Citroën DS Inside

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Το πρωτότυπο Citroën DS Inside στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης τον Μάρτιο του 2009.

Το Citroën DS Inside ήταν ένα πρωτότυπο αυτοκίνητο (concept car) από τη γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία Citroën. Παρουσιάστηκε στις 5 Φεβρουαρίου 2009,[1] ως το πρώτο δείγμα γραφής της νέας σειράς πολυτελείας DS, που είχε μόλις εξαγγελθεί από την εταιρεία.

Μετεξέλιξη στο DS3 παραγωγής[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Συγκεκριμένα, στις αρχές του 2009 η Citroën ανακοίνωσε τη δημιουργία μιας ξεχωριστής εσωτερικής μάρκας πολυτελείας, υπό την ονομασία DS, που θα παράγεται παράλληλα με την σημερινή της σειρά αυτοκινήτων. Αποφασίστηκε τότε ότι η νέα αυτή υπό-εταιρεία θα χρησιμοποιεί το όνομα του θρυλικού Citroën DS του 1955 - 1975 (το γνωστό στην Ελλάδα και ως «βάτραχος») για να εκπροσωπεί τα μελλοντικά αυτοκίνητα, αν και αυτή τη φορά το ακρωνύμιο DS σημαίνει Different Spirit («Διαφορετικό Πνεύμα») και Distinctive Series («Ξεχωριστή Σειρά»). Όλα τα μοντέλα της σειράς αυτής, φέρουν το νέο λογότυπο DS και όχι το γνωστό double chevron (διπλό λοχιόσημο) της Citroën και όλα έχουν αισθητά διαφορετικά στυλ από τα αντίστοιχα δίδυμα μοντέλα της Citroën στα οποία βασίζονται.

Citroën DS3 παραγωγής, στο Σαλόνι της Γενεύης τον Μάρτιο του 2013. Σημειώστε την πανομοιότυπη αισθητική του τελικού μοντέλου με το πρωτότυπο Citroën DS Inside.

Το πρωτότυπο DS Inside αποτέλεσε τη βάση του Citroën DS3, που ήταν το μοντέλο που ξεκίνησε την νέα σειρά DS. Το DS3 παρουσιάστηκε στις αρχές του έτους 2010, ως ένα υψηλής ποιότητας αυτοκίνητο της κατηγορίας Β, με βάση το αμάξωμα της δεύτερης γενιάς του Citroën C3. Επίσημα, το DS3 τοποθετήθηκε εξ αρχής στην κατηγορία των compact πολυτελών αυτοκινήτων, με κυριότερους ανταγωνιστές το Mini της BMW, το Audi A1 και την Alfa Romeo MiTo, ενώ σε κάποιο βαθμό και τα Opel Adam και Fiat Nuova 500.

Είναι αξιοσημείωτο ότι τόσο η εξωτερική και εσωτερική αισθητική του DS Inside, όσο και οι διαστάσεις του, ήταν σχεδόν ίδιες με αυτές του τελικού μοντέλου παραγωγής Citroën DS3.

Σταδιακά, μέσα στα έτη 2015 και 2016, η εταιρεία DS αυτονομήθηκε και όλα τα μοντέλα της στην Ευρώπη διατήρησαν αποκλειστικά το λογότυπο DS, καταργώντας οριστικά το σήμα και το όνομα της Citroën. Ως αποτέλεσμα, μετονομάστηκαν σε DS 3, DS 4 και DS 5 σκέτο, στα πλαίσια της σταδιακής αυτονόμησης των μοντέλων της σειράς DS σε ανεξάρτητη εταιρεία. Ειδικότερα όσα αντίτυπα της σειράς DS κατασκευάζονται στην Κίνα, κυκλοφόρησαν όλα εξ αρχής με τα σκέτα ονόματα και απευθείας υπό την νέα μάρκα πολυτελείας DS.

Δείτε επίσης[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Αναφορές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]