Παμπελοποννησιακό Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Πάτρας

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Συντεταγμένες: 38°13′18″N 21°45′07″E / 38.22167°N 21.75194°E / 38.22167; 21.75194

Το Παμπελοποννησιακό Εθνικό Αθλητικό Κέντρο (εν συντομία: ΠΕΑΚ Πάτρας) είναι ένα σύνολο αθλητικών εγκαταστάσεων από τις οποίες αποτελείται και βρίσκονται στην περιοχή-συνοικία Κουκούλι της Πάτρας, απέχοντας περίπου 3 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά από το κέντρο της πόλης. Ανήκει στο Ελληνικό Δημόσιο και το διαχειρίζεται ο Δήμος Πατρέων.

Εγκαταστάσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Σάλα Κώστας Πετρόπουλος (πρώην "Κλειστό Γυμναστήριο Εθνικού Σταδίου Πάτρας"). Είναι ένα από τα πιο ιστορικά ιστορικά κλειστά γήπεδα της πόλης. Χρησιμοποιείται από διάφορες τις ομάδες της Πάτρας.
  • Εθνικό Κολυμβητήριο Αντώνιος Πέπανος. Είναι ένα σύγχρονο αθλητικό συγκρότημα που προσφέρει όλες τις ανέσεις για τη φιλοξενία κορυφαίων διοργανώσεων και διάφορων αθλημάτων του υγρού στοιχείου.

Συγκοινωνίες και πρόσβαση[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το Παμπελοποννησιακό Εθνικό Αθλητικό Κέντρο βρίσκεται στη νοτιοανατολική πλευρά της Πάτρας.

Διαδρομή από το κέντρο της Πάτρας:
Oδικώς μέσω της οδού Δημήτριου Γούναρη (κεντρικός δρόμος της πόλης) που οδηγεί προς την οδό Καλαβρύτων, διέλευση δίπλα από το Νοσοκομείο "Αγ. Ανδρέας", ακολούθως κίνηση προς Κλάους μέσω της οδού Πατρών-Κλάους για 1,2 χλμ. όπου βρίσκονται οι εγκαταστάσεις του ΠΕΑΚ Πάτρας. Εξυπηρετείται επίσης από το λεωφορείο της αστικής γραμμής 7, που κάνει στάση μπροστά ακριβώς στο Παμπελοποννησιακό στάδιο.

Διαδρομή από Αθήνα προς ΠΕΑΚ:
Η είσοδος στην πόλη της Πάτρας δεν είναι απαραίτητη καθότι το ΠΕΑΚ εξυπηρετείται μέσω της Ολυμπίας Οδού και συγκεκριμένα μέσω της περιφερειακής διέλευσής της από την Πάτρα -η οποια ονομάζεται Περιμετρική Πάτρας- με κατεύθυνση προς Πύργο. Κίνηση μέχρι τον κόμβο/έξοδο "Πάτρα 3 - Γλαύκος" (ΚΑΔ Γλαύκος) και στροφή δεξιά προς Πάτρα όπου η παραγλαύκεια οδός (πρώην Λεωφόρος Γλαύκου), που οδηγεί προς το νέο Νότιο Λιμάνι Πάτρας, συναντάται με ισόπεδη διάβαση (οδός Κλάους) -αμέσως μετά τις εγκαταστάσεις του Ε.Α.Π. που βρίσκονται στα δεξιά. Εκεί, ο επισκέπτης στρίβει δεξιά στο φανάρι και ακολούθως συναντάει κυκλικό κόμβο- ο οποιος βρίσκεται δίπλα σε πολυκατάστημα- όπου ακολουθεί αριστερόστροφη κίνηση εντός του μέχρι την 3η του έξοδο προς το κέντρο της πόλης (οδός Πατρών-Κλάους) όπου μετά από 2 χλμ. περίπου συναντάει τις αθλητικές εγκαταστάσεις του ΠΕΑΚ.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]