Συζήτηση χρήστη:Cinadon36

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
(Ανακατεύθυνση από Συζήτηση χρήστη:Τζερόνυμο)
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Holy Fireurn-3 HUAM 51178 dynmc.jpg
Αρχείο συζητήσεων
*Πρόλογος
*Κεφάλαιο Άλφα

Πρεβεζάνικα Χρονικά[επεξεργασία κώδικα]

Αγαπητέ συνβικιπαιδιστή Cinadon36, καλησπέρα,

Επιλέγω να σας γράψω στη σελίδα συζήτησής σας και όχι στη συζήτηση για το λήμμα του Χαλασμού της Πρέβεζας για να αποφευχθούν πιθανές εντάσεις σε εκείνη τη σελίδα.
Δεν σας γνωρίζω, οπότε αποφάσισα να γράψω στον πληθυντικό.
Θα χαιρόμουν πολύ εάν μπορούσαμε να μιλούσαμε πρόσωπο με πρόσωπο. Ελπίζω να γίνει κάποια στιγμή στο μέλλον.

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σας ότι οι παραπομπές του λήμματος είναι προχειρογραμμένες, με τον τρόπο που έγραφε ο συγκεκριμένος λημματογράφος.
Βέβαια, οι παραπομπές στη ΒΠαίδειά μας, θέλουν γενικά βελτιώσεις.

Στην πρότασή σας, αναφέρατε ότι τα Πρεβεζάνικα Χρονικά «δεν εινια peer-reviewed journal αφενώς, και αφεταίρου καθώς υπάγεται στην Δημοτική Βιβλιοθήκη (και αρα στην Δημοτική Αρχή) δεν ειναι και τόσο ανεξάρτητο».
Θέλω να σας πω ότι τα Πρεβεζάνικα Χρονικά διευθύνονται από Συντακτική Επιτροπή. Μέλη της είναι, ανεξάρτητοι από τον Δήμο Πρέβεζας, επιστήμονες ιστορικοί, αρχαιολόγοι, φιλόλογοι, κλπ.
Οι υπό ένταξη εργασίες/άρθρα καταθέτονται στη Δημοτική Βιβλιoθήκη Πρέβεζας και αξιολογούνται από τη Συντακτική Επιτροπή του Περιοδικού πριν δημοσιευθούν. Τα εγκριθέντα προς δημοσίευση άρθρα επιμελούνται από επαγγελματία επιμελητή εκδόσεων πριν καταλήξουν στον τόμο.
Ως εκ τούτων, τα Πρεβεζάνικα Χρονικά είναι peer reviewed journal, όπως τα ονομάζετε, και είναι απόλυτα ανεξάρτητα. Η Δημοτική Αρχή (Ο Δήμος Πρέβεζας) εγκρίνει και πληρώνει μόνο το κόστος της έκδοσης. Τίποτε παραπάνω.
Κατανοώ, εν μέρει, τις θέσεις που εκφράσατε στην παραπάνω σελίδα για τα Πρεβεζάνικα Χρονικά, εφόσον δεν γνωρίζατε τα γεγονότα που προανέφερα. Σας παρακαλώ, όμως, τώρα που τα γνωρίζετε, να μην υποτιμάτε το συγκεκριμένο περιοδικό.

Στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία σε σχέση με το περιοδικό.

Με πολλούς βικιπαιδικούς χαιρετισμούς
Actia Nicopolis (συζήτηση) 18:54, 6 Μαΐου 2019 (UTC)

Γειά σου βικιφίλε @Actia Nicopolis:, και εγώ επιθυμώ να μιλάμε στον ενικό. Πριν σας απαντήσω για το peer-reviewed, θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ορισμένα βασικά πράγματα:

  • Το να έχει λήμμα ενα περιοδικό, ιδρυμα, πρόσωπο στην ΒΠ, δεν είναι ένδειξη "αξιοσύνης". Αρκετοί κάνουν αυτό το συχνό λάθος.
  • Οι παραπομπές του λήμματος, είναι άσχετες με την συζήτηση για το λήμμα. Εγώ σχολίασα τις παραπομπές που αναφέρανε άλλοι πως τεκμηριώνει εγκυκλοπαιδικότητα.

Τώρα, για το αν είναι peer-reviewed. Συγχωρέστε με που αμφιβάλλω για τα λεγόμενα σας, αλλά αν δεν τοποθετήσουμε το δάκτυλο επι των τυπων των ηλων, δεν πιστεύω. Αφενώς ένα περιοριδκό δεν χαρακτηρίζεται peer-reviewed journal α)υπαρχει συντακτική επιτροπή ή β)επαγγελματίας επιμελητης εκδόσεων. Ολα τα περιοδικά εχουν τέτοιες επιτροπές/επαγγελματίες. Για να πειστώ οτι ειναι PRJ, θα πρέπει να μου παρουσιάσετε ενα λινκ προς μια database η οποία να χαρακτηρίζει το περιοδικό ως τέτοιο. Δλδ απαιτείται μια τρίτη ανεξάρτητη πηγή που να τεκμηριώνει οτι το συγκεκριμένο περιοδικό είναι PRJ.

Τα όσα γράφω δεν έχουν σκοπό να μειώσουν την αξία του περιοδικού. Ειναι σχεδόν αδύνατο για μια μικρή περιφερειακη πολή όπως την Πρέβεζα να έχει βιβλιοθήκη που εκδίδει τέτοιο περιοδικό. Σε ευχαριστώ πάντως που επικοινώνησες μαζί μου. Θα χαρώ να συνεχίσουμε την κουβέντα μας αν θέλετε.

Μια άσχετη ερώτηση: Το γκρι φοντο σας εμποδίζει να διαβάζετε το κείμενο; Ρωτώ γιατί τώρα το πρόσθεσα και εχω αμφιβολίες. Σε χαιρετώ. Cinadon36 19:19, 6 Μαΐου 2019 (UTC)


Αγαπητέ συνβικιπαιδιστή Cinadon36, καλησπέρα,
Στο:"*Το να έχει λήμμα ενα περιοδικό, ιδρυμα, πρόσωπο στην ΒΠ, δεν είναι ένδειξη "αξιοσύνης". Αρκετοί κάνουν αυτό το συχνό λάθος." Συμφωνώ απόλυτα.
Η "αξιοσύνη" ενός περιοδικού κτίζεται από το ίδιο το περιοδικό στη διάρκεια της πορείας του και δημιουργείται από την ανταπόκριση της ακαδημαϊκής κοινότητας και του αναγνωστικού κοινού. Δεν είμαστε, δυστυχώς ακόμη, ως Βικιπαίδεια σε θέση να ορίζουμε την "αξιοσύνη" ενός περιοδικού. Εύχομαι κάποια στιγμή στο μέλλον να κάνουμε τη Βικιπαίδεια τόσο αξιόπιστη, ώστε να λένε ότι "αφού το λέει η Βικιπαίδεια, είναι αξία." Ας δουλέψουμε προς αυτήν την κατεύθυνση!
Σύμφωνα με τα όσα ορίζουν οι οδηγίες της Βικιπαίδειας, "αξιόπιστες πηγές μπορούν να είναι υλικό δημοσιευμένο με αξιόπιστη εκδοτική διαδικασία, ..." Θα ήταν τραγικό εάν ο καθένας μας αποφάσιζε τι είναι αξιόπιστη πηγή. Τα Πρεβεζάνικα Χρονικά είναι, βάση των οδηγιών της Βικιπαίδειας, αξιόπιστη πηγή. Τα υπόλοιπα δεν αφορούν τη Βικιπαίδεια.
Σε διαβεβαιώ, πάντως, ότι είναι βέβαιο ότι μια μικρή περιφερειακή πόλη, όπως η Πρέβεζα, έχει Βιβλιοθήκη και μάλιστα Δημοτική (που τη δημιούργησε ένας πανάξιος κουμουνιστής δήμαρχος (εννοώ μέλος του Κ.Κ.Ε.) που έμεινε δήμαρχος για δώδεκα χρόνια) που εκδίδει ένα περιοδικό, επιστημονικού επιπέδου που ονομάζεται Πρεβεζάνικα Χρονικά. Καταλαβαίνω ότι αυτό μπορεί να ακούγεται περίεργο για τα Ελληνικά δεδομένα, αλλά ξέρεις ότι πάντα υπάρχουν και εξαιρέσεις.
Τα peer reviewed journals δεν υπάρχουν σε κάποια βάση δεδομένων ή λίστα κάποιου ακαδημαϊκού φορέα στην Ελλάδα. Αυτό συμβαίνει σε άλλες χώρες που έχουν αναπτύξει τέτοιες βάσεις δεδομένων. Εδώ στην Ελλάδα, κάθε περιοδικό που έχει Συντακτική Επιτροπή και ακολουθεί αξιόπιστες εκδοτικές διαδικασίες θεωρείται κατάλληλο για επιστημονικές παραπομπές. Δεν είναι αλήθεια ότι "όλα τα περιοδικά έχουν τέτοιες επιτροπές και επιμελητές". Μπορώ να σου αναφέρω πολλές δεκάδες περιοδικών που δεν έχουν Συντακτικές Επιτροπές. Μπορώ, επίσης, να αναφέρω μερικές δεκάδες περιοδικών που έχουν Συντακτικές Επιτροπές και εκδοτικές διαδικασίες, και θεωρούνται επιστημονικές πηγές.
Πάντα στη διάθεσή σου για περαιτέρω συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων.
Το φόντο είναι μια χαρά. Διαβάζεται τέλεια.
Καλό ξημέρωμα
Actia Nicopolis (συζήτηση) 21:43, 6 Μαΐου 2019 (UTC)

Βοήθεια[επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα. Ήθελα απλά να συ εκφράσω την υποστήριξή μου για τη δημιουργία λημμάτων ιστορίας και ιστορίας των θρησκειών αν το επιθυμείς. Με ενδιαφέρουν ιδιαίτερα οι καταβολές του Ισλάμ και του Χριστιανισμο΄και η ιστορικότητα των "σκοτεινών" χρόνων τους προτού γίνουν επίσημες θρησκείες. Επειδή βλέπω ότι σε πολλά συμπίπτουμε, κρίνοντας και την επίθεση εναντίον σου σε πολλές συνεισφορές σου, θα χαιρόμουν να βοηθήσω συνεργατικά στη δημιουργία τέτοιων λημμάτων. Επίσης σκοπεύω να ξεκινήσω μια διαδικασία επαναξιολόγησης των προβεβλημένων και όσα δεν πληρούν κριτήρια να αφαιρεθούν, όπως έγινε με τον Μυκηναϊκό Πολιτισμό και τον ΜΕταξά. Χαιρετισμούς!!!Soccererer (συζήτηση) 00:08, 16 Μαΐου 2019 (UTC)

Γεια σου φίλε! Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια! Όσο αφορα τα θέματα ιστορικότητας των θρησκειών,τα θεωρώ πολύ ενδιαφέροντα. Θα χαρώ να συνεργαστούμε για την δημιουργεία ποιοτικών λημμάτων στον συγκεκριμένο τομέα. Αλλωστε, η ΒΠ ειναι ενα μεγάλο συνεργατικό εγχείρημα. Εχεις υπόψιν σου μερικα λήμματα τα οποια μπορουμε να δουλέψουμε; Οσο αφορά την επαναξιολόγηση των προβεβλημένων...αρκετά απο αυτά εχουν σημαντικά προβλήματα. Cinadon36 06:52, 16 Μαΐου 2019 (UTC)

Πλαστήρας[επεξεργασία κώδικα]

Εδώ, ακόμη και πηγή να είχε και παραπομπή και πάλι, εκτιμώ, πως δεν θα μπορούσε να παραμείνει καθώς πρόκειται ξεκάθαρα για πρωτογενή πηγή, η οποία, μάλιστα, δεν ήταν απλώς σύγχρονος του Πλαστήρα, αλλά και προϋστάμενός του, δλδ. κοινώς είχαν μεταξύ τους επαγγελματική σχέση με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται ως προς την αντικειμενικότητα της κρίσης αυτής... --Fleur de lys (or).svg Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 08:56, 18 Μαΐου 2019 (UTC)

Έχεις απόλυτο δικαιο Glorious 93, όμως εγραψα το κύριοτερο αίτιο, το οποίο ο συγκεκριμένος χρηστης φαινεται να αγνοεί. Μετά θα πάμε και στις πρωτογενεις, τριτογενεις πηγές, ανεξάρτητες ή όχι. Ας ξεκινήσει όμως να αναφέρει τις πηγές και θα είναι ενα μικρό βήμα προς τα μπρος. Υπάρχουν και αλλο σιγουρα. Cinadon36 09:05, 18 Μαΐου 2019 (UTC)

Ευχαριστήριο[επεξεργασία κώδικα]

Το άρθρο από το Columbia Journalism Review είναι εξαιρετικό! Ευχαριστώ για την αναφορά, ήδη το χρησιμοποίησα και σε άλλα λήμματα. Glucken123 (συζήτηση) 15:55, 28 Μαΐου 2019 (UTC)

Εξαιρετικο ειναι, δεν φοβάται να πει τα πράγματα ως εχουν. Εγώ σε ευχαριστώ @Glucken123:! SFriendly.svg Cinadon36 17:25, 28 Μαΐου 2019 (UTC)

Διορθωπόλεμος-φραγή[επεξεργασία κώδικα]

Μπορεις να μου πεις Geraki που ακριβώς εκανα διορθωπόλεμο; (diffs) Cinadon36 17:15, 30 Μαΐου 2019 (UTC)

  • Σημειώνεται η έλλειψη απόπειρας απάντησης, ατόπημα το διαχειριστή κατά την άποψη μου. Geraki Δεν θα γίνει ανεκτή τετοια συμπεριφορά ξανά. Cinadon36 19:29, 2 Ιουνίου 2019 (UTC)

Λήμματα μηχανών του ΟΣΕ[επεξεργασία κώδικα]

Ευχαριστώ για την κριτική σας για το λήμμα των Hellas Sprinter του ΟΣΕ, εδώ. Στο Βικιπαίδεια:Κριτική λημμάτων, πρόσθεσα κάποια λήμματα τα οποία επεξεργάστηκα. Συγκεκριμένα, αφαίρεσα ότι θεωρούταν μη-αξιόπιστο. Αλλά πέρασε περίπου μία βδομάδα, και δεν έλαβα κάποια κριτική. Μήπως θα μπορούσατε να κάνετε κριτική στα λήμματα αυτά; Ευχαριστώ.JTE Dimandix (συζήτηση) 15:42, 25 Ιουλίου 2019 (UTC)

Ανακριβή στοιχεία, παραβίαση προσωπικών δεδομένων[επεξεργασία κώδικα]

Cynadon καλησπέρα θα πρέπει να γνωρίζεις ότι δημιούργησες την σελίδα "Κωνσταντίνα Αδάμου", βουλευτή Β΄Θεσσαλονίκης, χρησιμοποιώντας λανθασμένα και ανακριβή στοιχεία, χωρίς να πάρεις σχετική άδεια από την ίδια ή από το γραφείο της.Κατόπιν δικής μου καλοπροαίρετης επεξεργασίας και διόρθωσης της σελίδας με πληροφορίες που έλαβα από την ίδια την κ.Αδάμου, βουλευτή του ελληνικού κοινοβουλίου, καθώς είμαι συνεργάτης της, διέγραψες όλες τις διορθώσεις και ξανανέβασες τις λανθασμένες και ανακριβείς πληροφορίες.

Πρόκειται για παραβίαση προσωπικών δεδομένων βουλευτή και ενδεχομένως σκόπιμη διάδοση ανακριβειών με σκοπό την υποβάθμιση της εικόνας της κ.Αδάμου. Για να μην προβούμε άμεσα σε νομικές διαδικασίες παρακαλώ πολύ να διαγράψεις άμεσα το λήμμα/σελίδα "Κωνσταντίνα Αδάμου". Την σελίδα στην Βικιπαίδεια θα αναλάβουν οι επίσημοι σηνεργάτες της.

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων. Johnlillie36 (συζήτηση) 13:06, 26 Ιουλίου 2019 (UTC)

  • Ας συνεχίσουμε την συζητηση στο λημμα της Κ. Αδάμου. Cinadon36 13:11, 26 Ιουλίου 2019 (UTC)

Αναιρέσεις[επεξεργασία κώδικα]

Σταμάτα να τον αναιρείς. Άστα έτσι. Glucken123 (συζήτηση) 09:34, 29 Ιουλίου 2019 (UTC)

Καλησπέρα[επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα σας αγαπητέ μου κύριε. Θα θέλατε να γίνετε διαχειριστής της Ελληνικής Βικιπαίδειας; --Λάδων (συζήτηση) 15:08, 7 Αυγούστου 2019 (UTC)

Αγαπητέ Λάδων, όχι στην ελ.ΒΠ. Ευχαριστω για την ερώτηση σας.Cinadon36 15:14, 7 Αυγούστου 2019 (UTC)

Φραγή για διορθωπόλεμο[επεξεργασία κώδικα]

Έχεις φραγή για διορθωπόλεμο στα λήμματα ΕΟΚΑ και αριστερά και Συνομιλίες για επίλυση του Κυπριακού προβλήματος. Συνόψεις του τύπου: «σταματώ τον διορθωπόλεμο για να μην φραγώ. Η απαραδεκτη τακτική σου δεν θα περάσει, να το ξέρεις. Εσυ μπορει να εισαι οκ αν φραγεις, αλλά εγω οχι» και «Σταματώ τον διορθωπολεμο για να μην φραγουμε και οι δυο. Ετσι και αλλιως το λημμα θελει ξανα γράψιμο. (προς αντμιν- δεν υπαρχει λογος για φραγή καθως ο διορθοπόλεμος εχει σταματησει) Σημειωση, δεν υπαρχει εκτεταμενο προβλημα πν δικαιωματων» δείχνουν πρόθεση για παιχνίδια με τα όρια του συστήματος. Εξαιρετικό παράδειγμα η σημείωση στη μια σύνοψη που λέει ότι ο διορθοπόλεμος έχει σταματήσει ενώ συνεχίστηκε σε άλλο λήμμα... Σημειώνω ότι η από μέρους σου διόρθωση του ενός λήμματος καταδεικνύει ότι και ο ίδιος βρήκες προβληματικά σημεία οπότε δεν υπήρχε λόγος να κάνεις διορθοπόλεμο αλλά απλώς να συνεργαστείς για την διόρθωση του λήμματος. Βλέποντας ότι και σε άλλα λήμματα έχουν επισημανθεί ζητήματα σχετικά με αντιγραφή μικρών ή μεγαλύτερων κομματιών από άλλες πηγές σε κυρίως παλιότερα λήμματά σου και το έχεις παραδεχθεί εν μέρει, σε καλώ μετά τη λήξη της φραγής σου είτε να συνεργαστείς με τους χρήστες προκειμένου να διορθωθούν τα λήμματα είτε να τους επιτρέψεις να τα διορθώσουν οι ίδιοι. - geraki (συζήτηση) 17:36, 16 Αυγούστου 2019 (UTC)

Τι να πω; Ηξερα οτι θα φτάναμε με την διπλή φραγή. Ήταν ολοφάνερο, έφταιξα και για αυτο δεν ζητώ την αναιρεση της φραγής. Πάντως, δεν εχω καμιά διαθεση για παιχνιδια. Ειναι ο εκνευρισμός που προκαλει ο αλλος χρήστης ο οποίος με δηλωμένη έλλειψη καλή πίστης [1]κάνει πόλεμο στα λήμματα τα οποία εχω γράψει, προσπαθοντας να τα εργαλοιοποιήσει για να δεκτώ φραγή ή να διαγραφούνε. Ακόμη και προσωπικες επιθέσεις τις οποίες καταγγειλα στο ΣΔ.[2] Σε μια στιγμή συνειδητοποιησα οτι παρασύρθηκα και σταματησα τον διορθωπολεμο, (08:32, 16 Αυγούστου 2019 για να τον ξεκινήσει σε αλλο λήμμα μερικές ωρες αργότερα. 12:55, 16 Αυγούστου 2019‎) σε αλλο λήμμα. Θελω να συνεργαστώ για να διορθωθουν τα λήμματα, όμως ο συγκεκριμένος χρήστης μεγαλοποιεί το παραμικρό λάθος για να δημιουργεί εντυπώσεις. Εδω και ενα χρόνο, τα ιδια προβλήματα υπάρχουν συνεχώς με τον συγκεκριμένο χρήστη που με κυνηγάει. Του το είχες πει και εσυ νομίζω Geraki, και αλλος διαχειριστης να μην ασχολείται τοσο μαζί μου.[3] Ομως επιμένει. Κάπου καταντάει εκνευριστικό. Συνήθως αντέχω τις προκλήσεις, δεν αντεξα σήμερα.
Επίσης να σημειώσω το λάθος που ειχα κάνει με μικρές αντιγραφές, το οποίο παραδέχομαι, είναι διαχυτο στην ΒΠ. Ωστόσο μονο για μενα γινεται τοσο μεγαλος ντόρος. Εχω στοχοποιηθει, αλλα οκ, θα προσπαθήσω να μην εκνευρίζομαι. Στον χρονο της φραγής μου θα προσπαθησω να συγκεντρώσω τις πηγές μου.Cinadon36 18:35, 16 Αυγούστου 2019 (UTC)