Στάθης Γιαννακίδης

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Στάθης Γιαννακίδης
Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης
Περίοδος
29 Αυγούστου 2018 – 9 Ιουλίου 2019
ΠρωθυπουργόςΑλέξης Τσίπρας
ΠροκάτοχοςΣτέργιος Πιτσιόρλας
Βουλευτής Ξάνθης
της Βουλής των Ελλήνων
Εν ενεργεία
Ανέλαβε καθήκοντα
25 Ιανουαρίου 2015
Προσωπικά στοιχεία
Γέννηση1985, Καβάλα
ΕθνότηταΕλληνική
ΥπηκοότηταΕλληνική
Πολιτικό κόμμαΣΥ.ΡΙΖ.Α.
Παιδιά1
ΣπουδέςΔημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης
ΕπάγγελμαΟικονομολόγος

Ο Στάθης Γιαννακίδης (γεν. Καβάλα, 1985) είναι Έλληνας οικονομολόγος και πολιτικός. Ήταν Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης στην κυβέρνηση Τσίπρα.

Βιογραφικά στοιχεία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Προσωπική ζωή και σπουδές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Στάθης Γιαννακίδης γεννήθηκε στην Καβάλα το 1985. Σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Είναι παντρεμένος και πατέρας ενός παιδιού.

Εκτός από ελληνικά, ομιλεί και αγγλικά.[1]

Πολιτική σταδιοδρομία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Στάθης Γιαννακίδης ασχολήθηκε από νεαρή ηλικία με την πολιτική. Έχει διατελέσει μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας Συνασπισμού και Γραμματέας της Νεολαίας Συνασπισμού στην Κομοτηνή. Επίσης, διετέλεσε μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Ξάνθης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., ενώ δραστηριοποιήθηκε ενεργά στο Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ.

Στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 εξελέγη βουλευτής Ξάνθης με το ΣΥ.ΡΙΖ.Α., θέση στην οποία επανεξελέγη και στις εκλογές του Σεπτεμβρίου. Ως κοινοβουλευτικός, συμμετέχει στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων, στη Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης και στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής. Παράλληλα, είναι γραμματέας της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής του απολογισμού και του γενικού ισολογισμού του Κράτους και ελέγχου της εκτέλεσης του Προϋπολογισμού του Κράτους.[2]

Στις 29 Αυγούστου 2018, στον δεύτερο ανασχηματισμό της Κυβέρνησης Αλέξη Τσίπρα Σεπτεμβρίου 2015, ανέλαβε υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, αντικαθιστώντας τον Στέργιο Πιτσιόρλα.[3]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]