Κατάλογος χωρών ανά κατά κεφαλήν ΑΕΠ (Ισοτιμία Αγοραστικής Δύναμης)

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Ο κατάλογος παρουσιάζει τις χώρες του κόσμου με βάση το κατά κεφαλή Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν σε ισοτιμία αγοραστικής δύναμης (Purchasing Power Parity). Τα στοιχεία προέρχονται από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, το World Factbook και την Παγκόσμια Τράπεζα.

Όλα τα στοιχεία είναι σε διεθνή δολάρια.

Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (2021)[1] Παγκόσμια Τράπεζα (2021)[2][3] Central Intelligence Agency (2020)[4]
Θέση Χώρα/Έδαφος Διεθνή δολάρια
1 Λουξεμβούργο 131.875
2 Σιγκαπούρη 116.487
3 Δημοκρατία της Ιρλανδίας 112.463
4 Κατάρ 104.668
5 Ελβετία 78.530
6 Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα 73.575
Μακάου 71.123
7 Νορβηγία 70.825
8 Ηνωμένες Πολιτείες 69.231
9 Μπρουνέι 66.795
Χονγκ Κονγκ 66.062
10 Άγιος Μαρίνος 65.319
11 Δανία 63.946
12 Ολλανδία 62.841
13 Ταϊβάν 62.527
14 Ισλανδία 59.792
15 Αυστρία 59.692
16 Σουηδία 58.962
17 Ανδόρρα 58.383
18 Γερμανία 58.378
19 Βέλγιο 57.036
20 Αυστραλία 56.403
21 Φινλανδία 53.758
22 Μπαχρέιν 53.384
23 Καναδάς 52.985
24 Γαλλία 51.364
25 Ηνωμένο Βασίλειο 50.388
26 Μάλτα 49.560
27 Σαουδική Αραβία 49.386
28 Νότια Κορέα 48.578
29 Νέα Ζηλανδία 46.585
30 Ιταλία 46.161
31 Ισραήλ 45.750
32 Κύπρος 45.034
33 Κουβέιτ 45.009
34 Ιαπωνία 44.739
35 Σλοβενία 44.067
36 Τσεχία 43.837
37 Λιθουανία 42.944
38 Εσθονία 42.050
39 Ισπανία 41.839
Πουέρτο Ρίκο 37.969
40 Πολωνία 37.786
41 Ουγγαρία 37.128
42 Πορτογαλία 36.844
43 Μπαχάμες 36.151
44 Σλοβακία 35.463
45 Τουρκία 34.755
46 Λετονία 34.707
47 Ρουμανία 33.715
48 Κροατία 32.943
49 Ομάν 32.347
50 Ελλάδα 32.218
51 Παναμάς 32.003
52 Σεϋχέλλες 32.000
53 Ρωσία 30.850
54 Μαλαισία 29.686
55 Καζακστάν 28.387
56 Τρινιντάντ και Τομπάγκο 26.802
57 Χιλή 26.713
58 Μαλδίβες 26.270
59 Βουλγαρία 25.914
60 Γουιάνα 24.526
61 Ουρουγουάη 24.233
62 Άγιος Χριστόφορος και Νέβις 23.857
63 Αργεντινή 23.597
64 Μαυροβούνιο 22.566
65 Κόστα Ρίκα 22.523
66 Μαυρίκιος 22.195
67 Λευκορωσία 21.690
68 Σερβία 21.637
69 Δομινικανή Δημοκρατία 21.583
70 Μεξικό 20.676
71 Αντίγκουα και Μπαρμπούντα 19.621
72 Κίνα 19.260
73 Ταϊλάνδη 19.210
 Κόσμος[5] 18.330
74 Βόρεια Μακεδονία 17.986
75 Μποτσουάνα 17.761
76 Τουρκμενιστάν 17.721
77 Ισημερινή Γουινέα 17.412
78 Ιράν 16.908
79 Γεωργία 16.906
80 Λιβύη 16.848
81 Γρενάδα 16.705
82 Γκαμπόν 16.550
83 Κολομβία 16.387
84 Σουρινάμ 16.178
85 Βραζιλία 16.161
86 Βοσνία και Ερζεγοβίνη 16.010
87 Αλβανία 15.999
88 Αζερμπαϊτζάν 15.882
89 Μολδαβία 15.406
90 Μπαρμπάντος 14.768
91 Αρμενία 14.661
92 Νότια Αφρική 14.396
93 Ουκρανία 14.325
94 Αγία Λουκία 14.255
95 Σρι Λάνκα 14.190
96 Άγιος Βικέντιος και Γρεναδίνες 13.910
97 Περού 13.879
98 Παραγουάη 13.722
99 Αίγυπτος 13.530
100 Ινδονησία 13.099
101 Δομινίκα 12.835
Κοσσυφοπέδιο 12.833
102 Μογγολία 12.530
103 Αλγερία 12.110
104 Φίτζι 12.048
105 Λίβανος 12.035 (2020)
106 Παλάου 11.999
107 Μπουτάν 11.802
108 Ισημερινός 11.748
109 Βιετνάμ 11.534
110 Τυνησία 11.424
111 Ιορδανία 10.933
112 Τζαμάικα 10.850
113 Ιράκ 10.702
114 Ναουρού 10.221
115 Ναμίμπια 9.738
116 Ελ Σαλβαδόρ 9.714
117 Εσουατίνι 9.701
118 Φιλιππίνες 9.175
119 Γουατεμάλα 9.154
120 Βολιβία 9.056
121 Ουζμπεκιστάν 8.585
122 Μαρόκο 8.497
123 Λάος 8.489
124 Ινδία 7.341
125 Πράσινο Ακρωτήριο 7.005
126 Ανγκόλα 6.925
127 Μπελίζ 6.515
128 Τόνγκα 6.482
129 Νικαράγουα 6.477
130 Μαυριτανία 6.341
131 Ονδούρα 6.218
132 Γκάνα 6.194
133 Τζιμπουτί 6.175
134 Πακιστάν 5.973
135 Μπανγκλαντές 5.900
136 Κράτος της Παλαιστίνης 5.782
137 Ακτή Ελεφαντοστού 5.781
138 Σαμόα 5.622
139 Κένυα 5.520
140 Νιγηρία 5.459
141 Βενεζουέλα 5.381
142 Τουβαλού 5.318
143 Κιργιστάν 5.298
144 Καμπότζη 4.967
145 Μιανμάρ 4.450
146 Σάο Τομέ και Πρίνσιπε 4.412
147 Τατζικιστάν 4.329
148 Δημοκρατία του Κονγκό 4.312
149 Σουδάν 4.275
150 Νεπάλ 4.211
151 Καμερούν 4.070
152 Ανατολικό Τιμόρ 4.053
153 Παπούα Νέα Γουινέα 3.941
154 Νήσοι Μάρσαλ 3.898
155 Μπενίν 3.778
156 Σενεγάλη 3.767
157 Ζάμπια 3.549
158 Ομόσπονδες Πολιτείες της Μικρονησίας 3.459
159 Κομόρες 3.162
160 Αιθιοπία 3.137
161 Τανζανία 3.104
162 Αϊτή 3.032
163 Λεσότο 2.803
164 Γουινέα 2.789
165 Ουγκάντα 2.736
166 Βανουάτου 2.716
167 Γουινέα-Μπισάου 2.581
168 Ρουάντα 2.540
169 Μπουρκίνα Φάσο 2.463
170 Αφγανιστάν 2.456 (2020)
171 Μάλι 2.447
172 Γκάμπια 2.428
173 Νήσοι Σολομώντα 2.389
174 Τόγκο 2.373
175 Ζιμπάμπουε 2.343
176 Κιριμπάτι 2.035
177 Υεμένη 1.977
178 Ερυθραία 1.921
179 Σιέρα Λεόνε 1.818
180 Λιβερία 1.642
181 Μαδαγασκάρη 1.631
182 Τσαντ 1.598
183 Μαλάουι 1.511
184 Μοζαμβίκη 1.341
185 Νίγηρας 1.310
186 Σομαλία 1.241
187 Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό 1.201
188 Κεντροαφρικανική Δημοκρατία 1.021
189 Νότιο Σουδάν 843
190 Μπουρούντι 800
191 Συρία ΜΔ
Θέση Χώρα/Έδαφος Διεθνή δολάρια
1 Λουξεμβούργο 134.754
2 Σιγκαπούρη 116.487
3 Δημοκρατία της Ιρλανδίας 106.456
4 Κατάρ 93.521
5 Νορβηγία 79.201
6 Ελβετία 77.324
Μακάου 73.802
7 Ηνωμένες Πολιτείες 69.288
8 Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα 66.766
9 Μπρουνέι 66.620
Χονγκ Κονγκ 65.973
10 Δανία 64.651
11 Ολλανδία 63.767
12 Άγιος Μαρίνος 59.572
13 Σουηδία 59.324
14 Βέλγιο 58.931
15 Αυστρία 58.428
16 Γερμανία 57.928
17 Ισλανδία 57.646
18 Αυστραλία 55.807
19 Φινλανδία 55.007
20 Καναδάς 52.085
21 Γαλλία 50.729
22 Ηνωμένο Βασίλειο 49.675
23 Σαουδική Αραβία 49.551
24 Μάλτα 47.715
25 Κουβέιτ 47.303
26 Νότια Κορέα 46.919
27 Νέα Ζηλανδία 46.420
28 Ιταλία 45.936
29 Μπαχρέιν 45.411
30 Τσεχία 44.261
31 Ισραήλ 43.722
32 Σλοβενία 43.625
33 Ιαπωνία 42.940
34 Λιθουανία 42.665
35 Κύπρος 42.556
36 Εσθονία 42.192
37 Ισπανία 40.775
38 Πολωνία 37.503
39 Ουγγαρία 36.753
40 Πορτογαλία 35.888
41 Ρουμανία 35.414
42 Λετονία 34.469
Πουέρτο Ρίκο 34.334
43 Μπαχάμες 34.108
44 Κροατία 33.801
45 Σλοβακία 33.010
46 Ρωσία 32.803
47 Παναμάς 31.680
48 Ελλάδα 31.295
49 Ομάν 31.118
50 Τουρκία 30.472
51 Σεϋχέλλες 29.838
52 Μαλαισία 29.617
53 Χιλή 29.104
54 Καζακστάν 28.600
55 Τρινιντάντ και Τομπάγκο 26.868
56 Βουλγαρία 26.705
57 Άγιος Χριστόφορος και Νέβις 26.256
58 Ουρουγουάη 24.626
59 Γουιάνα 24.494
60 Αργεντινή 23.627
61 Κόστα Ρίκα 23.387
62 Λιβύη 23.357
63 Μαυροβούνιο 22.795
64 Μαυρίκιος 22.240
65 Λευκορωσία 21.699
66 Σερβία 21.432
67 Δομινικανή Δημοκρατία 20.769
68 Μεξικό 20.037
69 Αντίγκουα και Μπαρμπούντα 19.838
70 Κίνα 19.338
71 Ταϊλάνδη 19.210
 Κόσμος 18.722
72 Μαλδίβες 18.232
73 Ισημερινή Γουινέα 18.127
74 Βόρεια Μακεδονία 17.918
75 Μποτσουάνα 17.604
76 Βενεζουέλα 17.528
77 Γεωργία 16.997
78 Κολομβία 16.894
79 Βοσνία και Ερζεγοβίνη 16.847
80 Γρενάδα 16.680
81 Σουρινάμ 16.676
82 Παλάου 16.319
83 Τουρκμενιστάν 16.194
84 Βραζιλία 16.056
85 Αζερμπαϊτζάν 15.843
86 Ιράν 15.791
87 Αλβανία 15.646
88 Μολδαβία 15.637
89 Γκαμπόν 15.598
90 Ναουρού 15.103
91 Μπαρμπάντος 14.817
92 Αρμενία 14.630
93 Νότια Αφρική 14.420
94 Ουκρανία 14.220
95 Σρι Λάνκα 14.127
96 Αγία Λουκία 14.051
97 Άγιος Βικέντιος και Γρεναδίνες 14.021
98 Παραγουάη 13.976
99 Περού 13.895
100 Αίγυπτος 13.316
101 Ινδονησία 12.904
102 Μογγολία 12.863
Κοσσυφοπέδιο 12.721
103 Φίτζι 12.060
104 Αλγερία 12.038
105 Δομινίκα 11.974
106 Ισημερινός 11.661
107 Τυνησία 11.595
108 Βιετνάμ 11.553
109 Μπουτάν 11.129
110 Ιορδανία 10.952
111 Λίβανος 10.691
112 Ιράκ 10.409
113 Τζαμάικα 10.026
114 Εσουατίνι 9.816
115 Ναμίμπια 9.805
116 Γουατεμάλα 9.769
117 Ελ Σαλβαδόρ 9.669
118 Φιλιππίνες 9.120
119 Βολιβία 9.030
120 Λάος 8.674
121 Ουζμπεκιστάν 8.497
122 Μαρόκο 8.144
123 Ινδία 7.334
124 Πράσινο Ακρωτήριο 7.028
125 Μπελίζ 6.922
126 Τόνγκα 6.694
127 Μπανγκλαντές 6.613
128 Ανγκόλα 6.581
129 Σαμόα 6.420
130 Νικαράγουα 6.332
131 Ονδούρα 6.253
132 Κράτος της Παλαιστίνης 6.200
133 Γκάνα 6.178
134 Ακτή Ελεφαντοστού 5.940
135 Τζιμπουτί 5.926
136 Πακιστάν 5.878
137 Μαυριτανία 5.592
138 Νιγηρία 5.459
139 Κιργιστάν 5.288
140 Τουβαλού 5.082
141 Κένυα 5.024
142 Καμπότζη 4.683
143 Σάο Τομέ και Πρίνσιπε 4.446
144 Παπούα Νέα Γουινέα 4.445
145 Ανατολικό Τιμόρ 4.418
146 Μιανμάρ 4.345
147 Τατζικιστάν 4.288
148 Νεπάλ 4.261
149 Σουδάν 4.217
150 Νήσοι Μάρσαλ 4.182
151 Καμερούν 4.065
152 Μπενίν 3.789
153 Σενεγάλη 3.769
154 Υεμένη 3.689
155 Ζάμπια 3.624
156 Δημοκρατία του Κονγκό 3.617
157 Ομόσπονδες Πολιτείες της Μικρονησίας 3.544
158 Κομόρες 3.284
159 Αϊτή 3.127
160 Βανουάτου 3.105
161 Τανζανία 2.933
162 Γουινέα 2.879
163 Λεσότο 2.682
164 Νήσοι Σολομώντα 2.656
165 Αιθιοπία 2.600
166 Ρουάντα 2.494
167 Μπουρκίνα Φάσο 2.462
168 Μάλι 2.447
169 Ζιμπάμπουε 2.445
170 Γκάμπια 2.434
171 Ουγκάντα 2.398
172 Τόγκο 2.380
173 Κιριμπάτι 2.172
174 Αφγανιστάν 2.079
175 Γουινέα-Μπισάου 2.057
176 Σιέρα Λεόνε 1.816
177 Μαλάουι 1.658
178 Μαδαγασκάρη 1.635
179 Ερυθραία 1.625
180 Τσαντ 1.591
181 Λιβερία 1.553
182 Μοζαμβίκη 1.342
183 Νίγηρας 1.310
184 Σομαλία 1.303
185 Νότιο Σουδάν 1.235
186 Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό 1.219
187 Κεντροαφρικανική Δημοκρατία 1.021
188 Μπουρούντι 793
Θέση Χώρα/Έδαφος Διεθνή δολάρια Έτος
1 Λίχτενσταϊν 139.100 2009
2 Μονακό 115.700 2015
3 Λουξεμβούργο 110.300 2020
4 Σιγκαπούρη 93.400 2020
5 Δημοκρατία της Ιρλανδίας 89.700 2020
6 Κατάρ 85.300 2020
Νήσος του Μαν 84.600 2014
Βερμούδες 81.800 2019
Κέιμαν Νήσοι 73.600 2019
Νήσοι Φώκλαντ 70.800 2015
7 Ελβετία 68.400 2020
8 Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα 67.100 2019
9 Νορβηγία 63.600 2020
10 Μπρουνέι 62.200 2020
Γιβραλτάρ 61.700 2014
11 Άγιος Μαρίνος 60.800 2019
12 Ηνωμένες Πολιτείες 60.200 2020
Τζέρσεϊ 56.600 2016
Χονγκ Κονγκ 56.200 2020
13 Δανία 55.900 2020
Μακάου 54.800 2020
14 Ολλανδία 54.200 2020
Γκέρνσεϊ 52.500 2014
15 Ισλανδία 52.300 2020
16 Αυστρία 51.900 2020
17 Γερμανία 50.900 2020
18 Σουηδία 50.700 2020
19 Ανδόρρα 49.900 2015
20 Κουβέιτ 49.900 2019
21 Αυστραλία 48.700 2020
22 Βέλγιο 48.200 2020
23 Φινλανδία 47.300 2020
Σαιν Πιερ και Μικελόν 46.200 2006
24 Καναδάς 45.900 2020
25 Σαουδική Αραβία 44.300 2020
26 Νέα Ζηλανδία 42.400 2020
27 Νότια Κορέα 42,300 2020
28 Γαλλία 42.000 2020
Γροιλανδία 41.800 2015
29 Ηνωμένο Βασίλειο 41.600 2020
30 Ιαπωνία 41.400 2019
31 Μπαχρέιν 40.900 2020
Νήσοι Φερόες 40.000 2014
32 Μάλτα 39.200 2020
33 Ιταλία 39.000 2020
34 Τσεχία 38.300 2020
35 Ισραήλ 38.300 2020
36 Κύπρος 37.700 2020
Αρούμπα 37.500 2017
Αμερικανικές Παρθένοι Νήσοι Αμερικανικές Παρθένοι Νήσοι 37.000 2016
37 Λιθουανία 36.700 2020
38 Σλοβενία 36.500 2020
39 Ισπανία 36.200 2020
40 Εσθονία 35.600 2020
Γκουάμ 35.600 2016
Άγιος Μαρτίνος (Ολλανδία) 35.300 2018
Βρετανικές Παρθένοι Νήσοι 34.200 2017
Μοντσεράτ 34.000 2011
Πουέρτο Ρίκο 33.400 2020
41 Πολωνία 32.200 2020
42 Πορτογαλία 32.200 2020
Νέα Καληδονία 31.100 2015
43 Ουγγαρία 31.000 2020
44 Μπαχάμες 30.800 2020
45 Σλοβακία 30.300 2020
46 Λετονία 29.900 2020
47 Ρουμανία 28.800 2020
48 Τουρκία 28.400 2020
49 Ελλάδα 27.300 2020
50 Ομάν 27.300 2019
51 Κροατία 26.500 2020
52 Ρωσία 26.500 2020
53 Μαλαισία 26.400 2020
54 Παναμάς 25.400 2020
55 Καζακστάν 25.300 2020
56 Ταϊβάν 24.502 2018
Κουρασάο 24.500 2019
Βόρειες Μαριάνες Νήσοι 24.500 2016
57 Σεϋχέλλες 24.400 2020
58 Τρινιντάντ και Τομπάγκο 23.700 2020
59 Χιλή 23.300 2020
60 Άγιος Χριστόφορος και Νέβις 23.300 2020
61 Βουλγαρία 22.400 2020
62 Ουρουγουάη 21.600 2020
Νήσοι Τερκς και Κέικος 21.100 2020
63 Αργεντινή 19.700 2020
64 Κόστα Ρίκα 19.700 2020
65 Μαυρίκιος 19.500 2020
Άγιος Μαρτίνος (Γαλλία) 19.300 2005
66 Λευκορωσία 19.100 2020
67 Γουιάνα 18.700 2020
68 Μαυροβούνιο 18.300 2020
69 Σερβία 18.200 2020
70 Αντίγκουα και Μπαρμπούντα 18.000 2020
71 Μεξικό 17.900 2020
72 Παλάου 17.600 2019
73 Ταϊλάνδη 17.300 2020
74 Δομινικανή Δημοκρατία 17.000 2020
75 Ισημερινή Γουινέα 17.000 2020
Γαλλική Πολυνησία 17.000 2015
Νήσοι Κουκ 16.700 2016
76 Κίνα 16.400 2020
77 Σουρινάμ 16.100 2020
78 Μποτσουάνα 16.000 2020
79 Βόρεια Μακεδονία 15.800 2020
80 Τουρκμενιστάν 15.500 2019
81 Γρενάδα 15.100 2020
82 Γκαμπόν 14.400 2020
83 Βοσνία και Ερζεγοβίνη 14.300 2020
84 Βραζιλία 14.100 2020
85 Γεωργία 14.100 2020
86 Αζερμπαϊτζάν 13.700 2020
87 Ναουρού 13.500 2019
88 Κολομβία 13.400 2020
89 Αλβανία 13.300 2020
90 Μαλδίβες 13.000 2020
91 Μπαρμπάντος 12.900 2020
92 Αρμενία 12.600 2020
93 Σρι Λάνκα 12.500 2020
94 Ιράν 12.400 2020
95 Ουκρανία 12.400 2020
96 Κούβα 12.300 2016
97 Μολδαβία 12.300 2020
98 Παραγουάη 12.300 2020
99 Αγία Λουκία 12.300 2020
Ανγκουίλα 12.200 2008
100 Άγιος Βικέντιος και Γρεναδίνες 12.100 2020
101 Αίγυπτος 12.000 2020
102 Λίβανος 11.600 2020
103 Μογγολία 11.500 2020
104 Νότια Αφρική 11.500 2020
105 Ινδονησία 11.400 2020
106 Περού 11.300 2020
Αμερικανική Σαμόα 11.200 2016
107 Φίτζι 11.000 2020
108 Μπουτάν 10.900 2020
Κοσσυφοπέδιο 10.800 2020
109 Αλγερία 10.700 2020
110 Ισημερινός 10.300 2020
111 Λιβύη 10.300 2020
112 Δομινίκα 9.900 2020
113 Ιορδανία 9.800 2020
114 Τυνησία 9.700 2020
115 Ιράκ 9.300 2020
116 Ναμίμπια 8.900 2020
117 Τζαμάικα 8.700 2020
118 Εσουατίνι 8.400 2020
119 Γουατεμάλα 8.400 2020
120 Βιετνάμ 8.200 2020
121 Ελ Σαλβαδόρ 8.100 2020
122 Φιλιππίνες 8.000 2020
123 Βολιβία 7.900 2020
124 Λάος 7.800 2020
Αγία Ελένη 7.800 2010
125 Βενεζουέλα 7.400 2018
126 Ουζμπεκιστάν 7.000 2020
127 Μαρόκο 6.900 2020
128 Τόνγκα 6.400 2020
129 Σαμόα 6.300 2020
130 Ανγκόλα 6.200 2020
131 Μπελίζ 6.100 2020
132 Ινδία 6.100 2020
Τοκελάου 6.004 2017
133 Πράσινο Ακρωτήριο 6.000 2020
134 Νιούε 5.800 2003
135 Τζιμπουτί 5.500 2020
136 Γκάνα 5.300 2020
137 Νικαράγουα 5.300 2020
138 Ακτή Ελεφαντοστού 5.200 2020
139 Ονδούρα 5.100 2020
140 Μαυριτανία 5.000 2020
141 Νιγηρία 4.900 2020
142 Μπανγκλαντές 4.800 2020
143 Κιργιστάν 4.700 2020
144 Πακιστάν 4.600 2020
145 Μιανμάρ 4.500 2020
146 Τουβαλού 4.400 2020
147 Καμπότζη 4.200 2020
148 Κένυα 4.200 2020
149 Παπούα Νέα Γουινέα 4.100 2020
150 Σάο Τομέ και Πρίνσιπε 4.100 2020
151 Νήσοι Μάρσαλ 4.000 2019
152 Σουδάν 4.000 2020
153 Νεπάλ 3.800 2020
Ουαλίς και Φουτουνά 3.800 2004
154 Τατζικιστάν 3.700 2020
155 Καμερούν 3.600 2020
156 Ομόσπονδες Πολιτείες της Μικρονησίας 3.500 2020
157 Δημοκρατία του Κονγκό 3.400 2020
158 Μπενίν 3.300 2020
159 Σενεγάλη 3.300 2020
160 Ζάμπια 3.300 2020
161 Ανατολικό Τιμόρ 3.200 2020
162 Κομόρες 3.100 2020
163 Συρία 2.900 2015
164 Αϊτή 2.800 2020
165 Βανουάτου 2.800 2020
166 Γουινέα 2.700 2020
167 Ζιμπάμπουε 2.700 2020
168 Τανζανία 2.600 2020
169 Νήσοι Σολομώντα 2.400 2020
170 Υεμένη 2.400 2017
171 Αιθιοπία 2.300 2020
172 Κιριμπάτι 2.300 2020
173 Λεσότο 2.300 2020
174 Μπουρκίνα Φάσο 2.200 2020
175 Γκάμπια 2.200 2020
176 Μάλι 2.200 2020
177 Ουγκάντα 2.200 2020
178 Ρουάντα 2.100 2020
179 Τόγκο 2.100 2020
180 Αφγανιστάν 2.000 2020
181 Γουινέα-Μπισάου 1.800 2020
182 Βόρεια Κορέα 1.700 2015
183 Ερυθραία 1.600 2017
184 Σιέρα Λεόνε 1.600 2020
185 Νότιο Σουδάν 1.600 2017
186 Τσαντ 1.500 2020
187 Μαδαγασκάρη 1.500 2020
188 Μαλάουι 1.500 2020
189 Λιβερία 1.400 2020
190 Μοζαμβίκη 1.200 2020
191 Νίγηρας 1.200 2020
192 Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό 1.100 2020
193 Κεντροαφρικανική Δημοκρατία 900 2020
194 Σομαλία 800 2020
195 Μπουρούντι 700 2020

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Download World Economic Outlook database: April 2022, International Monetary Fund. Accessed 19 Σεπτεμβρίου 2022.
  2. PPP (current international $)", World Development Indicators database, World Bank. Accessed on 19 Σεπτεμβρίου 2022.
  3. «World Bank, International Comparison Program database». Ανακτήθηκε στις 19 Σεπτεμβρίου 2022. 
  4. GDP - per capita (PPP)
  5. Υπολογίστηκε διαιρώντας το σύνολο του παγκόσμιου ΑΕΠ according to IMF με τον συνολικό παγκόσμιο πληθυσμό, με βάση τις 2022 προβλέψεις των Ηνωμένων Εθνών

Δείτε επίσης[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]