Ελληνικές βουλευτικές εκλογές Σεπτεμβρίου 2015
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| Οι εκλογικές περιφέρειες της Ελλάδας με το χρώμα του πλειοψηφούντος κόμματος. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Οι Ελληνικές βουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015 ήταν πρόωρες εκλογές που διενεργήθηκαν από την υπηρεσιακή κυβέρνηση της Βασιλικής Θάνου στις 20 Σεπτεμβρίου[1]. Προκλήθηκαν έπειτα από την παραίτηση της κυβέρνησης Τσίπρα στις 20 Αυγούστου, μετά από αποστασιοποίηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, της λεγόμενης "αριστερής πλατφόρμας", μετά την ψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης και των μέτρων που την ακολουθούν.[2][3][4] Τις εκλογές κέρδισε ο ΣΥΡΙΖΑ με 35,46%, με δεύτερο κόμμα τη Νέα Δημοκρατία με 28,10%. Με μικρότερα ποσοστά, κάτω από 7% ακολούθησαν η Χρυσή Αυγή, το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ, το Ποτάμι, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η Ένωση Κεντρώων.
Ιστορικό υπήρξε το ρεκόρ της αποχής, που έφτασε με γενικό δείκτη στο 43,4%. Το μεγαλύτερο ποσοστό έφθασε στο 97,6% και σημειώθηκε στο εκλογικό τμήμα 311 του Δήμου Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη στην εκλογική περιφέρεια Β’ Πειραιώς.[5][6][7][8][9][10][11][12].
Πίνακας περιεχομένων
Προκήρυξη εκλογών και σχηματισμός υπηρεσιακής κυβέρνησης[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]
Σε τηλεοπτικό μήνυμά του προς τον ελληνικό λαό, ο Αλέξης Τσίπρας, στις 20 Αυγούστου, δήλωσε ότι «η λαϊκή εντολή των εκλογών της 25 Ιανουαρίου εξάντλησε τα όριά της» δρομολογώντας έτσι βουλευτικές εκλογές και αποκλείοντας το ενδεχόμενο σχηματισμού οικουμενικής κυβέρνησης.[13]
Μετά την κατάθεση της παραίτησης της κυβέρνησης στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και σύμφωνα με το Σύνταγμα δόθηκαν διερευνητικές εντολές για το σχηματισμό νέας κυβέρνησης, αρχικά στην αξιωματική αντιπολίτευση και στη συνέχεια, στη Λαϊκή Ενότητα, οι βουλευτές της οποίας είχαν μόλις αποχωρίσει από το ΣΥΡΙΖΑ και είχαν συγκροτήσει την τρίτη σε μέγεθος κοινοβουλευτική ομάδα, οι οποίες και δεν οδήγησαν σε σχηματισμό κυβέρνησης από την υπάρχουσα Βουλή, με αποτέλεσμα το σχηματισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης που οδηγήσε τη χώρα σε εκλογές. Στις 27 Αυγούστου ορκίστηκε υπηρεσιακή πρωθυπουργός η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου.[14]
Διεξαγωγή εκλογών[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]
Οι βουλευτικές εκλογές Σεπτεμβρίου 2015 διεξάχθηκαν[15] την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου σε 19.513 εκλογικά τμήματα κατανεμημένα σε 56 εκλογικές περιφέρειες. Επειδή προκηρύχθηκαν πριν τη συμπλήρωση 18 μηνών από τις προηγούμενες, δεν έγιναν με σταυρό προτίμησης[16] αλλά με λίστα.
Κόμματα που μετείχαν[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]
19 κόμματα και 5 συνασπισμοί κομμάτων κατέθεσαν δηλώσεις συμμετοχής στις εκλογές με αίτημα τους στον Άρειο Πάγο[17]. Ωστόσο, ο Άρειος Πάγος ενέκρινε τη συμμετοχή 14 κομμάτων και πέντε συνασπισμών κομμάτων.[18]
Αναλυτικά:
- ΣΥΡΙΖΑ (Πρόεδρος: Αλέξης Τσίπρας)
- Νέα Δημοκρατία (Πρόεδρος: Ευάγγελος Μεϊμαράκης)
- Χρυσή Αυγή (Γενικός Γραμματέας: Νίκος Μιχαλολιάκος)
- Κ.Κ.Ε. (Γενικός Γραμματέας: Δημήτρης Κουτσούμπας)
- ΑΝΕΛ-Εθνική Πατριωτική Συμμαχία (Πρόεδρος: Πάνος Καμμένος)
- Λαϊκή Ενότητα (Παναγιώτης Λαφαζάνης)
- Ένωση Κεντρώων (Βασίλης Λεβέντης)
- ΟΚΔΕ (Διοικούσα Επιτροπή)
- Ελληνική Λαϊκή Δημοκρατική Απελευθέρωση (Κωνσταντίνος Παπανικόλας)
- Κοινωνία - Πολιτική παράταξη συνεχιστών του Καποδίστρια (Μιχαήλ Ηλιάδης)
- Οργάνωση για την Ανασυγκρότηση του ΚΚΕ (Ηλ. Ζαφειρόπουλος)
- Ε.ΠΑ.Μ. (Γενικός Γραμματέας: Δημήτρης Καζάκης)
- δημιουργία, ξανά! (Θάνος Τζήμερος)
- Το Ποτάμι (Σταύρος Θεοδωράκης)
Οι πέντε συνασπισμοί που κατέθεσαν δήλωση συμμετοχής είναι οι ακόλουθοι:
- Δημοκρατική Συμπαράταξη, αποτελούμενος από:
- Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα (Φώφη Γεννηματά)
- Δημοκρατική Αριστερά (Θανάσης Θεοχαρόπουλος)
- Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή (ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.), αποτελούμενος από δύο παρατάξεις και έχοντας 17μελής κεντρική συντονιστική επιτροπή:
- Μέτωπο της Αντικαπιταλιστικής, Επαναστατικής, Κομμουνιστικής Αριστεράς και της Ριζοσπαστικής Οικολογίας
- ΕΕΚ –Τροτσκιστές
- Κ.Κ.Ε.(μ-λ) & Μ-Λ Κ.Κ.Ε. - Εκλογική Συνεργασία (Διευθύνουσα επιτροπή: Κωνσταντίνος Μπεκιάρης, Αντώνιος Παπαδόπουλος, Δημήτριος Μπαμπίλης και Πέτρος Κουφοβασίλης)
- Δημοκρατικοί – Κοινωνία Αξιών – Κόμμα Πειρατών Ελλάδας (Ευγένιος Καλαιτζόπουλος, Στυλιανός Φενέκος και Αθανάσιος Γούναρης)
- Πατριωτική Ένωση – Ελληνική Λαϊκή Συσπείρωση «Ε.ΛΑ.Σ», αποτελούμενος από
- Εθνεγερσία (Γεώργιος Ανφαντής)
- Ανατολή της Ρωμιοσύνης (Παναγιώτης Ξανθόπουλος)
- Εθνικός Λαϊκός Σχηματισμός – Ε.ΛΑ.Σ (Οδυσσέας Τηλιγάδας)
Είχαν καταθέσει δηλώσεις συμμετοχής, αλλά δεν συμμετείχαν στις εκλογές τα εξής κόμματα:
- Εθνική Ελπίδα (Γεώργιος Παπαδόπουλος),
- Δημοκρατικό Κόμμα - ΔΗΚΟ (Χρήστος Αναγνώστου),
- Ελληνικό Αντιμνημονιακό Μέτωπο (Ε.Α.Μ.) για εφαρµογή του δημοψηφίσματος 2015 (σ.σ.: πρόκειται για το κόμμα «Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας»),
- Ανεξάρτητη Ανανεωτική Αριστερά, Ανανεωτική Δεξιά, Ανανεωτικό ΠΑΣΟΚ, Ανανεωτική Νέα Δημοκρατία, Όχι στον Πόλεμο, Κόμμα Επιχείρηση Χαρίζω Οικόπεδα, Χαρίζω Χρέη, Σώζω Ζωές, Παναγροτικό Εργατικό Κίνημα Ελλάδας (Μ. Τζαλαζίδης)
- Θεσμός (Σπυρίδων Αντωνίου),
- Αγροτικό Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδος - ΑΚΚΕΛ (Ευάγγελος Τσιομπανίδης)
- ΑΚΚΕΛ – Λευκό (Λαϊκές Ενώσεις Υπερκομματικών Κοινωνικών Ομάδων) Κωνσταντίνος Ντάλιος - Πυρίκαυστος Ελλάδα (Γεώργιος Καλεάδης).
- Κόμμα Φιλελευθέρων (Μανώλης Καλλιγιάννης)
Δεν συμμετείχαν, έπειτα από δήλωσή τους, τα εξής κόμματα που είχαν συμμετάσχει στις εκλογές του Ιανουαρίου:
- Τελεία (Απόστολος Γκλέτσος)[19]
- ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ (Γιώργος Παπανδρέου)[20]
- ΛΑ.Ο.Σ (Γιώργος Καρατζαφέρης)[21]
- Παναθηναϊκό Κίνημα (Θεόδωρος Μαραγκουδάκης)
Αποτελέσματα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]
| Κόμμα | Ψήφοι | Έδρες | ||||||||
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| Αριθμός | % | ± % | Αριθμός | +/− | ||||||
| ΣΥΡΙΖΑ | Αλέξης Τσίπρας | 1.925.904 | 35,46% | –0,88% | 145 | –4 | ||||
| Νέα Δημοκρατία | Ευάγγελος Μεϊμαράκης | 1.526.205 | 28,10% | +0,29% | 75 | –1 | ||||
| Χρυσή Αυγή | Νίκος Μιχαλολιάκος | 379.581 | 6,99% | +0,71% | 18 | +1 | ||||
| Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ) | Φώφη Γεννηματά | 341.390 | 6,28% | +1,12%1 | 17 | +41 | ||||
| ΚΚΕ | Δημήτρης Κουτσούμπας | 301.632 | 5,55% | +0,08% | 15 | 0 | ||||
| Το Ποτάμι | Σταύρος Θεοδωράκης | 222.166 | 4,09% | –1,96% | 11 | –6 | ||||
| Ανεξάρτητοι Έλληνες | Πάνος Καμμένος | 200.423 | 3,69% | –1,06% | 10 | –3 | ||||
| Ένωση Κεντρώων | Βασίλης Λεβέντης | 186.457 | 3,43% | +1,64% | 9 | +9 | ||||
| Λαϊκή Ενότητα | Παναγιώτης Λαφαζάνης | 155.242 | 2,87% | Νέο | — | Νέο | ||||
| ΑΝΤΑΡΣΥΑ – ΕΕΚ | Διοικούσα επιτροπή | 46.096 | 0,85% | +0,17%2 | — | — | ||||
| ΕΠΑΜ | Δημήτρης Καζάκης | 41.631 | 0,77% | Δ.Μ. | — | Δ.Μ. | ||||
| Κοινωνία | Μιχάλης Ηλιάδης | 35.534 | 0,66% | Δ.Μ. | — | Δ.Μ. | ||||
| δημιουργία, ξανά! | Θάνος Τζήμερος | 28.936 | 0,53% | Δ.Μ. | — | Δ.Μ. | ||||
| Δημοκρατικοί – Κοινωνία Αξιών – Κόμμα Πειρατών | Διοικούσα επιτροπή | 15.257 | 0,28% | Δ.Μ. | — | Δ.Μ. | ||||
| ΚΚΕ (μ-λ) – Μ-Λ ΚΚΕ | Διοικούσα επιτροπή | 8.944 | 0,16% | +0,03% | — | — | ||||
| Πατριωτική Ένωση – Ελληνική Λαϊκή Συσπείρωση | Διοικούσα επιτροπή | 6.253 | 0,12% | Δ.Μ. | — | Δ.Μ. | ||||
| Ελληνική Λαϊκή Δημοκρατική Απελευθέρωση | Κωνσταντίνος Παπανικόλας | 4.425 | 0,08% | 0% | — | — | ||||
| ΟΚΔΕ | Διοικούσα επιτροπή | 2.372 | 0,04% | +0,01% | — | — | ||||
| ΟΑΚΚΕ | Ηλίας Ζαφειρόπουλος | 2.263 | 0,04% | Δ.Μ. | — | — | ||||
| Ανεξάρτητοι / Μεμονωμένοι | 1.139 | 0,02% | 0% | — | — | |||||
| Σύνολο | 5.566.295 | 100% | 300 | |||||||
| Έγκυρα | 5.431.850 | 97,58% | –0,06% | |||||||
| Άκυρα | 70.061 | 1,26% | –0,55% | |||||||
| Λευκά | 64.384 | 1,16% | +0,61% | |||||||
| Ψήφισαν | 5.566.295 | 56,57% | –9.30% | |||||||
| Αποχή | 4.274.230 | 43,43% | +9.30% | |||||||
| Εγγεγραμμένοι | 9.840.525 | |||||||||
| Πηγή: Υπουργείο Εσωτερικών | ||||||||||
1 Η σύγκριση γίνεται με το άθροισμα του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ σε ποσοστά (4,68%+0,48%=5,16%) και έδρες (13+0=13) τον Ιανουάριο του 2015.
2 Η σύγκριση γίνεται με το άθροισμα του ποσοστού της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του ΕΕΚ (0,64%+0,04%=0,68%) τον Ιανουάριο του 2015.
| Κόμμα | Μεγ. ποσοστό | % | Μικ. ποσοστό | % |
|---|---|---|---|---|
| Ξάνθη | 49,61 | Λακωνία | 23,07 | |
| Λακωνία | 37,54 | Β' Πειραιά | 18,31 | |
| Λακωνία | 11,44 | Ηράκλειο | 3,94 | |
| Χίος | 13,12 | Β' Πειραιά | 4,02 | |
| Σάμος | 16,14 | Ροδόπη | 2,08 | |
| Ροδόπη | 16,91 | Ηλεία | 2,18 | |
| Σάμος | 5,45 | Ζάκυνθος | 1,83 | |
| Α' Θεσσαλονίκης | 6,78 | Πρέβεζα | 1,72 |
Μετέπειτα εξελίξεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]
Μετά τις εκλογές δρομολογήθηκαν οι διαδικασίες εκλογές νέου προέδρου στη Νέα Δημοκρατία,[22] ενώ το Ποτάμι ανακοίνωσε ότι το Δεκέμβριο θα οργανώσει συνέδριο.[23] Η Λαϊκή Ενότητα ζήτησε επανακαταμέτρηση ψήφων σε 4 δήμους της Αττικής, ώστε να διαπιστωθεί αν μετρήθηκαν σωστά οι ψήφοι της ΛΑ.Ε. Αν οι ψήφοι μετρήθηκαν λανθασμένα, η ΛΑ.Ε. θα καταθέσει αίτημα στον Άρειο Πάγο για πανελλαδική επανακαταμέτρηση[24].
Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]
- ↑ «Ο κύβος ερρίφθη, στις 20 Σεπτεμβρίου οι κάλπες». ert.gr. 26 Αυγούστου 2015. http://www.ert.gr/o-kivos-errifthi-stis-20-septemvriou-i-kalpes. Ανακτήθηκε στις 27 Αυγούστου 2015.
- ↑ «Δρομολογούνται οι διαδικασίες για τις πρόωρες εκλογές πιθανότατα στις 20 Σεπτεμβρίου». ert.gr. 20 Αυγούστου 2015. http://www.ert.gr/dromologounte-i-diadikasies-gia-tis-proores-ekloges-pithanotata-stis-20-septemvriou. Ανακτήθηκε στις 20 Αυγούστου 2015.
- ↑ «Παραιτήθηκε η κυβέρνηση – Ο Αλέξης Τσίπρας παρέδωσε την εντολή στον ΠτΔ». gr.euronews.com. 20 Αυγούστου 2015. http://gr.euronews.com/2015/08/20/greek-prime-minister-alexis-tsipras-to-hand-in-his-resignation-snap-elections/. Ανακτήθηκε στις 20 Αυγούστου 2015.
- ↑ «Η ανακοίνωση για τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου από τον Α. Τσίπρα στους New York Times». nytimes.com. 20 Αυγούστου 2015. http://www.nytimes.com/2015/08/21/world/europe/greek-prime-minister-alexis-tsipras-to-call-new-elections-minister-says.html. Ανακτήθηκε στις 20 Αυγούστου 2015.
- ↑ «Αποτελέσματα εκλογών 2015: «Αυτοδυναμία» η αποχή». Reporter. 21 Σεπτεμβρίου 2015. http://www.reporter.gr/Eidhseis/Politikh/269202-Apotelesmata-eklogwn-2015-%C2%ABAytodynamia%C2%BB-h-apochh. Ανακτήθηκε στις 21 Σεπτεμβρίου 2015.
- ↑ Κοντορούση, Μίκα (20 Σεπτεμβρίου 2015). «Αποτελέσματα εκλογών 2015: 'Όχι' στις κάλπες ψήφισαν οι πολίτες. Σε ποσοστά - ρεκόρ η αποχή». news247. http://news247.gr/eidiseis/politiki/ekloges-gr/ekloges2015/apotelesmata-eklogwn-2015-oxi-stis-kalpes-pshfisan-oi-polites-se-pososta-rekor-h-apoxh.3674792.html. Ανακτήθηκε στις 21 Σεπτεμβρίου 2015.
- ↑ Ελαφρός, Γιάννης (21 Σεπτεμβρίου 2015). «Η μεγαλύτερη αποχή της μεταπολίτευσης». Η Καθημερινή. http://www.kathimerini.gr/831613/article/epikairothta/politikh/h-megalyterh-apoxh-ths-metapoliteyshs. Ανακτήθηκε στις 21 Σεπτεμβρίου 2015.
- ↑ «Εκλογές 2015 Σεπτεμβρίου: Ιστορική είναι η Αποχή! Δείτε τα ποσοστά!». neolaia.gr. 20 Σεπτεμβρίου 2015. http://www.neolaia.gr/2015/09/20/ekloges-2015-septemvriou-istoriki-i-apoxi-deite-pososta/. Ανακτήθηκε στις 21 Σεπτεμβρίου 2015.
- ↑ ««Μεγάλος νικητής» η αποχή στις βουλευτικές εκλογές». ΣΚΑΪ.gr. 21 Σεπτεμβρίου 2015. http://www.skai.gr/news/politics/article/293230/megalos-nikitis-i-apohi-stis-vouleutikes-ekloges/. Ανακτήθηκε στις 21 Σεπτεμβρίου 2015.
- ↑ «Απίστευτο: Εκλογικό τμήμα με αποχή 97%!». VOICE NEWS. 21 Σεπτεμβρίου 2015. http://www.voicenews.gr/index.php/politiki/39125-97.html. Ανακτήθηκε στις 21 Σεπτεμβρίου 2015.
- ↑ «Συμμετοχή μόλις 2,4% σε εκλογικό τμήμα του δήμου Νίκαιας - Ρέντη». TVXS - TV Χωρίς Σύνορα. 20 Σεπτεμβρίου 2015. http://tvxs.gr/news/ekloges-septembris-2015/symmetoxi-molis-24-se-eklogiko-tmima-toy-dimoy-nikaias-renti. Ανακτήθηκε στις 21 Σεπτεμβρίου 2015.
- ↑ «Αποτελέσματα εκλογών 2015: Ιστορικό ρεκόρ αποχής». Newsbomb. 21 Σεπτεμβρίου 2015. http://www.newsbomb.gr/politikh/political-parties/story/626403/apotelesmata-eklogon-2015-ektimiseis-gia-istoriko-rekor-apoxis. Ανακτήθηκε στις 21 Σεπτεμβρίου 2015.
- ↑ «Παραίτηση Αλ. Τσίπρα και κάλπες τον Σεπτέμβριο». naftemporiki.gr. 2015-08-21. http://www.naftemporiki.gr/story/992152/paraitisi-al-tsipra-kai-kalpes-ton-septembrio. Ανακτήθηκε στις 2015-08-28.
- ↑ «Στις 20:00 η ορκωμοσία της Β. Θάνου – Ανοίγει ο δρόμος για κάλπες στις 20 – 9 – 2015». ert.gr. 2015-08-27. http://www.ert.gr/stis-2000-i-orkomosia-tis-v-thanou-anigi-o-dromos-gia-kalpes-stis-20-9-2015/. Ανακτήθηκε στις 2015-08-28.
- ↑ σύμφωνα με τις διατάξεις του Π.Δ. 66 (ΦΕΚ Α΄107/29-8-2015) "Περί διάλυσης της Βουλής και προκήρυξης βουλευτικών εκλογών και σύγκληση νέας βουλής"
- ↑ του ΠΔ 26/2012
- ↑ «Δεκαεννέα κόμματα και πέντε συνασπισμοί διεκδικούν την ψήφο του λαού». ert.gr. 7 Σεπτεμβρίου 2015. http://www.ert.gr/dekaennea-kommata-ke-pente-sinaspismi-diekdikoun-tin-psifo-tou-laou/. Ανακτήθηκε στις 8 Σεπτεμβρίου 2015.
- ↑ Βαλαούρα, Κωνσταντίνα (11 Σεπτεμβρίου 2015). «Δεκατέσσερα κόμματα και πέντε συνασπισμοί κατέρχονται στις εκλογές της 20/9». ert.gr. http://www.ert.gr/dekatessera-kommata-ke-pente-sinaspismi-katerchonte-stis-ekloges-tis-209/. Ανακτήθηκε στις 11 Σεπτεμβρίου 2015.
- ↑ Εκλογές 2015: Δεν κατεβαίνει στις εκλογές η Τελεία του Απόστολου Γκλέτσου
- ↑ Δεν κατεβαίνει στις εκλογές το ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ
- ↑ «Δεν κατεβαίνει στις εκλογές ο Καρατζαφέρης». tvxs.gr. 2015-09-02. http://tvxs.gr/news/ekloges-septembris-2015/den-katebainei-stis-ekloges-o-karatzaferis. Ανακτήθηκε στις 2015-09-03.
- ↑ Τζιοβάρας, Γρηγόρης (2015-09-22). «Νέο αρχηγό αναζητούν από σήμερα στη Νέα Δημοκρατία». protothema.gr. http://www.protothema.gr/politics/article/511338/xekinoun-oi-diadikasies-eklogis-proedrou-sti-nd/.
- ↑ «Αποτελέσματα εκλογών: Το Ποτάμι πάει σε συνέδριο με ανοιχτή ατζέντα. Στο τραπέζι και θέμα ηγεσίας». news247.gr. 2015-09-21. http://news247.gr/eidiseis/politiki/ekloges-gr/ekloges2015/apotelesmata-eklogwn-to-potami-paei-se-synedrio-me-anoixth-atzenta-thema-hgesias.3676183.html.
- ↑ «Επανακαταμέτρηση ψήφων σε 4 δήμους ζήτησε χτες η Λαϊκή Ενότητα». pelladothe.blogspot.gr. 25 Σεπτεμβρίου 2015. http://pelladothe.blogspot.gr/2015/09/4_25.html. Ανακτήθηκε στις 25 Σεπτεμβρίου 2015.
Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]
- Εκλογές 2015 στον ιστότοπο του Υπουργείου Εσωτερικών.
- Αποτελέσματα εκλογών στον ιστότοπο του Υπουργείου Εσωτερικών.
|
|||||||||||||||||||