Κατάλογος Ελλήνων βουλευτών (1950)

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Ο παρακάτω κατάλογος περιλαμβάνει τους Βουλευτές που εκλέχτηκαν στην Βουλή των Ελλήνων στις εκλογές της 5ης Μαρτίου 1950 καθώς και τις τυχόν μετεκλογικές μετακινήσεις τους.


Εκλεγέντες βουλευτές ανά κομματικό συνδυασμό[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Λαϊκό Κόμμα (Λ)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Α/Α Όνομα Έτος γέννησης Επάγγελμα Εκλογική περιφέρεια Ψήφοι
1 Κωνσταντίνος Τσαλδάρης (παραιτήθηκε της έδρας)
Μιχαήλ Αιλιανός
-
1896
-
Δικηγόρος
Αθηνών 20.688
7.079
2 Ευστράτιος Αλιπράντης 1904 Γιατρός Κυκλάδων 5.253
3 Γεώργιος Ανδριανόπουλος (παραιτήθηκε από το αξίωμα)
Νικόλαος Γεννηματάς
1903
1887
Δικηγόρος
Δικηγόρος
Πειραιώς και νήσων 4.491
4.248
4 Αθανάσιος Αντωνόπουλος 1896 Δικηγόρος Αχαΐας 5.979
5 Γεώργιος Αριστείδου 1892 Δικηγόρος Φλωρίνης 1.510
6 Αθανάσιος Βασιλειάδης 1898 Κτηματίας Θεσσαλονίκης 5.529
7 Βασίλειος Βασιλικός 1915 Δημοσιογράφος Χαλκιδικής 2.445
8 Σπυρίδων Βελλιανίτης 1898 Δικηγόρος Κερκύρας 2.792
9 Γεώργιος Βογιατζής 1913 Πολιτικός Μηχανικός Ευβοίας 3.737
10 Δημήτριος Βουρδουμπάς 1898 Δικηγόρος Αττικοβοιωτίας 4.568
11 Βασίλειος Βύζας 1895 Δικηγόρος Κοζάνης 3.343
12 Δημήτριος Γιαννόπουλος 1887 Δικηγόρος Αρκαδίας 4.481
13 Χρήστος Γουλόπουλος 1892 Δικηγόρος Κοζάνης 2.762
14 Ανδρέας Δερδεμέζης 1907 Γιατρός Ιωαννίνων 4.593
15 Θεόδωρος Δεσύλλας 1891 Βιομήχανος Κερκύρας 6.317
16 Αλέξανδρος Δημάκης 1892 Δικηγόρος Λακωνίας 2.190
17 Λάμπρος Ευταξίας 1905 Δικηγόρος Φθιωτιδοφωκίδας 6.233
18 Δημήτριος Θεοχαρίδης 1915 Ιδ. Υπάλληλος Θεσσαλονίκης 5.519
19 Γεώργιος Ιωαννίδης 1899 Γιατρός Δωδεκανήσου 1.812
20 Νικόλαος Καζαντζής 1892 Δικηγόρος Ιωαννίνων 2.477
21 Αλέξανδρος Καλαντζάκος 1887 Γιατρός Μεσσηνίας 5.919
22 Κωνσταντίνος Καλκάνης 1885 Δικηγόρος Πρεβέζης και Άρτης 4.947
23 Παναγιώτης Κάντζιας 1900 Βιομήχανος Πειραιώς και νήσων 4.437
24 Αλέξανδρος Καραθόδωρος 1898 Δικηγόρος Θεσσαλονίκης 8.818
25 Κωνσταντίνος Καραμανλής 1907 Δικηγόρος Σερρών 8.541
26 Χρυσόστομος Καραπιπέρης 1912 Δικηγόρος Αιτωλοακαρνανίας 2.456
27 Διονύσιος Καρρέρ 1907 Μηχανικός Ζακύνθου 1.933
28 Εμμανουήλ Κεφαλογιάννης 1914 Δικηγόρος Ηρακλείου 5.640
29 Διονύσιος Κορκολής 1891 Γιατρός Ηλείας 3.559
30 Ιωάννης Κυρόζης 1897 Δικηγόρος Λαρίσης 4.284
31 Φώτιος Κωτούζας 1888 Δικηγόρος Τρικάλων 3.623
32 Γεώργιος Λαζανάς 1889 Δικηγόρος Λέσβου 4.076
33 Δημήτριος Λαντζούνης 1909 Δικηγόρος Μεσσηνίας 4.269
34 Ιωάννης Λύρας 1909 Δικηγόρος Λακωνίας 2.513
35 Μιλτιάδης Μαντάς 1888 Δικηγόρος Αττικοβοιωτίας 4.084
36 Θεόδωρος Μανωλόπουλος 1900 Γιατρός Καβάλας 2.134
37 Ιωάννης Μαρινάκος 1888 Στρατιωτικός γιατρός Αρκαδίας 3.593
38 Βασίλειος Μητσόπουλος 1885 Δικηγόρος Έβρου 1.941
39 Πραξιτέλης Μουντζουρίδης 1885 Δικηγόρος Αργολιδοκορινθίας 4.416
40 Αδαμάντιος Νικολαΐδης 1879 Δικηγόρος Λαρίσης 4.364
41 Φεχμή Χουσαμετίν Οσμανλή 1911 Ράφτης Ροδόπης 2.156
42 Εμμανουήλ Παπαδογιάννης 1889 Δικηγόρος Ρεθύμνης 3.449
43 Γρηγόριος Παπαδόπετρος 1905 Δικηγόρος Χανίων 2.095
44 Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος 1915 Γεωπόνος Κιλκίς 5.475
45 Σταμάτιος Παπάζης 1892 Κτηματίας Θεσσαλονίκης 5.473
46 Αθανάσιος Παπαθανάσης 1885 Δικηγόρος Αιτωλοακαρνανίας 4.123
47 Κωνσταντίνος Παπακωνσταντίνου 1907 Δικηγόρος Αργολιδοκορινθίας 6.159
48 Βασίλειος Παπαρρηγόπουλος 1895 Δικηγόρος Αχαΐας 4.653
49 Αθανάσιος Πέγιος 1893 ; Πέλλης 3.259
50 Πέτρος Πέννας 1902 Δικηγόρος Σερρών 4.884
51 Γεώργιος Πλατής 1897 Δικηγόρος Φθιωτιδοφωκίδας 2.815
52 Ανδρέας Πολεμίδης 1878 Δικηγόρος Χίου 1.971
53 Αριστείδης Πρωτοπαπαδάκης 1903 Ναυπηγός-Μηχανικός Κυκλάδων 6.881
54 Γεώργιος Ράλλης 1918 Δικηγόρος Αθηνών 7.399
55 Χριστόδουλος Ρίζος 1892 Δικηγόρος Πρεβέζης και Άρτης 3.547
56 Κωνσταντίνος Ροδόπουλος 1896 Δικηγόρος Λαρίσης 8.779
57 Βασίλειος Στεφανόπουλος 1904 Δικηγόρος Ηλείας 9.698
58 Στέφανος Χ. Στεφανόπουλος 1898 Οικονομολόγος Ηλείας 10.577
59 Γεώργιος Στράτος 1887 Υποναύαρχος ε.α Αθηνών 9.183
60 Αθανάσιος Ταλιαδούρος 1918 Δικηγόρος Τρικάλων 5.308
61 Κωνσταντίνος Τσαλδάρης 1884 Δικηγόρος Αργολιδοκορινθίας 10.791
62 Πάνος Χατζηπάνος 1885 Δικηγόρος Ευβοίας 5.492

Σημείωση
Στις 16 Νοεμβρίου 1950, 25 βουλευτές του Λαϊκού Κόμματος, δήλωσαν την προσχώρησή τους στην «Ανεξάρτητη Ομάδα Λαϊκών βουλευτών» με κοινοβουλευτικό τους εκπρόσωπο τον Στέφανο Στεφανόπουλο, ενώ στις 22 Ιανουαρίου 1951, δημιουργήθηκε το «Λαϊκόν Ενωτικόν Κόμμα» αποτελούμενο από το «Εθνικό Ενωτικό Κόμμα» του Παναγιώτη Κανελλόπουλου και την «Ανεξάρτητη ομάδα Λαϊκών βουλευτών» του Στέφανου Στεφανόπουλου.

Κόμμα Φιλελευθέρων (Φ)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Α/Α Όνομα Έτος γέννησης Επάγγελμα Εκλογική περιφέρεια Ψήφοι
1 Ευάγγελος Αβέρωφ 1910 Δημοσιογράφος Ιωαννίνων 4.082
2 Γεώργιος Αθανασιάδης - Νόβας 1893 Δημοσιογράφος Αιτωλοακαρνανίας 3.962
3 Κοσμάς Αλεξανδρίδης 1908 Δικηγόρος Σερρών 5.001
4 Απόστολος Αντωνίου 1909 Δικηγόρος Τρικάλων 3.476
5 Γεράσιμος Βασιλειάδης 1888 Πλοίαρχος ε.α. Φθιωτιδοφωκίδας 3.889
6 Μιχαήλ Βεζυρτζόγλου 1899 Εκδότης εφημ. Δράμας 1.271
7 Σοφοκλής Βενιζέλος 1892 Στρατιωτικός Πειραιώς και νήσων 6.505
8 Μανούσος Βολουδάκης 1884 Δικηγόρος Χανίων 4.605
9 Κωνσταντίνος Βουδούρης 1889 Δικηγόρος Μεσσηνίας 3.904
10 Ιωάννης Γκλαβάνης 1891 Βιομήχανος Λαρίσης 5.801
11 Δημήτριος Γόντικας 1888 Δικηγόρος Ηλείας 5.211
12 Ευάγγελος Δασκαλάκης 1902 Γιατρός Ρεθύμνης 5.025
13 Πέτρος Ευριπαίος 1886 Δικηγόρος Κυκλάδων 4.398
14 Φωκίων Ζαΐμης 1899 Δικηγόρος Αχαΐας 4.328
15 Αλέξανδρος Ζάννας 1892 ; Θεσσαλονίκης 4.359
16 Ιωάννης Ζίγδης[1] 1913 Οικονομολόγος Δωδεκανήσου 2.817
17 Λεωνίδας Ιασωνίδης 1882 Δικηγόρος Θεσσαλονίκης 5.080
18 Γρηγόριος Κασιμάτης 1906 Δικηγόρος Αθηνών 5.326
19 Δημήτριος Κασσαβέτης 1915 Δικηγόρος Λαρίσης 3.494
20 Παυσανίας Κατσώτας 1894 Στρατιωτικός Αιτωλοακαρνανίας 3.892
21 Θεόδωρος Κιζάνης 1888 Αξιωματικός Λιμενικού Πειραιώς και νήσων 3.368
22 Εμμανουήλ Κοθρής 1904 Δικηγόρος Λασιθίου 4.174
23 Κωνσταντίνος Κόκκινος 1890 Στρατιωτικός Αργολιδοκορινθίας 4.732
24 Λουκάς Κουτσοπέταλος 1878 Δικηγόρος Αττικοβοιωτίας 4.236
25 Σταύρος Κωστόπουλος (παραιτήθηκε από το αξίωμα)
Ανδρέας Κοκκέβης
1900
1909
Δικηγόρος
Γιατρός
Μεσσηνίας 7.752
3.351
26 Στέλιος Κωτιάδης ; ; Δωδεκανήσων 2.812
27 Εμμανουήλ Λουλακάκης 1893 Δικηγόρος Ηρακλείου 8.002
28 Γεράσιμος Λύχνος 1894 Δημοσιογράφος Κερκύρας 1.831
29 Ευστάθιος Μαλαμίδας 1890 Γιατρός Φθιωτιδοφωκίδας 5.441
30 Γεώργιος Μαύρος 1909 Δικηγόρος Αθηνών 4.795
31 Κωνσταντίνος Μητσοτάκης 1918 Δικηγόρος Χανίων 5.916
32 Βασίλειος Μουράτογλου 1911 Έμπορος Πέλλης 2.611
33 Γεώργιος Μπακατσέλος 1906 Δικηγόρος Θεσσαλονίκης 3.398
34 Νικόλαος Μπακόπουλος 1886 Δικηγόρος Αρκαδίας 3.771
35 Ιωάννης Μπούτος 1925 Δικηγόρος Μεσσηνίας 3.426
36 Σταύρος Νικολαΐδης 1890 Συγγραφέας Καβάλα 1.788
37 Οσμάν Χαβούζ Ουστενέρ 1914 Δερματέμπορος Ροδόπης 4.914
38 Νικόλαος Παπαγεωργίου 1901 Γιατρός Λαρίσης 5.475
39 Δημήτριος Παπαμιχαλόπουλος 1886 Δικηγόρος Λακωνίας 1.929
40 Γεώργιος Πετρακογιώργης 1890 ; Ηρακλείου 6.053
41 Ιωάννης Προκοπάκης 1900 Δικηγόρος Ρεθύμνης 2.820
42 Κωνσταντίνος Ρέντης[2] 1884 Δικηγόρος Αργολιδοκορινθίας 9.210
43 Γεράσιμος Ρουχωτάς 1911 Πολιτικός μηχανικός Κεφαλληνίας 1.728
44 Ιωάννης Σπηλιωτόπουλος 1897 Ελεύθερος επαγγελματίας Θεσσαλονίκης 3.392
45 Γεώργιος Σπυρόπουλος 1886 Γιατρός Φλωρίνης 2.099
46 Ιωάννης Σπύρου 1905 Γιατρός Σάμου 4.099
47 Μιχαήλ Στεφανίδης 1907 Δικηγόρος Ευβοίας 3.377
48 Κωνσταντίνος Ταλιαδούρης 1893 Κτηματίας Κοζάνης 2.596
49 Νικόλαος Τερζόγλου 1881 Γιατρός Χαλκιδικής 1.835
50 Ιωάννης Τιρρής 1899 Γιατρός Έβρου 2.858
51 Θεόδωρος Τρύφων 1892 Βιομήχανος Λέσβου 1.567
52 Γεώργιος Τσαντίρης 1896 Γιατρός Σάμου 2.080
53 Φετά Νουρή 1902 Δημοσιογράφος Ροδόπης 3.433
54 Γεώργιος Φουντουλάκης 1890 Στρατιωτικός Ηρακλείου 5.522
55 Θεόδωρος Χαβίνης 1886 Στρατιωτικός Πρεβέζης και Άρτης 2.877
56 Σοφοκλής Βενιζέλος (παραιτήθηκε της έδρας)
Χαράλαμπος Ψαρρός
-
1887
-
Δικηγόρος
Αθηνών 18.936
4.014

ΕΠΕΚ (εκλογικός συνδυασμός)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Α/Α Όνομα Έτος γέννησης Επάγγελμα Εκλογική περιφέρεια Ψήφοι
1 Στυλιανός Αλλαμανής (κ.π.φ.) 1910 Δικηγόρος Τρικάλων 9.435
2 Γεώργιος Αναγνωστόπουλος (ανεξ.-ΕΠΕΚ) 1903 Δικηγόρος Τρικάλων 8.687
3 Χάκος Ανδρικόπουλος(κ.π.φ.) 1893 Εργολάβος δ.ε. Καβάλας 2.672
4 Γεώργιος Ανδρουλακάκης(ανεξ.-ΕΠΕΚ) 1901 Στρατιωτικός Ηρακλείου 3.205
5 Νικόλαος Πλαστήρας (παραιτήθηκε της έδρας)
Ιωάννης Αποστόλου (κ.π.φ.)
-
1897
-
Δικηγόρος
Θεσσαλονίκης 20.431
3.309
6 Ευάγγελος Αρβανιτάκης (δ.π.κ.) 1907 Γιατρός Ευβοίας 3.817
7 Κωνσταντίνος Βασαρδάνης (κ.π.φ.) 1908 Δικηγόρος Τρικάλων 5.534
8 Ιωάννης Βλαμίδης (κ.π.φ.) 1909 Δικηγόρος Ροδόπης 2.309
9 Απόστολος Βλασακούδης (κ.π.φ.) 1911 Φαρμακοποιός Έβρου 3.606
10 Γεώργιος Βοραζάνης (κ.π.φ.) 1890 Δικηγόρος Δράμας 4.401
11 Μίμης - Μιχαήλ Γαληνός (δ.π.κ.) 1911 Κτηματίας Λέσβου 2.290
12 Χριστόδουλος Γοργίας (δ.π.κ.) 1906 Τραπεζικός υπάλληλος Σερρών 3.956
13 Γεώργιος Γρηγορίου (κ.π.φ.) 1909 Ιδιώτης Σάμου 1.600
14 Ιωάννης Δημητρόπουλος (κ.π.φ.) 1911 ; Μεσσηνίας 2.570
15 Ανδρέας Ζάκκας (κ.π.φ.) 1892 Δικηγόρος Αθηνών 5.956
16 Νικόλαος Πλαστήρας (παραιτήθηκε της έδρας)
Νικόλαος Ζορμπάς (κ.π.φ.)
-
1906
-
Δημοσιογράφος
Χίου 5.872
3.089
17 Ανδρέας Ιωσήφ (κ.π.φ.) 1915 Δημοσιογράφος Αθηνών 5.038
18 Παντελής Καλπακτσόγλου (απεβίωσε 18/7/1951) (κ.π.φ.)
Ηλίας Νόβας (ανεξ.-ΕΠΕΚ)
1899
1902
Επιχειρηματίας
Δικηγόρος
Θεσσαλονίκης 4.708
3.088
19 Γεώργιος Καρτάλης (ανεξ.-ΕΠΕΚ) 1908 Οικονομολόγος Λαρίσης 9.178
20 Νικόλαος Κουπαρούσος (κ.π.φ.) 1888 Φαρμακοποιός Κοζάνης 4.113
21 Ιωάννης Κώνστας (κ.π.φ.) 1900 Στρατιωτικός Χαλκιδικής 2.568
22 Νικόλαος Πλαστήρας (παραιτήθηκε της έδρας)
Κωνσταντίνος Μανέτας (κ.π.φ.)
-
1879
-
Στρατιωτικός
Αθηνών 29.437
4.811
23 Κωνσταντίνος Μαρής (δ.π.κ.) 1912 Δικηγόρος Ηρακλείου 3.615
24 Αθανάσιος Μαυρίδης (κ.π.φ.) 1910 Δικηγόρος Σερρών 5.594
25 Ιωάννης Μελάς (δ.π.κ.) 1905 Δικηγόρος Πειραιώς και νήσων 4.769
26 Σταμάτιος Μερκούρης (δ.π.κ.) 1897 Πολιτευτής Αθηνών 7.628
27 Ιωάννης Μιχαήλ (κ.π.φ.) 1898 Δικηγόρος Θεσαλλονίκης 4.020
28 Εμμανουήλ Μπακλατζής (ανεξ.-ΕΠΕΚ) 1900 Δικηγόρος Χανίων 4.112
29 Γεώργιος Μπουρδάρας (δ.π.κ.) 1888 Δικηγόρος Αιτωλοακαρνανίας 2.251
30 Γεώργιος Παλλάσκας (κ.π.φ.) 1907 Στρατιωτικός Ιωαννίνων 3.517
31 Αλέξανδρος Παπαθανάσης (δ.π.κ.) 1889 Γιατρός Έβρου 3.092
32 Δημήτριος Παπασπύρου (ανεξ.-ΕΠΕΚ) 1902 Δικηγόρος Αττικοβοιωτίας 2.232
33 Μηνάς Πατρίκιος (δ.π.κ.) 1889 Δικηγόρος Θεσσαλονίκης 4.268
34 Νικόλαος Πλαστήρας (κ.π.φ.) 1883 Στρατιωτικός Λαρίσης 17.090
35 Πολυχρόνης Πολυχρονίδης (ανεξ.-ΕΠΕΚ) 1907 Δικηγόρος Χανίων 6.993
36 Αντώνιος Σιτράς (κ.π.φ.) (απεβίωσε 28/7/1951)
Άγγελος Οικονομίδης (ανεξ.-ΕΠΕΚ)
1899
1920
Δικηγόρος
Χημικός Μηχανικός
Λαρίσης 5.384
4.886
37 Λεωνίδας Σπαής (ανεξ.-ΕΠΕΚ) 1892 Στρατιωτικός Πρεβέζης και Άρτης 1.876
38 Γεώργιος Ταρμπάζης (ανεξ.-ΕΠΕΚ) 1899 Πολιτευτής Τρικάλων 5.366
39 Γρηγόριος Τηλικίδης (κ.π.φ.) (απεβίωσε 26/11/1950)
Ζαχαρίας Χατζηϊωάννου (ανεξ.-ΕΠΕΚ)
1893
1911
Καθηγητής Γυμνασίου
Δικηγόρος
Πέλλης 2.753
2.483
40 Μιχαήλ Τοσουνίδης (ανεξ.-ΕΠΕΚ) 1909 Δικηγόρος Κιλκίς 2.683
41 Γεώργιος Τσουδερός (δ.π.κ.) 1896 Γιατρός Ρεθύμνης 3.896
42 Εμμανουήλ Τσουδερός (δ.π.κ.) 1882 Δικηγόρος Πειραιώς και νήσων 12.541
43 Ιωάννης Χαβούτης (κ.π.φ.) 1905 Υποδηματοποιός Πειραιώς και νήσων 3.365
44 Γεώργιος Χατζησταυρής (κ.π.φ.) 1895 Στρατιωτικός Δωδεκανήσου 2.384
45 Μιχαήλ Χλουβεράκης (ανεξ.-ΕΠΕΚ) 1905 Γιατρός Λασιθίου 3.791
  • Σημείωση

Στις 24 Μαΐου 1950 τα κόμματα των Προδευτικών Φιλελεύθερων (Κ.Π.Φ.) και των Δημοκρατικών Φιλελευθέρων (Δ.Π.Κ.) ανακοίνωσαν την ίδρυση του κόμματος της ΕΠΕΚ και συγχώνευσαν τις κοινοβουλευτικές τους ομάδες.

Δημοκρατικό Σοσιαλιστικό Κόμμα (ή Κόμμα Γεωργίου Παπανδρέου) (ΔΣΚ)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Α/Α Όνομα Έτος γέννησης Επάγγελμα Εκλογική περιφέρεια Ψήφοι
1 Άγγελος Αγγελούσης 1915 Δικηγόρος Σερών 2.378
2 Γεώργιος Παπανδρέου (παραιτήθηκε της έδρας)
Δημήτριος Αλιπράντης
-
1909
-
Δημοσιογράφος
Πειραιώς και νήσων 3.743
1.306
3 Αναστάσιος Βγενόπουλος 1898 Δικηγόρος Αχαΐας 4.694
4 Κωνσταντίνος Βλαχοθανάσης 1885 Γιατρός Ευβοίας 4.689
5 Πέτρος Γαρουφαλιάς 1901 Δικηγόρος Πρεβέζης και Άρτης 4.431
6 Γεώργιος Γεώργας 1894 Δικηγόρος Αργολιδοκορινθίας 2.246
7 Ιωάννης Γιαννόπουλος 1894 Δικηγόρος Ηλείας 2.293
8 Κωνσταντίνος Γκότσης 1862 Δικηγόρος Αχαΐας 5.688
9 Νικόλαος Δεληβοριάς 1909 Συνταξιούχος Αρκαδίας 1.417
10 Ευάγγελος Δενδρινός 1910 Πολιτευτής Κεφαλληνίας 2.717
11 Γεώργιος Παπανδρέου (παραιτήθηκε της έδρας)
Ανδρέας Λαμπρόπουλος
-
1885
-
Δικηγόρος
Αθηνών 18.776
4.638
12 Νικόλαος Έξαρχος 1897 Δικηγόρος Τρικάλων 2.761
13 Δημήτριος Ζησόπουλος 1906 Δικηγόρος Κοζάνης 3.388
14 Αύγουστος Θεολογίτης 1892 Κτηματίας Καβάλας 2.915
15 Γεώργιος Κοΐνης 1906 Δικηγόρος Φθιωτιδοφωκίδας 1.723
16 Γεώργιος Παπανδρέου (παραιτήθηκε της έδρας)
Αγαθοκλής Κωνσταντινίδης
-
1904
-
Δικηγόρος
Ιωαννίνων 4.016
1.953
17 Αλέξανδρος Κωστόπουλος 1909 Γιατρός Θεσσαλονίκης 3.729
18 Ηλίας Λαγάκος 1899 Δικηγόρος Λακωνίας 1.236
19 Λάμπρος Λαμπριανίδης 1888 Δικηγόρος Δράμας 2.177
20 Ανδρέας Λαμπρόπουλος (παραιτήθηκε της έδρας)
Κωνσταντίνος Σπηλιόπουλος
-
1900
-
Δικηγόρος
Μεσσηνίας 2.049
2.030
21 Πάρις Λιαρούτσος 1910 Δημοσιογράφος Κυκλάδων 2.085
22 Λεωνίδας Μακκάς 1892 Δημοσιολόγος Αθηνών 5.491
23 Φίλιππος Μανουηλίδης 1884 Πολιτευτής Έβρου 2.341
24 Γεώργιος Μόδης 1886 Δικηγόρος Φλωρίνης 2.226
25 Γεώργιος Παπανδρέου (παραιτήθηκε της έδρας)
Κωνσταντίνος Μπέλλας
-
1913
-
Γεωπόνος
Θεσσαλονίκης 6.206
3.321
26 Δημήτριος Μπερδελής 1899 Γιατρός Αττικοβοιωτίας 2.477
27 Παντελής Μπερτσεκάς 1903 Γιατρός Αργολιδοκορινθίας 1.646
28 Λεωνίδας Μπουρνιάς 1908 Δικηγόρος Χίου 1.951
29 Ηρακλής Παπαθανασιάδης 1901 Δικηγόρος Τρικάλων 1.385
30 Γεώργιος Παπανδρέου 1888 Δικηγόρος Λέσβου 6.537
31 Λυσίμαχος Σαραφιανός 1916 Γιατρός Χαλκιδικής 2.397
32 Γεώργιος Σερπάνος 1907 Δημόσιος Υπάλληλος Αιτωλοακαρνανίας 3.569
33 Θεμιστοκλής Τσάτσος 1906 Δικηγόρος Αθηνών 5.471
34 Κλεομένης Τσιτσάρας 1904 ; Αιτωλοακαρνανίας 3.727
35 Δημήτριος Χατζηγιάννης 1887 Δικηγόρος Λαρίσης 2.061

Δημοκρατική Παράταξις (ΔΠ)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Α/Α Όνομα Έτος γέννησης Επάγγελμα Εκλογική περιφέρεια Ψήφοι
1 Νίκος Βέης (σκ/ελδ) 1884 Ακαδημαϊκός Αθηνών 8.455
2 Γεώργιος Γεωργιάδης (εν.δ.α) 1906 Δικαστικός Δράμας 2.521
3 Ιωάννης Σοφιανόπουλος(παραιτήθηκε της έδρας)
Περικλής Καλλιδόπουλος (απεβίωσε 23/4/1950) (σκ/ελδ)
Ιωάννης Γιαννηκώστας (εν.δ.α)
1887
1873
1880
Δικηγόρος
Στρατιωτικός
Αξιωματικός Π.Ν.
Θεσσαλονίκης 3.696
4 Νεόκοσμος Γρηγοριάδης (κ.α.φ) 1879 Πολιτευτής Σερρών 2.490
5 Χαρίλαος Θυμιογιάννης (εν.δ.α) 1916 Δικηγόρος Θεσσαλονίκης 7.343
6 Λεωνίδας Καραμαούνας (κ.α.φ) 1890 Γιατρός Θεσσαλονίκης 19.397
7 Θείελπις Λευκίας (σκ/ελδ) 1899 Δημοσιογράφος Λέσβου 5.445
8 Απόστολος Μακέδος (σκ/ελδ) 1885 Καπνεργάτης Καβάλας 2.995
9 Εμμανουήλ Μάντακας (κ.α.φ) 1890 Στρατιωτικός Πειραιώς και νήσων 14.945
10 Νεόκοσμος Γρηγοριάδης(παραιτήθηκε της έδρας) (κ.α.φ.)
Ανδρέας Μπικάκης (κ.α.φ)
1879
1902
Πολιτευτής
Δικηγόρος
Αθηνών 32.353
5.872
11 Δημήτριος Ντάγγας (σκ/ελδ) 1905 Δικηγόρος Πειραιώς και νήσων 3.224
12 Ασημάκης Πανσέληνος (σκ/ελδ) 1903 Δικηγόρος Λέσβου 4.611
13 Αλέξανδρος Σβώλος (σκ/ελδ) 1892 Δικηγόρος Θεσσαλονίκης 11.419
14 Ιωάννης Σοφιανόπουλος (απεβίωσε στις 27/7/1951) (εν.δ.α)
Σταύρος Κανελλόπουλος(εν.δ.α)
1887
1904
Δικηγόρος
Δικηγόρος
Αθηνών 36.483
5.068
15 Ηλίας Τσιριμώκος (σκ/ελδ) 1907 Δικηγόρος Αθηνών 8.531
16 Σταμάτιος Χατζήμπεης (κ.α.φ) 1895 Στρατιωτικός Πειραιώς και νήσων 16.661
17 Φίλιππος Χατζήμπεης (κ.α.φ) 1921 Πολιτευτής Αθηνών 16744
18 Διονύσιος Χριστάκος (ανεξάρτητος) 1888 Δικηγόρος Αθηνών 7.212
  • Σημείωση

Ένα μήνα μετά τις εκλογές, και συγκεκριμένα στις 3 Μαΐου 1950, οι 4 βουλευτές της Εν.Δ. Α. ενώθηκαν με τους 6 βουλευτές του Κ.Α.Φ. σε μία κοινοβουλευτική ομάδα υπό την επωνυμία «Ένωσις Δημοκρατικών Αριστερών και Αριστερών Φιλελευθέρων».[3]
Στις 5 Ιουλίου του 1951 οι βουλευτές Λ. Καραμαούνας, Φιλ. Χατζήμπεης, Ανδρ. Μπικάκης, Δ. Χριστάκος και Χ. Θυμογιάννης, μέλη της πολιτικής κίνησης «Δημοκρατικός Συναγερμός» αποτέλεσαν ενίαια κοινοβουλευτική ομάδα.

Πολιτική Ανεξάρτητος Παράταξις (ΠΑΠ)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Α/Α Όνομα Έτος γέννησης Επάγγελμα Εκλογική περιφέρεια Ψήφοι
1 Κωνσταντίνος Αποσκίτης (κ.ε) 1911 Δημόσιος υπάλληλος Αρκαδίας 5.743
2 Λεωνίδας Βρεττάκος (κ.ε) 1905 Γεωπόνος Λακωνίας 3.523
3 Γεώργιος Δεμενόπουλος (απεβίωσε 1/1/1951) (Ελ.Α)
Στέργιος Μπινόπουλος (ανεξ.)
1888
1888
Στρατιωτικός
Στρατιωτικός
Φλωρίνης 1530
1.469
4 Γεώργιος Ζάρας (Ελ.Α) 1915 Αξιωματικός Χωροφυλακής Μεσσηνίας 4.905
5 Αντώνιος Κακκαράς (παραιτήθηκε του αξιώματος) (κ.ε)
Χρήστος Θηβαίος
1896
1901
Γιατρός
Δικηγόρος
Ευβοίας 5.677
1.975
6 Ευάγγελος Καλαντζής (ανεξ) 1904 Δικηγόρος Φθιωτιδοφωκίδας 7.820
7 Κωνσταντίνος Μανιαδάκης (παραιτήθηκε της έδρας)
Κωνσταντίνος Καλαμαράς (Ελ.Α)
-
1896
-
Γιατρός
Αθηνών 11.176
2.414
8 Κωνσταντίνος Κοτζιάς (παραιτήθηκε του αξιώματος) (ανεξ)
Ηλίας Αποσκίτης (κ.ε)
1892
1889
Διαφημιστής
Στρατ. γιατρός
Αθηνών 9.612
2.235
9 Αριστείδης Κρανιάς (Ελ.Α.) 1903 Στρατιωτικός Φθιωτιδοφωκίδας 5.475
10 Κωνσταντίνος Μανιαδάκης (Ελ.Α.) 1893 Στρατιωτικός Αργολιδοκορινθίας 5.991
11 Θεόδωρος Τουρκοβασίλης (παραιτήθηκε της έδρας)
Δημήτριος Μπαρμπαλιάς (κ.ε)
-
1892
-
Αξιωματικός Χωροφυλακής
Αρκαδίας 8.396
3.396
12 Αθανάσιος Μπουκουβάλας (ανεξ) 1889 Δικηγόρος Σερρών 1.872
13 Νικόλαος Μπουραντάς (Ελ.Α) 1900 Αστυνομικός Αττικοβοιωτίας 3.237
14 Παναγιώτης Σταθόπουλος (κ.ε) 1889 Γιατρός Λακωνίας 3.685
15 Νικόλαος Σπέντζας (ανεξ) 1905 Δικηγόρος Μεσσηνίας 5.706
16 Θεόδωρος Τουρκοβασίλης (κ.ε) 1891 Δικηγόρος Θεσσαλονίκης 3.168

Μέτωπον Εθνικής Αναδημιουργίας (ΜΕΑ)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Α/Α Όνομα Έτος γέννησης Επάγγελμα Εκλογική περιφέρεια Ψήφοι
1 Παναγιώτης Κανελλόπουλος
Αχιλλέας Γεροκωστόπουλος (ε.ε.κ)
-
1909
-
Δικηγόρος
Αχαΐας 7.860
3.796
2 Κωνσταντίνος Καλλίας (ε.ε.κ) 1901 Δικηγόρος Ευβοίας 3.021
3 Παναγιώτης Κανελλόπουλος (ε.ε.κ) 1902 Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών 9.230
4 Τιμολέων Πάρρης (ε.ε.κ) 1907 Δικηγόρος Κυκλάδων 2.085
5 Σταύρος Πολυζωγόπουλος (ε.ε.κ) 1894 Δικηγόρος Ηλείας 4.131
6 Αλέξανδρος Σακελλαρίου (π.ε.κ) 1887 Ναύαρχος ε.α Αττικοβοιωτίας 2.838
7 Δημήτριος Τσούμπας (ε.ε.κ) 1907 Τραπεζικός Ηλείας 1.505
  • Σημείωση

Στις 18 Ιανουαρίου 1951 ιδρύθηκε το «Λαϊκό Ενωτικό Κόμμα», με συμμετοχή των βουλευτών του «Εθνικού Ενωτικού Κόμματος» του Π. Κανελλόπουλου και της «Ανεξάρτητης Ομάδας Λαϊκών Βουλευτών» υπό τον Στέφανο Στεφανόπουλο. Από τις 22 Ιανουαρίου 1951 οι βουλευτές ενώθηκαν σε ενιαία κοινοβουλευτική ομάδα.

Εθνικόν Κόμμα Ελλάδος (ΕΚΕ)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Α/Α Όνομα Έτος γέννησης Επάγγελμα Εκλογική περιφέρεια Ψήφοι
1 Ναπολέων Ζέρβας 1891 Στρατιωτικός Ιωαννίνων 4.984
2 Δημήτριος Θανόπουλος 1910 Δικηγόρος Τρικάλων 3.301
3 Ναπολέων Ζέρβας
Ευρυπίδης Καζαντζής
-
1894
-
Δικηγόρος
Πρεβέζης και Άρτης 6.498
3.600
4 Ναπολέων Ζέρβας
Γεώργιος Κακαγιάννης
-
1894
-
Δικηγόρος
Λαρίσης 2.899
2.148
5 Αλέξανδρος Παπαδόπουλος (παραιτήθηκε από το αξίωμα)
Δημήτριος Ιωάννου
1908
1915
Εργολάβος
Στρατιωτικός
Ιωαννίνων 4.195
3.837
6 Νικόλαος Σπεντζάρης 1908 Γιατρός Ηλείας 2.794
7 Στυλιανός Χούτας 1908 Γιατρός Αιτωλοακαρνανίας 6.780

Παράταξις Αγροτών και Εργαζομένων (ΠΑΕ)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Α/Α Όνομα Έτος γέννησης Επάγγελμα Εκλογική περιφέρεια Ψήφοι
1 Δημήτριος Μυλωνάς (σαε) 1911 Αγρότης Καβάλας 1.901
2 Αλέξανδρος Μπαλτατζής (σαε) 1900 Δικηγόρος Ροδόπης 6.548
3 Σταύρος Γουδελής (σαε) 1904 Γεωργός Ροδόπης 3.960

Νέον Κόμμα (Ν)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Α/Α Όνομα Έτος γέννησης Επάγγελμα Εκλογική περιφέρεια Ψήφοι
1 Ανδρέας Στράτος 1905 Δικηγόρος Αιτωλοακαρνανίας 4.993


Εκλεγέντες βουλευτές ανά εκλογική περιφέρεια[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

1.Εκλογική περιφέρεια πρώην δήμου Αθηναίων
Locator map of Athens B2.svg

(περιελάμβανε τις σημερινές εκλογικές περιφέρειες της Α΄ και Β΄ Αθηνών)
Εκλέχτηκαν (κατά σειρά ψήφων) οι:
Ιωάννης Σοφιανόπουλος (ΔΠ)
Νεόκοσμος ΓρηγοριάδηςΑνδρέας Μπικάκης (ΔΠ)
Νικόλαος Πλαστήρας Κωνσταντίνος Μανέτας (ΕΠΕΚ)
Κωνσταντίνος ΤσαλδάρηςΜιχαήλ Αιλιανός (Λ)
Γεώργιος ΠαπανδρέουΑνδρέας Λαμπρόπουλος (ΔΣΚ)
Φίλιππος Χατζήμπεης (ΔΠ)
Σοφοκλής ΒενιζέλοςΧαράλαμπος Ψαρρός (Φ)
Κωνσταντίνος ΜανιαδάκηςΚωνσταντίνος Καλαμαράς (ΠΑΠ)
Κωνσταντίνος Κοτζιάς (ΠΑΠ)
Παναγιώτης Κανελλόπουλος (ΜΕΑ)
Αλέξανδρος ΣβώλοςΔιονύσιος Χριστάκος (ΔΠ)
Γεώργιος Στράτος (Λ)
Ηλίας Τσιριμώκος (ΔΠ)
Νικόλαος Βέης (ΔΠ)
Γεώργιος Ράλλης (Λ)
Σταμάτιος Μερκούρης (ΕΠΕΚ)
Ανδρέας Ζάκκας (ΕΠΕΚ)
Ανδρέας Ιωσήφ (ΕΠΕΚ)
Λέων Μακκάς (ΔΠ)
Θεμιστοκλής Τσάτσος (ΔΠ)
Γρηγόριος Κασιμάτης (Φ)
Γεώργιος Μαύρος (Φ)

4.Εκλογική περιφέρεια Αρκαδίας
GreeceArcadia.png
(περιελάμβανε τις επαρχίες Μαντίνειας, Γορτυνίας, Μεγαλοπόλης και Κυνουρίας)
Εκλέχτηκαν (κατά σειρά ψήφων) οι:
Θεόδωρος ΤουρκοβασίληςΔημήτριος Μπαρμπαλιάς (ΠΑΠ)
Κωνσταντίνος Αποσκίτης (ΠΑΠ)
Δημήτριος Γιαννόπουλος (Λ)
Νικόλαος Μπακόπουλος (Φ)
Ιωάννης Μαρινάκος (Λ)
Νικόλαος Δεληβοριάς (ΔΣΚ)

6.Εκλογική περιφέρεια Αχαΐας
GreeceAchaea.png
(περιελάμβανε τις επαρχίες Πατρών, Αιγιαλείας, και Καλαβρύτων)
Εκλέχτηκαν (κατά σειρά ψήφων) οι:
Παναγιώτης ΚανελλόπουλοςΑχιλλέας Γεροκωστόπουλος (ΜΕΑ)
Αθανάσιος Αντωνόπουλος (Λ)
Κωνσταντίνος Γκότσης (ΔΣΚ)
Αναστάσιος Βγενόπουλος (ΔΣΚ)
Βασίλειος Παπαρρηγόπουλος (Λ)
Φωκίων Ζαΐμης(Φ)

7.Εκλογική περιφέρεια Δράμας
GreeceDrama.png
(περιελάμβανε την ομώνυμη επαρχία)
Εκλέχτηκαν (κατά σειρά ψήφων) οι:
Γεώργιος Βοραζάνης (ΕΠΕΚ)
Γεώργιος Γεωργιάδης (ΔΠ)
Λάμπρος Λαμπριανίδης (ΔΣΚ)
Μιχαήλ Βεζυρτζόγλου (Φ)

9.Εκλογική περιφέρεια Έβρου
GreeceEvros.png
(περιελάμβανε τις επαρχίες Αλεξανδρουπόλεως, Σαμοθράκης, Σουφλίου, Διδυμοτείχου και Ορεστιάδας)
Εκλέχτηκαν (κατά σειρά ψήφων) οι:
Απόστολος Βλασακούδης (ΕΠΕΚ)
Αλέξανδρος Παπαθανάσης (ΕΠΕΚ)
Ιωάννης Τιρρης (Φ)
Φίλιππος Μανουηλίδης (ΔΣΚ)
Βασίλειος Μητσόπουλος(Λ)


10.Εκλογική περιφέρεια Ευβοίας
GreeceEuboea.png
(περιελάμβανε τις επαρχίες Χαλκίδας, Καρυστίας, Ιστιαίας και Σκοπέλου)
Εκλέχτηκαν (κατά σειρά ψήφων) οι:
Αντώνιος Κακκαράς (ΠΑΠ)
Πάνος Χατζηπάνος (Λ)
Κωνσταντίνος Βλαχοθανάσης (ΔΣΚ)
Ευάγγελος Αρβανιτάκης (ΕΠΕΚ)
Γεώργιος Βογιατζής (Λ)
Μιχαήλ Στεφανίδης (Φ)
Κωνσταντίνος Καλλίας (ΜΕΑ)

11.Εκλογική περιφέρεια Ζακύνθου
GreeceZakinthos.png
(περιελάμβανε την επαρχία Ζακύνθου)
Εκλέχτηκαν (κατά σειρά ψήφων) οι:
Διονύσιος Καρρέρ

14.Εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης
GreeceThessalonika.png
(περιελάμβανε τις επαρχίες Θεσσαλονίκης, Λαγκαδά, Ναούσης, Πιερίας και Ημαθίας)
Εκλέχτηκαν (κατά σειρά ψήφων) οι:
Ιωάννης ΣοφιανόπουλοςΠερικλής Καλλιδόπουλος (ΔΠ)
Νικόλαος ΠλαστήραςΙωάννης Αποστόλου
Λεωνίδας Καραμανούνας (ΔΠ)
Αλέξανδρος Σβώλος (ΔΠ)
Αλέξανδρος Καραθόδωρος (Λ)
Χαρίλαος Θυμιογιάννης (ΔΠ)
Γεώργιος ΠαπανδρέουΚωνσταντίνος Μπέλλας
Αθανάσιος Βασιλειάδης (Λ)
Δημήτριος Θεοχαρίδης (Λ)
Σταμάτιος Παπάζης (Λ)
Λεωνίδας Ιασωνίδης (Φ)
Παντελής Καλπακτσόγλου (ΕΠΕΚ)
Αλέξανδρος Ζάννας (Φ)
Μηνάς Πατρίκιος (Φ)
Ιωάννης Μιχαήλ (ΕΠΕΚ)
Γεώργιος Μπακατσέλος (Φ)
Ιωάννης Σπηλιωτόπουλος (Φ)
Θεόδωρος Τουρκοβασίλης (ΠΑΠ)

15.Εκλογική περιφέρεια Ιωαννίνων
GreeceIoannina.png
(περιελάμβανε τις επαρχίες Δωδώνης, Μετσόβου, Κονίτσης, Πωγωνίου, Παραμυθιάς Θυάμιδος και Φιλιατών)
Εκλέχτηκαν (κατά σειρά ψήφων) οι:
Ναπολέων Ζέρβας (ΕΚΕ)
Ανδρέας Δερδεμέζης (Λ)
Αλέξανδρος Παπαδόπουλος (ΕΚΕ)
Ευάγγελος Αβέρωφ (Λ)
Γεώργιος ΠαπανδρέουΑγαθοκλής Κωνσταντινίδης
Γεώργιος Παλάσκας (ΕΠΕΚ)
Νικόλαος Καζαντζής (Λ)

16.Εκλογική περιφέρεια Καβάλας
GreeceKavala.png
(περιελάμβανε τις επαρχίες Καβάλας, Θάσου, Παγγαίου, Νέστου)
Εκλέχτηκαν (κατά σειρά ψήφων) οι:
Απόστολος Μακέδος (ΔΠ)
Αύγουστος Θεολογίτης (ΔΣΚ)
Χάκος Ανδρικόπουλος (ΕΠΕΚ)
θεόδωρος Μανωλόπουλος (Λ)
Δημήτριος Μυλωνάς (ΠΑΕ)
Σταύρος Νικολαΐδης (Φ)

17.Εκλογική περιφέρεια Κέρκυρας
GreeceCorfu.png
(περιελάμβανε τις επαρχίες Κερκύρας και Παξών)
Εκλέχτηκαν (κατά σειρά ψήφων) οι:
Θεόδωρος Δεσύλλας (Λ)
Σπυρίδων Βελλιανίτης (Λ)
Γεράσιμος Λύχνος (Φ)

18.Εκλογική περιφέρεια Κεφαλληνίας
GreeceKefallinia.png
(περιελάμβανε τις επαρχίες Κραναίας, Πάλης, Σάμης και Ιθάκης)
Εκλέχτηκαν (κατά σειρά ψήφων) οι:
Ευάγγελος Δενδρινός (ΔΣΚ)
Γεράσιμος Ρουχωτάς (Φ)


19.Εκλογική περιφέρεια Κιλκίς
GreeceKilkis.png
(περιελάμβανε τις επαρχίες Κιλκίς, και Παιονίας)
Εκλέχτηκαν (κατά σειρά ψήφων) οι:
Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος (Λ)
Μιχαήλ Τοσουνίδης (Φ)

20.Εκλογική περιφέρεια Κοζάνης
Locator map of Kozani (constituency).svg
(περιελάμβανε τις επαρχίες Κοζάνης, Βοΐου , Εορδαίας και Γρεβενών)
Εκλέχτηκαν (κατά σειρά ψήφων) οι:
Νικόλαος Κουπαρούσος (ΕΠΕΚ)
Βασίλειος Βύζας (Λ)
Χρήστος Γουλόπουλος (Λ)
Κωνσταντίνος Ταλιαδούρος (Φ)

21.Εκλογική περιφέρεια Κυκλάδων
GreeceCyclades.png
(περιελάμβανε τις επαρχίες Σύρου, Μήλου, Νάξου, Τήνου, Θήρας, Άνδρου και Κέας)
Εκλέχτηκαν (κατά σειρά ψήφων) οι:
Αριστείδης Πρωτοπαπαδάκης (Λ)
Ευστράτιος Αλιπράντης (Λ)
Πέτρος Ευριπαίος (Φ)
Πάρις Λιαρούτσος (ΔΣΚ)
Τιμολέων Πάρρης (ΜΕΑ)

23.Εκλογική περιφέρεια Λάρισας
GreeceLarissa.png
(περιελάμβανε τις επαρχίες Λαρίσης, Αγιάς, Αλμυρού, Ελασσόνος, Τυρνάβου, Φαρσάλων και Βόλου)
Εκλέχτηκαν (κατά σειρά ψήφων) οι:
Νικόλαος Πλαστήρας (ΕΠΕΚ)
Γεώργιος Καρτάλης (ΕΠΕΚ)
Κωνσταντίνος Ροδόπουλος (Λ)
Ιωάννης Γκλαβάνης (Φ)
Νικόλαος Παπαγεωργίου (Φ)
Αντώνιος Σιτράς (ΕΠΕΚ)
Αδαμάντιος Νικολαΐδης (Λ)
Ιωάννης Κυρόζης (Λ)
Δημήτριος Κασσαβέτης (Φ)
Ναπολέων ΖέρβαςΓεώργιος Κακαγιάννης
Δημήτριος Χατζηγιάννης (ΔΣΚ)

24.Εκλογική περιφέρεια Λασιθίου
GreeceLasithi.png
(περιελάμβανε τις επαρχίες Μιραμπέλου, Λασηθίου, Ιεράπετρας και Σητείας)
Εκλέχτηκαν (κατά σειρά ψήφων) οι:
Ιωσήφ Κούνδουρος (ΠΕΚ)
Μιχαήλ Καταπότης (ΠΕΚ)
Μιχαήλ Κοθρής (ΠΕΚ)


25.Εκλογική περιφέρεια Λέσβου
GreeceLesbos.png
(περιελάμβανε τις επαρχίες Μυτιλήνης, Πλωμαρίου, Μηθύμνης και Λήμνου)
Εκλέχτηκαν (κατά σειρά ψήφων) οι:
Γεώργιος Παπανδρέου (ΔΣΚ)
Θείελπις Λευκίας (ΔΠ)
Ασημάκης Πανσέληνος (ΔΠ)
Γεώργιος Λαζανάς (Λ)
Μιχαήλ Γαληνός (ΕΠΕΚ)
Θεόδωρος Τρύφων (Φ)

27.Εκλογική περιφέρεια Πέλλης
GreecePella.png
(περιελάμβανε τις επαρχίες Εδέσσης, Γιαννιτσών και Αλμωπίας)
Εκλέχτηκαν (κατά σειρά ψήφων) οι:
Αθανάσιος Πέγιος (Λ)
Γρηγόριος Τηλικίδης (ΕΠΕΚ)
Βασίλειος Μουράτογλου (Φ)

28.Εκλογική περιφέρεια Πειραιώς και νήσων
Locator map of Piraeus A.svg Locator map of Piraeus B.svg
(περιελάμβανε τον πρώην Δήμο Πειραιώς, τις επαρχίες Τροιζηνίας, Κυθήρων, Αίγινας, τον Δήμο Σπετσών και την κοινότητα Ύδρας)
Εκλέχτηκαν (κατά σειρά ψήφων) οι:
Σταμάτιος Χατζήμπεης (ΔΠ)
Εμμανουήλ Μάντακας (ΔΠ)
Εμμανουήλ Τσουδερός (ΕΠΕΚ)
Σοφοκλής Βενιζέλος (Φ)
Ιωάννης Μελάς (ΕΠΕΚ)
Γεώργιος Ανδριανόπουλος (Λ)
Παναγιώτης Κάντζιας (Λ)
Γεώργιος ΠαπανδρέουΔημήτριος Αλιπράντης
Θεόδωρος Κιζάνης (Φ)
Ιωάννης Χαβούτης (ΕΠΕΚ)
Δημήτριος Ντάγγας (ΔΠ)


29.Εκλογική περιφέρεια Πρεβέζης και Άρτης
Χάρτης της Εκλογικής περιφέρειας Πρέβεζης, Άρτης και Λευκάδας.png
(περιελάμβανε τις επαρχίες Νικοπόλως (Πρεβέζης), Μαργαριτίου, Φιλιππιάδος, Λευκάδος και Άρτης και Τζουμέρκων)
Εκλέχτηκαν (κατά σειρά ψήφων) οι:
Ναπολέων ΖέρβαςΕυριπίδης Καζαντζής
Κωνσταντίνος Καλκάνης (Λ)
Πέτρος Γαρουφαλιάς (ΔΣΚ)
Χριστόδουλος Ρίζος (Λ)
Θεόδωρος Χαβίνης (Φ)
Λεωνίδας Σπαής (ΕΠΕΚ)

30.Εκλογική περιφέρεια Ρεθύμνου
GreeceRethymno.png
(περιελάμβανε τις επαρχίες Ρεθύμνου, Αγίου Βασιλείου, Αμαρίου, και Μυλοποτάμου)
Εκλέχτηκαν (κατά σειρά ψήφων) οι:
Ευάγγελος Δασκαλάκης (Φ)
Γεώργιος Τσουδερός (ΕΠΕΚ)
Εμμανουήλ Παπαδογιάννης (Λ)
Ιωάννης Προκοπάκης (Φ)

31.Εκλογική περιφέρεια Ροδόπης
GreeceRodhopi.png
(περιελάμβανε τις επαρχίες Ροδόπης, Σαπών και Ξάνθης)
Εκλέχτηκαν (κατά σειρά ψήφων) οι:
Αλέξανδρος Μπαλτατζής (ΠΑΕ)
Οσμάν Χαβούζ Οστενέρ (Φ)
Σταύρος Γουδελής (ΠΑΕ)
Φετά Νουρή (Φ)
Ιωάννης Βλαμίδης (ΕΠΕΚ)
Φεχμή Χουσαμετίν Οσμανλή (Λ)

32.Εκλογική περιφέρεια Σάμου
GreeceSamos.png
(περιελάμβανε τις επαρχίες Σάμου και Ικαρίας)
Εκλέχτηκαν (κατά σειρά ψήφων) οι:
Ιωάννης Σπύρου (Φ)
Γεώργιος Τσαντίρης (Φ)
Γεώργιος Γρηγορίου (ΕΠΕΚ)

36.Εκλογική περιφέρεια Φλώρινας
GreeceFlorina.png
(περιελάμβανε τις επαρχίες Φλώρινας και Καστοριάς)
Εκλέχτηκαν (κατά σειρά ψήφων) οι:
Γεώργιος Μόδης (ΔΣΚ)
Γεώργιος Σπυρόπουλος (Φ)
Γεώργιος Αριστείδου (Λ)
Γεώργιος Δεμενόπουλος(ΠΑΠ)

37.Εκλογική περιφέρεια Χαλκιδικής
GreeceKhalkidhiki.png
(περιελάμβανε τις επαρχίες Χαλκιδικής και Αρναίας]] Εκλέχτηκαν (κατά σειρά ψήφων) οι:
Ιωάννης Κώνστας (ΕΠΕΚ)
Βασίλειος Βασιλικός (Λ)
Λυσίμαχος Σαραφιανός (ΔΣΚ)
Νικόλαος Τερζόγλου (Φ)

39.Εκλογική περιφέρεια Χίου
GreeceChios.png
(περιελάμβανε την επαρχία Χίου)
Εκλέχτηκαν (κατά σειρά ψήφων) οι:
Νικόλαος ΠλαστήραςΝικόλαος Ζορμπάς
Ανδρέας Πολεμίδης (Λ)
Λεωνίδας Μπουρνιάς (ΔΣΚ)

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • «Μητρώον Γερουσιαστών και Βουλευτών 1929 - 1974» [1]
  • «Στατιστική των Βουλευτικών εκλογών της 5ης Μαρτίου 1950», Γενική Στατιστική Υπηρεσία της Ελλάδας [2]

Σημειώσεις και παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Στις 14 Σεπτεμβρίου 1950 αποχώρησε από την κοινοβουλευτική ομάδα, δηλώνοντας «ανεξάρτητος φιλελεύθερος»
  2. Στις 11 Σεπτεμβρίου 1950 αποχώρησε από την κοινοβουλευτική ομάδα, δηλώνοντας «ανεξάρτητος φιλελεύθερος του κέντρου»
  3. https://www.kosmosnf.gr/2017/12/dyo-logia-gia-tin-enosi-dimokratikon-aristeron-en-d-a/