Κατάλογος χωρών και εδαφών ανά πυκνότητα πληθυσμού

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Παρατίθεται κατάλογος χωρών ανά πυκνότητα πληθυσμού σε κατοίκους/τ.χλμ.. Τα στοιχεία που ακολουθούν αντιστοιχούν σε περιοχές που περιέχουν και υδάτινες επιφάνειες, όπως λίμνες ή ποταμούς. Τα στοιχεία (η πυκνότητα είναι με στρογγυλοποίηση στις περισσότερες χώρες) για την έκταση και τον πληθυσμό των χωρών είναι βασισμένα στα αντίστοιχα λήμματα: Κατάλογος χωρών ανά πληθυσμό και Κατάλογος χωρών ανά έκταση.

Αυτοδιοικούμενα κρατίδια ή περιοχές υπό αμφισβητούμενο καθεστώς δεν λαμβάνονται υπόψη στην αρίθμηση του καταλόγου αλλά εμφανίζονται προς σύγκριση.

Κατάταξη[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Θέση Χώρα Έκταση (km²) Πληθυσμός Πυκνότητα (Κάτοικοι ανά km²) Σημειώσεις
Κόσμος (μόνο ξηρά) 148.940.000 7.795.000.000 52,3 [1]
Κόσμος (με θάλασσα) 510.072.000 7.795.000.000 15,3 [1]
1 Μακάου (Κίνα) 32,9 683.100 20.763
2 Μονακό 2 38.100 19.050
3 Σιγκαπούρη 725,7 5.685.800 7.834
4 Χονγκ Κονγκ (Κίνα) 1.106,8 7.474.200 6.753
5 Γιβραλτάρ (ΗΒ) 6,5 34.003 5.231
6 Μπαχρέιν 780 1.702.000 2.182,1
7 Βατικανό 0,44 800 1.818
8 Μάλτα 316 514.564 1.628,4
9 Μαλδίβες 298 383.976 1.288,5
10 Άγιος Μαρτίνος (Ολλανδία) 34 40.614 1.194,5
11 Βερμούδες (ΗΒ) 54 63.779 1.181,1
12 Μπανγκλαντές 147.570 164.689.000 1.116,0
13 Τζέρσεϊ 119,6 107.800 901,3
14 Κράτος της Παλαιστίνης 6.220 5.164.173 830,3
15 Γκέρνσεϊ 78 63.155 809,7
16 Μαγιότ (Γαλλία) 374 288.926 772,5
17 Μπαρμπάντος 430 287.371 668,3
18 Λίβανος 10.452 6.825.000 653,0
19 Ταϊβάν 36.193 23.548.633 650,6
20 Άγιος Μαρτίνος (Γαλλία) 53 34.065 642,7
21 Αρούμπα (Ολλανδία) 180 111.904 621,7
22 Μαυρίκιος 2.040 1.266.000 620,6
23 Άγιος Μαρίνος 61 33.627 551,3
24 Νότια Κορέα 100.284 51.821.669 516,7
25 Κομόρες 1.862 921.129 494,7
26 Άγιος Βαρθολομαίος (Γαλλία) 21 10.124 482,1
27 Ρουάντα 26.338 12.663.116 480,8
28 Ναουρού 21 10.084 480,2
29 Ισραήλ 20.770 9.293.900 447,5
30 Αϊτή 27.750 11.743.017 423,2
31 Ολλανδία 41.543 17.474.693 420,6
32 Ινδία 3.287.263 1.380.004.000 419,8
33 Τουβαλού 26 10.782 414,7
34 Μπουρούντι 27.834 11.215.578 402,9
35 Βέλγιο 30.528 11.556.142 378,5
36 Φιλιππίνες 300.000 108.771.978 362,6
37 Κουρασάο (Ολλανδία) 444 156.223 351,9
38 Πουέρτο Ρίκο (ΗΠΑ) 9.104 3.193.694 350,8
39 Ρεϊνιόν (Γαλλία) 2.512 858.450 341,7
40 Σρι Λάνκα 65.610 21.803.000 332,3
41 Ιαπωνία 377.972 125.620.000 332,3
42 Γρενάδα 344 112.519 327,1
43 Μαρτινίκα (Γαλλία) 1.128 355.094 314,8
44 Ελ Σαλβαδόρ 21.040 6.486.000 308,3
45 Αμερικανικές Παρθένοι Νήσοι (ΗΠΑ) 346 106.405 307,5
46 Γκουάμ (ΗΠΑ) 541 159.358 294,6
47 Βιετνάμ 331.689 97.580.000 294,2
48 Νήσοι Μάρσαλ 181 53.158 293,7
49 Αγία Λουκία 616 178.696 290,1
50 Άγιος Βικέντιος και Γρεναδίνες 389 110.696 284,6
51 Αμερικανική Σαμόα (ΗΠΑ) 199 55.519 279
52 Πακιστάν 796.095 220.892.000 277,5
53 Ηνωμένο Βασίλειο 242.910 66.796.807 275,0
54 Τρινιντάντ και Τομπάγκο 5.128 1.366.725 266,5
55 Κέιμαν Νήσοι (ΗΒ) 264 69.914 264,8
56 Κουβέιτ 17.818 4.464.521 250,6
57 Τζαμάικα 10.991 2.726.667 248,1
58 Λίχτενσταϊν 160,5 38.896 242,3
59 Λουξεμβούργο 2.586 626.108 242,1
60 Γερμανία 357.386 83.190.556 232,8
61 Γουαδελούπη (Γαλλία) 1.628 375.857 230,9
62 Κατάρ 11.627 2.684.329 230,9
63 Αντίγκουα και Μπαρμπούντα 442 99.337 224,7
64 Νιγηρία 923.768 206.140.000 223,2
65 Σεϋχέλλες 455 98.462 216,4
66 Δομινικανή Δημοκρατία 48.670 10.448.499 214,7
67 Γκάμπια 11.295 2.417.000 214,0
68 Βόρεια Κορέα 120.538 25.779.000 213,9
69 Σάο Τομέ και Πρίνσιπε 1.001 210.240 210,0
70 Ελβετία 41.284 8.655.118 209,6
71 Νεπάλ 147.181 29.996.478 203,8
72 Άγιος Χριστόφορος και Νέβις 261 53.192 203,8
73 Ιταλία 301.340 59.304.696 196,8
74 Βρετανικές Παρθένοι Νήσοι (ΗΒ) 151 28.054 185,8
75 Ουγκάντα 241.038 41.590.300 172,5
76 Ανδόρα 468 78.015 166,7
77 Κοσσυφοπέδιο 10.908 1.782.115 163,4
78 Μαλάουι 118.484 18.898.441 159,5
79 Γουατεμάλα 108.889 17.109.746 157,1
80 Τοκελάου (Νέα Ζηλανδία) 10 1.499 149,9
81 Ομόσπονδες Πολιτείες Μικρονησίας 702 104.832 149,3
82 Ανγκουίλα (ΗΒ) 91 13.452 147,8
83 Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας 9.596.961 1.400.050.000 145,9
84 Νήσος του Μαν (ΗΒ) 572 83.314 145,7
85 Ινδονησία 1.904.569 272.248.500 142,9
86 Πράσινο Ακρωτήριο 4.033 556.857 138,1
87 Κιριμπάτι 811 110.136 135,8
88 Τσεχία 78.867 10.707.839 135,8
89 Τόγκο 56.785 7.706.000 135,7
90 Δανία 43.094 5.840.045 135,5
91 Τόνγκα 747 100.651 134,7
92 Γκάνα 238.533 30.955.204 129,8
93 Ταϊλάνδη 513.120 66.558.935 129,7
94 Πολωνία 312.679 38.354.000 122,7
95 Υπερδνειστερία 4.163 505.153 121,3
96 Ιορδανία 89.342 10.806.000 121,0
97 Γαλλία (ηπειρωτική Γαλλία) 543.965 65.236.000 119,9
98 Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα 83.600 9.890.000 118,3
99 Αζερμπαϊτζάν 86.600 10.095.894 116,6
100 Νήσοι Βόρειες Μαριάνες (ΗΠΑ) 464 53.883 116,1
101 Σιέρα Λεόνε 71.740 8.100.318 112,9
102 Πορτογαλία 92.090 10.295.909 111,8
103 Σλοβακία 49.035 5.464.060 111,4
104 Τουρκία 783.562 83.614.362 106,7
105 Αυστρία 83.870 8.933.346 106,5
106 Μπενίν 112.622 11.884.127 105,5
107 Ουγγαρία 93.028 9.769.526 105,0
108 Σλοβενία 20.273 2.111.461 104,2
109 Αιθιοπία 1.104.300 114.964.000 104,1
110 Κούβα 109.884 11.193.470 101,9
111 Κόστα Ρίκα 51.100 5.111.238 100,0
112 Αρμενία 29.743 2.967.900 99,8
113 Αίγυπτος 1.002.000 99.848.720 99,6
114 Μαλαισία 329.847 32.730.000 99,2
115 Αλβανία 28.748 2.845.955 99,0
116 Κύπρος 9.251 888.000 96,0
117 Δομινίκα 751 71.991 95,9
118 Συρία 185.180 17.501.000 94,5
119 Ιράκ 438.317 41.190.700 94,0
120 Ισπανία 505.992 47.351.567 93,6
121 Σερβία 77.474 6.926.705 89,4 Χωρίς το Κοσσυφοπέδιο
122 Ανατολικό Τιμόρ 14.919 1.299.412 87,1
123 Καμπότζη 181.035 15.552.211 85,9
124 Ουαλίς και Φουτουνά (Γαλλία) 142 12.067 85,0
125 Σενεγάλη 196.722 16.705.608 84,9
126 Ονδούρα 112.492 9.450.711 84,0
127 Κένυα 580.367 47.564.296 82,0
128 Ακτή Ελεφαντοστού 322.463 26.453.542 82,0
129 Μιανμάρ 676.578 55.294.979 81,7
130 Ελλάδα 131.957 10.718.565 81,2
131 Ρουμανία 238.391 19.318.000 81,0
132 Βόρεια Μακεδονία 25.713 2.076.255 80,8
133 Μαρόκο 446.550 35.952.000 80,5
134 Μπρουνέι 5.765 459.500 79,7
135 BES νησιά (Ολλανδία) 328 25.987 79,2
136 Μπουρκίνα Φάσο 274.222 21.510.181 78,4
137 Μολδαβία 33.846 2.640.400 78,0
138 Ουζμπεκιστάν 447.400 34.558.900 77,2
139 Νήσοι Κουκ (Νέα Ζηλανδία) 237 17.434 73,6
140 Σαμόα 2.842 204.138 71,8
141 Κροατία 56.542 4.058.165 71,8
142 Τυνησία 163.610 11.708.370 71,6
143 Ιρλανδία 70.280 4.977.400 70,8
144 Λεσότο 30.355 2.142.000 70,6
145 Τερκς και Κέικος (ΗΒ) 616 42.953 69,7
146 Ουκρανία 603.500 41.588.354 68,9
147 Εσουατίνι 17.364 1.160.000 66,8
148 Γαλλική Πολυνησία (Γαλλία) 4.167 278.400 66,8
149 Μεξικό 1.964.375 128.972.439 65,7
150 Τατζικιστάν 143.100 9.314.000 65,1
151 Βοσνία Ερζεγοβίνη 51.209 3.281.000 64,1
152 Τανζανία 947.303 59.441.988 62,7
153 Βουλγαρία 110.994 6.951.482 62,6
154 Ισημερινός 283.560 17.510.643 61,8
155 Παναμάς 75.320 4.278.500 56,8
156 Υεμένη 527.968 29.826.000 56,5
157 Καμερούν 475.442 26.546.000 55,8
158 Γεωργία 69.700 3.716.900 53,3
159 Ισημερινή Γουινέα 28.051 1.454.789 51,9
160 Γουινέα 245.857 12.559.623 51,1
161 Ιράν 1.648.195 83.993.000 51,0
162 Αφγανιστάν 652.230 32.890.171 50,4
163 Νικαράγουα 130.373 6.527.691 50,1
164 Νότια Αφρική 1.221.037 59.622.350 48,8
165 Φίτζι 18.274 889.327 48,7
166 Μοντσεράτ (ΗΒ) 102 4.922 48,3
167 Μαδαγασκάρη 587.040 26.923.353 45,9
168 Γουινέα-Μπισσάου 36.125 1.646.077 45,6
169 Λιβερία 111.370 5.058.000 45,4
170 Λευκορωσία 207.600 9.397.800 45,3
171 Μαυροβούνιο 13.812 621.873 45,0
172 Κολομβία 1.141.748 50.372.424 44,1
173 Λιθουανία 65.300 2.792.155 42,8
174 Τζιμπουτί 23.200 976.107 42,1
175 Ζιμπάμπουε 390.757 15.473.818 39,6
176 Παλάου 459 17.661 38,5
177 Μοζαμβίκη 801.590 30.832.244 38,5
178 Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό 2.344.858 89.561.000 38,2
179 Νήσοι Φερόες (Δανία) 1.393 52.967 38,0
180 Βενεζουέλα 916.445 32.605.423 35,6
181 Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής 9.833.517 328.239.523 33,4
182 Κιργιστάν 199.951 6.523.529 32,6
183 Λάος 236.800 7.276.000 30,7
184 Ερυθραία 117.600 3.546.000 30,2
185 Λετονία 64.589 1.893.700 29,3
186 Εσθονία 45.339 1.329.460 29,3
187 Αμπχαζία 8.432 245.246 29,1
188 Μπαχάμες 13.878 389.410 28,1
189 Χιλή 756.102 19.458.310 25,7
190 Περού 1.285.216 33.035.304 25,7
191 Ανγκόλα 1.246.700 31.127.674 25,0
192 Σομαλία 637.657 15.893.000 24,9
193 Βραζιλία 8.510.821 211.755.692 24,9
194 Νήσοι Σολομώντα 28.400 708.482 24,9
195 Σαιν Πιερ και Μικελόν (Γαλλία) 242 5.985 24,7
196 Ζάμπια 752.618 18.400.556 24,4
197 Σουδάν 1.886.068 43.849.000 23,2
198 Σουηδία 449.964 10.379.295 23,1
199 Βανουάτου 12.189 272.459 22,4
200 Ουρουγουάη 176.215 3.530.912 20,0
201 Μπουτάν 38.394 756.129 19,7
202 Παπούα Νέα Γουινέα 462.840 8.947.000 19,3
203 Νέα Ζηλανδία 268.107 5.112.300 19,1
204 Αλγερία 2.381.741 43.900.000 18,4
205 Νίγηρας 1.267.000 23.196.002 18,3
206 Μπελίζ 22.966 419.199 18,3
207 Νότιο Σουδάν 619.745 11.194.000 18,1
208 Παραγουάη 406.750 7.353.038 18,1
209 Ναγκόρνο-Καραμπάχ 8.223 138.000 16,8 [2]
210 Φινλανδία 338.145 5.537.046 16,4
211 Αργεντινή 2.780.400 45.376.763 16,3
212 Μάλι 1.240.192 20.251.000 16,3
213 Δημοκρατία του Κονγκό 342.000 5.518.000 16,1
214 Σαουδική Αραβία 2.149.690 34.218.169 15,9
215 Νέα Καληδονία (Γαλλία) 18.575 271.407 14,6
216 Ομάν 309.500 4.471.148 14,4
217 Αγία Ελένη, Ασενσιόν και Τριστάν ντα Κούνια (ΗΒ) 394 5.633 14,3
218 Νορβηγία 385.203 5.391.369 14,0
219 Νότια Οσετία 3.900 53.532 13,7
220 Τσαντ 1.284.000 16.426.000 12,8
221 Τουρκμενιστάν 488.100 6.031.000 12,4
222 Βολιβία 1.098.580 11.841.955 10,8
223 Ρωσία 17.098.246 146.748.590 8,6
224 Γκαμπόν 267.667 2.176.766 8,1
225 Κεντροαφρικανική Δημοκρατία 622.984 4.830.000 7,8
226 Καζακστάν 2.724.900 18.877.100 6,9
227 Νιούε (Νέα Ζηλανδία) 260 1.613 6,2
228 Μποτσουάνα 581.730 2.410.338 4,1
229 Μαυριτανία 1.030.700 4.173.077 4,0
230 Λιβύη 1.759.540 6.871.000 3,9
231 Καναδάς 9.984.670 38.008.005 3,8
232 Γουιάνα 214.970 787.000 3,7
233 Ισλανδία 103.000 368.590 3,6
234 Σουρινάμ 163.820 587.000 3,6
235 Γαλλική Γουιάνα (Γαλλία) 83.534 294.071 3,5
236 Αυστραλία 7.688.287 25.687.041 3,3
237 Ναμίμπια 825.418 2.550.226 3,1
238 Δυτική Σαχάρα 266.000 597.000 2,2
239 Μογγολία 1.564.100 3.296.866 2,1
240 Νήσοι Φώκλαντ (ΗΒ) 12.173 3.200 0,3
241 Γροιλανδία (Δανία) 2.166.086 56.421 0,03

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. 1,0 1,1 World POPClock Projection
  2. Τα στοιχεία για τον πληθυσμό σύμφωνα με ανακοίνωση της κυβέρνησης το 2007.[1] Αρχειοθετήθηκε 2008-09-05 στο Wayback Machine.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]