Χειριστής bot
Βικιθήκη
Wikimedia Commons
Χρήστης OTRS
Διαχειριστής
Γραφειοκράτης

Συζήτηση χρήστη:Geraki/Αρχείο 8

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Μην ξεχνάτε ότι μπορείτε να
μου στείλετε και e-mail
Διατηρώ το δικαίωμα της δημοσίευσης
οποιουδήποτε e-mail αφορά
θέματα της Βικιπαίδειας.
Do not forget that you can
also send me an e-mail
I reserve the right to publish
any e-mail regarding Wikipedia topics.


Hellenic Fire Service ASTRA HD 7 Tow Crane[επεξεργασία κώδικα]

This is a very impressive appliance, where in Greece is it located and what truck chassis is it built on? I am from Australia, and the truck looks unfamiliar.

Regards, Jarrad Jeffs

-- Jarrad 24:56, 22 Φεβρουαρίου 2009 (UTC)

It is build on Astra SpA chassis, a brand of Iveco for heavy-duty trucks. The one in this photo is in Thessaloniki, but there are more like that in Athens. In fact it's not something special except that it combines two types of cranes usually located on a truck on their own. Sorry for the late reply, I usually check for messages at the bottom of this page. — Geraki ΣΜ 09:23, 2 Μαρτίου 2009 (UTC)

Έχετε Δίκαιο[επεξεργασία κώδικα]

Εντάξει έχετε δίκαιο. Αν είναι θα ασχολούμαι με πιο γνωστούς καλλιτέχνες. Ευχαριστώ που απαντήσατε σύντομα.

--Prue 08:53, 1 Φεβρουαρίου 2009 (UTC)

Απορίες[επεξεργασία κώδικα]

Καλημέρα και χρόνια πολλά. Με αρκετή προσπάθεια κατόρθωσα να καταγράψω στό ανωτέρω λήμα, τό σύνολο της φιλμογραφίας του κ.Τάκη Βουγιουκλάκη ο οποίος είναι πατέρας μου. Με έκπληξη διεπίστωσα ότι πολλές ταινίες στις οποίες έλαβε μέρος ( με διάφορες ιδιότητες ) έχουν διαγραφεί. Επειδή η σκηνοθετική καριέρα ενός σκηνοθέτη ( η "σχολή" του ) προδιαγράφεται από τίς ταινίες που έχει πχ. διατελέσει βοηθός σκηνοθέτη και δίπλα σε ποιούς δασκάλους σκηνοθέτες έχει εργαστεί, θθα παρακαλούσα θερμά να με ενημερώσετε ποιό ήταν το λάθος που διέπραξα και σπέυσατε να διαγράψετε πολλές ταινίες στίς οποίες ήταν βοηθός σκηνοθέτη ή διευθυντής παραγωγής. Άλλωστε σε κάθε περίπτωση η πληροφορία όπως διαμορφώθηκε ΔΕΝ είναι πλήρης. Επίσης, κάποιες ταινίες και κάποια θετρικά ( νομίζω 5-6 ταινίες και 1 θεατρικό ) είχαν "συνδέσεις" εντός της ελληνικής έκδοσης της βικιπαίδειας τίς οποίες διαγράψατε.Υπήρχε συγκεκριμένος λόγος ή δημιουργούσαν πρόβλημα ? Αν ναι, γιατί αφήσατε άλλες "συνδέσεις" πχ."ΗΛΙΑΣ ΒΕΝΕΖΗΣ". Τέλος με πολύ κόπο είχα σχεδιάσει εικαστικά την σελίδα με τρόπους ( πίνακες, χρώμα, κλπ ) που βρήκα σε άλλα λήματα ΠΑΝΤΑ της ελληνικής έκδοσης της βικιπαίδειας. Παρατήρησα ότι αλλάξατε ΡΙΖΙΚΑ το τρόπο εμφάνισης. Να υποθέσω ότι δεν σας άρεσε. Αν ναι τότε αν εμένα δεν αρέσει η δική σας άποψη, μπορώ να επαναφέρω τήν προηγούμενη εμφάνιση ?

Και πάλι θερμές ευχές --- Γιαννης Βουγιουκλάκης


Αγαπητέ κ. Βουγιουκλάκη,

 1. Σε όλα τα άρθρα της Βικιπαίδειας που αφορούν δημιουργούς, στις αντίστοιχες ενότητες της εργογραφίας τους περιλαμβάνουμε τα έργα στα οποία αναφέρονται ως δημιουργοί, και δημιουργός ενός κινηματογραφικού έργου είναι ο σκηνοθέτης του. Θα διαπιστώσετε ότι και σε άλλους σκηνοθέτες περιλαμβάνονται μόνο οι ταινίες που σκηνοθέτησαν. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να αναφέρονται οι ταινίες στις οποίες ήταν βοηθός σκηνοθέτης ή οτιδήποτε άλλο εντός του κειμένου. Ίσως κάποιος να τις βάλει σε ένα αναλυτικότερο κείμενο της ενότητας Βιογραφία.
 2. Αφαίρεσα όλες τις συνδέσεις από την εργογραφία, μετά την αφαίρεση των ταινιών όπου ήταν βοηθός σκηνοθέτης, αφού δεν είναι τόσο πιθανό κάθε μία ταινία ή θεατρικό να αποκτήσει ένα δικό του άρθρο. Από αυτές τις συνδέσεις μόνο μία οδηγούσε σε άρθρο, αλλά σε λάθος άρθρο (στην Καμπίρια του Παστρόνε). Άφησα ή δημιούργησα συνδέσεις προς υπαρκτά ή πιθανά εγκυκλοπαιδικά άρθρα.
 3. Δεν ξέρω σε ποιά παραδείγματα βασιστήκατε, αλλά η αισθητική (και λειτουργική) αλλαγή στους πίνακες έγινε προς τον πάγιο τρόπο απόδοσης πινάκων στην Βικιπαίδεια. Μπορείτε να δείτε ότι όλη η μορφοποίηση βασίζεται πλέον σε μια γενική κλάση (wikitable) αντί περίπλοκο κώδικα. Προφανώς δεν είναι δική μου εικαστική άποψη...

Geraki ΣΜ 13:11, 2 Ιανουαρίου 2009 (UTC)

Γεω[επεξεργασία κώδικα]

Χμμμ, εγώ θυμάμαι ομοιότητες. Αν το τσέκαρες και είναι ΟΚ, τότε είναι my Bad - Badseed απάντηση 15:27, 6 Ιουνίου 2008 (UTC)


Δεν είχα καταλάβει τη διαφορά του κώδικα από το "Άρθρο βικι ποδόσφαιρο". Sory που μπήκες σε τόσο κόπο να το αλλάξεις σε όλα τα ποδοσφαιρικά μου άρθρα. Eυχαριστώ, anyway! TB5050 15:56, 6 Ιουνίου 2008 (UTC)

Ονομασίες χρήστη[επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα. Προτείνω, κάπου που να βρίσκεται εύκολα σύνδεσμος, μια δυο γραμμές στα αγγλικά για τους ξένους, για τις ενοποιήσεις λογαριασμών, αλλά μένω μόνο σε πρόταση, όχι σε δουλειά - συγγνώμη. --Focal Point 20:47, 6 Ιουνίου 2008 (UTC)

Συμφωνώ, ακόμη το οργανώνω και ψάχνω για μέρος. — Geraki ΣΜ 21:35, 6 Ιουνίου 2008 (UTC)

Request[επεξεργασία κώδικα]

What happens to my request? Thanks. --WikiDreamer 19:08, 8 Ιουνίου 2008 (UTC)


Μετονομασία[επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα. Θα μπορούσατε να μετονομάσετε το όνομα χρήστη μου από Johne σε Ioannis Liolitsas ώστε να μπορώ να το χρησιμοποιήσω ως κοινό όνομα χρήστη σε όλα τα wikiprojects; Ευχαριστώ. --Johne 23:29, 8 Ιουνίου 2008 (UTC)

Pictogram voting keep.svg Έγινε. — Geraki ΣΜ 14:03, 9 Ιουνίου 2008 (UTC)

fontcolor[επεξεργασία κώδικα]

Ναι, το fontcolor είναι που κυνηγάω γύρω-γύρω όλη μέρα σήμερα, αλλά δεν μπορώ να το περάσω σαν μεταβλητή στο Navbox/core (αν μπορείς να το περάσεις δώστου, έτσι κι αλλιώς είναι αργάμιση και ψιλοβαρέθηκα). Τα πρότυπα αυτά φτάνουν "βάθος" 4 (όπως το περιγράφεις, το ένα μέσα στο άλλο) και κάνα δυο είναι 6-7 kb. Εγώ θα έλεγα να τα ψιλοκαταργήσουμε/συγχωνεύσουμε/μικρύνουμε, δεν νομίζω ότι υπάρχει κανείς που χρησιμοποιεί το πουσουε ή τουλάχιστον δεν χρησιμοποιείται αρκετά ώστε να δικαιολογείται αυτή η επιβάρυνση στα πρότυπα όπου χρησιμοποιείται όλη αυτή η κεφαλίδα - Badseed απάντηση 23:12, 9 Ιουνίου 2008 (UTC)

Kewl. Δεν θα το βλέπω στον ύπνο μου σήμερα λοιπόν :) - Badseed απάντηση 23:39, 9 Ιουνίου 2008 (UTC)

Ε όχι. Σκοπός είναι τα πρότυπα να βοηθούν στην καλύτερη αξιοποίηση του λογισμικού και όχι το αντίθετο... Αν κάποιος απλά αλλάξει το χρώμα στον τίτλο το πρόβλημα λύνεται χωρίς πολλά - Badseed απάντηση 23:44, 9 Ιουνίου 2008 (UTC)

Ζμολ ιζ μπιούτιφουλ :) - Badseed απάντηση 23:54, 9 Ιουνίου 2008 (UTC)

Εικόνα[επεξεργασία κώδικα]

Προσέθεσα μια εικόνα στο λήμμα Προκόπης Παυλόπουλος αλλά δεν ξέρω τι άδεια να χρησιμοποιήσω (είναι screen shot από το κανάλι της Βουλής). Παρακαλώ Βοηθήστε!

Δι μπιούτιφουλ άιλαντ οφ Κάιος[επεξεργασία κώδικα]

Μπορείτε να δείτε λίγο την αγγλική σελίδα της Χίου; Κάποιος χρήστης με ανεπάρκεια ελληνικής επιμένει πως η σωστή αγγλική προφορά του νησικού είναι... Κάιος. Ωραία, κι αυτή είναι η Γουάικαϊπένταϊα.

Αυτή η κλασσική αμερικανική αντίληψη, ώρες-ώρες τσακίζει κόκκαλα.Rot8 12:13, 12 Ιουνίου 2008 (UTC)

Τα σημαντικά και τα ασήμαντα[επεξεργασία κώδικα]

Ξέρεις και από άλλες συζητήσεις, ότι στις περισσότερες περιπτώσεις, συμφωνώ με τις διαπιστώσεις σου. Μη σκας όμως. Κάνε τη συνεισφορά σου, εντοπίζοντας όπως έκανες τα σημαντικά. Μπορεί να μη μπορείς να αλλάξεις τον κόσμο, αλλά σίγουρα μπορείς να τον επηρεάσεις, από λίγο έως πολύ.--Focal Point 08:29, 15 Ιουνίου 2008 (UTC)

Ε ναι βρε. Προσωπικά εμένα μετά από κάθε headdesk ο κόσμος μου φαίνεται πιο όμορφος. Με την ευκαιρία το πρότυπο για τις πληροφορίες εικόνας έφυγε από τη σελίδα επιφόρτωσης ή απλά εγώ δεν το βλέπω; - Badseed απάντηση 12:15, 15 Ιουνίου 2008 (UTC)

Εγώ το βλέπω κανονικά. — Geraki ΣΜ 20:37, 15 Ιουνίου 2008 (UTC)

Μετονομασίες λογαριασμών[επεξεργασία κώδικα]

Είδα δυστυχώς πολύ αργά το μήνυμά σου... Δεν έχω καμία ένσταση αλλά φοβάμαι ότι η τελευταία μετονομασία που έκανα δεν πληροί τις συγκεκριμένες προϋποθέσεις (θεωρούσα ότι χρήστες με πολύ μικρή συνεισφορά π.χ λιγότερες από 50 επεξεργασίες και που είναι ανενεργοί για πολύ μεγάλο διάστημα, της τάξης λίγων ετών θα ήταν OK να μετονομαστούν). Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι η αναφορά σε περίπτωση παραβίασης της GFDL. --Dada* 16:06, 17 Ιουνίου 2008 (UTC)

Πρότυπα[επεξεργασία κώδικα]

Γεια,

Μπορείς να μου πεις πως μπορώ να αλλάξω τη μεταβλητή fontcolor στα Πρότυπο:ΚουτίΠλοηγός, Πρότυπο:Navbox/core, Πρότυπο:Tnavbar για το π • σ • ε & [απόκρυψη]? Θέλω να μπορώ να επιλέξω και λευκό χρώμα αν έχω σκούρο backround.

Ευχαριστώ Sporting 08:51, 18 Ιουνίου 2008 (UTC)

My User Name[επεξεργασία κώδικα]

Geia sas, i want to change my username, because i don't like it (Isimsizzorbebe). I want to change with (ZoRCoCuK), but i don't know that how and where am i change my username... Can you help me ? Euxaristws, Antio sas!!! Noia 64 apps xeyes.png *** Эɱ®εč¡κ ***ve saz arkadaşı 17:07, 22 Ιουνίου 2008 (UTC)

Προτάσεις[επεξεργασία κώδικα]

Ιέρακα, συμφωνώ με τις προτάσεις σου περί διαγραφών και συγχωνεύσεων των άρθρων Κατάλογος διαθέσιμων εκδόσεων της Βιβλικής και Φυλλαδικής Εταιρίας Σκοπιά‎, Κατάλογος παλιότερων εκδόσεων της Βιβλικής και Φυλλαδικής Εταιρίας Σκοπιά‎, Έργα αναφοράς των Μαρτύρων του Ιεχωβά‎ και Εκδόσεις των Μαρτύρων του Ιεχωβά, καθώς δημιουργήθηκαν με βάση τα ήδη υπάρχοντα άρθρα της αγγλικής Βικιπαίδειας. Ό,τι είναι να γραφτεί, θα γραφτεί εκ νέου και εύτακτα. -- pvasiliadis  23:31, 27 Ιουνίου 2008 (UTC)

Αλλαγή ονόματος χρήστη[επεξεργασία κώδικα]

Γεράκι, Θα ήθελα ν'αλλάξω το όνομά μου από Χρήστης:Ανδρέας σέ Χρήστης:AndreasJS, για να μπορέσω να χρησιμοποιήσω Unified_login. (βλέπε en:Wikipedia:Changing username/SUL). Το ίδιο και στη Βικιθήκη. Ευχαριστώ. Ανδρέας 23:08, 29 Ιουνίου 2008 (UTC)

ορθογραφικά[επεξεργασία κώδικα]

ευχαριστώ για την επισήμανση. Κάνω ότι μπορώ. Συχνά τα επιμελούμαι αργότερα, έως και πολύ αργότερα. Ως προς το περιεχόμενο, μερικές φορές δεν βγάζω άκρη, άλλες φορές πάλι τραβάω τα μαλλιά μου και λέω «είναι δυνατόν»; Αλλά τι να κάνουμε; Έτσι είναι. Ο καθένας το λιθαράκι του βάζει. Και πάλι μερσί. --Μυρμηγκάκι 21:07, 3 Ιουλίου 2008 (UTC)

Gerakinoula[επεξεργασία κώδικα]

Εις πολλά έτη
gerakinoula
Ημερομηνία γέννησης 5 Ιουλίου 2008
Τόπος γέννησης Θεσσαλονίκη
Βάρος 3390 gr
Ύψος 51 cm

Να σε ζήσει μπρε και να 'ναι καλότυχη--ΗΠΣΤΓ 07:04, 6 Ιουλίου 2008 (UTC)

 • Να σου ζήσει , αντε και με έναν γαμπρό Πατρινό !!! μεθαύριο. --✻tony esopi λέγε 07:34, 6 Ιουλίου 2008 (UTC)
 • Να σου ζήσει, κάθε υγεία και ευτυχία, να τη δεις όπως ποθείς και μακρυά από τους Πατρινούς γαμπρούς! Είναι πλέον το νεώτερο μέλος μας! --Alaniaris 11:29, 6 Ιουλίου 2008 (UTC)

Να σου ζήσει, και τα καλύτερα στη ζωή της και στη δική σου (σας). Άντε, κάντε όλοι παιδιά να πληθύνουν οι χρήστες της Βικιπαίδειας - Badseed απάντηση 13:04, 6 Ιουλίου 2008 (UTC)

Σας ευχαριστώ όλους! — Geraki ΣΜ 13:30, 6 Ιουλίου 2008 (UTC)

Να σας ζήσει, στέλνω τις καλύτερες ευχές μου. --Focal Point 19:28, 6 Ιουλίου 2008 (UTC)

Φίλε Ιέρακα, να παραμένετε αγαπημένοι και να χαίρεστε το γερακινάκι σας! -- pvasiliadis  20:07, 6 Ιουλίου 2008 (UTC)

Να τη χαίρεστε και "όλα τα καλά"! ∫lnxdx =xlnx - x + c 20:48, 6 Ιουλίου 2008 (UTC)

Δεν ξέρω γιατί, αλλά μέσα σ' όλους και γώ: Να σου ζήσει, και νυφούλα να την χαρείς. --Μυρμηγκάκι 11:39, 9 Ιουλίου 2008 (UTC)

Να σου ζήσει Geraki. Να τη χαίρεσαι!--ZaDiak(T)(C)@ 21:50, 6 Ιουλίου 2008 (UTC)

Να σε ζήσει η κοράκλα :) ----Lemur12 να΄στε καλά 20:18, 7 Ιουλίου 2008 (UTC)

Για καθίστε καλά! Δεν ήταν χθες που δώσαμε άδεια στο Γέρακα για να παντρευτεί; Βλέπω δεν έχασε χρόνο!! Να σας ζήσει. Και σε πολύ ανώτερα. Όχι κατά ανάγκη Βικιπαιδικά!!--ank 07:34, 8 Ιουλίου 2008 (UTC)

Ευχαριστώ ξανά! — Geraki ΣΜ 16:20, 10 Ιουλίου 2008 (UTC)


Οι πρώτες αποκλειστικές, αδημοσίευτες φωτογραφίες της Γερακινούλας.

Αν και καθυστερημένες οι ευχές μου, είναι όμως ολόθερμες. Να σου ζήσει!!!--MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 15:23, 13 Ιουλίου 2008 (UTC)

Και από εμένα καθυστερημένες ευχές! Να σου ζήσει και να τη χαίρεσαι!! *Αλέξανδρος 16:41, 13 Ιουλίου 2008 (UTC)


Σας ευχαριστώ κι εγώ με τη σειρά μου για τις ευχές σας! Η μικρή μας είναι ίδια ο μπαμπάς της!Σας το είπε το geraki? --Gerakina 12:55, 17 Ιουλίου 2008 (UTC)

Σίγουρα θα πήρε και κάτι από τη μαμά της, δεν μπορεί! Και πάλι να σας ζήσει! --Alaniaris 13:09, 17 Ιουλίου 2008 (UTC)

Φωτογραφία δημάρχου Δημ. Καλογερόπουλου[επεξεργασία κώδικα]

Ακούγεται τόσο αστείο "να δώσει την άδεια για κάτι που δεν του ανήκει". Δηλαδή πληρώνεις έναν επαγγελματία που σου πουλά τη δική σου φωτογραφία, αλλά δε μπορείς να τη διαθέσεις όπου θέλεις!!! Είναι τουλάχιστον οξύμωρο, τι άλλο να πω. Ωστόσο, για να μη δημιουργούνται προβλήματα εδώ μέσα, έσβησα από τα λήμματα των Μυστακόπουλου και Καλογερόπουλου τις δύο φωτό. Καλό Σ/Κ--ΑΝώΔυΝος 12:42, 12 Ιουλίου 2008 (UTC)

Καλημέρα. Ακόμα περιμένω την απόφαση του Αρείου Πάγου. Ξέρω ότι το θέμα είναι περίπλοκο και αποκλείεται ν ατο έχεις ψάξει καλύτερα από ότι θα μπορούσε να εκτιμήσει ένας νομικός. Την περιμένω λοιπόν--ΑΝώΔυΝος 08:52, 14 Ιουλίου 2008 (UTC)

Σε ευχαριστώ τόσο για την απόφαση, όσο και για το εισαγωγικό σου κείμενο με τα παραδείγματα. Τα διάβασα ήδη, αλλά χρειάζεται να τη μελετήσω πιο αναλυτικά (ως προς τις διατάξεις ουσιαστικού δικαίου) και τότε θα επανέλθω στο θέμα.

Μπορώ όμως να σου επισημάνω την εξής διαφορά με την υπόθεση αυτή και τη περίπτωση της Βικιπαίδειας: Άλλη η χρήση του οποιουδήποτε φωτογραφικού υλικού για κερδοσκοπικούς ή διαφημιστικούς σκοπούς (όπου υπάρχει προσδοκία κέρδους) και άλλη η χρήση σε ένα άρθρο μιας ηλεκτρονικής εγκυκλοπαίδειας, όπως η Wikipedia.

Ακόμη κι αν στο μέλλον η Βικιπαίδεια αλλάξει φυσιογνωμία και γίνει κερδοσκοπική (π.χ. με συνδρομή ή με διαφημιστικές καταχωρήσεις), τότε θα έχει τεθεί θέμα αλλαγής σκοπού, οπότε όλα τα ανωτέρω αναιρούνται.

Αυτά με μια πρώτη εκτίμηση--ΑΝώΔυΝος 09:38, 14 Ιουλίου 2008 (UTC)


Καλησπέρα. Σου είχα υποσχεθεί να το ψάξω πιο διεξοδικά το ζήτημα.

Η απόφαση του Α' πολιτικού τμήματος του Αρείου Πάγου (152/2005 που μου είχες στείλει δε δικαιολογεί το σκεπτικό της παρά αόριστα (ρώτησα δικαστή) και ως εκ τούτου δεν μπορεί να θεωρείται θέσφατο. Καλό είναι πιστεύω να μη βασίζεται (μόνο) πάνω της η πολιτική που ακολουθούμε στη Βικιπαίδεια. Στο email σου, σού έχω στείλει ήδη 3 αποφάσεις δικαστηρίων και από ότι φαίνεται το ζήτημα της πνευματικής ιδιοκτησίας των φωτογραφιών εξαρτάται σε κάθε διαφορετική περίπτωση, από το κατά πόσο ο δημιουργός αποδεικνύει την στατιστική μοναδικότητα του έργου του (εν προκειμένω της φωτογραφίας). Σίγουρα θεμελιώνεται το δικαίωμά του σε ένα πλάνο που θα φωτογραφίσει π.χ. ένα τοπίο υπό τη γωνία και το φωτισμό που εκείνος θα μπορούδε μόνο να επιλέξει, το ερώτημα είναι αν ένα φωτογραφικό πορτρέτο κάποιου ανθρώπου είναι όντως μοναδικό και αυτό κάθε φορά εξετάζει το δικαστήριο, προκειμένου να τον δικαιώσει ή όχι. Στο Θεό πάντως λίγο δύσκολο να απαγορεύει την εκμετάλλευση της φωτό, υπό αυτές τις συνθήκες. Φιλικά, --ΑΝώΔυΝος 16:25, 24 Σεπτεμβρίου 2008 (UTC)


 • O Άρειος Πάγος είναι το ανώτατο δικαστήριο, και πρακτικά οι αποφάσεις του θεωρούνται θέσφατα. Η απόφαση που σου είχα στείλει, είναι αναίρεση προηγούμενης απόφασης του Εφετείου που κρίθηκε λανθασμένη από τους αρεοπαγίτες ως προς την ερμηνεία του νόμου και την εφαρμογή της στην ουσία της υπόθεσης. Οποιαδήποτε αντίθετη απόφαση άλλων δικαστηρίων μπορεί να αναιρεθεί με τον ίδιο τρόπο από τον Άρειο Πάγο, και είναι αμφίβολο το ότι ο Άρειος Πάγος θα αποφασίσει διαφορετικά σε άλλη περίπτωση.
 • Ευχαριστώ πολύ για τις αποφάσεις που έστειλες. Η δεύτερη δεν έχει χρησιμότητα αφού δεν αποφαίνεται για το ύψος ή την μοναδικότητα των έργων αλλά απορρίφθηκε επειδή ο φωτογράφος δεν μπόρεσε να προσδιορίσει στο δικαστήριο το έργο για το οποίο θεώρησε ότι προσβλήθηκαν τα δικαιώματά του (και άρα το δικαστήριο δεν μπορούσε να κρίνει οτιδήποτε, ούτε ακόμη να προσδιοριστεί ο αριθμός των φωτογραφιών, πόσο μάλλον η μοναδικότητά τους). Η πρώτη και η τρίτη βλέπω ότι επιβεβαιώνουν γενικά τα δικαιώματα του φωτογράφου σε οποιοδήποτε τύπο φωτογράφησης, και ειδικά η τρίτη και περισσότερο ενδιαφέρουσα αφορά πορτραίτα. Σε αυτή την τρίτη απόφαση κρίνεται ότι οι φωτογραφίες ήταν όντως μοναδικές. Πρακτικά όπως φέρνεις το παράδειγμα, σε οποιαδήποτε φωτογραφία, είτε είναι πορτραίτο είτε όχι, ο φωτογράφος μπορεί να επιλέξει γωνία και φωτισμό που προσδίδουν μοναδικότητα στο έργο του, έστω και με ελάχιστη διαφορά από κάποιον άλλο, και οποιοσδήποτε μπορεί να ισχυριστεί πως οι επιλογές του αποτελούν ιδιαίτερη και όχι τυχαία δημιουργία, και γι'αυτό τον λόγο η πρωτοδίκης σε αυτή την απόφαση αποφάσισε υπέρ της φωτογράφου, και ο Άρειος Πάγος αναίρεσε εκείνη την απόφαση (αντίθετη με την συγκεκριμένη).
 • Ουσιαστικά αυτές οι αποφάσεις που μου έστειλες επιβεβαιώνουν πολλά από τα σημεία που ακολουθούσαμε ερμηνεύοντας θεωρητικά τον νόμο, κοιτώντας και πως ερμηνεύονται παρόμοιες διατάξεις σε άλλες χώρες. Για παράδειγμα σε αυτή την τρίτη απόφαση, το σημαντικότερο σημείο της είναι όχι η δικαίωση της φωτογράφου, αλλά η μη δικαίωση της εκδότριας για την οποία τράβηξε την φωτογραφία ("Δεν έχει την ιδιότητα του δικαιούχου ο εκδότης του περιοδικού που δημοσιεύθηκε η φωτογραφία, όπως και εκείνος που οργάνωσε τη συνέντευξη με το εικονιζόμενο πρόσωπο" και "κανείς άλλος, εκτός από το μοναδικό φωτογράφο, μπορεί να θεωρηθεί ότι απέκτησε την πνευματική ιδιοκτησία της φωτογραφίας κατά τρόπο πρωτότυπο").

Geraki ΣΜ 21:38, 24 Σεπτεμβρίου 2008 (UTC)


Καλό μεσημέρι. Μόλις μίλησα ξανά με δικαστή και μου τόνισε τα εξής επί των όσων μου γράφεις: "Αν προσέξει κάποιος νομικός το σκεπτικό (προσοχή, όχι το διατακτικό μέρος, αλλά το σκεπτικό) τόσο της απόφασης 152/2005 του Αρείου Πάγου, όσο και των τριών άλλων αποφάσεων κατώτερων δικαστηρίων, θα διαπιστώσει ότι ΟΛΕΣ εμφορούνται από την ίδια μείζονα σκέψη, δηλαδή δεν υπάρχει καμιά διαφωνία μεταξύ τους, όσον αφορά την ουσία του νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας με εντόπιση στη φωτογραφία ως δημιουργία. Εξάλλου, αν αναφανδόν θεωρείτο κάθε φωτό μοναδική, τότε ο νομοθέτης θα φρόντιζε να ορίσει εννοιολογικά τη φωτογραφία ως προστατευόμενο δημιούργημα, κάτι που δεν έχει κάνει. Η κάθε λοιπόν περίπτωση στο δικαστήριο εξετάζεται ξεχωριστά, πάντοτε με κριτήριο την απόδειξη της μοναδικότητας ή όχι". Προτείνω να θέσεις τα παραπάνω εν γνώσει του δικηγόρου με τον οποίο συνεργάζεσθε, προκειμένου να αναθεωρηθούν κάποια υπερβολικά (πιστεύω) "στεγανά" που έχουν επιβληθεί εδώ. Φιλικά, --ΑΝώΔυΝος 10:40, 26 Σεπτεμβρίου 2008 (UTC)

Μα ακριβώς το σκεπτικό όλων των αποφάσεων είναι τέτοιο γιατί δεν μπορεί να υπεισέρχεται η υποκειμενικότητα του δικαστή στην απόδειξη της μοναδικότητας. Δεν θα μπορούσε δηλαδή ο δικαστής να αποφασίσει ότι μια φωτογραφία δεν είναι μοναδική, αυτή την υποκειμενικότητα του εφετείου αναίρεσε ο Άρειος Πάγος. Για να τεκμηριωθεί το δικαίωμα του φωτογράφου δηλαδή, το βάρος της απόδειξης πέφτει σε αυτόν που ισχυρίζεται ότι είναι μια κοινή φωτογραφία που οποιοσδήποτε θα μπορούσε να τραβήξει, και όχι το αντίθετο. Δηλαδή αυτό που πρέπει να αποδειχθεί, είναι η μη μοναδικότητα της φωτογραφίας και όχι η μοναδικότητα (αλλιώς θα μπορούσε ο καθένας να ισχυριστεί ότι θα μπορούσε να τραβήξει φωτογραφίες σαν τον Helmut Newton και οι δικαστές θα έπρεπε να γίνουν κριτικοί φωτογραφίας). Θα πεις τώρα ότι αυτό σημαίνει πως πρακτικά όλες οι φωτογραφίες είναι μοναδικές (εκτός από τα αντίγραφα φωτογραφιών που είναι κοινό κτήμα). Πράγματι, αυτό φαίνεται από το πως ερμηνεύουν την ίδια διάταξη τα ευρωπαϊκά δικαστήρια, αλλά και οι ελάχιστες αποφάσεις που έχουμε μπροστά μας: όλες κρίνουν τις αντίστοιχες φωτογραφίες ως μοναδικές και προστατευόμενες, ενώ η μοναδική απόφαση που έκρινε μια φωτογραφία ως μη μοναδική και προστατευόμενη αναιρέθηκε από τον Άρειο Πάγο. Συνεπώς μέχρι να έχουμε μια απόφαση που να μας τεκμηριώνει τί δεν είναι μοναδικό, ακολουθούμε την πεπατημένη. — Geraki ΣΜ 13:19, 26 Σεπτεμβρίου 2008 (UTC)

Κύρια Σελίδα[επεξεργασία κώδικα]

Έγραψα κάτι σχόλια στη Συζήτηση:Κύρια Σελίδα αλλά κανένας δεν απάντησε. Γιατί; Μηπως οι πεισσότεροι εθελοντές γράφουν για την http://www.livepedia.gr; --Kupirijo 20:28, 14 Ιουλίου 2008 (UTC)

Αγορά, DVD[επεξεργασία κώδικα]

"πολύ κακή εντύπωση", "σχεδόν άχρηστη" !!!!!!!!
Μια από τις λίγες φορές που έχασες την ψυχραιμία σου. Θα ήθελα να σε επαναφέρω στην τάξη, με αρκετή αυστηρότητα: Μιλάς για το καλύτερο συλλογικό έργο στα Ελληνικά. Συνειδητοποίησέ το και μην το κατηγορείς. Αυτό το πνευματικό σου παιδί, θα περίμενε να το υποστηρίξεις. Σου λέει ο προπονητής, να το πάρει στην ομάδα και λες εσύ "όχι κε προπονητά, θα ξεφτιλιστεί το παιδάκι, είναι χάλια, άπειρο και ανεκπαίδευτο" και ξεχνάς ότι το αρκετά άσχετο παιδί του γείτονα (η Livepedia), αφενός έπαιζε επαγγελματικά (υπήρχε ως εμπορικό προϊόν πριν καν μπει στο διαδίκτυο) και αφετέρου είχε ήδη μπει στην ομάδα (είχε δημοσιευθεί από το ίδιο ή άλλο περιοδικό). Άφησε το παιδί να μπει στην Α' Εθνική. Εκεί μπορεί και να δεχτεί κριτική. Αυτό συμβαίνει στους παίκτες της Α' Εθνικής. Στο σπίτι του μόνο χάδια θα δέχεται. Άφησέ το να μεγαλώσει. Υποστήριξέ το. Μην το θάβεις. Αξίζει την υποστήριξή σου.--Focal Point 20:20, 15 Ιουλίου 2008 (UTC)

Ναι, το περί ψυχραιμίας θεώρησέ το αστείο..:). Ως συνήθως, δε διαφωνώ με όσα γράφεις ως αιτίες και εξηγήσεις. Διαφωνώ μόνο στην εκτίμηση που κάνεις με βάση αυτά.--Focal Point 22:29, 15 Ιουλίου 2008 (UTC)

navbox collapsible autocollapse[επεξεργασία κώδικα]

Γειά σου. Σε ένα πρότυπο που μετέφρασα από την αγγλική βικιπαίδεια χρησιμοποιείται η κλάση class="navbox collapsible autocollapse". Στην ελληνική δεν υπάρχει. Μπορεις σε παρακαλώ να την εγκαταστήσεις; Ευχαριστώ. --Kupirijo 00:28, 18 Ιουλίου 2008 (UTC)

Παίζει και javascript μέσα. Θα το κοιτάξω αν υπάρχει περίπτωση να χρησιμοποιείται αρκετά αλλιώς να διορθώσουμε το πρότυπό σου ώστε να δουλεύει και χωρίς αυτά. — Geraki ΣΜ 11:44, 18 Ιουλίου 2008 (UTC)
Ευχαριστώ --Kupirijo 18:34, 18 Ιουλίου 2008 (UTC)
Ως αρχή μπορείς σε παρακαλώ να προσθέσεις το Χρήστης:Kupirijo/monobook.css στο MediaWiki:Common.css. --Kupirijo 22:51, 27 Ιουλίου 2008 (UTC)
Δεν υπάρχει λόγος να προστεθεί τουλάχιστον αυτή την στιγμή, αφού α) δεν πρόκειται να δουλέψει χωρίς τον αντίστοιχο κώδικα javascript (αυτόν που έβαλες εδώ, β) υπάρχει ήδη ένα σύστημα πτυσσόμενων κουτιών που χρησιμοποιείται σε δεκάδες πρότυπα και χρειάζεται να διορθωθεί άμεσα, δηλαδή επείγει περισσότερο. Δείξε λίγη υπομονή, πες τι θέλεις να κάνεις και θα σε βοηθήσουμε χωρίς να φορτώσουμε επιπλέον κώδικα χωρίς σοβαρό λόγο. — Geraki ΣΜ 23:27, 27 Ιουλίου 2008 (UTC)

Cypriot license question[επεξεργασία κώδικα]

Dear Geraki!

I see that you have edited Limassol's Greek article ages ago, so I hope you can help me. We are editing an infobox for Cypriot cities on Hungarian Wikipedia (here is an example), and I'd like to use their logos. Usually I can download them from the official websites, but I don't know if I have the right to upload them to Commons and use them on Wiki, or not. Do you know anything about it? What are the related Cyprian regulations? What type of license should I select on Commons, if it's legal, to upload the files? Or should I write letters, to the cities landlords, to the municipalities? Or: if you don’t know the answer, who can help me? Thanks a lot! Piraeus 21:55, 27 Ιουλίου 2008 (UTC)


AFAIK and if Cyprus law is similar to the Greek law (although they have a different law system), logos of cities are like corporate logos and are NOT exempted from copyright, they are NOT public domain. So you cannot upload them to Commons or your wiki if it doesn't allow fair use images. — Geraki ΣΜ 23:33, 27 Ιουλίου 2008 (UTC)
What a pity... Thanks! Piraeus 07:56, 28 Ιουλίου 2008 (UTC)

de:Benutzer:Gerakibot[επεξεργασία κώδικα]

Hi, in german wikipedia we have flagged versions of wikipedia articles. Your Bot has neither a bot flag nor Surveyor rights. This makes much work, because all your interwiki-links have to be reviewed. Please request the right in de:Wikipedia:Gesichtete_Versionen/Rechtevergabe. Thx


ΘΗΕ[επεξεργασία κώδικα]

Τις φραγές μάλλον τις έχω συνηθίσει, αλλά ευτυχώς, αυτή, ήταν για σύντομο διάστημα.

Τις κρίσεις μου για το ζήτημα της ατυχούς παραπομπής στη ΘΗΕ, τις παραθέτω εδώ με τα σκαναρισμένα αποσπάσματα.

P'apyru's 19:16, 29 Ιουλίου 2008 (UTC)

javascript[επεξεργασία κώδικα]

Καλημέρα. Αν εννοείς αυτό που ενεργοποίησα εδώ, όχι δεν τον βλέπω. Τη σελίδα τη συμπληρώνω εντός ολίγου.--MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 11:00, 3 Αυγούστου 2008 (UTC)

Και βέβαια όχι.--MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 11:25, 3 Αυγούστου 2008 (UTC)

Δεν το βλέπω. Εμφανίζεται στην εργαλειοθήκη πάνω από το πλαίσιο επεξεργασίας;--MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 11:32, 3 Αυγούστου 2008 (UTC)

Όχι. Ούτε στον IE 7 ούτε στον Ffox 3.--MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 11:42, 3 Αυγούστου 2008 (UTC)

Τώρα δουλεύει. Στον IE 7 όμως όχι και στον Ffox 3--MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 13:56, 5 Αυγούστου 2008 (UTC)

Τώρα είναι εντάξει και στον Firefox. Μπράβο, έκανες καλή δουλειά.--MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 11:23, 7 Αυγούστου 2008 (UTC)

Θεσσαλονίκη[επεξεργασία κώδικα]

Έχω αφήσει σχετικό μήνυμα στη σελίδα συζήτησης του λήμματος "Θεσσαλονίκη" (για να μη ψάχνεις!). Νομίζω πως αν συμπληρωθούν όσα προτείνεις στην υποψηφιότητά του ως "αξιόλογο" (και προτείνω εκεί), αξίζει να μπει στα αξιόλογα άρθρα. Μήπως θα μπορούσες να κάνεις τις σχετικές προσθήκες; Ευχαριστώ! --Ttzavaras 11:52, 3 Αυγούστου 2008 (UTC)

Αυτή την στιγμή δεν μπορώ να ασχοληθώ με εκείνο το άρθρο. — Geraki ΣΜ 13:49, 3 Αυγούστου 2008 (UTC)

Για την διαγραφή του άρθρου ΑΚΕΠ[επεξεργασία κώδικα]

Ονομάζομαι Μανώλης Γ. Γρηγοριάδης και είμαι γενικός γραμματέας της Κ.Ε. του πολιτικού κόμματος ΑΚΕΠ (Αυτοδύναμο Κίνημα Επαναστατικής Πολιτικής). Διαπίστωσα οτι το άρθρο "ΑΚΕΠ" διαγράφηκε από εσάς από τις σελίδες της ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ λόγω έλλειψης του κριτηρίου εγκυκλοπαιδικότητας.

Το πολιτικό κόμμα ΑΚΕΠ, το οποίο έχω την τιμή να εκπροσωπώ, είναι επίσημο πολιτικό κόμμα, το καταστατικό του έχει κατατεθεί και έχει αναγνωριστεί από τον Άρειο Πάγο, βρίσκεται στους καταλόγους της Βουλής των Ελλήνων, έχει ενεργό ΑΦΜ και υπάγεται στην νομοθεσία περί ελέγχου των οικονομικών των κομμάτων υποβάλλοντας ετήσια οικονομικά πεπραγμένα στην αντίστοιχη επιτροπή της Βουλής κλπ. Επίσης, το ΑΚΕΠ, από την στιγμή της ίδρυσής του, έχει έντονη πολιτική δραστηριότητα: έχει κατέλθει σε 6 εκλογικές αναμετρήσεις για Βουλή και Ευρωβουλή, λαμβάνει θέση και παρεμβαίνει σε κάθε σημαντικό γεγονός που αφορά την ελληνική κοινωνία, με αφίσες, προκυρήξεις, ανακοινώσεις στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, συμμετοχή σε διαδηλώσεις και συλλαλητήρια κλπ. Σαν χαρακτηριστικό παράδειγμα αναφέρω τις καταθέσεις του Προέδρου του ΑΚΕΠ, Αντώνη Π. Χάλαρη, στην πρωτόδικη δίκη και στο εφετείο για την υπόθεση της 17Ν (παραπέμπω στο www.eksegersi.gr/efeteio/katheseis/xalaris.htm). Αναμφίβολα η ιδεολογικοπολιτική δραστηριότητα του ΑΚΕΠ είναι, αν όχι σημαντικότερη, πάντως εντονότερη από αυτή πολλών άλλων εξωκοινοβουλευτικών οργανώσεων και κομμάτων, των οποίων τα άρθρα συνεχίζετε -και καλώς- να φιλοξενείτε στην ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ.

Το άρθρο "ΑΚΕΠ" το οποίο διαγράψατε, από άποψη εγκυκλοπαιδικότητας, δηλαδή για κάποιον που ενδιαφέρεται να ενημερωθεί, δεν διαφέρει σε τίποτα, ούτε σε διάταξη του περιεχομένου του, ούτε σε ουδετερότητα, από αντίστοιχα άρθρα άλλων κομμάτων ή οργανώσεων -ακόμη και κάποιων που έχουν πάψει να υφίστανται- και ανεξάρτητα από την ιδεολογική τους τοποθέτηση.


Επιθυμούμε, λοιπόν, να φιλοξενηθεί στον αξιόλογο χώρο της ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ και το άρθρο "ΑΚΕΠ" και όχι μόνο προς χάριν της αντικειμενικότητας της εγκυκλοπαίδειας. Αν το άρθρο που σας έχουμε αποστείλει έχει κάποιο τεχνικό πρόβλημα, παρακαλούμε κάντε τις υποδείξεις να το διορθώσουμε. Αν συμβαίνει οτιδήποτε άλλο, ενημερώστε μας στο e-mail akep_politikokinima@yahoo.gr. Ευχαριστούμε.62.74.47.87 01:27, 5 Αυγούστου 2008 (UTC)


Κε Γρηγοριάδη, η προηγούμενη έκδοση του άρθρου που διαγράφηκε, πουθενά δεν έγραφε για προηγούμενη συμμετοχή του κόμματος σε εκλογές, παρά μόνο ότι πρόκειται για εξωκοινοβουλευτικό κόμμα. Ένα κόμμα που δεν έχει συμμετάσχει σε εκλογές είναι απλώς πολιτική οργάνωση, και έχουν διαγραφεί άλλα άρθρα με αυτό το σκεπτικό. Εφόσον έχει συμμετάσχει σε εκλογές (όπως φαίνεται από το νέο άρθρο) το αφήνω, αν και πρέπει να παραδεχτείτε ότι δεν πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα κόμματα (στα περισσότερα αποτελέσματα βρίσκεται απλώς στα Λοιπά κόμματα), οπότε δεν θα έπρεπε να θεωρείται δεδομένο ότι θα υπήρχε άρθρο σε οποιαδήποτε εγκυκλοπαίδεια (η Βικιπαίδεια είναι εγκυκλοπαίδεια). Ωστόσο σας συνιστώ να μην κάνετε οποιαδήποτε νέα επεξεργασία στο άρθρο, και να διαβάσετε με προσοχή για την σύγκρουση ενδιαφέροντος. — Geraki ΣΜ 12:35, 5 Αυγούστου 2008 (UTC)


Προσωπικά έκανα μια μικρή επιμέλεια του άρθρου και πρόσθεσα αναλυτικά τα αποτελέσματα του ΑΚΕΠ σε όσες εκλογές συμμετείχε, τα οποία είναι πραγματικά πολύ χαμηλά (μικρότερα του 1 τοις χιλίοις), ωστόσο είναι ένα γνωστό πολιτικό κόμμα με ύπαρξη σχεδόν εικοσαετίας. Dimitrissss 12:46, 5 Αυγούστου 2008 (UTC)


Το θέμα δεν είναι αν υπάρχει και πόσο καιρό, αλλά το αν έχει ασχοληθεί κανείς με αυτό το κόμμα χωρίς να ανήκει σε αυτό, π.χ. το έχει μελετήσει κάποιος πολιτικός αναλυτής, δημοσιογράφος κλπ.; — Geraki ΣΜ 12:50, 5 Αυγούστου 2008 (UTC)


Τοποθέτησα έναν εξωτερικό σύνδεσμο (από τον "Ιό" της Ελευθεροτυπίας), όπου αναφέρονται ενδιαφέροντα πράγματα για το ΑΚΕΠ. (Στον κ. Γρηγοριάδη ίσως να μη αρέσουν...) Dimitrissss 12:55, 5 Αυγούστου 2008 (UTC)


Αξιότιμοι Geraki και Dimitrissss, προς χάριν της συζήτησης και μόνο, θέλω να αναφέρω τα εξής:

1. αλλοίμονο αν κάθε πολιτική, φιλοσοφική ή επιστημονική θεωρία, ιδέα, αντίληψη κλπ. υπόκειται μόνο στο κριτήριο της «εκλογικής» της απήχησης και λόγω αυτής σε καταδίκη μνείας. Εξάλλου, την αντίληψη αυτή πολέμησαν οι εγκυκλοπαιδιστές-διαφωτιστές, ενάντια στο δεσποτισμό της Πίστης του Μεσαίωνα, και δημιούργησαν την «Εγκυκλοπαίδεια». Και, βεβαίως, οι ιδέες πάντα βρίσκουν το δρόμο τους...

2. όπως ήδη διαπιστώσατε, με την ανάρτηση του άρθρου υπήρξε άμεση παρέμβαση στο άρθρο, άρα υπάρχουν πολλοί οι οποίοι ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για το ΑΚΕΠ. Αυτό θα το επιβεβαιώσετε στον ημερήσιο και περιοδικό τύπο, με μια επίσκεψη σε πολιτικά site, forum, blogs κλπ.(αναφέρω τα indymedia, politikokafeneio κλπ).

Όσον αφορά το άρθρο του «ΙΟΥ» της Ελευθεροτυπίας ως εξωτερικού συνδέσμου, έχω να παρατηρήσω τα εξής:

1. αντίκειται και στο κριτήριο της αλήθειας και της επαληθευσιμότητας και της ουδετερότητας. Αν όχι, μπορώ κι εγώ να ανεβάσω στο άρθρο για το Πασοκ, άρθρα εχθρικά ή πολεμικά ή υβριστικά γραμμένα σε εφημερίδες προσκείμενες π.χ. στην ΝΔ. Το ίδιο για το ΣΥΝ από το Ριζοσπάστη κλπ. Παράλογο, ε; Επίσης μπορώ να ανεβάσω δημοσιευμένα σε εφημερίδες όλων των ιδεολογικών αποχρώσεων σχόλια, ανακοινώσεις, προκυρήξεις του ΑΚΕΠ ακόμη και πρωτοσέλιδα που αναφέρονται στο ΑΚΕΠ.

2. επειδή το αναφέρει ο Dimitrissss: γιατί εμένα να μη μου αρέσει το άρθρο του «ΙΟΥ»; Αν κάποιος το διαβάσει απροκατάληπτα, το μόνο ουσιαστικό που θα διαπιστώσει, πέρα από τα υπονοούμενα στα οποία παρακάτω θ’ αναφερθώ, είναι οτι το ΑΚΕΠ είναι ένα κόμμα που δεν τα «παίρνει» από την Siemens, από κάποια πρεσβεία, από την ΕΥΠ κλπ.

3. Κατά τα λοιπά ο «ΙΟΣ» εξυπηρετώντας τις πολιτικές του πεποιθήσεις(βασικός δημοσιογράφος του ΙΟΥ ήταν στην ίδια σχολή με στελέχη του ΑΚΕΠ σε αντίπαλη παράταξη, εκείνη δε την περίοδο το ΑΚΕΠ είχε εντείνει την αντιπαράθεση με βασικές πολιτικές επιλογές του ΠΑΣΟΚ), έκανε την εξής δημοσιογραφικά αντιδεοντολογική δουλειά:

α) ταύτισε το ΑΚΕΠ με το "Λυκαβηττό". Ο Λυκαβηττός έγινε γνωστός μόνο από τις αφισοκολλήσεις του, ποτέ δεν είχε ενεργό δράση, δεν κατήλθε ποτέ σε εκλογές, δεν είχε γραφεία, δεν είχε διεύθυνση, τηλέφωνο, fax κλπ., κανείς δεν ήξερε ποιός βρισκόταν πίσω απ αυτές τις αφισοκολλήσεις. Το ΑΚΕΠ την περίοδο που δημοσίευσε το άρθρο ο ΙΟΣ είχε κατέλθει 4 φορές σε εκλογές, 3 βουλευτικές και 1 ευρωεκλογές, τα ψηφοδέλτια με τα ονόματα των υποψηφίων του υπήρχαν σε όλα τα εκλογικά τμήματα της Ελλάδας, οι εκπρόσωποί του είχαν εμφανιστεί στην τηλεόραση, το ραδιόφωνο, τις εφημερίδες κλπ., είχε εκλογικά κέντρα σε όλους τους νομούς της χώρας (ιδίως στην Αθήνα 5 σε κεντρικούς δρόμους, Πανεπιστημίου, Σταδίου κλπ.), είχε γραφεία με τεράστιες ταμπέλες (Αθήνα οδός Γραβιάς κλπ.)

β) περιέλαβε στο άρθρο του κείμενο του δικηγόρου των αντιδίκων, αξιόλογου εγκληματολόγου Βασίλη Καρύδη για τους "εγκληματίες με τα λευκά κολλάρα", με τρόπο που ο αναγνώστης να ταυτίζει τους «εγκληματίες με τα λευκά κολλάρα» με την ηγεσία του ΑΚΕΠ. Σημειωτέον οτι ο Βασίλης Καρύδης υπήρξε σύμβουλος του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης ή, όπως ο ίδιος αναφέρει, επιστημονικός συνεργάτης του. Αν λοιπόν το ελάχιστο απ’ όσα αναφέρει ο ΙΟΣ ήταν αληθινό, τότε ο κ.Καρύδης είχε τα μέσα να μας περιποιηθεί καταλλήλως.

γ) για να τα κάνει ο ΙΟΣ όλα αυτά, στηρίχτηκε σε αγωγή ενός πρώην στελέχους του ΑΚΕΠ, χωρίς την δεοντολογική αρχή "μηδενί δίκην δικάσεις πριν αμφοις μύθοις ακούσεις". Να σημειωθεί, το συγκεκριμένο στέλεχος μετα την αποχώρησή του από το ΑΚΕΠ, συνεργάστηκε με πολιτικό γραφείο κορυφαίου στελέχους και υπουργού του ΠΑΣΟΚ.

δ) δεν ενημέρωσε ο ΙΟΣ τους αναγνώστες του για την τύχη που είχε η παραπάνω αγωγή, για την έκβασή της που τελείωσε θεαματικά υπέρ του ΑΚΕΠ: η περί ου ο λόγος αγωγή δεν έφτασε ποτέ στο ακροατήριο, χρησιμοποιήθηκε μόνο για την αρθρογραφία από τους ΙΟΥΣ. Αν έφτανε, οι «έντιμοι» δικαστές μας θα μας είχαν περιποιηθεί αναλόγως, εννοώ το παραδικαστικό κύκλωμα. Πιο συγκεκριμένα: κάναμε μήνυση στον ενάγοντα. Οι συγγενείς του, η μητέρα του, ο πατέρας του, ο αδελφός του κτλ., μόλις δημοσιεύτηκε το άρθρο του ΙΟΥ για το ΑΚΕΠ, πήγαν στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα δηλαδή της Ν.Σμύρνης κι έκαναν υπεύθυνη δήλωση που αναιρούσε όσα έλεγε το παιδί τους στην αγωγή κατα του ΑΚΕΠ. Μετά απ' αυτό, δημοσιεύσαμε την υπεύθυνη δήλωση της μητέρας και ο κ. Καρύδης επικοινώνησε με τον δικηγόρο του ΑΚΕΠ, απέσυρε ενώπιον της δικαστικής έδρας την αγωγή, πλήρωσε τα δικαστικά έξοδα της διαδικασίας και κάλυψε εγγράφως τις ηθικές απαιτήσεις του ΑΚΕΠ, που είχαν έτσι κι αλλιώς καλυφθεί από την υπεύθυνη δήλωση της μητέρας με το γνήσιο της υπογραφής. Αυτά όλα ο ΙΟΣ τ' αποσιώπησε. Γι’ αυτά υπάρχει το κριτήριο της επαληθευσιμότητας αφού πρόκειται για δικαστικά έγγραφα και ο κ. Καρύδης μπορεί να τα επιβεβαιώσει.

ε) ως ΑΚΕΠ, την απάντηση στον «ΙΟ» την έχουμε δώσει δημόσια με αφίσα που κολλήσαμε επαναληπτικά σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας και σε όλες της γειτονιές της Αθήνας. Η αφίσα είχε τίτλο "Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΟ" και "ΠΑΝ ΓΑΡ ΕΡΠΕΤΟΝ ΠΛΗΓΗ ΝΕΜΕΤΑΙ"(του Ηράκλειτου), και είχε περιεχόμενο σε μεγέθυνση την υπεύθυνη δήλωση της μητέρας με το γνήσιο της υπογραφής της.

Αγαπητέ Geraki , γνωρίζετε οτι η πολιτική επιρροή ενός κόμματος ενδέχεται να είναι πολύ μεγαλύτερη από την εκλογική του βάση. Πάντως, οτι το ΑΚΕΠ έχει την δυνατότητα, με δική του επιλογή, να απευθύνεται στον ελληνικό πληθυσμό με χιλιάδες αφίσες, προκυρήξεις κλπ., είναι γεγονός που υπόκειται και στο κριτήριο της αλήθειας και της επαληθευσιμότητας. Όσον αφορά τον εξωτερικό σύνδεσμο που προσέθεσε ο Dimitrissss είναι στην διακριτική σας ευχέρεια να το διατηρήσετε ή να το διαγράψετε. Στην διακριτική σας ευχέρεια εξάλλου είναι να διατηρήσετε ή να διαγράψετε όλο το άρθρο.

Με τιμή, ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΠ, Μανώλης Γρηγοριάδης.62.74.137.49 20:01, 5 Αυγούστου 2008 (UTC)


Σ' ότι με αφορά κύριε Γρηγοριάδη, προσωπικά μου είναι εξαιρετικά συμπαθή αυτά τα μοναχικά εξωκοινοβουλευτικά κόμματα, παρ' ότι δεν ασπάζομαι κατ' ανάγκη και τις απόψεις τους. Για το ΑΚΕΠ ειδικά, το σύνθημα "Οι εργάτες θέλουν ψωμί και τριαντάφυλλα" ήταν πράγματι το "σήμα κατατεθέν" του, ειδικά όταν κάποτε έτυχε να διαβάσω και την (όχι και ιδιαίτερα δυσνόητη) επεξήγησή του. Στη Βικιπαίδεια σαφέστατα και έχει θέση κι ας είναι πενιχρή η εκλογική του συγκομιδή.
Το άρθρο του "Ιού" το πρόσθεσα εγώ, περισσότερο σαν μιας μορφής "αντίλογο", δεδομένου ότι το κυρίως ειπείν άρθρο γράφηκε από στέλεχος του κόμματος, με ότι αυτό συνεπάγεται για τυχόν "μεροληπτική" παρουσίασή του. Ο καθένας φυσικά μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του, αν και όπως υποθέτω πως θα παρατηρήσατε, φρόντισα να τονίσω ότι πρόκειται για άρθρο του 1995, δηλαδή αρκετά παλιό. Δεν θα μπω καν στη διαδικασία να συγκρίνω το ΑΚΕΠ με τη σημερινή πολιτική αθλιότητα, τις μίζες κλπ. γιατί σίγουρα θα το αδικήσω. Για να είμαι απόλυτα ειλικρινής, έψαξα να βρω κι αν υπάρχει επίσημη ιστοσελίδα του κόμματος, αλλά δεν βρήκα. Το άρθρο του "Ιού" το βρήκα τυχαία, σε αναζήτηση στο Google. Εγώ είμαι απλός χρήστης στη Βικιπαίδεια όπως κι εσείς, πράγμα που σημαίνει πως αν θέλετε μπορείτε μόνος σας να το αφαιρέσετε (Όχι, θα είναι σύγκρουση ενδιαφέροντοςGeraki ΣΜ). Αντίθετα ο χρήστης Geraki είναι εκ των διαχειριστών και ο τελευταίος λόγος του (τους) ανήκει.
Και μιας και υπογράφετε με το ονοματεπώνυμό σας, νομίζω υποχρεούμαι να πράξω κι εγώ το ίδιο. Φιλικά, Δημήτρης Παντέλογλου. Dimitrissss 20:51, 5 Αυγούστου 2008 (UTC)


 • Κε Γρηγοριάδη, δεν κρίνουμε εδώ θεωρίες ή ιδέες αλλά προσπαθούμε να φτιάξουμε μια εγκυκλοπαίδεια. Προφανώς αυτό πρέπει να γίνεται οργανωμένα και με κανόνες. Ένας από αυτούς είναι η εγκυκλοπαιδικότητα, δηλαδή ότι δεν μπορούμε να έχουμε άρθρο για οτιδήποτε αλλά μόνο για ότι έχει ήδη γίνει αντικείμενο μελέτης και σημείο αναφοράς. Ειδικά για τα πολιτικά κόμματα νομίζω ότι θα συμφωνήσετε ότι κάποια από τα "λοιπά κόμματα" είναι απλώς σφραγίδες και δεν έχει ασχοληθεί κανείς με αυτά.
 • "όπως ήδη διαπιστώσατε, με την ανάρτηση του άρθρου υπήρξε άμεση παρέμβαση στο άρθρο, άρα υπάρχουν πολλοί οι οποίοι ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για το ΑΚΕΠ.": ο μόνος που επεξεργάστηκε το άρθρο ήταν ο Dimitrissss, φυσικά πολλοί ακόμη πιθανώς θα το βελτιώσουν όχι από ενδιαφέρον ειδικά για το ΑΚΕΠ αλλά για τα άρθρα της εγκυκλοπαίδειας γενικά.
 • "μια επίσκεψη σε πολιτικά site, forum, blogs κλπ." για πολλούς λόγους και κυρίως για λόγους αμφίβολης αξιοπιστίας αυτού του είδους οι πηγές δεν είναι αποδεκτές στην Βικιπαίδεια: Βικιπαίδεια:Πηγές
 • Δεν με ενδιαφέρει το θέμα με τον Ιό και κυρίως δεν είναι θέμα που μπορεί να συζητηθεί στην δική μου σελίδα συζήτησης (αλλά μπορεί στην σελίδα συζήτησης του άρθρου). Ωστόσο σύμφωνα με την πολιτική επαληθευσιμότητας πρόκειται για δημοσιευμένη πηγή σε mainstream και με μεγαλύτερη αξιοπιστία μέσο. Αντίθετα τα δικαστικά έγγραφα δεν είναι δημοσιευμένα ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως πηγή. Και όσο και αν ακούγεται παράξενο, δεν πρέπει να επιχειρείται η αναζήτηση της ουσιαστικής αλήθειας για να γραφεί στο άρθρο αλλά απλώς η καταγραφή επαληθεύσιμων (δηλ. δημοσιευμένων) πληροφοριών. — Geraki ΣΜ 20:54, 5 Αυγούστου 2008 (UTC)

Ευχαριστώ[επεξεργασία κώδικα]

Ευχαριστώ για τις αποσαφηνίσεις περί των sites στην Αγορά. Ιδιαίτερα χρήσιμο είναι το σχόλιο περί αναξιοπιστίας του δεύτερου - δε θα ήθελα να βασίζω λήμματα σε μη αξιόπιστες (έστω και καθ' υποψίαν) πηγές. Και πάλι ευχαριστώ (να ευχηθώ και καλές διακοπές;!) --Ttzavaras 17:50, 5 Αυγούστου 2008 (UTC)

Κραυγή[επεξεργασία κώδικα]

Geraki καλησπέρα! Μπορείς να μου εξηγήσεις τι ισχύει για τα πνευματικά δικαιώματα των πινάκων ζωγραφικής; Την αντίστοιχη εικόνα από το αγγλικό άρθρο δεν την δέχοταν. *Αλέξανδρος 18:13, 9 Αυγούστου 2008 (UTC)

Είσαι σίγουρος πως η εικόνα που έβαλες ανήκει στο public domain; Οι υπόλοιπες wiki από ΕΕ, πέραν της αγγλικής (αφου στις ΗΠΑ ανήκει στο public domain), έχουν μόνο τη φώτο από το μουσείο η οποία ανήκει στο public domain.79.130.211.59 18:39, 9 Αυγούστου 2008 (UTC)

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες!*Αλέξανδρος 19:35, 9 Αυγούστου 2008 (UTC)


Ταμτάκος, Ραδιομουσείο, Τσιγγιρίδης[επεξεργασία κώδικα]

Τα δικαιώματα χρήσης των εικόνων από το ραδιομουσείο, είχαν συζητηθεί εδώ και δυο χρόνια στη σελίδα διαχείρισης. Τότε, ως διαχειριστής του ραδιομουσείου είχα παρουσιάσει αυτο http://radiomuseum.gr/no_copyright.htm , λέγοντας ότι δίνω άδεια χρήσης για τη συγκεκριμένη εικόνα. Τότε είχε γίνει αποδεκτή από τους διαχειριστές και παρέμεινε. Θα σε παρακαλούσα σε αντίστοιχες περιπτώσεις να συμβουλεύεσαι τα ιστορικά των διαχειριστικών αποφάσεων προτού ανασύρεις θέματα στην επιφάνεια. Ίσως πρέπει να αλλάξει σε creative commons, αλλά αυτό δεν αποτελεί λόγο διαγραφής της. Αντιστοίχως οι εικόνες είχαν γίνει αποδεκτές και από τη διεθνή wikipedia.

Όσον αφορά τα δικαιώματα χρήσης της φωτογραφίας του Ταμτάκου, το ότι προέρχεται από βίντεο της ΕΡΤ3 δεν σημαίνει ότι ο δημιουργός δεν έχει παραχωρήσει δικαιώματα δημοσιεύσης στο indymedia -αντιθέτως νομίζω ότι ο ίδιος ο Θεοδωσίου το δημοσίευσε μέσω του συστήματος δημοσίευσης του indymedia και άρα έχει αποδεχτεί και την άδεια χρήσης του υλικού που μεταφόρτωσε. Επιφυλάσσομαι μόνο για την περιπτωση που το βίντεο έχει διαφορετική άδεια (σε αυτήν την περίπτωση θα την αντικαταστήσω), ωστόσο δεν μπορώ να θεωρούμαι υπεύθυνος για διαχειριστική δουλειά που είναι ευθύνη άλλης ιστοσελίδας.

Θα μου επιτρέψεις λοιπόν να σχολιάσω, ότι η έκφραση απειλών για φραγή, δεδομένης της συνέπειάς μου και της συνεισφοράς μου στο μέσο, αλλά και της συνεργασίας μου σε παλιότερα διαχειριστικά ζητήματα που επιλήθηκαν επιτυχώς, αποτελεί κάτι το ιδιαίτερα απογοητευτικό. Αλήθεια, δικαιολογείται φραγή χρήστη για μία εικόνα της οποίας την ευθύνη αναλαμβάνει σαφώς μια τρίτη ιστοσελίδα και όχι ο ίδιος;

Τέλος, θα επιθυμούσα να διασαφηνίσεις τι εννοείς "υποψίες" για το περιεχόμενο του άρθρου. Ως διαχειριστής πρέπει να είσαι σαφής στις επισημάνσεις σου και όχι να προβαίνεις σε φραγές με βάση υποψίες. Το περιεχόμενο του κειμένου προέρχεται από το αναφερόμενο βιβλίο, που έχει δημοσιευτεί στο open domain. --Radiobuzzer 01:58, 16 Αυγούστου 2008 (UTC)


 • Δεν ήταν σε σελίδα διαχείρισης αλλά σε σελίδα συζήτησης άρθρου, αλλά συγνώμη Radiobuzzer, δεν μπορεί να θυμόμαστε τι κάναμε πριν από δύο χρόνια ειδικά για δυο-τρεις εικόνες την στιγμή που ασχολούμαστε με εκατοντάδες εικόνες και άρθρα. Ο συγκεκριμένος σύνδεσμος δεν υπήρχε στις σελίδες των εικόνων, ούτε υπάρχει καμμία ένδειξη της σχέσης σου με το Μουσείο Ραδιοφώνου (παρακάμπτοντας το γεγονός ότι άλλο διαχειριστής της ιστοσελίδας και άλλο ιδιοκτήτης του υλικού) ώστε να μπορεί να τσεκάρει κάποιος άμεσα αν δικαιολογείται η άδεια χρήσης. Οι διαχειριστές μπορεί να φύγουν κάποτε όλοι, και οι εικόνες θα μείνουν χωρίς να θυμάται κανείς τι αποδείξεις έδωσε ο Radiobuzzer και σε ποιά σελίδα.
 • Με το "νομίζω" δεν γίνεται δουλειά. Αν το είχε δημοσιεύσει ο Θεοδωσίου θα είχε ανεβάσει βίντεο από δική του κόπια χωρίς το σηματάκι της ΕΤ3. Καμμία ένδειξη για ελεύθερη διακίνηση δεν υπάρχει στην ιστοσελίδα του Θεοδωσίου. Δεν νομίζω ότι τα παιδιά του indymedia έχουν ιδιαίτερες ανησυχίες στο να προστατεύουν την πνευματική ιδιοκτησία, κάτι στο οποίο μάλλον είναι αντίθετοι ιδεολογικά.
 • Υπεύθυνος για τα πνευματικά δικαιώματα των εικόνων που ανεβαίνουν εδώ, είναι ο χρήστης που τις ανεβάζει, αν το indymedia αναδημοσιεύσει τον Indiana Jones υπό ελεύθερη άδεια, δεν σημαίνει ότι μπορείς να τον μεταφέρεις εδώ ρίχνοντας την ευθύνη σε εκείνους, χρειάζεται κοινή λογική.
 • ΟΚ, λοιπόν, για το περιεχόμενο του άρθρου: Το άρθρο αποτελείται από εναλλασσόμενες φράσεις από:
  • "Αντίο, σύντροφε μπαρμπα Γιάννη", του Τριαντάφυλλου Μηταφίδη, ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ, Επωνύμως, Δευτέρα 7/1/08 [1]
  • "Λίγα λόγια για τον μπαρμπα–Γιάννη Ταμτάκο", εφημερίδα "Άλφα", 1995 [2] [3] (αναδημοσίευση στον Βραχόκηπο, το κομμάτι ΓΙΑ τον Ταμτάκο δεν είναι από το ημερολόγιο ΤΟΥ Ταμτάκου).
  • Είμαι σαφής;
 • Geraki ΣΜ 08:31, 16 Αυγούστου 2008 (UTC)
 • Εφόσον υπάρχει ζήτημα για τη συγκεκριμένη φωτογραφία, την αντικατέστησα με καρικατούρα που προέρχεται από το βιβλίο του ταμτάκου, επισυνάπτοντας το anti-copyright statement. Αν δε σου κάνει κόπο, δες αν έχει γίνει σωστά, πριν κατηγορηθώ για μαζική επιφόρτωση κλεμμένων εικόνων.
 • Άλλαξα το κείμενο του Ταμτάκου ώστε οι φράσεις να μην είναι αντιγραφή των άρθρων της εφημερίδας και πρόσθεσα καινούργιο κείμενο από το βιογραφικό σημείωμα του βιβλίου, αλλά και από το περιεχόμενό του. Δυστυχώς και το κείμενο του Μηταφίδη είναι βασισμένο στο βιογραφικό σημείωμα του βιβλίου, οπότε ακόμη και πιστή αντιγραφή του βιβλίου να έκανα (λείπουν κάποια πράγματα) η ομοιότητα με το Μηταφίδη και το Βραχόκηπο θα ήταν μεγάλη. Τo copyscape δεν μπορώ να το τρέξω, αν έχεις premium account ρίξε μια ματιά πώς τα πάει το νέο άρθρο.
 • Οι εικόνες του ραδιομουσείου ισχύει ότι πρέπει πιο σαφώς να διασαφηνιστεί η άδειά τους. Θα προσπαθήσω να μπει statement για το license στη σελίδα ή στα tags των εικόνων.

--Radiobuzzer 12:16, 29 Αυγούστου 2008 (UTC)

 • Εντάξει η εικόνα.
 • Δεν αρκεί να αλλάξεις το κείμενο για να ξεφύγεις από την αντιγραφή, καθώς αυτό το κάνει απλά παράγωγο του αρχικού κειμένου. Η σωστή αντιμετώπιση είναι να το γράψεις από την αρχή ή εναλλακτικά να ξεκινήσεις με το βιογραφικό όπως είναι στο βιβλίο και να χτίσεις πάνω σε αυτό (εννοείται επειδή το συγκεκριμένο βιβλίο διανέμεται ελεύθερα, δεν ισχύει πουθενά αλλού. Δυστυχώς δεν έχω καιρό να ασχοληθώ τώρα.

Geraki ΣΜ 23:14, 29 Αυγούστου 2008 (UTC)

Πράκτωρ[επεξεργασία κώδικα]

[4] ...σε καταλάβαμε πράκτωρα του .... (ποιανού είπαμε;) .... :) --Focal Point 19:08, 16 Αυγούστου 2008 (UTC)

Απονομή στο Χρήστη:Geraki για τις προσπάθειές του στη διαμόρφωση της πολιτικής της Βικιπαίδειας.

Απονομή:


Αγαπητέ Ιέρακα, με ιδιαίτερη εκτίμηση, σου απονέμω το βιβλίο του Βόλντεμορτ, για τις προσπάθειές σου στη διαμόρφωση της πολιτικής της Βικιπαίδειας. Η απονομή θα μπορούσε να ήταν κάτι άλλο, αλλά με ευκαιρία της συζήτησης για το Χόγκουαρτς και του προηγούμενου σχολίου, θεωρώ ότι ταιριάζει ιδιαίτερα, αφού σε κάποιες περιπτώσεις έχεις το ρόλο του "κακού" :)) --Focal Point 13:35, 17 Αυγούστου 2008 (UTC)


SFriendly.gifGeraki ΣΜ 13:39, 17 Αυγούστου 2008 (UTC)

Σημείωση μικρών επεξεργασιών[επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα! Από τις κακές συνήθειες που πρέπει να αποβάλω... Ευχαριστώ για την επισήμανση, θα τη λάβω υπόψη.*Αλέξανδρος 21:22, 16 Αυγούστου 2008 (UTC)

SUL request[επεξεργασία κώδικα]

Kalimera, Dear bureaucrat. This is joseph from Turkish Wikipedia. I want to usurp the account named locally as "joseph" for SUL merge. Here is confirmation Thanks. (any message here please) --88.227.206.227 17:09, 17 Αυγούστου 2008 (UTC)

Ατελιέ[επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα! Πιστεύεις ότι μπορούμε να δημιουργήσουμε κάτι τέτοιο; *Αλέξανδρος 17:05, 18 Αυγούστου 2008 (UTC)

Εννοούσα μάλλον τη δεύτερη περίπτωση. Αν και έχω τρία χρόνια βικι-ζωής δεν έχω δει ακόμα όλο το πλοίο. Ευχαριστώ *Αλέξανδρος 20:24, 18 Αυγούστου 2008 (UTC)
(Γαλλικά)Merci beaucoup pour la traduction, je ne savais pas qu'il existait un atelier wikigraphique sur el! Pourquoi n'y a t'il pas d'interwikis? (Αγγλικά) Thanks a lot for the translation, I didn't know that on el there is a graphic labs! Why there is not interwiki? Otourly 17:02, 19 Αυγούστου 2008 (UTC)
It's not a shame! The french graphic lab could help you if you can't... Do you make some typographic maps here? Do you makes SVG? Otourly 16:10, 20 Αυγούστου 2008 (UTC)
I just tell you that the french version of Πρότυπο:Χρήστης SUL has been changed: fr:Modèle:Utilisateur SUL we can see at the first sight the main project. I you want to update the local version... Do not hesitate! Otourly 12:29, 22 Αυγούστου 2008 (UTC)

Αντρίκος[επεξεργασία κώδικα]

Μου αρέσει όταν τσιμπάς. Αλλά πάντα παίρνω τα μέτρα μου. Βλέπεις παραπάνω λέω «Αν πάλι το βλέπεται με πολιτικά γυαλιά». Απλά, αν όχι, το σχόλιο δεν έχει νόημα (αν και αρχικά νόμισα ότι ήταν μόνο ο έτερος συνομιλητής ο οποίος θίχτηκε. Εσύ βγήκες σε δεύτερο χρόνο).--Θεόδωρος 09:51, 19 Αυγούστου 2008 (UTC)

Δεν κρύβω ότι το λέω υποτιμητικά και ακριβώς γι αυτό το λόγο έβαλα σύνδεσμο, ώστε να μη τον μπερδέψει κανείς με τον Αντρίκο, τον οποίο σήμερα εννοούμε. Φυσικά, δεν θα πρέπει να θεωρεί κάποιος αυτά που λέω ότι παίρνω θέση κατά ενός συγκεκριμένου πολιτικού χώρου, διότι σε αντίστοιχη περίπτωση αποκαλώ τους σημερινούς Κωστίκα και Γιωρίκα (εξ ού και η αναφορά «Αν πάλι το βλέπεται με πολιτικά γυαλιά»). Το χιούμορ σου λοιπόν το εξέλαβα ως χιούμορ και μάλιστα όχι κακό (άλλωστε ποτέ δεν κρίνω την επιτυχία ή αποτυχία ενός σχολίου, παρά μόνο ως προς τη διάθεση, και η αλήθεια είναι ότι δεν διέκρινα καμία κακή διάθεση από το σχόλιό σου), γι αυτό και σου είπα ότι: «νόμισα ότι ήταν μόνο ο έτερος συνομιλητής ο οποίος θίχτηκε». Άλλωστε σαν απάντηση στο δικό σου σχόλιο, πήγαινε ότι «ο μπαμπάς του» έτσι τον φώναζε και όχι «ο Γεώργιος Παπανδρέου έλεγε...».--Θεόδωρος 11:19, 19 Αυγούστου 2008 (UTC)

Ώρες, ώρες μου φαίνεται οτι "μιλάω σε τοίχο". Για να τελειώνω:

 1. θεώρησα ότι έκανες πολιτικό σχόλιο, αλλά από τη στιγμή που μου είπες πως όχι, το αποδέχτηκα.
 2. το σχόλιο μου δεν ήταν πολιτικό, επειδή αφορούσε πολιτικό πρόσωπο
 3. το σχόλιο μου αποκτάει αξία αν κάποιος βλέπει αυτό το σχόλιο με πολιτικά γυαλιά και φυσικά αφήνω την ουρά μου απέξω, διότι γνωρίζω πολύ καλά ως τι το είπα, και γι αυτό έσπευσα να επισημάνω, αν κάποιος...
 4. τέλος είδα πολιτική χρειά στο σχόλιο έτερου χρήστη και εν συνεχεία τσίμπημα, λόγω της έκφρασης «Και πως ξέρεις τι κόμμα μπορεί να είμαι;», αλλά από τη στιγμή που με διαβεβαίωσες οτι δεν είναι, το αποδέχομαι.
 5. Συμφωνώ ακριβώς με το σχόλιο σου στο τέλος. Σε λίγο πιο Ελληνικά, Δεν είναι πονηρές οι κουβέντες, αλλά τα μυαλά, οπότε αυτό ακριβώς προσπάθησα να αποφύγω, λέγοντας ότι όποιος το βλέπει με κομματικά γυαλιά. Με απλά λογάκια, κοίταξα να βγάλω την ουρά μου απέξω, μην τυχόν και νομίσει κάποιος ότι στόχος είναι η πολιτική σπέκουλα, γιατί πολύ απλά δεν έκρυβε κανένα κομματικό ή πολιτικό υπονοούμενο. Αυτά.--Θεόδωρος 11:53, 19 Αυγούστου 2008 (UTC)

Το σχόλιο αναφέρεται στην εν γένη προσωπικότητα του εν λόγω και όχι μόνο στην πολιτική τους ιδιότητα. Τώρα αν εσύ στη ζωή του εν λόγω πέραν από την πολιτική και τη προσωπική δεν βλέπεις κάτι άλλο ή αυτή δεν μπορείς να τα δεις συνδυαστικά στο ένα πρόσωπό του, λειτουργικά και ενιαία όπως εγώ τη βλέπω σε κάθε άνθρωπο, είναι άλλο ζήτημα. Έτσι λοιπόν επειδή βρίσκομαι στην αντίπερα όχθη, αναφέρω πως "αν το βλέπεται με πολιτικά γυαλιά". Για να μη πολυλογώ, τα σχόλια σε ότι αφορά το τι ευνοούσα, είναι παντελώς άστοχα διότι κάνεις διαρκώς ένα λάθος. Θες να βγάλεις ένα συμπέρασμα, τη στιγμή που νομίζεις ότι ο απέναντι σου σκέφτεσαι όπως εσύ. Αλλά δυστυχώς δε γίνεται αυτό στην προκειμένη περίπτωση και γι αυτό δυσκολεύεσαι να αντιληφθείς ακόμα και τώρα μεταξύ τόσων επεξεργασιών και συζητήσεων το σχόλιο. Το ότι βέβαια διαρκώς στην προκειμένη περίπτωση εξοστρακίζεις στο ζήτημα προς μία συγκεκριμένη κατεύθυνση (το ζήτημα ήταν να λυθεί η παρεξήγηση, που δεν ήταν, "εφόσον με πολιτικά γυαλιά δεν έβλεπες"), μάλλον τελικά με οδηγεί στο συμπέρασμα οτι η συζήτηση συνεχίζεται για το ποιος θα αποδείξει στο άλλον ότι έχει τον τελευταίο λόγο. Και για τελειώνω και είναι οριστικό, φυσικά αν δεν πείραζε το Αντρίκος δε θα αναφερόταν, αλλά θα προσπερνιόταν πάραυτα του ζητήματος. Τώρα αν στόχο έχεις να αποκαταστήσεις τη θιγμένη αξιοπρέπεια του εν λόγω ανθρώπου από το σχόλιο, καλώς κάνεις, αλλά δε νομίζω ότι έπαθε και κάτι. Επομένως ο υπαινιγμός είναι απαράδεκτος στα πλαίσια του Honi soit qui mal y pense, διότι εγώ το χρησιμοποίησα για να λάβω τα μέτρα μου, μην τυχόν και κάποιος μου προσδώσει πολιτική χροιά ή κομματική στο εν λόγω σχόλιο, κάτι που φαίνεται πως κακόπιστα δε δέχεσαι.--Θεόδωρος 13:25, 19 Αυγούστου 2008 (UTC)

Merci!!!--Θεόδωρος 14:54, 19 Αυγούστου 2008 (UTC)

SUL[επεξεργασία κώδικα]

Hi Geraki! Can you please have a look at this request on ΒΠ:ΣΓ again? Thank you, --St-fl 23:51, 20 Αυγούστου 2008 (UTC)

Thank you! --Stefan »Στέφανος«  19:47, 22 Αυγούστου 2008 (UTC)

Βικιπαίδεια:Εργαστήρι εικονογράφησης[επεξεργασία κώδικα]

Well your problem is that the graphic lab isn't known by the community members. There is some things for make it better:

I could help you if you want. Otourly 15:29, 23 Αυγούστου 2008 (UTC)

for commons you must just add the (el) line on this template Otourly 12:05, 14 Σεπτεμβρίου 2008 (UTC)

Βικιγενέθλια[επεξεργασία κώδικα]

Από το Μυρμηγκάκι
 • Σύμφωνα με τη σελίδα [5] έχεις σήμερα τα 5α σου βικιγενέθλια. Να τα εκατοστήσεις λοιπόν στη ΒΠ και όχι μόνο. ----Lemur12 να΄στε καλά 09:11, 27 Αυγούστου 2008 (UTC)
 • Χρόνια πολλα και απο εμένα!--Georged 09:26, 27 Αυγούστου 2008 (UTC)
 • Θερμές ευχές για καλές συνεισφορές στην Κοινότητα και, με την ευκαιρία, θερμότερες για την "Γερακίνα"! (το είδα μόλις πρόσφατα). --Ttzavaras 10:27, 27 Αυγούστου 2008 (UTC)

Ευχαριστώ, και στα δικά σας! — Geraki ΣΜ 17:50, 27 Αυγούστου 2008 (UTC)

Χρόνια πολλά και από εμένα. Άπό τη μικρή μου (σε σχέση με τη δική σου) εμπειρία στο εγχείρημα ήταν πέντε χρόνια γόνιμης και δημιουργικής συνεισφοράς. Η κοινότητα σου οφείλει πολλά.--MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 14:57, 28 Αυγούστου 2008 (UTC)

Μερσί. — Geraki ΣΜ 16:41, 28 Αυγούστου 2008 (UTC)

Βικιγενέθλια με διπλή έννοια: Γιορτάζεις και εσύ και η Βίκι, αφού είσαι ο παλαιότερος ενεργός χρήστης.--Focal Point 18:06, 28 Αυγούστου 2008 (UTC)

Ευκαιρία για γιορτή λοιπόν! Πάντως η Βικιπαίδεια έχει γενέθλια τον Δεκέμβριο. — Geraki ΣΜ 22:56, 29 Αυγούστου 2008 (UTC)

Έπ! χρόνια σου πολλά και καλά! Να τα κατοστήσεις και γερός δυνατός. --Μυρμηγκάκι 00:34, 30 Αυγούστου 2008 (UTC)

Ευχαριστώ, αλλά σε 100 χρόνια δεν νομίζω να μπορώ να συμμετέχω στην Βικιπαίδεια! (Δεν είναι τα πραγματικά μου γενέθλια, αλλά η επέτειος πέντε χρόνων από την πρώτη μου επεξεργασία) — Geraki ΣΜ 00:37, 30 Αυγούστου 2008 (UTC)

Χάρτες[επεξεργασία κώδικα]

Ευχαριστώ. Πολύ καλό αυτό το πρότυπο. Το μόνο μειονέκτημα του χάρτη που χρησιμοποιείται είναι ότι δεν έχει τα σύνορα μεταξύ νομού Καρδίτσας και Τρικάλων Costas78 10:01, 30 Αυγούστου 2008 (UTC)

Ανέβασα τον χάρτη τροποποιημένο ωστέ να περιλαμβάνει και τα σύνορα των δύο νομών. left|250px Γιατί δίεγραψες το άρθρο Champions League 1968-69 ενώ για το αντίστοιχο άρθρο Champions League 1970-71 δέν υπάρχει πρόβλημα. Costas78 09:54, 31 Αυγούστου 2008 (UTC) Θα μπορούσαν απλά να μεταφερθούν στο κύπελλο πρωταθλητριών ομάδων Ευρώπης 1968-69

Καλημέρα και βοήθεια[επεξεργασία κώδικα]

Καλημέρα Γεράκι και καλό χειμώνα. Άκου πρόβλημα που έχω τώρα. Έκανα το άρθρο Τα παιδιά της Νιόβης (μυθιστόρημα) και έχω περάσει την ιστορία κάθε κεφαλαίου ( με πολύ λίγα λόγια) του πρώτου τόμου. Έτσι θα κάνω και για τα υπόλοιπα βιβλία του έργου (4 ζωή νάχουν!).Θέλω να δείς άν γίνεται να άλουμε κουμπάκι απόκρυψης της πλοκής ... και καλά να λέει το κουμπάκι αντί για εμφάνιση (που λέει στα navbox) να λέει ακολουθεί αποκάλυψη της πλοκής του κεφαλαίου ή κάτι τέτοιο.Τί λες? Άλλο τώρα μπορώ να βάλω τις φωτό των εξωφύλων των τόμων απο το site της Εστίας στο άρθρο? Τέλος άλλο, Μήπως έβαλα τα ISBN απο τα αντίτυπα τα δικά μου και αναγνωρίζονταν μόνο απο τις ξένες μηχανές και όχι τις ελληνικές και τα άλλαξα με τα ISBN απο το site της Εστίας και μου τα αναγνωρίζουν μόνο οι ελληνικές μηχανές και όχι οι ξένες.Τί να κάνω?Ευχαριστώ για τον χρόνο σου.--Iordanis 777ακούω 11:38, 6 Σεπτεμβρίου 2008 (UTC)

Γεράκι ευχαριστώ.--Iordanis 777ακούω 08:23, 10 Σεπτεμβρίου 2008 (UTC)

Image:Benny_Carter.jpg[επεξεργασία κώδικα]

Just to thank you for finding this picture of Benny Carter. He is a great artist and I truly enjoy his music. I still have difficulties understanding the procedure and rules for posting images that do not create violation of some sort.

Too bad you could not find a picture with Benny and his alto saxophone. For example, I would have preferred this one. Same photographer, I believe.

Cheers, -- Jazzeur 17:03, 31 August 2008 (UTC) Προειδοποίηση: Ανεβάζετε ένα αρχείο που είχε προηγουμένως διαγραφεί.

Θα πρέπει να σκεφτείτε αν είναι σωστό να συνεχίσετε την επιφόρτωση του αρχείου. Η καταγραφή διαγραφής αυτού του αρχείου δίνεται εδώ για διευκόλυνση:

17:08, 17 Σεπτεμβρίου 2008 Geraki (Συζήτηση | Συνεισφορά) Το άρθρο "Εικόνα:M 027f352a94890e91588bd7a67d6f5732.gif" διεγράφη ‎ (Παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων) πολυ ωραια το χεις θεσει στο προφιλ σου ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΗΣ, ψαλιδι και ουτε κουβεντα για ποια παραβιαση πνευματικών δικαιωμάτων κατηγορουμαι,ενω ειχα δωσει και λινκ.Οψομεθα εις Φιλιππους,εσυ καρακαξα στο κλουβι,ακου κει γερακι...ετσι ειναι μπρε τα γερακια?--Ανδρεας 18:19, 17 Σεπτεμβρίου 2008 (UTC)

Φραγή[επεξεργασία κώδικα]

Γεράκι πιστεύω πως η φραγή έπρεπε να πέσει πιο νωρίς και έπρεπε να είναι απο την αρχή τουλάχιστον μια εβδομάδα. Απαράδεχτη συμπεριφορά του χρήστη. Μήπως θα έπρεπε να σβήσουμε μερικά απο τα σχόλια του απο τις σελίδες συζήτησης; -- Ŧ®øüьℓغ πες το  20:02, 17 Σεπτεμβρίου 2008 (UTC)

κλασική περίπτωση βανδαλισμού. Να αναιρεθούν/αφαιρεθούν όλες οι συνεισφορές του σε άρθρα και σελίδες. Οι βρισιές και τα σχόλια που έκανε είναι απαράδεκτα. --Μυρμηγκάκι 07:37, 18 Σεπτεμβρίου 2008 (UTC)

Geraki καλημέρα!Απλά μπήκα το πρωί και έπαθα πλάκα με το τί έχασα χθές!Άστο καλύτερα!--Iordanis 777ακούω 09:50, 18 Σεπτεμβρίου 2008 (UTC)

OTRS permission[επεξεργασία κώδικα]

Hi Geraki. We've received OTRS permission for an image you deleted, [6] I can't read the deletion summary, so if it's appropriate to restore the image, I'll leave that to you. The permission is for the image at [7], licensing that under the CC Attribution ShareAlike 3.0 license. You can put the following URL in for the OTRS ticket: https://secure.wikimedia.org/otrs/index.pl?Action=AgentTicketZoom&TicketID=1958229 Cheers!--Chaser 05:42, 21 Σεπτεμβρίου 2008 (UTC)

περί κλόπυpaste :)[επεξεργασία κώδικα]

Γειά σου Geraki. Πριν μερικές μέρες έπεσε στην αντίληψή μου ένα άρθρο για την μάχη του Κρίμησου στο περιοδικό Ιστορικές Σελίδες. Παρόλο που σε πολλά σημεία αντιγράφει το αντίστοιχο της Βικιπαίδειας (ελληνόγλωσσης) δεν αναφέρει καν τη Βικιπαίδεια στις πηγές του. Σκέφτηκα να επικοινωνήσω με το περιοδικό και να τους επισημάνω το γεγονός, αλλά επειδή δεν ξέρω τι ακριβώς παίζει με τα πνευματικά δικαιώματα, δηλ. πότε ένα κείμενο θεωρείται αντιγραφή και πότε όχι, θα 'θελα και τη γνώμη σου μια κ είσαι ένας εκ των διαχειριστών (η επιλογή σου υπήρξε τυχαία. Το παραδέχομαι:). Μήπως θα 'θελες να ανεβάσω το κείμενο να του ρίξεις μια ματιά; Φχαριστώ εκ των προτέρων (Τις ευχαριστίες για το εκ των υστέρων, υστερότερα. Χα!)--Βήσσμα 21:26, 24 Σεπτεμβρίου 2008 (UTC)


Σε ποιό τεύχος; Στείλε μου το κείμενο στο e-mail μου, μην το ανεβάσεις πουθενά (να μην κάνουμε κι εμείς clopy!). — Geraki ΣΜ 21:39, 24 Σεπτεμβρίου 2008 (UTC)

Τεύχος No 30 / Αύγουστος 2008 [8]. Αύριο θα σ'το στείλω. Είμαι σε inet cafe (κάθε λεπτό μετράει..) κ δεν το έχω μπροστά μου.--Βήσσμα 21:51, 24 Σεπτεμβρίου 2008 (UTC)

Καλησπέρα Geraki. Δεν ξέρω αν είδες το τελευταίο e-mail που σου έστειλα. Έγινε τίποτα όσον αφορά το άρθρο για τη Μάχη του Κρίμησου; Να επικοινωνήσω εγώ με το περιοδικό Ιστορικές Σελίδες και τον συγγραφέα του αντίστοιχου άρθρου;--Βήσσμα 18:03, 28 Οκτωβρίου 2008 (UTC)

Καθυστέρησα, δες το e-mail σου. — Geraki ΣΜ 22:41, 28 Οκτωβρίου 2008 (UTC)

Το 'δα. Οκ και ευχαριστώ για την κινητοποίηση του συνεργείου της Wikimedia για την διάσωση αθώων χρηστών!--Βήσσμα 20:37, 1 Νοεμβρίου 2008 (UTC)

Request Bot Flag for Ptbotgourou[επεξεργασία κώδικα]

Hello I made a request for my bot few weeks ago here. Could you do something ? --Gdgourou 20:13, 26 Σεπτεμβρίου 2008 (UTC)

Αξιόλογα[επεξεργασία κώδικα]

Το θέμα είναι οτι είναι λίγο γελοίο να αποτιμούμε ενα αξιόλογο τόσο χαμηλά. Κάτι πάει λάθος. Αν δείς αρκετά απο τα αξιόλογα άρθρα στερούνται παραπομπών σε πηγές (π.χ. Διονύσιος Σολωμός). Νομίζω οτι πρέπει να αρχίσουμε να προτείνουμε μερικά για αφαίρεση.--Diu 22:43, 28 Σεπτεμβρίου 2008 (UTC)

Είναι πράγματι γελοίο, δεν ξέρω για άλλα, αλλά από ότι βλέπω το συγκεκριμένο έγινε αξιόλογο με μέτρημα κουκιών (και μάλιστα διπλών). Έχω σκοπό να το προτείνω για αφαίρεση, καθώς εκτός από την πλήρη απουσία παραπομπών ή σοβαρών πηγών είναι και ελλιπές. — Geraki ΣΜ 22:55, 28 Σεπτεμβρίου 2008 (UTC)
Επειδή ασχολήθηκα τώρα τελευταία με τα αξιόλογα πρόσεξα οτι σε πολλά λείπουν εντελώς οι παραπομπές. Γι'αυτό και άρχισα να προσθέτω στο "Πύργος Ηλείας" (δν έχω τελειώσει). Δεν νομίζω όμως οτι μπορεί να συμβεί κάτι παρόμοιο με τα άλλα και να βρεθεί κάποιος να προσθέσει παραπομπές. Τα άρθρα στα οποία παρουσιάζεται παντελής έλλειψη παραπομπών είναι: Βίκτωρ Ουγκώ, Βολταίρος, Βυζαντινή μουσική, Βλαντιμίρ Λένιν, Απόστολος Παύλος, Αρχιεπίσκοπος Ιάκωβος, Χειρόγραφο Βόινιτς (8 παραπομπές), Σίγκμουντ Φρόυντ (9 παραπομπές), Τείχος του Βερολίνου, Φούγκα, Ουγκαριτικά θρησκευτικά κείμενα, Ιωάννης Μεταξάς και βαριέμαι να γράψω τα υπόλοιπα. Ειδικά μερικά ειναι πολύ χτυπητά. Παλιότερα βέβαια δεν ήταν τόσο επιτακτική η ανάγκη των παραπομπών. Γι'αυτό και υπάρχουν αρκετά του είδους τους.--Diu 23:08, 28 Σεπτεμβρίου 2008 (UTC)

Και πού την είδες στο Ντεκάρτ ή στο Σαμουράι την παντελή κιόλα έλλειψη παραπομπών, για να μη μας τρελάνεις δλδ? Χαρά μου να κατέβουν να από αξιόλογα αλλά να μην ακούω καμμενιές. Επίσης το Σολωμός έχει παραπομπές όπως και το Βόιντς; --ΗΠΣΤΓ 23:33, 28 Σεπτεμβρίου 2008 (UTC)

Πάντως αν τα πρότεινα θα τα κοίταζα καλύτερα. Το Βόινιτς λέω οτι έχει λίγες πάντως.--Diu 23:46, 28 Σεπτεμβρίου 2008 (UTC)
Από βελτίωση όλα παίρνουν. σίγουρα--ΗΠΣΤΓ 23:48, 28 Σεπτεμβρίου 2008 (UTC)

Χάρυ[επεξεργασία κώδικα]

Πράγματι πολύ ενδιαφέρον.--Focal Point 19:57, 3 Οκτωβρίου 2008 (UTC)

Διαγραφή[επεξεργασία κώδικα]

Μπορώ να μάθω γιατί διαγράφηκε η σελίδα χρήστης:Lady_6thofAu/Απέχοντες-Φραγμένοι;--lady 11:31, 6 Οκτωβρίου 2008 (UTC)

Αν πίστευες ότι δεν ήταν ενημερωμένος γιατί δεν φρόντισες για την ενημέρωσή του στη σελίδα συζήτησης; Από πότε σβήνονται προσωπικές σελίδες λόγω της προσωπικής σου εκτίμησης λαθών στο περιεχόμενο;--lady 11:32, 6 Οκτωβρίου 2008 (UTC)

Ο σκοπός δημιουργίας του βρισκόταν στη σελίδα. Τον διάβασες; Από όσο ξέρω αφορούσε τη βικιπαίδεια. Μπορώ να δω με βάση ποια πολιτική έγινε η διαγραφή;--lady 11:36, 6 Οκτωβρίου 2008 (UTC)


Όχι προσωπική εκτίμηση, στην Συζήτηση χρήστη:Lady 6thofAu/Απέχοντες-Διωγμένοι υπάρχει η ίδια εκτίμηση από περισσότερους. Επίσης φυσικά και διάβασα τον "σκοπό της δημιουργίας του" που δεν είναι ξεκάθαρος και μπορείς να τον εξηγήσεις στην παραπάνω σελίδα συζήτησης. Για αυτό το θέμα μπορείς να συνεχίσεις εκεί, και να πεις ότι θέλεις. Και σε παρακαλώ γράφε τα όλα αποθήκευε μια φορά, δεν είναι δυνατό να απαντάω σε κάτι και να προσθέτεις κάτι ακόμη στην ίδια φράση, πέντε συγκρούσεις επεξεργασίας μου έβγαλε μέχρι να καταφέρω να σου απαντήσω. — Geraki ΣΜ 11:45, 6 Οκτωβρίου 2008 (UTC)

Το ότι και άλλα άτομα έχουν την ίδια εκτίμηση δε σημαίνει ότι παύει να είναι εκτίμηση και μάλιστα προσωπική του κάθε χρήστη. Δεν υπάρχει καμία πολιτική, δε μου έδειξες καμία άλλωστε. Η παραπάνω συζήτηση είναι διαφορετική αφορά το "διωγμένοι", το οποίο είναι ταυτόσημο του "φραγμένοι για 3-6 μήνες" και συνώνυμο του "φραγμένοι επ' αόριστον". Ωστόσο επειδή τα συνώνυμα δεν αναγνωρίζονται, για αυτό έβαλα τη λέξη "φραγμένοι" η οποία αναφέρετεται στις πολιτικές. Ο σκοπός ήταν ξεκάθαρος:

"Ο κατάλογος δείχνει ότι φεύγουν χρήστες, με επακόλουθο τη μείωση του ρυθμού ανάπτυξης. Δεν εξετάζονται οι λόγοι που φεύγουν, ωστόσο πρέπει να κάνουμε κάτι:

 • Για να έρχονται περισσότεροι χρήστες
 • Για να φεύγουν λιγότεροι χρήστες"

Εδώ δε σου ζητάω να μου πεις τη γνώμη σου για το παραπάνω, δε σου ζητάω να μου πεις αν κατάλαβες το σκοπό του καταλόγου.

Όταν διαγράφεις μια προσωπική σελίδα χρήστη (όπως η παραπάνω) οφείλεις ως διαχειριστής να παρουσιάσεις μια πολιτική με την οποία διαγράφεται. Οφείλεις να βάζεις στην άκρη τις προσωπικές σου εκτιμήσεις, ακόμα και αν συμπίπτουν με εκτιμήσεις περισσότερων χρηστών και να παρουσιάσεις μια πολιτική, σύμφωνα με την οποία το περιεχόμενο που διαγράφεις δεν επιτρέπεται στη σελίδα χρήστη μου. Σε παρακαλώ να επαναφέρεις τη σελίδα άμεσα.--lady 15:35, 6 Οκτωβρίου 2008 (UTC)


Η παραπάνω συζήτηση κατέδειξε και τα ανύπαρκτα κριτήρια δημιουργίας του καταλόγου και το ότι αυθαίρετα αποφάσισες ότι κάποιοι χρήστες αποχώρησαν χωρίς να συμβαίνει κάτι τέτοιο, ή χωρίς να διευκρινίζεται τι σημαίνει ότι κάποιος "αποχώρησε". Ο σκοπός δεν είναι καθόλου ξεκάθαρος, από την στιγμή που δεν διευκρινίζεις με ποιό τρόπο αυτός ο κατάλογος θα βοηθούσε στον σκοπό που ισχυρίζεσαι (τι νόημα βγάζεις από τον κατάλογο;). Η σελίδα διαγράφηκε επειδή η δημιουργία μιας λίστας χρηστών αποδίδοντάς τους κάτι στο οποίο μπορεί να μη συμφωνούν είναι παραβίαση προσωπικών δεδομένων, και πιθανώς προσβλητικό για κάποιους από αυτούς. Οτιδήποτε άλλο θέλεις για το θέμα, παρακαλώ στην παραπάνω σελίδα συζήτησης. Αν θέλεις να επαναφερθεί μπορείς να το ζητήσεις στην Βικιπαίδεια:Σελίδες για διαγραφή τεκμηριώνοντας γιατί σου χρειάζεται ένας τέτοιος κατάλογος για τον σκοπό που αναφέρεις. —— Geraki ΣΜ 18:37, 6 Οκτωβρίου 2008 (UTC)

Αστείο[επεξεργασία κώδικα]

Για κάποιους από ό,τι διαπιστώνω δεν ήταν ποτέ αστείο --The Elder 11:34, 9 Οκτωβρίου 2008 (UTC)

Patseas[επεξεργασία κώδικα]

O Χρήστης:Michalis Patseas θέλει να γίνει Χρήστης:MicPatGr--The Elder 08:51, 11 Οκτωβρίου 2008 (UTC)

Pictogram voting keep.svg Έγινε. — Geraki ΣΜ 15:30, 11 Οκτωβρίου 2008 (UTC)

Geraki καλησπέρα[επεξεργασία κώδικα]

Geraki καλησπέρα. Δες σε παρακαλώ εδώ. Ξέρεις τίποτα εσύ για τον τρόπο που μπορούν να αντικαταστήσουν το logo τους? Αυτό για το υδατογράφημα που λέει ο Flyax? Έχεις καμιά πρόταση καλύτερη για logo (εγώ έκανα μια πολύ πρόχειρα). Ευχαριστώ.--Iordanis 777ακούω 12:16, 11 Οκτωβρίου 2008 (UTC)

Ευχαριστώ Geraki για την αμεση απάντηση. Τελικά το δικό μου δέν είναι ωραίο στα 135Χ155 (σπάνε pixel). Το άλλο είναι καλύτερο! Κάνε κάτι κι εσύ!--Iordanis 777ακούω 07:56, 13 Οκτωβρίου 2008 (UTC)

Γεράκι καλημέρα. Κάτι λέω στην αγορά για να βγάλουμε ελεγκτή κάποιον διαχειριστή κοινής αποδοχής και αυξημένης ανανώρισης. Η γνώμη σου ώς χρήστη που έχουν διευρυνθεί τα δικαιώματα σου ποιά είναι. Κοίτα το και σκέψου το βρε Γεράκι πιστεύω είναι κάτι πολύ καλο!--Iordanis 777ακούω 12:46, 20 Οκτωβρίου 2008 (UTC)

Βέλικο Τάρνοβο[επεξεργασία κώδικα]

Γεράκι, σε παρακαλώ δες λίγο το άρθρο Βέλικο Τύρνοβο. Με την επίσημη λατινική γραφή το σνακ "ъ" σε όλες τις λέξεις εκτός από την λέξη "България" γίνεται "α"... Το σωστό, λοιπόν, είναι Βέλικο Τάρνοβο. --Klearchos Kapoutsis 20:44, 13 Οκτωβρίου 2008 (UTC)


Συμφωνώ για το σωστό, και επίσης έτσι γράφεται και στα ελληνικά κείμενα. — Geraki ΣΜ 22:10, 22 Οκτωβρίου 2008 (UTC)

about The Elder[επεξεργασία κώδικα]

Επειδή έχω χάσει επεισόδια θα μου εξηγήσεις τι συμβαίνει με τον Εlder?Tι εννοωει οτι πληρωνεταί?Thanks!--Georged 06:03, 14 Οκτωβρίου 2008 (UTC)

Μυστικές συνεννοήσεις[επεξεργασία κώδικα]

Μίας και με ρωτάς, όχι, δεν είχα καμία μυστική συνεννόηση ούτε με τη Λαίδη ούτε με τον Βασιλειάδη. "Μυστικές" συνεννοήσεις είχα με τον Καλογερόπουλο. Και ξέρεις πολύ καλά ότι δεν έστειλα σε διαφόρους διαχ. αντικρουόμενα μηνήματα για να επιβάλλω την άρση κάποιας φραγής.

Τέλως πάντων. Μπορώ να καταλάβω ότι δεν θες να υιοθετηθεί κάποιο σύστημα επιβεβαίωσης της εμπιστοσύνης προς τους διαχ. μέσω τακτικών ψηφοφοριών (κάθε 1-2 χρόνια), επιπλέον όμως είχα προτίνει οι ανενεργοί διαχ. να χάνουν αυτά τα "έξτρα" κουμπάκια και σε περίπτωση που επανέλθουν να επαναληφθεί η ψηφοφορία (στην περίπτωση που αυτοί το θέλουν). Αυτό δεν μπορώ να καταλάβω γιατί αυτό μπορεί ναοδηγήσει σε πολύ χειρότερες καταστάσεις. Τα γράφω εδώ για να μη παρατείνω περισσότερο τη συζήτηση στην αγορά, εάν διαφωνείς γράψε μου στη δική μου σελίδα (θα προτιμούσα για την περίπτωση των ανενεργών να μου αιτιολογούσες την τυχόν άρνησή σου), εάν συμφωνείς θέσε το πρόβλημα σε συζήτηση-ψηφοφορία, εγώ πλέον δεν πρόκειται να επέμβω και σου ζητώ συγγνώμη εάν σε προσέβαλλα. --Adolapts 07:38, 18 Οκτωβρίου 2008 (UTC)

Το γεγονός ότι στην συζήτηση για συγκεκριμένο διαχειριστή φέρνεις στο πλάι γενικές προτάσεις για διαχειριστές, είναι και αυτό ενδιαφέρον, όταν έχεις ήδη ανανεώσει τουλάχιστον την δική σου εμπιστοσύνη σε αυτόν. Προτάσεις εν μέσω δημιουργημένης αναμπουμπούλας δεν μου αρέσουν και πολύ. Ειλικρινά δεν κατάλαβα, τί εννοείς;

ΥΓ. Επειδή όπως προείπα δεν θέλω να επιβαρρύνω άλλο τη συζήτηση και το αρνητικό κλίμα, θα σου στείλω κάποια στιγμή αργότερα με e-mail για ποίους λόγους οι ανενεργοί διαχ. θα πρέπει να χάνουν τα "εξτρά κουμπάκια". Και σου επαναλαμβάνω δεν είχα καμία μυστική συνεννόηση ούτε με τη Λαίδη ούτε με τον Βασιλειάδη, ότι τους έγραψα υπάρχει στις σελίδες συζητήσεων, δική μου, δική τους (ρώτα και τον Καλ. που τα είδε από την πρώτη στιγμή) --Adolapts 09:56, 18 Οκτωβρίου 2008 (UTC).

Ευχαριστώ[επεξεργασία κώδικα]

Ευχαριστώ πολύ Ιέρακα. Έκανες, παράλληλα, και κάτι περισσότερο: Ο ιστοτόπος έχει πολλές πολλές φωτογραφίες με ελεύθερη χρήση (προϋπόθεση η απλή αναφορά του), οπότε το κέρδος είναι διπλό! Να 'σαι καλά. --Ttzavaras 17:13, 19 Οκτωβρίου 2008 (UTC)

Καλημέρα.[επεξεργασία κώδικα]

ΟΚ.--Iordanis 777ακούω 05:45, 22 Οκτωβρίου 2008 (UTC)


problem[επεξεργασία κώδικα]

Εφτιαξα ενα άρθρο που κάποις του εβαλε το template "αυτο το άρθρο θα πρέπει να ενωθεί με....". Αυτο το άρθρο θα γινει τεράστιο, πολύ μεγαλύτερο απο αυτο που προτείνεται να συνχωνευθεί. Γι αυτό θα ήθελα να το αφαιρέσεις ή να μου δώσεις την άσεια να το κάνω. --Odysseas-spartan-53 16:12, 27 Οκτωβρίου 2008 (UTC)

Υπάρχει ένα...[επεξεργασία κώδικα]

...άρθρο που ζητάει απεγνωσμένα τη συνεισφορά σου.... --Alaniaris 17:26, 28 Οκτωβρίου 2008 (UTC)

Ότι προαιρείσθε! Σιγά σιγά πάντως να μεταφέρω και το υπόλοιπο (έρευνα και διάσωση ανά χώρα) οπότε ίσως εκεί καλύψεις το κομμάτι της Ελλάδας, έστω με εθιμικά - εμπειρικά μέσα! --Alaniaris 17:42, 28 Οκτωβρίου 2008 (UTC)

Κατηγορίες[επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα, πώς μπορούν να προστεθούν οι υποκατηγορίες "Ιστορία της Βραζιλίας" και "Ιστορία της Ολλανδίας" στην κατηγορία "Ιστορία ανα χώρα" ?--Knop92 13:16, 29 Οκτωβρίου 2008 (UTC)

Double[επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα. Ο Χρήστης:ΣτυμφάλιοςΜινωίτης είναι διπλός λογαριασμός του Χρήστης:CuteHappyBrute. Ο χρήστης επέλεξε να διατηρήσει το δεύτερο (CuteHappyBrute), έφραξα αόριστα το πρώτο χωρίς να επιλέξω την αυτόματη φραγή των IP αλλά δεν μπορεί να μπει με το δεύτερο όνομα. Το ξεμπλοκάρω και όποτε έχεις χρόνο ρίχτου μια ματιά. --Alaniaris 20:32, 1 Νοεμβρίου 2008 (UTC)

Please...[επεξεργασία κώδικα]

don't add interwikilinks to pages with interwikilinks herited by a template, cf. [9]. Thanks. --Complex 00:42, 3 Νοεμβρίου 2008 (UTC)

"Εργαλείο"[επεξεργασία κώδικα]

Προσπαθώ εδώ Μενέλαος Καροτσιέρης να προσθέσω την κατηγορία Α.Ε.Κ. και δεν την βαζη μου λεει ηδη υπάρχει, αυτο γινετε πολλύ συχνά. Εχει κάποιο πρόβλημα η ετσι λειτουργει? --✻tony esopi λέγε 19:54, 3 Νοεμβρίου 2008 (UTC)

Firefox χρησιμοποιώ, αλλα μου δημιουργει και καποια προβληματα, ιος? κατι εχει παντως :))) χειροκίνητα δεν υπάρχει προβλημα. Καλως σας βρηκα, καμια φορά οταν φτάνης να είσαι ολη μερα στη "τσίτα" απο το να τσακώνεσε με όλους ειναι χρήσιμες οι διακοπές, όσο και αν κρατήσουν. Ασε που εκανα και γνωριμιες σε ενα παιχνιδι , γνωρισα και παραγοντα του ΑΠΟΕΛ και μου εστειλε και βιβλιο με την ιστορια της ομαδας τσαμπα δωρο !!! εχεχχεεεχ --✻tony esopi λέγε 20:32, 3 Νοεμβρίου 2008 (UTC)

συντεταμένες[επεξεργασία κώδικα]

Καλημέρα. έχω παρατηρήσει, ότι εδώ και λίγο καιρό οι συντεταγμένες στην κορφή δεξιά παν και πέφτουν πάνω στην οριζόντια γραμμή. Συμβαίνει κάτι; --Μυρμηγκάκι 17:21, 5 Νοεμβρίου 2008 (UTC)

το κατάλαβα σήμερα το απόγευμα. Ήταν μάλλον λόγω του «δωρίστε τώρα». --Μυρμηγκάκι 20:26, 5 Νοεμβρίου 2008 (UTC)

Bot flag request[επεξεργασία κώδικα]

Hello, there's been my bot flag request for some time and I just wanted to ask whether you could make any comments or a decision about it. I've already made more than 600 edits at the moment. Thank you. Best regards, --Mercy 10:32, 7 Νοεμβρίου 2008 (UTC)

 • Des ti grafei o Markelos sth selida diagrafhs, thn apanthsh thn ebala kai sth syzhthsh politikhw giati thn aforoyse.--Adolapts 21:44, 9 Νοεμβρίου 2008 (UTC)

Freedomdefined -- updated version 1.1 of the Definition[επεξεργασία κώδικα]

Hello, Geraki. I saw that you made the Greek translation of the Definition of Free Cultural Works. Recently, its last stable version 1.0. was upgraded to 1.1. Can you please update your translation, as well? :-) Thank you very much in advance! Spiritia 13:31, 12 Νοεμβρίου 2008 (UTC)

Παντελής Πασχαλίδης[επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα. Η άδεια δόθηκε από αυτή τη σελίδα; Για δες κι εδώ.--MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 15:45, 24 Νοεμβρίου 2008 (UTC)

Όντως, η κριτική έχει υπογραφή '"Μπ.Ζ." που προφανώς αντιστοιχεί σε "Μπάμπης Ζαφειράτος" οπότε είναι ΟΚ, αλλά το βιογραφικό έχει υπογραφή "Ν.Β." οπότε λογικά είναι διαφορετικού συντάκτη. Ζήτησα διευκρίνιση από τον Μπάμπη. — Geraki ΣΜ 17:01, 24 Νοεμβρίου 2008 (UTC)


Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ[επεξεργασία κώδικα]

Κύριε Πρέσβη, μας κακομαθαίνετε...... SFriendly.gif --Alaniaris 15:29, 30 Νοεμβρίου 2008 (UTC)

Αμερικανική Πολεμική Αεροπορία SMocking.gif --Alaniaris 16:28, 1 Δεκεμβρίου 2008 (UTC)

Μετονομασία[επεξεργασία κώδικα]

Σ΄ευχαριστώ πολύ. Να΄σαι καλά φίλε Geraki. Τα λέμε. --Αστεράκι (T) @(C) 20:57, 2 Δεκεμβρίου 2008 (UTC)

Βιογραφικό[επεξεργασία κώδικα]

Ένα βιογραφικό σας, κ. Γεράκι, για να φτιάξω το άρθρο μόλις γίνετε λαμπρός τραγουδιστής!! :D --Ttzavaras 13:23, 3 Δεκεμβρίου 2008 (UTC)

Πηγή για τα επεισόδια[επεξεργασία κώδικα]

Γεια,Αν διαβάσεις προσεκτικά κάνει αναφορά.Pavlos1988 09:09, 11 Δεκεμβρίου 2008 (UTC)

Εγ'ω έχω παραθέσει την πηγή από το ΣΚΑΙ που λέει:Τέλος, σε Πάτρα και Λάρισα οι πολίτες πήραν το νόμο στα χέρια τους και επιτέθηκαν κατά των κουκουλοφόρων προκειμένου να προστατεύσουν τις περιουσίες τους. http://www.admin.skai.gr/print_article.php?id=103440 Pavlos1988 09:31, 11 Δεκεμβρίου 2008 (UTC)

Παρεξήγηση,σόρι.Νόμιζα πως έσβησες δική μου πηγή Pavlos1988 09:36, 11 Δεκεμβρίου 2008 (UTC)

Βικιπαίδεια:Bots#2008-11-17 – HerculeBot[επεξεργασία κώδικα]

Hello,

My request is open since one month with no objection. Can you give me the bot flag please?

Thanks

--Hercule 14:11, 17 Δεκεμβρίου 2008 (UTC)

Νέα άρθρα[επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα! Τα νέα άρθρα στο twitter τα ανεβάζεις με bot ή χειροκίνητα; Ελπίζω το πρώτο ;) *Αλέξανδρος 19:48, 18 Δεκεμβρίου 2008 (UTC)

Εισαγωγή[επεξεργασία κώδικα]

Γεράκι χρόνια πολλά! Μου κάνεις σε παρακαλώ μια εισαγωγή που έχω ζητήσει; Δε βλέπω άλλο διαχειριστή μέσα...--Κωστής 11:43, 24 Δεκεμβρίου 2008 (UTC)

Κάλαντα[επεξεργασία κώδικα]

Διαφωνώ με τη μετατροπή των άρθρων των καλάντων σε ανακατευθύνσεις. Αφού όμως δε σου αρέσουν ως ανεξάρτητα, τουλάχιστο θα έπρεπε να τα μεταφέρεις ως παραγράφους στα κάλαντα, με το περιεχόμενό τους (δε μιλάω για αυτά των Φώτων που δεν είχαν κείμενο). Με εορταστικούς χαιρετισμούς.--Focal Point 17:05, 25 Δεκεμβρίου 2008 (UTC)

Στην παρούσα περίπτωση δεν τηρήθηκε δυστυχώς η διαδικασία των 2-3 ημερών (Η κοινότητα σε εύλογο χρονικό διάστημα δύο-τριων ημερών μπορεί, εφόσον ο υποψήφιος έχει αποδεχθεί την υποψηφιότητά του, να θέσει ερωτήσεις ή να καταθέσει σχετικές κρίσεις) αφού ο πρώτος ψήφος δόθηκε λίγες ώρες αργότερα οπότε θα ήταν ανόητο (όπως περίπου είπες και ο ίδιος) να θεωρήσουμε οτι η όλη διαδικασία θα έπρεπε να κλείσει σε 7+2 ημέρες. Επέτρεψέ μου βέβαια να σημειώσω οτι θα έπρεπε να είχε τηρηθεί (αλλά αυτό είναι άλλο θέμα). Όσο για το δεύτερο κυρίως έκλεισα τη ψηφοφορία γιατί δεν είχα καμία συμμετοχή σε αυτή οπότε θα ήταν πιο ουδέτερο, σε τελείως βέβαια τυπικό επίπεδο, να την κλείσω εγώ.-Diu 23:14, 26 Δεκεμβρίου 2008 (UTC)

Τα χάπια μου, τα νεύρα μου κι ένα ταξί να φύγω[επεξεργασία κώδικα]

Breakfast of pills.jpg

Αστειεύομαι γιατρέ. Άρχισα αμέσως τη θεραπεία που μου συνέστησες. Τρώω τα χάπια με το κουτάλι. Ευχαριστώ για τις ευχές και τις συμβουλές.--MARKELLOSΧρόνια πολλά 08:56, 27 Δεκεμβρίου 2008 (UTC)

Μια ματιά για... βοήθεια[επεξεργασία κώδικα]

Καλημέρα, καλή χρονιά! SFriendly.gif. Μπορείς να ρίξεις μια ματιά εδώ για να μου πεις αν μπορούμε να ανεβάσουμε φωτογραφίες από το site με άδεια "fair use" όπως των Γερμανικών Αρχείων (some rights reserved); Ευχαριστώ! --Ttzavaras 11:50, 4 Ιανουαρίου 2009 (UTC)

Όχι, δεν δίνουν ελεύθερη άδεια (solely for individual, educational, non-commercial use). Fair use δεν είναι άδεια χρήσης αλλά η χρήση χωρίς άδεια οταν δεν γίνεται διαφορετικά. — Geraki ΣΜ 14:58, 4 Ιανουαρίου 2009 (UTC)

Καλή χρονιά[επεξεργασία κώδικα]

 • Ελπίζω να έχουμε καλή συνεργασία και αυτήν τη χρονιά.

--Vchorozopoulos 22:06, 6 Ιανουαρίου 2009 (UTC)

Έρχαρτ[επεξεργασία κώδικα]

Χα! Καλή της ώρα εκεί που είναι! Να δω πότε θα κλείσω κάποια από τις 32 (!) ανοικτές μεταφράσεις αλλά και πότε θα φιγουράρει κανά πετούμενο στη βιτρίνα, επιφυλάσσομαι! --Alaniaris 18:45, 11 Ιανουαρίου 2009 (UTC)

Πληθυσμός Γαλλίας και άλλα[επεξεργασία κώδικα]

Καλημέρα και καλή χρονιά. Ξεκίνησα και συνεχίζω την ενημέρωση με πληθυσμιακά στοιχεία για το 2008 σε όλα τα κράτη. Στη Γαλλία όμως έχω πρόβλημα - δεν ξέρω αν είναι εντάξει στην κατάταξη να περιλαμβάνουμε και τις υπερπόντιες περιοχές, όπως η Νέα Καληδονία κλπ. Είναι ένα θέμα που στην αγγλική Βικιπαίδεια άλλαξε, τώρα δεν τις έχουν, όμως θα ήθελα να το συζητήσουμε κι εδώ και ζητώ τη γνώμη σου γιατί αφενός ξέρω ότι ασχολείσαι με το θέμα, αφετέρου γιατί είδα ότι έφτιαξες και την Πύλη της Γεωγραφίας. Ποια η γνώμη σου γι' αυτό? Επίσης, για την πυκνότητα του πληθυσμού και τα ΑΕΠ? Πού μπορούμε να βρούμε στοιχεία για όλες τις χώρες εκτός από το CIA World Fact Book? Ποια είναι τα πλέον ενημερωμένα? Τέλος, θα συμφωνούσες να προσθέταμε στο πρότυπο Πληροφορίες χώρας τη Θανατική Ποινή, τον τρόπο οδήγησης, τον αερομεταφορέα και την ηλικία στην οποία χορηγείται δικαίωμα ψήφου? Καλά να περνάς, ----Lemur12 να΄στε καλά 01:00, 15 Ιανουαρίου 2009 (UTC)


Ωχ! Καλημέρα! (ώρα για ύπνο)
Πολλά μου βάζεις. Εν συντομία νομίζω ότι θα πρέπει να περιλαμβάνονται οι υπερπόντιες περιοχές καθώς αποτελούν έδαφος και όχι αποικίες ή άλλες κτήσεις, με την έννοια ότι δεν υπάρχει διαφορετικό καθεστώς για εκείνες τις περιοχές από ότι στην ηπειρωτική Γαλλία, οι κάτοικοι είναι Γάλλοι πολίτες με πλήρη δικαιώματα (π.χ. ένας πολίτης της Νέας Καληδονίας μπορεί να γίνει Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας) και δεν εξαιρούνται από την τελωνειακή ένωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οπωσδήποτε αν δεν περιλαμβάνει αυτές τις περιοχές στην κατάταξη, τότε θα πρέπει να μπουν και αυτές ξεχωριστά, αλλά θα είναι λίγο παράταιρο καθώς δεν είναι ξεχωριστές χώρες (είναι απλά απομακρυσμένες περιφέρειες).
Στο πρότυπο πληροφορίες χώρας νομίζω ότι ήδη έχουν μπει πολλά. Στα κουτιά πληροφοριών πρέπει να μπαίνουν λίγες και οι περισσότερο χρήσιμες πληροφορίες για γρήγορη αναφορά, καλύτερα να μην προσπαθούμε να χώνουμε όλες τις πληροφορίες σε ένα πινακάκι. Οι πληροφορίες που αναφέρεις μπορούν να αναφέρονται σε αντίστοιχες ενότητες (πολιτική, μεταφορές κλπ.). — Geraki ΣΜ 01:19, 15 Ιανουαρίου 2009 (UTC)
Ευχαριστώ, μπορούμε αν θες να τα ξανασυζητήσουμε άλλη ώρα. ----Lemur12 να΄στε καλά 01:31, 15 Ιανουαρίου 2009 (UTC)

Εικόνες[επεξεργασία κώδικα]

Ευχαριστώ για το πολύ ενημερωτικό μήνυμα. Πρόσεξα ήδη τις εικόνες από το Bundesarchiv και θα τις... εκμεταλλευτώ δεόντως. Πράγματι, με το Deathcamps.org κάτι δεν πάει καλά με την άδεια των φωτογραφιών, τις έχω δει και αλλού ως copyrighted (αυτές που είδα αλλού δεν τις ανέβασα βέβαια). Μια και έχουμε πλέον πηγή, σταματώ να χρησιμοποιώ τα deathecamps και USHMM. Και πάλι ευχαριστώ πολύ! --Ttzavaras 06:36, 15 Ιανουαρίου 2009 (UTC)

Και επι τη ευκαιρία... Να'σαι καλά για τις αλλαγές εικόνων που έκανες (όπως στον Χάιντριχ! --Ttzavaras 06:45, 15 Ιανουαρίου 2009 (UTC)

Αλλαγή τίτλου υπάρχοντος άρθρου[επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα. Δεν ξέρω κατά πόσον βρίσκομαι στην κατάλληλη σελίδα, αλλά έχω μια παράκληση και ελπίζω να μπορέσετε να κάνετε κάτι. Θέλω να ζητήσω αλλαγή του τίτλου του άρθρου "Αναγνώστης Σπηλιωτάκης" σε "Σπηλιωτάκης Αναγνώστης" έτσι ώστε να μπορεί να γίνει εύρεσή του με το searchword Σπηλιωτάκης, το οποίο τώρα δεν βγάζει τίποτα. Ευχαριστώ, Γιάννης Σπηλιωτάκης 77.49.89.222 13:59, 15 Ιανουαρίου 2009 (UTC)


Η αναζήτηση περιλαμβάνει αποτελέσματα με μια μικρή καθυστέρηση λίγων ωρών. Δεν υπάρχει πρόβλημα με τον τίτλο, όπως θα διαπιστώσεις ήδη εμφανίζεται στα αποτελέσματα. — Geraki ΣΜ 18:35, 17 Ιανουαρίου 2009 (UTC)

Μήνυμα[επεξεργασία κώδικα]

Αυτό το μήνυμα απευθύνεται μάλλον σε εσένα, αφού εσύ κάνεις το ζαχαροπλάστη για την εορταστική τούρτα.... Βάλε σκούφια, πάρε σαντιγύ και ζωγράφισε :) --Από το διπλανό κατάστημα Ο χασάπης της γειτονιάς σας 17:23, 17 Ιανουαρίου 2009 (UTC)

Έτοιμη η τούρτα! — Geraki ΣΜ 18:36, 17 Ιανουαρίου 2009 (UTC)
ΟΚ!!! άντε να δούμε πότε θα την φάμε! Ευχαριστίες. --Focal Point 19:50, 17 Ιανουαρίου 2009 (UTC)

Χάρτης[επεξεργασία κώδικα]

Ούτως ή άλλως δεν υπήρχε περίπτωση να γίνει μέχρι αύριο. Δώστου - Badseed απάντηση 19:41, 17 Ιανουαρίου 2009 (UTC)

Σωτήρα μου! :) --Alaniaris 11:02, 18 Ιανουαρίου 2009 (UTC)

Μεταβλητές[επεξεργασία κώδικα]

Καλή ιδέα η ξεχωριστή σελίδα.

Όταν έχεις χρόνο (και όρεξη) ρίξε μια ματιά στην Πύλη:Τρέχοντα γεγονότα. Για να συνδέει στο Αθλητικά γεγονότα του 2009/Ιανουάριος έχω γράψει: [[Αθλητικά γεγονότα του {{CURRENTYEAR}}/{{CURRENTMONTHNAME}}|Πρόσφατα αθλητικά γεγονότα]] αλλά συνδέει σε Αθλητικά γεγονότα του 2009/Ιανουαρίου. Έχω κάνει κάτι λάθος ή η μεταβλητή χρησιμοποιήθηκε πολλές φορές στην ίδια σελίδα και κολλάει;

Επίσης με τις μεταβλητές η σελίδα της πύλης έχει αυτοματοποιηθεί και δε χρειάζεται πια ενημέρωση κάθε μήνα. Με μόνη εξαίρεση τη σελίδα Θάνατοι τον Ιανουάριο του 2008. Μεταβλητή για τους μήνες στην αιτιατική δεν υπάρχει, έτσι δεν είναι; Μπορούμε ωστόσο να φτιάξουμε πρότυπο όπως το CURRENTMINUTE;--MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 14:12, 20 Ιανουαρίου 2009 (UTC)

Αυτό είναι ένα παλιό πρόβλημα που βρήκε λύση αλλά δεν την εφαρμόσαμε ακόμη. Η κανονική μεταβλητή για την γενική του μήνα είναι {{CURRENTMONTHNAMEGEN}}. Στα πρώτα χρόνια δεν υπήρχε αυτή η μεταβλητή, και για να δουλεύουν διάφορα πράγματα είχαμε αλλάξει με το χέρι τα ονόματα των μηνών από ονομαστική σε γενική. Τώρα πρέπει να το διορθώσουμε στο φυσιολογικό, δηλαδή η {{CURRENTMONTHNAME}} να βγάζει Ιανουάριος και η {{CURRENTMONTHNAMEGEN}} Ιανουαρίου, αλλά πρέπει πρώτα να αλλάξουν όλες οι σελίδες όπου χρησιμοποιείται η {{CURRENTMONTHNAME}} (να γίνει {{CURRENTMONTHNAMEGEN}} για να συνεχίσουν να δουλεύουν σωστά). Είναι αρκετή δουλίτσα, αλλά αν ξεκινήσουμε κάποτε θα τελειώσουμε. Για αιτιατική δεν υπάρχει μεταβλητή. — Geraki ΣΜ 14:37, 20 Ιανουαρίου 2009 (UTC)

Κενή γραμμή[επεξεργασία κώδικα]

Οκ και είδα την υπογραφή σου στο ΣΓ και προσπαθούσα να καταλάβω τι παίζει. Θα ρίξω μια ματιά αλλά νομίζω ότι δεν είναι άλλο πρότυπο. Καληνύχτα.--MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 21:14, 21 Ιανουαρίου 2009 (UTC)


Ιαπωνικά με ελληνικούς χαρακτήρες[επεξεργασία κώδικα]

Γεια είμαι καινούριος. Έκανα ένα σύστημα απόδοσης των ιαπωνικών με ελληνικούς χαρακτήρες, γιατί παρατήρησα πως πολλά άρθρα είτε κάνουν λάθος στην απόδοση των ιαπωνικών λέξεων με ελληνικούς χαρακτήρες, είτε τους αφήνουν με λατινικούς χαρακτήρες πράγμα πολύ άσχημο. Θα ήθελα να μάθω τι πολιτική ακολουθήται σχετικά με τα άρθρα περί Ιαπωνιάς, γιατί σε άλλα άρθρα βλέπω μόνο ελληνικά και σε άλλα βλέπω μόνο λατινικά. Υποθέτω πως το σωστό θα ήταν να γράφαμε τα πάντα στα ελληνικά, έτσι δεν είναι;

Ωραία! Είναι πολύ σημαντικά άρθρα. Δεν υπάρχει συγκεκριμένη πολιτική, συμφωνώ ότι καλύτερα να γράφονται στα ελληνικά. Σε ονόματα όμως που έχει καθιερωθεί μια συγκεκριμένη γραφή που δεν αντιστοιχεί στην προφορά, πρέπει να χρησιμοποιείται αυτή, μαζί με μια σημείωση για την ορθή προφορά. — Geraki ΣΜ 09:05, 22 Ιανουαρίου 2009 (UTC)

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Αφήνω πάντα τη συνηθισμένη προφορά και εντός παρένθεσης γράφω και "ακριβέστερα ...". Καλή συνέχεια!

Ελληνικό οποσδήποτε, αφού πρόσεξα ότι έχεις σημαντικές γνώσεις στα γιαπωνέζικα. Θα προτιμούσα όμως, δίπλα στο ελληνικό να υπάρχει και το αγγλικό για να γίνεται ευκολότερη η διασταύρωσης της λέξης ή του κειμένου με ξένες βικιπαίδειες. Νομίζω ότι θα είναι ωφέλιμο. --Μυρμηγκάκι 21:57, 22 Ιανουαρίου 2009 (UTC)


-Ωραία. Ελπίζω τα άρθρα που θα γίνουν από δω και πέρα σχετικά με Ιαπωνία να γίνονται στα ελληνικά, συμπεριλαμβανομένων και των τίτλων. Από κει και μετά στην αρχή αναφέρουμε το όνομα στα Ιαπωνικά, μετά την απόδοση με λατινικούς χαρακτήρες, και στη συνέχεια αποδίδουμε τα ιαπωνικά ονόματα με ελληνικούς χαρακτήρες. Είναι πιο εύκολο και πιο γρήγορα έτσι καθώς δε χρειάζεται κάθες τρεις και λίγο να κάνουμε αλλαγή γλώσσας. Σε όλες τις άλλες γλώσσες που είδα, τα ιαπωνικά ονόματα αναφέρονται μόνο στην εκάστοτε γλώσσα, εκτός βέβαια από την πρώτη αναφορά, όπου αναφέρονται συνήθως στα ιαπωνικά και στα αγγλικά. Μόνο η ελληνική έκδοση χρησιμοποιεί τόσο εκτεταμένα το λατινικό αλφάβητο. Το παράδοξο της ιστορίας είναι πως στην ελληνική Βικιπαίδεια και μόνο, ενώ συνήθως τα αγγλικά ονόματα γράφονται με ελληνικούς χαρακτήρες, τα ιαπωνικά ονόματα γράφονται με λατινικούς χαρακτήρες! Πλήρως άναρχη κατάσταση...

Κάνω αρκετά χρόνια ιαπωνικά, οπότε αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα στην απόδοση ιαπωνικών όρων, μη διστάσετε να με ρωτήσετε.

--HIZUMI 01:12, 23 Ιανουαρίου 2009 (UTC)

Το έγραψα και αλλού ας το γράψω και εδώ για σιγουριά.

Ιαπωνικά

 • Παρακαλούνται τα άτομα που μεταφράζουν από τα ιαπωνικά να χρησιμοποιούν το σύστημα απόδοσης της ιαπωνικής γραφής με ελληνικούς χαρακτήρες, έτσι όπως περιγράφεται στο άρθρο για τα χιραγκάνα.
 • Καλό θα ήταν οι τίτλοι των άρθρων να είναι στα ελληνικά, αλλά να αναφέρονται και οι αποδόσεις σε λατινική γραφή καθώς και η αρχική μορφή στα ιαπωνικά, κατά την πρώτη αναφορά της λέξεως.
 • Οι λέξεις που είναι σε λατινική απόδοση θα πρέπει να αναφέρονται μόνο κατά την πρώτη αναφορά της κάθε λέξης και δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται στη συνέχεια εντός του άρθρου.
 • Σε περίπτωση που η πιο γνωστή απόδοση του όρου είναι εσφαλμένη, αναγράφουμε (ακριβέστερα:...) κατά την πρώτη αναφορά του ονόματος.

Για παράδειγμα θέτω το άρθρο για το αϊκίντο.

"Το αϊκίντο (ακριβέστερα:αϊκιντόου) (Ιαπ:合気道) (aikido ή ακριβέστερα aikidou)"

Δηλαδή, τίτλος άρθρου με την επικρατέστερη προφορά στα ελληνικά.

Έπειτα κατά σειρά: 1. Ονομασία στα ελληνικά με έντονα γράμματα. 2. Σε παρένθεση με τον όρο "ακριβέστερα" η σωστότερη απόδοση του όρου στα ελληνικά. 3. Σε παρένθεση με τον όρο "Ιαπ:" η αρχική γραφή του όρου στα ιαπωνικά. 4. Σε παρένθεση η πάγια απόδοση του όρου με λατινικούς χαρακτήρες. 5. Στην ίδια με την προηγούμενη παρένθεση η σωστότερη απόδοση του όρου με λατινικούς χαρακτήρες, αφού πρώτα γράψουμε "ή ακριβέστερα".

(εφόσον πρόκειται για κύριο όνομα, το πρώτο γράμμα σε όλες τις αποδόσεις να είναι κεφαλαίο.)

Εντός του άρθρου χρησιμοποιούμε μόνο την πάγια ελληνική απόδοση του όρου, δηλαδή αϊκίντο, όχι αϊκιντόου.

Αν ο τονισμός μιας ιαπωνικής λέξης είναι άγνωστος, ως πάγιο σύστημα να βάζουμε τον τόνο στην παραλήγουσα.

--HIZUMI 01:50, 23 Ιανουαρίου 2009 (UTC)


Μερικές ακόμα ερωτήσεις. Γενικά δεν έχω ακόμα καταλάβει την πολιτική που υπάρχει στην απόδοση των ξένων λέξεων.(Όχι μόνο με τα ιαπωνικά) Για παράδειγμα ο τίτλος του άρθρου για τη nintendo είναι στα ελληνικά (νιντέντο), ενώ για τη sony παραμένει στα λατινικά. Στα ιαπωνικά, και στις δύο περιπτώσεις ο τίτλος είναι στα ιαπωνικά (δηλαδή και το sony γραμμένο στα ιαπωνικά ως ソニー). Βλέποντας τις άλλες εκδόσεις παρατηρώ ότι κάποιες όπως π.χ. η κινεζική, η εβραϊκή ή η αραβική συνήθως έχουν τους τίτλους των άρθρων στις γραφές τους, ενώ π.χ. στη ρωσική έκδοση, τα ονόματα συνήθως αποδίδονται με λατινικούς χαρακτήρες.

Προσωπικά νομίζω πως θα ήταν καλύτερο να χρησιμοποιούμε την ελληνική απόδοση παντού. Κυρίως για πρακτικούς λόγους. Οι περισσότερες εκδόσεις μεταγράφουν τα πάντα στις γραφές τους. Π.χ. για το bit είδα πως όλοι το γράφουν στις γραφές τους, εκτός από την ελληνική, η οποία δεν ανέφερε καν πως προφέρεται η λέξη. Τουλάχιστον να αναφέρουμε πάντα μια ελληνική προφορά, έστω και λαθεμένη. --HIZUMI 02:23, 23 Ιανουαρίου 2009 (UTC)


Ρίξε μια ματιά στην Βικιπαίδεια:Ονοματοδοσία σελίδων. Προφανώς το νιντέντο είναι λάθος, το nintendo είναι το trademark με το οποίο είναι γνωστό στα ελληνικά. Το bit δεν το γράφει κανείς μπιτ, βεβαίως συμφωνώ ότι μια σημείωση για το πως διαβάζεται κάτι είναι σχεδόν απαραίτητη. Αυτό που θέλω να σημειώσω είναι ότι σε άλλες γλώσσες είναι ευκολότερη η οικεία απόδοση (με την δική τους γραφή δηλαδή) επειδή υπάρχει κάποιος στάνταρ τρόπος γραφής, π.χ. τα ιαπωνικά με λατινικούς χαρακτήρες δεν είναι απλά απόδοση της προφοράς αλλά η γραφή rōmaji χωρίς απαραίτητα να διαβάζεται με την αγγλική ή γαλλική ή γερμανική προφορά του λατινικού αλφάβητου. Αντίστοιχα υπάρχει και κυριλλική γραφή για την ιαπωνική γλώσσα. Προφανώς δεν υπάρχει καθιερωμένη γραφή της ιαπωνικής γλώσσας με ελληνικό αλφάβητο, οπότε αυτό που γίνεται συνήθως (σαφώς λανθασμένα) είναι η μεταγραφή της rōmaji με ελληνικούς χαρακτήρες αποδίδοντας στους φθόγγους την προφορά που έχουν στην αγγλική γλώσσα και όχι στην ιαπωνική. Το ίδιο πρόβλημα έχει παρατηρηθεί και στα κινεζικά όπου για παράδειγμα η γραφή με λατινικούς χαρακτήρες pinyin, Máo Zédōng, αποδίδεται με αγγλική προφορά ως Μάο Ζεντόνγκ ενώ ο φθόγγος Ze στα κινεζικά διαβάζεται τσε και όχι ζε. Το ζήτημα είναι πολύπλοκο και πρέπει να ξεκαθαριστούν οι έννοιες μεταγραφή, φωνητική απόδοση, ρομανοποίηση, στάνταρ γραφές κλπ. πριν δημιουργηθεί μια γενική οδηγία. — Geraki ΣΜ 08:19, 23 Ιανουαρίου 2009 (UTC)

Ναι έχεις δίκιο. Δυστυχώς στην Ελλάδα δεν υπάρχει κάποιο επίσημο σύστημα απόδοσης των ξένων λέξεων και αυτό δημιουργεί αρκετά προβλήματα. Η απόδοση των Ιαπωνικών με ελληνικούς χαρακτήρες είναι καθαρά δική μου επινόηση, γιατί δεν έχω βρει μέχρι σήμερα κανένα σύστημα. Ελπίζω μέσα από τη Βικιπαίδεια να καθιερωθεί (η τουλάχιστον να γίνει αφορμή για ένα επίσημο σύστημα) γιατί στην Ελλάδα δεν έχουμε κάποιο επίσημο φορέα που να κάνει αυτή τη δουλειά. Φαντάσου δεν υπάρχει μία σχολή ιαπωνικών σπουδών, ενώ έχουν όλες οι άλλες χώρες της Ευρώπης. Είναι κρίμα να είμαστε ο μια ζωή ο φτωχός συγγενής. Το ίδιο πρόβλημα ισχύει και με τα κινέζικα. Ευτυχώς τα ιαπωνικά δεν έχουν τόνους και μπορούν να αποδοθούν εύκολα στα ελληνικά. Βέβαια το πρόβλημα δεν είναι μόνο τα ιαπωνικά αλλά κάθε ξένη γλώσσα γιατί δεν υπάρχει κάποιος κανόνας για να γράφουμε τις ξένες λέξεις με ελληνικά γράμματα, ούτε πάλι να γράφουμε τις ελληνικές λέξεις με λατινικούς χαρακτήρες. Αυτό δημιουργεί αρκετά προβλήματα και κάνει τις μεταφράσεις δύσκολες. --HIZUMI 15:28, 23 Ιανουαρίου 2009 (UTC)

Εορτολόγιο[επεξεργασία κώδικα]

Καλημέρα! Θα συγχωνεύσεις και το Ορθόδοξο εορτολόγιο; --Κωστής 08:54, 23 Ιανουαρίου 2009 (UTC)

Προφανώς από εκεί θα συμπληρώσω τα κενά της Πύλης (υπάρχουν μόνο τρεις μήνες), ουσιαστικά το εορτολόγιο κατά μήνα (π.χ. Ορθόδοξο εορτολόγιο Απριλίου) δεν χρειάζεται να μείνει εκεί (είναι βάση δεδομένων) και μπορεί να μετακινηθεί ολόκληρο, ενώ η ίδια η σελίδα Ορθόδοξο εορτολόγιο που το περιγράφει εορτολόγιο μπορεί να παραμείνει παραπέμποντας προς το εορτολόγιο από την Εκκλησία της Ελλάδος για λεπτομέρειες. — Geraki ΣΜ 09:09, 23 Ιανουαρίου 2009 (UTC)
ΟΚ. Μάλλον όμως θα πρέπει να μεταφέρεις και τους τρεις μήνες που ήδη υπάρχουν διότι το εορτολόγιο ανά μήνα ενημερωνόταν ως τώρα με links σε λήμματα, κλπ.--Κωστής 09:15, 23 Ιανουαρίου 2009 (UTC)
Είναι οικονομικότερο και ευκολότερο να γίνουν οι σύνδεσμοι χειροκίνητα, δεν είναι σε πολλές ημέρες. — Geraki ΣΜ 09:41, 23 Ιανουαρίου 2009 (UTC)

Επίσης, αφού έτσι κι αλλιώς είμαστε στην Πύλη Ορθοδοξία και δεν πρόκειται εκεί να μπει εορτολόγιο άλλων δογμάτων, θα πρέπει να αφαιρεθεί και ο σύνδεσμος «Ορθοδοξία» από την κορυφή κάθε ημέρας.--Κωστής 08:56, 23 Ιανουαρίου 2009 (UTC)

Ναι, το έχω υπόψη μου, θα το κάνω με bot. — Geraki ΣΜ 09:09, 23 Ιανουαρίου 2009 (UTC)
ΟΚ. SFriendly.gif--Κωστής 09:15, 23 Ιανουαρίου 2009 (UTC)

Update[επεξεργασία κώδικα]

Πού βρίσκεσαι όσον αφορά το Εορτολόγιο; Θα συγχωνεύσεις εκεί το Ορθόδοξο εορτολόγιο; Θα αφαιρέσεις και το «Ορθοδοξία» από την κορυφή κάθε ημέρας; Θα ήθελα όταν ολοκληρώσεις, να μου πεις για να επιμεληθώ λίγο. Απλά θα ήθελα να είναι σε μια μεριά, να μην ενημερώνουμε διάφορες σελίδες για το ίδιο θέμα.--Κωστής 12:34, 7 Φεβρουαρίου 2009 (UTC)

Δεν ασχολήθηκα γιατί δεν είχα ξαναστίσει το bot μετά από μια επανεγκατάσταση του λειτουργικού και καραμπόλα μεταξύ των partitions SFriendly.gif. Θα ασχοληθώ απόψε, πιστεύω να τελειώσω γρήγορα. — Geraki ΣΜ 17:58, 7 Φεβρουαρίου 2009 (UTC)

Τεχνική ερώτηση[επεξεργασία κώδικα]

Ήθελα να σε ρωτήσω αν γίνεται τεχνικά να συμπεριλάβουμε το παλαιό ημερολόγιο. Δηλαδή εκεί που γράφει σήμερα 9 Φεβρουαρίου, να λέει δίπλα «(Γρηγοριανό ημερολόγιο)» και από κάτω να δείχνει 13 μέρες πίσω και να λέει «(Ιουλιανό ημερολόγιο)». Προσπάθησα να επέμβω στις παραμέτρους, αλλά μου φαίνεται δύσκολο, ιδίως όταν είναι διαφορετικός και ο μήνας. Πες μου σε παρακαλώ αν γίνεται, καθώς το υλικό υπάρχει, και το παλαιό ημερολόγιο χρησιμοποιείται από πολλές Ορθόδοξες Εκκλησίες. Σημείωσε ότι η σερβική έκδοση έχει προσπαθήσει να το κάνει...--Κωστής 08:58, 9 Φεβρουαρίου 2009 (UTC)

Το είχα σκεφτεί, αλλά πράγματι φαίνεται δύσκολο. Θα κάνω μια προσπάθεια. — Geraki ΣΜ 14:35, 9 Φεβρουαρίου 2009 (UTC)
Μόλις μπήκα και το είδα! Τελικά δεν είσαι Γεράκι, είσαι τσακάλι! SFriendly.gif Δείχνει να δουλεύει, αν τελείωσες να κάνω μερικές (αισθητικές) επεμβάσεις; Για το δίσεκτο μην ανησυχείς, ως το 2012 έχουμε χρόνο να βρούμε λύση!--Κωστής 20:05, 9 Φεβρουαρίου 2009 (UTC)

Κινητές εορτές[επεξεργασία κώδικα]

Μετά την τελευταία επιτυχημένη παρέμβασή σου για το παλιό ημερολόγιο, παίρνω το θάρρος να ρωτήσω αν με βάση την ίδια περίπου φόρμουλα μπορούμε να κάνουμε κάτι αντίστοιχο για τις κινητές εορτές. Συγκεκριμένα, αν μπορούσαμε να δίνουμε μια τιμή στο Πάσχα, π.χ. 19 Απριλίου, θα μπορούσε αυτόματα να βγει ολόκληρος ο κύκλος των κινητών, από τις απόκριες ως του Αγίου Πνεύματος, γιατί το σύστημα θα έβγαζε αυτόματα -7=Κυριακή των Βαΐων, -1=Μ. Σαββάτο, +7=Κυριακή του Θωμά, +40=της Αναλήψεως, κλπ. Αν σου δώσω έτοιμη τη λίστα με τις βασικές κινητές εορτές που θέλουμε, το βλέπεις τεχνικά εφικτό να μπορείς να το κάνεις;--Κωστής 23:09, 15 Φεβρουαρίου 2009 (UTC)

Ναι, μπορεί να γίνει, θα βοηθήσει και η προηγούμενη υποδομή που φτιάξαμε. — Geraki ΣΜ 09:09, 16 Φεβρουαρίου 2009 (UTC)
Ωραία! Άρα ετοιμάζω τη λίστα! SFriendly.gif--Κωστής 09:17, 16 Φεβρουαρίου 2009 (UTC)
Προσοχή. Εδώ δεν υπάρχει διαφορά σε παλιο και νέο. Μην ξεχαστείτε. SFriendly.gif--MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 09:19, 16 Φεβρουαρίου 2009 (UTC)
Ναι, βρε! — Geraki ΣΜ 09:26, 16 Φεβρουαρίου 2009 (UTC)
Λοιπόν, έφτιαξα αυτό σε πρώτη φάση, κάνε μια προεργασία και συμπληρώνω. Φυσικά, μου λες αν θες κάτι...--Κωστής 10:09, 22 Φεβρουαρίου 2009 (UTC)
Μπράβο! Αλλά δεν μπορώ να δω πως εμφανίζεται, ως την επόμενη κινητή γιορτή....--Κωστής 19:03, 3 Μαρτίου 2009 (UTC)

Πρότυπο:Ασήμαντο[επεξεργασία κώδικα]

Καλημέρα. Ο σύνδεσμος προς τη διαγραφή νομίζω ότι πρέπει να μην είναι προς τη γρήγορη διαγραφή.--MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 11:26, 24 Ιανουαρίου 2009 (UTC)

Και γιατί διστάζεις να το διορθώσεις; SFriendly.gifGeraki ΣΜ
Δεν ήμουν σίγουρος ότι είχες κάνει «λάθος». Μπορέι να είχες σκεφτεί κάτι καλύτερο.--MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 17:19, 24 Ιανουαρίου 2009 (UTC)

τονυ[επεξεργασία κώδικα]

εδώ --✻tony esopi λέγε 01:30, 25 Ιανουαρίου 2009 (UTC)

Βασικά στη μετατροπή τα μπερδεύω. Αλλα ψαχνωντας σημερα βρήκα αυτο , για εδω δεν θα εχουμε προβλημα ¨))) --✻tony esopi λέγε 14:52, 25 Ιανουαρίου 2009 (UTC)

Birdlife International[επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα. Είναι εύκολο να βάλεις τον αριθμό OTRS στη σελίδα συζήτησης του άρθρου;--MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 18:13, 29 Ιανουαρίου 2009 (UTC)

Ουπς! Έγινε. — Geraki ΣΜ 18:13, 30 Ιανουαρίου 2009 (UTC)

Παναγιώτης Μελτέμης[επεξεργασία κώδικα]

Καλημέρα. Ο χρήστης που επιφόρτωσε το άρθρο θέλει να επεξεργαστεί το περιεχόμενό του ώστε να φύγει η σήμανση {{αυτοβιογραφία}} που έβαλες. Όταν έχεις λίγο χρόνο άφησε ένα σχόλιο για τα σημεία του άρθρου που πιθανώς να μην είναι ουδέτερα στη σελίδα συζήτησης του άρθρου. Ευχαριστώ.--MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 10:43, 31 Ιανουαρίου 2009 (UTC)

Ο χρήστης που επιφόρτωσε το άρθρο είναι ο γιος του, συνεπώς πως θα ξεφύγει από την σύγκρουση ενδιαφέροντος, επεξεργάζοντας και πάλι ο ίδιος το άρθρο; — Geraki ΣΜ 10:58, 31 Ιανουαρίου 2009 (UTC)
Αγνοούσα τη συγγένεια και αφελώς δεν πρόσεξα το ότι το Π.Μ. ήταν ψευδώνυμο.--MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 18:35, 31 Ιανουαρίου 2009 (UTC)

Χαμένο Άρθρο[επεξεργασία κώδικα]

Αγαπητέ Γεράκι, δεν μπορώ να καταλάβω τους ακριβείς λόγους για τους οποίους το άρθρο μου διαγράφτηκε. Δεν είχε κάποια πρωσωπική γνώμη ούτε περιλάμβανε κάτι κλεμμένο από άλλη σελίδα. Ισα, ίσα λόγω του ότι η Βικιπαίδεια είναι μια εγκυκλοπέδεια η οποία ως στόχο έχει να ενημερώνει τον κόσμο για διάφορα θέματα, ανάμεσα σε αυτά συγκαταλέγονται σίγουρα και οι καλλιτέχνες. Η αγγλική Βικιπαίδεια έχει εκατοντάδε άρθρα τέτοιου τύπου. Αν γίνεται απαντήστε μου σύντομα και ξαναεξετάστε το θέμα διαγραφής του άρθρου μου.

Υ.Γ.1 Ακόμη σύμφωνα με τους κανόνες της Βικιπαίδειας, άρθρα τα οποία δεν είναι κύρια προστίθενται σε άλλα μεγαλύτερα, κι αυτή τη στιγμή γράφω ένα στο οποιίο μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο.

Υ.Γ.2 Δεν νομίζω οι βιογραφίες να συγκαταλέγονται σε εκστρατείες διαφήμησης.

Υ.Γ.3 Το άρθρο μπορέι είναι εγκυκλοπαιδικό άρα δεν υπάρχει πρόβλημα με την Αρχή 1.

--Prue 17:45, 31 Ιανουαρίου 2009 (UTC)

Ρητορική ερώτηση[επεξεργασία κώδικα]

Ευχαριστώ για το σχόλιο, αλλά φυσικά η ερώτηση είναι ρητορική. Εγώ το αποδίδω μόνο στις τελευταίες εξηγήσεις σου για creative commons και εθελοντισμό, καθώς βλέπω ότι γενικά λίγος κόσμος έχει διάθεση να προσφέρει σε τέτοιου είδους project.

Η τεχνολογική πρόοδος της Ρουμανίας είναι κάτι συζητήσιμο, μην ξεχνάμε όμως ότι είναι από τις φτωχότερες χώρες της Ε.Ε. και ότι πριν 20 χρόνια αυτοί είχαν ακόμα κομμουνισμό, ενώ εμείς ήμασταν ήδη μια δεκαετία στην Ε.Ε. και είχαμε φάει ήδη την πρώτη παρτίδα ΚΠΣ. Ούτε υπολογιστές κατά κεφαλή πρέπει να είναι σήμερα στη Ρουμανία περισσότεροι από εμάς, ούτε η πρόσβαση στο ίντερνετ φτηνότερη, ούτε η διείσδυση ευρυζωνικότητας μεγαλύτερη. Απλά υπάρχει μεγαλύτερη όρεξη προσφοράς...

Τέλος, το πόσοι άνθρωποι μιλούν μια γλώσσα εξηγεί μόνο ως ένα βαθμό το πόσο πίσω έχουμε μείνει. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η εσθονική βικιπαίδεια: η εσθονική γλώσσα ομιλείται 1,5 εκ, 10% αυτών που ομιλούν ελληνικά. Και όμως, η εσθονική βικιπαίδεια έχει 60.000 λήμματα, 50% περισσότερα από εμάς...--Κωστής 10:10, 11 Φεβρουαρίου 2009 (UTC)

SFriendly.gif Η ερώτηση είναι ρητορική, γιατί δεν την έβαλα στη σελίδα μου για να απαντηθεί, αλλά ως κίνητρο: μήπως και φιλοτιμήσω κανέναν και ανασκουμπωθεί και αρχίσει να γράφει!--Κωστής 08:15, 12 Φεβρουαρίου 2009 (UTC)

Τρέχοντα γεγονότα -Επεξεργασία[επεξεργασία κώδικα]

Προσπάθησα να επεξεργαστώ, δοκιμαστικά, τη σελίδα "τρέχοντα γεγονότα" (π.χ. για να καταγράψω την προχθεσινή (17.2.2009) τρομοκρατική επίθεση στον τηλεοπτικό σταθμό), αλλά στη σχετική σελίδα επεξεργασίας δεν βρήκα πώς θα μπορούσα να το κάνω. Μπορείς, σε παρακαλώ, να μου υποδείξεις το πώς;
Και κάτι ακόμα: Όποια από τα "τρέχοντα γεγονότα" κρίνονται ιδιαίτερα σημαντικά, καλά αντιλαμβάνομται ότι θα ήταν χρήσιμο να καταγράφονται και στις αντίστοιχες ημερομηνίες για τα γεγονότα της κάθε ημέρας;
--Seagull.StefanosΑφήστε απάντηση, σχόλιο ή μήνυμα εδώ 06:43, 19 Φεβρουαρίου 2009 (UTC)


Προβλημα[επεξεργασία κώδικα]

Ριξε μια ματιά [[10]] ο συνδεσμος δεν έπρεπε κανονικα να οδηγει στο αρχειο διαγραφων αφου λέει έτσι ? --✻tony esopi λέγε 00:43, 21 Φεβρουαρίου 2009 (UTC)

Οδηγεί στο αρχείο διαγραφών, ειδικά για τον συγκεκριμένο τίτλο για να μην ψάχνεις σε όλο τον κατάλογο. Π.χ. για το "Χαρα αγνοειται": Κατάλογος διαγραφών. Στο Λαϊς δεν βγάζει τίποτε γιατί δεν υπήρξε, ούτε διαγράφηκε ποτέ (τουλάχιστον με αυτή την ορθογραφία). — Geraki ΣΜ 09:04, 21 Φεβρουαρίου 2009 (UTC)

Κι όμως υπήρξε Κωνσταντίνε. Απλά έκανα μετακίνηση χωρίς τη δημιουργία ανακατεύθυνσης.--MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 11:15, 21 Φεβρουαρίου 2009 (UTC)

Συνεπώς, εξηγείται από το γεγονός ότι το άρθρο εξακολουθεί να υπάρχει υπό άλλο όνομα, και στην βάση δεδομένων δεν υπάρχει κάποια εγγραφή με τον τίτλο Λαϊς. Αφού δεν έγινε καμία διαγραφή, δεν υπάρχει τίποτε για να μπει στο αρχείο διαγραφών. — Geraki ΣΜ 21:54, 21 Φεβρουαρίου 2009 (UTC)

Για περάστε...[επεξεργασία κώδικα]

...μια βόλτα από τα μέρη του Μπαντ να μας ρίξεις και συ καμιά ιδέα, μπας και ξεκινήσει το σφάξιμο πριν τη νηστεία της Σαρακοστής, αλλιώς μας βλέπω μετά το Πάσχα....SMocking.gif --Alaniaris 17:04, 22 Φεβρουαρίου 2009 (UTC)

Κάποιος κατούρησε στο πηγάδι[επεξεργασία κώδικα]

Εγώ ζήτησα την διαγραφή τους φίλτατε. Είδα το τελευταίο σου μήνυμά, και το έκανα Αναφορά στους συντονιστές, για προσβολή μέλους της κοινότητας, ζητώντας την διαγραφή των αναρτήσεων. Έχω κρατήσει print screens εάν τα θέλεις. Η αλήθεια είναι πως έδειξες τον πραγματικό σου εαυτό, και δεν πρόκειται να πέσω στο επίπεδό σου. Η συζήτηση μεταξύ μας τελειώνει εδώ. Εάν θέλεις να συζητήσουμε για πολιτικές της Βικιπαίδειας ή οποιουδήποτε άλλου εγχειρήματος, είσαι ευπρόσδεκτος.--konsnos 16:45, 23 Φεβρουαρίου 2009 (UTC)

Ω, ναι, τα print screens τα θέλω σε παρακαλώ (gerakiπαπάκιgeraki.gr), για να έχω ένα δείγμα από τους πραγματικούς εαυτούς μας και ποιος πρόσβαλλε ποιους. Και μετά να εξηγήσεις στην κοινότητα σε τι θα ωφελούσε την Βικιπαίδεια το ότι έβγαλες την αντιπάθειά σου για συγκεκριμένους χρήστες, σαμποτάροντας ολόκληρη την Βικιπαίδεια σε ένα άσχετο forum. — Geraki ΣΜ 17:07, 23 Φεβρουαρίου 2009 (UTC)
Προσωπικά δεν με ωφελούσε σε τίποτα. Γνωστοποίηση του προβλήματος έκανα την στιγμή που μιλάγαμε για την Βικιπαίδεια, όπως όταν μιλάμε για ένα μόντεμ αν είναι καλό ή κακό. Σε φόρουμ γίνονται συζητήσεις ανταλλάσσοντας απόψεις, και εσύ αυτό που έκανες ήταν εκφραστική επίθεση.--konsnos 17:18, 23 Φεβρουαρίου 2009 (UTC)
Το μένος του χρήστη για τη Βικιπαίδεια είναι γνωστό. Για πες για ποιους συγκεκριμένους χρήστες έβγαλε την αντιπάθειά του ο κύριος και σε ποιο forum?--The Elder 17:17, 23 Φεβρουαρίου 2009 (UTC)
Με λίγα λόγια, στο forum adslgr, και κάτω από το δελτίο τύπου για τα 40000 άρθρα ο konsnos αισθάνθηκε την ανάγκη να πληροφορήσει τους αναγνώστες με το λακωνικό "η ελληνική Βικιπαίδεια έχει πολλά προβλήματα". Βεβαίως, ενώ πρόβλημα με μπαμπούλες δεν είχαν οι 600 ενεργοί χρήστες των τελευταίων 30 ημερών είναι άσχετο, κάθε υποψήφιος συντάκτης θα πρέπει να πληροφορείται ότι οι μπαμπούλες υπάρχουν... — Geraki ΣΜ 20:26, 23 Φεβρουαρίου 2009 (UTC)
Δεκτόν, γνωστός ο ρόλος του και τα νταραβέρια του. Ωστόσο, δεν νομίζω ότι μπορεί να παραμένει εδώ δυσφημίζοντας το εγχείρημα. Πιθανώς ένα ban διάρκειας ενός έτους θα του έδινε τη δυνατότητα να σκεφτεί αν του πηγαίνει το εγχείρημα της Βικιπαίδειας--The Elder 21:45, 23 Φεβρουαρίου 2009 (UTC)

Μαϊντάνεκ[επεξεργασία κώδικα]

Καλημέρα! Μόλις έμαθα ότι το Στρατόπεδο συγκέντρωσης Majdanek προφέρεται σωστά στα ελληνικά "Μαϊντάνεκ" και όχι Μάζντανεκ. Θα ήταν εύκολο να αλλάξεις, σε παρακαλώ, τον τίτλο του άρθρου και το αντίστοιχο στο πρότυπο "Ολοκαύτωμα"; Ευχαριστώ θερμά! --Ttzavaras 09:18, 25 Φεβρουαρίου 2009 (UTC)

Ευχαριστώ!! Την αλλαγή στο πρότυπο την έκανα... Να 'σαι καλά SFriendly.gif--Ttzavaras 20:39, 25 Φεβρουαρίου 2009 (UTC)

Bot flag request[επεξεργασία κώδικα]

Hi there. My bot flag request has been sitting on the bot requests page for a couple of weeks now. Could you please grant it bot status? Thanks, Razorflame 04:34, 2 Μαρτίου 2009 (UTC)

Ανακατευθύνσεις[επεξεργασία κώδικα]

Καταλαβαίνω γιατί δεν έσβησες τα Γεώργιος Τέρτερ Α' και Β' και συγγνώμη για το λάθος μου να τα προτείνω, αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί δεν διέγραψες το Καλιμάν - Ασέν Β', η παύλα είναι τελείως αυθαίρετη. --Egmontaz συζήτηση 09:44, 2 Μαρτίου 2009 (UTC)

Όντως φρικιαστική σύμπτωση! Πάνω που πήγαινα να σχολιάσω ότι είσαι ο πιο γρήγορος διαχειριστής στην άγρια δύση SMocking.gif, αλλά για την παύλα δεν συμφωνώ, με το ίδιο σκεπτικό πρέπει να κρατάμε και ανακατευθύνσεις με άτονους ή/και ανορθόγραφους τίτλους. --Egmontaz συζήτηση 09:55, 2 Μαρτίου 2009 (UTC)
Καλώς, πάσο, έχεις δίκιο, δεν θα κάνουμε και θέμα μία παύλα SFriendly.gif--Egmontaz συζήτηση 10:32, 2 Μαρτίου 2009 (UTC)

Πληροφορίες καλλιτέχνη[επεξεργασία κώδικα]

Ευχαριστώ για την επισήμανση, είχα μάλιστα την απορία με τόσα που έχω βάλει αυτές τις μέρες, γιατί και σε παλιότερα κουτιά που είχαν συμπληρωθεί έβλεπα σημαία στον τόπο γέννησης και θανάτου, που αναφερόταν με μικρή γραμματοσειρά. Δεν έχω άλλα κουτιά να τοποθετήσω, καθώς ήθελα να τελειώσω με την κατηγορία των ηθοποιών, οι οποίοι τώρα έχουν σχεδόν όλοι. Πάντως θα το έχω υπόψιν μου για μελλοντικά πρότυπα.--Veron 15:10, 5 Μαρτίου 2009 (UTC)

Πρότυπο μάχη[επεξεργασία κώδικα]

Χελό! Επειδή θεωρώ ότι το δικό μας πρότυπο είναι λίγο.... ασθενικό σε σχέση με το εγγλέζικο ξαδερφάκι του, είναι δυνατόν να εισάγουμε το αγγλικό και να έρθει να κουμπώσει αυτόματα στα άρθρα που ήδη χρησιμοποιούν το δικό μας, χωρίς να χρειαστεί να περάσουμε τα στοιχεία πάλι χειροκίνητα? Αν όχι, δεν πειράζει. Θενκς! --Alaniaris 17:05, 9 Μαρτίου 2009 (UTC)

Πάντως θα συμβιβαζόμουν με έστω μία αλλαγή του χρώματος (αυτό το περτικαλί κατι μου κάνει...) και την τοποθέτηση του ονόματος της μάχης στην κορυφή πάνω από την εικόνα, αλλά αυτά μπορώ να τα κάνω και εγώ, μέχρι εκεί την παλεύω..... :) --Alaniaris 17:09, 9 Μαρτίου 2009 (UTC)
Βεβαίως και γίνεται αλλά το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι μαζί με αυτό να μαζέψουμε και τα Πρότυπο:Στρατιωτική Διαμάχη και Πρότυπο:Πόλεμος και να γίνει μια σούμα. Είναι καταπληκτικό το πώς ο καθένας μετέφρασε με εντελώς διαφορετικό τρόπο τις μεταβλητές δημιουργώντας ένα χάος. — Geraki ΣΜ 17:15, 9 Μαρτίου 2009 (UTC)
Χμ, το μάχη και πόλεμος είναι σχεδόν τα ίδια. Το πόλεμος πλησιάζει αισθητικά τουλάχιστον το Αγγλικό. Αν ήταν να επιλέξω ανάμεσα στα δύο θα διάλεγα αυτό. Το στρατιωτική διαμάχη χρησιμοποιείται σε ένα μόνο άρθρο. Από ότι είδα το αγγλικό πάντως έχει κάτι if και mif και εσωτερικά πρότυπα και μου θυμίζει μία κουβέντα στην αγορά για πρότυπα Μπαμπούσκες. Να τα συγχωνεύσουμε να ξεμπερδεύουμε? --Alaniaris 17:27, 9 Μαρτίου 2009 (UTC)
Παλεύω με το Μάχη τώρα, για να συγχωνεύσουμε και τα άλλα εκεί. — Geraki ΣΜ 17:28, 9 Μαρτίου 2009 (UTC)

Αν μπορώ να βοηθήσω σε κάτι πες μου --Alaniaris 17:33, 9 Μαρτίου 2009 (UTC)

Είσαι αρχηγός. Με κίνδυνο να με καρατομήσεις, μήπως να εισάγουμε στο μάχη και το πεδίο "σχόλια", για την εισαγωγή σχολίων? --Alaniaris 17:55, 9 Μαρτίου 2009 (UTC)
Να σου χαλάσω χατήρι; Αργότερα όμως, πάω για ψώνια με την gerakinoula (μόλις ξύπνησε). Μπορείς να αλλάξεις τα δύο άρθρα που χρησιμοποιούν τα πρότυπα Πρότυπο:Στρατιωτική Διαμάχη και Πρότυπο:Πόλεμος έτσι ώστε να χρησιμοποιούν το Πρότυπο:Στρατιωτική σύγκρουση, και θα κάνουμε ανακατευθύνσεις ώστε να υπάρχει μόνο ένα πρότυπο. — Geraki ΣΜ 18:14, 9 Μαρτίου 2009 (UTC)
Πες πως έγινε! Τα φιλία μου στη gerakinoula! --Alaniaris 18:17, 9 Μαρτίου 2009 (UTC)