Βαγγέλης Αποστόλου

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Βαγγέλης Αποστόλου
Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Ελλάδας
Περίοδος
23 Σεπτεμβρίου 2015 – 29 Αυγούστου 2018
ΠρωθυπουργόςΑλέξης Τσίπρας
ΠροκάτοχοςΟ ίδιος (ως Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης)
ΔιάδοχοςΣταύρος Αραχωβίτης
Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ελλάδας
Περίοδος
27 Ιανουαρίου 2015 – 20 Αυγούστου 2015
ΠρωθυπουργόςΑλέξης Τσίπρας
ΠροκάτοχοςΠάρις Κουκουλόπουλος
ΔιάδοχοςΟ ίδιος (ως Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης)
Προσωπικά στοιχεία
Γέννηση28 Μαΐου 1949 (1949-05-28) (74 ετών), Παπάδες Ευβοίας, , Ελλάδα
ΕθνότηταΕλληνική
ΥπηκοότηταΕλληνική
Πολιτικό κόμμαΣυνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς (έως 2023)
ΣύζυγοςΖωή Κεμανέ
ΣπουδέςΑριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
ΕπάγγελμαΔασολόγος
Ιστοσελίδαhttp://vagapostolou.blogspot.gr/
Commons page Σχετικά πολυμέσα

Ο Βαγγέλης Αποστόλου είναι Έλληνας πολιτικός, ενώ από τον Ιανουάριο του 2015 μέχρι τον Αύγουστο του 2015 ήταν αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης της κυβέρνησης Τσίπρα.

Από τις 23 Σεπτεμβρίου 2015, ήταν Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην Κυβέρνηση Αλέξη Τσίπρα. Διετέλεσε Βουλευτής Ευβοίας με τον Συνασπισμό Ριζοσπαστικής Αριστεράς.

Γεννήθηκε το 1949 στους Παπάδες Ευβοίας, σπούδασε Δασολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και εργάστηκε επί μακρόν στον ιδιωτικό τομέα και την Αγροτική Τράπεζα. Είναι παντρεμένος με τη Δικηγόρο Ζωή Κεμανέ και έχουν δύο κόρες: την Έλενα Αποστόλου, δικηγόρο, και τη Μαρία Αποστόλου, φιλόλογο.

Εντάχθηκε από νωρίς ιδεολογικά στον χώρο της ριζοσπαστικής αριστεράς και τον Συνασπισμό και το 1996 εξελέγη Βουλευτής. Στη διάρκεια της τετραετούς θητείας του, ως το 2000, ανέπτυξε έντονη κοινοβουλευτική δραστηριότητα τόσο στο νομοθετικό έργο όσο και στον κοινοβουλευτικό έλεγχο. Διετέλεσε μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝ από το 2004 έως το 2010 αναλαμβάνοντας το συντονισμό των θεμάτων Αυτοδιοίκησης και Περιφερειακής Ανάπτυξης του κόμματος και κατόπιν των θεμάτων Οικολογίας, Περιβάλλοντος και Αγροτικής Πολιτικής, ενώ είναι μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής από το 1998 ως σήμερα. Στις διπλές εκλογές του 2012 επανεξελέγη Βουλευτής με το ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ.

Ανέπτυξε πλούσια αρθρογραφία τόσο στα κεντρικά (Ελευθεροτυπία, Αυγή, Κόσμος του Επενδυτή και Εφημερίδα των Συντακτών) όσο και στα τοπικά μέσα ενημέρωσης και ανέδειξε πολλά ζητήματα της πολιτικής και κοινωνικής ζωής, επικεντρώνοντας σε θέματα αγροτικής ανάπτυξης, περιβάλλοντος, ενέργειας και κοινωνικής πολιτικής.

Το 2014, θέτει υποψηφιότητα στις εκλογές τοπικής αυτοδιοίκησης ως υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας. Η παράταξη Η Στερεά σε νέα Τροχιά πέρασε στο δεύτερο γύρο και στις εκλογές της 25ης Μαΐου κατέγραψε ποσοστό 44,30%, έλαβε δέκα έδρες ως μείζων αντιπολίτευση με τον ίδιο επικεφαλής στο Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας.

Στον ανασχηματισμό της 29ης Αυγούστου 2018, αντικαταστάθηκε από τον Σταύρο Αραχωβίτη.[1]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «Κυβέρνησις ΑΛΕΞΙΟΥ Π. ΤΣΙΠΡΑ». Ανακτήθηκε στις 29 Αυγούστου 2018.