Μάριος Γεωργιάδης

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μάριος Γεωργιάδης
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση22 Νοεμβρίου 1976
Αθήνα
ΕθνικότηταΈλληνας
Χώρα πολιτογράφησηςΕλλάδα
Εκπαίδευση και γλώσσες
Ομιλούμενες γλώσσεςνέα ελληνική γλώσσα
ΣπουδέςΑμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος (1998–2003)
Πληροφορίες ασχολίας
Πολιτική τοποθέτηση
Πολιτικό κόμμα/ΚίνημαΈνωση Κεντρώων
Αξιώματα και βραβεύσεις
Αξίωμαμέλος της Βουλής των Ελλήνων (από 2015, εκλογική περιφέρεια Α΄ Αθηνών)[1]
αντιπρόεδρος (από 2016, Ευρωπαϊκό Δημοκρατικό Κόμμα)
αντιπρόεδρος (από 2017, Βουλή των Ελλήνων)
Ιστότοπος
www.mariosgeorgiadis.gr

Ο Μάριος Γεωργιάδης (Αθήνα, 22 Νοεμβρίου 1976) είναι Έλληνας πολιτικός, πρώην βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων στην ‘Α Αθηνών εκλεγμένος στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015, Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δημοκρατικού Κόμματος (EDP), ενώ από τον Ιούλιο του 2017 κατείχε το αξίωμα του Θ΄ Αντιπροέδρου του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Πολιτική Σταδιοδρομία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015 εξελέγη για πρώτη φορά Βουλευτής Α΄ Αθηνών με την Ένωση Κεντρώων  και ανέλαβε γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.[2] Τη θέση αυτή κατείχε μέχρι την εκλογή του στο αξίωμα του Αντιπροέδρου της Βουλής τον Ιούλιο του 2017.

Τον Νοέμβριο του 2016 εκλέχθηκε παμψηφεί Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δημοκρατικού Κόμματος (EDP), έχοντας την δυνατότητα να έρχεται σε επαφή με όλα τα κεντρώα κόμματα της Ευρώπης και να ενημερώνεται για όλες τις παρεμβάσεις και θέσεις, εντός και εκτός ευρωπαϊκού κοινοβουλίου. [3]

Στο πλαίσιο της πολιτικής του δραστηριότητας είναι Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής, Αντιπρόεδρος της ομάδας φιλίας Ελλάδας - Βοσνίας  Ερζεγοβίνης, Μέλος των Κοινοβουλευτικών Ομάδων Φιλίας Ρωσίας, Ταϊλάνδης, Η.Π.Α, Βοσνίας, Διευθυντής της Ένωσης Κεντρώων και Επικεφαλής τομέων Αθλητισμού, Οικονομίας & Ανάπτυξης, Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Τουρισμού της  Ένωσης Κεντρώων.

Στις εκλογές του Ιουλίου 2019 δεν εξελέγη βουλευτής, καθώς η Ένωση Κεντρώων δεν συγκέντρωσε το απαραίτητο ποσοστό για την είσοδο στην Βουλή[4].

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]