Κουκούλι Πάτρας

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Το Κουκούλι είναι συνοικία της Πάτρας που βρίσκεται στην νοτιοανατολική πλευρά της πόλης. Γειτνιάζει με τον Άγιο Γεώργιο Λάγγουρα στα βόρεια, την Εγλυκάδα στα βορειοανατολικά, την Περιβόλα στα νοτιοανατολικά, το Μπεγουλάκι στα νότια, του Ταραμπούρα στα νοτιοδυτικά και το Ψαροφάι στα δυτικά.

Στο Κουκούλι βρίσκεται το Παμπελοποννησιακό Εθνικό Αθλητικό Κέντρο (Π.Ε.Α.Κ. Πάτρας), ενώ επίσης στην περιοχή έχει τις εγκαταστάσεις του το πρώην Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας.

Aπό τον Μάρτιο 2016 κ.εξ. στεγάζεται στη συνοικία η βιβλιοθήκη του Ε.Α.Π. (σε κτίριο επί της λεωφόρου Πατρών-Κλάους 183[1]· πριν, η βιβλιοθήκη στεγαζόταν σε οίκημα στο κέντρο της πόλης, επί της οδού Τριών Ναυάρχων), σε άνετο και λειτουργικό χώρο, όπου, πέρα από τη δανειστική βιβλιοθήκη, στεγάζονται: το αναγνωστήριο, οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές και λοιπές υπηρεσίες της βιβλιοθήκης[2].

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Δ. Καρατζά, Χ. Χαραλάμπους, Δ. Γκότση, Γ. Λύρα, Πάτρα, ονομάτων επίσκεψις, Έκδοση των εφημερίδων «Εθνικός Κήρυξ των Πατρών» και «Ημερήσιος Κήρυξ των Πατρών», Πάτρα 1995.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]