Η Ναυτεμπορική

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Ναυτεμπορική
Naftemporiki front page.jpg
Τύπος Καθημερινή οικονομική εφημερίδα
Ιδιοκτήτης Π. Αθανασιάδης & Σία Α.Ε.
Αρχισυντάκτης Δημήτρης Πλακούτσης
Ίδρυση 1924
Γλώσσα Ελληνικά
Έδρα Λένορμαν 205, 104 42,
Αθήνα, Ελλάδα
Ιστοσελίδα naftemporiki.gr
δεδομένα

Η Ναυτεμπορική ιδρύθηκε το 1924,[1] από τους αδελφούς Αθανασιάδη σηματοδοτώντας την εμφάνιση του οικονομικού τύπου στην Ελλάδα. Η πρώτη έκδοσή της ήταν με τον τίτλο «Ναυτικόν και Εμπορικόν Δελτίον» στις 4 Απριλίου του 1924 με έδρα τον Πειραιά. Κατά τη διάρκεια της κατοχής διέκοψε την έκδοσή της και επανεκδόθηκε στις 8 Μαρτίου του 1945. Στις 2 Αυγούστου του 1948 μετονομάστηκε σε «Ναυτεμπορική» και μετέφερε την έδρα της στην Αθήνα όπου και συνεχίζεται έκτοτε η έκδοσή της σε μικρό σχήμα (0.35Χ0,25).

Είναι πρώτη σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα μεταξύ των οικονομικών εφημερίδων της Ελλάδας, πρώτη σε κερδοφορία, πρωτοπόρος σε διεθνείς συνεργασίες με ένα από τα δημοφιλέστερα site του ελληνικού διαδικτύου, βραβευμένο με το Grand Ermis και το Ermis Gold στην κατηγορία Best Media Site. Ταυτόχρονα η Ναυτεμπορική προσφέρει στους συνδρομητές της περισσότερες από 30 ειδικές (B2B) εκδόσεις το χρόνο καθώς και το τριμηνιαίο περιοδικό Digital Business.

Επιπλέον, εκδίδει πέντε εβδομαδιαία ένθετα: eWorking για το ηλεκτρονικό επιχειρείν και την τεχνολογία, Executive για τη αγορά στελεχών επιχειρήσεων, Real Estate για την ελληνική και ξένη κτηματαγορά, Τέχνη & Ζωή για τον πολιτισμό και το ευ ζην και ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ για την ανάπτυξη και διοίκηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Επίσης εκδίδει τα τριμηνιαία περιοδικά, High Life ανδρικό life style, Speed n Style για το αυτοκίνητο και τον ετήσιο τουριστικό οδηγό.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Νεώτερον Εγκυκλοπαιδικόν Λεξικόν Ηλίου τ.14ος, σ.303

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]