Κατάλογος νοσοκομείων της Ελλάδας

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Αυτός είναι ένας κατάλογος νοσοκομείων της Ελλάδας ταξινομημένων ανά περιφέρεια.

Αττική[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ονομασία
(Άλλη ονομασία)
Περιοχή Ιδρύθηκε
251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας (ΓΝΑ) Αθήνα 1945
401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθήνα 1904
Αγία Ελένη - Σπηλιοπούλειο Αθήνα 1916
Άγιοι Ανάργυροι Κηφισιά 1969
Άγιος Σάββας Αθήνα 1935
Αιγινήτειο Αθήνα 1904
Αλεξάνδρα Αθήνα 1954
Αμαλία Φλέμινγκ Μελίσσια 1986
Ανδρέας Συγγρός Αθήνα 1910
Αρεταίειο Αθήνα 1898
Ασκληπιείο Βούλας Βούλα 1921
Αττικό Νοσοκομείο Χαϊδάρι 2002
Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας Πειραιά «Άγιος Παντελεήμων» Νίκαια
Γεώργιος Γεννηματάς Αθήνα 1958
Δρομοκαΐτειο Χαϊδάρι 1887
ΕΚΑ Καματερό
Έλενα Βενιζέλου Αθήνα 1933
Η Ελπίς Αθήνα 1842
Ερρίκος Ντυνάν Αθήνα 2000
Ευαγγελισμός Αθήνα 1884
Θριάσιο Μαγούλα
Ιασώ (Γενική Κλινική) Χολαργός
Ιασώ Μαρούσι 1996
Ιατρικό Κέντρο Μαρούσι 1984
Ιπποκράτειο Αθήνα 1922
ΚΑΤ Κηφισιά 1963
Κοργιαλένειο - Μπενάκειο (Ερυθρός Σταυρός) Αθήνα 1930
Κωνσταντοπούλειο (Αγία Όλγα) Νέα Ιωνία 1923
Λαϊκό Αθήνα 1933
Λητώ Αθήνα 1970
Μεταξά Πειραιάς 1967
Μητέρα Μαρούσι 1979
Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών (ΝΝΑ) Αθήνα 1869
Ναυτικό Νοσοκομείο Πειραιώς (ΝΝΠ) Πειραιάς 1924
Νοσηλευτικό Ίδρυμα Μετοχικού Ταμείου Στρατού (ΝΙΜΤΣ) Αθήνα 1942
Οφθαλμιατρείο Αθηνών Αθήνα 1854
Παίδων Αγία Σοφία Αθήνα 1901
Γενικό Νοσοκομείο Παίδων «Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού» Αθήνα 1938
Παίδων Πεντέλης Πεντέλη 1981
Παμμακάριστος Αθήνα 1953
Πολυκλινική Αθήνα
Πατησίων Αθήνα
Ρέα Παλαιό Φάληρο 2007
Σισμανόγλειο Μαρούσι 1936
Σωτηρία Αθήνα 1902
Τζάνειο Πειραιάς 1873
Υγεία Μαρούσι 1970
Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής (Δαφνί) Χαϊδάρι 1925
Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο Καλλιθέα 1992

Θεσσαλονίκη[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ονομασία
(Άλλη ονομασία)
Περιοχή Ιδρύθηκε
Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης Γ. Παπανικολάου Εξοχή Θεσσαλονίκης 1920
Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης Παπαγεωργίου Νέα Ευκαρπία Θεσσαλονίκης 1999
Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκη 1983
Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης Γ. Γεννηματάς Θεσσαλονίκη 1916
Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης Άγιος Παύλος Καλαμαριά 1987
Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης Άγιος Δημήτριος Θεσσαλονίκη
Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκη 1953
Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης Θεαγένειο Θεσσαλονίκη 1895
Νοσοκομείο Ειδικών Παθήσεων Θεσσαλονίκης (Λοιμωδών) Θεσσαλονίκη
Νοσοκομείο Αφροδισίων και Δερματικών Νόσων Θεσσαλονίκης Θεσσαλονίκη 1917
Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης 1917
424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Εκπαιδεύσεως Νέα Ευκαρπία Θεσσαλονίκης

Κεντρική Μακεδονία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στερεά Ελλάδα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ονομασία
(Άλλη ονομασία)
Περιοχή Ιδρύθηκε
Γενικό Νοσοκομείο Άμφισσας Άμφισσα 1953
Γενικό Νοσοκομείο Θήβας Θήβα
Γενικό Νοσοκομείο Καρπενησίου Καρπενήσι 1956
Γενικό Νοσοκομείο Καρύστου Κάρυστος
Γενικό Νοσοκομείο Κύμης Κύμη
Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας Λαμία 1946
Γενικό Νοσοκομείο Λιβαδειάς Λιβαδειά
Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας Χαλκίδα

Θεσσαλία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Περιοχή Ιδρύθηκε
Γενικό Νοσοκομείο Βόλου[1]
Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας
Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας
Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας
Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων

Κρήτη[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ονομασία
(Άλλη ονομασία)
Περιοχή Ιδρύθηκε
Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου
Βενιζέλειο-Πανάνειο Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου
Creta Inter Clinic
Γενικό Νοσοκομείο Χανίων Άγιος Γεωργιος
Ναυτικό Νοσοκομείο Χανίων
Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου
Γενικό Νοσοκομείο Λασιθίου (Άγιος Νικόλαος)
Γενικό Νοσοκομείο Ιεράπετρας
Γενικό Νοσοκομείο Σητείας
Γενικό Νοσοκομείο Νεάπολης Διαλυνάκειο

Ανατολική Μακεδονία και Θράκη[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Δυτική Μακεδονία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Βόρειο Αιγαίο[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Δυτική Ελλάδα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Πελοπόννησος[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ιόνιοι Νήσοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Νότιο Αιγαίο[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ήπειρος[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Αναφορές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εξωτερικοί Σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]