά είναι σωστές οι πιο πάνω διαπιστώσεις, θα μπορούσα να τις προσθέσω στις σελίδες Βικιπαίδεια:Κατηγορίες, κατάλογοι και πρότυπα πλοήγησης και Βικιπαίδεια:Διαγλωσσικές συνδέσεις#Διαγλωσσικές συνδέσεις μέσα στο κείμενο μιας σελίδας και στο πρότυπο {{Κύριο}}; Επίσης, διευκρίνηση χρειάζεται και στη σελίδα Βικιπαίδεια:Εγχειρίδιο μορφής στο σημείο που αναφέρει Δεν επιτρέπονται σύνδεσμοι προς λήμματα ξενόγλωσσων Βικιπαιδειών για τρεις λόγους.. Δίνεται η εντύπωση ότι οι σύνδεσμοι αυτοί εντελώς απαγορευμένοι, ενώ στην πραγματικότητα, στην περίπτωση που το θέμα τους θεωρηθεί μη εγκυκλοπαιδικό στην ελληνική ΒΠ, μπορεί να κατευθύνει σε αλλόγλωσση ΒΠ. Xaris333 (συζήτηση) 23:27, 23 Ιανουαρίου 2013 (UTC)[απάντηση]

Υποεπειχήρηση «Παναθηναϊκός»

Καλημέρα, έμαθα ότι ξέρετε από πρότυπα και αποφάσισα να σας απευθυνθώ ούτως ώστε να μας βοηθήσετε να λύσουμε ένα πρόβλημα. Εδώ και λίγο καιρό, εγώ και ο Glorious 93 έχουμε δημιουργήσει μια νέα υποεπειχήρηση της βικιεπειχήρησης Ποδόσφαιρο, την Υποεπειχήρηση Παναθηναϊκός. Όμως, δυστυχώς, παρά τις προσπάθειές μας, το πρότυπο της υποεπειχήρησης δεν μπαίνει σε κανένα από τα λήμματά της, με αποτέλεσμα η υποεπειχήρηση να παραμένει ακόμα στα 0 λήμματα (τυπικά). Με εκτίμηση --Γκριζούλα(ς) (συζήτηση) 08:01, 26 Ιανουαρίου 2013 (UTC)[απάντηση]

Χρειαζόταν να προστεθεί στο πρότυπο. Το έκανα. Μπορείς να δεις στο Συζήτηση:Διαμαντής Χουχούμης ότι η υποεπιχείρηση με την κατηγορία της εμφανίζεται κανονικά. Σε λίγο θα αρχίσουν να εμφανίζονται τα λήμματα και στην ίδια την κατηγορία (καθυστερεί λίγο η ανανέωση). -geraki talk 09:19, 26 Ιανουαρίου 2013 (UTC)[απάντηση]

Interlink on itwiki

Please, don't add interlink on itwiki anymore, because Wikidata is live on that wiki since last week! --Airon90 (συζήτηση) 08:34, 6 Φεβρουαρίου 2013 (UTC)[απάντηση]

Done, the interwiki bot is now disabled for it, hu and he wikipedias. -geraki talk 14:59, 6 Φεβρουαρίου 2013 (UTC)[απάντηση]
Ehm, your bot is already running (see Adolf Hitler)! --Airon90 (συζήτηση) 16:14, 6 Φεβρουαρίου 2013 (UTC)[απάντηση]
doh! I removed it.wiki from the bot's configuration but the cron job was already running since 09:20 UTC! (it was intended to make small runs every two-three hours, for some reason this took more time). I'm sorry. -geraki talk 21:05, 6 Φεβρουαρίου 2013 (UTC)[απάντηση]

Κατηγορίες

Είχα προσθέσει μια διευκρινιστική ερώτηση στην Βικιπαίδεια:Αγορά#Γενική απορία για κατηγορίες. Ουσιαστικά η απορία μου έχει σχέση με τις κατηγορίες του ποδοσφαίρου. Για παράδειγμα, μπορώ να προσθέσω στις κατηγορίες Κατηγορία:Ποδοσφαιριστές ΠΑΟΚ και Κατηγορία:Προπονητές ΠΑΟΚ το πρότυπο {{Κύριο|Π.Α.Ο.Κ. (ποδόσφαιρο ανδρών)}} (ή κάποιο άλλο πρότυπο), ώστε να μπορεί ο αναγνώστης να οδηγείται στο λήμμα της ομάδας που σχετίζεται με την κατηγορία; Ή μήπως αυτό είναι περιττό και αχρείαστο; Xaris333 (συζήτηση) 20:17, 9 Φεβρουαρίου 2013 (UTC)[απάντηση]

Ενδεχομένως να έχει κάποια χρησιμότητα, όχι τεράστια βέβαια, αλλά απλώς κάποια (που σημαίνει ότι δεν πειράζει να υπάρχουν). Αν πρόκειται να βάλεις, δες το {{catmore}}/Cat main και το Cat more. Ήδη βέβαια, το κείμενο "Η κατηγορία αυτή κατηγοριοποιεί τα λήμματα τα οποία σχετίζονται με ..." παίζει ως ένα βαθμό τον ίδιο ρόλο. -geraki talk 12:54, 10 Φεβρουαρίου 2013 (UTC)[απάντηση]
Είχα υπόψη μου το {{catmore}} αλλά πρέπει η κατηγορία να έχει το ίδιο όνομα με το ίδιο λήμματα. Ίσως να πρέπει να μεταφράσω το Cat more. Το κείμενο στο οποίο αναφέρεσαι επιθυμούν να το σβήσουν, ήδη άρχισαν [21][22][23][24][25][26][27][28][29][30]. Όπως είδα έκανες με bot την αλλαγή που ζήτησα και ευχαριστώ. Ελπίζω τώρα να μην θεωρήσουν τη φράση περιττή. Γι' αυτό σκέφτηκα το πρότυπο. Οκ, για την κριτική λημμάτων. Η φράση Η κριτική λημμάτων μπορεί να λειτουργήσει πολλές φορές ως προστάδιο υποψηφιότητας για αξιόλογο λήμμα. με παρέσυρε. Xaris333 (συζήτηση) 17:08, 10 Φεβρουαρίου 2013 (UTC)[απάντηση]

Wikidata is here; please disable any interwiki bots on the English Wikipedia

Hi!

Wikidata has been deployed to the English Wikipedia. Going forward, Wikidata will manage interwiki links. Further information: m:Wikidata/Deployment Questions and <https://blog.wikimedia.de/?p=13892>.

Important note: Bots that continue to add, remove, or update interwiki links on the English Wikipedia may be blocked from editing after Saturday, February 16, 2013.

If you are running pywikipedia's interwiki.py, please update to pyrev:11073 which will automatically prevent your bot from updating links on this wiki.

If you have any questions, please ask at the bot owners' noticeboard. Thank you for your past work maintaining interwiki links. It has been very appreciated and we're looking forward to an even brighter future with Wikidata. Legoktm (συζήτηση) 09:37, 14 Φεβρουαρίου 2013 (UTC)[απάντηση]

Πηγές που δεν θα υπάρχουν

Απορία: Έχω χρησιμοποιήσει ως πηγή [31] το βιογραφικό της υπουργού που δίνεται στη σελίδα του υπουργείου. Σε λίγες μέρες (το πιθανότερο) θα αλλάξει ο υπουργός. Η ιστοσελίδα του υπουργείου δεν διατηρεί αρχείο. Θα υπάρχει το βιογραφικό του νέου υπουργού. Αυτό ισχύει σε όλα τα υπουργεία και στη βουλή. Τι μπορεί να γίνει σε αυτή την περίπτωση ώστε να μην υπάρχει ένας νεκρός σύνδεσμος ή ένας άκυρος σύνδεσμος και να μην χαθούν οι πληροφορίες αυτές; Xaris333 (συζήτηση) 20:41, 15 Φεβρουαρίου 2013 (UTC)[απάντηση]


Υπάρχει στο Web Archive [32] -geraki talk 08:07, 16 Φεβρουαρίου 2013 (UTC)[απάντηση]
Θα υπάρχει στο Web Archive και μετά που θα αλλάξει στην «κανονική» σελίδα; Και πως μπορώ να ξέρω αν υπάρχει μια ιστοσελίδα στο Web Archive; Είναι καλύτερα σε αυτές τις περιπτώσεις να χρησιμοποιώ απευθείας το Web Archive; Xaris333 (συζήτηση) 13:24, 16 Φεβρουαρίου 2013 (UTC)[απάντηση]
  • Ναι, θα υπάρχει και η αρχειοθετημένη και μια νεότερη αρχειοθετημένη. Στην κορυφή σου βγάζει ημερολόγιο με τα snapshots.
  • Απλά βάζεις τον σύνδεσμο στο http://web.archive.org/web
  • Μπορείς να βάζεις τον κανονικό σύνδεσμο ΚΑΙ σύνδεσμο προς το Web Archive.
-geraki talk 13:59, 17 Φεβρουαρίου 2013 (UTC)[απάντηση]

Προβληματικοί εξωτερικοί σύνδεσμοι

Γνωρίζεις που κάνω λάθος εδώ και ο σύνδεσμος δεν λειτουργεί; Εννοώ, ενώ στις άλλες περιπτώσεις με οδηγεί απευθείας στην εντολή που έιχα δώσει, σε αυτό ο σύνδεσμος δε γίνεται ολόκληρος μπλε (δεν ξέφω πως αλλιώς να το πω ). Xaris333 (συζήτηση) 11:11, 17 Φεβρουαρίου 2013 (UTC)[απάντηση]


Τον σύνδεσμο τον χαλούν τα [ και ], που δεν είναι νορμάλ να υπάρχουν σε ένα url. Γι' αυτό πρέπει να είναι κωδικοποιημένοι (%5B και %5D αντίστοιχα).
Δηλαδή: http://toolserver.org/~magnus/catscan_rewrite.php?language=el&depth=1000&categories=%CE%A0%CE%BF%CE%B4%CF%8C%CF%83%CF%86%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%BF&ns%5B15%5D=1&templates_no=%CE%95%CF%80%CE%B9%CF%87%CE%B5%CE%AF%CF%81%CE%B7%CF%83%CE%B7+%CE%A0%CE%BF%CE%B4%CF%8C%CF%83%CF%86%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%BF-%CE%9A%CE%B1%CF%84%CE%B7%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B5%CF%82&templates_use_talk_no=1&doit=1
-geraki talk 13:59, 17 Φεβρουαρίου 2013 (UTC)[απάντηση]

Ευχαριστώ. Xaris333 (συζήτηση) 16:25, 17 Φεβρουαρίου 2013 (UTC)[απάντηση]

Υποψήφια αξιόλογα

Ξεκίνησα την εφαρμογή της πρότασης Συζήτηση Βικιπαίδεια:Υποψήφια αξιόλογα λήμματα#Πρόταση αξιόλογων με υποσελίδες. Προέκυψε όμως ένα θέμα: Αν ένα λήμμα προταθεί για αξιόλογο, αποριφθεί και προταθεί ξανά, η δεύτερη πρόταση θα αποτελεί συνέχιστη της προηγούμενης, αφού πρόκειται για το ίδιο όνομα. Είναι αυτό πρόβλημα; (Για παράδειγμα το Συζήτηση:ICarly/Υποψήφιο Αξιόλογο προτάθηκε για 2η φορά.). Καλύτερο παράδειγμα είναι το Συζήτηση:Κρητική λογοτεχνία της Βενετοκρατίας/Υποψήφιο Αξιόλογο, όπου την πρώτη φορά απορρίφθηκε και τη δεύτερη έγινε αξιόλογο. Έβαλα και τις δύο συζητήσεις στην ίδια υποσελίδα, την οποία χώρισα σε δύο μέρη. Λες να προστεθεί και η συζήτηση για τυχών αφαίρεση από τα αξιόλογα στην ίδια υποσελίδα; Ίσως να είναι καλύτερα.

  • Για όσες υποψηφιότητες έχει κλείσει η συζήτηση έχω προσθέσει το πρότυπο Πρότυπο:Συζήτηση Υποψηφιότητας Αξιόλογου στις σελίδες συζήτησεις τους (σχεδόν σε όλες). Λειτουργεί μια χαρά, αλλά ίσως επηρεαστεί η χρήση του ανάλογα με την απάντηση στο πρώτο ερώτημα (αν υπάρχουν διαφορετικές συζητήσεις για κάθε ξεχωριστή πρόταση του ίδιου λήμματος). Θα δημιουργήσω και ένα πρότυπο για αφαίρεση αξιόλογου.
  • Τα πιο πάνω ισχύουν και για τις προτάσεις διαγραφής, αν τελικά εφαρμοστεί η μέθοδος και εκεί. (Καλύτερα να εφαρμοστεί από τις προτάσεις Μαρτίου).
  • Διαμόρφωσα και την ενότητα Βικιπαίδεια:Υποψήφια αξιόλογα λήμματα#Υποβολή προτάσεων. Κάνε ένα έλεγχο αν βγαίνει νόημα, μήπως και είναι δυσνόητο στους χρήστες.

Γενικά το θεωρώ πολύ χρήσιμο που οι συζητήσεις για αξιόλογα και διαγραφή θα υπάρχουν (ως σύνδεσμος) στις σελίδες συζήτησεις των λημμάτων. Xaris333 (συζήτηση) 23:19, 23 Φεβρουαρίου 2013 (UTC)[απάντηση]


Και μάλλον θα είναι πιο εύχρηστο αν δημιουργούσαμε και μεις το πρότυπο en:Template:Article history. Διαφορετικά θα χαθούμε στα πρότυπα. Το είχα προσπαθήσει παλιά αλλά χάθηκα στην πορεία Πρότυπο:Ιστορικό λήμματος. Xaris333 (συζήτηση) 23:43, 23 Φεβρουαρίου 2013 (UTC)[απάντηση]


Είτε σε μια υποσελίδα είτε σε δυο, δεν έχει πολύ σημασία. Νομίζω ότι μπορούμε και σε δύο (χωρίς να σημαίνει ότι πρέπει να χωριστούν όσες έκανες: μπορεί να γίνεται από εδώ και πέρα). Γενικά, ο προσανατολισμός που εξέφρασα στην Αγορά, ήταν να μπουν τέτοιοι αυτοματισμοί είτε στο MediaWiki:Talkpageheader είτε στο Πρότυπο:Επικεφαλίδα συζήτησης που να εμφανίζουν τα αντίστοιχα πλαίσια ή συνδέσμους προς τις σχετικές υποσελίδες όταν υπάρχουν. Δες στο fr:Discussion:Les_Temps_difficiles ότι δεν υπάρχουν αντίστοιχα πρότυπα αλλά εμφανίζει σε πλαίσιο με τίτλο "Autres discussions" όλες τις σχετικές υποσελίδες, χωρίς να έχει προστεθεί κάτι στην ίδια την σελίδα συζήτησης. -geraki talk 09:43, 25 Φεβρουαρίου 2013 (UTC)[απάντηση]

Μα αυτό είναι πράγματι πολύ χρήσιμο. Μπορείς να το εφαρμόσεις, σε περίπτωση που συμφωνεί η κοινότητα; Xaris333 (συζήτηση) 14:37, 25 Φεβρουαρίου 2013 (UTC)[απάντηση]

Καλησπέρα. Κρίνεις ότι αυτό το νικνέιμ μπορεί να "σταθεί" ή μήπως είναι πιθανό να λειτουργήσει εκφοβιστικά προς άλλους χρήστες; --Ttzavarasσυζήτηση 18:34, 25 Φεβρουαρίου 2013 (UTC)[απάντηση]

Υπάρχει κάποιος λόγος που κάποιας από τα λήμματα στη σελίδα Βικιπαίδεια:Αξιόλογα λήμματα είναι με πλάγια γραφή; Επίσης, οι παρενθέσεις στις υποενότητες Αθλητισμός και Γλωσσολογία νομίζω πρέπει να αφαιρεθούν. Καλύτερα να εμφανίζει Αθλητισμός: και Γλωσσολογία: . Xaris333 (συζήτηση) 21:13, 26 Φεβρουαρίου 2013 (UTC)[απάντηση]

Τελικά τι θα γίνει με το fr:Discussion:Les_Temps_difficiles; Γιατί δεν το προτείνεις στην Αγορά (αν και δεν νομίζω να διαφωνεί κανείς). Προτίθεμαι να βοηθήσω όπου μπορώ. Xaris333 (συζήτηση) 14:05, 28 Φεβρουαρίου 2013 (UTC)[απάντηση]

Δεν είχα αρκετό χρόνο. Πρώτα θα γίνει ένα πρότυπο για να το δούμε να δουλεύει (αν και το έχω τσεκάρει κατά 90%) και πως μας αρέσει να είναι και μετά το εφαρμόζουμε κατευθείαν στο interface. -geraki talk 16:49, 28 Φεβρουαρίου 2013 (UTC)[απάντηση]

Χρησιμοποίησα στην αναζήτηση του Catscan2 το Πρότυπο:Link FA. Υπάρχει τρόπος να χρησιμοποιηθεί στην αναζήτηση το πρότυπο με ενεργοποιημένη την παράμετρο για την αγγλική ΒΠ {{Link FA|en}}; Xaris333 (συζήτηση) 10:31, 1 Μαρτίου 2013 (UTC)[απάντηση]

Όχι με το Catscan. Με το TemplateTiger: http://toolserver.org/~kolossos/templatetiger/tt-table4.php?template=Link%20FA&lang=elwiki&where=0&is=en&limit=700
Για ευκολία, το έκανα απλή λίστα: Συζήτηση_Βικιπαίδεια:Αξιόλογα_λήμματα/FA_en
-geraki talk 15:25, 1 Μαρτίου 2013 (UTC)[απάντηση]

Ευχαριστώ. Για την ακρίβεια βρήκα όσα λήμματα είναι αξιόλογα σε άλλες βικιπαίδειες και έχουν ελληνική έκδοση (άρα έχουν το Πρότυπο:Link FA) δεν είναι αξιόλογα στην ελληνική (άρα δεν έχουν το πρότυπο Πρότυπο:Αξιόλογο λήμμα) και είναι μεταφρασμένα (άρα έχουν το πρότυπο Πρότυπο:Ενσωμάτωση κειμένου). Είναι περίπου 800. [33] Το ιδανικό είναι να βρώ όσα είναι αξιόλογα π.χ. στην αγγλική και μεταφρασμένα από την αγγλική στην ελληνική και δεν είναι αξιόλογα στην ελληνική. Δες τη συζήτηση Συζήτηση Βικιπαίδεια:Αξιόλογα λήμματα#Υποσελίδα ξενόγλωσσων αξιόλογων μεταφρασμένων στα ελληνικά. Xaris333 (συζήτηση) 16:52, 1 Μαρτίου 2013 (UTC)[απάντηση]


Έχεις μια λίστα αξιόλογων της αγγλικής και μια λίστα μεταφρασμένων από την αγγλική. Αυτό που θέλεις είναι να βρεις ποια από τα λήμματα υπάρχουν και στις δυο λίστες. Είμαι σίγουρος ότι θα υπάρχει κάποιος εύκολος τρόπος, είτε online, είτε σε excel ή calc. -geraki talk 09:49, 2 Μαρτίου 2013 (UTC)[απάντηση]

Προτάσεις διαγραφής, αξιόλογων κτλ

Γεια. Θα πρέπει να αποφασιστεί πως προχωρούμε με τις προτάσεις για διαγραφή λημμάτων, αξιόλογων κτλ και φτσικά με τη μπάρα. Προκαλούνται προβλήματα όσο δεν υπάρχει οριστική απόφαση. Πρέπει να διαφοροποιηθεί και το Πρότυπο:Διαγραφή, ανάλογα με την απόφαση. Επίσης, ότι αποφασιστεί θα μπορούσε (ή πρέπει) να εφαρμοστεί και για την Βικιπαίδεια:Κριτική λημμάτων, όπου οι υποσελίδες εξακολουθούν να είναι της μορφής {{Βικιπαίδεια:Κριτική λημμάτων/Τίτλος λήμματος}}. Με τη μπάρα τι θα γίνει; Θα εφαρμοστεί δοκιμαστικά ή θα πρέπει να περάσει μέσα από την έγκριση της κοινότητας; Τα δύο θέματα είναι αλληλένδετα. Αν εφαρμοστεί η μπάρα, τότε βάσει αυτής αποφασίζονται και τα υπόλοιπα. Και θα πρέπει να επιλυθούν μόνο κάποιες τεχνικές λεπτομέρειες. Πάντως, η συζήτηση παραμένει εδώ και τρεις μέρες στάσιμη. Συζήτηση Βικιπαίδεια:Σελίδες για διαγραφή#Προτάσεις διαγραφής και υποσελίδες Xaris333 (συζήτηση) 19:07, 8 Μαρτίου 2013 (UTC)[απάντηση]

Πρότεινα λύση στη συζήτηση Συζήτηση Βικιπαίδεια:Σελίδες για διαγραφή#Βελτιωμένη πρόταση. Αναμένω τη γνώμη σου κατά πόσον μπορεί να δουλέψει και αν είναι ωφέλιμη. Xaris333 (συζήτηση) 13:50, 10 Μαρτίου 2013 (UTC)[απάντηση]

Χμ, αν δεις το όνομα του βιογραφούμενου προσώπου και του χρήστη που έκανε τις αλλαγές με όνομα Vass(ilis)magg(inas), ο λόγος των αναστροφών είναι προφανής καθώς υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων μεταξύ χρήστη και βιογραφούμενου προσώπου, χώρια που το κείμενο δεν ήταν σε πρέπουσα μορφή για εγκυκλοπαίδεια...--Montjoie-Saint-Denis !!! (συζήτηση) 12:12, 11 Μαρτίου 2013 (UTC)[απάντηση]

Διαγραφη Μπορεις να διαγραψεις τα αρχεια (φωτογραφιες) που ανεβασα και δεν εχουν αδεια κατοχου και δεν αναφερουν πηγη...;Ιβαν Σαββίδης.jpeg και Ivan Savvidis.jpeg

Μπορείς να διορθώσεις τον τελευταίο σύνδεσμο στη σελίδα Βικιπαίδεια:Επιχείρηση Ποδόσφαιρο/Έλεγχος. Το είχες ξανακάνει αλλά τελικά δεν είχα τοποθετήσει το σωστό link για έλεγχο. Πρέπει να φύγει ο αριθμός [14]. Αν είναι εύκολο εξήγησε μου το να το κάνω μόνος. Xaris333 (συζήτηση) 00:55, 29 Μαρτίου 2013 (UTC)[απάντηση]

Πού πήγε η σελίδα;

Καλησπέρα. αυτή η σελίδα δεν είναι πλέον διαθέσιμη. Τι ακριβώς συμβαίνει; Καταργήθηκε ή υπάρχει κάποιο σφάλμα; Πάντως στον πίνακα των στατιστικών εμφανίζεται με μπλε... --Ttzavarasσυζήτηση 17:42, 9 Απριλίου 2013 (UTC)[απάντηση]


Όντως, μάλλον έχει καταργηθεί. Στον πίνακα στατιστικών εμφανίζεται επειδή πρέπει να αφαιρεθεί με το χέρι. -geraki talk 17:11, 10 Απριλίου 2013 (UTC)[απάντηση]

Forward slash

Έχει προκύψει ένα πρόβλημα με λήμματα τα οποία έχουν / στον τίτλο τους. Ουσιαστικά όταν δημιουργηθεί υποσυζήτηση είτε για διαγραφή, κριτική ή αξιόλογο, τα αντίστοιχα πρότυπα διαβάζουν μέχρι την πρώτη /. Για παράδειγμα, Συζήτηση:C/2006 P1. Ενώ έχει δημιουργηθεί η σελίδα Συζήτηση:C/2006 P1/Κριτική λημμάτων, δεν εμφανίζεται στα Πρότυπο:Υποσυζητήσεις λήμματος και Πρότυπο:Κριτική λημμάτων, λόγω του συμβόλου /. Σύμφωνα με το δημιουργό του δεν μπορεί να μετακινηθεί ο τίτλος σε Κομήτης ΜακΝότ γιατί υπάρχουν πάνω από 50 κομήτες ΜακΝότ. Είναι το μόνο λήμμα στο οποίο αντιμετώπισα τέτοιο πρόβλημα. Σε κανένα άλλο υποψήφιο αξιόλογο ή λήμματα για κριτική ή για διαγραφή δεν αντιμετωπίσα τέτοιο πρόβλημα. Τι μπορεί να γίνει; Xaris333 (συζήτηση) 11:41, 10 Απριλίου 2013 (UTC)[απάντηση]

Ίσως αυτό να βοηθήσει #titleparts. Xaris333 (συζήτηση) 16:57, 10 Απριλίου 2013 (UTC)[απάντηση]


ok, θα το κοιτάξω --geraki talk 17:12, 10 Απριλίου 2013 (UTC)[απάντηση]

Ευχαριστώ. Ρώτησα και στην Αγγλική. en:Wikipedia:Village pump (technical)#Forward slash. Νομίζω είσαι ο καταλληλότερος να κρίνεις τις λύσεις που προτείνουν. Xaris333 (συζήτηση) 17:28, 10 Απριλίου 2013 (UTC)[απάντηση]

Γραφειοκρατικά

Παρακαλώ να επιληφθείς του θέματος αυτού, γιατί θέλουμε να τελειώσει το ζήτημα του ονόματος του Doddos ή όποιο όνομα πάρει, γιατί υπάρχει σε εκκρεμότητα το ζήτημα της αλλαγής των δικαιωμάτων του στα Βικιταξίδια, όπου έχει εκλεγεί διαχειριστής από την εκεί κοινότητα. Περιμένουμε την μετονομασία, για να γίνει η αλλαγή δικαιωμάτων με την τελική ονομασία του. --Focal Point 06:16, 12 Απριλίου 2013 (UTC)[απάντηση]

Ταχεία διαγραφή

Γεια. Επειδή υπάρχει σε εξέλιξη μια συζήτηση διαγραφής Συζήτηση:Πρωτάθλημα Κύπρου πετοσφαίρισης παίδων/Πρόταση διαγραφής θα ήθελα μια διευκρίνηση αν η ταχεία διαγραφή των λημμάτων Πρωτάθλημα Ελλάδας πετοσφαίρισης παίδων και Πρωτάθλημα Ελλάδας πετοσφαίρισης κορασίδων έγινε λόγο του πολύ μικρού μεγέθους (όπως δήλωσε και ο προτείνοντας) ή λόγο θέματος. Υποθέτω είναι το πρώτο απλά θέλω τη διευκρίνηση για να μην επηρεαστεί η συζήτηση διαγραφής από τη διαγραφή αυτών των λημμάτων. Xaris333 (συζήτηση) 14:01, 23 Απριλίου 2013 (UTC)[απάντηση]

Η ταχεία διαγραφή έγινε από κεκτημένη ταχύτητα. Τα επαναφέρω χωρίς να αφαιρέσω το πρότυπο ταχείας διαγραφής. Αυτό σημαίνει ότι η προς το παρόν επαναφορά δεν σημαίνει ότι κρίνω ότι δεν καλύπτουν τα κριτήρια. Ενδεχομένως να διαγραφούν αργότερα. -geraki talk 14:07, 23 Απριλίου 2013 (UTC)[απάντηση]

ΟΚ. Η πρόταση έγινε λόγο πολύ σύντομο και με μηδενική τεκμηρίωση. Θα προσπαθήσω να το μεγαλώσω αν βρω πηγές και θα αφαιρέσω στη συνέχεια το πρότυπο. Οπόταν η εγκυκλοπαιδικότητα τους θα κριθεί από την υπό εξέλιξη συζήτηση. Xaris333 (συζήτηση) 14:12, 23 Απριλίου 2013 (UTC)[απάντηση]

Γεράκι μπορείς να διαγράψεις τις σελίδες

ώστε να γίνει μετακίνηση των σελίδων

σε αυτά τα ονόματα και ακολούθως διαγραφή των δεύτερων; Το ιστορικό των δεύτερων έχει σημασία. Συμφωνεί και ο C messier που εμπλέκεται στις συνεισφορές των δύο πρώτων μαζί με μένα. Είχε γίνει μπέρδεμα κατά την εφαρμογή των υποσελίδων τότε. Xaris333 (συζήτηση) 15:44, 23 Απριλίου 2013 (UTC)[απάντηση]

έγινε -geraki talk 16:04, 23 Απριλίου 2013 (UTC)[απάντηση]

Ευχαριστώ. Xaris333 (συζήτηση) 16:05, 23 Απριλίου 2013 (UTC)[απάντηση]

Να σε ρωτήσω και κάτι ακόμα. Όταν επεξεργάζεσαι τις σελίδες διαγραφής π.χ. Βικιπαίδεια:Σελίδες για διαγραφή/Απριλίου 2013 εμφανίζεται το μήνυμα Καλώς ήρθατε στις συζητήσεις διαγραφής. Κάθε άποψη είναι ευπρόσδεκτη, ωστόσο μόνο δόκιμα επιχειρήματα που βασίζονται στην σχετική πολιτική έχουν μεγαλύτερο βάρος έναντι μη υποστηριζόμενων δηλώσεων. Να έχετε υπόψη ότι η χρήση πολλαπλών λογαριασμών για την ενίσχυση μιας οπτικής γωνίας θεωρείται σοβαρή επίθεση στην εμπιστοσύνη της κοινότητας και ότι σχολιασμός προσώπων αντί των λημμάτων θεωρείται παρενόχληση. Κατά κανόνα οι προτάσεις διαγραφής (ή συγχώνευσης, ανακατεύθυνσης κλπ) σχετίζονται με την Βικιπαίδεια:Εγκυκλοπαιδικότητα. Μελετήστε την σχετική πολιτική πριν εκφράσετε άποψη.

Μπορεί αυτό το μήνυμα να εμφανίζεται και σε σελίδες της μορφής {{TALKSPACE}}:{{BASEPAGENAME}}/Πρόταση διαγραφής ή είναι δύσκολο; Ουσιαστικά σε αυτές τις σελίδες γίνονται πλέον οι συζητήσεις, οπόταν καλό θα ήταν να εμφανίζεται και εκεί. Xaris333 (συζήτηση) 16:13, 23 Απριλίου 2013 (UTC)[απάντηση]

Δυστυχώς δεν μπορεί να γίνει με τον ίδιο μηχανισμό, αλλά υπάρχουν άλλα πράγματα που μπορούν να το αντικαταστήσουν. Θα το δούμε κι αυτό εν καιρώ. -geraki talk 11:40, 24 Απριλίου 2013 (UTC)[απάντηση]

Γεια. Υπάρχει τρόπος να εντοπίζω τα λήμματα μιας κατηγορίας της αγγλικής ΒΠ που έχουν λήμμα στην ελληνική ΒΠ; Xaris333 (συζήτηση) 11:44, 28 Απριλίου 2013 (UTC)[απάντηση]

Οκ, το βρήκα. Xaris333 (συζήτηση) 23:14, 29 Απριλίου 2013 (UTC)[απάντηση]

Hello Geraki, would you mind translating the article on this wiki, if allowed here? (It should have enough reliable sources, I hope.) --Nemo bis (συζήτηση) 21:57, 30 Απριλίου 2013 (UTC)[απάντηση]

Ποδοσφαιριστές Λιγκ 1

Σου είχα απαντήσει στη σελίδα συζήτησης μου. Μπορεί να μην το έχεις δει οπόταν σε ξαναρωτάω και εδώ. Με ποιο τρόπο μπορεί ένα bot να κάνει αυτή τη δουλειά; Π.χ. με ποιο τρόπο θα εντοπίσει ποιοι ποδοσφαιριστές εντάσσονται στην Κατηγορία:Ποδοσφαιριστές Λιγκ 1; Δεν έχουμε κατηγορίες για όλες τις γαλλικές ομάδες και δεν σημαίνει ότι αν κάποιος ανήκει σε μια κατηγορία ως ποδοσφαιριστής μιας γαλλικής ομάδα, τη χρονιά που άνηκε σε αυτή αγωνίστηκε στη Λιγκ 1. Μπορεί η ομάδα να ήταν στη δεύτερη κατηγορία. Εύκολη (;) λύση είναι μέσω της αντίστοιχης αγγλικής κατηγορίας (αυτό κάνω). Μπορεί αυτό να γίνει με bot; Αν υπάρχει τρόπος πες τον ώστε να προτείνω τις κατηγορίες στο Βικιπαίδεια:Δουλειές για bots. Xaris333 (συζήτηση) 15:36, 1 Μαΐου 2013 (UTC)[απάντηση]

Χρειάζεται απλούστερος τρόπος σκέψης. Έχεις ήδη τα λήμματα για τις ομάδες που αγωνίζονται στη Λιγκ 1, και μέσα στα λήμματα υπάρχουν τα ρόστερ των ομάδων. Εγώ θα έφτιαχνα ένα βοηθητικό κατάλογο με όλα τα ρόστερ και θα τροφοδοτούσα το bot με αυτόν. Δεν χρειάζεται καν να είναι καθαρός ο κατάλογος από εξτρά κώδικα (π.χ. τον πίνακα κλπ), συνήθως τα bot βλέπουν μόνο τους συνδέσμους οπότε αρκεί ακόμη κι ένας "βρώμικος" κατάλογος. Πιστεύω ότι ο χρόνος συνένωσης 20 έτοιμων καταλόγων σε μια σελίδα πιστεύω είναι μικρότερος από 2-3 λεπτά. Γενικά, όταν κάνω κάτι κοιτάζω ποιος είναι ο ευκολότερος/γρηγορότερος τρόπος να γίνει και όχι ο περισσότερο εκλεπτυσμένος, ειδικά αν δεν έχει διαφορά στο τελικό αποτέλεσμα. -geraki 14:11, 3 Μαΐου 2013 (UTC)[απάντηση]

Και με αυτούς που αγωνίστηκαν στο παρελθόν στη Λιγκ 1 αλλά δεν αγωνίζονται τώρα; Xaris333 (συζήτηση) 15:33, 3 Μαΐου 2013 (UTC)[απάντηση]

Ειλικρινά; Δεν θα ασχολούμουν καθόλου με τέτοιο είδος κατηγοριοποίησης που πιθανότατα απλά περιλαμβάνει όλους τους (εγκυκλοπαιδικούς) ποδοσφαιριστές της Γαλλίας. Έχουμε λήμμα για κάποιον που έχει παίξει σε ομάδες της Γαλλίας αλλά σε καμία της Λιγκ 1; -geraki 20:15, 3 Μαΐου 2013 (UTC)[απάντηση]

Χμ... Ίσως αν φέτος παίζει στη ΑΣ Μονακό και πιο πριν σε ομάδες εκτός Γαλλίας, ναι π.χ. Γιώργος Τζαβέλλας (ποδοσφαιριστής). Είναι πιο εμφανές με τις αγγλικές ομαδές που δεν αγωνίζονται σε Premier League με ποδοσφαιριστές που προέρχονται από Ουαλία, Ιρλανδία, Σκωτία αλλά και στη Λιγκ 1 αν προέρχονται από Αφρική κτλ. Xaris333 (συζήτηση) 20:53, 3 Μαΐου 2013 (UTC)[απάντηση]

Περισσότερο ρητορικό ήταν το ερώτημα. Εννοώ ότι δεν έχει νόημα μια υπερλεπτομερής κατηγοριοποίηση. Δεν μπορούν όλες οι πληροφορίες να μετατρέπονται σε κάποιο είδος κατηγορίας. Με αυτό τον τρόπο απλώς αναμασούμε περιεχόμενο. -geraki 21:05, 3 Μαΐου 2013 (UTC)[απάντηση]

Hi, sorry for writing in English. I'm writing to ask you, as a bureaucrat of this wiki, to translate and review the notification that will be sent to all users, also on this wiki, who will be forced to change their user name on May 27 and will probably need your help with renames. You may also want to help with the pages m:Rename practices and m:Global rename policy. Thank you, Nemo 13:02, 3 Μαΐου 2013 (UTC)[απάντηση]

Already did. -geraki 14:02, 3 Μαΐου 2013 (UTC)[απάντηση]

Μήνυμα σε πρότυπα

Εντοπίστηκε πρότυπο σε βρόχο: Πρότυπο:LCCN/prepare...δες στο Πρότυπο:LCCN. Χτυπάει στη σελίδα Λουί Λαμπέρ. --Γλαύκος κοινώς ρίχτο 17:26, 9 Μαΐου 2013 (UTC)[απάντηση]

Στο Πρότυπο:LCCN/core είχες βάλει τον ίδιο κώδικά με το Πρότυπο:LCCN. Μετά είχε άλλο πρόβλημα επειδή χρειάζονταν άλλα 2-3 πρότυπα να δουλέψει (στο σύνολο 7-9 πρότυπα!). Πιστεύω ότι όσο προχωράει η μετατροπή των προτύπων στο να δουλεύουν με Lua θα περιοριστεί αυτό το κακό. -geraki 05:34, 10 Μαΐου 2013 (UTC)[απάντηση]

Έμβλημα των Βικιταξιδιών

Πληροφοριακά...πώς χρησιμοποίησες τη συγκεκριμένη γαμματοσειρά στο έμβλημα;-- 20:10, 14 Μαΐου 2013 (UTC)[απάντηση]

Δεν την εγκατέστησα καν την γραμματοσειρά. Δούλεψα τα διανυσματικά σχήματα από τα άλλα λογότυπα. Το B είναι από το ρώσικο έμβλημα, το ι είναι το i χωρίς την τελίτσα, το κ είναι το k χωρίς την προέκταση, το τ το έφτιαξα από ένα ι και ακόμη ένα κάθετα από πάνω του κλπ. Αυτά που παίδεψε περισσότερο ήταν το ξ που στην ουσία φτιάχτηκε από την αρχή και χρειάστηκε αρκετές τροποποιήσεις για να πετύχω σχήμα και πάχος που να ταιριάζει στο ύφος των υπόλοιπων γραμμάτων. -geraki 20:24, 14 Μαΐου 2013 (UTC)[απάντηση]

Μμμμ... ελπίζω να καταλαβαίνεις ότι είναι πολύ μεγάλη η διαφορά στην επεξεργασία των διανυσματικών γραφικών από την επεξεργασία απλών εικόνων, έτσι; -geraki 20:35, 14 Μαΐου 2013 (UTC)[απάντηση]

Δεν έχω ασχοληθεί ιδιαίτερα με διανυσματικές εικόνες αλλά το φαντάζομαι...Σκέφτηκα να σχεδιάσω γράμματα αλλά θεώρησα πως έπρεπε να προέρχονται από συγκεκριμένη, ήδη υπάρχουσα γραμματοσειρά για να γίνει δεκτό το έμβλημα. Πάντως, το αποτέλεσμα είναι πολύ καλό. Ποιο πρόγραμμα χρησιμοποιείς;-- 21:35, 14 Μαΐου 2013 (UTC)[απάντηση]

Σόρυ αν σ' έχω ζαλίσει με τα Βικιταξίδια... Μήπως μπορείς να διορθώσεις ελαφρώς το τελευταίο "ι" στο logo; Τα 2 προηγούμενα είναι λίγο πιο...καλοθρεμένα.--Alien ? 15:35, 20 Μαΐου 2013 (UTC)[απάντηση]

Κομοτηνή

[34] Ggia (συζήτηση) 13:39, 20 Μαΐου 2013 (UTC)[απάντηση]

Γραμμική Άλγεβρα

Γεια. Δημιούργησα το Πρότυπο:Γραμμική Άλγεβρα και πρόσθεσα σε αυτό όσα λήμματα υπάρχουν στα ελληνικά. Για τα υπόλοιπα δεν έκανα τη μετάφραση γιατί δεν τα γνωρίζω ή δεν είμαι 100% σίγουρος. Αν μπορείς κάνε τις διορθώσεις. 15:28, 21 Μαΐου 2013 (UTC)

TeX και ελληνικά

Τεχνικά πως μπορούμε να εισάγουμε ελληνικά σε ένα τύπο TeX ανάμεσα από <math> .. </math> όπως γίνεται με τους αγγλικούς χαρακτήρες;; Δες λίγο εδώ την συζήτηση - πρόβλημα Συζήτηση χρήστη:Despoina Raf. Ggia (συζήτηση) 11:37, 22 Μαΐου 2013 (UTC)[απάντηση]

μπορείτε να μου πείτε πως μπορώ να εισάγω μία εικόνα για παράδειγμα αυτήν:http://en.wikipedia.org/wiki/File:Euler-10_Swiss_Franc_banknote_(front).jpg απο την αγγλική βικιπαίδεια στην ελληνική;--Angekami2 (συζήτηση) 06:24, 25 Μαΐου 2013 (UTC)[απάντηση]

θα μπορούσατε να με βοηθήσετε με την εικόνα? δν μπορώ να γράψω τις πληροφορίες που υπάρχουν κατω απο αυτή.. --Annamariakts (συζήτηση) 22:40, 29 Μαΐου 2013 (UTC)[απάντηση]

Συμμετοχή

Θα ήταν καλό να ρίξεις μια ματιά στο ιστορικό της συγκεκριμένης σελίδας. Είχα μεταφέρει κάτω από το όνομά μου φοιτητές χωρίς βοηθό, αλλά κάποιος άλλος χρήστης τους αφαίρεσε. Αν δεν επιθυμούσα συμμετοχή, θα είχα σβήσει το όνομά μου από εκεί, τόσο απλά. --Ttzavarasσυζήτηση 12:44, 27 Μαΐου 2013 (UTC)[απάντηση]

Για να λήξει αυτή η παρεξήγηση.. Στις 22 Μαίου πήρα μερικούς φοιτητές [35] τους οποίους καλωσόρισα ως ambassador, στην συνέχει όπως φαίνεται ΞΕΚΑΘΑΡΑ από το ιστορικό του μετέφερες κάτω από σένα [36]. Στην συνέχεια έγινε αναίρεση [37] με ξεκάθαρο σχόλιο «η λίστα με φοιτητές χωρίς ambassador είναι πιο κάτω)».

Στην συνέχεια έκανες άλλη μία αναίρεση [38].

Όλο αυτό το θεωρώ άνευ ουσίας. Αλλά αν όμως επιμένεις να θέλεις να πάρεις φοιτητές που ήδη έχω καλωσορίσει και επικοινωνήσει, δεν έχω πρόβλημα να τους ζητήσεις αν υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος και να στους δώσω. Ggia (συζήτηση) 13:02, 27 Μαΐου 2013 (UTC)[απάντηση]