Μαρία Σαράφογλου

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
Μαρία Σαράφογλου
Γέννηση Αθήνα Ελλάδα
Εθνικότητα Ελληνική

Η Μαρία Σαράφογλου είναι Ελληνίδα δημοσιογράφος και παρουσιάστρια.

Βιογραφία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η πατρίδα της είναι η Χίος. Στην κατοχή της έχει πτυχίο της Νομικής σχολής του Αριστοτελείου πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης και είναι κάτοχος Μάστερ στη διεθνή δημοσιογραφία από το πανεπιστήμιο City του Λονδίνου. Γνωρίζει Αγγλικά, Ισπανικά, Γαλλικά και Κινέζικα. Είναι παντρεμένη με τον δημοσιογράφο Αντώνη Αλαφογιώργο και τον Νοέμβριο του 2010 γεννήθηκε ο γιος της. Εργαζόταν στην Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση (ΕΡΤ) από το 2000. Αρχικά ξεκίνησε με το ελεύθερο ρεπορτάζ και στην συνέχεια παρουσίασε τις εκπομπές Πρώτη γραμμή, Συμβαίνει τώρα, Σάββατοκύριακο στη ΝΕΤ και τέλος Σάββατο - Κυριακή live.

Το 2006 κλήθηκε από την ΕΡΤ Ψηφιακή να παρουσιάσει δελτία ειδήσεων στην ελληνική αλλά και στην αγγλική γλώσσα, ενώ στη συνέχεια την καθημερινή ενημερωτική εκπομπή Agenda.

Το καλοκαίρι του 2012 πήρε μεταγραφή από την ΕΡΤ στο Mega Channel. Η Μαρία Σαράφογλου ξεκίνησε στις 13 Αυγούστου 2012 στο Mega Channel, στην πρωινή ενημέρωση του καναλιού.

Τον Σεπτέμβριο του 2014 η Μαρία Σαράφογλου, ανέλαβε την παρουσίαση του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Mega Channel. Τον Ιανουάριο του 2015 η Μαρία Σαράφογλου, αντικαταστάθηκε στην παρουσίαση του καθημερινού κεντρικού δελτίου του Mega Channel από την δημοσιογράφο Όλγα Τρέμη. Η Μαρία Σαράφογλου παρουσιάζει το κεντρικό δελτίο του Mega Channel τα Σαββατοκύριακα.