Κατάλογος χωρών ανά ΑΕΠ (Ισοτιμία Αγοραστικής Δύναμης)

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
(Ανακατεύθυνση από Κατάλογος χωρών κατά ΑΕΠ (PPP))
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
ΑΕΠ 2019

Ο κατάλογος παρουσιάζει τις χώρες του κόσμου με βάση το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν σε ισοτιμία αγοραστικής δύναμης (Purchasing Power Parity). Τα στοιχεία προέρχονται από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, το World Factbook και την Παγκόσμια Τράπεζα, τα οποία ανακοινώνουν διαφορετικές εκτιμήσεις.


Κατάλογος από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (2021)[1] Λίστα από την Παγκόσμια Τράπεζα (2021)[2][3] Λίστα από το CIA World Factbook (2020)[4]
Θέση Χώρα GDP
(σε εκατ. $)
 Κόσμος 146.183.290
1 Κίνα 27.206.271
2 Ηνωμένες Πολιτείες 22.997.500
3 Ινδία 10.218.623
4 Ιαπωνία 5.614.998
5 Γερμανία 4.856.766
6 Ρωσία 4.490.456
7 Ινδονησία 3.566.283
8 Βραζιλία 3.435.897
9 Ηνωμένο Βασίλειο 3.402.762
10 Γαλλία 3.361.627
11 Τουρκία 2.943.074
12 Ιταλία 2.734.428
13 Μεξικό 2.666.610
14 Νότια Κορέα 2.510.534
15 Καναδάς 2.025.395
16 Ισπανία 1.983.120
17 Σαουδική Αραβία 1.751.188
18 Ταϊβάν 1.461.583
19 Αυστραλία 1.450.081
20 Ιράν 1.436.872
21 Πολωνία 1.429.836
22 Αίγυπτος 1.388.333
23 Ταϊλάνδη 1.343.727
24 Πακιστάν 1.329.554
25 Νιγηρία 1.154.076
26 Βιετνάμ 1.134.024
27 Ολλανδία 1.098.174
28 Αργεντινή 1.081.721
29 Φιλιππίνες 1.011.099
30 Μπανγκλαντές 981.123
31 Μαλαισία 970.748
32 Νότια Αφρική 865.820
33 Κολομβία 836.534
34 Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα 703.375
35 Ελβετία 680.853
36 Βέλγιο 659.677
37 Ρουμανία 651.620
38 Σιγκαπούρη 635.270
39 Σουηδία 616.289
40 Ουκρανία 588.433
41 Δημοκρατία της Ιρλανδίας 566.661
42 Καζακστάν 542.917
43 Αλγερία 538.424
44 Αυστρία 533.976
45 Χιλή 526.732
46 Χονγκ Κονγκ 489.064
47 Περού 469.509
48 Τσεχία 469.135
49 Ιράκ 440.668
50 Ισραήλ 428.522
51 Νορβηγία 383.529
52 Πορτογαλία 379.687
53 Δανία 373.450
54 Ουγγαρία 361.286
55 Ελλάδα 344.173
56 Σρι Λάνκα 312.690
57 Αιθιοπία 312.752
58 Μαρόκο 308.565
59 Φινλανδία 297.482
60 Ουζμπεκιστάν 296.691
61 Κένυα 274.898
62 Κατάρ 274.059
63 Μιανμάρ 238.303
64 Νέα Ζηλανδία 238.278
65 Δομινικανή Δημοκρατία 227.482
66 Ανγκόλα 221.341
67 Κουβέιτ 213.166
68 Ισημερινός (χώρα) Ισημερινός 208.602
69 Λευκορωσία 202.798
70 Σουδάν 194.510
71 Γκάνα 193.768
72 Σλοβακία 193.620
73 Τανζανία 185.390
74 Βουλγαρία 178.161
75 Γουατεμάλα 167.884
76 Αζερμπαϊτζάν 160.713
77 Ακτή Ελεφαντοστού 159.898
78 Σερβία 148.679
79 Βενεζουέλα 148.451
80 Ομάν 147.880
81 Παναμάς 138.810
82 Τυνησία 137.297
83 Κροατία 132.881
84 Νεπάλ 124.876
85 Λιθουανία 119.795
86 Πουέρτο Ρίκο 118.519
87 Κόστα Ρίκα 116.672
88 Ουγκάντα 116.175
89 Λιβύη 113.049
90 Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό 112.622
91 Ιορδανία 112.271
92 Καμερούν 110.790
93 Τουρκμενιστάν 109.016
94 Βολιβία 106.857
95 Παραγουάη 100.901
96 Σλοβενία 92.936
97 Ουρουγουάη 85.859
98 Λουξεμβούργο 83.705
99 Λίβανος 82.144 (2020)
100 Αφγανιστάν 80.912 (2020)
101 Μπαχρέιν 79.392
102 Καμπότζη 78.658
103 Ζάμπια 69.054
104 Λετονία 65.709
105 Σενεγάλη 64.810
106 Ελ Σαλβαδόρ 63.322
107 Γεωργία 63.036
108 Ονδούρα 62.901
109 Λάος 62.642
110 Υεμένη 61.119
111 Εσθονία 55.929
112 Βοσνία και Ερζεγοβίνη 55.731
113 Μπουρκίνα Φάσο 52.999
114 Μάλι 51.035
115 Μακάου 48.591
116 Μπενίν 47.170
117 Μαδαγασκάρη 46.108
118 Αλβανία 45.965
119 Αρμενία 43.433
120 Μοζαμβίκη 43.143
121 Μογγολία 42.824
122 Μποτσουάνα 42.636
123 Νικαράγουα 42.386
124 Τατζικιστάν 41.806
125 Κύπρος 40.350
126 Γουινέα 39.929
127 Μολδαβία 39.855
128 Τρινιντάντ και Τομπάγκο 37.706
129 Βόρεια Μακεδονία 37.210
130 Ζιμπάμπουε 36.292
131 Αϊτή 36.096
132 Παπούα Νέα Γουινέα 35.331
133 Γκαμπόν 35.330
134 Κιργιστάν 35.256
135 Νίγηρας 32.929
136 Ρουάντα 32.911
137 Μαλάουι 32.444
138 Κράτος της Παλαιστίνης 30.222
139 Τζαμάικα 29.733
140 Μπρουνέι 29.687
141 Μαυρίκιος 28.118
142 Τσαντ 27.034
143 Μαυριτανία 26.887
144 Μάλτα 25.578
145 Ισημερινή Γουινέα 25.289
146 Ναμίμπια 24.827
147 Κοσσυφοπέδιο 23.056
148 Ισλανδία 22.051
149 Δημοκρατία του Κονγκό 20.693
150 Τόγκο 20.149
151 Γουιάνα 19.358
152 Σιέρα Λεόνε 14.806
153 Μπαχάμες 14.073
154 Μαυροβούνιο 14.029
155 Νότιο Σουδάν 11.960
156 Εσουατίνι 11.049
157 Φίτζι 10.900
158 Μαλδίβες 10.097
159 Σουρινάμ 9.865
160 Μπουρούντι 9.787
161 Μπουτάν 8.881
162 Λιβερία 7.898
163 Ερυθραία 6.919
164 Τζιμπουτί 6.188
165 Γκάμπια 6.051
166 Λεσότο 5.850
167 Ανατολικό Τιμόρ 5.446
168 Κεντροαφρικανική Δημοκρατία 5.023
169 Γουινέα-Μπισάου 4.788
170 Ανδόρρα 4.644
171 Μπαρμπάντος 4.262
172 Πράσινο Ακρωτήριο 3.947
173 Σεϋχέλλες 3.137
174 Κομόρες 2.913
175 Μπελίζ 2.803
176 Αγία Λουκία (χώρα) Αγία Λουκία 2.596
177 Άγιος Μαρίνος 2.216
178 Αντίγκουα και Μπαρμπούντα 1.949
179 Γρενάδα 1.890
180 Νήσοι Σολομώντα 1.672
181 Άγιος Βικέντιος και Γρεναδίνες 1.541
182 Άγιος Χριστόφορος και Νέβις 1.377
183 Σαμόα 1.123
184 Σάο Τομέ και Πρίνσιπε 984
185 Δομινίκα 946
186 Βανουάτου 847
187 Τόνγκα 649
188 Ομόσπονδες Πολιτείες της Μικρονησίας 363
189 Κιριμπάτι 247
190 Νήσοι Μάρσαλ 217
191 Παλάου 211
192 Ναουρού 134
193 Τουβαλού 57
Θέση Χώρα GDP
(σε εκατ. $)
 Κόσμος 146.714.371
1 Κίνα 27.312.548
2 Ηνωμένες Πολιτείες 22.996.100
3 Ινδία 10.218.572
4 Ιαπωνία 5.396.818
5 Γερμανία 4.815.479
6 Ρωσία 4.785.445
7 Ινδονησία 3.566.265
8 Βραζιλία 3.435.882
9 Γαλλία 3.424.151
10 Ηνωμένο Βασίλειο 3.344.467
11 Ιταλία 2.713.265
12 Μεξικό 2.609.993
13 Τουρκία 2.591.454
14 Νότια Κορέα 2.427.790
15 Καναδάς 1.992.049
16 Ισπανία 1.929.758
17 Σαουδική Αραβία 1.751.177
18 Αυστραλία 1.436.442
19 Πολωνία 1.416.885
20 Αίγυπτος 1.388.329
21 Ταϊλάνδη 1.343.720
22 Ιράν 1.326.346 (2020)
23 Πακιστάν 1.323.644
24 Νιγηρία 1.154.069
25 Βιετνάμ 1.134.151
26 Ολλανδία 1.118.050
27 Μπανγκλαντές 1.099.767
28 Αργεντινή 1.082.341
29 Φιλιππίνες 1.012.713
30 Μαλαισία 970.742
31 Κολομβία 866.075
32 Νότια Αφρική 865.816
33 Βέλγιο 682.884
34 Ρουμανία 676.943
35 Ελβετία 672.543
36 Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα 660.342 (2020)
37 Σιγκαπούρη 635.266
38 Σουηδία 617.907
39 Ουκρανία 588.384
40 Χιλή 559.157
41 Καζακστάν 543.473
42 Αλγερία 537.071
43 Δημοκρατία της Ιρλανδίας 535.284
44 Αυστρία 523.292
45 Βενεζουέλα 506.339
Χονγκ Κονγκ 489.061
46 Τσεχία 473.743
47 Περού 463.538
48 Ιράκ 428.633
49 Νορβηγία 428.345
50 Ισραήλ 409.409
51 Δανία 378.644
52 Πορτογαλία 369.627
53 Ουγγαρία 356.862
54 Ελλάδα 333.749
55 Σρι Λάνκα 313.002
56 Μαρόκο 309.101
57 Αιθιοπία 306.447
58 Φινλανδία 304.830
59 Ουζμπεκιστάν 296.689
60 Κένυα 276.221
61 Κατάρ 274.066
62 Μιανμάρ 238.129
63 Νέα Ζηλανδία 237.788
64 Δομινικανή Δημοκρατία 227.499
65 Ανγκόλα 223.318
66 Ισημερινός (χώρα) Ισημερινός 208.600
67 Λευκορωσία 202.671
68 Κουβέιτ 202.011 (2020)
69 Γκάνα 196.050
70 Σουδάν 189.392
71 Βουλγαρία 184.244
72 Σλοβακία 179.815
73 Τανζανία 175.034
74 Γουατεμάλα 167.149
75 Λιβύη 162.527
76 Αζερμπαϊτζάν 160.729
77 Ακτή Ελεφαντοστού 160.692
78 Ομάν 158.906 (2020)
79 Σερβία 146.685
80 Παναμάς 138.809
81 Τυνησία 138.391
82 Κροατία 131.788
83 Νεπάλ 126.440
84 Κόστα Ρίκα 120,187
85 Λιθουανία 119.263
86 Ουγκάντα 112.990
Πουέρτο Ρίκο 112.667 (2020)
87 Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό 112.587
88 Ιορδανία 112.466
89 Καμερούν 110.652
90 Βολιβία 106.856
91 Παραγουάη 100.900
92 Τουρκμενιστάν 96.227
93 Υεμένη 92.755
94 Σλοβενία 91.917
95 Λουξεμβούργο 86.117
96 Ουρουγουάη 85.823
97 Αφγανιστάν 80.911 (2020)
98 Μπαχρέιν 79.392
99 Καμπότζη 79.360
100 Λίβανος 72.370
101 Ζάμπια 68.565
102 Λετονία 64.909
103 Σενεγάλη 64.807
104 Λάος 64.008
105 Γεωργία 63.035
106 Ελ Σαλβαδόρ 63.025
107 Ονδούρα 62.919
108 Εσθονία 56.083
109 Βοσνία και Ερζεγοβίνη 54.977
110 Μπουρκίνα Φάσο 52.924
111 Μάλι 51.040
Μακάου 48.590
112 Μπενίν 47.180
113 Μαδαγασκάρη 46.490
114 Αλβανία 43.991
115 Αρμενία 43.424
116 Μοζαμβίκη 43.172
117 Μογγολία 42.823
118 Νικαράγουα 42.437
119 Μποτσουάνα 42.200
120 Τατζικιστάν 41.809
121 Παπούα Νέα Γουινέα 40.537
122 Μολδαβία 40.249
123 Γουινέα 38.853
124 Κύπρος 38.301
125 Τρινιντάντ και Τομπάγκο 37.705
126 Βόρεια Μακεδονία 37.002
127 Ζιμπάμπουε 36.892
128 Αϊτή 36.095
129 Γκαμπόν 35.544
130 Κιργιστάν 35.397
131 Ρουάντα 33.112
132 Νίγηρας 32.916
133 Μαλάουι 32.582
134 Κράτος της Παλαιστίνης 30.518
135 Τζαμάικα 29.811
136 Μπρουνέι 29.414
137 Μαυρίκιος 28.157
138 Τσαντ 26.904
139 Μαυριτανία 26.701
140 Ισημερινή Γουινέα 26.282
141 Ναμίμπια 25.369
142 Μάλτα 24.662
143 Κοσσυφοπέδιο 22.977
144 Ισλανδία 21.461
145 Σομαλία 21.307
146 Δημοκρατία του Κονγκό 20.460
147 Τόγκο 20.179
148 Γουιάνα 19.358
149 Σιέρα Λεόνε 14.786
150 Μαυροβούνιο 14.137
151 Μπαχάμες 13.537
152 Νότιο Σουδάν 13.230
153 Εσουατίνι 11.507
154 Φίτζι 10.888
155 Μαλδίβες 9.911
156 Σουρινάμ 9.868
157 Μπουρούντι 9.721
158 Μπουτάν 8.587 (2020)
159 Λιβερία 8.043
160 Γκάμπια 6.052
161 Τζιμπουτί 5.938
162 Ανατολικό Τιμόρ 5.936
163 Λεσότο 5.791
164 Ερυθραία 5.224
165 Κεντροαφρικανική Δημοκρατία 5.021
166 Μπαρμπάντος 4.262
167 Γουινέα-Μπισάου 4.146
168 Πράσινο Ακρωτήριο 3.949
169 Σεϋχέλλες 2.959
170 Κομόρες 2.918
171 Μπελίζ 2.802
172 Αγία Λουκία (χώρα) Αγία Λουκία 2.591
173 Άγιος Μαρίνος 2.021 (2020)
174 Αντίγκουα και Μπαρμπούντα 1.958
175 Γρενάδα 1.885
176 Νήσοι Σολομώντα 1.869
177 Άγιος Βικέντιος και Γρεναδίνες 1.560
178 Άγιος Χριστόφορος και Νέβις 1.405
179 Σαμόα 1.285
180 Σάο Τομέ και Πρίνσιπε 993
181 Βανουάτου 976
182 Δομινίκα 864
183 Τόνγκα 707 (2020)
184 Ομόσπονδες Πολιτείες της Μικρονησίας 412
185 Παλάου 295
186 Κιριμπάτι 259
187 Νήσοι Μάρσαλ 249
188 Ναουρού 164
189 Τουβαλού 60
Θέση Χώρα GDP
(σε εκατ. $)
Έτος
 Κόσμος 125.158.704 2020
1 Κίνα (εκτός του Χονγκ Κονγκ και του Μακάου) 23.009.780 2020
2 Ηνωμένες Πολιτείες 19.846.720 2020
3 Ινδία 8.443.360 2020
4 Ιαπωνία 5.224.850 2019
5 Γερμανία 4.238.800 2020
6 Ρωσία 3.875.690 2020
7 Ινδονησία 3.130.470 2020
8 Βραζιλία 2.989.430 2020
9 Γαλλία 2.832.170 2020
10 Ηνωμένο Βασίλειο 2.797.980 2020
11 Τουρκία 2.393.960 2020
12 Ιταλία 2.322.140 2020
13 Μεξικό 2.306.320 2020
14 Νότια Κορέα 2.187.800 2020
15 Καναδάς 1.742.790 2020
16 Ισπανία 1.714.860 2020
17 Σαουδική Αραβία 1.543.240 2020
18 Αυστραλία 1.250.900 2020
19 Πολωνία 1.223.460 2020
20 Αίγυπτος 1.223.040 2020
21 Ταϊλάνδη 1.206.620 2020
22 Ταϊβάν 1.143.277 2019
23 Ιράν 1.044.310 2020
24 Πακιστάν 1.021.130 2020
25 Νιγηρία 1.013.530 2020
26 Ολλανδία 945.480 2020
27 Αργεντινή 893.310 2020
28 Φιλιππίνες 871.560 2020
29 Μαλαισία 855.600 2020
30 Βιετνάμ 798.210 2020
31 Μπανγκλαντές 793.490 2020
32 Κολομβία 683.940 2020
33 Νότια Αφρική 680.040 2020
34 Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα 655.790 2019
35 Ελβετία 590.710 2020
36 Βέλγιο 557.110 2020
37 Ρουμανία 556.070 2020
38 Σιγκαπούρη 531.040 2020
39 Σουηδία 524.750 2020
40 Ουκρανία 516.680 2020
41 Καζακστάν 475.180 2020
42 Αλγερία 468.400 2020
43 Αυστρία 463.120 2020
44 Δημοκρατία της Ιρλανδίας 447.970 2020
45 Χιλή 445.880 2020
Χονγκ Κονγκ 420.130 2020
46 Τσεχία 409.970 2020
47 Ιράκ 372.270 2020
48 Περού 371.290 2020
49 Ισραήλ 353.390 2020
50 Νορβηγία 342.060 2020
51 Πορτογαλία 331.640 2020
52 Δανία 326.200 2020
53 Ουγγαρία 302.320 2020
54 Ελλάδα 292.400 2020
55 Σρι Λάνκα 274.800 2020
56 Βενεζουέλα 269.068 2020
57 Αιθιοπία 264.050 2020
58 Φινλανδία 261.390 2020
59 Μαρόκο 259.420 2020
60 Μιανμάρ 247.240 2020
61 Κατάρ 245.660 2020
62 Ουζμπεκιστάν 239.420 2020
63 Κένυα 226.940 2020
64 Νέα Ζηλανδία 215.600 2020
65 Κουβέιτ 209.740 2019
66 Ανγκόλα 203.710 2020
67 Δομινικανή Δημοκρατία 184.450 2020
68 Ισημερινός (χώρα) Ισημερινός 182.240 2020
69 Λευκορωσία 179.970 2020
70 Σουδάν 176.400 2020
71 Σλοβακία 165.570 2020
72 Γκάνα 164.840 2020
73 Βουλγαρία 155.060 2020
74 Τανζανία 152.790 2020
75 Γουατεμάλα 141.500 2020
76 Αζερμπαϊτζάν 138.510 2020
77 Κούβα 137.000 2017
78 Ακτή Ελεφαντοστού 136.480 2020
79 Ομάν 135.790 2019
80 Σερβία 125.800 2020
81 Τυνησία 114.970 2020
82 Νεπάλ 110.720 2020
83 Παναμάς 109.520 2020
84 Κροατία 107.110 2020
Πουέρτο Ρίκο 106.820 2020
85 Λιθουανία 102.660 2020
86 Κόστα Ρίκα 100.250 2020
87 Ιορδανία 100.160 2020
88 Ουγκάντα 99.610 2020
89 Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό 96.030 2020
90 Καμερούν 94.940 2020
91 Βολιβία 92.590 2020
92 Τουρκμενιστάν 92.330 2019
93 Παραγουάη 87.980 2020
94 Λίβανος 79.510 2020
95 Αφγανιστάν 77.040 2020
96 Σλοβενία 76.750 2020
97 Ουρουγουάη 75.060 2020
98 Υεμένη 73.630 2017
99 Λιβύη 70.650 2020
100 Καμπότζη 70,080 2020
101 Λουξεμβούργο 69.720 2020
102 Μπαχρέιν 69.650 2020
103 Ζάμπια 60.120 2020
104 Λετονία 56.920 2020
105 Λάος 56.790 2020
106 Σενεγάλη 55.260 2020
107 Γεωργία 52.330 2020
108 Ελ Σαλβαδόρ 52.260 2020
109 Ονδούρα 50.890 2020
110 Συρία 50.280 2015
111 Εσθονία 47.440 2020
112 Βοσνία και Ερζεγοβίνη 47.050 2020
113 Μπουρκίνα Φάσο 45.160 2020
114 Μάλι 44.890 2020
115 Μαδαγασκάρη 41.820 2020
116 Ζιμπάμπουε 40.790 2020
117 Μπενίν 40.290 2020
118 Βόρεια Κορέα 40.000 2015
119 Μοζαμβίκη 38.420 2020
120 Αλβανία 37.730 2020
121 Μποτσουάνα 37.720 2020
122 Μογγολία 37.600 2020
123 Αρμενία 37.310 2020
124 Παπούα Νέα Γουινέα 36.690 2020
Μακάου 35.580 2020
125 Γουινέα 35.080 2020
126 Νικαράγουα 34.980 2020
127 Τατζικιστάν 34.880 2020
128 Κύπρος 33.670 2020
129 Τρινιντάντ και Τομπάγκο 33.210 2020
130 Βόρεια Μακεδονία 33.020 2020
131 Μολδαβία 32.260 2020
132 Γκαμπόν 32.050 2020
133 Αϊτή 31.620 2020
134 Κιργιστάν 31.020 2020
135 Νίγηρας 28.970 2020
136 Μαλάουι 28.440 2020
137 Μπρουνέι 27.230 2020
138 Ρουάντα 27.180 2020
139 Δυτική Όχθη 25.910 2020
140 Τζαμάικα 25.890 2020
141 Τσαντ 24.970 2020
142 Μαυρίκιος 24.640 2020
143 Ισημερινή Γουινέα 23.860 2020
144 Μαυριτανία 23.170 2020
145 Ναμίμπια 22.600 2020
146 Μάλτα 20.600 2020
147 Νότιο Σουδάν 20.010 2017
148 Ισλανδία 19.160 2020
Κοσσυφοπέδιο 19.130 2020
149 Δημοκρατία του Κονγκό 19.030 2020
150 Τόγκο 17.450 2020
151 Γουιάνα 14.690 2020
152 Σομαλία 13.190 2020
153 Σιέρα Λεόνε 13.150 2020
154 Μπαχάμες 12.100 2020
155 Μαυροβούνιο 11.360 2020
Νέα Καληδονία 11.110 2017
156 Φίτζι 9.860 2020
157 Εσουατίνι 9.740 2020
158 Ερυθραία 9.702 2017
159 Σουρινάμ 9.460 2020
160 Μπουρούντι 8.690 2020
161 Μπουτάν 8.420 2020
162 Μονακό 7.672 2015
163 Μαλδίβες 7.050 2020
164 Λιβερία 6.850 2020
Νήσος του Μαν 6.792 2015
Γκουάμ 5.793 2016
Τζέρσεϊ 5.569 2016
Γαλλική Πολυνησία 5.490 2017
165 Τζιμπουτί 5.420 2020
Βερμούδες 5.230 2019
166 Γκάμπια 5.220 2020
167 Λίχτενσταϊν 4.978 2014
168 Λεσότο 4.880 2020
Κέιμαν Νήσοι 4.780 2019
169 Κεντροαφρικανική Δημοκρατία 4.483 2019
170 Ανατολικό Τιμόρ 4.190 2020
Αρούμπα 4.158 2017
Αμερικανικές Παρθένοι Νήσοι 3.872 2016
Κουρασάο 3.860 2019
171 Μπαρμπάντος 3.700 2020
172 Γουινέα-Μπισάου 3.640 2020
Γκέρνσεϊ 3.465 2015
173 Πράσινο Ακρωτήριο 3.360 2020
174 Ανδόρρα 3.327 2015
175 Κομόρες 2.730 2020
176 Μπελίζ 2.430 2020
Γροιλανδία 2.413 2015
177 Σεϋχέλλες 2.400 2020
178 Αγία Λουκία (χώρα) Αγία Λουκία 2.250 2020
179 Άγιος Μαρίνος 2,060 2019
Γιβραλτάρ 2.044 2014
Νήσοι Φερόες 2.001 2014
180 Αντίγκουα και Μπαρμπούντα 1.760 2020
181 Νήσοι Σολομώντα 1.710 2020
182 Γρενάδα 1.700 2020
Άγιος Μαρτίνος (Ολλανδία) 1.440 2018
183 Άγιος Βικέντιος και Γρεναδίνες 1.340 2020
184 Σαμόα 1.250 2020
Βόρειες Μαριάνες Νήσοι 1.242 2016
185 Άγιος Χριστόφορος και Νέβις 1.240 2020
186 Σάο Τομέ και Πρίνσιπε 890 2020
187 Βανουάτου 850 2020
Νήσοι Τερκς και Κέικος 820 2020
188 Δομινίκα 710 2020
189 Τόνγκα 670 2019
Αμερικανική Σαμόα 658 2016
Flag of Saint Martin.png Άγιος Μαρτίνος (Γαλλία) 561 2005
Βρετανικές Παρθένοι Νήσοι 500 2017
190 Ομόσπονδες Πολιτείες της Μικρονησίας 390 2019
191 Παλάου 320 2019
Νήσοι Κουκ 299 2016
192 Κιριμπάτι 270 2020
Flag of Saint-Pierre and Miquelon.svg Σαιν Πιέρ και Μικελόν 261 2015
193 Νήσοι Μάρσαλ 240 2019
Νήσοι Φώκλαντ 206 2015
Ανγκουίλα 175 2009
Μοντσεράτ 167 2011
194 Ναουρού 150 2019
Ουαλίς και Φουτουνά 60 2004
195 Τουβαλού 50 2020
Flag of Saint Helena.svg Αγία Ελένη 31 2009
Νιούε 10 2003
Τοκελάου 7,7 2017

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «Download World Economic Outlook database: April 2022». IMF. Ανακτήθηκε στις 18 Σεπτεμβρίου 2022. 
  2. Data (1 Ιουλίου 2022). «"Gross domestic product 2021, PPP", World Bank, accessed on 18 September 2022» (PDF). Data.worldbank.org. Ανακτήθηκε στις 18 Σεπτεμβρίου 2022. 
  3. «World Bank, International Comparison Program database». Ανακτήθηκε στις 18 Σεπτεμβρίου 2022. 
  4. Real GDP (purchasing power parity)

Δείτε επίσης[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]