Κατάλογος χωρών και εδαφών ανά πυκνότητα πληθυσμού

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Παρατίθεται κατάλογος χωρών ανά πυκνότητα πληθυσμού σε κατοίκους/τ.χλμ.. Τα στοιχεία που ακολουθούν αντιστοιχούν σε περιοχές που περιέχουν και υδάτινες επιφάνειες, όπως λίμνες ή ποταμούς. Τα στοιχεία (η πυκνότητα είναι με στρογγυλοποίηση στις περισσότερες χώρες) για την έκταση και τον πληθυσμό των χωρών είναι βασισμένα στα αντίστοιχα λήμματα: Κατάλογος χωρών ανά πληθυσμό και Κατάλογος χωρών ανά έκταση.

Αυτοδιοικούμενα κρατίδια ή περιοχές υπό αμφισβητούμενο καθεστώς δεν λαμβάνονται υπόψη στην αρίθμηση του καταλόγου αλλά εμφανίζονται προς σύγκριση.

Κατάταξη[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Θέση Χώρα Έκταση (km²) Πληθυσμός Πυκνότητα (Κάτοικοι ανά km²) Σημειώσεις
Κόσμος (μόνο ξηρά) 148.940.000 7.280.000.000 48,88 [1]
Κόσμος (με θάλασσα) 510.072.000 7.280.000.000 14,27 [1]
1 Μακάου (Κίνα) 31,3 643.100 20.546
2 Μονακό 2 37.800 18.900
3 Σιγκαπούρη 718,3 5.535.000 7.706
4 Χονγκ Κονγκ (Κίνα) 1.104 7.298.600 6.611
5 Γιβραλτάρ (ΗΒ) 6,5 33.140 5.098
6 Βατικανό 0,44 800 1.818
7 Μπαχρέιν 770 1.404.900 1.825
8 Μάλτα 316 445.426 1.410
9 Βερμούδες (ΗΒ) 54 64.237 1.190
10 Μαλδίβες 298 341.256 1.145
11 Άγιος Μαρτίνος (Ολλανδία) 34 37.224 1.094
12 Μπανγκλαντές 147.570 159.885.000 1.083
13 Τζέρσεϊ 119,6 100.800 842,8
14 Γκέρνσεϊ 78 62.732 804
15 Παλαιστινιακά εδάφη 6.220 4.682.467 752,8
16 Άγιος Μαρτίνος (Γαλλία) 53 36.522 689,1
17 Ταϊβάν 36.193 23.476.640 648,7
18 Μπαρμπάντος 430 277.821 646,1
19 Μαυρίκιος 2.040 1.262.879 619,1
20 Λίβανος 10.452 5.988.000 572,9
21 Μαγιότ (Γαλλία) 374 212.645 568,6
22 Αρούμπα (Ολλανδία) 193 109.028 564,9
23 Άγιος Μαρίνος 61 33.005 541,1
24 Νότια Κορέα 100.266 50.801.405 506,7
25 Ναουρού 21 10.084 480,2
26 Άγιος Βαρθολομαίος (Γαλλία) 21 9.131 434,8
27 Κομόρες 1.862 806.153 433
28 Ρουάντα 26.338 11.262.564 427,6
29 Τουβαλού 26 10.782 414,7
30 Ολλανδία 41.526 16.980.000 408,9
31 Ισραήλ 20.770 8.463.500 407,5
32 Αϊτή 27.750 11.078.033 399,2
33 Πουέρτο Ρίκο (ΗΠΑ) 8.870 3.474.182 391,7
34 Ινδία 3.287.240 1.283.200.000 390,4
35 Βέλγιο 30.528 11.302.077 370,2
36 Μπουρούντι 27.834 10.114.505 363,4
37 Κουρασάο (Ολλανδία) 444 154.843 348,7
38 Φιλιππίνες 300.000 102.965.300 343,2
39 Μαρτινίκα (Γαλλία) 1.128 381.326 338,1
40 Ρεϊνιόν (Γαλλία) 2.512 844.994 336,4
41 Ιαπωνία 377.915 126.820.000 335,6
42 Σρι Λάνκα 65.610 20.966.000 319,6
43 Ελ Σαλβαδόρ 21.040 6.520.675 309,9
44 Αμερικανικές Παρθένοι Νήσοι (ΗΠΑ) 346 106.405 307,5
45 Νήσοι Μάρσαλ 181 54.880 303,2
46 Γρενάδα 344 103.328 300,4
47 Γκουάμ (ΗΠΑ) 541 159.358 294,6
48 Άγιος Βικέντιος και Γρεναδίνες 389 110.000 282,8
49 Αμερικανική Σαμόα (ΗΠΑ) 199 55.519 279
50 Βιετνάμ 331.689 91.583.000 276,1
51 Αγία Λουκία 616 169.115 274,5
52 Ηνωμένο Βασίλειο 242.910 64.596.800 265,9
53 Τρινιντάντ και Τομπάγκο 5.128 1.349.667 263,2
54 Γουαδελούπη (Γαλλία) 1.628 403.750 248
55 Τζαμάικα 10.991 2.723.246 247,8
56 Πακιστάν 796.095 192.400.000 241,7
57 Λίχτενσταϊν 160 37.370 233,6
58 Γερμανία 357.022 81.292.000 227,7
59 Κέιμαν Νήσοι (ΗΒ) 264 58.238 220,6
60 Λουξεμβούργο 2.586 563.000 217,7
61 Άγιος Χριστόφορος και Νέβις 261 56.000 214,6
62 Κουβέιτ 17.818 3.767.415 211,4
63 Βόρεια Κορέα 120.538 25.281.000 209,7
64 Κατάρ 11.586 2.423.175 209,1
65 Δομινικανή Δημοκρατία 48.670 10.075.045 207
66 Νιγηρία 923.768 186.988.000 202,4
67 Ιταλία 301.340 60.679.836 201,4
68 Ελβετία 41.284 8.306.200 201,2
69 Σεϋχέλλες 455 91.400 200,9
70 Αντίγκουα και Μπαρμπούντα 442 86.295 195,2
71 Νεπάλ 147.181 28.431.494 193,2
72 Βρετανικές Παρθένοι Νήσοι (ΗΒ) 151 28.054 185,8
73 Σάο Τομέ και Πρίνσιπε 1.001 178.739 178,6
74 Κοσσυφοπέδιο 10.908 1.820.631 166,9
75 Γκάμπια 11.295 1.882.450 166,7
76 Ανδόρα 468 76.949 164,4
77 Μαλάουι 118.484 17.750.000 149,8
78 Γουατεμάλα 108.889 16.176.133 148,6
79 Ανγκουίλα (ΗΒ) 91 13.452 147,8
80 Νήσος του Μαν (ΗΒ) 572 84.497 147,7
81 Ομόσπονδες Πολιτείες Μικρονησίας 702 102.800 146,4
82 Ουγκάντα 241.038 34.856.813 144,6
83 Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας 9.596.960 1.374.060.000 143,2
84 Τοκελάου (Νέα Ζηλανδία) 10 1.411 141,1
85 Κιριμπάτι 811 113.400 139,8
86 Τόνγκα 747 103.036 137,9
87 Ινδονησία 1.904.569 258.705.000 135,8
88 Τσεχία 78.867 10.541.466 133,7
89 Δανία 43.094 5.707.251 132,4
90 Πράσινο Ακρωτήριο 4.033 531.239 131,7
91 Συρία 185.180 23.550.000 127,2
92 Ταϊλάνδη 513.120 65.104.000 126,9
93 Τόγκο 56.785 7.143.000 125,8
94 Πολωνία 312.679 38.484.000 123,1
95 Υπερδνειστερία 4.163 505.153 121,3
96 Γαλλία (ηπειρωτική Γαλλία) 543.965 64.406.000 118,4
97 Νήσοι Βόρειες Μαριάνες (ΗΠΑ) 464 53.883 116,1
98 Γκάνα 238.533 27.670.174 116
99 Πορτογαλία 92.090 10.374.822 112,7
100 Αζερμπαϊτζάν 86.600 9.696.800 112
101 Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα 83.600 9.267.000 110,8
102 Σλοβακία 49.035 5.421.349 110,6
103 Ουγγαρία 93.028 9.855.571 105,9
104 Μολδαβία 33.846 3.555.200 105
105 Αυστρία 83.870 8.699.730 103,7
106 Κούβα 109.884 11.238.317 102,3
107 Σλοβενία 20.273 2.064.632 101,8
108 Αρμενία 29.743 2.998.600 100,8
109 Αλβανία 28.748 2.893.005 100,6
110 Τουρκία 783.562 78.741.053 100,5
111 Δομινίκα 751 71.293 94,9
112 Κόστα Ρίκα 51.100 4.832.234 94,6
113 Μπενίν 112.622 10.653.654 94,6
114 Μαλαισία 329.847 31.160.000 94,5
115 Σιέρα Λεόνε 71.740 6.592.000 91,9
116 Σερβία 77.474 7.114.393 91,8 Χωρίς το Κοσσυφοπέδιο.
117 Ισπανία 505.992 46.423.100 91,7
118 Κύπρος 9.251 847.000 91,6
119 Αίγυπτος 1.002.000 90.158.000 90
120 Καμπότζη 181.035 15.827.000 87,4
121 Ιορδανία 89.342 7.748.000 86,7
122 Ουαλίς και Φουτουνά (Γαλλία) 142 12.197 85,9
123 Ρουμανία 238.391 19.942.642 83,7
124 Ιράκ 438.317 36.575.000 83,4
125 Ελλάδα 131.957 10.846.979 82,2
126 Αιθιοπία 1.104.300 90.076.012 81,6
127 Κένυα 581.309 47.251.000 81,3
128 ΠΓΔΜ 25.713 2.069.172 80,5
129 Ανατολικό Τιμόρ 14.919 1.167.242 78,2
130 Ονδούρα 112.492 8.576.532 76,2
131 Μιανμάρ (Βιρμανία) 676.578 51.419.420 76
132 Σενεγάλη 196.722 14.799.859 75,2
133 Σουαζιλάνδη 17.364 1.304.000 75,1
134 Κροατία 56.542 4.225.316 74,7
135 Μαρόκο 446.550 33.337.529 74,7
136 Βοσνία Ερζεγοβίνη 51.209 3.791.622 74
137 BES νησιά (Ολλανδία) 328 24.279 74
138 Τερκς και Κέικος (ΗΒ) 430 31.458 73,2
139 Μπρουνέι 5.765 411.900 71,4
140 Λεσότο 30.355 2.160.000 71,2
141 Ουκρανία 603.500 42.774.605 70,9
142 Ακτή Ελεφαντοστού 322.463 22.671.331 70,3
143 Ουζμπεκιστάν 447.400 31.022.500 69,3
144 Μπουρκίνα Φάσο 274.222 18.450.494 67,3
145 Τυνησία 163.610 10.982.800 67,1
146 Σαμόα 2.842 187.820 66,1
147 Ιρλανδία 70.280 4.635.400 65,9
148 Βουλγαρία 110.910 7.202.198 64,9
149 Γαλλική Πολυνησία (Γαλλία) 4.167 270.500 64,9
150 Νήσοι Κουκ (Νέα Ζηλανδία) 237 14.974 63,2
151 Μεξικό 1.964.375 122.273.473 62,2
152 Τατζικιστάν 143.100 8.354.000 58,4
153 Ισημερινός 283.560 16.156.000 57
154 Ισημερινή Γουινέα 28.051 1.530.673 54,6
155 Γεωργία 69.700 3.729.500 53,5
156 Τανζανία 947.303 47.421.786 50,1
157 Υεμένη 527.968 25.956.000 49,2
158 Μοντσεράτ (ΗΒ) 102 4.922 48,3
159 Παναμάς 78.200 3.764.166 48,1
160 Ιράν 1.648.195 78.900.000 47,9
161 Νικαράγουα 130.373 6.198.154 47,5
162 Φίτζι 18.274 867.000 47,4
163 Καμερούν 475.442 21.917.602 46,1
164 Λευκορωσία 207.600 9.498.700 45,8
165 Ερυθραία 117.600 5.352.000 45,5
166 Νότια Αφρική 1.221.037 54.956.900 45
167 Μαυροβούνιο 13.812 621.810 45
168 Λιθουανία 65.300 2.888.582 44,2
169 Γουινέα 245.857 10.628.972 43,2
170 Γουινέα-Μπισσάου 36.125 1.547.754 42,8
171 Κολομβία 1.141.748 48.480.000 42,5
172 Αφγανιστάν 652.230 27.101.365 41,6
173 Λιβερία 111.370 4.615.000 41,4
174 Ζιμπάμπουε 390.757 15.967.000 40,9
175 Μαδαγασκάρη 587.040 22.434.363 38,2
176 Παλάου 459 17.501 38,1
177 Τζιμπουτί 23.200 864.618 37,3
178 Νήσοι Φερόες (Δανία) 1.393 49.138 35,3
179 Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό 2.345.410 79.723.000 34
180 Βενεζουέλα 916.445 31.028.637 33,9
181 Μοζαμβίκη 801.590 26.423.623 33
182 Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής 9.826.675 322.765.000 32,8
183 Λετονία 64.589 1.971.300 30,5
184 Κιργιστάν 199.951 6.008.600 30,1
185 Εσθονία 45.228 1.311.759 29
186 Αμπχαζία 8.432 240.705 28,5
187 Μπαχάμες 13.943 393.000 28,2
188 Λάος 236.800 6.492.400 27,4
189 Σαιν Πιερ και Μικελόν (Γαλλία) 242 6.069 25,1
190 Περού 1.285.216 31.151.643 24,2
191 Βραζιλία 8.515.767 205.296.000 24,1
192 Χιλή 756.102 18.191.884 24,1
193 Βανουάτου 12.189 277.500 22,8
194 Σουηδία 449.964 9.845.155 21,9
195 Ζάμπια 752.618 15.933.883 21,2
196 Νήσοι Σολομώντα 28.400 595.000 21
197 Σουδάν 1.861.484 38.435.252 20,6
198 Νότιο Σουδάν 619.745 12.733.000 20,5
199 Μπουτάν 38.394 765.240 19,9
200 Ουρουγουάη 176.215 3.480.222 19,7
201 Ανγκόλα 1.246.700 24.383.301 19,6
202 Σομαλία 637.657 11.079.000 17,4
203 Νέα Ζηλανδία 270.467 4.648.000 17,2
204 Αλγερία 2.381.740 40.400.000 17
205 Παραγουάη 406.750 6.854.536 16,9
206 Ναγκόρνο-Καραμπάχ 8.223 138.000 16,8 [2]
207 Νίγηρας 1.267.000 20.715.000 16,3
208 Φινλανδία 338.145 5.486.125 16,2
209 Νορβηγία 323.802 5.205.434 16,1
210 Μπελίζ 22.966 368.310 16
211 Παπούα Νέα Γουινέα 462.840 7.275.324 15,7
212 Αργεντινή 2.780.400 43.131.966 15,5
213 Μάλι 1.240.192 18.135.000 14,6
214 Νέα Καληδονία (Γαλλία) 18.575 268.767 14,5
215 Σαουδική Αραβία 2.149.690 30.770.375 14,3
216 Ομάν 309.500 4.316.539 13,9
217 Δημοκρατία του Κονγκό 342.000 4.741.000 13,9
218 Νότια Οσετία 3.900 51.547 13,2
219 Τσαντ 1.284.000 14.497.000 11,3
220 Τουρκμενιστάν 488.100 5.439.000 11,1
221 Νήσος Αγίας Ελένης (ΗΒ) 394 4.000 10,2
222 Βολιβία 1.098.580 10.985.059 10
223 Ρωσία 17.075.400 146.519.759 8,6
224 Κεντροαφρικανική Δημοκρατία 622.984 4.998.000 8
225 Γκαμπόν 267.668 1.802.278 6,7
226 Καζακστάν 2.724.900 17.670.900 6,5
227 Νιούε (Νέα Ζηλανδία) 260 1.613 6,2
228 Μποτσουάνα 581.730 2.141.206 3,7
229 Καναδάς 9.984.670 35.985.751 3,6
230 Λιβύη 1.759.540 6.330.000 3,6
231 Μαυριτανία 1.030.700 3.718.678 3,6
232 Γουιάνα 214.970 747.884 3,5
233 Σουρινάμ 163.820 534.189 3,3
234 Ισλανδία 103.000 332.750 3,2
235 Αυστραλία 7.692.024 23.781.200 3,1
236 Γαλλική Γουιάνα (Γαλλία) 83.534 250.377 3
237 Ναμίμπια 825.418 2.324.388 2,8
238 Δυτική Σαχάρα 266.000 584.000 2,2
239 Μογγολία 1.564.100 3.060.000 2
240 Νήσοι Φώκλαντ (ΗΒ) 12.173 2.932 0,2
241 Γροιλανδία (Δανία) 2.166.086 55.984 0,03

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. 1,0 1,1 World POPClock Projection
  2. Τα στοιχεία για τον πληθυσμό σύμφωνα με ανακοίνωση της κυβέρνησης το 2007.[1]

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]