Κωνσταντίνου και Ελένης

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Κωνσταντίνου και Ελένης
Κωνστανινου Και Ελένης.jpg
Η θήκη των DVD
Είδος Κωμική σειρά
Αναλογία πλευρών 4:3, έγχρωμη εικόνα
Δημιουργοί Χάρης Ρώμας
Άννα Χατζησοφιά
Σκηνοθεσία Κώστας Λυχναράς
Πρωταγωνιστές Ελένη Ράντου
Χάρης Ρώμας
Βασίλης Κούκουρας
Μαρία Λεκάκη
Καλλιρρόη Μυριαγκού
Στέργιος Νένες
Χώρα Ελλάδα
Γλώσσα Ελληνικά
Αριθμός κύκλων 2
Αριθμός επεισοδίων 68
Μουσική τίτλων España Cañí
Παραγωγή
Παραγωγή Έψιλον Α.Ε.
Διάρκεια 45 λεπτά ανά επεισόδιο
Διανομή
Τηλεοπτικός σταθμός ΑΝΤ1
Προβολή 12 Οκτωβρίου 1998– 7 Ιουλίου 2000

Το Κωνσταντίνου και Ελένης είναι ελληνική κωμική τηλεοπτική σειρά που προβλήθηκε τις τηλεοπτικές περιόδους 1998-1999 και 1999-2000 από τον ΑΝΤ1. Στη σειρά πρωταγωνιστούν οι Ελένη Ράντου, Χάρης Ρώμας, Βασίλης Κούκουρας, Μαρία Λεκάκη, Καλλιρρόη Μυριαγκού και Στέργιος Νένες. Το σενάριο της σειράς γράφτηκε από τον Ρώμα και την Άννα Χατζησοφιά και η σκηνοθεσία της έγινε από τον Κώστα Λυχναρά.

Το Κωνσταντίνου και Ελένης έκανε πρεμιέρα στις 12 Οκτωβρίου του 1998 και το τελευταίο επεισόδιό της μεταδόθηκε στις 16 Ιουνίου του 2000. Η σειρά σημείωσε μεγάλη επιτυχία και έχει επαναπροβληθεί πολλές φορές.

Πλοκή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η υπόθεση της σειράς λαμβάνει χώρα στο Μαρούσι και συγκεκριμένα στην οδό Σπύρου Λούη 67, όπου υπήρχε ένα νεοκλασικό σπίτι στο οποίο συγκατοικούν δύο τελείως αντίθετοι χαρακτήρες, ο Κωνσταντίνος Κατακουζηνός (Χάρης Ρώμας) και η Ελένη Βλαχάκη (Ελένη Ράντου).

Η συγκατοίκηση αυτή προέκυψε ξαφνικά μετά από νομικό πρόβλημα. Ο θείος του Κωνσταντίνου, στον οποίο ανήκε το σπίτι, άφησε δύο διαθήκες πριν το θάνατό του, από τις οποίες η μία κληροδοτούσε το σπίτι στον Κωνσταντίνο και η άλλη στην Ελένη. Επειδή ήταν άγνωστο το ποια ήταν η πιο πρόσφατη (άρα και η έγκυρη, εφόσον θα αναιρούσε την προηγούμενη), το σπίτι δεν γινόταν να το έχει στην κατοχή του ούτε ο Κωνσταντίνος, ούτε η Ελένη. Στην αντιθετική σχέση τους, θεμελιώνονται τα επεισόδια της σειράς.

Στη σειρά υπήρχαν σπάνιες υπόνοιες ότι οι δύο πρωταγωνιστές θα μπορούσαν να έχουν ερωτική έλξη: σε ένα επεισόδιο παριστάνουν τους ερωτευμένους εξαιτίας μιας κληρονομιάς, ενώ σε ένα άλλο επεισόδιο πείθονται ότι είναι ζευγάρι μετά από ένα ατύχημα που τους προκαλεί αμνησία. Στο προτελευταίο επεισόδιο (67ο) γίνεται γνωστό ότι ο θείος επίτηδες έγραψε δύο διαθήκες, με προοπτική να συγκατοικήσουν οι δύο αγαπημένοι του άνθρωποι και να καταφέρουν να συνυπάρξουν. Η σειρά τελειώνει με το γάμο των δύο πρωταγωνιστών.

Στις ζωές των δύο κεντρικών χαρακτήρων υπάρχουν παράλληλα και άλλοι τέσσερις άνθρωποι (κεντρικοί χαρακτήρες). Ο Μάνθος Φουστάνος (Βασίλης Κούκουρας), η Πέγκυ Καρρά (Μαρία Λεκάκη), η Ματίνα Μανταρινάκη (Καλλιρρόη Μυριαγκού) και ο Νικόλας Βαρθακούλιας (Στέργιος Νένες). Σε κάποια επεισόδια συμμετέχουν οι δικηγόροι των δύο πρωταγωνιστών, Νίκος Γρέβιας (Ηλίας Ζερβός) και Έλλη Ρούσου (Ελένη Φιλίππα), καθώς και τρεις μαθητές του Κωνσταντίνου, οι Ιωάννου, Μπουκουβάλα και Αναγνώστου (λογοπαίγνιο στο όνομα της συγγραφέως Ιωάννα Μπουκουβάλα-Αναγνώστου). Οι χώροι όπου συνήθως εκτυλίσσονται τα γεγονότα, είναι το σπίτι του Κωνσταντίνου και της Ελένης, το σπίτι του Μάνθου και το μπαρ στο οποίο εργάζονται η Ελένη, η Πέγκυ και ο Νικόλας.

Δημοτικότητα και υστεροφημία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η σειρά «Κωνσταντίνου και Ελένης» υπήρξε και εξακολουθεί να παραμένει μια από τις πλέον δημοφιλείς στην ιστορία της ελληνικής ιδιωτικής τηλεόρασης, διατηρώντας ακόμα και σήμερα ευρεία κοινωνική απήχηση. Ενδεικτικό της διαχρονικής της υψηλής δημοτικότητας, είναι ότι οι επαναπροβολές της ξεκίνησαν ήδη από το καλοκαίρι του 1999, μεταξύ των δύο σεζόν της, και μετά τη λήξη της σειράς συνεχίστηκαν επί όλα τα έτη από το 2000 έως και σήμερα, σχεδόν ανελλιπώς, με λίγες μόνο διακοπές προβολής. Ως αποτέλεσμα, κατέχει το ρεκόρ της τηλεοπτικής σειράς που έχει προβληθεί τις πιο πολλές φορές σε επανάληψη από κάθε άλλη σειρά του αρχείου του ΑΝΤ1 και συνεχίζοντας, ακόμα και τότε, να σημειώνει υψηλά νούμερα τηλεθέασης. Επίσης, το πρωταγωνιστικό δίδυμο Ρώμας - Ράντου εξακολουθεί να θεωρείται ως ένα από τα κορυφαία σημεία αναφοράς στην ιστορία των ελληνικών κωμικών σίριαλ. Λόγω των διαρκών επαναλήψεων για πολλά χρόνια, η σειρά έχει θεωρηθεί καλτ και έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής ακόμα και σε τηλεθεατές που δεν είχαν γεννηθεί ακόμα την εποχή της αρχικής προβολής της.

Χαρακτήρες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Κωνσταντίνος Κατακουζηνός[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Κωνσταντίνος (Χάρης Ρώμας) είναι επίκουρος καθηγητής της έδρας της Βυζαντινολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, μορφωμένος με καλούς τρόπους (απέναντι σε όποιον θέλει) και πάντα εσωστρεφής, γκρινιάρης και ψυχαναγκαστικός. Είναι συντηρητικός, ηθικολόγος, ορθολογιστής και θαυμαστής της βυζαντινής ιστορίας και του βυζαντινού πολιτισμού. Κατά τη διάρκεια της σειράς, ασχολείται με τη συγγραφή και την έκδοση της διατριβής του «Το αποχετευτικό σύστημα στο Βυζάντιο», την οποία θεωρεί αριστούργημα, γνώμη που δεν συμμερίζονται οι υπόλοιποι. Επιπλέον είναι γεμάτος φοβίες και εμμονές, ενώ βρίσκεται σε διαρκείς συγκρούσεις με τον περίγυρό του και δεν συμπαθεί κανέναν. Παρουσιάζεται ως οικονομικά ευκατάστατος και μάλιστα σε ένα επεισόδιο αναφέρεται ότι είναι γόνος των επιχειρηματιών Ιωάννη και Μαρίας Κατακουζηνού. Συχνό χαρακτηριστικό του είναι η αδυναμία του να καταλάβει αργκοτικές εκφράσεις, αλλά και η συνήθειά του να μεταφράζει αυτές τις εκφράσεις στην καθαρεύουσα (π.χ. Δεν μου καίγεται ήλος, λαϊκιστί "καρφί", πίσω από τα κιγκλιδώματα, λαϊκιστί τα κάγκελα.) Επίσης, όποτε η Ελένη κάνει κάτι που τον ενοχλεί, της φωνάζει Ελένη!. Ο καλύτερός του φίλος είναι ο Μάνθος.

Ένα με δύο χρόνια μετά το τέλος της σειράς, ο χαρακτήρας του Κωνσταντίνου έκανε επανεμφάνιση σε 2 επεισόδια της σειράς Λίφτινγκ (2000-2002), επίσης του Χάρη Ρώμα. Σε αυτά τα επεισόδια η υπόθεση εκτυλίσσεται γύρω από την «ομοιότητα» του Κωνσταντίνου με τον Γεράσιμο, καθότι παίζονται και οι δύο χαρακτήρες από τον Χάρη Ρώμα, και στις παρεξηγήσεις που προκαλούνται. Στη συγκεκριμένη εμφάνιση μαθαίνουμε ότι ο Κωνσταντίνος μόλις είχε τσακωθεί με την Ελένη και σκεφτόταν να πάρει διαζύγιο, ενώ ακόμα δεν κατάφερε να εκδώσει το «Το αποχετευτικό σύστημα στο Βυζάντιο». Στο τέλος αποφασίζει να ξαναγυρίσει κοντά της με την προοπτική να τα ξαναβρούν.

Ελένη Βλαχάκη[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Ελένη (Ελένη Ράντου) είναι σερβιτόρα (γκαρσόνα) σε μπαρ, αμόρφωτη, χωρίς καλούς τρόπους και από τα νιάτα της ήταν αντιδραστική. Είναι κόρη του κηπουρού του Θείου, Ιωάννη και της Φωφώς Βλαχάκη και από πολύ μικρή ήταν παιδί χωρισμένων γονιών. Η Ελένη γνωρίζει για πρώτη φορά τον Κωνσταντίνο και τη Ματίνα κατά τη διάρκεια των παιδικών τους χρόνων όταν έπαιζαν όλοι μαζί στην αυλή του νεοκλασικού. Είναι συνήθως αδέκαρη, τεμπέλα, αθυρόστομη, αλλά ενίοτε πονόψυχη. Παρουσιάζεται ως αμελής στη δουλειά της, προκαλώντας έτσι την αγανάκτηση του μπάρμαν Νικόλα. Μια από τις συνήθειές της είναι να μιλάει με στόμα γεμάτο. Κατά τη διάρκεια της σειράς έχει πολλές περιστασιακές σχέσεις, αλλά στο τέλος παντρεύεται τον Κωνσταντίνο. Η καλύτερή της φίλη είναι η Πέγκυ και συνέχεια θέλει να γίνεται το δικό της.

Μάνθος Φουστάνος[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Μάνθος (Βασίλης Κούκουρας) ως κακομαθημένος γιος χαρτοβιομηχάνου, είναι κάτοικος Παλαιού Φαλήρου, φίλος και συμμαθητής του Κωνσταντίνου. Έχει έντονη και ασταθή σεξουαλική ζωή και διατηρεί κρυφούς δεσμούς με πολλές γυναίκες ταυτόχρονα, τις οποίες προσφωνεί έκαστη μοναδική μου αγάπη!, και στις οποίες δίνει την αντίθετη εντύπωση: αυτή του σοβαρού και πιστού δεσμού που έχει σκοπό το γάμο. Στην πραγματικότητα αποφεύγει αρραβώνα ή/και γάμο με κάθε μέσο και συνήθως βήχει ψεύτικα όταν οι ερωμένες του τού μιλούν για αρραβώνα ή γάμο παρά τις πιέσεις που δέχεται κατά καιρούς.

Οι μακροχρόνιοι δεσμοί του που εμφανίζονται στη σειρά, είναι οι Πέγκυ, Φιόνα, Λίλα και Τζοάννα. Ενίοτε εκφράζει ενδιαφέρον και για την Ελένη, η οποία είναι εντελώς αδιάφορη γι' αυτόν. Αναφέρει συχνά το ασημί αυτοκίνητο μάρκας Porsche ως προσόν. Όποτε κάποιος δεσμός του ανακαλύπτει κάτι ύποπτο, συνηθίζει να κατηγορεί τον Κωνσταντίνο, ισχυριζόμενος ότι απλά δανείζει το διαμέρισμά του στο φίλο του.

Πέγκυ Καρρά[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Παναγιώτα Καραχισαρίδου, γνωστότερη με το καλλιτεχνικό όνομα Πέγκυ Καρρά (Μαρία Λεκάκη), είναι άνεργη ηθοποιός. Για να αντεπεξέλθει οικονομικά, εργάζεται στο ίδιο μπαρ με την Ελένη και οι μόνες δραστηριότητες στο ενεργητικό της περιλαμβάνουν μια τηλεοπτική διαφήμιση σερβιέτας και διάφορες αποτυχημένες οντισιόν. Ενίοτε αναφέρει τη διαφήμιση νομίζοντας ότι ο κόσμος την αναγνωρίζει από αυτή και πιστεύει πως ήδη έχει διαγράψει μια λαμπρή πορεία ως σταρ. Συνηθίζει να παίζει μονολόγους όπως το "Σκύλες της Λύσσας" σε γνωστούς και φίλους, για να επιδείξει το ταλέντο της. Είναι μία από τις γυναίκες που έχουν σχέση με το Μάνθο και δε γνωρίζει τίποτα για τους άλλους δεσμούς του. Αν και συνήθως καχύποπτη, νομίζει πως ο Μάνθος είναι πιστός, ειλικρινής και ο τέλειος σύντροφος. Στο τέλος, βέβαια γνωρίζει τους γονείς του Μάνθου αφού πρώτα μαθαίνει για τους άλλους 3 βασικούς δεσμούς και τον συγχωρεί. Πάντα βοηθάει την Ελένη όταν εκείνη χρειάζεται βοήθεια και, όπως και η Ελένη, δεν είναι πάντα συνεπής στις επαγγελματικές της υποχρεώσεις.

Ματίνα Μανταρινάκη[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Γειτόνισσα και φίλη του Κωνσταντίνου και της Ελένης, η Ματίνα (Καλλιρρόη Μυριαγκού) παρουσιάζεται ως μια ευαίσθητη κοπέλα της οποίας η χαμηλή αυτοεκτίμηση γίνεται η βάση του κωμικού της χαρακτήρα. Η Ματίνα είναι απονήρευτη, με ταλέντο στη μαγειρική, και πάντοτε προνοεί να φέρνει στην Ελένη φαγητό. Η Ελένη εκμεταλλεύεται την ευαισθησία της Ματίνας, ενώ ο Κωνσταντίνος απεχθάνεται την απαισιόδοξη παρουσία της. Απελπισμένη από τη ζωή της και την διηνεκή απόρριψη των αντρών, εκφράζει γενικώς μια μιζέρια και ηττοπάθεια, κάτι που συχνά εκδηλώνει με το κλαψούρισμα. Είναι οικονομικά ευκατάστατη, αφού εργάζεται σε δημόσια υπηρεσία, όμως χωρίς φιλοδοξίες ή όνειρα και με μοναδικό σύντροφο τον ηλικιωμένο πατέρα της που πάσχει από Αλτσχάιμερ. Περιγράφει τον εαυτό της ως "ταπεινό χαμομηλάκι ή και ασήμαντο μυρμηγκάκι", νομίζοντας πως περνάει απαρατήρητη και πως θα καταντήσει γεροντοκόρη καθ' όσον δεν την πλησιάζει ποτέ άντρας. Κατά τη διάρκεια της σειράς, προσπαθεί μάταια να προσεγγίσει διάφορους άνδρες, με το ενδιαφέρον της να επικεντρώνεται στον Κωνσταντίνο και το Νικόλα. Στο τέλος τα φτιάχνει με το Νικόλα και μετατρέπεται από ταπεινό χαμομηλάκι σε μια "funky" γυναίκα.

Νικόλας Βαρθακούλιας[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Νικόλας (Στέργιος Νένες) εργάζεται ως μπάρμαν στο μπαρ που εργάζονται ως σερβιτόρες η Ελένη και η Πέγκυ. Οδηγεί μια μηχανή μάρκας Harley-Davidson και νομίζει, όπως και ο Μάνθος, ότι είναι μεγάλος γόης και ο άντρας σόμπα. Έχει τις κατακτήσεις του και κάποιες συντομότατες περιστασιακές σχέσεις (όπως με τη δικηγόρο της Ελένης). Η Ματίνα τον προσεγγίζει συχνά, όμως εκείνος δεν ανταποκρίνεται. Κατά τη διάρκεια της σειράς, αντιμετωπίζει πολλές φορές οικονομικές δυσχέρειες, λόγω των εξόδων της πανάκριβης μηχανής του. Είναι ψηφοφόρος και οπαδός του Δημήτρη Τσοβόλα και του ΔΗΚΚΙ.

Σχεδόν σε κάθε επεισόδιο αγανακτεί με την Ελένη και την Πέγκυ, που συχνά αυτές δεν είναι συνεπείς ως προς τις υποχρεώσεις τους στη δουλειά και τον αφήνουν να τα βγάλει μόνος του πέρα. Συχνά ζητάει δανεικά από τους πάντες, για τις δόσεις της Harley-Davidson.

Διανομή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ηθοποιός Ρόλος
Ελένη Ράντου Ελένη Βλαχάκη
Χάρης Ρώμας Κωνσταντίνος Κατακουζηνός
Βασίλης Κούκουρας Μάνθος Φουστάνος
Μαρία Λεκάκη Πέγκυ Καρρά (Παναγιώτα Καραχισαρίδου)
Καλλιρρόη Μυριαγκού Ματίνα Μανταρινάκη
Στέργιος Νένες Νικόλας Βαρθακούλιας

Επισκόπηση σειράς[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Κύκλος Επεισόδια Α' προβολή
πρεμιέρα κύκλου φινάλε κύκλου
Α' Κύκλος 33 12 Οκτωβρίου 1998 7 Ιουνίου 1999
Β' Κύκλος 36 8 Οκτωβρίου 1999 16 Ιουνίου 2000

Επεισόδια[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Α' κύκλος[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο πρώτος κύκλος της σειράς ξεκίνησε στις 12 Οκτωβρίου 1998 και ολοκληρώθηκε στις 7 Ιουνίου 1999. Αποτελούνταν από 33 επεισόδια και προβαλλόταν κάθε Δευτέρα.

Αριθμός

επεισοδίου

Αριθμός

επεισοδίου

(Σεζόν)

Τίτλος Πρώτη προβολή
1 1 Συγκατοίκηση 12 Οκτωβρίου 1998
2 2 Σαν το Σκύλο με τη Γάτα 19 Οκτωβρίου 1998
3 3 Βιολιστής στην Ίδια Στέγη 26 Οκτωβρίου 1998
4 4 Όταν Πηγαίναμε Μαζί Σχολείο 2 Νοεμβρίου 1998
5 5 Μωρό μου, Μωρό μου Εσύ 9 Νοεμβρίου 1998
6 6 Δεν Πληρώνω, Δεν Πληρώνω 16 Νοεμβρίου 1998
7 7 Θεία Μάρω, καλέ Θεία Μάρω (Μέρος Α') 23 Νοεμβρίου 1998
8 8 Θεία Μάρω, καλέ Θεία Μάρω (Μέρος Β') 30 Νοεμβρίου 1998
9 9 Ο Έρωτας Γεννήθηκε για Τέσσερις 7 Δεκεμβρίου 1998
10 10 Παράδοση κατ' Οίκον... Ανοχής 14 Δεκεμβρίου 1998
11 11 Χάλι... Birthday 21 Δεκεμβρίου 1998
12 12 Για την Καρδιά της Ωραίας Ελένης 11 Ιανουαρίου 1999
13 13 Mad Σπίτι 18 Ιανουαρίου 1999
14 14 Σόι... και Αβλαβείς (Μέρος Α') 25 Ιανουαρίου 1999
15 15 Σόι... και Αβλαβείς (Μέρος Β') 1 Φεβρουαρίου 1999
16 16 Στα Όρη, στα Άγρια Βουνά 8 Φεβρουαρίου 1999
17 17 Σεξουαλική Παρενόχληση 15 Φεβρουαρίου 1999
18 18 Τριάντα Βάλε... Καράτια 22 Φεβρουαρίου 1999
19 19 Το Τελευταίο Τανγκό στο Μαρούσι 1 Μαρτίου 1999
20 20 The Konstantinou kai Elenis Show 8 Μαρτίου 1999
21 21 Ο Εραστής της Κομμώτριας 15 Μαρτίου 1999
22 22 Η Φάρμα των Ζώων 22 Μαρτίου 1999
23 23 Οι Μάγισσες του Αμαρουσίου 29 Μαρτίου 1999
24 24 Αμνησία 5 Απριλίου 1999
25 25 Η Βεντέτα 12 Απριλίου 1999
26 26 Φόνος στο Βυζάντιο 19 Απριλίου 1999
27 27 Κωνσταντίνου και Ελένης Βοήθειά Μας 26 Απριλίου 1999
28 28 Ο Χαρτοπαίκτης 3 Μαΐου 1999
29 29 Στα Μαθητικά Σου τα Βιβλία 10 Μαΐου 1999
30 30 Ένα Αστέρι Γεννιέται 17 Μαΐου 1999
31 31 Ο Τελευταίος Άνθρωπος που Είδε το Θείο 24 Μαΐου 1999
32 32 Κωνσταντίνου και Ελένης on the Rocks 31 Μαΐου 1999
33 33 Η Δίκη 7 Ιουνίου 1999

Β' κύκλος[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο δεύτερος κύκλος ξεκίνησε στις 11 Οκτωβρίου 1999 και ολοκληρώθηκε στις 16 Ιουνίου 2000. Αποτελούνταν από 35 επεισόδια και προβαλλόταν κάθε Παρασκευή.

Αριθμός

επεισοδίου

Αριθμός

επεισοδίου

(Σεζόν)

Τίτλος Πρώτη προβολή
34 1 Η Κατά Πανουργίαν Ασθενής 11 Οκτωβρίου 1999
35 2 Με τη Θεία δεν Είναι Αμαρτία 18 Οκτωβρίου 1999
36 3 Το Ροκ και το... Πουρόκ 25 Οκτωβρίου 1999
37 4 Άγριο Θηλυκό 1 Νοεμβρίου 1999
38 5 Το Μωρό της Ρόζμαρυ (Μέρος Α') 8 Νοεμβρίου 1999
39 6 Το Μωρό της Ρόζμαρυ (Μέρος Β') 15 Νοεμβρίου 1999
40 7 Η Εξηνταβελόνα 22 Νοεμβρίου 1999
41 8 Οι Γαμπροί της Δυστυχίας 29 Νοεμβρίου 1999
42 9 Γλυκιά Μου Εξαδέλφη 6 Δεκεμβρίου 1999
43 10 Οι Δούλες του Κατακουζενέ 13 Δεκεμβρίου 1999
44 11 Οι Γερμανοί Ξανάρχονται 20 Δεκεμβρίου 1999
45 12 Ο Πιο Καλός Δημότης Είμαι Εγώ 10 Ιανουαρίου 2000
46 13 Η Τελευταία Μέρα του Κόσμου 17 Ιανουαρίου 2000
47 14 Μαριχουάνα ΣΤΟΠ 24 Ιανουαρίου 2000
48 15 Viva Mexico 31 Ιανουαρίου 2000
49 16 Οι Σοφεράντζες 7 Φεβρουαρίου 2000
50 17 Εσύ Είσαι η Αιτία που Υποφέρω 14 Φεβρουαρίου 2000
51 18 The Godmother 21 Φεβρουαρίου 2000
52 19 Η Καλή Σαμαρείτης 28 Φεβρουαρίου 2000
53 20 Της Μεταμορφώσεως 6 Μαρτίου 2000
54 21 Άπονη Ζωή 13 Μαρτίου 2000
55 22 Του Πατρός και του Υιού (Μέρος Α') 20 Μαρτίου 2000
56 23 Του Πατρός και του Υιού (Μέρος Β') 27 Μαρτίου 2000
57 24 Κωνσταντίνος ο Πολιτευόμενος 3 Απριλίου 2000
58 25 Οι Τρίχες 10 Απριλίου 2000
59 26 Σεισμοί, Λοιμοί και Κατακουζηνοί 17 Απριλίου 2000
60 27 Τα Αυγά και τα Πασχάλια 24 Απριλίου 2000
61 28 Βασκανίας το Ανάγνωσμα 1 Μαΐου 2000
62 29 Σφαίρες Πάνω από το Μαρούσι 8 Μαΐου 2000
63 30 Η Τρίτη Διαθήκη 15 Μαΐου 2000
64 31 Η Λαίδη και η Αλήτρα 22 Μαΐου 2000
65 32 Πάρε τα Λεφτά και Τρέχα 29 Μαΐου 2000
66 33 Αγάπης Αγώνας Άγονος 5 Ιουνίου 2000
67 34 Τι Είναι Αυτό Που το Λένε Αγάπη 12 Ιουνίου 2000
68 35 Ο Γάμος και το Γαμώτο 19 Ιουνίου 2000
68 35 Making of

Έκτακτες συμμετοχές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ηθοποιός Χαρακτήρας Ιδιότητα Τίτλος επεισοδίου
Ηλίας Ζερβός Νίκος Γρέβιας Δικηγόρος - συνήγορος του Κωνσταντίνου Πολλά επεισόδια
Ελένη Φιλίππα Έλλη Ρούσσου Δικηγόρος - συνήγορος της Ελένης
Λίλιαν Αρχοντή Φιόνα Μακρή Σχέση Μάνθου
Μαριάνα Μαρτέλη Λίλα Σχέση Μάνθου
Χρύσα Κοντογιώργου Τζοάνα Σχέση Μάνθου
Θανάσης Παπαγεωργίου Λευτέρης Αναγνώστου Μαθητής του Κωνσταντίνου
Γιώργος Σαμόλης Άλκης Ιωάννου Μαθητής του Κωνσταντίνου
Κωνσταντίνα Χαλκιοπούλου Μαρία Μπουκουβάλα Μαθήτρια του Κωνσταντίνου
Μανώλης Γαλετάκης Μανώλης Θαμώνας του μπαρ
Γιάννης Καπετάνιος Αστυνόμος Τσιγάνης Αστυνομικός (Ακουαφόρτες)
Περικλής Αλμπάνης Αστυνόμος Μπάμπης Μπάμπουρας Αστυνομικός
Μαρία Παλαιολόγου Κυρία Νίτσα Μπούμπουρα Γειτόνισσα του Κωνσταντίνου και της Ελένης
Μάγδα Λέκκα Κυρία Μαρία Οικονόμος του νεοκλασικού Συγκατοίκηση...
Μίμης Θειόπουλος - Συμβολαιογράφος
Βλαδίμηρος Κυριακίδης Μιχάλης Δοξαράς Βιολιστής Ο βιολιστής στην ίδια στέγη
Έφη Τσαμποδήμου Ξένια Παλιά συμμαθήτρια της Ελένης Όταν πηγαίναμε μαζί σχολείο
Έρρικα Μακρή Κική Παλιά συμμαθήτρια της Ελένης
Ελένη Λουκά Ο εαυτός της Ο εαυτός της Το Ροκ και το Πουρόκ
Τάσος Παπαγεωργάκης - Μπράβος του Σάκη Ρουβά
Νίκος Κυριακίδης Διονύσης Μπαμπούρας (Νιόνιος ο Σπιντ) Μικροαπατεώνας - Φίλος της Ελένης
Viva Mexico
Δημοσθένης Φίλος της Ελένης - Πατέρας Χρυσάνθεμου Μωρό μου, μωρό μου εσύ
Μαρία Πανουργιά Φυλλιώ Φίλη της Ελένης - Μητέρα Χρυσάνθεμου
Αναστασία Κοζαδίνου - Μέτση Χρυσάνθεμο Κόρη Δημοσθένη & Φυλλιώς
Άννα Κυριακού Μάρω Λαζαρίδη Θεία της Ελένης Θεία Μάρω, καλέ θεία Μάρω
Με τη θεία δεν είναι αμαρτία
Ανδρέας Ντούζος Άγγελος Κατακουζηνός Θείος του Κωνσταντίνου
Ντέπυ Πάγκα Κατερίνα Μιχαλοπούλου Αρχαιολόγος - Σχέση του Κωνσταντίνου Ο έρωτας γεννήθηκε για τέσσερις
Γιώργος Χρανιώτης Στάθης Αρχιτέκτονας - Σχέση της Ελένης
Νικολέττα Βλαβιανού Πόπη Μασέζ / Πόρνη Παράδοση κατ' οίκον... ανοχής
Κατερίνα Σασλή Τατιάνα Ρουμάνα σερβιτόρα
Άρτο Απαρτιάν Νάσος Κούρκουλος-Ζέπελιν Φίλος δι' αλληλογραφίας της Ελένης Για την καρδιά της ωραίας Ελένης
Αναστασία Καϊτσα Μιράντα Παπαδοπούλου Περιστασιακή σχέση του Μάνθου
Σταύρος Κούλης Περικλής Παπαδόπουλος Σύζυγος της Μιράντας
Φώτης Γιαννιώτης - Μοντελιστής
Τάσος Παλαντζίδης Πύρρος Άπορος αλβανός Mad σπίτι
Στέλιος Καλαθάς Σωτήρης Ευαγγελίδης Παρουσιαστής ειδήσεων στο ΣΠΑΪ
Κατερίνα Παπουτσάκη - Ρεπόρτερ από το ΣΠΑΪ
Ιωάννα Σταβάρα - Ρεπόρτερ από το ΣΠΑΪ
Μάρθα Καραγιάννη Φωφώ Βλαχάκη Μητέρα της Ελένης Σόι και αβλαβείς
Μαρία Γεωργιάδου Έφη Κατακουζηνού-Μαρκογιάννη Αδελφή του Κωνσταντίνου
Ρήγας Αξελός Γιώργος Μαρκογιάννης Σύζυγος της Έφης
Γιώργος Γιαννόπουλος Θανάσης Κατσίκας Πρώην σύντροφος της Φωφώς
Κωνσταντίνα Τάγκαλου Σίσσυ Σχέση του Μάνθου Το τελευταίο τανγκό στο Μαρούσι
Μάνος Πίντζης Φωκίωνας Μακρής Δάσκαλος χορού - Σχέση της Ελένης
Γιώργος Κωνσταντής Αλέξανδρος Κακκαβάς Γιατρός - Εργοδότης της Ελένης Σεξουαλική παρενόχληση
Βάσω Γουλιελμάκη Μάρθα Καφαντάρη Μαθήτρια του Κωνσταντίνου
Κώστας Κάππας Κλεομένης Ανιψιός του Κωνσταντίνου Τα τριάντα βάλε... καράτια
Γιώτα Τζουάνη Μαιρούλα Γειτόνισσα του Μάνθου
Θανάσης Μαλομύτης - Πελάτης του μπαρ
Ευδόκιμος Τσολακίδης Στέφανος Γυμναστής - Σχέση της Ελένης Στα όρη και στα άγρια βουνά
Κίμων Ρηγόπουλος Τζον Χάρις (Γιάννης Χαριτόπουλος) Σκηνοθέτης - Συμμαθητής του Κωνσταντίνου The Κωνσταντίνου και Ελένης show
Νικολέτα Σταυρίδου - Βοηθός σκηνοθέτη στο ριάλιτι
Ελένη Φιλίνη Μαίρη Κομμώτρια - Σχέση του Κωνσταντίνου Ο εραστής της κομμώτριας
Σπύρος Σπυράκος Ο Ίδιος Ο Ίδιος
Ελεάνα Λιβανού Η Ίδια Η Ίδια
Σωτήρης Βάγιας Γιάννης Μαυρέας Σκηνοθέτης - Φίλος της Ελένης Ένα αστέρι γεννιέται / Η Φάρμα των ζώων
Η Φάρμα των ζώων
Τζόυς Ευείδη Η Ίδια Η Ίδια
Κάτια Αυγουστάτου - Γειτόνισσα του Κωνσταντίνου και της Ελένης
Μπάμπης Γιωτόπουλος Θρασύβουλος Θεοτοκάς Προϊστάμενος του Κωνσταντίνου Οι μάγισσες του Αμαρουσίου
Έφη Μουρίκη Βίλμα Θεοτοκά Σύζυγος του Θρασύβουλου
Σπύρος Μπιμπίλας Λάκης Φουρτουνάκης Ιδιοκτήτης χασάπικου - Φίλος της Ελένης Η βεντέτα
Ντόρα Σιμοπούλου Μαρία Φουρτουνάκη Μητέρα Λάκη Φουρτουνάκη
Απόστολος Σουγκλάκος Μητσάρας Παραγιός στο χασάπικο του Φουρτουνάκη
Κώστας Δαρλάσης Ναπολέων Μερμήγκης Καθηγητής φιλοσοφικής Κωνσταντίνου και Ελένης βοήθειά μας
Χρήστος Σκορδάς Μάνος Σχέση της Ελένης Ο χαρτοπαίκτης
Χαρά Καμενίδου Ευαγγελία Αναγνώστου Φιλόλογος της Ελένης Στα μαθητικά σου τα βιβλία
Χρήστος Ευθυμίου Νικηφόρος Κατακουζηνός Ξάδελφος του Κωνσταντίνου Ο τελευταίος άνθρωπος που είδε τον θείο
Ναταλία Καποδίστρια - Πρόεδρος δικαστηρίου Η δίκη
Αίαντας Μανθόπουλος Πάνος / Δρ. Φιλίππου Ηθοποιός - Σχέση της Ελένης Η κατά πανουργίαν ασθενής
Θόδωρος Ρωμανίδης Δρ. Παπαϊωάννος Γιατρός
Μαίρη Σταυρακέλη Ευρυδίκη Ξαδέλφη του Κωνσταντίνου Άγριο θηλυκό
Ισαβέλλα Βλασιάδου Ρόζμαρι Μπουρσόν Σχέση του Μάνθου Το μωρό της Ρόζμαρι
Νίκος Γαρεφαλλάκης Μάριος Φλερτ της Ελένης
Χριστίνα Γκόλια Αλέκα Σχέση του Νικόλα Οι γαμπροί της δυστυχίας
Δήμητρα Παπαδήμα Μαρίνα Μανταρινάκη Ξαδέλφη της Ματίνας Γλυκειά μου εξαδέρφη
Μαίρη Μπισμπίκη - Σχέση της Μαρίνας
Ελισάβετ Κωνσταντινίδου Ιωάννα Χήρα - Οικιακή βοηθός Οι δούλες του Κατακουζενέ
Ζώζα Μεταξά Ράνια Σχέση του Μάνθου
Γιώργος Βελέντζας Μιχάλης Μανταρινάκης Πατέρας της Ματίνας Οι Γερμανοί ξανάρχονται
Έφη Θανοπούλου Λιλή Νοσοκόμα του Μανταρινάκη
Τζώνυ Θεοδωρίδης Τζώνυ Πελάτης στο μπαρ Η τελευταία μέρα του κόσμου
Στέφανος Τραγανός - Ιδιοκτήτης του μπαρ Οι δούλες του Κατακουζενέ
Σπύρος Λασκαρίδης Θόδωρος Κατακουζηνός Θείος του Κωνσταντίνου Τ' ειν' αυτό που το λένε αγάπη
Γιώργος Λαμπάτος - Εξεταστής Οι σοφεράντζες
Μαριάννα Λαγουρού Θεοδώρα Σκοπελούζου Σχέση του Κωνσταντίνου - Απατεώνας Η καλή Σαμαρείτης
Κώστας Μπάσης Δόκτωρ Βουλίδης Πλαστικός χειρουργός Της μεταμορφώσεως
Χριστίνα Γουλιελμίνο Σιλβάνα Μία Σχέση του Μάνθου Σφαίρες πάνω απ' το Μαρούσι
Γιάννης Μποσταντζόγλου Νίνο Πούτσο Μαφιόζος - Αραββωνιαστικός της Συλβάνας Σφαίρες πάνω απ' το Μαρούσι
Τζώνυ Βαβούρας Τζώνυ Θείος της Ελένης Μαριχουάνα στόπ
Γαλήνη Τσεβά Μιρέλλα Κομμώτρια / πόρνη - Συμμαθήτρια της Ελένης Οι τρίχες
Γεράσιμος Μαύρος - Σκηνοθέτης Άπονη ζωή
Σπύρος Μεριανός - Γιατρός / Παραγωγός Εσύ είσαι η αιτία που υποφέρω / Άπονη ζωή
Γιάννης Φύριος Παπαδόπουλος Ασθενής στο νοσοκομείο Εσύ είσαι η αιτία που υποφέρω
Σταύρος Νικολαϊδης Μίλτος Κηπουρός Φοιτητής - Σχέση της Ελένης Του πατρός και του υιού
Κώστας Δίγκας Γεράσιμος Κηπουρός Εκδότης - Σχέση της Ελένης Του πατρός και του υιού
Άννα Χατζησοφιά Μαυρέα Σκηνοθέτις Τι είν' αυτό που το λένε αγάπη
Νεφέλη Ορφανού Ουρανία Κακουκίδη Ασφαλίστρια - Φίλη της Ελένης Βασκανίας το ανάγνωσμα
Περικλής Λιανός Αντώνης Ραφτόπουλος Φίλος της Ελένης - Σεισμολόγος Σεισμοί λοιμοί και... Κατακουζηνοί
Άριελ Κωνσταντινίδου Αννέτα Μακρή Χρηματίστρια - Σχέση του Μάνθου Τα αυγά και τα πασχάλια
Μανώλης Θεοδωράκης Φοίβος Σχέση της Πέγκυς Τα αυγά και τα πασχάλια
Κατερίνα Γιουλάκη Φιλιώ Νονά του Κωνσταντίνου The godmother
Νίκος Σιδέρης Ιάκωβος Καρανάσος Χρηματιστής - Σχέση της Ελένης Αγάπης αγώνας άγονος
Κάτια Σπερελάκη Αλεξάνδρα Εκδότρια Περιοδικού - Σχέση του Κωνσταντίνου Αγάπης αγώνας άγονος
Γρηγόρης Πετρινιώτης Φουντουκιώτης Εκδότης Πολλά επεισόδια
Αλέξανδρος Ρήγας Δημήτρης Παρουσιαστής του "Κοινωνία Ώρα Μηδέν" Θεία Μάρω, καλέ θεία Μάρω - Μέρος Β'
Μαρίνα Σκιαδαρέση Ο εαυτός της Ο εαυτός της Η τελευταία μέρα του κόσμου
Νίκος Μάνεσης Νίκος Μάνεσης Ο εαυτός του Η τελευταία μέρα του κόσμου
Κωνσταντίνος ο πολιτευόμενος
Ασπασία Τζιτζικάκη Λολότα Μπάρα Στριπτιζέζ - Σύντροφος Χλέμπουρα Η τρίτη διαθήκη
Γιώργος Βουλτζάτης Βρασίδας Χλέμπουρας Οδηγός του θείου - Πλαστογράφος Η τρίτη διαθήκη
Bίκυ Γραμματικά Θεώνη Προϊσταμένη Εσύ είσαι η αιτία που υποφέρω
Διαμαντής Καραναστάσης Στέλιος Μαρκίδης Γιατρός - Σχέση της Ελένης Εσύ είσαι η αιτία που υποφέρω
Ελένη Λευθεριώτη Στέλλα Σύζυγος Μαρκίδη Εσύ είσαι η αιτία που υποφέρω
Θέμης Σερμιέ Βλαδίμηρος Φιλιππίδης Πρύτανης Πανεπιστημίου Λαίδη και αλήτρα
Στέλιος Μάινας - Ψυχολόγος Άγριο Θηλυκό
Χριστίνα Χρήστου Εβελίνα Νοσοκόμα Εσύ είσαι η αιτία που υποφέρω
Στέλιος Κρητικός - Μπράβος στη "Λέσχη Επιστημόνων" Η καλή Σαμαρείτης

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]


Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]