Κατάλογος χωρών ανά λόγο ακτογραμμής / εμβαδού

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Το άρθρο αυτό είναι ένας κατάλογος χωρών κατά λόγο Ακτογραμμής/Εμβαδού. Ο λόγος ακτογραμμής/εμβαδού για κάθε χώρα, μετρά πόσα μέτρα παραλίας αντιστοιχούν σε κάθε τετραγωνικό χιλιόμετρο εμβαδού της. Ο λόγος αυτός καταδεικνύει την ευκολία πρόσβασης στην παραλία μιας χώρας από οποιοδήποτε χερσαίο σημείο της. Άρα, μια νησιωτική χώρα όπως οι Μαλδίβες, ή μια χώρα χαραγμένη από τη θάλασσα, όπως ή Ελλάδα, πιθανότατα θα έχει υψηλό λόγο παραλίας/εμβαδού, ενώ μια ηπειρωτική χώρα όπως η Αυστρία θα έχει μηδέν.

Επιπροσθέτως, ο λόγος ακτογραμμής/περιμέτρου, μετρά το ποσοστό ακτογραμμής στη συνολική περίμετρο, δηλαδή το μήκος χερσαίων συνόρων συν την ακτογραμμή κάθε χώρας. Συνεπώς, μία νησιωτική χώρα όπως η Μάλτα θα έχει ποσοστό 100%, ενώ μία ηπειρωτική χώρα σαν την Ελβετία θα έχει 0%.

Πίνακας[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Θέση Χώρα Χερσαίο
Εμβαδόν
Χερσαία
σύνορα
(χμ)
Ακτογραμμή
(χμ)
Συνολική
περίμετρος
(χμ)
Λόγος
Ακτογραμμής
/
Εμβαδού
(μ/χμ²)
Ποσοστό
Ακτογραμμής
/
Περιμέτρου
1 Ομόσπονδες Πολιτείες της Μικρονησίας Μικρονησία 702.00 - 6,112.00 6,112.00 8,706.553 100.0%
2 Παλάου Παλάου 458.00 - 1,519.00 1,519.00 3,316.594 100.0%
3 Μαλδίβες Μαλδίβες 300.00 - 644.00 644.00 2,146.667 100.0%
4 Μονακό Μονακό 1.95 4.40 4.10 8.50 2,102.564 48.2%
5 Νήσοι Μάρσαλ Νήσοι Μάρσαλ 181.30 - 370.40 370.40 2,043.023 100.0%
6 Κιριμπάτι Κιριμπάτι 717.00 - 1,143.00 1,143.00 1,594.142 100.0%
7 Flag of Nauru.svg Ναουρού 21.00 - 30.00 30.00 1,428.571 100.0%
8 Σεϋχέλλες Σεϋχέλλες 455.00 - 491.00 491.00 1,079.121 100.0%
9 Τουβαλού Τουβαλού 26.00 - 24.00 24.00 923.077 100.0%
10 Τόνγκα Τόνγκα 718.00 - 419.00 419.00 583.565 100.0%
11 Άγιος Χριστόφορος και Νέβις Άγιος Χριστόφορος και Νέβις 261.00 - 135.00 135.00 517.241 100.0%
Νήσοι Κουκ Νήσοι Κουκ 240.00 - 120.00 120.00 500.000 100.0%
12 Flag of Malta.svg Μάλτα 316.00 - 140.00 140.00 443.038 100.0%
13 Γρενάδα Γρενάδα 340.00 - 121.00 121.00 355.882 100.0%
14 Μπαχάμες Μπαχάμες 10,070.00 - 3,542.00 3,542.00 351.738 100.0%
15 Αντίγκουα και Μπαρμπούντα Αντίγκουα και Μπαρμπούντα 442.00 - 153.00 153.00 346.154 100.0%
16 Σιγκαπούρη Σιγκαπούρη 637.50 - 193.00 193.00 302.745 100.0%
17 Μπαχρέιν Μπαχρέιν 620.00 - 161.00 161.00 259.677 100.0%
18 Αγία Λουκία Αγία Λουκία 610.00 - 158.00 158.00 259.016 100.0%
19 Νορβηγία Νορβηγία 324,220.00 2,515.00 83,281.00 85,796.00 256.866 97.1%
Νιούε Νιούε 260.00 - 64.00 64.00 246.154 100.0%
20 Πράσινο Ακρωτήριo Πράσινο Ακρωτήριο 4,033.00 - 965.00 965.00 239.276 100.0%
21 Μπαρμπάντος Μπαρμπάντος 430.00 - 97.00 97.00 225.581 100.0%
22 Άγιος Βικέντιος και Γρεναδίνες Άγιος Βικέντιος και Γρεναδίνες 389.00 - 84.00 84.00 215.938 100.0%
23 Σάο Τομέ και Πρίνσιπε Σάο Τομέ και Πρίνσιπε 1,001.00 - 209.00 209.00 208.791 100.0%
24 Ντομίνικα Δομινίκα 754.00 - 148.00 148.00 196.286 100.0%
25 Flag of the Solomon Islands.svg Νήσοι Σολομώντα 27,540.00 - 5,313.00 5,313.00 192.919 100.0%
26 Flag of Denmark.svg Δανία 42,394.00 68.00 7,314.00 7,382.00 172.524 99.1%
27 Βανουάτου Βανουάτου 14,760.00 - 2,528.00 2,528.00 171.274 100.0%
28 Κομόρες Κομόρες 2,170.00 - 340.00 340.00 156.682 100.0%
29 Σαμόα Σαμόα 2,850.00 - 403.00 403.00 141.404 100.0%
30 Φιλιππίνες Φιλιππίνες 298,170.00 - 36,289.00 36,289.00 121.706 100.0%
31 Flag of Greece.svg Ελλάδα 130,800.00 1,160.00 14,880.00 16,040.00 113.761 92.8%
32 Κροατία Κροατία 56,414.00 2,197.00 5,835.00 8,032.00 103.432 72.6%
33 Τζαμάικα Τζαμάικα 10,830.00 - 1,022.00 1,022.00 94.367 100.0%
34 Εσθονία Εσθονία 43,211.00 633.00 3,794.00 4,427.00 87.802 85.7%
35 Flag of Mauritius.svg Μαυρίκιος 2,030.00 - 177.00 177.00 87.192 100.0%
36 Ιαπωνία Ιαπωνία 374,744.00 - 29,751.00 29,751.00 79.390 100.0%
37 Flag of Trinidad and Tobago.svg Τρινιντάντ και Τομπάγκο 5,128.00 - 362.00 362.00 70.593 100.0%
38 Flag of Cyprus.svg Κύπρος 9,240.00 - 648.00 648.00 70.130 100.0%
39 Αϊτή Αϊτή 27,560.00 360.00 1,771.00 2,131.00 64.260 83.1%
40 Φίτζι Φίτζι 18,270.00 - 1,129.00 1,129.00 61.795 100.0%
41 Νέα Ζηλανδία Νέα Ζηλανδία 268,680.00 - 15,134.00 15,134.00 56.327 100.0%
42 Flag of the United Kingdom.svg Ηνωμένο Βασίλειο 241,590.00 360.00 12,429.00 12,789.00 51.447 97.2%
43 Ισραήλ Ισλανδία 100,329.00 - 4,988.00 4,988.00 49.716 100.0%
44 Flag of Qatar.svg Κατάρ 11,437.00 60.00 563.00 623.00 49.226 90.4%
45 Ταϊβάν Ταϊβάν (Taiwan) 32,260.00 - 1,566.30 1,566.30 48.552 100.0%
46 Ανατολικό Τιμόρ Ανατολικό Τιμόρ 15,007.00 228.00 706.00 934.00 47.045 75.6%
47 Κούβα Κούβα 110,860.00 29.00 3,735.00 3,764.00 33.691 99.2%
48 Παναμάς Παναμάς 75,990.00 555.00 2,490.00 3,045.00 32.767 81.8%
49 Μπρουνέι Μπρουνέι 5,270.00 381.00 161.00 542.00 30.550 29.7%
50 Ινδονησία Ινδονησία 1,826,440.00 2,830.00 54,716.00 57,546.00 29.958 95.1%
51 Κουβέιτ Κουβέιτ 17,820.00 462.00 499.00 961.00 28.002 51.9%
52 Δομινικανή Δημοκρατία Δομινικανή Δημοκρατία 48,380.00 275.00 1,288.00 1,563.00 26.623 82.4%
53 Flag of Italy.svg Ιταλία 294,020.00 1,932.20 7,600.00 9,532.20 25.849 79.7%
54 Κόστα Ρίκα Κόστα Ρίκα 50,660.00 639.00 1,290.00 1,929.00 25.464 66.9%
55 Νότια Κορέα Νότια Κορέα 98,190.00 238.00 2,413.00 2,651.00 24.575 91.0%
56 Καναδάς Καναδάς 9,220,970.00 8,893.00 202,080.00 210,973.00 21.915 95.8%
57 Λίβανος Λίβανος 10,280.00 454.00 225.00 679.00 21.887 33.1%
58 Flag of Ireland.svg Ιρλανδία 68,890.00 360.00 1,448.00 1,808.00 21.019 80.1%
59 Βόρεια Κορέα Βόρεια Κορέα 120,410.00 1,673.00 2,495.00 4,168.00 20.721 59.9%
60 Σρι Λάνκα Σρι Λάνκα 64,740.00 - 1,340.00 1,340.00 20.698 100.0%
61 Flag of Portugal.svg Πορτογαλία 91,951.00 1,214.00 1,793.00 3,007.00 19.500 59.6%
62 Ερυθραία Ερυθραία 121,320.00 1,630.00 2,234.00 3,864.00 18.414 57.8%
63 Μπελίζ Μπελίζ 22,800.00 516.00 386.00 902.00 16.930 42.8%
64 Flag of the United Arab Emirates.svg Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα 82,880.00 867.00 1,318.00 2,185.00 15.903 60.3%
65 Ελ Σαλβαδόρ Ελ Σαλβαδόρ 20,720.00 545.00 307.00 852.00 14.817 36.0%
66 Τζιμπουτί Τζιμπουτί 21,980.00 506.00 314.00 820.00 14.286 38.3%
67 Μαλαισία Μαλαισία 328,550.00 2,669.00 4,675.00 7,344.00 14.229 63.7%
68 Flag of Israel.svg Ισραήλ 20,330.00 1,017.00 273.00 1,290.00 13.428 21.2%
69 Flag of the Netherlands.svg Ολλανδία 33,883.00 1,027.00 451.00 1,478.00 13.311 30.5%
70 Αλβανία Αλβανία 27,398.00 720.00 362.00 1,082.00 13.213 33.5%
71 Γουινέα-Μπισσάου Γουινέα-Μπισσάου 28,000.00 724.00 350.00 1,074.00 12.500 32.6%
72 Flag of Papua New Guinea.svg Παπούα Νέα Γουινέα 452,860.00 820.00 5,152.00 5,972.00 11.377 86.3%
73 Βιετνάμ Βιετνάμ 325,360.00 4,639.00 3,444.00 8,083.00 10.585 42.6%
74 Ισημερινή Γουινέα Ισημερινή Γουινέα 28,051.00 539.00 296.00 835.00 10.552 35.4%
75 Flag of Spain.svg Ισπανία 499,542.00 1,917.80 4,964.00 6,882.00 9.937 72.1%
76 Flag of Turkey.svg Τουρκία 770,760.00 2,627.00 7,200.00 9,827.00 9.341 73.3%
77 Flag of Azerbaijan.svg Αζερμπαϊτζάν 86,100.00 2,013.00 800.00 2,813.00 9.292 28.4%
78 Χιλή Χιλή 748,800.00 6,171.00 6,435.00 12,606.00 8.594 51.0%
79 Μαδαγασκάρη Μαδαγασκάρη 581,540.00 - 4,828.00 4,828.00 8.302 100.0%
80 Flag of Latvia.svg Λετονία 64,589.00 1,150.00 531.00 1,681.00 8.221 31.6%
81 Ισημερινός (χώρα) Ισημερινός 276,840.00 2,010.00 2,237.00 4,247.00 8.080 52.7%
82 Γκάμπια Γκάμπια 10,000.00 740.00 80.00 820.00 8.000 9.8%
83 Flag of Sweden.svg Σουηδία 410,934.00 2,205.00 3,218.00 5,423.00 7.831 59.3%
84 Νικαράγουα Νικαράγουα 120,254.00 1,231.00 910.00 2,141.00 7.567 42.5%
85 Τυνησία Τυνησία 155,360.00 1,424.00 1,148.00 2,572.00 7.389 44.6%
86 Ονδούρα Ονδούρα 112,492.00 1,520.00 820.00 2,340.00 7.289 35.0%
87 Γερμανία Γερμανία 349,223.00 3,621.00 2,389.00 6,010.00 6.841 39.8%
88 Ομάν Ομάν 309,500.00 1,374.00 2,092.00 3,466.00 6.759 60.4%
89 Ταϊλάνδη Ταϊλάνδη 511,770.00 4,863.00 3,219.00 8,082.00 6.290 39.8%
90 Flag of France.svg Γαλλία 545,630.00 2,889.00 3,427.00 6,316.00 6.281 54.3%
91 Λιβερία Λιβερία 96,320.00 1,585.00 579.00 2,164.00 6.011 26.8%
92 Σιέρα Λεόνε Σιέρα Λεόνε 71,620.00 958.00 402.00 1,360.00 5.613 29.6%
93 Μεξικό Μεξικό 1,923,040.00 4,538.00 9,330.00 13,868.00 4.852 67.3%
94 Σομαλία Σομαλία 627,337.00 2,366.00 3,025.00 5,391.00 4.822 56.1%
95 Flag of Ukraine.svg Ουκρανία 603,700.00 4,558.00 2,782.00 7,340.00 4.608 37.9%
96 Flag of Georgia.svg Γεωργία 69,700.00 1,461.00 310.00 1,771.00 4.448 17.5%
97 Flag of Bangladesh.svg Μπανγκλαντές 133,910.00 4,246.00 580.00 4,826.00 4.331 12.0%
98 Δυτική Σαχάρα Δυτική Σαχάρα 266,000.00 2,046.00 1,110.00 3,156.00 4.173 35.2%
99 Μαρόκο Μαρόκο 446,300.00 2,017.90 1,835.00 3,853.00 4.112 47.6%
100 Flag of Uruguay.svg Ουρουγουάη 173,620.00 1,564.00 660.00 2,224.00 3.801 29.7%
101 Γουατεμάλα Γουατεμάλα 108,430.00 1,687.00 400.00 2,087.00 3.689 19.2%
102 Flag of Finland.svg Φινλανδία 305,470.00 2,628.00 1,126.00 3,754.00 3.686 30.0%
103 Τουρκμενιστάν Τουρκμενιστάν 488,100.00 3,736.00 1,768.00 5,504.00 3.622 32.1%
104 Υεμένη Υεμένη 527,970.00 1,746.00 1,906.00 3,652.00 3.610 52.2%
105 Γκαμπόν Γκαμπόν 257,667.00 2,551.00 885.00 3,436.00 3.435 25.8%
106 Flag of Australia.svg Αυστραλία 7,617,930.00 - 25,760.00 25,760.00 3.381 100.0%
107 Flag of Bulgaria.svg Βουλγαρία 110,550.00 1,808.00 354.00 2,162.00 3.202 16.4%
108 Βενεζουέλα Βενεζουέλα 882,050.00 4,993.00 2,800.00 7,793.00 3.174 35.9%
109 Μοζαμβίκη Μοζαμβίκη 784,090.00 4,571.00 2,470.00 7,041.00 3.150 35.1%
110 Κολομβία Κολομβία 1,038,700.00 6,004.00 3,208.00 9,212.00 3.088 34.8%
111 Μυανμάρ Μιανμάρ 657,740.00 5,876.00 1,930.00 7,806.00 2.934 24.7%
112 Σενεγάλη Σενεγάλη 192,000.00 2,640.00 531.00 3,171.00 2.766 16.7%
113 Καμπότζη Καμπότζη 176,520.00 2,572.00 443.00 3,015.00 2.510 14.7%
114 Αίγυπτος Αίγυπτος 995,450.00 2,689.00 2,450.00 5,139.00 2.461 47.7%
115 Σουρινάμ Σουρινάμ 161,470.00 1,707.00 386.00 2,093.00 2.391 18.4%
116 Ινδία Ινδία 2,973,190.00 14,103.00 7,000.00 21,103.00 2.354 33.2%
117 Γκάνα Γκάνα 230,020.00 2,093.00 539.00 2,632.00 2.343 20.5%
118 Γουιάνα Γουιάνα 196,850.00 2,462.00 459.00 2,921.00 2.332 15.7%
119 Flag of Slovenia.svg Σλοβενία 20,253.00 1,334.00 46.60 1,380.60 2.301 3.4%
120 Νότια Αφρική Νότια Αφρική 1,219,912.00 4,750.00 2,798.00 7,548.00 2.294 37.1%
121 Flag of Russia.svg Ρωσία 16,995,800.00 19,917.00 37,653.00 57,570.00 2.215 65.4%
122 Βέλγιο Βέλγιο 30,278.00 1,379.00 66.50 1,445.50 2.196 4.6%
123 Flag of the United States.svg ΗΠΑ 9,158,960.00 12,219.00 19,924.00 32,143.00 2.175 62.0%
124 Μαυροβούνιο Μαυροβούνιο 102,136.00 2,246.00 199.00 2,445.00 1.948 8.1%
125 Ιράν Ιράν 1,636,000.00 5,440.00 3,180.00 8,620.00 1.944 36.9%
126 Ναμίμπια Ναμίμπια 825,418.00 3,824.00 1,572.00 5,396.00 1.904 29.1%
127 Flag of Peru.svg Περού 1,280,000.00 5,536.00 2,414.00 7,950.00 1.886 30.4%
128 Flag of Argentina.svg Αργεντινή 2,736,690.00 9,665.00 4,989.00 14,654.00 1.823 34.0%
129 Ακτή Ελεφαντοστού Ακτή Ελεφαντοστού 318,000.00 3,110.00 515.00 3,625.00 1.619 14.2%
130 Flag of Poland.svg Πολωνία 304,465.00 2,888.00 491.00 3,379.00 1.613 14.5%
131 Τανζανία Τανζανία 886,037.00 3,402.00 1,424.00 4,826.00 1.607 29.5%
132 Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας Κίνα 9,326,410.00 22,147.00 14,500.00 36,647.00 1.555 39.6%
133 Flag of Lithuania.svg Λιθουανία 65,200.00 1,273.00 99.00 1,372.00 1.518 7.2%
134 Πακιστάν Πακιστάν 778,720.00 6,774.00 1,046.00 7,820.00 1.343 13.4%
135 Γουινέα Γουινέα 245,857.00 3,399.00 320.00 3,719.00 1.302 8.6%
136 Ανγκόλα Ανγκόλα 1,246,700.00 5,198.00 1,600.00 6,798.00 1.283 23.5%
137 Σαουδική Αραβία Σαουδική Αραβία 2,217,949.00 4,415.00 2,640.00 7,055.00 1.190 37.4%
138 Flag of Kazakhstan.svg Καζακστάν 2,669,800.00 12,012.00 2,964.00 14,976.00 1.110 19.8%
139 Μπενίν Μπενίν 110,620.00 1,989.00 121.00 2,110.00 1.094 5.7%
140 Συρία Συρία 184,050.00 2,253.00 193.00 2,446.00 1.049 7.9%
141 Τόγκο Τόγκο 54,385.00 1,647.00 56.00 1,703.00 1.030 3.3%
142 Λιβύη Λιβύη 1,759,540.00 4,383.00 1,770.00 6,153.00 1.006 28.8%
143 Ουζμπεκιστάν Ουζμπεκιστάν 425,400.00 6,221.00 420.00 6,641.00 0.987 6.3%
144 Ρουμανία Ρουμανία 230,340.00 2,508.00 225.00 2,733.00 0.977 8.2%
145 Κένυα Κένυα 569,250.00 3,446.00 536.00 3,982.00 0.942 13.5%
146 Νιγηρία Νιγηρία 910,768.00 4,047.00 853.00 4,900.00 0.937 17.4%
147 Flag of Brazil.svg Βραζιλία 8,456,510.00 15,735.00 7,367.00 23,102.00 0.871 31.9%
148 Καμερούν Καμερούν 469,440.00 4,591.00 402.00 4,993.00 0.856 8.1%
149 Μαυριτανία Μαυριτανία 1,030,400.00 5,074.00 754.00 5,828.00 0.732 12.9%
150 Κογκό Δημοκρατία του Κονγκό 341,500.00 5,504.00 169.00 5,673.00 0.495 3.0%
151 Αλγερία Αλγερία 2,381,740.00 6,343.00 998.00 7,341.00 0.419 13.6%
152 Flag of Bosnia and Herzegovina.svg Βοσνία και Ερζεγοβίνη 51,129.00 1,459.00 20.00 1,479.00 0.391 1.4%
153 Σουδάν Σουδάν 2,376,000.00 7,687.00 853.00 8,540.00 0.359 10.0%
154 Ιορδανία Ιορδανία 88,884.00 1,619.00 26.00 1,645.00 0.293 1.6%
155 Ιράκ Ιράκ 432,162.00 3,631.00 58.00 3,689.00 0.134 1.6%
156 Flag of the Democratic Republic of the Congo.svg Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό 2,267,600.00 10,744.00 37.00 10,781.00 0.016 0.3%
157 Αφγανιστάν Αφγανιστάν 647,500.00 5,529.00 - 5,529.00 - 0.0%
158 Ανδόρρα Ανδόρρα 468.00 120.30 - 120.30 - 0.0%
159 Flag of Armenia.svg Αρμενία 28,400.00 1,254.00 - 1,254.00 - 0.0%
160 Flag of Austria.svg Αυστρία 82,738.00 2,562.00 - 2,562.00 - 0.0%
161 Μπουρούντι Μπουρούντι 25,650.00 974.00 - 974.00 - 0.0%
162 Μπουρκίνα Φάσο Μπουρκίνα Φάσο 273,800.00 3,192.00 - 3,192.00 - 0.0%
163 Μπουτάν Μπουτάν 47,000.00 1,075.00 - 1,075.00 - 0.0%
164 Flag of Belarus.svg Λευκορωσία 207,600.00 3,098.00 - 3,098.00 - 0.0%
165 Βολιβία Βολιβία 1,084,390.00 6,743.00 - 6,743.00 - 0.0%
166 Μποτσουάνα Μποτσουάνα 585,370.00 4,013.00 - 4,013.00 - 0.0%
167 Δημοκρατία Κεντρικής Αφρικής Κεντροαφρικανική Δημοκρατία 622,984.00 5,203.00 - 5,203.00 - 0.0%
168 Τσαντ Τσαντ 1,259,200.00 5,968.00 - 5,968.00 - 0.0%
169 Τσεχία Τσεχία 77,276.00 1,881.00 - 1,881.00 - 0.0%
170 Αιθιοπία Αιθιοπία 1,119,683.00 5,311.00 - 5,311.00 - 0.0%
171 Flag of Hungary.svg Ουγγαρία 92,340.00 2,009.00 - 2,009.00 - 0.0%
172 Κιργιζιστάν Κιργιζία 191,300.00 3,878.00 - 3,878.00 - 0.0%
173 Λάος Λάος 230,800.00 5,083.00 - 5,083.00 - 0.0%
174 Λεσότο Λεσότο 30,355.00 909.00 - 909.00 - 0.0%
175 Λίχτενσταϊν Λίχτενσταϊν 160.00 76.00 - 76.00 - 0.0%
176 Flag of Luxembourg.svg Λουξεμβούργο 2,586.00 359.00 - 359.00 - 0.0%
177 Μαλάουι Μαλάουι 94,080.00 2,881.00 - 2,881.00 - 0.0%
178 Flag of Moldova.svg Μολδαβία 33,371.00 1,389.00 - 1,389.00 - 0.0%
179 Μογγολία Μογγολία 1,565,000.00 8,114.00 - 8,114.00 - 0.0%
180 Flag of North Macedonia.svg Βόρεια Μακεδονία 24,856.00 748.00 - 748.00 - 0.0%
181 Flag of Mali.svg Μάλι 1,220,000.00 7,243.00 - 7,243.00 - 0.0%
182 Νεπάλ Νεπάλ 136,800.00 2,926.00 - 2,926.00 - 0.0%
183 Νίγηρας Νίγηρας 1,266,700.00 5,697.00 - 5,697.00 - 0.0%
184 Παραγουάη Παραγουάη 397,300.00 3,920.00 - 3,920.00 - 0.0%
185 Ρουάντα Ρουάντα 24,948.00 893.00 - 893.00 - 0.0%
186 Άγιος Μαρίνος Άγιος Μαρίνος 60.50 39.00 - 39.00 - 0.0%
187 Ελβετία Ελβετία 39,770.00 1,852.00 - 1,852.00 - 0.0%
188 Flag of Slovakia.svg Σλοβακία 48,800.00 1,355.00 - 1,355.00 - 0.0%
189 Εσουατίνι Εσουατίνι 17,203.00 535.00 - 535.00 - 0.0%
190 Τατζικιστάν Τατζικιστάν 142,700.00 3,651.00 - 3,651.00 - 0.0%
191 Ουγκάντα Ουγκάντα 199,710.00 2,698.00 - 2,698.00 - 0.0%
192 Βατικανό Βατικανό 0.44 3.20 - 3.20 - 0.0%
193 Ζάμπια Ζάμπια 740,724.00 5,664.00 - 5,664.00 - 0.0%
194 Ζιμπάμπουε Ζιμπάμπουε 386,670.00 3,066.00 - 3,066.00 - 0.0%

Δείτε επίσης[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]