Bell Canada

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Η Bell Canada (συνήθως αναφέρεται ως Bell) είναι καναδική εταιρεία τηλεπικοινωνιών με έδρα την 1 Carrefour Alexander-Graham-Bell[1] στο Μόντρεαλ του Κεμπέκ του Καναδά. Είναι αρμόδιος τοπικός φορέας διαβίβασης στις επαρχίες του Οντάριο και του Κεμπέκ και ως εκ τούτου, ήταν ιδρυτικό μέλος της Stentor Alliance. Αποτελεί επίσης ανταγωνιστικό τοπικό φορέα διαβίβασης για εταιρικούς πελάτες στις δυτικές επαρχίες.

Η θυγατρική της, η Bell Aliant, παρέχει υπηρεσίες στις Ατλαντικές επαρχίες. Παρέχει υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας μέσω της θυγατρικής της Bell Mobility (συμπεριλαμβανομένης της ατομικής επωνυμίας Virgin Mobile Canada) και τηλεόρασης μέσω των θυγατρικών της Bell Satellite TV (απευθείας δορυφορική μετάδοση) και της Bell Fibe TV (IPTV).

Οι κύριοι ανταγωνιστές της Bell Canada είναι οι Rogers Communications στο Οντάριο, η Telus και η Shaw Communications στον Δυτικό Καναδά, η Quebecor (Videotron) και η Telus στο Κεμπέκ. Η εταιρεία εξυπηρετεί πάνω από 13 εκατομμύρια τηλεφωνικές γραμμές και εδρεύει στο συγκρότημα Campus Bell στο Μόντρεαλ.[2]

Η Bell Canada είναι ένα από τα κύρια περιουσιακά στοιχεία της μητρικής εταιρείας BCE Inc., παλαιότερα γνωστή ως Bell Canada Enterprises. Εκτός από τις τηλεπικοινωνιακές ιδιοκτησίες της Bell Canada, η BCE κατέχει επίσης την Bell Media (η οποία εκμεταλλεύεται ακίνητα μέσων μαζικής ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένου του εθνικού τηλεοπτικού δικτύου CTV) και κατέχει σημαντικά ενδιαφέροντα στο σύλλογο χόκεϊ επί πάγου Montreal Canadiens και στο Maple Leaf Sports & Entertainment, ιδιοκτήτη πολλών επαγγελματικών σειρών αθλητικών του Τορόντο.[3][4] Η BCE ταξινομήθηκε ως 262η στην έκδοση του 2011 της λίστας Forbes Global 2000.[5]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «Corporate headquarters» (στα Αγγλικά). Bell. Ανακτήθηκε στις 17 Ιουνίου 2020. 
  2. "Contact Us." Bell Canada. Retrieved on August 24, 2009.
  3. [1]Bell, Rogers now official owners of MLSE στο Wayback Machine (αρχειοθετήθηκε January 11, 2013)
  4. The Canadian Press (2011-12-09). «Bell to keep Canadiens stake». CBC.ca. http://www.cbc.ca/sports/hockey/nhl/story/2011/12/09/sp-nhl-canadiens-bell.html. Ανακτήθηκε στις 2011-12-09. 
  5. «BCE on the Forbes Global 2000 List». Forbes. https://www.forbes.com/companies/bce/. Ανακτήθηκε στις 2011-11-12. 

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Πολυμέσα σχετικά με το θέμα Bell Canada στο Wikimedia Commons