Κατάλογος χωρών και εδαφών ανά πυκνότητα πληθυσμού

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Παρατίθεται κατάλογος χωρών ανά πυκνότητα πληθυσμού σε κατοίκους/τ.χλμ.. Τα στοιχεία που ακολουθούν αντιστοιχούν σε περιοχές που περιέχουν και υδάτινες επιφάνειες, όπως λίμνες ή ποταμούς. Τα στοιχεία (η πυκνότητα είναι με στρογγυλοποίηση στις περισσότερες χώρες) για την έκταση και τον πληθυσμό των χωρών είναι βασισμένα στα αντίστοιχα λήμματα: Κατάλογος χωρών ανά πληθυσμό και Κατάλογος χωρών ανά έκταση.

Αυτοδιοικούμενα κρατίδια ή περιοχές υπό αμφισβητούμενο καθεστώς δεν λαμβάνονται υπόψη στην αρίθμηση του καταλόγου αλλά εμφανίζονται προς σύγκριση.

Κατάταξη[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Θέση Χώρα Έκταση (km²) Πληθυσμός Πυκνότητα (Κάτοικοι ανά km²) Σημειώσεις
Κόσμος (μόνο ξηρά) 148.940.000 7.390.000.000 49,6 [1]
Κόσμος (με θάλασσα) 510.072.000 7.390.000.000 14,5 [1]
1 Μακάου (Κίνα) 30,4 644.900 21.214
2 Μονακό 2 38.400 19.200
3 Σιγκαπούρη 719,2 5.607.300 7.797
4 Χονγκ Κονγκ (Κίνα) 1.105,7 7.374.900 6.670
5 Γιβραλτάρ (ΗΒ) 6,5 33.140 5.098
6 Μπαχρέιν 770 1.451.200 1.884,7
7 Βατικανό 0,44 800 1.818
8 Μάλτα 316 429.344 1.358,7
9 Μαλδίβες 298 402.071 1.349
10 Βερμούδες (ΗΒ) 54 64.237 1.190
11 Άγιος Μαρτίνος (Ολλανδία) 34 38.247 1.124,9
12 Μπανγκλαντές 147.570 160.970.000 1.090,8
13 Τζέρσεϊ 119,6 102.700 858,7
14 Γκέρνσεϊ 78 62.723 804,1
15 Παλαιστινιακά εδάφη 6.220 4.816.503 774,4
16 Άγιος Μαρτίνος (Γαλλία) 53 36.457 687,9
17 Ταϊβάν 36.193 23.547.448 650,6
18 Μπαρμπάντος 430 277.821 646,1
19 Μαυρίκιος 2.040 1.262.879 619,1
20 Λίβανος 10.452 6.039.000 577,8
21 Αρούμπα (Ολλανδία) 193 110.108 570,5
22 Μαγιότ (Γαλλία) 374 212.645 568,6
23 Άγιος Μαρίνος 61 33.196 544,2
24 Νότια Κορέα 100.284 51.446.201 513
25 Ναουρού 21 10.084 480,2
26 Ρουάντα 26.338 11.809.295 448,4
27 Κομόρες 1.862 828.147 444,8
28 Άγιος Βαρθολομαίος (Γαλλία) 21 9.131 434,8
29 Ισραήλ 20.770 8.668.600 417,4
30 Τουβαλού 26 10.782 414,7
31 Ολλανδία 41.543 17.108.799 411,8
32 Ινδία 3.287.240 1.338.700.000 407,2
33 Αϊτή 27.750 11.244.774 405,2
34 Πουέρτο Ρίκο (ΗΠΑ) 8.870 3.411.307 384,6
35 Μπουρούντι 27.834 10.400.938 373,7
36 Βέλγιο 30.528 11.356.191 372
37 Κουρασάο (Ολλανδία) 444 158.986 358,1
38 Μαρτινίκα (Γαλλία) 1.128 385.551 341,8
39 Φιλιππίνες 300.000 100.981.437 336,6
40 Ιαπωνία 377.972 126.730.000 335,3
41 Ρεϊνιόν (Γαλλία) 2.512 835.103 332,4
42 Σρι Λάνκα 65.610 21.203.000 323,2
43 Ελ Σαλβαδόρ 21.040 6.581.940 312,8
44 Αμερικανικές Παρθένοι Νήσοι (ΗΠΑ) 346 106.405 307,5
45 Νήσοι Μάρσαλ 181 54.880 303,2
46 Γρενάδα 344 103.328 300,4
47 Γκουάμ (ΗΠΑ) 541 159.358 294,6
48 Βιετνάμ 331.689 93.449.000 281,7
49 Άγιος Βικέντιος και Γρεναδίνες 389 109.557 281,6
50 Αμερικανική Σαμόα (ΗΠΑ) 199 55.519 279
51 Αγία Λουκία 616 169.115 274,5
52 Ηνωμένο Βασίλειο 242.910 65.110.000 268
53 Τρινιντάντ και Τομπάγκο 5.128 1.349.667 263,2
54 Τζαμάικα 10.991 2.730.894 248,5
55 Πακιστάν 796.095 196.840.000 247,3
56 Γουαδελούπη (Γαλλία) 1.628 402.119 247
57 Λίχτενσταϊν 160 37.686 235,5
58 Κουβέιτ 17.818 4.132.415 231,9
59 Κατάρ 11.627 2.675.522 230,1
60 Γερμανία 357.386 82.176.000 229,9
61 Κέιμαν Νήσοι (ΗΒ) 264 60.413 228,8
62 Λουξεμβούργο 2.586 590.667 228,4
63 Άγιος Χριστόφορος και Νέβις 261 57.000 218,4
64 Βόρεια Κορέα 120.538 25.405.000 210,8
65 Δομινικανή Δημοκρατία 48.670 10.169.172 208,9
66 Σεϋχέλλες 455 94.677 208,1
67 Νιγηρία 923.768 191.836.000 207,7
68 Ελβετία 41.284 8.417.700 203,9
69 Ιταλία 301.340 60.599.936 201,1
70 Νεπάλ 147.181 28.825.709 195,8
71 Αντίγκουα και Μπαρμπούντα 442 86.295 195,2
72 Βρετανικές Παρθένοι Νήσοι (ΗΒ) 151 28.054 185,8
73 Σάο Τομέ και Πρίνσιπε 1.001 178.739 178,6
74 Ανδόρα 468 78.264 167,2
75 Γκάμπια 11.295 1.882.450 166,7
76 Κοσσυφοπέδιο 10.908 1.804.944 165,5
77 Μαλάουι 118.484 18.299.000 154,4
78 Ουγκάντα 241.038 36.860.700 152,9
79 Γουατεμάλα 108.889 16.176.133 148,6
80 Ανγκουίλα (ΗΒ) 91 13.452 147,8
81 Νήσος του Μαν (ΗΒ) 572 84.497 147,7
82 Ομόσπονδες Πολιτείες Μικρονησίας 702 102.800 146,4
83 Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας 9.596.961 1.382.400.000 144
84 Τοκελάου (Νέα Ζηλανδία) 10 1.411 141,1
85 Κιριμπάτι 811 113.400 139,8
86 Τόνγκα 747 103.252 138,2
87 Ινδονησία 1.904.569 261.890.900 137,5
88 Τσεχία 78.867 10.578.820 134,1
89 Δανία 43.094 5.748.769 133,4
90 Πράσινο Ακρωτήριο 4.033 537.661 133,3
91 Τόγκο 56.785 7.315.000 128,8
92 Ταϊλάνδη 513.120 65.729.098 128,1
93 Πολωνία 312.679 38.437.239 122,9
94 Υπερδνειστερία 4.163 505.153 121,3
95 Γαλλία (ηπειρωτική Γαλλία) 543.965 64.897.000 119,3
96 Γκάνα 238.533 28.308.301 118,7
97 Νήσοι Βόρειες Μαριάνες (ΗΠΑ) 464 53.883 116,1
98 Αζερμπαϊτζάν 86.600 9.810.000 113,3
99 Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα 83.600 9.398.000 112,4
100 Πορτογαλία 92.090 10.341.330 112,3
101 Σλοβακία 49.035 5.435.343 110,8
102 Ιορδανία 89.342 9.850.000 110,3
103 Ουγγαρία 93.028 9.830.485 105,7
104 Μολδαβία 33.846 3.550.900 104,9
105 Αυστρία 83.870 8.773.686 104,6
106 Κούβα 109.884 11.239.004 102,3
107 Συρία 185.180 18.907.000 102,1
108 Τουρκία 783.562 79.814.871 101,9
109 Σλοβενία 20.273 2.065.895 101,9
110 Αρμενία 29.743 2.986.500 100,4
111 Αλβανία 28.748 2.876.591 100,1
112 Μπενίν 112.622 11.186.785 99,3
113 Σιέρα Λεόνε 71.740 7.075.641 98,6
114 Μαλαισία 329.847 31.990.000 97
115 Κόστα Ρίκα 51.100 4.890.379 95,7
116 Δομινίκα 751 71.293 94,9
117 Αίγυπτος 1.002.000 92.770.000 92,6
118 Σερβία 77.474 7.076.372 91,3 Χωρίς το Κοσσυφοπέδιο.
119 Ισπανία 505.992 46.468.102 91,8
120 Κύπρος 9.251 848.300 91,7
121 Καμπότζη 181.035 16.076.000 88,8
122 Ιράκ 438.317 37.883.543 86,4
123 Ουαλίς και Φουτουνά (Γαλλία) 142 12.197 85,9
124 Αιθιοπία 1.104.300 94.351.001 85,4
125 Κένυα 581.309 48.467.000 83,4
126 Ρουμανία 238.391 19.760.000 82,9
127 Ελλάδα 131.957 10.783.748 81,7
128 ΠΓΔΜ 25.713 2.071.278 80,6
129 Ονδούρα 112.492 8.866.351 78,8
130 Ανατολικό Τιμόρ 14.919 1.167.242 78,2
131 Σενεγάλη 196.722 15.256.346 77,6
132 Μιανμάρ (Βιρμανία) 676.578 51.486.253 76,1
133 Σουαζιλάνδη 17.364 1.320.000 76
134 Μαρόκο 446.550 33.848.242 75,8
135 Κροατία 56.542 4.190.669 74,1
136 BES νησιά (Ολλανδία) 328 24.279 74
137 Τερκς και Κέικος (ΗΒ) 430 31.458 73,2
138 Μπρουνέι 5.765 417.200 72,4
139 Λεσότο 30.355 2.185.000 72
140 Ουζμπεκιστάν 447.400 32.121.100 71,8
141 Μπουρκίνα Φάσο 274.222 19.632.147 71,6
142 Ουκρανία 603.500 42.541.633 70,5
143 Ακτή Ελεφαντοστού 322.463 22.671.331 70,3
144 Τυνησία 163.610 11.299.400 69,1
145 Σαμόα 2.842 196.315 69,1
146 Βοσνία Ερζεγοβίνη 51.209 3.531.159 69
147 Ιρλανδία 70.280 4.757.976 67,7
148 Γαλλική Πολυνησία (Γαλλία) 4.167 272.800 65,5
149 Βουλγαρία 110.994 7.101.859 64
150 Νήσοι Κουκ (Νέα Ζηλανδία) 237 14.974 63,2
151 Μεξικό 1.972.550 123.518.270 62,6
152 Τατζικιστάν 143.100 8.742.000 61,1
153 Ισημερινός 283.560 16.480.000 58,1
154 Παναμάς 75.320 4.037.043 53,6
155 Γεωργία 69.700 3.720.400 53,4
156 Υεμένη 527.968 28.120.000 53,3
157 Τανζανία 947.303 50.142.938 52,9
158 Ιράν 1.648.195 80.946.000 49,1
159 Καμερούν 475.442 23.248.044 48,9
160 Μοντσεράτ (ΗΒ) 102 4.922 48,3
161 Νικαράγουα 130.373 6.262.703 48
162 Φίτζι 18.274 869.458 47,6
163 Ερυθραία 117.600 5.482.000 46,6
164 Λευκορωσία 207.600 9.504.700 45,8
165 Νότια Αφρική 1.221.037 55.653.654 45,6
166 Μαυροβούνιο 13.812 622.218 45
167 Τζιμπουτί 23.200 1.020.429 44
168 Ισημερινή Γουινέα 28.051 1.222.442 43,6
169 Λιθουανία 65.300 2.827.947 43,3
170 Γουινέα-Μπισσάου 36.125 1.565.815 43,3
171 Κολομβία 1.141.748 49.160.000 43,1
172 Γουινέα 245.857 10.523.261 42,8
173 Λιβερία 111.370 4.730.000 42,5
174 Αφγανιστάν 652.230 27.657.145 42,4
175 Μαδαγασκάρη 587.040 22.434.363 38,2
176 Παλάου 459 17.501 38,1
177 Ζιμπάμπουε 390.757 14.542.235 37,2
178 Νήσοι Φερόες (Δανία) 1.393 50.045 35,9
179 Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό 2.344.858 82.243.000 35,1
180 Βενεζουέλα 916.445 31.431.164 34,3
181 Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής 9.525.059 324.800.000 34,1
182 Μοζαμβίκη 801.590 27.128.530 33,8
183 Κιργιστάν 199.951 6.140.200 30,7
184 Λετονία 64.589 1.944.200 30,1
185 Εσθονία 45.339 1.317.797 29,1
186 Μπαχάμες 13.878 397.000 28,6
187 Αμπχαζία 8.432 240.705 28,5
188 Λάος 236.800 6.492.400 27,4
189 Σαιν Πιερ και Μικελόν (Γαλλία) 242 6.069 25,1
190 Περού 1.285.216 31.826.018 24,8
191 Βραζιλία 8.515.767 207.300.000 24,3
192 Χιλή 756.102 18.373.917 24,3
193 Βανουάτου 12.189 286.500 23,5
194 Νήσοι Σολομώντα 28.400 642.000 22,6
195 Σουηδία 449.964 10.023.893 22,3
196 Ζάμπια 752.618 16.405.229 21,8
197 Σουδάν 1.886.068 40.782.742 21,6
198 Νότιο Σουδάν 619.745 13.096.000 21,1
199 Ανγκόλα 1.246.700 25.789.024 20,7
200 Μπουτάν 38.394 787.500 20,5
201 Ουρουγουάη 176.215 3.493.205 19,8
202 Σομαλία 637.657 11.392.000 17,9
203 Νέα Ζηλανδία 268.107 4.784.000 17,8
204 Παραγουάη 406.750 6.953.646 17,1
205 Αλγερία 2.381.741 40.400.000 17
206 Νίγηρας 1.267.000 21.564.000 17
207 Ναγκόρνο-Καραμπάχ 8.223 138.000 16,8 [2]
208 Μπελίζ 22.966 380.000 16,5
209 Φινλανδία 338.145 5.503.879 16,3
210 Αργεντινή 2.780.400 44.044.811 15,8
211 Παπούα Νέα Γουινέα 462.840 7.275.324 15,7
212 Μάλι 1.240.192 18.690.000 15,1
213 Ομάν 309.500 4.595.164 14,8
214 Σαουδική Αραβία 2.149.690 31.742.308 14,7
215 Νέα Καληδονία (Γαλλία) 18.575 268.767 14,5
216 Δημοκρατία του Κονγκό 342.000 4.866.000 14,2
217 Νορβηγία 385.203 5.258.317 13,7
218 Νότια Οσετία 3.900 51.547 13,2
219 Τσαντ 1.284.000 14.965.000 11,6
220 Τουρκμενιστάν 488.100 5.503.000 11,3
221 Νήσος Αγίας Ελένης (ΗΒ) 394 4.000 10,2
222 Βολιβία 1.098.580 11.145.770 10,1
223 Ρωσία 17.098.246 146.804.372 8,6
224 Κεντροαφρικανική Δημοκρατία 622.984 5.099.000 8,2
225 Γκαμπόν 267.667 1.801.000 6,7
226 Καζακστάν 2.724.900 17.975.800 6,6
227 Νιούε (Νέα Ζηλανδία) 260 1.613 6,2
228 Μποτσουάνα 581.730 2.266.857 3,9
229 Μαυριτανία 1.030.700 3.806.719 3,7
230 Καναδάς 9.984.670 36.503.097 3,7
231 Λιβύη 1.759.540 6.409.000 3,6
232 Γουιάνα 214.970 746.955 3,5
233 Σουρινάμ 163.820 541.638 3,3
234 Ισλανδία 103.000 340.110 3,3
235 Αυστραλία 7.692.024 24.220.200 3,1
236 Γαλλική Γουιάνα (Γαλλία) 83.534 244.118 2,9
237 Ναμίμπια 825.418 2.368.747 2,9
238 Δυτική Σαχάρα 266.000 596.000 2,2
239 Μογγολία 1.564.100 3.136.000 2
240 Νήσοι Φώκλαντ (ΗΒ) 12.173 2.932 0,2
241 Γροιλανδία (Δανία) 2.166.086 55.860 0,03

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. 1,0 1,1 World POPClock Projection
  2. Τα στοιχεία για τον πληθυσμό σύμφωνα με ανακοίνωση της κυβέρνησης το 2007.[1]

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]