Κατάλογος χωρών ανά κατά κεφαλήν ΑΕΠ (ονομαστικό)

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Στο λήμμα κατατάσσονται οι χώρες του κόσμου με βάση το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν κατά κεφαλήν σε ονομαστική αξία.

Το παρόν λήμμα περιέχει στοιχεία διαθέσιμα από το 2017. Για παλαιότερες κατατάξεις, δες Κατάλογος χωρών κατά κεφαλή ΑΕΠ (ονομαστικό)/2007-2008


  > $64.000
  $32.000–64.000
  $16.000–32.000
  $8.000–16.000
  $4.000–8.000
  $2.000–4.000
  $1.000–2.000
  $500–1.000
  < $500
  Μη διαθέσιμα στοιχεία

]] Αυτοί είναι τρεις κατάλογοι των παγκόσμιων οικονομιών που ταξινομούνται κατά το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) στις επίσημες συναλλαγματικές ισοτιμίες αγοράς ή κυβέρνησης.

Κατάλογος ονομ. ΑΕΠ ανά χώρα ή εξαρτημένο έδαφος[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (2017)[1] Παγκόσμια Τράπεζα (2017)[2] Ηνωμένα Έθνη (2016)[3]
Θέση Χώρες/Εδάφη Δολάρια ΗΠΑ ($)
1 Flag of Luxembourg.svg Λουξεμβούργο 105.863
2 Flag of Switzerland.svg Ελβετία 80.637
Flag of Macau.svg Μακάου 77.111
3 Flag of Norway.svg Νορβηγία 75.389
4 Flag of Iceland.svg Ισλανδία 70.248
5 Flag of Ireland.svg Ιρλανδία 68.710
6 Flag of Qatar.svg Κατάρ 61.024
7 Flag of the United States.svg Ηνωμένες Πολιτείες 59.792
8 Flag of Singapore.svg Σιγκαπούρη 57.713
9 Flag of Denmark.svg Δανία 56.630
10 Flag of Australia.svg Αυστραλία 55.692
11 Flag of Sweden.svg Σουηδία 52.925
12 Flag of the Netherlands.svg Ολλανδία 48.555
13 Flag of San Marino.svg Άγιος Μαρίνος 47.595
14 Flag of Austria.svg Αυστρία 47.347
Flag of Hong Kong.svg Χονγκ Κονγκ 46.080
15 Flag of Finland.svg Φινλανδία 45.927
16 Flag of Canada.svg Καναδάς 45.094
17 Flag of Germany.svg Γερμανία 44.769
18 Flag of Belgium.svg Βέλγιο 43.488
19 Flag of New Zealand.svg Νέα Ζηλανδία 41.572
20 Flag of Israel.svg Ισραήλ 40.272
21 Flag of France.svg Γαλλία 39.932
22 Flag of the United Kingdom.svg Ηνωμένο Βασίλειο 39.800
23 Flag of Japan.svg Ιαπωνία 38.448
24 Flag of the United Arab Emirates.svg Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα 37.732
25 Flag of Italy.svg Ιταλία 31.996
26 Μπαχάμες Μπαχάμες 31.660
Flag of Puerto Rico.svg Πουέρτο Ρίκο 31.581
27 Flag of South Korea.svg Νότια Κορέα 29.938
28 Flag of Spain.svg Ισπανία 28.358
29 Flag of Brunei.svg Μπρουνέι 28.278
30 Flag of Kuwait.svg Κουβέιτ 27.393
31 Flag of Malta.svg Μάλτα 27.326
32 Flag of Cyprus.svg Κύπρος 25.380
33 Flag of Bahrain.svg Μπαχρέιν 24.325
34 Flag of the Republic of China.svg Ταϊβάν 24.292
35 Flag of Slovenia.svg Σλοβενία 23.654
36 Flag of Portugal.svg Πορτογαλία 21.158
37 Flag of Saudi Arabia.svg Σαουδική Αραβία 21.096
38 Flag of the Czech Republic.svg Τσεχία 20.401
39 Flag of Estonia.svg Εσθονία 19.735
40 Flag of Greece.svg Ελλάδα 18.637
41 Flag of Barbados.svg Μπαρμπάντος 17.757
42 Flag of Slovakia.svg Σλοβακία 17.655
43 Flag of Saint Kitts and Nevis.svg Άγιος Χριστόφορος και Νέβις 17.397
44 Flag of Oman.svg Ομάν 17.128
45 Flag of Uruguay.svg Ουρουγουάη 16.941
46 Flag of Lithuania.svg Λιθουανία 16.730
47 Flag of Antigua and Barbuda.svg Αντίγκουα και Μπαρμπούντα 16.702
48 Flag of Trinidad and Tobago.svg Τρινιντάντ και Τομπάγκο 16.637
49 Flag of Palau.svg Παλάου 15.980
50 Flag of Seychelles.svg Σεϋχέλλες 15.859
51 Flag of Latvia.svg Λετονία 15.550
52 Flag of Panama.svg Παναμάς 15.089
53 Flag of Chile.svg Χιλή 15.067
54 Flag of Equatorial Guinea.svg Ισημερινή Γουινέα 14.817
55 Flag of Argentina.svg Αργεντινή 14.462
56 Flag of Hungary.svg Ουγγαρία 14.209
57 Flag of Poland.svg Πολωνία 13.821
58 Flag of Croatia.svg Κροατία 13.271
59 Flag of Maldives.svg Μαλδίβες 12.527
60 Flag of Lebanon.svg Λίβανος 12.013
61 Flag of Costa Rica.svg Κόστα Ρίκα 11.728
62 Flag of Russia.svg Ρωσία 10.955
63 Flag of Romania.svg Ρουμανία 10.785
Flag of the United Nations.svg World 10.728
64 Flag of Turkey.svg Τουρκία 10.537
65 Flag of Mauritius.svg Μαυρίκιος 10.504
66 Flag of Grenada.svg Γρενάδα 10.405
67 Flag of Brazil.svg Βραζιλία 9.895
68 Flag of Malaysia.svg Μαλαισία 9.755
69 Flag of Saint Lucia.svg Αγία Λουκία 9.606
70 Flag of Mexico.svg Μεξικό 9.318
71 Flag of Kazakhstan.svg Καζακστάν 8.762
72 Flag of the People's Republic of China.svg Κίνα 8.643
73 Flag of Nauru.svg Ναουρού 8.574
74 Flag of Bulgaria.svg Βουλγαρία 8.077
75 Flag of Dominica.svg Δομινίκα 7.879
76 Flag of Montenegro.svg Μαυροβούνιο 7.678
77 Flag of Botswana.svg Μποτσουάνα 7.584
78 Flag of the Dominican Republic.svg Δομινικανή Δημοκρατία 7.477
79 Flag of Gabon.svg Γκαμπόν 7.373
80 Flag of Saint Vincent and the Grenadines.svg Άγιος Βικέντιος και Γρεναδίνες 7.124
81 Flag of Venezuela.svg Βενεζουέλα 6.890
82 Flag of Peru (state).svg Περού 6.731
83 Flag of Turkmenistan.svg Τουρκμενιστάν 6.642
84 Flag of Thailand.svg Ταϊλάνδη 6.590
85 Flag of Colombia.svg Κολομβία 6.379
86 Ισημερινός Ισημερινός 6.216
87 Flag of South Africa.svg Νότια Αφρική 6.179
88 Flag of Serbia.svg Σερβία 5.901
89 Flag of Suriname.svg Σουρινάμ 5.869
90 Flag of Belarus.svg Λευκορωσία 5.727
91 Flag of Paraguay.svg Παραγουάη 5.600
92 Flag of Namibia.svg Ναμίμπια 5.589
93 Flag of Fiji.svg Φίτζι 5.527
94 Flag of North Macedonia.svg Βόρεια Μακεδονία 5.474
95 Flag of Iran.svg Ιράν 5.289
96 Flag of Jamaica.svg Τζαμάικα 5.193
97 Flag of Bosnia and Herzegovina.svg Βοσνία και Ερζεγοβίνη 5.180
98 Flag of Iraq.svg Ιράκ 4.950
99 Flag of Belize.svg Μπελίζ 4.806
100 Flag of Libya.svg Λιβύη 4.739
101 Flag of Guyana.svg Γουιάνα 4.578
102 Flag of Albania.svg Αλβανία 4.544
103 Flag of Tonga.svg Τόνγκα 4.520
104 Flag of Guatemala.svg Γουατεμάλα 4.469
105 Flag of Angola.svg Ανγκόλα 4.465
106 Flag of Samoa.svg Σαμόα 4.258
107 Flag of Azerbaijan.svg Αζερμπαϊτζάν 4.140
108 Flag of Jordan.svg Ιορδανία 4.135
109 Flag of Georgia.svg Γεωργία 4.085
110 Flag of Sri Lanka.svg Σρι Λάνκα 4.073
111 Flag of Algeria.svg Αλγερία 4.033
112 Flag of Kosovo.svg Κοσσυφοπέδιο 3.944
113 Flag of Eswatini.svg Εσουατίνι 3.915
114 Flag of El Salvador.svg Ελ Σαλβαδόρ 3.894
115 Flag of Indonesia.svg Ινδονησία 3.876
116 Flag of Armenia.svg Αρμενία 3.861
117 Flag of Mongolia.svg Μογγολία 3.640
118 Flag of Tuvalu.svg Τουβαλού 3.638
119 Flag of the Marshall Islands.svg Νήσοι Μάρσαλ 3.625
120 Flag of Tunisia.svg Τυνησία 3.496
121 Flag of Bolivia.svg Βολιβία 3.353
122 Flag of Cape Verde.svg Πράσινο Ακρωτήριο 3.238
123 Flag of the Federated States of Micronesia.svg Ομόσπονδες Πολιτείες της Μικρονησίας 3.200
124 Flag of Morocco.svg Μαρόκο 3.151
125 Flag of Vanuatu.svg Βανουάτου 3.094
126 Flag of the Philippines.svg Φιλιππίνες 2.976
127 Flag of Bhutan.svg Μπουτάν 2.903
128 Flag of Papua New Guinea.svg Παπούα Νέα Γουινέα 2.861
129 Flag of Honduras.svg Ονδούρα 2.766
130 Flag of Ukraine.svg Ουκρανία 2.583
131 Flag of Laos.svg Λάος 2.542
132 Flag of Egypt.svg Αίγυπτος 2.501
133 Flag of Vietnam.svg Βιετνάμ 2.354
134 Flag of Moldova.svg Μολδαβία 2.280
135 Flag of Nicaragua.svg Νικαράγουα 2.207
136 Flag of East Timor.svg Ανατολικό Τιμόρ 2.104
137 Flag of the Solomon Islands.svg Νήσοι Σολομώντα 2.081
138 Flag of Nigeria.svg Νιγηρία 1.994
139 Flag of Djibouti.svg Τζιμπουτί 1.989
140 Flag of India.svg Ινδία 1.983
141 Κογκό Δημοκρατία του Κονγκό 1.958
142 Flag of Sao Tome and Principe.svg Σάο Τομέ και Πρίνσιπε 1.785
143 Flag of Kiribati.svg Κιριμπάτι 1.721
144 Flag of Kenya.svg Κένυα 1.702
145 Flag of Ghana.svg Γκάνα 1.663
146 Flag of Côte d'Ivoire.svg Ακτή Ελεφαντοστού 1.617
147 Flag of Bangladesh.svg Μπανγκλαντές 1.602
148 Flag of Pakistan.svg Πακιστάν 1.541
149 Flag of Uzbekistan.svg Ουζμπεκιστάν 1.491
150 Flag of Zambia.svg Ζάμπια 1.480
151 Flag of Sudan.svg Σουδάν 1.428
152 Flag of Lesotho.svg Λεσότο 1.425
153 Flag of Cameroon.svg Καμερούν 1.401
154 Flag of Cambodia.svg Καμπότζη 1.390
155 Flag of Mauritania.svg Μαυριτανία 1.318
156 Flag of Myanmar.svg Μιανμάρ 1.264
157 Flag of Zimbabwe.svg Ζιμπάμπουε 1.176
158 Flag of Kyrgyzstan.svg Κιργιστάν 1.144
159 Flag of Senegal.svg Σενεγάλη 1.038
160 Flag of Tanzania.svg Τανζανία 1.034
161 Flag of Eritrea.svg Ερυθραία 980
162 Flag of Ethiopia.svg Αιθιοπία 873
163 Flag of Nepal.svg Νεπάλ 834
164 Flag of Benin.svg Μπενίν 830
165 Flag of Tajikistan.svg Τατζικιστάν 824
166 Flag of Mali.svg Μάλι 811
167 Flag of Chad.svg Τσαντ 810
168 Flag of Guinea-Bissau.svg Γουινέα-Μπισάου 794
169 Flag of the Comoros.svg Κομόρες 788
170 Flag of Haiti.svg Αϊτή 784
171 Flag of Rwanda.svg Ρουάντα 772
172 Flag of Guinea.svg Γουινέα 749
173 Flag of Liberia.svg Λιβερία 729
174 Flag of Uganda.svg Ουγκάντα 699
175 Flag of Burkina Faso.svg Μπουρκίνα Φάσο 664
176 Flag of Togo.svg Τόγκο 611
177 Flag of Afghanistan.svg Αφγανιστάν 588
178 Flag of Yemen.svg Υεμένη 551
179 Flag of Sierra Leone.svg Σιέρα Λεόνε 491
180 Γκάμπια Γκάμπια 480
181 Flag of the Democratic Republic of the Congo.svg Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό 478
182 Flag of Madagascar.svg Μαδαγασκάρη 448
183 Flag of Niger.svg Νίγηρας 440
184 Flag of Mozambique.svg Μοζαμβίκη 429
185 Flag of the Central African Republic.svg Κεντροαφρικανική Δημοκρατία 387
186 Flag of Malawi.svg Μαλάουι 324
187 Flag of Burundi.svg Μπουρούντι 312
188 Flag of South Sudan.svg Νότιο Σουδάν 228
Θέση Χώρες/Εδάφη Δολάρια ΗΠΑ
1 Flag of Luxembourg.svg Λουξεμβούργο 104.103
Flag of Macau.svg Μακάου 80.893
2 Flag of Switzerland.svg Ελβετία 80.190
3 Flag of Norway.svg Νορβηγία 75.505
4 Flag of Iceland.svg Ισλανδία 70.057
5 Flag of Ireland.svg Ιρλανδία 69.331
6 Flag of Qatar.svg Κατάρ 63.506
7 Flag of the United States.svg Ηνωμένες Πολιτείες 59.532
8 Flag of Singapore.svg Σιγκαπούρη 57.714
9 Flag of Denmark.svg Δανία 56.308
10 Flag of Australia.svg Αυστραλία 53.800
11 Flag of Sweden.svg Σουηδία 53.442
12 Flag of San Marino.svg Άγιος Μαρίνος 49.664
13 Flag of the Netherlands.svg Ολλανδία 48.223
14 Flag of Austria.svg Αυστρία 47.291
Flag of Hong Kong.svg Χονγκ Κονγκ 46.194
15 Flag of Finland.svg Φινλανδία 45.703
16 Flag of Canada.svg Καναδάς 45.032
17 Flag of Germany.svg Γερμανία 44.470
18 Flag of Belgium.svg Βέλγιο 43.324
19 Flag of New Zealand.svg Νέα Ζηλανδία 42.941
20 Flag of the United Arab Emirates.svg Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα 40.699
21 Flag of Israel.svg Ισραήλ 40.270
22 Flag of the United Kingdom.svg Ηνωμένο Βασίλειο 39.720
23 Flag of Andorra.svg Ανδόρρα 39.147
24 Flag of France.svg Γαλλία 38.477
25 Flag of Japan.svg Ιαπωνία 38.428
Flag of Europe.svg Ευρωπαϊκή Ένωση 33.715
26 Flag of Italy.svg Ιταλία 31.953
27 Μπαχάμες Μπαχάμες 30.762
28 Flag of South Korea.svg Νότια Κορέα 29.743
29 Flag of Kuwait.svg Κουβέιτ 29.040
30 Flag of Brunei.svg Μπρουνέι 28.291
31 Flag of Spain.svg Ισπανία 28.157
32 Flag of Malta.svg Μάλτα 26.946
33 Flag of Cyprus.svg Κύπρος 25.234
34 Flag of Bahrain.svg Μπαχρέιν 23.655
35 Flag of Slovenia.svg Σλοβενία 23.597
36 Flag of Portugal.svg Πορτογαλία 21.136
37 Flag of Saudi Arabia.svg Σαουδική Αραβία 20.761
38 Flag of the Czech Republic.svg Τσεχία 20.368
39 Flag of Estonia.svg Εσθονία 19.705
40 Flag of Greece.svg Ελλάδα 18.613
41 Flag of Slovakia.svg Σλοβακία 17.605
42 Flag of Saint Kitts and Nevis.svg Άγιος Χριστόφορος και Νέβις 17.090
43 Flag of Barbados.svg Μπαρμπάντος 16.789
44 Flag of Lithuania.svg Λιθουανία 16.681
45 Flag of Uruguay.svg Ουρουγουάη 16.246
46 Flag of Trinidad and Tobago.svg Τρινιντάντ και Τομπάγκο 16.145
47 Flag of Oman.svg Ομάν 15.668
48 Flag of Latvia.svg Λετονία 15.594
49 Flag of Seychelles.svg Σεϋχέλλες 15.505
50 Flag of Chile.svg Χιλή 15.346
51 Flag of Panama.svg Παναμάς 15.088
52 Flag of Antigua and Barbuda.svg Αντίγκουα και Μπαρμπούντα 15.022
53 Flag of Argentina.svg Αργεντινή 14.402
54 Flag of Hungary.svg Ουγγαρία 14.225
55 Flag of Poland.svg Πολωνία 13.812
56 Flag of Palau.svg Παλάου 13.417
57 Flag of Croatia.svg Κροατία 13.295
58 Flag of Costa Rica.svg Κόστα Ρίκα 11.631
59 Flag of Romania.svg Ρουμανία 10.814
60 Flag of Russia.svg Ρωσία 10.743
Flag of the United Nations.svg World 10.714
61 Flag of Mauritius.svg Μαυρίκιος 10.547
62 Flag of Turkey.svg Τουρκία 10.541
63 Flag of Maldives.svg Μαλδίβες 10.536
64 Flag of Grenada.svg Γρενάδα 10.376
65 Flag of Malaysia.svg Μαλαισία 9.945
66 Flag of Equatorial Guinea.svg Ισημερινή Γουινέα 9.850
67 Flag of Brazil.svg Βραζιλία 9.821
68 Flag of Saint Lucia.svg Αγία Λουκία 9.574
69 Flag of Mexico.svg Μεξικό 8.903
70 Flag of Kazakhstan.svg Καζακστάν 8.838
71 Flag of the People's Republic of China.svg Κίνα 8.827
72 Flag of Lebanon.svg Λίβανος 8.524
73 Flag of Nauru.svg Ναουρού 8.344
74 Flag of Bulgaria.svg Βουλγαρία 8.032
75 Flag of Libya.svg Λιβύη 7.998
76 Flag of Montenegro.svg Μαυροβούνιο 7.670
77 Flag of Dominica.svg Δομινίκα 7.610
78 Flag of Botswana.svg Μποτσουάνα 7.596
79 Flag of Turkmenistan.svg Τουρκμενιστάν 7.356
80 Flag of Gabon.svg Γκαμπόν 7.221
81 Flag of Saint Vincent and the Grenadines.svg Άγιος Βικέντιος και Γρεναδίνες 7.185
82 Flag of the Dominican Republic.svg Δομινικανή Δημοκρατία 7.052
83 Flag of Thailand.svg Ταϊλάνδη 6.594
84 Flag of Peru (state).svg Περού 6.572
85 Flag of Colombia.svg Κολομβία 6.302
86 Ισημερινός Ισημερινός 6.199
87 Flag of South Africa.svg Νότια Αφρική 6.161
88 Flag of Suriname.svg Σουρινάμ 5.901
89 Flag of Serbia.svg Σερβία 5.900
90 Flag of Belarus.svg Λευκορωσία 5.726
91 Flag of Fiji.svg Φίτζι 5.589
92 Flag of North Macedonia.svg Βόρεια Μακεδονία 5.443
93 Flag of Iran.svg Ιράν 5.415
94 Flag of Namibia.svg Ναμίμπια 5.227
95 Flag of Bosnia and Herzegovina.svg Βοσνία και Ερζεγοβίνη 5.181
96 Flag of Iraq.svg Ιράκ 5.166
97 Flag of Jamaica.svg Τζαμάικα 5.110
98 Flag of Belize.svg Μπελίζ 4.906
99 Flag of Guyana.svg Γουιάνα 4.725
100 Flag of Albania.svg Αλβανία 4.538
101 Flag of Guatemala.svg Γουατεμάλα 4.471
102 Flag of Paraguay.svg Παραγουάη 4.366
103 Flag of Samoa.svg Σαμόα 4.361
104 Flag of Angola.svg Ανγκόλα 4.170
105 Flag of Azerbaijan.svg Αζερμπαϊτζάν 4.132
106 Flag of Jordan.svg Ιορδανία 4.130
107 Flag of Algeria.svg Αλγερία 4.123
108 Flag of Georgia.svg Γεωργία 4.078
109 Flag of Sri Lanka.svg Σρι Λάνκα 4.065
110 Flag of Tonga.svg Τόνγκα 3.944
111 Flag of Armenia.svg Αρμενία 3.937
Flag of Kosovo.svg Κοσσυφοπέδιο 3.894
112 Flag of El Salvador.svg Ελ Σαλβαδόρ 3.889
113 Flag of Indonesia.svg Ινδονησία 3.847
114 Flag of the Marshall Islands.svg Νήσοι Μάρσαλ 3.753
115 Flag of Mongolia.svg Μογγολία 3.735
116 Flag of Tuvalu.svg Τουβαλού 3.550
117 Flag of Tunisia.svg Τυνησία 3.491
118 Flag of Bolivia.svg Βολιβία 3.394
119 Flag of Eswatini.svg Εσουατίνι 3.224
120 Flag of Cape Verde.svg Πράσινο Ακρωτήριο 3.210
121 Flag of the Federated States of Micronesia.svg Ομόσπονδες Πολιτείες της Μικρονησίας 3.188
122 Flag of Vanuatu.svg Βανουάτου 3.124
123 Flag of Bhutan.svg Μπουτάν 3.110
Flag of Palestine.svg Κράτος της Παλαιστίνης 3.095
124 Flag of Morocco.svg Μαρόκο 3.007
125 Flag of the Philippines.svg Φιλιππίνες 2.989
126 Flag of Sudan.svg Σουδάν 2.899
127 Flag of Ukraine.svg Ουκρανία 2.640
128 Flag of Papua New Guinea.svg Παπούα Νέα Γουινέα 2.556
129 Flag of Honduras.svg Ονδούρα 2.480
130 Flag of Laos.svg Λάος 2.457
131 Flag of Egypt.svg Αίγυπτος 2.413
132 Flag of Vietnam.svg Βιετνάμ 2.343
133 Flag of Moldova.svg Μολδαβία 2.290
134 Flag of East Timor.svg Ανατολικό Τιμόρ 2.279
135 Flag of Nicaragua.svg Νικαράγουα 2.222
136 Flag of the Solomon Islands.svg Νήσοι Σολομώντα 2.132
137 Flag of Nigeria.svg Νιγηρία 1.969
138 Flag of India.svg Ινδία 1.940
139 Flag of Djibouti.svg Τζιμπουτί 1.928
140 Flag of Sao Tome and Principe.svg Σάο Τομέ και Πρίνσιπε 1.913
141 Flag of Kiribati.svg Κιριμπάτι 1.685
142 Flag of Côte d'Ivoire.svg Ακτή Ελεφαντοστού 1.662
143 Κογκό Δημοκρατία του Κονγκό 1.658
144 Flag of Ghana.svg Γκάνα 1.642
145 Flag of Pakistan.svg Πακιστάν 1.548
146 Flag of Bangladesh.svg Μπανγκλαντές 1.517
147 Flag of Zambia.svg Ζάμπια 1.510
148 Flag of Kenya.svg Κένυα 1.508
149 Flag of Uzbekistan.svg Ουζμπεκιστάν 1.504
150 Flag of Cameroon.svg Καμερούν 1.447
151 Flag of Cambodia.svg Καμπότζη 1.384
152 Flag of Myanmar.svg Μιανμάρ 1.299
153 Flag of Kyrgyzstan.svg Κιργιστάν 1.220
154 Flag of Lesotho.svg Λεσότο 1.182
155 Flag of Mauritania.svg Μαυριτανία 1.137
156 Flag of Zimbabwe.svg Ζιμπάμπουε 1.080
157 Flag of Senegal.svg Σενεγάλη 1.033
158 Flag of Tanzania.svg Τανζανία 936
159 Flag of Nepal.svg Νεπάλ 835
160 Flag of Benin.svg Μπενίν 830
161 Flag of Guinea.svg Γουινέα 825
162 Flag of Mali.svg Μάλι 824
163 Flag of Tajikistan.svg Τατζικιστάν 801
164 Flag of the Comoros.svg Κομόρες 797
165 Flag of Ethiopia.svg Αιθιοπία 768
166 Flag of Haiti.svg Αϊτή 766
167 Flag of Rwanda.svg Ρουάντα 748
168 Flag of Guinea-Bissau.svg Γουινέα-Μπισάου 724
169 Flag of Burkina Faso.svg Μπουρκίνα Φάσο 671
170 Flag of Chad.svg Τσαντ 670
171 Flag of Togo.svg Τόγκο 617
172 Flag of Uganda.svg Ουγκάντα 604
173 Flag of Afghanistan.svg Αφγανιστάν 586
174 Flag of Somalia.svg Σομαλία 550
175 Flag of Sierra Leone.svg Σιέρα Λεόνε 499
176 Γκάμπια Γκάμπια 483
177 Flag of the Democratic Republic of the Congo.svg Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό 458
178 Flag of Liberia.svg Λιβερία 456
179 Flag of Madagascar.svg Μαδαγασκάρη 450
180 Flag of the Central African Republic.svg Κεντροαφρικανική Δημοκρατία 418
181 Flag of Mozambique.svg Μοζαμβίκη 416
182 Flag of Niger.svg Νίγηρας 378
183 Flag of Malawi.svg Μαλάουι 339
184 Flag of Burundi.svg Μπουρούντι 320
Θέση Χώρες/Εδάφη Δολάρια ΗΠΑ
1 Flag of Monaco.svg Μονακό 168.004
2 Flag of Liechtenstein.svg Λιχτενστάιν 164.437
3 Flag of Luxembourg.svg Λουξεμβούργο 101.835
Flag of Bermuda.svg Βερμούδες 99.363
4 Flag of Switzerland.svg Ελβετία 79.609
Flag of Macau.svg Μακάου 73.187
5 Flag of Norway.svg Νορβηγία 70.617
6 Flag of Ireland.svg Ιρλανδία 64.497
Twemoji 1f1f0-1f1fe.svg Κέιμαν Νήσοι 63.261
7 Flag of Iceland.svg Ισλανδία 60.966
8 Flag of Qatar.svg Κατάρ 59.324
9 Flag of the United States.svg Ηνωμένες Πολιτείες 57.808
10 Flag of Australia.svg Αυστραλία 54.069
11 Flag of Denmark.svg Δανία 53.730
12 Flag of Singapore.svg Σιγκαπούρη 52.814
13 Flag of Sweden.svg Σουηδία 50.687
14 Flag of San Marino.svg Άγιος Μαρίνος 47.910
15 Flag of the Netherlands.svg Ολλανδία 45.753
16 Flag of Austria.svg Αυστρία 44.857
Flag of Hong Kong.svg Χονγκ Κονγκ 43.943
17 Flag of Finland.svg Φινλανδία 43.339
18 Flag of Germany.svg Γερμανία 42.456
19 Flag of Canada.svg Καναδάς 42.154
20 Flag of Belgium.svg Βέλγιο 41.199
Flag of Greenland.svg Γροιλανδία 40.469
21 Flag of the United Kingdom.svg Ηνωμένο Βασίλειο 40.249
22 Flag of New Zealand.svg Νέα Ζηλανδία 40.233
23 Flag of Israel.svg Ισραήλ 38.788
24 Flag of Japan.svg Ιαπωνία 38.640
25 Flag of the United Arab Emirates.svg Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα 37.622
26 Flag of Andorra.svg Ανδόρρα 36.987
27 Flag of France.svg Γαλλία 36.826
Flag of FLNKS.svg Νέα Καληδονία 34.641
Flag of the British Virgin Islands.svg Βρετανικές Παρθένοι Νήσοι 31.677
28 Flag of Italy.svg Ιταλία 31.279
29 Μπαχάμες Μπαχάμες 28.785
Flag of Puerto Rico.svg Πουέρτο Ρίκο 28.636
30 Flag of South Korea.svg Νότια Κορέα 27.785
31 Flag of Kuwait.svg Κουβέιτ 27.229
32 Flag of Brunei.svg Μπρουνέι 26.939
33 Flag of Spain.svg Ισπανία 26.695
Flag of the Turks and Caicos Islands.svg Νήσοι Τερκς και Κέικος 26.291
34 Flag of Malta.svg Μάλτα 25.616
Flag of Europe.svg Europe 25.596
Americas 25.496
Flag of Aruba.svg Αρούμπα 25.444
35 Flag of Cyprus.svg Κύπρος 23.631
Flag of Anguilla.svg Ανγκουίλα 22.861
36 Flag of Bahrain.svg Μπαχρέιν 22.579
37 Flag of Slovenia.svg Σλοβενία 21.517
38 Flag of Saudi Arabia.svg Σαουδική Αραβία 19.817
39 Flag of Portugal.svg Πορτογαλία 19.750
Flag of Curaçao.svg Κουρασάο 19.586
Flag of French Polynesia.svg Γαλλική Πολυνησία 19.335
40 Flag of the Czech Republic.svg Τσεχία 18.406
41 Flag of Estonia.svg Εσθονία 17.782
42 Flag of Trinidad and Tobago.svg Τρινιντάντ και Τομπάγκο 17.646
43 Flag of Greece.svg Ελλάδα 17.230
Flag of the Cook Islands.svg Νήσοι Κουκ 16.698
44 Flag of Saint Kitts and Nevis.svg Άγιος Χριστόφορος και Νέβις 16.597
45 Flag of Slovakia.svg Σλοβακία 16.489
46 Flag of Barbados.svg Μπαρμπάντος 15.975
47 Flag of Uruguay.svg Ουρουγουάη 15.221
48 Flag of Seychelles.svg Σεϋχέλλες 15.217
49 Flag of Lithuania.svg Λιθουανία 14.707
50 Flag of Antigua and Barbuda.svg Αντίγκουα και Μπαρμπούντα 14.462
51 Flag of Palau.svg Παλάου 14.428
52 Flag of Oman.svg Ομάν 14.277
53 Flag of Latvia.svg Λετονία 13.993
54 Flag of Chile.svg Χιλή 13.794
55 Flag of Panama.svg Παναμάς 13.680
56 Flag of Hungary.svg Ουγγαρία 12.900
57 Flag of Argentina.svg Αργεντινή 12.449
58 Flag of Poland.svg Πολωνία 12.332
59 Flag of Croatia.svg Κροατία 12.159
Flag of Montserrat.svg Μοντσεράτ 12.044
60 Flag of Costa Rica.svg Κόστα Ρίκα 11.825
61 Flag of Turkey.svg Τουρκία 10.863
Flag of the United Nations.svg World 10.133
62 Flag of Mauritius.svg Μαυρίκιος 9.679
63 Flag of Malaysia.svg Μαλαισία 9.508
64 Flag of Grenada.svg Γρενάδα 9.469
65 Flag of Romania.svg Ρουμανία 9.439
66 Flag of Venezuela.svg Βενεζουέλα 9.230
67 Flag of Nauru.svg Ναουρού 9.119
68 Flag of Maldives.svg Μαλδίβες 8.833
69 Flag of Equatorial Guinea.svg Ισημερινή Γουινέα 8.742
70 Flag of Russia.svg Ρωσία 8.655
71 Flag of Brazil.svg Βραζιλία 8.649
22px South America 8.504
72 Flag of Mexico.svg Μεξικό 8.444
73 Flag of Lebanon.svg Λίβανος 8.400
74 Flag of the People's Republic of China.svg Κίνα 8.126
75 Flag of Dominica.svg Δομινίκα 7.907
76 Flag of Saint Lucia.svg Αγία Λουκία 7.848
77 Flag of Cuba.svg Κούβα 7.815
78 Flag of Kazakhstan.svg Καζακστάν 7.705
Central America 7.552
79 Flag of Bulgaria.svg Βουλγαρία 7.465
80 Flag of Gabon.svg Γκαμπόν 7.002
81 Flag of Saint Vincent and the Grenadines.svg Άγιος Βικέντιος και Γρεναδίνες 6.980
82 Flag of Montenegro.svg Μαυροβούνιο 6.958
83 Flag of Botswana.svg Μποτσουάνα 6.917
84 Flag of Libya.svg Λιβύη 6.826
85 Flag of the Dominican Republic.svg Δομινικανή Δημοκρατία 6.722
86 Flag of Turkmenistan.svg Τουρκμενιστάν 6.389
87 Flag of Peru (state).svg Περού 6.049
88 Flag of Thailand.svg Ταϊλάνδη 5.911
89 Ισημερινός Ισημερινός 5.982
90 Flag of Suriname.svg Σουρινάμ 5.871
91 Flag of Colombia.svg Κολομβία 5.806
92 Flag of Serbia.svg Σερβία 5.426
93 Flag of Iran.svg Ιράν 5.299
94 Flag of Fiji.svg Φίτζι 5.197
95 Flag of North Macedonia.svg Βόρεια Μακεδονία 5.163
96 Flag of South Africa.svg Νότια Αφρική 5.105
97 Flag of Belarus.svg Λευκορωσία 5.001
98 Flag of Jamaica.svg Τζαμάικα 4.879
99 Flag of Bosnia and Herzegovina.svg Βοσνία και Ερζεγοβίνη 4.808
100 Flag of Belize.svg Μπελίζ 4.745
101 Flag of Guyana.svg Γουιάνα 4.444
102 Flag of Namibia.svg Ναμίμπια 4.415
103 Flag of Iraq.svg Ιράκ 4.301
104 Flag of El Salvador.svg Ελ Σαλβαδόρ 4.224
105 Flag of Samoa.svg Σαμόα 4.214
106 Flag of Guatemala.svg Γουατεμάλα 4.147
107 Flag of Jordan.svg Ιορδανία 4.088
108 Flag of Albania.svg Αλβανία 4.054
109 Flag of Paraguay.svg Παραγουάη 4.039
23x15pxpx Southeast Asia 3.987
110 Flag of Algeria.svg Αλγερία 3.917
111 Flag of Sri Lanka.svg Σρι Λάνκα 3.910
112 Flag of Azerbaijan.svg Αζερμπαϊτζάν 3.892
Flag of Kosovo.svg Κοσσυφοπέδιο 3.811
113 Flag of Tonga.svg Τόνγκα 3.748
114 Flag of Angola.svg Ανγκόλα 3.711
115 Flag of Mongolia.svg Μογγολία 3.686
116 Flag of Tunisia.svg Τυνησία 3.657
117 Flag of Georgia.svg Γεωργία 3.651
118 Flag of Armenia.svg Αρμενία 3.615
119 Flag of Indonesia.svg Ινδονησία 3.570
120 Flag of the Marshall Islands.svg Νήσοι Μάρσαλ 3.449
121 Flag of the Federated States of Micronesia.svg Ομόσπονδες Πολιτείες της Μικρονησίας 3.144
122 Flag of Bolivia.svg Βολιβία 3.105
123 Flag of Vanuatu.svg Βανουάτου 3.097
124 Flag of Tuvalu.svg Τουβαλού 3.085
125 Flag of Cape Verde.svg Πράσινο Ακρωτήριο 3.038
126 Flag of Eswatini.svg Εσουατίνι 2.983
127 Flag of the Philippines.svg Φιλιππίνες 2.951
128 Flag of Morocco.svg Μαρόκο 2.937
129 Flag of Egypt.svg Αίγυπτος 2.823
Flag of Palestine.svg Κράτος της Παλαιστίνης 2.796
130 Flag of Bhutan.svg Μπουτάν 2.774
131 Flag of Papua New Guinea.svg Παπούα Νέα Γουινέα 2.436
132 Flag of Honduras.svg Ονδούρα 2.361
133 Flag of Laos.svg Λάος 2.339
134 Flag of Nigeria.svg Νιγηρία 2.176
135 Flag of Vietnam.svg Βιετνάμ 2.171
136 Flag of Nicaragua.svg Νικαράγουα 2.151
137 Flag of East Timor.svg Ανατολικό Τιμόρ 2.126
138 Flag of Uzbekistan.svg Ουζμπεκιστάν 2.116
139 Flag of Ukraine.svg Ουκρανία 2.099
140 Flag of Sudan.svg Σουδάν 2.094
141 Flag of Djibouti.svg Τζιμπουτί 2.007
Africa 1.752
142 Flag of the Solomon Islands.svg Νήσοι Σολομώντα 1.892
143 Flag of Sao Tome and Principe.svg Σάο Τομέ και Πρίνσιπε 1.715
144 Flag of India.svg Ινδία 1.706
145 Flag of Moldova.svg Μολδαβία 1.668
146 Flag of Côte d'Ivoire.svg Ακτή Ελεφαντοστού 1.552
147 Flag of Kiribati.svg Κιριμπάτι 1.518
148 Κογκό Δημοκρατία του Κονγκό 1.517
149 Flag of Ghana.svg Γκάνα 1.517
150 Flag of the Comoros.svg Κομόρες 1.492
151 Flag of Pakistan.svg Πακιστάν 1.462
152 Flag of Kenya.svg Κένυα 1.455
153 Flag of Cameroon.svg Καμερούν 1.374
154 Flag of Bangladesh.svg Μπανγκλαντές 1.355
155 Flag of Cambodia.svg Καμπότζη 1.270
156 Flag of Zambia.svg Ζάμπια 1.270
157 Flag of Myanmar.svg Μιανμάρ 1.242
158 Flag of Syria.svg Συρία 1.203
159 Flag of Kyrgyzstan.svg Κιργιστάν 1.100
160 Flag of Eritrea.svg Ερυθραία 1.093
161 Flag of Mauritania.svg Μαυριτανία 1.085
162 Flag of Lesotho.svg Λεσότο 1.017
163 Flag of Zimbabwe.svg Ζιμπάμπουε 998
164 Flag of Senegal.svg Σενεγάλη 948
165 Flag of Yemen.svg Υεμένη 920
166 Flag of Tanzania.svg Τανζανία 881
167 Flag of Benin.svg Μπενίν 818
168 Flag of Tajikistan.svg Τατζικιστάν 796
169 Flag of Chad.svg Τσαντ 780
170 Flag of Mali.svg Μάλι 778
171 Flag of Nepal.svg Νεπάλ 722
172 Flag of Rwanda.svg Ρουάντα 711
173 Flag of Haiti.svg Αϊτή 705
174 Flag of Ethiopia.svg Αιθιοπία 687
175 Flag of Guinea.svg Γουινέα 683
176 Flag of North Korea.svg Βόρεια Κορέα 665
177 Flag of Burkina Faso.svg Μπουρκίνα Φάσο 627
178 Flag of Guinea-Bissau.svg Γουινέα-Μπισάου 620
179 Flag of Uganda.svg Ουγκάντα 610
180 Flag of Liberia.svg Λιβερία 598
181 Flag of Togo.svg Τόγκο 585
182 Flag of Afghanistan.svg Αφγανιστάν 584
183 Flag of South Sudan.svg Νότιο Σουδάν 534
184 Flag of the Democratic Republic of the Congo.svg Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό 512
185 Flag of Sierra Leone.svg Σιέρα Λεόνε 497
186 Γκάμπια Γκάμπια 484
187 Flag of Madagascar.svg Μαδαγασκάρη 451
188 Flag of the Central African Republic.svg Κεντροαφρικανική Δημοκρατία 394
189 Flag of Mozambique.svg Μοζαμβίκη 379
190 Flag of Niger.svg Νίγηρας 364
191 Flag of Malawi.svg Μαλάουι 294
192 Flag of Burundi.svg Μπουρούντι 273
193 Flag of Somalia.svg Σομαλία 198

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. World Economic Outlook Database. Οκτώβριος 2018. Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Accessed on 10 Οκτωβρίου 2018.
  2. Τα στοιχεία αφορούν κυρίως το έτος 2017.[1] Selecting all countries. GDP per capita (current US$). Παγκόσμια Τράπεζα. Accessed on 1η Ιουλίου 2018.
  3. National Accounts Main Aggregates Database. 2016. (Select all countries. "GDP. Per Capita GDP - US Dollars". and 2016 to generate table). United Nations Statistics Division. Accessed on 2 Ιανουαρίου 2018.

Σημειώσεις και παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]


Δείτε επίσης[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]