Κατάλογος χωρών κατά ποσοστό ανεργίας

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Μέθοδοι υπολογισμού και παρουσίασης του ποσοστού ανεργίας ποικίλλουν από χώρα σε χώρα. Ορισμένες χώρες μετράνε μόνο ασφαλισμένους ανέργους, κάποιες μετράνε μόνο όσους λαμβάνουν επίδομα κοινωνικής πρόνοιας, κάποιες μετράνε τα άτομα με ειδικές ανάγκες και άλλους μόνιμα μη απασχολήσιμους ανθρώπους, ορισμένες χώρες μετρούν όσους επιλέγουν (και είναι οικονομικά σε θέση) να μην εργάζονται, που υποστηρίζεται από τους συζύγους και φροντίζουν μια οικογένεια, κάποιες μετράνε φοιτητές στο πανεπιστήμιο και ούτω καθεξής.

Για λόγους σύγκρισης, οι εναρμονισμένες τιμές δημοσιεύονται από την Διεθνή Οργάνωση Εργασίας (ΔΟΕ) και τον ΟΟΣΑ. Το εναρμονισμένο ποσοστό ανεργίας της ΔΟΕ αναφέρεται σε εκείνους που επί του παρόντος δεν εργάζονται, αλλά είναι πρόθυμοι και ικανοί να εργαστούν με αμοιβή, που διατίθενται σήμερα για εργασία, και έχουν ψάξει ενεργά για εργασία. Το εναρμονισμένο ποσοστό ανεργίας του ΟΟΣΑ δίνει τον αριθμό των ανέργων ως ποσοστό του εργατικού δυναμικού.

Χώρα/Περιφέρεια Ποσοστό ανεργίας (%) Πηγή / ημερομηνία της πληροφορίας
Flag of Afghanistan.svg Αφγανιστάν 8,8 2017 [1]
Flag of Albania.svg Αλβανία 12,3 2018 (μέσος όρος) [2]
Flag of Algeria.svg Αλγερία 13,6 2017 [3]
Flag of Ethiopia.svg Αιθιοπία
Flag of Haiti.svg Αϊτή
Flag of Côte d'Ivoire.svg Ακτή Ελεφαντοστού
Flag of Angola.svg Ανγκόλα
Flag of American Samoa.svg Αμερικανική Σαμόα (Ηνωμένες Πολιτείες) 49,9 2011 [4]
Flag of Andorra.svg Ανδόρρα 2,9 2013
Flag of Anguilla.svg Ανγκουίλα (Ηνωμένο Βασίλειο) 7,8 2013 [5]
Flag of Antigua and Barbuda.svg Αντίγκουα και Μπαρμπούντα 11,0 2001 [6]
Flag of Argentina.svg Αργεντινή 9,1 2018 (4ο τρίμηνο) [7]
Flag of Armenia.svg Αρμενία 17,7 2018 [8][9]
Flag of Aruba.svg Αρούμπα (Ολλανδία) 7,7 2016 [10]
Flag of Australia.svg Αυστραλία 5,2 (με 8,5% υποαπασχόληση) 2019 (Απρίλιος) [11]
Flag of Austria.svg Αυστρία 4,7 2019 (Απρίλιος) [12]
Flag of Azerbaijan.svg Αζερμπαϊτζάν 5,0 2017 [13][14]
Flag of Bahrain.svg Μπαχρέιν 3,9 2019 (Απρίλιος) [15]
Flag of Bangladesh.svg Μπανγκλαντές 4,4 (όμως το 40% του πληθυσμού υποαπασχολείται, και μετράει σαν εργατικό δυναμικό ενώ δουλεύει για λίγες ώρες την εβδομάδα με χαμηλό μισθό) 2017 [6]
Flag of Barbados.svg Μπαρμπάντος 11,9 2015 (2ο τρίμηνο) [16]
Flag of Belarus.svg Λευκορωσία 4,6 2019 (1ο τρίμηνο) [17]
Flag of Belgium.svg Βέλγιο 5,7 2019 (Απρίλιος) [12]
Flag of Belize.svg Μπελίζ 10,1 2019 (Απρίλιος) [15]
Flag of Bermuda.svg Βερμούδες 8,0 2012 [6]
Flag of Bhutan.svg Μπουτάν 2,4 2017 [18]
Flag of Bolivia.svg Βολιβία 4,0 2019 (Απρίλιος) [15]
Flag of Bosnia and Herzegovina.svg Βοσνία και Ερζεγοβίνη 18,4 2018 [19]
Flag of Botswana.svg Μποτσουάνα 17,9 2018 [20]
Flag of Brazil.svg Βραζιλία 12,5 2018 [8]
Flag of the British Virgin Islands.svg Βρετανικές Παρθένοι Νήσοι (Ηνωμένο Βασίλειο) 3,1 2007 [21]
Flag of Brunei.svg Μπρουνέι 9,3 2019 (Απρίλιος) [15]
Flag of Bulgaria.svg Βουλγαρία 4,5 2019 (Απρίλιος) [12]
Flag of Myanmar.svg Μιανμάρ 4,0 2019 (Απρίλιος) [15]
Flag of Cambodia.svg Καμπότζη 1,6 2010 [22]
Flag of Cameroon.svg Καμερούν 4,4 (υποαπασχόληση = 75,8 % [εκκρεμεί παραπομπή] ) 4,3 [6] (εκτίμηση CIA) 2005 [23]
Flag of Canada.svg Καναδάς 5,4 2019 (Μαιος) [24]
Flag of Cape Verde.svg Πράσινο Ακρωτήριο 12,2 2018 [25]
Flag of the Cayman Islands.svg Κέιμαν Νήσοι (Ηνωμένο Βασίλειο) 4,9 2017 [26]
Flag of the Central African Republic.svg Κεντροαφρικανική Δημοκρατία 6,5 2018 [20]
Flag of Chad.svg Τσαντ 5,7 2011 [27]
Flag of Chile.svg Χιλή 6,9 2019 (Φεβρουάριος-Απρίλιος) [28]
Flag of the People's Republic of China.svg Κίνα 4,4 2018 [20]
Flag of the Cocos (Keeling) Islands.svg Νησιά Κόκος (Αυστραλία) 11,3 2006 [29]
Flag of Colombia.svg Κολομβία 10,3 2019 (Απρίλιος) [30]
Flag of the Comoros.svg Κομόρες 20,0 1996 [6]
Flag of the Cook Islands.svg Νήσοι Κουκ 13,1 2005 [6]
Flag of Costa Rica.svg Κόστα Ρίκα 11,3 2019 (1ο τρίμηνο) [31]
Flag of Croatia.svg Κροατία 7,3 2019 (Απρίλιος) [12]
Flag of Cuba.svg Κούβα 2,3 2018 [20]
Flag of Cyprus.svg Κύπρος 6,5 2019 (Μάιος) [12]
Flag of the Czech Republic.svg Τσεχία 2,1 2019 (Απρίλιος) [12]
Flag of Denmark.svg Δανία 5,3 2019 (Απρίλιος) [12]
Flag of Djibouti.svg Τζιμπουτί 59,0 2007 [6]
Flag of Dominica.svg Δομινίκα 23,0 2000 [6]
Flag of the Dominican Republic.svg Δομινικανή Δημοκρατία 5,2 2019 (Απρίλιος) [15]
Flag of East Timor.svg Ανατολικό Τιμόρ 20,0 2006
Flag of Ecuador.svg Ισημερινός 4,6 2019 (Μάρτιος) [32]
Flag of Egypt.svg Αίγυπτος 8,1 2019 (1ο τρίμηνο) [33]
Flag of El Salvador.svg Ελ Σαλβαδόρ 6,7 2019 (Απρίλιος) [15]
Flag of Equatorial Guinea.svg Ισημερινή Γουινέα 22,3 2009 [6]
Flag of Estonia.svg Εσθονία 4,1 2019 (Απρίλιος) [12]
Flag of Eswatini.svg Εσουατίνι 22,5 2018 [20]
Flag of Europe.svg Ευρωπαϊκή Ένωση 6,4 2019 (Απρίλιος) [12]
Flag of the Faroe Islands.svg Νήσοι Φερόες (Δανία) 3,1 2015 (Απρίλιος) [34]
Flag of Fiji.svg Φίτζι 5,5 2016 [35]
Flag of Finland.svg Φινλανδία 6,8 2019 (Απρίλιος) [12]
Flag of France.svg Γαλλία 8,7 2019 (Απρίλιος) [12]
Flag of French Polynesia.svg Γαλλική Πολυνησία (Γαλλία) 12,0 2018 [20][36]
Flag of Gabon.svg Γκαμπόν 21,0 2006 [6]
Flag of The Gambia.svg Γκάμπια
Flag of Guinea.svg Γουινέα
Flag of Guinea-Bissau.svg Γουινέα-Μπισσάου
Flag of Georgia.svg Γεωργία 12,7 2018 (σύνολο) [37]
Flag of Germany.svg Γερμανία 3,2 2019 (Απρίλιος) [12]
Flag of Ghana.svg Γκάνα 3,6 2008 (Σεπτέμβριος) [38]
Flag of Gibraltar.svg Γιβραλτάρ (Ηνωμένο Βασίλειο) 1,8 2011 [39]
Flag of Greece.svg Ελλάδα 17,6 2019 (Απρίλιος) [40]
Flag of Greenland.svg Γροιλανδία (Δανία) 7,8 2009 [41]
Flag of Grenada.svg Γρενάδα 24,0 2017 [42]
Flag of Guam.svg Γκουάμ (Ηνωμένες Πολιτείες) 7,4 2014 (Μάρτιος) [43]
Flag of Eritrea.svg Ερυθραία
Flag of Guatemala.svg Γουατεμάλα 4,1 2011 [6]
Flag of Guernsey.svg Γκέρνσεϊ (Ηνωμένο Βασίλειο) 1,0 2018 (4ο τρίμηνο) [44]
Flag of Guyana.svg Γουιάνα 9,0 2009 (Ιούλιος) [45]
Flag of Honduras.svg Ονδούρα 3,4 2019 (Απρίλιος) [15]
Flag of Hong Kong.svg Χονγκ Κονγκ 2,8 2019 (Φεβρουάριος–Απρίλιος) [46]
Flag of Hungary.svg Ουγγαρία 3,5 2019 (Φεβρουάριος–Απρίλιος) [47]
Flag of Iceland.svg Ισλανδία 3,0 2019 (Απρίλιος) [12]
Flag of India.svg Ινδία 2,6 2018 [20]
Flag of Indonesia.svg Ινδονησία 5,0 2019 (Φεβρουάριος) [48]
Flag of Iran.svg Ιράν 11,7 2018 (4ο τρίμηνο) [49]
Flag of Iraq.svg Ιράκ 16,0 2014 [6]
Flag of Ireland.svg Ιρλανδία 4,6 2019 (Απρίλιος) [12]
Flag of the Isle of Man.svg Νήσος του Μαν 0,7 2019 (Απρίλιος) [50]
Flag of Israel.svg Ισραήλ 3,8 2019 (Απρίλιος) [51]
Flag of Italy.svg Ιταλία 10,2 2019 (Απρίλιος) [12]
Flag of Jamaica.svg Τζαμάικα 8,0 2019 (Ιανουάριος) [52]
Flag of Japan.svg Ιαπωνία 2,4 2019 (Απρίλιος) [53]
Flag of Jersey.svg Τζέρσεϊ (Ηνωμένο Βασίλειο) 4,0 2015 [54]
Flag of Jordan.svg Ιορδανία 19,0 2019 (1ο τρίμηνο) [55]
Flag of Kazakhstan.svg Καζακστάν 4,8 2019 (Απρίλιος) [56]
Flag of Kenya.svg Κένυα 9,3 2018 [57][20]
Flag of Kiribati.svg Κιριμπάτι 38,2 2006 [58]
Flag of Kosovo.svg Κόσοβο 28,8 2018 (σύνολο) [59]
Flag of Kuwait.svg Κουβέιτ 1,3 2019 (Απρίλιος) [15]
Flag of Curaçao.svg Κουρασάο (Ολλανδία) 13,4 2018 [60]
Flag of Kyrgyzstan.svg Κιργιζία 6,9 2017 [61][62]
Flag of the Republic of the Congo.svg Δημοκρατία του Κονγκό 10,4 2018 [20]
Flag of the Democratic Republic of the Congo.svg Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό 4,2 2018 [20]
Flag of Laos.svg Λάος 2,5 2009 [6]
Flag of Latvia.svg Λετονία 6,4 2019 (Απρίλιος) [12]
Flag of Lebanon.svg Λίβανος 6,2 2018 [8]
Flag of Lesotho.svg Λεσότο 32,8 2016 [63]
Flag of Libya.svg Λιβύη 13,0 2005 (Μάιος) [64]
Flag of Liberia.svg Λιβερία
Flag of Liechtenstein.svg Λίχτενσταϊν 1,6 2019 (Μάιος) [65][66]
Flag of Lithuania.svg Λιθουανία 5,8 2019 (Απρίλιος) [12]
Flag of Luxembourg.svg Λουξεμβούργο 5,5 2019 (Απρίλιος) [12]
Flag of Madagascar.svg Μαδαγασκάρη
Flag of Malawi.svg Μαλάουι
Flag of Maldives.svg Μαλδίβες
Flag of Benin.svg Μπενίν 2,1 2018 [20]
Flag of Burkina Faso.svg Μπουρκίνα Φάσο
Flag of Burundi.svg Μπουρούντι
Flag of Macau.svg Μακάου (Κίνα) 1,7 2019 (1ο τρίμηνο) [67]
Flag of North Macedonia.svg Βόρεια Μακεδονία 17,8 2019 (1ο τρίμηνο) [68]
Flag of Malaysia.svg Μαλαισία 3,3 2019 (1ο τρίμηνο) [69]
Flag of Mali.svg Μάλι 30,0 2004 [6]
Flag of Malta.svg Μάλτα 3,5 2019 (Απρίλιος) [12]
Flag of the Marshall Islands.svg Νήσοι Μάρσαλ 36,0 2006 [6]
Flag of Mauritania.svg Μαυριτανία 30,0 2008 [6]
Flag of Mauritius.svg Μαυρίκιος 6,9 2018 [70]
Flag of Mayotte (local).svg Μαγιότ (Γαλλία) 25,4 2005 [6]
Flag of Mexico.svg Μεξικό 3,5 2019 (1ο τρίμηνο) [71][72]
Flag of the Federated States of Micronesia.svg Ομόσπονδες Πολιτείες της Μικρονησίας 22,0 2000 [73]
Flag of Moldova.svg Μολδαβία 3,0 2018 (σύνολο) [74]
Flag of Monaco.svg Μονακό 2,0 2012 [6]
Flag of Mongolia.svg Μογγολία 7,8 2018 (σύνολο) [75]
Flag of Montenegro.svg Μαυροβούνιο 15,9 2019 (Μάιος) [76][77]
Flag of Montserrat.svg Μοντσερράτ (Ηνωμένο Βασίλειο) 6,0 1998 [6]
Flag of Morocco.svg Μαρόκο 9,9 2018 (4ο τρίμηνο) [78]
Flag of Mozambique.svg Μοζαμβίκη 60,0 2009
Flag of Namibia.svg Ναμίμπια 27,4 2012 [6]
Flag of Nauru.svg Ναουρού 23,0 2011 [79]
Flag of Nepal.svg Νεπάλ 46,0 2008 [6]
Flag of the Netherlands.svg Ολλανδία 3,3 2019 (Απρίλιος) [12]
Flag of the Netherlands Antilles (1986–2010).svg Ολλανδικές Αντίλλες (Ολλανδία) 10,0 2008 [80]
Flag of FLNKS.svg Νέα Καληδονία (Γαλλία) 17,1 2004 [6]
Flag of New Zealand.svg Νέα Ζηλανδία 4,2 2019 (1o τρίμηνο) [81]
Flag of Nicaragua.svg Νικαράγουα 5,9 2009 [6]
Flag of the Solomon Islands.svg Νήσοι Σολομώντα
Flag of Niger.svg Νίγηρας
Flag of South Sudan.svg Νότιο Σουδάν
Flag of Uganda.svg Ουγκάντα
Flag of Oman.svg Ομάν
Flag of Rwanda.svg Ρουάντα 14,5 2019 (Φεβρουάριος) [82]
Flag of Nigeria.svg Νιγηρία 6,4 2015 (Μάιος) [83][84]
Flag of North Korea.svg Βόρεια Κορέα N/A 2014 (Απρίλιος) [6]
Flag of the Northern Mariana Islands.svg Βόρειες Μαριάνες Νήσοι (Ηνωμένες Πολιτείες) 11,2 2010 [6]
Flag of Norway.svg Νορβηγία 3,5 2019 (Απρίλιος) [12]
Flag of Niue.svg Νιούε 10,7 2006 [85]
Flag of Pakistan.svg Πακιστάν 6,1 2019 (Απρίλιος) [15]
Flag of Palau.svg Παλάου 4,2 2005 [6]
Flag of Panama.svg Παναμάς 6,1 2019 (Απρίλιος)
Flag of Papua New Guinea.svg Παπούα Νέα Γουινέα 1,9 2008 [6]
Flag of Paraguay.svg Παραγουάη 5,5 2018 (4ο τρίμηνο) [86]
Flag of Peru.svg Περού 7,3 2019 (Φεβρουάριος-Απρίλιος) [87]
Flag of the Philippines.svg Φιλιππίνες 5,1 2019 (Απρίλιος) [88]
Flag of Poland.svg Πολωνία 3,7 2019 (Απρίλιος) [12]
Flag of Portugal.svg Πορτογαλία 6,7 2019 (Απρίλιος) [12]
Flag of Puerto Rico.svg Πουέρτο Ρίκο (Ηνωμένες Πολιτείες) 8,7 2019 (Απρίλιος) [89]
Flag of Qatar.svg Κατάρ 0,1 2019 (1ο τρίμηνο) [90][20]
Flag of Romania.svg Ρουμανία 4,0 2019 (Απρίλιος) [12]
Flag of Russia.svg Ρωσία 4,6 2019 (1ο τρίμηνο) [72]
Flag of Saint Helena.svg Αγία Ελένη, Ασενσιόν και Τριστάν ντα Κούνια (Ηνωμένο Βασίλειο) 14,0 1998 [6]
Flag of Saint Kitts and Nevis.svg Άγιος Χριστόφορος και Νέβις 5,1 2006 [91]
Flag of Saint Lucia.svg Αγία Λουκία 20,2 2018 [92]
Flag of Saint-Pierre and Miquelon.svg Σαιν Πιερ και Μικελόν (Γαλλία) 9,9 2008 [6]
Flag of Saint Vincent and the Grenadines.svg Άγιος Βικέντιος και Γρεναδίνες 18,0 2009 (Ιούνιος) [93]
Flag of San Marino.svg Άγιος Μαρίνος 8,1 2019 (Απρίλιος) [15]
Flag of Saudi Arabia.svg Σαουδική Αραβία 12,5 (5,7% αν υπολογιστούν και οι μη Σαουδάραβες) 2019 (1ο τρίμηνο) [94]
Flag of Samoa.svg Σαμόα
Flag of Sao Tome and Principe.svg Σάο Τομέ και Πρίνσιπε
Flag of Seychelles.svg Σεϋχέλλες 3,0 2019 (Απρίλιος) [15]
Flag of Sierra Leone.svg Σιέρα Λεόνε 4,3 2018 [20]
Flag of Somalia.svg Σομαλία
Flag of Tanzania.svg Τανζανία
Flag of Togo.svg Τόγκο
Flag of Tuvalu.svg Τουβαλού
Flag of Senegal.svg Σενεγάλη 6,5 2018 [20]
Flag of Serbia.svg Σερβία 12,1 2019 (1ο τρίμηνο) [95]
Flag of Singapore.svg Σιγκαπούρη 3,0 2019 (1ο τρίμηνο) [96]
Flag of Slovakia.svg Σλοβακία 5,7 2019 (Απρίλιος) [12]
Flag of Slovenia.svg Σλοβενία 4,4 2019 (Απρίλιος) [12]
Flag of South Africa.svg Νότια Αφρική 27,6 2019 (1ο τρίμηνο) [97]
Flag of South Korea.svg Νότια Κορέα 3,8 2018 [98]
Flag of Spain.svg Ισπανία 13,8 2019 (Απρίλιος) [12]
Flag of Sri Lanka.svg Σρι Λάνκα 4,6 2018 (4ο τρίμηνο) [99]
Flag of Sudan.svg Σουδάν 21,4 2019 (Απρίλιος) [15]
Flag of Suriname.svg Σουρινάμ 7,0 2019 (Απρίλιος) [15]
Flag of Sweden.svg Σουηδία 6,2 2019 (Απρίλιος) [12]
Flag of Switzerland.svg Ελβετία 2,3 2019 (Μάιος) [100]
Flag of Syria.svg Συρία 40,0 2014 [6]
Flag of the Republic of China.svg Ταϊβάν 3,7 2019 (Απρίλιος) [101]
Flag of Tajikistan.svg Τατζικιστάν 2,4 2015 (Μάρτιος) [102]
Flag of Thailand.svg Ταϊλάνδη 0,9 2019 (Μάιος) [103]
Flag of the Bahamas.svg Μπαχάμες 9,0 2019 (Απρίλιος) [15]
Flag of Tonga.svg Τόνγκα 1,1 2006 [104]
Flag of Trinidad and Tobago.svg Τρινιντάντ και Τομπάγκο 4,8 2019 (Απρίλιος) [15]
Flag of Tunisia.svg Τυνησία 15,3 2019 (1ο τρίμηνο) [105]
Flag of Turkey.svg Τουρκία 14,7 2019 (Φεβρουάριος) [106]
Flag of Turkmenistan.svg Τουρκμενιστάν 3,5 2013 (Νοέμβριος) [107]
Flag of the Turks and Caicos Islands.svg Τερκς και Κέικος 5,4 2007 [108]
Flag of Ukraine.svg Ουκρανία 9,6 2018 (σύνολο) [109]
Flag of the United Arab Emirates.svg Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα 2,5 2017 [110][111]
Flag of the United Kingdom.svg Ηνωμένο Βασίλειο 3,8 2019 (Ιανουάριος-Μάρτιος) [112]
Flag of the United States (Pantone).svg Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής 3,6 2019 (Μάιος) [113]
Flag of Uruguay.svg Ουρουγουάη 9,5 2019 (Μάρτιος) [114]
Flag of Uzbekistan.svg Ουζμπεκιστάν 5,8 2017 [115]
Flag of Vanuatu.svg Βανουάτου 4,6 2009 [116]
Flag of Venezuela.svg Βενεζουέλα 6,7 2015 (2ο εξάμηνο) [117][118]
Flag of Vietnam.svg Βιετνάμ 1,9 2018 [8]
Flag of the United States Virgin Islands.svg Αμερικανικές Παρθένοι Νήσοι (Ηνωμένες Πολιτείες) 12,3 2014 (Δεκέμβριος) [119]
Flag of Wallis and Futuna.svg Ουαλίς και Φουτουνά (Γαλλία) 12,2 2008 [120]
Flag of Palestine.svg Παλαιστίνη 17,2 2010 [121]
Flag of Yemen.svg Υεμένη 35,0 2009 (Ιούνιος) [122]
Flag of Zambia.svg Ζάμπια 15,0 2008 [6]
Flag of Zimbabwe.svg Ζιμπάμπουε 70,0 2011 [123]

* με πλάγια γράμματα είναι: χώρες εκτός ΟΗΕ / χώρες μη διεθνώς αναγνωρισμένες / εξαρτημένες ή αυτόνομες περιοχές / υπερπόντιες κτήσεις κρατών κ.λ.π.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «Afghanistan Unemployment rate - data, chart». TheGlobalEconomy.com (στα Αγγλικά). 
  2. «Employment and unemployment from LFS». Instituti i Statistikave - Tiranë. 
  3. «MBS Monthly Bulletin of Statistics Online». unstats.un.org. 
  4. «American Samoa National Emergency Grant (AS NEG) - Workforce Development Plan» (PDF). AS NEG. March 30, 2013. Ανακτήθηκε στις December 27, 2013. 
  5. «Statistics». Anguilla Statistics Department. 2002. Ανακτήθηκε στις 2013-02-24. 
  6. 6,00 6,01 6,02 6,03 6,04 6,05 6,06 6,07 6,08 6,09 6,10 6,11 6,12 6,13 6,14 6,15 6,16 6,17 6,18 6,19 6,20 6,21 6,22 6,23 6,24 6,25 6,26 6,27 6,28 6,29 6,30 «Unemployment rate - The World Factbook». CIA. 
  7. «Mercado de trabajo. Tasas e indicadores socioeconómicos (EPH): Cuarto trimestre de 2018» (PDF). Instituto Nacional de Estadística y Censos de la República Argentina. 2019-03-21. 
  8. 8,0 8,1 8,2 8,3 «Unemployment rate estimates». www.ilo.org. International Labour Organization. 
  9. «Unemployment rate». Statistical Committee of the Republic of Armenia. 
  10. «Key figures labour force Dutch Caribbean islands, 2016» (PDF). Central Bureau of Statistics – Aruba. 
  11. «Labour Force». www.abs.gov.au. Australian Bureau of Statistics. 
  12. 12,00 12,01 12,02 12,03 12,04 12,05 12,06 12,07 12,08 12,09 12,10 12,11 12,12 12,13 12,14 12,15 12,16 12,17 12,18 12,19 12,20 12,21 12,22 12,23 12,24 12,25 12,26 12,27 «Seasonally adjusted unemployment». Eurostat. Ανακτήθηκε στις 2019-06-09. 
  13. «Labour Market 2018.zip». The State Statistical Committee of the Republic of Azerbaijan. 
  14. «MBS Monthly Bulletin of Statistics Online». unstats.un.org. 
  15. 15,00 15,01 15,02 15,03 15,04 15,05 15,06 15,07 15,08 15,09 15,10 15,11 15,12 15,13 15,14 15,15 «International Monetary Fund - DataMapper». www.imf.org. 
  16. «Barbados Statistical Service». www.barstats.gov.bb. 
  17. «Search: Unemployment rate». www.belstat.gov.by. 
  18. «Bhutan National Statistics Bureau». www.nsb.gov.bt. 
  19. «Demography and social statistics - Labor market». www.bhas.gov.ba. Agency for Statistics of Bosnia and Herzegovina. 
  20. 20,00 20,01 20,02 20,03 20,04 20,05 20,06 20,07 20,08 20,09 20,10 20,11 20,12 20,13 «Unemployment, total (% of total labor force) (modeled ILO estimate) | Data». data.worldbank.org. 
  21. «Development Planning Unit». DPU, Virgin Islands. Ανακτήθηκε στις 2013-02-24. 
  22. "Although the official unemployment rate is low – at 1.6 per cent – more than 80 per cent of workers are in vulnerable employment, such as unpaid family work and own-account work, according to an ILO-backed 2010 report by the Cambodian National Institute of Statistics." The challenge of getting a job in Cambodia, ILO 19 July 2012.
  23. «Actualités». Institut National de la Statistique du Cameroun. 2010-06-15. Ανακτήθηκε στις 2013-02-24. 
  24. Government of Canada. «Canada's national statistical agency». www.statcan.gc.ca. 
  25. «ΙΝΕ | Cabo Verde». ine.cv. 
  26. «Cayman Islands - The Economics & Statistics Office - Grand Cayman». www.eso.ky. 
  27. «Institut National de la Statistique - Chômage». www.inseed-td.net. TCHAD. 
  28. «Tasa de desocupación nacional». www.ine.cl. Instituto Nacional de Estadísticas. 
  29. «2006 Census QuickStats : Cocos/Keeling Islands (Indigenous Area)». Australian Bureau of Statistics. 2007-10-25. Ανακτήθηκε στις 2013-02-24. 
  30. «Tasa de Desempleo». Departamento Administrativo Nacional de Estadistica. Colombia. 
  31. Costa Rica. «Tasa de Desempleo Abierto». www.inec.go.cr. INSTITUTO NACIONAL DE ESTADISTICA Y CENSOS. 
  32. «Estadisticas - Desempleo». www.ecuadorencifras.gob.ec. INEC. 
  33. «الجهاز المركزي للتعبئة العامة والإحصاء». www.capmas.gov.eg. Egypt Statistics. 
  34. «Statistics». Statistics Faroe Island. Ανακτήθηκε στις 2013-02-24. 
  35. «Unemployment rate». Fiji Islands Bureau of Statistics. 
  36. «Taux de chômage». www.ispf.pf. 
  37. «უმუშევრობის დონე (%)». GeoStat.Ge. 
  38. «Publications». Ghana Statical Service. 2008-06-26. Ανακτήθηκε στις 2013-02-24. 
  39. «Recruitment Gibraltar». Recruitment Gibraltar. Ανακτήθηκε στις 2013-02-24. 
  40. Ελληνική Στατιστική Αρχή. «Κεντρική Σελίδα ELSTAT». www.statistics.gr. 
  41. [1][νεκρός σύνδεσμος]
  42. «Dramatic Drop In Grenada's Unemployment Rate». www.gov.gd. 2017-11-28. 
  43. Department of Labor, Guam (March 22, 2014). Department of Labor. Δελτίο τύπου. Ανακτήθηκε στις February 29, 2015.
  44. PO Box 23, St Peter Port. «Population, Employment and Earnings». www.gov.gg. 
  45. [2]
  46. «Labour Force, Unemployment and Underemployment». censtatd.gov.hk. 
  47. Hungarian Central Statistical Office. «Unemployment». www.ksh.hu. Ανακτήθηκε στις 2019-06-09. 
  48. «Labor Force Situation - February 2019». Statistics Indonesia. 
  49. درگاه ملی آمار. «A Selection of Labor Force Survey Results Autumn 1397 Iranian Year (23 September-21 December 2018)» (PDF). Statistical Center of Iran. 
  50. «Isle of Man Government - Unemployment». www.gov.im. 
  51. «הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה». www.cbs.gov.il. Central Bureau of Statistics. 
  52. «Jamaica Main Labour Force Indicators». statinja.gov.jm. 
  53. «Statistics Bureau Home Page». www.stat.go.jp. 
  54. States of Jersey. «Unemployment statistics». www.gov.je. 
  55. دائرة الإحصاءات العامة. «Department of Statistics». Jordan. 
  56. «Statistics committee». stat.gov.kz. Ministry of National Economy of the Republic of Kazakhstan. 
  57. «Kenya Unemployment rate, 1960-2018». Knoema.com (στα Αγγλικά). 
  58. [3] Kiribati National Statistics Office
  59. «Labour Force Survey in Kosovo, 2018». ask.rks-gov.net. 
  60. «Central Bureau of Statistics». www.cbs.cw. Curaçao. 
  61. «1.07.00.22 Unemployment rate». stat.kg. Statistics of the Kyrgyz Republic. 
  62. «MBS Monthly Bulletin of Statistics Online». unstats.un.org. 
  63. «Lesotho Bureau of Statistics». www.bos.gov.ls. 
  64. Libya grapples with unemployment BBC News
  65. «Die Lage auf dem Arbeitsmarkt im Mai 2019». www.amsfl.li. 
  66. «Liechtenstein in Figures 2019» (PDF). OFFICE OF STATISTICS PRINCIPALITY OF LIECHTENSTEIN. 
  67. «統計資料». www.dsec.gov.mo. Macao Special Administrative Region - Statistics and Census Service. 
  68. «Active population». State Statistical Office of the Republic of Macedonia. Ανακτήθηκε στις 2015-11-09. 
  69. «Department of Statistics Malaysia Official Portal». www.dosm.gov.my. 
  70. «Statistics Mauritius - Labour Force, Employment and Unemployment (based on the results of the CMPHS)». statsmauritius.govmu.org. 
  71. Mexico. «National Institute of Statistics and Geography | Empleo». en.www.inegi.org.mx. 
  72. 72,0 72,1 «Unemployment rate - OECD Data». Organisation for Economic Co-operation and Development (ΟΟΣΑ). 
  73. [4] Federated States of Micronesia Division of Statistics
  74. «Banca de date statistice». Statistica Moldovei. 
  75. «Unemployment rate». Mongolian Statistical Information Service. 
  76. «Zavod za zapošljavanje Crne Gore – Employment Agency of Montenegro» (στα me). Ανακτήθηκε στις 2019-06-09. 
  77. «Statistical Office of Montenegro - MONSTAT». monstat.org. Ανακτήθηκε στις 2019-06-09. 
  78. «Taux de Chômage selon le sexe». Site institutionnel du Haut-Commissariat au Plan du Royaume du Maroc. 
  79. [5] Nauru Bureau of Statistics
  80. [6] Central Bureau of Statistics Netherlands Antilles
  81. «Unemployment rate | Stats NZ». www.stats.govt.nz. 
  82. «Labour Force Survey Trends-February 2019(Q1)». www.statistics.gov.rw. 
  83. Onuba, Ifeanyi (15 May 2015). «Only 4.67 million Nigerians are unemployed —NBS». The Punch Newspaper. Ανακτήθηκε στις 17 May 2015. 
  84. «NBS Rates Nigeria's New Unemployment Statistics At 6.4%». Channels Television. 15 May 2015. Ανακτήθηκε στις 17 May 2015. 
  85. [7] Niue Census 2006
  86. «MBS Monthly Bulletin of Statistics Online». unstats.un.org. 
  87. «PERÚ Instituto Nacional de Estadística e Informática». www.inei.gob.pe. PRINCIPALES INDICADORES - Tasa de Desempleo. 
  88. «Employment Rate in April 2019 is Estimated at 94.9 Percent | Philippine Statistics Authority». psa.gov.ph. 
  89. «Puerto Rico Economy at a Glance». www.bls.gov. United States Department of Labor. 
  90. «الرئيسية جهاز التخطيط والإحصاء» (PDF). Qatar Planning and Statistics Authority. 
  91. [8] U.S. Department of State
  92. «Unemployment rate (overall)». The Central Statistical Office of Saint Lucia. 
  93. pm: T&T reaching out Trinidad and Tobago Express
  94. «معدل البطالة | الهيئة العامة للإحصاء». Saudi Arabia General Authority for Statistics. 
  95. «Labour market | Statistical Office of the Republic of Serbia». www.stat.gov.rs. 
  96. «Resident Unemployment Rate (seasonally adjusted)». stats.mom.gov.sg. 
  97. Statistics South Africa. «Quarterly Labour Force Survey (QLFS), 1st Quarter 2019 | Key Findings». 
  98. «국가지표체계». www.index.go.kr. 
  99. «Department of Census and Statistics-Sri Lanka». www.statistics.gov.lk. 
  100. «Die Lage auf dem Arbeitsmarkt im Mai 2019». www.seco.admin.ch. Ανακτήθηκε στις 2019-06-09. 
  101. «失業率(%)». eng.stat.gov.tw. National Statistics of Taiwan. 
  102. PONARS Eurasia Policy Memo No. 28 Georgetown University Eurasian Strategy Project
  103. «National statistics office thailand». www.nso.go.th. 
  104. [9] Tonga Department of Statistics
  105. «Chômage». Statistiques Tunisie. 
  106. «..::Welcome to Turkish Statistical Institute(TurkStat)'s Web Pages::.». www.turkstat.gov.tr. 
  107. Background Note: Turkmenistan U.S. Department of State
  108. [10] Department of Economic Planning and Statistics - Turks and Caicos
  109. «Unemployed population, by age group, sex and place of residence». www.ukrstat.gov.ua. 
  110. الصفحة الرئيسية. «UAE Numbers - Unemployment rate». fcsa.gov.ae. Federal Competitiveness and Statistics Authority. 
  111. «United Arab Emirates Unemployment Rate». tradingeconomics.com. Ανακτήθηκε στις 2019-06-10. 
  112. «Unemployment - Office for National Statistics». www.ons.gov.uk. Ανακτήθηκε στις 2019-06-09. 
  113. United States Department of Labor
  114. «Actividad, Empleo y Desempleo». www.ine.gub.uy. Instituto Nacional de Estadística. 
  115. «Statistika qo'mitasi - The number of economically active population, employed and unemployed». stat.uz. 
  116. [11] The Vanuatu National Statistics Office (VNSO)- Social statistics
  117. «Tasa de Desocupación: 2do Semestre 2012 – 2do Semestre 2015» (PDF). INSTITUTO NACIONAL DE ESTADÍSTICA - REPÚBLICA BOLIVARIANA DE VENEZUELA. 
  118. «Tasa de desocupación, marzo 1999 – marzo 2014». www.ine.gov.ve. 
  119. [12] The Virgin Islands Department of Labor
  120. [13] Service Territorial de la Statistique et des Etudes Economiques (STSEE)
  121. [14] Palestinian Central Bureau of Statistics Labour Force Survey 2010 (p.58)
  122. Microcredit and microfinance the solution to Yemen's employment problem Zawya
  123. [15] Daily News