Δήμος Μονεμβασιάς

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
Δήμος Μονεμβασιάς
Δήμος

Έμβλημα

2011 Dimos Monemvasias.png

Χώρα Flag of Greece.svg Ελλάδα
Έδρα Μολάοι
Τοπικές έδρες Μολάοι, Μονεμβασιά, Νεάπολη Βοιών, Ρειχέα, Παπαδιάνικα
Διοίκηση  
 • Δήμαρχος Ηρακλής Τριχείλης
Διοικητική υπαγωγή  
 • Αποκ. διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου
 • Περιφέρεια Πελοποννήσου
 • Περιφ. ενότητα Λακωνίας
Διαμέρισμα Πελοπόννησος
Νομός Λακωνίας
Έκταση 908,2 km2
Πληθυσμός 23.853 (απογραφή 2001)
Ιστότοπος http://monemvasia.gov.gr/

Ο Δήμος Μονεμβασιάς είναι δήμος περιφέρειας Πελοποννήσου που συστάθηκε με το Πρόγραμμα Καλλικράτης από την συνένωση των προϋπαρχόντων δήμων Μονεμβασιάς, Μολάων, Ζάρακα , Ασωπού και Boιών. Η έκταση του νέου Δήμου είναι 908,2 τ.χλμ και ο πληθυσμός του 23.853 κάτοικοι σύμφωνα με την απογραφή του 2001. Έδρα του δήμου ορίστηκαν οι Μολάοι. Αντιστοιχεί σε μεγάλο τμήμα της παλαιότερης Επαρχίας Επιδαύρου Λιμηράς.

Διαίρεση[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο δήμος περιλαμβάνει τις πόλεις και οικισμούς του πρώην δήμου Μονεμβασιάς (σε αγκύλες ο πληθυσμός σύμφωνα με την απογραφή του 2001):

Ο δήμος περιλαμβάνει τις πόλεις και οικισμούς του πρώην δήμου Μολάων (σε αγκύλες ο πληθυσμός σύμφωνα με την απογραφή του 2001):

Ο δήμος περιλαμβάνει τις πόλεις και οικισμούς του πρώην δήμου Ζάρακα (σε αγκύλες ο πληθυσμός σύμφωνα με την απογραφή του 2001):

Ο δήμος περιλαμβάνει τις πόλεις και οικισμούς του πρώην δήμου Ασωπού (σε αγκύλες ο πληθυσμός σύμφωνα με την απογραφή του 2001):

Ο δήμος περιλαμβάνει τις πόλεις και οικισμούς του πρώην δήμου Boιών (σε αγκύλες ο πληθυσμός σύμφωνα με την απογραφή του 2001):

Ποδοσφαιρικοί Σύλλογοι του δήμου[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στον δήμο εδρεύουν 12 ποδοσφαιρικοί σύλλογοι.Σε παρένθεση αναγράφεται η κατηγορία στην οποία αγωνίζονται κατά την περίοδο 2011-2012 :

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]