Κατάλογος χωρών και εδαφών ανά πυκνότητα πληθυσμού

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Παρατίθεται κατάλογος χωρών ανά πυκνότητα πληθυσμού σε κατοίκους/τ.χλμ.. Τα στοιχεία που ακολουθούν αντιστοιχούν σε περιοχές που περιέχουν και υδάτινες επιφάνειες, όπως λίμνες ή ποταμούς. Τα στοιχεία (η πυκνότητα είναι με στρογγυλοποίηση στις περισσότερες χώρες) για την έκταση και τον πληθυσμό των χωρών είναι βασισμένα στα αντίστοιχα λήμματα: Κατάλογος χωρών ανά πληθυσμό και Κατάλογος χωρών ανά έκταση.

Αυτοδιοικούμενα κρατίδια ή περιοχές υπό αμφισβητούμενο καθεστώς δεν λαμβάνονται υπόψη στην αρίθμηση του καταλόγου αλλά εμφανίζονται προς σύγκριση.

Κατάταξη[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Θέση Χώρα Έκταση (km²) Πληθυσμός Πυκνότητα (Κάτοικοι ανά km²) Σημειώσεις
Κόσμος (μόνο ξηρά) 148.940.000 7.500.000.000 50,4 [1]
Κόσμος (με θάλασσα) 510.072.000 7.500.000.000 14,7 [1]
1 Μακάου (Κίνα) 30,5 658.900 21.603
2 Μονακό 2 38.300 19.150
3 Σιγκαπούρη 719,9 5.612.300 7.796
4 Χονγκ Κονγκ (Κίνα) 1.106,3 7.448.900 6.733
5 Γιβραλτάρ (ΗΒ) 6,5 33.573 5.165
6 Μπαχρέιν 770 1.496.300 1.943,2
7 Βατικανό 0,44 800 1.818
8 Μάλτα 316 475.701 1.505,4
9 Μαλδίβες 298 402.071 1.349
10 Άγιος Μαρτίνος (Ολλανδία) 34 40.535 1.192,2
11 Βερμούδες (ΗΒ) 54 63.779 1.181,1
12 Μπανγκλαντές 147.570 166.368.149 1.127,4
13 Τζέρσεϊ 119,6 105.500 882,1
14 Γκέρνσεϊ 78 62.432 800,4
15 Παλαιστινιακά εδάφη 6.220 4.780.978 768,6
16 Μαγιότ (Γαλλία) 374 256.518 685,9
17 Άγιος Μαρτίνος (Γαλλία) 53 35.107 662,4
18 Ταϊβάν 36.193 23.577.271 651,4
19 Μπαρμπάντος 430 277.821 646,1
20 Μαυρίκιος 2.040 1.265.577 620,4
21 Λίβανος 10.452 6.093.509 583
22 Αρούμπα (Ολλανδία) 193 111.350 576,9
23 Άγιος Μαρίνος 61 33.386 547,3
24 Νότια Κορέα 100.284 51.635.256 514,9
25 Ναουρού 21 10.084 480,2
26 Ρουάντα 26.338 12.089.721 459
27 Κομόρες 1.862 850.688 456,9
28 Άγιος Βαρθολομαίος (Γαλλία) 21 9.427 448,9
29 Ισραήλ 20.770 8.891.800 428,1
30 Τουβαλού 26 10.782 414,7
31 Ολλανδία 41.543 17.218.328 414,5
32 Ινδία 3.287.240 1.360.800.000 414,0
33 Αϊτή 27.750 11.411.527 411,2
34 Μπουρούντι 27.834 10.681.186 383,7
35 Πουέρτο Ρίκο (ΗΠΑ) 8.870 3.337.177 376,2
36 Βέλγιο 30.528 11.416.733 374,0
37 Κουρασάο (Ολλανδία) 444 160.012 360,4
38 Φιλιππίνες 300.000 107.190.081 357,3
39 Μαρτινίκα (Γαλλία) 1.128 383.911 340,3
40 Ρεϊνιόν (Γαλλία) 2.512 842.767 335,5
41 Ιαπωνία 377.972 126.490.000 334,7
42 Σρι Λάνκα 65.610 21.444.000 326,8
43 Γρενάδα 344 110.910 322,4
44 Ελ Σαλβαδόρ 21.040 6.643.359 315,7
45 Αμερικανικές Παρθένοι Νήσοι (ΗΠΑ) 346 106.405 307,5
46 Νήσοι Μάρσαλ 181 54.880 303,2
47 Γκουάμ (ΗΠΑ) 541 159.358 294,6
48 Βιετνάμ 331.689 94.394.000 284,6
49 Άγιος Βικέντιος και Γρεναδίνες 389 109.557 281,6
50 Αμερικανική Σαμόα (ΗΠΑ) 199 55.519 279
51 Αγία Λουκία 616 169.115 274,5
52 Ηνωμένο Βασίλειο 242.910 66.040.229 271,9
53 Τρινιντάντ και Τομπάγκο 5.128 1.356.633 264,6
54 Πακιστάν 796.095 201.800.000 253,5
55 Τζαμάικα 10.991 2.728.864 248,3
56 Γουαδελούπη (Γαλλία) 1.628 400.186 245,8
57 Λίχτενσταϊν 160 38.111 238,2
58 Κουβέιτ 17.818 4.226.920 237,2
59 Λουξεμβούργο 2.586 602.005 232,8
60 Κέιμαν Νήσοι (ΗΒ) 264 61.361 232,4
61 Γερμανία 357.386 82.792.400 231,7
62 Κατάρ 11.627 2.561.643 220,3
63 Άγιος Χριστόφορος και Νέβις 261 55.850 214
64 Σεϋχέλλες 455 96.762 212,7
65 Βόρεια Κορέα 120.538 25.610.672 212,5
66 Νιγηρία 923.768 195.875.237 212
67 Δομινικανή Δημοκρατία 48.670 10.266.149 210,9
68 Ελβετία 41.284 8.492.956 205,7
69 Ιταλία 301.340 60.421.460 200,5
70 Νεπάλ 147.181 29.218.867 198,5
71 Αντίγκουα και Μπαρμπούντα 442 86.295 195,2
72 Γκάμπια 11.295 2.163.765 191,6
72 Βρετανικές Παρθένοι Νήσοι (ΗΒ) 151 28.054 185,8
74 Σάο Τομέ και Πρίνσιπε 1.001 178.739 178,6
75 Ανδόρα 468 80.209 171,4
76 Κοσσυφοπέδιο 10.908 1.798.506 164,9
77 Μαλάουι 118.484 19.164.728 161,7
78 Ουγκάντα 241.038 38.823.100 161,1
79 Γουατεμάλα 108.889 16.176.133 148,6
80 Ανγκουίλα (ΗΒ) 91 13.452 147,8
81 Ομόσπονδες Πολιτείες Μικρονησίας 702 102.800 146,4
82 Νήσος του Μαν (ΗΒ) 572 83.314 145,7
83 Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας 9.596.961 1.391.800.000 145,0
84 Τοκελάου (Νέα Ζηλανδία) 10 1.411 141,1
85 Ινδονησία 1.904.569 265.015.000 139,1
86 Κιριμπάτι 811 110.136 135,8
87 Πράσινο Ακρωτήριο 4.033 544.081 134,9
88 Τόνγκα 747 100.651 134,7
89 Τσεχία 78.867 10.625.449 134,7
90 Δανία 43.094 5.789.957 134,4
91 Τόγκο 56.785 7.352.000 129,5
92 Ταϊλάνδη 513.120 66.188.503 129,0
93 Γκάνα 238.533 29.614.337 124,2
94 Πολωνία 312.679 38.433.600 122,9
95 Υπερδνειστερία 4.163 505.153 121,3
96 Γαλλία (ηπειρωτική Γαλλία) 543.965 65.120.000 119,7
97 Νήσοι Βόρειες Μαριάνες (ΗΠΑ) 464 53.883 116,1
98 Ιορδανία 89.342 10.230.000 114,5
99 Αζερμπαϊτζάν 86.600 9.898.085 114,3
100 Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα 83.600 9.541.615 114,1
101 Πορτογαλία 92.090 10.291.027 111,7
102 Σλοβακία 49.035 5.442.974 111
103 Αυστρία 83.870 8.838.171 105,4
104 Ουγγαρία 93.028 9.778.371 105,1
105 Μολδαβία 33.846 3.550.900 104,9
106 Τουρκία 783.562 80.810.525 103,1
107 Κούβα 109.884 11.221.060 102,1
108 Μπενίν 112.622 11.496.140 102,1
109 Σλοβενία 20.273 2.067.284 102
110 Αρμενία 29.743 2.969.900 99,8
111 Αλβανία 28.748 2.870.324 99,8
112 Συρία 185.180 18.284.407 98,7
113 Σιέρα Λεόνε 71.740 7.075.641 98,6
114 Μαλαισία 329.847 32.416.000 98,3
115 Κόστα Ρίκα 51.100 5.003.402 97,9
116 Αιθιοπία 1.104.300 107.534.882 97,4
117 Αίγυπτος 1.002.000 97.480.000 97,3
118 Δομινίκα 751 71.293 94,9
119 Τερκς και Κέικος (ΗΒ) 430 39.792 92,5
120 Κύπρος 9.251 854.800 92,4
121 Ισπανία 505.992 46.659.300 92,2
122 Σερβία 77.474 7.001.444 90,4 Χωρίς το Κοσσυφοπέδιο
123 Ιράκ 438.317 39.339.753 89,8
124 Καμπότζη 181.035 16.245.729 89,7
125 Κένυα 581.309 50.950.879 87,6
126 Ουαλίς και Φουτουνά (Γαλλία) 142 12.197 85,9
127 Ρουμανία 238.391 19.524.000 81,9
128 Ελλάδα 131.957 10.768.193 81,6
129 ΠΓΔΜ 25.713 2.075.301 80,7
130 Σουαζιλάνδη 17.364 1.391.385 80,1
131 Ονδούρα 112.492 9.012.229 80,1
132 Σενεγάλη 196.722 15.726.037 79,9
133 Μιανμάρ 676.578 53.855.735 79,6
134 Ανατολικό Τιμόρ 14.919 1.183.643 79,3
135 Μαρόκο 446.550 35.280.000 79,0
136 Ακτή Ελεφαντοστού 322.463 24.905.843 77,2
137 Λεσότο 30.355 2.263.010 74,6
138 BES νησιά (Ολλανδία) 328 24.279 74
139 Μπουρκίνα Φάσο 274.222 20.244.080 73,8
140 Μπρουνέι 5.765 422.678 73,3
141 Ουζμπεκιστάν 447.400 32.653.900 73
142 Κροατία 56.542 4.105.493 72,6
143 Ουκρανία 603.500 42.263.873 70
144 Τυνησία 163.610 11.446.300 70
145 Σαμόα 2.842 199.052 70
146 Βοσνία Ερζεγοβίνη 51.209 3.511.372 68,6
147 Ιρλανδία 70.280 4.792.500 68,2
148 Γαλλική Πολυνησία (Γαλλία) 4.167 275.918 66,2
149 Βουλγαρία 110.994 7.050.034 63,5
150 Νήσοι Κουκ (Νέα Ζηλανδία) 237 14.974 63,2
151 Μεξικό 1.972.550 124.737.789 63,2
152 Τατζικιστάν 143.100 8.931.000 62,4
153 Ισημερινός 283.560 16.820.000 59,3
154 Τανζανία 947.303 54.199.163 57,2
155 Παναμάς 75.320 4.158.783 55,2
156 Υεμένη 527.968 28.915.284 54,8
157 Γεωργία 69.700 3.729.600 53,5
158 Καμερούν 475.442 23.794.164 50,0
159 Ιράν 1.648.195 82.011.735 49,8
160 Νικαράγουα 130.373 6.393.824 49
161 Φίτζι 18.274 884.887 48,4
162 Αφγανιστάν 652.230 31.575.018 48,4
163 Μοντσεράτ (ΗΒ) 102 4.922 48,3
164 Γουινέα 245.857 11.883.516 48,3
165 Νότια Αφρική 1.221.037 57.725.600 47,3
166 Λευκορωσία 207.600 9.478.200 45,7
167 Τζιμπουτί 23.200 1.049.001 45,2
168 Μαυροβούνιο 13.812 622.359 45
169 Μαδαγασκάρη 587.040 26.262.810 44,7
170 Ερυθραία 117.600 5.187.948 44,1
171 Γουινέα-Μπισσάου 36.125 1.584.763 43,9
172 Κολομβία 1.141.748 49.930.000 43,7
173 Ισημερινή Γουινέα 28.051 1.222.442 43,6
174 Λιβερία 111.370 4.853.516 43,6
175 Λιθουανία 65.300 2.799.127 42,9
176 Παλάου 459 17.661 38,5
177 Ζιμπάμπουε 390.757 14.848.905 38
178 Νήσοι Φερόες (Δανία) 1.393 51.258 36,8
179 Μοζαμβίκη 801.590 28.861.863 36
180 Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό 2.344.858 84.004.989 35,8
181 Βενεζουέλα 916.445 31.828.110 34,7
182 Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής 9.525.059 328.500.000 34,5
183 Κιργιστάν 199.951 6.256.700 31,3
184 Λετονία 64.589 1.925.700 29,8
185 Εσθονία 45.339 1.319.133 29,1
186 Αμπχαζία 8.432 240.705 28,5
187 Μπαχάμες 13.878 381.320 27,5
188 Λάος 236.800 6.492.228 27,4
189 Περού 1.285.216 32.162.184 25
190 Σαιν Πιερ και Μικελόν (Γαλλία) 242 6.034 24,9
191 Βραζιλία 8.515.767 208.800.000 24,5
192 Χιλή 756.102 18.552.218 24,5
193 Σομαλία 637.657 15.181.925 23,8
194 Ανγκόλα 1.246.700 29.250.009 23,5
195 Νήσοι Σολομώντα 28.400 642.000 22,6
196 Σουηδία 449.964 10.182.291 22,6
197 Βανουάτου 12.189 272.459 22,4
198 Ζάμπια 752.618 16.887.720 22,4
199 Σουδάν 1.886.068 41.984.512 22,3
200 Νότιο Σουδάν 619.745 12.919.053 20,8
201 Μπουτάν 38.394 779.666 20,3
202 Ουρουγουάη 176.215 3.505.985 19,9
203 Νέα Ζηλανδία 268.107 4.900.000 18,3
204 Παπούα Νέα Γουινέα 462.840 8.418.346 18,2
205 Αλγερία 2.381.741 42.200.000 17,7
206 Νίγηρας 1.267.000 22.311.375 17,6
207 Παραγουάη 406.750 7.052.983 17,3
208 Μπελίζ 22.966 398.050 17,3
209 Ναγκόρνο-Καραμπάχ 8.223 138.000 16,8 [2]
210 Φινλανδία 338.145 5.517.887 16,3
211 Αργεντινή 2.780.400 44.494.502 16
212 Δημοκρατία του Κονγκό 342.000 5.399.895 15,8
213 Μάλι 1.240.192 19.107.706 15,4
214 Σαουδική Αραβία 2.149.690 32.552.336 15,1
215 Νέα Καληδονία (Γαλλία) 18.575 278.500 15,0
216 Ομάν 309.500 4.635.548 15,0
217 Νορβηγία 385.203 5.312.343 13,8
218 Νότια Οσετία 3.900 53.532 13,7
219 Τσαντ 1.284.000 15.353.184 12
220 Τουρκμενιστάν 488.100 5.851.466 12
221 Βολιβία 1.098.580 11.307.314 10,3
222 Νήσος Αγίας Ελένης (ΗΒ) 394 4.000 10,2
223 Ρωσία 17.098.246 146.877.088 8,6
224 Γκαμπόν 267.667 2.067.561 7,7
225 Κεντροαφρικανική Δημοκρατία 622.984 4.737.423 7,6
226 Καζακστάν 2.724.900 18.292.700 6,7
227 Νιούε (Νέα Ζηλανδία) 260 1.613 6,2
228 Μποτσουάνα 581.730 2.302.878 4
229 Μαυριτανία 1.030.700 3.895.747 3,8
230 Καναδάς 9.984.670 37.067.011 3,7
231 Λιβύη 1.759.540 6.470.956 3,7
232 Γουιάνα 214.970 782.225 3,6
233 Σουρινάμ 163.820 568.301 3,5
234 Ισλανδία 103.000 350.710 3,4
235 Αυστραλία 7.692.024 24.770.700 3,2
236 Γαλλική Γουιάνα (Γαλλία) 83.534 252.338 3
237 Ναμίμπια 825.418 2.413.643 2,9
238 Δυτική Σαχάρα 266.000 567.421 2,1
239 Μογγολία 1.564.100 3.223.000 2
240 Νήσοι Φώκλαντ (ΗΒ) 12.173 2.932 0,2
241 Γροιλανδία (Δανία) 2.166.086 56.025 0,03

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. 1,0 1,1 World POPClock Projection
  2. Τα στοιχεία για τον πληθυσμό σύμφωνα με ανακοίνωση της κυβέρνησης το 2007.[1]

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]