Συζήτηση χρήστη:Skylax30
Καλώς ήρθες!
Skylax30, καλώς όρισες στη Βικιπαίδεια! Ακολουθούν μερικοί χρήσιμοι σύνδεσμοι:
- Εισαγωγή και συχνές ερωτήσεις
- Τα 5 θεμέλια της Βικιπαίδειας και κάποιοι απλοί κανόνες
- Βασική πολιτική (ουδετερότητα, επαληθευσιμότητα, όχι πρωτότυπη έρευνα)
- Εγκυκλοπαιδικότητα (κριτήρια συμπερίληψης θεμάτων)
- Βοήθεια
- Οδηγός για νέους χρήστες
- Αμμοδοχείο (σελίδα για πειραματισμούς στην επεξεργασία σελίδων)
Μπορείς να υπογράφεις στις σελίδες συζήτησης γράφοντας ~~~~ ή πατώντας το κουμπί της υπογραφής (). Για οποιαδήποτε βοήθεια ή απορία, μπορείς να απευθυνθείς στην Αγορά. Καλή συνέχεια! --✻tony esopi λέγε 09:53, 21 Ιουνίου 2011 (UTC)
Κάθε τόπος στην Ελλάδα έχει διαφορετική περίοδο "τουρκοκρατίας", και δεν μιλάμε για τουρκοκρατία, αλλά για Οθωμανούς και Οθωμανική αυτοκρατορία.--Vagrand Η σελίδα συζήτησής μου 18:24, 11 Φεβρουαρίου 2012 (UTC)
Το πρώτο είναι γνωστό και δεν διαφωνεί κανείς. Η λέξη "τουρκοκρατία" είναι καθιερωμένη και υπάρχει σε πάμπολλες ιστορικές πηγές και δεν πρόκειται να καταργηθεί επειδή το κράτος την έσβησε από τα σχολικά βιβλία. Ανάλογα έχουμε και "ενετοκρατία", "φραγκοκρατία" (πώς τη λένε στα κιριλέ?), σε μερικές πηγές "Βαυαροκρατία" κ.ά. Στα άρθρα μπορεί να συνυπάρχει με την "οθωμανική αυτοκρατορία" αν αυτό κάνει κάποιους να αισθάνονται ανετώτερα. — ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη Skylax30 (συζήτηση • συνεισφορά) .
[...]
2) Δεν είμαστε υποχρεωμένοι οι Έλληνες να αντιγράφουμε ως παπαγάλοι την ορολογία των αγγλοαμερικανών. Ειδικά όταν το Ελληνικό έθνος έχει γνωρίσει τί σημαίνει Αγγλοκρατία, με κρεμάλες κτλ.
3) Για να μιλήσουμε ανοιχτά: Η προσπάθεια κατάργησης της λ. Τουρκοκρατία διαπιστώθηκε ως κρατική πολιτική (κυρίως μέσω σχολικών βιβλίων), ως μέρος του εξωραϊσμού της Τουρκίας, πιθανώς κατόπιν σχετικών συμφωνιών μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων πολιτικών. Και οι μεν πολιτικοί εκείνοι πήραν τη θέση τους στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, η δε λέξη υπάρχει σε πάμπολλους τίτλους σύγχρονων βιβλίων και άρθρων, σε λεξικά και εγκυκλοπαίδειες, εμπεδωμένη στη συνείδηση των Ελλήνων, και κάθε προσπάθεια κατάργησής της καθίσταται γραφικότης και κοινώς λεγόμενη "αμερικανιά".
Επειδή ασχολούμαστε με την ιστορία, σας παραπέμπω στην οθωμανική νομοθεσία, και ειδικότερα στις νομικές διαφορές που υπήρχαν μεταξύ των μιλέτ των μουσουλμάνων και των ρουμ, εβραίων και αρμενίων. Οι πρώτοι κρατούσαν, οι υπόλοιποι ήταν ιεραρχικώς κατώτεροι βάσει νόμου.
4) Παραμένει το ερώτημα πώς λέγεται η Φραγκοκρατία και η Ενετοκρατία στην εκσυγχρονισμένη Ελλάδα, έτσι ώστε να μην γίνονται φυλετικές διακρίσεις (αν και δεν βλέπω τί το αρνητικό υπάρχει στην κάθε "...κρατία".) — ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη Skylax30 (συζήτηση • συνεισφορά) .
Δεν θέλω να σχολιάσω τις απόψεις σας, μόνο θα ήθελα να σας τονίσω ότι η el.wikipedia είναι εγκυκλοπαίδεια στα Ελληνικά όχι εγκυκλοπαίδεια Ελληνική ή Ελληνοκεντρική. Συμμετέχουν όσοι γνωρίζουν την ελληνική γλώσσα και πρέπει να γράφεται με τρόπο ουδέτερο και ορολογία που χρησιμοποιείται στην διεθνή επιστημονική ορολογία. Οι πηγές "ζυγίζονται" με βάση την ακαδημαϊκότητα-αξιοπιστία και όχι αν είναι Ελληνικοί κλπ κλπ. Καλές συνεισφορές. Ggia 10:34, 14 Φεβρουαρίου 2012 (UTC)
- Ευχαρίστως να το επαναφέρω το άρθρο, στη μορφή που βρίσκονταν πριν τον «διασκορπισμό», όπως έγινε. Όμως, να υπάρχει κάποιος που να βοηθήσει να γίνει σωστά, αυτή τη φορά, ο διαχωρισμός που αποφασίστηκε. Δεν μπορώ να τον κάνω μόνος μου.
- Ας μην ψάξουμε, για την ώρα, τυχόν κακές προθέσεις. Τα τυχόν λάθη είναι ανθρώπινα...
--Vchorozopoulos (συζήτηση) 07:12, 6 Δεκεμβρίου 2012 (UTC)
Αυτές οι συζητήσεις δεν πρέπει να διαγράφονται. Μπορεί να χρειαστούν για μελέτες όπως "περιθωριακές αντιλήψεις στην ύστερη μεταπολίτευση" ή "απόπειρες χειραγώγησης των πολλών από λίγους με τα ηλεκτρονικά μέσα".
2017, επιστημονικό συνέδριο για την Τουρκοκρατία και τεχνολογία, Σύλλογος Αρχιτεκτόνων, Διάλεξη “Η Αρχιτεκτονική Κληρονομιά επί Τουρκοκρατίας στην Αθήνα”, 20.3.2017, Βιβλίο "Όσα δεν γνωρίζατε για την τουρκοκρατία ..."
Πρόταση λήμματος για διαγραφή
[επεξεργασία κώδικα]Αγαπητέ Skylax30, το λήμμα Κρυφά σχολεία που δημιούργησες (ή σε ενδιαφέρει) έχει προταθεί για διαγραφή.
Σας γράφω αυτό το μήνυμα για να σας ενημερώσω ότι η συζήτηση για τη διαγραφή του άρθρου Κρυφά σχολεία, που είχατε δημιουργήσει, κατέληξε σε απόφαση για προσωρινή διατήρηση του άρθρου προκειμένου να διαχωρισθούν όσα τμήματά του μπορούν να μεταφερθούν σε αντίστοιχα κομμάτια πριν διαγραφεί. Δείτε, αν θέλετε, σχετικά στο οικείο τμήμα της σελίδας συζήτησής μου. Ασμοδαίος (συζήτηση) 23:11, 7 Ιουλίου 2012 (UTC)
... --Vchorozopoulos (συζήτηση) 19:06, 27 Νοεμβρίου 2012 (UTC)
Πρόταση λήμματος για διαγραφή
[επεξεργασία κώδικα]Αγαπητέ Skylax30, το λήμμα Θρησκευτικές τελετές κατά την Επανάσταση του 1821 που δημιούργησες (ή σε ενδιαφέρει) έχει προταθεί για διαγραφή. Μπορείς να συμμετάσχεις με την άποψή σου και κατάθεση επιπλέον πληροφοριών στην σχετική συζήτηση. Πιθανώς να χρειάζεται να διαβάσεις την πολιτική (π.χ. Εγκυκλοπαιδικότητα) και τις σχετικές οδηγίες πριν σχηματίσεις άποψη. Ασμοδαίος (συζήτηση) 13:05, 4 Δεκεμβρίου 2012 (UTC)
Μην ξανααφαιρέσεις πηγή από άρθρο με σχολιάκια προσβλητικά. --The Elder (συζήτηση) 14:41, 5 Ιανουαρίου 2013 (UTC)
Δεν πρόσβαλα κανέναν. Όποιος γράφει στα άρθρα να σέβεται τους αναγνώστες, τους κανόνες της ΒΠ και να μη γράφει ψέματα.--Skylax30 (συζήτηση) 14:49, 5 Ιανουαρίου 2013 (UTC)
Σκύλακα είναι εμφανές ποιος προσπαθεί με ψέμματα να επιβάλλει τις ιδεολογίες του. Το έχουμε εμπεδώσει. Άστο γιατί με προσβάλλεις για δεύτερη φορά--The Elder (συζήτηση) 14:51, 5 Ιανουαρίου 2013 (UTC)
Ας αφήσουμε τις ευαισθησίες. Εγώ είδα μια αλλαγή από κάποιον Kalogeropoulos και εν πάσει περιπτώσει, αν είσαι ο ίδιος, μου ανταπέδωσες την προσβολή και είμαστε πάτσι. Πού λέει η ΒΠ ότι γίνονται δεκτές ανώνυμες πηγές από μπλογκ?
Μπλογκ η εφημερίδα Εποχή; Σταμάτα να βανδαλίζεις--The Elder (συζήτηση) 15:02, 5 Ιανουαρίου 2013 (UTC)
Ψεύδεσαι ασύστολα. Δεν έσβησα καμία πηγή, την έβαλα εκεί που πρέπει--The Elder (συζήτηση) 16:27, 5 Ιανουαρίου 2013 (UTC)
Μή συγχίζεσαι. Μπορεί να έκανα λάθος και όχι να "ψεύδομαι ασύστολα".
Εγώ δε συγχίζομαι καθόλου, εσύ πρόσεχε να μην κάνεις τέτοια "λάθη", βλέπω ότι είσαι επιρρεπής Πάπυρε (bold από Skylax)--The Elder (συζήτηση) 16:38, 5 Ιανουαρίου 2013 (UTC)
Τελευταία ειδοποίηση. Τα σχόλιά σου στην ανώνυμη επεξεργασία είναι απαράδεκτα--The Elder (συζήτηση) 22:10, 23 Ιανουαρίου 2013 (UTC)
Για τη συνέχεια των εμπαθών σχολίων σε δύο τουλάχιστον άρθρα και για τον επαναλαμβανόμενο βανδαλισμό με την εσκεμμένη αλλαγή περιεχομένου ως προσπάθεια υπονόμευσης της ακεραιότητας του λήμματος 3ήμερος φραγή. Πολύ περισσότερο για τη διαφαινόμενη τάση να μη σταματήσει ούτε ο βανδαλισμός ούτε τα εμπαθή σχόλια --The Elder (συζήτηση) 22:41, 5 Φεβρουαρίου 2013 (UTC)
Βανδαλισμοί στο λήμμα Άλωση της Τριπολιτσάς
[επεξεργασία κώδικα]Παρά τις συζητήσεις, τις προειδοποιήσεις και τις παρακλήσεις να μη βανδαλίζεις το λήμμα επιβάλλοντας το POV που ήδη έχεις παραδεχτεί για την γενικότερη παρουσία σου στη Βικιπαίδεια, συνεχίζεις. Το επαναφέρω στην αβανδάλιστη μορφή του. Ελπίζω να μην απασχοληθεί εκ νέου η κοινότητα με τις προσπάθειές σου να επιβάλλεις τις απόψεις σου. Εννοείται ότι αυτή είναι η τελευταία προειδοποίηση--The Elder (συζήτηση) 14:57, 20 Σεπτεμβρίου 2013 (UTC)
Σχετικοί εξωτερικοί σύνδεσμοι
[επεξεργασία κώδικα]Αποσπάσματα από το "Δοκίμιον ιστορικόν περί της Ελληνικής Επαναστάσεως" του Ιωάννου Φιλήμονος.
Προσωπικοί χαρακτηρισμοί
[επεξεργασία κώδικα]Για ενέργειά σου. --Focal Point 08:22, 18 Απριλίου 2014 (UTC)
Για το χρήστες με αλβανική συνείδηση 3 μέρες. Η επομένη φραγή καταλαβαίνεις ότι θα είναι εβδομάδα και ούτω καθ εξής--The Elder (συζήτηση) 09:56, 25 Απριλίου 2014 (UTC)
Αν συνεχίσεις να επαναλαμβάνεις τα περί αλβανικού POV Θα πρέπει να σε φράξω--The Elder (συζήτηση) 07:08, 15 Μαΐου 2014 (UTC)
Για τους προσωπικούς χαρακτηρισμούς, επανάληψη παλαιότερων, και την άρνηση αφαίρεσής τους
Έτσι μερικοί «προχωρημένοι» αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα μύθο περί την Πρωτοχρονιά ως δήθεν αρχική εθνική εορτή
με τη στήριξη των Kalogeropoulos και Ασμοδαίος
Η ΒΠ δεν είναι κομματικό όργανο και δεν μπορεί να ισχύει το «έτσι είναι επειδή έτσι μου αρέσει»
και τη λοιδωρία κατά ζώντων προσώπων
Φραγή 1 εβδομάδας--Kalogeropoulos (συζήτηση) 08:52, 8 Απριλίου 2015 (UTC)
Όχιιιιι! Έλεγα τη Μεγάλη Εβδομάδα να τη βγάλω με νηστεία και βικιπαίδεια.
Εσένα ενδιαφέρουν για να περάσεις το pov σου, εμένα δεν με ενδιαφέρουν, ούτε τα άλλα τα κατασκευάσματα που εισάγεις στα λήμματα, αν και υπάρχουν και άλλοι ιστορικοί που θεωρούν ότι έκανε προσπάθεια ίδρυσης ανεξάρτητου κράτους και δη αλβανικού. Βασικά διάβαζε και όταν σου ανοίγουν τα μάτια καλό είναι να λες ευχαριστώ, χωρίς σχολιάκια παρακαλώ--Kalogeropoulos (συζήτηση) 21:21, 10 Ιουνίου 2015 (UTC)
Επειδή διαβάζω μια χαρά σου υπέδειξα τις λέξεις "historical myth" που φαίνεται δεν τις πρόσεξες. Τα "κατασκευάσματα" να τα φέρνεις στους κατάλληλους χώρους συζήτησης. Μιλάμε για το λήμμα Γεωργάκης Ολύμπιος.
Πάλι ευχαριστώ δεν είπες που σου άνοιξα τα μάτια. Το φέρεται για πλάκα το έγραψα ή είναι Ελληνικά που δεν κατανοείς;--Kalogeropoulos (συζήτηση) 21:59, 10 Ιουνίου 2015 (UTC)
Οι εκφράσεις τύπου «το λήμμα αυτό έχει υποστεί τα πάνδεινα» (σαν να είναι οι διαφωνούντες με εσένα βάνδαλοι) και τις κατηγορίες για αυθαιρέσιες θεωρούνται προσωπικές επιθέσεις και διάφορες άλλες ανακρίβειες (όπως ότι ο Καλογερόπουλος έχει προκαλέσει τα πάνδεινα στο λήμμα, ενώ έχει κάνει τρεις επεξεργασίες, 1 ορθογραφική, μια που αναιρέθηκε και η αφαίρεση μιας αναφοράς για την ενίσχυση της σχέσης μέσα από μηνύματα του αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου), με στόχο να εκθέσουν χρήστες (ακόμη και αν η συνεισφορά τους στο λήμμα είναι ελάχιστη), φραγή τριών ημερών. --C Messier 13:25, 21 Μαΐου 2016 (UTC)
- Ρίξε μια ματιά στο ιστορικό του λήμματος (μακροπρόθεσμα) για να δείς ότι ο Καλογερόπουλος έχει πολύ περισσότερες από 3 επεξεργασίες, κάποιες διορθωτικές αλλά και κάποιες για την επιβολή ενός POV (π.χ. χρήση της λέξης "υποθετική"). Επίσης πρόσεξε ότι εκείνος που απαιτεί "δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά peer reviewed" έχει προσθέσει στο ίδιο λήμμα ως "πηγή" την Εφημερίδα των Συντακτών. :)
Φραγή 2 ωρών
[επεξεργασία κώδικα]Για παρενοχλητική συμπεριφορά κατά χρήστη και ιδεολογικά υπονοούμενα. Ελπίζω ότι θα είναι η τελευταία φορά που βάζεις παράτυπα στα σχόλια πολιτικά υπονοούμενα για την ιδεολογία οποιουδήποτε χρήστη που δεν σε αφορά καθόλου--Kalogeropoulos (συζήτηση) 10:49, 28 Ιουλίου 2016 (UTC)
Πώς συμπέρανες ότι υπάρχει "πολιτικό υπονοούμενο" και όχι ποδοσφαιρικό; --Skylax30 (συζήτηση) 11:36, 28 Ιουλίου 2016 (UTC)
Ψυχαναλυτικοί όροι
[επεξεργασία κώδικα]Μπήκα τυχαία στο The Ego and the Id, ένα από τα γνωστότερα βιβλία του Φρόυντ. Θα δεις ότι ακόμα και ο σημαντικότερος ψυχαναλυτικός όρος όλων, το «εγώ» (ego), γράφεται με μικρά. Από κει ακολούθησε όσους συνδέσμους θέλεις. Θα δεις ότι οι όροι γράφονται με μικρά. --Protnet (συζήτηση) 12:05, 8 Μαρτίου 2017 (UTC)
Α, και μια παράκληση: Αν είναι δυνατόν προσπάθησε όταν βάζεις παραπομπές να τις φτιάχνεις συμπληρώνοντας ένα ένα τα πεδία και όχι σαν έναν μονοκόμματο σύνδεσμο. Αν δεν ξέρεις πώς γίνεται αυτό πες μου να σου πω. --Protnet (συζήτηση) 12:07, 8 Μαρτίου 2017 (UTC)
Φίλε μην επιμένεις. Το "Αλλο" υπό την έννοια που το χρησιμοποιεί ο συγγραφέας, γράφεται με κεφαλαία. Δεν εννοεί "τον άλλο άνθρωπο". Εννοεί την άλλη πλευρά μιας κοινωνίας, ενός πολιτισμού ή ενός ατόμου. Δες εδώ πώς το γράφει ο Αλ. Καρπούζος στο "Φιλοσοφία της Ιστορίας", σελ. 27: [1] Και στη ΒΠ οι φροϋδικοί όροι γράφονται με κεφαλαίο: Εκείνο, Εγώ και Υπερεγώ.
Παραπομπές βάζω με τον παλιό τρόπο του κώδικα, γιατί το προτιμώ. Επί της ουσίας του άρθρου: Αρκετά παραφούσκωσε η άποψη της θορυβούσας μειοψηφίας. Εδώ έχουμε την περίπτωση της υπερβολικής βαρύτητας σε μια άποψη, η οποία μάλιστα τεκμηριώνεται με "πηγές" αβάσταχτης ελαφρότητας, όπως το Lifo και διάφορα blog ανωνύμων. Μερικά είναι εμφανώς ανοησίες που δεν έπρεπε να υπάρχουν στο λήμμα, όπως αυτό όπου κάποιος παραλληλίζει τη δικαστική υπόθεση με τις εκτελέσεις του IS. Προφανώς ο Λοΐζος δεν συμμερίζεται αυτή την άποψη, δεδομένου ότι είναι μια χαρά στην υγεία του.--Skylax30 (συζήτηση) 12:50, 8 Μαρτίου 2017 (UTC)
- Παραπομπές φυσικά και μπορείς να βάζεις με κώδικα. Ποτέ δεν είπα να το κάνεις με τον οπτικό επεξεργαστή. Αυτό που είπα είναι να μην το βάζεις χύμα αλλά να συμπληρώνεις τα πεδία. Εφόσον λοιπόν θες να το κάνεις χειροκίνητα, μπορείς να χρησιμοποιείς το ακόλουθο πρότυπο κάθε φορά που θες να βάζεις παραπομπή:
{{cite news | last = | first = | date = | title = | url = | work = | location = | access-date = }}
- Για περισσότερα πρότυπα, περισσότερα πεδία και επεξηγήσεις των πεδίων βλ. Κατηγορία:Πρότυπα βιβλιογραφίας.
Επιθετική συμπεριφορά
[επεξεργασία κώδικα]Τί έκπληξη! Ενοχλήθηκαν οι "απομυθοποιητές" με πρώτον τον από Βικιπαιδείας υβριστή των Ελλήνων! σε όποιον και αν αναφέρεσαι 3 ημέρες φραγή--Kalogeropoulos (συζήτηση) 21:00, 6 Απριλίου 2017 (UTC)
Μήπως ξέχασες ότι αποκάλεσες τους Έλληνες "ρουφιάνους και αναξιόπιστους" σε σελίδα συζήτησης της ΒΠ; Ιδού: [2] Το να σου υπενθυμίζουν κάτι δεν είναι "επιθετικότητα", ειδικά όταν πρόκειται για κάτι για το οποίο προβλέπεται το "συγγνώμη". --Skylax30 (συζήτηση) 11:50, 7 Απριλίου 2017 (UTC)
Συνεπώς ήταν κατ εμού προσωπική επίθεση. Την επομένη 1 εβδομάδα. Δεν ξέρεις τι κάνω και ποιος είμαι, όπως δεν ξέρεις τι πιθανώς κάνω για αυτόν τον τόπο, οπότε να είσαι προσεκτικός παρακαλώ. Η ύπαρξη ρουφιάνων και αναξιοπιστίας, σε πολλαπλά επίπεδα, τεκμηριώνεται ιστορικά και ειδησεογραφικά. Ο τρολικός τρόπος που το χρησιμοποιείς, όμως, όπως και άλλους χαρακτηρισμούς κατά καιρούς για Αλβανούς και Τούρκους πράκτορες, δεν μπορεί να έχει συνέχεια, όπως καταλαβαίνεις ούτε και ο τρόπος που διαχειρίζεσαι την πληροφορία. Ευχαριστώ--Kalogeropoulos (συζήτηση) 12:25, 7 Απριλίου 2017 (UTC)
Δεν είναι "προσωπική επίθεση", αλλά θα ζητήσω και άλλες γνώμες. Προς το παρόν κρατάμε ότι όχι μόνο δεν ανακαλείς αλλά το υπογραμμίζεις. --Skylax30 (συζήτηση) 14:05, 10 Απριλίου 2017 (UTC)
Μπορώ να σβήνω ό,τι θέλω
[επεξεργασία κώδικα]Επειδή κάποιος πιό πάνω νομίζει ότι υποχρεούμαι να έχω στην σελίδα συζήτησής μου οτιδήποτε γράφει ο καθένας, επικολλάω εδώ την πολιτική της ΒΠ για το σβήσιμο και αρχειοθέτηση της σελίδας χρήστη. Βλέπω τώρα ότι κάποτε η ίδια παρέα μου είχε σβήσει από τη σελίδα χρήστη κάποιες πληροφορίες που δεν τους άρεσαν (υπερασπιζόμενοι τα γνωστά παραμύθια του Κορδάτου) επικαλούμενοι "πρωτότυπη έρευνα". Ευχαριστώ τον κύριο Kalogeropoulos που με έκανε να δώ την πολιτική για την σελίδα χρήστη. Μπορώ εδώ να ποστάρω όση πρωτότυπη έρευνα θέλω.
Wikipedia:User pages/Removal of comments, notices, and warnings
Policy does not prohibit users, whether registered or unregistered, from removing comments from their own talk pages, although archiving is preferred. If a user removes material from their user page, it is normally taken to mean that the user has read and is aware of its contents. There is no need to keep them on display, and usually users should not be forced to do so. It is often best to simply let the matter rest if the issues stop. If they do not, or they recur, then any record of past warnings and discussions can be found in the page history if ever needed, and these diffs are just as good evidence of previous matters if needed.
ΥΓ: Το "μου" δεν σημαίνει ότι η σελίδα μου ανήκει, όπως δεν μου ανήκει η οικογένειά "μου", η δουλειά "μου", η πιστωτική κάρτα "μου" κτλ.
Διάβασα 2 μηνύματα από Kalogeropoulos και Ah3kal και τα διέγραψα. Όποιος θέλει αν τα διαβάσει μπορεί να μπεί στο ιστορικό της σελίδας.--Skylax30 (συζήτηση) 11:23, 14 Μαΐου 2017 (UTC)
Αποτελεσματικότητα
[επεξεργασία κώδικα]Καλησπέρα. Η τελευταία έκφραση, αν έλειπε, θα μείωνε καθόλου την αποτελεσματικότητα του κειμένου σου; ή μάλλον θα την βελτίωνε; Ακόμη και τώρα μπορείς να διαγράψεις το επίμαχο τμήμα. Κέρδος όλων είναι η ενασχόληση με το περιεχόμενο και όχι με τα πρόσωπα. --Focal Point 18:54, 14 Ιουλίου 2017 (UTC)
Μόλις τώρα είδα αυτό το μήνυμα. Εννοείς να σβήσω το "γραφικός", αν κατάλαβα καλά. Εντάξει, δεν είναι και προσβλητικό. Γραφικά είναι και τα Ζαγοροχώρια, και οι τσολιάδες στις ταβέρνες της Βάρης, και οι "ναύαρχοι" στην είσοδο του Μεγάλη Βρετανία, αλλά αυτό δεν τους μειώνει. Παρά ταύτα, θα το σβήσω γιατί έχω σοβαρότερα θέματα να ασχοληθώ. Το εποικοδομητικό είναι να γίνει μια σύσταση στους χρήστες που νομίζουν ότι μπορούν να ελέγξουν το περιεχόμενο του διαδικτύου.--Skylax30 (συζήτηση) 17:19, 16 Ιουλίου 2017 (UTC)
συκοφαντική επίθεση κατά χρήστη στην Αγορά
[επεξεργασία κώδικα]Σας ενημερώνω ότι σας έχω ήδη καλέσει να κατονομάσετε τον χρήστη τον οποίο χαρακτηρίσατε πως "αισθάνεται κάπως άβολα από την ύπαρξη ελληνικού έθνους".--Dipa1965 (συζήτηση) 20:01, 25 Ιουλίου 2017 (UTC)
Καλύτερα να διαβάσεις τον κανονισμό που λέει ότι απαγορεύονται εκφράσεις που παραπέμπουν σε νομικές απειλές όπως "συκοφαντία". "Επίθεση" μπορείς να το πεις αν με βεβαιώσεις ότι έκανα λάθος εκτίμηση, οπότε ανακαλώ. Αν το πέτυχα, ποιό είναι το πρόβλημα;--Skylax30 (συζήτηση) 20:14, 25 Ιουλίου 2017 (UTC)
Σύμφωνα με συζήτηση στο Σημειωματάριο και όλα όσα διαμείβονται εδώ και καιρό--Kalogeropoulos (συζήτηση) 18:03, 17 Αυγούστου 2017 (UTC)
Είχα την πρόθεση να ανακαλέσω αυτό το ατυχές που έγραψα για την Κύπρο. Προφανώς όταν κάποιος φέρνει τέτοιο θέμα σε χώρο συζήτησης και εκφράζει βαριές κατηγορίες εναντίον χρήστη, πρέπει να δίνεται και τη δυνατότητα στον "κατηγορούμενο" είτε να ανακαλέσει είτε να δώσει εξηγήσεις, προτού σπεύσει να τον φράξει παντού. Για τα περί "ρατσισμού" κτλ μπορούμε να τα συζητήσουμε όταν και αν μας επιτραπεί.
Παρακαλώ το παρόν να αναρτηθεί στον αντίστοιχο χώρο του Σημ. Διαχειριστών.--Skylax30 (συζήτηση) 20:17, 17 Αυγούστου 2017 (UTC)
Φραγή
[επεξεργασία κώδικα][...] Βέβαια, ένας πολύ προοδευμένος δεν αναμένεται να γνωρίζει τί σημαίνουν αυτά.--Skylax30 (συζήτηση) 19:33, 19 Σεπτεμβρίου 2017 (UTC)
Για το παραπάνω τριήμερη φραγή. Κανονικά επειδή είναι κατ' επανάληψη φαινόμενο οι ειρωνείες θα έπρεπε να συνεχίσουμε από τις 3 εβδομάδες της τελευταίας φραγής. Καλύτερα να μη το συνεχίσεις--Kalogeropoulos (συζήτηση) 19:40, 19 Σεπτεμβρίου 2017 (UTC)
Θα ήθελα να σε ρωτήσω σχετικά με το λήμμα. Όλα τα λαογραφικά στηρίζονται στην παραπομπή στο τέλος; Αν ναι, τότε πρέπει η παραπομπή να επαναληφθεί και στα επιμέρους, ώστε να είναι καθαρό. Θέλω να κάνω ορισμένες προσθήκες, όποτε θα προσθέσω τις απαραίτητες παραπομπές με τρόπο που να φαίνεται η συσχέτιση με το κείμενο που τεκμηριώνουν. ——Nur noch ein Gott kann uns retten! aka Chalk19 (συζήτηση) 09:20, 10 Οκτωβρίου 2017 (UTC)
Πρόταση λήμματος για διαγραφή
[επεξεργασία κώδικα]Αγαπητέ Skylax30, το λήμμα Αράπης που δημιούργησες (ή σε ενδιαφέρει) έχει προταθεί για γρήγορη διαγραφή για τον ακόλουθο λόγο: δες σελιδα συζήτησης. Εάν είσαι σίγουρος ότι το λήμμα ακολουθεί την πολιτική και δεν περιλαμβάνεται στα κριτήρια γρήγορης διαγραφής μπορείς να πεις την γνώμη σου στην σελίδα συζήτησης του λήμματος. Πιθανώς να χρειάζεται να διαβάσεις την πολιτική (π.χ. εγκυκλοπαιδικότητα ή προβλήματα πνευματικών δικαιωμάτων) και τις σχετικές οδηγίες πριν σχηματίσεις άποψη. Τζερόνυμο-opinion is free but facts are sacred (συζήτηση) 09:53, 10 Οκτωβρίου 2017 (UTC)
Φραγή
[επεξεργασία κώδικα]Για την προσωπική επίθεση εδώ, έχεις φραγή 7 ημερών, λόγω του βεβαρημένου ιστορικού προσωπικών επιθέσεών σου. --C Messier 07:30, 13 Οκτωβρίου 2017 (UTC)
Βλέπω ότι σε συζήτηση που γίνεται στο ΣΔ γίνονται και παραπομπές (με λινκ) οι οποίες αναφέρονται σ' εμένα προσωπικά και είναι ψευδέστατες. Ζητώ την άδεια να συμμετάσχω σ' εκείνη τη συζήτηση επί προσωπικού.--Skylax30 (συζήτηση) 16:50, 16 Οκτωβρίου 2017 (UTC)
Θα πρέπει να ειδοποιήσεις τον C. Θα ειδοποιηθεί βάζοντας εδώ τον σύνδεσμο προς τη σελίδα χρήστη του--Kalogeropoulos (συζήτηση) 16:53, 16 Οκτωβρίου 2017 (UTC)
Αυτό; Χρήστης:C messier
- Μια χαρά. Μπορείς επίσης να χρησιμοποιείς και αυτόν τον κώδικα {{Notif|Username}} Κείμενο μηνύματος. ~~~~--Kalogeropoulos (συζήτηση) 17:14, 16 Οκτωβρίου 2017 (UTC)
Ωραία. Φαίνεται δεν δικαιούμαι δια να ομιλώ ακόμα κι αν θα μπορούσα να διαλευκάνω μια κατάσταση.
- Χρειάζονται και οι 4 περισπωμένες της υπογραφής για να σταλεί η ειδοποίηση. --Κόκκινος Ποταμός YBR 12:46, 18 Οκτωβρίου 2017 (UTC)
Η φραγή του Τζερόνυμο για την οποία έγινε ντόρος στο ΣΔ προφανώς δεν είχε αιτιολογία τη συνεισφορά του στο λήμμα Γρίβας αλλά διάφορες άλλες κουβέντες που έλεγε με την ευκαιρία αυτού. Ως παλαιότερος και μεγαλύτερος του είχα συστήσει και ενωρίτερα να μη συνεισφέρει παρορμητικά αλλά να συγκεντρώνεται στο κείμενο και τις πηγές. Στη συγκεκριμένη περίπτωση είχα αντιληφθεί λάθος μια πηγή που έλεγε ότι η ΕΟΚΑ θεωρούνταν "μαχητές της ελευθερίας" και στην ίδια γραμμή ότι η ΕΟΚΑ-Β «από πολλούς θεωρήθηκε τρομοκρατική». Είχα κάνει μια "σύνθεση" (την οποία δεν έβαλα σε λήμματα) με αυτό που είχα διαβάσει ενωρίτερα Eric Solsten, ed. Cyprus: A Country Study. Washington: GPO for the Library of Congress, 1991 όπου χαρακτηρίζει τον Σαμψών ως «περίφημο τρομοκράτη της ΕΟΚΑ» (όχι της ΕΟΚΑ-Β). Δεν ξέρω αν κυριολεκτεί η 2η πηγή ή είναι λάθος της. Μπορώ να δεχθώ ότι έγραψα κάτι από λάθος, αλλά όχι ότι σκοπίμως έγραψα ψέματα. Προφανώς ο Τζ. δεν διάβασε την πηγή που έφερα αλλιώς θα το είχαμε λύσει στη συζήτηση. Έσβηνε με προσωπικές του αιτιολογίες ότι γίνεται "αγιοποίηση" του Γρίβα (ο οποίος λέμε ότι τιμάται), "βανδαλισμούς" κτλ. Βλέπω ότι και μερικές μέρες μετά εξακολουθούσε να μην έχει τσεκάρει την πηγή που έφερα και ισχυριζόταν ότι δεν υπάρχει το κεφάλαιο που αναφέρω. Τα υπόλοιπα ήρθαν με ρυθμό φυσικού φαινομένου. Έχω την άποψη ότι κάποιοι διαχειριστές τους οποίους εισακούει, θα λειτουργούσαν θετικά αν τον συμβούλευαν να γίνει λιγότερο πολεμικός και περισσότερο μελετητής. Επίσης θα του συνιστούσα να σβήσει από τη σελίδα του το «favorite» σλόγκαν το «When things get serious it’s time to lie.» γιατί επιβεβαιώνει αυτό που έχουμε διαπιστώσει στην πράξη.
Για την ιστορία, η ΕΟΚΑ-Β απαγορεύθηκε από το κράτος μόλις το 1974 και όχι με την κατηγορία ότι ήταν τρομοκρατική οργάνωση. [3] --Skylax30 (συζήτηση) 11:11, 18 Οκτωβρίου 2017 (UTC)
- Αν και από τουρκικό περιοδικό μάλλον, δικαιώνει κάποιες από τις απόψεις σου και δείχνει και την εμπλοκή της USA στις σχλέσεις Μακάριου και Γρίβα--Kalogeropoulos (συζήτηση) 11:39, 18 Οκτωβρίου 2017 (UTC)
Δεν ασχολούμαι ιδιαίτερα με αυτά. Περισσότερο ενδιαφέρον είναι το νεοέλ φαινόμενο όπου ως "καλός" και "προοδευτικός" (και προσφάτως και "αριστερός") πλασάρεται αυτός που εγκρίνεται ταυτόχρονα από την Ουάσινγκτον και την Άγκυρα. Άμποτε ξεφραγώ θα δούμε βάσει πηγών ότι ένας από αυτούς που παρόπλισαν την ΕΟΚΑ Β ήταν ο δικτάτορας Γ. Παπαδόπουλος.--Skylax30 (συζήτηση) 12:05, 18 Οκτωβρίου 2017 (UTC)
Φραγή
[επεξεργασία κώδικα]Για την παραβίαση του ΒΠ:Κ3Ε (1 2 , 3, 4) και τον συνεχιζόμενο διορθοπόλεμο στο λήμμα Γεώργιος Γρίβας, έχεις φραγεί για 3 ημέρες. --C Messier 21:29, 2 Νοεμβρίου 2017 (UTC)
Ασε με να τελειώσω τις επεξεργασιες μου στο ελαμ και συνεχίζεις
[επεξεργασία κώδικα]Και γω οταν επεξεργάζεσαι ενα κειμενο, σε αφήνω να τελειώσεις. Τζερόνυμο-opinion is free but facts are sacred (συζήτηση) 08:48, 29 Νοεμβρίου 2017 (UTC)
Δεν ξέρω πότε και αν θα τελειώσεις ποτέ. Στο μεταξύ και άλλοι έχουν δικαίωμα να συμβάλλουν στο λήμμα. Σε βοηθάω να τελειώσεις υποδεικνύοντας τα άσχετα που γράφεις. Π.χ. πάρε χαμπάρι ότι το ΕΛΑΜ είναι κόμμα ενός κράτους και η Χρυσή Αυγή είναι κόμμα άλλου κράτους.--Skylax30 (συζήτηση) 08:54, 29 Νοεμβρίου 2017 (UTC)
Θελω περίπου μισή-μια ώρα. Συγκρατήσου. Τζερόνυμο-opinion is free but facts are sacred (συζήτηση) 09:20, 29 Νοεμβρίου 2017 (UTC)
Οκ, όρμα. Τζερόνυμο-opinion is free but facts are sacred (συζήτηση) 09:31, 29 Νοεμβρίου 2017 (UTC)
Πρόταση λήμματος για διαγραφή
[επεξεργασία κώδικα]Αγαπητέ Skylax30, το λήμμα Παναγιώτης Διαμαντής που δημιούργησες (ή σε ενδιαφέρει) έχει προταθεί για διαγραφή.—Τζερόνυμο-opinion is free but facts are sacred (συζήτηση) 12:53, 19 Δεκεμβρίου 2017 (UTC)
Φραγή
[επεξεργασία κώδικα]Για την παραβίαση του ΒΠ:Κ3Ε και τον συνεχιζόμενο διορθοπόλεμο στο λήμμα Αράπης, έχεις φραγεί για 3 ημέρες. -- Magioladitis (συζήτηση) 14:45, 8 Ιανουαρίου 2018 (UTC)
Σχετικά με την ερμηνεία της Βίβλου και την αντίθεση άνδρας-γυναίκα
[επεξεργασία κώδικα]Υλικό για προσθήκη σε λήμματα.
Athalya Brenner-Idan, "Feminist Companion to Genesis", Bloomsbury Publishing, 1 Μαΐ 1993.
Εισαγωγή (Athalya Brenner).
- Κατά Luise Schottroff, η Γεν. 1 δείχνει ότι ο άνδρας και η γυναίκα είναι ίσοι στη ζωή και ενώπιον του Θεού. Mary Phil Korsak επισημαίνει αντι-γυναικείες προκαταλήψεις στις προηγούμενες μεταφράσεις της Γέν. Η Helen Schungel-Straumann αντιπαραθέτει τις δύο περιγραφές της κατασκευής του ανθρώπου (κεφ. 1 και 2-3) και αναζητεί τις παραδόσεις γύρω από την ιστορία τους, τη σύνθεση και την (κυρίως χριστιανική) εξήγηση. Βρίσκει ότι η αφήγηση της Εδέμ είναι προγενέστερη της περιγραφής της δημιουργίας. Συμπεραίνει ότι άνδρας και γυναίκα είναι ίσοι στα βιβλικά κείμενα και ενώπιον του Θεού. Οι γυναίκες πρέπει να ανακτήσουν την ισότητα των φύλων μέσω της επιστροφής στα κείμενα. (σ. 14, 15).
Σχετικά με αναγνωρισμένες γενοκτονίες
[επεξεργασία κώδικα]In the words of Secretary of the Admiralty, Winston Churchill, this “administrative holocaust” prompted immediate international reaction. Relief committees arose world-wide. A Joint Allied Declaration of 24 May 1915 stated:
In view of these new crimes of Turkey against humanity and civilization, the Allied governments announce publicly … that they will hold personally responsible … all members of the Ottoman government and those of their agents who are implicated in such massacres. (Churchill, The World Crisis: The Aftermath 1929, p.158).
In a decade, between two and three million Armenian, Assyrian and Hellene men, women and children were murdered; another two million became destitute refugees. Tens of thousands of female teenagers and children were abducted and forcibly “Turkified”. The Christian minorities of Anatolia had been virtually wiped out.
The imperial parliament adopted the “Tehcir Law” (27 May 1915).It squarely blamed the indigenous Armenians, Assyrians and Hellenes for their own destruction: those living near the war zones had hindered the movements of, and logistical support for, the Ottoman armed forces; they had collaborate with the enemy; attacked the Ottoman troops and innocent Muslim civilians; and so on. ON TURKEY AND THE POLITICS OF MEMORY, Dr. Colin Tatz; Professor in Australian National University, Canberra, Dr. Panayiotis F. Diamadis; Professor in University of Technology, Sydney. Υπάρχει ως παραπομπή στο Hannibal Travis, The Assyrian Genocide: Cultural and Political Legacies
Αναστροφη
[επεξεργασία κώδικα]Προχωρησα στην αναστροφή της επεξεργασίας σου ως ασχετης με το θέμα.--Diu (συζήτηση) 18:40, 11 Ιανουαρίου 2018 (UTC)
ΟΚ. Ελπίζω ότι τουλάχιστον στη σελίδα μου μπορώ να μειδιάζω, ειδικά εκτός θέματος.--Skylax30 (συζήτηση) 19:46, 11 Ιανουαρίου 2018 (UTC)
Βοήθεια
[επεξεργασία κώδικα]Όταν το checkuser μου βγεί αρνητικό σκοπεύω να κάνω αίτημα φραγής του Τζερονυμο για απαράδεκτη συμπεριφορά και ατέλειωτες αναιρέσεις στις προσθήκες μου. Επειδή όμως είμαι πολύ άπειρος σε τέτοια θέματα ελπίζω να με βοηθήσεις. ΕρΚιλλ (συζήτηση) 13:25, 9 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)
Θα σε συμβούλευα να μην ασχολείσαι με μαλθακότητες. Δεν θα του κάνουν τίποτα.--Skylax30 (συζήτηση) 18:57, 9 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)
Κατάλαβα. Λυπηρό πάντως. ΕρΚιλλ (συζήτηση) 19:05, 9 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)
Βοήθεια στην αποτελεσματικότητα
[επεξεργασία κώδικα]Skylax30, ο χρήστης Chalk19, υποδεικνύει εδώ, τρόπο με τον οποίο ο γραπτός σου λόγος θα είναι πιο αποτελεσματικός. Ισχύει και για σένα ότι ισχύει για όλους: «οι χρήστες πρέπει να αναφέρονται με το όνομά τους, όπως αυτοί το χρησιμοποιούν», εκτός αν μιλάς φιλικά και κάτι τέτοιο γίνεται αποδεκτό. Έχω εμπειρία από παλαιότερα έτη συνεχούς χλευασμού χρηστών μέσω της ονομασίας και θεωρώ ότι μπορεί κανείς να πει την άποψή του για χρήστη χωρίς τέτοιες απρέπειες. --Focal Point 09:26, 18 Μαρτίου 2018 (UTC)
Πειράζει που δεν διαβάζω υποδείξεις για θέματα όπου θεωρώ τον εαυτό μου ανώτερο από το μέσο όρο;--Skylax30 (συζήτηση) 16:34, 18 Μαρτίου 2018 (UTC)
Φραγή
[επεξεργασία κώδικα]Μια εβδομάδα φραγη για τα υπονοούμενα που αφήνεις σε αυτή τη σελίδα. Με βάση τις προηγούμενες προειδοποιήσεις να θεωρείς την χρονική διάρκεια της φραγής ως δείγμα επιείκειας.--Diu (συζήτηση) 23:25, 21 Μαρτίου 2018 (UTC)
Καλησπέρα. Κατά τη διάρκεια της φραγής σου μπορείς να χρησιμοποιείς την παρούσα σελίδα για να αναφερθείς μόνο σε αυτή. Μην κάνεις σχόλια για διαφορετικά ζητήματα.--MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 17:49, 13 Απριλίου 2018 (UTC)
Δεν ήξερα ότι ισχύει τέτοιος κανονισμός. --Skylax30 (συζήτηση) 18:47, 13 Απριλίου 2018 (UTC)
Κρυπτεία
[επεξεργασία κώδικα]Αγαπητέ μου, σας ευχαριστώ για την προσθήκη τού εξαιρετικά χρήσιμου βιβλίου στην υποσημείωση 22, το οποίο ανασκοπεί σημεία από τη βιβλιογραφία τού θέματος ώς το 1988 (νομίζω ότι από αβλεψία γράψατε 2008). Παρακαλώ, αν δεν είναι κόπος, θα μπορούσατε να υποδείξετε το σημείο που τεκμηριώνει βιβλιογραφικά την άποψη, όπως γράφετε, ότι η κρυπτεία ήταν απλώς μορφή απαγόρευσης της νυχτερινής κυκλοφορίας των ειλώτων; Ίσως μου διαφεύγει κάτι, αλλά έχοντας μελετήσει αρκετά το θέμα, δεν βρήκα πουθενά αυτή την εκδοχή ούτε στο χρήσιμο σύγγραμμα το οποίο παραθέτετε στην παραπομπή. Ζητώ συγγνώμη αν ίσως παρανόησα οτιδήποτε από αυτά που γράψατε. Ευχαριστώ. Dr Moshe 13:05, 28 Απριλίου 2018 (UTC)
User:Dr Moshe, δες την τελευταία βιβλιογραφική αναφορά, Wallon, 1850. Φυσικά αυτή η άποψη είναι αποδεκτή και από νεώτερους συγγραφείς, όπως Matthew Dillon,Lynda Garland, "Ancient Greece: Social and Historical Documents from Archaic Times...", Routledge, 18 Ιουν 2010, παράγρ. 5.50, βασιζόμενη στον Αριστοτέλη. Αν θέλεις μπορείς να το προσθέσεις στο λήμμα, γιατί είναι μερικοί που μπορεί να το σβήσουν ως "ξεπερασμένο".
Έγραψα "έως το 2008" γιατί τότε εκδόθηκε το βιβλίο. Προφανώς αν υπήρχε κάποια καινούργια άποψη το 2005 ας πούμε, θα την είχε περιλάβει.--Skylax30 (συζήτηση) 15:38, 28 Απριλίου 2018 (UTC)
Ευχαριστώ, αγαπητέ μου, για την απάντησή σας. Δεν είχα προσέξει τη μονολεκτική αναφορά που γίνεται στο τέλος (curfew law) και ασφαλώς ως δευτερογενής πηγή μπορεί να προστεθεί στο λήμμα. Εντούτοις, έχοντας μελετήσει προσεκτικά το άρθρο τού Ανρί Βαλόν (το είχα ήδη προσθέσει στο λήμμα, όπως ασφαλώς θα είδατε, στην υποσημείωση 25), έχω τη γνώμη ότι ο συλλογέας δεν δίνει την ερμηνεία που ανταποκρίνεται στις προθέσεις τού συγγραφέα. Στις σελίδες 15 και 16 του άρθρου του, όπως μπορείτε να δείτε, ο Βαλόν καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η κρυπτεία αποσκοπούσε στην απαγόρευση φυγής των ειλώτων από τη χώρα και, ως εκ τούτου, οι κρυπτοί επιχειρούσαν να βεβαιωθούν ότι οι είλωτες δεν έφευγαν από τον τόπο κατοικίας τους κατά τη διάρκεια της νύχτας, προκειμένου να δραπετεύσουν εκτός τής χώρας. Θα συμφωνήσετε, πιστεύω, ότι αυτό δεν συνιστά απλώς απαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορίας, αλλά έχει ευρύτερη προέκταση. Ωστόσο, κατανοώ πώς ο συγγραφέας τού βιβλίου που προσθέσατε κατέληξε σε αυτό το ημιτελές συμπέρασμα και, φυσικά, δεν το καταλογίζω σε εσάς.
Τέλος, το βιβλίο έχει ασφαλώς παραλείψει αρκετές σημαντικές μελέτες που είχαν εκδοθεί ώς το 2008, όπως π.χ. τα μελετήματα του καθηγητή Κάρτλετζ, του Μορίς Σαρτρ και της Μάργκαρετ Χάουατσον, τα οποία μπορείτε να δείτε στις υποσημειώσεις τού λήμματος. Αυτό όμως δεν είναι ασυνήθιστο σε συγγράμματα γενικής επισκόπησης της έρευνας· κανείς δεν μπορεί να είναι ειδικός στο κάθε τι και να καλύψει βιβλιογραφικά τα πάντα.
Ευχαριστώ και πάλι. Dr Moshe 20:37, 28 Απριλίου 2018 (UTC)
Φραγή
[επεξεργασία κώδικα]1 ημέρα φραγή για τις επεξεργασίες σου στο λήμμα Αλέξης Τσίπρας. Legion (συζήτηση) 14:05, 5 Μαΐου 2018 (UTC)
1 ημέρα φραγή για τις επεξεργασίες σου στο λήμμα Επανάσταση του 1821. Σε παρακαλώ πολύ, είσαι έμπειρος χρήστης και γνωρίζεις αρκετά καλά την πολιτική της ΒΠ. Ευχαριστώ. Legion (συζήτηση) 16:02, 17 Μαΐου 2018 (UTC)
ΟΚ. Κάποια στιγμή να δούμε όμως την κακόπιστη συνεργασία με σκοπό το σβήσιμο.--Skylax30 (συζήτηση) 17:15, 17 Μαΐου 2018 (UTC)
Πρόοδος: Πλησιάζουμε τους Αμερικανούς Βαπτιστές του 1650
[επεξεργασία κώδικα]Θέλοντας να υποβοηθήσω το προοδευτικό έργο νεοελλήνων του 21ου αι., τους παραπέμπω σε αποφθέγματα αμερικανικής πουριτανικής θεολογίας του 17ου αιώνα και πολιτικής των ΗΠΑ του 1800.
- Roger Williams, πουριτανός θεολόγος, ΗΠΑ 1644. "a hedge or wall of separation between the garden of the church and the wilderness of the world" (Διαχωριστικός τοίχος μεταξύ του κήπου της εκκλησίας και της ερημιάς του κόσμου)
- Πρόεδρος Τζέφερσον, 1802. "I contemplate [...] building a wall of separation between church and State".
- (Πρώην) πρόεδρος Μάντισον: "total separation of the church from the state"
Περισσότερα στο σχετικό λήμμα "wall_of_separation" Separation of church and state in the United States
Η αλήθεια είναι ότι δεν πιάσαμε ακόμα τους Βαπτιστές, άρα είμαστε στον αμερικανικό μεσαίωνα. Πού θα πάει όμως, θα τους προκάμουμε.--Skylax30 (συζήτηση) 08:30, 25 Μαΐου 2018 (UTC)
Ενημέρωση
[επεξεργασία κώδικα]"Χέστηκα", που θα έλεγε και ο Μπουτάρης.--Skylax30 (συζήτηση) 07:19, 28 Μαΐου 2018 (UTC)
Ο λόγος της φραγής είναι προφανής. --cubic[*]star 08:50, 28 Μαΐου 2018 (UTC)
Φραγή για ψευδείς κατηγορίες εναντίον χρηστών
[επεξεργασία κώδικα]Για τις ψευδείς κατηγορίες που εξαπέλυσες στην αγορά σχετικά με την εμφάνιση των όρων ισλαμοφοβικό και ξενοφοβικό στις πηγές του λήμματος για τον Γιάννη Μπουτάρη (επίμαχη επεξεργασία), καθώς και τη ψευδή αναφορά ότι έχει γίνει χρήση του όρου «ισλαμοφοβικός» εντός του λήμματος για την περιγραφή της εκδήλωσης, έχεις φραγή 3 μηνών. --C Messier 20:45, 30 Μαΐου 2018 (UTC)
C, αυτά που γράφω είναι αληθή. Δείξε μας στο κείμενο που παρέθεσα πού αναφέρει αυτούς τους όρους. Επίσης μπορείς να δείς στο ιστορικό του λήμματος ότι έχει γίνει η χρήση του όρου "ισλαμοφοβικός". Η φραγή 3 μηνών είναι καταχρηστική και εκδικητική και έχει το χαρακτήρα πολιτικής δίωξης. Πώς μπορώ να φέρω το θέμα υπ' όψη του ΣΔ?--Skylax30 (συζήτηση) 20:59, 30 Μαΐου 2018 (UTC)
- Κατηγορείς ότι τον χρήστη ότι οι όροι «ισλαμοφοβικός» και «ξενοφοβικός» δεν εμφανίζονται στις πηγές που χρησιμοποιεί, παρά το γεγονός ότι οι δύο πρώτες τιτλοφορούνται «Στην ισλαμοφοβική εκδήλωση «Μένουμε Χριστιανοί μένουμε Έλληνες» ο Άνθιμος ξέχασε τι σημαίνει αγάπη» και «Ο Άνθιμος σε ξενοφοβικό ξέσπασμα: Θα ισλαμοποιηθούμε με τους μουσουλμάνους πρόσφυγες». --C Messier 21:04, 30 Μαΐου 2018 (UTC)
- Φαίνεται λοιπόν C, ότι έψαχνες για αφορμή. Εγώ δεν αναφέρθηκα στις δύο ανωτέρω πηγές, αλλά στα Νέα και άλλη μία, οι οποίες ψευδώς είχαν προστεθεί (για μπούγιο) ότι δήθεν στηρίζουν το "ισλαμοφοβικό" κτλ. Τώρα βλέπω ότι ο ίδιος έχει φορτώσει ως "πηγή" και κάποιο nooz.gr, το οποίο επίσης δεν λέει τίποτα για "φοβίες" [8], δύο φορές το left.gr που δεν το άνοιξα αλλά έτσι κι αλλιώς απηχεί συγκεκριμένη άποψη, και το Lifo [9] που επίσης δεν λέει τίποτα τέτοιο. Αλλά φαντάζομαι ότι εφ' όσον υποστηρίζεις σκανδαλωδώς έναν χρήστη, δεν ωφελεί να το συζητώ περαιτέρω. Καλά μπάνια και πάντα επιτυχίες.--Skylax30 (συζήτηση) 06:14, 31 Μαΐου 2018 (UTC)
<αφαιρέθηκε κείμενο>--MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 16:55, 3 Ιουνίου 2018 (UTC)
Φαντάζομαι ξέρεις, Skylax30, ότι αυτές οι κουβεντούλες είναι παραβίαση φραγής και διπλασιασμός την επόμενη φορά. --cubic[*]star 16:44, 3 Ιουνίου 2018 (UTC)
Με την αιτιολόγηση και τη διάρκεια της φραγής δεν υπάρχει πρόβλημα δηλαδή, MARKELLOS και CubicStar ; Επίσης ρώτησα αν μπορώ να θέσω το θέμα σε ένα ανώτερο όργανο (αν υπάρχει) και δεν έλαβα απάντηση.--Skylax30 (συζήτηση) 18:49, 3 Ιουνίου 2018 (UTC)
- Καταρχάς αν δεν αφήσεις τις ειρωνείες δε βλέπω να ξεφράζεσαι ποτέ. Συμπεριφορές όπως οι δικές σου έχουν κουράσει εξαιρετικά την κοινότητα. Κανονικά έπρεπε να έχει αυξηθεί η φραγή σου και να μη σου επιτρέπεται να επεξεργαστείς τη σελίδα συζήτησης σου.
Όσον αφορά το δεύτερο σκέλος διάβασε (γενικά εκμεταλλεύσου το διάστημα της φραγής σου για να διαβάσεις επιτέλους την πολιτική του εγχειρήματος) τις σελίδες Βικιπαίδεια:Φραγή και Πρότυπο:Unblock. Το ανώτερο όργανο που αναφέρεσαι είναι η κοινότητα της Βικιπάιδειας, της οποίας την συντριπτική πλειοψηφία έχουν κουράσει συμπεριφορές όπως η δική σου. Με τους τρόπους που αντιδράς και συμπεριφέρεσαι χάνεις το δίκιο σου ακόμη και στις περιπτώσεις που έχεις.--MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 21:43, 3 Ιουνίου 2018 (UTC)
OK.
{{unblock|Η ανωτέρω αιτιολόγηση της φραγής 3 μηνών από τον C δεν ευσταθεί, με εξαίρεση ίσως ότι από λάθος αντί "ρατσιστικό" έγραψα "ισλαμοφοβικό", επειδή το δεύτερο εμφανίζεται στην παραπομπή. Επίσης, και αν ευσταθεί, η διάρκεια είναι υπερβολική και καταχρηστική.
Αυτά που έγραψα στην Αγορά είναι επί της ουσίας αληθή [[10]. Ο χρήστης επέλεξε δύο τίτλους άρθρων από ιστοσελίδες για να χαρακτηρίσει αποφατικά (δηλαδή "εγώ η βικιπαίδεια χαρακτηρίζω την εκδήλωση ρατσιστική και ξενοφοβική ..." [11]) αντί του ορθού "σύμφωνα με την τάδε ιστοσελίδα ...". Από τις οκτώ πηγές που είχαν προσκολληθεί στον ανωτέρω ισχυρισμό, μόνο οι δύο ανέφεραν τον χαρακτηρισμό, και πάλι μόνο στον τίτλο. Οι άλλες δεν ανέφεραν τέτοιο χαρακτηρισμό, ο οποίος προέκυψε από ερμηνεία του χρήστη που τις πρόσθεσε. Αφήνω το θέμα της αξιοπιστίας (π.χ. Ανακοίνωση ανωνύμων της "αντιρατσιστικής πρωτοβουλίας Θεσσαλονίκης" ως πηγή, στο Left.gr. Σήμερα παραπομπή Νο. 177 στο Γιάννης Μπουτάρης). Αυτός ήταν ο λόγος που τον "κατηγόρησα" στην Αγορά, όπου ανέφερα συγκεκριμένα παραδείγματα πηγών που δεν αναφέρουν τον χαρακτηρισμό (Τα Νέα και reader.gr). Η λ. "ισλαμοφοβική" δεν υπήρχε στην πρόταση του λήμματος αλλά υπήρχε στον τίτλο της παραπομπής. Αν αυτό ήταν το παράπτωμά μου, και πάλι η φραγή 3 μηνών είναι υπερβολική, για κάτι που μπορούσα απλά να διορθώσω. Ευχαριστώ.}}
Ανάρτηση και εδώ σχετικά με Βικιπαίδεια:Σημειωματάριο_διαχειριστών#Παραβίαση_φραγής_από_Skylax30_μέσω_του_Exspell Gts-tg (συζήτηση) 18:41, 8 Αυγούστου 2018 (UTC)
Προειδοποίηση
[επεξεργασία κώδικα]Σε παρακαλώ να αποφύγεις μελλοντικά τις ειρωνίες προς τους άλλους χρήστες. Σε διαφορετική περίπτωση θα προχωρήσω σε επιβολή φραγής. Το σχόλιό σου στην Αγορά αφαιρέθηκε (ορθά) από άλλον χρήστη. Σημειώνω ότι σου έχουν επιβληθεί και στο παρελθόν φραγές για την ίδια συμπεριφορά και επομένως θα έπρεπε να είσαι πιο προσεκτικός.--Diu (συζήτηση) 13:46, 18 Δεκεμβρίου 2018 (UTC)
Στατιστικές περιφέρειες Βόρειας Μακεδονίας
[επεξεργασία κώδικα]Γεια. [12] Κρατικό έγγραφο της Βόρειας Μακεδονίας. Σελ. 12: "Статистички региони и општини во Република Македонија" (λέει στατιστικές). Την οποία μεταφράζει και στα αγγλικά ως Statistical regions and municipalities in the Republic of Macedonia. Xaris333 (συζήτηση) 16:24, 12 Μαρτίου 2019 (UTC)
Άβε Xaris333. Προφανώς η στατιστική Υπηρεσία της Β. Μ. υποδιαιρεί τη χώρα σε περιφέρειες για τους δικούς της σκοπούς, όπως εξηγεί στη σελ. 11. Δεν ξέρω αν το λήμμα είχε σκοπό να αναφέρεται ειδικά στην περιοχή αυτή ως "στατιστική" περιοχή. Νομίζω πως όχι. Βλέπω ότι και το λήμμα στη "μακεδονική" δεν αναφέρεται σε "στατιστική". Επειδή κάποιος το έβαλε στα αγγλικά δεν σημαίνει ότι οφείλουμε να το ακολουθήσουμε. Αλλά δεν με νοιάζει κιόλας.--Skylax30 (συζήτηση) 08:37, 13 Μαρτίου 2019 (UTC)
Ένα σταματημένο ρολόι
[επεξεργασία κώδικα]Ήταν πολύ σωστή η επίσημανση σου και σε ευχαριστώ. Από την άλλη έκανες λάθος στο άλλο θέμα. Σε κάθε περίπτωση δε με πειράζει. Αν λες ένα λάθος και ένα σωστό, είναι πολύ καλό το ποσοστό. Έχεις βρει και άλλα παρόμοια; Γράψτα μου σε παρακαλώ, θα τα ελέγξω. Αντικαθεστωτικός (συζήτηση) 00:00, 25 Μαΐου 2019 (UTC)
Αφού έχω καλύτερα ποσοστά από ένα σταματημένο ρολόι, πάω καλά. --Skylax30 (συζήτηση) 07:17, 25 Μαΐου 2019 (UTC)
Ακριβώς, για αυτό, ότι έχεις βρει πες το μου. Θα το ελέγξω, και η γη να χάλασει αν έχεις δίκιο θα μπει στη Β.Π. Αντικαθεστωτικός (συζήτηση) 09:49, 25 Μαΐου 2019 (UTC)
σβήσε αυτο που έγραψες για τον Κάμερον καιντη δημοσιογράφο. Γραφω απο κινητό κ δε μπορώ να το σβήσω. Δεν υπάρχει διαλογος μεταξύ ιστορικών και δημοσιογράφων. Θα βαλω απλα μια κριτική για το βιβλίο της, αν και ούτε αυτό δεν χρειάζεται. είναι ενα δημόσιας ιστορίας βιβλίο, δεν εχει σχεση με την επιστήμη.Αντικαθεστωτικός (συζήτηση) 10:04, 29 Μαΐου 2019 (UTC)
δες και τα αλλα που έχω γράψει στη σελιδα συζήτησης. ουσιαστικά ειναι πρωτόλεια η άποψη οτι η παλαια ιστοριογραφία ελεγε μπαρουφες.
δες λιγο γιατί γίνονται τέραταΑντικαθεστωτικός (συζήτηση) 10:14, 29 Μαΐου 2019 (UTC)
Νομίζω μια χαρά είναι ο Cameron. Δεν είπε κανείς ότι η παλιά άποψη είναι "μπαρούφες". Απλά γίνονταν λάθος ερμηνείες.
- οχι δεν ειναι μια χαρά, είναι σαν να κανει διάλογο με την από πάνω δημοσιογράφο και να απαντάει στη θεώρηση της. Είναι λαθος λογική. Οσο μπαρουφες ήταν οτι οι χριστιανοί μακελευτηκαν στους διωγμους αλλο τοσο πρέπει να ειναι οτι μακελεψαν τα παντα. Στην υπερβολή το έγραψαΑντικαθεστωτικός (συζήτηση) 10:35, 29 Μαΐου 2019 (UTC)
Ναι, αλλά βλέπεις ότι εδώ επικρατεί λογική φόρουμ, όπου οποιοσδήποτε (από δημοσιογραφίσκο μέχρι μεταπτυχιακό φοιτητή) που αναρτά κάτι στο δίκτυο γίνεται "πηγή" και "συνδιαλέγεται" με ακαδημαϊκούς με περγαμηνές. Οπότε ... --Skylax30 (συζήτηση) 07:07, 30 Μαΐου 2019 (UTC)
Οπότε θα βάλουμε όλους τους Ιστορικούς της τελευταίας 30 ετίας που λένε ότι είναι ξεπερασμένη αυτή η θεώρηση του Γιββών. Και θα μείνουν οι δημοσιογραφίσκοι με την άλλη άποψη να παπαγαλίζουν ιστορικές θεωρήσεις 300 ετών. Αντικαθεστωτικός (συζήτηση) 10:31, 30 Μαΐου 2019 (UTC)
Έχεις ελέγξεις όλες τις συνεισφορές; Τα έχεις διορθώσει όλα; Αν ναι, θεωρείς ότι πρέπει να βγάλουμε τη σήμανση της ακρίβειας; Αντικαθεστωτικός (συζήτηση) 08:45, 3 Ιουνίου 2019 (UTC)
- Δεν ασχολούμαι συνέχεια με αυτό το λήμμα, ούτε έχει νόημα να ελέγχω συνεισφορές χρηστών που παθαίνουν κοκο-μπλόκο όταν ανακαλύπτουν ότι η ιστορία τους άφησε πίσω. Προχωράω με κάποιες σύγχρονες απόψεις. Η σήμανση για ακρίβεια είναι "οριζόντια" και ισχύει για όλα τα λήμματα της ΒΠ που θίγουν πολιτικά και ιδεολογικά θέματα. Ας φύγει, για να μή δίνεται η εντύπωση ότι τα υπόλοιπα που δεν έχουν σήμανση είναι "ακριβή".--Skylax30 (συζήτηση) 13:00, 5 Ιουνίου 2019 (UTC)
- Μη βγαίνεις εκτός θέματος ρε συ. Στο συγκεκριμένο λήμμα υπήρχε ότι ναναι απόδοση κειμένων -μη πω άλλους χαρακτηρισμούς γιατί έτσι και αλλιώς δεν ασχολείται κανείς, και θα γίνει πάλι χαμός αν περιγράφω τι έγινε-. Αυτά που έγραψα στη σελίδα συζήτησης τα έλεγξες ότι έχουν διορθωθεί αυτό ρωτάω; Έχω αφιερώσει απίστευτες εργατοώρες για να ελέγχω τα αυτονόητα, και στέρεψα από χρόνο αλλά κυρίως από διάθεση. Ότι έχεις ελέγξει γράψτο αν έχεις την καλοσύνη ώστε στο μέλλον ότι περισσεύει να το ελέγξω και εγώ. Δεν είναι θέμα ουδετερότητας αλλά θέμα απλής απόδοσης μιας πηγής, οπότε η συσχέτιση με τα άλλα λήμματα της Β.Π είναι ντεφάκτο λάθος. Για τα άλλα που γράφεις, όταν άρχισα να ασχολούμαι με τα λήμματα του παγανισμού, έλεγα ειλικρινά ότι θα γράφεις χαζομάρες βασισμένος σε κάναν Ράνσιμαν ή κάτι τέτοιο. Ήταν απίστευτο που έκανα τόσο πολύ λάθος, και ειλικρινά σε ευχαριστώ για αυτό. Πάντα όταν μαθαίνω κάτι καινούργιο, και αποδεικνύομαι λάθος μου δίνει ελπίδα για να συνεχίζω εντός Β.Π. καθώς το αυτονόητο δεν πρέπει να είναι ποτέ αυτονόητο, και αυτό πρέπει να το διαδόσουμε παρά εύκολα κελεύσματα της Δημόσιας Ιστορίας. Όμως και εσύ, ώρες ώρες κολλάς λιγάκι. Σε γενικές γραμμές, μια χαρά. Αντικαθεστωτικός (συζήτηση) 20:24, 5 Ιουνίου 2019 (UTC)
φραγή
[επεξεργασία κώδικα]2 εβδομάδες για συνέχιση της επιθετικής συμπεριφοράς σου με χρήση ειρωνικών σχολίων--Kalogeropoulos (συζήτηση) 15:37, 30 Ιουλίου 2019 (UTC)
Χρήστης:Diu, απευθύνομαι σ' εσένα επειδή έχεις ευκολο-μνημόνευτο όνομα, αλλά και πιθανώς έχεις καλύτερη αντίληψη του θέματος. Στο ΣΔ η εν λόγω φραγή γράφει άλλα. Κάτι περί "καθ' έξιν ρατσιστικά σχόλια", διεθνή παρατηρητήρια, σκυλάραπες κτλ. Τα πάντα είναι ψευδή και συκοφαντικά, και βασίζονται σε συναισθήματα και όχι γεγονότα. Το "σκυλάραπας" δεν το έγραψα εγώ αλλά ο Χρήστης:Chalk19 [13] την 6 Οκτ. 2017, ώρα 13:16, βασισμένος σε κάποια πηγή. Έκτοτε πολλοί επεξεργάστηκαν το λήμμα και κανείς δεν την έσβησε, λογικά, αφού είναι μια λέξη που υπάρχει σε λεξικά και βιβλιογραφία. Ζητώ επίσης να μάθω ποιά είναι αυτά τα "Διεθνή παρατηρητήρια" που ασχολούνται μαζί μου, προκειμένου να υπερασπιστώ τον εαυτό μου αλλά και πιθανώς να κάνω επίσης καταγγελίες για ρατσισμό εις βάρος των Ελλήνων. Θέλω επίσης να καταγγείλω επίσης στην αμερικανική WP ότι διώκομαι από 3 χρήστες επειδή μετέφρασα λήμματα και επειδή δημιούργησα άλλα, για τα οποία υπάρχουν δεκάδες πηγές. Ευχαριστώ. Στη διάθεσή σου για κάθε περαιτέρω εξηγήσεις.--Skylax30 (συζήτηση) 18:43, 30 Ιουλίου 2019 (UTC)
Community Insights Survey
[επεξεργασία κώδικα]Μοιράσου την εμπειρία σου σε αυτή την έρευνα
Γειά σου Skylax30,
Το Ίδρυμα Wikimedia σου ζητά να σχολιάσεις σε μία έρευνα την εμπειρία σου σχετικά με ο εγχείρημα Βικιπαίδεια και το Wikimedia. Ο σκοπός αυτής της έρευνας είναι να μάθουμε πόσο καλά υποστηρίζει το Ίδρυμα το έργο σου στο wiki και πως μπορούμε να αλλάξουμε ή να βελτιώσουμε τα πράγματα στο μέλλον. Οι απόψεις που μοιράζεσαι θα επιρρεάσουν άμεσα το τωρινό και το μελλοντικό έργο του Ιδρύματος Wikimedia.
Σε παρακαλούμε διάθεσε 15 με 25 λεπτά για να μας πεις τα σχόλια σου σε αυτή την έρευνα. Είναι διαθέσιμη σε διάφορες γλώσσες.
Η έρευνα αυτή φιλοξενείται από τρίτο μέρος το οποίο διέπεται από αυτή τη δήλωση ιδιωτικότητας (στα αγγλικά).
Μαθετε περισσότερες πληροφορίες για αυτό το εγχείρημα. Στείλτε μας email αν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις, ή δεν θέλετε να λαμβάνετε μυνήματα στο μέλλον σχετικά με τη συμμετοχή σε αυτή την έρευνα.
Με εκτίμηση,
RMaung (WMF) 14:47, 6 Σεπτεμβρίου 2019 (UTC)
Unfair no more
[επεξεργασία κώδικα]- Προσυπογράφω ὅ,τι σχολίασες στήν συζήτηση τῆς πρότασης πού ἔγινε γιά νά φραγῶ.
- Νομίζω καί ἐγώ πώς εἶναι ἀδυναμία τῆς ΒΠ νά ἀνεβαίνουν οἱ αἰτήσεις ἄρσεως φραγῶν μόνον στήν σελίδα συζήτησης τοῦ φραγμένου, κατέθεσα πρόταση στήν Ἀγορά νά γίνονται στό σημειωματάριο τῶν διαχειριστῶν.
- Σωστά τό ἐπεσήμανες, δέν καταβάλω κόπο γιά τό πολυτονικό, τό ἀντίθετο ἀκριβῶς.Σέ χαιρετῶ.Σχολαστικος (συζήτηση) 07:44, 17 Σεπτεμβρίου 2019 (UTC)
Γειά και χαρά. Άλλα είναι τα προβλήματα στην ελληνική ΒΠ και όχι το ότι κάποιοι χρήστες έχουν μια αντισυμβατική συμπεριφορά. Αντί να σπαταλά κάποιος μισή ώρα από τη ζωή του για να ασχολούνται με έναν χρήστη, καλύτερα να αφιέρωνε 15 λεπτά για να βελτιώσει ένα λήμμα. Μπήκα προ ολίγου από περιέργεια να δώ τί γράφει η ΒΠ για την Υπόθεση Novartis - ένα θέμα που είναι καθημερινά στα ΜΜΕ - και έμοιαζε σαν να διάβαζα μια εφημερίδα που πετάχτηκε στην ανακύκλωση πέρυσι. Μήπως έχουμε να κάνουμε με μια χαμένη υπόθεση;--Skylax30 (συζήτηση) 18:57, 19 Σεπτεμβρίου 2019 (UTC)
Reminder: Community Insights Survey
[επεξεργασία κώδικα]Μοιράσου την εμπειρία σου σε αυτή την έρευνα
Γειά σου Skylax30,
Κάποιες βδομάδες πριν, σε προσκαλέσαμε να συμμετάσχεις στην Έρευνα για την Επίγνωση της Κοινότητας. Αυτή είναι η ετήσια έρευνα του Ιδρύματος Wikimedia στην παγκόσμια κοινότητα μας. Θέλουμε να μάθουμε πόσο καλά υποστηρίζουμε τη δουλειά σου στο wiki. Έχουμε φτάσει το 10% του στόχου μας για την συμμετοχή. Αν δεν έχεις ήδη συμμετάσχει στην έρευνα μπορείς να μας βοηθήσεις να πιάσουμε τον στόχο μας. Η φωνή σου έχει σημασία για μάς.
Σε παρακαλούμε διάθεσε 15 με 25 λεπτά για να μας πεις τα σχόλια σου σε αυτή την έρευνα. Είναι διαθέσιμη σε διάφορες γλώσσες.
Η έρευνα αυτή φιλοξενείται από τρίτο μέρος το οποίο διέπεται από αυτή τη δήλωση ιδιωτικότητας (στα αγγλικά).
Μαθετε περισσότερες πληροφορίες για αυτό το εγχείρημα. Στείλτε μας email αν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις, ή δεν θέλετε να λαμβάνετε μυνήματα στο μέλλον σχετικά με τη συμμετοχή σε αυτή την έρευνα.
Με εκτίμηση,
RMaung (WMF) 15:13, 20 Σεπτεμβρίου 2019 (UTC)
Τζ. Καρντάνο
[επεξεργασία κώδικα]«Αυτό το αναγνωρίζω ως μοναδικό και εξαιρετικό ανάμεσα στα ελαττώματα μου-την συνήθεια,στην όποια εμμένω,να προτιμώ να λέω πρώτα από όλα πράγματα που ξέρω ότι θα δυσαρεστήσουν τους ακροατές μου.Αυτό το γνωρίζω,ωστόσο το διατηρώ σκόπιμα,και σε καμία περίπτωση δεν αγνοώ πόσους εχθρούς δημιουργεί αυτή η συνήθεια μου.»
.--2A02:587:800C:D500:150B:8B1D:900D:D05 08:23, 23 Σεπτεμβρίου 2019 (UTC)
Σχετικά με την πολιορκία των Καλαβρύτων
[επεξεργασία κώδικα]Αγαπητέ χρήστη,
Στην πρώτη από τις πρόσφατες αλλαγές που έκανες στο κείμενο του λήμματος για τον Παλαιών Πατρών Γερμανό δεν υπήρχαν παραπομπές σε πηγές που θα επιβεβαίωναν τους ισχυρισμούς σου. Οι παραπομπές μπήκαν μετά από την δική μου τροποποίηση. Άρα λοιπόν είναι τουλάχιστον αστείο να με κατηγορείς ότι αοριστολογώ επειδή δεν έβαλα παραπομπές όταν και εσύ έχεις κάνει κάτι ανάλογο πριν από εμένα. Δεν συνηθίζω να αοριστολογώ και αυτό το γνωρίζεις πολύ καλά από προηγούμενες συζητήσεις μας. Να είσαι πιο προσεκτικός όταν απευθύνεις κατηγορίες εναντίων άλλων χρηστών της Βικιπαιδείας. Το ότι υπάρχουν συγγραφείς που υποστηρίζουν ότι τα Καλάβρυτα απελευθερώθηκαν στις 21 Μαρτίου δεν αποτελεί αοριστολογία. Στην αιτιολόγηση της αναίρεσης που έκανα στα γραφόμενά σου φρόντισα να αναφέρω κάποιους από αυτούς. Εφόσον λοιπόν υπάρχει και η συγκεκριμένη άποψη δεν καταλαβαίνω γιατί θα πρέπει να αποκλείσουμε την αναφορά της και να αποδεχτούμε «σώνει και καλά» ότι η απελευθέρωση έγινε στις 24 ή 25 Μαρτίου επειδή αυτό ισχυρίζεται ο Αναπλιώτης ή και κάποιοι άλλοι συγγραφείς. Με την τροποποίηση που έκανα υπάρχει αναφορά και στις δύο απόψεις, ενώ με την δική σου εμφανιζόταν ως γενικά αποδεκτή μία και μόνο άποψη. Αν το πρόβλημα σου είναι να προσθέσω κάποιες νεότερες πηγές που αναφέρονται στην απελευθέρωση των Καλαβρύτων στις 21 Μαρτίου φυσικά και θα το κάνω. Επειδή όμως οι πηγές αυτές δεν είναι όλες ελεύθερες στο διαδίκτυο και μάλλον θα αναρωτιέσαι τι ακριβώς λένε, προς ενημέρωσή σου μεταφέρω εδώ αυτά που μας ενδιαφέρουν.
♦ Ι. Χατζηφώτης, Ιστορία του Ελληνισμού και του Ελληνικού πολιτισμού, τόμος 5ος, σελ. 220, Αθήνα 1968.
[...Στις 21 Μαρτίου είχαν παραδοθή κιόλας τα Καλάβρυτα και την ίδια μέρα σημειώθηκαν επεισόδια στην Πάτρα...]
♦ Γ. Δημακόπουλος, Η διοικητική οργάνωσις κατά την Ελληνική Επανάσταση 1821-1827: συμβολή εις την ιστορίαν της ελληνικής διοικήσεως, σελ.37, Αθήνα 1966.
[...Την 21ην Μαρτίου κατελήφθησαν τα Καλάβρυτα, συγχρόνως δε εις τας Πάτρας έλαβον χώραν έκδηλα επαναστατικά γεγονότα υπό τη ηγεσίαν του Παναγιώτου Καρατζά...]
♦ Τ. Σταματόπουλος, Ο κατακαημένος Μοριάς και η δραματική ιστορία του, σελ. 164, Αθήνα 1976.
[...στις 20 και 21 του Μάρτη, οι κλέφτες Πετιμεζαίοι, ο Ν. Σολιώτης και από τους προύχοντες ο Π. Φωτήλας (που ο πατέρας - του Ασημάκης συνιστούσε πάντα την επανάσταση) και ο Σ. Χαραλάμπης, επολιόρκησαν και κυρίεψαν τα Καλάβρυτα...]
Προσωπικά θα σε συμβούλευα να μην είσαι απόλυτος στις απόψεις σου (όπως π.χ. ότι δεν υπάρχει κανένας συγγραφέας που να λέει ότι τα Καλάβρυτα απελευθερώθηκαν στις 21 Μαρτίου), αν δεν έχεις ερευνήσει το θέμα διεξοδικά. Ο Αναπλιώτης που φαίνεται να τον θεωρείς αλάνθαστο, όντως έχει κάνει σημαντική έρευνα για το θέμα αλλά σε κάποια σημεία τα λάθη του «βγάζουν μάτι». Για παράδειγμα σε κάποιο σημείο του βιβλίου του ισχυρίζεται ότι ο Αμβρόσιος Φραντζής γράφει στο έργο του ότι τα Καλάβρυτα απελευθερώθηκα στις 24 Μαρτίου. Η αλήθεια είναι ότι ο Φρατζής στον 4ο τόμο του έργου του αναφέρει την 24η Μαρτίου ως ημέρα ύψωσης της Ελληνικής σημαίας στα Καλάβρυτα (σελ. 179). Στο ίδιο βιβλίο λίγο νωρίτερα (σελ. 169) αναφέρει κατά λέξη: «Οι εις την πρωτεύουσαν των Καλαβρύτων μετά του Βοεβόδα και άλλων Οθωμανών ευρεθέντες περίπου των 230, όλοι οπλοφόροι, την 24 μαρτίου (1821) ωχυρώθησαν εις τας οθωμανικάς των καλαβρύτων οικίας, όπου πολιορκηθέντες παρά των προυχόντων, των Πετμεζαίων, του Νικολάου Σολιώτου και λοιπών Καπετάνων, την 5 απριλ. το ά. έτος παρεδόθησαν εις τους πολιορκητάς των, και μετεκομίσθησαν εις διάφορα της Πελοποννήσου μέρη όσοι εσώθησαν.» Με λίγα λόγια ο Φραντζής ισχυρίζεται (κάτι που ασφαλώς και δεν ισχύει) ότι η πολιορκία των Καλαβρύτων άρχισε στις 24 Μαρτίου και έληξε στις 5 Απριλίου!!! Ο Αναπλιώτης (όπως και κάποιοι άλλοι πρόσφατα) ή δεν γνωρίζει τι ακριβώς γράφει ο Φραντζής ή εν γνώση του χρησιμοποιεί παραποιημένα τα γραφόμενα του συγκεκριμένου συγγραφέα προκειμένου να στηρίξει την άποψή του. Όπως και να έχει ο ισχυρισμός του σχετικά με το Φραντζή καταρρίπτεται. Παρόμοια λάθη εντοπίζονται και σε άλλα σημεία του έργου Αναπλιώτη αλλά δεν χρειάζεται να μακρηγορούμε...--Erasinos (συζήτηση) 18:45, 12 Δεκεμβρίου 2019 (UTC)
- Εντάξει, δεν χρειάζεται να ανεβάζουμε τους τόνους, ούτε πρόκειται να εμπλακώ σε εντατικό σβήσε-γράψε. Χατζηφώτης κλπ που αναφέρεις δεν είναι ιστορικοί της επανάστασης και ένας Θεός ξέρει από πού αντλούν πληροφορίες. Και ο Σπηλιάδης αναφέρει ότι η πολιορκία άρχισε μαζί με τις πρώτες ταραχές στην Πάτρα (που τις τοποθετεί στις 21/3) και "τότε έδραμον εις τα Καλάβρυτα ο Σ. Χαραλάμπης, Ασ. Φωτήλας [...] επολιόρκησαν τους Τούρκους και τους εβίασαν να παραδοθώσι μετά πέντε ημέρας" (Σπηλιάδης, Α', σ. 59, 60). Επομένως, σε καμία περίπτωση δεν παραδόθηκαν οι Τούρκοι την 21/3. Αυτή την ασυμφωνία του Φραντζή θα την κοιτάξω. Τα λέμε.--Skylax30 (συζήτηση) 13:51, 13 Δεκεμβρίου 2019 (UTC)
- Πράγματι ο Φραντζής τα μπερδεύει, αν δεχθούμε ότι ο ίδιος έγραψε τις υποσημειώσεις στον Δ' τόμο. Το να ελευθερώθηκαν τα Καλάβρυτα την 5 Απριλίου παλαιού ημερολογίου, δεν συζητείται. Δεν ξέρω μήπως έγινε μπέρδεμα με τα ημερολόγια, όπου η 5/4 είναι νέο ημερολόγιο, αλλά τότε μένει στον αέρα η 24/3. Ο Φραντζής στον Α' τόμο σ. 153 γράφει ότι η Επανάσταση ξεκίνησε στις 20 Μαρτίου "στα Καλάβρυτα, εις τας Π. Πάτρας". Ίσως υπονοείται ένα "και" μεταξύ Καλαβρύτων και Π. Πατρών. Αλλά και ο Φωτάκος λέει ότι η έφοδος στα Καλάβρυτα έγινε την 21 Μαρτίου, αλλά πιστεύει ότι οι Τούρκοι παραδόθηκαν σε μια ημέρα. Ο Π. Πατρών Γερμανός δεν λέει πότε άρχισε η επίθεση, αλλά λέει ότι οι Τούρκοι αντιστάθηκαν "λίγες μέρες". Ο Γερμανός ήταν μάλλον παρών, και λογικά κάτι ξέρει. Λογικά η παράδοση των Τούρκων έγινε γύρω στις 24-25 Μαρτίου. Αυτό δέχεται και ο μεταγενέστερος ιστιοριοδίφης των Καλαβρύτων Γ. Παπανδρέου το 1906, ο οποίος λογικά κάτι θα είχε μάθει από τους εντόπιους.--Skylax30 (συζήτηση)
14:22, 13 Δεκεμβρίου 2019 (UTC)
Ὁ Τρικούπης ἀναφέρει 15 Μαρτίου ἔναρξη πολιορκίας τῶν Τούρκων στά ΚαλάβρυταΣχολαστικος (συζήτηση) 17:47, 13 Δεκεμβρίου 2019 (UTC)
Δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση. Στις 17 ο βοεβόδας των Καλαβρύτων ξεκίνησε για Τριπολιτσά, αλλά μετά έμαθε για την επίθεση στη Χελωνοσπηλιά και γύρισε πίσω.--Skylax30 (συζήτηση) 19:50, 13 Δεκεμβρίου 2019 (UTC)
Αγαπητέ Skylax30,
Πράγματι ο Τρικούπης δεν γράφει κάτι τέτοιο, αλλά νομίζω πως κάνεις λάθος σχετικά με την στην ημερομηνία αναχώρησης του Αρναούτογλου για την Τρίπολη αν αναφέρεσαι στον ίδιο συγγραφέα. Ας δούμε όμως τι ακριβώς γράφει ο Τρικούπης.
[...Ο γέρων Ασημάκης Ζαήμης, προεστώς των Καλαβρύτων και πατήρ του Ανδρέου, είχε παρ' αυτώ δύο παλαιούς κλέπτας, τον Χονδρογιάννην και τον Πετιώτην... Την 15 μαρτίου, εν ώ εγευμάτιζε μόνος εν τω χωρίω του, τη Κερπινή, υπηρετούντων του Χονδρογιάννη και του Πετιώτη, τους ηρώτησε «τι νέον;» Εκείνοι απεκρίθησαν, ότι την επαύριον (άρα την 16 Μαρτίου) ανεχώρει εις Τριπολιτσάν, φέρων χρήματα του δημοσίου, ο Σεηδής Λαλιώτης, σπαής, και ότι, αν τοις έδιδε την άδειαν, έτοιμοι ήσαν να τον κτυπήσωσι καθ' οδόν, και αρπάσωσι και φέρωσι τα χρήματα προς τον αυθέντην των επ' ωφελεία του γένους... Οι δύο κλέπται....παρεμόνευσαν επί της εις Τριπολιτσάν οδού κατά την Χελονοσπηλιάν, και ετουφέκισαν τον Σεηδήν...Έτυχε δε την αυτήν ημέραν (άρα την 16 Μαρτίου) ν' αναχωρήση εις Τριπολιτσάν και ο διοικητής των Καλαβρύτων Ιβραήμης Αρναούτογλους. Ο δε καταλυματίας του, προπορευόμενος εις αριστοποίησιν, και πλησιάσας όπου ετουφεκίσθη ο Σεηδής, έμαθε το γεγονός, και φοβηθείς κατά του αυθέντου του ενέδραν επέστρεψεν έντρομος και διηγήθη όσα συνέβησαν αυθημερόν...Ο Αρναούτογλους, πλήρης και πρότερον υποψιών, εθορυβήθη ακούσας το γεγονός, ωπισθοδρόμησεν εις Καλάβρυτα, εφόβισε τους εντοπίους Τούρκους παραστήσας το τόλμημα ως επαναστατικόν μάλλον ή ληστρικόν, και παραλαβών αυτούς εκλείσθη και ωχυρώθη εντός τριών δυνατών πύργων των Καλαβρύτων....Καθ' ην δε ημέραν εκλείσθησαν οι περί τον Αρναούτογλουν εντός των πύργων, οι προεστώτες των Καλαβρύτων απουσίαζαν. Πρώτος των άλλων, ο Χαραλάμπης...επολιόρκησε τους εν τοις πύργοις κλεισθέντας, οίτινες παρεδόθησαν. Γενομένου δε γνωστού του συμβάντος τούτου (της παράδοσης των Τούρκων)...οι μεν εν Βοστίτση Τούρκοι διεπορθμεύθησαν όλοι αβλαβείς και ανεμπόδιστοι συν γυναιξί και τέκνοις εις Γαλαξείδι, και κατέφυγαν εις Σάλωνα όπου ήσαν ικανοί Τούρκοι· οι δε εν Πάτραις...συνεκλείσθησαν την 21 μαρτίου, μήτε πολεμούντες μήτε πολεμούμενοι...]
Σύμφωνα λοιπόν με αυτά που γράφει ο Τρικούπης, τα πρώτα επεισόδια στην Πάτρα ξέσπασαν στις 21 Μαρτίου αφότου οι Τούρκοι έμαθαν για την κατάληψη των Καλαβρύτων. Την ίδια άποψη, ότι δηλαδή η κατάληψη των Καλαβρύτων προηγήθηκε των γεγονότων της Πάτρας, δέχονται και άλλοι συγγραφείς εκτός από των Τρικούπη, αλλά κάποιοι διαφωνούν μαζί του ως προς την ημερομηνία διεξαγωγής τους. Υποστηρίζουν (και έχουν δίκιο) ότι τα επεισόδια στην Πάτρα έγιναν στις 23 και όχι στις 21 Μαρτίου.
♦ (1832) Θωμάς Γόρδον. Ιστορία της Ελληνικής Επαναστάσεως
[...Τοιουτοτρόπως επασχολούντες μ’ επίπλαστον αλληλογραφίαν τας οθωμανικάς αρχάς ηδυνήθησαν να συνεννοηθώσι με τους εν ταις επαρχίαις φίλους των, να ενθουσιάσωσι τα πνεύματα των ορειωτών, και τέλος, υψούντες την σημαίαν του σταυρού, να κυριεύσωσι την 21 Μαρτίου/2 Απριλίου (1821) τα Καλάβρυτα, ένθα ο Βόϊβοδας, οι ακόλουθοί του, και οι κάτοικοι Μουσουλμάνοι, 200 τον αριθμόν, παρεδόθησαν σχεδόν άνευ ανθιστάσεως. Μετά δύο ημέρας ήρχισαν αι συγκρούσεις εις τας Πάτρας, οι Οθωμανοί, φοβούμενοι αιφνιδίαν τινά έφοδον, περιωρίσθησαν καθ' όλας τας προηγουμένας νύκτας εντός του φρουρίου∙ μετά την μεσημβρίαν της 23 Μαρτίου/4ης Απριλίου, πληροφορηθέντες περί των εν Καλαβρύτοις διατρεξάντων υπό τινος διαφυγόντος εκείθεν Γιαννίτσαρη της συνοδίας του Αρχιεπισκόπου, ήρχισαν τας εχθροπραξίας πυρπολούντες την οικίαν ενός Προεστώτος ονομαζομένου Παπαδιαμαντοπούλου∙]
♦ (1861) Γ. Γ. Γερβίνος. Ιστορία της Επαναστάσεως και Αναγεννήσεως της Ελλάδος
[...Ερεθισθέντες υπό των εχθρικών τούτων μέτρων, ων ουδείς εγνώριζε την αιτίαν, συνεκεντρώθησαν οι χριστιανοί οπλοφόροι, πολιόρκησαν τον Αρναούτ-Ογλουν εν τω οχυρώ αυτού πύργω και ηνάγκασαν αυτόν τε και τους περί αυτόν να παραδοθώσι (21 Μαρτίου/2 Απριλίου). Μεγαλυνθείσης δε της αγγελίας ταύτης υπό της φήμης, κατέφυγον οι εν Βοστίτση Τούρκοι εις την αντίπεραν παραλίαν τού κορινθιακού κολπου∙ εν Πάτραις εξεράγη στάσις, μάχη και πυρ, και οπλισθέντες οι των περιχώρων κάτοικοι εισήλθον εις την πόλιν, οι δε Τούρκοι αποσυρθέντες εις το φρούριον επυροβόλουν εντεύθεν κατ’ αυτών...]
♦ (1861) Γεώργιος Φίνλεϋ. Ιστορία της Ελληνικής Επαναστάσεως
[...Την 22 Μαρτίου 1821, οι Μουσουλμάνοι των Καλαβρύτων παρεδόθησαν, λαβόντες υπόσχεσην ασφαλείας...Αταξίαι τινές συνέβησαν εις Πάτρας κατά την 21 Μαρτίου, αλλ΄ η έκρηξις της Έπαναστάσεως επίλθε την 23 (Μαρτίου). Εχθροπραξίαι, ήρχισαν υπό των Τούρκων συνεπεία της αφίξεως φυγάδων τινών εκ Καλαβρύτων και συνοδίας Αλβανών από το Κάστρον της Ναυπάκτου...]
Ίσως από τις παραπάνω πηγές (που δεν είναι οι μόνες) να άντλησαν πληροφορίες οι νεότεροι συγγραφείς όπως ο Χατζηφώτης και οι λοιποί, την αξιοπιστία των οποίων αμφισβητείς επειδή δεν είναι ιστορικοί της επανάστασης, ενώ ξεχνάς ότι ούτε και ο Αναπλιώτης υπήρξε κάτι τέτοιο....--Erasinos (συζήτηση) 13:38, 14 Δεκεμβρίου 2019 (UTC)
Τέλος πάντων. Ούτε ο Τρικούπης είναι "ευαγγέλιο" της Επανάστασης, ούτε ο Γκόρντον, ούτε διάφοροι ξένοι που αναπαράγουν πληροφορίες από τρίτο χέρι. Τα Καλάβρυτα "ελευθερώθηκαν" την 21/3 μόνο με την έννοια ότι οι Τούρκοι από εκείνη τη μέρα κλείστηκαν σε μερικά οχυρά. Ο Αναπλιώτης έψαξε εξονυχιστικά τα γεγονότα εκείνων των ημερών γιατί ήθελε να δείξει ότι η Καλαμάτα ελευθερώθηκε ενωρίτερα από τα Καλάβρυτα.--Skylax30 (συζήτηση) 17:26, 15 Δεκεμβρίου 2019 (UTC)
Ο Τρικούπης και οι άλλοι συγγραφείς μπορεί να μην αποτελούν "ευαγγέλιο" για την Επανάσταση αλλά ο Αναπλιώτης για εσένα σίγουρα αποτελεί. Τώρα για να καταλάβει κάποιος το πόσο "εξονυχιστικά" έψαξε το θέμα ο Αναπλιώτης, νομίζω πως αρκεί το παράδειγμα που σου ανέφερα με το Φραντζή, γιατί αν αναφερθώ στα υπόλοιπα λάθη του θα μας πάρει βδομάδες....--Erasinos (συζήτηση) 18:37, 15 Δεκεμβρίου 2019 (UTC)
Φραγή
[επεξεργασία κώδικα]Για την συγκεκριμένη επεξεργασία σου μια εβδομάδα φραγή καθώς η ενότητα που δημιούργησες είχε ως αποκλειστικό σκοπό την στοχοποίηση χρήστη και την πρόκληση έντασης στο πλαίσιο προσωπικής διαφοράς και σίγουρα όχι την ανάπτυξη του λήμματος. Οι παρατηρήσεις σου θα μπορούσαν να είχαν διατυπωθεί στην κατάλληλη σελίδα του λήμματος και όχι σε αυτή της Αγοράς ενώ το γεγονός ότι αναφέρεσαι σε επεξεργασία της 13ης Απριλίου του 2019 (!) επιβεβαιώνει τους ανωτέρω αναφερομένους σκοπούς σου. Τέλος, και για να μην χρησιμοποιήσω άκομψες λέξεις, θα προτιμήσω να αφήσω ασχολίαστη την φράση σου ότι αυτό γίνεται "με αφορμή την Ημέρα Μνήμης των θυμάτων της Γενοκτονίας" (με ό,τι αυτό υπονοεί για τον έτερο χρήστη). Τέτοιου είδους κεκαλυμμένες επιθετικές ενέργειες δεν είναι ανεκτές.--Diu (συζήτηση) 09:29, 20 Μαΐου 2020 (UTC)
- Ευχαριστώ. Μπορείς να δείς και το σχόλιο με το οποίο το λήμμα επανήλθε όπως ήταν, προκειμένου να μας ενημερώσεις τί εννοεί ο χρήστης.
- Σοβαρά τώρα, Diu, θεωρείς "προσωπική διαφορά" την σωρηδόν παραβίαση των κανονισμών από έναν, συν άλλον έναν που τον βοηθάει; Ασφαλώς και πήγα στο "ιστορικό" για να δώ ποιός το έκανε για να πληροφορήσω την κοινότητα. Ο άλλος πήγε στην αγγλική ΒΠ να ενημερώσει έναν χρήστη για το τί κάνω στην ελληνική ΒΠ. Θα ασχοληθεί ποτέ κανείς με θέματα δεοντολογίας; Μπορείς σε παρακαλώ να δείς τη σχετική παράγραφο όπως είναι τώρα, καθώς και την πηγή;--Skylax30 (συζήτηση) 10:06, 20 Μαΐου 2020 (UTC)
- Η ανάρτησή σου στην Αγορά ήταν κεκαλυμμένη προσωπική επίθεση, πρακτική που στο παρελθόν έχεις ακολουθήσει χωρίς πολλές συνέπειες. Έχεις διαφωνίες για τις περσινές επεξεργασίες του χρήστη; Απευθύνσου στη σελίδα συζήτησης του λήμματος. Ας μην κρυβόμαστε. Τέτοιου ενότητες στην Αγορά κ.λπ. δεν προάγουν κλίμα συνεργασίας και ξεκάθαρα δεν γίνονται για την βελτίωση του λήμματος. Δεν πρόκειται να δω την σχετική παράγραφο. Ας ασχοληθούν όσοι ενδιαφέρονται (και εσύ ανάμεσά τους) και αν υπάρχουν διαφωνίες ας διατυπωθούν στη σελίδα συζήτησης. --Diu (συζήτηση) 10:19, 20 Μαΐου 2020 (UTC)
Ενασχόληση με χρήστες
[επεξεργασία κώδικα]Παρακαλώ ασχολήσου με το περιεχόμενο και όχι με τους χρήστες. Η προσθήκη σου εδώ, ασχολείται σωστά στο κύριο της μέρος με σύγκριση περιεχομένου Βικιπαιδειών. Οι άλλες αναφορές σου όμως [14], [15] (και μέρος της προηγούμενης) είναι ενασχόληση με χρήστες που δεν βοηθούν τη Βικιπαίδεια. Έχω βρεθεί πολλές φορές σε αυτή τη θέση και είναι ιδιαίτερα δυσάρεστη εμπειρία. Αν νομίζεις ότι προηγούμενες απαράδεκτες συμπεριφορές χρηστών, νομιμοποιούν τη αναπαραγωγή τέτοιων συμπεριφορών από εσένα, κάνεις λάθος. Αν θέλεις να συνεισφέρεις στο περιεχόμενο της Βικιπαίδειας, γράψε στα λήμματα, γράψε στις συζητήσεις τους για το περιεχόμενο. Σταμάτα να ασχολείσαι με τους χρήστες. --Focal Point 17:20, 24 Ιουλίου 2020 (UTC)
Καλώς. — ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη Skylax30 (συζήτηση • συνεισφορά) 20:50, 24 Ιουλίου 2020 (UTC).
We sent you an e-mail
[επεξεργασία κώδικα]Hello Skylax30,
Really sorry for the inconvenience. This is a gentle note to request that you check your email. We sent you a message titled "The Community Insights survey is coming!". If you have questions, email surveys@wikimedia.org.
You can see my explanation here.
MediaWiki message delivery (συζήτηση) 18:48, 25 Σεπτεμβρίου 2020 (UTC)
Φραγή
[επεξεργασία κώδικα]2 εβδομάδες για επαναλαμβανόμενα ρατσιστικά σχόλια και flame bait--Kalogeropoulos (συζήτηση) 11:16, 9 Οκτωβρίου 2020 (UTC)
- Ευχαριστούμε. Τα "ρατσιστικά σχόλια" κτλ υποθέτω ότι βρίσκονται σ' αυτήν εδώ την συζήτηση που έγινε στο λήμμα "Χρυσή Αυγή" τον Οκτ. του 2020. Το μεταφέρω εδώ για όποιον τυχόν έχει απορίες.
- ==Ποιός καταδικάστηκε;==
Επειδή η β.π. δεν είναι πολιτική εφημερίδα ή πρωινάδικο, παρακαλούνται όσοι ασχολούνται με το λήμμα να δουν λίγο καλύτερα τα βασικά της δικαστικής υπόθεσης για να καλυφθούν κάποια κενά ενημέρωσης. Είναι μια απορία για την οποία θα ήθελα να βρώ την απάντηση στην εγκυκλοπαίδεια: Δικάστηκε το νομικό πρόσωπο που λέγεται Χ.Α. ή κάποια φυσικά πρόσωπα μέλη; Η εγκληματική οργάνωση αφορά το νομικό πρόσωπο ή τα συγκεκριμένα φυσικά πρόσωπα που καταδικάστηκαν (νομίζω περίπου 17); Οι υπόλοιποι που ήταν μέλη αλλά δεν δικάστηκαν, είναι μέλη εγκληματικής οργάνωσης επίσης; Έχουμε παραπομπή στην αυθεντική δικαστική απόφαση;--Skylax30 (συζήτηση) 17:32, 8 Οκτωβρίου 2020 (UTC)
- Πρέπει απλώς να μεταφέρουμε οτι γραφουν οι ΑΠ, πχ BBC, The Guardian, Reuters κτλ. Δεν θα κάνουμε πρωτότυπη έρευνα για να ερμηνευσουμε την "αυθεντική δικαστική απόφαση".Cinadon36 17:38, 8 Οκτωβρίου 2020 (UTC)
- Δεν θέλουμε ερμηνείες. Θέλουμε λινκ στην απόφαση, ή σε κάποιο νομικό δημοσίευμα, αλλά αυτό θα συμβεί μετά από μέρες. Τα μεγάλα διεθνή πρακτορεία δεν είναι αυτομάτως αξιόπιστα. Το Reuters (δηλαδή μια ελληνίδα ανταποκρίτρια) γράφει για "banning" της Χ.Α. αλλά δεν νομίζω ότι υπήρξε τέτοια απόφαση [16]. Oι μεγάλες ευρωπαϊκές εφημερίδες δημοσιεύουν και άρθρα γνώμης, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι γνώμες είναι αξιόπιστες. Εδώ [17] ένας Πακιστανός μετανάστης λέει ότι "δεν ξέρει κανείς πόσοι φόνοι έχουν γίνει" και ότι "όταν ήρθε στην Ελλάδα υπήρχαν 100.000 Πακιστανοί, αλλά τώρα περισσότεροι από τους μισούς έχουν φύγει γιατί φοβούνται".--Skylax30 (συζήτηση) 17:59, 8 Οκτωβρίου 2020 (UTC)
[...]
- ΥΓ. Επίσης, το λινκ που δίνεις δεν λέει αυτά που ισχυρίζεται. Στο κείμενο, λοιπόν, δεν μιλά απλά "ένας Πακιστανός μετανάστης", αλλά ο "Head of Greece’s Pakistani community", όπως σημειώνει η εφημερίδα. [...] Οπότε, ο τρόπος που παρουσιάζεις το άρθρο του Guardian είναι στρεβλός, παραπλανητικός, που δεν βοηθά στη διεξαγωγή συζήτησης, αλλά μάλλον ενέχει τον κίνδυνο να πυροδοτήσει ένταση. ǁǁ ǁ Chalk19 (συζήτηση) 19:12, 8 Οκτωβρίου 2020 (UTC)
- Φοβάμαι ότι εσύ προσπαθείς να δημιουργήσεις ένταση. (1) Το ζητούμενο είναι να ενημερωθεί ο αναγνώστης ποιοί αποτελούν την καταδικασθείσα εγκληματική οργάνωση. [...] (2) Το ότι ο γνωστός Πακιστανός μετανάστης δηλώνεται ως "ηγέτης της πακιστανικής κοινότητας", δεν σημαίνει ότι ισχύει. Εξ όσων γνωρίζω στην Ελλάδα δεν αναγνωρίζεται η ιδιότητα του φυλάρχου ή του "επικεφαλής εθνικής κοινότητας". Λογικά είναι πρόεδρος (αν είναι) κάποιου συλλόγου ή σωματείου το οποίο μπορεί κάλλιστα να γίνει και λήμμα στη β.π. Αλλά αυτό δεν αφορά το λήμμα που συζητάμε.--Skylax30 (συζήτηση) 20:26, 8 Οκτωβρίου 2020 (UTC) [ακολουθούν άλλες γνώμες]
Η πλήρης συζήτηση υπάρχει εδώ [18] και [19]. Όποιος διακρίνει τα "ρατσιστικά σχόλια", παρακαλείται να τα υποδείξει.--Skylax30 (συζήτηση) 06:23, 28 Οκτωβρίου 2020 (UTC)
Πρόταση σελίδας για διαγραφή
Αγαπητέ/ή Skylax30, η σελίδα Νέο Κύμα (ιστοριογραφικό ρεύμα) που δημιούργησες (ή σε ενδιαφέρει) έχει προταθεί για διαγραφή. Μπορείς να συμμετάσχεις καταθέτοντας την άποψή σου και επιπλέον πληροφορίες στη σχετική συζήτηση. Πιθανόν να χρειάζεται να διαβάσεις την πολιτική (π.χ. Εγκυκλοπαιδικότητα) και τις σχετικές οδηγίες πριν σχηματίσεις άποψη.—Ασμοδαίος (συζήτηση) 17:35, 20 Μαρτίου 2021 (UTC)
Διασπαστική επεξεργασία
[επεξεργασία κώδικα]Τα σχόλιά σου είναι απλά διασπαστικές επεξεργασίες -εντοπίζεται και από άλλους χρήστες- με στόχο τον εκφυλισμό της συζτήσης. Οποιαδήποτε επανάληψη διασπαστικής επεξεργασίας θα επισύρει την ολική ή μερική φραγή σου από τη συζήτηση--Kalogeropoulos (συζήτηση) 06:28, 23 Ιουνίου 2021 (UTC)
Λογοκρισία
[επεξεργασία κώδικα]Αν λογοκρίνετε ξανά απόψεις που δεν συμβιβάζονται με τη δική σας, όπως κάνατε εδώ, θα υποβάλω αναφορά στο ΣΔ. --QuintusHaterius (συζήτηση) 18:07, 29 Ιουνίου 2021 (UTC)
Μπορείτε ελεύθερα να το πράξετε, κύριε/κυρία. Ήδη έχουν σβηστεί δύο φορές δικά μου σχόλια στην ίδια συζήτηση (από Καλογερόπουλο), διαμαρτυρήθηκα στο ΣΔ, και μόνο που δεν με έφραξαν. Είμαι λίαν περίεργος να δω αν θα έχετε διαφορετική μεταχείριση (αν και είμαι βέβαιος περί αυτού). Μεταξύ μας, θα σας συνιστούσα να μετριάσετε την οίηση που διακρίνει τα σχόλιά σας που είναι προσβλητικά για τους άλλους χρήστες, και να συμφιλιωθείτε με την ιδέα ότι δεν υπάρχει μέλλον για μεθόδους του χθες.--Skylax30 (συζήτηση) 18:19, 29 Ιουνίου 2021 (UTC)
- Αγνοώ πλήρως τις συμβουλές που μου δίνετε και θα σας παρακαλούσα να αποφύγετε στο μέλλον αναφορές περί οίησης κ.τ.ό στο πρόσωπό μου. Επιπλέον, για το καλό του εγχειρήματος, θα επιθυμούσα να μην μου απευθυνθείτε ξανά. --QuintusHaterius (συζήτηση) 19:05, 29 Ιουνίου 2021 (UTC)
Εικοτολογίες...
[επεξεργασία κώδικα]Καλησπέρα, ποτέ δεν ενοχλείς. Είδα μερικά από τα κείμενα που αναφέρεις, πιστεύω ότι είναι τόσον ανάξια σχολιασμού (άξια γέλωτος, όμως!) ώστε τα αγνοώ σαν να μην έχουν γραφεί. Δεν έχει σημασία τι γράφεται, αλλά από ποιον γράφεται αγαπητέ. Εξ άλλου, είμαι υπέρ της ρήσης "μη ταΐζετε τα τρολ" και ο νοών νοείτω. Καλή συνέχεια! --Ttzavarasσυζήτηση 18:56, 29 Ιουνίου 2021 (UTC)
- Ευχαριστώ για την απόκριση.--Skylax30 (συζήτηση) 05:25, 30 Ιουνίου 2021 (UTC)
Συνεισφορές
[επεξεργασία κώδικα]Skylax30, όσο πιο σοβαρά φέρεσαι, τόσο πιο σοβαρά θα σε αντιμετωπίζουν οι συνεργάτες σου στη Βικιπαίδεια. Συνεισφορές σαν και αυτήν, δε βοηθούν προς αυτή την κατεύθυνση. --Focal Point 19:30, 2 Ιουλίου 2021 (UTC)
Ήμουν απόλυτα σοβαρός. Πιο πριν κάποιος/κάποια είπε ως επιχείρημα ότι "δεν αναγνωρίζεται (ο Νικόλαος) από το ελληνικό σύνταγμα", και μετά η ίδια και άλλος ένας επανέφεραν το θέμα με "το" Τζέησον. Ο συνειρμός ήταν πανεύκολος και λογικός. Θα μπορούσες καλύτερα να συστήσεις στους υπόλοιπους ότι ούτε οι χρήστες είναι συνταγματολόγοι, ούτε η ΒΠ υπόκειται στο ελληνικό σύνταγμα. --Skylax30 (συζήτηση) 19:46, 2 Ιουλίου 2021 (UTC)
Πρόταση σελίδας για διαγραφή
Αγαπητέ/ή Skylax30, η σελίδα Ιωσήφ Στάλιν και Αντισημιτισμός που δημιούργησες (ή σε ενδιαφέρει) έχει προταθεί για διαγραφή. Μπορείς να συμμετάσχεις καταθέτοντας την άποψή σου και επιπλέον πληροφορίες στη σχετική συζήτηση. Πιθανόν να χρειάζεται να διαβάσεις την πολιτική (π.χ. Εγκυκλοπαιδικότητα) και τις σχετικές οδηγίες πριν σχηματίσεις άποψη.—Data Gamer (συζήτηση) 18:41, 10 Ιουλίου 2021 (UTC)
απονομή
[επεξεργασία κώδικα]Για την υπεράσπιση των Εβραίων ιστορικών από την λογοκρισία στην Βικιπαίδεια σου απονέμεται το άστρο του Δαυίδ.
Ευχαριστούμε κύριε ip. Μπορείτε ίσως να υπογράφετε τις αναρτήσεις σας.--Skylax30 (συζήτηση) 13:16, 20 Αυγούστου 2021 (UTC)
Memo: Βάζω εδώ μέρος ενός ποστ σχετικού, που σβήστηκε την 22 Αυγ. 2021.
- "Ο Σκύλαξ δεν τρόλαρε τότε, απλά σκέφτηκε βλακωδώς. Η IP που τον βράβευσε είναι ένας άλλος εξαίρετος χρήστης που αναγκαστικά ζει στο περιθώριο."
Ισχύει. Έχω κι εγώ το δικαίωμα κάποιες στιγμές να σκέπτομαι βλακωδώς. Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν μερικοί πολύ καλοί ελληνόφωνοι χρήστες που δεν αγγίζουν καν την ελληνόφωνη β.π.--Skylax30 (συζήτηση) 07:57, 17 Αυγούστου 2022 (UTC)
Προσθήκες
[επεξεργασία κώδικα]Αν και δεν κάνω προσθήκες παραθεμάτων να σου δείξω το λήμμα #Το ιστορικό της ίδρυσης του Σοβιετικού κράτους που έκανα προσθήκη αυτή την ενότητα "ΔώραΣ.'' (συζήτηση) 17:27, 21 Αυγούστου 2021 (UTC)
- Ευχαριστώ για την υπόδειξη. Από τις περίπου 20 επεμβάσεις που έκανες πρόσφατα, δυσκολεύτηκα να βρώ μια σημαντική προσθήκη κειμένου, και τελικά βρήκα αυτό [20]. Πηγή ο Ριζοσπάστης (ένα το κρατούμενο). Πάμε τώρα στην εκεί συζήτηση του λήμματος να μου εξηγήσεις από πού προκύπτει η ύπαρξη "Κόμματος των Μπολσεβίκων".
- Α, βρήκα και αυτό [21]. Πηγές:, Ανώνυμος στο "lumen candela" (τί είναι αυτό πάλι;), και άπαντα Στάλιν. (τρία τα κρατούμενα).
- Για να τελειώνουμε: Είμαι παλιός χρήστης, έχω υψηλή μόρφωση και μηδενική κομματική παιδεία, δεν έχω πλησιάσει ποτέ κομματική οργάνωση σε απόσταση μικρότερη του ενός χιλιομέτρου, σέβομαι τους αναγνώστες, και ξέρω πολύ καλά πώς γράφουν στη β.π. Αν ήθελε ο αναγνώστης να μάθει τη γνώμη του ρίζου και του Στάλιν για την ΕΣΣΔ, θα πήγαινε κατ' ευθείαν στην ιστοσελίδα του ρίζου και του κκε.--Skylax30 (συζήτηση) 07:41, 22 Αυγούστου 2021 (UTC)
Συντηρητισμός
[επεξεργασία κώδικα]Η ενότητα Παλαιοσυντηρητισμός που είχα βάλει ήταν συγχώνευση λήμματος όπως θα δεις και στο ιστορικό. Εγώ δεν έχω πρόβλημα να το αφαιρέσεις -ότι έγραφε το λήμμα μετέφερα, δεν ξέρω όμως αν υπάρχου άλλου είδους πρόβλημα. "ΔώραΣ.'' (συζήτηση) 19:05, 14 Σεπτεμβρίου 2021 (UTC)
Ειδοποίηση
[επεξεργασία κώδικα]Καλημέρα. Υπάρχει κάτι που σε αφορά στη σελίδα Βικιπαίδεια:Αγορά/Προτάσεις αποκλεισμού χρηστών. ǁǁ ǁ Chalk19 (συζήτηση) 04:39, 20 Σεπτεμβρίου 2021 (UTC)
- Απ' ότι βλέπω δεν μπορώ να συμμετάσχω στη συζήτηση που με αφορά, οπότε δεν με αφορά, Chalk19. Προχωρήστε στην επανάσταση χωρίς εμένα.--Skylax30 (συζήτηση) 08:49, 20 Σεπτεμβρίου 2021 (UTC)
- Έχει γίνει άρση της φραγής σου και μάλιστα πριν γράψεις το ανωτέρω.--Diu (συζήτηση) 08:58, 20 Σεπτεμβρίου 2021 (UTC)
- A, εντάξει. Θα το δω σε εύθετο χρόνο. Τώρα ακούω Άδωνι.--Skylax30 (συζήτηση) 09:26, 20 Σεπτεμβρίου 2021 (UTC)
Βικιπαίδεια και χιούμορ (essays)
[επεξεργασία κώδικα]-
Tο αστέρι του νεκρού βικιπαιδιστή
-
Ένα αστέρι για τις μούντζες που τους ρίχνεις
-
Ένα αστέρι για το χρόνο που μετρούσες άστρα
Προσοχή. Ακολουθεί σεντόνα, περιέχουσα σαρκασμούς και χιούμορ. Μπορεί να προκαλέσει δυσανεξίες κλπ.
Πριν γίνει το ανωτέρω χάπενινγκ με τον ξαφνικό βρεφικό θάνατο του λήμματος [Russian political jokes] μόλις είδε τον ελληνικό ήλιο ("όπου γεννήθηκε η τραγωδία, η δημοκρατία κτλ") είχα μεταφράσει στα ελληνικά το μεγαλύτερο μέρος 2 κειμένων τύπου έκθεσης (essay) που υπάρχουν στην αγγλική β.π. σχετικά με το χιούμορ στη β.π. Wikipedia:Humor Αυτά τα άρθρα είναι essays (ας πούμε έκθεση ιδεών) και όχι κανόνες. Ωστόσο, η ύπαρξή τους στη wp σημαίνει ότι το έχουν δεί κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες (Page views in the past 30 days 3.154, την 18-9-2021. Υπάρχει από το 2004) και σίγουρα δεν περιέχει κάτι που η wp θα θεωρούσε απαράδεκτο.
WP: Το χιούμορ χρειάζεται προειδοποιητικά σήματα
Το χιούμορ που έρχεται σε αντίθεση με την αλήθεια ή την επαληθευσιμότητα μιας σελίδας στη Wikipedia απαιτεί σαφείς και συνοπτικούς δείκτες, όπως αποφασίστηκε από την κοινότητα σε ένα RfC του 2013. Το κείμενο μπορεί να επισημανθεί εσωτερικά με {{april fools}} ή {{sarcasm}}. Πλήρεις σελίδες ή ενότητες μπορούν να επισημανθούν με δείκτες πριν από τις παραγράφους του κεφαλαίου ή κάτω από την κεφαλίδα της ενότητας, όπως {{humor}}. Ο σαρκασμός ακολουθώντας αυτές τις μεθόδους μπορεί να αποτρέψει την κλιμάκωση πολλών διαφωνιών. Το χιούμορ, που χρησιμοποιείται ακατάλληλα χωρίς δείκτες, μπορεί και συχνά οδηγεί σε φραγή ή άλλες διορθωτικές ενέργειες εναντίον των συντακτών.
- Σκ.:. Η ανωτέρω παράγραφος (που δεν είναι κανόνας) αναφέρεται προφανώς σε χιούμορ που μπορεί να υπάρχει μέσα σε ένα άρθρο. Αλλά αυτό μάλλον δεν αφορά προς το παρόν την ελληνική β.π., καθώς απέχουμε ένα σύμπαν από το να εισάγουμε χιούμορ σε λήμματα. Ομολογώ ότι δεν ήξερα ότι έχουν θεσπιστεί προειδοποιητικές ενδείξεις για χιούμορ και σαρκασμό. Δεν είμαι σίγουρος αν θα είχε κάποια σημασία στην παρούσα ελ.β.π.
Πιο κάτω η εν λόγω essay στη wp διακρίνει σαφώς το χιούμορ εντός και εκτός λημμάτων. Ενδιάμεσα παραπέμπει σε μια άλλη essay περί σαρκασμού Wikipedia:Sarcasm is really helpful. Εκεί γράφει:
WP: Όταν αντιμετωπίζετε έναν ιδιαίτερα δύσκολο συντάκτη ή κατάσταση, δεν θα μπείτε ποτέ στον πειρασμό να καταφύγετε σε σαρκασμό . Αλλά αν μπείτε, αυτή είναι μια πραγματικά εξαιρετική ιδέα. Ακόμα καλύτερα, χρησιμοποιήστε τον σαρκασμό προτού εξαντλήσετε όλες τις άλλες επιλογές σας ή οποιαδήποτε άλλη επιλογή σας για αυτό το θέμα. Ο σαρκασμός λειτουργεί καλά στα διαδικτυακά μέσα, , οπότε δεν θα χρειαστεί καν να χρησιμοποιήσετε την ετικέτα {{sarcasm}}. Είναι δύσκολο να δούμε πώς η χρήση του σαρκασμού θα μπορούσε ενδεχομένως να είναι αντιπαραγωγική (Sk. Δεν φαίνεται να ισχύουν αυτά στην ελ. β.π. αλλά διαφωνώ και στο εξής: Αν κάποιος τελικά αποτολμήσει τον σαρκασμό, χάνει άμεσα το 90% της ουσίας του σαρκασμού αν το επισημάνει με ετικέτα. Αλλά επειδή στη νεοελληνική έχουμε το «εδώ γελάνε», θα μπορούσε να υπάρχει και η ετικέτα π.χ. «προσοχή σαρκασμός», για όσους δεν θα το έπιαναν.)
Ο σαρκασμός είναι ιδιαίτερα χρήσιμος σε αμφιλεγόμενες συζητήσεις, (όσο πιο αμφιλεγόμενες τόσο το καλύτερο), όπου ένα σαρκαστικό σχόλιο συχνά έχει ως αποτέλεσμα να ηρεμεί η κατάσταση. Μην ανησυχείτε για την προσβολή ανθρώπων. η απλή προσθήκη ενός emoticon χαμόγελου, χιουμοριστικής ετικέτας XML (</sarcasm>) ή σήματος ειρωνείας (⸮) στο σχόλιό σας θα ανακουφίσει τυχόν πληγωμένα συναισθήματα. … Σκεφτείτε το, γιατί να σπαταλήσετε χρόνο κατασκευάζοντας μια σαρκαστική απάντηση όπου μπορείτε να πάτε κατευθείαν για μια ωραία ετικέτα που μεταφέρει τον σαρκασμό μέσα σε δευτερόλεπτα; (Σκ. Αυτό πάλι είναι μια χειρότερη εκδοχή του «εδώ γελάνε». Αλλά μπορεί πάλι να το δοκιμάσει κανείς σαν μια ακόμα χιουμοριστική ατάκα. Στην ελλ. βπ βλέπουμε συχνά κάτι εμότικον, κλεισίματα ματιών κτλ, αλλά συνήθως είναι σαχλαμαρίτσες, ενίοτε μεταξύ χρηστών που γνωρίζονται προσωπικά). Νομίζετε ότι κάποιος μιλάει για σκουπίδια; Μην χάνετε χρόνο συνθέτοντας μια απάντηση. Παρά τη χρήση των παραπάνω μέτρων και την εγγενή, αναμφισβήτητη εξυπνάδα σας, οι σαρκαστικές παρατηρήσεις σας μπορεί και πάλι να μην αναγνωρίζονται ή να μην εκτιμώνται από το κοινό -στόχο τους (Σκ. Το μόνο σίγουρο). Αυτό θα πρέπει να ερμηνευθεί ως άμεση επιβεβαίωση της ανώτερης διάνοιας και εξυπνάδας σας, καθώς και αντίστοιχη ανεπάρκεια αυτών των ιδιοτήτων στο κοινό σας. Δεν πρέπει ποτέ να διστάσετε να τονίσετε αυτό, καθώς θα επιτρέψει στην περαιτέρω συζήτηση να προχωρήσει παραγωγικά (Σκ. Μπα. Το πιο πιθανό να σε φράξουν). Επιτρέπει επίσης στη συζήτηση να απομακρυνθεί από τα γνωστά επίμαχα ζητήματα προς τα όμορφα τοπία των ερμηνευτικών διαφορών σχετικά με τις πιθανές ή αδιαμφισβήτητες υποκειμενικές και αντικειμενικές έννοιες των σημασιολογικών δομών που χρησιμοποιούνται στις διάφορες συνεισφορές στη συζήτηση (Σκ. Αυτό θα μπορούσε να το γράψει κι ο Λιάκος.).
Σε σπάνιες περιπτώσεις, χρήστες έχουν ξεχωρίσει για την ειδική αναγνώριση τέτοιας αποδεδειγμένης ανωτερότητας. Εάν εργάζεστε σκληρά για να είστε σαρκαστικοί, μπορεί να κερδίσετε και αυτή την τιμή!
- (Σκ. Τρού. Την κέρδισα όταν ένας ή δύο έμμεσα αναγνώρισαν ότι έχω χιούμορ, φράζοντάς με ταυτόχρονα με κάποιον άλλο υπεραισιόδοξο (ήτοι εκτός τόπου και χρόνου) βικιπαιδιστή που επίσης είχε χιούμορ. Οι κριτές (και μπράβο τους) έκαναν την απλή σκέψη: «Ποιος άλλος μπορεί να έχει χιούμορ και σαρκασμό στην ελλ. β.π.; Ο Σκύλαξ. Άρα ο ένας είναι μαριονέτα του άλλου». Βέβαια, δέχομαι ότι και άλλοι μπορούν να μιμηθούν χιουμοράκι και σαρκασμόν Σκύλακος, επίτηδες για να παραστήσουν τη μαριονέτα. Και αυτή τη 2ου επιπέδου σκέψη τη διατύπωσε τουλάχιστον άλλος ένας στην τότε συζήτηση (μου φαίνεται ούτε αυτός είναι ενεργός πλέον). Νεώτεροι φερέλπιδες βικιπαιδιστές έκαναν αυτό που κάνει κάθε νέος: Ψάχνουν για πρότυπα (θετικά ή αρνητικά) στους παλιούς. Προχθές μάλιστα μια χρήστρια που ερεύνησε το θέμα μας πληροφόρησε ότι η φερόμενη ως μαριονέτα μου δεν έγραφε σε λήμματα της ιστορίας του ’40 «για να μη καρφωθεί». Δεν το είχα προσέξει, αλλά δεν είμαι σίγουρος αν αυτό πιάνει ως τακτική, γιατί κάποιος μπορεί να καρφωθεί όταν ακριβώς προσπαθεί να μην καρφωθεί. Θυμίζει την κλασική ατάκα σε ταινία με πράκτορες. Ρωτάει η γλάστρα «τι δουλειά κάνετε;» και απαντάει ο μυστικός πράκτορας «πράκτορας». «Χαχαχα» η γλάστρα, και αποκλείει την εκδοχή να είναι ο άλλος πράκτορας.
WP: Ενώ κάποιος θα μπορούσε, φυσικά, να χρησιμοποιήσει σαρκασμό από τον καταχωρημένο λογαριασμό Wikipedia, ο σαρκασμός είναι πιο αποτελεσματικός και εκτιμάται καλύτερα αν έχετε το θάρρος να τον δημοσιεύσετε από μια διεύθυνση IP.
- (Σκ. Δεν συμφωνώ, γιατί αυτό προϋποθέτει και πάλι την αίσθηση του χιούμορ από το ακροατήριο. Εδώ κυκλοφοράνε κάτι ip που κάνουν μόνο σαρκασμό, συλλήβδην γνωστές με τη συνοπτική μυθική ονομασία "V/M". Η καλύτερη ατάκα μπορεί απλά να πάει άδοξα στη Μαύρη Τρύπα με τον χαρακτηρισμό «V/M»).
WP: Χιούμορ εκτός άρθρων «Το χιούμορ είναι το λιπαντικό της επικοινωνίας. " - Άγνωστος
Εκτός από το εγκυκλοπαιδικό περιεχόμενο, το χιούμορ εμφανίζεται συχνά στις σελίδες της Βικιπαίδειας. Ο πρωταρχικός σκοπός του project namespace και παρόμοιων σελίδων είναι ο συντονισμός της οικοδόμηση της εγκυκλοπαίδειας - αλλά ως ανθρώπινη κοινότητα, συχνά εμφανίζεται και το χιούμορ. (Σκ. Θα έπρεπε). Το χιούμορ μπορεί να εμφανιστεί με πολλούς διαφορετικούς τρόπους, με σημαντική επικάλυψη. Αυτοί οι τρόποι περιλαμβάνουν:
- Μερικές φορές οι Βικιπαιδικοί απλώς επισημαίνουν το χιούμορ - σε άρθρα ή άλλους τομείς - χωρίς να έχουν καμία πρόθεση να ασκήσουν κριτική.
- Μερικές φορές οι Βικιπαιδικοί δημιουργούν χιούμορ για χάρη του χιούμορ σε παράπλευρους χώρους όπου οι αναγνώστες είναι απίθανο να το βρουν..
- Το χιούμορ χρησιμοποιείται συχνά σε προσπάθειες να «ελαφρυνθεί η διάθεση» σε μια ενεργή συζήτηση, με διαφορετικούς βαθμούς επιτυχίας και αποτυχίας.
- Η ειρωνεία χρησιμοποιείται συχνά για να φωτίσει ένα σημείο. (Στην ελ.β.π. απλά φωτίζει το δρόμο να σε φράξουν. Ήδη χρήστρια ψήνεται να με φράξει στον αιώνα τον άπαντα κμε επιχείρημα ότι χρησιμοποιώ την ειρωνεία. Βέβαια ο σκοπός αγιάζει το επιχείρημα.)
- Οι Βικιπαιδικοί συχνά κάνουν αστεία σχετικά με την κοινότητα της Βικιπαίδειας ή/και που προορίζονται για τη Βικιπαίδεια. Αυτά μπορεί μερικές φορές να χαρακτηρίζονται ως "αστεία", καθώς χωρίς την κοινοτική εμπειρία, το χιούμορ θα μειωθεί ή θα χαθεί. (Σκ. Κάτσε να το ανακαλύψουμε πρώτα.)
Το χιούμορ τείνει να είναι πολύ υποκειμενικό. Κάποιος πρέπει πάντα να γνωρίζει ότι αυτό που για κάποιον είναι αστείο, άλλος μπορεί να το θεωρεί προσβλητικό. Η χρήση χιούμορ δεν παρακάμπτει τέτοιες βασικές πολιτικές όπως το Civility και το No Personal Attacks. (Σκ. Σωστά. Αλλά είναι γνωστό ότι ένας ορισμός του χιούμορ είναι «αυτό που παρακάμπτεις τους κανόνες γύρω από σοβαρά θέματα». Πώς θα συμβιβαστούν αυτά τα δύο; Απλά, με την αίσθηση του μέτρου και με τη μεσολάβηση τρίτων που θα υποδείξουν στον τυχόν θιγόμενο ότι κάνουμε και χιούμορ ή σαρκασμό. Φυσικά μπορεί κανείς να σβήνει κάτι που θεωρείται κακόγουστο ή αμφιλεγόμενο).
- Σκ. Ας κλείσω προς το παρόν με γνωστό απόφθεγμα των τοίχων: Ένα γέλιο θα σας θάψει. (Άγνωστος, Νομική-Χημείο, διαχρονικό)
Σύνθημα τοίχου
[επεξεργασία κώδικα]Κοινότητα είστε και φαίνεστε
--2A02:587:801C:142A:1408:A823:5655:CE05 11:38, 20 Σεπτεμβρίου 2021 (UTC)
Παράτα τους τελειωμένους. Δες τους τετελειωμένους. (Σκύλαξ)
ερωτηση
[επεξεργασία κώδικα]Γεια σας. Ο χρήστης:Papyrus ειναι παλιοτερο username σας; Και να ειναι ΔΕΝ θεωρειται παραβιαση ουτε μαριονετα απο την στιγμη που δεν τους χρησιμοποιητε ταυτοχρονα. Φιλικά 2A02:587:5456:48A9:9CDC:42:FC43:647 15:28, 21 Σεπτεμβρίου 2021 (UTC)
Ουδέποτε είχα τέτοιο λογαριασμό. Σημειώσατε ότι και παλαιότερα ο Καλογερόπουλος με αποκαλούσε "Πάπυρο", το οποίο βρήκα απλώς διασκεδαστικό.--Skylax30 (συζήτηση) 17:17, 21 Σεπτεμβρίου 2021 (UTC)
Ναι και εγώ επειδή σας αποκαλούσε πάπυρο το ρώτησα από περιέργεια. Θα σας μπέρδεψε με κάποιον άλλον. Καλό απόγευμα. 2A02:587:5456:48A9:F842:DEC7:28FA:C8AA 17:59, 21 Σεπτεμβρίου 2021 (UTC)
Φραγή
[επεξεργασία κώδικα]Δύο μήνες για πολλαπλές προσωπικές επιθέσεις (ψευτάκος, καλόγερο-πουλος κ.λπ.). Είχες χρόνο να απαντήσεις στα όσα σου καταλογίζονται, συνεπώς η εν εξελίξει διαδικασία δεν θεωρώ ότι σου επιτρέπει να υβρίζεις τους υπόλοιπους χρήστες.--Diu (συζήτηση) 21:53, 24 Σεπτεμβρίου 2021 (UTC)
Μπράβο Σκύλε για τη στάση σου. Έλλειπα στην Εσπερία για λίγες μέρες και δεν μπόρεσα να συμμετάσχω στην εκτέλεσή σου. Πέθανες αξιοπρεπέστατα. Νομίζουν πως θα αλλάξουμε με άδικες φραγές. Τι λάθος, τι πλάνη! ΘΑ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΝΙΚΗΤΕΣ. ΠΟΤΕ ΔΕ ΝΙΚΗΣΑΝ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ.
«Μητρός τε και πατρός και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερον εστίν η πατρίς και σεμνότερον και αγιώτερον και εν μείζονι μοίρα και παρά θεοίς και παρ’ ανθρώποις τοις νουν έχουσι.»--2A02:587:801C:142A:3DEE:F790:DBD0:ED2B 04:38, 25 Σεπτεμβρίου 2021 (UTC)
Ω μον ντιέ!--Skylax30 (συζήτηση) 05:58, 25 Σεπτεμβρίου 2021 (UTC)
Jacques Hamel
[επεξεργασία κώδικα]Καλησπέρα, το λήμμα που ξεκίνησες δεν διαγράφηκε, απλώς το μετακίνησα στο "Ζακ Αμέλ" που είναι κ η σωστή απόδοση του γαλλικού ονόματος. Οπότε, το δεύτερο χρονικά που δημιούργησες δεν έχει λόγο παραμονής. 🏺 ⲈⲨⲐⲨⲘⲈⲚⲎⲊ 🏛️ ⲱⲑⲏⲥⲁⲧⲉ 20:30, 12 Απριλίου 2022 (UTC)
Εντάξει, ευχαριστώ.--Skylax30 (συζήτηση) 20:31, 12 Απριλίου 2022 (UTC)
Φραγή
[επεξεργασία κώδικα]3 ημέρες για επαναλαμβανόμενη ειρωνεία και παρενόχληση.--Kalogeropoulos (συζήτηση) 08:16, 28 Απριλίου 2022 (UTC)
Η πίπα του Στάλιν
[επεξεργασία κώδικα]Με αφορμή κάποια παράπονα για "παρατυπίες" που είδα σήμερα, θυμήθηκα τη μνημειώδη εξαφάνιση της ελληνικής μετάφρασης του αγγλικού λήμματος Russian jokes από τον Καλογερόπουλο, με τη διαδικασία που μόνο αυτός γνωρίζει και που κανείς δεν μπορεί να του πει ότι είναι "παράτυπη" ή οτιδήποτε. Αυτό συνέβη το Νοέμβριο του 2021. Στο υπόλοιπο ελληνόφωνο παράλληλο σύμπαν υπάρχει τουλάχιστον ένα σχετικό βιβλίο: "Η πίπα του Στάλιν και άλλα (αντι)σοβιετικά ανέκδοτα", του Γιώργου Τσακνιά, εκδόσεις Κίχλη, 2017. Έχει και λίγες θεωρητικές σελίδες για το σοβιετικό χιούμορ. Εννοείται ότι στην αγγλόφωνη ακαδημαϊκή βιβλιογραφία υπάρχουν αρκετά άρθρα που μπορεί κανείς να βρεί στο scholar google. Καλό διάβασμα και καλή λευτεριά σύντροφοι.--Skylax30 (συζήτηση) 19:18, 20 Μαΐου 2022 (UTC)
Μια μελέτη για τη στήριξη εθνικών ιστοριών στη βικιπαίδεια
[επεξεργασία κώδικα]Bertel Teilfeldt Hansen. Offline war in the online arena: Showing that civil war leads to conflict over national history using 250,000 Wikipedia texts. 2018. Είναι κάπως δύσπεπτο αλλά περιλαμβάνει και την Ελλάδα μέσα στο ερευνητικό πεδίο. Είμαστε μέσα στις 20 πρώτες χώρες σε αναστροφές για θέματα ιστορίας και εμφυλίου, αλλά υπάρχουν και "καλύτεροι". Μας έχει περάσει ακόμα και το Αφγανιστάν και η Αλβανία, με στάθμιση ως προς τον πληθυσμό, το βιοτικό επίπεδο κτλ. Παιδιά, λόγω τιμής δεν έχω συμμετάσχει πολύ σ' αυτές τις αναστροφές. Σπάνια ασχολούμαι με τους ελληνικούς εμφυλίους. Οπότε κι αν με φράξουν για πάντα, θα παραμείνουμε για καιρό στην πρώτη εικοσάδα. Άρα η επανάσταση στο πληκτρολόγιο καλά κρατεί.--Skylax30 (συζήτηση) 18:22, 9 Αυγούστου 2022 (UTC)
Μια έρευνα για τις διαγραφές λημμάτων στην εβραϊκή β.π. Leshnick A. "Deletion discussions on Hebrew Wikipedia: Negotiating global and local ideologies". New Media & Society. January 2022. Ο συγγραφέας λέει "I demonstrate how national ideology customarily triumphs over the global, communitarian ethos of the Wikipedia project. Even when decisions are aligned with a more “global” agenda, editors still portray their choices as congruent with the national cause through strategic use of depersonalized discourses about Wikipedia’s policies. I thus argue that global, seemingly “neutral” policies can provide a discursive framework that conceals questions about the power of local ideologies."
Ισχύει και για την ελληνόφωνη β.π. αρκεί να βάλεις ένα "anti-" μπροστά από μια συγκεκριμένη λέξη.--Skylax30 (συζήτηση) 08:15, 17 Αυγούστου 2022 (UTC)
Invitation to Rejoin the Healthcare Translation Task Force
[επεξεργασία κώδικα]You have been a medical translators within Wikipedia. We have recently relaunched our efforts and invite you to join the new process. Let me know if you have questions. Best Doc James (talk · contribs · email) 12:34, 6 August 2023 (UTC)