Γιάννης Μανιάτης (πολιτικός)

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
Γιάννης Μανιάτης
Μανιάτης ΝΕΡΙΤ.jpg
Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής Ελλάδας
Εν ενεργεία
Ανέλαβε καθήκοντα
25 Ιουνίου 2013
Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς
Προκάτοχος Ευάγγελος Λιβιεράτος
Βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου
Εν ενεργεία
Ανέλαβε καθήκοντα
2004
Προσωπικά στοιχεία
Γέννηση 1956 Άργος, Αργολίδα, Ελλάδα
Υπηκοότητα Ελλάδα
Πολιτικό κόμμα ΠΑΣΟΚ
Επάγγελμα Μηχανικός, Πανεπιστημιακός
Ιστοσελίδα maniatisy.gr

Ο Γιάννης Μανιάτης (γενν. στο Άργος το 1956) είναι Έλληνας πολιτικός, βουλευτής με το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα (ΠΑΣΟΚ) από το 2004 και διετέλεσε υπουργός Περιβάλλοντος, Ενεργείας και Κλιματικής Αλλαγής.

Βιογραφικά στοιχεία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Γεννήθηκε στο Άργος το έτος 1956. Έχει διδακτορικό ως μηχανικός και είναι διπλωματούχος αγρονόμος τοπογράφος μηχανικός του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Από το 1995 διετέλεσε Αναπληρωτής Καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Επίσης, είναι Αναπληρωτής Καθηγητής του Πανεπιστήμιου Πειραιώς από το 2002. Επίσης, αποτελεί Επισκέπτης Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Βόννης στο Ινστιτούτο Οικονομικής Γεωγραφίας. Μιλάει αγγλικά και γαλλικά.

Εκλέχθηκε για πρώτη φορά βουλευτής στις βουλευτικές εκλογές του 2004 στην εκλογική περιφέρεια της Αργολίδας με την στήριξη του Πανελληνίου Σοσιαλιστικού Κινήματος. Στην συνέχεια επανεκλέχθηκε στην ίδια εκλογική περιφέρεια και στις επόμενες εθνικές εκλογές, στις εκλογές του 2009, στις εκλογές του Μαΐου και στις εκλογές του Ιουνίου του 2012. Από τις 25 Ιουνίου 2012, διατελεί υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής στην κυβέρνηση συνεργασίας του πρωθυπουργού Αντωνίου Σαμαρά.

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]