Κατάλογος χωρών και εδαφών ανά πυκνότητα πληθυσμού

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Η πυκνότητα του πληθυσμού (κάτοικοι ανά χλμ2) ανά χώρα το 2018

Παρατίθεται κατάλογος χωρών ανά πυκνότητα πληθυσμού σε κατοίκους/τ.χλμ.. Τα στοιχεία που ακολουθούν αντιστοιχούν σε περιοχές που περιέχουν και υδάτινες επιφάνειες, όπως λίμνες ή ποταμούς. Τα στοιχεία (η πυκνότητα είναι με στρογγυλοποίηση στις περισσότερες χώρες) για την έκταση και τον πληθυσμό των χωρών είναι βασισμένα στα αντίστοιχα λήμματα: Κατάλογος χωρών ανά πληθυσμό και Κατάλογος χωρών ανά έκταση.

Αυτοδιοικούμενα κρατίδια ή περιοχές υπό αμφισβητούμενο καθεστώς δεν λαμβάνονται υπόψη στην αρίθμηση του καταλόγου αλλά εμφανίζονται προς σύγκριση.

Κατάταξη[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Θέση Χώρα Έκταση (χλμ²) Πληθυσμός Πυκνότητα (Κάτοικοι ανά χλμ²) Σημειώσεις
Κόσμος (μόνο ξηρά) 148.940.000 7.975.000.000 53,5 [1]
Κόσμος (με θάλασσα) 510.072.000 7.975.000.000 15,6 [1]
1 Μακάου (Κίνα) 33 683.700 20.718
2 Μονακό 2 39.050 19.525
3 Σιγκαπούρη 734,4 5.917.600 8.058
4 Χονγκ Κονγκ (Κίνα) 1.114,4 7.503.100 6.733
5 Γιβραλτάρ (ΗΒ) 6,5 34.003 5.231
6 Μπαχρέιν 786,5 1.577.059 2.005
7 Βατικανό 0,44 764 1.736,4
8 Μάλτα 316 542.051 1.715,4
9 Μαλδίβες 298 382.751 1.284,4
10 Άγιος Μαρτίνος (Ολλανδία) 34 42.349 1.245,6
11 Βερμούδες (ΗΒ) 54 63.779 1.181,1
12 Μπανγκλαντές 147.570 171.730.000 1.163,7
13 Κράτος της Παλαιστίνης 6.220 5.548.457 892,0
14 Τζέρσεϊ 119,6 103.200 862,9
15 Μαγιότ (Γαλλία) 374 320.901 858,0
16 Γκέρνσεϊ 78 64.091 821,7
17 Ταϊβάν 36.197 23.416.375 646,9
18 Μπαρμπάντος 430 267.800 622,8
19 Μαυρίκιος 2.040 1.260.379 617,8
20 Αρούμπα (Ολλανδία) 180 107.151 595,3
21 Άγιος Μαρτίνος (Γαλλία) 53 31.477 593,9
22 Ναουρού 21 11.680 556,2
23 Άγιος Μαρίνος 61 33.916 556,0
24 Κομόρες 1.862 969.996 520,9
25 Νότια Κορέα 100.284 51.751.065 516,0
26 Λίβανος 10.452 5.354.000 512,2
27 Ρουάντα 26.338 13.246.394 502,9
28 Άγιος Βαρθολομαίος (Γαλλία) 21 10.464 498,3
29 Ισραήλ 20.770 9.867.400 475,1
30 Μπουρούντι 27.834 12.837.740 461,2
31 Ολλανδία 41.543 17.960.485 432,3
32 Ινδία 3.287.263 1.392.329.000 423,6
33 Αϊτή 27.750 11.725.000 422,5
34 Τουβαλού 26 10.645 409,4
35 Βέλγιο 30.528 11.814.353 387,0
36 Φιλιππίνες 300.000 109.035.343 363,5
37 Ρεϋνιόν (Γαλλία) 2.512 885.700 352,6
38 Πουέρτο Ρίκο (ΗΠΑ) 9.104 3.205.691 352,1
39 Σρι Λάνκα 65.610 22.037.000 335,9
40 Κουρασάο (Ολλανδία) 444 148.925 335,4
41 Ιαπωνία 377.972 123.970.000 328,0
42 Γρενάδα 344 112.579 327,3
43 Μαρτινίκα (Γαλλία) 1.128 349.925 310,2
44 Κέιμαν Νήσοι (ΗΒ) 264 81.546 308,9
45 Πακιστάν 796.095 241.499.431 303,4
46 Βιετνάμ 331.689 100.300.000 302,4
47 Ελ Σαλβαδόρ 21.040 6.338.881 301,3
48 Αγία Λουκία 616 178.696 290,1
49 Άγιος Βικέντιος και Γρεναδίνες 389 110.872 285,0
50 Γκουάμ (ΗΠΑ) 544 153.836 282,8
51 Ηνωμένο Βασίλειο 242.910 67.596.281 278,3
52 Κουβέιτ 17.818 4.793.568 269,0
53 Τρινιντάντ και Τομπάγκο 5.128 1.367.510 266,7
54 Σεϋχέλλες 455 120.581 265,0
55 Λουξεμβούργο 2.586 660.809 255,5
56 Κατάρ 11.637 2.965.952 254,9
57 Αμερικανικές Παρθένοι Νήσοι (ΗΠΑ) 346 87.146 251,9
58 Αμερικανική Σαμόα (ΗΠΑ) 199 49.710 249,8
59 Λίχτενσταϊν 160,5 40.023 249,4
60 Τζαμάικα 10.991 2.726.667 248,1
61 Νιγηρία 923.768 223.805.000 242,3
62 Γερμανία 357.386 84.607.016 236,7
63 Νήσοι Μάρσαλ 181 42.418 234,4
64 Γουαδελούπη (Γαλλία) 1.628 378.561 232,5
65 Αντίγκουα και Μπαρμπούντα 442 100.772 228,0
66 Σάο Τομέ και Πρίνσιπε 1.001 223.648 223,4
67 Δομινικανή Δημοκρατία 48.670 10.771.504 221,3
68 Βόρεια Κορέα 120.538 26.161.000 217,0
69 Ελβετία 41.284 8.931.306 216,3
70 Γκάμπια 11.295 2.417.471 214,0
71 Νεπάλ 147.181 29.164.578 198,2
72 Ιταλία 301.340 58.972.268 195,7
73 Ουγκάντα 241.038 45.562.000 189,0
74 Βρετανικές Παρθένοι Νήσοι (ΗΒ) 151 28.054 185,8
75 Άγιος Χριστόφορος και Νέβις 261 47.755 183,0
76 Ανδόρα 468 85.541 182,8
77 Ανγκουίλα (ΗΒ) 91 15.780 173,4
78 Μαλάουι 118.484 19.809.511 167,2
79 Γουατεμάλα 108.889 17.602.431 161,7
80 Κοσσυφοπέδιο 10.905 1.762.220 161,6
81 Τοκελάου (Νέα Ζηλανδία) 10 1.499 149,9
82 Ομόσπονδες Πολιτείες Μικρονησίας 702 105.198 149,9
83 Κιριμπάτι 811 119.438 147,3
84 Νήσος του Μαν (ΗΒ) 572 84.069 147,0
85 Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας 9.596.961 1.409.670.000 146,9
86 Ινδονησία 1.904.569 278.696.200 146,3
87 Τόγκο 56.785 8.095.498 142,6
88 Δανία 43.094 5.961.249 138,3
89 Τσεχία 78.867 10.900.555 138,2
90 Τόνγκα 747 100.179 134,1
91 Γκάνα 239.032 30.832.019 129,0
92 Ιορδανία 89.342 11.516.000 128,9
93 Ταϊλάνδη 513.120 66.052.615 128,7
94 Συρία 185.180 23.227.000 125,4
95 Πράσινο Ακρωτήριο 4.033 491.233 121,8
96 Γαλλία (ηπειρωτική Γαλλία) 543.965 66.162.000 121,6
97 Υπερδνειστερία 4.163 505.153 121,3
98 Σιέρα Λεόνε 71.740 8.689.601 121,1
99 Πολωνία 312.679 37.620.000 120,3
100 Αζερμπαϊτζάν 86.600 10.187.539 117,6
101 Πορτογαλία 92.090 10.467.366 113,7
102 Μπενίν 112.622 12.606.998 111,9
103 Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα 83.600 9.282.410 111,0
104 Σλοβακία 49.035 5.424.687 110,6
105 Αυστρία 83.870 9.159.993 109,2
106 Τουρκία 783.562 85.372.377 109,0
107 Σλοβενία 20.273 2.123.103 104,7
108 Αίγυπτος 1.002.000 104.462.545 104,3
109 Ουγγαρία 93.028 9.599.744 103,2
110 Κόστα Ρίκα 51.100 5.262.225 103,0
111 Νήσοι Βόρειες Μαριάνες (ΗΠΑ) 464 47.329 102,0
112 Μαλαισία 330.803 33.717.400 101,9
113 Κούβα 109.884 11.089.511 100,9
114 Αρμενία 29.743 2.990.900 100,6
115 Κύπρος 9.251 918.100 99,2
116 Ιράκ 438.317 43.324.000 98,8
117 Δομινίκα 751 73.040 97,3
118 Αιθιοπία 1.104.300 107.334.000 97,2
119 Αλβανία 28.748 2.761.785 96,1
120 Ισπανία 505.992 48.592.909 96,0
121 Καμπότζη 181.035 17.091.464 94,4
122 Σενεγάλη 196.722 18.032.473 91,7
123 Ακτή Ελεφαντοστού 322.463 29.389.150 91,1
124 Ανατολικό Τιμόρ 14.919 1.354.662 90,8
125 BES νησιά (Ολλανδία) 328 29.418 89,7
126 Κένυα 580.367 51.525.602 88,8
127 Ονδούρα 112.492 9.745.149 86,6
128 Σερβία 77.474 6.641.197 85,7 Χωρίς το Κοσσυφοπέδιο
129 Νήσοι Κουκ (Νέα Ζηλανδία) 237 20.200 85,2
130 Μιανμάρ 676.578 56.242.997 83,1
131 Μπουρκίνα Φάσο 274.222 22.752.315 83,0
132 Μαρόκο 446.550 37.022.385 82,9
133 Ουζμπεκιστάν 447.400 36.799.728 82,3
134 Ουαλίς και Φουτουνά (Γαλλία) 142 11.558 81,4
135 Τερκς και Κέικος (ΗΒ) 616 49.309 80,0
136 Ρουμανία 238.391 19.051.562 79,9
137 Ελλάδα 131.957 10.413.982 78,9
138 Μπρουνέι 5.765 445.400 77,3
139 Λεσότο 30.355 2.330.000 76,8
140 Ιρλανδία 70.273 5.281.600 75,2
141 Μολδαβία 33.846 2.512.800 74,2
142 Τυνησία 163.610 11.850.232 72,4
143 Σαμόα 2.842 205.557 72,3
144 Τατζικιστάν 143.100 10.277.100 71,8
145 Βόρεια Μακεδονία 25.713 1.829.954 71,2
146 Εσουατίνι 17.364 1.211.000 69,7
147 Κροατία 56.542 3.855.641 68,2
148 Ουκρανία 603.500 41.130.432 68,2
149 Γαλλική Πολυνησία (Γαλλία) 4.167 278.786 66,9
150 Ισημερινός 256.370 16.938.986 66,1
151 Τανζανία 947.303 61.741.120 65,2
152 Αφγανιστάν 652.230 42.240.000 64,8
153 Μεξικό 1.964.375 126.014.024 64,1
154 Βοσνία Ερζεγοβίνη 51.209 3.277.082 64,0
155 Υεμένη 527.968 31.888.698 60,4
156 Καμερούν 475.442 28.088.845 59,1
157 Βουλγαρία 110.994 6.447.710 58,1
158 Παναμάς 75.320 4.337.406 57,6
159 Ισημερινή Γουινέα 28.051 1.558.160 55,5
160 Γουινέα 245.857 13.261.638 53,9
161 Γεωργία 69.700 3.736.400 53,6
162 Νικαράγουα 130.373 6.803.886 52,2
163 Ιράν 1.648.195 84.055.000 51,0
164 Νότια Αφρική 1.221.037 62.027.503 50,8
165 Γουινέα-Μπισσάου 36.125 1.781.308 49,3
166 Φίτζι 18.274 893.468 48,9
167 Λιβερία 111.370 5.418.000 48,6
168 Μαδαγασκάρη 587.040 28.177.762 48,0
169 Κολομβία 1.141.748 52.215.503 45,7
170 Μοντσεράτ (ΗΒ) 102 4.649 45,6
171 Μαυροβούνιο 13.812 616.695 44,6
172 Λιθουανία 65.300 2.889.491 44,3
173 Λευκορωσία 207.600 9.156.000 44,1
174 Τζιμπουτί 23.200 1.013.179 43,7
175 Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό 2.344.858 102.263.000 43,6
176 Ζιμπάμπουε 390.757 16.430.022 42,0
177 Μοζαμβίκη 801.590 33.244.414 41,5
178 Νήσοι Φερόες (Δανία) 1.396 54.591 39,1
179 Παλάου 459 17.614 38,4
180 Κιργιστάν 199.951 7.161.900 35,8
181 Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής 9.833.517 334.914.895 34,1
182 Ερυθραία 117.600 3.749.000 31,9
183 Βενεζουέλα 916.445 28.838.000 31,5
184 Λάος 236.800 7.443.000 31,4
185 Εσθονία 45.339 1.366.491 30,1
186 Λετονία 64.589 1.863.300 28,8
187 Μπαχάμες 13.878 399.314 28,8
188 Σομαλία 637.657 18.143.000 28,5
189 Αμπχαζία 8.665 244.236 28,2
190 Ανγκόλα 1.246.700 34.094.077 27,3
191 Χιλή 756.102 19.960.889 26,4
192 Περού 1.285.216 33.725.844 26,2
193 Ζάμπια 752.618 19.610.769 26,1
194 Νήσοι Σολομώντα 28.400 734.887 25,9
195 Σουδάν 1.886.068 48.109.000 25,5
196 Παπούα Νέα Γουινέα 462.840 11.781.559 25,5
197 Βανουάτου 12.189 300.019 24,6
198 Σαιν Πιερ και Μικελόν (Γαλλία) 242 5.873 24,3
199 Βραζιλία 8.510.821 203.080.756 23,9
200 Σουηδία 449.964 10.549.287 23,5
201 Ουρουγουάη 176.215 3.566.550 20,2
202 Μπουτάν 38.394 770.276 20,1
203 Νίγηρας 1.267.000 25.369.415 20,0
204 Νέα Ζηλανδία 268.107 5.305.600 19,8
205 Αλγερία 2.381.741 45.400.000 19,1
206 Παραγουάη 406.750 7.554.796 18,6
207 Μάλι 1.240.192 22.395.485 18,1
208 Δημοκρατία του Κονγκό 342.000 6.142.180 18,0
209 Νότιο Σουδάν 619.745 11.089.000 17,9
210 Μπελίζ 22.966 397.483 17,3
211 Αργεντινή 2.780.400 46.654.581 16,8
212 Ομάν 309.500 5.164.356 16,7
213 Φινλανδία 338.145 5.608.218 16,6
214 Σαουδική Αραβία 2.149.690 32.175.224 15,0
215 Νέα Καληδονία (Γαλλία) 18.575 268.510 14,5
216 Τουρκμενιστάν 488.100 7.057.841 14,5
217 Τσαντ 1.284.000 18.675.547 14,5
218 Νότια Οσετία 3.900 56.520 14,5
219 Αγία Ελένη, Ασενσιόν και Τριστάν ντα Κούνια (ΗΒ) 394 5.633 14,3
220 Νορβηγία 385.203 5.550.203 14,4
221 Βολιβία 1.098.580 12.006.031 10,9
222 Κεντροαφρικανική Δημοκρατία 622.984 5.742.000 9,2
223 Γκαμπόν 267.667 2.349.099 8,8
224 Ρωσία 17.098.246 146.447.400 8,6
225 Καζακστάν 2.724.900 20.075.271 7,4
226 Νιούε (Νέα Ζηλανδία) 260 1.784 6,9
227 Μαυριτανία 1.030.700 4.475.683 4,3
228 Μποτσουάνα 581.730 2.359.609 4,1
229 Καναδάς 9.984.670 40.769.890 4,1
230 Λιβύη 1.759.540 6.888.000 3,9
231 Σουρινάμ 163.820 616.500 3,8
232 Ισλανδία 103.000 383.726 3,7
233 Ναμίμπια 825.418 3.022.401 3,7
234 Γουιάνα 214.970 772.975 3,6
235 Γαλλική Γουιάνα (Γαλλία) 83.534 295.385 3,5
236 Αυστραλία 7.688.287 26.821.557 3,5
237 Δυτική Σαχάρα 266.000 587.000 2,2
238 Μογγολία 1.564.100 3.504.741 2,2
239 Νήσοι Φώκλαντ (ΗΒ) 12.173 3.662 0,3
240 Γροιλανδία (Δανία) 2.166.086 56.699 0,03

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]