Κατάλογος Ελλήνων βουλευτών (1963)

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Ακολουθεί κατάλογος με τα 300 μέλη που εξελέγησαν στο Ελληνικό Κοινοβούλιο έπειτα από τις Ελληνικές βουλευτικές εκλογές 1963

Σύνθεση του Κοινοβουλίου[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Για τη σημερινή σύνθεση, δείτε εδώ
Κόμμα Νοέμβριος 1963
Ένωσις Κέντρου 138
ΕΡΕ 132
ΕΔΑ 28
Κόμμα Προοδευτικών 2
Σύνολο 300

Εκλεγέντες βουλευτές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εκλογική περιφέρεια Ονοματεπώνυμο Κοινοβουλευτική ομάδα
Α΄ Αθηνών[1] Βενιζέλος Σοφοκλής Ένωση Κέντρου
Α΄ Αθηνών Μαύρος Γεώργιος Ένωση Κέντρου
Α΄ Αθηνών Κατσώτας Παυσανίας Ένωση Κέντρου
Α΄ Αθηνών Τσιριμώκος Ηλίας Ένωση Κέντρου
Α΄ Αθηνών Τούμπας Ιωάννης Ένωση Κέντρου
Α΄ Αθηνών Αλευράς Ιωάννης Ένωση Κέντρου
Α΄ Αθηνών Υψηλάντης Θωμάς Ένωση Κέντρου
Α΄ Αθηνών Ρουσόπουλος Αθανάσιος Ένωση Κέντρου
Α΄ Αθηνών Ράλλης Γεώργιος ΕΡΕ
Α΄ Αθηνών Πιπινέλης Παναγιώτης ΕΡΕ
Α΄ Αθηνών Κασιμάτης Γρηγόριος ΕΡΕ
Α΄ Αθηνών Βρανόπουλος Δημήτριος ΕΡΕ
Α΄ Αθηνών Χρυσανθόπουλος Κωνσταντίνος ΕΡΕ
Α΄ Αθηνών Αναγνωστόπουλος Νικόλαος ΕΡΕ
Α΄ Αθηνών Δερτιλής Λεωνίδας ΕΡΕ
Α΄ Αθηνών Γκίκας Σόλων ΕΡΕ
Α΄ Αθηνών Κιτσίκης Νικόλαος ΕΔΑ
Α΄ Αθηνών Μερκούρης Σταμάτιος ΕΔΑ
Α΄ Αθηνών Κύρκος Λεωνίδας ΕΔΑ
Β΄ Αθηνών[2] Μαύρος Φίλιππος Ένωση Κέντρου
Β΄ Αθηνών Ακρίτας Λουκής Ένωση Κέντρου
Β΄ Αθηνών Αποστολάκος Χρήστος Ένωση Κέντρου
Β΄ Αθηνών Παπαγεωργίου Ιωάννης Ένωση Κέντρου
Β΄ Αθηνών Βασιλάτος Γεράσιμος Ένωση Κέντρου
Β΄ Αθηνών Κολοκυθάς Αναστάσιος Ένωση Κέντρου
Β΄ Αθηνών Τούντας Χρήστος Ένωση Κέντρου
Β΄ Αθηνών Τσιριμώκος Ιωάννης Ένωση Κέντρου
Β΄ Αθηνών Βαρβιτσιώτης Ιωάννης ΕΡΕ
Β΄ Αθηνών Τσαλδάρης Αθανάσιος ΕΡΕ
Β΄ Αθηνών Τσάτσος Κωνσταντίνος ΕΡΕ
Β΄ Αθηνών Ράλλης Κωνσταντίνος ΕΡΕ
Β΄ Αθηνών Παπαρρηγόπουλος Κωνσταντίνος ΕΡΕ
Β΄ Αθηνών Περικλής Αργυρόπουλος ΕΔΑ
Β΄ Αθηνών Στρατής Δημήτριος ΕΔΑ
Β΄ Αθηνών Κύρκος Μιχαήλ ΕΔΑ
Β΄ Αθηνών Ηλιόπουλος Σταύρος ΕΔΑ
Α΄ Πειραιώς Παπαπολίτης Σάββας Ένωση Κέντρου
Α΄ Πειραιώς Μπίρης Σταύρος Ένωση Κέντρου
Α΄ Πειραιώς Σακαλής Ηρακλής Ένωση Κέντρου
Α΄ Πειραιώς Αλιμπράντης Δημήτριος ΕΡΕ
Α΄ Πειραιώς Ανδριανόπουλος Γεώργιος ΕΡΕ
Α΄ Πειραιώς Σκορδίλης Εμμανουήλ ΕΡΕ
Α΄ Πειραιώς Κατσαφάδος Γεώργιος ΕΡΕ
Α΄ Πειραιώς Μπριλλάκης Αντώνιος ΕΔΑ
Α΄ Πειραιώς Σαπουνάκης Δημήτριος ΕΔΑ
Β΄ Πειραιώς Μελάς Ιωάννης Ένωση Κέντρου
Β΄ Πειραιώς Διαμαντίδης Δημήτριος Ένωση Κέντρου
Β΄ Πειραιώς Ντάγκας Δημήτριος Ένωση Κέντρου
Β΄ Πειραιώς Μπουγάς Χρήστος ΕΡΕ
Β΄ Πειραιώς Παπαδημητρίου Ιωάννης ΕΔΑ
Β΄ Πειραιώς Κατερίνης Παναγιώτης ΕΔΑ
Υπόλοιπου Αττικής Δέδες Χρήστος Ένωση Κέντρου
Υπόλοιπου Αττικής Διαμαντόπουλος Ιάκωβος Ένωση Κέντρου
Υπόλοιπου Αττικής Παπαηλίας Νικόλαος Ένωση Κέντρου
Υπόλοιπου Αττικής Τομαράς Ευάγγελος Ένωση Κέντρου
Υπόλοιπου Αττικής Παπαχρήστου Αθανάσιος ΕΡΕ
Υπόλοιπου Αττικής Δοδόπουλος Θεόδωρος ΕΡΕ
Α΄ Θεσσαλονίκης[3] Μπακατσέλος Γεώργιος Ένωση Κέντρου
Α΄ Θεσσαλονίκης Σπηλιωτόπουλος Ιωάννης Ένωση Κέντρου
Α΄ Θεσσαλονίκης Χατζηαποστόλου Λεόντιος Ένωση Κέντρου
Α΄ Θεσσαλονίκης Θεοδοσιάδης Αλέξανδρος ΕΡΕ
Α΄ Θεσσαλονίκης Ιορδάνογλου Ιπποκράτης ΕΡΕ
Α΄ Θεσσαλονίκης Κοντούλης Ιωάννης ΕΡΕ
Α΄ Θεσσαλονίκης Θεμελής Γεώργιος ΕΡΕ
Α΄ Θεσσαλονίκης Πασαλίδης Ιωάννης ΕΔΑ
Α΄ Θεσσαλονίκης Κελτεμλίδης Δημήτριος ΕΔΑ
Α΄ Θεσσαλονίκης Παπαλεξίου Αλέξιος (ή Παπαλέξης) ΕΔΑ
Β΄ Θεσσαλονίκης[4] Τσαπάρας Στέφανος Ένωση Κέντρου
Β΄ Θεσσαλονίκης Λασκαρίδης Λάσκαρης Ένωση Κέντρου
Β΄ Θεσσαλονίκης Καραγκιόζης Γεώργιος Ένωση Κέντρου
Β΄ Θεσσαλονίκης Κανδυλιάρης Χρυσόστομος ΕΡΕ
Β΄ Θεσσαλονίκης Ερμείδης Χάρης ΕΡΕ
Β΄ Θεσσαλονίκης Βογιατζής Αλέξανδρος ΕΡΕ
Β΄ Θεσσαλονίκης Τσιάρας Αναστάσιος ΕΔΑ
Αιτωλοακαρνανίας Χούτας Στυλιανός Ένωση Κέντρου
Αιτωλοακαρνανίας Πετρόπουλος Κωνσταντίνος Ένωση Κέντρου
Αιτωλοακαρνανίας Αθανασιάδης-Νόβας Γεώργιος Ένωση Κέντρου
Αιτωλοακαρνανίας Παπαδημητρίου Γεώργιος Ένωση Κέντρου
Αιτωλοακαρνανίας Σταυρόπουλος Παναγιώτης ΕΡΕ
Αιτωλοακαρνανίας Σταμάτης Γεώργιος ΕΡΕ
Αιτωλοακαρνανίας Τρικούπης Κωνσταντίνος ΕΡΕ
Αιτωλοακαρνανίας Φαρμάκης Νικόλαος ΕΡΕ
Αιτωλοακαρνανίας Κακογιάννης Αθανάσιος[5] ΕΔΑ
Αργολίδας Παπαδημητρίου Δημήτριος Ένωση Κέντρου
Αργολίδας Παπαρτεμίου Ιωάννης ΕΡΕ
Αργολίδας Κοντοβράκης Ιωάννης[5] ΕΡΕ
Αρκαδίας Μπακόπουλος Νικόλαος Ένωση Κέντρου
Αρκαδίας Αρχος Δημήτριος Ένωση Κέντρου
Αρκαδίας Παπαηλιού Ηλίας ΕΡΕ
Αρκαδίας Τριανταφυλλάκος Τρύφων ΕΡΕ
Αρκαδίας Αποσκίτης Κωνσταντίνος ΕΡΕ
Αρκαδίας Μίχας Αθανάσιος[6] ΕΡΕ
Άρτας Γαρουφαλιάς Πέτρος Ένωση Κέντρου
Άρτας Παπαδημητρίου Κωνσταντίνος ΕΡΕ
Άρτας Καρατζένης Δημήτριος ΕΡΕ
Αχαΐας Παπανδρέου Γεώργιος Ένωση Κέντρου
Αχαΐας Βγενόπουλος Αναστάσιος Ένωση Κέντρου
Αχαΐας Δρούλιας Αναστάσιος Ένωση Κέντρου
Αχαΐας Παπαγιαβής Γεώργιος Ένωση Κέντρου
Αχαΐας Ζαΐμης Φωκίων Ένωση Κέντρου
Αχαΐας Κανελλόπουλος Παναγιώτης ΕΡΕ
Αχαΐας Γεροκωστόπουλος Αχιλλέας ΕΡΕ
Αχαΐας Παπαρρηγόπουλος Βασίλειος ΕΡΕ
Αχαΐας Σπηλιόπουλος Γεώργιος ΕΔΑ
Βοιωτίας Παπασπύρου Δημήτριος Ένωση Κέντρου
Βοιωτίας Κίνιας Δημοσθένης Ένωση Κέντρου
Βοιωτίας Πετρούλιας Βασίλειος[5] Ένωση Κέντρου
Βοιωτίας Βουρδουμπάς Δημήτριος ΕΡΕ
Δράμας Παπαδόπουλος Αναστάσιος Ένωση Κέντρου
Δράμας Παπαπαναγιώτου Θεοφύλακτος Ένωση Κέντρου
Δράμας Δαμιανός Κλεάνθης ΕΡΕ
Δράμας Γρίβας Δημήτριος ΕΡΕ
Δράμας Τσίμπας Νικόλαος[5] ΕΡΕ
Δωδεκανήσου Ζίγδης Ιωάννης Ένωση Κέντρου
Δωδεκανήσου Μανούσης Σταμάτιος Ένωση Κέντρου
Δωδεκανήσου Κουντούρης Νικόλαος Ένωση Κέντρου
Δωδεκανήσου Κωτιάδης Στυλιανός ΕΡΕ
Δωδεκανήσου Παρθενιάδης Νικόλαος ΕΡΕ
Έβρου Νικολαΐδης Λουκάς Ένωση Κέντρου
Έβρου Ζαπάρτας Εμμανουήλ Ένωση Κέντρου
Έβρου Χατζηνικολάου Παναγιώτης ΕΡΕ
Έβρου Κωνσταντινίδης Αθανάσιος ΕΡΕ
Έβρου Κλης Παναγιώτης ΕΡΕ
Έβρου Τιρρής Ιωάννης[5] ΕΡΕ
Εύβοιας Αρβανιτάκης Ευάγγελος Ένωση Κέντρου
Εύβοιας Στεφανίδης Μιχαήλ Ένωση Κέντρου
Εύβοιας Βλαχοθανάσης Αγγελής Ένωση Κέντρου
Εύβοιας Βογιατζής Γεώργιος ΕΡΕ
Εύβοιας Καλλίας Κωνσταντίνος ΕΡΕ
Εύβοιας Κακκαράς Αντώνιος ΕΡΕ
Εύβοιας Τριανταφύλλου Αντώνιος ΕΡΕ
Ευρυτανίας Παπασπύρου Κωνσταντίνος Ένωση Κέντρου
Ευρυτανίας Καραπιπέρης Χρυσόστομος ΕΡΕ
Ζακύνθου Κεφαλληνός Τάλμποτ Ένωση Κέντρου[7]
Ζακύνθου Μυριδάκης Μιχαήλ ΕΡΕ
Ηλείας Στεφανόπουλος Στέφανος Ένωση Κέντρου
Ηλείας Κανελλόπουλος Αθανάσιος Ένωση Κέντρου
Ηλείας Πετραλιάς Αντώνιος Ένωση Κέντρου
Ηλείας Γιαννόπουλος Ιωάννης Ένωση Κέντρου
Ηλείας Στεφανόπουλος Γεώργιος Ένωση Κέντρου
Ηλείας Πολυζωγόπουλος Σταύρος ΕΡΕ
Ηλείας Σπεντζάρης Νικόλαος ΕΡΕ
Ηλείας Κοντογιαννόπουλος Νικόλαος ΕΡΕ
Ημαθίας Γιαμάς Ιωάννης Ένωση Κέντρου
Ημαθίας Παπαδόπουλος Φιλοκτήμων Ένωση Κέντρου
Ημαθίας Παπαδάκης-Στάικος Ιωάννης Ένωση Κέντρου
Ημαθίας Χατζηδημητρίου Δημήτριος ΕΡΕ
Ηρακλείου Κωνιωτάκης Κωνσταντίνος Ένωση Κέντρου
Ηρακλείου Μαρής Κωνσταντίνος Ένωση Κέντρου
Ηρακλείου Ξυλούρης Μενέλαος Ένωση Κέντρου
Ηρακλείου Μαντζαπετάκης Εμμανουήλ Ένωση Κέντρου
Ηρακλείου Λουλακάκης Εμμανουήλ Ένωση Κέντρου
Ηρακλείου Εμμανουήλ Κεφαλογιάννης ΕΡΕ
Ηρακλείου Μεϊμαράκης Ιωάννης ΕΡΕ
Ηρακλείου Συντυχάκης Δανιήλ ΕΔΑ
Θεσπρωτίας Πιτούλης Φώτιος Ένωση Κέντρου
Θεσπρωτίας Αθανασίου Νικόλαος ΕΡΕ
Ιωαννίνων Μυλωνάς Γεώργιος Ένωση Κέντρου
Ιωαννίνων Βαδαλούκας Σπυρίδων Ένωση Κέντρου
Ιωαννίνων Λώρας Ανέστης Ένωση Κέντρου
Ιωαννίνων Αβέρωφ Ευάγγελος ΕΡΕ
Ιωαννίνων Ιωάννου Δημήτριος ΕΡΕ
Ιωαννίνων Δερδεμέζης Ανδρέας ΕΡΕ
Ιωαννίνων Παληός Κωνσταντίνος ΕΡΕ
Καβάλας Λυμπερίδης Θεόδωρος Ένωση Κέντρου
Καβάλας Νικολαΐδης Σταύρος Ένωση Κέντρου
Καβάλας Βενέτης Κωνσταντίνος ΕΡΕ
Καβάλας Μάρτης Νικόλαος ΕΡΕ
Καβάλας Λασκαρίδης Άγγελος ΕΔΑ
Καρδίτσας Αλλαμανής Στυλιανός Ένωση Κέντρου
Καρδίτσας Αντωνίου Απόστολος Ένωση Κέντρου
Καρδίτσας Χαρίτος Νικόλαος Ένωση Κέντρου
Καρδίτσας Ταλιαδούρος Αθανάσιος ΕΡΕ
Καρδίτσας Θανόπουλος Δημήτριος ΕΡΕ
Καρδίτσας Μπάλλας Γεώργιος ΕΡΕ
Καστοριάς Παπαλαζάρου Ζήσης Ένωση Κέντρου
Καστοριάς Γυιόκας Παναγιώτης ΕΡΕ
Κέρκυρας Δεσύλλας Θεόδωρος Ένωση Κέντρου
Κέρκυρας Κοντομάρης Σπυρίδων[5] Ένωση Κέντρου
Κέρκυρας Θεοτόκης Σπυρίδων ΕΡΕ
Κέρκυρας Λύχνος Γεράσιμος ΕΡΕ
Κεφαλληνίας Δενδρινός Ευάγγελος Ένωση Κέντρου
Κεφαλληνίας Μεταξάς Γεράσιμος ΕΡΕ
Κιλκίς Παπαδόπουλος Δημοσθένης Ένωση Κέντρου
Κιλκίς Παπαδόπουλος Κωνσταντίνος ΕΡΕ
Κιλκίς Περτσινίδης Σωφρόνιος ΕΡΕ
Κοζάνης Παπακωνσταντίνου Μιχάλης Ένωση Κέντρου
Κοζάνης Λαζαρίδης Γεώργιος Ένωση Κέντρου
Κοζάνης Ταλιαδούρης Κωνσταντίνος[5] Ένωση Κέντρου
Κοζάνης Μανέντης Διονύσιος ΕΡΕ
Κοζάνης Αθανασιάδης Παύλος ΕΡΕ
Κοζάνης Τσακιρίδης Παύλος ΕΡΕ
Κοζάνης Βύζας Βασίλειος[5] ΕΡΕ
Κορινθίας Σπανορρήγας Αθανάσιος Ένωση Κέντρου
Κορινθίας Ρέντης Θεοχάρης Ένωση Κέντρου
Κορινθίας Παπακωνσταντίνου Κωνσταντίνος ΕΡΕ
Κορινθίας Παπαληγούρας Παναγής ΕΡΕ
Κυκλάδων Μπαρότσης Αντώνιος Ένωση Κέντρου
Κυκλάδων Πρωτοπαπαδάκης Αριστείδης ΕΡΕ
Κυκλάδων Αλιπράντης Ευστράτιος ΕΡΕ
Κυκλάδων Νομικός Μάρκος ΕΡΕ
Κυκλάδων Ανερούσης Ευάγγελος Κόμμα των Προοδευτικών
Λακωνίας Παπαμιχαλόπουλος Δημήτριος Ένωση Κέντρου
Λακωνίας Λαγάκος Λεωνίδας[5] Ένωση Κέντρου
Λακωνίας Δαβάκης Δημήτριος ΕΡΕ
Λακωνίας Βαρβιτσιώτης Νικήτας (ή Νικηταράς) ΕΡΕ
Λακωνίας Λαμπρινάκος Νικόλαος ΕΡΕ
Λάρισας Γεωργίου Δημήτριος (Τάκης) Ένωση Κέντρου
Λάρισας Περραιβός Κωνσταντίνος Ένωση Κέντρου
Λάρισας Βανταλής Ευάγγελος Ένωση Κέντρου
Λάρισας Καρδάρας Δημήτριος Ένωση Κέντρου
Λάρισας Ροδόπουλος Κωνσταντίνος ΕΡΕ
Λάρισας Γραμματίδης Χρήστος ΕΡΕ
Λάρισας Κιτσίδης Χρήστος ΕΡΕ
Λάρισας Σακελλάρης Ευάγγελος ΕΔΑ
Λασιθίου Σεργάκης Ιωάννης Ένωση Κέντρου
Λασιθίου Κοθρής Εμμανουήλ Ένωση Κέντρου
Λασιθίου Χλουβεράκης Μιχαήλ[5] Ένωση Κέντρου
Λέσβου Μαλιάκας Νικόλαος Ένωση Κέντρου
Λέσβου Γαληνός Μιχαήλ (ή Μίμης) Ένωση Κέντρου
Λέσβου Ξενοδοχειάρης Περίανδρος ΕΡΕ
Λέσβου Βιτούλιας Γεώργιος ΕΡΕ
Λέσβου Ηλιού Ηλίας ΕΔΑ
Λέσβου Παππάς Θεόφραστος (ή Παπαχίου) ΕΔΑ
Λευκάδας Γρηγόρης Ξενοφών ΕΔΑ[5]
Μαγνησίας Λούλης Γεώργιος Ένωση Κέντρου
Μαγνησίας Μέρος Αλέξανδρος Ένωση Κέντρου
Μαγνησίας Γκλαβάνης Ιωάννης (Τζον) Ένωση Κέντρου
Μαγνησίας Φροντιστής Αθανάσιος ΕΡΕ
Μαγνησίας Πάντος Αντώνιος ΕΡΕ
Μαγνησίας Γυφτοδήμου Μαρία ΕΔΑ
Μεσσηνίας Κοκκέβης Ανδρέας Ένωση Κέντρου
Μεσσηνίας Κωστόπουλος Σταύρος Ένωση Κέντρου
Μεσσηνίας Χαραλαμπόπουλος Ιωάννης Ένωση Κέντρου
Μεσσηνίας Μπούτος Ιωάννης ΕΡΕ
Μεσσηνίας Ψαρρέας Ιωάννης ΕΡΕ
Μεσσηνίας Λαντζούνης Δημήτριος ΕΡΕ
Μεσσηνίας Καλαντζάκος Αριστείδης ΕΡΕ
Μεσσηνίας Καμβύσης Άγγελος ΕΡΕ
Μεσσηνίας Σαμαράς Γεώργιος[5] ΕΡΕ
Ξάνθης Μπαλτατζής Αλέξανδρος Ένωση Κέντρου
Ξάνθης Νουρή Ογλού Φετά Ένωση Κέντρου
Ξάνθης Δούκας Θεόδωρος ΕΡΕ
Πέλλας Ανδρεάδης Θωμάς Ένωση Κέντρου
Πέλλας Σιγανίδης Κωνσταντίνος Ένωση Κέντρου
Πέλλας Πέτσος Ευάγγελος[5] Ένωση Κέντρου
Πέλλας Προκοπίδης Ιωάννης ΕΡΕ
Πέλλας Μουράτογλου Βασίλειος ΕΡΕ
Πιερίας Δημόπουλος Κωνσταντίνος Ένωση Κέντρου
Πιερίας Χασαπίδης Στέργιος Ένωση Κέντρου
Πιερίας Παπαγεωργίου Κωνσταντίνος ΕΡΕ
Πιερίας Τσιφοδήμος Δημήτριος[5] ΕΡΕ
Πρέβεζας Γαρουφαλιάς Δημήτριος Ένωση Κέντρου
Πρέβεζας Τσαντούλας Χριστόφορος ΕΡΕ
Ρεθύμνου Βαρδινογιάννης Παύλος Ένωση Κέντρου
Ρεθύμνου Τσουδερός Ιωάννης Ένωση Κέντρου
Ρεθύμνου Κεφαλογιάννης Ιωάννης[5] ΕΡΕ
Ροδόπης Γουδελής Σταύρος Ένωση Κέντρου
Ροδόπης Σιανίδης Χρήστος ΕΡΕ
Ροδόπης Χασάν Ογλού Γιουσούφ ΕΡΕ
Ροδόπης Γιουσούφ Ογλού Χασάν (Χατίπογλου) Κόμμα Προοδευτικών
Σάμου Σπύρου Ιωάννης ΕΡΕ
Σερρών Ανθόπουλος Ευστάθιος Ένωση Κέντρου
Σερρών Ιντζές Βασίλειος Ένωση Κέντρου
Σερρών Αγγελούσης Άγγελος Ένωση Κέντρου
Σερρών Μαυρίδης Αθανάσιος Ένωση Κέντρου
Σερρών Καραμανλής Κωνσταντίνος ΕΡΕ
Σερρών Καραμανλής Αχιλλέας ΕΡΕ
Σερρών Λαυρεντίδης Ισαάκ ΕΡΕ
Σερρών Μητακίδης Αθανάσιος ΕΡΕ
Σερρών Χριστόγλου Ιωάννης ΕΡΕ
Σερρών Εφραιμίδης Βασίλειος ΕΔΑ
Τρικάλων Έξαρχος Νικόλαος Ένωση Κέντρου
Τρικάλων Αντωνίου Αριστοτέλης Ένωση Κέντρου
Τρικάλων Παγκούτσος Απόστολος Ένωση Κέντρου
Τρικάλων Γιαννούσης Κλεόβουλος (ή Κωνσταντίνος) ΕΡΕ
Τρικάλων Κατσιάμπας Φώτιος ΕΡΕ
Τρικάλων Παπανικολάου Δημήτριος ΕΔΑ
Φθιώτιδας Κωστής Δημήτριος Ένωση Κέντρου
Φθιώτιδας Τσιριμώκος Κωνσταντίνος Ένωση Κέντρου
Φθιώτιδας Τριανταφύλλου Κωνσταντίνος Ένωση Κέντρου
Φθιώτιδας Ευταξίας Λάμπρος ΕΡΕ
Φθιώτιδας Καλαντζής Ευάγγελος[8] ΕΡΕ
Φθιώτιδας Παπαλουκάς Αχιλλέας ΕΡΕ
Φλώρινας Θεοχαρίδης Δημοσθένης Ένωση Κέντρου
Φλώρινας Μακρής Δημήτριος ΕΡΕ
Φλώρινας Ανδρεάδης Γεώργιος ΕΡΕ
Φωκίδας Κοκκινόπουλος Απόστολος Ένωση Κέντρου[9]
Φωκίδας Κρίκος Βασίλειος[5] ΕΡΕ
Χαλκιδικής Βασματζίδης Χρήστος Ένωση Κέντρου
Χαλκιδικής Φιλιππίδης Αθανάσιος ΕΡΕ
Χαλκιδικής Βασιλικός Βασίλειος ΕΡΕ
Χανίων Μητσοτάκης Κωνσταντίνος Ένωση Κέντρου
Χανίων Πολυχρονίδης Πολυχρόνης Ένωση Κέντρου
Χανίων Μπακλατζής Εμμανουήλ Ένωση Κέντρου
Χανίων Μιχελογιάννης Γεώργιος (ή Μιχελογιαννάκης) Ένωση Κέντρου
Χανίων Χιωτάκης Κωνσταντίνος ΕΔΑ
Χίου Ζορμπάς Νικόλαος Ένωση Κέντρου
Χίου Βεργίτσης Γεώργιος[10] Ένωση Κέντρου
Χίου Μπουρνιάς Λεωνίδας ΕΡΕ

Σημειώσεις και παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Αναφέρεται και ως εκλογική περιφέρεια Δήμου Αθηναίων.
  2. Αναφέρεται και ως εκλογική περιφέρεια Υπολοίπου πρώην Δήμου Αθηναίων.
  3. Αναφέρεται στον Τύπο της εποχής και ως "Πόλις Θεσσαλονίκης" και "Πρώην Δήμου Θεσσαλονίκης".
  4. Αναφέρεται στον Τύπο της εποχής και ως "Ύπαιθρος Θεσσαλονίκης" ή Θεσσαλονίκης (Υπόλοιπο).
  5. 5,00 5,01 5,02 5,03 5,04 5,05 5,06 5,07 5,08 5,09 5,10 5,11 5,12 5,13 5,14 5,15 Εξελέγη σε επόμενη κατανομή.
  6. Εξελέγη από την β΄ κατανομή
  7. Την έδρα πήρε η ΕΚ ως δώρο.
  8. Καταγγέλθηκε τηλεφωνικά στη χωροφυλακή της Μακρακώμης ότι ένας δασοφύλακας από το χωριό Μαρκάδα για να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα απείλησε με περίστροφο μερικούς από τους συχωριανούς του να ψηφίσουν τον υποψήφιο που ο ίδιος ήθελε. Οι αρχές στη Μακρακώμη τον συνέλαβαν και ακούστηκε ότι ήταν φανατικός οπαδός του Καλαντζή (Εφ. Μακεδονία, σελ.5).
  9. Η Ένωση Κέντρου κέρδισε την έδρα στη Φωκίδα από την γ΄ κατανομή.
  10. Η Ένωση Κέντρου πήρε την έδρα της Χίου ως δώρο.

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]