Βικιπαίδεια:Σημειωματάριο γραφειοκρατών

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση


Συντόμευση:
ΒΠ:ΣΓ
Αρχείο
2009-2010
2011-2012
2013-2014

Το σημειωματάριο γραφειοκρατών είναι ο χώρος, όπου μπορούμε να αφήσουμε ένα μήνυμα στους γραφειοκράτες. Ο σκοπός του είναι να διευκολύνεται ο συντονισμός των ενεργειών των γραφειοκρατών, με το να διαβάζουν όλοι τα μηνύματα και τις πληροφορίες που τους αφορούν. Καλό είναι κάθε νέο θέμα να το βάζετε κάτω από μια νέα επικεφαλίδα.

Είστε στον κατάλληλο χώρο;
Ο χώρος αυτός απευθύνεται, βασικά, προς τους γραφειοκράτες. Οποιοσδήποτε μπορεί να αφήσει ένα μήνυμα εδώ, για να ζητήσει μια ενέργεια ή να ρωτήσει κάτι. Όμως, πριν να αρχίσετε μια συζήτηση εδώ, σκεφτείτε αν αυτός ο χώρος είναι ο πιο κατάλληλος:

 • Αν το πρόβλημα ή η αίτηση δεν χρειάζεται την επέμβαση των γραφειοκρατών, αλλά των διαχειριστών, τότε ο καλύτερος χώρος είναι το Σημειωματάριο διαχειριστών.
 • Αν η συζήτηση δεν χρειάζεται την επέμβαση των διαχειριστών, τότε ο καλύτερος χώρος είναι η Αγορά ή η συζήτηση του σχετικού λήμματος.
 • Οι ενέργειες που μπορούν να κάνουν οι γραφειοκράτες είναι:
  • Να κάνουν μετονομασίες χρηστών. (μέχρι 15 Σεπτεμβρίου 2014)
   • Γραφειοκράτες που είναι και global renamers μπορούν να κάνουν μετονομασίες χρηστών κατόπιν αιτήματος. Οι χρήστες μπορούν να υποβάλλουν αιτήματα είτε στο παρόν σημειωματάριο είτε στην Ειδικό:GlobalRenameRequest.
  • Να παραχωρούν ή να αφαιρούν ιδιότητα bot σε λογαριασμούς χρηστών.
  • Να παραχωρούν ή να αφαιρούν άλλες ιδιότητες όπως "δημιουργού λογαριασμών", "απαλλαγής από φραγή IP" κλπ.
  • Να μετατρέπουν λογαριασμούς χρηστών σε διαχειριστές και γραφειοκράτες, αφού όμως πρώτα έχει προηγηθεί συζήτηση στη Βικιπαίδεια:Υποψήφιοι διαχειριστές.


Guidelines for SUL requests[επεξεργασία κώδικα]

Εργαλεία/Tools
SUL user name collisions detector
meta:Special:GlobalRenameUser

According to local policy:

 1. You need to have 400 edits in some project or be an admin to make a request.
 2. You need to already have a global login.
 3. The target user account should not have edits, or its only edits are vandalism or edits in own userpage.
 4. The target user will be asked about the renaming and has a one week limit to respond.
  • You can go faster if you do that yourself: put {{subst:Usurp request}}-~~~~   at the talk page of the target user.
 5. Bureaucrats can deny a request if it contradicts common sense, or it would lead to license violation.
 6. You will need to monitor this page to find when, and if, your request has been completed.

Please provide all links necessary to verify your identity, edit count or user rights, and SUL proof, so that your request will be answered faster.


Usurp Request

Hatsoff1 -> Aristoclass[επεξεργασία κώδικα]

Θα ήθελα να μετονομαστεί το Hatsoff1 σε Aristoclass, όμως έχω ήδη δημιουργήσει το δεύτερο. Μπορείτε να με βοηθήσετε; --Hatsoff1 17:52, 29 Δεκεμβρίου 2014 (UTC) --Aristoclass (συζήτηση) 17:53, 29 Δεκεμβρίου 2014 (UTC)

Συγχώνευση λογαριασμών δεν γίνεται. Μπορούμε να μετακινήσουμε το Aristoclass σε κάτι άλλο (Aristoclass-old) και μετά το Hatsoff1 σε Aristoclass. Προχωράω; -geraki (συζήτηση) 07:58, 31 Δεκεμβρίου 2014 (UTC)

Δεν το γνώριζα, αλλά όταν δημιούργησα την υπογραφή του "Aristoclass", αυτό έγινε στην Αγγλική και όχι Ελληνική Βικιπαίδεια, συνεπώς, δεν ξέρω κατά πόσο είναι εφικτό αυτό που προτείνετε. Αν γίνεται και βέβαια να το προχωρήσετε, άλλως, δεν πειράζει. Αν θέλετε, μπορείτε να ονομάσετε το νέο σε "Aristo Class". Σας ευχαριστώ πολύ! και σας ζητώ συγνώμη για την ταλαιπωρία. Επιτρέψατέ μου να σας ευχηθώ ολόψυχα: "Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά - Ευτυχισμένο το 2015!" Aristoclass (συζήτηση) 13:04, 31 Δεκεμβρίου 2014 (UTC)

Προβλέπω μπέρδεμα καλό αν δεν προσέξουμε. Προτείνω μετονομασία του Hatsoff1 σε "Aristo Class", που είναι το επιθυμητό και έχει την πιο μεγάλη συνεισφορά. Θα χρειαστεί να βοηθήσουμε τον χρήστη να μεταφέρει όλα τα πρόχειρά του στον πρώτο του λογαριασμό, να σβήσουμε όσα δεν του χρειάζονται και να ζητήσουμε να μείνει ο "Aristoclass" ανενεργός. Αν ο χρήστης το επιθυμεί μπορούμε και να αποκλείσουμε την πρόσβαση στον δεύτερο χρήστη για να μην μπερδεύεται.   ManosHacker 20:13, 31 Δεκεμβρίου 2014 (UTC)

Τελικά, τι να κάνω, να τα μεταφέρω όλα στο Word, πριν την αλλαγή και να σταματήσω; (προσωρινά) έως ότου γίνει η μετονομασία-μεταφορά; Σας παρακαλώ ειδοποιήστε με προηγουμένως, ώστε προετοιμαστώ καταλλήλως. Ευχαριστώ.
Hatsoff1 12:43, 2 Ιανουαρίου 2015 (UTC)


 • Έκανα μετονομασία του Hatsoff1 σε Aristoclass [1] [2]
  • Ο προσωρινός Aristoclass έγινε [Aristoclass old][3] [4]
  • O Hatsoff1 έχει καταργηθεί. Οι συνεισφορές, οι σελίδες συζήτησης και τα πρόχειρα βρίσκονται υπό τον Aristoclass.[5] Τα πρόχειρα του [Aristoclass old] μπορούν να μετακινηθούν στον κύριο λογαριασμό.

-geraki (συζήτηση) 14:38, 2 Ιανουαρίου 2015 (UTC)


Σας ευχαριστώ πολύ-πολύ! Προχωράω ... πρόσω ολοταχώς!
Aristoclass 08:03, 3 Ιανουαρίου 2015 (UTC)


Ας μετονομαστεί το «Aristoclass» σε «Aristo Class», όπως έχει ζητηθεί. Ο χρήστης είναι πολύ ευγενικός και γνωρίζω (μετά και από τις τελευταίες ευχαριστίες του) πως ακριβώς αυτό επιθυμεί, έτσι δηλαδή όπως το έχει εκφράσει και ο ίδιος παραπάνω, με την τελευταία του επιλογή.   ManosHacker 20:59, 3 Ιανουαρίου 2015 (UTC)


Ο χρήστης εξαρχής ζήτησε να ονομάζεται Aristoclass ως την προτιμότερη επιλογή του. Μπερδεύτηκε απλά επειδή δημιούργησε τον λογαριασμό (με την ονομασία που προτιμά) αντί να ζητήσει μετονομασία. Πρότεινε το «Aristo Class» ως δεύτερη επιλογή μη γνωρίζοντας αν είναι εφικτό να πάρει το Aristoclass ως κύριο λογαριασμό για το οποίο έγραψε «αν γίνεται και βέβαια να το προχωρήσετε». Φυσικά και ήταν δυνατό να γίνει και έγινε. -geraki (συζήτηση) 22:15, 3 Ιανουαρίου 2015 (UTC)


Είναι διόρθωση στην αρχική του πρόταση, τοποθετημένη ευγενικά/ταπεινά. Μίλησα μαζί του στο τηλέφωνο να σιγουρευτώ, (μόλις έχει τελειώσει την παρακολούθηση στο Σχολείο) και μου είπε «δεν θέλω να βάζω σε κόπο, θα το ζητήσω πάλι τον Μάιο». Νομίζω πως αξίζει να του κάνουμε από την Πρωτοχρονιά το «δώρο»!   ManosHacker 09:26, 4 Ιανουαρίου 2015 (UTC)


Ο χρήστης μπορεί να κάνει μόνος του το αίτημα εφόσον το επιθυμεί. -geraki (συζήτηση) 10:01, 4 Ιανουαρίου 2015 (UTC)


Πράγματι ζήτησα το «Aristo Class» τελευταίο. Ευχαριστώ πολύ! Aristoclass (συζήτηση) 11:06, 5 Ιανουαρίου 2015 (UTC)


Έγινε Aristo Class: meta:Special:GlobalRenameProgress/Aristo_Class --geraki (συζήτηση) 18:05, 6 Ιανουαρίου 2015 (UTC)

Σας ευχαριστώ πολύ! για ΟΛΑ! --Aristo Class (συζήτηση) 18:55, 7 Ιανουαρίου 2015 (UTC)

Δικαιώματα συντονιστή μαθήματος[επεξεργασία κώδικα]

Αιτούμαι για δικαιώματα συντονιστή μαθήματος. Δευτέρα ξεκινάμε στο σχολείο μου σχέδιο δράσης με τη χρήση Βικιπαίδειας στο οποίο θα συμμετέχουν άλλοι 2 εκπαιδευτικοί και 15 εκπαιδευόμενοι. Θα χρησιμοποιήσω το νέο extension για να καταγράφεται η μαθησιακή πορεία. -- Magioladitis (συζήτηση) 14:10, 10 Ιανουαρίου 2015 (UTC)


Pictogram voting keep.svg Έγινε. -geraki (συζήτηση) 14:13, 10 Ιανουαρίου 2015 (UTC)

Χρήστης:El butterfly[επεξεργασία κώδικα]

Έχω ξεχάσει τον κωδικό μου και δεν έχω βάλει email για να τον ανακτήσω. Τι μπορώ να κάνω;--88.218.219.147 23:16, 3 Φεβρουαρίου 2015 (UTC)


Τίποτε. Ο μόνος τρόπος ανάκτησης λογαριασμού είναι μέσω του email. -geraki (συζήτηση) 07:50, 19 Φεβρουαρίου 2015 (UTC)

Μετονομασία[επεξεργασία κώδικα]

Request for name change new name "huskyrock" ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη Skatalapan (συζήτησησυνεισφορά) .

Έγινε -geraki (συζήτηση) 07:50, 19 Φεβρουαρίου 2015 (UTC)

Μετονομασία[επεξεργασία κώδικα]

Σαν παιδί κι εγώ εβαλα ονομα απαράδεκτο "BananaSucker".Γινεται να το αλλάξεται σε George Arvan που ειναι και το κανονικο μου όνομα?:)ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη BananaSucker (συζήτησησυνεισφορά) .-Μεταφέρθηκε από Συζήτηση χρήστη:Geraki/ΤΙΤΛΟΣRed rose 02.svgCorleoneμη τα μασάς!@ 11:37, 14 Ιουνίου 2015 (UTC)


Pictogram voting keep.svg Έγινε. -geraki (συζήτηση) 13:48, 14 Ιουνίου 2015 (UTC)

2015-07-23 – KasparBot[επεξεργασία κώδικα]

 1. move Authority control information with exist equally at Wikidata to Wikidata and clean up the template. More information:
 2. embed Authority control information at articles which have AC information at Wikidata but not at elwiki
 • Άλλα:

-- T.seppelt (συζήτηση) 08:19, 23 Ιουλίου 2015 (UTC)

ΑΛΑΓΗ ΟΝΟΜΑ ΧΡΗΣΤΗ[επεξεργασία κώδικα]

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ,

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΟΛΥ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΧΡΗΣΤΗ PANETSOU....(RENAME) ΣΕ ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΣΙΩΤΗ / PENELOPE SIOTI.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ.ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη Panetsou (συζήτησησυνεισφορά) .

Καλημέρα,

Κατόπιν παρότρυνση σας, το τελεικο rename του όνομα χρήστη θα είναι Πηνελόπη Χ. Σιωτη. Ευχαριστωανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη Panetsou (συζήτησησυνεισφορά) .Pictogram voting keep.svg Έγινε. https://meta.wikimedia.org/wiki/Special:GlobalRenameProgress/%CE%A0%CE%B7%CE%BD%CE%B5%CE%BB%CF%8C%CF%80%CE%B7_%CE%A7._%CE%A3%CE%B9%CF%8E%CF%84%CE%B7 -🎄 geraki (συζήτηση) 13:03, 19 Δεκεμβρίου 2015 (UTC)

Αίτημα για Διαχειριστή[επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα, έχω κάνει αίτηση για Διαχειριστή. Η σελίδα επιβεβαίωσης αιτήματος, μου είπε να έρθω εδώ. Dimsar01 (συζήτηση) 22:39, 27 Νοεμβρίου 2015 (UTC)

Μετονομασία[επεξεργασία κώδικα]

Θα ήθελα να μετονομαστώ σε Greek Scorpion, αν γίνεται.-shadow eddy- 20:58, 15 Δεκεμβρίου 2015 (UTC)

Αυτό πρέπει να γίνει στο Βικιπαίδεια:Σημειωματάριο γραφειοκρατών και όχι εδώ... --Fleur de lys (or).svg Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 20:59, 15 Δεκεμβρίου 2015 (UTC)

Ευχαριστώ. Μεταφορά στο σημειωματάριο γραφειοκρατών.-shadow eddy- 21:02, 15 Δεκεμβρίου 2015 (UTC)


Pictogram voting keep.svg Έγινε. https://meta.wikimedia.org/wiki/Special:GlobalRenameProgress/Greek_Scorpion --🎄 geraki (συζήτηση) 15:33, 16 Δεκεμβρίου 2015 (UTC)

Μετονομασία χρήστη[επεξεργασία κώδικα]

Θα ήθελα την αλλαγή του ονόματος χρήστη που έβαλα κατά την εγγραφή μου.

Υπάρχον όνομα χρήστη: Panos Toulolupakis Επιθυμητό όνομα χρήστη: Panos Touloupakis

Ευχαριστώ πολύ. ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη Panos Touloupakis (συζήτησησυνεισφορά) .


Pictogram voting keep.svg Έγινε. https://meta.wikimedia.org/wiki/Special:GlobalRenameProgress/Panos_Touloupakis -🎄 geraki (συζήτηση) 12:59, 19 Δεκεμβρίου 2015 (UTC)

Ζιτισι Λογαργιαζμου[επεξεργασία κώδικα]

Για σας και καλησας μερα επιδι δεν μπορο να διαβασο το CAPTCHA επιδι με δισκολεβουν τα γραματα του οπος ειναι σχεδιαζμενα μποριτε να με βοηθισετε στον να μου διμιουργισετε εναν λογαργιαζμο

εφχαριστο για τιν βοηθια

με φιλικους χερετισμους στους εθελοντες τις wikipidia Νίκος οικονόμου--46.198.112.137 11:35, 19 Δεκεμβρίου 2015 (UTC)


Θα πρέπει να ζητήσετε βοήθεια από κάποιον δικό σας, ώστε να επιλύσετε το captcha. -🎄 geraki (συζήτηση) 13:01, 19 Δεκεμβρίου 2015 (UTC)

Αίτημα για μετονομασία[επεξεργασία κώδικα]

Καλημέρα.Θα ήθελα αν γίνεται να μετονομαστώ σε:Νικόλας Παπαποστόλου.Ευχαριστω--Γιουγκοσλαβια (συζήτηση) 10:55, 26 Δεκεμβρίου 2015 (UTC)


Έγινε: [6] --🎄 geraki (συζήτηση) 09:28, 28 Δεκεμβρίου 2015 (UTC)