Κατάλογος χωρών και εδαφών ανά πυκνότητα πληθυσμού

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Παρατίθεται κατάλογος χωρών ανά πυκνότητα πληθυσμού σε κατοίκους/τ.χλμ.. Τα στοιχεία που ακολουθούν αντιστοιχούν σε περιοχές που περιέχουν και υδάτινες επιφάνειες, όπως λίμνες ή ποταμούς. Τα στοιχεία (η πυκνότητα είναι με στρογγυλοποίηση στις περισσότερες χώρες) για την έκταση και τον πληθυσμό των χωρών είναι βασισμένα στα αντίστοιχα λήμματα: Κατάλογος χωρών ανά πληθυσμό και Κατάλογος χωρών ανά έκταση.

Αυτοδιοικούμενα κρατίδια ή περιοχές υπό αμφισβητούμενο καθεστώς δεν λαμβάνονται υπόψη στην αρίθμηση του καταλόγου αλλά εμφανίζονται προς σύγκριση.

Κατάταξη[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Θέση Χώρα Έκταση (km²) Πληθυσμός Πυκνότητα (Κάτοικοι ανά km²) Σημειώσεις
Κόσμος (μόνο ξηρά) 148.940.000 7.430.000.000 49,9 [1]
Κόσμος (με θάλασσα) 510.072.000 7.430.000.000 14,6 [1]
1 Μακάου (Κίνα) 30,5 648.400 21.259
2 Μονακό 2 37.550 18.775
3 Σιγκαπούρη 719,9 5.612.300 7.796
4 Χονγκ Κονγκ (Κίνα) 1.106,3 7.389.500 6.679
5 Γιβραλτάρ (ΗΒ) 6,5 33.573 5.165
6 Μπαχρέιν 770 1.451.200 1.884,7
7 Βατικανό 0,44 800 1.818
8 Μάλτα 316 434.403 1.374,7
9 Μαλδίβες 298 402.071 1.349
10 Άγιος Μαρτίνος (Ολλανδία) 34 40.535 1.192,2
11 Βερμούδες (ΗΒ) 54 64.237 1.190
12 Μπανγκλαντές 147.570 164.669.751 1.115,8
13 Τζέρσεϊ 119,6 104.200 871,2
14 Γκέρνσεϊ 78 62.299 798,7
15 Παλαιστινιακά εδάφη 6.220 4.816.503 774,4
16 Άγιος Μαρτίνος (Γαλλία) 53 35.107 662,4
17 Ταϊβάν 36.193 23.557.467 650,9
18 Μπαρμπάντος 430 277.821 646,1
19 Μαυρίκιος 2.040 1.264.887 620
20 Λίβανος 10.452 6.082.000 581,9
21 Αρούμπα (Ολλανδία) 193 110.882 574,5
22 Μαγιότ (Γαλλία) 374 212.645 568,6
23 Άγιος Μαρίνος 61 33.230 544,8
24 Νότια Κορέα 100.284 51.446.201 513
25 Ναουρού 21 10.084 480,2
26 Άγιος Βαρθολομαίος (Γαλλία) 21 9.427 448,9
27 Ρουάντα 26.338 11.809.295 448,4
28 Κομόρες 1.862 828.147 444,8
29 Ισραήλ 20.770 8.750.900 421,3
30 Τουβαλού 26 10.782 414,7
31 Ολλανδία 41.543 17.162.724 413,1
32 Ινδία 3.287.240 1.346.400.000 409,6
33 Αϊτή 27.750 11.244.774 405,2
34 Πουέρτο Ρίκο (ΗΠΑ) 8.870 3.411.307 384,6
35 Μπουρούντι 27.834 10.400.938 373,7
36 Βέλγιο 30.528 11.370.968 372,5
37 Κουρασάο (Ολλανδία) 444 160.337 361,1
38 Μαρτινίκα (Γαλλία) 1.128 383.911 340,3
39 Φιλιππίνες 300.000 100.981.437 336,6
40 Ρεϊνιόν (Γαλλία) 2.512 842.767 335,5
41 Ιαπωνία 377.972 126.720.000 335,3
42 Σρι Λάνκα 65.610 21.203.000 323,2
43 Ελ Σαλβαδόρ 21.040 6.581.940 312,8
44 Αμερικανικές Παρθένοι Νήσοι (ΗΠΑ) 346 106.405 307,5
45 Νήσοι Μάρσαλ 181 54.880 303,2
46 Γρενάδα 344 103.328 300,4
47 Γκουάμ (ΗΠΑ) 541 159.358 294,6
48 Βιετνάμ 331.689 93.449.000 281,7
49 Άγιος Βικέντιος και Γρεναδίνες 389 109.557 281,6
50 Αμερικανική Σαμόα (ΗΠΑ) 199 55.519 279
51 Αγία Λουκία 616 169.115 274,5
52 Ηνωμένο Βασίλειο 242.910 65.648.000 270,3
53 Τρινιντάντ και Τομπάγκο 5.128 1.349.667 263,2
54 Πακιστάν 796.095 198.580.000 249,4
55 Τζαμάικα 10.991 2.730.894 248,5
56 Γουαδελούπη (Γαλλία) 1.628 400.186 245,8
57 Λίχτενσταϊν 160 37.815 236,3
58 Κέιμαν Νήσοι (ΗΒ) 264 61.361 232,4
59 Γερμανία 357.386 82.248.000 230,1
60 Κουβέιτ 17.818 4.082.704 229,1
61 Λουξεμβούργο 2.586 590.667 228,4
62 Κατάρ 11.627 2.634.234 226,6
63 Βόρεια Κορέα 120.538 25.491.000 211,5
64 Άγιος Χριστόφορος και Νέβις 261 55.000 210,7
65 Δομινικανή Δημοκρατία 48.670 10.169.172 208,9
66 Σεϋχέλλες 455 94.205 207
67 Νιγηρία 923.768 190.886.000 206,6
68 Ελβετία 41.284 8.448.585 204,6
69 Ιταλία 301.340 60.507.590 200,8
70 Νεπάλ 147.181 28.825.709 195,8
71 Αντίγκουα και Μπαρμπούντα 442 86.295 195,2
72 Γκάμπια 11.295 2.100.568 186
72 Βρετανικές Παρθένοι Νήσοι (ΗΒ) 151 28.054 185,8
74 Σάο Τομέ και Πρίνσιπε 1.001 178.739 178,6
75 Ανδόρα 468 78.264 167,2
76 Κοσσυφοπέδιο 10.908 1.804.944 165,5
77 Μαλάουι 118.484 18.622.000 157,2
78 Ουγκάντα 241.038 37.673.800 156,3
79 Γουατεμάλα 108.889 16.176.133 148,6
80 Ανγκουίλα (ΗΒ) 91 13.452 147,8
81 Ομόσπονδες Πολιτείες Μικρονησίας 702 102.800 146,4
82 Νήσος του Μαν (ΗΒ) 572 83.314 145,7
83 Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας 9.596.961 1.385.700.000 144,4
84 Τοκελάου (Νέα Ζηλανδία) 10 1.411 141,1
85 Κιριμπάτι 811 113.400 139,8
86 Τόνγκα 747 103.252 138,2
87 Ινδονησία 1.904.569 261.890.900 137,5
88 Τσεχία 78.867 10.588.063 134,3
89 Δανία 43.094 5.760.694 133,7
90 Πράσινο Ακρωτήριο 4.033 537.661 133,3
91 Τόγκο 56.785 7.315.000 128,8
92 Ταϊλάνδη 513.120 65.931.550 128,5
93 Πολωνία 312.679 38.424.000 122,9
94 Γκάνα 238.533 28.956.587 121,4
95 Υπερδνειστερία 4.163 505.153 121,3
96 Γαλλία (ηπειρωτική Γαλλία) 543.965 65.017.000 119,5
97 Νήσοι Βόρειες Μαριάνες (ΗΠΑ) 464 53.883 116,1
98 Αζερμπαϊτζάν 86.600 9.843.031 113,7
99 Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα 83.600 9.400.000 112,4
100 Πορτογαλία 92.090 10.309.573 112
101 Ιορδανία 89.342 9.980.000 111,7
102 Σλοβακία 49.035 5.437.752 110,9
103 Ουγγαρία 93.028 9.797.561 105,3
104 Μολδαβία 33.846 3.550.900 104,9
105 Αυστρία 83.870 8.794.267 104,9
106 Κούβα 109.884 11.239.224 102,3
107 Τουρκία 783.562 79.814.871 101,9
108 Σλοβενία 20.273 2.066.161 101,9
109 Αρμενία 29.743 2.986.500 100,4
110 Αλβανία 28.748 2.876.591 100,1
111 Μπενίν 112.622 11.186.785 99,3
112 Συρία 185.180 18.270.000 98,7
113 Σιέρα Λεόνε 71.740 7.075.641 98,6
114 Μαλαισία 329.847 32.120.000 97,4
115 Κόστα Ρίκα 51.100 4.947.490 96,8
116 Αίγυπτος 1.002.000 95.780.000 95,6
117 Δομινίκα 751 71.293 94,9
118 Ισπανία 505.992 46.528.966 92
119 Κύπρος 9.251 848.300 91,7
120 Σερβία 77.474 7.040.272 90,9 Χωρίς το Κοσσυφοπέδιο
121 Καμπότζη 181.035 16.005.000 88,4
122 Ιράκ 438.317 38.274.618 87,3
123 Ουαλίς και Φουτουνά (Γαλλία) 142 12.197 85,9
124 Κένυα 581.309 49.700.000 85,5
125 Αιθιοπία 1.104.300 94.352.000 85,4
126 Ρουμανία 238.391 19.638.000 82,4
127 Ελλάδα 131.957 10.783.748 81,7
128 ΠΓΔΜ 25.713 2.073.702 80,6
129 Ανατολικό Τιμόρ 14.919 1.183.643 79,3
130 Μιανμάρ 676.578 53.370.609 78,9
131 Ονδούρα 112.492 8.866.351 78,8
132 Σουαζιλάνδη 17.364 1.367.000 78,7
133 Μαρόκο 446.550 34.851.000 78
134 Σενεγάλη 196.722 15.256.346 77,6
135 Ακτή Ελεφαντοστού 322.463 24.294.750 75,3
136 BES νησιά (Ολλανδία) 328 24.279 74
137 Λεσότο 30.355 2.233.000 73,6
138 Κροατία 56.542 4.154.213 73,5
139 Τερκς και Κέικος (ΗΒ) 430 31.458 73,2
140 Μπρουνέι 5.765 417.200 72,4
141 Ουζμπεκιστάν 447.400 32.121.100 71,8
142 Μπουρκίνα Φάσο 274.222 19.632.147 71,6
143 Ουκρανία 603.500 42.444.919 70,3
144 Τυνησία 163.610 11.304.500 69,1
145 Σαμόα 2.842 196.315 69,1
146 Βοσνία Ερζεγοβίνη 51.209 3.531.159 69
147 Ιρλανδία 70.280 4.761.865 67,8
148 Γαλλική Πολυνησία (Γαλλία) 4.167 272.800 65,5
149 Βουλγαρία 110.994 7.101.859 64
150 Νήσοι Κουκ (Νέα Ζηλανδία) 237 14.974 63,2
151 Μεξικό 1.972.550 123.518.270 62,6
152 Τατζικιστάν 143.100 8.742.000 61,1
153 Ισημερινός 283.560 16.600.000 58,5
154 Τανζανία 947.303 51.557.365 54,4
155 Παναμάς 75.320 4.037.043 53,6
156 Υεμένη 527.968 28.250.000 53,5
157 Γεωργία 69.700 3.718.200 53,4
158 Ιράν 1.648.195 81.163.000 49,2
159 Καμερούν 475.442 23.248.044 48,9
160 Νικαράγουα 130.373 6.327.927 48,5
161 Μοντσεράτ (ΗΒ) 102 4.922 48,3
162 Γουινέα 245.857 11.702.692 47,6
163 Φίτζι 18.274 869.458 47,6
164 Νότια Αφρική 1.221.037 56.521.900 46,3
165 Λευκορωσία 207.600 9.495.500 45,8
166 Αφγανιστάν 652.230 29.724.323 45,6
167 Μαυροβούνιο 13.812 622.387 45
168 Τζιμπουτί 23.200 1.020.429 44
169 Ισημερινή Γουινέα 28.051 1.222.442 43,6
170 Μαδαγασκάρη 587.040 25.570.895 43,6
171 Γουινέα-Μπισσάου 36.125 1.565.815 43,3
172 Κολομβία 1.141.748 49.430.000 43,2
173 Λιθουανία 65.300 2.814.696 43,1
174 Ερυθραία 117.600 5.069.000 43,1
175 Λιβερία 111.370 4.730.000 42,5
176 Παλάου 459 17.661 38,5
177 Ζιμπάμπουε 390.757 14.542.235 37,2
178 Νήσοι Φερόες (Δανία) 1.393 50.318 36,1
179 Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό 2.344.858 81.340.000 34,7
180 Βενεζουέλα 916.445 31.431.164 34,3
181 Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής 9.525.059 326.000.000 34,2
182 Μοζαμβίκη 801.590 27.128.530 33,8
183 Κιργιστάν 199.951 6.140.200 30,7
184 Λετονία 64.589 1.933.200 29,9
185 Εσθονία 45.339 1.317.797 29,1
186 Μπαχάμες 13.878 397.000 28,6
187 Αμπχαζία 8.432 240.705 28,5
188 Λάος 236.800 6.492.400 27,4
189 Σαιν Πιερ και Μικελόν (Γαλλία) 242 6.034 24,9
190 Περού 1.285.216 31.826.018 24,8
191 Βραζιλία 8.515.767 208.070.000 24,4
192 Χιλή 756.102 18.373.917 24,3
193 Σομαλία 637.657 14.743.000 23,1
194 Ανγκόλα 1.246.700 28.359.634 22,7
195 Νήσοι Σολομώντα 28.400 642.000 22,6
196 Βανουάτου 12.189 272.459 22,4
197 Σουηδία 449.964 10.081.396 22,3
198 Ζάμπια 752.618 16.405.229 21,8
199 Σουδάν 1.886.068 40.782.742 21,6
200 Νότιο Σουδάν 619.745 12.576.000 20,3
201 Μπουτάν 38.394 768.577 20
202 Ουρουγουάη 176.215 3.493.205 19,8
203 Νέα Ζηλανδία 268.107 4.821.000 17,8
204 Παπούα Νέα Γουινέα 462.840 8.251.162 17,8
205 Παραγουάη 406.750 6.953.646 17,1
206 Αλγερία 2.381.741 40.400.000 17
207 Νίγηρας 1.267.000 21.477.000 17
208 Μπελίζ 22.966 387.879 16,9
209 Ναγκόρνο-Καραμπάχ 8.223 138.000 16,8 [2]
210 Φινλανδία 338.145 5.509.984 16,3
211 Αργεντινή 2.780.400 44.044.811 15,8
212 Δημοκρατία του Κονγκό 342.000 5.261.000 15,4
213 Μάλι 1.240.192 18.542.000 15
214 Ομάν 309.500 4.634.812 15
215 Σαουδική Αραβία 2.149.690 31.742.308 14,7
216 Νέα Καληδονία (Γαλλία) 18.575 268.767 14,5
217 Νορβηγία 385.203 5.277.762 13,7
218 Νότια Οσετία 3.900 51.547 13,2
219 Τουρκμενιστάν 488.100 5.758.000 11,8
220 Τσαντ 1.284.000 14.900.000 11,6
221 Νήσος Αγίας Ελένης (ΗΒ) 394 4.000 10,2
222 Βολιβία 1.098.580 11.145.770 10,1
223 Ρωσία 17.098.246 146.804.372 8,6
224 Γκαμπόν 267.667 2.025.000 7,6
225 Κεντροαφρικανική Δημοκρατία 622.984 4.659.000 7,5
226 Καζακστάν 2.724.900 18.074.100 6,6
227 Νιούε (Νέα Ζηλανδία) 260 1.613 6,2
228 Μποτσουάνα 581.730 2.266.857 3,9
229 Μαυριτανία 1.030.700 3.806.719 3,7
230 Καναδάς 9.984.670 36.708.083 3,7
231 Λιβύη 1.759.540 6.375.000 3,6
232 Γουιάνα 214.970 746.955 3,5
233 Ισλανδία 103.000 346.750 3,4
234 Σουρινάμ 163.820 541.638 3,3
235 Αυστραλία 7.692.024 24.511.800 3,2
236 Γαλλική Γουιάνα (Γαλλία) 83.534 252.338 3
237 Ναμίμπια 825.418 2.368.747 2,9
238 Δυτική Σαχάρα 266.000 553.000 2,1
239 Μογγολία 1.564.100 3.166.000 2
240 Νήσοι Φώκλαντ (ΗΒ) 12.173 2.932 0,2
241 Γροιλανδία (Δανία) 2.166.086 56.171 0,03

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. 1,0 1,1 World POPClock Projection
  2. Τα στοιχεία για τον πληθυσμό σύμφωνα με ανακοίνωση της κυβέρνησης το 2007.[1]

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]