Συζήτηση:Χρυσή Αυγή

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Αίτηση επεξεργασίας[επεξεργασία κώδικα]

1. Η πρόταση "Το περιστατικό σχολιάστηκε αρνητικά από διεθνή μέσα ενημέρωσης" πρέπει να αλλάξει σε "Η επίθεση του Κασιδιάρη σχολιάστηκε ...". Σε αντίθετη περίπτωση μπορεί να οδηγήσει στο λανθασμένο συμπέρασμα ότι η αμέσως προηγούμενη πρόταση (περί Ράικου) σχολιάστηκε αρνητικά από τον διεθνή τύπο.

2. Τυπογραφικό λάθος: "πριν τισ επαναληπτικές" -> "τις" Πατήστε ctr+f " τισ " (συμπεριλάβετε τους κενούς χαρακτήρες) για να το βρείτε γρηγορότερα.

3. Στην κατηγορία Σύμβολα προσθέστε δίπλα στην φωτο των σημαιών της ΧΑ, και μια ναζιστική σημαία ώστε να είναι εμφανείς οι ομοιότητες. Επίσης αλλάξτε την υπάρχουσα φώτο στην κατηγορία αυτή ή προσθέστε κάποια άλλη στην οποία φαίνεται πιο καθαρά το περιεχόμενο της σημαίας.--Νίκος Χριστοδήμου (συζήτηση) 06:44, 18 Σεπτεμβρίου 2016 (UTC)

Νίκο, έκανα τις 2 πρώτες αλλαγές που πρότεινες. Την τελευταία δεν την έκανα καθώς δεν θα αποτελούσε ουδέτερη συνεισφορά και θέλει πηγές για να υποστηριχτεί. Επίσης να σε ενημερώσω πως μπορείς και εσύ να συνεισφέρεις άμεσα, χωρίς να χρειάζεται να κάνεις κάποιου είδους αναφορά σε σελίδες συζήτησης. Να 'σαι καλά! ~~ uℂρЭ 0υĜe 13:18, 23 Νοεμβρίου 2016 (UTC)

Πρόλογος[επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα παιδιά. Διάβασα στον πρόλογο, του λήμματος λεπτομέρειες για θέματα τα οποία δεν αφορούν τη διαχρονική πορεία της Χρυσής Αυγής, αλλά θέματα που σχετίζονται με συγκεκριμένες χρονικές περιόδους. Ο πρόλογος υπάρχει για γενική περιληπτική παρουσίαση και όχι για προσθήκη επιμέρους λεπτομερειών συγκεκριμένων χρονικών περιόδων. Διάφορα ζητήματα που καταλογίζονται στη Χρυσή Αυγή, αναφέρονται παρακάτω σε διάφορες σχετικές θεματικές ενότητες. Ο πρόλογος υπάρχει για μια πρώτη γενική παρουσίαση και η προσθήκη λεπτομερειών που αφορά μόνο συγκεκριμένες χρονικές περιόδους, δεν αντιστοιχεί στη φιλοσοφία της πολιτικής ουδετερότητας. Γι' αυτό και αφαίρεσα τις συγκεκριμένες λεπτομέρειες από τον πρόλογο, οι οποίες στο κάτω κάτω αναφέρονται σε παρακάτω θεματικές ενότητες. ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη 109.242.101.23 (συζήτησησυνεισφορά) 09:59, 25 Οκτωβρίου 2016 (UTC).

Οι αφαιρεθείσες πληροφορίες (= οι καταγγελίες για επιθέσεις χρυσαυγιτών τη δεκαετία του 90, η καταδίκη του υπαρχηγού της ΧΑ, του Ανδρουτσόπουλου, για μια τέτοια επίθεση και η αναστολή λειτουργίας της οργάνωσης μετά τη σύλληψή του) δεν είναι λεπτομέρεις, αλλά τα κομβικά σημεία στην πορεία της οργάνωσης τα χρόνια αυτά. Καθώς η εισαγωγή του λήμματος πρέπει να αποτελεί περίληψη του κειμένου που ακολουθεί και επειδή στην παρούσα μορφή της εισαγωγής δεν υπάρχει τίποτα που να αναφέρεται στις ενότητες αυτές, επαναφέρω τα όσα είχαν αφαιρεθεί. Ασμοδαίος (συζήτηση) 17:48, 8 Απριλίου 2017 (UTC)
Κάθε κόμμα έχει διάφορες πτυχές που συσχετίζονται με ιστορική πορεία του. Για το ΚΚΕ πχ υπάρχει ο εμφύλιος, για την ΝΔ η υπόθεση Τεμπονέρα, για το ΠΑΣΟΚ το σκάνδαλο Κοσκωτά κοκ. Δεν αναφέρονται στην περίληψη οι πτυχές που συσχετίζονται με την ιστορία τους, όσο σημαντικές και να 'ναι. Στον πρόλογο γίνεται μια γενική περίληψη. Η επισήμανση συγκεκριμένων πτυχών, στις οποίες είχε δωθεί έμφαση απο την πολιτική ζωή ή την επικαιρότητα δεν είναι στοιχείο για την περίληψη σε ένα αντικειμενικό νήμα. Inspirduser (συζήτηση) 11:03, 31 Οκτωβρίου 2017 (UTC)
Αντικειμενικό νήμα είναι δηλαδή η απόκρυψη - αποσιώπησή τους; --Ttzavarasσυζήτηση 11:11, 31 Οκτωβρίου 2017 (UTC)
Δεν πρόκειται για απόκρυψη, αποσιώπηση ή οτιδήποτε. Ότι αφορά το κόμμα αναφέρεται εκτενώς στην παρουσίαση που ακολουθεί, ακόμη και σε καθαυτού θεματικές ενότητες που έχουνε δημιουργηθεί. Το να χρησιμποποιούνται επιλεκτικά στον πρόλογο κάποιες αρνητικές αναφορές που συσχετίζονται με την ιστορία του, δεν είναι αντικειμενική παρουσίαση προλόγου. Ο πρόλογος για ένα κόμμα είναι 2 πράγματα για την ίδρυση, τις πεποιθήσεις και την λειτουργία του στο σήμερα. Όλα τα υπόλοιπα αναφέρονται στην ευρύτερη παρουσίαση. Inspirduser (συζήτηση) 22:53, 1 Νοεμβρίου 2017 (UTC)
Πρόκειται περι απόκρυψης ή υποτίμησης της σημασίας των, αφου σε ενα μεγάλο λήμμα, πολλές φορές διαβάζεται μονο ο πρόλογος. Στον πρόλογο να γράφονται περιληπτικά τα όσα αναπτύσσονται στο υπόλοιπο λήμμα - καλά ή κακά. Θα ήθελα να σε ρωτήσω που ακριβώς διάβασες πως ο πρόλογος για ένα κόμμα είναι 2 πράγματα για την ίδρυση, τις πεποιθήσεις και την λειτουργία του στο σήμερα. Το βρήκες σε καμια σελίδα πολιτικής ή οδηγίας της ΒΠ; Τζερόνυμο-opinion is free but facts are sacred (συζήτηση) 05:57, 2 Νοεμβρίου 2017 (UTC)

17 οι βουλευτές της ΧΑ, οχι 18[επεξεργασία κώδικα]

Εφυγε ενας Εθνικιστής/ναζί βουλευτής από την Πελ/νησο, ο Κουκούτσης, ο οποίος δεν παρέδωσε την έδρα. Τζερόνυμο-opinion is free but facts are sacred (συζήτηση) 16:42, 27 Μαΐου 2017 (UTC)

Κλείδωμα[επεξεργασία κώδικα]

Μήπως να κλειδωνόταν το θέμα; -GeoTrou (συζήτηση) 22:22, 26 Ιουλίου 2017 (UTC)

Αποχώρησεις απο περιφέρειες;[επεξεργασία κώδικα]

Το infobox λέει πως η ΧΑ εχει 26 εκλεγμένους στις περιφέριες, όμως φαινεται οτι αποχωρουν στελέχη στα μουλωχτά. Μετρώ 19 μόνο στις εικονες απο το jail golden dawn, ενώ στην ιστοσελίδα τους ειναι περισσότεροι απο 26 Τζερόνυμο-opinion is free but facts are sacred (συζήτηση) 22:41, 1 Δεκεμβρίου 2017 (UTC)

συνέντευξη Γιαννόπουλου[επεξεργασία κώδικα]

http://mavroskrinos.blogspot.com/2014/07/blog-post_2.html Κάτι αναφέρει εδώ ο Γιαννόπουλος. Όποιος μπορεί να το προσθέσει.

Το δίκοππα ως πρώτο σήμα της οργάνωσης[επεξεργασία κώδικα]

https://i.imgur.com/Qrsckj2.jpg* https://i.imgur.com/bSJQDzx.jpg

είχαν και άλλα δευτερεύοντα*, το δίκοππα ήταν το βασικό

Ενότητα "Βία μελών της Χρυσής Αυγής"[επεξεργασία κώδικα]

Μήπως να δημιουργηθεί ξεχωριστό λήμμα και να μπει ένα λινκ μέσα στο λήμμα της ΧΑ; Έχει αρχίσει να μεγαλώνει πολύ σε όγκο. Εκεί θα μπορούσε να φτιαχτεί και πινακάκι.
Okranas (συζήτηση) 15:15, 26 Σεπτεμβρίου 2018 (UTC)

Συμφωνώ, αν και η τόσο λεπτομερής παρουσίαση θεωρώ ότι αγγίζει τα όρια της ειδησεογραφίας. Αν θέλεις -επειδή βλέπω ότι ασχολείσαι- μπορείς να δημιουργήσεις και το λήμμα "Δίκη της Χρυσής Αυγής", οπότε ένας μεγάλος όγκος πληροφοριών να μεταφερθεί εκεί.Hellas2018 (συζήτηση) 15:32, 26 Σεπτεμβρίου 2018 (UTC)

Πράγματι, μια άλλη λύση θα ήταν όντως να γραφτούν συνοπτικότερα, αφού μάλιστα υπάρχουν και οι πηγές που εξηγούν τα γεγονότα. Επίσης, οι πίνακες δεν πρέπει να αντικαθιστούν το κανονικό κείμενο. --cubic[*]star 19:57, 26 Σεπτεμβρίου 2018 (UTC)

Για τα περισσότερα από αυτά δεν υπάρχουν κυρίως λήμματα, γι' αυτό αναφέρονται κάποιες λεπτομέρειες για περαιτέρω κατανόηση. Μάλιστα λείπουν ακόμα μερικά περιστατικά, συνεπώς ο όγκος θα αυξηθεί κι άλλο. Ο πίνακας μπορεί να μπει συμπληρωματικά ως σύνοψη.
Okranas (συζήτηση) 20:28, 26 Σεπτεμβρίου 2018 (UTC)

Το λήμμα έχει μεγαλώσει αρκετά και είναι σχετικά δύσκολο να διαβαστεί. Επομένως θα ήταν καλύτερο να αφαιρεθεί περιεχόμενο και να μεταφερθεί σε άλλα λήμματα εφόσον, βέβαια, αυτά υπάρχουν. Ίσως, δε, κάποια πράγματα πρέπει να περιγραφούν πιο συνοπτικά.--Diu (συζήτηση) 21:54, 26 Σεπτεμβρίου 2018 (UTC)

Το λήμμα "Δίκη της Χρυσής Αυγής" είναι μια καλή λύση. Βέβαια θα είναι μαραθώνια προσπάθεια, μιλάμε για 69 κατηγορούμενους, 60 δικογραφίες και 276 (ως τώρα) δικάσιμους. Ευτυχώς στο JailGoldenDawn κάνουν εκπληκτική δουλειά.
Okranas (συζήτηση) 09:08, 27 Σεπτεμβρίου 2018 (UTC)

Σχόλιο 8-10-2018[επεξεργασία κώδικα]

Κατάσταση: νέα κοινοποίηση

Δεν εχει ως ιδεολογια τον νεοναζισμο Αναφορά: 2A02:2149:8173:4200:4CF0:D04F:DE7D:4E6C 12:55, 8 Οκτωβρίου 2018 (UTC)