Συζήτηση χρήστη:Geraki/Αρχείο 4
Μην ξεχνάτε ότι μπορείτε να μου στείλετε και e-mail Διατηρώ το δικαίωμα της δημοσίευσης οποιουδήποτε e-mail αφορά θέματα της Βικιπαίδειας. |
Do not forget that you can also send me an e-mail I reserve the right to publish any e-mail regarding Wikipedia topics. |
Αυτό είναι ένα αρχείο παλιότερων συζητήσεων Για να μου αφήσετε ένα νέο μήνυμα μεταβείτε στην Συζήτηση χρήστη:Geraki. |
Πρότυπα χωρών
Ιέραξ, ρίξε μια ματιά στη Συζήτηση:Κατάλογος χωρών κατά λόγο Ακτογραμμής/Εμβαδού σχετικά με τη χρήση του bot για μαζική παραγωγή των προτύπων. --Dada 15:19, 30 Μαρτίου 2006 (UTC)
- ...Κι άλλη μία ματιά τώρα... NikoSilver (T)@(C) 09:02, 31 Μαρτίου 2006 (UTC)
Γειά σου φίλε μου. Σου έγραψα για τον φόν κανάρις. Το έφτιαξες πολύ καλά το άρθρο. Αν έχειs κάτι ενδιαφέρον στείλε μου στο dimathens@mailbox.gr.
Ρίξε κι εδώ μια ματιά αν δε βαριέσαι. Νομίζω εσύ είχες κάνει αίτηση για μετάφραση. Επίσης το ιντεργουϊκι δε βγαίνει. --theKay 22:42, 31 Μαρτίου 2006 (UTC)
Φραγή χρήστη
Γειά σου Geraki. Χρειάζομαι τα φώτα σου : μόλις έκανα φραγή σε έναν χρήστη ο οποίος κατέστρεψε μερικές σελίδες του Βικιλεξικού (εκ των οποίων την κύρια σελίδα, την πύλη και τη βοήθεια). Ευτυχώς (κατά τύχη !), το πήρα χαμπάρι μετά από μερικά λεπτά και επανέφερα τις σελίδες. Μετά τον "έφραξα" για μία μέρα. Όμως, έκανα καλά ; Πιστεύω ότι χρειάζεται και ένα μήνυμα, αλλά τι να λέει αυτό ; Και μια μέρα, είναι καλά ; Τι γίνεται σ'αυτές τις περιστάσεις ; Ευχαριστώ για τη βοήθειά σου. --Lou 18:00, 2 Απριλίου 2006 (UTC)
Ξεκαθάρισμα εικόνων
Αν βαριέσαι να κάνεις όλη τη δουλειά μόνος σου (συμπεριλαμβανομένων και των μηνυμάτων στους χρήστες) επειδή τις επόμενες μέρες θα έχω αρκετό ελεύθερο χρόνο μπορώ να βοηθήσω - Badseed 09:29, 5 Απριλίου 2006 (UTC)
Ω! ναι! Μπορεί ένας να πιάσει από το τέλος και ένας από την αρχή στην Κατηγορία:Εικόνες από άγνωστες πηγές. —Geraki ✉2006-04-5 T 09:42 Z
Οκέϋ, θα βρεθούμε στη μέση :). Μόνο μια διευκρίνηση: αυτές που είναι φωτό απλών γεγονότων (κάποιες παλιές του Παπαντρέου π.χ. τις κρατάμε ή τις πετάμε; Ο νόμος λέει ότι οι φωτό απλών γεγονότων δεν καλύπτονται από κοπυράϊτ. Επίσης θα κρατήσω και τις αρχαίες (Βέμπο, Βαμβακάρης κλπ) - Badseed 09:47, 5 Απριλίου 2006 (UTC)
Δεν λέει κάτι τέτοιο ο νόμος, όλες καλύπτονται από κοπυράϊτ. Απλώς κάποιες μπορούν να περάσουν σαν fair use (δες πως το έκανα στην Εικόνα:Τεντιμπόιδες συλληψη διαπομπευση 1958.jpg. Σε μερικά άρθρα είναι εύκολο να βρεις ελεύθερες εικόνες αν δεν βαριέσαι, π.χ. στην Ντόρα Μπακογιάννη, μόλις βρήκα από το Υπ. Εξωτερικών των ΗΠΑ, οπότε στα κομμάτια αυτή που έχουμε τώρα. —Geraki ✉2006-04-5 T 10:00 Z
Οκέϋ. Αν και είχα κάποια λίγα πάρε δώσε παλιότερα με πρακτορεία εικόνων, έλεγα μήπως έχω καταλάβει λάθος. Μπορούμε σα δεύτερο βήμα να επεκταθούμε στις "άγνωστης πηγής" και τις "εύλογης χρήσης" που και εκεί έχουν περάσει μερικές χωρίς πηγή - Badseed 11:15, 5 Απριλίου 2006 (UTC)
Αγαπητέ Γέρακα,
Στην Αγγλική ΒΠ, μετά από επεξεργοπόλεμο, προστασία άρθρου και τη διατύπωση της Ελληνικής θέσης στο θέμα της ονομασίας του άρθρου, αλλά και της εισαγωγικής παραγράφου, προέκυψε ψηφοφορία. Η Σκοπιανή θέση (χωρίς να έχει διατυπωθεί εξ'ολοκλήρου και επίσημα) είναι να παραμείνει ο τίτλος του άρθρου ως έχει και να ΜΗΝ προστεθεί το όνομα του ΟΗΕ (en:FYROM) στην αρχική παράγραφο. Θεωρώ ότι κάτι τέτοιο είναι τουλάχιστον άδικο και POV από πλευράς τους. Τους λόγους τους αναλύω στην διατύπωση της Ελληνικής θέσης. Σε παρακαλώ, ειδοποίησε τους εμπλεκόμενους (διότι δεν έχω ακόμη παρέες στην Ελληνική ΒΠ) και κατέβα στην ψηφοφορία. Ευχαριστώ, NikoSilver (T) @ (C) 11:24, 6 Απριλίου 2006 (UTC)
Wikipedia logo
Hi I read the letter í on the el-logo had to be changed to I. I made a new logo: I hope you can use it - Servien 17:38, 13 Απριλίου 2006 (UTC) :
Αλλαγή username
Dear Geraki, μπορεις να αλλαξεις KAI το username μου σε papadimo? papadimo 12:49, 24 Απριλίου 2006 (UTC)
Ι salute papadimo 16:28, 24 Απριλίου 2006 (UTC)
Προσωπική πρόσκληση στους ενδιαφερόμενους: Η επιχείρηση Deletemania έχει ήδη αρχίσει, αλλά τώρα έχει τη δική της σελίδα. Δήλωσε τη συμμετοχή σου στο τέλος της και καλά σβησίματα.--FocalPoint 07:58, 6 Μαΐου 2006 (UTC)
IRC
Ελπίζω να είδες το μήνυμα που άφησα στο αρχείο. Το έβαλα εκεί γιατί είχα κάνει search για irc για να βρω που τα συζητούσατε τότε κ δεν πρόσεξα ότι είναι αρχείο. Εν πάσει περιπτώσει έλεγα:
Χελλόου φίλε Γεράκι. Ενημερώνω πως το κανάλι #wikipedia στο GRNet έπεσε διότι δεν είχε μπει κανείς από την access list για 35 ημέρες. Το έκανα register πάλι. Νομίζω πως πρέπει να γίνει κάτι με ένα βασικό access list για μερικούς χρήστες που χρησιμοποιούν συχνά το irc. Ο κωδικός επίσης είναι στη διάθεση σου και γενικά σε μη-βάνδαλους. :) --theKay 18:39, 7 Μαΐου 2006 (UTC) --theKay 19:36, 8 Μαΐου 2006 (UTC)
Δεν το είδα γιατί είχα μπει βιαστικά. Καλύτερα να κρατήσεις τον κωδικό και να τον δώσεις και στον Badseed που χρησιμοποιεί συχνά το IRC. Αυτό τον καιρό έτσι κι αλλιώς δεν μπορώ να μπαίνω συχνά στο internet. --Geraki 10:04, 9 Μαΐου 2006 (UTC)
Βικιπαίδεια, Ουικιπαίδεια κ.α.
Συνχαρητήρια για την επιμέλεια και την εργατικότητα σε σενα και τους συναδέλφους σου.Ειμαι χρήστης της Wikipedia ,και πιθανός μελλοντικός editor, και θα ήθελα να μάθω πιο το σκεπτικό προφοράς του πρώτου γράμματος 'W' ως 'Β' και γενικότερα η επιλογή του ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ αντι ΓΡΗΓΟΡΗ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΙΑ οπως επίσεις και άλλοι όροι όπως Αμμοδοχείο κ.λ.π.
Συνεχιστε την καλη και αμερόληπτη δουλειά
Νίκος Μ.
Ευχαριστούμε για τα καλά λόγια και καλώς ήρθες στην Βικιπαίδεια. Δεν είσαι ο πρώτος που έχει την ίδια απορία (άλλοι έχουν απαιτήσει να αλλάξει το όνομα ακόμη κι αν ήταν απλώς περαστικοί από εδώ). Συνοπτικά:
- Δεν συμμετείχα στη επιλογή του ονόματος αλλά το βρίσκω καλή επιλογή. Η επιλογή έγινε εδώ και δύο χρόνια.
- Το πρώτο συνθετικό της λέξης Wikipedia αποτελείται από την λέξη wiki, η οποία ναι μεν ετυμολογείται από το χαβανέζικο wiki που σημαίνει γρήγορα, όμως δεν παραπέμπει στην κυριολεκτική έννοια της λέξης αλλά στον τύπο του λογισμικού και τον τρόπο λειτουργίας του χώρου. Το λογισμικό είναι ένας τύπος wiki και συγκεκριμένα το MediaWiki και αυτό είναι που εννοείται με το wiki-.
- Η καθιερωμένη πρακτική για τις βικιπαίδειες των διάφορων γλωσσών, είναι να διατηρείται το όνομα όσο το δυνατόν κοντύτερα στο wikipedia. Δεν υπάρχει ούτε μια wikipedia οποιασδήποτε γλώσσας που να έχει μεταφράσει το πρώτο συνθετικό της λέξης, το οποίο είπαμε σημαίνει τον τρόπο λειτουργίας (wikis υπήρχαν και πριν την Wikipedia). Ενδεικτικά: meta:Wikipedia logo in each language
- Επίσης καθιερωμένη πρακτική είναι να μεταγράφεται το wiki έτσι ώστε να είναι όσο το δυνατό ποιό φυσικό στην κάθε γλώσσα. Ακόμη και σε γλώσσες που γράφονται με λατινικό αλφάβητο, το αρχικό W έχει αλλάξει σε V (π.χ. Vikipeedia). Στα ελληνικά θα μπορούσαμε να το μεταγράψουμε ως Βικιπαίδεια ή Ουικιπαίδεια. Δεν υπάρχει από όσο γνωρίζω ελληνική λέξη που να ξεκινά από Ουί-, και το Βικιπαίδεια τουλάχιστον ακούγεται ποιό φυσικό ως ελληνική λέξη. (Αρχίζω να πιστεύω ότι αν είχε γίνει η άλλη επιλογή θα είχαμε παράπονα ότι παραπέμπουμε στο ουίσκυ).
- Κάποιοι όροι έχουν μεταφραστεί σε αντίστοιχους της ελληνικής κουλτούρας π.χ. Αγορά αντί village pump. Κάποια που δεν έχουν αντίστοιχο απλώς μεταφράστηκαν από τα αγγλικά, ελλείψει καλύτερης πρότασης.
- Περιμένουμε και την δική σου συνεισφορά.
--Geraki 12:59, 14 Μαΐου 2006 (UTC)
Question
Hi, Geraki. I am en:User:GeorgeMoney. On the English Wikipedia, somebody keeps changing a link on the en:Greece article from "Former Yugoslav Republic of Macedonia" to just "Republic of Macedonia". Don't they call it the "Former Yugoslav Republic of Macedonia" instead of "Republic of Macedonia"? Please reply to me on this wiki. Thanks, --GeorgeMoneyΣυζήτηση Συνεισφορά 04:23, 16 Μαΐου 2006 (UTC)
Άντε πάλι...
Κοίτα τι έχουμεεδώ και βάλε κάνα χεράκι! NikoSilver (T) @ (C) 23:21, 21 Μαΐου 2006 (UTC)
Πρόταση για Βικιθήκη στα Αρχαία Ελληνικά
There is an initiative going on for a Wikisource in Ancient greek that could duplicate your efforts at wikisource:el:Main Page. Please check your English user talk page. Ανδρέας 01:05, 25 Μαΐου 2006 (UTC) or go directly to meta:Requests_for_new_languages/Ancient#Ancient_Greek_Wikisource Ανδρέας 01:13, 25 Μαΐου 2006 (UTC)
Πνευματικά Δικαιώματα
Γεια σου υψιπετές γεράκι. Επειδή ρωτάς κάπου ένα συμβικιπαιδιστή για πνευματικά δικαιώματα νομικών προσώπων και έχει ξανατεθεί το θέμα, σου απαντώ. Κάποια στιγμή θα επιμεληθώ σοβαρά του άρθρου για την πνευματική ιδιοκτησία, απλά θέλει κι από μένα χρόνο και ψάξιμο, για να γράψω κάτι ουσιαστικό που να λύνει μια-δυο απορίες.
Στο ψητό: έχουμε 2 συστήματα πνευμ. δικ., το αμερικανικό και βρετανικό (copyright) και το ηπειρωτικό ευρωπαϊκό (droit d' auteur). Το καθένα έχει άλλη φιλοσοφία και άλλες ρυθμίσεις. Στην Ελλάδα έχουμε το droit d' auteur, που είναι πιο "ανθρωπιστικό" και λιγότερο χρησιμοθηρικό (υποτίθεται πάντα). Νομικό πρόσωπο δεν μπορεί να έχει σε μας πνευμ. ιδ., γιατί δεν μπορεί να δημιουργεί, μόνο άνθρωποι δημιουργούν (αλλιώς στις ΗΠΑ που προστατεύεται κυρίως ο επενδυτής και δευτερευόντως ο δημιουργός). Μπορεί όμως φυσικό πρόσωπο που δουλεύει ας πούμε για ν.π. να του μεταβιβάσει τα δικαιώματά του ή να του παραχωρήσει τη χρήση. Αυτό δεν επιδρά φυσικά στη διάρκεια της προστασίας (70 χρόνια από το θάνατο του δημιουργού-post mortem auctoris, για να πουλάμε και λίγη μούρη). Έτσι όταν ο στρατός λέει ότι έχει πνευμ. δικ. σε κάτι (αν και στρατός και πνευματική δημιουργία ακούγεται σαν ανέκδοτο, αλλά εν πάση περιπτώσει), τα έχει αν του τα έχει παραχωρήσει ο δημιουργός και για όσο θα τα είχε και ο δημιουργός. Πρέπει λοιπόν να βρεις πότε πέθανε ο δημιουργός κι, αν είναι συλλογικό το έργο, ο τελευταίος από τους δημιουργούς, και να μετρήσεις 70 χρόνια. Ο χαμερπής--Αρχίδαμος 10:15, 26 Μαΐου 2006 (UTC)
Πράγματι, ο νόμος λέει ότι το περιουσιακό δικαιώμα περνάει στον εργοδότη (άρα το ηθικό το έχει ο δημιουργός), αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις δεν θα υπάρχουν στοιχεία γι'αυτόν (ένας άμοιρος φανταράκος ή υπαλληλίσκος υπουργείου) οπότε μπορούμε να θεωρήσουμε το έργο ανώνυμο, και να υπολογίσουμε ότι είναι ελεύθερο 70 χρόνια από την 1η Ιανουαρίου του έτους που έπεται της δημοσίευσης; Geraki 11:14, 26 Μαΐου 2006 (UTC)
- Γιατί να είναι ανώνυμο, ο εργοδότης που έχει (αν έχει) τα δικαιώματα ξέρει πού τα βρήκε και οι άλλοι ξέρουν ότι τα έχει ο εργοδότης. Αν είναι και φαντάρος ο δημιουργός, βάλε και 60 χρόνια μέχρι να πεθάνει και 70 μετά, πριν τα 130 χλωμό σε κόβω. Περί τίνος πρόκειται; Δεν μπορείς να πάρεις αυτό που θέλεις χωρίς να προσβάλεις το δικαίωμα;--Αρχίδαμος 12:36, 26 Μαΐου 2006 (UTC)
Όχι για κάτι συγκεκριμένο, απλώς υπάρχουν φωτογραφίες από π.χ. τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο, όπου ποτέ δεν αναφέρεται ο φωτογράφος. Υπάρχει βέβαια μια πιθανότητα 1% να υπάρχει κάπου στο αρχείο το όνομά του αν το ψάξει κάποιος αλλά το βλέπω χλωμό. Για να πω την αλήθεια, με ενδιέφεραν και οι στρατιωτικοί χάρτες, αλλά σ'αυτούς υπάρχουν πολύ περισσότερες πιθανότητες να υπάρχουν τα ονόματα των χαρτογραφών κάπου στο αρχείο. Δεν διευκρινίζεται κάπου όμως πότε είναι ανώνυμος ο δημιουργός, αν κάποιος εκδόσει κάτι ανώνυμα με την θέλησή του ή έστω χωρίς αυτήν αλλά χωρίς να αποκαλυφθεί ο ίδιος με δικές του ενέργειες αν και έχει την δυνατότητα, φυσικά μπορείς να ανακαλύψεις ποιός είναι ρωτώντας τον τυπογράφο ή με άλλο τρόπο, αλλά ο δημιουργός επέλεξε την ανωνυμία για να διαθέσει το έργο στο κοινό.
Έχω και άλλες απορίες που μπορούμε να συζητήσουμε σιγά σιγά, π.χ. έχω βρει κορνιζαρισμένες φωτογραφίες του 1950, που κανείς φυσικά δεν ξέρει ποιός τις τράβηξε. Φυσικά ο φωτογράφος μπορεί να ζει, αλλά το έργο είναι ανώνυμο. Το έργο γίνεται προσιτό στο κοινό όταν δημοσιευτεί ή όταν μπει στην κορνίζα; Και σε αυτή την περίπτωση του άρθρου 31, εφ'όσων ο πραγματικός δημιουργός είναι όχι απλά ανώνυμος αλλά άγνωστος (μπορούμε να πούμε ότι το έργο είναι «αδέσποτο»;) το έργο μπορεί να δημοσιευτεί χωρίς περιορισμό από οποιονδήποτε, ή τα δικαιώματα ανήκουν σε αυτόν που το δημοσιεύει; Το ότι μπορεί να αποκαλυφθεί μετά ο δημιουργός το καταλαβαίνω. Το μέχρι να αποκαλυφθεί δεν μπορώ να καταλάβω. --Geraki 13:31, 26 Μαΐου 2006 (UTC)
Καρατζαφέρη το ανάγνωσμα
Δεν ξέρω πώς η ακόλουθη φράση του Αρχίδαμου συνάδει με τα standards του πως γράφεται ένα βιογραφικό: "Από το κανάλι του κάνει εκπομπή έχοντας φόντο μια ελληνική σημαία, μια σημαία με το δικέφαλο αετό και μια εικόνα του Αγίου Γεωργίου." Περίεργο... Εγώ νόμιζα ότι σκοπός του Wikipedia είναι η ενημέρωση. Αν από την άλλη μπορείς να βρείς κάτι μεροληπτικό στην δική μου έκδοση του βιογραφικού του Καρατζαφέρη θα ήθελα να μου το πεις.
Κατ'αρχήν αυτό που έσβησες ήταν ολόκληρη παράγραφος και όχι μόνο αυτή η φράση. Κατά δεύτερον μπορείς να συζητήσεις ότι θέλει με τους συνεισφέροντες στο άρθρο και να απαιτήσεις πηγές που να στηρίζουν όσα γράφονται. Το να διαγράφεις χωρίς να εξηγήσεις γιατί, δεν βοηθάει. Και ναι, η δική σου έκδοση (στην ουσία η προηγούμενη μείον μία παράγραφος) είναι μεροληπτική. Ο άνθρωπος κατεβαίνει με κάποιες θέσεις στην πολιτική, που σε άλλους αρέσουν και σε άλλους όχι. Αν δεν αναφέρονται οι θέσεις του όπως τις εκφράζει και πως γίνονται δεκτές από το κοινό το άρθρο απλά θα περιγράφει έναν πολιτικό που μπορεί να είναι από άθεος κομμουνιστής μέχρι μασόνος ναζιστής.
Αν θέλεις όμως να αναλυθεί η παράγραφος:
- Πολλές φορές έχει κατηγορηθεί για λαϊκισμό και ακροδεξιές θέσεις: Το άρθρο γράφει ότι έχει κατηγορηθεί, όχι ότι είναι λαϊκιστής ή ακροδεξιός.
- Έχει στραφεί κατ' επανάληψιν κατά των μεταναστών κατηγορώντας την αύξηση της μετανάστευσης ως αιτία για την αύξηση της εγκληματικότητας στη χώρα. Στον τομέα της εξωτερικής πολιτικής έχει στραφεί κατά της Τουρκίας, της Αλβανίας και της ΠΓΔΜ.: Απλή αναφορά των θέσεών που εκφράζει καθημερινά.
- Από το κανάλι του κάνει εκπομπή έχοντας φόντο μια ελληνική σημαία, μια σημαία με το δικέφαλο αετό και μια εικόνα του Αγίου Γεωργίου.: Αυτό είναι γεγονός. Φυσικά μπορεί να υποστηρίξει κάποιος ότι είναι τυχαίο το φόντο και απλά δεν βρήκαν κάτι άλλο να βάλουν. Είναι σαφές ότι αφορά τις θέσεις του, Ελλάδα - Ορθοδοξία.
- Στις προηγούμενες νομαρχιακές εκλογές είχε την υποστήριξη του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου, ο οποίος φέρεται να είπε από άμβωνος ότι οι καλοί Χριστιανοί δεν ψηφίζουν Τζαννετάκο αλλά Καρατζαφέρη.: Δεν γνωρίζω αν είναι αλήθεια, μπορείς να απαιτήσεις πηγές. --Geraki 21:49, 29 Μαΐου 2006 (UTC)
Επισυνάπτω....
Επισυνάπτω την απάντηση που έστειλα στον φίλο Badseed: Αγαπητέ, έχεις δίκιο! Είναι γεγονός ότι δεν έγινε συζήτηση! Γι αυτό ζητάω συγγνώμη! Προσπάθησα να είμαι και ειλικρινής στην τελευταία αλλαγή χωρίς να κρύψω κάτι από τις απόψεις του εν λόγω πολιτικού αλλά χωρίς να γράψω και ύποπτα πράγματα του στύλ: "Στον τομέα της εξωτερικής πολιτικής έχει στραφεί κατά της Τουρκίας, της Αλβανίας και της ΠΓΔΜ. Υποστήριξε την άποψη ότι η επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 στη Νέα Υόρκη ήταν έργο Εβραίων, ισχυριζόμενος ότι 4.000 Εβραίοι που εργάζονταν στους Δίδυμους Πύργους δεν παρουσιάστηκαν στην εργασία τους εκείνη την ημέρα. " Δηλαδή πως βοηθάει τον άσχετο αναγνώστη το παραπάνω αποσπασμα; Τι παει να πει έτσι σκέτα "έχει στραφεί εναντίων..." Είναι πολύ εύκολο να γίνουν παρεξηγήσεις και παρανοήσεις που είμαι σίγουρος ότι ούτε εσείς θα θέλατε... Επίσης η αναφορά στην 11η Σεπτεμβρίου είναι αληθής όπως και το γεγονός που περιγράφει. Όμως αν αρχίσουμε να λέμ: "έχει πει αυτό και έχει πει εκέινο" δεν θα τελειώσουμε ποτέ! Γιατί έχει πει φυσικά και άλλα πράγματα και πολύ πιο σημαντικά. Ή θα τα βάλουμε όλα ή κανένα. Άλλωστε σύντομο βιογραφικό είναι, όχι βιβλίο-αφιέρωμα... Ελπίζω να κατανοείς το τι εννοώ. Δηλαδή για το Σημίτη θα πρέπει να γράψουμε και το "Ευχαριστώ τους Αμερικανούς"; "Και τίποτα θετικό δεν έχει πεί;" θα ρωτήσει και ένας του ΠΑΣΟΚ. Και μετά...Μύλος!... Επίσης το πώς το σκηνικό της εκπομπής του μπορεί σε ένα τόσο σύντομο βιογραφικό να έχει χώρο, ενώ τόσα άλλα πράγματα που έχει πεί και έχει κάνει μένουν έξω δεν το καταλαβαίνω... Ελπίζω να μη κούρασα... Χαιρετώ!
Κάτι που ξέχασα!
Να προσθέσω ότι τα περί 100.000 "παιδιών" κτλ. δεν ήταν ανάμεσα στους λόγους που τον διέγραψαν. Η εν λόγω δήλωση είχε γίνει σε προεκλογική του εκδήλωση ΠΡΙΝ τις εκλογές ενώ ο ίδιος διεγράφει τουλάχιστον 2 μήνες μετά. Επίσης το νόημα όλης της κουβέντας του δεν το αποδίδεται σωστά. Η 'ατάκα' είχε να κάνει με το φαινόμενο της 20ετούς κατάληψης θέσεων παντού από 'πράσινα' παιδιά και τελειώνοντας είπε και τα δικά μας παιδιά ως πότε θα περιμένουν; Το 'γαλάζια' όλοι το υπονοούν αλλά δεν προκύπτει από πουθενα ότι αυτό εννοούσε. Είναι το γνωστο: "έλα μωρε... Πολιτικός είναι για τους δικούς του θα λέει" Δεν λεώ ότι αποκλείεται αλλά δεν είναι δεμένο και χειροπόδαρα το θέμα... Αν μη τι άλλο θέλει συζήτησει πριν μπεί στο κείμενο.
Γραμμική Β
Ευχαριστώ για τους συνδέσμους στη Γραμμική Β. Philologus 15:36, 31 Μαΐου 2006 (UTC)
Αρχαία Βικιθήκη
Αν κατάλαβα καλά, το όλο εγχείρημα βασίζεται στη γνώση των αρχαίων Ελληνικών. Εκεί παρουσιάζεται το πρόβλημα του ποιος γνωρίζει καλά τα αρχαία Ελληνικά. Αν κατάλαβα λάθος τότε ΟΚ, αλλά πάλι η ελληνική Βικιθήκη κάνει ακριβώς την ίδια δουλειά, αν και όχι μόνο για αρχαιοελληνικά κείμενα. Πολλά τα βικιεγχειρήματα και απαιτούν πολύ προσωπική δουλειά. Δεν είναι κακή η αυτονόμηση της wikimedia αλλά χρειάζεται κόσμος και μάλιστα γνώστης ταξινομητικών αρχών σε θέματα ελληνικής γραμματείας, για αυτό και απέφυγα να πάρω θέση. Δεν υπάρχει χρόνος για ουσιαστική ενασχόληση--ΗΠΣΤΓ 09:55, 2 Ιουνίου 2006 (UTC)
- Αρχαία κείμενα υπάρχουν φυσικά και στην ελληνική βικιθήκη αλλά φαντάζομαι ότι η ιδέα είναι πως εφόσον αρχαία μπορούν να γνωρίζουν και ξένοι, θα συνεισφέρουν εκεί περισσότεροι και όχι αποκλειστικά έλληνες. Εφόσον υπάρχει διάθεση από αρκετούς δεν με βρίσκει γενικά αντίθετο. Αν πάντως ξεκινήσει θα πρέπει να αποφασίσουμε τί θα γίνει με τα αρχαία κείμενα που έχουμε ήδη βάλει στην ελληνική. Θα φύγουν εντελώς; Μεταφράσεις των κειμένων δυστυχώς δεν έχουμε. --Dada 11:56, 2 Ιουνίου 2006 (UTC)
Νέο
Καλησπέρα, είχες κάποιο νέο σχετικά με αυτά που σε ρώτησα; Ευχαριστώ Ευγενία 13:35, 6 Ιουνίου 2006 (UTC)
Απάντησα στο e-mail σου (αυτό που έχεις δηλώσει στην Βικιπαίδεια). --Geraki 13:37, 6 Ιουνίου 2006 (UTC)
Το (ξανά)έλεγξα μόλις τώρα αλλά δεν έχω λάβει τίποτα (και λειτουργεί κανονικά έστειλα χτες τεστ mail στο εαυτό μου). Σε παρακαλώ ξανακάνε έναν κόπο! Ευγενία 08:38, 7 Ιουνίου 2006 (UTC)
Στο ξαναέστειλα. Το e-mail σου που έχω είναι "e....u@gmail.com". --Geraki 21:32, 7 Ιουνίου 2006 (UTC)
Ουφ! Ευχαριστώ πολύ! Ευγενία 07:03, 8 Ιουνίου 2006 (UTC)
Αποποίηση
Θα πρότεινα τη μετονομασία από νομική αποποίηση σε "αποποίηση ευθυνών-προειδοποίηση για νομοθετικά κείμενα", γιατί το θέμα δεν είναι μόνο η αποποίηση, αλλά και η προειδοποίηση του αναγνώστη. Τα bold θα τα κρατούσα στο πλήρες κείμενο, αν δε σ'αρέσει το ξαναλλάζεις. Το κουτάκι πολύ καλό! Αν μπορείς, βαλ'του κανένα χρώμα στο φόντο να ξεχωρίζει. Για το αντίστοιχο για τη ΒΠ θα ενημερώσω όταν το φτιάξω.--Αρχίδαμος 13:23, 8 Ιουνίου 2006 (UTC)
Έκανα την μετονομασία και άφησα τα bold. Thanks. --Geraki 19:41, 8 Ιουνίου 2006 (UTC)
ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΝΟΜΟΣ 2121 4-3-93 Φ.Ε.Κ 25-4-3-93 ο οποίος Δημοσιεύτικε στην Εφημερίδα της Κυβέρνισης το 1993 Με υπογραφή του τέος Πρωθυπουργού Εξοχώτου κ. Κ. Μητσοτάκη, της Κυβέρνησης, ψηφισμένος νόμος κατά την ισχύουσα διάταξη τη Βουλή των Ελλήνων παμψηφεί, Νομιμη νομεθετική εξουσία της Ελλάδος, της οποίας όπως αναφέρεται στην Ισχύουσα νομοθεσία τα πεπραγμένα εν κράτος Ελλάδι, τω νόμω αυτης υπάγωσιν και οι πολίτες αυτής υπακουωντες εως όφειλον.
Στο Αρθρο 2 Παράγραφος 2 αναφέρει
Στο Ονομα του Ελληνικού Λαού(...)
2. Νοούνται επίσης ως έργα οι μεταφράσεις, οι διασκευές, οι προσαρμογές, οι αντιγραφές και οι άλλες μετατροπές έργων ή εκφράσεων της λαϊκής παράδοσης, ιστορικών πηγών, καθώς και οι συλλογές έργων ή συλλογές εκφράσεων της λαϊκής παράδοσης ή απλών γεγονότων και στοιχείων, καταγραφή και αντιγραφή κάθε ιστορικού στοιχείου, όπως οι εγκυκλοπαίδειες και οι ανθολογίες και οι βάσεις δεδομένων και τα ιστορικά η πληροφοριακά κείμενα, στα οποία επιτρέπεται κάθε διασκευή, προσαρμογή αντιγραφή, κ.ε. κάθε δημόσιας ή ιδιωτικής πηγής τα αποία είναι Περιουσία της Ελλάδος και των Ελλήνων και πολιτιστική κληρονομιά αυτών.(...)
Το Αρθρο Βαρθολομιό είναι Αντιγραφή από Βαση δεδομένων και παραλληλα ιστορική καταγραφή, απο ιδιωτική πηγή . Το άρθρο μου ανήκει στον Ελληνικό Λαό και ειναι περιουσια ΑΥτου και μόνο Αυτου.
Ελπίζω να σας βοήθησα. Αυτός ειναι ο νόμος περι των κειμένων που αφορουν Δημόσια κληρονομιά.
Στο Ονομα του Ελληνικού Λαού
Σύμφωνα με τον Ν2121/4-3-93 και σύμφωνα με την ισχύουσα Νομοθεσία
ΖΗΤΩ
Την ΑΜΕΣΗ Αφαίρεση του παρακάτω τμήματος από το άρθρο μου
Το άρθρο πιθανόν να παραβιάζει πνευματικά δικαιώματα. Εάν όντως συμβαίνει κάτι τέτοιο, σύντομα θα διαγραφεί. Παρακαλούμε δείτε τη σχετική συζήτηση στη σελίδα συζήτησης του άρθρου.
ΔΙΟΤΙ
Σύμφωνα με τον νόμο η επισήμανση αυτή για το άρθρο μου είναι ΠΑΡΑΝΟΜΗ και η ύπαρξή του σε δημόσια περιουσία θεωρείται ΑΔΙΚΗΜΑ διότι διαστρεβλώνει την έννοια της Δημόσιας κληρονομιάς και διώκειται ποινικά.
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ και όσους εν ρητώ δικαιώματί μου θέλω προσθέσει,
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ
Εκ του Δικηγορικού Γραφείου Ελένης Καπτάκη.
Βομβαρδισμός του Άρθρου
Θα μπορούσες να κάνεις Revert το Βομβαρδισμός του Γούγλη; Κοίτα το ιστορικό και θα καταλάβεις. Εμένα δε με αφήνει, γιατί, λέει εισάγω Spam!. --Jack-Jack 13:51, 12 Ιουνίου 2006 (UTC)
Done. --Geraki 15:20, 12 Ιουνίου 2006 (UTC)
Timelines
Έχεις παρατηρήσει μήπως ένα πρόβλημα με τους συνδέσμους μέσα στα χρονοδιαγράμματα; π.χ στο χρονολόγιο για τον Τσε Γκεβάρα, αν βάλεις συνδέσμους στο κείμενο φαίνονται περίεργα. --Dada 16:45, 12 Ιουνίου 2006 (UTC)
Γνωστό πρόβλημα. Το EasyTimeline δεν υποστηρίζει πλήρως το Unicode [1]. Πρέπει να το ανεχτούμε χωρίς σύνδεσμους. --Geraki 16:50, 12 Ιουνίου 2006 (UTC)
- Στο άλλο χρονοδιάγραμμα με τους συνθέτες οι σύνδεσμοι λειτουργούν κανονικά (αν και δεν διακρίνει κανείς αν υπάρχουν πραγματικά ή όχι). Σε ορισμένες περιπτώσεις και για συγκεκριμένου τύπου χρονοδιαγράμματα δουλεύουν. Αν φτιάξεις ένα απλό κατακόρυφο χρονοδιάγραμμα που έχει απλώς ονόματα (π.χ ένα χρονολογικό κατάλογο πρωθυπουργών) τότε νομίζω ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με τους συνδέσμους. --Dada 17:07, 12 Ιουνίου 2006 (UTC)
Που βρίσκεται αυτό; --Geraki 17:09, 12 Ιουνίου 2006 (UTC)
- Στην ίδια σελίδα Χρήστης:Dada/Πρόχειρο. --Dada 17:10, 12 Ιουνίου 2006 (UTC)
Το είδα. Ίσως το μέγεθος των χαρακτήρων; Αυτό που έκανα για τον Μέγα Αλέξανδρο είχε κι εκείνο πρόβλημα κι αυτό που κάνω τώρα το ίδιο. --Geraki 17:09, 12 Ιουνίου 2006 (UTC)
Μεταφορές
Γειά σου Geraki. Μετέφερα στο Βικιλεξικό όλες (και τις 16) λέξεις που περίμεναν να μεταφερθούν. Έσβησα το πρότυπο "Προς Βικιλεξικό" και έβαλα το "διαγραφή". Φιλικά --Lou 21:30, 16 Ιουνίου 2006 (UTC)
Γειά σου και πάλι. Υπάρχουν δύο άρθρα στο βικιλεξικό που πιστεύω ότι μάλλον ταιριάζουν στη βικιπαίδεια. Κοίταξέ τα αν θες και πάρτα. Μετά, βάλε τους το πρότυπο {{γρήγορη διαγραφή}}. Φιλικά --Lou 08:42, 11 Ιουλίου 2006 (UTC)
Κριτική σε θρησκείες
Σαν γραφειοκράτης, θα ξέρετε να μου πείτε μία -ας πούμε επίσημη- άποψη σχετικά με τον τρόπο παράθεσης κριτικής σε δοξασίες θρησκειών. Αν θέλετε, απαντήστε μου... Rhodion 09:01, 17 Ιουνίου 2006 (UTC)
Ούτε έχει σχέση το ότι είμαι "γραφειοκράτης" ούτε υπάρχει άλλη επίσημη άποψη εκτός από την Βικιπαίδεια:Ουδετερότητα. Πρακτικά πρέπει να γράψεις την κριτική που κάνουν άλλοι σε δοξασίες και πρακτικές που παραδέχονται οι ΜτΙ (στην συγκεκριμένη περίπτωση) σημειώνοντας ποιός λέει τι, και σε αυτά για τους οποία τους καταλογίζονται χωρίς να τα παραδέχονται θα πρέπει να βάλεις τον αντίλογο. --Geraki 19:44, 17 Ιουνίου 2006 (UTC)
CommonsTicker
I have configured and tested CommonsTicker for your site, please have a look. Please tell me if everything is OK, so I can start the ticker. -- de:Benutzer:Duesentrieb 16:00, 18 Ιουνίου 2006 (UTC)
ticker activated -- de:Benutzer:Duesentrieb 19:20, 22 Ιουνίου 2006 (UTC)
Mediawiki
Μια και σε πετυχαίνω μέσα, ρίξε μια ματιά στα mediawikies noexactmatch και searchnoresults, γιατί υπήρξε ένα πρόβλημα που κατάφερα μόνο μερικά να λύσω (σ' έχω στείλει και mail με λεφτομέρειες) - Badseed απάντηση 21:03, 20 Ιουνίου 2006 (UTC)
Me pia logiki re file pragmatopiis to dithen simazema?
ER: O skopos tis Wikipedia, einai na parousiazi tin alithia? -i mipos kanw kapio lathos? --Kamikazi 09:31, 23 Ιουνίου 2006 (UTC)
Ποιά αλήθεια απέκρυψα; Ότι αφαιρέθηκε αναφέρεται στο σύνολο της Μακεδονίας και όχι μόνο στο ελληνικό κομμάτι. Επιπλέον μάθετε πριν να γράψετε: Πρωτεύουσα έχουν οι (3) περιφέρειες, δεν υπάρχει διοικητική περιφέρεια Μακεδονίας για να έχει πρωτεύουσα. Η Θεσσαλονίκη είναι πρωτεύουσα μόνο της Κεντρικής Μακεδονίας. Και βασικά, τί δουλειά έχουν τα εμβατήρια στο άρθρο; --Geraki 09:41, 23 Ιουνίου 2006 (UTC)
Μετονομασία χρήστη
Θα ήθελα να μετονομαστώ σε Theoryinpractice . Ευχαριστώ --Panagos 17:18, 25 Ιουνίου 2006 (UTC)
Διαγραφή αρχείου
Είμαι νέος χρήστης, γοητευμένος από την ιδέα της Βικιπαίδειας. Παρ'όλα αυτά, πρόσθεσα σε pdf ένα βιογραφικό και θέλω να το αφαιρέσω. Πώς μπορεί να γίνει γιατί έχω σκάσει. Ευχαριστώ --Silkcut30 07:18, 27 Ιουνίου 2006 (UTC)silkcut30
Neon Genesis Evangelion
Hello. I'm a wikipedian on the Polish Wikipedia and I want to know what does exactly mean "neon genesis evangelion". I know that this title of anime is in greek language so I'm asking on Greek Wikipedia. Of course I don't expect that you are going to translate this title to polish... ;) english will be ok. Please send me an e-mail (powd@o2.pl) or answer me at my discussion page.
Υπενθύμιση
Πρες κιτ; Το έχεις τάξει! :)
+ Υπάρχει περίπτωση να ανέβει κάπου το άρθρο του Θέματος; --Ευγενία 11:19, 5 Ιουλίου 2006 (UTC)
Συγνώμη, είναι σχεδόν έτοιμο: Βικιπαίδεια:Press kit. Αν θέλεις μπορείς να το συμπληρώσεις. --Geraki 12:58, 5 Ιουλίου 2006 (UTC)
Θα προσέθετα μόνο κάπου έναν σύνδεσμο προς συνοδευτικές -ευκρινείς- εικόνες για τη δημιουργία άρθρου: λ.χ. λογοτυπο, φωτό ιδρυτή (και ότι άλλο μπορείς να σκεφτείς...), και ίσως περισσότερη έμφαση για τη δράση στην Ελλάδα: Βλεξικό
Κάνε ένα κόπο και ανέβασε και το Θέμα. (δεν το αγοράζω!). Επίσης, δεν είδε κανείς το (δισέλιδο ή τρισέλιδο) άρθρο στο Ε της Κυριακάτικής; Εάν θέλετε να το σκανάρω--Ευγενία 13:24, 5 Ιουλίου 2006 (UTC)
Σωστό για τις εικόνες. Σου στέλνω το άρθρο από το Θέμα (σε pdf) στο e....u@gmail.com. Το άρθρο από το Ε δεν το είδα, αν γίνεται στείλτο. --Geraki 13:54, 5 Ιουλίου 2006 (UTC)
Λυπάμαι, το Ε της προηγ Κυριακής εκλάπη σε ελληνικό νοσοκομείο από φιλομαθή επισκέπτη(νοσηλευόταν η γιαγιά και το πήραμε μαζί για ανάγνωση βλέπεις). Θα κοιτάξω μήπως το βρω από αλλού αλλά δεν υπόσχομαι τίποτα... Ευγενία 13:52, 11 Ιουλίου 2006 (UTC)
:(
Δεν πειράζει, ευχαριστώ. --Geraki 14:02, 11 Ιουλίου 2006 (UTC)
Καλές διακοπές
Καλές διακοπές κι ευτυχισμένες -:)))))))--ΗΠΣΤΓ 20:42, 16 Ιουλίου 2006 (UTC)
Καλά να περάσεις! Και στα δικά μας! Αμήνννν - Badseed απάντηση 20:45, 16 Ιουλίου 2006 (UTC)
Πρέπει βέβαια και κάποιος να κάνει τον Dai διαχειριστή (εκτός αν έχουμε μια μαζική καταψήφιση απόψε) γιατί τον Ank έχω μέρες να τον δω - Badseed απάντηση 21:51, 16 Ιουλίου 2006 (UTC)
Το θυμήθηκα πριν κλείσω τον υπολογιστή. --Geraki 22:07, 16 Ιουλίου 2006 (UTC)
Καλές διακοπές, Ιέρακα! -- pvasiliadis 06:40, 17 Ιουλίου 2006 (UTC)
Καλές και ανέμελες!--Templar52 07:33, 17 Ιουλίου 2006 (UTC)
Καλή ξεκούραση και από μένα (σήμερα μπήκα για να βάλω την παραπομπή του Ιού στο Άδωνι και το χες ήδη κάνει! Η ετοιμότητά σου είναι αδιαμφισβήτη! Τα συγχαρητήριά μου! :)) --Ευγενία 08:35, 17 Ιουλίου 2006 (UTC)
IRC
Wikivacations over?
Geraki: "Hello, Mr. Wikipedian! Surprised to see me? Welcome back!"
Εν ολίγοις, πως ήταν οι διακοπές; --Dead3y3 Συζήτηση 08:32, 25 Ιουλίου 2006 (UTC)
Ευχαριστώ. Πολύ καλές αλλά με πολύ αέρα. Είμαι όμως ανανεωμένος και έτοιμος για δουλειά. --Geraki 08:41, 25 Ιουλίου 2006 (UTC)
Δημοσκόπηση
Δες τις αλλαγές που έκανα στο Βικιπαίδεια:Σήμανση χρονολόγησης/Δημοσκόπηση μήπως θέλεις να αλλάξεις τις υπογραφές σου ή μήπως δεν συμφωνείς με τις αλλαγές. --Philologus 15:35, 30 Ιουλίου 2006 (UTC)
Άσχετη απορία
Μήπως ξέρεις αν υπάρχει τρόπος να εμφανίζονται στον Internet Explorer πολυτονικά και χωρίς την εισαγωγή του προτύπου {{Πολυτονικό|}} ; Το πρόβλημα είναι ότι στην επεξεργασία τα βλέπω όλα τετραγωνάκια, μόνο μετά την προεπισκόπηση ή την αποθήκευση τα βλέπω σωστά (και φυσικά βλέπω επίσης τετραγωνάκια όλα τα πολυτονικά χωρίς πρότυπο). Αν ήξερες, θα με βοηθούσες. Επίσης άσχετο, είδα ότι ο όρχις είναι όντως και λουλούδι.--Αρχίδαμος 15:32, 31 Ιουλίου 2006 (UTC)
Νομίζω ότι αν αλλάξεις στον ΙΕ την γραμματοσειρά που χρησιμοποιεί για τα Ελληνικά σε μία που περιέχει πολυτονικούς χαρακτήρες, θα τα βλέπεις χωρίς το πρότυπο, αλλά θα χρησιμοποιείς την γραμματοσειρά για όλα τα ελληνικά ακόμη κι αν δεν είναι σε πολυτονικό. (Επιλογές ιντερνετ-> Γραμματοσειρές κλπ.) Χωρίς τέτοια χειροκίνητητη ρύθμιση δεν γίνεται αλλιώς (αν γινόταν δεν θα χρειαζόμασταν το πρότυπο, οι περισσότεροι browsers τα εμφανίζουν κανονικά). --Geraki 15:43, 31 Ιουλίου 2006 (UTC)
- Ευχαριστώ πολύ--Αρχίδαμος 17:21, 31 Ιουλίου 2006 (UTC)
Απορία
Θεωρείς αναγκαίο να είναι όλες οι ημερομηνίες σύνδεσμοι στην Emporiki Bank? Θα έσβηνα μερικές, αλλά σκέφτηκα να ρωτήσω τη γνώμη σου πρώτα.--FocalPoint Συζήτηση 18:45, 31 Ιουλίου 2006 (UTC)
Όχι δεν είναι αναγκαίες, μπορείς να σβήσεις όποιες νομίζεις. --Geraki 13:12, 1 Αυγούστου 2006 (UTC)
Καταγγελία προσωπικής υβριστικής επίθεσης
Καταγγέλλω στους διαχειριστές και στους "γραφειοκράτες" την παρακάτω επίθεση του χρήστη pvasiliadis Σχόλιο pvasiliadis για την ψήφο του Apollws στο πρόσωπό μου και ζητώ να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα:
Φίλε Philologus, με τον Apollws είχαμε "διαλόγους" αρκετό καιρό πριν εμφανιστείς, οπότε έχεις χάσει κάποια επεισόδια. Βέβαια, δεν ξέρω ακόμη ποιον ρόλο επιδιώκουν να παίξουν κάποιοι νεοφώτιστοι εδώ μέσα και ποιοι λογαριασμοί είναι puppets, δηλαδή "σκιές-λογαριασμοί" που χρησιμοποιούνται από άλλους χρήστες, αλλά πιστεύω ότι θα το δείξει ο χρόνος. Για τους υπόλοιπους χαρακτηρισμούς σου, οφείλω να σου πω ότι είσαι αυθάδης και επιθετικός προς χρήστες που ούτε τους γνωρίζεις ούτε άφησες χρόνο για να τους γνωρίσεις. Ίσως βέβαια να μην σε ενδιαφέρει καν αυτή η πτυχή του θέματος. Στο προκείμενο ζήτημα λυπάμαι αλλά έχω ήδη ασχοληθεί αρκετά με τις παραξενιές σου και ήδη προσπαθώ να αποφεύγω να σχολιάζω όποια νεότερη σοφιστεία σου έρθει στο κεφάλι. -- pvasiliadis 06:18, 1 Αυγούστου 2006 (UTC)
Έγραψα εδώ το μήνυμα, γιατί δεν βρήκα κανένα "σημειωματάριο γραφειοκρατών". Ευχαριστώ εκ των προτέρων, --Philologus 12:57, 1 Αυγούστου 2006 (UTC)
Απαντώ στο "Βικιπαίδεια:Σημειωματάριο διαχειριστών". Δεν νομίζω ότι χρειαζόμαστε "σημειωματάριο γραφειοκρατών", μην το βλέπεις ως ιεραρχία. Και οι "γραφειοκράτες", διαχειριστές είναι. --Geraki 13:12, 1 Αυγούστου 2006 (UTC)
Botstatus
Hola. Αν κρίνεις πως δεν υπάρχει πρόβλημα, δώσε botstatus στον Χρήστης:Thijs!bot. Είναι κάποιος ολλανδός και μας φέρνει ιντερβίκια. Η σελίδα συζήτησής του είναι εδώ (κάτω από μένα σχόλιο από Dead3y3) - Badseed απάντηση 02:43, 2 Αυγούστου 2006 (UTC)
- It seems that I don't have to do anything myself here except running the bot. Indeed I would like a bot flag for Thijs!bot. It will continue it's current task of adding interwiki-links to and from more than 30 wikipedia's. nl:User:Thijs! 08:59, 2 Αυγούστου 2006 (UTC)
Done! --Geraki 08:15, 3 Αυγούστου 2006 (UTC)
Σάρα
Πολύ καλή η πρωτοβουλία σου να επεξεργαστείς τη φωτό και να βάλεις ελληνικά τις επεξηγήσεις, ως ενδιαφερόμενος για το άρθρο σε ευχαριστώ--Αρχίδαμος 11:55, 3 Αυγούστου 2006 (UTC)
Για τις ανάγκες του άρθρου αντέγραψα κάποια πρότυπα από την αγγλική wiki και λόγο ασχετοσύνης δεν ξέρω να τα μεταφράζω φοβούμενος μην πειράξω τον κώδικα αν μπορείς ρίξε μια ματιά--Αγώνας Ρήξη Ανατροπή η Ιστορία γράφεται με Ανυπακοή 11:58, 3 Αυγούστου 2006 (UTC)
Αν δεν έχουν πρόβλημα δεν χρειάζεται να τα πειράξεις. Για την μετάφραση του άρθρου, απλά μπορείς να αλλάξεις τις μεταβλητές χωρίς να πειράξεις τα πρότυπα. Τα ίδια τα πρότυπα δεν εμφανίζουν κείμενο. Θα κοιτάξω αργότερα για να μεταφραστούν τα πρότυπα ώστε να έχουμε και ελληνικά ονόματα μεταβλητών. --Geraki 12:16, 3 Αυγούστου 2006 (UTC)
Θα σας παρακαλούσα να αρχειοθετήσετε προηγούμενες καταχωρήσεις στη σελίδα "Τρέχοντα γεγονότα" καθώς ξεπέρασε τα 32kb. Επίσης θα ήθελα τη βοήθεια σας ως προς τη μορφή που θα έχει.
Αναλυτικότερα θα πρότεινα τη μορφή:
*Τίτλος - Γεγονότα (Οινονομία-Πολιτική-Αθλητισμός) από την Ελλάδα [Πηγή]
Μικρό σχόλιο - περιγραφή *Τίτλος - Γεγονότα (Οινονομία-Πολιτική-Αθλητισμός) από τον κόσμο [Πηγή]
Μικρό σχόλιο - περιγραφή
Ευχαριστώ για το χρόνο σας. --Kassianos 17:12, 5 Αυγούστου 2006 (UTC)
Προσθήκη: Ζητώ συγνώμη, μόλις αντιλήφθηκα γιατί δεν υπάρχει συνεχής ροή στα τρέχοντα γεγονότα.
Με τη λογική της προσθήκης μόνο σχετικών με εγκυκλοπαιδικής υφής νέων στα Τρέχοντα Γεγονότα, η σελίδα θα είναι πάντα άδεια και ανενημέρωτη. Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει ποιο γεγονός θα χαρακτηριστεί ιστορικό για να το καταγράψει. Ένα πρόσφατο παράδειγμα: Αν συμφωνήσουν Αμερικανοί και Γάλλοι για το Λίβανο, μπορεί να επέλθει ειρήνη (προσωρινά ή μόνιμα). Το γεγονός είναι η λήξη του πολέμου. Η αιτία θα είναι μια συμφωνία "μικρής βαρύτητας" σχετικά. Ποιο θα καταγραφεί και πως? Κι αν δεν φέρει ένα σημαντικό γεγονός το ανάλογο αποτέλεσμα και έπειτα δεν καταγραφεί? Σας μπέρδεψα ε?
Τέλος πάντων... Λήξις. --Kassianos 20:15, 5 Αυγούστου 2006 (UTC)
- Δεν χρειάζεται διαχειριστής για την αρχειοθέτηση. Μην σε ανησυχεί η προειδοποίηση για το όριο των 32kb, αφορά παλιότερους browsers (ίσως είναι καιρός να βγάλουμε την προειδοποίηση).
- Η λογική της προσθήκης μόνο σχετικών με εγκυκλοπαιδικής υφής νέων στα Τρέχοντα Γεγονότα, δεν σημαίνει ότι είναι απαραίτητα συγκλονιστικά, αλλά έχει την έννοια ότι αναφέρεται σε γεγονότα που θα αναφερθούν σε ένα άρθρο, ή έστω σχετίζονται με κάποιο άρθρο, έστω κι αν είναι μικρότερης βαρύτητας. Στο παράδειγμα: Μπορεί τα σημαντικότερα γεγονότα να είναι η έναρξη και η λήξη του πόλεμου, αλλά και ένας μεγάλος βομβαρδισμός ή μια μάχη είναι πράγματα που θα αναφέρονται στο άρθρο.
- Πρώτα κριτήρια μπορεί να είναι το αν αφορά άμεσα ένα εγκυκλοπαιδικό άρθρο, και αν η πληροφορία μπορεί να ενδιαφέρει κάποιους μετά από 10 χρόνια. Κοιτώντας στα πεταχτά τα Τρέχοντα Γεγονότα, φέρνω ως παραδείγματα τα "Έρευνα για υπεξαίρεση 10 εκατομμυρίων ευρώ από την Τράπεζα Αττικής" και "ΔΕΗ κλιμακωτές αυξήσεις εώς και 5,5% ανακοίνωσε το Υπουργείο Ανάπτυξης" που αποτελούν απλές καθημερινές ειδήσεις. Νομίζω ότι δεν καταγράφουμε απλές απάτες και ληστείες, αλλά ούτε κάθε αλλαγή τιμολογίου, ακόμη και στο άρθρο για την ΔΕΗ. Η αγγλική en:Portal:Current events είναι ένα καλό παράδειγμα όπου περιλαμβάνονται μόνο γεγονότα και ειδήσεις που είναι ενδιαφέρουσες σε όλους, ακόμη και στην Ελλάδα.
- Για την μορφή το μόνο που κρίνω απαραίτητο είναι ότι πρέπει να αποτελούν συμπυκνωμένες πληροφορίες σε λίγες γραμμές, και να αποφεύγεται η απλή παράθεση κάποιων τίτλων ειδήσεων στους οποίους δεν γίνεται κατανοητό ούτε το θέμα της είδησης.
--Geraki 12:12, 6 Αυγούστου 2006 (UTC)
Χαμένο σχόλιο
Ναι, δεν υπάρχει prob, ούτε σκέφτηκα ότι μπορεί να μην έγινε από κεκτημένη ταχύτητα:). Btw ρίξε μια ματιά στο Βικιπαίδεια συζήτηση:Bots, υπάρχει και άλλος ένας Ολλανδός που ζητάει Bot status - Badseed απάντηση
Featured status ενός άρθρου
Γειά σου Geraki, θα ήθελα να ξέρω πως ένα άρθρο παίρνει τον παραπάνω χαρακτηρισμό;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων, (Alkiviadis 19:19, 6 Αυγούστου 2006 (UTC)).
Δες Βικιπαίδεια:Αξιόλογα άρθρα και Βικιπαίδεια:Υποψήφια αξιόλογα άρθρα. --Geraki 19:37, 6 Αυγούστου 2006 (UTC)
Πιθανή παραβίαση προσωπικών δεδομένων
Γειά σου Geraki, εδώ και πολύ καιρό λαμβάνω στο προσωπικό μου email μηνύματα δήθεν από τη Wikipedia ότι πρέπει να αλλάξω το password. Αυτή τη στιγμή δε θυμάμαι από ποιό email τα λαμβάνω αλλά θα ήθελα να ξέρω αν κι άλλοι χρήστες έχουν συναντήσει παρόμοιο πρόβλημα στη αγγλική ή την ελληνική Wikipedia.
(Alkiviadis 12:06, 8 Αυγούστου 2006 (UTC))
Είσαι ο πρώτος που το αναφέρει, και είναι πολύ ενδιαφέρον. Μπορείς να μου τα κάνεις προώθηση στο geraki (παπάκι) geraki (τελεία) net, για να δω τι είναι και να ειδοποιήσουμε και τους υπόλοιπους χρήστες; Εννοείται ότι δεν πρέπει να βάλεις πουθενά το password σου αν δεν είσαι σίγουρος ότι είσαι στην Βικιπαίδεια, και σίγουρα δεν χρειάζεται να το αλλάξεις. --Geraki 09:36, 9 Αυγούστου 2006 (UTC)
Πνευματικά δικαιώματα
Κοίτα πιστεύω οτι με τις συγκεκριμένες φωτογραφίες δεν υπάρχει πρόβλημα.Για παραδειγμα η φώτο του uribe είναι απο τον επισημο δικτυακο τόπο της κυβέρνησης,κατι που νομιζω οτι συναπάγεται με ελεύθερη χρήση.Τώρα για την φωτογραφία SpirosL έχω τα πνευματικά δικαιώματα.Οσο αφορα τις φωτογραφίες του Νιάρχου και του Ωνάση είναι δημοσιεύνες σε πολλά περιοδικά και διευθύνσεις αρα υποθέτω οτι ειναι ελεύθερες.Βέβαια δεν είμαι ειδικός οπότε κάνε ότι νομίζεις.
--Diu 06:44, 10 Αυγούστου 2006 (UTC)
email από wikimedia
Σχετικά με τα emails που σου έγραψα νωρίτερα, σου έκανα προώθηση ένα στη διεύθυνση που μου έδωσες και όπως θα δεις είναι από wikimedia.org όπου φαίνεται ότι εγώ έχω ζητήσει αλλαγή password, αλλά δεν έχω κάνει ποτέ κάτι τέτοιο.΄Ούτε και έχω αλλάξει το username μου ποτέ.
Μάλιστα όταν πρωτομπήκα το 2001, είχα το ίδιο ακριβώς και για κάποιο λόγο χάθηκε μετά από 2 χρόνια αποχής μιας και όταν ξαναμπήκα και είδα ότι δεν υπήρχε έγινα πάλι registered με το ίδιο ακριβώς username και password.
Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον, (Alkiviadis 09:21, 10 Αυγούστου 2006 (UTC)).
Δεν είναι τίποτε. Μάλλον ο αυτός ο χρήστης όταν έκανε λογαριασμό στην wikipedia, έβαλε για e-mail ένα στην τύχη (ίσως επειδή φοβόταν το spam) το οποίο συνέπεσε μ'αυτό που έχεις εσύ (δεν είναι και κάποιο πρωτύτυπο), και τώρα που ξέχασε το password του, ζητά αποστολή νέου, και έρχεται στο δικό σου e-mail. --Geraki 09:41, 10 Αυγούστου 2006 (UTC)
Πρόβλημα στη Βικιθήκη
Geraki, φέρνω στην προσοχή σου μαζικές και ριζικές αλλαγές που έγιναν από τον χρήστη "Ανδρέας" στην Βικιθήκη [2]. Όσον αφορά τουλάχιστον τα βιβλία της Αγίας Γραφής, η αλλαγή της αποστρόφου έχει ως αποτέλεσμα να μην είναι εύκολη η παράθεση ή η πλοήγηση στα κεφάλαιά τους. Έλεγξέ το σε παρακαλώ. -- pvasiliadis 20:29, 12 Αυγούστου 2006 (UTC)
Συγνώμη που δεν μπόρεσα να ασχοληθώ ακόμη. Είδα ότι συνεννοηθήκατε και έγιναν μερικές επαναφορές, έχει λυθεί το θέμα φαντάζομαι, σωστά; --Geraki 09:39, 15 Αυγούστου 2006 (UTC)
- Επειδή δεν είμαι στη βάση μου δεν μπόρεσα να δω τι ακριβώς επαναφέρθηκε. Εγώ είχα ασχοληθεί μόνο με το Ευαγγέλιο του Λουκά. Δεν καταλήξαμε σε κάτι συγκεκριμένο. -- pvasiliadis 09:47, 15 Αυγούστου 2006 (UTC)
botstatus II
Hola. Αυτή τη φορά έχουμε ένα νορβηγικό bot:). Είναι το Soulbot και ελέγχεται από τον Mindless - Badseed απάντηση 19:24, 14 Αυγούστου 2006 (UTC)
Για interwiki, θα πάρει κι αυτός κατ'ευθείαν bot status. --Geraki 09:39, 15 Αυγούστου 2006 (UTC)
Αιτήσεις botstatus
Γεια και από μένα. Σκέφτηκα να έχουμε κάπου συγκεντρωμένα τις αιτήσεις για botstatus. Δημιούργησα την ενότητα Αιτήσεις botstatus στο Βικιπαίδεια:Bots. --Dead3y3 Συζήτηση 09:44, 15 Αυγούστου 2006 (UTC)
Δεν είναι άσχημο να είναι συγκεντρωμένα, θα την κρατήσουμε. --Geraki 12:14, 15 Αυγούστου 2006 (UTC)
Χρόνια πολλά!
..για χτες!-- Φιλικά Ευγενία 07:06, 18 Αυγούστου 2006 (UTC)
Ευχαριστώ πολύ! Δεν περίμενα ότι θα το πρόσεχε κάποιος! --Geraki 07:37, 18 Αυγούστου 2006 (UTC)
Παράλειψις μου αγαπητέ, έπρεπε να το είχα πράξει και από χτες. Το είδα πριν από καιρό και το θυμόμουν επειδή είμαστε πολύ κοντά. Βέβαια κανονικά χρωστάς γλυκάκι αλλά θα το φάω μαζί με τις μπύρες που θα κεράσει o Dai! Ευγενία 07:44, 18 Αυγούστου 2006 (UTC)
Χρόνια πολλά και από μένα! Είστε να κανονίσουμε καμιά συνάντηση σαν αυτή εδώ; --Dead3y3 Συζήτηση 11:07, 18 Αυγούστου 2006 (UTC)
Πρόταση μετακίνησης: Πρότυπο:ΕπιλεγμένοΆρθρο σε Πρότυπο:Επιλεγμένο άρθρο
Ζητώ συγγνώμη για το διπλό πρότυπο. Δεν είχα προσέξει ότι υπάρχει το Πρότυπο:Αξιόλογο λήμμα και η αναζήτηση δεν θα το έβγαζε, νομίζω, αφού έψαξα με την λέξη επιλεγμένο. Πράγματι, έχω διαβάσει την συζήτηση που έχεις κάνει στο Βικιπαίδεια συζήτηση:Επιλεγμένα άρθρα και συμφωνώ.
Βασικά το πρότυπο που δημιούργησα μπορεί να πάει για διαγραφή. Αλλά νομίζω πως είναι καλύτερη ιδέα να μετακινηθεί το Πρότυπο:ΕπιλεγμένοΆρθρο, το οποίο νομίζω ότι δεν έχει τόσο καλό τίτλο, εκεί. Δεν μπορώ να κάνω την μετακίνηση βεβαίως, αφού δεν το επιτρέπει το λογισμικό. --Dead3y3 Συζήτηση 11:07, 18 Αυγούστου 2006 (UTC)
Αίτηση botstatus του JAnDbot
Θα ήθελα επίσης να εφιστήσω την προσοχή σου σε μια καινούργια αίτηση botstatus, αυτή του JAnDbot. --Dead3y3 Συζήτηση 11:10, 18 Αυγούστου 2006 (UTC)
Να προσέχεις!
Εκεί στις φλόγες, αν και όταν επιστρέψεις και αφού κοιμηθείς δύο 24ωρα δώσε σημεία ζωής --fefeli 20:36, 23 Αυγούστου 2006 (UTC)
Μην ξεχνάς ότι εκτός από πυρκαγιές έχω κι ένα γάμο να ετοιμάσω! Calling you later. --Geraki 06:41, 25 Αυγούστου 2006 (UTC)
Τα συλληπητήρια μου για τις φωτιές και τις ευχές μου για το γάμο! Εδώ που τα λέμε βλέποντας τις ειδήσεις είχα την ελπίδα ότι θα έγραφες κάτι σχετικό στη ΒΠ. Γιατί φέτος τόση στάχτη και μπούρμπερη; -- Ευγενία 07:39, 25 Αυγούστου 2006 (UTC)
Ευχαριστώ. Ήταν ζήτημα χρόνου να γίνει η στραβή. Μέχρι το 2004 η κυβέρνηση παραδεχόταν ότι "μας βοήθησε ο καιρός", γιατί ήξερε ότι υπήρχαν ελλείψεις σε προσωπικό που δεν είχε καλύψει, και ότι ήταν απλή τύχη που δεν έγινε στραβή. Οι επόμενοι βασίστηκαν στην τύχη της προηγούμενης κυβέρνησης και άφησαν να διπλασιαστούν οι ελλείψεις. Κάποτε η τύχη τελειώνει, και ο καιρός χαλάει, και χάλασε με τον χειρότερο τρόπο. --Geraki 08:05, 25 Αυγούστου 2006 (UTC)
Φούγκα
Γενικά βρίσκω καλή ιδέα το διαχωρισμό της βιβλιογραφίας και θα το έχω υπόψη μου σε μελλοντικά άρθρα. Για το συγκεκριμένο άρθρο θα το προσπαθήσω, αν και είναι δύσκολο πια να χωρίσω τη βιβλιογραφία που χρησιμοποιήθηκε, γιατί η βάση μου για το κείμενο ήταν προσωπικές σημειώσεις που κρατούσα διαβάζοντας αυτά και άλλα βιβλία αλλά και ιστοσελίδες. Στις σημειώσεις αυτές δεν έγραφα παραπομπές. Ο μόνος προβληματισμός μου γενικότερα επί του θέματος είναι ότι σε εγκυκλοπαιδικά άρθρα όπως αυτά, γράφονται πράγματα που είναι γνωστά σε όσους ασχολούνται με το αντίστοιχο θέμα και έχουν γίνει, με άλλα λόγια, κοινό κτήμα. Ενώ οι συγκεκριμένες παραπομπές είναι λίγο-πολύ αδιάφορες για το μη ειδικό αναγνώστη, στον ειδικότερο αναγνώστη μπορεί να ακούγονται σα να δίνουμε παραπομπή για την άποψη ότι η Ελληνική Επανάσταση ξεκίνησε το 1821.--Philologus 14:58, 25 Αυγούστου 2006 (UTC)
Το νόημα της παράθεσης πηγών (Βικιπαίδεια:Επαληθευσιμότητα, Βικιπαίδεια:Παράθεση παραπομπών, Βικιπαίδεια:Όχι πρωτότυπη έρευνα) είναι ότι είτε στον μη ειδικό αναγνώστη είτε στον ειδικό αποδεικνύεται ότι αυτά που γράφονται είναι όπως λες «κοινό κτήμα» και όχι εμπειρική προσωπική γνώση ή άποψη. Αποτελεί και το καλύτερο όπλο αντιμετώπισης οποιασδήποτε αμφισβήτησης ή διαφωνίας. Θα πει κανείς, "διαφωνία για την φούγκα;" Κι όμως έχουμε δει διαφωνίες για πολύ απλούστερα αντικείμενα άρθρων, επιπλέον νομίζω ότι το άρθρο αποκτά μεγαλύτερη αξιοπιστία και δεν θεωρώ ότι χρειάζεται να μην ακολουθούμε αυτή την αρχή για οποιαδήποτε άρθρο. --Geraki 15:38, 25 Αυγούστου 2006 (UTC)
Φυσικά δεν εννοώ ότι είναι απαραίτητο να υπάρχει παραπομπή για κάθε φράση. Μπορούν απλά να διαχωριστούν οι πηγές που χρησιμοποιήθηκαν σε ξεχωριστή ενότητα όπως π.χ. στο Βυζαντινή μουσική. --Geraki 15:50, 25 Αυγούστου 2006 (UTC)
Άρθρα χωρίς ιντερβίκια
Μήπως ξέρεις γιατί η σελίδα με τα άρθρα χωρίς ιντερβίκια (Βικιπαίδεια:Άρθρα χωρίς interwiki) δεν ενημερώνεται και πώς γίνεται να ενημερώνεται πιο τακτικά, ώστε να συντονίζονται οι ενέργειές μας καλύτερα;--Αρχίδαμος 17:03, 27 Αυγούστου 2006 (UTC)
Ζήτησα βοήθεια en:Wikipedia:Village pump (assistance). Τώρα αν θα έλθει...--FocalPoint Συζήτηση 20:38, 27 Αυγούστου 2006 (UTC)
Ησαΐα χόρευε
Εύχομαι ό,τι καλύτερο. Υγεία, ευτυχία και καλούς απογόνους... Crusader 09:45, 8 Σεπτεμβρίου 2006 (UTC)
Άντε να ζήσετε! Σου εύχομαι τα καλύτερα! - Badseed απάντηση 19:47, 31 Αυγούστου 2006 (UTC)
Αν και δεν γνωριζόμαστε, δίνω επίσης τις ευχές μου... --Acp 19:51, 31 Αυγούστου 2006 (UTC)
Να ζήσετε, η ώρα η καλή, βίον ανθόσπαρτον μετά και μέχρι την Κυριακή καλό κουράγιο. Με το καλό και Gerakάκια, θα εισαγάγουμε το θεσμό του bureaucrat junior. Και στα δικά μας οι ελεύθερες--Αρχίδαμος 19:51, 31 Αυγούστου 2006 (UTC)
Τα καλύτερα και από μένα! Βίον ανθόσπαρτον! --Citizen Kay 19:53, 31 Αυγούστου 2006 (UTC)
Κάποιος να γράψει άρθρο για το ρύζι και τη συμβολική του σημασία. Ευχές.--FocalPoint Συζήτηση 20:21, 31 Αυγούστου 2006 (UTC)
Να ζήσετε μωρέ...ευτυχισμένοι και όπως θέλετε--ΗΠΣΤΓ 20:23, 31 Αυγούστου 2006 (UTC)
Τα καλύτερα και από εμένα. --Dada* 20:44, 31 Αυγούστου 2006 (UTC)
Να είστε για πάντα μαζί και ευτυχισμένοι, όπως τώρα! -- pvasiliadis 21:48, 31 Αυγούστου 2006 (UTC)
Αγαπητέ φίλε, δέξου σε παρακαλώ τις θερμές ευχές μου για τον γάμο σου. Εύχομαι να βρίσκεις πάντοτε σε αυτόν ειρήνη, ευτυχία και νόημα. Με την πείρα των 6,5 ετών έγγαμου βίου σε βεβαιώ ότι αυτό είναι δυνατόν... Με όλη μου την καρδιά Mazal Tov! Dr Moshe 21:55, 31 Αυγούστου 2006 (UTC)
[[:Image:Pope-benedict-xv-02.jpg|thumb|left|150px|Ο Ωριγένης επευλογών και ευχόμενος εκ βάθους καρδίας κάθε ευτυχία
Λίγο η ζέστη, λίγο τα λόγια του Πάπα...]]
Οι καλύτερες μου ευχές για το μέλλον!! Μετά από ακριβώς 20 χρόνια έγγαμου και άγαμου συμβίωσης ένα έχω να πω: Πρόσεχε από τις λαγκούβες (κατά την Κυπριακή λάντες=λασπόνερα σε λαγκούβες) και όλα θα πάνε μια χαρά. --ank 12:30, 8 Σεπτεμβρίου 2006 (UTC)
Geraki και Gerakina, δεχθείτε τις θερμότερες ευχές για βίο ανθόσπαρτο και υγεία και από εμένα. Δυστυχώς δεν είχα λάβει γνώσει του ευτυχούς γεγονότος νωρίτερα, όμως πρόλαβα τουλάχιστον να στείλω τις ευχές μου εντός του πατροπαράδοτου 40ημέρου των εορτασμών. Να είστε πάντα καλά κι ευτυχισμένοι και καλούς απογόνους! --Matesi1976 13:14, 8 Σεπτεμβρίου 2006 (UTC)
Σας ευχαριστούμε όλους για τις ευχές σας. Και στα δικά σας οι ελεύθερες... ;) -- Geraki και Gerakina 16:43, 9 Σεπτεμβρίου 2006 (UTC)
Φτου και δε το είδα εγκαίρως! Να ζήσετε μωρέ! Gerakina να μας τον προσέχεις ε! -- fefeli 04:21, 13 Σεπτεμβρίου 2006 (UTC)
CommonsTicker failed to post update: el-wikipedia-org.ticker.wiki.20060909102703.pending
CommonsTicker was unable to post the latest update to the ticker page. This may happen if there is a temporary problem with the servers or the network, or if the page has grown verry big.
If you use "append" mode, please keep the page reasonably short, perhaps by moving old entries that still need attention to a separate page, which could be included in the main ticker page. Note that CommonsTicker will re-try to post the update on the next run.
If you use "replace" mode, please consider requesting a shorter interval (less days) to watch. CommonsTicker will not try to re-post the update, since it will replace the entire page on the next run anyway.
(this is an automated message) -- CommonsTicker 10:28, 9 Σεπτεμβρίου 2006 (UTC)
50-70
Καλώς ήρθες πάλι, ελπίζω να πήγαν όλα κατ'ευχήν. Να ζήσετε και πάλι. Θα το κοιτάξω και θα σου απαντήσω από Δευτέρα μέσω e-mail. Αμφιβάλλω πάντως αν υπάρχει οριστική απάντηση.--Αρχίδαμος 19:48, 9 Σεπτεμβρίου 2006 (UTC)
- Βρήκα κάτι οριστικό, το οποίο και σου παραθέτω. Λοιπόν έχουμε και λέμε: Το θέμα είναι λίγο περίπλοκο. Στην Ελλάδα η κατάσταση είναι ξεκάθαρη: ο παλαιότερος νόμος προέβλεπε διάρκεια προστασίας 50 ετών. Ο 2121/93 στην αρχή επίσης προέβλεπε διάρκεια 50 ετών. Η προστασία επιμηκύνθηκε με τον ν. 2557/1997, ο οποίος τροποποίησε τον 2121. Αυτό έγινε για να εναρμονιστεί η Ελλάδα με την κοινοτική οδηγία 93/98 (του 1993) που προέβλεπε 70 χρόνια σε όλα τα κράτη-μέλη. Ως εκεί όλα καλά. Πλην όμως ο νομοθέτης με τον 2557/97 έβαλε στον 2121 και μια διάταξη (68 Α), η οποία ορίζει ότι η καινούργια προστασία των 70 ετών εφαρμόζεται σε όλα τα έργα που προστατεύονταν την 1.7.1995 έστω και σε ένα κράτος-μέλος της Ε.Ε. (δηλαδή όχι μόνο στην Ελλάδα). Αν περιοριζόταν στην Ελλάδα, τα πράγματα θα ήταν εύκολα, 1995-50=1945, πριν το 1944 όποιος απεβίωσε ζωή σε μας να χαιρόμαστε τα έργα του. Πλην όμως ο νομοθέτης μίλησε για τα έργα που προστατεύονταν το 1995 έστω και σε ένα κράτος-μέλος. Άλλα κράτη-μέλη είχαν ήδη προστασία 70 ετών (π.χ. Γερμανία). Σε αυτά τα κράτη-μέλη θα προστατεύονταν λογικά και έργα Ελλήνων που είχαν πεθάνει ήδη από το 1924 και μετά. Έτσι αναβίωσε η προστασία έργων που είχαν ήδη ελευθερωθεί (έργων των οποίων οι δημιουργοί είχαν πεθάνει μεταξύ 1924 και 1944). Αυτή παρεμπιπτόντως για να μην κατηγορήσουμε τον Έλληνα νομοθέτη είναι ρύθμιση της κοινοτικής οδηγίας, δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς. Συμπέρασμα: ο παλιός νόμος έδινε προστασία 50 χρόνων, αλλά τελικά αυτό δεν έχει σημασία, όλα προστατεύονται πλέον 70 χρόνια. Αν κάτι δεν έγινε σαφές, στη διάθεσή σου--Αρχίδαμος 12:47, 11 Σεπτεμβρίου 2006 (UTC)
- Τη φρίκη δεν την φαντάζεσαι ακόμα, υπάρχουν πολύ χειρότερα (π.χ. προστασία ξένων έργων, εφαρμοστέο δίκαιο στο ίντερνετ κλπ.) αλλά μην μπλέξουμε με αυτά τώρα (και να μη μιλήσουμε για το χθεσινό με τα αρχαία!). Το κοινό κτήμα το είχα δει κι εγώ και ήθελα να το αναφέρω, απλά ήθελα να το ξαναελέγξω κι από αλλού, γιατί καμιά φορά μπορεί ο νόμος να είναι προχειροδουλειά και να χρησιμοποιεί άσχετη ορολογία. Πάντως τον ίδιο όρο χρησιμοποιεί και η Σύμβαση Βέρνης-Παρισίων στο άρθρο 18 στην ελληνική μετάφραση (ν. 100/1975). Φαίνεται δόκιμος, οπότε μπορούμε να αντικαταστήσουμε το "έχει περάσει στη δημόσια κυριότητα" με το "έχει καταστεί κοινό κτήμα"--Αρχίδαμος 14:07, 11 Σεπτεμβρίου 2006 (UTC)
Άλλος Καλογερόπουλος
Άλλος Καλογερόπουλος. Πού το βρήκες;--ΗΠΣΤΓ 09:47, 11 Σεπτεμβρίου 2006 (UTC)
Interwikis
Θυμάμαι καλά ότι είχες υποσχεθεί SQL - τρέξιμο ερώτησης για να ανανεωθεί η σελίδα για άρθρα χωρίς interwikis? --FocalPoint Συζήτηση 18:25, 11 Σεπτεμβρίου 2006 (UTC)
Καλά θυμάσαι, αλλά είχα προβλήματα στην μετατροπή XML->SQL. Θα ξαναδοκιμάσω. --Geraki 06:24, 12 Σεπτεμβρίου 2006 (UTC)
Εικόνα:Paul period.jpg
Τα βιβλία του ΟΕΔΒ δεν αναφέρουν τίποτε για δικαιώματα σε κανένα σημείο τους. Γι αυτό επέλεξα να την πάρω από εκεί (Εικόνα:Paul period.jpg).
Papyrus 13:10, 15 Σεπτεμβρίου 2006 (UTC)
Δεν χρειάζεται να αναφέρουν κάτι, ο νόμος λέει ότι τα πάντα έχουν πνευματικά δικαιώματα χωρίς να χρειάζεται οποιαδήποτε δήλωση. Μην ανησυχείς, θα φτιάξω άλλη για να αντικαταστήσουμε αυτή. --Geraki 13:16, 15 Σεπτεμβρίου 2006 (UTC)
Μπράβο για τον κόπο σου! Ο χάρτης είναι πολύ καλός.
Papyrus 07:33, 18 Σεπτεμβρίου 2006 (UTC)
Αγαπητέ Geraki, ο χάρτης που έφτιαξες είναι πολύ καλός. Εντούτοις, υπάρχει ένα λαθάκι για το οποίο δεν φταις εσύ αλλά οι συγγραφείς του σχολικού βιβλίου στο οποίο βασίστηκες. Το τέταρτο ταξίδι του Παύλου δεν ήταν (ιεραποστολική) περιοδεία, όπως ήταν τα προηγούμενα τρία, αλλά ήταν η προσαγωγή του στη Ρώμη για να δικαστεί. Οπότε, η φράση "4η Περιοδεία" ίσως θα ήταν καλύτερα να αντικατασταθεί από τη φράση "Το ταξίδι στη Ρώμη" ή κάτι τέτοιο.--vasileios78 07:52, 18 Σεπτεμβρίου 2006 (UTC)
Το άρθρο μιλάει για τέταρτη αποστολική περιοδεία, δεν είναι σωστό; --Geraki 11:35, 18 Σεπτεμβρίου 2006 (UTC)
Η τέταρτη γραμμή είναι το ταξίδι προς τη Ρώμη για το δικαστήριο. Όπως λέει και το άρθρο, ύστερα από την αθώωσή του, ο Παύλος έκανε κάποια ταξίδια τα οποία ίσως να περιελάμβαναν και την Ισπανία. Αλλά αυτά είναι άσχετα από το ταξίδι στη Ρώμη. Ίσως οι εικονογράφοι για λόγους απλούστευσης να τα συμπεριέλαβαν σε μία γραμμή με κατεύθυνση προς τη Ρώμη. Πάντως, νομίζω ότι οι περισσότεροι χάρτες των ταξιδιών του Παύλου, μεταξύ των οποίων αυτός του κριτικού κειμένου ή της Νέας Μετάφρασης της Βίβλου, γράφουν τρεις περιοδείες και το ταξίδι προς τη Ρώμη. Όταν θα πάω σπίτι, θα το ψάξω περισσότερο. Εν τω μεταξύ, και ο Papyrus ίσως έχει να προτείνει κάτι: αν δηλαδή προτιμά να μείνει η εικόνα ως έχει ή να αλλάξει.--vasileios78 12:23, 18 Σεπτεμβρίου 2006 (UTC)
Ευχαριστούμε πολύ για τον νέο χάρτη!--(vasileios78) 07:08, 27 Σεπτεμβρίου 2006 (UTC)
Πορεία για την πρώτη φυλάκιση στη Ρώμη
Η αλήθεια είναι πως αποτελεί ένα μπέρδεμα αυτή η ιστορία.
Ξέρουμε όλοι ότι υπάρχει μια αβεβαιότητα ως προς την 4η περιοδεία του Παύλου κυρίως επειδή οι Πράξεις σταματούν στην πρώτη φυλάκιση στη Ρώμη.
Πολλά βιβλία πάντως, και όχι μόνο το σχολικό βιβλίο, βάζουν ως πακέτο:
- Πορεία προς την πρώτη φυλάκιση + 4η περιοδεία
επειδή η άποψη που υπερισχύει είναι πως ελευθερώθηκε από τη Ρώμη και από εκεί και προχώρησε στην 4η περιοδεία του.
Όμως, επί της ουσίας, για να μην μπερδεύει τους αναγνώστες, καλύτερα να βάλεις στο υπόμνημα:
Πορεία για την πρώτη φυλάκιση στη Ρώμη
Papyrus 12:36, 18 Σεπτεμβρίου 2006 (UTC)
Σύμβολα
Ντήαρ Γεράκι, στο αγγλικό, στο γαλλικό και στο γερμανικό άρθρο για τη Γραμμική Β en:Linear B, fr:Linéaire B και de:Linearschrift B αντίστοιχα, υπάρχουν κάτι ωραία πινακάκια με τα συλλαβογράμματα και την προφορά τους δίπλα. Το κακό είναι ότι και στον Internet Explorer και στην Opera μού βγαίνουν κουτάκια αντί για σύμβολα. Θα ήθελα να τα μεταφέρω, αλλά αν βγαίνουν μόνο σε Firefox δεν αξίζει (αν δε βγαίνουν ούτε εκεί ακόμα χειρότερα). Υπάρχει τρόπος να φαίνονται και στον ΙΕ (όπως π.χ. με το πρότυπο πολυτονικό); Μερσί ιν αντβάνς--Αρχίδαμος 23:40, 18 Σεπτεμβρίου 2006 (UTC)
Δυστυχώς ούτε σε Firefox δεν βγαίνουν αν δεν υπάρχει εγκατεστημένη κατάλληλη γραμματοσειρά, κάτι που σημαίνει ότι κάποιος θα πρέπει να εγκαταστήσει γραμματοσειρά με σκοπό να βλέπει Γραμμική Β, κάτι που δεν συμβαίνει στο άσχετο. Καλύτερα να μείνουμε στις εικόνες. --Geraki 06:39, 19 Σεπτεμβρίου 2006 (UTC)
Ντου γιου χαβ μήπως τη δυνατότητα να γράφεις με χαρακτήρες Unicode; Έχω δοκιμάσει τα πάντα, δε γίνεται τίποτα (και με Ultrex λούστηκα). Υπάρχουν αυτοί οι πίνακες της Unicode στο άρθρο για τη Γραμμική Β που έχουν τους κωδικούς, αλλά 1)το κείμενο είναι κλειδωμένο και δεν επιτρέπει copy-paste ή μεταφορά των χαρακτήρων αλλού κλπ. και 2)στο Word εισάγω τον εξαψήφιο κωδικό και μου βγαίνει τετραγωνάκι. Η ιδέα μου θα ήταν να φτιάξω τα πινακάκια εκείνα των ξένων ΒΠ εικόνες (.jpg, .png ή ό,τι άλλο), ώστε να τα βλέπουν όλοι. Σε πρήζω, το ξέρω (και όχι μόνο εσένα), θα ήθελα απλά να μου πεις αν υπάρχει άλλος τρόπος (αν ξέρεις φυσικά). Στην ανάγκη θα μπορούσα να τυπώσω+σκανάρω, αλλά η ποιότητα της εικόνας φοβούμαι θα είναι suboptimal--Αρχίδαμος 12:33, 19 Σεπτεμβρίου 2006 (UTC)
Τα σύμβολα πάντως της Γραμμικής Α του δίσκου της Φαιστού στο αγγλικό en:Phaistos Disc υπάρχουν σαν εικονίτσες στα commons - Badseed απάντηση 12:47, 19 Σεπτεμβρίου 2006 (UTC)
- Βρήκα και το site αυτό και ο τύπος λέει δε θέλει δικαιώματα αν είναι για μη εμπορικούς σκοπούς, μόνο να τον ενημερώσουμε. Θα το προσπαθήσω, γιατί έχει και λέξεις ολόκληρες και αξίζει νομίζω τον κόπο. θα ενημερώσω όταν έχω κάτι. Αλήθεια, πριν του γράψω, δεχόμαστε εικόνες με άδεια χρήσης μόνο για τη ΒΠ;--Αρχίδαμος 13:14, 19 Σεπτεμβρίου 2006 (UTC)
Για να γράψεις με χαρακτήρες unicode χρειάζεται να έχεις εγκατεστημένη γραμματοσειρά που να περιέχει αυτούς τους χαρακτήρες. Γι'αυτό σου τα βγάζει με τετραγωνάκια, μπορεί τα περισσότερα λειτουργικά να έχουν προεγκατεστημένες γραμματοσειρές για κινέζικα, αραβικά και εβραϊκά, αλλά για Γραμμική Β δεν έχουν σοβαρό λόγο να την περιέχουν. Δες μερικές γραμματοσειρές εδώ. Αν είναι, θα εγκαταστήσω μία και θα φτιάξω τα πινακάκια και όποιες λέξεις θέλεις. --Geraki 15:04, 19 Σεπτεμβρίου 2006 (UTC)
- Α! όχι, δεν μπορούμε να δεχτούμε άδεια χρήσης αποκλειστικά για την Βικιπαίδεια. Ή για ολόκληρο τον κόσμο ή για κανέναν. Δεν είναι τρομερό όμως, στο κάτω κάτω τα ζωγραφίζουμε απ'την αρχή. --Geraki 15:14, 19 Σεπτεμβρίου 2006 (UTC)
- Τα μέιλ μου τα παίρνεις;--Αρχίδαμος 16:34, 20 Σεπτεμβρίου 2006 (UTC)
- Μόλις το είδα. Πολύ χρήσιμο και κατατοπιστικό, μπορεί να τεκμηριώσει τους γενικούς κανόνες του τι μπορούμε να κάνουμε και τι όχι. Από ότι φαίνεται το ελάχιστο όριο πρωτοτυπίας είναι απειροελάχιστο, και στην ουσία επιβεβαιώνει και τεκμηριώνει αυτό που θεωρούσαμε ως τώρα ότι ισχύει. --Geraki 17:08, 20 Σεπτεμβρίου 2006 (UTC)
Το "Ιδιαίτερα ενδιαφέρον" του Καλογερόπουλου το εξέλαβες ως άσχετο σχόλιο ή ως προσωπική επίθεση; Επιπλέον αφού αφήρεσες κάθε argumentum ad hominem γιατί άφησες την παραίνεσή σου "Αφήστε τα ad hominem επειχηρήματα, και μείνετε στο θέμα." ; --Auribus teneo lupum 10:34, 19 Σεπτεμβρίου 2006 (UTC)
Κοίταξα να αφαιρέσω κυρίως παραγράφους και όχι ανεξάρτητες προτάσεις, γι'αυτό και έμεινε η αρχική πρόταση σε αυτό που έγραψα εγώ, όπως και διάφορα άσχετα και προσωπικές επιθέσεις τόσο δικές σου όσο και των υπόλοιπων μέσα σε χρήσιμες παραγράφους. Το να εκτιμηθεί η σελίδα λέξη προς λέξη δεν είναι οικονομικό, με χονδροειδέστατο ξεδιάλεγμα μόνο το 1/3 της σελίδας έχει σχέση με την βελτίωση του άρθου, με μεγαλύτερη προσοχή θα έμενε το 1/4. Όχι, η θετική εκτίμηση του Καλογερόπουλου για το άρθρο, δεν είναι προσωπική επίθεση, αλλά δεν προσφέρει και κάτι στην βελτίωση του άρθρου. Αν νομίζεις ότι προσφέρει ουσιαστική βοήθεια στην συζήτηση και στο πρόβλημα που υπάρχει, μπορείς να το επαναφέρεις (δεν έχει διαγραφεί τίποτε, όλα είναι εντός <!-- -->). --Geraki 11:02, 19 Σεπτεμβρίου 2006 (UTC)
Είναι η πρώτη φορά που προσωπικά παρατηρώ αυτό το ξεδιάλεγμα συζητήσεως. Μπορεί και να βοηθά τον αναγνώστη που αναζητά πληροφορίες για το θέμα του άρθρου χωρίς να τον αναγκάζει στην ανάγνωση σχολίων μη σχετιζομένων προς αυτό. Έχεις, όμως, τη διάθεση και το χρόνο να επεκτείνεις το ξεδιάλεγμα σε όλες τις πρότερες σελίδες συζητήσεων ή θα ήταν πιο πρακτικό να συνεχιστεί η υφιστάμενη τακτική των απλών αρχειοθετήσεων; --Auribus teneo lupum 11:15, 19 Σεπτεμβρίου 2006 (UTC)
Το μόνο που προσπάθησα να κάνω ήταν να σώσω την συγκεκριμένη σελίδα συζήτησης πριν ξεχειλώσει εντελώς. Οποιοσδήποτε μπορεί να κάνει το ίδιο όταν μια σελίδα συζήτησης ξεφεύγει έτσι. Δεν έχω όρεξη να ξεδιαλέγω σελίδες, ίσως το ξανακάνω σε κάποια που θα μου τραβήξει την προσοχή. Το ιδανικό βέβαια θα ήταν οι ίδιοι οι χρήστες να κρατούν τα προσωπικά τους εκτός των συζητήσεων των άρθρων, αφ'ενός γιατί ξεφτυλίζονται οι ίδιοι, αφ'ετέρου επειδή δυσκολεύουν αυτούς που ενδιαφέρονται αποκλειστικά για την βελτίωση του άρθρου (και οι σελίδες συζήτησης άρθρων υπάρχουν αποκλειστικά γι'αυτό τον σκοπό). --Geraki 14:58, 19 Σεπτεμβρίου 2006 (UTC)
Σου έστειλα το email της δημοσιογράφου. --Dada* 20:33, 21 Σεπτεμβρίου 2006 (UTC)
Α' και Α΄
Πολύ καλά σχόλια και τα δυο. Προτείνω μετακίνηση της σελίδας Βικιπαίδεια:Ψηφοφορία Α' και Α΄ στη Βικιπαίδεια:Μέθοδος αρίθμησης Α' και Α΄. Ιδέες;--FocalPoint Συζήτηση 10:40, 24 Σεπτεμβρίου 2006 (UTC)
Erwin85Bot
Hi Geraki, a week ago I made a request for bot status on Βικιπαίδεια:Bots, however there hasn't been a reply. Could you please have a look? Thanks, Erwin85 14:37, 26 Σεπτεμβρίου 2006 (UTC)
Flickr
Σε ευχαριστώ που μίλησες με τον Defilerc. Αλλά έχω κάποια απορία. Αν και κατάλαβα ότι κάποιες εικόνες από το Flickr αναφέρουν "All rights reserved", υπάρχουν και κάποιες οι οποίες είναι ελεύθερες. Για τις κατοχυρωμένες εικόνες όμως, γιατί δεν μπορούμε να τις χρησιμοποιήσουμε ως εύλογη χρήση; Για συγκεκριμένο παράδειγμα, να φέρω το δακρυγόνο. Δεν έχουμε κάποια ελεύθερη φωτογραφία ακόμα, οπότε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μια από το Flickr ως εύλογη χρήση, και αυστηρά μόνο στο άρθρο για το δακρυγόνο, μέχρι κάποιος χρήστης να τραβήξει μια ελεύθερη. --Dead3y3 Συζήτηση 12:13, 1 Οκτωβρίου 2006 (UTC)
Όχι, δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο. Είδες πουθενά στα κριτήρια εύλογης χρήσης "μέχρι να του σηκωθεί κάποιου να τραβήξει μια ελεύθερη"; Κάτι τέτοιο θα ακύρωνε κάθε προστασία που παρέχει ο νόμος και η λογική. Επιπλέον προσέχετε και στo Flickr δεν είναι όλες οι άδειες Creative Commons ελεύθερες, π.χ. η cc-by-sa-nc απαγορεύει την εμπορική χρήση, άρα με τα δικά μας κριτήρια δεν είναι ελεύθερη. --Geraki 12:24, 1 Οκτωβρίου 2006 (UTC)
Σωστός. Ανέφερες επίσης κάτι για την cc-by-sa-nc. Είχα προτείνει αυτή και γενικώς όλες του τύπου nc (NonCommercial) και nd (NoDerivs) να τις κατατάξουμε στις περιπτώσεις της γρήγορης διαγραφής. Αλλά υποχώρησα όταν ο Badseed είπε ότι μπορούμε να τις έχουμε ως fair use. Όμως βρήκα κάτι καινούργιο. Εκτός από την απόφαση του Jimbo στις 19 Μαΐου 2005 η οποία έγινε στην mailing list της Αγγλικής Βικιπαίδειας: [3], υπάρχει και αυτή η έκδοση της σελίδας χρήστη του: [4]. Στην οποία αναφέρει ότι τέτοιες εικόνες δεν είναι αποδεκτές από κανένα εγχείρημα του Wikimedia Foundation. Συνεπώς ισχύει και για εμάς αυτή η απόφαση που έγινε στην mailing list. --Dead3y3 Συζήτηση 12:40, 1 Οκτωβρίου 2006 (UTC)
Τα μπερδεύεις στο μυαλό σου. Υπάρχουν δύο κατηγορίες εικόνων: οι ελεύθερες και οι μη ελεύθερες. Κατά τα μέτρα της Βικιπαίδειας οι άδειες χρήσης με περιορισμούς nc (NonCommercial) και nd (NoDerivs) δεν είναι ελεύθερες. Συνεπώς τις μεταχειριζόμαστε με τον ίδιο τρόπο που μεταχειριζόμαστε αυτές για τις οποίες δεν επιτρέπει οτιδήποτε ο δημιουργός, δηλαδή σαν να έγραφαν all rights reserved ή αν δεν έγραφαν τίποτε (γιατί και σ'αυτή την περίπτωση δεν επιτρέπεται οτιδήποτε). Το ότι ο Badseed είπε ότι μπορούμε να τις έχουμε ως fair use, σημαίνει ακριβώς αυτό: ΑΝ καλύπτουν τα κριτήρια εύλογης χρήσης, μπορούμε να τις έχουμε, όπως έχουμε και εικόνες που δεν υπόκεινται σε καμμία copyleft ή οποιαδήποτε άλλη άδεια και ο δημιουργός διατηρεί όλα τα δικαιώματα. Δεν σημαίνει ότι αυτόματα βαφτίζονται όλες με "εύλογη χρήση". Η απόφαση ότι αυτές οι άδειες δεν είναι αποδεκτές από κανένα εγχείρημα του Wikimedia Foundation σημαίνει ότι δεν μπορείς να την χρησιμοποιήσεις χωρίς να καλύπτει εύλογη χρήση (ενώ μια εικόνα με gfdl ή cc-by-sa μπορείς να την χρησιμοποιήσεις με οποιοδήποτε τρόπο. Βάλε την λογική να δουλέψει μην κοιτάς μόνο τις ετικέτες, οι τυποποιημένες άδειες υπάρχουν απλώς για να διευκολύνουν.
Η "εύλογη χρήση" δεν είναι άδεια χρήσης, αλλά νόμιμη χρήση της εικόνας χωρίς την άδεια του δημιουργού. Για να χρησιμοποιήσεις μια εικόνα όταν δεν το επιτρέπει ο δημιουργός, πρέπει να έχεις πολύ καλή δικαιολογία, αφού για να έχεις αυτό το δικαίωμα, ο νόμος αφαιρεί το δικαίωμα από τον δημιουργό (όχι όμως για πάντα, αλλά για την συγκεκριμένη χρήση). --Geraki 13:44, 1 Οκτωβρίου 2006 (UTC)
Αυτό τα τακτοποιεί νομίζω. --Dead3y3 Συζήτηση 14:07, 1 Οκτωβρίου 2006 (UTC)
OTRS
Hello hello. Do you already have the permissions-el? If yes, I see no problem in adding the info-el address so that you can advertise it on Wikipedia. If not, we can add both. As you rightly understood, I will need real name, email address, desired usernames on otrs sent to dmenardATwikimediaPUNTOorg so that I can set up the accounts. If you could send this to me putting all the people in copy, I will create the queue and accounts. It'll take a day or two depending on how fast I can put my hands on the developers. ;-) For the templates, it can wait, although you'll find that it comes in very handy very quickly. However, I will need you to provide me with the salutations and signature in Greek so I can add them to the accounts and have something that works to start with. Voilà ! notafish }<';> on meta 11:11, 6 Οκτωβρίου 2006 (UTC)
Ευχαριστώ
Αγαπητέ φίλε, ευχαριστώ για τη χρήσιμη παρέμβαση και τις αναδιατυπώσεις στο άρθρο. Χάρηκα που εντόπισες το ΦΕΚ και ομολογώ ότι είχα σκοπό να το κάνω, αλλά ήμουν αρκετά κουρασμένος χθες και το άφησα για αργότερα. Αυτό καταδεικνύει την αξία τής συνεργασίας... Ευχαριστώ και πάλι. Dr Moshe 09:27, 7 Οκτωβρίου 2006 (UTC)
Τίποτε, ευχαριστώ. --Geraki 08:39, 8 Οκτωβρίου 2006 (UTC)
Σελίδα χρήστη σου
Κοία τη σελίδα χρήστη σου με ΙΕ. Τα πτυσσόμενα "Αρχεία" και "Βαβέλ" δεν εμφανίζονται αν πατήσεις επέκταση (ή εμφανίζονται πίσω από το πινακάκι με το δίγλωσσο κείμενο, έτσι ώστε δε φαίνονται). Στο λέω μήπως δεν το έχεις δει--Αρχίδαμοςμίλα μου 13:28, 7 Οκτωβρίου 2006 (UTC)
Ναι, έχεις δίκιο. Στον firefox βέβαια φαίνεται κανονικά, στον IE το σκίζει. --Geraki 08:35, 8 Οκτωβρίου 2006 (UTC)
Γεια
Τις είδες τις νέες εικόνες στη συζήτηση:Μακεδονία (ορολογία)#Νέα Εικόνα στην Εισαγωγή? (αααχ, πότε θα γίνομεν και ημείς Ευρώπη... το dsl εκει είναι αργό!) :NikoSilver: 21:44, 7 Οκτωβρίου 2006 (UTC)
- Παρεπιπτόντως, γιατί τα λινκ των μπράουζερς εδώ είναι ψιλοκουλά? Δηλαδή, γιατί είναι:
- αντί
- Δεν επιτρέπονται χαρακτήρες εκτός από λατινικούς στα urls.--Geraki 08:42, 8 Οκτωβρίου 2006 (UTC)
- Αν δεν κάνω λάθος, ήρθαν και μου πρότειναν στο γραφείο να κατοχυρώσω και την Ελληνική μορφή της εταιρείας στο ίντερνετ. Δεν δουλεύει? Παρατήρησα επίσης οτι κανένα από τα δύο δεν πάει πράγματι στο χέντινγκ, μένουν στην αρχή της σελίδας. :NikoSilver: 22:06, 7 Οκτωβρίου 2006 (UTC)
- Τι εννοεί ο ποιητής; --Geraki 08:42, 8 Οκτωβρίου 2006 (UTC)
- Εννοούσα Ελληνικά γράμματα στο πεδίο διεύθυνση του Εξπλόρερ. Μου πρότειναν να κατοχυρώσω ένα όνομα του στύλ: www.ΕλληνικόΌνομα.gr. Είσαι σίγουρος οτι δεν δουλεύει? Αν κλικάρεις το λινκ μου παραπάνω μετά τη λέξη 'αντί', θα δεις οτι και δουλεύει και παραμένει στο πεδίο διεύθυνση του Εξπλόρερ.
- Μετά, είδα οτι δεν σε πάει στο sub-heading (μετά την τρίλιζα). Ούτε το ένα, ούτε το άλλο. Παραδόξως, το wikilink (πρώτη παράγραφος) σε πάει!. :NikoSilver: 15:37, 8 Οκτωβρίου 2006 (UTC)
Αυτό όμως σε πάει: http://el.wikipedia.org/wiki/Συζήτηση:Μακεδονία_(ορολογία)#.CE.9D.CE.AD.CE.B1_.CE.95.CE.B9..... Είναι λίγο ποιό πολύπλοκο. Για να δουλέψει το domain με ελληνικούς χαρακτήρες, γίνεται μετατροπή σε αλφαριθμητική ακολουθία (punycode). Δηλαδή το www.ΕλληνικόΌνομα.gr μετατρέπεται σε www.xn--mxahgifdalgcw8ma.gr . Οι μή λατινικοί χαρακτήρες (ή χαρακτήρες που δεν επιτρέπονται σε url (π.χ. το / έχει ειδική σημασία) μετατρέπονται σε δεκαεξαδικούς αριθμούς. Αυτό που στέλνει ο browser στον server είναι αυτό το ακαταλαβίστικο (με τους δεκαεξαδικούς). Το αν θα εμφανίσει ο browser στην γραμμή διευθύνσεων το πραγματικό url (με δεκαεξαδικούς) ή αυτό που εννοείται είναι επιλογή (π.χ. ο Firefox δείχνει το πραγματικό) με πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. --Geraki 06:46, 9 Οκτωβρίου 2006 (UTC)
- Κι άλλο ψιλομπάγκ: Αν πας ξε-λογκαρισμένος να δείς π.χ. τη λίστα παρακολούθησής σου (από λίνκ), σου βγάζει:
- "Please σύνδεση to view your watchlist"
- (ή κάτι παρόμοιο). :NikoSilver: 22:11, 7 Οκτωβρίου 2006 (UTC)
- ΟΚ, θα το φτιάξουμε. --Geraki 08:42, 8 Οκτωβρίου 2006 (UTC)
- Ευχαριστώ. :NikoSilver: 15:37, 8 Οκτωβρίου 2006 (UTC)
- Apostoli ekseteles8ei. --Geraki 06:17, 9 Οκτωβρίου 2006 (UTC)
Αρχηγός! Παρατήρησα οτι κάποια μικρότερα λινκς σε πάνε και στο σαμπ-χέντινγκ. Προφανώς στα μεγάλα ξεπερνιέται το μάξιμουμ μέγεθος του πεδίου διευθύνσεως και κόβεται το τελευταίο κομμάτι (οπότε ο μπράουζερ δεν βίσκει σαμπ-χέντινγκ (π.χ. http://el.wikipedia.org/wiki/Συζήτηση:Μακεδονία_(ορολογία)#Νέα_Εικόνα_στην_Εισ -κόπηκε.) Ευτυχώς, που τουλάχιστον στα εσωτερικά γουίκιλινκς δουλεύει (π.χ. Συζήτηση:Μακεδονία (ορολογία)#Νέα Εικόνα στην Εισαγωγή) :NikoSilver: 12:39, 11 Οκτωβρίου 2006 (UTC)
Χρονικές μεταβλητές CURRENTMONTHNAME & CURRENTMONTHNAMEGEN
Γεια σου. Προσπάθησα να μεταρέψω το λινκ "Πρόσφατοι θάνατοι" στην σελίδα Τρέχοντα γεγονότα, ώστε να δείχνει προς την τρέχουσα μηναία ενότητα στο τρέχων άρθρο "Θάνατοι το <έτος>" (για φέτος το έτος είναι 2006).
Αυτό είναι αδύνατο, για το εξής λόγο:
- CURRENTMONTHNAME = Νοέμβριος
- CURRENTMONTHNAMEGEN = Νοεμβρίου
Τα παραπάνω είναι οι μόνες διαθέσιμες μεταβλητές για τον τρέχων μήνα. Όπως αναφέρεται στην σελίδα meta:Variables#Varying with time, η δεύτερη μεταβλητή θα πρέπει να εμφανίζει το όνομα του μήνα στην γενική (αναφέρεται στα Φινλανδικά, αλλά κανονικά ισχύει για όλες τις γλώσσες που έχουν γενική πτώση).
Αν γίνεται, να ζητήσουμε από τους υπευθύνους του λογισμικού να κάνουν τις απαραίτητες αλλαγές στις μεταβλητές για την Ελληνική Βικιπαίδεια. Το CURRENTMONTHNAME να εμφανίζει την ονομαστική πτώση του μήνα (π.χ. Οκτώβριος), και το CURRENTMONTHNAMEGEN την γενική πτώση (π.χ. Οκτωβρίου). Εξάλλου στην τωρινή κατάσταση η δεύτερη μεταβλητή είναι άχρηστη, ενώ μπορούμε να την κάνουμε πολύ χρήσιμη με τον παραπάνω τρόπο. --Dead3y3 Συζήτηση 17:14, 8 Οκτωβρίου 2006 (UTC)
- Το γνωρίζω αυτό, αλλά για να γίνει πρέπει να είναι έτοιμοι κάποιοι να διορθώσουν τα πρότυπα και τις σελίδες που χρησιμοποιούν την CURRENTMONTHNAME αντί της CURRENTMONTHNAMEGEN (π.χ. Κύρια Σελίδα), αμέσως μόλις γίνει. Να κάνουμε μια λίστα με τις σελίδες που το χρησιμοποιούν. Δεν είναι βιαστικό (δουλεύουμε χρόνια έτσι), κάποια στιγμή θα γίνει.
Αυτό που προσπαθείς να κάνεις μπορεί να γίνει και με μαμουνιά. --Geraki 06:00, 9 Οκτωβρίου 2006 (UTC)
- Μαμουνιά; Εννοείς μήπως την προσθήκη span tags με id = subst του CURRENTMONTHNAME, γύρω από τα ονόματα των μηνών. Αλλά αυτό θα πρέπει να γίνεται κάθε φορά που προστίθεται ένας μήνας και ένα άρθρο για έτος. Αυτή την εργασία προσπαθώ να αποφύγω με την χρήση των μεταβλητών. Να μην χρειαστεί ποτέ κανένας να κάνει την οποιαδήποτε σχετική εργασία με το χέρι, αλλά να το αφήσει να «τρέχει» μόνο του.
- Για την λίστα με τις σελίδες, νομίζω ότι με την αναζήτηση για CURRENTMONTHNAME βρήκα 15. Δεν είναι πολλές, ενώ οι περισσότερες είναι σελίδες χρηστών. Γενικά αυτή την στιγμή που μιλάμε είναι ζήτημα αν 7 άτομα από εμάς έχουν ακούσει ποτ,έ ακόμη και γενικά και αόριστα, για τις μεταβλητές. --Dead3y3 Συζήτηση 07:20, 9 Οκτωβρίου 2006 (UTC)
- ΟΚ τότε, θα τα διορθώσω. Για την ιστορία, όταν δημιουργήθηκε η ελληνική Βικιπαίδεια και μεταφράστηκαν τα αρχικά μηνύματα (ήταν το 1/3 από όσα είναι τώρα) δεν υπήρχε η μεταβλητή CURRENTMONTHNAMEGEN. --Geraki 08:04, 9 Οκτωβρίου 2006 (UTC)
Χίλια thanks. Αν θες κάποια επιπλέον βοήθεια για τις μετατροπές, πες το.
Αν δεν σου είναι φόρτος και έχεις χρόνο, θα μπορέσεις να κοιτάξεις ακόμα ένα πρόβλημα; Προσπάθησα να μετατρέψω το Πρότυπο:ΤρέχονΓεγονός με το if. Παρ' όλα αυτά, δεν φαίνεται να λειτουργεί. Η χρήση του includeonly είναι απαραίτητη σύμφωνα με το meta:Help:Variable, ώστε να αντικαθίσταται η ημερομηνία την στιγμή που το πρότυπο περιλαμβάνεται σε σελίδες. Αλλά δεν φαίνεται να λειτουργεί σε εμάς. Αντιθέτως εμφανίζεται το μακρυνάρι του κώδικα (δες Χρήστης:Dead3y3/Δοκιμές, την δεύτερη δοκιμή από το τέλος). Παραδόξως, με αντικατάσταση (subst) το πρότυπο λειτουργεί (πρώτη δοκιμή από το τέλος). --Dead3y3 Συζήτηση 10:29, 9 Οκτώβριος 2006 (UTC)
Μόνο κανά-δυό σελίδες χρηστών άφησα, τα σημαντικά είναι εντάξει. Δεν μπορώ να το κοιτάξω τώρα, αλλά δεν νομίζω ότι αξίζει τόσος κόπος, θα έλεγα ότι δυσκολεύεις τα πράγματα αντί να τα ευκολύνεις. --Geraki 11:03, 9 Οκτώβριος 2006 (UTC)
Εξαιρετικά με τις μεταβλητές! Τζιτζί.
Τελικά ανακάλυψα στην πιο ειδική σελίδα meta:Help:Substitution ότι τα tags includeonly γύρω από ένα subst σε ένα πρότυπο, λειτουργούν σωστά μόνο όταν το πρότυπο αντικαθίσταται (επίσης με subst). Το επανέφερα σε μια εκδοχή χωρίς το πρώτο if (το δεύτερο είναι καλό νομίζω να υπάρχει). Εντελώς τυχαία μπορώ να πω, αφού ήθελα να δοκιμάσω κάτι με ένα ακόμα subst, και κατέληξε να εξαφανίσει όλη την πρώτη συνθήκη if.
Πάντως δεν ξέρω αν θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε ολόκληρο το πρότυπο με subst τελικά, για να υπάρχει το πλεονέκτημα αυτό της αυτόματης εισαγωγής ημερομηνίας. --Dead3y3 Συζήτηση 14:12, 9 Οκτώβριος 2006 (UTC)
Δεν έχει νόημα να κάνεις substitution μόνο την ημερομηνία, και δεν βολεύει να γίνεται substitution σε ολόκληρο το πρότυπο (γεμίζει την σελίδα επεξεργασίας). Καλύτερα να το αφήσεις όπως ήταν, και όταν αλλάζει ο μήνας τότε τραβάμε subst όλα τα πρότυπα στην σελίδα του προηγούμενου (που λογικά δεν θα έχει πλέον επεξεργασία). --Geraki 14:20, 9 Οκτώβριος 2006 (UTC)
Ο μήνας τώρα στην υπογραφή βγαίνει σε ονομαστική. Κάτι δεν πήγε καλά στις αλλαγές:)--Αρχίδαμοςμίλα μου 15:14, 9 Οκτώβριος 2006 (UTC)
Shit!!! --Geraki 15:28, 9 Οκτώβριος 2006 (UTC)
Επειδή δεν είναι θέμα απλά μεταβλητών, έκανα αίτηση στους developers να κάνουν τις ημερομηνίες να χρησιμοποιούν την γενική των μηνών αντί την ονομαστική (που εμείς είχαμε μετατρέψει σε γενική), ώστε να χρησιμοποιούμε κανονικά τις CURRENTMONTHNAME και CURRENTMONTHNAMEGEN και να βγαίνουν κανονικά και οι ημερομηνίες. Πιστεύω ότι θα γίνει γρήγορα (αφού το έχουν κάνει για άλλη γλώσσα άρα υπάρχει ήδη η ρύθμιση). --Geraki 14:13, 10 Οκτωβρίου 2006 (UTC)
Και το πεδίο εισαγωγής κειμένου έχει γεμίσει σαν να είχαμε κάνει subst όλα τα πρότυπα σε αυτό. --Dead3y3 Συζήτηση 15:36, 9 Οκτώβριος 2006 (UTC)
Βικιθήκη
Πήγαινε μια βόλτα. Κάποιος κύριος που μιλάει ξένα ήθελε ρησάιζ το wiki.png γιατί δε φαίνεται καλά. --sirKay 09:38, 9 Οκτωβρίου 2006 (UTC)