Συζήτηση χρήστη:Ttzavaras/Αρχείο4

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Αρχείο 1, (Δεκέμβριος 2007-23 Μαΐου 2009)
Αρχείο 2, (23 Μαΐου 2009 - 25 Οκτωβρίου 2009)
Αρχείο 3, (25 Οκτωβρίου 2009 - 2 Ιανουαρίου 2010)
Καλωσορίσατε στην σελίδα συζήτησής μου


 • Μπορείτε να αρχίσετε καινούργια συζήτηση πατώντας εδώ

 • Αν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μου με e-mail πατήστε εδώ
Μετά χαράς διαπιστώνω ότι δεν με χρειάζεστε πλέον στην αρχειοθέτηση! :) Αλλά όπως πάντα λέω να κάνω ποδαρικό :) --Egmontaℨ συζήτηση 14:53, 2 Ιανουαρίου 2010 (UTC)

Μερσί φίλε μου. Καλή και ποιοτική χρονιά αντεύχομαι--The Elder 17:29, 2 Ιανουαρίου 2010 (UTC)

Αν φανεί χρήστης και όχι βάνδαλος τίποτα. Φαντάζομαι ότι θα υπάρχουν πολλοί. Εγώ βρίσκω συνονόματους όχι μόνο σε τράπεζα, αλλά και σε αρχεία καταστημάτων. Μόνο από τη διεύθυνση ξεχωρίζω. --Focal Point 18:26, 2 Ιανουαρίου 2010 (UTC)

Το γερμανικό πονοκέφαλο pars 2[επεξεργασία κώδικα]

Καλή και ποιοτική χρονιά εύχομαι και εγώ. (Καλή για σένα, ποιοτική για μένα :).) Λαμπάκι και ραντάρ για το καινούργιο αριστούργημά μου Agrilus--SigaΣυζήτησηεργαστήριο 19:06, 2 Ιανουαρίου 2010 (UTC)

Τρελάθηκα με το Πρότυπο:Κλάδος, αλλά σε λίγο θα δεις το αποτέλεσμα. Τώρα γράφω γιατί ψάχνω το Ελληνικό όρο για s.s. = sensu strictu (latin, false sensu stricto) = strict sense, (αντίθετο από s.l.= sensu latu or false sensu lato) Μήπως ξέρεις? --SigaΣυζήτησηεργαστήριο 09:18, 5 Ιανουαρίου 2010 (UTC)

Λαμπάκι για το Έντομα&Σύστημα που έκανα σχεδόν καινούργιο. Μήπως ξέρεις να κάνεις το κείμενο να είναι δίπλα στον Πίνακα. Θα βρεις και το sensu strictu. --SigaΣυζήτησηεργαστήριο 17:33, 5 Ιανουαρίου 2010 (UTC)

Λαμπάκι για τα Αρχαιόγναθα. Κάθε φορά έχω ένα σορό ερωτήσεις, αλλά βλέπω, που κάνεις πάρα πολύ πράγματα. Γι'αυτό νομίζω πως είναι πιο απλά να περιμένω την επιμέλειά σου, που θα απαντήσει στις περισσότερες ερωτήσεις μου. Θα βάλω δυο redirect από Archaeognata και Microcoryphia στα Αρχαιόγναθα (αύριο)--SigaΣυζήτησηεργαστήριο 20:53, 10 Ιανουαρίου 2010 (UTC)

Das Deutsch war fast perfekt: kein Bedarf an einer Lampe Υπάρχουν έντομα με δυο πλευρικά πέη, γιαυτό είπα μεσαίο πέος, αλλά νομίζω, πως η επιμέλειά σου είναι εν τάξει.--SigaΣυζήτησηεργαστήριο 21:13, 10 Ιανουαρίου 2010 (UTC)


Γεια χαρά και πάλι. Entognatha, <εντόγναθα> η σωστή μετάφραση και <εντόγναθων> η σωστή γενική? Αφού θα το χρησιμοποιήσω μερικές φορές, καλύτερα να μη περιμένω τις <μικρές επιμέλειες> σου. Die Entognathen, der Entognathen, den Entognathen, die Entognathen. Όπως πάντοτε ευχαριστώ πολύ.--SigaΣυζήτησηεργαστήριο 12:02, 11 Ιανουαρίου 2010 (UTC)


Γεια σου και πάλι. Αυτήν την φορά, αναζήτηση του όρου [Protandry], το φαινόμενο, πως τα αρσενικά ζώα ή φυτά αναπτύξουν κάτι (όργανα, συμπεριφορά) πρίν από τα θυλικά. Σίγουρα ξέρεις κάτι. Όπως πάντοτε ευχαριστώ πολύ. --SigaΣυζήτησηεργαστήριο 11:39, 29 Ιανουαρίου 2010 (UTC)

That is really fascinating with the Greek language, that you use technical or scientific terms that we have to learn as new words in our language, as terms in ever-day-language. For instance, in German you have to explain the word ekdysis at any rate, but in Greek you understand it at least aproximatly. On the other hand, I think you need more often σελίδες αποφασίσεως, because every word may mean a thousand things. --SigaΣυζήτησηεργαστήριο 14:15, 29 Ιανουαρίου 2010 (UTC)

Από τις πολλές διορθώσεις που έκανες χτες στα κολεόπτερα που άρχισα το 19 Σεπτεμβρίου 2006, συμπεραίνω πως υπάρχει πρόοδος και τα σημερινά λήμματα μου είναι λίγο καλύτερα. Νομίζω πως θα κάνω επεκτάσεις στα κολεόπτερα κάποτε. Πάντοτε κάνω μερικά πειράματα, τώρα στα Πλεκόπτερα για πρώτη φορά έγραψα «ημιμετάβολων εντόμων» ή «μπαίνει σε διάπαυση» και περιμένω, τι θα πεις ή διορθώσεις ή μη εσύ. Πάντοτε άφθονες ευχαριστίες. --SigaΣυζήτησηεργαστήριο 08:02, 1 Φεβρουαρίου 2010 (UTC)

βάλε, βάλε--SigaΣυζήτησηεργαστήριο 08:13, 1 Φεβρουαρίου 2010 (UTC)

«Τα αυγά διαπαύουν έως να επανέλθουν μέχρι να αναπτυχθούν ευνοϊκές συνθήκες» σωστό αυτό (δική σου διόρθωση στα Πλεκόπτερα? --SigaΣυζήτησηεργαστήριο 12:37, 1 Φεβρουαρίου 2010 (UTC)

αυτό το κίνδυνο υπάρχει πάντοτε.--SigaΣυζήτησηεργαστήριο 13:05, 1 Φεβρουαρίου 2010 (UTC)

Καλή Χρονιά[επεξεργασία κώδικα]

Καλή χρονιά και σε σας και σιδηροκέφαλος στα νέα σας καθήκοντα ..(οι μπυροβικιπαιδιστές να κάνουν αρχαιρεσίες για εκλογή μπυρο-διαχειριστή) Γλαύκοςαπάντηση 20:29, 2 Ιανουαρίου 2010 (UTC)

Alle Leinen los αγαπητέ και πάμε vorwärts -- (Α)Φ(ρ)έντορ φον Μποκ 10:30, 3 Ιανουαρίου 2010 (UTC)

Καλησπέρα φίλτατε! Σου αναίρεσα την αναίρεση, πιστεύω ότι ο κατάλογος εκθέσεων είναι υπερβολική λεπτομέρεια για εγκυκλοπαιδικό άρθρο, και εκτός από αυτό οι μικροδιωρθώσεις στο σώμα του κειμένου δείχνουν ότι ο συντάκτης ήξερε τι έκανε, εκτός αυτού αν δεις και από το ιστορικό, ο ίδιος τα είχε προσθέσει αυτά, και πιστεύω πολύ καλώς τα έβγαλε μετά. --Egmontaℨ συζήτηση 19:51, 3 Ιανουαρίου 2010 (UTC)

Κακώς, στα καλά μαγαζιά δεν δουλεύουν με εμπιστοσύνη SMocking.gif άλλωστε πέρα από την πλάκα όλοι κάνουμε λάθη, και δεν βλάφτει καμιά φορά να τσεκάρεις και τους έμπιστους :) --Egmontaℨ συζήτηση 23:14, 3 Ιανουαρίου 2010 (UTC)

- Ευχαριστώ για τις ευχές και αντεύχομαι ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ, με καλές συνεισφορές (όπως πάντα), καθώς και με οικογενειακή ευτυχία. - V-astro, 09:46, 4 Ιανουαρίου 2010 (UTC)

Καλή Χρονιά[επεξεργασία κώδικα]

Καλή Χρονιά. Καλά και πρόσεξες του Αγαδάκου, διότι παρασύρθηκα από προηγούμενο άρθρο που είχα γράψει για το Διαμαντόπουλο. TB5050 11:05, 4 Ιανουαρίου 2010 (UTC)

Καλή χρονιά και σε σένα[επεξεργασία κώδικα]

 • Είπα να κάνω κι ένα «διάλειμμα». Σκέφτομαι παράλληλα τι αλλαγές θέλει το πρότυπο. Ρίξε καμμιά ιδέα, αν έχεις χρόνο και διάθεση. Κυρίως, η ενότητα Δομή με προβληματίζει:
 1. Να την αφήσουμε μόνο για τις διατομικές ενώσεις ατον πίνακα δεδομένων και ξεχωριστή ενότητα για τις υπόλοιπες στο κυρίως άρθρο.
 2. Να προσθέσουμε χώρο για μέχρι 5 άτομα (ας πούμε) και ξεχωριστή ενότητα για τις υπόλοιπες στο κυρίως άρθρο.
 • Το ίδιο λέω και για την Ισομέρεια: Αναφορά ονομάτων για μέχρι 5 ισομερή, μετά μόνο αριθμός ισομερών και πίνακας σε ειδική ενότητα στο κύριο άρθρο (κι αυτό μόνο εφόσον είναι πρακτικό, δηλαδή όχι όταν έχουμε χιλιάδες ισομερή).

--Vchorozopoulos 23:26, 4 Ιανουαρίου 2010 (UTC)


Θα το δω αργότερα, αν και άλλος είναι ο ειδικός! --Egmontaℨ συζήτηση 11:10, 5 Ιανουαρίου 2010 (UTC)

ραυτοπουλο μεσσηνιας[επεξεργασία κώδικα]

Ποιο προβλημα υπάρχει με το raftopoulo.wordpress.com. Το blog είναι δικό μου. — Ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη Pxristopoulos (συζήτησησυνεισφορά) . Δες [εδώ] με password: wiki για επιβεβαίωση ότι είναι δικό μου το blog. Ok. Κι εγώ σε ευχαριστώ, είμαι νέος στη wikipedia και δεν ξέρω ακόμα τους κανόνες.

Σήμερα πολύ αργά το βράδυ θα είμαι μέσα, αλλά κάποιοι δουλεύουν αύριο πρωί πρωί μετά από 15 μέρες και ίσως δεν αντέξουν να μείνουν ξύπνιοι μέχρι τις 3:00 SMocking.gif --Egmontaℨ συζήτηση 09:57, 7 Ιανουαρίου 2010 (UTC)

Pars 2 σωστό όρο[επεξεργασία κώδικα]

Να σε ενοχλήσω άλλη μια φορά. Παρ όλο που μελέτησα τα βιβλία Γ Λυκείου, δεν βρίσκω τον σωστό όρο για τρίμματα φύλων, μήπως μπορώ να πω «οργανικά τρίμματα» ή «τρίμματα οργανικής ύλης» thanks --SigaΣυζήτησηεργαστήριο 17:20, 7 Ιανουαρίου 2010 (UTC)

Κύριε δάσκαλε, μια βοήθεια (καθώς βλέπω Fr-3). Πώς προφέρεται το όνομα (γαλλικό) Philippe Richard; VJSC263IO 23:28, 8 Ιανουαρίου 2010 (UTC)

Ευχαριστώ, αλλά τελικά άκυρο. Είχα και εγώ την άποψη πως αφου είναι Γάλλος, στην πατρίδα του θα τον λένε έτσι, αλλά παρατηρώ πως ο πατέρας του ήταν Αμερικάνος, οπότε μάλλον Ρίτσαρντ. Τώρα το μικρό, μάλλον πρέπει να είναι Φιλίπ όπως λες, αφού μεγάλωσε στη Γαλλία με την μητέρα του, αλλά δεν είμαι πια και σίγουρος. Άντε να κάνω και κανένα άρθρο γιατί αρκετά ξεκουράστικα (στη προκειμένη περίπτωση δύο άρθρα, αν και θα τα αργήσω λίγο). Συγγνώμη για την ενόχληση. (Α, και καλή χρονιά) VJSC263IO 23:47, 8 Ιανουαρίου 2010 (UTC)

Να ρωτήσω και εγώ κάτι γαλλομαθή και ιταλομαθή καθηγητά; τα Πιέρ Μπελόν (Pierre Belon), Γκιγιόμ Ροντελέ (Guillaume Rondelet), και Ούλισε Αλντροβάντι (Ulisse Aldrovandi) σωστά τα απέδωσα; --Egmontaℨ συζήτηση 21:55, 9 Ιανουαρίου 2010 (UTC)
Grazie και merci! --Egmontaℨ συζήτηση 22:54, 9 Ιανουαρίου 2010 (UTC)
Κατάλαβα ότι λαθραναγίγνωσκες πάλι ωσάν το μαθητούδι που πήγε αδιάβαστο στις εξετάσεις από την μετακίνηση που έκανες :Ρ Κάνε ότι διόρθωση νομίζεις. Για τον Georges Cuvier ωστόσο, να ρωτήσω, είναι τόσο διαδεδομένο ώστε να μην υπάγεται στην απλοποίηση και την προσπάθεια απόδoσης της προφοράς; μιλάω για το Ζωρζ Κυβιέ, το υ π.χ αποδίδει προφορά ι ή ου ή κάτι ενδιάμεσο που όπως και να το αποδώσουμε σωστό θα είναι; Γιατί δηλαδή όχι Ζωρζ Κιβιέ; --Egmontaℨ συζήτηση 16:19, 10 Ιανουαρίου 2010 (UTC)

Και μια και σε βρήκα εύκαιρο και είναι και στο πεδίο σου: στην παράγραφο γεωλογία και παλαιοντολογία το

The establishment of the stratigraphic column linked the spacial distribution of organisms to their temporal distribution, a key precursor to concepts of evolution.

το απέδωσα 

η στρωματογραφία συνέδεσε την χωρική κατανομή των οργανισμών με την χρονική κατανομή τους, ένα νευραλγικό προαπαιτούμενο για την έννοια της εξέλιξης.

Καθώς το The establishment of the stratigraphic column φοβήθηκα να το πώ Η καθιέρωση της στωματογραφικής στήλης, μήπως όμως είναι προς τα εκεί η καλύτερη απόδωση; --Egmontaℨ συζήτηση 16:25, 10 Ιανουαρίου 2010 (UTC)

Ναι τα ξέρω αυτά, το υ όντως είναι πιο δύσκολο, το Ζωρζ όμως; Νόμιζα ότι δεν ακολουθείται πια αυτό για αυτό και το George το γράφουμε Τζορτζ και όχι Τζώρτζ. Για τα ιταλικά θα το έχω υπόψη μου, αλλά και πάλι θα παρατηρίσω ότι εμείς και με 2 και 3 και 4 να το γράψουμε δεν τα προφέρουμε, οπότε πάλι δεν είναι παραβίαση του κανόνα της όσο το δυνατόν απλούστερης ορθογραφίας; --Egmontaℨ συζήτηση 16:29, 10 Ιανουαρίου 2010 (UTC)

Καλά δεν θα επιμείνω, είναι γνωστό πρόβλημα η μεταγραφή γενικώς, για αυτό στα ιδιωτικά μου γραπτά προτιμώ το λατινικό αλφάβητο (ακόμα και για μεταγραφή άλλων αλφαβήτων). Σου κλέβω λοιπόν την εικόνα που έχεις για το αρχείο και πάω να την βάλω και στην δική μου συζήτηση SMocking.gif --Egmontaℨ συζήτηση 16:36, 10 Ιανουαρίου 2010 (UTC)

Αποτιμήσεις άρθρων[επεξεργασία κώδικα]

Με χαρά είδα πως συμμετέχεις στην νέα Βικιεπιχείρηση. Μήπως γνωρίζεις τι ισχύει με τις αποτιμήσεις άρθρων; Από ποιους γίνεται και με τι κριτήρια --Costas78 10:43, 9 Ιανουαρίου 2010 (UTC)

Ευχαριστώ για την απάντηση. Θα προχωρήσω σε αποτίμηση σε κάποια άρθρα ύψιστης σημασίας ακολουθώντας αυτή την αρχή --Costas78 13:07, 9 Ιανουαρίου 2010 (UTC)

Lapis lazuli[επεξεργασία κώδικα]

 • Γεια χαρά. Μήπως γνωρίζεις πώς λέγεται αυτό στα ελληνικά;

--Vchorozopoulos 01:34, 10 Ιανουαρίου 2010 (UTC)

 • Επίσης, θύμισέ μου πώς λέγεται το αντίθετο της αποκέντρωσης;

--Vchorozopoulos 02:12, 10 Ιανουαρίου 2010 (UTC)

 • Το κυανόπετρα πώς σου φαίνεται;
 • Δημιουργούν μια πιο στγκεντρωμένη οικονομία. Ταιριάζει;
 • Δεν είναι καλύτερα να αφήσω στ' Αγγλικά ότι δεν ξέρω, με την ελπίδα να το διορθώσει όποιος το ξέρει ή το βρει;

--Vchorozopoulos 15:47, 10 Ιανουαρίου 2010 (UTC)

CNN.com[επεξεργασία κώδικα]

Λάθος έκανα, στο CNN ήθελα να πάει, την έκανα γιατί βρήκα μιά σύνδεση, και πιθανώς να υπάρξουν και άλλες (κυρίως σε παραπομπές). --Egmontaℨ συζήτηση 20:12, 10 Ιανουαρίου 2010 (UTC)

Ζίγκφρηντ "Σάμουελ" Μπινγκ[επεξεργασία κώδικα]

Αγαπητέ φίλε, Καλημέρα και Καλή Χρονιά! Σ' ευχαριστώ πολύ για τον κόπο της επιμέλειας πολλών από τα άρθρα μου, όπως το σημερινό για τον "Μπινγκ". Μόνο δυο παρατηρήσεις, το όνομα του Γάλλου Emile Galle (με τόνο στο τελικό e του Galle, Θα μπορούσες να βάλεις τον τόνο στο e?) είναι στα ελληνικά Εμίλ Γκαλέ και όχι Εμίλ Γκαλ. Επίσης το όνομα του Ζωρζ Μιν (ως μονοσύλλαβο) δεν θέλει τόνο στο "Μιν". Θα σε παρακαλούσα ακόμη να εντάξεις, αν σου είναι εύκολο, τις αντίστοιχες φωτογραφίες που έχω ανεβάσει στην Πινακοθήκη μου στα σχετικά άρθρα μου "Μέγαρο Δεληγεώργη" και "Εθνογραφικό Μουσείο Φιλιππούπολης". Και πάλι ευχαριστώ. DIMSFIKAS Κι ακόμη, μήπως θα μπορούσες να εντάξεις και κάποια φωτογραφία (ίσως το πόστερ με το ψάρι) από τα κοινά της Wikimedia Commons στο άρθρο για τον "Μπινγκ". DIMSFIKAS

Γεωλογία[επεξεργασία κώδικα]

Ρε άστην εκεί που κάθεται, δεν μας χρειάζονται «κινήσεις» στον τομέα σου SMocking.gif, από την άλλη τώρα με την οικονομική κρίση ένα τρανταγματάκι θα μας ανοίξει τις δουλειές :P Πέρα από αυτό, αν οι φυσικές επιστήμες δεν είναι η καρδιά μιας εγκυκλοπαίδειας, τότε τι είναι;! Η άλλη βικιεπιχείρηση που λες καλή είναι, αλλά όχι ακόμα, προπονούμαι σκληρά, γιατί πολύ μου είχε κακοφανεί η τρίτη θέση την άλλη φορά :Ρ Όταν είμαι έτοιμος θα σας φτιάξω καλά... --Egmontaℨ συζήτηση 20:04, 13 Ιανουαρίου 2010 (UTC)

Μαυροθαλασσίτης[επεξεργασία κώδικα]

Καλημέρα και καλή χρονιά. Όχι μόνο δεν έχω αντίρρηση, αλλά σας ευχαριστώ για τη χρήσιμη επεξεργασία, ειδικά το λευκό περιθώριο είναι πρόβλημα και δεν ήξερα πως να το αποφύγω. Ανέβασα χθες διάφορα σκίτσα μου (κυρίως ποδοσφαιριστών της δεκαετίας του '80) και τα φόρτωσα στα αντίστοιχα άρθρα (Δ. Σαραβάκος, Τσαλουχίδης, Καραπιάλης, Αναστόπουλος, Μαύρος, Πανιώνιος, ΟΦΗ, Παπουλίδης, Τσιριμώκος, Γεωργαμλής, Μίχος, Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας 1987,Γ. Σαββίδης, Μανωλάς, Σαράφης, ΠΑΟ, Κωστίκος, Καραμίχαλος, Μητρόπουλος, Μπατίστα) αρκετά από τα οποία εμφανίζουν περιθώριο. Αν δεν βαριέσθε τα επιμελείσθε κι αυτά. Παρεμπιπτόντως γνωρίζω κάποιον Θέμη Τζαβάρα που πολιτεύεται στο Αιγάλεω με την δημοτική παράταξη που πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ (Χρήστος Καρδαράς). Κάποια σχέση μήπως; Φιλικά, --ΑΝώΔυΝος 07:36, 14 Ιανουαρίου 2010 (UTC) Σ' ευχαριστώ πολύ, καλή συνέχεια. --ΑΝώΔυΝος 08:17, 14 Ιανουαρίου 2010 (UTC)

Ζαμπέτας[επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα, και καλή χρονιά :) Έγινε η εικόνα (θέλει πρώτα αναστροφή στην προηγούμενη έκδοση, και μετά διαγραφή). Με την ευκαιρία επειδή είδα το Άδεια Δημόσιας Χρήσης για την Ευρωπαϊκή Ένωση, λίγη υπομονή πριν βάλουμε το ταμπελάκι (όχι δυο λεπτά μετά τη δημιουργία του!). Καλύτερη σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις είναι η παρότρυνση προς το χρήστη να το επεκτίνει - Badseed απάντηση 11:48, 14 Ιανουαρίου 2010 (UTC)

Το ζήτημα είναι ότι το ταμπελάκι μπορεί να παρεξηγηθεί μερικές φορές, καλύτερη είναι μια μικρή προτροπή. Γενικά δεν είναι καλή ιδέα -όχι από σένα συγκεκριμένα, από τον οποιονδήποτε- η επεξεργασία ενός άρθρου μόλις μερικά λεπτά μετά την προηγούμενη -ειδικά για νέους χρήστες, μπορεί να λειτουργήσει αποθαρρυντικά. Αυτό εννοούσε και ο Geraki όταν έλεγε ότι οι πρόσφατες αλλαγές προσφέρονται περισσότερο για αντιμετώπιση βανδαλισμών κλπ και όχι για editing - Badseed απάντηση 21:59, 18 Ιανουαρίου 2010 (UTC)

Συγχωνεύσεις[επεξεργασία κώδικα]

Αυτές οι επιστήμες είναι τόσο θεμελιώδεις που πάνω τους βασίζεται ολόκληρη η γνώση του κόσμου.... Στη διάθεσή σας να σας αναλύσω εκτενώς τις απόψεις μου και από κοντά... --Alaniaris 20:10, 14 Ιανουαρίου 2010 (UTC)

Wikibox mac[επεξεργασία κώδικα]

Κι όμως δε διανέμεται με τις ίδιες άδειες με τη Βικιπαίδεια οπότε δε μπορεί να γίνει αυτούσια εισαγωγή του.--MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 20:28, 14 Ιανουαρίου 2010 (UTC)

Πίθηκοι ή μαϊμούδες[επεξεργασία κώδικα]

Είδα ότι διόρθωσες το μαϊμού σε πίθηκος στο άρθρο Δάσος της βροχής. Πραγματικά κι εγώ όταν το έγραψα, μεταφράζοντας το αγγλικό monkey, δεν μου κάθισε καλά. Έχοντας ρίξει, όμως, και μια ματιά στο άρθρο πίθηκος είχα δει ότι μιλά μόνον για ανθρωπίδες και γίββωνες, αυτό, δηλαδή, που σημαίνει η αγγλική λέξη ape, γι' αυτό και το έγραψα μαϊμού. Μήπως θα ήταν καλύτερο να αλλαχτεί σε πρωτεύοντα θηλαστικά, που τα περιλαμβάνει όλα; Φιλικά, Neachili 11:16, 15 Ιανουαρίου 2010 (UTC)

Συγνώμη για την επέμβαση :) Γιατί όχι μαιμούδες; Το πρωτεύοντα είναι πολύ βαρύ ίσως και πιο θολό, λέγοντας μαιμού το μυαλό πάει στα μικρά πρωτεύοντα κυρίως εν αντιθέσει με τον πίθηκο που αναφέρεται στα μεγάλα και συγγενικά μας. --Egmontaℨ συζήτηση 11:22, 15 Ιανουαρίου 2010 (UTC)
Χαίρετε! Διότι ο όρος "μαϊμού" εκτός του ότι δεν είναι εγκυκλοπαιδικός, παραπέμπει και αλλού (π.χ. "μαϊμού ρολόι", "ανταλλακτικά - μαϊμού" κτλ) SMocking.gif. Ο όρος "πίθηκος" νομίζω είναι πιο δόκιμος για μια εγκυκλοπαίδεια... --Ttzavarasσυζήτηση 11:31, 15 Ιανουαρίου 2010 (UTC)
Όχι θα διαφωνήσω, είναι όσο εγκυκλοπαιδικός είναι και ο πίθηκος, και είναι και πιο ακριβής, δες en:Monkey, αυτά που εικονίζονται εκεί σε καμία περίπτωση δεν θα τα έλεγες πίθηκους, το πολύ πολύ με το ακόμα λιγότερο εγκυκλοπαιδικό πιθηκάκια να τα πεις. Δεν είναι αυστηρός όρος μεν αλλά νομίζω ότι είναι σχεδόν σαφές ότι μαιμούδες είναι τα πρωτεύοντα που μενουν αν βγάλεις τους πίθηκους. (Επειδή συμμετέχει και άλλος στην κουβέντα, βασικά εγώ πετάχτηκα καλύτερα απάντα εδώ, να μην χάσουμε την μπάλα) --Egmontaℨ συζήτηση 11:38, 15 Ιανουαρίου 2010 (UTC)

Ρίξε μια ματιά στο Βικιλεξικό στη λέξη "μαϊμού", θα δεις ότι την ορίζει ως μικρό ευκίνητο πίθηκο! --Ttzavarasσυζήτηση 12:12, 15 Ιανουαρίου 2010 (UTC)

Συμφωνώ.Το "μαϊμού" είναι πολύ ανεπίσημο, σαφώς θα ταίριαζε π.χ. σε ένα παραμύθι, σε ένα ανέκδοτο, σε μια αστεία ιστορία. Το επίσημο και κατά τη γνώμη μου αρμόζον για εγκυκλοπαίδεια είναι "πίθηκος". ----Lemur12 να΄στε καλά 12:16, 15 Ιανουαρίου 2010 (UTC)

Δεν θα επιμείνω, ίσως μπερδεύομαι από την αγγλική ορολογία (όπου να πω την αμαρτία μου, επειδή ακριβώς δεν έχουν γλωσσικά συμπλέγματα, και η καθημερινή γλώσσα χρησιμοποιείται άμεσα στα επιστημονικά έργα, τα πράγματα έχουν γίνει πιο εύκολα!) Π.χ. με αυτό το σκεπτικό το άρθρο πίθηκος είναι λάθος. Στα ελληνικά ο πίθηκος σύμφωνα με αυτό που λές και είδα και σε άλλα λεξικά και φυσικά έχει δίκιο SFriendly.gif και όχι η μετάφραση του ape, στα ελληνικά είναι όλα τα πρωτεύοντα εκτός από τον άνθρωπο. Ενώ όμως το μαιμού όντας ο μικρός πίθηκος σύμφωνα με τα λεξικά πάλι δεν είναι συνώνυμο του πίθηκου. Κάτι τέτοια βλέπω και ζηλεύω την απλότητα της αγγλικής γλώσσας που έχει επίσημους όρους σαν το big cat για του Πανθερίνες, ή το cat που άνετα χρησιμοποιείται για την οικογένεια των αιλουριδών. Αλλά έχω άδικο όπότε δεν επιμένω :)--Egmontaℨ συζήτηση 12:27, 15 Ιανουαρίου 2010 (UTC)

Ουπς, προς αποφυγήν παρεξήγησης, τα συμπλέγματα αναφέρονται στην γλώσσα όχι σε σας! δεν εξαρτάται άλλωστε από μας η χρήση κοινής γλώσσας σε τέτοια θέματα η όχι! SFriendly.gif!!! --Egmontaℨ συζήτηση 12:34, 15 Ιανουαρίου 2010 (UTC)

Η απλότητα της αγγλικής γλώσσας είναι πλεονέκτημα για να τη μάθεις και μειονέκτημα για να εκφραστείς σωστά... (άποψή μου βεβαίως αυτή) γιατί πρέπει να... ρίχνεις τα χαρτιά για να καταλάβεις τι ακριβώς θέλει να πει ο συνομιλητής σου (ή συνεργάτης σου, στη δική μας περίπτωση). Όσο για τα συμπλέγματα μείνε ανήσυχος, όλοι σε παρεξηγήσαμε και πρώτος εγώ SMocking.gif - είπα μήπως ο Egmontaz μας... βρίζει SHysterical.gif--Ttzavarasσυζήτηση 12:48, 15 Ιανουαρίου 2010 (UTC)

Αμα ήταν όπως τα λες, η παγκόσμια επιστήμη που βασίζεται κατεξοχήν πάνω της για να εκφραστεί δεν νομίζεις ότι θα είχε ένα προβληματάκι αν αυτό που λες ίσχυε; SMocking.gif — Ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη Egmontaz (συζήτησησυνεισφορά) .

Γιατί, νομίζεις δεν έχει; Για κοίταξε πόσοι όροι της σύγχρονης επιστήμης προέρχονται από τα ελληνικά και τα λατινικά και θα καταλάβεις τι εννοώ, ειδικά για τους όρους της Φιλοσοφίας. Όσο για τις πιο σύγχρονες επιστήμες, καλύτερα να μη μιλήσω για τους νέους όρους που μόνο κατανοητοί δεν είναι (βλέπε hardware (κοινώς "είδη κιγκαλερίας"), μόντεμ και άλλα συναφή...) --Ttzavarasσυζήτηση 13:03, 15 Ιανουαρίου 2010 (UTC)

Ας μην το συζητήσουμε εδώ! Θα το φυλάω για την επόμενη σύναξη :) --Egmontaℨ συζήτηση 13:10, 15 Ιανουαρίου 2010 (UTC)

Πραγματικά, όταν έκανα αυτήν τη μικρή ερώτηση, δεν πίστευα ότι θα ενδιαφέρονταν και άλλοι. Το πρόβλημα είναι μάλλον ότι έχω επηρεαστεί πολύ από τα Αγγλικά, ενώ στα Ελληνικά δεν υπάρχει τέτοιος διαχωρισμός, οπότε έχουν δίκιο οι προλαλήσαντες. Συμφωνώ με τον Egmontaz για το ελλιπές περιεχόμενο του άρθρου πίθηκος, στο οποίο αναφέρονται μόνον οι ανώτεροι πίθηκοι και όχι οι υπόλοιποι, οπότε μάλλον εκεί βρίσκεται το πρόβλημα. Και για να πω και κάτι άσχετο-σχετικό για την αγγλική γλώσσα, αφού φυσικά πρώτα ζητήσω συγγνώμη από τον Ttzavaras για την κατάχρηση του χώρου που με φιλοξενεί: δεν είναι μόνον ότι "η καθημερινή (αγγλική) γλώσσα χρησιμοποιείται άμεσα στα επιστημονικά έργα", αλλά ότι αυτή η γλώσσα έχει μια τέτοια πολυσυλλεκτικότητα και ένα πλούτο που εκπλήσσει. Στο μεγάλο "Oxford English Dictionary" δίνεται ο ορισμός για περισσότερες από 600.000 λέξεις, ενώ η λέξη της ημέρας στην ιστοσελίδα του AskOxford.com είναι η "chryselephantine"! Neachili 13:15, 15 Ιανουαρίου 2010 (UTC)

Ο χώρος αγαπητέ Neachili είναι της Βικιπαίδεια κι όχι δικός μου, επομένως κανένα πρόβλημα! Και αυτό που λες για το Oxford ενισχύει όσα είπαμε πριν με τον Egmontaz περί λεξιπενίας των Αγγλικών... μήηηπως η λέξη που δίνει σήμερα είναι ελληνικής προέλευσης;! SFriendly.gif. Όσο για πολυσυλλεκτικότητα, αυτό είναι το μεγάλο της πλεονέκτημα - μειονέκτημα και μάλλον χάρη σ' αυτήν διεθνοποιήθηκε.... --Ttzavarasσυζήτηση 13:33, 15 Ιανουαρίου 2010 (UTC)

Αγαπητέ Ttzavaras, το ίδιο πράγμα λέμε: ότι η πολυσυλλεκτικότητα της αγγλικής γλώσσας είναι ο λόγος που έγινε η σημερινή lingua franca, κι αυτό για μένα είναι κάτι εκπληκτικό. Και φυσικά, η μέγιστη πλειοψηφία των λέξεων της στους τομείς της επιστήμης και των τεχνών (και όχι μόνο) είναι λατινικές και ελληνικές (όπως, φυσικά, και το "chryselephantine" = χρυσελεφάντινος που ανάφερα - και ακριβώς γι' αυτό το ανάφερα SFriendly.gif Neachili 13:46, 15 Ιανουαρίου 2010 (UTC)

Καρλ Σάντμπεργκ[επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα! Αναμόρφωσα κα συμπλήρωσα ένα παλαιότερο άρθρο μου για τον Αμερικανό ποιητή Καρλ Σάντμπεργκ. Έχω μια σχετική ερώτηση και θα ήθελα τη γνώμη σου. 'Οταν ο Σάντμπεργκ βρισκόταν ακόμη στη ζωή (πέθανε το 1967), αλληλογραφούσα μαζί του και μου είχε στείλει το 1966, ένα χρόνο πριν το θάνατό του, μια φωτογραφία του με αυτόγραφο σ' αυτή το όνομά του. Μπορώ να την σκανάρω και να την στείλω για να ενταχθεί (με περιορισμένη χρήση) στο σχετικό άρθρο? Περιμένοντας την απάντησή σου. Ευχαριστώ. Υ.Γ. Πολύ χάρηκα με τη φωτογραφία-αφίσα που ανέβασες στο άρθρο μου "Μπινγκ". Θα θυμηθείς να βάλεις και τις φωτογραφίες μου στα άρθρα "Εθνογραφικό Μουσείο Φιλιππούπολης" και "Μέγαρο Δεληγεώργη"? DIMSFIKAS

Thanks για την άμεση ανταπόκριση. Φοβερά αντανακλαστικά. Γι' αυτό και εγώ θα υποστηρίξω την μελλοντική επιχείρηση στον παραμελημένο τομέα SMocking.gif --Costas78 20:30, 15 Ιανουαρίου 2010 (UTC)

Καλησπέρα (και καληνύχτα βασικά). Σκέφτομαι να κάνω μία συνέχεια το σαββατοκύριακο με τις μεραρχίες των SS (τις μικρές όπως καταλαβαίνεις). Θέλω τη γνώμη σου για το αν θα πρέπει στον τίτλο του άρθρου να έχουμε τον τιμητικό τίτλο της μεραρχίας σκέτο (δηλ. π.χ. ως έχει, "7η Ορεινή Μεραρχία Εθελοντών SS Πρίγκηπας Ευγένιος" ή "7η Ορεινή Μεραρχία Εθελοντών SS „Πρίγκηπας Ευγένιος“ ", με γερμανικά εισαγωγικά (μια και είναι γερμανική); -- Jake Συζήτηση 22:05, 15 Ιανουαρίου 2010 (UTC)

Γαλλία[επεξεργασία κώδικα]

Είστε σε νηφάλια κατάσταση ώστε να ρωτήσω πως προφέρεται αυτή η πόλη των βρωμιάρηδων Montbéliard, καθώς και οι Pierre Louis Maupertuis, Alexandre Brongniart και ο ιταλός Giuseppe Tanzella-Nitti; Ευχαριστώ και θα ακολουθήσουν και άλλοι... --Egmontaℨ συζήτηση 17:12, 18 Ιανουαρίου 2010 (UTC)

Μερσί Μεσιέ! --Egmontaℨ συζήτηση 19:12, 18 Ιανουαρίου 2010 (UTC)

Ευχαριστώ! Αν και με τόση δουλειά μάλλον μουλάρι θα σε έλεγα SFriendly.gif--Egmontaℨ συζήτηση 12:41, 19 Ιανουαρίου 2010 (UTC)

Kαφέ Τσεντράλ[επεξεργασία κώδικα]

Καλημέρα! Φαίνεται ότι η επιμέλεια στο άρθρο μου για το¨"Καφέ Τσεντράλ" έγινε από ανώνυμο χρήστη. Δεν ξέρω ποιά είναι η διαδικασία. Μπορείς να βοηθήσεις? Στέλνω και σε σένα τη σχετική σ' αυτόν απάντησή μου.DIMSFIKAS

"Καλημέρα! Ευχαριστώ για την επιμέλεια του άρθρου μου για το "Καφέ Τσεντράλ". Κάποιο λάθος γίνεται όμως στην συμπλήρωση του άρθρου μου. Τί σημαίνει (βλ. "Το Μέγαρο Φέρστελ") "...το Καφέ Τσεντράλ που βρίσκεται στην πρώην κεντρική αιτούσα τις τράπεζας" ? Και μια απορία - γιατί δεν ανέβηκε η δική μου φωτογραφία σ' ένα δικό μου άρθρο (που είναι και πρωτότυπη) και προτιμήθηκαν άλλες από τα "κοινά"? Ευχαριστώ. DIMSFIKAS"

Καφέ 'Ενγκεμπρετ[επεξεργασία κώδικα]

Αγαπητέ Τάσο, ευχαριστώ για τη βοήθειά σου! 'Εχω μια φωτογραφία δική μου στο Καφέ 'Ενγκεμπρετ, αλλά δεν είναι και τόσο καλή. Υπάρχει όμως μια φωτό στα "κοινά' της Wikimedia Commons (File: Bankplassen 1b Oslo. jpg). Θα μπορούσες να την ανεβάσεις στο άρθρο μου? Ευχαριστώ! DIMSFIKAS

Διαφωνώ εντελώς, είσαι πολύ αυστηρός, δεν κάνει κακό, άστον να δεις πως θα αντιδράσει στην ειδοποίηση. Εδώ είμαστε, δεν θα ρημάξει το μέρος. Οι δύο πρώτες ήταν παιδαριώδεις προσθήκες, η τρίτη ήταν καθαρός πειραματισμός, πάτησε τα κουμπιά και είδε το αποτέλεσμα. Η φραγή είναι για να μας προστατέψει είτε από την καταστροφή είτε από ανούσιο κόπο, δυο αναστροφές δεν είναι και τίποτα, και δυο παοκαρες δεν είναι καταστροφή. Πιστεύω ότι θα πρέπει να είμαστε πιο ανεκτικοί σε τέτοιες περιπτώσεις. --Egmontaℨ συζήτηση 17:45, 19 Ιανουαρίου 2010 (UTC)


Τα λες και μόνος σου αγαπητέ! Σοφού, και στον μικρόκοσμο της βικιπαίδειας σοφός είσαι μετά από πολλές επεξεργασίες. Στις πρώτες 3 επεξεργασίες κάποιος δεν έχει συνειδητοποιήσει πιθανώς τίποτα (ούτε καν το ότι του έχει αφεθεί μύνημα ή ενδεχομένως το ότι οι επεξεργασίες του σώθηκαν!). Δεν θα χαθεί ο κόσμος για τον συγκεκριμένο βέβαια, αλλά πιστεύω ότι η φραγή πέφτει πολύ πιο εύκολα από ότι θα έπρεπε γενικώς (όχι μόνο από σένα, δεν είναι προσωπική αιχμή). Ιδίως σε ώρες που είμαστε πολύς κόσμος μέσα θα έπρεπε να εξαντλούμε στην κυριολεξία την καλή θέληση. Και από την άλλη είναι λίγο άσχημο μόλις κάποιος έχει ειδοποιηθεί καλοπροαίρετα να φράσεται. Καλό είναι να πέφτει φραγή είτε σε εξώφθαλμες περιπτώσεις, είτε όταν ο χρήστης έχει ειδοποιηθεί ότι άμα το ξανακάνει θα φάει φραγή.--Egmontaℨ συζήτηση 17:54, 19 Ιανουαρίου 2010 (UTC)

Τι να σε κάνω εγώ που για κακή μου τύχη ήρθε ένας επίμονος. Αυτός με την Μάχη του Μαραθώνα, αν συνεχίσει είναι για σουτ. Αλλά βλέπεις την διαφορά του επίμονου. Είχε τις ευκαιρίες του, αν δεν καταλάβει και τώρα (π.χ. να πάει στο αμμοδοχείο, να ρωτήσει κάποιον, να διαβάσει καμιά σελίδα βοήθειας κτλ) δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο. Καλώς θα φραχθεί, αλλά και πάλι το πιθανότερο είναι απλά να μην τα πάει καλά με την τεχνολογία, και να μην έχει κακές προθέσεις (το ότι θα φάει φράγη είναι άλλο θέμα). --Egmontaℨ συζήτηση 18:11, 19 Ιανουαρίου 2010 (UTC)

Κομαρά[επεξεργασία κώδικα]

Ναι, όχι πια. Όπως βλέπεις, αντικαταστάθηκε. Πάντως, χαιρετίζω ότι η χώρα, έστω και σε 6 μήνες θα επιστρέψει σε πολιτική διακυβέρνηση. Καλή συνέχεια.----Lemur12 να΄στε καλά 17:50, 19 Ιανουαρίου 2010 (UTC)

Καφέ Πεντρόκι[επεξεργασία κώδικα]

Αγαπητέ Τάσο. Καλημέρα! Ευχαριστώ για τις φωτογραφίες στο σπίτι του Παλαμά. 'Εχω μια φωτογραφία στο Καφέ Πεντρόκι, αλλά με τη "φάτσα" μου μέσα. Είναι προτιμότερο να βάλεις μια φωτό από τα κοινά της Wikimedia Commons (File: Padova, caffe pedrocchi.JPG). Ευχαριστώ. DIMSFIKAS

Λερναία Ύδρα[επεξεργασία κώδικα]

Τίποτα δηλαδή.... πανεύκολα και προφανή. :) --Focal Point 10:51, 24 Ιανουαρίου 2010 (UTC)

Αφού υπάρχουν άρθρα, γιατί δεν έχεις ιδέα;

 • Αντιγράφεις κατά λέξη τις πρώτες τρεις γραμμές από το καθένα (η φτωχή μέθοδος)
 • Γράφεις έχοντας διαβάσει τις πέντε πρώτες γραμμές από το καθένα.

Δε χρειάζεται φιλοσοφία, παρά μόνο ένα σύντομο stub. --Focal Point 11:00, 24 Ιανουαρίου 2010 (UTC)

Διαγραφή άρθρου[επεξεργασία κώδικα]

Από όσο κατάλαβα διεγράφει το άρθρο Δολιανά Ιωαννίνων γιατί είναι το ίδιο με τον ιστότοπο που αναφέρετε(http://www.remen.gr/rem/index.php/arxikdolia/40-arthra/47-istoria). Επειδή είμαι ο ιδιοκτήτης του παραπάνω ιστότοπου΄, πώς μπορώ να εμφανίσω τις πληροφορίες στη ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ;

Εδώ είμαι (στην ευρύτερη βικιγειτονιά τουλάχιστον) απλά απέκτησα καινούργια χόμπι :) --Egmontaℨ συζήτηση 22:33, 24 Ιανουαρίου 2010 (UTC)

αυτό και αυτό --Egmontaℨ συζήτηση 22:36, 24 Ιανουαρίου 2010 (UTC)

Τοπωνύμια, Επαρχίες και άλλα μικρά[επεξεργασία κώδικα]

Στη σελίδα της Αγοράς σου άφησα το εξής μήνυμα, δεν ξέρω αν το έχεις δει:

"Αγαπητέ Ttzavaras, ρίξε μια ματιά εδώ [metadata=1&&stored_cclquery=&skin=&rss=0&display_mode=detail&ioffset=1&offset=5&number=1&keep_number=10&old_offset=1&search_help=detail], στο βιβλίο με αριθμό 5, στις σσ. 263-267 και εδώ [1] (το ανέβασα στο rapidshare για σένα). Neachili 18:05, 24 Ιανουαρίου 2010 (UTC)"

Είναι οι σελίδες της διοικητικής διαίρεσης της Ελλάδας από τη Μεγάλη Ελληνική Εγκυκλοπαίδεια Πυρσός και το Νεώτερο Εγκυκλοπαιδικό Λεξικό Ήλιος. Neachili 13:01, 25 Ιανουαρίου 2010 (UTC)

Υποθέτω ότι απλά είναι νέος και φαίνεται να σταμάτησε. Θα δούμε στην επόμενη επαφή του τι θα κάνει--The Elder 12:33, 26 Ιανουαρίου 2010 (UTC)

249 Ilse[επεξεργασία κώδικα]

- Ναι, θα το αλλάξω καθώς δεν είναι εξελληνισμένο. Ευχαριστώ για την παρατήρηση! Γενικά πάντως τα εκλατινίζουν, οπότε η προφορά στη λατινική γλώσσα θα ήταν πράγματι `Ιλσε. -V-astro 12:00, 27 Ιανουαρίου 2010 (UTC)

Προεδρευόμενη δημοκρατία[επεξεργασία κώδικα]

Η Γαλλία, επειδή η εκτελεστική εξουσία μοιράζεται μεταξύ προέδρου και πρωθυπουργού, βρίσκεται στο ημιπροεδρικό σύστημα. Τώρα όσον αφορά τη συμπλήρωση των λιστών, μόνη πηγή που έχω είναι η αγγλική Wikipedia και απ' ότι είδα δεν διαφωνεί με τη λίστα του ελληνικού άρθρου... Μάλλον ο αρχικός συντάκτης από εκεί τα πήρε. --JohnMad 17:20, 27 Ιανουαρίου 2010 (UTC)

Ζαν Κοκτώ - Φωτογραφίες[επεξεργασία κώδικα]

Καλημέρα! Σ' ευχαριστώ και πάλι για την επιμέλεια των άρθρων μου. 'Οταν θά' χεις λίγο ελεύθερο χρόνο, θα μπορέσεις να βάλεις στο άρθρο μου για τον Ζαν Κοκτώ τη φωτογραφία (πίνακας) από τα κοινά της Wikimedia Commons : File: Modigliani, Amedeo (1884-1920) - Ritratto di Jean Cocteau (1889-1963)-1916.jpg (Πορτρέτο του Κοκτώ σε πίνακα του Αμεντέο Μοντιλιάνι). Υπάρχει ανεβασμένη ακόμη μια φωτογραφία μου για το άρθρο ¨"Οικία Κανάρη". Ευχαριστώ. DIMSFIKAS


Είναι δυνατόν να αλλάξει ο Makedon και οι συναφείς του; Χαρά στην υπομονή σου να κάνεις και σχόλια--The Elder 16:40, 28 Ιανουαρίου 2010 (UTC)

ΟΚ το αναβαθμίζω --Costas78 16:51, 28 Ιανουαρίου 2010 (UTC)

Καπότα[επεξεργασία κώδικα]

Μόλις άρχισα να γράφω για την λέξη καπότα την σβήσατε Γιατί; Σας πείραξε η λέξη; Δεν την έχετε χρησιμοποιήσει; Ο «λόγος» που την σβήσατε αναφέρει ότι το άρθρο ήταν σύντομο. Λάθος. Μέσα σε 2 λεπτά τι περιμένετε κάποιος να γράψει; Δεν έχω όλο τον χρόνο για να γράφω για την βιβιπαίδεια. Μείον μια λέξη λοιπόν. --Filippos2 17:24, 28 Ιανουαρίου 2010 (UTC) Φίλιππος Φιλιππίδης

Ζέλι[επεξεργασία κώδικα]

Ναι το είδα. Η Σολομώντεια λύση SFriendly.gif. Έσβησα μόνο την μία παραπομπή γιατί προερχόταν από mirror site (διάφοροι που αντιγράφουν το περιεχομενο της ΒΠ). Δυστυχώς οι αυθαίρετες ετυμολογήσεις στα ελληνικά διαφόρων μη ελληνικών τοπωνυμίων είναι συνηθισμένη κατάσταση. To καλύτερο είναι να μπουν και οι δύο εκδοχές να τελειώνουμε. Δεν κρίνεται ευτυχώς η αξιοπιστία της ΒΠ, από το άρθρο Ζέλι :) --Costas78 20:33, 28 Ιανουαρίου 2010 (UTC)

Εννοώ διάφορες σελίδες που αντιγράφουν αυτούσιο υλικό από την ΒΠ όπως η easypedia κλπ. Δεν μπορούμε να τις χρησιμοποιούμε για πηγές φυσικά γιατί απλά αντιγράφουν το υλικό που έχουμε. --Costas78 20:50, 28 Ιανουαρίου 2010 (UTC)

Ποιο? (αν εννοείς την σύνοψη, την ξέχασα από προηγούμενη αλλαγή-πάντα ξεχασιάρης :S) προς στιγμήν νόμιζα ότι έκανα καμιά χοντράδα και έβαλα τον κόλπο της γεωγραφίας για σύνδεσμο :Ρ --Egmontaℨ συζήτηση 22:31, 2 Φεβρουαρίου 2010 (UTC)

Μα καλά δεν ξέρεις ότι η κάλπη είναι σαν την έγκυο! (Για να μην πω για την μεταφορική έννοια της λέξης μουν..κόλπος και την σχέση της με τις ελληνικές εκλογές SMocking.gif --Egmontaℨ συζήτηση 22:36, 2 Φεβρουαρίου 2010 (UTC)

Αλληλούχιση[επεξεργασία κώδικα]

Εϊναι νομίζω σωστός όρος, και πάντως δεν πρέπει να αλλαχτεί σε αλληλουχία. Μια εναλλακτική θα μπορούσε να είναι η σειριοποίηση, αλλά είδα ότι χρησιμοποιείται το αλληλούχιση σε πολλές βιολογικές σελίδες. Η αλληλουχία είναι το προιόν της αλληλούχισης δεν είναι το ίδιο. --Egmontaℨ συζήτηση 21:06, 3 Φεβρουαρίου 2010 (UTC)

Αλληλουχία είναι το (Sequence ως ουσιαστικό) Αλληλούχιση είναι η διαδικασία με την οποία διαβάζεται και αναγνωρίζεται η αλληλουχία (Sequence ως ρήμα). Στο παράδειγμά μας, αυτό που αναφέρεται είναι η διαδικασία του διαβάσματος του DNA όχι η ακολουθία. Ένα παράδειγμα ύπαρξης του όρου είναι: http://www.biology.upatras.gr/pdf/presentation_08_09_st.pdf από παρουσίαση στο τμήμα βιολογίας του ΠΠ και αν δεις εδω θα βρεις αναφορές του όρου και σε άλλες αξιόπιστες σελίδες (όχι όλες). --Egmontaℨ συζήτηση 21:16, 3 Φεβρουαρίου 2010 (UTC)

Θα επιμείνω, είναι πολλές σε διπλωματική εργασία τμήματος Ιατρικής, σε πρόγραμμα σπουδών του παν. θεσσαλίας σε βιογραφικό σημείωμα Δρ. Γεωπονίας σε σελίδα Μεταπτυχιακού Φαρμακευτικής ΑΠΘ και κυριολεκτικά δεκάδες άλλες αναφορές, άρα προφανώς ο όρος και υπάρχει και είναι διαδεδομένος (για να αναφέρεται σε προγράμματα σπουδών, σημαίνει ότι είναι και βασική ορολογία), αν είναι σωστός η όχι από φιλολογική άποψη <προσωπική άποψη> δεν είναι σημαντικό θέμα </προσωπική άποψη>. Τις γλωσσικές μας αντιλήψεις μπορούμε να τις συζητήσουμε από κοντά (όπως άλλωστε υποσχέθηκα και άλλη φορά) με τον κατάλληλο καταλύτη. --Egmontaℨ συζήτηση 21:29, 3 Φεβρουαρίου 2010 (UTC)

Yes Έγελος είναι η ελληνοποίηση του Χέγκελ, που είναι το ορθό--The Elder 11:36, 4 Φεβρουαρίου 2010 (UTC)

Κάλλας -Λαπαθιώτης[επεξεργασία κώδικα]

Καλημέρα! 'Εχω ανεβάσει φωτό για τα άρθρα μου Οικίες Κάλλας και Λαπαθιώτη. 'Εχεις την καλοσύνη να τις βάλεις στα άρθρα? Σου επισημαίνω ακόμη ότι το όνομα του Τσέχου ζωγράφου, όπως αναφέρεται σ' όλες τις εγκυκλοπαίδειες και τα βιογραφικά λεξικά, είναι "Αλφόνς Μούχα" και όχι "Αλφόνς Μυσά" (προφανώς γαλλική προφορά), όπως υπάρχει στο σχετικό άρθρο της Βικιπαίδειας. Ευχαριστώ. DIMSFIKAS

Καλησπέρα! Προφανώς και είναι αντιγραφή από κάπου, μάλλον έντυπο, φαίνεται από τη δομή και το ύφος του (Συνήθως το κέφι ανάβει και τα τραγούδια, πειράγματα και αστεία κάνουν την εμπειρία αυτή αξέχαστη και νοσταλγική ως την επόμενη φορά.). --Alaniaris 13:53, 4 Φεβρουαρίου 2010 (UTC)

Ααα με πιάνεις αδιάβαστο κύριε καθηγητά.... χρειάζομαι εντατικά.... --Alaniaris 14:02, 4 Φεβρουαρίου 2010 (UTC)
Κύριε καθηγητά, για τη σωστή εκμάθηση της τοπικής διαλέκτου απαιτείται βαρύ ύδωρ... --Alaniaris 14:17, 6 Φεβρουαρίου 2010 (UTC)

Υπάρχουν και άλλα, πρωτεϊνούχα συμπληρώματα διατροφής που φέρουν επίσης ευδαιμονία και έμπνευση. --Focal Point 09:26, 7 Φεβρουαρίου 2010 (UTC)

Επιστρέφω δριμύτερος, και ερωτώντας: Θα ήταν δυνατό να βρούμε κάποιους συνεργάτες να αναπτύξουν το λήμα Κόκκινος Στρατός; Άσχετα βέβαια με την προσωπική μου γνώμη, το λήμμα είναι πολυ σημαντικό και δεν είναι δυνατό να καλύπτεται από 3-4 σειρές. Εννοείται πως στην περίπτωση που κάποιος δεχτεί, θα υπάρχουν παραδοσιακά πνευματο-σωματικά οφέλη --Jake Συζήτηση 10:34, 7 Φεβρουαρίου 2010 (UTC)

Για την ακρίβεια, ήταν ο πρώτος που μου πέρασε απ' το μυαλό, γιατί έχει εξαιρετικά μεγάλη συνεισφορά στα θέματα περί Ρωσίας, αλλά δυστυχώς έχω πολύ καιρό να τον δω στις πρόσφατες αλλαγές. Εγώ έχω μαύρα μεσάνυχτα απ' το θέμα, αλλά ευχαρίστως θα αναλάβω τον τομέα "Εγκλήματα πολέμου του Κόκκινου Στρατού" SFriendly.gif--Jake Συζήτηση 10:43, 7 Φεβρουαρίου 2010 (UTC)

Καθόλου άσχημη ιδέα (αν και φάνηκε φυγόπονο το ότι δεν το έκανα μέχρι τώρα), θα μπεί και αυτό στο χρονοδιάγραμμα --Jake Катюша! 10:50, 7 Φεβρουαρίου 2010 (UTC)

Άκουφόρτε[επεξεργασία κώδικα]

Στη σελίδα του νιτρικού οξέος λέει ότι άκουφόρτε είναι το νιτρικό οξύ--Πer 11:23, 7 Φεβρουαρίου 2010 (UTC)

Είσαι σίγουρος; στη σελίδα του υδροχλωρικού οξέος δεν το αναφέρει ως άκουφόρτε.--Πer 11:25, 7 Φεβρουαρίου 2010 (UTC)
Η Google το μεταφράζει ως νιτρικό οξύ.--Πer 11:27, 7 Φεβρουαρίου 2010 (UTC)
Δε μπορεί να είναι τόσο δύσκολο, αγοράζουμε ένα άκουφόρτε και βλέπουμε τη σύστασή του. --Πer 11:30, 7 Φεβρουαρίου 2010 (UTC)
Απόλυτη εμπιστοσύνη, τα χημικά προϊόντα αναγράφουν την ακριβή τους σύσταση πάνω στη συσκευασία τους. --Πer 11:34, 7 Φεβρουαρίου 2010 (UTC)
 • Κι εγώ το νιτρικό οξύ έχω για ακουαφόρτε: Εκτός από ισχυρό οξύ είναι και ισχυρό οξειδωτικό και γι' αυτό πιο αποτελεσματικό, συνήθως, στο καθάρισμα και την απολύμανση. Μεταξύ άλλων διαβρώνει χαλκό, άργυρο και μόλυβδο που δεν διαβρώνει το υδροχλωρικό οξύ, που είναι ισχυρότερο οξύ αλλά πολύ ασθενέστερο οξειδωτικό... Από την άλλη εκλύει αποπνικτικά οξείδια του αζώτου και θέλει προσοχή στη χρήση του.

--Vchorozopoulos 15:37, 7 Φεβρουαρίου 2010 (UTC)

0 K[επεξεργασία κώδικα]

 • Εντάξςι, αλλά όταν τελειώσω ρίξε έναν ορθογραφικό έλεγχο, όπως συνήθως άλλωστε...

--Vchorozopoulos 15:32, 7 Φεβρουαρίου 2010 (UTC)

 • Θα το συνεχίσω λίγο αργότερα. Για την ώρα στέκει έτσι.

--Vchorozopoulos 20:10, 7 Φεβρουαρίου 2010 (UTC)

Translation request[επεξεργασία κώδικα]

Hi, can you translate simple:Pichilemu to this language?. It is very small. Thanks very much. --MisterWiki 23:38, 7 Φεβρουαρίου 2010 (UTC)

Piat[επεξεργασία κώδικα]

Τάσο, Καλημέρα! Σε όλες τις πηγές που έχω χρησιμοποιήσει σε άρθρα μου (βλ. Μέγαρο Αθηνογένους, Μέγαρο Συγγρού), αλλά και σε εγκυκλοπαίδειες και αρχιτεκτονικά συγγράμματα, δεν υπάρχουν πληροφορίες για τον Piat (προφέρεται "Πιάτ" και όχι "Πιά"), ούτε καν το μικρό του όνομα.

Τα μόνα γνωστά στοιχεία είναι (βλ. Απομνημονεύματα Α. Συγγρού, 1908)ότι "την τελειοποίησιν και εσωτερικήν διακόσμησιν (του μεγάρου Συγγρού) ανέλαβε ο Πιάτ". Κι ακόμη ότι είχε δραστηριοποιηθεί στην Αθήνα, υποστηριζόμενος από τη γαλλική πρεσβεία, και είχε συστηθεί στον Συγγρό από Γάλλους φίλους του (βλ. σχετική συμπλήρωση άρθρου).

Πάντως, θα το ψάξω κι άλλο, να μάθουμε τουλάχιστον το μικρό του όνομα! DIMSFIKAS

Συζήτηση:Ελληνιστική_Κοινή_γλώσσα[επεξεργασία κώδικα]

Σκέφτομαι να μεταφέρω την παραπάνω συζήτηση στην Αγορά προκειμένου να τοποθετηθούν και άλλοι πάνω στο θέμα. Ελπίζω να μην έχεις αντίρρηση.Γλαύκοςαπάντηση 00:06, 9 Φεβρουαρίου 2010 (UTC)

Signomi einai i proti fora poy hrisimopeio ti vikipedia. Den ksero an ekana kapoy lathos alla o stohos moy den einai na katastratigiso toys kanone sas. Den ksero an ekana kapoy lathos alla pos mporeis na ehis apopsi gia kati poy den eides. Ektos kai an theorite oti oi fotografies poy skopeyo na anevaso sti wikipedia me tis analoges plirofories den sas aforoyn. Eyharisto Yannis Lasithiotakis

Les Deux Magots[επεξεργασία κώδικα]

Καλημέρα σου! Θα μπορούσες να βάλεις στο καινούργιο άρθρο μου Καφέ Λε Ντε Μαγκότ τις δύο Φωτό από τα WIkimedia Commons:

 • File: Les deux magots.jpg
 • File: Statues, Les Deux Magots, Paris.JPG

Ευχαριστώ. DIMSFIKAS

Ναι μέχρι να τις συνηθίσεις το μπέρδεμα είναι πανεύκολο. Για το συγκεκριμένο πάντως πιστεύω ότι θα έρθει η άδεια καθώς ο συντάκτης είχε σχέση με την σελίδα, οπότε περιμένουμε. --Egmontaℨ 20:17, 10 Φεβρουαρίου 2010 (UTC)

Καλημέρα. Είσαι διαχειριστής, δεν είσαι; Δες τις δύο τελευταίες εκδοχές του κομμουνισμός. Ξέρω ότι είναι ευαίσθητο άρθρο, αλλά πιστεύω ότι η παράγραφος του Vanakaris στην εισαγωγή διακατέχεται από σαφές φιλελεύθερο POV: προσπαθεί να ταυτίσει τον κομμουνισμό με τον Στάλιν, παρόλο που εγώ δεν ξέρω κανέναν λενινιστή (πόσο μάλλον μη λενινιστή σοσιαλιστή) να πιστεύει ότι τα κράτη του ανατολικού μπλοκ ήταν «κομμουνιστικά». Επίσης είναι προφανές ότι αγνοεί στοιχειώδη πράγματα γιατί αναφέρεται στον κομμουνισμό ως «πολιτειακό καθεστώς», παρόλο που σε όλους τους σοσιαλιστές συγγραφείς από τον Μαρξ ως τον Κροπότκιν στον κομμουνισμό δεν υπάρχει κράτος, άρα προφανώς δεν μπορεί να υπάρχει «πολιτειακό καθεστώς». Τι πιστεύεις; Δεν έχω όρεξη να συμμετάσχω σε edit war. --JohnMad 11:40, 11 Φεβρουαρίου 2010 (UTC)

ΟΚ, θα ενημερώσω τον Καλογερό. Thanks --JohnMad 12:26, 11 Φεβρουαρίου 2010 (UTC)

Ισόπτερα|Τερμίτες[επεξεργασία κώδικα]

Τελείωσα (σχεδόν)με τα ισόπτερα και με αυτό καταβρόχθισα το λήμμα τερμίτες (τερμίτες και ισόπτερα, δυο ονόματα, ένα πράμα). Δηλαδή, μπορούμε να πούμε πως έκανα επέκταση του λήμματος τερμίτες. Προτείνω, πως η σελίδα τερμίτες θα γίνει σελίδα αποσαφήνισης για τα έντομα και το συγκρότημα (και μπορώ να το κάνω ο ίδιος). Αλλά δεν ξέρω μήπως αυτό θα προκαλέσει προβλήματα. Για αυτό άφησα ακόμα τα ισόπτερα στο εργαστήριό μου. Να τα απελευθερώνεις εσύ ή να μου πεις εάν εγώ πρέπει να το βάλω στις τερμίτες και μετά να κάνω redirect ή να αρχίσω καινούργια σελίδα και με τις τερμίτες, τι θα γίνει? Μετά το ίδιο θα γίνει με τις κατσαρίδες, μύγες, κουνούπια κ.λ. --SigaΣυζήτησηεργαστήριο 12:29, 11 Φεβρουαρίου 2010 (UTC)

Αυτό με τους κόστους πρέπει να το σκεφτώ με την ησυχία μου. Υπάρχει καινούργιο κλάδος της βιολογίας που προσπαθεί να καταλαβαίνει τα πράγματα όπως είναι στην βιολογία υπό την οικονομική όψη. Η ερώτηση, τι είναι το πλεονέκτημα και τα μειονέκτημα μιας συμπεριφοράς μεταμορφώθηκε στο ερώτημα: τι είναι ο κόστος και τι είναι ο κέρδος. Αξίζουν επενδύσεις μόνο, εάν ο κέρδος είναι μεγαλύτερος από τον κόστος. (και αυτό από την αρχή, όχι μετά από τρία χρόνια). Στην περίπτωσή μας: η κατασκευή μεταξιού θέλει καιρό και ενεργεία και επενδύσεις στις μηχανές κατασκευής (τις αδένες στους ταρσούς). Ποιος είναι ο όφελος. Δηλαδή - στο λήμμα πρέπει να το πω χωρίς μακρές εξηγήσεις. Μήπως μετά από την νύχτα αυτή θα δω καλύτερα. Στο μεταξύ - μπορείς να κάνεις τις μικρές βελτιώσεις σου στο εμβιόπτερα. Περιμένω την απάντηση σε μερικά ερωτήματα σχετικά με τις εκφράσεις που χρησιμοποιούσα. Και μια μικρή ερώτηση: όλα αυτά τα ονόματα (νεόπτερα, ισόπτερα...) με κεφαλαίο να τα γράφω ή όχι (στο ιστό τα γράφουν περίπου μισό μισό)--SigaΣυζήτησηεργαστήριο 20:20, 11 Φεβρουαρίου 2010 (UTC)

Συνθήκη των Παρισίων[επεξεργασία κώδικα]

Τάσο εντάξει με την αποσαφήνιση...Προχώρα στην διαγραφή Γλαύκοςαπάντηση 12:46, 11 Φεβρουαρίου 2010 (UTC)

Καλημέρα! Έτσι όπως είναι γραμμένο δεν βγαίνει άκρη, θα κάνω μια προσπάθεια βάσει του αγγλικού μήπως και γίνεται κάτι.Alexikoua 07:37, 12 Φεβρουαρίου 2010 (UTC)

Φαίνεται κατανοητό τώρα.Alexikoua 09:00, 12 Φεβρουαρίου 2010 (UTC)

Πολυίστωρ[επεξεργασία κώδικα]

Αν και κατά την προσφιλή και πανάρχαια συνήθειά μου θα έβαζα διαλυτικά, αυτά στην νέα ελληνική γλώσσα δεν είναι απαραίτητα--The Elder 11:13, 12 Φεβρουαρίου 2010 (UTC)


Φιλε τωρα γυρισα απο εναν γαμο και βλεπω επεσε δουλεια αποψε!! --✻tony esopi λέγε 23:36, 13 Φεβρουαρίου 2010 (UTC)

Άντε και στα δικά μας οι λεύτερες Dimitrissss 23:59, 13 Φεβρουαρίου 2010 (UTC)
Αργυρός λοιπόν του χρόνου. Εύχομαι και χρυσός. Δεν με βλέπω να σε φτάνω λόγω του επίμαχου νόμου. Θα ψηφιστεί μετά από καμιά πενηνταριά χρόνια, ως συνήθως η Ελλάδα 50 χρόνια πίσω.

Διαλέγω ακόμα!! :::ppppp --✻tony esopi λέγε 23:39, 13 Φεβρουαρίου 2010 (UTC)

ωοθήκη[επεξεργασία κώδικα]

«ωοθήκη» χρησιμοποιείται βέβαια για το όργανο στο σώμα όπου παράγονται τα ωάρια.Αυτή υπάρχει και στα έντομα. Η ootheca,που αποθέτεται πως ονομάζεται? Ευχαριστώ. --SigaΣυζήτησηεργαστήριο 08:56, 14 Φεβρουαρίου 2010 (UTC)

Θα δεις αργότερα τι έκανα από το προβληματάκι αυτό (που επιβεβαιώνει και της απόψεις μου για την Ελληνική γλώσσα, που λέει τα πράγματα απλά όπως είναι, δηλαδή στις δυο περιπτώσεις θήκες για τα αυγά. Μήπως στην ελληνική επιστήμη τα αγγλικά θα γίνει αυτό που σε όλο το υπόλοιπο επιστημιακό κόσμο είναι τα Ελληνικά) --SigaΣυζήτησηεργαστήριο 12:25, 15 Φεβρουαρίου 2010 (UTC)

They are back![επεξεργασία κώδικα]

Χάρηκα πολύ που είδα δυο - τρια ορυκτούλια να ξεπετάγονται και πάλι! (Έβαλα και interwikis, παλιά μου τέχνη κόσκινο, χιχι). Atlantia 12:17, 14 Φεβρουαρίου 2010 (UTC)

Έκανα ζαβολιά, εφόσον μου το είχες πει ήμουν σε επιφυλακή! Face-espiegle.svg Ευχαριστώ πολύ για το αστεράκι! Καλή συνέχεια με τα ορυκτά και ό,τι άλλο καλό έχεις διάθεση. Atlantia 13:08, 14 Φεβρουαρίου 2010 (UTC)

Φυσικά. Άλλα, όχι τώρα. (πρέπει να κοιμηθώ νωρίς απόψε :) ) VJSC263IO 22:00, 14 Φεβρουαρίου 2010 (UTC)

Μια χαρά είναι. Και έγινε και άμεσα η δουλειά. Είδα με χαρά πως δημιούργησες και μία καινούργια σειρά άρθρων για ορυκτά. Συγχαρητήρια για την δουλειά και καλή συνέχεια --Costas78 22:09, 15 Φεβρουαρίου 2010 (UTC)
Μια χαρά είναι όπως λέει και ο Κώστας από πάνω. Αλλά εγώ να την ελέγξω ως τι? Ως ειδικός, τρομάρα μου.... αν με αφήσετε να ελέγχω άρθρα φυσικοχημείας θα πρέπει να πάρετε τα βουνά για να μην ακούτε και βλέπετε τη νέα αλχημεία που θα προκύψει... θα φάτε τα πτυχία σας....! --Alaniaris 13:21, 16 Φεβρουαρίου 2010 (UTC)

Δάσος Νυμφαίας (;;)[επεξεργασία κώδικα]

Γεια σου Ttzavaras,

Όταν εννοείς δάσος Νυμφαίας εννοείς το πευκοδάσος πάνω από την Κομοτηνή (όπου υπάρχει το τουριστικό περίπτερο - καφετέρια); Γιατί το συγκεκριμένο δάσος δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο και δεν ξέρω πόσο εγκυκλοπαιδική θα είναι μια φωτογραφία από εκεί.. Ggia 23:27, 15 Φεβρουαρίου 2010 (UTC)

Το ξέρω, μετάφρασα κατά λέξη για αυτό δεν φαίνεται αρκιβώς, θα το φτιάξω, ευχαριστώ για την παρατήρηση. --Egmontaℨ 11:06, 16 Φεβρουαρίου 2010 (UTC)

Σωματείο Ερμηνευτών Διαφημιστικών Κειμένων[επεξεργασία κώδικα]

Ένα απλό σωματείο όπως τόσα άλλα. Το άρθρο στην παρούσα μορφή είναι 100% μη εγκυκλοπαιδικό αλλά ακόμη και να ξαναγραφτεί δε νομίζω ότι θα αποτελέσει ποτέ αποδεκτό λήμμα.--MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 20:54, 16 Φεβρουαρίου 2010 (UTC)

Συμφωνώ με τον Μάρκελλο, άλλωστε πλην μίας δεν υπάρχουν άλλες αναφορές από ανεξάρτητες πηγές--The Elder 23:32, 16 Φεβρουαρίου 2010 (UTC)

Πράσινοι[επεξεργασία κώδικα]

Νομίζω ότι το άρθρο Πράσινη Πολιτική πρέπει να γίνει ανακατεύθυνση προς το Οικολόγοι Πράσινοι. Πρακτικά είναι το ίδιο κόμμα και όλη η πληροφορία του πρώτου άρθρου περιέχεται στο δεύτερο, το οποίο επιπλέον έχει και πηγές. --JohnMad 13:19, 17 Φεβρουαρίου 2010 (UTC)

Ήδη, κάποιος άλλος είναι που πρότεινε αρχικά τη συγχώνευση. Μπορείς να το βάλεις στα θέματα συζήτησης αυτού του μήνα; --JohnMad 13:26, 17 Φεβρουαρίου 2010 (UTC)

Βίλα Φαρνεζίνα[επεξεργασία κώδικα]

Σε χαιρετώ. Μαζί με τις δικές μου φωτό για το άρθρο, θα μπορούσες να βάλεις και άλλη μία- File: Galatea Raphael.jpg. Ευχαριστώ. DIMSFIKAS

Αγαπητέ Τάσο! Ευχαριστώ για την επιμέλεια του άρθρου και τις φωτογραφίες. Διόρθωσα τη φωτό με το "Γάμο του Αλέξανδρου", είναι έργο του Σοντόμα και όχι του Ραφαήλ. Και μια παρατήρηση - οι ξενες λέξεις με δύο όμοια σύμφωνα μεταφέρονται στα ελληνικά με το ένα μόνο σύμφωνο. Για παράδειγμα, villa, ελλην. βίλα - Baldassarre, ελλην. Μπαλντασάρε - Alessandro, ελλην. Αλεσάντρο. Βλ. Εγκυκλ. Πάπυρος-Λαρούς-Μπριτάνικα, λήμματα "βίλα", "Περούτσι, Μπαλτασάρε". Ακόμη Λεξικό Μπαμπινιώτη και άλλα. Αν συμφωνείς, κάνε εσύ τις διορθώσεις στο άρθρο. Ευχαριστώ. DIMSFIKAS

Τζιαν Λορέντσο Μπερνίνι[επεξεργασία κώδικα]

Diti ^v^.png

Με συγκινείς ιδιαίτερα (προφανώς και δεν το λέω καθόλου ειρωνικά) γιατί ανάμεσα σε όλα αυτά τα μικρά και μεγάλα άρθρα που έγραψα αυτά τα λίγα χρόνια της παρουσίας μου στη βίκι, αυτό είναι πραγματικά το αγαπημένο μου κι αυτό που διασκέδασα περισσότερο γράφοντάς το. Έχω την υποψία, ωστόσο, πως δεν θα χαρακτηριστεί αξιόλογο γιατί δεν διαθέτει αριθμημένες παραπομπές και δυστυχώς δεν μπορώ να προσθέσω γιατί όλες οι πληροφορίες προέρχονται από καμιά τριανταριά άρθρα της αγγλικής και ιταλικής βίκι, καθώς και του βιβλίου που αναφέρω στο τέλος. Εγώ θα κάνω ένα ρετουσαρισματάκι στο άρθρο, καμιά μικροπροσθήκη, καμιά φωτογραφία ακόμη, αλλά μου αρκεί και η καλή σκέψη. Ευχαριστώ πολύ πολύ, Atlantia 22:31, 17 Φεβρουαρίου 2010 (UTC)

καλησπέρα. το σωστό είναι παλαιόκαστρο και οχι παλαίκαστρο!

ναι ευχαριστω εχεις δικιο και οσο για την ονομασια το γνωριζω καλα γιατι ειμαι απο κει.. Elpida A 22:01, 18 Φεβρουαρίου 2010 (UTC)

Ξεκλείδωμα[επεξεργασία κώδικα]

Πιστεύω ότι δεν είναι καλό η σελίδα συζήτησής σου να είναι κλειδωμένη για μεγάλο διάστημα. Καθώς είσαι διαχειριστής θα πρέπει να μπορούν νέοι ή μη εγγεγραμμένοι χρήστες να σου αφήνουν μήνυμα. (Είναι κλειδωμένη από 25 Ιαν) --Egmontaℨ 10:52, 19 Φεβρουαρίου 2010 (UTC)

Το Jean Valvis δεν είναι και τόσο άχρηστη ανακατεύθυνση, υποθέτω κυρίως με αυτό είναι γνωστός στον κόσμο. --Egmontaℨ 20:52, 19 Φεβρουαρίου 2010 (UTC)
Κάνεις λάθος, κάποιος που ξέρει λίγα ελληνικά είναι πολύ πιθανό να τον αναζητήσει έτσι γιατί πιθανώς να μην ξέρει καλή ορθογραφία, η ακόμα και καθόλου ελληνικά, μόνο και μόνο για να δει αν υπάρχει άρθρο. (Π.χ. εγώ έχω βρει πολύ βολικό όταν σε ξένες ΒΠ έχουν ανακατεύθυνση το Ελλάδα στο τοπικό όνομα της χώρας. Η Βικιπαίδεια εξάλλου δεν είναι ελληνική εγκυκλοπαίδεια αλλά ελληνόγλωσση έκδοση της παγκόσμιας ΒΠ. Και για τον Βύρωνα μπορούμε κάλλιστα να το έχουμε όπως έχουμε το Albert Einstein. Και φυσικά δεν είναι απλά γνωστός στο εξωτερικό, είναι όνομα που χρησιμοποιούσε γιατί ήταν Ελληνοελβετός και έζησε στο εξωτερικό, άρα ήταν το όνομά του. --Egmontaℨ 21:22, 19 Φεβρουαρίου 2010 (UTC)
Κανείς δεν έχει την ίδια βαρύτητα με τον Αλβέρτο :) τυχαίο το παράδειγμα γιατί ήταν το μόνο που θυμόμουν και βαριόμουν να ψάξω :) (θυμάμαι και το Adolf Hilter, αλλά αυτό και αν είναι ατυχές) Διάσημους συμμαθητές έχεις! Πάντως το ότι δεν έχουμε πολλούς είναι μάλλον επειδή δεν έχει κάτσει κάποιος να τις φτιάξει τις ανακαταευθύνσεις και όχι για άλλο λόγο. Δεν έχει σημασία αν γεννήθηκε και έζησε την μισή του ζωή στην Ελλάδα ή κάπου αλλού σημασία έχει αν χρησιμοποίησε αυτό το όνομα ο ίδιος (φυσικά για τον συγκεκριμένο όπως αποκάλυψες θα ξέρεις πολύ παραπάνω από όσα μπορώ εγώ απλώς να συμπεράνω από το άρθρο), το λογικό είναι να υπάρχει εκτός από το όνομα όπως είναι γνωστός στην Ελλάδα και όλες οι σημαντικές παραλλαγές του ονόματός του. (ελπίζω να μην ακούστηκα απότομος πριν, δεν ήταν η πρόθεσή μου τέτοια). Και εν τέλει, δεν είναι και μεγάλο ζήτημα, αν το θεωρούσα τόσο σημαντικό θα την ξαναέφτιαχνα μόνος μου μαζί με χιλιάδες άλλες που λείπουν, κουβέντα να γίνεται που λέμε...--Egmontaℨ 21:39, 19 Φεβρουαρίου 2010 (UTC)
 • Εγώ νομίζω ότι ο Τέσλα τουλάχιστον έχει παρόμοια βαρύτητα... Και έχουν δεν έχουν βαρύτητα καλές είναι οι ανακατευθύνσεις σε κάθε πιθανή αναζήτηση που θα σκεφτούμε για οποιονδήποτε και οτιδήποτε...

--Vchorozopoulos 22:51, 19 Φεβρουαρίου 2010 (UTC)

KrF2[επεξεργασία κώδικα]

 • Πώς είσαι φίλτατε; Μήπως μπορείς να μου εξηγήσεις τι λέει για τη δομή του α-KrF2 το en:Krypton difluoride; Αφού περιέχει τρία άτομα πώς γίνεται τετραγωνική δομή; Έχουν (π.χ. πιο πάνω λέει fluorine-argon mix, τι δουλειά έχει το αργό εδώ; Προφανώς κρυπτό εννοεί) και λάθη κατά διαστήματα και αναρωτιέμαι την ακρίβεια αυτών που γράφει. Για την ώρα λέω να παρακάμψω αυτήν την ενότητα, ή και απλά τη μυστήρια τελευταία πρόταση, μέχρι να καταλάβω ή να μου εξηγήσεις τι γίνεται...

--Vchorozopoulos 22:45, 19 Φεβρουαρίου 2010 (UTC)

 • Μάλλον θα την παρακάμψω. Φοβάμαι μύπως «ανακάτεψαν» ιδιότητες του KrF4...

--Vchorozopoulos 14:27, 20 Φεβρουαρίου 2010 (UTC)

 • Μετά από τα τελευταία με το KrF2 έγινα πιο επιφυλακτικός: Τα κρυσταλλογραφικά δεν τα κατέχω καλά και γι' αυτό θα τα παρακάμπτω. Θα μπορούσες να τα συμπληρώνεις εσύ, που είσαι πιο ειδικός; Για αρχή δες λίγο για το Τριοξείδιο του ξένου. The crystal structure is orthorhombic with a = 6.163, b = 8.115, c = 5.234 Å and 4 molecules per unit cell.[7]. Η μετάφρασή του, αν στέκεται πάει στο "Δομή" του παραπάνω άρθρου.

--Vchorozopoulos 14:03, 21 Φεβρουαρίου 2010 (UTC)

Βυζάντιο[επεξεργασία κώδικα]

Νομίζω από τον Βύζαντα, αλλά θα χρειαστεί να το ψάξω λίγο--The Elder 00:10, 20 Φεβρουαρίου 2010 (UTC)

Μήπως μπορείς να μου δώσεις μια μετάφραση για την φράση «Il suffit que je sois bien Malheureuse pour avoir Droit a votre bienveillance». (από γαλλικά, αν και καταλαβαίνω αρκετά, δεν μπορώ να κάνω ακριβείς μεταφράσεις, ενώ μια αναφορά σε αυτήν στα αγγλικά μάλλον με μπέρδεψε περισσότερο) VJSC263IO 02:07, 20 Φεβρουαρίου 2010 (UTC)

Ευχαριστώ. Δεν υπάρχει παράγραφος, παρά μόνο αυτή η φράση. Είναι μια φράση που εμφανίζεται στον πίνακα Ο θάνατος του Μαρά του Ζακ Λουί Νταβίντ, στο γράμμα που κρατά στο αριστερό χέρι ο νεκρός Μαρά. (Σε λίγο καιρό θα έχω έτοιμο το άρθρο γύρω από τον πίνακα, αλλά επειδή δεν έχω βρει πηγές σε ελληνικά μέχρι τώρα, βασίζομαι σε γαλλικές η αγγλικές προς το παρόν.) VJSC263IO 11:10, 20 Φεβρουαρίου 2010 (UTC)

Κλόπυ[επεξεργασία κώδικα]

ΟΚ. Το διέγραψα. Δεν ήταν μόνο το θέμα του κλόπι ράιτ, το συγκεκριμένο ήταν και κακογραμμένο. Να είσαι καλά. ----Lemur12 να΄στε καλά 21:06, 20 Φεβρουαρίου 2010 (UTC)

Καλημέρα. Σαφέστατο κλόπυράιτ και από ιστοσελίδα που μάλλον δύσκολα θα απελευθέρωνε υλικό της. --Alaniaris 10:08, 21 Φεβρουαρίου 2010 (UTC)

Ναι όμως μέχρι πρόσφατα η συνήθεια, και νομίζω και η πολιτική (αλλά δεν μπορώ να το βρω τώρα) είναι ότι δεν διαγράφονται άμεσα (ιδίως αν υπάρχει κάποια ένδειξη ότι ο συντάκτης είναι ο κάτοχος) αλλά το τοποθετείται το πρότυπο {{copyright|}} και περιμένουμε 10 μέρες. Το συγκεκριμένο πρότυπο βοηθάει τον χρήστη λέγοντας τι πρέπει να κάνει για να λυθεί το πρόβλημα και προειδοποιώντας ώστε να μην γίνει περαιτέρω επεξεργασία. Δεν λέω να μπαίνει σε όλα, αλλά σε κάποια φαίνεται η πιθανότητα να είναι ο χρήστης ο κάτοχος, και σε κάποια άλλα το δηλώνει και απλά μένει η απόδειξη (οπότε βάσει της αρχής της καλής πίστης για 10 μέρες τον πιστεύουμε και απλά κρύβουμε το κείμενο με το πρότυπο), οπότε τα συγκεκριμμένα καλό είναι να επαναφερθούν. --Egmontaℨ 12:21, 21 Φεβρουαρίου 2010 (UTC)

Θα επιμείνω ότι ο σωστός χειρισμός δεν είναι το άμεσο σβήσιμο (Τελευταίο πρόσφατο παράδειγμα η Κρητική διατροφή. Δεν πρέπει να μπαίνουν όλα στο ίδιο τσουβαλι. Πολλά ανεβαίνουν και ξαναανεβαίνουν γιατί διαγράφονται αμέσως και χωρίς ο χρήστης που τα ανέβασε να ειδοποιηθεί. Τέλος θα παρακαλούσα όλους τους συμμετέχοντες σε αυτή την συζήτηση να μην χρησιμοποιούν την έκφραση κλοπυ... Βικιπαίδεια:Προβλήματα πνευματικών δικαιωμάτων (Εδώ λέει για τις 10 ημέρες) Όσο το κείμενο είναι επισημασμένο με {{copyright}} δεν κινδυνεύει η Βικιπαίδεια να παρανομήσει καθώς τα κείμενα, δεν φαίνονται και ελέγχονται όντως σε κάποιου είδους καραντίνα, ενώ χρησιμεύουν και ως ένα είδους προειδοποίηση σαν την παλιά συνήθεια που κρεμούσαν κακοποιούς στα σταυροδρόμια. Με κοινή λογική μπορεί να διακριθεί ποιο κείμενο έχει ελπίδες και πιο απλά πλημμυρίζει την κατηγορία, αλλά σε καμία περίπτωση δεν βλάπτει να παραμείνει το κείμενο 1-2 μέρες με το πρότυπο. Ιδίως δε αφού ο χρήστης λέει ότι θα στείλει άδεια δεν βλέπω τον λόγο τα συγκεκριμμένα να είναι διαγραμμένα. Δεν είναι καλό να ταλαιπωρούμε και να βασανίζουμε άθελά μας φυσικά, χρήστες που προσπαθούν να συνεισφέρουν. --Egmontaℨ 12:36, 21 Φεβρουαρίου 2010 (UTC)

πώς να κάνω δική μου σελίδα χρηστη[επεξεργασία κώδικα]

θέλω να κάνω μια δική μου σελίδα χρηστη σαν τη δική σας.Πώς να το κάνω?

πώς να κάνω δική μου σελίδα χρηστη[επεξεργασία κώδικα]

θέλω να κάνω μια δική μου σελίδα χρηστη σαν τη δική σας.Πώς να το κάνω?Α τωρα που θύμηθηκα πως θα πάρω βραβειό?

βραβεία[επεξεργασία κώδικα]

τι?τοτε γιατι υπαρχει σελιδα για βραβεια?

αρθρο ροκ ν ρολλ[επεξεργασία κώδικα]

τι θα γινει με το αρθρο μου αν συγχωνευθει?

Μετάφραση και καταχρήσεις[επεξεργασία κώδικα]

1ον αυτό στην σελίδα μου δεν είναι κατάχρηση, θα σου δείξω τι είναι κατάχρηση όταν ξαναβρεθούμε (έβαλα βλέπεις τα δυνατά μου και προπονήθηκα...) SMocking.gifSMocking.gifSMocking.gif 2ον Δεν είναι πάνω από 2-3 οι όροι και σίγουρα δεν είναι greeklish, greeklish einai afta! Είναι 2-3 όροι που απλώς υπάρχουν δόκιμοι ελληνικοί όροι, αλλά δεν είναι ασυνήθηστη και η χρήση του αγγλικού. Αυτό όμως σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι το κείμενο είναι αμετάφραστο! (το expansion δεν το μετέφρασα ενώ το είδα γιατί δεν είμαι σίγουρος, όπως και το custom map που δεν μου ερχόταν και το project που διεύφυγε) άντε να έχει άλλους τόσους τέτοιου είδους. Υπό αυτή την οπτική γωνία είναι ενοχλητικό για τον χρήστη που έφτιαξε το άρθρο να του το χαρακτηρίζουν αμετάφραστο ενώ δεν είναι ιδίως που είναι και νέος και πρέπει να τον αντιμετωπίζουμε με κατανόηση και ανοχή και δεν έχει ευχέρεια γενικώς με την λειτουργία της ΒΠ.--Egmontaℨ 21:03, 21 Φεβρουαρίου 2010 (UTC)

Καλησπέρα Τάσο. Όπως βλέπω στην Τουρκική ΒΠ γράφεται Cami (tr:Cami (ibadethane). Δεν το γνώριζα πριν φυσικά. Τώρα το άλλο μου είναι παντελώς άγνωστο. Δεν είχα και μεγάλη συμμετοχή στο άρθρο πέρα από την προσθήκη του προτύπου. Πιθανόν να υπάρχουν πληροφορίες γι' αυτή σε κάποια άλλη ΒΠ. Καλή συνέχεια --Costas78 13:49, 22 Φεβρουαρίου 2010 (UTC)
Καλησπέρα. Η Σαμπιχά Γκιοκτσέν ήταν η πρώτη γυναίκα αεροπόρος και πιλότος μαχητικού της Τουρκίας. [2] --Alaniaris 16:30, 22 Φεβρουαρίου 2010 (UTC)

ντ' Αντές[επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα! Η σωστή προφορά είναι ντ' Αντές. Στα γαλλικά το d'Anthès γράφεται με βαρεία στο "e", που δεν ξέρω πως να τη βάλω. Θα το κάνεις εσύ? Ευχαριστώ. DIMSFIKAS

Ναμπόκοφ[επεξεργασία κώδικα]

ΠΡΟΣΟΧΗ! Η πρώτη φωτό είναι το Ταχυδρομείο της Αγίας Περτούπολης και όχι το σπίτι του Ναμπόκοφ. Σε παρακαλώ να τη διαγράψεις από το Αρχείο μου, αφού η περιγραφή της ειναι λανθασμένη. Ευχαριστώ. DIMSFIKAS

Eίσαι καταπληκτικός! Καλό βράδυ. DIMSFIKAS

Κύπελλο Σαπόρτα[επεξεργασία κώδικα]

Ευχαριστώ, ξεκίνησα ήδη την αναμόρφωση του άρθρου, θέλει ακόμη δουλειά αλλά συνεχίζω απτόητος. Καλημέρα σας, --ΑΝώΔυΝος 00:08, 23 Φεβρουαρίου 2010 (UTC)

Διαγραφή[επεξεργασία κώδικα]

Καταρχήν δεν μου αρέσει αυτό που κάνω (να σχολιάζω) και φυσικά το κάνω με πολύ καλή διάθεση. Θεωρώ ότι κακώς διαγράφονται εύκολα άρθρα όπως το Δωρόθεος. Δεν είναι λόγος γρήγορης (και με την κυριολεκτική έννοια και με την έννοια της ΒΠ) το να είναι σε πολυτονικό ή άτονο αν δεν υπάρχουν κάποια από αυτά Βικιπαίδεια:Γρήγορη διαγραφή σελίδων (βασικά μόνο αυτοί είναι λόγοι γρήγορης διαγραφής), στο παρελθόν έχουν γραφτεί και άλλα πολυτονικά και μετατράπηκαν. Το συγκεκριμένο το είχα σταμπάρει για να το μεταγράψω στο μονοτονικό σε καμιά δυο ώρες (αφήνοντας εύλογο περιθώριο στον χρ'ηστη να το κάνει ο ίδιος). Αλλά ακόμα και δεν υπήρχε πρόθεση δική μου πάλι ένα {{επιμέλεια}} αρκεί, και είμαι σίγουρος ότι πολλοί χρήστες είναι πρόθυμοι για τέτοιου είδους δουλειές. Ζητώ λοιπόν επαναφορά του άρθρου και περισσότερη τυπικότητα στις διαγραφές ιδίως όταν μπορεί να γίνει επιμέλεια. Τέλος θα πρέπει οπωσδήποτε να ειδοποιείται ο χρήστης για τέτοιες ενέργειες (αν π.χ. το άρθρο είναι μικρό ή μη εγκυκλοπαιδικό) και πριν και μετά την διαγραφή (για τις περιπτώσεις που χρειάζεται διαγραφή), φιλικά--Egmontaℨ 16:53, 23 Φεβρουαρίου 2010 (UTC)

Αυτό είναι ανεξάρτητο όμως. Το άρθρο δεν καλύπτει τα κριτήρια γρήγορης διαγραφής σε καμία περίπτωση. Εκεί θα δεις και το άλλο που σου έλεγα για την παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων που δεν σημαίνει πάντα άμεση διαγραφή. Καλό είναι να τα τηρούμε αυτά. Και ξαναλέω, μπορεί να θέλει άλλος χρήστης να επιμεληθεί το κείμενο (στην συγκεκριμένη θέλω και εγώ, αλλά και αυτό είναι αδιάφορο του αν θα διαγραφεί). --Egmontaℨ 16:59, 23 Φεβρουαρίου 2010 (UTC)

Όχι, οι κανόνες Τάσο είναι για να τους τηρούμε όλοι, και εκτός και αν κάτι μου διαφεύγει, σύμφωνα με το Βικιπαίδεια:Γρήγορη διαγραφή σελίδων κακώς το διέγραψες ούτως ή άλλως, ανεξάρτητα με το αν θα το επιμεληθώ εγώ η άλλος. --Egmontaℨ 17:04, 23 Φεβρουαρίου 2010 (UTC)

Αν έγινε στο παρελθόν λάθος δεν δικαιολογείται να γίνεται και στο παρόν. Η σελίδα είναι σαφέσταση Βικιπαίδεια:Γρήγορη διαγραφή σελίδων και καλό είναι να το τηρούμε γιατί τελευταία βλέπω ότι έχουν σβηστεί αρκετά άρθρα πολύ γρήγορα και χωρίς να ικανοποιούνται κάποια από τα κριτήρια (μην μου ζητήσεις παραδείγματα, δεν θυμάμαι, ούτε σημειώνω SFriendly.gif Γρήγορη διαγραφή για άλλους λόγους θα πρέπει δεν θα πρέπει να γίνεται --Egmontaℨ 17:10, 23 Φεβρουαρίου 2010 (UTC)

Για να πω την αλήθεια μου το σύστησε ο συμπότης μας. Το εκτίμησα πολύ βέβαια. Αντιπροτείνω και το "Μια ρουκέτα, εδώ". Αλλά φερφίκεν (ξέρεις φαντάζομαι τι σημαίνει SFriendly.gif δεν μπορώ να το εντοπίσω στο εσυσωλήνας--Jake Συζήτηση 20:29, 24 Φεβρουαρίου 2010 (UTC)

Ούτε προγραμματισμένο να το είχες[επεξεργασία κώδικα]

 • 18:35 . . Ttzavaras (Συζήτηση | Συνεισφορά | φραγή) Ο 74.78.216.108 (Συζήτηση) αποκλείστηκε για διάρκεια 1 ημέρα (Εσκεμμένη καταχώρηση λανθασμένων πληροφοριών)
 • 10:35 . . Ttzavaras (Συζήτηση | Συνεισφορά | φραγή) Ο 212.31.100.42 (Συζήτηση) αποκλείστηκε για διάρκεια 2 ώρες (Βανδαλισμός/εισαγωγή ασυναρτησιών σε σελίδες)

Μία φραγή ανά 8 ώρες. Ακολουθείς συνταγή γιατρού; (3 φραγές την ημέρα) Για να δούμε αν θα χτυπήσεις και στις 02:35.SMocking.gif--MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 16:46, 25 Φεβρουαρίου 2010 (UTC)

Πάντως, για το φιλοσκοπιανό, θα έλεγα να τον άφηνες, να δούμε τί θέλει να πει. Γιατί πρέπει να είναι νεαρός και ενδεχομένως να μπορεί να προσαρμοστεί. Χρήστης:Pyraechmes Επόμενο άρθρο, μετά το Φλεβάρη.... 21:14, 25 Φεβρουαρίου 2010 (UTC)

Αλέξης Κούγιας‎[επεξεργασία κώδικα]

στις χαλασα τις μικρο διορθώσεις είχαμε σύγκρουση και ήταν πολλά να τα ξαναγράψω πάλι από την αρχη!! --✻tony esopi λέγε 21:44, 26 Φεβρουαρίου 2010 (UTC)

αστρονομία[επεξεργασία κώδικα]

Ttzavaras, λόγω της εμπειρίας σου στις βικιεπιχειρήσεις και της εξέχουσας θέσης σου τι θα έλεγες για μία βικιεπιχείρηση με βάση την αστρονομία; Θα μας είναι πολύτιμη η οποιαδήποτε βοήθειά σου σε θέματα μορφοποίησης και ελέγχου σελίδων. Έχω επικοινωνήσει και με άλλους χρήστες και μου έχουν εκφράση την θετική άποψή τους.

Σκέφτηκα ότι πριν φτιάξουμε μία σελίδα για την βικιεπιχείρηση: Αστρονομία, καλό θα ήταν να συζητήσουμε περί της δομής της σελίδας, το σκοπό της επιχείρησης, της χαρακτηρηστικής εικόνας της επιχείρησης και τα σχετικά στην σελίδα Βικιπαίδεια:Βικιεπιχείρηση Αστρονομία/Αγορά, πρακτικά η σελίδα συζητήσεων της επιχείρησης και η ψυχή και η καρδιά της. --C messier 17:38, 27 Φεβρουαρίου 2010 (UTC)

ορυκτά πετρώματα και αγγλική ονομασία[επεξεργασία κώδικα]

Η αγγλική ονομασία φαίνεται πλάγια σε κάθε άρθρο. --Πer 21:15, 27 Φεβρουαρίου 2010 (UTC)

Διάνυσμα Poynting[επεξεργασία κώδικα]

Καλημέρα! Παρατήρησα από τις πρόσφατες αλλαγές ότι είσαι διαχειριστής. Μήπως μπορείς να εισάγεις το ιστορικό του Poynting vector στο άρθρο Διάνυσμα Poynting για να εισάγω μετέπειτα τη μετάφραση; Σε ευχαριστώ εκ των προτέρων :-)

Η εισαγωγή ιστορικού σε περιπτώσεις που έχει μεταφραστεί το σύνολο σχεδόν του ξενόγλωσσου άρθρου είναι ενδεδιεγμένη. Καλό είναι να γίνεται.--MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 19:06, 28 Φεβρουαρίου 2010 (UTC)

Την έκανα δυστυχώς πριν δω τη συζήτησή σου με το χρήστη και τρόπον τινά σε άφησα λιγάκι ξεκρέμαστο. Τις απολογίες μου.--MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 20:16, 28 Φεβρουαρίου 2010 (UTC)

Βυζαντινές μυθιστορίες και επύλλια[επεξεργασία κώδικα]

Αγαπητέ Τάσο. Καλημέρα! Στο καινούργιο άρθρο μου θα μπορέσεις να βάλεις τις παρακάτω φωτό από τα WIKIMEDIA Commons:

File: Hero et Leandre Pierre-Claude Delorme mg 8210.jpg File: 3335-Athens-Stoa of Attalus Museum-Byzantine plate - Photo by Giovanni Dall' Orto, Nov 9 2009.jpg

Ευχαριστώ. DIMSFIKAS

Απόδοση γαλλικού ονόματος[επεξεργασία κώδικα]

- Καλημέρα! Πράγματι, το σωστό είναι «Ωγκύστ»! Κρίμα μόνο που δεν έγινε αντιληπτό νωρίτερα, καθώς το έχω ήδη βάλει ως «Ωζύστ» σε καμιά δεκαριά άρθρα. `Ενα θέμα πάντως που θα ήθελα κι άλλη γνώμη είναι αν θα έπρεπε το λήμμα να ήταν «Αύγουστος Σαρλουά», όπως υπάρχουν ήδη τα Αύγουστος Ροντέν και Αύγουστος Κοντ. Τι να κάνω; Ευχαριστώ κι εγώ, για την υπόδειξη, τα καλά λόγια και συγχαρητήρια για τη συνέχιση των τέλειων άρθρων για τα ορυκτά! -V-astro 08:22, 3 Μαρτίου 2010 (UTC)

Βικιδικηγορίες στην αγορά[επεξεργασία κώδικα]

Το θέμα δεν πρέπει να βρίσκεται στην αγορά, επειδή δεν αφορά την κοινότητα, γιατί:

 • η ίδια δεν παίρνει μέρος
 • αν λάβει μέρος μάλλον το τελικό αποτέλεσμα θα είναι να παρατήσουν οι υπόλοιποι χρήστες τη συνεισφορά τους για να συμμετάσχουν σε αυτές τις συγκρούσεις μεταξύ των διαχειριστών και γραφειοκρατών.
 • Το θέμα αυτών των συζητήσεων είναι η εφαρμογή (και ίσως η ερμηνεία) της πολιτικής, συγκεκριμένα η εφαρμογή της πολιτικής της δράσης των διαχειριστών, άρα οι συζητήσεις θα πρέπει να γίνονται αυστηρά εκεί, δηλαδή στις σελίδες συζήτησης της πολιτικής.
 • Αν αφορά κάτι την κοινότητα σε κάποιο επιμέρους θέμα ρωτήστε την, δεν υπάρχει όμως κάποια ερώτηση σε αυτήν τη συζήτηση. Σε αυτήν τη συζήτηση υπάρχουν σχόλια και παρατηρήσεις, δεν έχουν τεθεί ερωτήσεις, ούτε έχουν δωθεί απαντήσεις (λογικό αφού δεν υπάρχουν ερωτήσεις). Δεν υπάρχει κάτι στο οποίο να μπορώ να απαντήσω, αυτές οι αοριστολογίες που γράφω αφορούν το μόνο συγκεκριμένο θέμα αυτής της μακράς συζήτησης ότι έχουν γραφτεί αοριστολογίες και ότι δεν έχουν παρθεί χρήσιμες αποφάσεις.
 • Η αγορά θα γίνει πιο φιλική αν τέτοιες συζητήσεις δε γίνονται μέσα στην αγορά, αλλά κάπου αλλού.
 • Αν κάποιος έχει θέμα με κάποιον άλλον, ας το πει στη σελίδα συζήτησής του, ή αν έχει θέμα με πολλούς, ας το πει στις σελίδες συζήτησείς τους.

Αλιστράτη[επεξεργασία κώδικα]

Καλημέρα. Πραγματικά έχεις δίκιο. Αλλά παρόλο που περνάω από 'κεί συχνά τελευταία, γιατί λόγω δουλείας πρέπει α πηγαίνω στο Κάτω Νευροκόπι, δεν έχω επισκεφτεί ποτέ το σπήλαιο και ξέρω ελάχιστα γι αυτό. Θα ψάξω όμως...Κάποιος από το Κ. Νευροκόπι μού 'πε ότι στο σπήλαιο της Αλιστράτης υπάρχει ένα μοναδικό ψάρι του γλυκού νερού που είναι διάφανο!!! Δεν ξέρω αν ισχύει βέβαια.

Χρήστης:Pyraechmes Επόμενο άρθρο, μετά το Φλεβάρη.... 10:37, 6 Μαρτίου 2010 (UTC)

Βραβείο[επεξεργασία κώδικα]

Εχω πάρει 1 βραβείο.Πώς θα το μεταφέρω από την σελίδα συζήτησης στην σελίδα χρήστη.Νataly8

Βραβείο[επεξεργασία κώδικα]

Πώς θα το μετακινήσω

Στην Ελλάδα ναι. Εκτός αν άλλαξε κάτι στον νόμο, που δεν νομίζω -The Elder 21:37, 6 Μαρτίου 2010 (UTC)

Αν πας στη σελίδα διαγραφής πάντως θα δεις πολλές υποθέσεις. Βάσει υποθέσεων διαγράφτηκε και όχι αποδείξεων. Τρέχα γύρευε--The Elder 21:41, 6 Μαρτίου 2010 (UTC)

Χαζοσωστά διεγράφη, αν και η αρχική πρόταση έγινε για FOP, ίσως και να υπάρχει πραγματικό πρόβλημα πν. δικαιωμάτων αφού ο δημιουργός του μοντέλου είναι άγνωστος. Άλλωστε είμαι σίγουρος ότι κάπου θα υπάρχουν ελεύθερες αναπαραστάσεις της Σαλαμινίας και της Παράλου σε αγγεία ή τοιχογραφίες. --Alaniaris 13:41, 7 Μαρτίου 2010 (UTC)
Πρώτα από όλα ξέχνα τα περί τοιχογραφιών και αγγείων, ότι θέλω γράφω... (η χθεσινοβραδινή σπονδή φταίει). Η φωτογραφία απεικόνιζε ένα μουσιακό μοντέλο του πλοίου και όχι το πλοίο καθεαυτό. Ως εκ τούτου το μοντέλο, όπως ένας πίνακας, άγαλμα κλπ. έχει ΠΔ. --Alaniaris 13:53, 7 Μαρτίου 2010 (UTC)

πως μπορώ να κάνω το αρθρο μου εγκυκλοπαιδικό? πως θα βάλω τις πηγές εφόσον οι πηγές μου είναι μόνο ιστοσελίδες και αποτελούν ταυτόχρονα παραπομπές για όλο το άρθρο? και πως και σε ποιον θα υποστηρίξω το άρθρο μου ως εγκυκλοπαιδικό. Το άρθρο μου στη βικιπαίδεια αποτελεί εργασία ενός μαθήματος της σχολής μου. Το θέμα του άρθρου αποτέλεσε αντικείμενο μελέτης κατά τη διάρκεια του φετινού χειμερινού εξαμήνου. Αυτό αποτελεί υποστήριξη του άρθρου μου? (Tiffany Vanessa 19:32, 8 Μαρτίου 2010 (UTC))

υποστήριξη άρθου ως εγκυκλοπαιδικό[επεξεργασία κώδικα]

πως μπορώ να κάνω το αρθρο μου εγκυκλοπαιδικό? πως θα βάλω τις πηγές εφόσον οι πηγές μου είναι μόνο ιστοσελίδες και αποτελούν ταυτόχρονα παραπομπές για όλο το άρθρο? και πως και σε ποιον θα υποστηρίξω το άρθρο μου ως εγκυκλοπαιδικό. Το άρθρο μου στη βικιπαίδεια αποτελεί εργασία ενός μαθήματος της σχολής μου. Το θέμα του άρθρου αποτέλεσε αντικείμενο μελέτης κατά τη διάρκεια του φετινού χειμερινού εξαμήνου. Αυτό αποτελεί υποστήριξη του άρθρου μου? (Tiffany Vanessa 19:33, 8 Μαρτίου 2010 (UTC))

Ηλεκτρολογία[επεξεργασία κώδικα]

Καλημέρα. Μήπως το ηλεκτρολογία να γίνει ανακατεύθυνση προς το ηλεκτρολόγος μηχανικός, όπως έχει ήδη προτείνει κάποιος; Από μόνο του δεν εξυπηρετεί τίποτα. --JohnMad 11:54, 9 Μαρτίου 2010 (UTC)

Λόγοι διαγραφής[επεξεργασία κώδικα]

Μάλλον είναι καλύτερο να μην προσθέτουμε λόγους που δεν αναφέρονται άμεσα στα κριτήρια--MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 12:03, 9 Μαρτίου 2010 (UTC)

Άρθρο Μανόλης Γλέζος[επεξεργασία κώδικα]

Παρακαλώ εμποδείστε την προφανέστατη παραχάραξη των γεγονότων που συνδέονται με τον τραυματισμό του αγωνιστή, από ανώνυμους χρήστες. Φιλικά, --ΑΝώΔυΝος 12:33, 9 Μαρτίου 2010 (UTC)

Γεια σου φίλε μου. Την είδα την συζήτησε και από την μια θα ήθελα πολύ να παραμείνει το άρθρο, από την άλλη δεν βρίσκω τίποτε το εγκυκλοπαιδικό εκτός από το καθαρά αρχιτεκτονικό στοιχείο, που και πάλι δεν είναι αρκετό. Στο ιντερνετ δεν βρήκα τίποτε εκτός από την ιστοσελίδα του αρχιτέκτονα. Γιαυτό και θα με ενοχλούσε αν το άρθρο παρέμενε μόνο για λόγους διαφήμισης κάποιου επαγγελματία εν ενεργεία. Επίσης δεν συθφωνώ με αυτά που γράφει. Η Βικιπαίδεια δεν είναι τόπος προβολής εργασιών, ούτε και πρωτότυπης εργασίας. Αν το κτίριο είχε πάρει κάποιο βραβείο είναι άλλο θέμα. Επιπλέον η ιστορική σχέση του κτιρίου με την ερωμένη του επιστήμονα είναι πολύ αμυδρή ελπίδα. Δεν ξέρω αν έζησε στην Γαλλία, αλλά αφού πειραματίστηκε με πόδια βατράχου, ίσως να ήταν σε κάποιο γαλλικό ινστιτούτο. Και εκεί η μόνη παραίνιξη (πως το λένε) που έχω είναι μια πρόταση στην γερμ. βίκι που λέει: «Während der Terrorherrschaft der französischen Revolution weigerte sich Galvani, einen Eid auf die neue Regierung zu leisten. Durch den Wohlfahrtsausschuss verlor er daraufhin sein Amt, in das er jedoch nach 1794 wieder eingesetzt wurde.» δηλαδή, τον καιρό της γαλλικής επανάστασης αρνήθηκε να δώσει όρκο πίστης στην νέα κυβέρνηση, γιαυτό και καθαιρέθηκε από την θέση που είχε, στην οποία όμως επέστρεψε μετά το 1794.» Ούτε λέξη για το που έμεινε, και αν είχε κάποια ερωμένη, που κατοικούσε στο σπίτι αυτό. Αν δεν επαληθευτούν όλα αυτά για να κρίνουμε την ίσως σπουδαιότητα του αντικειμένου, τότε διαγραφή. Ευελπιστώ όμως να ανακαλύψουμε κάτι σημαντικό που ίσως λείπει από τις άλλες εγκυκλοπαίδειες. Φίλε μου, γεια σου. --Μυρμηγκάκι 14:00, 9 Μαρτίου 2010 (UTC)

Βιολογία[επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα Τάσο. Δυστυχώς η βιολογία είναι ο πιο παραμελημένος τομέας των θετικών επιστημών. Έχω την εντύπωση πως δεν υπάρχει κανένας χρήστης που να ασχολείται συστηματικά με τα άρθρα βιολογίας σε αντίθεση με τις υπόλοιπες θετικές επιστήμες που έχουν κάποια ομάδα χρηστών που ασχολούνται όπως στην χημεία που υπάρχει μεγάλη δραστηριότητα (Για την γεωλογία έχω την εντύπωση πως είσαι μόνος σου αλλά τα καταφέρνεις μία χαρά SFriendly.gif. Στο μέλλον έχω σκοπό να ασχοληθώ πιο σοβαρά με τα άρθρα βιολογίας, τουλάχιστον σε θέματα επιμέλειας και μορφοποίησης γιατί δεν είμαι και ο πιο ειδικός στο θέμα. Με την βοήθειά σου και την βοήθεια και άλλων που μπορούν να βοηθήσουν θα μπορέσουν τουλάχιστον να συμμαζευτούν αρκετά τα άρθρα. Ελπίζω στο μέλλον να εμφανιστεί κάποιος ειδικός στον τομέα αυτόν ώστε να αναπτυχθεί περισσότερο --Costas78 19:29, 10 Μαρτίου 2010 (UTC)

Ποτέμκιν - Σεφεριάδης/Τσάτσος[επεξεργασία κώδικα]

Καλημέρα! Παράκληση, αν μπορείς να βάλεις στα αντίστοιχα άρθρα μου τις παρακάτω φωτογραφίες μου (Υπάρχουν ήδη στα "Κοινά")

 • File: Potemkin stairs, Odessa.jpg

(Σκάλες Ποτέμκιν. Μπορεί ίσως να αντικατασταθεί η καρτ-ποστάλ με φωτό που δείχνει πως είναι τα σκαλιά σήμερα)

 • File: Seferis, Tsatsos house in Plaka.jpg

(Οικία Σεφεριάδη)

Ευχαριστώ. DIMSFIKAS

Μόνο ιθπανομαθηθ δεν είμαι. Εμένα πάντως πιο πολύ για Ικουίκουε μου κάνει το Iquique αλλά μην σας πάρω και στο λαιμό μου... --Alaniaris 16:34, 12 Μαρτίου 2010 (UTC)

Αααα, θα διαφωνήσω, τα προϊόντα τους είναι εξαίρετα και συνδυάζονται εξαιρετικά με το θείο νέκταρ..! --Alaniaris 16:41, 12 Μαρτίου 2010 (UTC)

Όταν κάνεις φραγή κάποιον επειδή τάχα πρόσβαλε κάνεις και τον άλλο που το ξεκίνησε

Τα μέσα που λέγαμε[επεξεργασία κώδικα]

Ποιος μιλάει (ΧΕ-ΧΕ). Τζαβάρας είπαμε, κάτι από αντιπολίτευση δήμου Αιγάλεω θυμίζει, αλλά καμία σχέση. Φτου...Φιλικά --ΑΝώΔυΝος 21:12, 13 Μαρτίου 2010 (UTC),

 • κ. Θέμης Τζαβάρας, υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων της παράταξης "Νέα Εποχή" του υποψήφιου δημάρχου Αιγάλεω ιατρού κ. Χρήστου Καρδαρά είναι ο άλλος. Ευχαριστώ πολύ για τα ευγενικά σας λόγια σχετικά με τη συνεισφορά μου, να είστε καλά. Φιλικά,

Συνεισφορές[επεξεργασία κώδικα]

Σε ευχαριστώ πολύ! :-) --Dead3y3 Συζήτηση 22:21, 13 Μαρτίου 2010 (UTC)

Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια! Χμ, θα προτιμήσω τις πλαστικές επαναληπτικές που πουλάνε οι έρμοι οι μετανάστες στην Πλατεία Συντάγματος, διότι είναι πιο... πρακτικές SMocking.gif. Αλλά νιώθω λίγο ένοχος εδώ που τα λέμε που γράφω στην Αγγλική ΒΠ, τουλάχιστον ο στρατηγός ήταν από αυτούς που συμμετείχαν στο Κουρσκ, οπότε πάει για μετάφραση εδώ -- Jake Συζήτηση 10:08, 14 Μαρτίου 2010 (UTC)

Αρθρα[επεξεργασία κώδικα]

Γιατί το άρθρο ροκ ν ρολλ συγχωνέυτηκε με το ροκ,αφού το ροκ ν ρολλ είναι διαφορετική μουσική απο το ροκ? Επίσης γιατί διεγράφτηκε το άρθρο για τους τένοντες και το γεννητικό σύστημα?Nataly8 16:37, 14 Μαρτίου 2010 (UTC)

Τς τσ τσ[επεξεργασία κώδικα]

Wikipe-tan in navy uniform2 transparent.png

Μα καλά εκτός από το Μαγγανίτη που μόλις ανέβασες τι άλλο άφησα μόνο κι εκτεθειμμένο; Την Οργάνωση Τοτ τη φρόντισα το μεσημέρι, ενώ ο Κρυπτομέλας δέχθηκε επιμέλεια από κάποιον άλλο... Πού κάθεται κάτι μόνο του και κλαίει να σπεύσω; Atlantia 20:47, 14 Μαρτίου 2010 (UTC)

Παρακαλώ, στις υπηρεσίες σας! Atlantia 22:19, 14 Μαρτίου 2010 (UTC)

Εικόνες Φαλκόνε[επεξεργασία κώδικα]

Σκοπεύω να το ερευνήσω αμέσως μόλις τελειώσω με το άρθρο. Τις πήρα από την Αγγλική όπου επίσης δεν είχαν πληροφορίες για το δημιουργό. Νομίζω ότι για την πρώτη το Internet Archive θα έχει αποθηκευμένη έκδοση. --Dead3y3 Συζήτηση 22:11, 14 Μαρτίου 2010 (UTC)

Έκανα ότι καλύτερο μπορούσα πιστεύω. Δυστυχώς δεν μπόρεσα να βρω τους δημιουργούς. Αλλά αφού αναφέρονται οι πηγές νομίζω ότι είναι εντάξει. --Dead3y3 Συζήτηση 23:02, 14 Μαρτίου 2010 (UTC)

Βοηθητικές Επιμέλειες[επεξεργασία κώδικα]

Ευχαριστώ την επιμέλεια. Πολύ δειλά θέλω να υπενθυμίσω, πως κανένας δεν έριξε κανένα μάτι στα Δερμάπτερα και στα Νεόπτερα. Θερμές ευχαριστίες.--SigaΣυζήτησηεργαστήριο 19:32, 15 Μαρτίου 2010 (UTC)

Τι οραία νέα. Μήπως ξέρεις ελληνικό όνομα για το «βαδιστικό φύλλο» [3] --SigaΣυζήτησηεργαστήριο 20:04, 15 Μαρτίου 2010 (UTC)

Οργάνωση Τοτ[επεξεργασία κώδικα]

Ωραίο άρθρο! Πάντα ήθελα να δω τι ρόλο είχε αυτή ο οργάνωση στη Ναζιστική Γερμανία και (ως συνήθως) βαριόμουνα να το ψάξω. Κατά τ' άλλα: μήπως να τη μετακινούσαμε στον τίτλο Οργάνωση Τοντ; Έχω την εντύπωση ότι είναι ορθότερη προφορά (Tot στα γερμανικά είναι και ο "νεκρός"), και αν θυμάμαι καλά σε ένα βιβλίο την ανέφερε ως "Τοντ".--Jake Συζήτηση 17:09, 16 Μαρτίου 2010 (UTC)

Jawohl, jawohl Herr Administrator! Θα μπορούσε βέβαια να φανεί πάρα πολύ χρήσιμος στα περί του Β' ΠΠ (όχι πως δεν είναι τώρα) αν του απευθυνόμουν, αλλά θα' δε τη σβάστικα στη σελίδα μου και θα τρόμαξε ο άνθρωπος --Jake Συζήτηση 19:05, 16 Μαρτίου 2010 (UTC)
Sorry, I have a new computer and I have not yet installed the greek letters, but the name of the organisation is a short and hard t: Tot. (I asked a prof of history, too) --SigaΣυζήτησηεργαστήριο 19:17, 16 Μαρτίου 2010 (UTC)

Πράγματι, το είδα και εδώ ε, δε νομίζω πως χωράει Zweifel. Danke schön[1] Siga!

 1. Αυτό είναι κλεμμένο από τη σελίδα συζήτησης του χρήστη Μυρμηγκάκι

--Jake Συζήτηση 19:28, 16 Μαρτίου 2010 (UTC)

Netbook[επεξεργασία κώδικα]

είναι μόνο Netbook για τις διακοπές, και το πληκτρολόγιο λίγο μικρό στα δάκτυλά μου, επίσης το touchpad καινούργιο για μένα. Τις συμφορές μου θα τις κάνω με το παλιό Notebook και στο παρελθόν είναι πιο άνετο.--SigaΣυζήτησηεργαστήριο 10:45, 18 Μαρτίου 2010 (UTC)


Στον αμπάκουλα ως διαφημιστικά. Όντως διαφημιστικά--The Elder 19:15, 18 Μαρτίου 2010 (UTC)

 • παραSymbol opinion vote.svg Σχόλιο Το κοπιράιτ λύνεται αν δοθεί άδεια. Την πολύ καλησπέρα μου και εύχομαι τα βέλτιστα. Δεν είναι και εύκολο την σήμερον ημέρα. --Μυρμηγκάκι 22:22, 18 Μαρτίου 2010 (UTC)

Καφές[επεξεργασία κώδικα]

Στο Αραβικός καφές. Εκεί είχα κάνει την μετακίνηση πριν *μπιπ* τα πάντα. --Dead3y3 Συζήτηση 12:35, 19 Μαρτίου 2010 (UTC)

Οπιοειδή[επεξεργασία κώδικα]

ΟΚ. --Dead3y3 Συζήτηση 16:49, 19 Μαρτίου 2010 (UTC)

The answer is... Google Translate SFriendly.gif --Dead3y3 Συζήτηση 17:13, 19 Μαρτίου 2010 (UTC)

Oικία-Μουσείο Κάφκα[επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα! Στο άρθρο μου, εκτός από τη δική μου φωτογραφία, θα μπορούσες να βάλεις ακόμη και τις παρακάτω που σχετίζονται με το άρθρο.

File:Kafka_Denkmal.jpg

File: Grave of Kafka.JPG

Ευχαριστώ και καλό βράδυ. DIMSFIKAS

Σ.Ε.Ε.Δ.Δ.[επεξεργασία κώδικα]

Καλημέρα! Θα μπορούσες να επιμεληθείς τη διάταξη του κειμένου και να βάλεις και τη φωτογραφία που έχω ανεβάσει. Ευχαριστώ. DIMSFIKAS

Καφεΐνη[επεξεργασία κώδικα]

ΟΚ. --Dead3y3 Συζήτηση 21:47, 20 Μαρτίου 2010 (UTC)

Λαύριο[επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα. Πολύ ωραίο το άρθρο για τα μεταλλεία Λαυρίου. Είχε γίνει και κάποιος εργατικός αγώνας, αλλά δεν θυμάμαι τι ακριβώς. SFriendly.gif --Μυρμηγκάκι 23:40, 20 Μαρτίου 2010 (UTC)

Υπάρχει και ένα καφενείο στην πλατεία. Λες ο ειδικός επί του θέματος φίλος μας να γράψει κάτι; SFriendly.gif --Μυρμηγκάκι 23:42, 20 Μαρτίου 2010 (UTC)
με το καλό νάρθει. Το καφενείο του Λαυρίου νομίζω ότι είναι ιστορικό, δεν είμαι όμως σίγουρος. Φωτογραφίες του Λαυρίου είχα ανεβάσει, μερικές όμως μου είχαν βγει κουνημένες λόγω του αέρα. SFriendly.gif Είναι και ένα άγαλμα της κόρης που αναμένει στο λιμάνι. πολύ ενδιαφέρον, ιδίως η ιστορία του. Καλή σοδειά. --Μυρμηγκάκι 10:12, 21 Μαρτίου 2010 (UTC)

Μπόχουμιλ Χράμπαλ[επεξεργασία κώδικα]

Καλημέρα! 'Ηθελες καινούργιο άρθρο? Ορίστε,λοιπόν! Μπορείς να βάλεις και μια φωτό-

File: Bohumil Hrabal Wall Prague Liben CZ.JPG

Σε χαιρετώ. DIMSFIKAS

Υ.Γ. Την ερχόμενη εβδομάδα φεύγω για Πράγα. Εκεί θα περάσω και το Πάσχα. Θα τα πούμε πάλι μέχρι τότε.

exodos.messolongi.gr[επεξεργασία κώδικα]

Σας ενημερώνω ότι έχω κάθε δικαίωμα ανάρτησης αυτού του περιεχομένου [4] μιας και εγώ έγραψα αυτό το κείμενο και είμαι διαχειρηστής της ιστοσελίδας της εξόδου της Ι.Π.Μεσολογγίου!! Σας ευχαριστώ!!

Λόγο προβλημάτων με το μαιλ της ιστοσελίδας δεν μπορεί να γίνει εφικτό η αποστολή της άδειας, μπορείς να μου προτίνεις κάποια άλλη εναλακτική μέθοδο;

Το e-mail στάλθηκε, παρακαλώ ενημέρωσε με για το πότε μπορώ να αναρτήσω και πάλι το κείμενο.

ευχαριστώ για την ενημέρωση και την βοήθεια σου!

Μπορεις να μου εξηγήσεις σε παρακαλώ γιατί το permissions-el@wikimedia.org δεν λειτουργεί?

This message was created automatically by mail delivery software.

A message that you sent could not be delivered to one or more of its recipients. This is a permanent error. The following address(es) failed:

permissions-el@wikimedia.org SMTP error from remote mail server after RCPT TO:<permissions-el@wikimedia.org>: host mchenry.wikimedia.org [208.80.152.186]: 550 Address permissions-el@wikimedia.org does not exist

Κ(Λ)οπυράιτ[επεξεργασία κώδικα]

Λέει στο τέλος ότι είναι από άρθρο του Popular Science. Το θέμα είναι αν είναι πιστή αντιγραφή ή απλά έχουν χρησιμοποιηθεί στοιχεία από το άρθρο.--MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 13:27, 23 Μαρτίου 2010 (UTC)

Ένα μήνυμα στο χρήστη που το ανέβασε νομίζω αρκεί για ραχή και στη συνέχεια βλέπουμε.--MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 13:45, 23 Μαρτίου 2010 (UTC)

Αναπαραγωγικό σύστημα[επεξεργασία κώδικα]

Θα μπορούσες να βοηθήσεις εσύ που ξέρεις?Εγώ τώρα σκέφτομαι να βάλω εικόνες από τα κόμμονς για "διακόσμιση".Nataly8 16:06, 23 Μαρτίου 2010 (UTC)

Ορυκτά[επεξεργασία κώδικα]

Φίλε μου, υπάρχει συγγένεια του Ζινκίτη με τον Ψευδαργυρίτη; --Μυρμηγκάκι 19:01, 23 Μαρτίου 2010 (UTC)

SInnocent.gif Έτσι είναι. SFriendly.gif --Μυρμηγκάκι 19:05, 23 Μαρτίου 2010 (UTC)

243 Ίδη[επεξεργασία κώδικα]

Μπορείς να ρίξεις μια ματιά στο 243 Ίδη και να πεις να μπορεί να γίνει το πρώτο αξιόλογο άρθρο της ελληνικής αστρονομίας; Αν ναι, τότε επισήμαινέται ως υποψήφιο αξιόλογο. Θα το έκαν αυτό εγώ αν δεν είχα προστέσει όλες τις παραπομπές.--C messier 20:50, 23 Μαρτίου 2010 (UTC)

Ζαφειρό εν Μασέι[επεξεργασία κώδικα]

Ω! ευχαριστώ πολύ!! Είχα αρχίσει να απογοητεύομαι, επειδή το τεύχος που έχω στα χέρια μου του έπλεκε απλά το εγκώμιο εν ζωή και δεν είναι πολύ περιεκτικό σε βιογραφικά στοιχεία. Μερσί μπιέν. SFriendly.gif --Μυρμηγκάκι 22:20, 23 Μαρτίου 2010 (UTC)

Φίλε μου, ευχαριστώ που μου υπέδειξες τον πανδέκτη. Φοβερό βοήθημα για την εξακρίβωση των προσώπων. Έχω αρχίσει να το χρησιμοποιώ κατά κόρον. Νάσαι καλά. --Μυρμηγκάκι 13:16, 24 Μαρτίου 2010 (UTC)

ΠΑΣΟΚ ref[επεξεργασία κώδικα]

Δες Συζήτηση:Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας. Ευχαριστώ. --Dead3y3 Συζήτηση 13:31, 24 Μαρτίου 2010 (UTC)

Τα... κατόστισες βλέπω SFriendly.gif. Συνέχισε έτσι! Αν σου είναι εύκολο, μπορείς να διαγράψεις την ανακατεύθυνση "Επιχείρηση Μπαρμπαρόσα" προς το Ανατολικό Μέτωπο; Είναι εσφαλμένη πιστεύω επειδή δεν ταυτίζονται (αλλά τώρα θα μου πεις τι χρειάζονται οι επεξηγήσεις) --Jake Συζήτηση 14:36, 24 Μαρτίου 2010 (UTC)

Χεχε, τα μηνύματα στη σελίδα συζήτησής σου εννοώ. Το άλλο θα στο ευχηθώ εν καιρώ (έρχεται η γιορτή σου αν δεν απατώμαι;) Πάντως, αφού όπως λέει το Μυρμηγκάκι ότι είναι γενική του Χάινριχ και όχι του... Χαινρίχ, μάλλον είναι σωστή η υπάρχουσα απόδοση. Και απ' ότι φαίνεται πάλι προδόθηκα SMocking.gif (Σταυρός των [Ι]ποτών) --Jake Συζήτηση 11:09, 25 Μαρτίου 2010 (UTC)

Γιαν Νερούντα[επεξεργασία κώδικα]

Γειά σου, Τάσο! Θα ανεβάσεις στο άρθρο μου και τη δική μου φωτό με το σπίτι του Νερούντα. Ευχαριστώ. DIMSFIKAS

Το έκανα ήδη εγώ.--MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 16:44, 24 Μαρτίου 2010 (UTC)

Επιγλωτίδα[επεξεργασία κώδικα]

Επειδή με την δουλειά σου «ολοκληρώνεις» την εικόνα, σου απονέμει αυτό το δώρο το Μυρμηγκάκι 16:58, 26 Μαρτίου 2010 (UTC)

Είσαι σίγουρος πως η επιγλωτίδα και η επιγλωττίδα είναι το ίδιο?Nataly8 09:05, 25 Μαρτίου 2010 (UTC)

Απονομή[επεξεργασία κώδικα]

Για τις πιο πολλές μικρές αλλαγές που είδα ποτέ στην ζωή μου.Καλή συνέχεια.Nataly8 18:57, 26 Μαρτίου 2010 (UTC)

E-mail[επεξεργασία κώδικα]

Έχω. Κάνε κλικ στο «Αποστολή μηνύματος στον χρήστη αυτόν» στην εργαλειοθήκη στα αριστερά της σελίδας χρήστη μου. --Dead3y3 Συζήτηση 20:43, 26 Μαρτίου 2010 (UTC)

Βενιαμίμ[επεξεργασία κώδικα]

Ποιός είναι αυτός? Που κολλά αυτός με μένα? Είναι κανένα παρατσούκλι αυτό?Nataly8 05:52, 27 Μαρτίου 2010 (UTC)

Εγώ που κολλώ με την εβραϊκή πίστη?Nataly8 11:11, 27 Μαρτίου 2010 (UTC)

Αξιόλογα άρθρα[επεξεργασία κώδικα]

Δίαβασα ότι στα αξιόλογα άρθρα πρέπει να υπάρχουν και εικόνες.Αν όμως το άρθρο έχει όλα (τα σημαντικά κριτήρια)εκτός εικόνες(που μπορεί και να μην βρεθούν ποτέ)τότε το άρθρο μπορεί να τεθεί σε υποψηφιότητα ή όχι?Nataly8 14:52, 27 Μαρτίου 2010 (UTC)

Και μια άλλη ερώτηση. Ο χρήστης που το έγραψε μπορεί να το θέσει σε υποψηφιότητα ή πρέπει να το κάνει κάποιος άλλος? Π.χ εγώ(πάντα παράδειγμα)προτείνω το άρθρο "Ιγκόρ Νοβίκοβ". Του λείπουν εικόνες αλλά με αυτά που είναι γραμμένα μπορεί να θεωρηθεί αξιόλογο άρθρο(κατά τη γνώμη σου).Α, τώρα που θυμήθηκα, α) για πόσο χρόνο διαρκεί η ψηφοφορία? και β) πόσες ψήφους θέλει για να αναδυχθεί αξιόλογο άρθρο? Nataly8 15:01, 27 Μαρτίου 2010 (UTC)

Κύριε,Θάθελα να με πληροφορίσετε για πιο λόγο διαγράψατε το άρθρο μου, τη στιγμή που διτυμπανίζετε ότι κάθε συζήτηση μέσω της σελίδας αυτής είναι ελεύθερη. Διαφορετικά, αν δεν μου εξηγήσετε τον συγκεκριμένο σας λόγο,θα συνεχίζω να γράφω τα άρθρα με τις πολύ μεγάλες ανακαλύψεις που έχω στο βιβλίο μου, για να τις συζητήσω με οποινδήποτε Μαθηματικό το θελήσει. Απορώ και ξέρετε γιατί, ενώ δεν είσται μαθηματικός, ασχοληθήκατε όμως με αυτό το θέμα, το πολύ λεπτό θέμα και πολύ δύσκολο, για σας και μιλάω για το μάθημα της θεωρίας αριθμών. Κύριε τάδε, μη τολμήσετε ξανά να διαγράψετε τα άρθρα μου όπως και ο άλλος ο κύριος, μέχρις ότου εξηγηθείτε κανονικότατα.

3 09 12 30912120933333090909091212121233312120909091212090909093 ....=....=...=......................................................... 4 12 16 41216161244444121212121616161644416161212121616121212124

Πάρτε μια γεύση από το <<ΘΕΩΡΗΜΑ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ>> από το βιβλίο μου δηλαδή . Εδώ και 2500 χρόνια όλοι οι ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ για να σχηματίσουν από τα παραπάνω τρία μικρά ισοδύναμα κλάσματα, άλλα μεγάλα ισοδύναμα κλάσματα, προσθέτουν αριθμητές με αριθμητές και τους αντίστοιχους παρονομαστές με παρονομαστές ή πολ/ζουν πάνω κάτω με πολύ μεγάλο αριθμό. Η θεωρία μου λέει ότι μπορούμε <<κολλήσουμε>> αριθμητές με αριθμητές και παρονομαστές και να έχω σε κλάσματα δευτερολέπτων άπειρα ισοδύναμα κλάσματα με άπειρα ψηφία στους όρους τους. 212.118.113.216 15:20, 27 Μαρτίου 2010 (UTC)

Καλησπέρα, παλιότερα υπήρχε σχετικό άρθρο για τον Atlantis FM αλλά έχει διαγραφεί, μπορώ να μάθω τον λόγο;— Ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη 79.107.37.20 (συζήτησησυνεισφορά) .

Διαγράφηκε σύμφωνα με την πολιτική της Κοινότητας ως συνεισφορά αποκλεισμένου χρήστη, ενώ παράλληλα περιείχε προσωπικές απόψεις και δεν αναφερόταν καμία πηγή τεκμηρίωσης. --Ttzavarasσυζήτηση 20:34, 27 Μαρτίου 2010 (UTC)

Έχω την εντύπωση πως είναι παράνομη ενέργεια γιατί οι συνησφορές του αρχικού χρήστη ο οποίος αποκλείστηκε δεν αφαιρούνται αλλά οι επόμενες εφόσον δημιουργήσει κλώνο. Σωστα; Μπορείς να ελέγξεις αν έγινε η αρχική συνησφορά με τον αρχικό όνομα;

Από τη στιγμή που αναφέρω καθαρά πιο πάνω και άλλους δύο λόγους διαγραφής του δε νομίζω να έχει νόημα αυτό που ζητάς. --Ttzavarasσυζήτηση 20:41, 27 Μαρτίου 2010 (UTC)

Έχει νόημα γιατί ο πρώτος λόγος για συνεισφορά αποκλεισμένου χρήστη δεν ισχύει εφού αποκλείστηκε μετά και οι πρωσοπικές απόψεις προστέθηκαν απο άλλους χρήστες που θα έπρεπε να αφαιρεθούν! Δεν κατηγορώ εσένα γιατί δεν το διέγραψες εσύ αλλά θα έπρεπε να είστε λίγο προσεκτικότεροι! Φιλικά!

Παλλάδιο και...cooperite[επεξεργασία κώδικα]

Έχω την εντύπωση, ότι το όνομα του Richard A. Cooper, επειδή ήταν νοτιαφρικανός μεταλλουργός βρεττανικής (μάλλον) καταγωγής, θα μεταφραστεί "Κούπερ" και όχι "Κόοπερ". Ο καθηγητής κοιτασματολογίας του ΑΠΘ Κλέονας Μιχαηλίδης αναφέρει το ορυκτό ως "κουπερίτη"[5]
Το ίδιο κάνει και ο λέκτορας του πανεπιστημίου Πατρών Α. Γραμματικόπουλος [6].
Προσωπικά, θα πρότεινα το όνομα "κουπερίτης" χωρίς όμως να αποκλείεται και ο όρος "κοοπερίτης" όπως αναφέρεται στο λήμμα "λευκόχρυσος"...--Xhmikos 22:12, 27 Μαρτίου 2010 (UTC)

Κουπερίτης[επεξεργασία κώδικα]

Τώρα μόλις διαπίστωσα ότι ο κουπερίτης περιέχει κυρίως PtS οπότε τον αφαίρεσα από το άρθρο του παλλάδιου και ξεκίνησα να βάζω έναν πίνακα με ορυκτά που περιέχουν κυρίως παλλάδιο...--Xhmikos 22:48, 27 Μαρτίου 2010 (UTC)

Πάρα πολύ ενδιαφέρουσα βάση δεδομένων για ορυκτά ! Thanks !!!! Οπότε αφαίρεσα τον πίνακα και έβαλα μια παραπομπή... --Xhmikos 05:37, 28 Μαρτίου 2010 (UTC)

Αξιόλογα άρθρα[επεξεργασία κώδικα]

Πότε θα μου απαντήσεις στις πιο πάνω μου απορίες για τα αξιόλογα άρθρα (με το παράδειγμα 'Ιγκόρ Νοβίκοβ')? Περιμένω εδώ και 1 μέρα .Είσαι σε διακοπές?(πάνω από τους αριθμούς) Nataly8 09:26, 28 Μαρτίου 2010 (UTC)

HIStory: Past, Present and Future, Book I (άλμπουμ)[επεξεργασία κώδικα]

Θά ήθελα να προτείνω αυτό το άρθρο ως αξιόλογο, αλλά δεν το θεωρώ δίκαιο γιατί εγώ το έγραψα. Πες μου, τι πρέπει να κάνω? Εμένα (ως αναγνώστη, όχι ως συγγραφέας) μου άρεσε. Σε παρακαλώ, απάντα αυτή την φορά γρήγορα. Nataly8 13:14, 28 Μαρτίου 2010 (UTC)

Αξιόλογα άρθρα 3[επεξεργασία κώδικα]

Ευχαριστώ. Κατάλαβα. Nataly8 13:51, 28 Μαρτίου 2010 (UTC)

Ιγκόρ Νοβίκοβ[επεξεργασία κώδικα]

Δεν ξέρω για σένα, εγώ πάντως (βλέποντας τα κριτήρια) θα το πρότεινα.Nataly8 13:54, 28 Μαρτίου 2010 (UTC)

Αξιόλογα άρθρα[επεξεργασία κώδικα]

Και μια απορία. Εγώ μπορώ να προτείνω ένα δικό μου άρθρο για αξιόλογο? Πριν να απαντήσεις δές και τις πιο πάνω ερωτήσεις. Nataly8 13:56, 28 Μαρτίου 2010 (UTC)

Αξιόλογα άρθρα[επεξεργασία κώδικα]

ΚΑΤΑΛΑΒΑ. ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΓΡΑΨΩ ΕΝΑ ΑΞΙΟΛΟΓΟ ΑΡΘΡΟ. ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ, ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ, ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΑΡΘΡΟ. Nataly8 14:00, 28 Μαρτίου 2010 (UTC)

Αξιόλογα άρθρα[επεξεργασία κώδικα]

Ευχαριστώ. Nataly8 14:06, 28 Μαρτίου 2010 (UTC)

Δυτικός Κόσμος[επεξεργασία κώδικα]

Ο Δυτικός Κόσμος και ο Νέος Κόσμος που ανακάλυψε ο Χριστόφορος Κολόμβος έχουν καμία σχέση?Nataly8 14:47, 28 Μαρτίου 2010 (UTC)

Φωνή[επεξεργασία κώδικα]

Θα ήθελα να προτείνω αυτό το άρθρο ως αξιόλογο αλλά δεν κατάλαβα πως πρέπει να το κάνω. Θα μπορούσες να μου το εξηγήσεις (με απλά λόγια) τι πρέπει να κάνω? Nataly8 15:43, 28 Μαρτίου 2010 (UTC)

Αυτό δεν μπορώ να το πω εγώ. Πάντως δεν είχε και την καλύτερη τύχη ως πολιτικός. VJSC263IO 21:40, 28 Μαρτίου 2010 (UTC)

Ορυκτά λιθίου[επεξεργασία κώδικα]

 • Γεια χαρά. Χαθήκαμε. Ελπίζω να έχεις λίγο χρόνο και διάθεση για συνεργασία, τώρα στις διακοπές. Αν ναι γράψε μου σε παρακαλώ αν πιστεύεις ότι απέδωσα σωστά τα κάτωθι ορυκτά:

Αμβλυγωνίτης, Ελβαίτης, Ευκρυπτίτης, Τζαδαρίτητς, Λεπτιδολίτης, Λιθιοφιλίτης, Πεταλίτης, Πετσοταΐτης, Σαλιοτίτης, Σποδουμένης, Σουγλίτης, Τουρμολίνη, Ζαβουλίτης, Ζινβαλίτης

 • Τα πρωτότυπα τα βρήκα εδώ: en:Category:Lithium minerals.
 • Αποφάσησα ότι και η Ανόργανη Χημεία έμεινε πολύ πίσω και λέω να βοηθήσω. Επειδή όμως τα στοιχεία σχετίζονται με ορυκτά που δεν είναι σωστό να παραληφθούν αλλά και δεν τα κατέχω καλά αναμένω στήριξη από πιο ειδικούς, σαν εσένα, γιατί αλλιώς δεν εγγυώμαι την ακρίβεια...
 • Καλές γιορτές αν τελικά χαθούμε για κάποιους λόγους ενδιάμεσα...

--Vchorozopoulos 22:06, 28 Μαρτίου 2010 (UTC)

 • Δεν χρειάζεται (για την ώρα) η ετυμολογία. Εκτός κι αν είναι γνωστό ότι θα λείψεις καιρό. Τώρα απλά κάνω κάποια αναδιοργάνωση των σχεδίων μου για τη ΒΠ. Κάνω διάφορες δοκιμές σε βοηθητικές σελίδες, για να βρω άκρη πώς είναι πιο χρήσιμη η κατανομή του χρόνου μου. Είναι πολλά τα κενά μας και πεπερασμένος (δυστυχώς) ο χρόνος.
 • Μια που σε βρήκα, κάνε μου τη χάρη να επιμεληθείς λίγο, τουλάχιστον τα άρθρα «μου» για τα κυκλοαλκάνια (το ίδιο το άρθρο και τα μέλη τους). Μπορεί να μου ξέφυγαν λάθη, από απροσεξία κυρίως. Αν δε κάνεις τον κόπο να αναλάβεις και τα αλκένια θα με υποχρέωνες... Το ξέρω ότι τα ελέγχεις όλα κατά διαστήματα, αλλά όπως έγραψα και στο Μυρμηγκάκι, καλύτερα να συντονιζόμαστε με συνενόηση, για καλύτερο αποτέλεσμα για τη ΒΠ...

--Vchorozopoulos 22:37, 28 Μαρτίου 2010 (UTC)

 • Το ξέρω ότι είναι. Ξέρεις τι σκέφτηκα; Νομίζω ότι είναι ευκαιρία για μας (τη ΒΠ) εννοώ αυτές οι γιορτές που έτυχαν νωρίς και που ακρίβηνε η βενζίνη. Καλύτερα λέω εγώ, κυρίως μπας και κάτσουν περισσότεροι στ' αυγά τους και σκοτωθούν λιγότεροι στην έξοδο! Μακάρι να φτάσει στα 3 €/lt, μέχρι να μάθουμε να οδηγάμε ή να φτιαχθούν οι δρόμοι ή γίνει καμμιά επιφοίτηση. Πόλεμο να ανοίγαμε δεν θα είχαμε τέτοιες απώλειες κάθε χρόνο. Μπορεί να αναγκαστούν επιτέλους να βγάλουν από τα συρτάρια όλες τις εναλλακτικές πηγές ενέργειας πριν μας πάρει και μας σηκώσει η αλλαγή του κλίματος.
 • Στο θέμα μας τώρα. Τι λες για την πρόταση, στα πλαίσια και της Επιχείρησης για τις Θετικές επιστήμες (ή όπως αλλιώς τη λένε), να οργανωθούμε και να αναλάβουμε (ανεπίσημα, αλλά ουσιαστικά στην αρχή) από ένα πεδίο, ανάλογα με τα θετικά μας, καλύπτοντας ο ένας τα νώτα (αδυναμίες) του άλλου;
 • Το Μυρμηγκάκι κάνει γρήγορη και αποτελεσματική δουλειά, αλλά όπως σωστά δήλωσε δεν ξέρει χημεία και άρα δεν μπορεί καθόλου να ελέγξει αν μου ξέφυγε κάτι ουσίας. Τα κεντρικά άρθρα αλκάνια, αλκένια και κυκλοαλκάνια, τα πρόσεξα καλά και είναι σχεδόν απολύτως σωστά (νομίζω) ως προς την ουσία και θέλουν μόνο χτένισμα (ορθογραφία, σύνδεσμοι, μέγεθος εικονότυπων). Αυτά μπορεί να τα κάνει το Μυρμηγκάκι, ο Jake, η Atlantia, o Μαρκέλλος, ακόμη και το Natali (το έγραψα σωστά), αν θέλει. Από εσένα, αν θέλεις βέβαια, είναι τα εξής:
 1. Γράψε μου, σε παρακαλώ, ποιοι από τους σχετικά τακτικούς συντάκτες μας είναι ενεργοί αυτό το διάστημα, από την Παρακευή και δώθε, μήπως και μπορούμε με μυνήματα να τους οργανώσουμε, για πιο αποτελεσματική δουλειά για τη ΒΠ. Καλύτερα να τους γράψεις εσύ, αν συμφωνείς, ως πιο... παλιός (χωρίς παρεξήγηση, ως προς το επίπεδο σεβασμού το γράφω), αν και δεν έχω παράπονα από κανένα, για την ώρα.
 2. Για τα ειδικά άρθρα των ενώσεων των παραπάνω ομόλογων σειρών (για την ώρα) σύγκρινε λίγο παρασκευές και ιδιότητες με αυτές του γενικού άρθρου. Τα αντέγραφα με Copy-Paste και ύστερα τα τροποποιούσα στην εκάστοτε ένωση, αλλά μπορεί να ξέφυγε κάτι στις αλλαγές και να μην ταιριάζει. Και όσο το δυνατό τυποποίηση...
 • Θα τα ξανακοιτάξω κι εγώ, αλλά να... Τα κόκκινα (εννοώ τα άρθρα που δεν υπάρχουν ακόμη) με αγχώνουν...
 • Στα κυκλοαλκάνια έχω να αποτελειώσω το 1,2-διμεθυλοκυκλοπροπάνιο (για το οποίο δεν βρήκα φυσ. ιδιότητες) και να αρχίσω και το αιθυλοκυκλοπροπάνιο.
 • Μετά λέω να αρχίσω τα αλκίνια. Έχουμε μόνο το αιθίνιο ή κάνω λάθος;
 • Μας λείπουν πολλά άρθρα και στην Ανόργανη. Δες π.χ.:
 • Ευτυχώς αυτά σχεδόν όλα έγιναν μπλε...
 • Και στη βιοχημεία λείπουν σχεδόν όλα τα πρωτεϊνικά αμινοξέα, που κανονικά στο Ύψιστη σημασία δεν μπαίνουν;
 • Σκέφτηκα μάλιστα ότι αξίζει να διαθέσω μια μέρα/εβδομάδα ειδικά στα τελευταία μέχρι να τελειώσουν. Δεν είναι σωστό να λείπουν. Μάλλον προέχουν από τους υδρογονάνθρακες, ε;
 • Αν με βοηθούσατε να βάλω μια σειρά τα επόμενα άρθρα θα γλύτωνα χρόνο και κόπο. Δεν είμαι και πολύ καλός στην οργάνωση. Πιο πολύ αυτό μου χρειάζεται, τελικά...

--Vchorozopoulos 23:42, 28 Μαρτίου 2010 (UTC)

Ναι το έχω και στα «Αγαπημένα» και όντως δεν δίνει καθόλου στοιχεία για τους συντελεστές ενώ ο server του είναι στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Περιοχή:Utah, Μητροπολιτική περιοχή:Salt Lake City αλλά το γκρουπ που έχουν στο facebook δηλώνουν ως δημιουργοί οι Fotis Perlikos (University of Athens), Lung. Άρα εμμέσως τους αναφέρει ;) --Sportswriter 23:29, 28 Μαρτίου 2010 (UTC)

Οπότε το αφήνουμε προσωρινά λόγω τις μη-προχειρότητας του αν και πράγματι έχεις δίκιο γιατί είναι σαν blog από την στιγμή που αποκρύπτει τους συντελεστές του.--Sportswriter 23:37, 28 Μαρτίου 2010 (UTC)

Και κάτι ακόμα για την πηγή, είναι σίγουρα πιο επίσημη από οποιαδήποτε άλλη αλλά μου έχει τύχει σε ιστοσελίδες Υπουργείων να αναφέρουν τραγικά λάθη σχετικά με ονόματα περιοχών, μπερδέματα κοινοτήτων με γειτονικές κτλ. οπότε να μην είμαστε σίγουροι και στο 100%. Φιλικά --Sportswriter 23:47, 28 Μαρτίου 2010 (UTC)

Ορυκτά νατρίου[επεξεργασία κώδικα]

--Vchorozopoulos 00:27, 29 Μαρτίου 2010 (UTC)

Age of Mythology[επεξεργασία κώδικα]

Γιατι δεν μπορω να δημηουργισω μια σελιδα για το παιχνιδι Age of Mythology;

Τζάκσον 5[επεξεργασία κώδικα]

Θα ήθελα να σε ρωτήσω πώς σου φαίνεται το νέο μου άρθο? Καλό για αξιόλογο(αστείο).Nataly8 16:51, 29 Μαρτίου 2010 (UTC)

Απάντα όσο πιο γρήγορα γίνεται.Nataly8 17:07, 29 Μαρτίου 2010 (UTC)

Οι πηγές είναι γραμμένες αλλά με τον τίτλο ==Βιβλιογραφία==.Nataly8 19:33, 29 Μαρτίου 2010 (UTC)

Εκεί μιλούμε για ένα άτομο και μιλάμε για την ζωή του. Εδώ όμως μιλάμε για μουσικό συγκρότημα και πρέπει να μιλούμε για την καριέρα του κυρίως. Όσο για τα κριτήρια, καλογραμμένο είναι, εικόνες έχει, δεν έχει περιττές πληροφορίες, ουδέτερο είναι αφού αλλάζει μόνο διακοσμητικά, αξιόπιστες πηγές αναφέρει, είναι σημαντικό στο θέμα της μουσικής(όπως το θεωρώ εγώ), όσο για το μέγεθος για ένα συγκρότημα αυτό είναι μια χαρά. Δεν βλέπω γιατί δεν μπορεί να θεωρηθεί αξιόλογο. Nataly8 19:47, 29 Μαρτίου 2010 (UTC)

Νομίζω ότι είναι κλειδωμένο. Αν όχι ρίχτου βάνδαλε--The Elder 20:28, 29 Μαρτίου 2010 (UTC)

Ορυχεία[επεξεργασία κώδικα]

ΟΚ, μόλις γίνουν μερικά ακόμα μπορώ να τα προσθέσω στην κύρια σελίδα της πύλης μαζί με τα άλλα λήμματα (μπορώ άνετα να βάλω κάποιες κατηγορίες ακόμα και θα ήθελα να προσθέσω και για τον αθλητισμό κάτι). Προς το παρόν, το αφήνω όπως έχει. VJSC263IO 21:44, 29 Μαρτίου 2010 (UTC)

== Μωρε τειναι τουτος ==Γεωλόγε Τζαβάρε, πριν γράψεις κάτι για μένα να ρωτάς με ποιον έχεις να κάνεις και ποιος είμαι. Με τέτοιες εκφωνίσεις, να ξεκινάς τις συζητήσεις, με την μάνα σου, με τον πατέρα σου, με την γυναίκα σου και με τα παιδιά σου. Δίπλα σου είναι ο κύριος Καλογερόπουλος, ρώτα για να μάθεις. Στις 22 Ιουνίου έρχομαι στην Αθήνα. Μέχρι τότε << ΝΑ ΦΑΣ ΟΛΑ ΤΑ ΛΥΣΣΑΚΑ ΣΟΥ>> και να ψάξεις να βρεις, στα Πανεπιστημιακά βιβλία των Μαθηματικών ,στα Σχολικά βιβλία των Μαθηματικών , Ελλάδας και εξωτερικού και σε όλα τα βιβλιοπωλία του κόσμου(ρώτα αν θέλεις και όλους τος ΈΛΛηνες Πανεπιστημιακούς),πως υπολογίζουν τον Μ.Κ.Δ. δύο αριθμών. Δεν διεκδικώ καμμιά πατρότητα. Είμαι ο πρώτος και μοναδικός σε όλο τον κόσμο που χρησιμοποιώ την μέθοδο των διαδοχικών αφαιρέσεων για να βρω τον Μ.Κ.Δ. δύο αριθμών και το έχω καταγράψει από τις 18/08/07 , στο βιβλίο μου, το οποίο κυκλοφορεί από τότε στην Ελλάδα και στο διαδίκτυο με τον Ελληνικό τίτλο << Το θεώρημα των μεγάλων αριθμών>> και περιέχει μόνο ανακαλύψεις και ουδεμία βιβλιογραφία. Μεταξύ μας, το καλλίτερο που έχεις να κάνεις από αυτή την στιγμη, είναι να αφίσεις το αντικείμενο αυτό, γιτί σε λίγο δεν θα ξέρεις τι σου γίνεται (ήδη έχεις χάσει την μπάλα)με όλα αυτά που έχω να παρουσιάσω και να πας στα αμπελοχώραφά σου. ΧΑΛΑΤΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 16:35, 30 Μαρτίου 2010 (UTC)

συνδεση[επεξεργασία κώδικα]

Μια απορία. Γιατί, τώρα που μπήκα στην Βικιπαίδεια μου λέει για δημιουργία νέου λογαριασμού? Πάλι καλά που τις συνεισφορές και τις συζητήσεις μου άφησε, γιατί με τρόμαξε έτσι. Γιατί, ή μάλλον πώς γίνεται αυτό? Οι χρήστες μπορούν και να μην έχουν καλά νέυρα. Nataly8 18:40, 30 Μαρτίου 2010 (UTC)

Πού βρίσκεται αυτό το κουτάκι? Όσο για τα νέυρα, δεν μιλούσα για τον εαυτό μου αλλά γενικά. Nataly8 18:52, 30 Μαρτίου 2010 (UTC)

Κλίμακα Mohs[επεξεργασία κώδικα]

Έλεγες πως δεν χρειάζεται επέκταση γιατί δεν χρειάζεται συμπλήρωμα. Έγώ βρήκα ποίος είναι ο δημιουργός της. Δές το άρθρο και θα μάθεις. Nataly8 19:29, 30 Μαρτίου 2010 (UTC)

Εκνευριστική πρακτική[επεξεργασία κώδικα]

Ttzavaras επειδή κλείδωσες τη συζήτηση και δεν μπορώ να απαντήσω ως απλός χρήστης σε αντίθεση με εσένα που είσαι διαχειριστής (τελικώς δεν είμαστε όλοι απλοί χρήστες όπως υποστηρίζεις) σαφέστατα είμαι ίσως και παλιότερος του Geraki και έχω ανεβάσει υλικό στο internet πολύ πριν από αυτόν και μάλιστα ανέβαζα ελεύθερο υλικό στο φτωχό internet και πριν η Wikipedia αποκτήσει ελληνική έκδοση σε αυτόνομες δικές μου προσπάθειες από το 2000 και εντεύθεν που πλέον είναι αρκετά δημοφιλείς. Και σε ουσιαστικό επίπεδο (περιεχόμενο) και σε τεχνικό επίπεδο (web development) έχω χτίσει το μισό ελληνικό internet. Δεν υποχρεούμαι να τον γνωρίζω ούτε να τον σέβομαι ως παλιότερο τον Gerakis. Δεν είναι στρατός εδώ. Ποτέ δεν πρόσεχα ποιός είναι ο διαχειριστής. Μάλιστα έχει κάνει πολλά ανεπιτυχή edits σε δικές μου καταχωρήσεις με τα οποία ποτέ δεν ασχολήθηκα γιατί δεν με ενδιέφερε να αποδείξω ότι ο Gerakis κάνει ανεπιτυχή edits. Όταν εγώ καταχωρούσα με την δυναμική ip μου υλικό δεν με ενδιέφερε ούτε να γίνω διαχειριστής ούτε να καυχώμαι ότι είμαι παλιός.

Προφανώς το μόνο που σε ενδιέφερε είναι να έχεις τον τελευταίο λόγο κλειδώνοντας τη συζήτηση στο λήμμα "Λιαντίνης" τη στιγμή πού ΟΛΕΣ οι καταχωρήσεις συζητήσεων ήταν σχετικές με το λήμμα. Και ο μόνος λόγος ήταν η προστασία του διαχειριστή Gerakis.

Η καραμέλα του ότι εσάς σας νοιάζει μόνο το λήμμα ή ασχολείστε με "διαχειριστικά τεχνικά" θέματα δεν στέκει γιατί προβαίνετε και σε κρίσεις των κινήτρων μου, ότι τάχα είμαι κακόβουλος που ασχολούμαι με τον Λιαντίνη.

Αυτά τα λίγα προς το παρόν. Η δική μου συμβουλή σε εσάς, τους αυτοαποκαλούμενους "παλιούς" είναι να δείχνετε μικρότερη αλαζονεία και περισσότερη σημασία στο περιεχόμενο και την αντικειμενικότητά του. Το να θεωρείτε "διαμάχη" τη σύγκρουση της επιστήμης με τη βλακεία είναι αφελές και τουλάχιστον τη γνώση για το τι είναι βλακεία και τι επιστήμη πρέπει να την έχει κάποιος για να είναι διαχειριστής σε ο,τιδήποτε αφορά τη γνώση, ακόμα και σε ένα project που στοχεύει στο πλάτος της γνώσης και όχι στο βάθος της όπως είναι η Wikipedia. Ένας διαχειριστής στο λήμμα Λιαντίνης θα έμενε πιστός στις εκδόσεις που είναι τεκμηριωμένες με επιστημονικές παραπομπές και δεν θα έμενε στο να διαπιστώνει ανύπαρκτες κακοβουλίες και να υπερασπίζεται τον "συνδιαχειριστή" του. Και αυτή τη δουλειά δεν την κάνατε επαρκώς τόσο στο λήμμα "Λιαντίνης" όσο και σε όσο περιεχόμενο έχω ανεβάσει ο ίδιος και ποτέ δεν ασχολήθηκα με τις ύστερες επεξεργασίες σας. --Jim Fistikis 19:43, 30 Μαρτίου 2010 (UTC)

Δε μπορείς να πεις...[επεξεργασία κώδικα]

...σήμερα ήταν η τυχερή σου μέρα. Υπομονή θα έρθει και η Ανάσταση.--MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 19:56, 30 Μαρτίου 2010 (UTC)


Βιασύνη[επεξεργασία κώδικα]

Με κοιτάνε με στραβό μάτι εδώ στο Ίντερνετ Καφέ και βιάζομαι τρελά lol--The Elder 21:49, 30 Μαρτίου 2010 (UTC)

Καλό Πάσχα![επεξεργασία κώδικα]

Αγαπητέ Τάσο! Σε σένα και του άλλους φίλους της Βικιπαίδειας εύχομαι Χρόνια Πολλά, Καλή Ανάσταση και ένα Χαρούμενο Πάσχα! Θα είμαστε πάλι μαζί με καινούργια άρθρα μετά το 10ήμερο ταξίδι μου σε Πράγα και Δρέσδη. Σε χαιρετώ. DIMSFIKAS

Κωνσταντινούπολη διάσκεψη[επεξεργασία κώδικα]

Dear Ttzavaras, what's so much the problem with that brief text, couldn't it be fixed? Apologies for not communicating in Greek. Apcbg 20:46, 31 Μαρτίου 2010 (UTC)

Dear friend, many thanks for your so prompt, kind and efficient response. And Happy Easter to you and your family! Apcbg 20:54, 31 Μαρτίου 2010 (UTC)

Επεξαργασίες και νέες σελίδες[επεξεργασία κώδικα]

Αγαπητέ Τζαβαρά,

Χθές στην σελίδα παρακολούθησης είδα ότι σε 3 μέρες έγιναν 39 αλλαγές. Μετά όμως δεν μπορούσα να γράψω άρθρο γιατί αυτά που έγραφα δεν αποθηκέυονταν. Πώς γίνεται αυτό?

Με απορία,

Nataly8 12:33, 1 Απριλίου 2010 (UTC)

Δεν με κατάλαβες σωστά. Πήγα να γράψω ένα νέο άρθρο αλλά δεν αποθηκέυονταν και ούτε οι τόνοι έμπαιναν στις λέξεις. Χθές δεν με άφηναν (ίσως οι σέρβερς, αλλά στην σελίδα παρακολούθησης μου έλεγε για 39 αλλαγές που έγιναν σε 3 ημέρες, και μετά όπως και να προσπαθούσα δεν τα κατάφερνα). Μόλις τώρα μπόρεσα να γράψω αυτό το ευλογημένο άρθρο.

Nataly8 13:27, 1 Απριλίου 2010 (UTC).

Απορία[επεξεργασία κώδικα]

Μιά ακόμα απορία. Γιατί μερικές φορές δεν με αφήνουν να γράψω ένα άρθρο. Είπες ότι πήγα να κάνω διορθώσεις από το ιστορικό μα εγώ δεν έκανα από εκεί αλλά κανονικά. Μήπως έγραψα περισσότερα άρθρα από ότι έπρεπε? Με απορία Nataly8 11:54, 3 Απριλίου 2010 (UTC). Περιμένω την απάντηση σου με ανυπομονοσία. Καλό Πάσχα.

Χθές, όλη μέρα προσπαθούσα να φτίαξω ένα άρθρο (για την διάρροια) αλλά δεν τα κατάφερνα. Στην λίστα παρακολούθησης μου βλέπω τις αλλαγές για τις 3 τελευταίες μέρες να μειώνονται σιγά σιγά. Μόλις τώρα με άφησαν να γράψω αυτό το άρθρο για την διάρροια. Nataly8 12:49, 3 Απριλίου 2010 (UTC)

Στό άρθρο για την σάλπιγγα είδα μια ταμπέλα για επιμέλεια. Γιατί? Nataly8 12:50, 3 Απριλίου 2010 (UTC)

Τι εννοείς συντακτικά λάθη. Πές μου, μπορεί να το διορθώσω. Nataly8 13:40, 3 Απριλίου 2010 (UTC)

2 απορίες

 • κάτω από το κουτί της απαγόρευσης και το κουτί για την σύνοψη της απαγόρευσης γράφει ότι αν κάποιος που θέλει το άρθρο του να μην υποστεί επεξεργασία να μην το καταχωρήσει εδώ. Τότε που θα το γράψει το άρθρο?
 • επίσης θα ήθελα να κάνω ένα βραβείο για τις απορίες γιατί τις θεωρώ σημαντικές. Το αστέρι μέσα θα έχει το σχέδιο "?". Ποία είναι η γνώμη σου, και θα ήθελα να μάθω πώς θα το δημιουργήσω αυτό το βραβείο?Nataly8 16:35, 3 Απριλίου 2010 (UTC)

Πώς όμως θα το φτίαξω? Τι πρέπει να κάνω?Nataly8 16:59, 3 Απριλίου 2010 (UTC)

Συγγνώμη, αλλά όταν έβλεπα τα άρθρα δεν είδα πουθενά κάτι για κόπυραιτ. Όμως, έτσι όπως τα είδα(και αφού δεν είδα πουθενά κάτι για κοπυράιτ)είπα να το μεταφέρω στην Βικιπαίδεια, πιστέυοντας ότι θα την βοηθούσα κάπως έτσι. Εγώ δεν ήξερα τίποτα για την σορβιτόλη(και δεν ξέρω πώς πρέπει να ζητώ άδεια από ένα σάιτ)για αυτό είπα με βάση αυτά να γράψω ένα νέο άρθρο.

Με απολογίεςNataly8 08:00, 4 Απριλίου 2010 (UTC)

Κουτί αποτίμησης ορυκτών[επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα Τάσο. Μήπως μπορείς να προσθέσεις την τάξη και την σπουδαιότητα στο κουτί αποτίμησης των ορυκτών. Εξάλλου είσαι ο ειδικότερος για να το κάνει :-) --Costas78 15:33, 3 Απριλίου 2010 (UTC)

Καλή Ανάσταση. Αυτό vs αυτό. Τι λες; --Jake Συζήτηση 18:39, 3 Απριλίου 2010 (UTC)

Αν θες κοίτα και τα άλλα, αλλιώς να το επιβεβαιώσω εγώ --Jake Συζήτηση 18:46, 3 Απριλίου 2010 (UTC)

Επίσης!! Εντάξει, θα ετοιμάσω το... απόσπασμα. -Jake Συζήτηση 18:51, 3 Απριλίου 2010 (UTC)

Στήθος[επεξεργασία κώδικα]

Αγαπητέ Τζαβαρά,

Τι εννοείς ότι το άρθρο αμφισβητείται? Αυτές ήταν πληροφορίες που εγώ ξέρω(τώρα προσπαθώ να βρώ τις χρήσιμες εικόνες). Ίσως να εννοείς ότι το άρθρο μιλά μόνο για τον άνθρωπο?

Φιλικά,

Nataly8 09:03, 4 Απριλίου 2010 (UTC)

This Is It[επεξεργασία κώδικα]

Αγαπητέ Τζαβαρά,

Το άρθρο θέλει επέκταση. Για την ομώνυμη ταινία μπορώ να πώ κάτι αλλά για τον δίσκο θα ήθελα να μιλήσω κυρίως. Έχω ένα αντίτυπο του σπίτι μου και θα ήθελα με βάση αυτό να επεκτείνω το άρθρο(βασικά μόνο στα τραγούδια θα επικεντρώνεται)αλλά δεν είμαι σίγουρος αν αυτό επιτρέπεται.

Φιλικά,

Nataly8 09:36, 4 Απριλίου 2010 (UTC)

ΣΗΜ.Σε παρακαλώ, πές μου αυτές τις πληροφορίες που πρέπει να γράψω. Ποία τραγούδια είχε ο δίσκος(αν και το άλμπουμ περιλαμβάνει 2 σιντι)μπορώ να γράψω?

Προσμένω την απάντηση σου,

Nataly8 09:36, 4 Απριλίου 2010 (UTC)

Xhmikos : Η επιστροφή[επεξεργασία κώδικα]

Χριστός Ανέστη ! Μετά από αρκετούς μήνες σιωπής, επέστρεψα δριμύτερος και πιο ορεξάτος από κάθε άλλη φορά (!!) πρώτα με το παλλάδιο και τώρα με το ιρίδιο. Θα μου πεις, γιατί ασχολούμαι μ' αυτά τα μέταλλα. Ίσως με εξιτάρει η σπανιότητα τους και το μεγάλο τους κόστος. Μ' αρέσουν τα ακριβά αντικείμενα... Εντάξει, θ'ασχοληθώ και με το ... κάλιο και το σίδηρο. Το ρουθήνιο όμως, όπως και να το κάνουμε, έχει άλλη χάρη !! --Xhmikos 09:47, 4 Απριλίου 2010 (UTC)

Ναι, αλλά αποτελεί άλλο ορυκτό. --ArgGeo 18:57, 4 Απριλίου 2010 (UTC)


Γράψε και για τον Xingzhongite και τον Shuangfengite και τον Changchengite και μετέφρασε και τα ονόματά τους !! --Xhmikos 19:05, 4 Απριλίου 2010 (UTC)


Ο ArgGeo τι εννοεί παραπάνω λέγοντας ότι αποτελεί άλλο ορυκτό ; --Xhmikos 19:08, 4 Απριλίου 2010 (UTC)

Ερώτηση-παγίδα είναι αυτή; Αν μπορούσα να τις σχεδιάσω στο Inkscape καλά θά' τανε (αλήθεια, αν χρειαστείς καμία εικόνα δομής..) --Jake Συζήτηση 19:49, 4 Απριλίου 2010 (UTC)

Στα Commons φαντάζομαι έχεις ανατρέξει... να είχαμε ορυχεία στο χωριό να έβγαινα με την Kodak SMocking.gif... πάντως εδώ βρήκαμε ελεύθερη εικόνα για αυτόν, για τα ορυκτά δεν θα βρούμε; --Jake Συζήτηση 19:55, 4 Απριλίου 2010 (UTC)

Για τον νεάλίθο βρήκα αυτήν αλλά έχω την ελαφρά υποψία πως δεν κάνει SCongratulate.gif--Jake Συζήτηση 20:01, 4 Απριλίου 2010 (UTC)

Τάσος[επεξεργασία κώδικα]

Επ! Τάσο μου, χρόνια πολλά για την ονομαστική σου! --Μυρμηγκάκι 20:04, 4 Απριλίου 2010 (UTC)

Φτου για αυτό είχα διακόψει την κοψιδοφαγία το μεσημέρι αλλά το ξέχασα εντελώς! ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!! --Jake Συζήτηση 20:06, 4 Απριλίου 2010 (UTC)

Πολύχρονος και ευτυχισμένος! Atlantia 20:41, 4 Απριλίου 2010 (UTC)

Χρόνια πολλά κι από μένα SCongratulate.gif!
Καλόοοοοοος ο Xingzhongite !!!!!!!
Πάρε δύο ακόμα ορυκτά του ιρίδιου : Shuangfengite και τον Changchengite
--Xhmikos 21:12, 4 Απριλίου 2010 (UTC)

Ρίζα[επεξεργασία κώδικα]

Αγαπητέ Τζαβαρά,

Στο άρθρο έγραψα οτι ήξερα για την ρίζα. Και επίσης πρότεινα επέκταση.

Φιλικά

Nataly8 05:23, 5 Απριλίου 2010 (UTC)

Φραγή[επεξεργασία κώδικα]

Ο κύριος χρήστης 85.74.153.31‎(πιθανών DTM) μάλλον θέλει φραγή. --ArgGeo 07:49, 5 Απριλίου 2010 (UTC)