Κατάλογος χωρών και εδαφών ανά πυκνότητα πληθυσμού

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Παρατίθεται κατάλογος χωρών ανά πυκνότητα πληθυσμού σε κατοίκους/τ.χλμ.. Τα στοιχεία που ακολουθούν αντιστοιχούν σε περιοχές που περιέχουν και υδάτινες επιφάνειες, όπως λίμνες ή ποταμούς. Τα στοιχεία (η πυκνότητα είναι με στρογγυλοποίηση στις περισσότερες χώρες) για την έκταση και τον πληθυσμό των χωρών είναι βασισμένα στα αντίστοιχα λήμματα: Κατάλογος χωρών ανά πληθυσμό και Κατάλογος χωρών ανά έκταση.

Αυτοδιοικούμενα κρατίδια ή περιοχές υπό αμφισβητούμενο καθεστώς δεν λαμβάνονται υπόψη στην αρίθμηση του καταλόγου αλλά εμφανίζονται προς σύγκριση.

Κατάταξη[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Θέση Χώρα Έκταση (km²) Πληθυσμός Πυκνότητα (Κάτοικοι ανά km²) Σημειώσεις
Κόσμος (μόνο ξηρά) 148.940.000 7.230.000.000 48,54 [1]
Κόσμος (με θάλασσα) 510.072.000 7.230.000.000 14,17 [1]
1 Μακάου (Κίνα) 29,9 636.200 21.278
2 Μονακό 2 36.950 18.475
3 Σιγκαπούρη 718,3 5.469.700 7.615
4 Χονγκ Κονγκ (Κίνα) 1.108 7.264.100 6.556
5 Γιβραλτάρ (ΗΒ) 6,5 32.734 5.036
6 Βατικανό 0,44 800 1.818
7 Μπαχρέιν 770 1.316.500 1.710
8 Μάλτα 316 425.384 1.346
9 Βερμούδες (ΗΒ) 54 64.237 1.190
10 Μαλδίβες 298 341.256 1.145
11 Μπανγκλαντές 143.998 158.067.000 1.098
12 Άγιος Μαρτίνος (Ολλανδία) 34 37.224 1.094
13 Τζέρσεϊ 119,6 99.000 827,8
14 Γκέρνσεϊ 78 62.732 804
15 Παλαιστινιακά εδάφη 6.020 4.550.368 755,9
16 Άγιος Μαρτίνος (Γαλλία) 54 36.522 676,3
17 Ταϊβάν 36.188 23.440.278 647,7
18 Μπαρμπάντος 430 277.821 646,1
19 Μαυρίκιος 2.040 1.261.208 618,2
20 Μαγιότ (Γαλλία) 374 212.645 568,6
21 Αρούμπα (Ολλανδία) 193 107.394 556,4
22 Άγιος Μαρίνος 32.789 61 537,5
23 Νότια Κορέα 99.678 50.617.045 507,8
24 Λίβανος 10.452 5.054.000 483,5
25 Ναουρού 21 10.084 480,2
26 Τουβαλού 26 11.323 435,5
27 Άγιος Βαρθολομαίος (Γαλλία) 21 9.131 434,8
28 Ρουάντα 26.338 10.996.895 417,5
29 Κομόρες 1.861 763.952 410,5
30 Ολλανδία 41.526 16.902.200 407
31 Πουέρτο Ρίκο (ΗΠΑ) 8.868 3.548.397 400,1
32 Αϊτή 27.750 10.911.819 393,2
33 Ινδία 3.287.263 1.267.750.000 385,7
34 Ισραήλ 22.072 8.296.200 375,9
35 Βέλγιο 30.528 11.237.963 368,1
36 Μπουρούντι 27.834 9.823.828 352,9
37 Κουρασάο (Ολλανδία) 444 154.843 348,7
38 Φιλιππίνες 300.000 102.965.300 343,2
39 Μαρτινίκα (Γαλλία) 1.128 381.326 338,1
40 Ρεϊνιόν (Γαλλία) 2.512 844.994 336,4
41 Ιαπωνία 377.915 126.970.000 336
42 Σρι Λάνκα 65.610 20.359.439 310,3
43 Νήσοι Μάρσαλ 181 56.086 309,9
44 Αμερικανικές Παρθένοι Νήσοι (ΗΠΑ) 346 106.405 307,5
45 Ελ Σαλβαδόρ 21.040 6.401.240 304,2
46 Γρενάδα 344 103.328 300,4
47 Γκουάμ (ΗΠΑ) 541 159.358 294,6
48 Άγιος Βικέντιος και Γρεναδίνες 389 109.000 280,2
49 Αμερικανική Σαμόα (ΗΠΑ) 199 55.519 279
50 Αγία Λουκία 616 169.115 274,5
51 Βιετνάμ 331.690 90.730.000 273,5
52 Ηνωμένο Βασίλειο 242.910 64.105.700 263,9
53 Τρινιντάντ και Τομπάγκο 5.128 1.328.019 259
54 Γουαδελούπη (Γαλλία) 1.630 403.750 247,7
55 Τζαμάικα 10.991 2.717.991 247,3
56 Πακιστάν 803.940 189.439.000 235,6
57 Λιχτενστάιν 160 37.132 232,1
58 Γερμανία 357.021 80.767.000 226,2
59 Δομινικανή Δημοκρατία 48.310 10.378.267 214,8
60 Λουξεμβούργο 2.586 549.700 212,6
61 Κέιμαν Νήσοι (ΗΒ) 264 55.691 211
62 Άγιος Χριστόφορος και Νέβις 261 55.000 210,7
63 Βόρεια Κορέα 120.540 25.155.000 208,7
64 Κατάρ 11.437 2.334.029 204,1
65 Ιταλία 301.318 60.782.309 201,7
66 Ελβετία 41.284 8.211.700 198,9
67 Νιγηρία 923.768 183.523.000 198,7
68 Σεϋχέλλες 455 89.949 197,7
69 Αντίγκουα και Μπαρμπούντα 442 86.295 195,2
70 Κουβέιτ 17.818 3.448.139 193,5
71 Νεπάλ 147.181 28.037.904 190,5
72 Σάο Τομέ και Πρίνσιπε 1.001 187.356 187,2
73 Βρετανικές Παρθένοι Νήσοι (ΗΒ) 151 28.054 185,8
74 Κοσσυφοπέδιο 10.908 1.820.631 166,9
75 Γκάμπια 11.300 1.882.450 166,6
76 Ανδόρα 468 76.949 164,4
77 Ανγκουίλα (ΗΒ) 91 13.452 147,8
78 Νήσος του Μαν (ΗΒ) 572 84.497 147,7
79 Μαλάουι 118.484 17.309.000 146,1
80 Γουατεμάλα 108.890 15.806.675 145,2
81 Ουγκάντα 241.038 34.856.813 144,6
82 Ομόσπονδες Πολιτείες Μικρονησίας 702 101.351 144,4
83 Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας 9.596.960 1.368.470.000 142,6
84 Τοκελάου (Νέα Ζηλανδία) 10 1.411 141,1
85 Τόνγκα 748 103.036 137,7
86 Τσεχία 78.866 10.528.477 133,5
87 Υπερδνειστερία 4.163 555.347 133,4
88 Ινδονησία 1.919.440 255.461.700 133,1
89 Δανία 43.094 5.659.715 131,3
90 Κιριμπάτι 811 106.461 131,3
91 Πράσινο Ακρωτήριο 4.033 518.467 128,6
92 Ταϊλάνδη 513.120 65.926.261 128,5
93 Τόγκο 56.785 7.171.000 126,3
94 Συρία 185.180 23.080.000 124,6
95 Πολωνία 312.679 38.484.000 123,1
96 Γαλλία (ηπειρωτική Γαλλία) 543.965 64.216.000 118,1
97 Νήσοι Βόρειες Μαριάνες (ΗΠΑ) 464 53.883 116,1
98 Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα 83.600 9.577.000 114,6
99 Γκάνα 238.533 27.043.093 113,4
100 Πορτογαλία 92.391 10.427.301 112,9
101 Σλοβακία 48.845 5.415.949 110,9
102 Αζερμπαϊτζάν 86.600 9.593.000 110,8
103 Ουγγαρία 93.028 9.877.365 106,2
104 Μολδαβία 33.843 3.557.600 105,1
105 Αυστρία 83.870 8.579.747 102,3
106 Σλοβενία 20.273 2.062.000 101,7
107 Αρμενία 29.743 3.013.900 101,3
108 Κούβα 110.860 11.210.064 101,1
109 Αλβανία 28.748 2.893.005 100,6
110 Τουρκία 780.580 77.695.904 99,5
111 Δομινίκα 751 71.293 94,9
112 Κόστα Ρίκα 51.100 4.773.130 93,4
113 Κύπρος 9.250 858.000 92,8
114 Ουαλίς και Φουτουνά (Γαλλία) 142 13.135 92,5
115 Σερβία 77.474 7.146.759 92,2 Χωρίς το Κοσσυφοπέδιο.
116 Ισπανία 504.645 46.464.100 92,1
117 Μαλαισία 329.847 30.395.000 92,1
118 Μπενίν 112.622 10.315.244 91,6
119 Αίγυπτος 1.002.450 88.105.000 87,9
120 Καμπότζη 181.035 15.677.000 86,6
121 Σιέρα Λεόνε 71.740 6.190.280 86,3
122 Ρουμανία 238.391 19.942.642 83,7
123 Ιράκ 438.317 36.004.552 82,1
124 Ελλάδα 131.957 10.815.197 82
125 Αιθιοπία 1.104.300 90.076.012 81,6
126 ΠΓΔΜ 25.333 2.065.769 81,5
127 Ανατολικό Τιμόρ 15.007 1.212.107 80,8
128 Κένυα 581.309 46.749.000 80,4
129 Ονδούρα 112.492 8.725.111 77,6
130 Μιανμάρ (Βιρμανία) 676.578 51.419.420 76
131 Κροατία 56.542 4.267.558 75,5
132 Μαρόκο 446.550 33.540.000 75,1
133 Ιορδανία 89.342 6.699.200 75
134 Σουαζιλάνδη 17.364 1.286.000 74,1
135 Βοσνία Ερζεγοβίνη 51.209 3.791.622 74
136 BES νησιά (Ολλανδία) 328 24.279 74
137 Ακτή Ελεφαντοστού 322.463 23.821.000 73,9
138 Τερκς και Κέικος (ΗΒ) 430 31.458 73,2
139 Ουκρανία 603.500 42.928.900 71,1
140 Λεσότο 30.355 2.120.000 69,8
141 Σενεγάλη 196.722 13.508.715 68,7
142 Ουζμπεκιστάν 447.400 30.492.800 68,2
143 Μπρουνέι 5.770 393.162 68,1
144 Μπουρκίνα Φάσο 274.222 18.450.494 67,3
145 Τυνησία 163.610 10.886.500 66,5
146 Σαμόα 2.831 187.820 66,3
147 Ιρλανδία 70.280 4.609.600 65,6
148 Βουλγαρία 110.910 7.245.677 65,3
149 Γαλλική Πολυνησία (Γαλλία) 4.167 270.500 64,9
150 Γεωργία 69.700 4.490.500 64,4
151 Νήσοι Κουκ (Νέα Ζηλανδία) 237 14.974 63,2
152 Μεξικό 1.964.375 121.005.815 61,6
153 Τατζικιστάν 143.100 8.354.000 58,4
154 Ερυθραία 121.100 6.738.000 55,6
155 Ισημερινός 283.560 15.434.000 54,4
156 Ισημερινή Γουινέα 28.051 1.430.000 51
157 Τανζανία 945.087 47.421.786 50,2
158 Γουινέα-Μπισσάου 36.125 1.788.000 49,5
159 Υεμένη 527.968 25.956.000 49,2
160 Μοντσεράτ (ΗΒ) 102 4.922 48,3
161 Παναμάς 78.200 3.713.312 47,5
162 Ιράν 1.648.195 78.160.000 47,4
163 Νικαράγουα 129.494 6.134.270 47,4
164 Φίτζι 18.274 859.178 47
165 Καμερούν 475.442 21.917.602 46,1
166 Λευκορωσία 207.600 9.481.000 45,7
167 Παλάου 459 20.901 45,5
168 Μαυροβούνιο 13.812 620.029 44,9
169 Λιθουανία 65.300 2.919.306 44,7
170 Νότια Αφρική 1.221.037 54.002.000 44,2
171 Γουινέα 245.857 10.628.972 43,2
172 Κολομβία 1.141.748 48.024.000 42,1
173 Αφγανιστάν 647.500 26.556.800 41
174 Λιβερία 111.370 4.503.000 40,4
175 Τζιμπουτί 23.000 864.618 37,6
176 Μαδαγασκάρη 587.040 21.842.167 37,2
177 Νήσοι Φερόες (Δανία) 1.399 48.724 34,8
178 Βενεζουέλα 912.050 30.620.404 33,6
179 Ζιμπάμπουε 390.757 13.061.239 33,4
180 Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής 9.826.675 320.430.000 32,6
181 Μοζαμβίκη 801.590 25.041.922 31,2
182 Λετονία 64.589 1.986.700 30,8
183 Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό 2.345.410 71.246.000 30,4
184 Κιργιζιστάν 199.951 5.895.100 29,5
185 Εσθονία 45.228 1.312.252 29
186 Λάος 236.800 6.802.000 28,7
187 Αμπχαζία 8.432 240.705 28,5
188 Μπαχάμες 13.943 364.000 26,1
189 Σαιν Πιερ και Μικελόν (Γαλλία) 242 6.069 25,1
190 Περού 1.285.216 31.151.643 24,2
191 Βραζιλία 8.515.767 203.908.000 23,9
192 Χιλή 756.950 18.006.407 23,8
193 Βανουάτου 12.189 264.652 21,7
194 Σουηδία 449.964 9.747.355 21,7
195 Ζάμπια 752.618 15.473.905 20,6
196 Νήσοι Σολομώντα 28.400 584.000 20,6
197 Σουδάν 1.861.484 38.435.252 20,6
198 Ανγκόλα 1.246.700 24.383.301 19,6
199 Νότιο Σουδάν 619.745 12.152.000 19,6
200 Ουρουγουάη 176.215 3.286.314 18,6
201 Σομαλία 637.657 11.123.000 17,4
202 Παραγουάη 406.750 7.003.404 17,2
203 Νέα Ζηλανδία 268.680 4.569.300 17
204 Ναγκόρνο-Καραμπάχ 8.223 138.000 16,8 [2]
205 Αλγερία 2.381.740 39.500.000 16,6
206 Φινλανδία 338.145 5.475.450 16,2
207 Μπουτάν 47.000 758.300 16,1
208 Νορβηγία 323.802 5.165.802 16
209 Μπελίζ 22.966 360.838 15,7
210 Παπούα Νέα Γουινέα 462.840 7.275.324 15,7
211 Αργεντινή 2.780.400 43.131.966 15,5
212 Νέα Καληδονία (Γαλλία) 18.575 268.767 14,5
213 Σαουδική Αραβία 2.149.690 29.994.272 14
214 Δημοκρατία του Κονγκό 342.000 4.671.000 13,7
215 Νίγηρας 1.267.000 17.138.707 13,5
216 Ομάν 309.500 4.135.322 13,4
217 Νότια Οσετία 3.900 51.547 13,2
218 Μάλι 1.240.192 16.259.000 13,1
219 Τουρκμενιστάν 488.100 5.373.000 11
220 Τσαντ 1.284.000 13.606.000 10,6
221 Νήσος Αγίας Ελένης (ΗΒ) 394 4.000 10,2
222 Βολιβία 1.098.580 10.027.254 9,1
223 Ρωσία 17.075.400 146.270.033 8,6
224 Κεντροαφρικανική Δημοκρατία 622.984 4.803.000 7,7
225 Γκαμπόν 267.668 1.751.000 6,5
226 Καζακστάν 2.724.900 17.417.500 6,4
227 Νιούε (Νέα Ζηλανδία) 260 1.613 6,2
228 Καναδάς 9.984.670 35.675.834 3,6
229 Λιβύη 1.759.540 6.317.000 3,6
230 Γουιάνα 214.970 747.884 3,5
231 Μποτσουάνα 581.730 2.024.904 3,5
232 Μαυριτανία 1.030.700 3.545.620 3,4
233 Σουρινάμ 163.820 534.189 3,3
234 Ισλανδία 103.000 329.040 3,2
235 Αυστραλία 7.692.024 23.490.700 3,1
236 Γαλλική Γουιάνα (Γαλλία) 83.534 250.377 3
237 Ναμίμπια 825.418 2.113.077 2,6
238 Δυτική Σαχάρα 266.000 604.000 2,3
239 Μογγολία 1.564.100 2.975.500 1,9
240 Νήσοι Φώκλαντ (ΗΒ) 12.173 2.932 0,2
241 Γροιλανδία (Δανία) 2.166.086 55.984 0,03

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. 1,0 1,1 World POPClock Projection στις 1 Μαρτίου 2015 (UTC)
  2. Τα στοιχεία για τον πληθυσμό σύμφωνα με ανακοίνωση της κυβέρνησης το 2007.[1]

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]