Κατάλογος χωρών κατά ποσοστό ανεργίας

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Μέθοδοι υπολογισμού και παρουσίασης του ποσοστού ανεργίας ποικίλλουν από χώρα σε χώρα. Ορισμένες χώρες μετράνε μόνο ασφαλισμένους ανέργους, κάποιες μετράνε μόνο όσους λαμβάνουν επίδομα κοινωνικής πρόνοιας, κάποιες μετράνε τα άτομα με ειδικές ανάγκες και άλλους μόνιμα μη απασχολήσιμους ανθρώπους, ορισμένες χώρες μετρούν όσους επιλέγουν (και είναι οικονομικά σε θέση) να μην εργάζονται, που υποστηρίζεται από τους συζύγους και φροντίζουν μια οικογένεια, κάποιες μετράνε φοιτητές στο πανεπιστήμιο και ούτω καθεξής.

Για λόγους σύγκρισης, οι εναρμονισμένες τιμές δημοσιεύονται από την Διεθνή Οργάνωση Εργασίας (ΔΟΕ) και τον ΟΟΣΑ. Το εναρμονισμένο ποσοστό ανεργίας της ΔΟΕ αναφέρεται σε εκείνους που επί του παρόντος δεν εργάζονται, αλλά είναι πρόθυμοι και ικανοί να εργαστούν με αμοιβή, που διατίθενται σήμερα για εργασία, και έχουν ψάξει ενεργά για εργασία. Το εναρμονισμένο ποσοστό ανεργίας του ΟΟΣΑ δίνει τον αριθμό των ανέργων ως ποσοστό του εργατικού δυναμικού.

Χώρα/Περιφέρεια Ποσοστό ανεργίας (%) Πηγή / ημερομηνία της πληροφορίας
Flag of Afghanistan.svg Αφγανιστάν 35.1 2008[1]
Flag of Albania.svg Αλβανία 16.9 2013 (4ο τρίμηνο)[2]
Flag of Algeria.svg Αλγερία 10.2 2013 (Σεπτέμβριος)[3]
Flag of American Samoa.svg Αμερικανική Σαμόα (Ηνωμένες Πολιτείες) 49.9 2011 (Μάρτιος)[4]
Flag of Andorra.svg Ανδόρρα 2.9 2013
Flag of Anguilla.svg Ανγκουίλα (Ηνωμένο Βασίλειο) 7.8 2013 (Ιούλιος)[5]
Flag of Antigua and Barbuda.svg Αντίγκουα και Μπαρμπούντα 11.0 2001[1]
Flag of Argentina.svg Αργεντινή 6.9 2014 (4ο τρίμηνο)[6]
Flag of Armenia.svg Αρμενία 17.3 2013[7]
Flag of Aruba.svg Αρούμπα (Ολλανδία) 15.7 2013[8]
Flag of Australia.svg Αυστραλία 6.0 2015 (Μάιος)[9]
Flag of Austria.svg Αυστρία 5.7 2015 (Αύγουστος)[10]
Flag of Azerbaijan.svg Αζερμπαϊτζάν 5.7 2012[1]
Flag of Bahrain.svg Μπαχρέιν 5.0 2005[1]
Flag of Bangladesh.svg Μπανγκλαντές 4.5 2012[1]
Flag of Barbados.svg Μπαρμπάντος 11.5 2013 (1ο τρίμηνο)[11]
Flag of Belarus.svg Λευκορωσία 0.5 2013[12]
Flag of Belgium.svg Βέλγιο 8.8 2015 (Αύγουστος)[10]
Flag of Belize.svg Μπελίζ 11.3 2012 [1]
Flag of Bermuda.svg Βερμούδες 8.0 2012 [1]
Flag of Bhutan.svg Μπουτάν 2.1 2013 [1]
Flag of Bolivia.svg Βολιβία 7.5 2012 [1]
Flag of Bosnia and Herzegovina.svg Βοσνία και Ερζεγοβίνη 44.3 2013 [13]
Flag of Botswana.svg Μποτσουάνα 17.8 2009[1]
Flag of Brazil.svg Βραζιλία 6.7 2015 (Μάιος)[14]
Flag of the British Virgin Islands.svg Βρετανικές Παρθένοι Νήσοι (Ηνωμένο Βασίλειο) 3.1 2007[15]
Flag of Brunei.svg Μπρουνέι 2.6 2011[1]
Flag of Bulgaria.svg Βουλγαρία 9.7 2015 (Αύγουστος)[10]
Flag of Myanmar.svg Μιανμάρ 5.4 2012[1]
Flag of Cambodia.svg Καμπότζη 1.6 2010[16]
Flag of Cameroon.svg Καμερούν 4.4 (υποαπασχόληση - 75.8) 30.0[1] (εκτίμηση CIA) 2005[17]
Flag of Canada.svg Καναδάς 6.5 2014 (Οκτώβριος)[18]
Flag of Cape Verde.svg Πράσινο Ακρωτήριο 13.1 2010 (Μάιος)[19]
Twemoji 1f1f0-1f1fe.svg Κέιμαν Νήσοι (Ηνωμένο Βασίλειο) 4.0 (5.5 - εκτίμηση 2010)[20] 2008[21]
Flag of the Central African Republic.svg Κεντροαφρικανική Δημοκρατία 8.0 2001[1]
Flag of Chad.svg Τσαντ 22.6 2006[22]
Flag of Chile.svg Χιλή 6.5 2015 (Αύγουστος)[23]
Flag of the People's Republic of China.svg Κίνα 4.1 2013 (Δεκέμβριος)[24]
Flag of the Cocos (Keeling) Islands.svg Νήσοι Κόκος (Αυστραλία) 11.3 2006[25]
Flag of Colombia.svg Κολομβία 8.9 2015 (Μάρτιος)[26]
Flag of the Comoros.svg Κομόρες 20.0 1996[1]
Flag of the Cook Islands.svg Νήσοι Κουκ 13.1 2005 [1]
Flag of Costa Rica.svg Κόστα Ρίκα 9.7 2014 (Δεκέμβριος)[27]
Flag of Croatia.svg Κροατία 15.5 2015 (Αύγουστος)[10]
Flag of Cuba.svg Κούβα 4.3 2013[1]
Flag of Cyprus.svg Κύπρος 15.3 2016 (Μάιος)[10]
Flag of the Czech Republic.svg Τσεχία 5.0 2015 (Αύγουστος)[10]
Flag of Denmark.svg Δανία 6.3 2015 (Αύγουστος)[10]
Flag of Djibouti.svg Τζιμπουτί 59.0 2007[1]
Flag of Dominica.svg Δομινίκα 23.0 2000[1]
Flag of the Dominican Republic.svg Δομινικανή Δημοκρατία 14.4 2010 (Απρίλιος)[28]
Flag of East Timor.svg Ανατολικό Τιμόρ 20.0 2006
Ισημερινός Ισημερινός 4.2 2013[1]
Flag of Egypt.svg Αίγυπτος 8.1 2013 (2ο τρίμηνο)[29]
Flag of El Salvador.svg Ελ Σαλβαδόρ 6.1 2012[1]
Flag of Equatorial Guinea.svg Ισημερινή Γουινέα 22.3 2009[1]
Flag of Estonia.svg Εσθονία 5.7 2015 (Ιούλιος)[10]
Flag of Eswatini.svg Εσουατίνι 40.6 2007[30]
Flag of Europe.svg Ευρωπαϊκή Ένωση 9.5 2015 (Αύγουστος)[10]
Flag of the Faroe Islands.svg Νήσοι Φερόες (Δανία) 3.1 2015 (Απρίλιος)[31]
Flag of Fiji.svg Φίτζι 8.6 2007[32][33]
Flag of Finland.svg Φινλανδία 9.7 2015 (Αύγουστος)[10]
Flag of France.svg Γαλλία 9.6 (9.9 συνυπολογίζοντας την μητροπολιτική Γαλλία) 2016 (β'τρίμηνο)[10]
Flag of French Polynesia.svg Γαλλική Πολυνησία (Γαλλία) 11.7 2007[34]
Flag of Gabon.svg Γκαμπόν 21.0 2006[1]
Flag of Georgia.svg Γεωργία 13.7 2014[35]
Flag of Germany.svg Γερμανία 4.5 2015 (Αύγουστος)[10]
Flag of Ghana.svg Γκάνα 3.6 2008 (Σεπτέμβριος)[36]
Flag of Gibraltar.svg Γιβραλτάρ (Ηνωμένο Βασίλειο) 1.8 2011[37]
Flag of Greece.svg Ελλάδα 18.6 2018 (Οκτώβριος)[38]
Flag of Greenland.svg Γροιλανδία (Δανία) 7.8 2009[39]
Flag of Grenada.svg Γρενάδα 24.5 2009 (Ιούνιος)[40]
Flag of Guam.svg Γκουάμ (Ηνωμένες Πολιτείες) 7.4 2014 (Μάρτιος)[41]
Flag of Guatemala.svg Γουατεμάλα 4.1 2011[1]
Flag of Guernsey.svg Γκέρνσεϊ (Ηνωμένο Βασίλειο) 1.5 2010 (2ο τρίμηνο)[42]
Flag of Guyana.svg Γουιάνα 9.0 2009 (Ιούλιος)[43]
Flag of Honduras.svg Ονδούρα 4.4 2012[1]
Flag of Hong Kong.svg Χονγκ Κονγκ 3.3 2014 (Οκτώβριος–Δεκέμβριος)[44]
Flag of Hungary.svg Ουγγαρία 6.8 2015 (Μάιος–Ιούλιος)[45]
Flag of Iceland.svg Ισλανδία 4.3 2015 (Αύγουστος)[10]
Flag of India.svg Ινδία 3.6 2014 [46]
Flag of Indonesia.svg Ινδονησία 5.7 2014[47]
Flag of Iran.svg Ιράν 11.212 2014 [48]
Flag of Iraq.svg Ιράκ 16 2014 [1]
Flag of Ireland.svg Ιρλανδία 9.5 2015 (Αύγουστος)[10]
Flag of the Isle of Man.svg Νήσος του Μαν 1.8 2010 (Αύγουστος)[49]
Flag of Israel.svg Ισραήλ 4.9 2015 (Απρίλιος)[50]
Flag of Italy.svg Ιταλία 11.4 2016 (Μάρτιος)[10]
Flag of Jamaica.svg Τζαμάικα 16.3 2013 [1]
Flag of Japan.svg Ιαπωνία 4.1 2013[1]
Flag of Jersey.svg Τζέρσεϊ (Ηνωμένο Βασίλειο) 2.7 2009 (Ιούλιος)[51]
Flag of Jordan.svg Ιορδανία 11.9 2010 (4ο τρίμηνο)[52]
Flag of Kazakhstan.svg Καζακστάν 6.1 2010 (Μάιος)[53]
Flag of Kenya.svg Κένυα 42.0 2009[54]
Flag of Kiribati.svg Κιριμπάτι 38.2 2006[55]
Flag of Kosovo.svg Κόσοβο 30.3 2011[1]
Flag of Kuwait.svg Κουβέιτ 3.4 2011 (Μάρτιος)[1]
Flag of Kyrgyzstan.svg Κιργιστάν 8.6 2011[1]
Flag of Laos.svg Λάος 2.5 2009[1]
Flag of Latvia.svg Λετονία 9.9 2015 (Αύγουστος)[10]
Flag of Lebanon.svg Λίβανος 10.0 2009 (Ιούλιος)[56]
Flag of Lesotho.svg Λεσότο 42.7 2008[57]
Flag of Libya.svg Λιβύη 13.0 2005 (Μάιος)[58]
Flag of Liechtenstein.svg Λιχτενστάιν 2.5 2011 (Δεκέμβριος)[1]
Flag of Lithuania.svg Λιθουανία 9.6 2015 (Αύγουστος)[10]
Flag of Luxembourg.svg Λουξεμβούργο 5.9 2015 (Αύγουστος)[10]
Flag of Macau.svg Μακάου (Κίνα) 2 2012 [1]
Flag of North Macedonia.svg Βόρεια Μακεδονία 26.8 2015 (2ο τρίμηνο)[59]
Flag of Malaysia.svg Μαλαισία 3.0 2011 (Οκτώβριος)[60]
Flag of Mali.svg Μάλι 30.0 2004[1]
Flag of Malta.svg Μάλτα 5.1 2015 (Αύγουστος)[10]
Flag of the Marshall Islands.svg Νήσοι Μάρσαλ 36 2006[1]
Flag of Mauritania.svg Μαυριτανία 30.0 2008[1]
Flag of Mauritius.svg Μαυρίκιος 7.9 2012 (1ο τρίμηνο3)[61]
Flag of France.svg Μαγιότ (Γαλλία) 25.4 2005[1]
Flag of Mexico.svg Μεξικό 4.9 2013 (Σεπτέμβριος) [62]
Flag of the Federated States of Micronesia.svg Ομόσπονδες Πολιτείες της Μικρονησίας 22 2000[63]
Flag of Moldova.svg Μολδαβία 9.1 2010 (1ο τρίμηνο)[64]
Flag of Monaco.svg Μονακό 2.0 2012[1]
Flag of Mongolia.svg Μογγολία 9.0 2011 (1ο τρίμηνο)[1]
Flag of Montenegro.svg Μαυροβούνιο 15.0 2013 (30 Δεκεμβρίου) [65]
Flag of Montserrat.svg Μοντσεράτ '(Ηνωμένο Βασίλειο)' 6.0 1998[1]
Flag of Morocco.svg Μαρόκο 5.5 2010 (1ο τρίμηνο)[66][67]
Flag of Mozambique.svg Μοζαμβίκη 60.0 2009
Flag of Namibia.svg Ναμίμπια 27.4 2012[1]
Flag of Nauru.svg Ναουρού 23 2011[68]
Flag of Nepal.svg Νεπάλ 46.0 2008[1]
Flag of the Netherlands.svg Ολλανδία 6.8 2015 (Αύγουστος)[10]
Flag of the Netherlands Antilles (1986–2010).svg Ολλανδικές Αντίλλες (Ολλανδία) 10.0 2008[69]
Flag of FLNKS.svg Νέα Καληδονία (Γαλλία)' 17.1 2004[1]
Flag of New Zealand.svg Νέα Ζηλανδία 5.6 2014 (τρίμηνο Ιουνίου)[70]
Flag of Nicaragua.svg Νικαράγουα 5.9 2009[1]
Flag of Nigeria.svg Νιγηρία 6.4 2015 (Μάιος)[71][72]
Flag of North Korea.svg Βόρεια Κορέα N/A 2014 (Απρίλιος)[1]
Flag of the Northern Mariana Islands.svg Βόρειες Μαριάνες Νήσοι (Ηνωμένες Πολιτείες) 11.2 2010[1]
Flag of Norway.svg Νορβηγία 4.3 2015 (Ιούλιος)[10]
Flag of Niue.svg Νιούε 10.7 2006[73]
Flag of Pakistan.svg Πακιστάν 6.6 2014[1]
Flag of Palau.svg Παλάου 4.2 2005[1]
Flag of Panama.svg Παναμάς 5.6 2011[74]
Flag of Papua New Guinea.svg Παπούα Νέα Γουινέα 1.9 2008[1]
Flag of Paraguay.svg Παραγουάη 6.9 2012[1]
Flag of Peru (state).svg Περού 6.1 2015 (Αύγουστος)[75]
Flag of the Philippines.svg Φιλιππίνες 6.0 2014 (Δεκέμβριος)[76]
Flag of Poland.svg Πολωνία 7.2 2015 (Αύγουστος)[10]
Flag of Portugal.svg Πορτογαλία 12.4 2015 (Αύγουστος)[10]
Flag of Puerto Rico.svg Πουέρτο Ρίκο (Ηνωμένες Πολιτείες) 13.7 2014 (Δεκέμβριος)[77]
Flag of Qatar.svg Κατάρ 0.3 2013[1]
Flag of Romania.svg Ρουμανία 6.8 2015 (Αύγουστος)[10]
Flag of Russia.svg Ρωσία 5.5 2015 (Φεβρουάριος)
Flag of Saint Helena.svg Αγία Ελένη '(Ηνωμένο Βασίλειο)' 14.0 1998[1]
Flag of Saint Kitts and Nevis.svg Άγιος Χριστόφορος και Νέβις 5.1 2006[78]
Flag of Saint Lucia.svg Αγία Λουκία 15.7 2006[79]
Flag of Saint-Pierre and Miquelon.svg Σαιν Πιερ και Μικελόν (Γαλλία)' 9.9 2008[1]
Flag of Saint Vincent and the Grenadines.svg Άγιος Βικέντιος και Γρεναδίνες 18.0 2009 (Ιούνιος)[40]
Flag of San Marino.svg Άγιος Μαρίνος 7.0 2012[1]
Flag of Saudi Arabia.svg Σαουδική Αραβία 12.1 2012[80]
Flag of Senegal.svg Σενεγάλη 48.0 (30.0 μεταξύ ενηλίκων 24 ετών και κάτω [81]) 2007[1]
Flag of Serbia.svg Σερβία 16.8 2014 (3ο τρίμηνο)[82]
Flag of Singapore.svg Σιγκαπούρη 1.9 2014 (4ο τρίμηνο)
Flag of Slovakia.svg Σλοβακία 11.1 2015 (Αύγουστος)[10]
Flag of Slovenia.svg Σλοβενία 9.4 2015 (Αύγουστος)[10]
Flag of South Africa.svg Νότια Αφρική 24.3 2014 (3ο τρίμηνο)[83]
Flag of South Korea.svg Νότια Κορέα 2.7 2013 (Νοέμβριος)[84]
Flag of Spain.svg Ισπανία 18.0 2017 (Φεβρουάριος)[10]
Flag of Sri Lanka.svg Σρι Λάνκα 4.2 2012 (1ο τρίμηνο)[85]
Flag of Sudan.svg Σουδάν 20.0 2012[1]
Flag of Suriname.svg Σουρινάμ 9.0 2008[1]
Flag of Sweden.svg Σουηδία 7.2 2015 (Αύγουστος)[10]
Flag of Switzerland.svg Ελβετία 3.5 2015 (Ιανουάριος)[86]
Flag of Syria.svg Συρία 40.0 2014[1]
Flag of the Republic of China.svg Ταϊβάν 3.62 2015 (Μάιος)[87]
Flag of Tajikistan.svg Τατζικιστάν 2.4 2015 (Μάρτιος)[88]
Flag of Thailand.svg Ταϊλάνδη 0.9 2014 (Μάιος)[89]
Flag of the Bahamas.svg Μπαχάμες 16.2 2013 [1]
Flag of Tonga.svg Τόνγκα 1.1 2006[90]
Flag of Trinidad and Tobago.svg Τρινιντάντ και Τομπάγκο 3.7 2013 (1ο τρίμηνο)[91]
Flag of Tunisia.svg Τυνησία 15.2 2014[92]
Flag of Turkey.svg Τουρκία 9.3 2015 [93]
Flag of Turkmenistan.svg Τουρκμενιστάν 3.5 2013 (Νοέμβριος)[94]
Flag of the Turks and Caicos Islands.svg Νήσοι Τερκς και Κέικος 5.4 2007[95]
Flag of Ukraine.svg Ουκρανία 9.2 2009 (Δεκέμβριος)[29]
Flag of the United Arab Emirates.svg Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα 4.3 2010[96]
Flag of the United Kingdom.svg Ηνωμένο Βασίλειο 4.9 2016 (Μάρτιος-Μάιος)[97]
Flag of the United States.svg Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής 5.3 2015 (Ιούνιος)[98]
Flag of Uruguay.svg Ουρουγουάη 7.4 2015 (Ιανουάριος)[99]
Flag of Uzbekistan.svg Ουζμπεκιστάν 8.0 2008 (Δεκέμβριος)[100]
Flag of Vanuatu.svg Βανουάτου 4.6 2009 [101]
Flag of Venezuela.svg Βενεζουέλα 6.7 2014 (Ιούλιος)[102]
Flag of Vietnam.svg Βιετνάμ 2.5 2014 (Σεπτέμβριος)[1]
Flag of the United States Virgin Islands.svg Αμερικανικές Παρθένοι Νήσοι (Ηνωμένες Πολιτείες) 12.3 2014 (Δεκέμβριος)[103]
Flag of Wallis and Futuna.svg Ουαλίς και Φουτουνά (Γαλλία) 12.2 2008[104]
Flag of Palestine.svg Δυτική Όχθη 17.2 2010[105]
Flag of Yemen.svg Υεμένη 35.0 2009 (Ιούνιος)[106]
Flag of Zambia.svg Ζάμπια 15.0 2008 [1]
Flag of Zimbabwe.svg Ζιμπάμπουε 70 2011[107]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. 1,00 1,01 1,02 1,03 1,04 1,05 1,06 1,07 1,08 1,09 1,10 1,11 1,12 1,13 1,14 1,15 1,16 1,17 1,18 1,19 1,20 1,21 1,22 1,23 1,24 1,25 1,26 1,27 1,28 1,29 1,30 1,31 1,32 1,33 1,34 1,35 1,36 1,37 1,38 1,39 1,40 1,41 1,42 1,43 1,44 1,45 1,46 1,47 1,48 1,49 1,50 1,51 1,52 1,53 1,54 1,55 1,56 1,57 1,58 1,59 1,60 1,61 «CIA The World Factbook». CIA. Ανακτήθηκε στις 2014-01-14. 
  2. «Instituti i Statistikave». Instituti i Statistikave - Tiranë. Ανακτήθηκε στις 2013-02-24. 
  3. «Emploi et Chômage». Office National des Statistiques. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 22 Jan 2011. Ανακτήθηκε στις 2013-02-24. 
  4. «American Samoa National Emergency Grant (AS NEG) - Workforce Development Plan» (PDF). AS NEG. March 30, 2013. Ανακτήθηκε στις December 27, 2013. 
  5. «Statistics». Anguilla Statistics Department. 2002. Ανακτήθηκε στις 2013-02-24. 
  6. «Encuesta Permanente de Hogares. Mercado de Trabajo» (PDF). INDEC. 18 February 2015. 
  7. «Unemployment Armenia». Armenian Statistical Service of Republic of Armenia. Ανακτήθηκε στις 2013-05-04. 
  8. Country: Aruba. «Publications and Key Figures - Ba.1.01 People Employed, Unemployed and Not in the Labor Force, by sexe». Central Bureau of Statistics - Aruba. Ανακτήθηκε στις 2013-02-24. 
  9. «Australian Bureau of Statistics, May 2015». ABS. Ανακτήθηκε στις 2015-06-12. 
  10. 10,00 10,01 10,02 10,03 10,04 10,05 10,06 10,07 10,08 10,09 10,10 10,11 10,12 10,13 10,14 10,15 10,16 10,17 10,18 10,19 10,20 10,21 10,22 10,23 10,24 10,25 10,26 10,27 «Seasonally adjusted unemployment». Eurostat. Ανακτήθηκε στις 2015-10-03. 
  11. http://www.barstats.gov.bb/
  12. CIA World Factbook: Belarus. Citation: "1%... official registered unemployed; large number of underemployed workers" Official unemployment rate is lower than 1%, but it includes only registered as unemployed. (Unemployment Rate in Belarus is Less than 1%, Belstat) Methods of International Labour Organization (international standard) also include job-seekers who are not registered officially. Gallup: actual unemployment in Belarus is 24%, Charter 97 (6 July 2012). «Statistical Information». National Statistical Committee of the Republic of Belarus. Ανακτήθηκε στις 2013-07-30. 
  13. CIA World Factbook: Bosnia and Herzegovina. Actual rate is lower as many technically unemployed persons work in the gray economy.
  14. http://br.reuters.com/article/topNews/idBRKCN0IC1BH20141023%7Cdate=September 2014
  15. «Development Planning Unit». DPU, Virgin Islands. Ανακτήθηκε στις 2013-02-24. 
  16. "Although the official unemployment rate is low – at 1.6 per cent – more than 80 per cent of workers are in vulnerable employment, such as unpaid family work and own-account work, according to an ILO-backed 2010 report by the Cambodian National Institute of Statistics." The challenge of getting a job in Cambodia, ILO 19 July 2012.
  17. «Actualités». Institut National de la Statistique du Cameroun. 2010-06-15. Ανακτήθηκε στις 2013-02-24. 
  18. «Labour Force Survey, October 2014». Statistics Canada. 2014-11-07. Ανακτήθηκε στις 2014-11-09. 
  19. «CAPE VERDE: THE UNEMPLOYMENT RATE REACHES 13.1 PERCENT». Caboverdelove.com. Ανακτήθηκε στις 2013-02-24. 
  20. «Unemployment still growing». Cayman Islands News. 2010-01-13. Ανακτήθηκε στις 2013-02-24. 
  21. «Employment Activity». Cayman Islands - The Economics & Statistics Office. Ανακτήθηκε στις 2013-02-24. 
  22. ECOSIT2 (Report). Institut National de la Statistique, des Études Économiques et Démographiques, p. 24. http://www.inseedtchad.com/IMG/pdf/rapport_final_ecosit2.pdf. «L enquête révèle également que le taux de chômage est élevé au Tchad car 22,6% de la population active âgée de 10 ans et pl us sont en situation de chômage.» 
  23. «Boletin Empleo Junio - Agosto» (στα Spanish). Instituto Nacional de Estadísticas. Ανακτήθηκε στις 2015-10-12. 
  24. «China's 2013 urban unemployment rate at 4.1 pct». Xinhua. 2013-12-31. Ανακτήθηκε στις 2014-03-30. 
  25. «2006 Census QuickStats : Cocos/Keeling Islands (Indigenous Area)». Australian Bureau of Statistics. 2007-10-25. Ανακτήθηκε στις 2013-02-24. 
  26. «Departamento Administrativo Nacional de Estadistica». DANE. Ανακτήθηκε στις 2015-05-26. 
  27. «Instituto Nacional de Estadística y Censos». INEC. 2015-02-12. Ανακτήθηκε στις 2015-03-07. 
  28. «Dominican Republic's 7.5% growth births 0.5% more jobs». DominicanToday.com. Ανακτήθηκε στις 2013-02-24. 
  29. 29,0 29,1 «Monthly Bulletin of Statistics Online». UN. Ανακτήθηκε στις 2010-06-24. 
  30. [1] Swaziland Government - The Central Statistical Office
  31. «Statistics». Statistics Faroe Island. Ανακτήθηκε στις 2013-02-24. 
  32. «Overseas Merchandise Trade». Fiji Islands Bureau of Statistics. Ανακτήθηκε στις 2013-02-24. 
  33. «Fiji targets 4.2 percent unemployment rate». Fijilive.com. 2010-05-23. Ανακτήθηκε στις 2013-02-24. 
  34. [2][νεκρός σύνδεσμος]
  35. «GeoStat.Ge». GeoStat.Ge. Ανακτήθηκε στις 2013-05-03. 
  36. «Publications». Ghana Statical Service. 2008-06-26. Ανακτήθηκε στις 2013-02-24. 
  37. «Recruitment Gibraltar». Recruitment Gibraltar. Ανακτήθηκε στις 2013-02-24. 
  38. http://www.kathimerini.gr/979327/article/oikonomia/ellhnikh-oikonomia/sto-195-h-anergia-ton-maio.  Missing or empty |title= (βοήθεια)
  39. [3][νεκρός σύνδεσμος]
  40. 40,0 40,1 pm: T&T reaching out Trinidad and Tobago Express
  41. Department of Labor, Guam (March 22, 2014). Department of Labor. Δελτίο τύπου. Ανακτήθηκε στις February 29, 2015.
  42. «States of Guernsey». States of Guernsey. 2013-01-15. Ανακτήθηκε στις 2013-02-24. 
  43. [4]
  44. «Labour Force, Unemployment and Underemployment». censtatd.gov.hk. 2015-01-19. Ανακτήθηκε στις 2015-01-30. 
  45. http://www.ksh.hu/gyorstajekoztatok/#/en/document/mun1507 Statistics from KSH
  46. http://data.worldbank.org/indicator/SL.UEM.TOTL.ZS
  47. http://www.bps.go.id/brs_file/naker_05mei14.pdf
  48. http://www.imf.org/external/pubs/ft/weo/2015/01/weodata/weorept.aspx?sy=2014&ey=2014&scsm=1&ssd=1&sort=country&ds=.&br=1&pr1.x=44&pr1.y=6&c=429&s=LUR&grp=0&a=
  49. [5]
  50. [6]
  51. http://[www.gov.je/Government/JerseyWorld/StatisticsUnit/EmploymentEarnings/Pages/RegisteredUnemployment.aspx] States of Jersey Statistics Unit
  52. [7] The Hashemite Kingdom of Jordan - Department of Statistics (DOS)
  53. [8] The Agency of Statistics of the Republic of Kazakhstan
  54. Krishnamurthy Sriramesh and Dejan Verčič. The Global Public Relations Handbook Revised Edition, 331. (Taylor & Francis: 2009).
  55. [9] Kiribati National Statistics Office
  56. Major reforms needed to reduce Lebanon’s unemployment The Daily Star
  57. [10] Lesotho Bureau of Statistics
  58. Libya grapples with unemployment BBC News
  59. «Active population». State Statistical Office of the Republic of Macedonia. Ανακτήθηκε στις 2015-11-09. 
  60. [11] Department of Statistics Malaysia
  61. [12] The Central Statistics Office (CSO) - Republic of Mauritius
  62. [13] UPDATE 2-Mexican unemployment rises in September after floods
  63. [14] Federated States of Micronesia Division of Statistics
  64. [15] National Bureau of Statistics - Moldova
  65. [16] Employment agency of Montenegro
  66. [17] MENAFN
  67. [18] HCP Morocco Statistics
  68. [19] Nauru Bureau of Statistics
  69. [20] Central Bureau of Statistics Netherlands Antilles
  70. [21] Statistics New Zealand
  71. Onuba, Ifeanyi (15 May 2015). «Only 4.67 million Nigerians are unemployed —NBS». The Punch Newspaper. Ανακτήθηκε στις 17 May 2015. 
  72. «NBS Rates Nigeria's New Unemployment Statistics At 6.4%». Channels Television. 15 May 2015. Ανακτήθηκε στις 17 May 2015. 
  73. [22] Niue Census 2006
  74. «Martinelli se libró de aliados y mantiene una economía pujante» (στα Spanish). Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 22 August 2012. Ανακτήθηκε στις 2013-02-24. 
  75. INEI (2015-10-12). «Tasa de desempleo JJA 2015» (στα Spanish). INEI. Ανακτήθηκε στις 2015-10-12. 
  76. [23] NSO National Statistics Office of the Philippines
  77. [24] United States Bureau of Labor Statistics
  78. [25] U.S. Department of State
  79. [26] Saint Lucia's Official Statistics
  80. «Unemployment haunts citizens in Saudi Arabia». Gulf News Website. gulfnews. Ανακτήθηκε στις 2013-05-12. 
  81. Multinational Companies Tackle Youth Unemployment in West Africa VOA News
  82. [27] Statistical Office of Serbia
  83. [28] Statistics South Africa
  84. [29] Statistics Korea Unemployment Rate
  85. [30] Department of Census and Statistics Sri Lanka
  86. «Die Lage auf dem Arbeitsmarkt im Mai 2011». Seco.admin.ch. 2011-06-08. Ανακτήθηκε στις 2013-02-24. 
  87. [31] National Statistics, Taiwan -- Latest indicators
  88. PONARS Eurasia Policy Memo No. 28 Georgetown University Eurasian Strategy Project
  89. [32] TNSO The National Statistical Office of Thailand. "over half of all Thailand’s workers are in vulnerable employment (defined as the sum of own-account work and unpaid family work) and more than 60 per cent are informally employed, with no access to any social security mechanisms." Thailand. A labour market profile, International Labour Organization, 2013.
  90. [33] Tonga Department of Statistics
  91. http://www.trinidadexpress.com/business/Lowest-recorded-unemployment-rate-251608701.html
  92. [34] NATIONAL INSTITUTE OF STATISTICS - TUNISIA
  93. http://www.aa.com.tr/en/economy/575909--turkeys-jobless-rate-falls-to-9-3-percent
  94. Background Note: Turkmenistan U.S. Department of State
  95. [35] Department of Economic Planning and Statistics - Turks and Caicos
  96. «Middle East Unemployment». spotjobs. January 29, 2012. Ανακτήθηκε στις 2013-02-24. 
  97. «UK unemployment stayed flat in June and wages rose as expected». Business Insider. 2015-08-12. 
  98. United States Department of Labor
  99. http://www.elobservador.com.uy/desempleo-mayo-pero-se-mantuvo-encima-2014-n661238
  100. Background Note: Uzbekistan U.S. Department of State
  101. [36] The Vanuatu National Statistics Office (VNSO)- Social statistics
  102. [37] National Institute of Statistics (INE)(In Spanish) - Venezuela
  103. [38] The Virgin Islands Department of Labor
  104. [39] Service Territorial de la Statistique et des Etudes Economiques (STSEE)
  105. [40] Palestinian Central Bureau of Statistics Labour Force Survey 2010 (p.58)
  106. Microcredit and microfinance the solution to Yemen's employment problem Zawya
  107. [41] Daily News