Δήμος Μονεμβασιάς

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Δήμος Μονεμβασιάς
Δήμος

Έμβλημα

2011 Dimos Monemvasias.png

Χώρα Flag of Greece.svg Ελλάδα
Έδρα Μολάοι
Τοπικές έδρες Μολάοι, Μονεμβασιά, Νεάπολη Βοιών, Ρειχέα, Παπαδιάνικα
Διοίκηση  
 • Δήμαρχος Ηρακλής Τριχείλης
Διοικητική υπαγωγή  
 • Αποκ. διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου
 • Περιφέρεια Πελοποννήσου
 • Περιφ. ενότητα Λακωνίας
Διαμέρισμα Πελοπόννησος
Νομός Λακωνίας
Έκταση 908,2 km2
Πληθυσμός 23.853 (απογραφή 2001)
Ιστότοπος http://monemvasia.gov.gr/

Ο Δήμος Μονεμβασιάς είναι δήμος περιφέρειας Πελοποννήσου που συστάθηκε με το Πρόγραμμα Καλλικράτης από την συνένωση των προϋπαρχόντων δήμων Μονεμβασιάς, Μολάων, Ζάρακα, Ασωπού και Boιών. Η έκταση του νέου Δήμου είναι 908,2 τ.χλμ και ο πληθυσμός του 23.853 κάτοικοι σύμφωνα με την απογραφή του 2001. Έδρα του δήμου ορίστηκαν οι Μολάοι. Αντιστοιχεί σε μεγάλο τμήμα της παλαιότερης Επαρχίας Επιδαύρου Λιμηράς.

Διαίρεση[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο δήμος περιλαμβάνει τις πόλεις και οικισμούς του πρώην δήμου Μονεμβασιάς (σε αγκύλες ο πληθυσμός σύμφωνα με την απογραφή του 2001):

Ο δήμος περιλαμβάνει τις πόλεις και οικισμούς του πρώην δήμου Μολάων (σε αγκύλες ο πληθυσμός σύμφωνα με την απογραφή του 2001):

Ο δήμος περιλαμβάνει τις πόλεις και οικισμούς του πρώην δήμου Ζάρακα (σε αγκύλες ο πληθυσμός σύμφωνα με την απογραφή του 2001):

Ο δήμος περιλαμβάνει τις πόλεις και οικισμούς του πρώην δήμου Ασωπού (σε αγκύλες ο πληθυσμός σύμφωνα με την απογραφή του 2001):

Ο δήμος περιλαμβάνει τις πόλεις και οικισμούς του πρώην δήμου Boιών (σε αγκύλες ο πληθυσμός σύμφωνα με την απογραφή του 2001):

Ποδοσφαιρικοί Σύλλογοι του δήμου[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στον δήμο εδρεύουν 12 ποδοσφαιρικοί σύλλογοι.Σε παρένθεση αναγράφεται η κατηγορία στην οποία αγωνίζονται κατά την περίοδο 2011-2012 :

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]