Συζήτηση χρήστη:Magioladitis/Αρχείο 1

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Πίνακας περιεχομένων

Καλώς ήρθες![επεξεργασία κώδικα]

Καλώς ήρθες!

Magioladitis, καλωσόρισες στη Βικιπαίδεια! Η συνεισφορά σου είναι ευπρόσδεκτη. Ακολουθούν μερικοί χρήσιμοι σύνδεσμοι:

Μπορείς να υπογράφεις στις σελίδες συζήτησης γράφοντας ~~~~ ή πατώντας το κουμπί της υπογραφής (Button sig.png). Για οποιαδήποτε βοήθεια ή απορία, μπορείς να απευθυνθείς στην Αγορά. Καλή συνέχεια! --Dead3y3 Συζήτηση 23:45, 19 Αυγούστου 2006 (UTC)

Επί του ή πάνω από το[επεξεργασία κώδικα]

Σχετικά με τις διορθώσεις στο [Αλγεβρικό στοιχείο]: Δεν είμαι πολύ σίγουρος ότι το over L πρέπει να αποδοθεί πάνω από το L. Αν έχει την έννοια πάνω σε ολόκληρο το L, τότε η απόδοση επί του L είναι λίγο καλύτερη : διατηρεί μια επαφή, ενώ το πάνω από το L αποστασιοποιεί. (Καλώς όρισες!) --egm 22:15, 31 Οκτωβρίου 2006 (UTC)

 • όχι δεν έχει αυτήν την έννοια όπως μπορείς να ελέγξεις (επομένως το "επί" δεν είναι σωστό). --Λύκινος 05:49, 1 Νοεμβρίου 2006 (UTC)

δες το σχόλιο που έγραψα στην σελίδα συζήτησης τού egm --Λύκινος 05:48, 1 Νοεμβρίου 2006 (UTC)

Το σκορ[επεξεργασία κώδικα]

Δε μέτρησα κουκιά, αξιολόγησα όσο καλύτερα μπορούσα τα επιχειρήματα που χρησιμοποιήθηκαν. Όπως καταλαβαίνεις, δεν μπορώ να εγγυηθώ "ορθότητα", παρά μόνο καλή διάθεση στην αξιολόγησή μου.--FocalPoint Συζήτηση 22:37, 8 Φεβρουαρίου 2007 (UTC)

Καλημέρα στη γενέτειρα[επεξεργασία κώδικα]

Καλημέρα από Κρήτη, φίλε μου. ----Lemur12 να΄στε καλά 02:19, 28 Ιανουαρίου 2008 (UTC)

AWB[επεξεργασία κώδικα]

Καλό το AWB αλλά νομίζω ότι αλλαγές όπως αυτή και αυτή δεν είναι καλές. Σε εμένα τουλάχιστον, στο [[Ιταλία]]ς φαίνεται μόνο το Ιταλία μλπέ κάτι που νομίζω ότι είναι αντιαισθητικό (Ιταλίας), αν γίνεται να μην κάνεις αυτή την αλλαγή, εκτός αν διαφωνείς οπότε μπορούμε να το συζητήσουμε. --Egmontaz συζήτηση 19:58, 26 Ιουλίου 2009 (UTC)

Έκανα κάποιες αλλαγές για να δω αν υπάρχουν bugs. Και εμένα μου το βγάζει λάθος. Θα το μεταφέρω στη σελίδα με τα bugs στην Αγγλική Wikipedia. Ευχαριστώ. -- Magioladitis 20:23, 26 Ιουλίου 2009 (UTC)
Υπάρχει μια σκέψη να ενεργοποιηθούν τα stickylinks και στην Βικιπαίδεια. -- Magioladitis 21:06, 26 Ιουλίου 2009 (UTC)
Το bug αναφέρθηκε. Τώρα δε μπορούμε να κάνουμε τίποτα άλλο παρά να περιμένουμε. -- Magioladitis 22:12, 26 Ιουλίου 2009 (UTC)

Κι εγώ διαφωνώ με αρκετές από τις αλλαγές. Καλό είναι να γίνει μία συζήτηση πριν από την επόμενη κίνηση.--MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 15:34, 27 Ιουλίου 2009 (UTC)

Δεν είχα στο μυαλό μου να κάνω άλλες. Σε 40 τροποποιήσεις ανακάλυψα 3 bugs :) Νομίζω είναι καλά. Θα κάνω μια αναλυτική παρουσίαση στις επόμενες μέρες. Περιμένω να δω ποια θα διορθωσθούν από τους δημιουργούς του AWB. Αρχικά θα προσπαθήσουμε να τροποποιήσουμε το AWB ώστε να συνεργάζεται σωστά με την Βικιπαίδεια. -- Magioladitis 15:38, 27 Ιουλίου 2009 (UTC)

Mέχρι τώρα έχω συγκεντρώσει τα εξής:

και άλλα που τώρα δεν τα θυμάμαι. -- Magioladitis 15:44, 27 Ιουλίου 2009 (UTC)

Περιμένουμε λοιπόν, αν και μια και ασχολείσαι με αυτά, αν και νομίζω ότι αντί να διορθωθεί το AWB ίσως είναι καλύτερα να διορθωθεί αν γίνεται ο τρόπος εμφάνισης των συνδέσμων ώστε το [[χχχχχχχ]]ψψψψ να φαίνεται ολόκληρο σαν χχχχχχχψψψψ.


Ναι. Αυτό θα διορθωθεί. Δεν είναι bug του AWB. Τα stickylinks δεν είναι ενεργοποιημένα από τη Wikimedia. Το κάναμε report στο bugzilla. Μένει να υλοποιηθεί και για μη-λατινικούς χαρακτήρες. -- Magioladitis 21:11, 27 Ιουλίου 2009 (UTC)

Ωραία! δεν είχα καταλάβει ότι αυτά λέμε stickylinks. (Και έχω και την εντύπωση ότι παλιότερα...)--Egmontaz συζήτηση 21:13, 27 Ιουλίου 2009 (UTC)

Κι εγώ προχθές το 'μαθα :) Προωθώ κάποιες αλλαγές ώστε το AWB να τρέχει για την Βικιπαίδεια χωρίς λάθη. Μετά θα πρέπει να φτιάξουμε μια λίστα με χρήστες που θα έχουν το δικαίωμα να το χρησιμοποιούν. Τώρα θεωρητικά μπορεί να το τρέξει ο καθένας. -- Magioladitis 21:17, 27 Ιουλίου 2009 (UTC)

Δείτε αυτή την αναφορά στο bugzilla: [1]. Μετά από το επόμενο scap οι σύνδεσμοι θα (έπρεπε να) εμφανίζονται όπως θέλετε. -- ArielGlenn 00:27, 28 Ιουλίου 2009 (UTC)

Ζήτησα να προσθέσουν και το a-z. Η Βικιπαίδεια έχει αρκετούς λατινικούς όρους. Καλά δεν έκανα; -- Magioladitis 06:39, 28 Ιουλίου 2009 (UTC)

Πρόταση άρθρου για διαγραφή[επεξεργασία κώδικα]

Αγαπητέ Magioladitis, το άρθρο Κατάλογος Αρμενίων που δημιούργησες (ή σε ενδιαφέρει) έχει προταθεί για γρήγορη διαγραφή για τον ακόλουθο λόγο: πρώτα γράφονται τα άρθρα και μετά ο κατάλογος και αμετάφραστοι οι τίτλοι τους. Εάν είσαι σίγουρος ότι το άρθρο ακολουθεί την πολιτική και δεν περιλαμβάνεται στα κριτήρια γρήγορης διαγραφής μπορείς να πεις την γνώμη σου στην σελίδα συζήτησης του άρθρου. Πιθανώς να χρειάζεται να διαβάσεις την πολιτική (π.χ. εγκυκλοπαιδικότητα ή προβλήματα πνευματικών δικαιωμάτων) και τις σχετικές οδηγίες πριν σχηματίσεις άποψη. —Γλαύκοςαπάντηση 22:51, 17 Δεκεμβρίου 2009 (UTC)

AWB 2[επεξεργασία κώδικα]

Γεια σου. Σχετικά με τις επεξεργασίες που κάνεις με το AWB. Ναι, είναι καλή η τακτοποίηση του κώδικα, αλλά δεν είναι από μόνη της λόγος για επεξεργασία ενός άρθρου. Δηλαδή επεξεργασίες όπως οι παρακάτω, [2], [3], [4], δεν προσφέρουν τίποτε, αφού δεν διορθώνουν κάτι που είναι πραγματικό πρόβλημα. Διακοσμητικές αλλαγές θα πρέπει να γίνονται μόνο παράλληλα με κάποια ουσιαστική αλλαγή ή προσθήκη όπως ο συγχρονισμός interwiki [5]. --Geraki Επίθεση! 18:23, 17 Ιανουαρίου 2010 (UTC)

Το έτρεξα για 52 άρθρα στην κατηγορία Βικιπαίδεια:Αξιόλογα άρθρα ώστε να καθαρίσει ο κώδικας και να γίνει πιο ευκολοδιάβαστος. Θα το τρέχω στο εξής με το "skip if only minor genfixes". Φτιάχνουμε το manual για να δούμε ποιες συναρτήσεις περιέχει το AWB, ποιες τρέχουν σε ποίες wikipedia (πχ πολλές είναι μόνο για την αγγλική) και ποίες χαρακτηρίζονται ως "minor". Κάνω κάποιες δοκιμαστικές τροποποιήσεις σε άρθρα στις διάφορες wikipedia για τον εντοπισμό λαθών. -- Magioladitis 22:36, 17 Ιανουαρίου 2010 (UTC)

OK. Βασικά, δοκίμασα το AWB για το αν μας κάνει να περνάει πρότυπο wikiproject με assessment στα άρθρα εδώ, αλλά έχει αρκετά προβλήματα. Για την ακρίβεια, αν παραβλέψουμε τις διαφορετικές μεταβλητές (έστω ότι κάνουμε τα πρότυπα ακριβώς ίδια), μπορεί να τα περάσει (ως custom wikiproject) φορτώνοντας στην λίστα στις σελίδες συζήτησης, αλλά με την επιλογή assessment, φορτώνει την προεπισκόπηση κανονικά, πατώντας Skip ή Save, βάζει στην λίστα την αντίστοιχη σελίδα συζήτησης (ως Συζήτηση:Τάδε), αλλά μετά πετάει μήνυμα ότι δεν βρίσκει την Talk:Τάδε. Ενίοτε πετάει και μια exception. Ίσως μπορείς να βοηθήσεις; --Geraki Επίθεση! 22:52, 17 Ιανουαρίου 2010 (UTC)

Ναι. Αυτο πρέπει να το φτιάξαμε πρόσφατα. Δοκίμασε με την τελευταία έκδοση που βρίσκεται εδώ: http://toolserver.org/~awb/snapshots/ (την AutoWikiBrowser5001_rev6037.zip). Το assessment πρέπει να δουλεύει κανονικά. Στόχος μας από εδώ και μπρος είναι το localisation, η δυνατότητα να προσαρμόζεται το πρόγραμμα στις απαιτήσεις των διάφορων Wikipedia. Θα χρειαστούμε γερό feedback. -- Magioladitis 01:46, 18 Ιανουαρίου 2010 (UTC)
Δυστυχώς υπάρχει το πρόβλημα: http://img196.imageshack.us/img196/7931/awbbug1.png --Geraki Επίθεση! 09:42, 18 Ιανουαρίου 2010 (UTC)

Αν πετάει exception σε παρακαλώ κάντη copy-paste εδώ. Θα το συζητήσω το απγευματάκι-βραδάκι με τους άλλους να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε. Ευχαριστώ! -- Magioladitis 10:30, 18 Ιανουαρίου 2010 (UTC)

Θα το φτιάξουμε σύντομα:

<Magioladitis> Talk: should change per project
<Reedy> or at least
<Reedy> accept the current loaded localised/normalised version
<Reedy> Should be easily fixable
<Reedy> changing it form "Talk:" to Variables.NamespaceSomethingOROther[Namespace.Talk];

-- Magioladitis 14:16, 18 Ιανουαρίου 2010 (UTC)

Το φτιάξαμε. Θα είναι διορθωμένο στην επόμενη έκδοση η οποία θα κυκλοφορήσει μάλλον προς το τέλος της εβδομάδας. Θα κοιτάξουμε να διορθώσουμε 2-3 bugs ακόμα. -- Magioladitis 20:24, 19 Ιανουαρίου 2010 (UTC)

Εύγε! --Geraki Επίθεση! 20:51, 19 Ιανουαρίου 2010 (UTC)

Ναι δούλεψε απλά δεν έσωζα τις αλλαγές. Θα το κοιτάξω και θα το εξερευνήσω πιο λεπτομερώς αυτές τις μέρες και μόλις νομίζω ότι βρήκα εντελώς άκρη θα σώσω! Πάντως ότι περίεργο παρατηρήσω θα στο αναφέρω :) --Egmontaℨ συζήτηση 16:33, 20 Ιανουαρίου 2010 (UTC)

Εδώ υπάρχει έκδοση (6068) στην οποία το assessement δουλεύει κανονικά. Δοκιμάστε και πείτε μου! -- Magioladitis 21:44, 20 Ιανουαρίου 2010 (UTC)

Nope! Εξακολουθεί να μπερδεύει τις σελίδες συζήτησης. Άφησα και το bug για το exception που πετάει κατά καιρούς εδώ. --Geraki Επίθεση! 09:57, 21 Ιανουαρίου 2010 (UTC)

Το exception συμβαίνει όταν πατάς Start στο Plugins tab σωστά; Κι εγώ το παθαίνω αλλά ο Reedy έχει πιο γρήγορο υπολογιστή και δεν μπορεί να το αναπαράξει. Ελπίζω να μπει το απόγευμα να δούμε τι θα κάνουμε. -- Magioladitis 10:11, 21 Ιανουαρίου 2010 (UTC)

Το δοκίμασα και σήμερα (χωρίς να σώσω πολλά βέβαια, οπότε μην κρίνεις από εκεί) και έχω να πω ότι είναι απείρως πιο βολικό από το pywikipedia στις αντικαταστάσεις. Δεν κατάλαβα όμως πως λειτουργεί το disambig. Επιπλέον τα διάφορα tags υπάρχει περίπτωση να μπαίνουν στα Ελληνικά ή θα πρέπει να ρυθμιστούν τα δικά μας; Π.χ. το {{στοιχεία προσώπου}}. --Egmontaℨ συζήτηση 20:20, 2 Φεβρουαρίου 2010 (UTC)

Στο disambig φορτώνεις τη σελίδα αποσαφίνησης και σου δίνει μια λίστα με όλα τα links ου αυτή περιέχει. Καθώς θα ανοίγει άρθρα από τη λίστα αν βρει τη σελίδα αποσαφίνησης θα σου ανοίξει ειδικό παράθυρο και θα σου ζητήσιε να αποσαφινήσεις τον σύνδεσμο δίνοντας σου τις αντίστοιχες επιλογές. Δοκίμασε και πες μου. -- Magioladitis 22:17, 2 Φεβρουαρίου 2010 (UTC)
ΟΚ, το βρήκα, δεν είχα προσέξει και την επιλογή να φορτώσει λίστα απο το What links here. Για τα tags δεν μου είπες, θα πρέπει να φτιάξουμε ανακατευθύνσεις (και να τα τροποποιήσουμε ώστε να αναγνωρίζουν και τις αγγλικές παράμετρους ή μπορεί να φτιαχτεί; Πάντως γενικά όσο το μαθαίνω τόσο πιο βολικό και χρήσιμο φαίνεται :)--Egmontaℨ συζήτηση 22:27, 2 Φεβρουαρίου 2010 (UTC)
Για τα ελληνικά θέλει δουλειά ακόμα. Αυτή τη στιγμή "AWB works for en.wiki and it's hacked for the others". Υπάρχει σκέψη να επανσχεδιαστεί ώστε να φορτώνει κάθε project/γλώσσα τα δικά του. Επειδή αυτό θα αργήσει προτείνω να φτιάξουμε ανακατευθύνσεις μέχρι τότε. -- Magioladitis 22:42, 2 Φεβρουαρίου 2010 (UTC)
Εδώ απ'ότι θα δεις αναστρέφει σωστούς συνδέσμους σε λάθος π.χ. το [[Ρωσία|Ρωσίας]] σε [[Ρωσία]]ς και ούτω καθεξής. Το άλλο είναι ότι έχουν πλημμυρίσει οι πρόσφατες επεξεργασίες με αυτές του προγράμματος με αποτέλεσμα να δυσκολευόμαστε να δούμε τι έχουν κάνει οι άλλοι χρήστες. Αν εντοπίσω και κάτι άλλο θα σε ενημερώσω. --Γλαύκος ρίχτο 19:51, 18 Ιανουαρίου 2012 (UTC)
Ευχαριστώ για το feedbαck. Η αλλαγή [[Ρωσία|Ρωσίας]] σε [[Ρωσία]]ς είναι η σωστή. Είναι το ίδιο αποτέλεσμα με απλούστερο κώδικα κάτι το οποίο επιταχύνει τη δη μιουργία της html σελίδας. Σταματάω για σήμερα ώστε να υπάρξει χρόνος να ελεγχτούν περισσότερο αυτά που έκανα μέχρι τώρα. -- Magioladitis 19:55, 18 Ιανουαρίου 2012 (UTC)

AWB - Υποστήριξη επεκτάσεων (stubs)[επεξεργασία κώδικα]

Η επόμενη έκδοση του AWB θα τοποθετεί σωστά τις επεκτάσεις (stubs) κάτω από τις κατηγορίες. Περιμένω προτάσεις για βελτιώσεις. -- Magioladitis 19:26, 18 Ιανουαρίου 2012 (UTC)

Έχει αυτό σημασία που γέμισαν όλες οι πρόσφατες αλλαγές; --C messier (talk) 19:34, 2 Μαρτίου 2012 (UTC)

Υπάρχουν πάρα πολλές (εκατοντάδες) σελίδες που δεν είχαν ελεγχθεί ποτέ για συντακτικά λάθη. Μια φορά το μήνα (ή πιο σπάνια) ελέγχω μαζικά για τέτοια λάθη και τα διορθώνω. -- Magioladitis (talk) 19:37, 2 Μαρτίου 2012 (UTC)

Μακάρι να ήταν αυτά τα λάθη συντακτικά και το μηχάνημα να φτιάχνει έτσι. SFriendly.svg Θα περνούσε πάνω από άρθρα που είναι μέτριες μεταφράσεις από την αγγλική και θα τα έφτιαχνε έτσι ώστε να διαβάζονται. Έχουμε κάτι τέτοια ζητήματα τελευταία. --C messier (talk) 19:41, 2 Μαρτίου 2012 (UTC)

Εκεί δυστυχώς δε μπορεί να βοηθήσει ένα πρόγραμμα. Χρειαζόμαστε καλούς μεταφραστές. Στο παρελθόν σκέφτηκα να ασχοληθώ παραπάνω με το θέμα αλλά η χρήση λατινικών όρων σε μια ελληνική εγκυκλοπαίδεια με ενοχλεί και νιώθω πολύς αδύναμος να βοηθήσω. -- Magioladitis (talk) 19:43, 2 Μαρτίου 2012 (UTC)

Σημαντικό. Το Hotcat το οποίο πολλοί χρήστες (μαζί και εγώ) χρησιμοποιούν για την επεξεργασία των κατηγορίων σε ένα άρθρο βάζει τις κατηγορίες κάτω από τα πρότυπα επέκτασης. --C messier (talk) 20:07, 2 Μαρτίου 2012 (UTC)

Το ξέρω. Έχω στείλει μια λίστα με bugs στο Hotcat κυρίως για την αγγλική Wikipedia αλλά ο δημιουργός του δεν μου έχει απαντήσει. -- Magioladitis (talk) 20:15, 2 Μαρτίου 2012 (UTC)
Εξαιρετικά χρήσιμο αυτό που κάνεις φίλτατε Magioladitis. Είναι, επίσης, προνοητικότατο από μέρους σου να βάζεις τις επεξεργασίες αυτές ως "μικρές" ώστε να αποκρύπτονται από τις πρόσφατες αλλαγές. Συμφωνώ επίσης με όσα λες για τη χρήση μη ελληνικών όρων σε μια ελληνόφωνη εγκυκλοπαίδεια. SFriendly.svg --Ttzavarasσυζήτηση 20:13, 2 Μαρτίου 2012 (UTC)
Ευχαριστώ! Πάντα χαίρομαι να ακούω καλά λόγια! αν ξεκινήσει μια συζήτηση για τη χρήση λατινικών-ελληνικών όρων πολύ ευχαρίστως να συμμετέχω. Θέλω να προσφέρω περισσότερα στην ελληνική Βικιπαίδεια. Δυστυχώς η δουλειά μου είναι κυρίως προσανατολισμένη στην αγγλική μέχρι τώρα. -- Magioladitis (talk) 20:20, 2 Μαρτίου 2012 (UTC)

Μήπως μπορείς με το εργαλείο αυτό να ξεχωρίσεις τη τελεία από το επόμενο γράμμα (δηλαδή αυτό.Κατάλαβες;); Και να μπορεί επίσης να μεταφέρει τις παραπομπές τα <ref></ref> δηλαδή μετά τα σημεία στίξης (κόμμα, τελεία). --C messier (talk) 20:24, 2 Μαρτίου 2012 (UTC)

Το δεύτερο μπορεί να γίνει άμεσα. Το πρώτο έχει αντιπαραδείγματα (false positives). Θα το κοιτάξω. Πολύ καλές ιδέες! -- Magioladitis (talk) 20:32, 2 Μαρτίου 2012 (UTC)
rev 8016: Enable RefsAfterPunctuation for elwiki. -- Magioladitis (talk) 16:56, 17 Μαρτίου 2012 (UTC)
Ωραία.--C Messier 17:01, 17 Μαρτίου 2012 (UTC)

block[επεξεργασία κώδικα]

Έχω μπλοκαριστεί στην αγγλική Βικιπαίδεια πριν από αρκετό καιρό. Σε επανειλημμένες αιτήσεις μου να επαναξεταστεί το θέμα, δεν είχα απάντηση (εκτός από κάποιες αρνητικές απαντήσεις). Πολλοί χρήστες μου πρότειναν να επικοινωνήσω με κάποιον διαχειριστή. Προσπάθησα, αλλά δεν είχα καμιά απάντηση. Ίσως δεν κάνω κάτι καλά. επειδή είσαι Έλληνας διαχειριστής στην αγγλική βικιπαίδεια, μπορείς να δεις το θέμα; Χρήστης:Pyraechmes mind the G.A.P. (talk) 00:11, 3 Μαρτίου 2012 (UTC)

Θα το κοιτάξω αλλά σε 5 μέρες. Βρίσκομαι σε διακοπές μέχρι τις 10 Μάρτη και δεν έχω καθημερινή πρόσβαση σε υπολογιστή/ίντερνετ. -- Magioladitis (talk) 17:05, 5 Μαρτίου 2012 (UTC)

OK.Ευχαριστώ. User:Pyraechmes mind the G.A.P. (talk) 06:12, 6 Μαρτίου 2012 (UTC)

Δεν ξέρω αν κοίταξες το μπλοκάρισμά μου και πού πρέπει να απευθυνθώ γι αυτό.... Χρήστης:Pyraechmes φωτιά με Βαρδάρη στην υποκρισία!! (συζήτηση) 19:45, 12 Μαΐου 2012 (UTC)

Εχεις μπλοκαριστεί για απρεπή σχόλια από την ArbCom οπότε δε μπορώ να σε ξεμπλοκάρω χωρίς να ανοίξω συζήτηση. Θα αφήσω ένα πρώτο σχόλιο και βλέπουμε πως προχωράμε. -- Magioladitis (συζήτηση) 15:05, 13 Μαΐου 2012 (UTC)

ΟΚ. Ευχαριστώ. User:Pyraechmes κερνάω γράπα Παιονίας [Αρχείο:SConfident.gif|20px] (συζήτηση) 14:01, 26 Μαΐου 2012 (UTC) Δεν απάντησαν στα σχόλιά μου. Κάνε ένα unblock request και θα σε κάνω Unblock. -- Magioladitis (συζήτηση) 09:18, 26 Μαΐου 2012 (UTC)

Ευχαριστώ θερμά...Χρήστης:Pyraechmes κερνάω γράπα Παιονίας [Αρχείο:SConfident.gif|20px] (συζήτηση) 14:01, 26 Μαΐου 2012 (UTC)

To revision number του AutoWikiBrowser θα είναι πλέον ορατό[επεξεργασία κώδικα]

Ένα ακόμα πρόβλημα για τις μη-αγγλόφωνες Βικιπαίδειες λύθηκε. Έχω αναφέρει 2-3 ακόμα bugs. -- Magioladitis (talk) 09:59, 9 Μαρτίου 2012 (UTC)

Επέκταση θέματος[επεξεργασία κώδικα]

Καλημέρα.Το πρότυπο επέκτασης δεν το δημιούργησες ακόμα; Γιατί δεν το εμφανίζει..--Vagrand Η σελίδα συζήτησής μου 09:38, 10 Μαρτίου 2012 (UTC)

Το δημιούργησα... στην πραγματικότητα απλά μετονόμασα αυτό που υπήρχε και το σύνδεσα με τα ξένα αντίστοιχα. -- Magioladitis (talk) 09:39, 10 Μαρτίου 2012 (UTC)
Το link: Πρότυπο:Eπέκταση θέματος. -- Magioladitis (talk) 09:40, 10 Μαρτίου 2012 (UTC)
Διόρθωσα και το σχετικό bug στον autowikibrowser. -- Magioladitis (talk) 09:44, 10 Μαρτίου 2012 (UTC)
Δεν ξέρω τον προγραμματισμό αυτόν, αλλά τα βλέπω κόκκινα :( --Vagrand Η σελίδα συζήτησής μου 09:47, 10 Μαρτίου 2012 (UTC)
Το νέο πρότυπο εξακολουθεί να μην εμφανίζεται. --Γλαύκος ρίχτο 09:49, 10 Μαρτίου 2012 (UTC)
αγγλικό Ε. Το διορθώνω!!! -- Magioladitis (talk) 09:49, 10 Μαρτίου 2012 (UTC)
ακόμα χειρότερα. Τρύπωσε ένας μη-εκτυπώσιμος χαρακτήρας. Τώρα θα εμφανίζονται σωστά. Ρίξτε μια ματιά. -- Magioladitis (talk) 09:51, 10 Μαρτίου 2012 (UTC)

Ο εσωτερικός σύνδεσμος Βικιπαίδεια:Επέκταση που χρησιμεύει; Δεν θυμάμαι το παλαιότερο να το έβγαζε. Νομίζω το παλαιό είχε τον οδηγό για νέους χρήστες αλλά δεν είναι πολύ σίγουρος...--Vagrand Η σελίδα συζήτησής μου 09:59, 10 Μαρτίου 2012 (UTC)

Το ίδιο είχε σίγουρα. Δεν έφτιαξα νέο πρότυπο. Μετονόμασα το παλιό. -- Magioladitis (talk) 10:00, 10 Μαρτίου 2012 (UTC)
Οκ, καλή συνέχεια τότε και καλή σου μέρα.SFriendly.svg--Vagrand Η σελίδα συζήτησής μου 10:02, 10 Μαρτίου 2012 (UTC)
Ευχαριστώ για τις παρατηρήσεις. Παραλίγο να κάνω... πατάτα :) -- Magioladitis (talk) 10:04, 10 Μαρτίου 2012 (UTC)

Το διόρθωσα το τίτλο (πριν καιρό βέβαια, κάπου στα τέλη του Μαρτίου). --C Messier 10:35, 22 Ιουλίου 2012 (UTC)

Bot[επεξεργασία κώδικα]

Παρακαλώ να δηλώσεις το bot σου στη σελίδα Βικιπαίδεια:Σημειωματάριο γραφειοκρατών, όπως αναφέρεται στο Βικιπαίδεια:Bots. --Focal Point 10:31, 22 Ιουλίου 2012 (UTC)

Θα δηλώσω το en:user:Yobot ως bot να κάνει τέτοιες αλλαγές. Τις αλλαγές από το λογαριασμό μου δεν τις κάνω αυτόματα αλλά ημι-αυτόματα. Αποθηκεύω δηλαδή κάθε επεξεργασία μετά από επισκόπηση. -- Magioladitis (συζήτηση) 12:30, 22 Ιουλίου 2012 (UTC)

Καλύτερα να σταματήσεις τις αλλαγές αυτές και να προχωρήσεις πρώτα σε συζήτηση και μετά να διορθώσεις το μποτ σου. Μην συνεχίζεις ακάθεκτα. Προκαλείς ένταση. Τα πρότυπα παν πριν τις κατηγορίες και όχι μετά. Διακοσμητικές αλλαγές δεν είναι απαραίτητες. Μπορείς να τις κάνεις μαζί με επιμέλεια του άρθρου. Όχι μόνες τους. Περίμενε πρώτα να κλείσει η συζήτηση και μετά. --Ογκόλιθος (συζήτηση) 12:40, 22 Ιουλίου 2012 (UTC)

Εκτός αυτού, προτίμησε σε παρακαλώ να κάνεις δουλειές που έχουν ζητηθεί. Υπάρχει ανάγκη από μποτς που να κάνουν χρήσιμες επεξεργασίες. Δεν χρειάζονται χομπιμπότς που κάνουν αχρείαστες επεξεργασίες. --Ογκόλιθος (συζήτηση) 12:43, 22 Ιουλίου 2012 (UTC)

Σταμάτησα μόλις πήρα το παραπάνω μήνυμα. Ο λόγος που και στο παρελθόν έκανα μαζικές διορθώσεις σε μπλοκς είναι αυτός. Μαζεύω bugs και διορθώνω. Ρωτάω λοιπόν: Τα πρότυπα επέκτασης )όχι γενικά τα πρότυπα) πάνε πάνω από τις κατηγορίες στην ελληνική Βικιπαίδεια; Υπάρχει σχετική παραπομπή στο εγχειρίδιο; -- Magioladitis (συζήτηση) 12:48, 22 Ιουλίου 2012 (UTC)

AWB - Νέες διορθώσεις για την ελληνική Βικιπαίδεια[επεξεργασία κώδικα]

rev 8170 Support "Template:" removal from start of template calls based on local-wiki name for Template: RemoveTemplateNamespace to use Variables.NamespacesCaseInsensitive[Namespace.Template. Διορθώνει πράγματα όπως αυτό εδώ. Το{{Πρότυπο:foo}} θα αλλάζει πλέον σε {{foo}} στην el.wiki. -- Magioladitis (συζήτηση) 11:49, 27 Ιουλίου 2012 (UTC) Παράδειγμα -- Magioladitis (συζήτηση) 11:34, 28 Ιουλίου 2012 (UTC)

Μα γιατί αλλάζεις σειρά στις παραπομπές; --Focal Point 09:36, 28 Ιουλίου 2012 (UTC)

Βάζω τις παραπομπές στη σωστή αριθμητική σειρά τους. -- Magioladitis (συζήτηση) 09:38, 28 Ιουλίου 2012 (UTC)
Μα γιατί; Οι παραπομπές δεν αριθμούνται. Ίσως έχουν κάποιο νόημα έτσι πως είναι. --Ογκόλιθος (συζήτηση) 10:13, 28 Ιουλίου 2012 (UTC)
Τα inline citations έχουν αρίθμηση. -- Magioladitis (συζήτηση) 11:21, 28 Ιουλίου 2012 (UTC)

rev 8191 Τα πρότυπα επέκτασης δεν θα μετακινούνται στο τέλος, όπως ζητήθηκε από την κοινότητα. -- Magioladitis (συζήτηση) 09:37, 28 Ιουλίου 2012 (UTC)

δεν ζητήθηκε από την κοινότητα, είναι παλαιά απόφαση που έπρεπε να την είχες σεβαστεί όταν προγραμμάτιζες το μποτ. Θα έπρεπε να ρωτήσεις αν ο αλγόριθμός σου είναι σωστός. Το ίδιο ισχύει και για όλους τους άλλους αλγόριθμους που χρησιμοποιείς. Θα πρέπει να κάνεις αίτηση στη σελίδα των μποτ και αν είσαι πραγματικά καλοπροαίρετος να γνωστοποιήσεις τους αλγορίθμους του. Δεν το κάνεις συστηματικά και αγνοείς την κοινότητα. --Ογκόλιθος (συζήτηση) 10:07, 28 Ιουλίου 2012 (UTC)
Ζήτησα να μου δώσετε παραπομπή σε αυτή την απόφαση, κάτι ακόμα δεν έχει γίνει. Μόλις μπορέσετε δώστε μου μια παραπομή (link) σε αυτή. Οι αλγόριθμοι είναι δημοσιευμένοι στο SourceForge. Ο κώδικας είναι ανοιχτός (open source) και ελεγμένος από την Αγγλική Wikipedia. γίνεται προσπάθεια να προσμαρμοστεί στην ελληνική Βικιπαίδεια και να ενεργοποιηθούν όλες οι σχετικές δυνατότητες. -- Magioladitis (συζήτηση) 11:21, 28 Ιουλίου 2012 (UTC)
Ορίστε ο κώδικας http://autowikibrowser.svn.sourceforge.net/ -- Magioladitis (συζήτηση) 11:23, 28 Ιουλίου 2012 (UTC)
Οι δυνατότητες είναι καταγεγραμμένες εδώ: en:WP:GENFIXES. Τα περισσότερα ισχύουν μόνο για την Αγγλική. Θα γίνει μια προσπάθεια να καταγραφούν οι αντίστοιχες δυνατότητες για την Ελληνική. το πρόγραμμα βρίσκεται ακόμα σε φάση προσαρμογής, οπότε κάθε παρατήρηση είναι δεκτή. Έχει συμπληρωθεί και η σχετική αίτηση για τη λειτουργία αυτόματου λογαριασμού (bot). Επίσης σχεδιάζω να έρθω σε επαφή με τον Γερμανό διαχειριστή του προγράμματος CHECKWIKI και τους διαχειριστές του toolserver της Wikipedia ώστε να επεκταθεί το project στην Ελληνική βικιπαίδεια και να αρχίσουν να καταγράφονται οι σελίδες με συνήθη συντακτικά λάθη. -- Magioladitis (συζήτηση) 11:27, 28 Ιουλίου 2012 (UTC)

rev 8524 τα πρότυπα επέκτασης τοποθετούνται πριν τις κατηγορίες. -- Magioladitis (συζήτηση) 17:14, 3 Νοεμβρίου 2012 (UTC)

Βοήθεια σε πρότυπα[επεξεργασία κώδικα]

Φίλε Magioladitis, σε χαιρετώ. Ασχολούμαι με τη Βικιπαίδεια:Επιχείρηση Ποδόσφαιρο. Θα ήθελα, αν μπορείς και αν είναι εφιχτό, τη βοήθεια σου για τα εξής: 1) Σε ένα απλό πίνακα με αριθμητικά δεδομένα, αν μπορούσε η τελευταία σειρά να εκτελεί την πρόσθεση των από πάνω γραμμών, ώστε να μη χρειάζεται ο χρήστης να εκτελεί ο ίδιος την πρόσθεση. 2) Έχω μεταφέρει από την αγγλική ΒΠ το πρότυπο Πρότυπο:Fb cl header, το οποίο χρησιμεύει για την παρούσιαση της βαθμολογίας ενός πρωταθλήματος. Στον πίνακα απαιτείται να τοποθετήσει ο χρήστης των αριθμών νικών, ηττών και ισοπαλιών και των τερμάτων (υπέρ, κατά). Το πρότυπο υπολογίζει από μόνο του το σύνολο των αγώνων, τη βαθμολογία και τη διαφορά τερμάτων. Υπάρχει επίσης το Πρότυπο:Fb r2 header με το οποίο δημιουργείται ο πίνακας αποτελεσμάτων του πρωταθλήματος. Διερωτούμαι αν θα μπορούσε να υπάρξει ένα πρότυπο με το οποίο να συναπάρξουν και τα δύο με τον εξής τρόπο: τοποθετώντας τα αποτελέσματα στον πίνακα αποτελεσμάτων να ενημερώνεται ταυτόχρονα ο πίνακας αποτελέσμάτων, τοποθετώντας και τις ομάδες στην κατάλληλη θέση, ανάλογα με τη βαθμολογία. Το έχω δει σε αρχειο excel αλλά οι γνώσεις που σχετικά με το πρότυπα της ΒΠ είναι περιορισμένες και δεν βρίσκω τρόπο να δοκιμάσω την ιδέα αυτή. Σου παραθέτω και ένα υφιστάμενο παράδειγμα με τη χρήση των δύο προτύπων.

'''Βαθμολογία'''

{{Fb cl header 3|hth=y }}
{{Fb cl team |p=5 |t=ΑΕΚ Λάρνακας      |w=13 |d=10 |l=9 |gf=40|ga=27}}
{{Fb cl team |p=6 |t=Απόλλων Λεμεσού     |w=12 |d=7 |l=13 |gf=36|ga=43}}
{{Fb cl hth |qr=y |rows=2 |hth=<small> Απόλλων: 8β, 8-6<br />Νέα Σαλαμίνα: 2β, 6-8</small>}}
{{Fb cl team |p=7 |t=Νέα Σαλαμίνα Αμμοχώστου |w=11 |d=10 |l=11 |gf=39|ga=47}}
{{Fb cl team |p=8 |t=Αλκή Λάρνακας      |w=12 |d=6 |l=14 |gf=35|ga=45}}

{{Fb cl footer|u=12 Μαΐου 2012 |s=[http://www.cfa.com.cy/Gr/competitionstage/87/181]}}

'''Αποτελέσματα'''

{{fb r2 header |nt=4 |ΑΕΚ Λάρνακας |Αλκή Λάρνακας |Απόλλων Λεμεσού |Νέα Σαλαμίνα Αμμοχώστου}}

{{fb r team |t=ΑΕΚ Λάρνακας}}
<!--     ΑΕΚ --> {{fb r |r=null }}
<!--     Αλκή --> {{fb r |gf=3 |ga=1 }}
<!--   Απόλλων --> {{fb r |gf=0 |ga=1 }}
<!-- Νέα Σαλαμίνα --> {{fb r |gf=1 |ga=2 }}

{{fb r team |t=Αλκή Λάρνακας}}
<!--     ΑΕΚ --> {{fb r |gf=0 |ga=2 }}
<!--     Αλκή --> {{fb r |r=null }}
<!--   Απόλλων --> {{fb r |gf=1 |ga=0 }}
<!-- Νέα Σαλαμίνα --> {{fb r |gf=1 |ga=0 }}

{{fb r team |t=Απόλλων Λεμεσού}}
<!--     ΑΕΚ --> {{fb r |gf=1 |ga=0 }}
<!--     Αλκή --> {{fb r |gf=0 |ga=0 }}
<!--   Απόλλων --> {{fb r |r=null }}
<!-- Νέα Σαλαμίνα --> {{fb r |gf=1 |ga=1 }}

{{fb r team |t=Νέα Σαλαμίνα Αμμοχώστου}}
<!--     ΑΕΚ --> {{fb r |gf=1 |ga=1 }}
<!--     Αλκή --> {{fb r |gf=0 |ga=0 }}
<!--   Απόλλων --> {{fb r |gf=2 |ga=2 }}
<!-- Νέα Σαλαμίνα --> {{fb r |r=null }}
<!--
-->{{fb r footer|s=[http://www.cfa.com.cy/Gr/fixtures/87/181]}}

Αν νομίζεις ότι μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο και ξέρεις και τον τρόπο η βοήθεια σου θα ήταν πολύτιμη. Αν πάλι δε μπορεί να γίνει, ευχαριστώ για το χρόνο σου και απολογούμαι για την ενόχληση.

Φιλικά, Xaris333 (συζήτηση) 15:40, 29 Ιουλίου 2012 (UTC)

Θα ρίξω μια ματιά. Άσε μου ένα περιθώριο λίγων ημερών. -- Magioladitis (συζήτηση) 15:37, 30 Ιουλίου 2012 (UTC)

ΟΚ, ευχαριστώ πολύ. Δεν τα χρειάζομαι άμεσα, βολεύομαι και με τα υφιστάμενα. Απλά σκέφτηκα ότι θα διευκόλυναν πολύ τη ζωή μερικών από μας. Xaris333 (συζήτηση) 18:18, 30 Ιουλίου 2012 (UTC)

Λοιπόν ρώτησα. Αυτόματα άθροισμα δεν μπορεί να γίνει. -- Magioladitis (συζήτηση) 14:02, 10 Αυγούστου 2012 (UTC)

Δημιουργήθηκε το CHECKWIKI[επεξεργασία κώδικα]

Δημιουργήθηκε το Βικιπαίδεια:WikiProject Check Wikipedia. Ο κώδικας με τη λίστα των συντακτικών λαθών (Βικιπαίδεια:WikiProject Check Wikipedia/Μετάφραση) χρειάζεται μετάφραση στα Ελληνικά. Μόλις ολοκληρωθεί το project θα προστεθεί στο CHECKWIKI και ο toolserver θα αρχίσει να παίρνει πληροφορίες από την Ελληνική Βικιπαίδεια. Τα άτομα που ασχολούνται με ένα ένα εργαλείο που λέγεται WikiCleaner, το κατ' εξοχήν εργαλείο που συνεργάζεται με το project CHECKWIKI θα προσθέσουν την Ελληνική Βικιπαίδεια ώστε να δουλεύει και για τις ελληνικές σελίδες! -- Magioladitis (συζήτηση) 17:20, 31 Ιουλίου 2012 (UTC)

Βάλτο στην Βικιπαίδεια:Αγορά ...μόλις ξεκίνησα τη μετάφραση. --Γλαύκος ρίχτο 07:56, 5 Αυγούστου 2012 (UTC)

Λήμματα[επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα Μάριε. Τα δύο τελευταία λήμματα που έχεις γράψει είναι πολύ μικρά και πιθανόν να διαγραφούν. Πρέπει να προσθέσεις και άλλες πληροφορίες, για να αποδείξεις κυρίως την εγκυκλοπαιδικότητα τους. Μαχητής της ΦωτιάςΌγκνι Κάι 15:02, 6 Αυγούστου 2012 (UTC)

Το γνωρίζω. Μόλις αποκατασταθεί πλήρως η λειτουργία του server της Wikimedia θα συνεχίσω. -- Magioladitis (συζήτηση) 15:12, 6 Αυγούστου 2012 (UTC)

Ρυθμός επεξεργασιών[επεξεργασία κώδικα]

Γειά! Πιστεύω ότι θα έπρεπε να κάνεις όλες αυτές τις εργασίες του CHECKWIKI με το AWB από λογαριασμό με botflag. Δες και Βικιπαίδεια:Bots Τα bots που δεν έχουν bot status θα πρέπει να κρατούν κενό πάνω από 30 δευτερόλεπτα μεταξύ των επεξεργασιών που κάνουν, οπότε αν δεν θες να το κάνεις με bot flag τουλάχιστον θα πρότεινα ένα ρυθμό κάτω από 2 edits/min αντί για 10-15/min που έχεις τώρα και πλημμυρίζει άσκοπα τις πρόσφατες αλλαγές. Φιλικά --GeilamirFroja armes 14:47, 21 Σεπτεμβρίου 2012 (UTC)

ΟΚ. Σήμερα εγκαινιάστηκε το CHECKWIKI στα ελληνικά και ενθουσιάστηκα. Έχω κάνει αίτηση για bot απλά θέλω να δω αν υπάρχουν πράγματα που θέλουν διόρθωση πριν το τρέξω τελείως αυτόματα. -- Magioladitis (συζήτηση) 14:50, 21 Σεπτεμβρίου 2012 (UTC)
Να παρατηρήσω μόνο ότι πατάω Save με το χέρι. -- Magioladitis (συζήτηση) 14:56, 21 Σεπτεμβρίου 2012 (UTC)
Ολοκληρώθηκαν οι διορθώσεις της πρώτης ομάδας λαθών! -- Magioladitis (συζήτηση) 15:23, 21 Σεπτεμβρίου 2012 (UTC)

Τελεία πριν ή μετά την παραπομπή[επεξεργασία κώδικα]

Επειδή κάνεις σαρωτικές αλλαγές, ελπίζω να λαμβάνεις υπόψιν πως κάποιες παραπομπές στηρίζουν ολόκληρες παραγράφους και μπαίνουν μετά την τελεία της τελευταίας πρότασης.   ManosHacker 15:48, 21 Σεπτεμβρίου 2012 (UTC)

Σύμφωνα με τους κανόνες που έχω διαβάσει στην Αγγλική για το θέμα των παραπομπών, αυτές πρέπει να μπαίνουν πριν την στήξη ακόμα και αν αναφέρονται σε ολόκληρες παραγράφους. -- Magioladitis (συζήτηση)
Εδώ δεν έχουμε ακόμη κάποιο κανόνα. Αυτό που χρησιμοποιείται περισσότερο είναι αυτό που αναφέρει ο ManosHacker και θεωρείται αποδεκτό στην ελληνική βικιπαίδεια στις διάφορες συζητήσεις που έχουν γίνει. --C Messier 16:13, 21 Σεπτεμβρίου 2012 (UTC)
Σημειώσεις του ΤΕΙ Κρήτης. Τελικά είδα ότι η σωστή λέξη στα ελληνικά για in-line citations είναι "παραθέματα". Θα παρουσιάσω κι άλλες πηγές από βιβλία συγγραφή άρθρων. -- Magioladitis (συζήτηση) 16:26, 21 Σεπτεμβρίου 2012 (UTC)
Πρόσεξε και ένα next-line citation: Είναι. Για δοκίμασε να μετακινήσεις την παραπομπή στην ενότητα του Γοργία, ή και οπουδήποτε αλλού.   ManosHacker 16:30, 21 Σεπτεμβρίου 2012 (UTC)
Το δοκίμασα. Για έλεγξε και πες μου. -- Magioladitis (συζήτηση) 16:40, 21 Σεπτεμβρίου 2012 (UTC)
Πρέπει λοιπόν να μάθεις να διαβάζεις. Βάζεις την αναφορά στο «στηριζόμενος στον εμπειρισμό» ενώ αφορά ερμηνεία του εμπειρισμού, δηλαδή τη λέξη. Επίσης είναι προφανές πως στην εισαγωγή η αναφορά αφορά μόνο την ανατολική φιλοσοφία κι εσύ την πας σε όλη την παράγραφο. Ο Ζήνωνας είναι αδιάφορο το πώς θα συντάσσεται και δεν υπάρχει κανόνας.   ManosHacker 16:54, 21 Σεπτεμβρίου 2012 (UTC)
Μήπως το σωστό είναι να μπει η παραπομπή στην επικεφαλίδα; -- Magioladitis (συζήτηση) 17:01, 21 Σεπτεμβρίου 2012 (UTC)
Απλά ήθελα να σου δείξω πως πρέπει να έχεις στενή επαφή με το κάθε λήμμα και όχι επιφανειακή, για ορισμένες αλλαγές. Τα εργαλεία είναι καλά, όμως χρειάζονται προσοχή και κρίση. Θα ήθελα κι εγώ πολύ να βρω όλα τα «ποιο» και «ποιό» και να τα κάνω «πιο», εννοώντας «πιο πολύ», «πιο καλά» κλπ.   ManosHacker 17:08, 21 Σεπτεμβρίου 2012 (UTC)
Κατάλαβα τι εννοείς. Προσπαθώ να είμαι προσεχτικός. Κοίτα, το εγχείρημα μόλις ενεργοποιήθηκε. Η επισήμανση λαθών στον κώδικα του AWB και του CHECKWIKI θα βελτιώσει τα πράγματα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. -- Magioladitis (συζήτηση) 17:16, 21 Σεπτεμβρίου 2012 (UTC)

Μαγιολαδίτης, η χρήση του μποτ σου δημιουργεί αναστάτωση στην κοινότητα. Ψάχνουμε να δούμε τι άλλαξες και για ποιο λόγο και δεν βρίσκουμε τίποτα. Κάνε αίτηση μποτ όπως αρμόζει και κάνε όσες αόρατες αισθητικές αλλαγές θέλεις εφόσον πάρεις άδεια από εκεί. --Ογκόλιθος (συζήτηση) 17:00, 21 Σεπτεμβρίου 2012 (UTC)

Αυτό που είναι βασικό είναι να γραφτεί ένα εγχειρίδιο κανόνων βασισμένο στην ελληνική γραμματική και σύνταξη όπως είναι προσαρμοσμένη στην ελληνική βιβλιογραφία. -- Magioladitis (συζήτηση) 17:03, 21 Σεπτεμβρίου 2012 (UTC)


Μετά από μια πρόχειρη ματιά στη βιβλιοθήκη μου διαπίστωσα ότι με εξαίρεση έναν εκδοτικό οίκο, οι υπόλοιποι τοποθετούν την παραπομπή μετά το σημείο στίξης χωρίς ενδιάμεσο κενό. Χωρίς να θεωρείται αυτό ενδεικτικό δείγμα, ούτε δεσμευτικό, πιστεύω ότι θα πρέπει να ακολουθούνται οι συνήθειες της ελληνικής έντυπης βιβλιογραφίας. Φυσικά και δεν είναι γραμματικός κανόνας αυτό, νομίζω ότι πρόκειται περισσότερο για ζήτημα αισθητικής. Σε καμία περίπτωση όμως δεν πρέπει να γίνει δέσμευση μία σύμβαση που επικρατεί σε άλλη γλώσσα, για παράδειγμα στα αγγλικά.

Όσον αφορά το εργαλείο CHECKWIKI, έχω την εντύπωση ότι δημιουργήθηκε για να εντοπίζει συντακτικά λάθη στο wiki και όχι στο περιεχόμενο του κειμένου, κατάλαβα λάθος; Πιστεύω ότι προς το παρόν αυτό το ζήτημα θα πρέπει να μείνει έξω από τα καθήκοντα ενός εργαλείου μαζικών επεξεργασιών.

Αντιγόνη (συζήτηση) 17:26, 21 Σεπτεμβρίου 2012 (UTC)

Ευχαριστώ Αντιγόνη για το σχόλιο. Δεν είμαι φιλόλογος και δεν γνωρίζω ακριβώς. Μέσα από την εμπειρία μου με την Βικιπαίδεια μαθαίνω για αυτά τα πράγματα.
Η λίστα με τα σφάλματα που καταγράφει το CHECKWIKI βρίσκεται εδώ: http://toolserver.org/~sk/cw/elwiki/priority_all.htm -- Magioladitis (συζήτηση) 12:16, 22 Σεπτεμβρίου 2012 (UTC)

"Παραπομπές"[επεξεργασία κώδικα]

Αντικαθιστώ το λατινικό "reflist" με το ελληνικό "παραπομπές". Όσο γίνεται αυτό δεν θα γίνεται καμία άλλου είδους παρέμβαση στο άρθρο από μένα. Θα σώζω μια σελίδα ανά δεκαπέντε δευτερόλεπτα και όχι πιο γρήγορα. -- Magioladitis (συζήτηση) 15:13, 22 Σεπτεμβρίου 2012 (UTC)

Πάρε μποτφλάγκ και κάντα στο παρασκήνιο. --Ογκόλιθος (συζήτηση) 15:15, 22 Σεπτεμβρίου 2012 (UTC)

Είναι πάρα πολλά. Έχεις 90.000 επεξεργασίες μπροστά σου. Στις πρόσφατες αλλαγές θα τις μπουμπουνίσεις όλες αυτές τις αλλαγές; --Ογκόλιθος (συζήτηση) 15:17, 22 Σεπτεμβρίου 2012 (UTC)
Δεν είναι 90.000. Είναι 6.000 με Reflist. -- Magioladitis (συζήτηση) 15:19, 22 Σεπτεμβρίου 2012 (UTC)
Το CHECKWIKI εμφανίζει 10.000 χωρίς reflist. Κανονικά θα έπρεπε να κοιτάω για το "παραπομπές". Ζήτησα να αλλάξει ο κώδικας. Αυτό θα μας αποκαλύψει τις 3,000 που δεν έχουν αλήθεια το σχετικό πρότυπο. -- Magioladitis (συζήτηση) 15:20, 22 Σεπτεμβρίου 2012 (UTC)
6.000, με 4 το λεπτό θα ολοκληρώσω σε 30 ώρες. Πράγματι αν πάρω bot flag μπορώ να ολοκληρώσω πολύ πιο γρήγορα. -- Magioladitis (συζήτηση) 15:22, 22 Σεπτεμβρίου 2012 (UTC)
Έχω σοβαρή ένσταση για αυτού του είδους την επεξεργασία. Που οφελεί το άρθρο; 6000 επεξεργασίες απλώς για να αλλάξει ένα πρότυπο που δεν είναι λάθος νομίζω ότι είναι τζάμπα επιβάρυνση του ιστορικού των άρθρων. Τέτοιες αλλαγές πιστεύω ότι είναι καλό να γίνονται μόνο αν παράλληλα υπάρχουν και ουσιώδεις αλλαγές στα άρθρα. Επειδή έχει επισημανθεί και άλλου αυτό (όχι για το ρεφλιστ, αλλά για τις επουσιώδεις επεξεργασίες) και από άλλους, καλό είναι να γίνει πρώτα μία συζήτηση ώστε από όλες τις επεξεργασίες να ξεχωρίσουν αυτέ που θα μπορούν να πυροδοτήσουν επεξεργασία και αποθήκευση από αυτές που θα γίνονται αν και μόνο αν υπάρχει επεξεργασία της πρώτης κατηγορίας, αλλιώς θα προσπερνούνται. (Νομίζω ότι το AWB έχει τέτοια δυνατότητα και από μόνο του, αλλά αυτό θα το ξέρεις εσύ καλύτερα)--GeilamirFroja armes 15:28, 22 Σεπτεμβρίου 2012 (UTC)
ΥΓ, η ένσταση είναι η ίδια ανεξαρτήτως του αν θα γίνει με bot flag η εργασία. --GeilamirFroja armes 15:29, 22 Σεπτεμβρίου 2012 (UTC)
Δε διαφωνώ αλλά όπως βλέπω οι επιπλέον αλλαγές που κάνει το AWB είναι υπό συζήτηση. Στην Αγγλική Wikipedia θα έκανα αυτό που γράφεις. -- Magioladitis (συζήτηση) 15:32, 22 Σεπτεμβρίου 2012 (UTC)

Διαφωνώ με την προτεινόμενη αλλαγή. Δεν προσφέρει τίποτα. Δεν είναι λάθος. Ας αξιοποιήσουμε το εργαλείο για λάθη. --Focal Point 15:52, 22 Σεπτεμβρίου 2012 (UTC)

Μπορείς να μου φτιάξεις τη λίστα με τις σελίδες που έχουν κανένα από τα δυο πρότυπα αλλά έχουν references χωρίς τη χρήση της CHECKWIKI; Εγώ δεν μπορώ να σκεφτώ εξυπνότερο τρόπο για να γίνει. Επιπλέον αν θέλουμε ο κώδικας να είναι αναγνώσιμος τέτοια πράγματα είναι ψιλοαναγκαία. -- Magioladitis (συζήτηση) 16:01, 22 Σεπτεμβρίου 2012 (UTC)

Συγγνώμη, αλλά δεν κατάλαβα καλά. Είτε το ένα από τα δυο πρότυπα έχει, είτε το references, το ίδιο είναι. Τέλος πάντων, απλά έδωσα την άποψή μου, δε θα σκάσουμε κιόλας. Κάνε ότι καταλαβαίνεις. Καλή συνέχεια. --Focal Point 16:09, 22 Σεπτεμβρίου 2012 (UTC)

Συγνώμη από τη μεριά μου αλλά μάλλον δεν τα εξηγώ καλά γιατί βιάζομαι. Ο στόχος είναι να βρούμε ποιες σελίδες έχουν πχ <ref>παράδειγμα</ref> αλλά αυτό δεν εμφανίζεται γιατί δεν έχουμε το Πρότυπο:παραπομπές ή κάποιο σχετικό. Το CHECKWIKI ψάχνει μόνο για το Πρότυπο:Reflist αλλά προφανώς αυτό δεν είναι σωστό. Αυτό που σκέφτηκα είναι να μετατρέψω όλα σε Πρότυπο:παραπομπές, να τροποποιήσω τον κώδικα και να βρω τις σελίδες που έχουν παραπομπές και δεν εμφανίζονται. -- Magioladitis (συζήτηση) 16:12, 22 Σεπτεμβρίου 2012 (UTC)

Κατάλαβα, αλλά πολύς κόπος με ενδιάμεση φασαρία και μάλλον μικρό αποτέλεσμα. Η άποψή μου είναι: έχεις στα χέρια σου ένα κανόνι, χτύπα τους μεγάλους στόχους και άσε τα κουνούπια και τις μύγες για εμάς με τις μυγοσκοτώστρες. Άλλωστε στο συγκεκριμένο θέμα, αν βάλω μια παραπομπή σε λήμμα, το σύστημα βάζει κόκκινο και βάζει το λήμμα στην κρυμμένη Κατηγορία:Σελίδες με προβληματική σύνταξη παραπομπών. Άρα αυτό που θέλεις υπάρχει ήδη έτοιμο. --Focal Point 16:55, 22 Σεπτεμβρίου 2012 (UTC)

Για να καταλάβω το νόημα των επεξεργασιών σου: Υπάρχει κάποιος ειδικός λόγος που πρέπει να γίνουν αυτές οι αλλαγές; Υπάρχει δηλαδή σοβαρό πρόβλημα επεξεργασίας του κειμένου των λημμάτων, αν δεν κάνεις αυτές τις αλλαγές; Και αν ναι, υπάρχει μια προτεραιότητα επεξεργασίας; Γιατί άρχισες από το ρεφλιστ; Είναι το σημαντικότερο συντακτικό πρόβλημα των λημμάτων που πρέπει να λυθεί άμεσα; Για τις αγκύλες το κατάλαβα, αν και δεν βρίσκω τίποτα το επείγον για την μαζική τους αλλαγή εδώ και τώρα. Τι είναι αυτό που σε κάνει να θες να κάνεις αυτές τις αλλαγές τόσο γρήγορα, και μάλιστα 6000 ρεφλιστ μέσα σε 30 ώρες; Δεν θέλω να σε αποτρέψω από αυτό που κάνεις, απλώς να το κατανοήσω προσπαθώ. --Ογκόλιθος (συζήτηση) 18:11, 22 Σεπτεμβρίου 2012 (UTC)

Και κάτι άλλο επίσης: Αυτές οι μαζικές αλλαγές δεν γίνονται χειρωνακτικά. Χρησιμοποιείς μποτ παράνομα. Πρέπει να πάρεις μποτφλαγκ και να ζητήσεις άδεια αφού πρώτα εξηγήσεις την χρήση του. --Ογκόλιθος (συζήτηση) 18:15, 22 Σεπτεμβρίου 2012 (UTC)

Το AWB ανοίγει τις σελίδες αυτόματα, δεν τις αποθηκεύει αυτόματα εκτός αν του το ορίσεις. -- Magioladitis (συζήτηση) 18:17, 22 Σεπτεμβρίου 2012 (UTC)
Από κάπου πρέπει να ξεκινήσει η διόρθωση. Το CHECKWIKI αναγνωρίζει 92 συντακτικά σφάλματα και το AWB διορθώνει πάνω από 100. Το reflist είναι επισημασμένο σαν σφάλμα υψηλής προτεραιότητας από την ομάδα CHECKWIKI. -- Magioladitis (συζήτηση) 18:19, 22 Σεπτεμβρίου 2012 (UTC)

Θα σε παρακαλέσω μερικά πράγματα:

 1. αν κατάλαβες καλά από αυτό που έγραψα στην Αγορά, επικροτώ τις αλλαγές που κάνεις, αρκεί να διορθώνεις λάθη, και όχι μόνο τις διακοσμητικές αλλαγές που είναι αόρατες για τον κοινό χρήστη
 2. οι συζητήσεις αυτές να γίνουν στην σελίδα του πρότζεκτ που δημιούργησες, διότι αφορούν την λειτουργία που διενεργείς
 3. να μεταφέρεις το επίκεντρο της επικοινωνίας σου στην ελληνική βικιπαίδεια, όχι στην γερμανική, διότι εδώ κάνεις τις επεξεργασίες σου, και η εδώ κοινότητα πρέπει να πάρει μέρος στην συζήτηση
 4. να κάνεις μια προτεραιότητα επεξεργασίας ξεκινώντας από τα πλέον επείγοντα προβλήματα. Μην ξεκινάς από μπακατέλες. Οι επεξεργασίες σου δεν είναι πρόγραμμα απασχόλησης. Πρέπει να επιφέρουν αξιόλογη ανακούφιση στην βικιπαίδεια. Αποδεδειγμένα. Διαφορετικά ο καθένας μπορεί να σε μιμηθεί και να αλλάζει αβέρτα και μαζικά ότι του κατέβει.

--Ογκόλιθος (συζήτηση) 18:31, 22 Σεπτεμβρίου 2012 (UTC)

Ζητώ συγγνώμη Magioladitis που κάνουμε τη συζήτησή σου χώρο γενικότερου διαλόγου, αλλά πρέπει να εξηγήσω στον Ογκόλιθο ότι είχες ζητήσει bot status αλλά αυτό δεν είχε γίνει δεκτό. Από ότι φαίνεται, καλώς γίνονται οι συνεισφορές αυτές χωρίς botflag ώστε να έχουμε την ευκαιρία για κάποια συζήτηση όπως αυτή εδώ. --Focal Point 18:34, 22 Σεπτεμβρίου 2012 (UTC)

Μα αυτό δεν είναι αποδεκτό. Πρέπει να ξαναζητήσει άδεια και να εξηγήσει τους λόγους του. Και αν δεν γίνει δεκτό, τότε δεν πρέπει να κάνει τις αλλαγές. Θα πάρει άδεια για τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν και έχουν νόημα. Και επίσης, ζητώ και εγώ συγνώμη για την χρήση της σελίδας αυτής και όπως είπα πιο πάνω ζητώ να μεταφερθεί στην σελίδα συζήτησης του Πρότζεκτ, διότι αυτός είναι ο λειτουργικός λόγος για τον οποίο την δημιούργησε. --Ογκόλιθος (συζήτηση) 18:42, 22 Σεπτεμβρίου 2012 (UTC)
Συμφωνώ. Στόχος είναι να δούμε λίγο τι θα κάνουμε (αλλά και πως). Ευχαριστώ και τους δύο για το feedback. Μια ακόμα διευκρίνηση: Στην Γερμανική σελίδα προτείνω αλλαγές μόνο ως προς τον κώδικα αναζήτησης σφαλμάτων. Η Ελληνική κοινότητα θα αποφασίσει τι πρέπει να γίνεται αυτόματα, τι χειροκίνητα και τι καθόλου. -- Magioladitis (συζήτηση) 18:38, 22 Σεπτεμβρίου 2012 (UTC)
Μα στην εδώ βικιπαίδεια πρέπει να γίνει η συζήτηση. Όχι στην Γερμανική. --Ογκόλιθος (συζήτηση) 18:41, 22 Σεπτεμβρίου 2012 (UTC)
Αυτό λέω. Ο Γερμανός απλά διορθώνει τον κώδικα αναζήτησης. Αρχικά πρέπει να κάνω και τον κώδικα να δουλέψει. Δε δουλεύει 100% τα σωστά ακόμα. Ούτε καν η μετάφραση δεν έχει ολοκληρωθεί. Μετά θέλει ρύθμιση ο κώδικας αναζήτησης (CHECKWIKI) και ο κώδικας διόρθωσης (AWB). Μετά χρειαζόμαστε προσαρμογές (εδώ μπαίνουμε όλοι εμείς) και πάλι πίσω, κοκ. -- Magioladitis (συζήτηση) 18:45, 22 Σεπτεμβρίου 2012 (UTC)

Ο NicoV διόρθωσε τον κώδικα για το συγκεκριμένο με αυτή την επεξεργασία! Merci! -- Magioladitis (συζήτηση) 22:52, 22 Σεπτεμβρίου 2012 (UTC)

Χρήση του AWB για μία αλλαγή που ίσως έχει αποδοκιμαστεί[επεξεργασία κώδικα]

Αγαπητέ Magioladitis
Παρατηρώ ότι χρησιμοποιείς το εργαλείο AWB για να κάνει μαζικά σε σελίδες μία αισθητική αλλαγή που εδώ [6], σε μία σύντομη συζήτηση, μάλλον αποδοκιμάστηκε. Συγκεκριμένα, την αλλαγή εσωτερικών συνδέσμων όπου ένα ουσιαστικό χρησιμοποιείται σε γενική πτώση με το ουσιαστικό στην ονομαστική πτώση και την προσθήκη του τελικού "ς" εκτός του συνδέσμου. Θα μπορούσες να μου υποδείξεις κάποια συζήτηση όπου αυτή η αλλαγή εγκρίθηκε; Έχω την εντύπωση ότι προχώρησες μονομερώς και ότι θα πρέπει να επαναφέρεις τις αλλαγές που έκανες.

Αντιγόνη (συζήτηση) 17:32, 27 Οκτωβρίου 2012 (UTC)

Συμφωνώ με την Αντιγόνη, η αλλαγή με το ς εκτός των αγκυλών δε θεωρήθηκε «διόρθωση λάθους». --Focal Point 17:40, 27 Οκτωβρίου 2012 (UTC)

Θα δω πως θα την απενεργοποιήσω. -- Magioladitis (συζήτηση) 19:03, 27 Οκτωβρίου 2012 (UTC)

Αυτό που διορθώνεις τώρα δεν είναι λάθος που δικαιολογεί μαζικές επεξεργασίες [7]. -geraki talk 19:39, 27 Οκτωβρίου 2012 (UTC)

Μάλλον απενεργοποίησα αρκετά. Θα το ξαναδώ αύριο. -- Magioladitis (συζήτηση) 21:40, 27 Οκτωβρίου 2012 (UTC)

Το πρόβλημα φαίνεται να είναι ότι η αλλαγή αυτή ενεργοποιήθηκε για το Mediawiki και θα πρέπει να απενεργοποιηθεί για το AWB. Θα το ξαναδώ μέσα στη βδομάδα. -- Magioladitis (συζήτηση) 00:21, 29 Οκτωβρίου 2012 (UTC)

Τι ακριβώς κάνεις; -geraki talk 09:10, 30 Οκτωβρίου 2012 (UTC)

Ένα το λεπτό κάνω και μετά ελέγχω για επιπλέον ορθογραφικά. Κακό είναι; -- Magioladitis (συζήτηση) 09:12, 30 Οκτωβρίου 2012 (UTC)
Η διόρθωση ορθογραφικών, όχι, δεν είναι κακό. Επεξεργασίες για διόρθωση ορθογραφικών με παράλληλη διακοσμητική αλλαγή του κώδικα επίσης δεν είναι. Επεξεργασίες αποκλειστικά για διακοσμητική αλλαγή του κώδικα ([8][9][10]) δεν είναι σωστές. Υπάρχουν κατάλογοι πραγματικών σφαλμάτων, γιατί δεν κάνεις εκείνα; --geraki talk 09:25, 30 Οκτωβρίου 2012 (UTC)
Δυστυχώς δε γίνεται ορθογραφικός έλεγχος ελληνικών μέσω του AWB. -- Magioladitis (συζήτηση) 09:22, 30 Οκτωβρίου 2012 (UTC)
Εννοείς ότι δεν γίνεται αυτόματος ορθογραφικός έλεγχος. Από όσο θυμάμαι το AWB, σου επιτρέπει να κάνεις επιπλέον αλλαγές με το χέρι, προτού πατήσεις αποθήκευση. Από την στιγμή που αφιερώνεις μια επεξεργασία μέσω του AWB για διακοσμητικές αλλαγές και μια ξεχωριστή για τα ορθογραφικά, σημαίνει ότι ουσιαστικά πηγαίνεις "επόμενο->αποθήκευση->επόμενο->αποθήκευση". Άλλωστε το 95% των επεξεργασιών σου δεν αφορούν ορθογραφικά λάθη. Δες το email σου. -geraki talk 09:31, 30 Οκτωβρίου 2012 (UTC)
Γιατί έχω ζητήσει από τον γερμανό που είναι υπεύθυνος να ανανεώσει τη λίστα με το feedback που το έδωσα για τα ελληνικά και δεν το κάνει. πχ. "Έλλειψη λίστας αναφορών": Είμαστε πολύ καλύτερα από το 11.000 που λέει αυτός. "DEFAULTSORT με ειδικούς χαρακτήρες": Θέλει πολύ διαφορετική ρύθμιση για να δουλέψουμε με αυτό. "Σελίδα με τίτλο με ειδικούς χαρακτήρες χωρίς DEFAULTSORT": Τα στοιχεία του είναι εντελώς λάθος. Προσπαθώ να τα κάνω όλα να δουλέψουν για ελληνικά αλλά γίνεται και χαμός με τις ελληνικές σελίδες. Χρειαζόμαστε ένα λεξικό για να διορθώνουμε ορθογραφικά λάθη ημι-αυτόματα. Πολλά λάθη βρίσκω ακόμα και με το μάτι. Αυτά που κάνω τα κάνω κυρίως για να ανοίγω σελίδες αυτόματα και να τις βλέπω. -- Magioladitis (συζήτηση) 09:33, 30 Οκτωβρίου 2012 (UTC)
Για τα ορθογραφικά: Ναι επιτρέπει το AWB αλλά στο Firefox έχω λεξικό και βλέπω τα λάθη υπογραμμισμένα, οπότε ανοίγω τη σελίδα με διπλό κλικ εκεί και συνεχίζω την επεξεργασία. ΟΚ πάντως, Θα δω πως μπορεί να γίνει αλλιώς. -- Magioladitis (συζήτηση) 09:35, 30 Οκτωβρίου 2012 (UTC)


Αν δεν υπάρχει κατάλογος πραγματικών σφαλμάτων για να διορθωθούν, δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να γίνονται εκατοντάδες ανούσιες επεξεργασίες απλά για να υπάρχει δουλειά. Δεν χρειάζεται να κάνεις 50 περιττές επεξεργασίες σε λήμματα για να διορθώσεις τα ορθογραφικά σε ένα από αυτά. -geraki talk 09:40, 30 Οκτωβρίου 2012 (UTC)
ΟΚ. Θα προσπαθήσω να υπάρχει πάντα μια κύρια δουλειά μαζί με τις μικροδουλειές ώστε να μην γεμίζω τις Πρόσφατες Αλλαγές με μικροδιορθώσεις. -- Magioladitis (συζήτηση) 14:20, 30 Οκτωβρίου 2012 (UTC)

Προχωράω σε διόρθωση ορθογραφικών ξεκινώντας με τονισμό δισύλλαβων λέξεων. -- Magioladitis (συζήτηση) 17:35, 30 Οκτωβρίου 2012 (UTC)

Αχ! -geraki talk 08:26, 31 Οκτωβρίου 2012 (UTC)

Όχι; -- Magioladitis (συζήτηση) 08:47, 31 Οκτωβρίου 2012 (UTC)

Περίπου 3,000 άρθρα έχουν τη λέξη "από" χωρίς τόνο! Πάνω-κάτω η ίδια κατάσταση ισχύει και για τη λέξη "ότι". -- Magioladitis (συζήτηση) 08:52, 31 Οκτωβρίου 2012 (UTC)

Μπορείς να κάνεις όμως λίγη υπομονή να σου δωθεί το botflag. Οι αυτόματες επεξεργασίες συνιστάται όχι μόνο να γίνονται με αργό ρυθμό χωρίς botflag αλλά και με πολύ περιορισμένο απόλυτο αριθμό ~30 ανά ημέρα. Για να το τεστάρεις δεν χρειάζεται 3000 επεξεργασίες, χρειάζεσαι πολύ λιγότερες. Και είμαι σίγουρος ότι αν δεν αγνοούσες τις παρατηρήσεις θα το είχες πάρει το flag. Όμως παρά την σχεδόν ομόφωνη απόρριψη των καλλωπιστικών επεξεργασιών όταν δεν υπάρχουν ουσιαστικές, έχεις κάνει εκατοντάδες τέτοιες. Θα πρότεινα να περιοριστείς στο τεστάρισμα του εργαλείου, με λίγες επεξεργασίες, όσες είναι απαραίτητες για αυτόν τον σκοπό, μέχρι το εργαλείο να προσαρμοστεί και να λειτουργεί όπως πρέπει και έπειτα να πάρεις flag και να κάνεις μαζικές αλλαγές. Θεωρώ ότι μέχρι να αναπτυχθεί πιο έξυπνο σύστημα αυτόματου ορθογραφικού ελέγχου, τέτοιες αλλαγές δεν θα πρέπει να γίνονται παρά μόνο όταν γίνονται παράπλευρα σε ουσιαστικές. Δεν μπορεί σε ένα άρθρο να περάσει 10 φορές ένα bot για να διορθώσει τα: απο, οτι, γιός, ενας, ενα, ειναι, ηταν κτλ. Μαζί με τα bot για interwiki και ρημάζει το ιστορικό, και προσθέται φόρτο επεξεργασιών στους σέρβερ και (κυρίως) το αποτέλεσμα δεν είναι τέτοιο που να αξίζει τόσο πολύ τον κόπο. --→Geilamir (συζήτηση) 09:48, 31 Οκτωβρίου 2012 (UTC)

Πάντως, ένας λόγος είναι ο χαμηλός αριθμός αλλαγών γενικότερα όμως. Χθες έκανα μια επεξεργασία ανά λεπτό και σήμερα ανέβασα λίγο το ρυθμό μου. Κάθομαι και κοιτάω μια οθόνη και περιμένω. Από χθες πάντως φτιάχνω μια λίστα με προβλήματα τονισμού που μπορούν να διορθωθούν. Όσα κάνω με το χέρι μετά τα βάζω στη λίστα διορθώσεων. -- Magioladitis (συζήτηση) 10:07, 31 Οκτωβρίου 2012 (UTC)

Ορθογραφικός έλεγχος δε μπορεί να γίνει εντελώς αυτόματα γιατί πάντα υπάρχουν εξαιρέσεις. Προσπάθησα με το Firefox να φτιάξω περισσότερα λάθη αλλά γίνεται χαμός. Υπάρχουν πολλά άρθρα που έχουν ελάχιστο τονισμό ή πάρα πολλά ορθογραφικά. -- Magioladitis (συζήτηση) 10:11, 31 Οκτωβρίου 2012 (UTC)

Δεν αντιλέγει κανείς σε αυτό. Τα ζητήματα είναι:
 1. Πριν πάρεις botflag να τηρείς τους κανόνες των αυτόματων επεξεργασιών, έστω με την εξαίρεση επειδή συμμετέχεις στην ανάπτυξη του πολύ χρήσιμου κατά τα άλλα εργαλείου να τους υπερβείς λίγο ως προς την ποσότητα (30/ημέρα) αλλά άλλο ας πούμε 50 και άλλο 500 αλλά ποτέ ως προς τον ρυθμό.
 2. Οι δοκιμαστικές επεξεργασίες να είναι δοκιμαστικές, αφού δοκιμάσεις κάτι και δουλεύει, σταμάτα, δεν χρειάζεται να κάνεις τώρα τις αλλαγές, μπορείς να περιμένεις το flag
 3. Για να αποκτήσεις την εμπιστοσύνη της κοινότητας και να σου παραχωρηθεί το flag πρέπει ήδη από τις δοκιμές να αποδείξεις ότι σέβεσαι τις παρατηρήσεις που γίνονται, ιδίως όταν για κάποια θέματα είναι πολλές και ομόφωνες.
Όσο αυτά δεν τηρούνται θα έχουμε πρόβλημα.
Άλλο θέμα: Γιατί να κάθεσαι στην οθόνη και να περιμένεις; Πρέπει να αλλάξεις σήμερα όλα τα "απο" σε "από"; Υποτίθεται ότι τεστάρεις τα ορθογραφικά, κάνει 5-10 δοκιμές και σταμάτα, και από κει και πέρα, όπως είθισται σε κάθε βικιπαίδεια για νέες δουλειές, εκτός από το flag που απαιτείται για τις συνηθισμένες, πρέπει να ζητήσεις άδεια για να κάνεις αυτόματα τις αλλαγές που θες. Να συμφωνήσει δηλαδή η κοινότητα ότι είναι χρήσιμες, να σου δωθεί botflag και να προχωρήσεις στην εφαρμογή. Εσύ κάνεις ταυτόχρονα και τεστάρισμα και εφαρμογή χωρίς προηγουμένως να συζητηθεί αυτό που κάνεις, και μάλιστα προκύπτουν διαφωνίες για κάποιες από τις ενέργειες αυτές. Σκέψου ότι ακόμα και για καθιερωμένες εργασίες, που δηλαδή είναι κοινώς αποδεκτό ότι χρειάζονται, και πρέπει να πάρεις πρώτα το flag. Ξανασκέψου το λίγο το θέμα, γιατί δεν μπορεί πρώτα να κάνεις μαζικές αλλαγές, μετά να γίνονται οι παρατηρήσεις, και μετά να συνεχίζεις πάλι με παρόμοιο τρόπο. Δεν θέλω να με παρεξηγήσεις, όχι μόνο δεν είμαι αντίθετος με το AWB, αλλά το επικροτώ, και χαίρομαι που ασχολείσαι με αυτό, με ενοχλεί όμως που ξεπερνάς τα ανεκτά όρια του τεσταρίσματος και προχωράς σε μαζικές επεξεργασίες, πολλές φορές αγνοόντας την κοινότητα. Φιλικά. --→Geilamir (συζήτηση) 10:32, 31 Οκτωβρίου 2012 (UTC)

Ευχαριστώ για τις συμβουλές όλους σας. Δεν ξέρω τι φταίει αλλά εγώ βλέποντας τις σελίδες βλέπω δεκάδες μικρά ή μεγάλα προβλήματα που πρέπει να διορθωθούν και προσπαθώ να ξεκινήσω από κάποια που γίνονται εύκολα. Ταυτόχρονα βέβαια κάνω ενέργειες για τη συστηματοποίηση της διόρθωσης συντακτικών (από προγραμματιστική άποψη) και γραμματικών λαθών αλλά νιώθω να κάθομαι λίγο με σταυρωμένα χέρια κάποιες φορές. -- Magioladitis (συζήτηση) 12:13, 31 Οκτωβρίου 2012 (UTC)

Σταμάτα σε παρακαλώ να αλλάζεις το απο σε από. Αν θες να διορθώσεις τα ορθοργραφικά λάθη θα πρέπει να διορθώσεις όλα τα ορθογραφικά λάθη του λήμματος. --Ογκόλιθος (συζήτηση) 22:06, 31 Οκτωβρίου 2012 (UTC)

ΟΚ. Διορθώνω όσα βλέπω με το μάτι ή με το FF. -- Magioladitis (συζήτηση) 23:13, 31 Οκτωβρίου 2012 (UTC)
Δε μπορείς πάντως να απαιτείς από μένα να διορθώνω όλα τα ορθογραφικά λάθη από τη στιγμή που δεν έχω κάποιο πρόγραμμα που να κάνει κάτι τέτοιο. -- Magioladitis (συζήτηση) 23:19, 31 Οκτωβρίου 2012 (UTC)

Ορθογραφικός έλεγχος και κείμενα άλλων εποχών[επεξεργασία κώδικα]

Αγαπητέ Magioladitis, Παρατήρησα ότι έκανές αυτόματες διορθώσεις στους εσωτερικούς συνδέσμους του λήμματος "Κωστής Μπαστιάς", που έγραψα. Δεν κατάλαβα γιατί. Δεν πειράζει, όμως. Παρακολουθώ τη συζήτηση στη σελίδα σου και παρακαλώ να μην κάνεις αυτόματο ορθογραφικό έλεγχο στο λήμμα μου, γιατί περιλαμβάνει πολλά παραθέματα από κείμενα του Μεσοπολέμου, εντός εισαγωγικών, και θα τα βγάλει όλα λάθος, καθώς η ορθογραφία τότε ήταν διαφορετική. Δημοσιεύω σχολαστικά τέτοια κείμενα όπως τα έγραψαν οι συγγραφείς τους, στην original version, όπως πρέπει. Ευχαριστώ. --Bastias (συζήτηση) 17:32, 1 Νοεμβρίου 2012 (UTC)

Δεν κάνω αυτόματες διορθώσεις με την έννοια που το αντιλαμβάνεσαι μάλλον. Το πρόγραμμα προτείνει κάποιες αλλαγές και εγώ ελέγχω αν ισχύουν. Επίσης, ο ορθογραφικός έλεγχος που κάνω είναι απλά με το λεξικό που προσφέρει το FireFox οπότε όλα περνάνε από τα μάτια μου πριν αποθηκεύσω. Τέλος, στη σελίδα που αναφέρεσαι δεν έκανα κανενός είδους αλλαγές στην ορθογραφία. Καλή συνέχεια. -- Magioladitis (συζήτηση)

Νέα λήμματα[επεξεργασία κώδικα]

Είχα ρωτήσει και αλλού και η απάντηση είναι αρνητική. Αλλά θα σε ρωτήσω και σένα. Υπάρχει τρόπος να εντοπίσω τα νέα λήμματα που έχουν δημιουργηθεί μια συγκεκριμένη ημερομηνία (όχι πρόσφατη); Xaris333 (συζήτηση) 19:47, 1 Νοεμβρίου 2012 (UTC)

Μετέφερα την ερώτηση σε έναν από τους προγραμματιστές του ιδρύματος. -- Magioladitis (συζήτηση) 23:36, 1 Νοεμβρίου 2012 (UTC)

AWB[επεξεργασία κώδικα]

Δεν θέλω να με παρεξηγείς που σου "χώνομαι" συνέχεια για τις επεξεργασίες. Το μόνο που με ενοχλεί είναι η ποσότητα και οι αλλαγές που δεν πρέπει να γίνονται μόνες τους (διακόσμηση κώδικα κτλ) και που αργείς πολύ να ανταποκριθείς σε τέτοιες εκκλήσεις. Πέρα από αυτό θα ήθελα να προτείνω και μία άλλη διόρθωση που θεωρώ κάπως σημαντική και που ενθυμούμενος τις πρώτες μου επαφές με τη βικιπαίδεια με είχε μπερδέψει αρκετά.

 1. Στα πρότυπα πλοήγησης Κατηγορία:Πρότυπα πλοήγησης που μπαίνουν λογικά σε όλα τα άρθρα που περιέχουν, όταν υπάρχει κάπου σύνδεσμος με ανακατεύθυνση όταν είσαι στο άρθρο δεν το βγάζει με bold και ασύνδετο αλλά εξακολουθεί να έχει μπλε σύνδεσμο. Δες π.χ. Πρότυπο:Αστερισμοί, και τι γίνεται όταν πάς στο Ταώς (αστερισμός). Αυτό μέχρι να μάθω τα κόλπα με μπέρδευε.
 2. Το ίδιο γίνεται και όταν κάποιο άρθρο έχει σύνδεσμο ανακατεύθυνσης προς τον εαυτό του (δεν έχω εύκαιρο παράδειγμα άρθρου τώρα), που αν πατήσεις τον σύνδεσμο θα βρεθείς στο ίδιο το άρθρο ξανά.

Αυτά τα δύο, ρωτάω αν μπορούν (1) να εντοπίζονται μαζί με τα άλλα σφάλματα και (2) να διορθώνονται μαζί με τις υπόλοιπες διακοσμητικές αλλαγές. --→Geilamir (συζήτηση)

Αρχικά να πω ότι δεν ενοχλούμαι. Καταβάλω προσπάθειες να ανταποκριθώ απλά λόγου του όγκου εργασίας δίνω την εντύπωση ότι δεν απαντάω άμεσα στα διάφορα αιτήματα. Σκέψου όμως ότι λαμβάνω αιτήματα και από την αγγλική και μέσω της σελίδας συζήτησης και μέσω e-mail αλλά και μέσω skype και irc.

Για τα πρότυπα: Πρέπει κανονικά να παρακάμπτονται όλες οι ανακατευθήνσεις μέσα στα πρότυπο. Αυτό μπορεί να γίνει με το AWB αλλά όχι αυτόματα.

Για τις ανακατευθήνσεις από ένα άρθρο στον εαυτό του: Αυτό το κάνει το AWB και μάλιστα ως αυτόματη επεξεργασία. -- Magioladitis (συζήτηση) 10:07, 2 Νοεμβρίου 2012 (UTC)

Χαρακτήρες ελέγχου unicode[επεξεργασία κώδικα]

Δε γίνεται να αφαιρεθούν οι χαρακτήρες αυτοί από bot account που χρησιμοποιεί AWB για τεχνικούς λόγους. Μόνο με χειροκίνητη διαδικασία. -- Magioladitis (συζήτηση) 12:47, 3 Νοεμβρίου 2012 (UTC)

Πρόκειται για 256 σελίδες που περιέχουν αόρατους χαρακτήρες ελέγχου. -- Magioladitis (συζήτηση) 12:49, 3 Νοεμβρίου 2012 (UTC)
Οι χαρακτήρες αυτοί δημιουργούν πρόβλημα στη γρήγορη/σωστή φόρτωση των προτύπων. -- Magioladitis (συζήτηση) 13:07, 3 Νοεμβρίου 2012 (UTC)
Δεν είπαμε να μην τα διορθώσεις. Να πάρεις όνομα Μαγιομπότ, να πάρεις έγκριση μποτφλαγκ και να τα κάνεις όλα στο παρασκήνιο, μέχρι να μην μείνει κανένα λάθος. Αλλά να το κάνεις. Αλλιώς, μόνο 1 το λεπτό και 10 ημερησίως. Όχι περισσότερες. --Ογκόλιθος (συζήτηση) 14:21, 3 Νοεμβρίου 2012 (UTC)

Μετά κόπων και βασάνων η λίστα εξαντλήθηκε. -- Magioladitis (συζήτηση) 14:14, 7 Νοεμβρίου 2012 (UTC)

 • \u200E is the left-to-right mark and it occurs when copy-pasting from Arabic pages.
 • \uFEFF is zero-width no-break space. It causes "?" to appear in most old browsers.
 • \u200B is zero width space. Similar to above. Fileformat.info reads: "Do not use this character in domain names. Browsers are blacklisting it because of the potential for phishing."-- Magioladitis (συζήτηση) 16:00, 9 Νοεμβρίου 2012 (UTC)
 • \u200E είναι το σύμβολο left-to-right και εμφανίζεται όταν γίνεται επικόλληση κειμένου από Αραβικές σελίδες.
 • \uFEFF είναι το σύμβολο zero-width no-break space. Προκαλεί την εμφάνιση "?" στους περισσότερες παλιούς φυλλομετρητές.
 • \u200B είναι το σύμβολο zero width space. Παρουσιάζει παρόμοια προβλήματα με από πάνω. Το Fileformat.info γράφει: "Μη χρησιμοποιείται αυτό τον χαρακτήρα σε domain names. Οι φυλλομετρητές απεύχονται τη χρήση τέτοιων χαρακτήρων γιατί μπορούν να προκαλέσουν phishing." (μετάφραση δική μου) -- Magioladitis (συζήτηση) 17:43, 22 Νοεμβρίου 2012 (UTC)

Λεωνίδας Παπάζογλου[επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα Μία απορία : Όλα οκ και σωστά με τις μικρές επεξεργασίες, αλλά το defaultsort δεν πρέπει να είναι πάνω από τα στοιχεία προσώπου, ώστε τα έτη να καλύπτονται λειτουρκικά από αυτό;Vagrand (Συζήτηση) 15:39, 22 Νοεμβρίου 2012 (UTC)

Δεν ξέρω αν έχει γίνει αλλαγή στον κώδικα αλλά από όσο γνωρίζω τα στοιχεία προσώπου παράγουν το δικό τους κλειδί οπότε αν η defaultsort πάει από πάνω δημιουργεί διένεξη (conflict). -- Magioladitis (συζήτηση) 15:52, 22 Νοεμβρίου 2012 (UTC)
Θα κάνω πειράματα και θα επανέλθω.Vagrand (Συζήτηση) 15:57, 22 Νοεμβρίου 2012 (UTC)
Κάποιες αλλαγές έχουν γίνει βλέπω στον κώδικα της Ελληνικής έκδοσης και παράγει αυτόματα κάποιες κατηγορίες (γεννήσεις, θάνατοι). Δε μπορώ να καταλάβω τι κλειδί έχουν αυτές. Θα το κοιτάξω κι εγώ. -- Magioladitis (συζήτηση) 15:59, 22 Νοεμβρίου 2012 (UTC)
Το «στοιχεία προσώπου» περιέχει αυτό: [[Κατηγορία:Γεννήσεις το {{{ΕΤΟΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ}}}|{{{ΟΝΟΜΑ}}}]], οπότε το DEFAULTSORT δεν πιάνει. --Ογκόλιθος (συζήτηση) 16:04, 22 Νοεμβρίου 2012 (UTC)
Στο συγκεκριμένο λήμμα πιάνει, τα έτη γίνονται αυτόματα. Την χρήση εδώ Πρότυπο:Στοιχεία προσώπου πρέπει μάλλον να την αλλάξουμε.Vagrand (Συζήτηση) 16:08, 22 Νοεμβρίου 2012 (UTC)
Και κάτι ακόμα. Από τεμπελιά των διαχειριστών για να μην βάζουν τις κατηγορίες, χρησιμοποιούν το ΟΝΟΜΑ για ευκολία, που στην περίπτωση του Λεωνίδα Παπάζογλου είναι «Παπάζογλου, Λεωνίδας», ενώ το DEFAULTSORT είναι «Παπαζογλου Λεωνιδας». Χου χου. --Ογκόλιθος (συζήτηση) 16:10, 22 Νοεμβρίου 2012 (UTC)
Ναι. Οι κρυμμένες κατηγορίες μπορούν να δημιουργήσουν μια σειρά από προβλήματα. Επίσης δημιουργούν προβλήματα στα mirror sites που παίρνουν πληροφορίες από την Βικιπαίδεια. Λογικά με την έλευση του wikidata τα Στοιχεία προσώπου θα καταστούν άχρηστα σε ένα χρόνο. -- Magioladitis (συζήτηση) 16:17, 22 Νοεμβρίου 2012 (UTC)
Αυτά να τα πεις στον Μάρκελλο που τα βρόντηξε. --Ογκόλιθος (συζήτηση) 17:40, 22 Νοεμβρίου 2012 (UTC)

Απάντηση στην σελίδα μου[επεξεργασία κώδικα]

Σου απάντησα στην σελίδα μου [11] Ggia (συζήτηση) 20:20, 22 Νοεμβρίου 2012 (UTC)

Το μποτ σου[επεξεργασία κώδικα]

Πρόσεχε τις αγγύλες http://el.wikipedia.org/w/index.php?title=%CE%9D%CE%AF%CE%BA%CE%BF%CF%82_%CE%9B%CE%B5%CE%BA%CE%B1%CF%84%CF%83%CE%AC%CF%82&diff=3704602&oldid=3696150 --Ογκόλιθος (συζήτηση) 19:06, 23 Νοεμβρίου 2012 (UTC)

Με το χέρι το έκανα. -- Magioladitis (συζήτηση) 23:01, 23 Νοεμβρίου 2012 (UTC)
Με το χέρι να προσέχεις ακόμα περισσότερο. --Ογκόλιθος (συζήτηση) 23:03, 23 Νοεμβρίου 2012 (UTC)

Τεχνική ερώτηση[επεξεργασία κώδικα]

Δες εδώ [12] την ερώτηση με τα html tags. Αυτά είναι επιθυμητά ή όχι μέσα στο wiki;

Ξέρεις κάποιο εργαλείο έτοιμο να παίρνει μια σελίδα με μορφοποίηση mediawiki και να αφαιρεί όλη την μορφοποίηση και να επιστρέφει μόνο κείμενο; Θέλω να πάρω μια μια τις σελίδες από το dump και να "ξεζουμίσω" μόνο το κείμενο. Ggia (συζήτηση) 13:14, 27 Νοεμβρίου 2012 (UTC)

Σφάλμα[επεξεργασία κώδικα]

Δες αυτό, σφάλμα AWB.[13].--Vagrand (Συζήτηση) 02:28, 3 Δεκεμβρίου 2012 (UTC)

Που είναι το σφάλμα; Σε ποια γραμμή; Τι συνέβη και τι θα έπρεπε να συμβεί κανονικά; -- Magioladitis (συζήτηση) 07:00, 3 Δεκεμβρίου 2012 (UTC)
Κατάλαβα τι εννοείς. Δεν είναι σφάλμα. Αν παρατηρήσεις υπάρχουν 2 ίδιες παραπομπές και απλά τις ένωσα στην ίδια γραμμή. -- Magioladitis (συζήτηση) 07:01, 3 Δεκεμβρίου 2012 (UTC)
Απλά αναφέρεται ως ένα απλό παράδειγμα. Στην έκδοσή σου αν την προβάλεις εμφανίζεται νεκρή παραπομπή στην οποία έχει καταστραφεί η κωδικοποίηση <ref></ref>. Διορθώθηκε.--Vagrand (Συζήτηση) 07:03, 3 Δεκεμβρίου 2012 (UTC)
Α ναι. Έφαγε κομμάτι από τον τίτλο. Ενδιαφέρον. Ευχαριστώ! Θα το φτιάξω (ελπίζω). -- Magioladitis (συζήτηση) 07:06, 3 Δεκεμβρίου 2012 (UTC)


Σελίδες που δεν ανήκουν σε κατηγορία[επεξεργασία κώδικα]

Καλημέρα. Πόσο εφικτό είναι να έχουμε ένα κατάλογο με σελίδες που ανήκουν μόνο σε κρυφές κατηγορίες;--MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 08:35, 14 Δεκεμβρίου 2012 (UTC)

Στην αγγλική έχουν κάτι τέτοιο. Θα κοιτάξω μήπως μπορούμε να το τροποποιήσουμε για την ελληνική. Το να τις μαρκάρουμε με κάποιο πρότυπο είναι πιο εύκολο βέβαια. Απλά τρέχω σε όλες τι σελίδες με το πρόγραμμά μου. -- Magioladitis (συζήτηση) 09:31, 14 Δεκεμβρίου 2012 (UTC)
Σκοπός είναι να εντοπίσουμε τις σελίδες (τουλάχιστον τα λήμματα) που ανήκουν μόνο σε βοηθητικές κατηγορίες (επέκτασης, επιμέλειας) και όχι σε κύριες. Ευχαριστώ.--MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 11:06, 14 Δεκεμβρίου 2012 (UTC)
Η αγγλική έχει αυτό http://toolserver.org/~dpl/cat/uncategorized_articles.php?templateFilter=&limit=50&offset=0 Έχουμε κάποιο πρότυπο αντίστοιχο του en:Template:uncategorised στη Βικιπαίδεια; -- Magioladitis (συζήτηση) 16:55, 14 Δεκεμβρίου 2012 (UTC)
Το πρότυπο δεν το έχουμε, αλλά φτιάχνεται πολύ εύκολα. Εγώ όμως θέλω να εντοπίσουμε σελίδες όπως αυτή. Μήπως το εργαλείο που υποδεικνύει τη συγκεκριμένη την εντοπίζει σαν κατηγοριοποιημένη; Για αυτές που δεν ανήκουν σε καμία κατηγορία (ούτε κρυφή) μας αρκεί νομίζω αυτό.--MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 18:23, 14 Δεκεμβρίου 2012 (UTC)
Το AWB ξεχωρίζει τις κρυφές κατηγορίες από τις κανονικές. Οπότε μπορεί να μας δώσει ακριβώς αυτό που θέλουμε. Θα κάνω μια αίτηση να τρέξει το bot με αποκλειστικό στόχο να βάλουμε το σχετικός πρότυπο ({{ακατηγοριοποίητο}};) και χωρίς να κάνω άλλες αλλαγές. -- Magioladitis (συζήτηση) 18:47, 14 Δεκεμβρίου 2012 (UTC)

Αγχιασμός[επεξεργασία κώδικα]

Έχω προτείνει το λήμμα για γρήγορη διαφραφή, καθώς είναι πολύ μικρό, σαν ετυμολογία μιας ονομασίας, αρχαίας πόλης κοντά στους Άγιους Σαράντα.Vagrand (συζήτηση) 15:14, 24 Ιανουαρίου 2013 (UTC)

Θα μπορούσε να επεκταθεί αρκετά ακόμα με πηγές. -- Magioladitis (συζήτηση) 15:34, 24 Ιανουαρίου 2013 (UTC)

Bot[επεξεργασία κώδικα]

Καλημέρα, μήπως θα μπορούσες να βοηθήσεις με το Βικιπαίδεια:Δουλειές για bots#Υποκατηγορίες Ποδοσφαίρου με κάποιο γρήγορο τρόπο; --Focal Point 10:26, 10 Φεβρουαρίου 2013 (UTC)

Με πρόλαβε το Γεράκι. -- Magioladitis (συζήτηση) 23:19, 10 Φεβρουαρίου 2013 (UTC)

Ευχαριστώ για την ανταπόκριση πάντως. Καλησπέρα. --Focal Point 16:55, 15 Φεβρουαρίου 2013 (UTC)

Mέσα κοινωνικής δικτύωσης[επεξεργασία κώδικα]

Δεν καταλαβαίνω, αφού υπάρχει όρος που χρησιμοποιείται συχνά στα ελληνικά (μέσα κοινωνικής δικτύωσης), γιατί το λήμμα δημιουργήθηκε ως social media; C Messier 16:11, 31 Μαρτίου 2013 (UTC)

Το σκέφτηκα κι εγώ. Ας το αλλάξουμε! -- Magioladitis (συζήτηση) 16:12, 31 Μαρτίου 2013 (UTC)

Γεια σας[επεξεργασία κώδικα]

Hi, I need these articles is corrected, if you can help improve thereof appreciate your help but you people know people who can improve these articles?. Thank you very much for your attention: Guatimac, Μούμιες Γουάντσε, Στήλη της Zanata.

Γεια σας, χρειάζομαι αυτά τα άρθρα διορθώνεται, αν μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση αυτών εκτιμούμε τη βοήθειά σας, αλλά εσείς οι άνθρωποι γνωρίζουν τους ανθρώπους που μπορούν να βελτιώσουν αυτά τα άρθρα;. Σας ευχαριστώ πολύ για την προσοχή σας.--81.36.123.96 15:37, 12 Μαΐου 2013 (UTC)

Article requests[επεξεργασία κώδικα]

Hi! Do you do article requests related to UK topics in Greek? Thanks WhisperToMe (συζήτηση) 06:18, 24 Ιουνίου 2013 (UTC)

Hi WhisperToMe! I think the Greek system is much simplier in some sense. You just post any requests at the village pump (Agora). -- Magioladitis (συζήτηση) 06:21, 24 Ιουνίου 2013 (UTC)
Okay, I'll try that and see. :) Thank you WhisperToMe (συζήτηση) 07:25, 24 Ιουνίου 2013 (UTC)

Πρόταση λήμματος για διαγραφή[επεξεργασία κώδικα]

Αγαπητέ Magioladitis, το λήμμα Χανάτο που δημιούργησες (ή σε ενδιαφέρει) έχει προταθεί για διαγραφή. Μπορείς να συμμετάσχεις με την άποψή σου και κατάθεση επιπλέον πληροφοριών στην σχετική συζήτηση. Πιθανώς να χρειάζεται να διαβάσεις την πολιτική (π.χ. Εγκυκλοπαιδικότητα) και τις σχετικές οδηγίες πριν σχηματίσεις άποψη. --Vagrand (συζήτηση) 23:54, 24 Ιουλίου 2013 (UTC)

Απορίες[επεξεργασία κώδικα]

? [14] ή κάτι μου έχει ξεφύγει ή έχεις αλλάξει τη σειρά τριων συνεχόμενων παραπομπών και έχεις κάνει κεφαλαίο ένα γράμμα που ο σύνδεσμος δούλευε και χωρίς αυτό. --C Messier 14:13, 2 Σεπτεμβρίου 2013 (UTC)

Την άλλαξα για να είναι οι αριθμοί σε αύξουσα σειρά. -- Magioladitis (συζήτηση) 14:26, 2 Σεπτεμβρίου 2013 (UTC)

Περί ιδιοφυΐας... --Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 15:01, 22 Σεπτεμβρίου 2013 (UTC)

Κάστρα[επεξεργασία κώδικα]

Χίλια ευχαριστώ για τις διορθώσεις στα της Κρήτης κι αλλού, θα προσπαθήσω να θυμηθώ παρεμφερείς διορθώσεις στα επόμενα λήμματα...SMocking.gif.--2.86.29.235 13:58, 29 Οκτωβρίου 2013 (UTC)

Τελείες[επεξεργασία κώδικα]

Κακώς αλλάζεις όλες τις τελείες πριν την παραπομπή--The Elder (συζήτηση) 23:49, 18 Ιανουαρίου 2014 (UTC)

Σε ποιο άρθρο; -- Magioladitis (συζήτηση) 23:50, 18 Ιανουαρίου 2014 (UTC)
Τι σε ποιο; Σε όλα τα λήμματα το κάνεις--The Elder (συζήτηση) 00:48, 19 Ιανουαρίου 2014 (UTC)
The Elder Και γιατί είναι λάθος; Είναι κάπου γραμμένο ότι ισχύει το αντίθετο; Υπάρχει κάποιο εγχειρίδιο σχετικό; Στην Αγγλική Wikipedia πάντως είναι σαφές ότι οι τελείες πάνε πριν την παραπομπή. -- Magioladitis (συζήτηση) 07:36, 19 Ιανουαρίου 2014 (UTC)

Είδα την επισήμανσή σου στην Αγορά και έλεγξα δυο ISBNs. Ελπίζω να κινητοποιηθούν και άλλοι. Είδα όμως και συνεισφορές σου, στις οποίες μονομερώς αποφάσισες ότι η πρακτική της αγγλικής Βικιπαίδειας με τις παραπομπές και τις τελείες θα πρέπει να εφαρμοστεί και εδώ. Κανένας δε θα σου έφερνε αντίρρηση αν έκανες κέφι να γράφεις λήμματα και να βάζεις παραπομπές με αυτό τον τρόπο. Τέτοιου είδους όμως μαζικές αλλαγές σε υπάρχοντα λήμματα, θα πρέπει να αποφεύγονται εκτός αν υπάρχει η συναίνεση της κοινότητας. Τέτοια συναίνεση δεν υπάρχει. Παρακαλώ πολύ να αναστρέψεις άμεσα όλες αυτές τις αλλαγές. --Focal Point 09:36, 19 Ιανουαρίου 2014 (UTC)

Υπάρχει και πρόσφατη συζήτηση στην Αγορά για το θέμα, την οποία προφανώς δεν έχεις παρακολουθήσει, παρακαλούμε κάνε επαναφορά ο ίδιος.   ManosHacker 09:56, 19 Ιανουαρίου 2014 (UTC)

Που βρίσκεται αυτή η συζήτηση ώστε να τη διαβάσω; -- Magioladitis (συζήτηση) 10:05, 19 Ιανουαρίου 2014 (UTC)


 • Σωστό, όταν παραπέμπουμε σε συζήτηση θα πρέπει να δίνουμε και το λινκ: Βικιπαίδεια:Αγορά/Αρχείο_2013/Νοέμβριος_16-30#Παραπομπές.
 • Από εκεί και πέρα, δεν νομίζω ότι είναι απαραίτητη η επαναφορά:
  • Στην παραπάνω συζήτηση η ρητή συμφωνία ήταν ότι στο κάθε λήμμα θα πρέπει να υπάρχει μόνο ένας τρόπος (ή πριν ή μετά)
  • Στην ίδια συζήτηση υπήρξε μια προτίμηση προς την παραπομπή μετά το σημείο στίξης. Σίγουρα μεγαλύτερη από την προτίμηση για πριν το σημείο στίξης.
  • Σίγουρα πάντως δεν έχουμε οδηγία που να επιβάλει να μην αλλάζει η θέση του σημείου στίξης. Άρα δεν υπάρχει παραβίαση οδηγίας.
  • Αντίθετα, σε αρκετά από τα λήμματα που είδα, η προηγούμενη έκδοση είχε ανακατεμένη τη σειρά, με την διόρθωση να τοποθετεί το σημείο στίξης ενιαία σε όλο το λήμμα (όπως τέθηκε στη συζήτηση)
  • Από τη στιγμή μάλιστα που η διόρθωση γίνεται επί την ευκαιρία μιας άλλης σημαντικότερης διόρθωσης (ISBN) και όχι για την τελειά/παραπομπή αποκλειστικά, δεν υπάρχει θέμα ούτε περιττών επεξεργασιών για αποκλειστικά αισθητικούς λόγους, ούτε επαναφοράς που θα επαναφέρει ένα μεγαλύτερο σφάλμα.
--geraki (συζήτηση) 10:22, 19 Ιανουαρίου 2014 (UTC)
geraki ευχαριστώ και για την παραπομπή και για τα σχόλια. -- Magioladitis (συζήτηση) 10:24, 19 Ιανουαρίου 2014 (UTC)

Σαφέστατα δεν υπάρχει συναίνεση για τέτοια αλλαγή. Σαφέστατα αυτή είναι μονομερής ενέργεια από κάποιον που θεωρεί ότι υπάρχει κάποιο λάθος, ενώ είναι ξεκάθαρο ότι δεν υπάρχει τέτοια θεώρηση. Παρακαλώ για άμεση επαναφορά, όπως σου υποδείχθηκε από τρεις συνολικά χρήστες. --Focal Point 10:32, 19 Ιανουαρίου 2014 (UTC)

 • Γεράκη ευχαριστώ για την παραπομπή, με πρόλαβες, Μαγιολαδίτη συγνώμη που δεν έβαλα τον σύνδεσμο και σε έκρινα που δεν παρακολούθησες, βιάστηκα.
 • Μαγιολαδίτη, μπορείς να διαβάζεις το κείμενο, να ελέγχεις τις παραπομπές για το τι αναγράφεται σε αυτές και πώς μεταφέρεται στο λήμμα, και μετά να μετατοπίζεις την παραπομπή σε σχέση με το σημείο στίξης. Η πρακτική της σάρωσης επεξεργασιών στο συγκεκριμένο θέμα δεν είναι αποδεκτή.   ManosHacker 10:35, 19 Ιανουαρίου 2014 (UTC)

Μα προφανώς: Αν περάσει κάποιος όλα τα λήμματα της Βικιπαίδειας και κάνει κάποιες αλλαγές σε κάθε λήμμα (όπως η αλλαγή σειράς στις παραπομπές, ας δούμε ένα τυπικό παράδειγμα εδώ) και μαζί μετακίνηση του σημείου στίξης, θα τα κάνει όλα όπως του αρέσει, σε ξεκάθαρη αντίθεση με τη συζήτηση στην Αγορά. Παρακαλώ για άμεση επαναφορά. --Focal Point 10:42, 19 Ιανουαρίου 2014 (UTC)

Focal σε ποιο άρθρο υπάρχει η διαφωνία; Δε μπορώ να καταλάβω. -- Magioladitis (συζήτηση) 10:43, 19 Ιανουαρίου 2014 (UTC)

Σε όλα τα λήμματα στα οποία έκανες αλλαγές μετακινώντας το σημείο στίξης πριν την παραπομπή, σε αντίθεση με την εδώ πρακτική, δεδομένου ότι είναι σαφέστατο ότι δεν υπάρχει συναίνεση για τέτοια αλλαγή. --Focal Point 10:46, 19 Ιανουαρίου 2014 (UTC)

Και ποιος καθορίζει που θα μπει το σημείο στίξης; Αυτός που έβαλε πρώτος την παραπομπή; -- Magioladitis (συζήτηση) 10:47, 19 Ιανουαρίου 2014 (UTC)

Θα συζητήσω με μεγάλο ενδιαφέρον για το ζήτημα αυτό. Αυτή τη στιγμή όμως είναι ξεκάθαρο ότι πρέπει να αναιρέσεις όλες τις μετακινήσεις του σημείου στίξης, δεδομένου ότι έχεις ενεργήσει σε αντίθεση με την εδώ πρακτική, δεδομένου ότι είναι σαφέστατο ότι δεν υπάρχει συναίνεση για τέτοια αλλαγή. Αμέσως μετά τις επαναφορές, μπορούμε να συζητήσουμε το ζήτημα. Είμαι στη διάθεσή σου. --Focal Point 10:50, 19 Ιανουαρίου 2014 (UTC)


Συγνώμη, αλλά δεν προκύπτει από την συζήτηση ότι απαγορεύεται η μετακίνηση του σημείου στίξης. Αν θεωρεί κάποιος ότι σε συγκεκριμένο λήμμα κακώς μετακινήθηκε επειδή δημιούργησε συγκεκριμένο πρόβλημα, μπορεί να επαναφέρει -μόνο το σημείο στίξης- εκεί που πιστεύει ότι ήταν καλύτερα. -geraki (συζήτηση) 10:54, 19 Ιανουαρίου 2014 (UTC)

Αγαπητέ Magioladitis, σου προτείνω για ακόμη μια φορά να αναιρέσεις τις μαζικές σου ενέργειες οι οποίες έγιναν χωρίς συναίνεση της κοινότητας. --Focal Point 10:56, 19 Ιανουαρίου 2014 (UTC)

Αν ο Magioladitis έκανε τη μετακίνηση με το χέρι και όχι με bot τότε δεν θα υπήρχε πρόβλημα; Γιατί πολλοί χρήστες κάνουν μαζικά παρόμοιες διακοσμητικές διορθώσεις, με το χέρι, δεν παραβιάζουν καμία πολιτική και δεν υπάρχει θέμα; Προτείνω, νσ μην γίνει καμία αναίρεση αφού δεν παραβίαστηκε καμιά πολιτική και είναι αποδεκτό από την κοινότητα ότι δεν έχει σημασία η θέση της παραπομπής, φτάνει να υπάρχει ομοιομορφία εντός λήμματος (όπως και έγινε). Αν παρόλαυτά έχουν γίνει μαζικά λάθη που επηρεάζουν παραπομπές και λήμματα (Focal έχεις εντοπίσει τέτοια;) τότε ναι υπάρχει λόγος να γίνει αναίρεση. Αν το επιθυμείτε να ανοίξει συζήτηση για το θέμα (ίσως είναι και περιττό αφού υπάρχει η προηγούμενη). Συζήτηση που θα έχει ως στόχο είτε να αποφασιστεί που θα μπαίνει η παραπομπή ή που θα αποφασιστεί ότι δεν είναι σημαντικό θέμα, οπότε ας τοποθετείτε όπου θέλει ο συντάκτης (όπως γίνεται ως τώρα). Σε καμία περίπτωση όμως η συζήτηση δεν θα πρέπει να περιστραφεί γύρω από τις ενέργειες του Magioladitis και την απαίτηση για αναιρέσεις. Διαφορετικά, δεν ασχολούμαστε με τα λήμματα αλλά με τους χρήστες. Ομολογώ πως και μένα με προβλημάτισε το θέμα παραπομπές και τελείες εξού και είχα ρωτήσει παλαιότερα (όπως βλέπετε στη συζήτηση που παρατέθηκε πιο πάνω). Αλλά η απάντηση ήταν ότι δεν είναι σημαντικό θέμα και η μόνη σύσταση ήταν να υπάρχει ομοιομορφία εντός του λήμματος. (Προς Magioladitis: ίσως είναι καλύτερα να αιτηθείς άδεια για λογαριασμό bot για να μην γεμίζουν οι πρόσφατες αλλαγές.) Xaris333 (συζήτηση) 12:21, 19 Ιανουαρίου 2014 (UTC)

Συγγνώμη αλλά οι τελείες στην τεκμηρίωση μπαίνουν μετά για όλη την πρόταση, πριν για να τεκμηριώσουν ένα συγκεκριμένο σημείο της πρότασης. Υπάρχει πρόβλεψη στο εργαλείο για κάτι τέτοιο ή οι αλλαγές είναι χύδην; Δεν είμαι καθόλου κατά των μαζικών επεξεργασιών αρκεί να κινούνται στην ορθή κατεύθυνση--The Elder (συζήτηση) 12:43, 19 Ιανουαρίου 2014 (UTC)


Αυτό δεν νομίζω ότι είναι κάποια σύμβαση σύμφωνη με κάποιο σύστημα βιβλιογραφίας εκτός Βικιπαίδειας, είναι συνήθως προσωπική σύμβαση (που δεν γνωρίζει ούτε ο αναγνώστης ούτε ο επόμενος συντάκτης). Στις περισσότερες περιπτώσεις, η θέση της παραπομπής πριν ή μετά την τελεία ή το κόμμα είναι τυχαία, κάτι που καθιστά άκυρη την παραπάνω σύμβαση. Εγώ δεν βάζω ποτέ παραπομπή που να μην τεκμηριώνει ολόκληρη την πρόταση. Αν τεκμηριώνει μόνο ένα μέρος της, την σπάω σε δυο με κόμμα (όπου και εκεί η παραπομπή μπαίνει μετά). Το σίγουρο είναι ότι το εργαλείο δεν πειράζει παραπομπές που είναι χύμα μέσα στο κείμενο κολλημένες σε ένα ρήμα. -geraki (συζήτηση) 13:09, 19 Ιανουαρίου 2014 (UTC)
Καλά εφόσον έγινες ειδήμων και στην επιστημονική τεκμηρίωση -ιδιαίτερα στην Ελλάδα- δεν έχουμε τίποτα άλλο να πούμε. Για να μην ξεφτιλίζεται το πράγμα καλό είναι να αφαιρεθεί εκείνο το εξελληνισμός.--The Elder (συζήτηση) 13:16, 19 Ιανουαρίου 2014 (UTC)
Εγώ δεν μίλησα ως ειδήμων. Ήμουν ξεκάθαρος άλλωστε: "αυτό δεν νομίζω..." όχι "είμαι σίγουρος". Ως ειδήμων μίλησες εσύ εξηγώντας πότε μπαίνει μπροστά ή πίσω από την τελεία η παραπομπή, χωρίς να δείχνεις μετά το δικό μου "δεν νομίζω" από που προκύπτει αυτό. Ειδήμων δεν είμαι. Εδώ και μια ώρα ανοίγω βιβλία και τις παραπομπές τις έχουν πάντα στο ίδιο σημείο, συνήθως μετά και σπάνια πριν. Σε κανένα δεν έχει αλλού μπροστά και αλλού πίσω από την τελεία. -geraki (συζήτηση) 15:01, 19 Ιανουαρίου 2014 (UTC)
Και βέβαια ήρθες ως ειδήμων,νομίζεις. Στην επιστημονική τεκμηρίωση κάτι σημαίνουν οι διαφορές πριν και μετά. Μια και αρθρώνεις αντιρρητικό λόγο ψάξε και βρες το--The Elder (συζήτηση) 15:19, 19 Ιανουαρίου 2014 (UTC)
Εγώ νομίζω, εσύ είσαι σίγουρος. Δεν θα κάνω τον κόπο να ψάξω εγώ για αυτό που υποστηρίζεις εσύ. Αφού το γνωρίζεις, μπορείς να το παραθέσεις εύκολα. -geraki (συζήτηση) 15:54, 19 Ιανουαρίου 2014 (UTC)


Διαβάζοντας το Βικιπαίδεια:Εγχειρίδιο μορφής θα ήθελα να μου πείτε σε ποιο άρθρο έκανα κάτι λάθος συγκεκριμένα και όχι αόριστα. -- Magioladitis (συζήτηση) 13:34, 19 Ιανουαρίου 2014 (UTC)


Επίσης υπάρχει αυτό το εγχειρίδιο. -- Magioladitis (συζήτηση) 13:37, 19 Ιανουαρίου 2014 (UTC)


Άκυρον, θεωρήστε το άκυρον δεν μπορώ να συζητώ με ανθρώπους που τα γνωρίζουν όλα και έχουν άποψη επί παντός επιστητού και αποφάσισαν ότι δεν θέλουν να μάθουν τίποτα άλλο, γιατί το λέει η Βικιπαίδεια. Θα σας ακολουθώ κατά πόδας να αλλάζω ό,τι δεν είναι ορθό, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά στη δική μου σύνταξη--The Elder (συζήτηση) 13:47, 19 Ιανουαρίου 2014 (UTC)


Εγώ το μόνο που ζήτησα είναι πηγές που να αποδεικνύουν αυτό που λες καθώς και που έκανα λάθος. -- Magioladitis (συζήτηση) 13:59, 19 Ιανουαρίου 2014 (UTC)


Λυπάμαι πολύ για αυτή την αντιμετώπιση και την άρνησή σου να αναιρέσεις τις μαζικές σου ενέργειες οι οποίες έγιναν χωρίς συναίνεση της κοινότητας. Απευθύνομαι στην κοινότητα για το ζήτημα και μετά τη γνωμοδότησή της, θα σκεφτούμε τι μέτρα πρέπει να πάρουμε. --Focal Point 14:08, 19 Ιανουαρίου 2014 (UTC)


Focal δε μου υπέδειξες τς σελίδες στις οποίες θεωρείς ότι έχω κάνει λάθος, αυτά που μου είπες δε στηρίζονται από τη συζήτηση του Νοέμβρη, δε φαίνονται στο Εγχειρίδιο και δε με παρέπεμψες σε κάποιο σχετικό απόσπασμα από τη βιβλιογραφία. Τι ακριβώς θες να κάνω δηλαδή; Να εφαρμόσω κάτι χωρίς να με έχεις πείσει και χωρίς να ξέρω που ακριβώς θες να το κάνω; -- Magioladitis (συζήτηση) 14:19, 19 Ιανουαρίου 2014 (UTC)


Το «λυπάμαι» αφορά κάτι μέσα μας για την έκβαση των πραγμάτων και όχι πρόσωπα και καλό είναι να γίνεται πιο εμφανές στη διατύπωση για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις. Μαγιολαδίτη πήγαινε ρίξε μια ματιά στο είναι και δες αν μπορείς να μετακινήσεις οποιαδήποτε θέση πηγής. Δεν γίνεται, οτιδήποτε κι αν αλλάξεις καταστρέφεις την τεκμηρίωση. Αν θες τεκμηρίωση για να καταλάβεις τι σημαίνουν αυτά που λέμε σημαίνει πως δεν κατανοείς, οπότε το πιο σοφό είναι να κάνεις αναίρεση των αλλαγών σου και να μελετήσεις. Αν κατανοείς τότε πράξε όπως νομίζεις σωστό σύμφωνα με τις υποδείξεις.   ManosHacker 14:21, 19 Ιανουαρίου 2014 (UTC)


Σου τα είπα, αλλά εφόσον το επιθυμείς, ιδού:

 • Έχεις μετακινήσει τις παραπομπές μετά τις τελείες σε σημαντικό αριθμό σελίδων
 • Δεν υπάρχει καμιά απόφαση για μαζικές μετακινήσεις παραπομπών
 • Έχεις λάβει προειδοποίηση από τρεις χρήστες για αυτές σου τις ενέργειες

Αν περάσει κάποιος όλα τα λήμματα της Βικιπαίδειας και κάνει κάποιες αλλαγές σε κάθε λήμμα (όπως η αλλαγή σειράς στις παραπομπές, ας δούμε ένα τυπικό παράδειγμα εδώ) και μαζί μετακίνηση του σημείου στίξης, θα τα κάνει όλα όπως του αρέσει, σε ξεκάθαρη αντίθεση με τη συζήτηση στην Αγορά στην οποία δε λήφθηκε τέτοια απόφαση.

Μη μας επιβάλεις την πρακτική της αγγλικής Βικιπαίδειας. Το συζητήσαμε και δε συμφωνήσαμε να την ακολουθήσουμε. Παρακαλώ για άμεση επαναφορά και σεβασμό της άποψης της κοινότητας της Βικιπαίδειας. --Focal Point 14:30, 19 Ιανουαρίου 2014 (UTC)


Και ποια είναι η άποψη της κοινότητας την οποία υποτίθεται ότι παραβίασε; -geraki (συζήτηση) 15:01, 19 Ιανουαρίου 2014 (UTC)
Το ότι για λόγους ομοιομορφίας κάνει αλλαγές και δεν κατανοεί τη βλάβη που προκαλεί, κάτι που έχει συζητηθεί. Στο παράδειγμα που έδωσα προηγουμένως έκανα αυτή την αλλαγή. Αν μου έβαζε την τεκμηρίωση μετά την τελεία θα σήμαινε για όποιον ξέρει να διαβάζει τις παραπομπές πως η παραπομπή θα αφορούσε και το Βράχμαν. Για να προστατέψω την τεκμηρίωσή μου για όσους δεν κατανοούν πώς διαβάζονται οι παραπομπές, τη μετέφερα στο μέσο της πρότασης.   ManosHacker 15:08, 19 Ιανουαρίου 2014 (UTC)


Έτσι χύμα στο ρήμα δεν θα σου την πείραζε. Παραμένει όμως λάθος η παραπομπή πάνω στο ρήμα. Δεν τεκμηριώνει καμία πρόταση που προηγείται: το αντικείμενο είναι μετά. Το καλύτερο θα ήταν αλλαγή διατύπωσης. -geraki (συζήτηση) 15:54, 19 Ιανουαρίου 2014 (UTC)
Θα έπρεπε να γυρίσω είτε πριν την τελεία, όπως το είχα πριν, με θεωρητικό διαχωρισμό από το κόμμα που προηγείτο, είτε να βάλω μετά την τελεία την παραπομπή σύμφωνα με την πρόταση ομογενοποίησης των παραπομπών της ΒΠ, κάτι που που εξαναγκάζει σε ένα «εκκρεμεί παραπομπή» εκεί που λέω για το Βράχμαν, για το οποίο όμως μιλά η ίδια η σελίδα της ΒΠ.   ManosHacker 16:05, 19 Ιανουαρίου 2014 (UTC)

rev 9880 απενεργοποιήθηκε η μετακίνηση του σημείου στίξης. -- Magioladitis (συζήτηση) 11:40, 22 Ιανουαρίου 2014 (UTC)

Χωρητικότητα[επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα, είδα ότι επανέφερες μία επεξεργασία σου, ωστόσο η μόνο διαφορά που βλέπω από το ιστορικό ΕΔΩ είναι ότι έχεις προσθέσει τα <br /> τα οποία δε χρειάζονται, γιατί στη λίστα αλλάζει γραμμή ούτως ή άλλως. Τον εξελληνισμό λέξεων που ανέφερες στη σύνοψη της πρώτης επεξεργασίας σου, δεν το βλέπω πουθενά. --exc (συζήτηση) 13:49, 10 Μαΐου 2014 (UTC)

exc αφαίρεσα τα tags και δε τα πρόσθεσα. -- Magioladitis (συζήτηση) 14:01, 10 Μαΐου 2014 (UTC)
Ναι, σωστό κι αυτό. Συγγνώμη, μπερδεύτηκα. Πάλι! --exc (συζήτηση) 14:04, 10 Μαΐου 2014 (UTC)

Αν θέλεις μπορώ να σβήσω τις βωμολοχίες από τη σελίδα συζήτησης. --C Messier 14:21, 10 Μαΐου 2014 (UTC)

C Ναι αν μπορείς σβήσε το αντίστοιχο ιστορικό. -- Magioladitis (συζήτηση) 14:24, 10 Μαΐου 2014 (UTC)
 Έγινε --C Messier 14:26, 10 Μαΐου 2014 (UTC)

Μαζικές αλλαγές[επεξεργασία κώδικα]

Νομίζω ότι σου έχουν γίνει και πιο πάνω συστάσεις για τις μαζικές αλλαγές που πραγματοποιείς με το μποτ σου χωρίς να έχεις λάβει bot status. Μεταφέρω από το Βικιπαίδεια:Bots: "Τα μποτ που δεν έχουν bot status θα πρέπει να κρατούν κενό πάνω από 30 δευτερόλεπτα μεταξύ των επεξεργασιών που κάνουν.". Σήμερα έκανες πάρα πολλές αλλαγές, από τις 10:17 έως 10:44 (όπως εμφαίνεται από τις πρόσφατες αλλαγές) με περισσότερες από 30 (!) αλλαγές ανά λεπτό σε αρκετές περιπτώσεις και κατά παράβαση του πιο πάνω κανόνα. Τι θα περίμενες από κάποιον διαχειριστή να κάνει; Σου έχει επίσης υποδειχτεί να αφαιρέσεις τη λέξη "εξελληνισμός" από τη σύνοψη επεξεργασίας, πράγμα που επίσης δεν έκανες, με συνέπεια ο αναγνώστης να παραπλανάται. Ποιος ήταν ο "εξελληνισμός" που έκανες, π.χ., στο λήμμα 85 Ιώ; Παρακαλώ να εφαρμόζεις την πολιτική, όπως αυτή καταγράφεται για όλους τους χρήστες, χωρίς καμία εξαίρεση. --Ttzavarasσυζήτηση 14:58, 11 Μαΐου 2014 (UTC)

Ttzavaras καλημέρα. Δε το θυμόμουν αυτό με το "εξελληνισμός". Θα το διορθώσω. Έχω κάνει αίτηση ώστε να μου παραχωρηθεί bot account πριν από δυο χρόνια αλλά ακόμα(;) εκκρεμεί. -- Magioladitis (συζήτηση) 05:51, 17 Μαΐου 2014 (UTC)
Γνωρίζω για την αίτησή σου, όπως γνωρίζω ότι δεν σου έχει παραχωρηθεί bot status. Ως τότε παρακαλώ να τηρείς τους κανόνες της ΒΠ. --Ttzavarasσυζήτηση 06:44, 17 Μαΐου 2014 (UTC)
Νομίζω ότι σε ειδοποίησα ευγενικά πιο πάνω να μη χρησιμοποιείς το μποτ σου για μαζικές ελλαγές, εφόσον δεν σου έχει παραχωρηθεί bot status. Να μετρήσω πόσες αλλαγές έχεις κάνει στις 12:04; Δεν θα επαναλάβω την ειδοποίηση άλλη φορά. --Ttzavarasσυζήτηση 09:38, 18 Μαΐου 2014 (UTC)
Αγαπητέ Ttzavaras αν δεις κατά κύριο λόγο έκανα όχι πάνω από 2 τροποποιήσεις το λεπτό όπως μου είπες από χθες το βράδυ. Αλλά η αποθήκευση γίνεται με το χέρι. Δε μπορώ να έχω μόνιμα σταθερό ρυθμό. Ολοκλήρωσα τη λίστα που είχα πριν φύγω από το σπίτι. Δεν είναι και τόσο τραγικό πιστεύω. Η συνολική μου δραστηριότητα προσπαθώ είναι αρκετά μοιρασμένη ώστε να μη γεμίζω τη λίστα πρόσφατων αλλαγών.-- Magioladitis (συζήτηση) 12:24, 18 Μαΐου 2014 (UTC)

Φίλε Magioladitis, υπήρξε κάποιος λόγος που δεν απαντήθηκε η αίτηση σου; Όπως και να χει, νομίζω πρέπει να ξαναυποβληθεί στο σημειωματάριο γραφειοκρατών. Κάνεις τόσες πολλές αλλαγές οι οποίες γίνονται αποδεκτές από την κοινότητα, η εμπειρία σου είναι αδιαμφισβήτητη, νομίζω δεν θα υπάρχει πρόβλημα να σου δωθεί το bot status. Xaris333 (συζήτηση) 09:45, 18 Μαΐου 2014 (UTC)

Χρειάζεται να υπενθυμίσω ξανά ότι "Τα μποτ που δεν έχουν bot status θα πρέπει να κρατούν κενό πάνω από 30 δευτερόλεπτα μεταξύ των επεξεργασιών που κάνουν."; Παρακαλώ να σέβεσαι την πολιτική, δεν είναι πρώτη φορά που την παραβιάζεις. --Ttzavarasσυζήτηση 08:19, 28 Ιουνίου 2014 (UTC)
OK... 30. -- Magioladitis (συζήτηση) 08:21, 28 Ιουνίου 2014 (UTC)

Γεια σου Μάριε. Πιστεύω είναι καλύτερα να κάνεις και για το τυπικό της υπόθεσης αίτηση για μποτ λογαριασμο, για να μπορείς να κάνεις τη δουλειά σου άνετα και να σταματήσουν και τα παράπονα για τα 25 και τα 29 και 30 δευτερόλεπτα. Μετά από δύο χρόνια και χιλιάδες χρήσιμες επεξεργασίες, δεν νομίζω ότι μπορεί κάποιος να διαφωνήσει σοβαρά στην παραχώρηση ιδιότητας. Φιλικά Badseed απάντηση 21:50, 28 Ιουνίου 2014 (UTC)

Το AWB ρυθμίζεται στο 1 ανά 30 sec. Το WPCleaner έχει κατώτερο όριο το 1 ανά 20 sec. -- Magioladitis (συζήτηση) 08:06, 29 Ιουνίου 2014 (UTC)

Badseed, μετά από τόσες επεξεργασίες στις οποίες υπήρχαν διαφωνίες (η παρούσα σελίδα έχει αρκετές), αποδείχθηκε ότι ορθά είχε κρίνει ο Geraki και δεν είχε δώσει bot status. Δεν έχει αλλάξει κάτι. Οι εργασίες αυτές με το bot, ορθά δεν έχουν bot status, ώστε να τις βλέπει και να τις ελέγχει η κοινότητα, όπως έκανε και με τις προηγούμενες. --Focal Point 08:17, 29 Ιουνίου 2014 (UTC)

Focal, η κοινότητα μπορεί να ελέγχει τις αλλαγές ακόμα και αν γίνονται από λογαριασμό με bot status. Και γω πιστεύω ότι πρέπει να του δοθεί. Xaris333 (συζήτηση) 14:32, 29 Ιουνίου 2014 (UTC)

Εγώ ξέρω ότι μετά από αυτό 4.000 σελίδες θα δείχνουν σωστά και στην έκδοση για κινητό. -- Magioladitis (συζήτηση) 11:59, 29 Ιουνίου 2014 (UTC)

CHECKWIKI[επεξεργασία κώδικα]

Τον προηγούμενο μήνα είχαμε 51.000(!) άρθρα με συντακτικά λάθη. Ελπίζω τώρα που ανανέωσα τον κώδικα, έφτιαξα πολλά και ξαναελέγχω όλα τα άρθρα να βγουν πολύ λιγότερα. -- Magioladitis (συζήτηση) 10:50, 17 Μαΐου 2014 (UTC)

Το μείωσα στο 31.500 άρθρα. -- Magioladitis (συζήτηση) 23:21, 17 Μαΐου 2014 (UTC)
Το μείωσα στο 27.000 άρθρα. -- Magioladitis (συζήτηση) 22:39, 20 Μαΐου 2014 (UTC)
 • Τι πρόβλημα υπήρχε εδώ ή εδώ; --C Messier 13:59, 30 Ιουνίου 2014 (UTC)
Κρυφοί χαρακτήρες (invisible unicode characters) οι οποίοι δυνητικά μπορούν να προκαλέσουν πρόβλημα μη ανάγνωσης των αρχείων από ιστότοπους τρίτων, να προκαλούν ανακατευθύνσεις, κλπ. -- Magioladitis (συζήτηση) 14:42, 30 Ιουνίου 2014 (UTC)

2 το λεπτό, όχι τίποτα άλλο, αλλά δεν μπορώ να κάνω πατρόλινγκ. --C Messier 14:53, 1 Ιουλίου 2014 (UTC)

C μόλις τελείωσα με τη λίστα. -- Magioladitis (συζήτηση) 14:54, 1 Ιουλίου 2014 (UTC)

Η λίστα μπορεί να τελείωσε, αλλά την επόμενη φορά που θα κάνεις πάνω από 2 επεξεργασίες το λεπτό θα φραγείς. Η πολιτική δεν είναι εκεί για να τηρείται από μερικούς και να παραβιάζεται από άλλους. Μη πεις μόνο μετά ότι δεν σε είχα ειδοποιήσει. --Ttzavarasσυζήτηση 15:20, 1 Ιουλίου 2014 (UTC)

Μην μένουμε στο γράμμα αλλά στο πνεύμα. για 2-3 λεπτά έκανα λίγες παραπάνω επεξεργασίες για να ολοκληρώσω. -- Magioladitis (συζήτηση) 15:50, 1 Ιουλίου 2014 (UTC)

Αυτό το λες ως δικαιολογία; Γιατί στις πρόσφατες αλλαγές βλέπω πάνω από 2 επεξεργασίες/λεπτό για αρκετό χρονικό διάστημα, όπως σου επέστησε την προσοχή πιο πάνω και άλλος διαχειριστής. Η πολιτική είναι εκεί, τόσο το γράμμα της όσο και το πνεύμα της. Παρακαλώ να συμμορφώνεσαι με αυτήν. Η επόμενη παραβίασή της είναι πλέον σαφές τι θα επιφέρει. --Ttzavarasσυζήτηση 17:01, 1 Ιουλίου 2014 (UTC)

Έγραψα πιο πάνω: Το WPCleaner έχει κατώτερο όριο τις... 3 επεξεργασίες/λεπτό. Με το χέρι πάω πιο γρήγορα. -- Magioladitis (συζήτηση) 18:59, 1 Ιουλίου 2014 (UTC)

Προσπαθείς να πεις ότι αυτές οι δεκαέξι (!) επεξεργασίες:

μ  17:48 	Όμπλαστ Βέρμπασκα‎ (διαφ. | ιστορ.) . . (-3)‎ . . Magioladitis (Συζήτηση | Συνεισφορά | φραγή) (→‎Αναφορές: Remove invisible unicode control characters + other fixes με τη χρήση AWB (10269)) [επαναφορά]
μ  17:48 	Όμπλαστ Σαράγεβο‎ (διαφ. | ιστορ.) . . (-3)‎ . . Magioladitis (Συζήτηση | Συνεισφορά | φραγή) (→‎Αναφορές: Remove invisible unicode control characters + other fixes με τη χρήση AWB (10269)) [επαναφορά]
μ  17:48 	Όμπλαστ Τράβνικ‎ (διαφ. | ιστορ.) . . (-3)‎ . . Magioladitis (Συζήτηση | Συνεισφορά | φραγή) (→‎Παραπομπές: Remove invisible unicode control characters + other fixes με τη χρήση AWB (10269)) [επαναφορά]
μ  17:48 	Α1 Κατηγορία υδατοσφαίρισης ανδρών 1987-1988‎ (διαφ. | ιστορ.) . . (-3)‎ . . Magioladitis (Συζήτηση | Συνεισφορά | φραγή) (→‎Εξωτερικοί σύνδεσμοι: Remove invisible unicode control characters + other fixes με τη χρήση AWB (10269)) [επαναφορά]
μ  17:48 	Α1 Κατηγορία υδατοσφαίρισης ανδρών 1998-1999‎ (διαφ. | ιστορ.) . . (-3)‎ . . Magioladitis (Συζήτηση | Συνεισφορά | φραγή) (→‎Εξωτερικές συνδέσεις: Remove invisible unicode control characters + other fixes με τη χρήση AWB (10269)) [επαναφορά]
μ  17:48 	Α1 Κατηγορία υδατοσφαίρισης ανδρών 1999-2000‎ (διαφ. | ιστορ.) . . (-3)‎ . . Magioladitis (Συζήτηση | Συνεισφορά | φραγή) (→‎Εξωτερικές συνδέσεις: Remove invisible unicode control characters + other fixes με τη χρήση AWB (10269)) [επαναφορά]
μ  17:48 	Α1 Κατηγορία υδατοσφαίρισης ανδρών 2000-2001‎ (διαφ. | ιστορ.) . . (-3)‎ . . Magioladitis (Συζήτηση | Συνεισφορά | φραγή) (→‎Εξωτερικές συνδέσεις: Remove invisible unicode control characters + other fixes με τη χρήση AWB (10269)) [επαναφορά]
μ  17:48 	Α1 Κατηγορία υδατοσφαίρισης ανδρών 2001-2002‎ (διαφ. | ιστορ.) . . (-3)‎ . . Magioladitis (Συζήτηση | Συνεισφορά | φραγή) (→‎Εξωτερικές συνδέσεις: Remove invisible unicode control characters + other fixes με τη χρήση AWB (10269)) [επαναφορά]
μ  17:48 	Α1 Κατηγορία υδατοσφαίρισης ανδρών 2002-2003‎ (διαφ. | ιστορ.) . . (-3)‎ . . Magioladitis (Συζήτηση | Συνεισφορά | φραγή) (→‎Εξωτερικοί σύνδεσμοι: Remove invisible unicode control characters + other fixes με τη χρήση AWB (10269)) [επαναφορά]
μ  17:48 	Α1 Κατηγορία υδατοσφαίρισης ανδρών 2003-2004‎ (διαφ. | ιστορ.) . . (-3)‎ . . Magioladitis (Συζήτηση | Συνεισφορά | φραγή) (→‎Εξωτερικοί σύνδεσμοι: Remove invisible unicode control characters + other fixes με τη χρήση AWB (10269)) [επαναφορά]
μ  17:48 	Α1 Κατηγορία υδατοσφαίρισης ανδρών 2005-2006‎ (διαφ. | ιστορ.) . . (-3)‎ . . Magioladitis (Συζήτηση | Συνεισφορά | φραγή) (→‎Εξωτερικοί σύνδεσμοι: Remove invisible unicode control characters + other fixes με τη χρήση AWB (10269)) [επαναφορά]
μ  17:48 	Α1 Κατηγορία υδατοσφαίρισης ανδρών 2006-2007‎ (διαφ. | ιστορ.) . . (-3)‎ . . Magioladitis (Συζήτηση | Συνεισφορά | φραγή) (→‎Εξωτερικοί σύνδεσμοι: Remove invisible unicode control characters + other fixes με τη χρήση AWB (10269)) [επαναφορά]
μ  17:48 	Α1 Κατηγορία υδατοσφαίρισης ανδρών 2007-2008‎ (διαφ. | ιστορ.) . . (-3)‎ . . Magioladitis (Συζήτηση | Συνεισφορά | φραγή) (→‎Εξωτερικοί σύνδεσμοι: Remove invisible unicode control characters + other fixes με τη χρήση AWB (10269)) [επαναφορά]
μ  17:48 	Α1 Κατηγορία υδατοσφαίρισης ανδρών 2008-2009‎ (διαφ. | ιστορ.) . . (-3)‎ . . Magioladitis (Συζήτηση | Συνεισφορά | φραγή) (→‎Εξωτερικοί σύνδεσμοι: Remove invisible unicode control characters + other fixes με τη χρήση AWB (10269)) [επαναφορά]
μ  17:48 	Α1 Κατηγορία υδατοσφαίρισης ανδρών 2012-2013‎ (διαφ. | ιστορ.) . . (-3)‎ . . Magioladitis (Συζήτηση | Συνεισφορά | φραγή) (→‎Εξωτερικοί σύνδεσμοι: Remove invisible unicode control characters + other fixes με τη χρήση AWB (10269)) [επαναφορά]
μ  17:48 	Αβρώτη‎ (διαφ. | ιστορ.) . . (-6)‎ . . Magioladitis (Συζήτηση | Συνεισφορά | φραγή) (→‎Πηγή: Remove invisible unicode control characters + other fixes με τη χρήση AWB (10269)) [επαναφορά]

έγιναν με το χέρι; Δεν νομίζω ότι μιλάς με άτομα παιδικής ηλικίας. Άλλη ειδοποίηση δεν πρόκειται να υπάρξει, η πολιτική είναι εκεί για να εφαρμόζεται από όλους χωρίς εξαιρέσεις. --Ttzavarasσυζήτηση 19:05, 1 Ιουλίου 2014 (UTC)

Ανοίγω με AWB, Ctrl+S, επόμενη σελίδα. Δοκίμασέ το. -- Magioladitis (συζήτηση) 19:18, 1 Ιουλίου 2014 (UTC)

Δεν έχω να δοκιμάσω απολύτως τίποτα. Παρακαλώ να τηρήσεις την πολιτική. Αν όχι, τις συνέπειες τις γνωρίζεις. --Ttzavarasσυζήτηση 21:20, 1 Ιουλίου 2014 (UTC)

Έχεις κάνει αίτηση για bot status χρήστη Magioladitis;--The Elder (συζήτηση) 20:16, 1 Ιουλίου 2014 (UTC)

Πάρε bot-status, ούτε patrolling δεν γίνεται με αυτή την κατάσταση--The Elder (συζήτηση) 16:34, 2 Ιουλίου 2014 (UTC)

Βικιπαίδεια:Σημειωματάριο_γραφειοκρατών/Αρχείο_2#2012-07-22_.E2.80.93_Yobot. -- Magioladitis (συζήτηση) 16:35, 2 Ιουλίου 2014 (UTC)

The Elder είναι πολλά γιατί ποτέ δεν είχε γίνει αυτή η δουλειά. Σκέψου ότι από χθες δεν είχα ούτε ένα καινούριο. Αυτά που έκανα σήμερα είναι από τη λίστα με το λάθος #85 την οποία δεν είχα ολοκληρώσει. -- Magioladitis (συζήτηση) 16:40, 2 Ιουλίου 2014 (UTC)

Το μείωσα στο 15.000 άρθρα (από 27!). Αν ισχύει μια υποψία που έχω μπορεί και να είναι πολύ λιγότερα. -- Magioladitis (συζήτηση) 16:45, 2 Ιουλίου 2014 (UTC)

Δεν αμφισβητώ την πληρότητα και τη διαύγεια των αλλαγών. Απλά αν είχες bot status θα μπορούσαμε ανετότατα να αποκλείσουμε από τις επιλογές μας τα bot και να κάνουμε σωστά το Patrolling. Ούτως ή άλλως θα έχεις πάντα δουλειά. Μόνο από την copy paste εισαγωγή αόρατων χαρακτήρων θα έχεις πάντα δουλειά--The Elder (συζήτηση) 16:47, 2 Ιουλίου 2014 (UTC)

The Elder Ναι συμφωνώ. Η αίτησή μου για bot account ισχύει ακόμα. Θα προτιμούσα να τρέχανε όλα από το Yobot ώστε να είναι και πιο αυτόματα και να μην μπερδεύονται με τις υπόλοιπες επεξεργασίες μου. -- Magioladitis (συζήτηση) 16:55, 2 Ιουλίου 2014 (UTC)

Το μείωσα στα 6.500 άρθρα(!) -- Magioladitis (συζήτηση) 22:49, 6 Σεπτεμβρίου 2014 (UTC)

BOT[επεξεργασία κώδικα]

Ευχαριστώ για την «τακτοποίηση» των παραπομπών στα λήμματά μου

Elanus (συζήτηση) 20:52, 8 Σεπτεμβρίου 2014 (UTC)


Ερώτηση[επεξεργασία κώδικα]

Γεια!

Λέγομαι Βάγια Ταουσιάνη και θα ήθελα την βοήθεια σου σε ένα θέμα. Είχα αναρτήσει την σελίδα μου εδώ και ξαφνικά κάποιος, kalogeropoulos Μου βανδάλισε και έσβησε την σελίδα μου, την πρώτη φορά και την δεύτερη φορά Την στιγμή που την αναδημοσίευσα, μου την διέγραψε ξανά! Μετά λαμβάνω από τον Glorious 93 εξευτελιστικά μηνύματα! Το ίδιο έκανε και κάποιος Tzavaras.

Μπορείς σε παρακαλώ να μου πεις, πως μπορώ να τους κάνω φραγή? Επίσης έχω στείλει email μήνυμα στο wikipedia και όλο μου έρχεται πίσω, το email μου mailer demon και ότι delayed αυτό σημαίνει, ότι δεν πήραν το μήνυμα μου? Θα το πάρουν κάποια στιγμή?

Τέλος κάνεις ιστοσελίδες? Εχω ένα trial από το a4 desk.com και θέλω κάποιος, να μου δουλέψει το eshop. Για το μέλλον όλα αυτά. Πληρώνω 150 ευρώ. Είμαι Θεσσαλονίκη.

Με εκτίμηση

Βάγια Ταουσιάνη Λογοθεραπεύτρια M.Sc.

Εκπαιδευτικός![επεξεργασία κώδικα]

Είδα αγαπητέ πως είσαι εκπαιδευτικός. Ρίξε μια ματιά εδώ και στη μπροστινή του σελίδα βέβαια. Καλή επιτυχία με το εκπαιδευτικό σας πρόγραμμα! ManosHacker 15:50, 10 Ιανουαρίου 2015 (UTC)

ManosHacker ευχαριστώ πολύ! Θα το κοιτάξω. -- Magioladitis (συζήτηση) 16:50, 10 Ιανουαρίου 2015 (UTC)
Δες μήπως σας βοηθήσει και αυτό: Πρότυπο:Εργαλειοθήκη. Αν το τοποθετήσεις στο πρόχειρο ( με {{εργαλειοθήκη}} ) του χρήστη τότε εμφανίζει, στην ενότητα «Διάφορα», τη δυνατότητα δημιουργίας προχείρων για τα λήμματα του χρήστη. Επίσης αν το βάλεις με οποιαδήποτε παράμετρο, πχ {{εργαλειοθήκη|a}}, τότε η εργαλειοθήκη εμφανίζεται με ανεπτυγμένους τους τίτλους ενοτήτων. ManosHacker 19:12, 10 Ιανουαρίου 2015 (UTC)

Σιδεροκέφαλος[επεξεργασία κώδικα]

Πλέον είσαι διαχειριστής και εδώ. Σιδεροκέφαλος. SFriendly.svg -geraki (συζήτηση) 13:10, 21 Ιανουαρίου 2015 (UTC)

Συγχαρητήρια, καλή αρχή και πολλή δύναμη! SFriendly.svg Xaris333 (συζήτηση) 13:32, 21 Ιανουαρίου 2015 (UTC)

Σας ευχαριστώ! Θα προσπαθήσω για το καλύτερο! -- Magioladitis (συζήτηση) 13:43, 21 Ιανουαρίου 2015 (UTC)

Άψογος στις απαντήσεις που έκαναν! SFriendly.svg Ggia (συζήτηση) 14:08, 21 Ιανουαρίου 2015 (UTC)

Καλησπέρα! Δεν είμαι ούτε από αυτούς που ψήφισαν υπέρ, αλλά ούτε από αυτούς που ψήφισαν κατά. Κι αυτό γιατί δεν ήμουν σίγουρος για τίποτε. Παρόλα αυτά, θα ήθελα να σε συγχαρώ, καθότι η πλειονότητα της Κοινότητας σε θεώρησε άξιο ως διαχειριστή! Eλπίζω να ασκείς σωστά και λογικά τα "εργαλεία" σου! Δε σημαίνει τίποτα το ότι δεν κατέληξα κάπου! Εν τέλει, είμαι ικανοποιημένος που έγινες διαχειριστής, διότι έλαβες τόσο μεγάλη αποδοχή από την Κοινότητα! Καλή δύναμη, λοιπόν! Και καλή συνέχεια!
ΖῷονΠολιτικόν (παρακαλῶ...) 00:57, 22 Ιανουαρίου 2015 (UTC)

Ευχαριστώ πολύ! -- Magioladitis (συζήτηση) 08:55, 23 Ιανουαρίου 2015 (UTC)

Συγχαρητήρια[επεξεργασία κώδικα]

Εύχομαι τα διαχειριστικά εργαλεία να σου δώσουν όρεξη και χαρά για περισσότερα εντός της ΒΠ και να σε βοηθήσουν στις εκπαιδευτικές σου δραστηριότητες. Καλές διαχειριστικές συνεισφορές. ManosHacker 14:27, 21 Ιανουαρίου 2015 (UTC)

ManosHacker ευχαριστώ πολύ. Πολύ εύστοχες οι ερωτήσεις σου. Τροφή για σκέψη. -- Magioladitis (συζήτηση) 14:28, 21 Ιανουαρίου 2015 (UTC)
Αγαπητέ Magioladitis η διαδικασία της εκλογής του διαχειριστή είναι και κάτι σαν τελετή. Οι δύσκολες ερωτήσεις είναι καθοριστικές γιατί γράφουν βαθιά. Τώρα που έχεις την επίγνωση απλώς αγνόησέ τις.SNive.gif. ManosHacker 14:44, 21 Ιανουαρίου 2015 (UTC)

Είμαι βέβαιος ότι θα χρησιμοποιήσεις σοφά τα κουμπάκια!! Καλή συνέχεια!!--Nikosguard συζήτηση 14:40, 21 Ιανουαρίου 2015 (UTC)

Συγχαρητήρια και σου εύχομαι καλή πρόοδο ως διαχειριστής.-shadow eddy- 20:50, 21 Ιανουαρίου 2015 (UTC)

br σε br/[επεξεργασία κώδικα]

Θα μπορούσαμε λες να κάνουμε ένα χτένισμα και να μετατρέψουμε τα <br> σε <br/> απανταχού; Χαλούν τη χρωματική επισήμανση κώδικα. ManosHacker 19:48, 24 Ιανουαρίου 2015 (UTC)

ManosHacker θα μπορούσαμε ωστόσο υπάρχει μεγάλη συζήτηση σχετικά με αυτό αφού και το <br> θεωρείται αποδεκτός τύπος HTML κώδικα. Μια εποχή πήγαιναν να το καταργήσουν αλλά τελικά επέζησε. Τι πρόγραμμα χρησιμοποιείς για χρωματική επισήμανση; -- Magioladitis (συζήτηση) 20:07, 24 Ιανουαρίου 2015 (UTC)
Το ενσωματωμένο στη Βικιπαίδεια. Πήγαινε προτιμήσεις και κάνε δοκιμή στη συζήτηση αυτή, ο ΖῷονΠολιτικόν το χρησιμοποιεί παραπάνω. Βεβαίως θα μπορούσαμε να διορθώσουμε τον κώδικα της χρωματικής επισήμανσης κι αυτό θα μου άρεσε καλύτερα, όμως δεν το βλέπω εύκολο, έχω ζητήσει να ελεγχθεί ο κώδικας αυτός στο σημειωματάριο διαχειριστών πριν λίγο καιρό και δεν υπήρξε απάντηση. ManosHacker 20:14, 24 Ιανουαρίου 2015 (UTC)

ManosHacker Πολύ περίεργο
Πράγματι πολύ περίεργο
Έχεις δίκιο. Έστειλα bug report. -- Magioladitis (συζήτηση) 20:19, 24 Ιανουαρίου 2015 (UTC)

Απότομες αυξήσεις του συνόλου άρθρων στη ΒΚ[επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα, θυμάμαι πως έχεις καλές γνώσεις του Mediawiki και από χρηστικής και από προγραμματιστικής πλευράς, οπότε θα ήθελα να ρωτήσω αν μπορείς να συνεισφέρεις κάποια ιδέα στη σχετική συζήτηση Gts-tg (συζήτηση) 15:27, 17 Φεβρουαρίου 2015 (UTC)

Φιλτράρισμα αναζήτησης[επεξεργασία κώδικα]

Γεια. Στο Autowikibrowser κάνω αναζήτηση και βρίσκω τα λήμματα μιας κατηγορίας. Μπορώ να διατηρήσω μόνο τα λήμματα που περιέχουν, εντός του κειμένου, μια συγκεκριμένη φράση ή λέξη; Ή που δεν περιέχουν τη συγκεκριμένη λέξη ή φράση; Xaris333 (συζήτηση) 19:10, 6 Μαρτίου 2015 (UTC)

Xaris333 μπορείς να αποθηκευσεις τη λίστα και μετά "Skip if not contains..." Βάλτο σε pre-parse mode και άστο να τρέξει. -- Magioladitis (συζήτηση) 20:44, 6 Μαρτίου 2015 (UTC)

Άλλη ερώτηση: Υπάρχει τρόπος όταν κάνω αναζήτηση να προ επιλέγω το είδος των αποτελεσμάτων που επιθυμώ; Δηλαδή, π.χ. αν κάνω αναζήτηση σε μια κατηγορία, υπάρχει τρόπος να προ επιλέγω να μου εμφανίσει μόνο τις υποκατηγορίες; Τώρα εμφανίζει όλες τις σελίδες σε όσο βάθος επιθυμώ και μετά μπορώ να ζητήσω να παραμείνουν στη λίστα μόνο οι υποκατηγορίες. Απλά διερωτούμαι αν υπάρχει προεπιλογή ώστε να γίνει και πιο σύντομη η αναζήτηση. Xaris333 (συζήτηση) 01:50, 8 Μαρτίου 2015 (UTC)

Εκπαιδευτικές δράσεις[επεξεργασία κώδικα]

Αγαπητέ Magioladitis γεια σου. Κοιτώντας τη σελίδα χρήστη σου βλέπω πως έχεις δράσεις που θα έπρεπε να είναι πιο εμφανείς ώστε να προσελκύουν και άλλους εκπαιδευτικούς, και όχι μόνο, στη Βικιπαίδεια.

Καλή συνέχεια. ManosHacker 06:12, 3 Απριλίου 2015 (UTC)

ManosHacker σε ευχαριστώ για τις συμβουλές. Συμπλήρωσα τα 2 πρώτα. Για τις 12 Μάη πολύ δύσκολο επειδή έχω πάρα πολλές υποχρεώσεις. Άσε που θα πρέπει να συννεοηθώ και με το Σχολείο για να λείψω. Πολύ καλή προπσάθεια πάντως και πολύ θα ήθελα να συμμετάσχω. Θα είμαστε σε επικοινωνία για ό,τι νεότερο. -- Magioladitis (συζήτηση) 08:18, 3 Απριλίου 2015 (UTC)

Θα κοιτάξω τα βίντεο και ότι υλικό έχετε διαθέσιμο ώστε να καταλάβω τους στόχους της δράσης και να δημιουργήσω ή συμπληρώσω poster, και θα στο στείλω για έγκριση. Σε άλλα σχολεία θα έχουν δικά τους poster και με σχόλια από τους μαθητές. Αν θες μπορείς να έχετε μια καλή παρουσία επίσης. Καλή συνέχεια! ManosHacker 10:47, 3 Απριλίου 2015 (UTC)

AWB[επεξεργασία κώδικα]

Υπάρχει τρόπος να εισάγω 2 στήλες από excel στις 2 στήλες στο find and replace του AWB; Xaris333 (συζήτηση) 09:18, 14 Ιουνίου 2015 (UTC)

Xaris333 Δυστυχώς όχι. Ωστόσο, είναι πολύ καλή ιδέα. Αν θες μπορείς να την καταγράψεις στο https://phabricator.wikimedia.org/ όπου πλέον εκεί περνάμε bugs και feature requests. -- Magioladitis (συζήτηση) 09:24, 14 Ιουνίου 2015 (UTC)

Μπορείς να κάνεις εσύ το request; Δεν ξέρω από αυτά και μπορεί να μην καταφέρω να το εκφράσω σωστά. Πάντως θα βόλευε πάρα πολύ αν προστίθετο αυτή η δυνατότητα. Xaris333 (συζήτηση) 10:01, 14 Ιουνίου 2015 (UTC)

Για την επεξεργασία σου στην Χρυσή Αυγή[επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα. Παρατηρώ ότι είσαι έμπειρος χρήστης με πλούσια συνεισφορά. Παρ' όλα αυτά θα ήθελα να σου επισημάνω ότι η συγκεκριμένη επεξεργασία σου, είναι λίγο πρόωρη και καλό θα ήταν σε μια εγκυκλοπαίδεια να μην προτρέχουμε. Σε ευχαριστώ. - - - - - uℂρЭℝ0υĜe (∩ℤИㅜηs̈i2) 18:56, 20 Σεπτεμβρίου 2015 (UTC)

Ενεργοποίηση AutowikiBrowser[επεξεργασία κώδικα]

Αγαπητέ Magioladitis, έχω εισάγει ένα σκριπτ για τον AutowikiBrowser στο common.js κάτω κάτω. Είναι ο κώδικας από το en:User:Joeytje50/AWB.js. Δε φαίνεται να λειτουργεί όμως. Χρειάζεται κάποια ενεργοποίηση από πλευράς διαχειριστών; Αρχικά σκέφτομαι να το χρησιμοποιήσω μόνο τοπικά στην el.wp --Γλαύκος συζήτηση 12:08, 19 Νοεμβρίου 2015 (UTC)

Γλαύκος κακώς αυτό το πρόγραμμα έχει την ονομασία AWB. Είναι άλλο πρόγραμμα. -- Magioladitis (συζήτηση) 22:23, 12 Φεβρουαρίου 2016 (UTC)
Magioladitis, μιλάμε γι'αυτό. Αν δεις το ιστορικό θα καταλάβεις. Το άλλαξα από τότε και ενεργοποίησα του Manske, που έχω τώρα. Glavkos (συζήτηση) 00:50, 13 Φεβρουαρίου 2016 (UTC)

Αφαίρεση συνδέσμου[επεξεργασία κώδικα]

Γεια. Γιατί αφαιρείται ο σύνδεσμος όταν βρίσκεται σε επικεφαλίδα; [15] Xaris333 (συζήτηση) 13:25, 25 Μαρτίου 2016 (UTC)

Xaris333 Ο σύνδεσμος αφαιρείται όταν ταυτίζεται με τον τίτλο του άρθρου αφού τότε δεν πάει πουθενά. -- Magioladitis (συζήτηση) 13:35, 25 Μαρτίου 2016 (UTC)

Τότε πρόκειται για δικό μου λάθος. Ευχαριστώ, δεν το είχα προσέξει. Xaris333 (συζήτηση) 13:39, 25 Μαρτίου 2016 (UTC)

Gender gap – editathon[επεξεργασία κώδικα]

Το καλό παράδειγμα με τον φιλόσοφο γιατί δεν το λες;;; :Ρ Ανώνυμος Βικιπαιδιστής (συζήτηση) 13:36, 4 Ιουνίου 2016 (UTC)

Ανώνυμος Βικιπαιδιστής τι είχα πει; Δεν θυμάμαι! :) -- Magioladitis (συζήτηση) 13:45, 4 Ιουνίου 2016 (UTC)

Κάτι είχες πει... ενθυμούμαι αμυδρά! Αλλά πάλι έχω και κάποια ηλικία και να με γελά η μνήμη μου :) Ανώνυμος Βικιπαιδιστής (συζήτηση) 13:50, 4 Ιουνίου 2016 (UTC)

Μας βλέπω με χάπια για τη μνήμη σύντομα. Θα κοιτάξω τα τις σημειώσεις μου. -- Magioladitis (συζήτηση) 13:58, 4 Ιουνίου 2016 (UTC)

Πολλαπλές αντικαταστάσεις[επεξεργασία κώδικα]

Δεν απάντησες (για το 2 και το 4). Συζήτηση χρήστη:Xaris333#Πολλαπλές αντικαταστάσεις. Xaris333 (συζήτηση) 17:34, 6 Ιουνίου 2016 (UTC)

ΟΚ. Μα δεν ζήτησα έγκριση για το AWB, δεν τίθεται θέμα. Απάντηση για τα σημεία 2 και 4 ζήτησα. Θα ήθελα μόνο να ζητήσεις να προστεθεί η δυνατότητα που αναφέρω στο 2. Η αγγλική γλώσσα και τα τεχνητά θέματα με δυσκολεύουν να κάνω ο ίδιος την εισήγηση εκεί που πρέπει. Xaris333 (συζήτηση) 18:18, 6 Ιουνίου 2016 (UTC)

Ερώτηση...[επεξεργασία κώδικα]

Γιατί συνέχεια στη σύνοψη επεξεργασίας στην αγορά λες ρε?--Νικόλας Παπαποστόλου (συζήτηση) 09:25, 24 Ιουνίου 2016 (UTC)

Νικόλας Παπαποστόλου Αααα. Είμαι επηρεασμένος από το Αγγλικό "re" για συντομογραφία του "reply". Ωχ. Ελπίζω να μην παρεξηγήθηκε. Σωστή η επισήμανση. -- Magioladitis (συζήτηση) 11:56, 24 Ιουνίου 2016 (UTC)

Όχι εγώ δε παρεξηγήθηκα. Απλά ρώτησα. Φιλικά.SFriendly.svg--Νικόλας Παπαποστόλου (συζήτηση) 06:52, 25 Ιουνίου 2016 (UTC)

BVL[επεξεργασία κώδικα]

Μάριε, δε θα μπορέσει να επικοινωνήσει με ίντερνετ, μέσω κινητού τρίτου συνεννοηθήκαμε. Ίσως βοηθήσει επόμενη φορά να έχει τεθεί εξαρχής ο χρόνος ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων καθώς και το ότι αν ο νικητής δεν επικοινωνήσει εντός δύο μηνών από την ανακοίνωση να παραλάβει τη δωροεπιταγή του (από ένα wiki μπορεί να λείπει καιρό κανείς), αυτή θα δοθεί στον επόμενο (οι δωροεπιταγές στα Public που χρησιμοποιήσαμε στο σχολείο ήταν ανώνυμες). Η πίεση του χρόνου είναι όντως ζόρι, όταν βοηθώ έναν πελάτη μου και ταυτόχρονα με καλεί άλλος που χρειάζεται βοήθεια η πίεση του χρόνου συχνά με κάνει απότομο στον έναν, κάτι με το οποίο νιώθω εξαιρετικά άβολα, και κατανοώ πολύ το ζήτημα του χρόνου κι εδώ. Απλώς ας προσέξουμε να έχουμε όλοι θετικές εντυπώσεις από την προσπάθεια του διαγωνισμού. Σε ευχαριστώ. ManosHacker 08:53, 8 Ιουλίου 2016 (UTC)

@ManosHacker: δυστυχώς το πρόβλημα είναι οι περιορισμοί των Πολωνών που ανέλαβαν τη χρηματοδότηση. Έχουν πολύ γραφειοκρατία και είχαν δικαίωμα να εκδώσουν επιταγές μόνο με πλήρη ονόματα. Δεν δέχθηκαν ούτε τη λύση πχ των 6 δωροεπιταγών σε ένα όνομα και να τα μοιράζαμε εμείς μεταξύ μας. Μακάρι του χρόνου να γίνει με ανώνυμες δωροεπιταγές και καλύτερη διοργάνωση. Δυστυχώς, φέτος θύμιζε τους διαγωνισμούς που κερδίζεις βραβείο για μια παράσταση. Αν δεν πας τη συγκεκριμένη ημερομηνία το χάνεις. -- Magioladitis (συζήτηση) 06:41, 9 Ιουλίου 2016 (UTC)

Υπάρχουν πολλοί ακόμα τρόποι να γίνουμε δίκαιοι. Η αυστηρότητα των Πολωνών δεν αφορά τους συμμετέχοντες, που εύλογα θα έπρεπε να είχαν το δικαίωμα απόκρισης εντός ενός μήνα τουλάχιστο. Ένας διαγωνισμός δεν είναι νούμερα να παρουσιάζουμε, κρύβει τη δυσκολία της διαχείρισης του ανθρώπινου στοιχείου που πάντα βγαίνει μπροστά. Είδες τη δυσκολία διαχείρισης του ανθρώπινου στοιχείου στις γυναίκες που έκανες την παρουσίαση στην Αθήνα, που όταν τους μίλαγες για αριθμούς και στατιστικές, σε ρωτούσαν πώς μπορούν να βοηθηθούν να γράφουν στη Βικιπαίδεια και δεν είχες απάντηση. Αυτά όταν λύνονται με ανθρωπιά, όταν είναι ακόμα ζεστά, κλείνουν ως θέματα, αλλιώς μας ακολουθούν. ManosHacker 07:24, 9 Ιουλίου 2016 (UTC)


CEE Spring[επεξεργασία κώδικα]

Πώς μαθαίνεις τους νικητές του Cee Spring;--Νικόλας Παπαποστόλου (συζήτηση) 19:58, 23 Ιουλίου 2016 (UTC)

Νικόλας Παπαποστόλου Οι νικητές βρίσκονται εδώ: Βικιπαίδεια:Αγορά#.CE.92.CF.81.CE.AC.CE.B2.CE.B5.CF.85.CF.83.CE.B7_CEE_Spring_2016 αλλά και εδώ: Βικιπαίδεια:Wikimedia_Άνοιξη_ΚΑΕ_2016#.CE.9D.CE.B9.CE.BA.CE.B7.CF.84.CE.AD.CF.82. -- Magioladitis (συζήτηση) 20:06, 23 Ιουλίου 2016 (UTC)

Ευχαριστώ!--Νικόλας Παπαποστόλου (συζήτηση) 20:12, 23 Ιουλίου 2016 (UTC)

Τι είδους βιβλίο λαμβάνουν οι νικητές του CEE Spring; Μήπως να μετονομασθεί σε CEE Summer; Γιατί η άνοιξη έχει περάσει!--Νικόλας Παπαποστόλου (συζήτηση) 17:07, 31 Ιουλίου 2016 (UTC)

Νικόλας Παπαποστόλου Ο καθένας διάλεξε τα βιβλία του μόνος του. -- Magioladitis (συζήτηση) 17:12, 31 Ιουλίου 2016 (UTC)

Α, ενταξει.--Νικόλας Παπαποστόλου (συζήτηση) 17:14, 31 Ιουλίου 2016 (UTC)

Νικόλας Παπαποστόλου Οι 4 κέρδισαν βιβλία μέχρι αξίας 60 ευρώ. Ο C Messier αξίας μέχρι 120 ευρώ. Τους έχουν σταλεί με courier. -- Magioladitis (συζήτηση) 17:15, 31 Ιουλίου 2016 (UTC)

Μπράβο. Εσύ είσαι ο υπεύθυνος; Μπράβο ο C! Πρώτος (υποθέτω, για να πάρει τόσο ακριβό δώρο). Η Wikimedia Foundation τα πληρώνει;--Νικόλας Παπαποστόλου (συζήτηση) 17:20, 31 Ιουλίου 2016 (UTC)

Νικόλας Παπαποστόλου Νομίζω δε διάβασες ποτέ το Βικιπαίδεια:Wikimedia Άνοιξη ΚΑΕ 2016! -- Magioladitis (συζήτηση) 17:23, 31 Ιουλίου 2016 (UTC)

Τώρα έριξα μια ματιά. Του χρόνου μπορώ να συμμετάσχω;--Νικόλας Παπαποστόλου (συζήτηση) 17:29, 31 Ιουλίου 2016 (UTC)

Νικόλας Παπαποστόλου Φυσικά! -- Magioladitis (συζήτηση) 17:34, 31 Ιουλίου 2016 (UTC)

Παραλαβή[επεξεργασία κώδικα]

Η παραλαβή έγινε κανονικά στις 3 Αυγούστου. Η καθυστέρηση οφείλεται στην απουσία μου. —Estrella roja.svg ΖῷονΠολιτικόν(παρακαλῶ...) 17:10, 5 Αυγούστου 2016 (UTC)

Πν. Δικαιώματα[επεξεργασία κώδικα]

 • Έλαβα γνώση. Περυσινά περυσινά σταφύλλια ξινά. Υ.Γ. Το λήμμα Σταυρίδης και η φωτ. με τη λεζάντα είναι δικά μου.DG--"~", 15:57, 28 Αυγούστου 2016 (UTC)