Κατάλογος χωρών και εδαφών ανά πυκνότητα πληθυσμού

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Παρατίθεται κατάλογος χωρών ανά πυκνότητα πληθυσμού σε κατοίκους/τ.χλμ.. Τα στοιχεία που ακολουθούν αντιστοιχούν σε περιοχές που περιέχουν και υδάτινες επιφάνειες, όπως λίμνες ή ποταμούς. Τα στοιχεία (η πυκνότητα είναι με στρογγυλοποίηση στις περισσότερες χώρες) για την έκταση και τον πληθυσμό των χωρών είναι βασισμένα στα αντίστοιχα λήμματα: Κατάλογος χωρών ανά πληθυσμό και Κατάλογος χωρών ανά έκταση.

Αυτοδιοικούμενα κρατίδια ή περιοχές υπό αμφισβητούμενο καθεστώς δεν λαμβάνονται υπόψη στην αρίθμηση του καταλόγου αλλά εμφανίζονται προς σύγκριση.

Κατάταξη[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Θέση Χώρα Έκταση (km²) Πληθυσμός Πυκνότητα (Κάτοικοι ανά km²) Σημειώσεις
Κόσμος (μόνο ξηρά) 148.940.000 7.340.000.000 49,3 [1]
Κόσμος (με θάλασσα) 510.072.000 7.340.000.000 14,4 [1]
1 Μακάου (Κίνα) 30,4 649.100 21.352
2 Μονακό 2 38.400 19.200
3 Σιγκαπούρη 719,1 5.535.000 7.697
4 Χονγκ Κονγκ (Κίνα) 1.104 7.324.300 6.634
5 Γιβραλτάρ (ΗΒ) 6,5 33.140 5.098
6 Βατικανό 0,44 800 1.818
7 Μπαχρέιν 770 1.404.900 1.825
8 Μάλτα 316 429.344 1.358,7
9 Μαλδίβες 298 402.071 1.349
10 Βερμούδες (ΗΒ) 54 64.237 1.190
11 Άγιος Μαρτίνος (Ολλανδία) 34 38.247 1.124,9
12 Μπανγκλαντές 147.570 160.970.000 1.090,8
13 Τζέρσεϊ 119,6 102.700 858,7
14 Γκέρνσεϊ 78 62.999 807,7
15 Παλαιστινιακά εδάφη 6.220 4.816.503 774,4
16 Άγιος Μαρτίνος (Γαλλία) 53 36.457 687,9
17 Ταϊβάν 36.193 23.503.349 649,4
18 Μπαρμπάντος 430 277.821 646,1
19 Μαυρίκιος 2.040 1.262.879 619,1
20 Λίβανος 10.452 5.988.000 572,9
21 Αρούμπα (Ολλανδία) 193 110.108 570,5
22 Μαγιότ (Γαλλία) 374 212.645 568,6
23 Άγιος Μαρίνος 61 33.005 541,1
24 Νότια Κορέα 100.284 50.801.405 506,6
25 Ναουρού 21 10.084 480,2
26 Ρουάντα 26.338 11.533.446 437,9
27 Άγιος Βαρθολομαίος (Γαλλία) 21 9.131 434,8
28 Κομόρες 1.862 806.153 433
29 Τουβαλού 26 10.782 414,7
30 Ισραήλ 20.770 8.527.400 410,6
31 Ολλανδία 41.526 17.015.154 409,7
32 Αϊτή 27.750 11.078.033 399,2
33 Ινδία 3.287.240 1.291.400.000 392,9
34 Πουέρτο Ρίκο (ΗΠΑ) 8.870 3.474.182 391,7
35 Βέλγιο 30.528 11.319.511 370,8
36 Μπουρούντι 27.834 10.114.505 363,4
37 Κουρασάο (Ολλανδία) 444 158.986 358,1
38 Μαρτινίκα (Γαλλία) 1.128 385.551 341,8
39 Φιλιππίνες 300.000 100.981.437 336,6
40 Ιαπωνία 377.972 126.960.000 335,9
41 Ρεϊνιόν (Γαλλία) 2.512 835.103 332,4
42 Σρι Λάνκα 65.610 20.966.000 319,6
43 Ελ Σαλβαδόρ 21.040 6.520.675 309,9
44 Αμερικανικές Παρθένοι Νήσοι (ΗΠΑ) 346 106.405 307,5
45 Νήσοι Μάρσαλ 181 54.880 303,2
46 Γρενάδα 344 103.328 300,4
47 Γκουάμ (ΗΠΑ) 541 159.358 294,6
48 Άγιος Βικέντιος και Γρεναδίνες 389 110.000 282,8
49 Αμερικανική Σαμόα (ΗΠΑ) 199 55.519 279
50 Βιετνάμ 331.689 92.513.000 278,9
51 Αγία Λουκία 616 169.115 274,5
52 Ηνωμένο Βασίλειο 242.910 65.110.000 268
53 Τρινιντάντ και Τομπάγκο 5.128 1.349.667 263,2
54 Τζαμάικα 10.991 2.723.246 247,8
55 Γουαδελούπη (Γαλλία) 1.628 402.119 247
56 Πακιστάν 796.095 194.160.000 243,9
57 Λίχτενσταϊν 160 37.623 235,1
58 Γερμανία 357.022 81.771.000 229
59 Κατάρ 11.586 2.587.564 223,3
60 Λουξεμβούργο 2.586 576.200 222,8
61 Κέιμαν Νήσοι (ΗΒ) 264 58.238 220,6
62 Άγιος Χριστόφορος και Νέβις 261 56.000 214,6
63 Κουβέιτ 17.818 3.767.415 211,4
64 Βόρεια Κορέα 120.538 25.281.000 209,7
65 Δομινικανή Δημοκρατία 48.670 10.075.045 207
66 Νιγηρία 923.768 186.988.000 202,4
67 Ελβετία 41.284 8.341.600 202
68 Ιταλία 301.340 60.665.551 201,3
69 Σεϋχέλλες 455 91.400 200,9
70 Αντίγκουα και Μπαρμπούντα 442 86.295 195,2
71 Νεπάλ 147.181 28.431.494 193,2
72 Βρετανικές Παρθένοι Νήσοι (ΗΒ) 151 28.054 185,8
73 Σάο Τομέ και Πρίνσιπε 1.001 178.739 178,6
74 Γκάμπια 11.295 1.882.450 166,7
75 Ανδόρα 468 78.014 166,7
76 Κοσσυφοπέδιο 10.908 1.804.944 165,5
77 Ουγκάντα 241.038 36.860.700 152,9
78 Μαλάουι 118.484 17.750.000 149,8
79 Γουατεμάλα 108.889 16.176.133 148,6
80 Ανγκουίλα (ΗΒ) 91 13.452 147,8
81 Νήσος του Μαν (ΗΒ) 572 84.497 147,7
82 Ομόσπονδες Πολιτείες Μικρονησίας 702 102.800 146,4
83 Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας 9.596.961 1.377.370.000 143,5
84 Τοκελάου (Νέα Ζηλανδία) 10 1.411 141,1
85 Κιριμπάτι 811 113.400 139,8
86 Τόνγκα 747 103.252 138,2
87 Ινδονησία 1.904.569 258.705.000 135,8
88 Τσεχία 78.867 10.558.524 133,8
89 Δανία 43.094 5.717.014 132,7
90 Πράσινο Ακρωτήριο 4.033 531.239 131,7
91 Ταϊλάνδη 513.120 65.324.000 127,3
92 Τόγκο 56.785 7.143.000 125,8
93 Πολωνία 312.679 38.484.000 123,1
94 Υπερδνειστερία 4.163 505.153 121,3
95 Γαλλία (ηπειρωτική Γαλλία) 543.965 64.590.000 118,7
96 Νήσοι Βόρειες Μαριάνες (ΗΠΑ) 464 53.883 116,1
97 Γκάνα 238.533 27.670.174 116
98 Πορτογαλία 92.090 10.341.330 112,3
99 Αζερμπαϊτζάν 86.600 9.723.500 112,3
100 Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα 83.600 9.267.000 110,8
101 Σλοβακία 49.035 5.426.252 110,7
102 Ουγγαρία 93.028 9.830.485 105,7
103 Μολδαβία 33.846 3.553.100 105
104 Αυστρία 83.870 8.725.931 104
105 Κούβα 109.884 11.239.004 102,3
106 Σλοβενία 20.273 2.064.188 101,8
107 Αρμενία 29.743 2.994.400 100,7
108 Τουρκία 783.562 78.741.053 100,5
109 Αλβανία 28.748 2.886.026 100,4
110 Συρία 185.180 18.564.000 100,2
111 Σιέρα Λεόνε 71.740 7.075.641 98,6
112 Κόστα Ρίκα 51.100 4.890.379 95,7
113 Μαλαισία 329.847 31.400.000 95,2
114 Δομινίκα 751 71.293 94,9
115 Μπενίν 112.622 10.653.654 94,6
116 Σερβία 77.474 7.076.372 91,3 Χωρίς το Κοσσυφοπέδιο.
117 Ισπανία 505.992 46.438.400 91,8
118 Κύπρος 9.251 847.000 91,6
119 Αίγυπτος 1.002.000 91.150.000 91
120 Καμπότζη 181.035 15.827.000 87,4
121 Ιορδανία 89.342 7.748.000 86,7
122 Ιράκ 438.317 37.883.543 86,4
123 Ουαλίς και Φουτουνά (Γαλλία) 142 12.197 85,9
124 Αιθιοπία 1.104.300 92.206.005 83,5
125 Ρουμανία 238.391 19.861.000 83,3
126 Ελλάδα 131.957 10.858.018 82,3
127 Κένυα 581.309 47.251.000 81,3
128 ΠΓΔΜ 25.713 2.071.278 80,6
129 Ανατολικό Τιμόρ 14.919 1.167.242 78,2
130 Ονδούρα 112.492 8.576.532 76,2
131 Μιανμάρ (Βιρμανία) 676.578 51.419.420 76
132 Μαρόκο 446.550 33.848.242 75,8
133 Σενεγάλη 196.722 14.799.859 75,2
134 Σουαζιλάνδη 17.364 1.304.000 75,1
135 Κροατία 56.542 4.190.669 74,1
136 BES νησιά (Ολλανδία) 328 24.279 74
137 Τερκς και Κέικος (ΗΒ) 430 31.458 73,2
138 Μπρουνέι 5.765 411.900 71,4
139 Λεσότο 30.355 2.160.000 71,2
140 Ουκρανία 603.500 42.692.393 70,8
141 Ουζμπεκιστάν 447.400 31.575.300 70,6
142 Ακτή Ελεφαντοστού 322.463 22.671.331 70,3
143 Μπουρκίνα Φάσο 274.222 19.034.397 69,4
144 Βοσνία Ερζεγοβίνη 51.209 3.531.159 69
145 Σαμόα 2.842 194.899 68,6
146 Τυνησία 163.610 11.154.400 68,2
147 Ιρλανδία 70.280 4.635.400 65,9
148 Γαλλική Πολυνησία (Γαλλία) 4.167 272.800 65,5
149 Βουλγαρία 110.910 7.153.784 64,5
150 Νήσοι Κουκ (Νέα Ζηλανδία) 237 14.974 63,2
151 Μεξικό 1.964.375 122.273.473 62,2
152 Τατζικιστάν 143.100 8.547.000 59,7
153 Ισημερινός 283.560 16.540.000 58,3
154 Παναμάς 75.320 4.037.043 53,6
155 Γεωργία 69.700 3.720.400 53,4
156 Υεμένη 527.968 27.478.000 52
157 Τανζανία 947.303 48.775.567 51,5
158 Μοντσεράτ (ΗΒ) 102 4.922 48,3
159 Ιράν 1.648.195 79.140.000 48
160 Νικαράγουα 130.373 6.262.703 48
161 Φίτζι 18.274 869.458 47,6
162 Καμερούν 475.442 21.917.602 46,1
163 Λευκορωσία 207.600 9.498.700 45,8
164 Νότια Αφρική 1.221.037 55.653.654 45,6
165 Ερυθραία 117.600 5.352.000 45,5
166 Μαυροβούνιο 13.812 621.810 45
167 Λιθουανία 65.300 2.872.294 44
168 Ισημερινή Γουινέα 28.051 1.222.442 43,6
169 Γουινέα 245.857 10.523.261 42,8
170 Γουινέα-Μπισσάου 36.125 1.547.754 42,8
171 Τζιμπουτί 23.200 992.635 42,8
172 Κολομβία 1.141.748 48.750.000 42,6
173 Αφγανιστάν 652.230 27.657.145 42,4
174 Λιβερία 111.370 4.615.000 41,4
175 Μαδαγασκάρη 587.040 22.434.363 38,2
176 Παλάου 459 17.501 38,1
177 Ζιμπάμπουε 390.757 14.240.168 36,4
178 Νήσοι Φερόες (Δανία) 1.393 49.376 35,4
179 Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό 2.344.858 79.723.000 34
180 Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής 9.525.059 323.890.000 34
181 Βενεζουέλα 916.445 31.028.637 33,9
182 Μοζαμβίκη 801.590 26.423.623 33
183 Λετονία 64.589 1.961.600 30,4
184 Κιργιστάν 199.951 6.019.500 30,1
185 Εσθονία 45.228 1.315.944 29,1
186 Αμπχαζία 8.432 240.705 28,5
187 Μπαχάμες 13.943 393.000 28,2
188 Λάος 236.800 6.492.400 27,4
189 Σαιν Πιερ και Μικελόν (Γαλλία) 242 6.069 25,1
190 Περού 1.285.216 31.151.643 24,2
191 Βραζιλία 8.515.767 206.100.000 24,2
192 Χιλή 756.102 18.191.884 24,1
193 Βανουάτου 12.189 286.500 23,5
194 Νήσοι Σολομώντα 28.400 642.000 22,6
195 Σουηδία 449.964 9.894.888 22
196 Ζάμπια 752.618 15.933.883 21,2
197 Σουδάν 1.886.068 39.598.700 21
198 Ανγκόλα 1.246.700 25.789.024 20,7
199 Νότιο Σουδάν 619.745 12.733.000 20,5
200 Μπουτάν 38.394 776.790 20,2
201 Ουρουγουάη 176.215 3.480.222 19,7
202 Σομαλία 637.657 11.079.000 17,4
203 Νέα Ζηλανδία 270.467 4.697.000 17,3
204 Αλγερία 2.381.741 40.400.000 17
205 Παραγουάη 406.750 6.854.536 16,9
206 Ναγκόρνο-Καραμπάχ 8.223 138.000 16,8 [2]
207 Νίγηρας 1.267.000 20.715.000 16,3
208 Φινλανδία 338.145 5.491.817 16,2
209 Νορβηγία 323.802 5.223.256 16,1
210 Μπελίζ 22.966 370.300 16,1
211 Παπούα Νέα Γουινέα 462.840 7.275.324 15,7
212 Αργεντινή 2.780.400 43.590.368 15,7
213 Μάλι 1.240.192 18.135.000 14,6
214 Νέα Καληδονία (Γαλλία) 18.575 268.767 14,5
215 Σαουδική Αραβία 2.149.690 31.015.999 14,4
216 Ομάν 309.500 4.413.309 14,3
217 Δημοκρατία του Κονγκό 342.000 4.741.000 13,9
218 Νότια Οσετία 3.900 51.547 13,2
219 Τσαντ 1.284.000 14.497.000 11,3
220 Τουρκμενιστάν 488.100 5.439.000 11,1
221 Νήσος Αγίας Ελένης (ΗΒ) 394 4.000 10,2
222 Βολιβία 1.098.580 10.985.059 10
223 Ρωσία 17.098.246 146.544.710 8,6
224 Κεντροαφρικανική Δημοκρατία 622.984 4.998.000 8
225 Γκαμπόν 267.668 1.802.278 6,7
226 Καζακστάν 2.724.900 17.753.200 6,5
227 Νιούε (Νέα Ζηλανδία) 260 1.613 6,2
228 Μποτσουάνα 581.730 2.141.206 3,7
229 Καναδάς 9.984.670 36.155.487 3,6
230 Λιβύη 1.759.540 6.330.000 3,6
231 Μαυριτανία 1.030.700 3.718.678 3,6
232 Γουιάνα 214.970 746.955 3,5
233 Σουρινάμ 163.820 541.638 3,3
234 Ισλανδία 103.000 332.529 3,2
235 Αυστραλία 7.692.024 23.940.300 3,1
236 Γαλλική Γουιάνα (Γαλλία) 83.534 244.118 2,9
237 Ναμίμπια 825.418 2.324.388 2,8
238 Δυτική Σαχάρα 266.000 584.000 2,2
239 Μογγολία 1.564.100 3.092.000 2
240 Νήσοι Φώκλαντ (ΗΒ) 12.173 2.932 0,2
241 Γροιλανδία (Δανία) 2.166.086 55.847 0,03

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. 1,0 1,1 World POPClock Projection
  2. Τα στοιχεία για τον πληθυσμό σύμφωνα με ανακοίνωση της κυβέρνησης το 2007.[1]

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]