Κωνσταντίνου και Ελένης

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
Κωνσταντίνου και Ελένης
Κωνστανινου Και Ελένης.jpg
H Θήκη των DVD
Είδος Κωμική σειρά
Αναλογία πλευρών 4:3, έγχρωμη εικόνα, με στερεοφωνικό ήχο.
Δημιουργοί Χάρης Ρώμας
Άννα Χατζησοφιά
Σκηνοθεσία Κώστας Λυχναράς
Πρωταγωνιστές Ελένη Ράντου
Χάρης Ρώμας
Βασίλης Κούκουρας
Μαρία Λεκάκη
Καλλιρρόη Μυριαγκού
Στέργιος Νένες
Χώρα Flag of Greece.svg Ελλάδα
Αριθμός κύκλων 2
Αριθμός επεισοδίων 68
Μουσική τίτλων España Cañí
Παραγωγή
Παραγωγή ΕΨΙΛΟΝ Α.Ε.
Διάρκεια 45 λεπτά ανά επεισόδιο
Διανομή
Τηλεοπτικός σταθμός ΑΝΤ1
Προβολή 12 Οκτωβρίου 1998 - 7 Ιουλίου 2000

Το Κωνσταντίνου και Ελένης είναι μια δημοφιλής ελληνική κωμική τηλεοπτική σειρά του ΑΝΤ1, στην οποία πρωταγωνιστούν η Ελένη Ράντου και ο Χάρης Ρώμας.

Γράφτηκε από τον Χάρη Ρώμα και την Άννα Χατζησοφιά και σκηνοθετήθηκε από τον Κώστα Λυχναρά. Προβλήθηκε τις τηλεοπτικές περιόδους 1998-1999 και 1999-2000 από τον ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, σημειώνοντας εξαιρετικά μεγάλη επιτυχία. Η πρεμιέρα έγινε στις 12 Οκτωβρίου του 1998 και το τελευταίο επεισόδιο της σειράς μεταδόθηκε στις 16 Ιουνίου του 2000, ενώ από τότε έχει προβληθεί σε τεράστιο αριθμό - ρεκόρ επαναλήψεων, τον μεγαλύτερο ανάμεσα σε όλες τις σειρές του ΑΝΤ1.

Υπόθεση[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η υπόθεση της σειράς λαμβάνει χώρα στο Μαρούσι και συγκεκριμένα στην οδό Σπύρου Λούη 67, όπου υπήρχε ένα νεοκλασικό σπίτι στο οποίο συγκατοικούν δύο τελείως αντίθετοι χαρακτήρες, ο Κωνσταντίνος Κατακουζηνός (Χάρης Ρώμας) και η Ελένη Βλαχάκη (Ελένη Ράντου).

Η συγκατοίκηση αυτή προέκυψε ξαφνικά μετά από νομικό πρόβλημα. Ο θείος του Κωνσταντίνου, στον οποίο ανήκε το σπίτι, άφησε δύο διαθήκες πριν το θάνατό του, από τις οποίες η μία κληροδοτούσε το σπίτι στον Κωνσταντίνο και η άλλη στην Ελένη. Επειδή ήταν άγνωστο το ποια ήταν η πιο πρόσφατη (άρα και η έγκυρη, εφόσον θα αναιρούσε την προηγούμενη), το σπίτι δεν γινόταν να το έχει στην κατοχή του ούτε ο Κωνσταντίνος, ούτε η Ελένη. Στην αντιθετική σχέση τους, θεμελιώνονται τα επεισόδια της σειράς.

Στη σειρά υπήρχαν σπάνιες υπόνοιες ότι οι δύο πρωταγωνιστές θα μπορούσαν να έχουν ερωτική έλξη: σε ένα επεισόδιο παριστάνουν τους ερωτευμένους εξαιτίας μιας κληρονομιάς, ενώ σε ένα άλλο επεισόδιο πείθονται ότι είναι ζευγάρι μετά από ένα ατύχημα που τους προκαλεί αμνησία. Στο προτελευταίο επεισόδιο (67ο) γίνεται γνωστό ότι ο θείος επίτηδες έγραψε δύο διαθήκες, με προοπτική να συγκατοικήσουν οι δύο αγαπημένοι του άνθρωποι και να καταφέρουν να συνυπάρξουν. Η σειρά τελειώνει με το γάμο των δύο πρωταγωνιστών.

Στις ζωές των δύο κεντρικών χαρακτήρων υπάρχουν παράλληλα και άλλοι τέσσερις άνθρωποι (κεντρικοί χαρακτήρες). Ο Μάνθος Φουστάνος (Βασίλης Κούκουρας), η Πέγκυ Καρρά (Μαρία Λεκάκη), η Ματίνα Μανταρινάκη (Καλλιρρόη Μυριαγκού) και ο Νικόλας Βαρθακούλιας (Στέργιος Νένες). Σε κάποια επεισόδια συμμετέχουν οι δικηγόροι των δύο πρωταγωνιστών, Νίκος Γρέβιας (Ηλίας Ζερβός) και Έλλη Ρούσου (Ελένη Φιλίππα), καθώς και τρεις μαθητές του Κωνσταντίνου, οι Ιωάννου, Μπουκουβάλα και Αναγνώστου (λογοπαίγνιο στο όνομα της συγγραφέως Ιωάννα Μπουκουβάλα-Αναγνώστου). Οι χώροι όπου συνήθως εκτυλίσσονται τα γεγονότα, είναι το σπίτι του Κωνσταντίνου και της Ελένης, το σπίτι του Μάνθου και το μπαρ στο οποίο εργάζονται η Ελένη, η Πέγκυ και ο Νικόλας.

Δημοτικότητα και υστεροφημία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η σειρά «Κωνσταντίνου και Ελένης» υπήρξε και εξακολουθεί να παραμένει μια από τις πλέον δημοφιλείς στην ιστορία της ελληνικής ιδιωτικής τηλεόρασης, διατηρώντας ακόμα και σήμερα ευρεία κοινωνική απήχηση. Ενδεικτικό της διαχρονικής της υψηλής δημοτικότητας, είναι ότι οι επαναπροβολές της ξεκίνησαν ήδη από το καλοκαίρι του 1999, μεταξύ των δύο σεζόν της, και μετά τη λήξη της σειράς συνεχίστηκαν επί όλα τα έτη από το 2000 έως και σήμερα, σχεδόν ανελλιπώς, με λίγες μόνο διακοπές προβολής. Ως αποτέλεσμα, κατέχει το ρεκόρ της τηλεοπτικής σειράς που έχει προβληθεί τις πιο πολλές φορές σε επανάληψη από κάθε άλλη σειρά του ΑΝΤ1 και συνεχίζοντας, ακόμα και τότε, να σημειώνει υψηλά νούμερα τηλεθέασης. Επίσης, το πρωταγωνιστικό δίδυμο Ρώμας - Ράντου εξακολουθεί να θεωρείται ως ένα από τα κορυφαία σημεία αναφοράς στην ιστορία των ελληνικών κωμικών σίριαλ. Λόγω των διαρκών επαναλήψεων για πολλά χρόνια, η σειρά έχει θεωρηθεί καλτ και έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής ακόμα και σε τηλεθεατές που δεν είχαν γεννηθεί ακόμα την εποχή της αρχικής προβολής της.

Χαρακτήρες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Κωνσταντίνος Κατακουζηνός[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Κωνσταντίνος (Χάρης Ρώμας) είναι επίκουρος καθηγητής της έδρας της Βυζαντινολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, μορφωμένος με καλούς τρόπους (απέναντι σε όποιον θέλει) και πάντα εσωστρεφής, γκρινιάρης και ψυχαναγκαστικός. Είναι συντηρητικός, ηθικολόγος, ορθολογιστής και θαυμαστής της βυζαντινής ιστορίας και του βυζαντινού πολιτισμού. Κατά τη διάρκεια της σειράς, ασχολείται με τη συγγραφή και την έκδοση της διατριβής του «Το αποχετευτικό σύστημα στο Βυζάντιο», την οποία θεωρεί αριστούργημα, γνώμη που δεν συμμερίζονται οι υπόλοιποι. Επιπλέον είναι γεμάτος φοβίες και εμμονές, ενώ βρίσκεται σε διαρκείς συγκρούσεις με τον περίγυρό του και δεν συμπαθεί κανέναν. Παρουσιάζεται ως οικονομικά ευκατάστατος και μάλιστα σε ένα επεισόδιο αναφέρεται ότι είναι γόνος των επιχειρηματιών Ιωάννη και Μαρίας Κατακουζηνού. Συχνό χαρακτηριστικό του είναι η αδυναμία του να καταλάβει αργκοτικές εκφράσεις, αλλά και η συνήθειά του να μεταφράζει αυτές τις εκφράσεις στην καθαρεύουσα (π.χ. Δεν μου καίγεται ήλος, λαϊκιστί "καρφί", πίσω από τα κιγκλιδώματα, λαϊκιστί τα κάγκελα.) Επίσης, όποτε η Ελένη κάνει κάτι που τον ενοχλεί, της φωνάζει Ελένη!. Ο καλύτερός του φίλος είναι ο Μάνθος.

Ένα με δύο χρόνια μετά το τέλος της σειράς, ο χαρακτήρας του Κωνσταντίνου έκανε επανεμφάνιση σε 2 επεισόδια της σειράς Λίφτινγκ (2000-2002), επίσης του Χάρη Ρώμα. Σε αυτά τα επεισόδια η υπόθεση εκτυλίσσεται γύρω από την «ομοιότητα» του Κωνσταντίνου με τον Γεράσιμο, καθότι παίζονται και οι δύο χαρακτήρες από τον Χάρη Ρώμα, και στις παρεξηγήσεις που προκαλούνται. Στη συγκεκριμένη εμφάνιση μαθαίνουμε ότι ο Κωνσταντίνος μόλις είχε τσακωθεί με την Ελένη και σκεφτόταν να πάρει διαζύγιο, ενώ ακόμα δεν κατάφερε να εκδώσει το «Το αποχετευτικό σύστημα στο Βυζάντιο». Στο τέλος αποφασίζει να γυρίσει κοντά της με την προοπτική να τα ξαναβρούν.

Ελένη Βλαχάκη[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Ελένη (Ελένη Ράντου) είναι σερβιτόρα (γκαρσόνα) σε μπαρ, αμόρφωτη, χωρίς καλούς τρόπους και από τα νιάτα της ήταν αντιδραστική. Είναι κόρη του κηπουρού του Θείου, Ιωάννη και της Φωφώς Βλαχάκη και από πολύ μικρή ήταν παιδί χωρισμένων γονιών. Η Ελένη γνωρίζει για πρώτη φορά τον Κωνσταντίνο και τη Ματίνα κατά τη διάρκεια των παιδικών τους χρόνων όταν έπαιζαν όλοι μαζί στην αυλή του νεοκλασικού. Είναι συνήθως αδέκαρη, τεμπέλα, αθυρόστομη, αλλά ενίοτε πονόψυχη. Παρουσιάζεται ως αμελής στη δουλειά της, προκαλώντας έτσι την αγανάκτηση του μπάρμαν Νικόλα. Μια από τις συνήθειές της είναι να μιλάει με στόμα γεμάτο. Κατά τη διάρκεια της σειράς έχει πολλές περιστασιακές σχέσεις, αλλά στο τέλος παντρεύεται τον Κωνσταντίνο. Η καλύτερή της φίλη είναι η Πέγκυ και συνέχεια θέλει να γίνεται το δικό της.

Μάνθος Φουστάνος[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Μάνθος (Βασίλης Κούκουρας) ως κακομαθημένος γιος χαρτοβιομηχάνου, είναι κάτοικος Παλαιού Φαλήρου, φίλος και συμμαθητής του Κωνσταντίνου. Έχει έντονη και ασταθή σεξουαλική ζωή και διατηρεί κρυφούς δεσμούς με πολλές γυναίκες ταυτόχρονα, τις οποίες προσφωνεί έκαστη μοναδική μου αγάπη!, και στις οποίες δίνει την αντίθετη εντύπωση: αυτή του σοβαρού και πιστού δεσμού που έχει σκοπό το γάμο. Στην πραγματικότητα αποφεύγει αρραβώνα ή/και γάμο με κάθε μέσο και συνήθως βήχει ψεύτικα όταν οι ερωμένες του τού μιλούν για αρραβώνα ή γάμο παρά τις πιέσεις που δέχεται κατά καιρούς.

Οι μακροχρόνιοι δεσμοί του που εμφανίζονται στη σειρά, είναι οι Πέγκυ, Φιόνα, Λίλα και Τζοάννα. Ενίοτε εκφράζει ενδιαφέρον και για την Ελένη, η οποία είναι εντελώς αδιάφορη γι' αυτόν. Αναφέρει συχνά το ασημί αυτοκίνητο μάρκας Porsche ως προσόν. Όποτε κάποιος δεσμός του ανακαλύπτει κάτι ύποπτο, συνηθίζει να κατηγορεί τον Κωνσταντίνο, ισχυριζόμενος ότι απλά δανείζει το διαμέρισμά του στο φίλο του.

Πέγκυ Καρρά (Παναγιώτα Καραχισαρίδου)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Πέγκυ (Μαρία Λεκάκη) είναι μία άνεργη ηθοποιός που το βαφτιστικό της όνομα είναι Παναγιώτα Καραχισαρίδου το οποίο παρήλλαξε στο καλλιτεχνικό "Πέγκυ Καρρά". Για να ανταπεξέλθει οικονομικά, εργάζεται στο ίδιο μπαρ με την Ελένη και οι μόνες δραστηριότητες στο ενεργητικό της περιλαμβάνουν μια τηλεοπτική διαφήμιση σερβιέτας και διάφορες αποτυχημένες οντισιόν. Ενίοτε αναφέρει τη διαφήμιση νομίζοντας ότι ο κόσμος την αναγνωρίζει από αυτή και πιστεύει πως ήδη έχει διαγράψει μια λαμπρή πορεία ως σταρ. Συνηθίζει να παίζει μονολόγους όπως το "Σκύλες της Λύσσας" σε γνωστούς και φίλους, για να επιδείξει το ταλέντο της. Είναι μία από τις γυναίκες που έχουν σχέση με το Μάνθο και δε γνωρίζει τίποτα για τους άλλους δεσμούς του. Αν και συνήθως καχύποπτη, νομίζει πως ο Μάνθος είναι πιστός, ειλικρινής και ο τέλειος σύντροφος. Στο τέλος, βέβαια γνωρίζει τους γονείς του Μάνθου αφού πρώτα μαθαίνει για τους άλλους 3 βασικούς δεσμούς και τον συγχωρεί. Πάντα βοηθάει την Ελένη όταν εκείνη χρειάζεται βοήθεια και, όπως και η Ελένη, δεν είναι πάντα συνεπής στις επαγγελματικές της υποχρεώσεις.

Ματίνα Μανταρινάκη[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Γειτόνισσα και φίλη του Κωνσταντίνου και της Ελένης, η Ματίνα (Καλλιρρόη Μυριαγκού) παρουσιάζεται ως μια ευαίσθητη κοπέλα της οποίας η χαμηλή αυτοεκτίμηση γίνεται η βάση του κωμικού της χαρακτήρα. Η Ματίνα είναι απονήρευτη, με ταλέντο στη μαγειρική, και πάντοτε προνοεί να φέρνει στην Ελένη φαγητό. Η Ελένη εκμεταλλεύεται την ευαισθησία της Ματίνας, ενώ ο Κωνσταντίνος απεχθάνεται την απαισιόδοξη παρουσία της. Απελπισμένη από τη ζωή της και την διηνεκή απόρριψη των αντρών, εκφράζει γενικώς μια μιζέρια και ηττοπάθεια, κάτι που συχνά εκδηλώνει με το κλαψούρισμα. Είναι οικονομικά ευκατάστατη, αφού εργάζεται σε δημόσια υπηρεσία, όμως χωρίς φιλοδοξίες ή όνειρα και με μοναδικό σύντροφο τον ηλικιωμένο πατέρα της που πάσχει από Αλτσχάιμερ. Περιγράφει τον εαυτό της ως "ταπεινό χαμομηλάκι ή και ασήμαντο μυρμηγκάκι", νομίζοντας πως περνάει απαρατήρητη και πως θα καταντήσει γεροντοκόρη καθ' όσον δεν την πλησιάζει ποτέ άντρας. Κατά τη διάρκεια της σειράς, προσπαθεί μάταια να προσεγγίσει διάφορους άνδρες, με το ενδιαφέρον της να επικεντρώνεται στον Κωνσταντίνο και το Νικόλα. Στο τέλος τα φτιάχνει με το Νικόλα και μετατρέπεται από ταπεινό χαμομηλάκι σε μια "funky" γυναίκα.

Νικόλας Βαρθακούλιας[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Νικόλας (Στέργιος Νένες) εργάζεται ως μπάρμαν στο μπαρ που εργάζονται ως σερβιτόρες η Ελένη και η Πέγκυ. Οδηγεί μια μηχανή μάρκας Harley-Davidson και νομίζει, όπως και ο Μάνθος, ότι είναι μεγάλος γόης και ο άντρας σόμπα. Έχει τις κατακτήσεις του και κάποιες συντομότατες περιστασιακές σχέσεις (όπως με τη δικηγόρο της Ελένης). Η Ματίνα τον προσεγγίζει συχνά, όμως εκείνος δεν ανταποκρίνεται. Κατά τη διάρκεια της σειράς, αντιμετωπίζει πολλές φορές οικονομικές δυσχέρειες, λόγω των εξόδων της πανάκριβης μηχανής του. Είναι ψηφοφόρος και οπαδός του Δημήτρη Τσοβόλα και του ΔΗΚΚΙ.

Σχεδόν σε κάθε επεισόδιο αγανακτεί με την Ελένη και την Πέγκυ, που συχνά αυτές δεν είναι συνεπείς ως προς τις υποχρεώσεις τους στη δουλειά και τον αφήνουν να τα βγάλει μόνος του πέρα. Συχνά ζητάει δανεικά από τους πάντες, για τις δόσεις της Harley-Davidson.

Διανομή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ηθοποιός Ρόλος
Ελένη Ράντου Ελένη Βλαχάκη
Χάρης Ρώμας Κωνσταντίνος Κατακουζηνός
Βασίλης Κούκουρας Μάνθος Φουστάνος
Μαρία Λεκάκη Πέγκυ Καρρά (Παναγιώτα Καραχισαρίδου)
Καλλιρρόη Μυριαγκού Ματίνα Μανταρινάκη
Στέργιος Νένες Νικόλας Βαρθακούλιας

Επισκόπηση σειράς[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Κύκλος Επεισόδια Α' προβολή
πρεμιέρα κύκλου φινάλε κύκλου
Α' Κύκλος 33 12 Οκτωβρίου 1998 7 Ιουνίου 1999
Β' Κύκλος 36 8 Οκτωβρίου 1999 16 Ιουνίου 2000

Επεισόδια[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Α' κύκλος[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο πρώτος κύκλος της σειράς ξεκίνησε στις 12 Οκτωβρίου 1998 και ολοκληρώθηκε στις 7 Ιουνίου 1999. Αποτελούνταν από 33 επεισόδια και προβαλλόταν κάθε Δευτέρα.

Αριθμός
επεισοδίου
Κύκλος Τίτλος Σκηνοθέτης Σεναριογράφος Πρώτη προβολή
1 1 "Συγκατοίκηση" Κώστας Λυχναράς Χάρης Ρώμας, Άννα Χατζησοφιά 12 Οκτωβρίου 1998 (1998-10-12)
2 2 "Σαν το Σκύλο με τη Γάτα" Κώστας Λυχναράς Χάρης Ρώμας, Άννα Χατζησοφιά 19 Οκτωβρίου 1998 (1998-10-19)
3 3 "Βιολιστής στην Ίδια Στέγη [1]" Κώστας Λυχναράς Χάρης Ρώμας, Άννα Χατζησοφιά 26 Οκτωβρίου 1998 (1998-10-26)
4 4 "Όταν Πηγαίναμε Μαζί Σχολείο" Κώστας Λυχναράς Χάρης Ρώμας, Άννα Χατζησοφιά 2 Νοεμβρίου 1998 (1998-11-02)
5 5 "Μωρό μου, Μωρό μου Εσύ" Κώστας Λυχναράς Χάρης Ρώμας, Άννα Χατζησοφιά 9 Νοεμβρίου 1998 (1998-11-09)
6 6 "Δεν Πληρώνω, Δεν Πληρώνω" Κώστας Λυχναράς Χάρης Ρώμας, Άννα Χατζησοφιά 16 Νοεμβρίου 1998 (1998-11-16)
7 7 "Θεία Μάρω, καλέ Θεία Μάρω (Μέρος Α')" Κώστας Λυχναράς Χάρης Ρώμας, Άννα Χατζησοφιά 23 Νοεμβρίου 1998 (1998-11-23)
8 8 "Θεία Μάρω, καλέ Θεία Μάρω (Μέρος Β')" Κώστας Λυχναράς Χάρης Ρώμας, Άννα Χατζησοφιά 30 Νοεμβρίου 1998 (1998-11-30)
9 9 "Ο Έρωτας Γεννήθηκε για Τέσσερις" Κώστας Λυχναράς Χάρης Ρώμας, Άννα Χατζησοφιά 7 Δεκεμβρίου 1998 (1998-12-07)
10 10 "Παράδοση κατ' Οίκον... Ανοχής" Κώστας Λυχναράς Χάρης Ρώμας, Άννα Χατζησοφιά 14 Δεκεμβρίου 1998 (1998-12-14)
11 11 "Χάλι... Birthday" Κώστας Λυχναράς Χάρης Ρώμας, Άννα Χατζησοφιά 21 Δεκεμβρίου 1998 (1998-12-21)
12 12 "Για την Καρδιά της Ωραίας Ελένης" Κώστας Λυχναράς Χάρης Ρώμας, Άννα Χατζησοφιά 11 Ιανουαρίου 1999 (1999-01-11)
13 13 "Mad Σπίτι" Κώστας Λυχναράς Χάρης Ρώμας, Άννα Χατζησοφιά 18 Ιανουαρίου 1999 (1999-01-18)
14 14 "Σόι... και Αβλαβείς (Μέρος Α')" Κώστας Λυχναράς Χάρης Ρώμας, Άννα Χατζησοφιά 25 Ιανουαρίου 1999 (1999-01-25)
15 15 "Σόι... και Αβλαβείς (Μέρος Β')" Κώστας Λυχναράς Χάρης Ρώμας, Άννα Χατζησοφιά 1 Φεβρουαρίου 1999 (1999-02-01)
16 16 "Στα Όρη, στα Άγρια Βουνά" Κώστας Λυχναράς Χάρης Ρώμας, Άννα Χατζησοφιά 8 Φεβρουαρίου 1999 (1999-02-08)
17 17 "Τριάντα Βάλε... Καράτια" Κώστας Λυχναράς Χάρης Ρώμας, Άννα Χατζησοφιά 15 Φεβρουαρίου 1999 (1999-02-15)
18 18 "Σεξουαλική Παρενόχληση" Κώστας Λυχναράς Χάρης Ρώμας, Άννα Χατζησοφιά 22 Φεβρουαρίου 1999 (1999-02-22)
19 19 "Το Τελευταίο Τανγκό στο Μαρούσι [2]" Κώστας Λυχναράς Χάρης Ρώμας, Άννα Χατζησοφιά 1 Μαρτίου 1999 (1999-03-01)
20 20 "The Konstantinou kai Elenis Show [3]" Κώστας Λυχναράς Χάρης Ρώμας, Άννα Χατζησοφιά 8 Μαρτίου 1999 (1999-03-08)
21 21 "Ο Εραστής της Κομμώτριας [4]" Κώστας Λυχναράς Χάρης Ρώμας, Άννα Χατζησοφιά 15 Μαρτίου 1999 (1999-03-15)
22 22 "Η Φάρμα των Ζώων" Κώστας Λυχναράς Χάρης Ρώμας, Άννα Χατζησοφιά 22 Μαρτίου 1999 (1999-03-22)
23 23 "Οι Μάγισσες του Αμαρουσίου [5]" Κώστας Λυχναράς Χάρης Ρώμας, Άννα Χατζησοφιά 29 Μαρτίου 1999 (1999-03-29)
24 24 "Αμνησία" Κώστας Λυχναράς Χάρης Ρώμας, Άννα Χατζησοφιά 5 Απριλίου 1999 (1999-04-05)
25 25 "Η Βεντέτα" Κώστας Λυχναράς Χάρης Ρώμας, Άννα Χατζησοφιά 12 Απριλίου 1999 (1999-04-12)
26 26 "Φόνος στο Βυζάντιο" Κώστας Λυχναράς Χάρης Ρώμας, Άννα Χατζησοφιά 19 Απριλίου 1999 (1999-04-19)
27 27 "Κωνσταντίνου και Ελένης Βοήθειά μας" Κώστας Λυχναράς Χάρης Ρώμας, Άννα Χατζησοφιά 26 Απριλίου 1999 (1999-04-26)
28 28 "Ο Χαρτοπαίκτης" Κώστας Λυχναράς Χάρης Ρώμας, Άννα Χατζησοφιά 3 Μαΐου 1999 (1999-05-03)
29 29 "Στα Μαθητικά σου τα Βιβλία" Κώστας Λυχναράς Χάρης Ρώμας, Άννα Χατζησοφιά 10 Μαΐου 1999 (1999-05-10)
30 30 "Ένα Αστέρι Γεννιέται" Κώστας Λυχναράς Χάρης Ρώμας, Άννα Χατζησοφιά 17 Μαΐου 1999 (1999-05-17)
31 31 "Ο Τελευταίος Άνθρωπος που Είδε το Θείο" Κώστας Λυχναράς Χάρης Ρώμας, Άννα Χατζησοφιά 24 Μαΐου 1999 (1999-05-24)
32 32 "Κωνσταντίνου και Ελένης on the Rocks" Κώστας Λυχναράς Χάρης Ρώμας, Άννα Χατζησοφιά 31 Μαΐου 1999 (1999-05-31)
33 33 "Η Δίκη" Κώστας Λυχναράς Χάρης Ρώμας, Άννα Χατζησοφιά 7 Ιουνίου 1999 (1999-06-07)

Β' κύκλος[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο δεύτερος κύκλος ξεκίνησε στις 8 Οκτωβρίου 1999 και ολοκληρώθηκε στις 16 Ιουνίου 2000. Αποτελούνταν από 35 επεισόδια και προβαλλόταν κάθε Παρασκευή.

Αριθμός
επεισοδίου
Κύκλος Τίτλος Σκηνοθέτης Σεναριογράφος Πρώτη προβολή
34 1 "Η Κατά Πανουργίαν Ασθενής [6]" Κώστας Λυχναράς Χάρης Ρώμας, Άννα Χατζησοφιά 11 Οκτωβρίου 1999 (1999-10-11)
35 2 "Με τη Θεία δεν Είναι Αμαρτία" Κώστας Λυχναράς Χάρης Ρώμας, Άννα Χατζησοφιά 18 Οκτωβρίου 1999 (1999-10-18)
36 3 "Το Ροκ και το... Πουρόκ" Κώστας Λυχναράς Χάρης Ρώμας, Άννα Χατζησοφιά 25 Οκτωβρίου 1999 (1999-10-25)
37 4 "Άγριο Θηλυκό" Κώστας Λυχναράς Χάρης Ρώμας, Άννα Χατζησοφιά 1 Νοεμβρίου 1999 (1999-11-01)
38 5 "Το Μωρό της Ρόζμαρι (Μέρος A') [7]" Κώστας Λυχναράς Χάρης Ρώμας, Άννα Χατζησοφιά 8 Νοεμβρίου 1999 (1999-11-08)
39 6 "Το Μωρό της Ρόζμαρι (Μέρος Β')" Κώστας Λυχναράς Χάρης Ρώμας, Άννα Χατζησοφιά 15 Νοεμβρίου 1999 (1999-11-15)
40 7 "Η Εξηνταβελόνα[8]" Κώστας Λυχναράς Χάρης Ρώμας, Άννα Χατζησοφιά 22 Νοεμβρίου 1999 (1999-11-22)
41 8 "Οι Γαμπροί της Δυστυχίας[9]" Κώστας Λυχναράς Χάρης Ρώμας, Άννα Χατζησοφιά 29 Νοεμβρίου 1999 (1999-11-29)
42 9 "Γλυκιά μου Εξαδέλφη" Κώστας Λυχναράς Χάρης Ρώμας, Άννα Χατζησοφιά 6 Δεκεμβρίου 1999 (1999-12-06)
43 10 "Οι Δούλες του Κατακουζενέ[10]" Κώστας Λυχναράς Χάρης Ρώμας, Άννα Χατζησοφιά 13 Δεκεμβρίου 1999 (1999-12-13)
44 11 "Οι Γερμανοί Ξανάρχονται [11]" Κώστας Λυχναράς Χάρης Ρώμας, Άννα Χατζησοφιά 20 Δεκεμβρίου 1999 (1999-12-20)
45 12 "Ο Πιο Καλός Δημότης Είμαι Εγώ" Κώστας Λυχναράς Χάρης Ρώμας, Άννα Χατζησοφιά 10 Ιανουαρίου 2000 (2000-01-10)
46 13 "Η Τελευταία Μέρα του Κόσμου" Κώστας Λυχναράς Χάρης Ρώμας, Άννα Χατζησοφιά 17 Ιανουαρίου 2000 (2000-01-17)
47 14 "Μαριχουάνα ΣΤΟΠ [12]" Κώστας Λυχναράς Χάρης Ρώμας, Άννα Χατζησοφιά 24 Ιανουαρίου 2000 (2000-01-24)
48 15 "Viva Mexico [13]" Κώστας Λυχναράς Χάρης Ρώμας, Άννα Χατζησοφιά 31 Ιανουαρίου 2000 (2000-01-31)
49 16 "Οι Σοφεράντζες" Κώστας Λυχναράς Χάρης Ρώμας, Άννα Χατζησοφιά 7 Φεβρουαρίου 2000 (2000-02-07)
50 17 "Εσύ Είσαι η Αιτία που Υποφέρω" Κώστας Λυχναράς Χάρης Ρώμας, Άννα Χατζησοφιά 14 Φεβρουαρίου 2000 (2000-02-14)
51 18 "The Godmother[14]" Κώστας Λυχναράς Χάρης Ρώμας, Άννα Χατζησοφιά 21 Φεβρουαρίου 2000 (2000-02-21)
52 19 "Η Καλή Σαμαρείτης" Κώστας Λυχναράς Χάρης Ρώμας, Άννα Χατζησοφιά 28 Φεβρουαρίου 2000 (2000-02-28)
53 20 "Της Μεταμορφώσεως" Κώστας Λυχναράς Χάρης Ρώμας, Άννα Χατζησοφιά 6 Μαρτίου 2000 (2000-03-06)
54 21 "Άπονη Ζωή" Κώστας Λυχναράς Χάρης Ρώμας, Άννα Χατζησοφιά 13 Μαρτίου 2000 (2000-03-13)
55 22 "Του Πατρός και του Υιού (Μέρος Α')" Κώστας Λυχναράς Χάρης Ρώμας, Άννα Χατζησοφιά 20 Μαρτίου 2000 (2000-03-20)
56 23 "Του Πατρός και του Υιού (Μέρος Β')" Κώστας Λυχναράς Χάρης Ρώμας, Άννα Χατζησοφιά 27 Μαρτίου 2000 (2000-03-27)
57 24 "Κωνσταντίνος ο Πολιτευόμενος" Κώστας Λυχναράς Χάρης Ρώμας, Άννα Χατζησοφιά 3 Απριλίου 2000 (2000-04-03)
58 25 "Οι Τρίχες" Κώστας Λυχναράς Χάρης Ρώμας, Άννα Χατζησοφιά 10 Απριλίου 2000 (2000-04-10)
59 26 "Σεισμοί, Λοιμοί και Κατακουζηνοί" Κώστας Λυχναράς Χάρης Ρώμας, Άννα Χατζησοφιά 17 Απριλίου 2000 (2000-04-17)
60 27 "Τα Αυγά και τα Πασχάλια" Κώστας Λυχναράς Χάρης Ρώμας, Άννα Χατζησοφιά 24 Απριλίου 2000 (2000-04-24)
61 28 "Βασκανίας το Ανάγνωσμα" Κώστας Λυχναράς Χάρης Ρώμας, Άννα Χατζησοφιά 1 Μαΐου 2000 (2000-05-01)
62 29 "Σφαίρες Πάνω από το Μαρούσι[15]" Κώστας Λυχναράς Χάρης Ρώμας, Άννα Χατζησοφιά 8 Μαΐου 2000 (2000-05-08)
63 30 "Η Τρίτη Διαθήκη" Κώστας Λυχναράς Χάρης Ρώμας, Άννα Χατζησοφιά 15 Μαΐου 2000 (2000-05-15)
64 31 "Η Λαίδη και η Αλήτρα" Κώστας Λυχναράς Χάρης Ρώμας, Άννα Χατζησοφιά 22 Μαΐου 2000 (2000-05-22)
65 32 "Πάρε τα Λεφτά και Τρέχα" Κώστας Λυχναράς Χάρης Ρώμας, Άννα Χατζησοφιά 29 Μαΐου 2000 (2000-05-29)
66 33 "Αγάπης Αγώνας Άγονος" Κώστας Λυχναράς Χάρης Ρώμας, Άννα Χατζησοφιά 5 Ιουνίου 2000 (2000-06-05)
67 34 "Τι Είναι Αυτό Που το Λένε Αγάπη" Κώστας Λυχναράς Χάρης Ρώμας, Άννα Χατζησοφιά 12 Ιουνίου 2000 (2000-06-12)
68 35 "Ο Γάμος και το Γαμώτο" Κώστας Λυχναράς Χάρης Ρώμας, Άννα Χατζησοφιά 19 Ιουνίου 2000 (2000-06-19)
69 35 "Making of" Κώστας Λυχναράς Χάρης Ρώμας, Άννα Χατζησοφιά

Έκτακτες συμμετοχές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ηθοποιός Χαρακτήρας Ιδιότητα Τίτλος επεισοδίου
Ηλίας Ζερβός Νίκος Γρέβιας Δικηγόρος - συνήγορος του Κωνσταντίνου Πολλά επεισόδια
Ελένη Φιλίππα Έλλη Ρούσσου Δικηγόρος - συνήγορος της Ελένης
Λίλιαν Αρχοντή Φιόνα Μακρή Σχέση Μάνθου
Μαριάνα Μαρτέλη Λίλα Σχέση Μάνθου
Χρύσα Κοντογιώργου Τζοάνα Σχέση Μάνθου
Θανάσης Παπαγεωργίου Λευτέρης Αναγνώστου Μαθητής του Κωνσταντίνου
Γιώργος Σαμόλης Άλκης Ιωάννου Μαθητής του Κωνσταντίνου
Κωνσταντίνα Χαλκιοπούλου Μαρία Μπουκουβάλα Μαθήτρια του Κωνσταντίνου
Μανώλης Γαλετάκης Μανώλης Θαμώνας του μπαρ
Γιάννης Καπετάνιος Αστυνόμος Τσιγάνης Αστυνομικός (Ακουαφόρτες)
Περικλής Αλμπάνης Αστυνόμος Μπάμπης Μπάμπουρας Αστυνομικός
Μαρία Παλαιολόγου Κυρία Νίτσα Μπούμπουρα Γειτόνισσα του Κωνσταντίνου και της Ελένης
Μάγδα Λέκκα Κυρία Μαρία Οικονόμος του νεοκλασικού Συγκατοίκηση...
Μίμης Θειόπουλος - Συμβολαιογράφος
Βλαδίμηρος Κυριακίδης Μιχάλης Δοξαράς Βιολιστής Ο βιολιστής στην ίδια στέγη
Έφη Τσαμποδήμου Ξένια Παλιά συμμαθήτρια της Ελένης Όταν πηγαίναμε μαζί σχολείο
Έρρικα Μακρή Κική Παλιά συμμαθήτρια της Ελένης
Ελένη Λουκά Ο εαυτός της Ο εαυτός της Το Ροκ και το Πουρόκ
Τάσος Παπαγεωργάκης - Μπράβος του Σάκη Ρουβά
Νίκος Κυριακίδης Διονύσης Μπαμπούρας (Νιόνιος ο Σπιντ) Μικροαπατεώνας - Φίλος της Ελένης
Viva Mexico
Δημοσθένης Φίλος της Ελένης - Πατέρας Χρυσάνθεμου Μωρό μου, μωρό μου εσύ
Μαρία Πανουργιά Φυλλιώ Φίλη της Ελένης - Μητέρα Χρυσάνθεμου
Αναστασία Κοζαδίνου - Μέτση Χρυσάνθεμο Κόρη Δημοσθένη & Φυλλιώς
Άννα Κυριακού Μάρω Λαζαρίδη Θεία της Ελένης Θεία Μάρω, καλέ θεία Μάρω
Με τη θεία δεν είναι αμαρτία
Ανδρέας Ντούζος Άγγελος Κατακουζηνός Θείος του Κωνσταντίνου
Ντέπυ Πάγκα Κατερίνα Μιχαλοπούλου Αρχαιολόγος - Σχέση του Κωνσταντίνου Ο έρωτας γεννήθηκε για τέσσερις
Γιώργος Χρανιώτης Στάθης Αρχιτέκτονας - Σχέση της Ελένης
Νικολέττα Βλαβιανού Πόπη Μασέζ / Πόρνη Παράδοση κατ' οίκον... ανοχής
Κατερίνα Σασλή Τατιάνα Ρουμάνα σερβιτόρα
Άρτο Απαρτιάν Νάσος Κούρκουλος-Ζέπελιν Φίλος δι' αλληλογραφίας της Ελένης Για την καρδιά της ωραίας Ελένης
Αναστασία Καϊτσα Μιράντα Παπαδοπούλου Περιστασιακή σχέση του Μάνθου
Σταύρος Κούλης Περικλής Παπαδόπουλος Σύζυγος της Μιράντας
Φώτης Γιαννιώτης - Μοντελιστής
Τάσος Παλαντζίδης Πύρρος Άπορος Βορειοηπειρώτης Mad σπίτι
Στέλιος Καλαθάς Σωτήρης Ευαγγελίδης Παρουσιαστής ειδήσεων στο ΣΠΑΪ
Κατερίνα Παπουτσάκη - Ρεπόρτερ από το ΣΠΑΪ
Ιωάννα Σταβάρα - Ρεπόρτερ από το ΣΠΑΪ
Μάρθα Καραγιάννη Φωφώ Βλαχάκη Μητέρα της Ελένης Σόι και αβλαβείς
Μαρία Γεωργιάδου Έφη Κατακουζηνού-Μαρκογιάννη Αδελφή του Κωνσταντίνου
Ρήγας Αξελός Γιώργος Μαρκογιάννης Σύζυγος της Έφης
Γιώργος Γιαννόπουλος Θανάσης Κατσίκας Πρώην σύντροφος της Φωφώς
Κωνσταντίνα Τάγκαλου Σίσσυ Σχέση του Μάνθου Το τελευταίο τανγκό στο Μαρούσι
Μάνος Πίντζης Φωκίωνας Μακρής Δάσκαλος χορού - Σχέση της Ελένης
Γιώργος Κωνσταντής Αλέξανδρος Κακκαβάς Γιατρός - Εργοδότης της Ελένης Σεξουαλική παρενόχληση
Βάσω Γουλιελμάκη Μάρθα Καφαντάρη Μαθήτρια του Κωνσταντίνου
Κώστας Κάππας Κλεομένης Ανιψιός του Κωνσταντίνου Τα τριάντα βάλε... καράτια
Γιώτα Τζουάνη Μαιρούλα Γειτόνισσα του Μάνθου
Θανάσης Μαλομύτης - Πελάτης του μπαρ
Ευδόκιμος Τσολακίδης Στέφανος Γυμναστής - Σχέση της Ελένης Στα όρη και στα άγρια βουνά
Κίμων Ρηγόπουλος Τζον Χάρις (Γιάννης Χαριτόπουλος) Σκηνοθέτης - Συμμαθητής του Κωνσταντίνου The Κωνσταντίνου και Ελένης show
Νικολέτα Σταυρίδου - Βοηθός σκηνοθέτη στο ριάλιτι
Ελένη Φιλίνη Μαίρη Κομμώτρια - Σχέση του Κωνσταντίνου Ο εραστής της κομμώτριας
Σπύρος Σπυράκος Ο Ίδιος Ο Ίδιος
Ελεάνα Λιβανού Η Ίδια Η Ίδια
Σωτήρης Βάγιας Γιάννης Μαυρέας Σκηνοθέτης - Φίλος της Ελένης Ένα αστέρι γεννιέται / Η Φάρμα των ζώων
Η Φάρμα των ζώων
Τζόυς Ευείδη Η Ίδια Η Ίδια
Κάτια Αυγουστάτου - Γειτόνισσα του Κωνσταντίνου και της Ελένης
Μπάμπης Γιωτόπουλος Θρασύβουλος Θεοτοκάς Προϊστάμενος του Κωνσταντίνου Οι μάγισσες του Αμαρουσίου
Έφη Μουρίκη Βίλμα Θεοτοκά Σύζυγος του Θρασύβουλου
Σπύρος Μπιμπίλας Λάκης Φουρτουνάκης Ιδιοκτήτης χασάπικου - Φίλος της Ελένης Η βεντέτα
Ντόρα Σιμοπούλου Μαρία Φουρτουνάκη Μητέρα Λάκη Φουρτουνάκη
Απόστολος Σουγκλάκος Μητσάρας Παραγιός στο χασάπικο του Φουρτουνάκη
Κώστας Δαρλάσης Ναπολέων Μερμήγκης Καθηγητής φιλοσοφικής Κωνσταντίνου και Ελένης βοήθειά μας
Χρήστος Σκορδάς Μάνος Σχέση της Ελένης Ο χαρτοπαίκτης
Χαρά Καμενίδου Ευαγγελία Αναγνώστου Φιλόλογος της Ελένης Στα μαθητικά σου τα βιβλία
Χρήστος Ευθυμίου Νικηφόρος Κατακουζηνός Ξάδελφος του Κωνσταντίνου Ο τελευταίος άνθρωπος που είδε τον θείο
Ναταλία Καποδίστρια - Πρόεδρος δικαστηρίου Η δίκη
Αίαντας Μανθόπουλος Πάνος / Δρ. Φιλίππου Ηθοποιός - Σχέση της Ελένης Η κατά πανουργίαν ασθενής
Θόδωρος Ρωμανίδης Δρ. Παπαϊωάννος Γιατρός
Μαίρη Σταυρακέλη Ευρυδίκη Ξαδέλφη του Κωνσταντίνου Άγριο θηλυκό
Ισαβέλλα Βλασιάδου Ρόζμαρι Μπουρσόν Σχέση του Μάνθου Το μωρό της Ρόζμαρι
Νίκος Γαρεφαλλάκης Μάριος Φλερτ της Ελένης
Χριστίνα Γκόλια Αλέκα Σχέση του Νικόλα Οι γαμπροί της δυστυχίας
Δήμητρα Παπαδήμα Μαρίνα Μανταρινάκη Ξαδέλφη της Ματίνας Γλυκειά μου εξαδέρφη
Μαίρη Μπισμπίκη - Σχέση της Μαρίνας
Ελισάβετ Κωνσταντινίδου Ιωάννα Χήρα - Οικιακή βοηθός Οι δούλες του Κατακουζενέ
Ζώζα Μεταξά Ράνια Σχέση του Μάνθου
Γιώργος Βελέντζας Μιχάλης Μανταρινάκης Πατέρας της Ματίνας Οι Γερμανοί ξανάρχονται
Έφη Θανοπούλου Λιλή Νοσοκόμα του Μανταρινάκη
Τζώνυ Θεοδωρίδης Τζώνυ Πελάτης στο μπαρ Η τελευταία μέρα του κόσμου
Στέφανος Τραγανός - Ιδιοκτήτης του μπαρ Οι δούλες του Κατακουζενέ
Σπύρος Λασκαρίδης Θόδωρος Κατακουζηνός Θείος του Κωνσταντίνου Τ' ειν' αυτό που το λένε αγάπη
Γιώργος Λαμπάτος - Εξεταστής Οι σοφεράντζες
Μαριάννα Λαγουρού Θεοδώρα Σκοπελούζου Σχέση του Κωνσταντίνου - Απατεώνας Η καλή Σαμαρείτης
Κώστας Μπάσης Δόκτωρ Βουλίδης Πλαστικός χειρουργός Της μεταμορφώσεως
Χριστίνα Γουλιελμίνο Σιλβάνα Μία Σχέση του Μάνθου Σφαίρες πάνω απ' το Μαρούσι
Γιάννης Μποσταντζόγλου Νίνο Πούτσο Μαφιόζος - Αραββωνιαστικός της Συλβάνας Σφαίρες πάνω απ' το Μαρούσι
Τζώνυ Βαβούρας Τζώνυ Θείος της Ελένης Μαριχουάνα στόπ
Γαλήνη Τσεβά Μιρέλλα Κομμώτρια / πόρνη - Συμμαθήτρια της Ελένης Οι τρίχες
Γεράσιμος Μαύρος - Σκηνοθέτης Άπονη ζωή
Σπύρος Μεριανός - Γιατρός / Παραγωγός Εσύ είσαι η αιτία που υποφέρω / Άπονη ζωή
Γιάννης Φύριος Παπαδόπουλος Ασθενής στο νοσοκομείο Εσύ είσαι η αιτία που υποφέρω
Σταύρος Νικολαϊδης Μίλτος Κηπουρός Φοιτητής - Σχέση της Ελένης Του πατρός και του υιού
Κώστας Δίγκας Γεράσιμος Κηπουρός Εκδότης - Σχέση της Ελένης Του πατρός και του υιού
Άννα Χατζησοφιά Μαυρέα Σκηνοθέτις Τι είν' αυτό που το λένε αγάπη
Νεφέλη Ορφανού Ουρανία Κακουκίδη Ασφαλίστρια - Φίλη της Ελένης Βασκανίας το ανάγνωσμα
Περικλής Λιανός Αντώνης Ραφτόπουλος Φίλος της Ελένης - Σεισμολόγος Σεισμοί λοιμοί και... Κατακουζηνοί
Άριελ Κωνσταντινίδου Αννέτα Μακρή Χρηματίστρια - Σχέση του Μάνθου Τα αυγά και τα πασχάλια
Μανώλης Θεοδωράκης Φοίβος Σχέση της Πέγκυς Τα αυγά και τα πασχάλια
Κατερίνα Γιουλάκη Φιλιώ Νονά του Κωνσταντίνου The godmother
Νίκος Σιδέρης Ιάκωβος Καρανάσος Χρηματιστής - Σχέση της Ελένης Αγάπης αγώνας άγονος
Κάτια Σπερελάκη Αλεξάνδρα Εκδότρια Περιοδικού - Σχέση του Κωνσταντίνου Αγάπης αγώνας άγονος
Γρηγόρης Πετρινιώτης Φουντουκιώτης Εκδότης Πολλά επεισόδια
Αλέξανδρος Ρήγας Δημήτρης Παρουσιαστής του "Κοινωνία Ώρα Μηδέν" Θεία Μάρω, καλέ θεία Μάρω - Μέρος Β'
Μαρίνα Σκιαδαρέση Ο εαυτός της Ο εαυτός της Η τελευταία μέρα του κόσμου
Νίκος Μάνεσης Νίκος Μάνεσης Ο εαυτός του Η τελευταία μέρα του κόσμου
Κωνσταντίνος ο πολιτευόμενος
Ασπασία Τζιτζικάκη Λολότα Μπάρα Στριπτιζέζ - Σύντροφος Χλέμπουρα Η τρίτη διαθήκη
Γιώργος Βουλτζάτης Βρασίδας Χλέμπουρας Οδηγός του θείου - Πλαστογράφος Η τρίτη διαθήκη
Bίκυ Γραμματικά Θεώνη Προϊσταμένη Εσύ είσαι η αιτία που υποφέρω
Διαμαντής Καραναστάσης Στέλιος Μαρκίδης Γιατρός - Σχέση της Ελένης Εσύ είσαι η αιτία που υποφέρω
Ελένη Λευθεριώτη Στέλλα Σύζυγος Μαρκίδη Εσύ είσαι η αιτία που υποφέρω
Θέμης Σερμιέ Βλαδίμηρος Φιλιππίδης Πρύτανης Πανεπιστημίου Λαίδη και αλήτρα
Στέλιος Μάινας - Ψυχολόγος Άγριο Θηλυκό
Χριστίνα Χρήστου Εβελίνα Νοσοκόμα Εσύ είσαι η αιτία που υποφέρω
Στέλιος Κρητικός - Μπράβος στη "Λέσχη Επιστημόνων" Η καλή Σαμαρείτης

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

 1. Αναφορά στην ταινία μιούζικαλ Ο Βιολιστής στη Στέγη
 2. Αναφορά στην ταινία του 1972 Το τελευταίο τανγκό στο Παρίσι
 3. Ο τίτλος και η πλοκή του επεισοδίου κάνει αναφορά στην ταινία με τον Τζιμ Κάρεϊ Ζωντανή Μετάδοση: The Truman Show
 4. Ο τίτλος αναφέρεται στην ταινία του 1990 Ο Εραστής της Κομμώτριας
 5. Αναφορά στην ταινία του 1987 Οι Μάγισσες του Ίστγουικ
 6. Αναφορά στο έργο Ο Κατά Φαντασίαν Ασθενής
 7. Προφανής αναφορά στη νουβέλα Το μωρό της Ρόζμαρι της Ίρα Λεβίν
 8. Αναφορά στο έργο του Μολιέρου Ο Εξηνταβελόνης
 9. Αναφορά στην ελληνική ταινία Οι Γαμπροί της Ευτυχίας με τη Γεωργία Βασιλειάδου
 10. Αναφορά στην παράσταση του 1974 Οι Δούλες του Ζαν Ζενέ
 11. Αναφορά στην ελληνική ταινία του 1948 Οι Γερμανοί ξανάρχονται
 12. Αναφορά στην ελληνική ταινία του 1971 Μαριχουάνα stop!
 13. Αναφορά στη σοβιετική ταινία του 1979 Viva Mexico
 14. Αναφορά στην ταινία Ο Νονός (The Godfather)
 15. Αναφορά στην ταινία Σφαίρες Πάνω από το Μπρόντγουεη

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]