Κατάλογος χωρών ανά κατά κεφαλήν ΑΕΠ (ονομαστικό)

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
Χάρτης με την κατάταξη των χωρών ανά κατά κεφαλήν ΑΕΠ το 2007 (ΔΝΤ, Απρίλιος 2008).
Το παρόν λήμμα περιέχει στοιχεία διαθέσιμα από τον Οκτώβριο του 2009. Για παλαιότερες κατατάξεις, δες Κατάλογος χωρών κατά κεφαλή ΑΕΠ (ονομαστικό)/2007-2008


Στο λήμμα κατατάσσονται οι χώρες του κόσμου με βάση το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν κατά κεφαλήν σε ονομαστική αξία.

Στοιχεία ΔΝΤ Σεπτεμβρίου 2011[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

O παρακάτω κατάλογος καταρτίστηκε με βάση τα στοιχεία και τις προβλέψεις του Σεπτεμβρίου του 2011 από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, για το έτος 2010[1].

Θέση Χώρα Κατά κεφαλή ΑΕΠ
σε δολάρια ΗΠΑ
1 Flag of Luxembourg.svg Λουξεμβούργο 108.951,721
2 Flag of Norway.svg Νορβηγία 84.143,691
3 Flag of Qatar.svg Κατάρ 74.901,422
4 Flag of Switzerland.svg Ελβετία 67.778,528
5 Flag of the United Arab Emirates.svg Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα 57.884,226
6 Flag of Denmark.svg Δανία 55.985,615
7 Flag of Australia.svg Αυστραλία 55.671,620
8 Flag of Sweden.svg Σουηδία 49.183,016
9 Flag of the Netherlands.svg Ολλανδία 46.985,758
10 Flag of the United States.svg Ηνωμένες Πολιτείες 46.860,242
11 Flag of Canada.svg Καναδάς 46.302,668
12 Flag of Ireland.svg Ιρλανδία 46.298,084
13 Flag of Austria.svg Αυστρία 44.988,159
14 Flag of Finland.svg Φινλανδία 44.495,691
15 Flag of Singapore.svg Σινγκαπούρη 43.116,689
16 Flag of Belgium.svg Βέλγιο 42.844,772
17 Flag of Japan.svg Ιαπωνία 42.782,523
18 Flag of France.svg Γαλλία 40.704,345
19 Flag of Germany.svg Γερμανία 40.273,516
20 Flag of Iceland.svg Ισλανδία 39.025,702
21 Flag of Kuwait.svg Κουβέιτ 37.009,259
22 Flag of the United Kingdom.svg Ηνωμένο Βασίλειο 36.164,101
23 Flag of Italy.svg Ιταλία 34.058,720
24 Flag of New Zealand.svg Νέα Ζηλανδία 32.162,574
25 Flag of Hong Kong.svg Χονγκ Κονγκ 31.514,202
26 Flag of Spain.svg Ισπανία 30.639,295
27 Flag of Brunei.svg Μπρουνέι 29.674,820
28 Flag of Israel.svg Ισραήλ 29.264,071
29 Flag of Cyprus.svg Κύπρος 28.854,414
30 Flag of Greece.svg Ελλάδα 28.610,680
31 Flag of Slovenia.svg Σλοβενία 23.648,371
32 Flag of the Bahamas.svg Μπαχάμες 22.350,458
33 Flag of Portugal.svg Πορτογαλία 21.541,641
34 Flag of South Korea.svg Νότια Κορέα 20.756,246
35 Flag of Bahrain.svg Μπαχρέιν 20.474,819
36 Flag of Malta.svg Μάλτα 19.706,544
37 Flag of Oman.svg Ομάν 19.405,399
38 Flag of the Republic of China.svg Ταϊβάν 18.558,091
39 Flag of the Czech Republic.svg Τσεχία 18.276,673
40 Flag of Saudi Arabia.svg Σαουδική Αραβία 16.266,742
41 Flag of Slovakia.svg Σλοβακία 16.103,985
42 Flag of Antigua and Barbuda.svg Αντίγκουα και Μπαρμπούντα 15.635,346
43 Flag of Trinidad and Tobago.svg Τρινιντάντ και Τομπάγκο 15.462,587
44 Flag of Barbados.svg Μπαρμπάντος 14.858,080
45 Flag of Estonia.svg Εσθονία 14.404,735
46 Flag of Croatia.svg Κροατία 13.775,902
47 Flag of Hungary.svg Ουγγαρία 13.023,858
48 Flag of Poland.svg Πολωνία 12.322,773
49 Flag of Saint Kitts and Nevis.svg Άγιος Χριστόφορος και Νέβις 12.262,568
50 Flag of Uruguay.svg Ουρουγουάη 11.997,896
51 Flag of Chile.svg Χιλή 11.826,565
52 Flag of Lithuania.svg Λιθουανία 11.045,774
53 Flag of Equatorial Guinea.svg Ισημερινή Γουινέα 11.045,316
54 Flag of Libya.svg Λιβύη 10.872,846
55 Flag of Brazil.svg Βραζιλία 10.816,487
56 Flag of Latvia.svg Λετονία 10.680,308
57 Flag of Seychelles.svg Σεϋχέλλες 10.616,744
58 Flag of Russia.svg Ρωσία 10.355,668
59 Flag of Turkey.svg Τουρκία 10.309,455
60 Flag of Venezuela.svg Βενεζουέλα 10.049,193
61 Flag of Lebanon.svg Λίβανος 10.041,264
62 Flag of Mexico.svg Μεξικό 9.521,654
63 Flag of Argentina.svg Αργεντινή 9.131,328
64 Flag of Kazakhstan.svg Καζακστάν 9.008,699
65 Flag of Gabon.svg Γκαμπόν 8.778,710
66 Flag of Malaysia.svg Μαλαισία 8.423,176
67 Flag of Botswana.svg Μποτσουάνα 8.116,866
68 Flag of Costa Rica.svg Κόστα Ρίκα 7.701,446
69 Flag of Panama.svg Παναμάς 7.601,202
70 Flag of Mauritius.svg Μαυρίκιος 7.589,566
71 Flag of Grenada.svg Γρενάδα 7.571,449
72 Flag of Romania.svg Ρουμανία 7.542,252
73 Flag of South Africa.svg Νότια Αφρική 7.274,416
74 Flag of Saint Lucia.svg Σάντα Λουτσία 7.233,365
75 Flag of Suriname.svg Σουρινάμ 6.975,453
76 Flag of Maldives.svg Μαλδίβες 6.772,834
77 Flag of Dominica.svg Δομινίκα 6.631,981
78 Flag of Montenegro.svg Μαυροβούνιο 6.417,190
79 Flag of Saint Vincent and the Grenadines.svg Άγιος Βικέντιος 6.381,477
80 Flag of Colombia.svg Κολομβία 6.359,564
81 Flag of Bulgaria.svg Βουλγαρία 6.356,120
82 Flag of Azerbaijan.svg Αζερμπαϊτζάν 6.008,248
83 Flag of Belarus.svg Λευκορωσία 5.770,818
84 Flag of Namibia.svg Ναμίμπια 5.517,733
85 Flag of Iran.svg Ιράν 5.449,146
86 Flag of the Dominican Republic.svg Δομινικανή Δημοκρατία 5.226,772
87 Flag of Peru.svg Περού 5.204,544
88 Flag of Serbia.svg Σερβία 5.138,911
89 Flag of Thailand.svg Ταϊλάνδη 4.992,432
90 Flag of Jamaica.svg Τζαμάικα 4.914,829
91 Flag of Albania.svg Αλβανία 4.800,000
92 Flag of Macedonia.svg ΠΓΔΜ 4.482,770
93 Flag of the People's Republic of China.svg Κίνα 4.382,136
94 Flag of Algeria.svg Αλγερία 4.365,938
95 Flag of Angola.svg Ανγκόλα 4.328,513
96 Flag of Jordan.svg Ιορδανία 4.326,376
97 Flag of Bosnia and Herzegovina.svg Βοσνία-Ερζεγοβίνη 4.241,771
98 Flag of Belize.svg Μπελίζ 4.226,244
99 Flag of Tunisia.svg Τυνησία 4.199,346
100 Flag of Ecuador.svg Ισημερινός (χώρα) 3.920,798
101 Flag of Turkmenistan.svg Τουρκμενιστάν 3.677,290
102 Flag of El Salvador.svg Ελ Σαλβαδόρ 3.617,919
103 Flag of Tonga.svg Τόγκα 3.518,289
104 Flag of Fiji.svg Φίτζι 3.493,441
105 Flag of Cape Verde.svg Πράσινο Ακρωτήριο 3.247,455
106 Flag of Swaziland.svg Σουαζιλάνδη 3.133,356
107 Flag of the Republic of the Congo.svg Δημοκρατία του Κονγκό 3.112,866
108 Flag of Ukraine.svg Ουκρανία 3.012,804
109 Flag of Indonesia.svg Ινδονησία 2.974,027
110 Flag of Guyana.svg Γουιάνα 2.923,351
111 Flag of Samoa.svg Σαμόα 2.912,639
112 Flag of Vanuatu.svg Βανουάτου 2.896,572
113 Flag of Paraguay.svg Παραγουάη 2.878,337
114 Flag of Guatemala.svg Γουατεμάλα 2.867,227
115 Flag of Morocco.svg Μαρόκο 2.861,286
116 Flag of Armenia.svg Αρμενία 2.840,432
117 Flag of Syria.svg Συρία 2.823,105
118 Flag of Egypt.svg Αίγυπτος 2.808,037
119 Flag of Georgia.svg Γεωργία 2.629,440
120 Flag of Iraq.svg Ιράκ 2.531,146
121 Flag of Sri Lanka.svg Σρι Λάνκα 2.428,093
122 Flag of Mongolia.svg Μογγολία 2.266,652
123 Flag of the Philippines.svg Φιλιππίνες 2.123,008
124 Flag of Bhutan.svg Μπουτάν 2.068,630
125 Flag of Honduras.svg Ονδούρα 1.908,279
126 Flag of Bolivia.svg Βολιβία 1.900,001
127 Flag of Moldova.svg Μολδαβία 1.630,454
128 Flag of Sudan.svg Σουδάν 1.629,264
129 Flag of Kiribati.svg Κιριμπάτι 1.466,978
130 Flag of Papua New Guinea.svg Παπούα Νέα Γουινέα 1.465,269
131 Flag of Uzbekistan.svg Ουζμπεκιστάν 1.380,246
132 Flag of India.svg Ινδία 1.370,800
133 Flag of Djibouti.svg Τζιμπουτί 1.369,520
134 Flag of Ghana.svg Γκάνα 1.363,854
135 Flag of the Solomon Islands.svg Νήσοι του Σολομώντος 1.357,186
136 Flag of Nigeria.svg Νιγηρία 1.298,138
137 Flag of Sao Tome and Principe.svg Σάο Τομέ και Πρίνσιπε 1.294,361
138 Flag of Yemen.svg Υεμένη 1.283,540
139 Flag of Zambia.svg Ζάμπια 1.221,363
140 Flag of Vietnam.svg Βιετνάμ 1.173,548
141 Flag of Mauritania.svg Μαυριτανία 1.141,369
142 Flag of Nicaragua.svg Νικαράγουα 1.126,549
143 Flag of Cameroon.svg Καμερούν 1.102,740
144 Flag of Côte d'Ivoire.svg Ακτή Ελεφαντοστού 1.042,523
145 Flag of Pakistan.svg Πακιστάν 1.029,928
146 Flag of Laos.svg Λάος 1.003,711
147 Flag of Senegal.svg Σενεγάλη 979,955
148 Flag of Lesotho.svg Λεσότο 911,075
149 Flag of the Comoros.svg Κομόρες 862,030
150 Flag of Kyrgyzstan.svg Κιργιζιστάν 842,583
151 Flag of Chad.svg Τσαντ 837,016
152 Flag of Cambodia.svg Καμπότζη 813,798
153 Flag of Kenya.svg Κένυα 807,504
154 Flag of Myanmar.svg Βιρμανία 742,438
155 Flag of Tajikistan.svg Τατζικιστάν 733,861
156 Flag of Mali.svg Μαλί 700,666
157 Flag of Benin.svg Μπενίν 681,709
158 Flag of Haiti.svg Αϊτή 667,210
159 Flag of Bangladesh.svg Μπαγκλαντές 641,992
160 Flag of The Gambia.svg Γκάμπια 611,770
161 Flag of Burkina Faso.svg Μπουρκίνα Φάσο 609,760
162 Flag of Zimbabwe.svg Ζιμπάμπουε 594,498
163 Flag of East Timor.svg Ανατολικό Τιμόρ 588,427
164 Flag of Rwanda.svg Ρουάντα 557,964
165 Flag of Nepal.svg Νεπάλ 557,371
166 Flag of Tanzania.svg Τανζανία 545,188
167 Flag of Afghanistan.svg Αφγανιστάν 514,976
168 Flag of Guinea-Bissau.svg Γουινέα-Μπισσάου 508,339
169 Flag of Uganda.svg Ουγκάντα 500,650
170 Flag of Togo.svg Τόγκο 457,139
171 Flag of Guinea.svg Γουινέα 448,486
172 Flag of Mozambique.svg Μοζαμβίκη 439,875
173 Flag of the Central African Republic.svg Δημοκρατία Κεντρικής Αφρικής 429,440
174 Flag of Madagascar.svg Μαδαγασκάρη 414,899
175 Flag of Eritrea.svg Ερυθραία 397,719
176 Flag of Niger.svg Νίγηρας 375,424
177 Flag of Ethiopia.svg Αιθιοπία 350,441
178 Flag of Malawi.svg Μαλάουι 343,480
179 Flag of Sierra Leone.svg Σιέρα Λεόνε 325,761
180 Flag of Liberia.svg Λιβερία 229,443
181 Flag of the Democratic Republic of the Congo.svg Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό 185,965
182 Flag of Burundi.svg Μπουρούντι 180,029

Σημειώσεις και παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Δείτε επίσης[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]