Μαύρος ωκεανός

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μαύρος ωκεανός
Είδος
ΔημιουργοίΓιώργος Χρυσοβιτσάνος
ΣκηνοθεσίαΣτράτος Μαρκίδης
ΠρωταγωνιστέςΓιώργος Νινιός
Θεοφανία Παπαθωμά
Νίκη Σερέτη
Νίκος Ψαρράς
ΧώραΕλλάδα Ελλάδα
ΓλώσσαΕλληνικά
Αγγλικά
Σουαχίλι
Αριθμός κύκλων1
Αριθμός επεισοδίων20
Παραγωγή
Διάρκεια45 λεπτά ανά επεισόδιο
Προβολή
Τηλεοπτικός σταθμόςANT1
Μακεδονία TV
Αναλογία πλευρών4:3, έγχρωμη εικόνα
Προβολή6 Οκτωβρίου 2000–
9 Μαρτίου 2001
Εξωτερικοί σύνδεσμοι
ΙστοσελίδαΕπίσημη σελίδα]

Μαύρος Ωκεανός (ή αλλιώς Black Ocean) είναι μία ελληνική δραματική τηλεοπτική σειρά, παραγωγής 2000-2001, που δημιουργήθηκε από τον Γιώργο Χρυσοβιτσάνο και προβλήθηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό ANT1 από τις 6 Οκτωβρίου του 2000 μέχρι τις 9 Μαρτίου του 2001. Την σκηνοθεσία της σειράς ανέλαβε ο Στράτος Μαρκίδης.

Κύριο θέμα της σειράς είναι ο απαγορευμένος έρωτας μία συγγραφέως, που ταξιδεύει στην Αφρική, με τον δολοφόνο του ετεροθαλούς αδερφού της. Ο Μαύρος Ωκεανός προβλήθηκε για μία τηλεοπτική σεζόν και αποτελείται από 20 επεισόδια. Η παραγωγή της σειράς ξεκίνησε στα τέλη του 1999, καθώς επρόκειτο για μία μεγάλη παραγωγή που το μεγαλύτερο μέρος των γυρισμάτων της πραγματοποιήθηκαν στην Αφρική και συγκεκριμένα στην Κένυα και τη Μομπάσα. Το βασικό γυναικείο πρωταγωνιστικό ρόλο αρχικά είχε αναλάβει αρχικά η Σμαράγδα Καρύδη, ωστόσο μετά την αποχώρησή της το ρόλο της συγγραφέως Λίνας Ιωαννίδου ανέλαβε η Θεοφανία Παπαθωμά, αμέσως μετά το τέλος της συνεργασίας της με την επιτυχημένη σειρά Άγγιγμα ψυχής. Τους υπόλοιπους τρεις πρωταγωνιστικούς χαρακτήρες της σειράς ανέλαβαν ο Γιώργος Νινιός, η Νίκη Σερέτη και ο Νίκος Ψαρράς.[1][2][3]

Υπόθεση[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η νεαρή συγγραφέας Λίνα Ιωαννίδου (Θεοφανία Παπαθωμά) ταξιδεύει μαζί με τον σύντροφό της Αντώνη Λάμψα (Νίκος Ψαρράς) στην Κένυα με σκοπό να γνωρίσει το μέρος στο οποίο έζησε άλλα και έχασε τη ζωή του ο ετεροθαλής αδερφός της Γιάννος. Ένας επιπλέον λόγος για το ταξίδι είναι η άγνωστη μέχρι εκείνη τη στιγμή κληρονομιά που άφησε ο Γιάννος στην Λίνα, που έγινε η αιτία να χαθεί από τη ζωή. Όταν το ζευγάρι φτάσει στην Αφρική θα γνωρίσει ένα μυστηριώδη άνδρα τον Νίκο Ζατέλη (Γιώργος Νινιός), στενό συνεργάτη του Γιάννου, και τη μυστηριώδη σύντροφο του Ζατέλη, τη Ράντα (Νίκη Σερέτη). Το ζευγάρι αυτό ευθύνεται για το ανεξήγητο θάνατο του Γιάννου ενώ η Ράντα κρύβει το πραγματικό της πρόσωπο, αυτό της συζύγου του νεκρού Γιάννου. Η Λίνα, ύστερα από διάφορα γεγονότα, θα έρθει κοντά με τον Νίκο και θα γίνουν ζευγάρι χωρίς ωστόσο να γνωρίζει το παρελθόν του νέου της συντρόφου και την ανάμιξή του στη δολοφονία του αδερφού της.

Διανομή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Καστ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Έκτακτες συμμετοχές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Αριστοτέλης Αποσκιτής ως Γιάννος Λεοντίδης
  • Roberto Loco Boleko ως Ντέιβιντ Νκρούμα
  • Δημήτρης Μιχαλτζής ως Σαμ Μαμπία
  • Κωνσταντίνος Σερέτης ως Τέλης

Επισκόπηση σειράς[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Κύκλος Επεισόδια Α' Προβολή
Πρεμιέρα κύκλου Φινάλε κύκλου
1 20 6 Οκτωβρίου 2000 9 Μαρτίου 2001

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «Ψαρράς: Ξαναβρίσκω τη Θεοφανία Παπαθωμά 20 χρόνια μετά τον Μαύρο Ωκεανό». enikos.gr. 10 Ιουνίου 2020. Ανακτήθηκε στις 28 Ιουνίου 2020. 
  2. «15 ελληνικές σειρές τόσο κακές που σχεδόν σου άρεσαν». oneman.gr. 16 Οκτωβρίου 2016. Ανακτήθηκε στις 28 Ιουνίου 2020. 
  3. «Θυμάστε τη «Ράντα» από τη σειρά Μαύρος Ωκεανός; Δείτε πώς είναι και τι κάνει σήμερα!». youweekly.gr. 21 Αυγούστου 2018. Ανακτήθηκε στις 28 Ιουνίου 2020.