Δάφνες Πάτρας: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
Αφαιρέθηκε ανακατεύθυνση προς το Προάστιο Πάτρας
Ετικέτα: Αφαιρέθηκε ανακατεύθυνση
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
Οι '''Δάφνες''' είναι συνοικία της [[Πάτρα]]ς, ευρισκόμενη στο αρκτικό τμήμα της [[πόλη]]ς, απέχοντας περίπου 7 [[Χιλιόμετρο|χιλιόμετρα]] από το κέντρο της. Αποτελεί μέρος της περιοχής των [[Μποζαΐτικα Πάτρας|Μποζαϊτίκων]] στο παράκτιο τμήμα της και βρίσκεται επίσης ενδιάμεσα της [[Παραλία Προαστίου Πάτρας|Παραλία Προαστίου]] (Μποζαϊτίκων) και του [[Καστελλόκαμπος Πάτρας|Καστελλόκαμπου]]. Η ονομασία της περιοχής είναι φυτωνυμική και έχει προέλθει από την ύπαρξη εκεί των πολλών δαφνών (πικροδαφνών).
Οι '''Δάφνες''' είναι συνοικία της [[Πάτρα]]ς, ευρισκόμενη στο αρκτικό τμήμα της [[πόλη]]ς, απέχοντας περίπου 7 [[Χιλιόμετρο|χιλιόμετρα]] από το κέντρο της.


Αποτελεί μέρος της περιοχής των [[Μποζαΐτικα Πάτρας|Μποζαϊτίκων]], στο παράκτιο τμήμα της, ευρισκόμενη ενδιάμεσα της [[Παραλία Προαστίου Πάτρας|Παραλίας Προαστίου]] (Μποζαϊτίκων) και του [[Καστελλόκαμπος Πάτρας|Καστελλόκαμπου]]. Η ονομασία της περιοχής είναι φυτωνυμική και έχει προέλθει από την ύπαρξη εκεί των πολλών δαφνών (πικροδαφνών).
Βόρεια των Δαφνών διέρχεται και εκβάλλει ο [[ποταμός]] [[Χάραδρος ποταμός|Χάραδρος]] που οριοθετεί και την περιοχή από τον γειτονικό Καστελλόκαμπο. Στην περιοχή στεγάζονται σε κοινό κτιριακό συγκρότημα και λειτουργούν το 62ο Δημοτικό Σχολείο και το 49ο Νηπιαγωγείο Πατρών.

Βόρεια των Δαφνών διέρχεται και εκβάλλει ο [[ποταμός]] [[Χάραδρος ποταμός|Χάραδρος]], που οριοθετεί και την περιοχή από τον γειτονικό Καστελλόκαμπο. Στην περιοχή στεγάζονται σε κοινό κτιριακό συγκρότημα και λειτουργούν το 62ο Δημοτικό Σχολείο και το 49ο Νηπιαγωγείο Πατρών.


==Πηγές==
==Πηγές==
* Δ. Καρατζά, Χ. Χαραλάμπους, Δ. Γκότση, Γ. Λύρα, «''Πάτρα, ονομάτων επίσκεψις''», έκδοση των εφημερίδων «Εθνικός Κήρυξ των Πατρών» & «Ημερήσιος Κήρυξ των Πατρών», Πάτρα 1995.
* Δ. Καρατζά, Χ. Χαραλάμπους, Δ. Γκότση, Γ. Λύρα, ''Πάτρα, ονομάτων επίσκεψις'', Έκδοση των εφημερίδων «Εθνικός Κήρυξ των Πατρών» και «Ημερήσιος Κήρυξ των Πατρών», Πάτρα 1995.


{{Προάστια και δημοτικά διαμερίσματα Πάτρας}}
{{Προάστια και δημοτικά διαμερίσματα Πάτρας}}

Έκδοση από την 10:13, 12 Ιουλίου 2018

Οι Δάφνες είναι συνοικία της Πάτρας, ευρισκόμενη στο αρκτικό τμήμα της πόλης, απέχοντας περίπου 7 χιλιόμετρα από το κέντρο της.

Αποτελεί μέρος της περιοχής των Μποζαϊτίκων, στο παράκτιο τμήμα της, ευρισκόμενη ενδιάμεσα της Παραλίας Προαστίου (Μποζαϊτίκων) και του Καστελλόκαμπου. Η ονομασία της περιοχής είναι φυτωνυμική και έχει προέλθει από την ύπαρξη εκεί των πολλών δαφνών (πικροδαφνών).

Βόρεια των Δαφνών διέρχεται και εκβάλλει ο ποταμός Χάραδρος, που οριοθετεί και την περιοχή από τον γειτονικό Καστελλόκαμπο. Στην περιοχή στεγάζονται σε κοινό κτιριακό συγκρότημα και λειτουργούν το 62ο Δημοτικό Σχολείο και το 49ο Νηπιαγωγείο Πατρών.

Πηγές

  • Δ. Καρατζά, Χ. Χαραλάμπους, Δ. Γκότση, Γ. Λύρα, Πάτρα, ονομάτων επίσκεψις, Έκδοση των εφημερίδων «Εθνικός Κήρυξ των Πατρών» και «Ημερήσιος Κήρυξ των Πατρών», Πάτρα 1995.