Λουκ Κέιτζ

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Ο Λούκ Κέιτζ (Luke Cage, πραγματικό όνομα: Κάρλ Λούκας) γνωστός και ως Πάουερμαν ή Δυναμίτης είναι ένας φανταστικός υπερήρωας της Μάρβελ. Δημιούργημα του συγγραφέα Άρτσι Γκούντγουιν και του ζωγράφου Τζον Ρομίτα, Σρ. πρωτοεμφανίστηκε στο Luke Cage, Hero for Hire #1 (Ιούνιος 1972). Απέκτησε τις δυνάμεις του σε ένα ατύχημα που τον άφησε με αδιαπέραστο δερμα και υπεράνθρωπη δύναμη. Είναι μέλος των Εκδικητών, των Νέων Εκδικητών, των Ήρώων προς Ενοικίαση, των Τεσσάρων Φανταστικών, των Υπερασπιστών, των Ιπποτών της Μάρβελ, και των Κεραυνών.Ο Λουκ Κέτζ από τότε έχει περάσει από πολλές μορφές και μέσα, όπως κινούμενα σχέδια, βιντεοπαιχνίδια, η πιο πρόσφατη όμως, είναι η τηλεοπτική σειρά του Neftlix Τζέσικα Τζόουνς (Jessica Jones) κάνοντας έτσι τη πρώτη του ζωντανή εμφάνιση στη τηλεόραση. Kαι τέλος η Λούκ Κέιτζ (Luke Cage), η οποία θα προβληθεί για πρώτη φόρα στο Neftlix στις 30 Σεπτεμβρίου, με κύριο πρωταγωνιστικό ρόλο τον Μάικ Κόλτερ ως το χαρακτήρα.

Δυνάμεις και ιδιότητες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

O Λούκ Κέιτζ κατέχει υπεράνθρωπη δύναμη και αντοχή, και έχει εξαιρετικά πυκνό δέρμα και μυώδη ιστό που τον καθιστά υψηλά ανθεκτικό σε φυσικούς τραυματισμούς. Ο Κέιτζ κατέχει αυτές τις ικανότητες με αποτέλεσμα τη συμμετοχή του σε επικίνδυνα, υψηλά αμφιλεγόμενα πειράματα ενώ είναι στην φυλακή. Το πείραμα της κυτταρικής αναγέννησης έχει οχυρώσει τους διάφορους ιστούς του σώματος του Κέιτζ, χορηγώντας του ένα υψηλό βαθμό ανθεκτικότητας σε τραυματισμούς μέσω του δέρματος που είναι τόσο ισχυρό όσο το τιτάνιο και μπορεί να αντισταθεί σε υψηλές σφαίρες διαμετρήματος, πληγές οπής, διαβρωτικά, και σε ακραίες θερμοκρασίες και πιέσεις χωρίς να υφίσταται ζημία (έχει παρατηρηθεί ότι το δέρμα που είναι «σκληρό σαν ατσάλι», αλλά όταν πήγε απέναντι σε έναν αντίπαλο που επρόκειτο να τον πυροβολήσει με σφαίρες που «μπορούν να διαπεράσουν ατσάλι", που αναφέρει ότι η ατσάλινη σκληρότητα του δέρματος του είναι απλά ένα ρητό και είναι πολύ πιο σκληρή από ό,τι λένε.

Η δεύτερη έκθεσή του σε πειράματα βελτίωσαν ευρέως τη δύναμή και την αντοχή του σε τρέχοντα επίπεδα. Περιγράφεται πως είναι δυνατότερος από πριν.

Το ίδιο πείραμα που του χορήγησε υπεράνθρωπη δύναμη και αντοχή του έδωσε επίσης έναν ταχύ παράγοντα επούλωσης. Ο χρόνος ανάρρωσης του Κέιτζ από φυσικά τραύματα είναι γρηγορότερος από το κανονικό. Ωστόσο ένα κύριο μειονέκτημα, της υπεράνθρωπης αντοχής του είναι ότι όταν διατηρεί σοβαρούς τραυματισμούς πέρα από την ικανότητά του να θεραπεύει με δική του ιατρική περίθαλψη είναι δύσκολο, δεδομένου της αδυναμίας των γιατρών να ξεπεράσουν τη σκλήρυνση του δέρματος του, όπως και στις σειρές του Μυστικός Πόλεμος.

Ο Λούκ Κέιτζ είναι ένας εξαιρετικός μαχητής και ένας χαρισματικός αθλητής πριν αποκτήσει τις υπεράνθρωπες ικανότητες. Επίσης έχει σπουδάσει πολεμικές τέχνες υπό την διδασκαλία του Σιδηρογροθιά, μαθαίνοντας πώς να μοχλεύσει ένα ζευγάρι με την δύναμη του προκειμένου να αυξήσει την πολεμική αποτελεσματικότητα ενάντια σε ισχυρούς αντιπάλους.

Κατέχει μια ζακέτα που είναι ανθεκτική σαν το δέρμα του, αφού εκτέθηκε στην θεραπεία τού Δυναμίτη κατά την διάρκεια της δεύτερης έκθεσης του Κέιτζ.

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]