Κατάλογος νοσοκομείων της Ελλάδας

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Αυτός είναι ένας κατάλογος νοσοκομείων της Ελλάδας ταξινομημένων ανά περιφέρεια.

Αττική[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ονομασία
(Άλλη ονομασία)
Περιοχή Ιδρύθηκε
251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας (ΓΝΑ)
401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο
Αγία Ελένη - Σπηλιοπούλειο Αθήνα
Άγιοι Ανάργυροι Κηφισιά
Άγιος Σάββας Αθήνα
Αιγινήτειο
Αλεξάνδρα
Αμαλία Φλέμινγκ
Ανδρέας Συγγρός
Αρεταίειο
Ασκληπιείο Βούλας
Αττικό Νοσοκομείο
Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας Πειραιά «Άγιος Παντελεήμων»
Γεώργιος Γεννηματάς
Δρομοκαΐτειο
ΕΚΑ
Έλενα Βενιζέλου
Η Ελπίς
Ερρίκος Ντυνάν
Ευαγγελισμός
Θριάσιο
Ιασώ
Ιατρικό Κέντρο
Ιπποκράτειο
ΚΑΤ Κηφισιά 1963
Κοργιαλένειο - Μπενάκειο (Ερυθρός Σταυρός)
Κωνσταντοπούλειο (Αγία Όλγα) Νέα Ιωνία
Λαϊκό
Λητώ
Μεταξά
Μητέρα
Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών (ΝΝΑ)
Ναυτικό Νοσοκομείο Πειραιώς (ΝΝΠ)
Νοσηλευτικό Ίδρυμα Μετοχικού Ταμείου Στρατού (ΝΙΜΤΣ)
Οφθαλμιατρείο Αθηνών
Παίδων Αγία Σοφία
Γενικό Νοσοκομείο Παίδων «Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού»
Παίδων Πεντέλης
Παμμακάριστος
Πολυκλινική Αθήνα
Πατησίων
Ρέα
Σισμανόγλειο
Σωτηρία
Τζάνειο
Υγεία
Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής (Δαφνί)
Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο

Θεσσαλονίκη[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ονομασία
(Άλλη ονομασία)
Περιοχή Ιδρύθηκε
Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης Γ. Παπανικολάου Εξοχή Θεσσαλονίκης
Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης Παπαγεωργίου Νέα Ευκαρπία Θεσσαλονίκης
Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκη
Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης Γ. Γεννηματάς Θεσσαλονίκη
Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης Άγιος Παύλος
Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης Άγιος Δημήτριος Θεσσαλονίκη
Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκη
Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης Θεαγένειο Θεσσαλονίκη
Νοσοκομείο Ειδικών Παθήσεων Θεσσαλονίκης (Λοιμωδών) Θεσσαλονίκη
Νοσοκομείο Αφροδισίων και Δερματικών Νόσων Θεσσαλονίκης Θεσσαλονίκη
Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης
424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Εκπαιδεύσεως Νέα Ευκαρπία Θεσσαλονίκης

Κεντρική Μακεδονία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στερεά Ελλάδα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ονομασία
(Άλλη ονομασία)
Περιοχή Ιδρύθηκε
Γενικό Νοσοκομείο Άμφισσας Άμφισσα 1953
Γενικό Νοσοκομείο Θήβας Θήβα
Γενικό Νοσοκομείο Καρπενησίου Καρπενήσι 1956
Γενικό Νοσοκομείο Καρύστου Κάρυστος
Γενικό Νοσοκομείο Κύμης Κύμη
Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας Λαμία 1946
Γενικό Νοσοκομείο Λιβαδειάς Λιβαδειά
Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας Χαλκίδα

Θεσσαλία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Περιοχή Ιδρύθηκε
Γενικό Νοσοκομείο Βόλου[1]
Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας
Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας
Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας
Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων

Κρήτη[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ονομασία
(Άλλη ονομασία)
Περιοχή Ιδρύθηκε
Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου
Βενιζέλειο-Πανάνειο Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου
Creta Inter Clinic
Γενικό Νοσοκομείο Χανίων Άγιος Γεωργιος
Ναυτικό Νοσοκομείο Χανίων
Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου
Γενικό Νοσοκομείο Λασιθίου (Άγιος Νικόλαος)
Γενικό Νοσοκομείο Ιεράπετρας
Γενικό Νοσοκομείο Σητείας
Γενικό Νοσοκομείο Νεάπολης Διαλυνάκειο

Ανατολική Μακεδονία και Θράκη[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Δυτική Μακεδονία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Βόρειο Αιγαίο[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Δυτική Ελλάδα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Πελοπόννησος[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ιόνιοι Νήσοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Νότιο Αιγαίο[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ήπειρος[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Αναφορές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εξωτερικοί Σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]