Κατάλογος κωδικών χωρών ΔΟΕ

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) χρησιμοποιεί τους ακόλουθους κωδικούς χωρών τριών γραμμάτων για τους διαγωνιζόμενους στα αθλητικά αγωνίσματα:

AFG Αφγανιστάν
AHO Ολλανδικές Αντίλλες
ALB Αλβανία
ALG Αλγερία
AND Ανδόρρα
ANG Ανγκόλα
ANT Αντίγκουα και Μπαρμπούντα
ARG Αργεντινή
ARM Αρμενία
ARU Αρούμπα
ASA Αμερικανική Σαμόα
AUS Αυστραλία
AUT Αυστρία
AZE Αζερμπαϊτζάν
BAH Μπαχάμες
BAN Μπανγκλαντές
BAR Μπαρμπάντος
BDI Μπουρούντι
BEL Βέλγιο
BEN Μπενίν
BER Βερμούδες
BHU Μπουτάν
BIH Βοσνία και Ερζεγοβίνη
BIZ Μπελίζ
BLR Λευκορωσία
BOL Βολιβία
BOT Μποτσουάνα
BRA Βραζιλία
BRN Μπαχρέιν
BRU Μπρουνέι
BUL Βουλγαρία
BUR Μπουρκίνα Φάσο
CAF Κεντροαφρικανική Δημοκρατία
CAM Καμπότζη
CAN Καναδάς
CAY Κέιμαν Νήσοι
CGO Δημοκρατία του Κονγκό
CHA Τσαντ
CHI Χιλή
CHN Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας
CIV Ακτή Ελεφαντοστού
CMR Καμερούν
COD Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό
COK Νήσοι Κουκ
COL Κολομβία
COM Κομόρες
CPV Πράσινο Ακρωτήριο
CRC Κόστα Ρίκα
CRO Κροατία
CUB Κούβα
CYP Κύπρος
CZE Τσεχία
DEN Δανία
DJI Τζιμπουτί
DMA Δομινίκα
DOM Δομινικανή Δημοκρατία
ECU Ισημερινός
EGY Αίγυπτος
ERI Ερυθραία
ESA Ελ Σαλβαδόρ
ESP Ισπανία
EST Εσθονία
ETH Αιθιοπία
FIJ Φίτζι
FIN Φινλανδία
FRA Γαλλία
FSM Μικρονησία
GAB Γκαμπόν
GAM Γκάμπια
GBR Μεγάλη Βρετανία και Βόρεια Ιρλανδία (Ηνωμένο Βασίλειο)
GBS Γουινέα Μπισσάου
GEO Γεωργία
GEQ Ισημερινή Γουινέα
GER Γερμανία
GHA Γκάνα
GRE Ελλάδα
GRN Γρενάδα
GUA Γουατεμάλα
GUI Γουινέα
GUM Γκουάμ
GUY Γουιάνα
HAI Αϊτή
HKG Χονγκ Κονγκ
HON Ονδούρα
HUN Ουγγαρία
INA Ινδονησία
IND Ινδία
IRI Ιράν
IRL Ιρλανδία
IRQ Ιράκ
ISL Ισλανδία
ISR Ισραήλ
ISV Αμερικανικές Παρθένοι Νήσοι
ITA Ιταλία
IVB Βρετανικές Παρθένοι Νήσοι
JAM Τζαμάικα
JOR Ιορδανία
JPN Ιαπωνία
KAZ Καζακστάν
KEN Κένυα
KGZ Κιργιζία
KIR Κιριμπάτι
KOR Νότια Κορέα
KSA Σαουδική Αραβία
KUW Κουβέιτ
LAO Λάος
LAT Λεττονία
LBA Λιβύη
LBR Λιβερία
LCA Αγία Λουκία
LES Λεσότο
LIB Λίβανος
LIE Λιχτενστάιν
LTU Λιθουανία
LUX Λουξεμβούργο
MAD Μαδαγασκάρη
MAR Μαρόκο
MAS Μαλαισία
MAW Μαλάουι
MDA Μολδαβία
MDV Μαλδίβες
MEX Μεξικό
MGL Μογγολία
MHL Μάρσαλ Νήσοι
MKD ΠΓΔΜ
MLI Μάλι
MLT Μάλτα
MNE Μαυροβούνιο
MON Μονακό
MOZ Μοζαμβίκη
MRI Μαυρίκιος
MTN Μαυριτανία
MYA Μιανμάρ
NAM Ναμίμπια
NCA Νικαράγουα
NED Ολλανδία
NEP Νεπάλ
NGR Νιγηρία
NIG Νίγηρας
NOR Νορβηγία
NRU Ναουρού
NZL Νέα Ζηλανδία
OMA Ομάν
PAK Πακιστάν
PAN Παναμάς
PAR Παραγουάη
PER Περού
PHI Φιλιππίνες
PLE Παλαιστίνη
PLW Παλάου
PNG Παπούα Νέα Γουινέα
POL Πολωνία
POR Πορτογαλία
PRK Βόρεια Κορέα
PUR Πουέρτο Ρίκο
QAT Κατάρ
ROU Ρουμανία
RSA Νότια Αφρική
RUS Ρωσσία
RWA Ρουάντα
SAM Σαμόα
SCG Σερβία και Μαυροβούνιο
SEN Σενεγάλη
SEY Σεϋχέλλες
SIN Σινγκαπούρη
SKN Άγιος Χριστόφορος και Νέβις
SLE Σιέρα Λεόνε
SLO Σλοβενία
SMR Άγιος Μαρίνος
SOL Νησιά Σολομώντα
SOM Σομαλία
SRB Σερβία
SRI Σρι Λάνκα
STP Σάο Τομέ και Πρίνσιπε
SUD Σουδάν
SUI Ελβετία
SUR Σουρινάμ
SVK Σλοβακία
SWE Σουηδία
SWZ Σουαζιλάνδη
SYR Συρία
TAN Τανζανία
TGA Τόνγκα
THA Ταϊλάνδη
TJK Τατζικιστάν
TKM Τουρκμενιστάν
TLS Ανατολικό Τιμόρ
TOG Τόγκο
TPE Κινέζικη Ταϊπέι
TRI Τρινιντάντ και Τομπάγκο
TUN Τυνησία
TUR Τουρκία
TUV Τουβαλού
UAE Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
UGA Ουγκάντα
UKR Ουκρανία
URU Ουρουγουάη
USA Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής
UZB Ουζμπεκιστάν
VAN Βανουάτου
VEN Βενεζουέλα
VIE Βιετνάμ
VIN Άγιος Βικέντιος και Γρεναδίνες
YEM Υεμένη
ZAM Ζάμπια
ZIM Ζιμπάμπουε

Κωδικοί που δε χρησιμοποιούνται πλέον:

EUN Ενοποιημένη Ομάδα (πρώην Σοβιετική Ένωση, 1992)
FRG Δυτική Γερμανία
GDR Ανατολική Γερμανία
TCH Τσεχοσλοβακία
URS Σοβιετική Ένωση
YUG Γιουγκοσλαβία