Κατάλογος χωρών και εδαφών ανά πυκνότητα πληθυσμού

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Παρατίθεται κατάλογος χωρών ανά πυκνότητα πληθυσμού σε κατοίκους/τ.χλμ.. Τα στοιχεία που ακολουθούν αντιστοιχούν σε περιοχές που περιέχουν και υδάτινες επιφάνειες, όπως λίμνες ή ποταμούς. Τα στοιχεία (η πυκνότητα είναι με στρογγυλοποίηση στις περισσότερες χώρες) για την έκταση και τον πληθυσμό των χωρών είναι βασισμένα στα αντίστοιχα λήμματα: Κατάλογος χωρών ανά πληθυσμό και Κατάλογος χωρών ανά έκταση.

Αυτοδιοικούμενα κρατίδια ή περιοχές υπό αμφισβητούμενο καθεστώς δεν λαμβάνονται υπόψη στην αρίθμηση του καταλόγου αλλά εμφανίζονται προς σύγκριση.

Κατάταξη[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Θέση Χώρα Έκταση (km²) Πληθυσμός Πυκνότητα (Κάτοικοι ανά km²) Σημειώσεις
Κόσμος (μόνο ξηρά) 148.940.000 7.470.000.000 50,2 [1]
Κόσμος (με θάλασσα) 510.072.000 7.470.000.000 14,6 [1]
1 Μακάου (Κίνα) 30,5 653.100 21.413
2 Μονακό 2 37.550 18.775
3 Σιγκαπούρη 719,9 5.612.300 7.796
4 Χονγκ Κονγκ (Κίνα) 1.106,3 7.409.800 6.698
5 Γιβραλτάρ (ΗΒ) 6,5 33.573 5.165
6 Μπαχρέιν 770 1.496.300 1.943,2
7 Βατικανό 0,44 800 1.818
8 Μάλτα 316 434.403 1.374,7
9 Μαλδίβες 298 402.071 1.349
10 Άγιος Μαρτίνος (Ολλανδία) 34 40.535 1.192,2
11 Βερμούδες (ΗΒ) 54 64.237 1.190
12 Μπανγκλαντές 147.570 166.368.149 1.127,4
13 Τζέρσεϊ 119,6 104.200 871,2
14 Γκέρνσεϊ 78 62.299 798,7
15 Παλαιστινιακά εδάφη 6.220 4.816.503 774,4
16 Μαγιότ (Γαλλία) 374 256.518 685,9
17 Άγιος Μαρτίνος (Γαλλία) 53 35.107 662,4
18 Ταϊβάν 36.193 23.571.408 651,3
19 Μπαρμπάντος 430 277.821 646,1
20 Μαυρίκιος 2.040 1.264.887 620
21 Λίβανος 10.452 6.093.509 583
22 Αρούμπα (Ολλανδία) 193 111.081 575,5
23 Άγιος Μαρίνος 61 33.328 546,4
24 Νότια Κορέα 100.284 51.635.256 514,9
25 Ναουρού 21 10.084 480,2
26 Ρουάντα 26.338 12.089.721 459
27 Κομόρες 1.862 850.688 456,9
28 Άγιος Βαρθολομαίος (Γαλλία) 21 9.427 448,9
29 Ισραήλ 20.770 8.822.000 424,7
30 Τουβαλού 26 10.782 414,7
31 Ολλανδία 41.543 17.194.974 413,9
32 Ινδία 3.287.240 1.352.890.000 411,6
33 Αϊτή 27.750 11.411.527 411,2
34 Μπουρούντι 27.834 10.681.186 383,7
35 Πουέρτο Ρίκο (ΗΠΑ) 8.870 3.337.177 376,2
36 Βέλγιο 30.528 11.403.187 373,5
37 Κουρασάο (Ολλανδία) 444 160.337 361,1
38 Φιλιππίνες 300.000 107.190.081 357,3
39 Μαρτινίκα (Γαλλία) 1.128 383.911 340,3
40 Ρεϊνιόν (Γαλλία) 2.512 842.767 335,5
41 Ιαπωνία 377.972 126.520.000 334,7
42 Σρι Λάνκα 65.610 21.444.000 326,8
43 Γρενάδα 344 110.910 322,4
44 Ελ Σαλβαδόρ 21.040 6.643.359 315,7
45 Αμερικανικές Παρθένοι Νήσοι (ΗΠΑ) 346 106.405 307,5
46 Νήσοι Μάρσαλ 181 54.880 303,2
47 Γκουάμ (ΗΠΑ) 541 159.358 294,6
48 Βιετνάμ 331.689 94.394.000 284,6
49 Άγιος Βικέντιος και Γρεναδίνες 389 109.557 281,6
50 Αμερικανική Σαμόα (ΗΠΑ) 199 55.519 279
51 Αγία Λουκία 616 169.115 274,5
52 Ηνωμένο Βασίλειο 242.910 65.648.000 270,3
53 Τρινιντάντ και Τομπάγκο 5.128 1.356.633 264,6
54 Πακιστάν 796.095 200.030.000 251,3
55 Τζαμάικα 10.991 2.728.864 248,3
56 Γουαδελούπη (Γαλλία) 1.628 400.186 245,8
57 Λίχτενσταϊν 160 37.815 236,3
58 Λουξεμβούργο 2.586 602.005 232,8
59 Κέιμαν Νήσοι (ΗΒ) 264 61.361 232,4
60 Γερμανία 357.386 82.577.000 231,1
61 Κατάρ 11.627 2.685.053 230,9
62 Κουβέιτ 17.818 4.082.704 229,1
63 Άγιος Χριστόφορος και Νέβις 261 55.850 214
64 Βόρεια Κορέα 120.538 25.610.672 212,5
65 Νιγηρία 923.768 195.875.237 212
66 Δομινικανή Δημοκρατία 48.670 10.266.149 210,9
67 Σεϋχέλλες 455 95.821 210,6
68 Ελβετία 41.284 8.482.200 205,5
69 Ιταλία 301.340 60.497.174 200,8
70 Νεπάλ 147.181 29.218.867 198,5
71 Αντίγκουα και Μπαρμπούντα 442 86.295 195,2
72 Γκάμπια 11.295 2.163.765 191,6
72 Βρετανικές Παρθένοι Νήσοι (ΗΒ) 151 28.054 185,8
74 Σάο Τομέ και Πρίνσιπε 1.001 178.739 178,6
75 Ανδόρα 468 80.209 171,4
76 Κοσσυφοπέδιο 10.908 1.783.531 163,5
77 Μαλάουι 118.484 19.164.728 161,7
78 Ουγκάντα 241.038 38.823.100 161,1
79 Γουατεμάλα 108.889 16.176.133 148,6
80 Ανγκουίλα (ΗΒ) 91 13.452 147,8
81 Ομόσπονδες Πολιτείες Μικρονησίας 702 102.800 146,4
82 Νήσος του Μαν (ΗΒ) 572 83.314 145,7
83 Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας 9.596.961 1.388.470.000 144,7
84 Τοκελάου (Νέα Ζηλανδία) 10 1.411 141,1
85 Ινδονησία 1.904.569 265.015.000 139,1
86 Κιριμπάτι 811 110.136 135,8
87 Πράσινο Ακρωτήριο 4.033 544.081 134,9
88 Τόνγκα 747 100.651 134,7
89 Τσεχία 78.867 10.610.055 134,5
90 Δανία 43.094 5.781.190 134,2
91 Τόγκο 56.785 7.352.000 129,5
92 Ταϊλάνδη 513.120 65.931.550 128,5
93 Γκάνα 238.533 29.614.337 124,2
94 Πολωνία 312.679 38.426.000 122,9
95 Υπερδνειστερία 4.163 505.153 121,3
96 Γαλλία (ηπειρωτική Γαλλία) 543.965 65.035.000 119,6
97 Νήσοι Βόρειες Μαριάνες (ΗΠΑ) 464 53.883 116,1
98 Αζερμπαϊτζάν 86.600 9.898.085 114,3
99 Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα 83.600 9.541.615 114,1
100 Ιορδανία 89.342 10.100.000 113
101 Πορτογαλία 92.090 10.309.573 112
102 Σλοβακία 49.035 5.443.120 111
103 Ουγγαρία 93.028 9.797.561 105,3
104 Αυστρία 83.870 8.823.054 105,2
105 Μολδαβία 33.846 3.550.900 104,9
106 Τουρκία 783.562 80.810.525 103,1
107 Κούβα 109.884 11.239.224 102,3
108 Μπενίν 112.622 11.496.140 102,1
109 Σλοβενία 20.273 2.065.890 101,9
110 Αρμενία 29.743 2.979.600 100,2
111 Αλβανία 28.748 2.870.324 99,8
112 Συρία 185.180 18.284.407 98,7
113 Σιέρα Λεόνε 71.740 7.075.641 98,6
114 Κόστα Ρίκα 51.100 5.003.402 97,9
115 Μαλαισία 329.847 32.295.000 97,9
116 Αίγυπτος 1.002.000 96.550.000 96,4
117 Δομινίκα 751 71.293 94,9
118 Κύπρος 9.251 854.800 92,4
119 Ισπανία 505.992 46.549.000 92
120 Σερβία 77.474 7.040.272 90,9 Χωρίς το Κοσσυφοπέδιο
121 Ιράκ 438.317 39.339.753 89,8
122 Καμπότζη 181.035 16.245.729 89,7
123 Κένυα 581.309 50.950.879 87,6
124 Ουαλίς και Φουτουνά (Γαλλία) 142 12.197 85,9
125 Αιθιοπία 1.104.300 94.352.000 85,4
126 Ρουμανία 238.391 19.638.000 82,4
127 Ελλάδα 131.957 10.768.193 81,6
128 ΠΓΔΜ 25.713 2.073.702 80,6
129 Σουαζιλάνδη 17.364 1.391.385 80,1
130 Ονδούρα 112.492 9.012.229 80,1
131 Σενεγάλη 196.722 15.726.037 79,9
132 Μιανμάρ 676.578 53.855.735 79,6
133 Ανατολικό Τιμόρ 14.919 1.183.643 79,3
134 Μαρόκο 446.550 35.100.000 78,6
135 Ακτή Ελεφαντοστού 322.463 24.905.843 77,2
136 Λεσότο 30.355 2.263.010 74,6
137 BES νησιά (Ολλανδία) 328 24.279 74
138 Μπουρκίνα Φάσο 274.222 20.244.080 73,8
139 Κροατία 56.542 4.154.213 73,5
140 Μπρουνέι 5.765 422.678 73,3
141 Τερκς και Κέικος (ΗΒ) 430 31.458 73,2
142 Ουζμπεκιστάν 447.400 32.653.900 73
143 Ουκρανία 603.500 42.364.933 70,2
144 Τυνησία 163.610 11.446.300 70
145 Σαμόα 2.842 199.052 70
146 Βοσνία Ερζεγοβίνη 51.209 3.511.372 68,6
147 Ιρλανδία 70.280 4.792.500 68,2
148 Γαλλική Πολυνησία (Γαλλία) 4.167 272.800 65,5
149 Βουλγαρία 110.994 7.050.034 63,5
150 Νήσοι Κουκ (Νέα Ζηλανδία) 237 14.974 63,2
151 Μεξικό 1.972.550 124.737.789 63,2
152 Τατζικιστάν 143.100 8.931.000 62,4
153 Ισημερινός 283.560 16.694.000 58,9
154 Τανζανία 947.303 54.199.163 57,2
155 Υεμένη 527.968 28.915.284 54,8
156 Παναμάς 75.320 4.037.043 53,6
157 Γεωργία 69.700 3.718.200 53,4
158 Καμερούν 475.442 23.794.164 50,0
159 Ιράν 1.648.195 82.011.735 49,8
160 Νικαράγουα 130.373 6.327.927 48,5
161 Φίτζι 18.274 884.887 48,4
162 Μοντσεράτ (ΗΒ) 102 4.922 48,3
163 Γουινέα 245.857 11.883.516 48,3
164 Νότια Αφρική 1.221.037 56.521.900 46,3
165 Λευκορωσία 207.600 9.491.900 45,7
166 Αφγανιστάν 652.230 29.724.323 45,6
167 Τζιμπουτί 23.200 1.049.001 45,2
168 Μαυροβούνιο 13.812 622.387 45
169 Μαδαγασκάρη 587.040 26.262.810 44,7
170 Ερυθραία 117.600 5.187.948 44,1
171 Γουινέα-Μπισσάου 36.125 1.584.763 43,9
172 Ισημερινή Γουινέα 28.051 1.222.442 43,6
173 Λιβερία 111.370 4.853.516 43,6
174 Κολομβία 1.141.748 49.650.000 43,5
175 Λιθουανία 65.300 2.803.332 42,9
176 Παλάου 459 17.661 38,5
177 Ζιμπάμπουε 390.757 14.848.905 38
178 Νήσοι Φερόες (Δανία) 1.393 50.750 36,4
179 Μοζαμβίκη 801.590 28.861.863 36
180 Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό 2.344.858 84.004.989 35,8
181 Βενεζουέλα 916.445 31.828.110 34,7
182 Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής 9.525.059 327.280.000 34,4
183 Κιργιστάν 199.951 6.256.700 31,3
184 Λετονία 64.589 1.924.700 29,8
185 Εσθονία 45.339 1.318.705 29,1
186 Αμπχαζία 8.432 240.705 28,5
187 Μπαχάμες 13.878 381.320 27,5
188 Λάος 236.800 6.492.228 27,4
189 Περού 1.285.216 32.162.184 25
190 Σαιν Πιερ και Μικελόν (Γαλλία) 242 6.034 24,9
191 Βραζιλία 8.515.767 208.700.000 24,5
192 Χιλή 756.102 18.552.218 24,5
193 Σομαλία 637.657 15.181.925 23,8
194 Ανγκόλα 1.246.700 29.250.009 23,5
195 Νήσοι Σολομώντα 28.400 642.000 22,6
196 Σουηδία 449.964 10.135.303 22,5
197 Βανουάτου 12.189 272.459 22,4
198 Ζάμπια 752.618 16.887.720 22,4
199 Σουδάν 1.886.068 41.984.512 22,3
200 Νότιο Σουδάν 619.745 12.919.053 20,8
201 Μπουτάν 38.394 779.666 20,3
202 Ουρουγουάη 176.215 3.505.985 19,9
203 Παπούα Νέα Γουινέα 462.840 8.418.346 18,2
204 Νέα Ζηλανδία 268.107 4.860.000 18,1
205 Νίγηρας 1.267.000 22.311.375 17,6
206 Παραγουάη 406.750 7.052.983 17,3
207 Αλγερία 2.381.741 40.400.000 17
208 Μπελίζ 22.966 387.879 16,9
209 Ναγκόρνο-Καραμπάχ 8.223 138.000 16,8 [2]
210 Φινλανδία 338.145 5.513.849 16,3
211 Αργεντινή 2.780.400 44.494.502 16
212 Δημοκρατία του Κονγκό 342.000 5.399.895 15,8
213 Μάλι 1.240.192 19.107.706 15,4
214 Σαουδική Αραβία 2.149.690 32.552.336 15,1
215 Ομάν 309.500 4.660.013 15,1
216 Νέα Καληδονία (Γαλλία) 18.575 268.767 14,5
217 Νορβηγία 385.203 5.295.619 13,7
218 Νότια Οσετία 3.900 53.532 13,7
219 Τσαντ 1.284.000 15.353.184 12
220 Τουρκμενιστάν 488.100 5.851.466 12
221 Βολιβία 1.098.580 11.307.314 10,3
222 Νήσος Αγίας Ελένης (ΗΒ) 394 4.000 10,2
223 Ρωσία 17.098.246 146.877.088 8,6
224 Γκαμπόν 267.667 2.067.561 7,7
225 Κεντροαφρικανική Δημοκρατία 622.984 4.737.423 7,6
226 Καζακστάν 2.724.900 18.195.900 6,7
227 Νιούε (Νέα Ζηλανδία) 260 1.613 6,2
228 Μποτσουάνα 581.730 2.302.878 4
229 Μαυριτανία 1.030.700 3.895.747 3,8
230 Καναδάς 9.984.670 36.963.854 3,7
231 Λιβύη 1.759.540 6.470.956 3,7
232 Γουιάνα 214.970 782.225 3,6
233 Σουρινάμ 163.820 568.301 3,5
234 Ισλανδία 103.000 348.580 3,4
235 Αυστραλία 7.692.024 24.702.900 3,2
236 Γαλλική Γουιάνα (Γαλλία) 83.534 252.338 3
237 Ναμίμπια 825.418 2.413.643 2,9
238 Δυτική Σαχάρα 266.000 567.421 2,1
239 Μογγολία 1.564.100 3.200.000 2
240 Νήσοι Φώκλαντ (ΗΒ) 12.173 2.932 0,2
241 Γροιλανδία (Δανία) 2.166.086 55.877 0,03

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. 1,0 1,1 World POPClock Projection
  2. Τα στοιχεία για τον πληθυσμό σύμφωνα με ανακοίνωση της κυβέρνησης το 2007.[1]

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]