Βικιπαίδεια:Προβεβλημένα λήμματα

σελίδα ημιπροστατευμένη
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
(Ανακατεύθυνση από Βικιπαίδεια:Αξιόλογα άρθρα)

Προβεβλημένα λήμματα της Βικιπαίδειας
Η παρούσα σελίδα παρουσιάζει και κατανέμει σε κατηγορίες και υποκατηγορίες τα λήμματα της Βικιπαίδειας που καλύπτουν σε εξαιρετικό βαθμό όλα τα κριτήρια προβεβλημένων λημμάτων, παρουσιάζοντας καλογραμμένα και πλήρη λήμματα της Βικιπαίδειας. Για να ξεχωρίσουμε τα καλύτερα από τα χιλιάδες λήμματα της Βικιπαίδειας, χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας. Για να προτείνετε ένα λήμμα για αυτήν τη σελίδα, προσθέστε το στη σελίδα Βικιπαίδεια:Υποψήφια προς προβολή λήμματα, όπου θα γίνει κριτική για τη μορφή, τον λόγο, την πληρότητα, την ακρίβεια και την ουδετερότητά του. Παρ' όλο ότι τα λήμματα που υπάρχουν εδώ είναι ορισμένα από τα καλύτερα, πάντα μπορεί να υπάρξει βελτίωση, οπότε μη διστάζετε να τα συμπληρώνετε.

Επί του παρόντος υπάρχουν 121 προβεβλημένα λήμματα σε σύνολο 215.505 λημμάτων της Βικιπαίδειας. Για να ζητήσετε να αφαιρεθεί ένα λήμμα από τη σελίδα, σημειώστε το στη Βικιπαίδεια:Αφαίρεση προβεβλημένων λημμάτων.

Ένα εικονίδιο μικρού μπρούτζινου αστεριού (Αυτό το άστρο χαρακτηρίζει τα προβεβλημένα λήμματα της Βικιπαίδειας.) στη δεξιά γωνία της κορυφής της σελίδας του λήμματος υποδεικνύει ότι το λήμμα είναι προβεβλημένο. Επιπλέον, αν το τρέχον λήμμα είναι προβεβλημένο σε άλλη γλωσσική έκδοση, ένα αστέρι θα εμφανίζεται δίπλα στον σύνδεσμο της σελίδας της γλώσσας στον κατάλογο γλωσσικών εκδόσεων στα αριστερά.

Τα προβεβλημένα λήμματα παρουσιάζονται στην κύρια σελίδα με καθημερινή εναλλαγή.

Επιστήμη

Αστρονομία

Βιολογία και ιατρική

Γεωγραφία

Γλωσσολογία

Ζωολογία

Ιστορία

Ιστορικά γεγονότα

Ιστορικά πρόσωπα

Μαθηματικά

Οικονομικά

Τεχνολογία

Χημεία

Ψυχολογία

Φιλοσοφία

Θρησκεία

Κοινωνία

Αθλητισμός

Αθλήματα

Αθλητές

Λογοτεχνία και λογοτεχνικά έργα

Έργα

Λογοτέχνες

Εικαστικές τέχνες

Καλλιτέχνες

Καλλιτεχνικά ρεύματα

Μουσική

Μορφολογία

Έργα

Μουσουργοί

Κινηματογράφος και Τηλεόραση

Ταινίες και σειρές

Ηθοποιοί

Σκηνοθέτες

Δείτε ακόμη