Ζωή Λιβανίου

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Ζωή Λιβανίου
Βουλευτής Ευβοίας
Εν ενεργεία
Ανέλαβε καθήκοντα
21 Σεπτεμβρίου 2015
ΠρωθυπουργόςΑλέξης Τσίπρας
Προσωπικά στοιχεία
Γέννηση20/10/1957, Χαλκίδα
ΕθνότηταΕλληνική
Πολιτικό κόμμαΣυνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
ΚατοικίαΧαλκίδα
ΣπουδέςΥ.Ε.

Η Ζωή Λιβανίου είναι ελληνίδα πολιτικός όπου στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015 εκλέχτηκε για πρώτη φορά Βουλευτής με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Βιογραφικό[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Ζωή Λιβανίου γεννήθηκε το 1957 στην Χαλκίδα όπου και κατοικεί. Παιδί πολύτεκνης οικογένειας από γονείς εργάτες γης. Είναι παντρεμένη με τον Παρασκευά Γκίκα.

Εργάστηκε ως πωλήτρια σε καταστήματα, βοηθός μάγειρα σε τουριστικά νησιά και βιομηχανική εργάτρια. Δημιούργησε την δική της επιχείρηση εστίασης στην Χαλκίδα, την οποία έκλεισε πριν από λίγα χρόνια. Έχει εκδώσει δύο βιβλία "Ληλάντιο πέρασμα μιας μικρής Ζωής" (μικρά αφηγήματα για την ζωή στον τόπο της) και "Για τη Ζωή... Τίποτα" (ποιητική συλλογή).

Είναι μέλος σε πολιτιστικούς και περιβαλλοντικούς συλλόγους, κινήματα πολιτών και δίκτυα αλληλεγγύης. Έχει διατελέσει μέλος σε αρκετές διοικήσεις, μεταξύ των οποίων η Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού και Ανάπτυξης Χαλκίδας και το  σωματείο καταστηματαρχών, εστίασης αναψυχής και ψυχαγωγίας "Ξένιος Ζεύς". Έχει υπάρξει ιδρυτικό μέλος στους πολιτιστικούς συλλόγους "Θέατρο Χαλκίδας" και "Η Άνοιξη" καθώς και μέλος των διοικήσεων τους.

Ήταν μέλος του Συνασπισμού από την ίδρυση του και στη συνέχεια μέλος του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος του νομαρχιακού γραφείου Εύβοιας.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]