Κατάλογος νοσοκομείων της Ελλάδας

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Αυτός είναι ένας κατάλογος νοσοκομείων της Ελλάδας ταξινομημένων ανά περιφέρεια.

Αττική[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ονομασία
(Άλλη ονομασία)
Περιοχή Ιδρύθηκε
251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας (ΓΝΑ) Αθήνα 1945
401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθήνα 1904
Αγία Ελένη - Σπηλιοπούλειο Αθήνα 1916
Άγιοι Ανάργυροι Κηφισιά 1969
Άγιος Σάββας Αθήνα 1935
Αιγινήτειο Αθήνα 1904
Αλεξάνδρα Αθήνα 1954
Αμαλία Φλέμινγκ Μελίσσια 1986
Ανδρέας Συγγρός Αθήνα 1910
Αρεταίειο Αθήνα 1898
Ασκληπιείο Βούλας Βούλα 1921
Αττικό Νοσοκομείο Χαϊδάρι 2002
Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας Πειραιά «Άγιος Παντελεήμων» Νίκαια 1952
Γεώργιος Γεννηματάς Αθήνα 1958
Δρομοκαΐτειο Χαϊδάρι 1887
ΕΚΑ Καματερό
Έλενα Βενιζέλου Αθήνα 1933
Η Ελπίς Αθήνα 1842
Ερρίκος Ντυνάν Αθήνα 2000
Ευαγγελισμός Αθήνα 1884
Ευγενίδειο Θεραπευτήριο Αθήνα 1975
Θριάσιο Μαγούλα 1995
Ιασώ (Γενική Κλινική) Χολαργός
Ιασώ Μαρούσι 1996
Ιατρικό Κέντρο Μαρούσι 1984
Ιπποκράτειο Αθήνα 1922
ΚΑΤ Κηφισιά 1963
Κοργιαλένειο - Μπενάκειο (Ερυθρός Σταυρός) Αθήνα 1930
Κωνσταντοπούλειο (Αγία Όλγα) Νέα Ιωνία 1923
Λαϊκό Αθήνα 1933
Λητώ Αθήνα 1970
Μεταξά Πειραιάς 1967
Μητέρα Μαρούσι 1979
Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών (ΝΝΑ) Αθήνα 1869
Ναυτικό Νοσοκομείο Πειραιώς (ΝΝΠ) Πειραιάς 1924
Νοσηλευτικό Ίδρυμα Μετοχικού Ταμείου Στρατού (ΝΙΜΤΣ) Αθήνα 1942
Οφθαλμιατρείο Αθηνών Αθήνα 1854
Παίδων Αγία Σοφία Αθήνα 1901
Γενικό Νοσοκομείο Παίδων «Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού» Αθήνα 1938
Παίδων Πεντέλης Πεντέλη 1981
Παμμακάριστος Αθήνα 1953
Πολυκλινική Αθήνα 1903
Πατησίων Αθήνα
Ρέα Παλαιό Φάληρο 2007
Σισμανόγλειο Μαρούσι 1936
Σωτηρία Αθήνα 1902
Τζάνειο Πειραιάς 1873
Υγεία Μαρούσι 1970
Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής (Δαφνί) Χαϊδάρι 1925
Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο Καλλιθέα 1992

Θεσσαλονίκη[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ονομασία
(Άλλη ονομασία)
Περιοχή Ιδρύθηκε
Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης Γ. Παπανικολάου Εξοχή Θεσσαλονίκης 1920
Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης Παπαγεωργίου Νέα Ευκαρπία Θεσσαλονίκης 1999
Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκη 1983
Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης Γ. Γεννηματάς Θεσσαλονίκη 1916
Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης Άγιος Παύλος Καλαμαριά 1987
Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης Άγιος Δημήτριος Θεσσαλονίκη 1901
Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκη 1953
Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης Θεαγένειο Θεσσαλονίκη 1895
Νοσοκομείο Ειδικών Παθήσεων Θεσσαλονίκης (Λοιμωδών) Θεσσαλονίκη 1912
Νοσοκομείο Αφροδισίων και Δερματικών Νόσων Θεσσαλονίκης Θεσσαλονίκη 1917
Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης 1917
424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Εκπαιδεύσεως Νέα Ευκαρπία Θεσσαλονίκης 1912
Ιατρικό Διαβαλκανικό Κέντρο (ιδιωτικό) Θεσσαλονίκη 2000

Κεντρική Μακεδονία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ονομασία
(Άλλη ονομασία)
Περιοχή Ιδρύθηκε
Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης Κατερίνη 1944
Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς Κιλκίς 1928
Γενικό Νοσοκομείο - Κέντρο Υγείας Γουμένισσας Γουμένισσα
Γενικό Νοσοκομείο Σερρών Σέρρες 1949
Γενικό Νοσοκομείο Βέροιας Βέροια 1924
Γενικό Νοσοκομείο Νάουσας Νάουσα 1940

Στερεά Ελλάδα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ονομασία
(Άλλη ονομασία)
Περιοχή Ιδρύθηκε
Γενικό Νοσοκομείο Άμφισσας Άμφισσα 1953
Γενικό Νοσοκομείο Θήβας Θήβα 1951
Γενικό Νοσοκομείο Καρπενησίου Καρπενήσι 1956
Γενικό Νοσοκομείο - Κέντρο Υγείας Καρύστου Κάρυστος
Γενικό Νοσοκομείο - Κέντρο Υγείας Κύμης Κύμη
Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας Λαμία 1946
Γενικό Νοσοκομείο Λιβαδειάς Λιβαδειά 1967
Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας Χαλκίδα

Θεσσαλία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Περιοχή Ιδρύθηκε
Γενικό Νοσοκομείο Βόλου[1] Βόλος 1885
Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας Καρδίτσα 1935
Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας Λάρισα
Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας Λάρισα 1995
404 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Λάρισας Λάρισα 1936
Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων Τρίκαλα 1950

Κρήτη[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ονομασία
(Άλλη ονομασία)
Περιοχή Ιδρύθηκε
Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου Ηράκλειο 1989
Βενιζέλειο-Πανάνειο Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου Ηράκλειο 1953
Γενικό Νοσοκομείο Χανίων Άγιος Γεώργιος Χανιά 1905
Ναυτικό Νοσοκομείο Χανίων Χανιά
Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου Ρέθυμνο 1899
Γενικό Νοσοκομείο Λασιθίου (Άγιος Νικόλαος) Άγιος Νικόλαος 1940
Γενικό Νοσοκομείο Ιεράπετρας Ιεράπετρα 1955
Γενικό Νοσοκομείο Σητείας Σητεία 1947
Γενικό Νοσοκομείο Νεάπολης Διαλυνάκειο Νεάπολη Λασιθίου 1944

Ανατολική Μακεδονία και Θράκη[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ονομασία
(Άλλη ονομασία)
Περιοχή Ιδρύθηκε
Γενικό Νοσοκομείο Δράμας Δράμα 1959
Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας Καβάλα 1900
Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης Ξάνθη 1929
Στρατιωτικό Νοσοκομείο Ξάνθης Ξάνθη
Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής Κομοτηνή 1937
Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης Αλεξανδρούπολη 1939
Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης Αλεξανδρούπολη
Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου Διδυμότειχο 1946

Δυτική Μακεδονία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ονομασία
(Άλλη ονομασία)
Περιοχή Ιδρύθηκε
Γενικό Νοσοκομείο Φλώρινας «Ελένη Δημητρίου» Φλώρινα 1934
Γενικό Νοσοκομείο Κοζάνης "Μαμάτσειο" Κοζάνη 1923
Γενικό Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας "Μποδοσάκειο" Πτολεμαΐδα 1984
Γενικό Νοσοκομείο Καστοριάς Καστοριά 1936
Γενικό Νοσοκομείο Γρεβενών Γρεβενά 1945

Ήπειρος[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ονομασία
(Άλλη ονομασία)
Περιοχή Ιδρύθηκε
Γενικό Νοσοκομείο Άρτας Άρτα 1945
Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων «Γ. Χατζηκώστα» Ιωάννινα
Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων Ιωάννινα 1986
Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας Πρέβεζα 1972
Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών Φιλιάτες 1947

Βόρειο Αιγαίο[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ονομασία
(Άλλη ονομασία)
Περιοχή Ιδρύθηκε
Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης "Βοστάνειο" Μυτιλήνη 1945
Γενικό Νοσοκομείο - Κ.Υ. Ικαρίας "Πανικάριον" Ικαρία
Βαρδάκειο και Πρώιο Σάμος 1959
Γενικό Νοσοκομείο Χίου "Σκυλίτσειο" Χίος 1972

Δυτική Ελλάδα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ονομασία
(Άλλη ονομασία)
Περιοχή Ιδρύθηκε
Γενικό Νοσοκομείο Πατρών "Ο Άγιος Ανδρέας" Πάτρα 1871
Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών ''Παναγία η Βοήθεια'' (ΠΓΝΠ) Πάτρα
Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων Πάτρα
Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος Πατρών Πάτρα
409 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Πάτρα
Γενικό Νοσοκομείο Αιτωλοακαρνανίας Αγρίνιο 1933
Γενικό Νοσοκομείο Μεσολογγίου "Χατζηκώστα" Μεσολόγγι
Γενικό Νοσοκομείο Πύργου "Ανδρέας Παπανδρέου" Πύργος
Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Αμαλιάδας Αμαλιάδα

Πελοπόννησος[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ονομασία
(Άλλη ονομασία)
Περιοχή Ιδρύθηκε
Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου Κόρινθος 1965
Γενικό Νοσοκομείο Λακωνίας Σπάρτη 1953
Γενικό Νοσοκομείο Αργολίδας - Νοσηλευτική Μονάδα Ναυπλίου Ναύπλιο 1941
Γενικό Νοσοκομείο Άργολίδας - Νοσηλευτική Μονάδα Άργους Άργος 1973
Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας Καλαμάτα
Γενικό Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης Τρίπολη 1896

Ιόνιοι Νήσοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ονομασία
(Άλλη ονομασία)
Περιοχή Ιδρύθηκε
Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας Κέρκυρα 1953
Γενικό Νοσοκομείο Λευκάδας Λευκάδα 1953
Γενικό Νοσοκομείο Αργοστολίου Αργοστόλι
Γενικό Νοσοκομείο Ληξουρίου Ληξούρι 1957
Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου «Άγιος Διονύσιος» Ζάκυθος 1966

Νότιο Αιγαίο[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ονομασία
(Άλλη ονομασία)
Περιοχή Ιδρύθηκε
Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου «Ανδρέας Παπανδρέου» Ρόδος 1948
Γενικό Νοσοκομείο Σύρου Βαρδάκειο & Πρώιο Σύρος 1825

Αναφορές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εξωτερικοί Σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]