Μετάβαση στο περιεχόμενο

Avengers: Doomsday

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
(Ανακατεύθυνση από Εκδικητές: The Kang Dynasty)
Avengers: Doomsday
Επίσημο λογότυπο
ΣκηνοθεσίαΆντονι Ρούσο
Τζο Ρούσο
ΠαραγωγήΚέβιν Φάιγκι
Άντονι Ρούσο
Τζο Ρούσο
ΣενάριοΜάικλ Γουόλτρον
Στίβεν ΜακΦίλι
Βασισμένο σεΕκδικητές
των Σταν Λι
Τζακ Κίρμπι
ΠρωταγωνιστέςΡόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ
Τζέρεμι Ρένερ
Μπένεντικτ Κάμπερμπατς
Πέδρο Πασκάλ
Βανέσα Κίρμπι
Τζόζεφ Κουίν
Έμπον Μος-Μπάκραχ
ΜουσικήΆλαν Σιλβέστρι
Εταιρεία παραγωγήςMarvel Studios
AGBO
ΔιανομήWalt Disney Studios Motion Pictures
Πρώτη προβολή1 Μαΐου 2026
ΠροέλευσηΗνωμένες Πολιτείες
ΓλώσσαΑγγλικά

Το Avengers: Doomsday είναι επερχόμενη αμερικανική υπερηρωική ταινία η οποία βασίζεται στην υπερηρωική ομάδα των Marvel Comics Εκδικητές. Σε παραγωγή των Marvel Studios και AGBO και διανομή της Walt Disney Studios Motion Pictures, η ταινία προορίζεται να είναι η πέμπτη ταινία στην σειρά ταινιών Εκδικητές και η 39η ταινία του Κινηματογραφικού Σύμπαντος της Marvel (MCU). Σε σκηνοθεσία των Άντονι και Τζο Ρούσο και σενάριο των Μάικλ Γουόλντρον και Στίβεν ΜακΦίλι, στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, Τζέρεμι Ρένερ, Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, Πέδρο Πασκάλ, Βανέσα Κίρμπι, Τζόζεφ Κουίν, και Έμπον Μος-Μπάκραχ.

Δύο καινούριες ταινίες Εκδικητές, The Kang Dynasty και Secret Wars, ανακοινώθηκαν τον Ιούλιο του 2022 ως η ολοκλήρωση της Φάσης Έξι και του «Έπους του Πολυσύμπαντος» του MCU. Ο Ντέστιν Ντάνιελ Κρέτον προσλήφθηκε ως σκηνοθέτης του The Kang Dynasty και ο Τζόναθαν Μέιτζορς θα επαναλάμβανε τον ρόλο του ως ο Κανγκ ο Κατακτητής. Ο Τζεφ Λόβνες προσλήφθηκε ως σεναριογράφος τον Σεπτέμβριο. Τον Νοέμβριο του 2023, ο Κρέτον αποχώρησε από τον ρόλο του, ενώ ο Γουόλντρον αντικατέστησε τον Λόβνες. Παράλληλα, η Marvel σκεφτόταν να μην συνεχίσει με την ιστορία του Κανγκ, με τον Μέιτζορς να απολύεται τον επόμενο μήνα. Η επιστροφή των αδελφών Ρούσο ως σκηνοθέτες και του ΜακΦίλι ως σεναριογράφος, η επιλογή του Ντάουνι στον ρόλο του Doctor Doom, και ο νέος τίτλος της ταινίας ανακοινώθηκαν τον Ιούλιο του 2024.[1] Τα γυρίσματα είναι προγραμματισμένα να ξεκινήσουν στο δεύτερο τέταρτο του 2025 στο Λονδίνο.

Το Avengers: Doomsday θα κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ στις 1 Μαΐου του 2026 ως μέρος της Φάσης Έξι του MCU.

  1. Gajewski, Borys Kit,Aaron Couch,Ryan (28 Ιουλίου 2024). «Robert Downey Jr. Back as Doctor Doom for Two 'Avengers' Movies». The Hollywood Reporter (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 12 Οκτωβρίου 2024. 

Εξωτερικοί σύνδεσμοι

[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]