Κατάλογος Ελλήνων βουλευτών 2015 (Σεπτέμβριος)

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Ο Κατάλογος των μελών της Βουλής των Ελλήνων, 2015 (Σεπτέμβριος)-2019 αφορά τα 300 μέλη της Βουλής των Ελλήνων (βουλευτές) που εξελέγησαν μετά τις βουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015 και τις μεταβολές που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της ΙΖ΄ Κοινοβουλευτικής Περιόδου (Σεπτέμβριος 2015–2019).

Σύνθεση της Βουλής των Ελλήνων[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Αρχική σύνθεση της Βουλής των Ελλήνων
Τελική σύνθεση της Βουλής των Ελλήνων
Κοινοβουλευτική Ομάδα Αρχική σύνθεση Τελική σύνθεση
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
145 / 300
144 / 300
Νέα Δημοκρατία
75 / 300
78 / 300
Χρυσή Αυγή
18 / 300
16 / 300
Δημοκρατική Συμπαράταξη
17 / 300
19 / 300
Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας
15 / 300
15 / 300
Το Ποτάμι
11 / 300
5 / 300
Ανεξάρτητοι Έλληνες
10 / 300
Έπαψε να υφίσταται
(08/02/2019)
Ένωση Κεντρώων
9 / 300
Έπαψε να υφίσταται
(30/05/2019)
Ανεξάρτητοι
0 / 300
23 / 300

Κοινοβουλευτικές Ομάδες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εκλογική περιφέρεια Ονοματεπώνυμο Παρατηρήσεις
Γιάννης Δραγασάκης
Θεανώ Φωτίου
Νίκος Κοτζιάς Επικεφαλής της Κίνησης Ιδεών και Δράσης ΠΡΑΤΤΩ
Τασία Χριστοδουλοπούλου Γ' Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων
Κώστας Γαβρόγλου Πρόεδρος Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων (2015–2016)
Αλέκος Φλαμπουράρης
Νίκος Βούτσης Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων
Νίκος Φίλης
Χριστόφορος Βερναρδάκης Αντικατάσταση Γαβριήλ Σακελλαρίδη λόγω παραίτησης
Ευκλείδης Τσακαλώτος
Παναγιώτης Κουρουμπλής
Νίκος Παπάς
Γιάννης Μπαλάφας
Πάνος Σκουρλέτης
Νίκος Ξυδάκης Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος
Νίκος Τόσκας Κίνηση Ιδεών και Δράσης ΠΡΑΤΤΩ
Χριστόφορος Παπαδόπουλος
Γιώργος Δημαράς Οικολόγοι Πράσινοι
Γιάννης Θεωνάς
Χρήστος Σπίρτζης
Χαρά Καφαντάρη Πρόερος Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου
Γιάννης Τσιρώνης Οικολόγοι Πράσινοι
Ελένη Αυλωνίτου
Αννέτα Καββαδία
Γιώργος Κυρίτσης Αντικατάσταση Βασιλικής Κατριβάνου λόγω παραίτησης
Γιώργος Βαρεμένος Β΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων
Μαρία Τριανταφύλλου
Γιάννης Γκιόλας
Γιώργος Παπαηλιού
Όλγα Γεροβασίλη
Βασίλης Τσίρκας
Αριστείδης Μπαλτάς
Νάσος Αθανασίου
Πάνος Σκουρολιάκος
Γιώργος Πάντζας
Ιωάννης Δέδες
Σία Αναγνωστοπούλου
Κωνσταντίνος Σπαρτινός
Ανδρέας Ριζούλης
Νίκος Θηβαίος
Χρήστος Μπγιάλας
Χρήστος Καραγιαννίδης
Νεκτάριος Σαντορινιός
Δημήτρης Γάκης
Ηλίας Καματερός
Γιώργος Καΐσας
Νατάσα Γκαρά
Δημήτρης Ρίζος
Ευάγγελος Αποστόλου
Γιώργος Ακριώτης
Τάσος Πρατσόλης
Ζωή Λιβανίου
Σταύρος Κοντονής
Έφη Γεωργοπούλου-Σαλτάρη
Δημήτρης Μπαξεβανάκης
Μάκης Μπαλαούρας Πρόεδρος Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων
Φρόσω Καρασαρλίδου
Γιώργος Ουρσουζίδης
Χρήστος Αντωνίου
Αλέξης Τσίπρας Πρωθυπουργός
Πρόεδρος ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
Γιάννης Μιχελογιαννάκης
Σωκράτης Βαρδάκης
Νίκος Ηγουμενίδης
Μάριος Κάτσης
Νίκος Παρασκευόπουλος
Γιάννης Αμανατίδης
Τάσος Κουράκης Α΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων
Μάρκος Μπόλαρης
Τριαντάφυλλος Μηταφίδης
Αλέξανδρος Γ. Τριανταφυλλίδης
Σωκράτης Φάμελλος
Δημήτρης Μάρδας
Χρήστος Μαντάς Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος
Γιάννης Στέφος
Μερόπη Τζούφη
Γιάννης Καραγιάννης
Δημήτρης Εμμανουηλίδης
Κώστας Μορφίδης
Γιώργος Παπαφιλίππου
Σπύρος Λάππας
Χρυσούλα Κατσαβριά-Σιωροπούλου
Παναγιώτα Βράντζα
Ολυμπία Τελιγιορίδου
Φωτεινή Βάκη Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος
Κώστας Παυλίδης
Αφροδίτη Θεοπεφτάτου Γραμματέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
Θεόδωρος Παραστατίδης
Δημήτρης Δημητριάδης
Θεμιστοκλής Μουμουλίδης
Γιάννης Θεοφύλακτος
Γιώργος Ντζιμάνης
Μαρία Θελερίτη
Γιώργος Ψυχογιός
Γιώργος Τσόγκας
Νίκος Συρμαλένιος Πρόεδρος Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης,
Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης
Αντώνης Συρίγος
Νίκος Μανιός Πρόεδρος Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων
Σταύρος Αραχωβίτης
Άννα Βαγενά
Νίκος Παπαδόπουλος
Μανώλης Θραψανιώτης
Γιώργος Πάλλης
Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος
Κατερίνα Παπανάτσιου
Συμεών Μπαλλής
Γιώργος Κατρούγκαλος
Παναγιώτα Κοζομπόλη
Πέτρος Κωνσταντινέας
Χουσεΐν Ζεϊμπέκ
Στάθης Γιαννακίδης
Γρηγόρης Στογιαννίδης
Θοδωρής Δρίτσας
Ελένη Σταματάκη
Κώστας Δουζίνας Πρόεδρος Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και
Εξωτερικών Υποθέσεων
Γεωργία Γεννιά Κίνηση Ιδεών και Δράσης ΠΡΑΤΤΩ
Δημήτρης Βίτσας
Νίνα Κασιμάτη
Εύη Καρακώστα
Θεοδώρα Τζάκρη
Γιάννης Σηφάκης
Μπέττυ Σκούφα
Χαρίλαος Τζαμακλής
Αστέριος Καστόρης
Κώστας Μπάρκας
Ανδρέας Ξανθός
Μουσταφά Μουσταφά
Αϊχάν Καρά Γιουσούφ
Δημήτρης Σεβαστάκης Πρόεδρος Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων
Αφροδίτη Σταμπουλή
Σάκης Παπαδόπουλος
Παναγιώτα Δριτσέλη
Χρήστος Σιμορέλης
Απόστολος Καραναστάσης
Δημήτρης Βέττας
Θανάσης Μιχελής
Γιάννης Σαρακιώτης
Κώστας Σέλτσας
Ηλίας Κωστοπαναγιώτου
Κατερίνα Ιγγλέζη
Γιώργος Σταθάκης
Παύλος Πολάκης
Βάλια Βαγιωνάκη
Αντώνης Μπαλωμενάκης
Ανδρέας Μιχαηλίδης

Μεταβολές

Νέα Δημοκρατία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εκλογική περιφέρεια Ονοματεπώνυμο Παρατηρήσεις
Θεόδωρος Φορτσάκης
Δημήτρης Σταμάτης
Νίκη Κεραμέως
Βασίλης Οικονόμου
Όλγα Κεφαλογιάννη
Βασίλης Κικίλιας
Ντόρα Μπακογιάννη
Νικήτας Κακλαμάνης Δ' Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων
Νίκος Δένδιας Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος
Κυριάκος Μητσοτάκης Πρόεδρος Νέας Δημοκρατίας
Πρόεδρος Κοινοβουλευτικής Ομάδας Νέας Δημοκρατίας
Άδωνις Γεωργιάδης
Κωστής Χατζηδάκης
Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης
Γιώργος Κουμουτσάκος
Άννα Καραμανλή
Σοφία Βούλτεψη
Γεράσιμος Γιακουμάτος
Ζωή Ράπτη Αντικατάσταση Ευάγγελου Μεϊμαράκη, λόγω παραίτησης
Πάνος Παναγιωτόπουλος Αντικατάσταση Άννας-Μισέλ Ασημακοπούλου, λόγω παραίτησης
Χάρης Θεοχάρης Το Ποτάμι (2015–2016)
Ανεξάρτητος (2016–2018)
Μάριος Σαλμάς
Κώστας Καραγκούνης
Γιάννης Ανδριανός
Κώστας Βλάσης
Γιώργος Στύλιος
Μάκης Βορίδης
Γεωργία Μαρτίνου
Γιώργος Βλάχος
Θανάσης Μπούρας
Ανδρέας Κατσανιώτης
Ιάσων Φωτήλας Το Ποτάμι (2015–2016)
Ανεξάρτητος (2016–2017)
Ανδρέας Κουτσούμπας Αντικατάσταση Ευάγγελου Μπασιάκου, λόγω θανάτου
Δημήτρης Κυριαζίδης
Μάνος Κόνσολας
Αναστάσιος Δημοσχάκης
Σίμος Κεδίκογλου
Κώστας Κοντογεώργος
Κώστας Τζαβάρας Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος
Απόστολος Βεζυρόπουλος
Λευτέρης Αυγενάκης
Βασίλης Γιόγιακας
Κώστας Καραμανλής
Κώστας Γκιουλέκας
Σταύρος Καλαφάτης
Έλενα Ράπτη
Θεόδωρος Καράογλου
Σάββας Αναστασιάδης
Γιώργος Λαζαρίδης Ανεξάρτητοι Έλληνες (2015–2018)
Ανεξάρτητος (2018–2019)
Κώστας Τασούλας
Νίκος Παναγιωτόπουλος
Κώστας Τσιάρας Γραμματέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας Νέας Δημοκρατίας
Μαρία Αντωνίου
Γιώργος Γεωργαντάς
Γιώργος Κασαπίδης
Χρίστος Δήμας
Γιάννης Βρούτσης
Θανάσης Δαβάκης
Μάξιμος Χαρακόπουλος
Χρήστος Κέλλας
Γιώργος Κατσιαντώνης Ένωση Κεντρώων (2015–2018)
Ανεξάρτητος (2018)
Γιάννης Πλακιωτάκης
Χαράλαμπος Αθανασίου
Θανάσης Καββαδάς
Χρήστος Μπουκώρος
Αντώνης Σαμαράς
Κωνσταντίνος Κατσαφάδος
Γιάννης Τραγάκης
Γιώργος Καρασμάνης
Κώστας Κουκοδήμος
Στέργιος Γιαννάκης
Γιάννης Κεφαλογιάννης Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος
Κώστας Καραμανλής
Φωτεινή Αραμπατζή
Κώστας Σκρέκας
Χρήστος Σταϊκούρας
Γιάννης Αντωνιάδης
Γιώργος Βαγιωνάς
Νότης Μηταράκης

Μεταβολές

Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑ.ΣΟ.Κ.-ΔΗΜ.ΑΡ.)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εκλογική περιφέρεια Ονοματεπώνυμο Παρατηρήσεις
Κώστας Σκανδαλίδης
Φώφη Γεννηματά Πρόεδρος ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Πρόεδρος Κοινοβουλευτικής Ομάδας Δημοκρατικής Συμπαράταξης
Ανδρέας Λοβέρδος Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος
Γεώργιος-Δημήτριος Καρράς Πρόεδρος Φωνής Δημοκρατίας
Ένωση Κεντρώων (2015–2016)
Ανεξάρτητος (2016–2018)
Δημήτρης Κωνσταντόπουλος
Γιάννης Μανιάτης
Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος
Εύη Χριστοφιλοπούλου
Θεόδωρος Παπαθεοδώρου
Χαρά Κεφαλίδου
Δημήτρης Κρεμαστινός Ε' Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων
Γιάννης Κουτσούκος
Βασίλης Κεγκέρογλου Γραμματέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας Δημοκρατικής Συμπαράταξης
Ευάγγελος Βενιζέλος
Γιώργος Αρβανιτίδης
Λεωνίδας Γρηγοράκος Ανεξάρτητος (2016–2017)
Κωνσταντίνος Μαργιώτας Το Ποτάμι (2015–2017)
Ανεξάρτητος (2017)
Ιλχάν Αχμέτ Το Ποτάμι (2015–2017)
Μιχάλης Τζελέπης

Μεταβολές

Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εκλογική περιφέρεια Ονοματεπώνυμο Παρατηρήσεις
Χρήστος Παππάς Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος
Νίκος Μιχαλολιάκος Γενικός Γραμματέας Χρυσής Αυγής
Πρόεδρος Κοινοβουλευτικής Ομάδας Χρυσής Αυγής
Γιώργος Γερμενής Γραμματέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας Χρυσής Αυγής
Ηλίας Παναγιώταρος
Ελένη Ζαρούλια
Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης Χρυσή Αυγή (2015–2018, 2019)
Ανεξάρτητος (2018–2019)
Ηλίας Κασιδιάρης
Ευάγγελος Καρακώστας
Αντώνης Γρέγος
Γιάννης Αϊβατίδης
Χρήστος Χατζησάββας
Παναγιώτης Ηλιόπουλος
Νίκος Κούζηλος
Γιάννης Λαγός
Γιάννης Σαχινίδης
Σωτηρία Βλάχου

Μεταβολές

Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εκλογική περιφέρεια Ονοματεπώνυμο Παρατηρήσεις
Αλέκα Παπαρήγα
Λιάνα Κανέλλη
Δημήτρης Κουτσούμπας Γενικός Γραμματέας Κ.Κ.Ε.
Πρόεδρος Κοινοβουλευτικής Ομάδας Κ.Κ.Ε.
Θανάσης Παφίλης Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος
Χρήστος Κατσώτης
Νίκος Μωραΐτης
Γιάννης Γκιόκας
Νίκος Καραθανασόπουλος Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος
Μανώλης Συντυχάκης
Γιάννης Δελής
Θανάσης Βαρδαλής
Γιώργος Λαμπρούλης
Σταύρος Τάσσος
Κωνσταντίνος Στεργίου
Διαμάντω Μανωλάκου

Ανεξάρτητοι Έλληνες-Εθνική Πατριωτική Δημοκρατική Συμμαχία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στις 8 Φεβρουαρίου 2019, η Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων έπαψε να υφίσταται, καθώς απώλεσε το ελάχιστο όριο των πέντε βουλευτών που απαιτούνται για τη διατήρησή της. Οι εναπομείναντες βουλευτές, λογίζονται πλέον ως ανεξάρτητοι.[26]

Μεταβολές

Το Ποτάμι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στις 21 Ιανουαρίου 2019, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ποταμιού έπαψε να υφίσταται, καθώς απώλεσε το ελάχιστο όριο των πέντε βουλευτών που απαιτούνται για τη διατήρησή της.[34]. Στις 7 Μαΐου 2019, ωστόσο, η Kοινοβουλευτική Oμάδα του Ποταμιού επανασυστάθηκε με την επιστροφή της έδρας της Κατερίνας Μάρκου στο Ποτάμι.

Εκλογική περιφέρεια Ονοματεπώνυμο Παρατηρήσεις
Σπύρος Λυκούδης Επικεφαλής Μεταρρυθμιστών της Αριστεράς
Αντιγόνη Λυμπεράκη Αντικατάσταση Γιώργου Αμυρά λόγω παραίτησης
Γιώργος Μαυρωτάς
Σταύρος Θεοδωράκης Επικεφαλής του πολιτικού κινήματος Το Ποτάμι
Νίκος Νυφούδης Αντικατάσταση Κατερίνας Μάρκου λόγω παραίτησης

Μεταβολές

Ένωση Κεντρώων[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στις 30 Μαΐου 2019, η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ένωσης Κεντρώων έπαψε να υφίσταται, καθώς απώλεσε το ελάχιστο όριο των πέντε βουλευτών που απαιτούνται για τη διατήρησή της. Οι εναπομείναντες βουλευτές λογίζονται πλέον ως ανεξάρτητοι.[43]

Μεταβολές

Ανεξάρτητοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εκλογική περιφέρεια Ονοματεπώνυμο Παρατηρήσεις
Θανάσης Θεοχαρόπουλος Πρόεδρος Δημοκρατικής Αριστεράς
Δημοκρατική Συμπαράταξη (2015–2019)
Μάριος Γεωργιάδης Ένωση Κεντρώων
Έλενα Κουντουρά Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
Ανεξάρτητοι Έλληνες (2015–2019)<br
Πάνος Καμμένος Πρόεδρος Ανεξαρτήτων Ελλήνων
Τέρενς Κουίκ Αντικατάσταση Θανάση Παπαχριστόπουλου λόγω παραίτησης
Βασίλης Λεβέντης Πρόεδρος Ένωσης Κεντρώων
Στάθης Παναγούλης Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς (2015)
Κατερίνα Παπακώστα Πρόεδρος Νέας Ελληνικής Ορμής
Νέα Δημοκρατία (2015–2017)
Γρηγόρης Ψαριανός Νέα Δημοκρατία
Το Ποτάμι (2015–2019)
Δημήτρης Καβαδέλλας Ένωση Κεντρώων
Κωνσταντίνος Κατσίκης Ανεξάρτητοι Έλληνες
Νίκος Νικολόπουλος Πρόεδρος Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος
Ανεξάρτητοι Έλληνες (2015)
Νίκος Μίχος Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός
Χρυσή Αυγή (2015–2017)
Σπύρος Δανέλλης Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
Το Ποτάμι (2015–2019)
Κώστας Ζουράρις Ανεξάρτητοι Έλληνες
Γιάννης Σαρίδης Ένωση Κεντρώων (2015–2019)
Αριστείδης Φωκάς Ανεξάρτητοι Έλληνες
Ένωση Κεντρώων (2015–2018)
Ανεξάρτητος (2018–2019)
Βασίλης Κόκκαλης Ανεξάρτητοι Έλληνες (2015–2019)
Δημήτρης Κουκούτσης Πατριωτική Ριζοσπαστική Ένωση
Χρυσή Αυγή (2015–2017)
Δημήτρης Καμμένος Πρόεδρος Δύναμης Ελληνισμού
Ανεξάρτητοι Έλληνες (2015–2018)
Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου Ανεξάρτητη (2017–2018, 2019)
Ένωση Κεντρώων (2015–2017)
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς (2018–2019)
Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά Ανεξάρτητοι Έλληνες
Αναστάσιος Μεγαλομύστακας Ένωση Κεντρώων

Μεταβολές

Αλφαβητικός κατάλογος βουλευτών[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Δείτε επίσης[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. ΣΥΡΙΖΑ: Παραιτήθηκε από το βουλευτικό του αξίωμα ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης
  2. Απώλειες για την κυβέρνηση στην πρώτη σοβαρή δοκιμασία
  3. Παραιτήθηκε από βουλευτής η Βασιλική Κατριβάνου
  4. Στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ εντάσσεται η βουλευτής Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου
  5. Στη Νέα Δημοκρατία προσχώρησε ο Ιάσων Φωτήλας
  6. Πέθανε ο βουλευτής της Ν.Δ. και πρώην υπουργός Βαγγέλης Μπασιάκος
  7. Ο Ανδρ. Κουτσούμπας πρώτος επιλαχών βουλευτής της ΝΔ στη Βοιωτία
  8. Διαγραφή της Κατερίνας Παπακώστα από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ.
  9. Προσχωρεί και επίσημα στη ΝΔ η Κατερίνα Μάρκου
  10. Στην ΝΔ προσχωρεί ο βουλευτής Γιώργος Κατσιαντώνης
  11. Στη Νέα Δημοκρατία ο Χάρης Θεοχάρης
  12. Στη ΝΔ ο ανεξάρτητος Γιώργος Λαζαρίδης
  13. Βουλή: Ορκίστηκαν βουλευτές οι Παναγιωτόπουλος, Ράπτη και Νυφούδης
  14. Βουλή: Ορκίστηκαν βουλευτές οι Παναγιωτόπουλος, Ράπτη και Νυφούδης
  15. Βουλή: Ορκίστηκαν βουλευτές οι Παναγιωτόπουλος, Ράπτη και Νυφούδης
  16. Διαγραφή Γρηγοράκου από Γεννηματά
  17. Ο Λεωνίδας Γρηγοράκος επιστρέφει στη Δημοκρατική Συμπαράταξη
  18. Τρίτη δύναμη η Δημοκρατική Συμπαράταξη μετά την προσχώρηση του Ιλχάν Αχμέτ
  19. Στη Δημοκρατική Συμπαράταξη εντάχθηκε ο Κώστας Μπαργιώτας
  20. Στη Δημοκρατική Συμπαράταξη ο Γ. Καρράς
  21. Διαγραφή Θεοχαρόπουλου από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη
  22. Ανεξαρτητοποίηση Κουκούτση από Χρυσή Αυγή
  23. Aνεξαρτητοποίηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ν. Μίχου
  24. Διαγραφή Μπαρμπαρούση από την Χρυσή Αυγή - Σύσσωμη η καταδίκη στο παραλήρημα του βουλευτή
  25. Επιστρέφει στην Κ.Ο. της Χρυσής Αυγής ο Μπαρμπαρούσης
  26. Διεγράφη ο Παπαχριστόπουλος – Διαλύθηκε η ΚΟ των ΑΝΕΛ
  27. Απώλειες για την κυβέρνηση στην πρώτη σοβαρή δοκιμασία
  28. ΑΝΕΛ: Διεγράφη ο Δημήτρης Καμμένος - Υπερψήφισε την πρόταση δυσπιστίας της ΝΔ εναντίον της κυβέρνησης
  29. Ανεξαρτητοποίηση Γ. Λαζαρίδη από τους ΑΝΕΛ
  30. Διαγράφηκαν από τους ΑΝΕΛ οι Ελ. Κουντουρά και Β. Κόκκαλης
  31. Διαγράφηκαν από τους ΑΝΕΛ οι Ελ. Κουντουρά και Β. Κόκκαλης
  32. Στην ΚΟ των ΑΝΕΛ ο Αριστείδης Φωκάς
  33. Κατατέθηκε η διαγραφή του Θ. Παπαχριστόπουλου από την ΚΟ των ΑΝΕΛ
  34. Διαλύθηκε η ΚΟ του Ποταμιού μετά την αποχώρηση Αμυρά
  35. Με αιχμές για διγλωσσία φεύγει από το Ποτάμι ο Χάρης Θεοχάρης
  36. Εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας του Ποταμιού ο Ιάσων Φωτήλας
  37. Αποχώρησε από το Ποτάμι η Κατερίνα Μάρκου - Η απάντηση Θεοδωράκη
  38. Αποχώρησε από το Ποτάμι ο βουλευτής Αχμέτ Ιλχάν
  39. Ανεξαρτητοποιήθηκε ο βουλευτής Κωνσταντίνος Μπαργιώτας του Ποταμιού
  40. Εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ποταμιού ο Σπ. Δανέλλης
  41. Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Γιώργος Αμυράς από το Ποτάμι
  42. «Ανεξάρτητος» δηλώνει ο Γρηγόρης Ψαριανός
  43. Έφυγε ο Σαρίδης από την Ένωση Κεντρώων, διαλύεται η Κ.Ο.
  44. Ανεξαρτητοποιήθηκε ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων, Γιώργος Καρράς
  45. Ανεξαρτητοποιήθηκε η βουλευτής της Ενωσης Κεντρώων Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου
  46. Ανεξαρτητοποιείται ο βουλευτής της Ενωσης Κεντρώων, Γιώργος Κατσιαντώνης
  47. Ανεξαρτητοποιήθηκε ο βουλευτής της Ενωσης Κεντρώων Αριστείδης Φωκάς
  48. Έφυγε ο Σαρίδης από την Ένωση Κεντρώων, διαλύεται η Κ.Ο.
  49. Παραιτήθηκε από βουλευτής ο Παπαχριστόπουλος
  50. Ο Γιώργος Αμυράς παραιτήθηκε από βουλευτής

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]