Χρήστης:SucreRouge

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
SucreRouge
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση Μιχάλης
6 Σεπτεμβρίου 1991 (1991-09-06) (26 ετών)
Άγιος Νικόλαος
Εθνικότητα Ελληνική
Θρησκεία Μπα...
Εκπαίδευση και γλώσσες
Σπουδές Τμήμα Μαθηματικών ΕΚΠΑ
Σημειώσεις
Βικιπαίδεια:Βαβέλ
el Αυτός ο χρήστης έχει ως μητρική γλώσσα την Ελληνική.
en-3 This user is able to contribute with an advanced level of English.
Αναζήτηση χρηστών ανά γλώσσα

Εγώ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ονομάζομαι Μιχάλης και είμαι γεννημένος το 1991. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στον Άγιο Νικόλαο. Τα τελευταία χρόνια μένω στην Αθήνα. Έχω σπουδάσει μαθηματικά στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο.

Γιατί στην Βικιπαίδεια[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Με την Βικιπαίδεια είχα τις πρώτες μου επαφές, όπως και αρκετός κόσμος άλλωστε, τότε που άρχισα να γκουγκλάρω και να καταλήγω σε αυτήν για αρκετά θέματα που έψαχνα. Τότε προφανώς δεν ήξερα ότι είναι ένα εθελοντικό εγχείρημα και δεν ήξερα ότι συγγράφεται συλλογικά, με την συμμετοχή του οποιουδήποτε. Γύρω στο 2010, διαπίστωσα ότι μπορώ και εγώ να επεξεργαστώ τα λήμματά της, αλλά και να δημιουργήσω καινούργια! Τότε όμως λόγω του ότι ο κώδικας μού ήταν αρκετά πολύπλοκος, δεν καταλάβαινα πως να συνεισφέρω κάτι περισσότερο από την διόρθωση ορθογραφικών και συντακτικών λαθών. Πέρασε λοιπόν ο καιρός και κάπου το 2013 ενώ παρακολουθούσα κάποια επεισόδια της εκπομπής Εξάντας του Γιώργου Αυγερόπουλου, ήθελα να ψάξω περισσότερα για την σειρά και κατέληξα στο λήμμα της Βικιπαίδειας όπως ήταν τότε. Δεν μου φάνηκε καλό και έκανα μια προσπάθεια να το σουλουπώσω. Από εκεί και έπειτα κατάλαβα ότι δεν είναι τελικά τόσο δύσκολο, όμως ακόμα και τότε ήθελα έναν μπούσουλα για την «ζούγκλα» που λέγεται Βικιπαίδεια.

Τότε παρατήρησα ένα banner για μαθήματα ενηλίκων στην Καισαριανή. Παρακολουθώντας λοιπόν κάποια μαθήματα συγγραφής λημμάτων στο Σχολείο της Βικιπαίδειας στην Καισαριανή, ο ManosHacker με βοήθησε να καταλάβω τι ακριβώς παίζει. Τότε λοιπόν πήρα μπρος και άρχισα να ασχολούμαι όλο και περισσότερο σε ζητήματα της κοινότητας.

Η άποψή μου είναι ότι αυτό το εθελοντικό εγχείρημα μπορεί να έχει, και έχει ήδη σε αρκετό βαθμό, σοβαρό κοινωνικό αντίκτυπο. Και δεν έχει μόνο αυτό της Βικιπαίδειας, πού είναι το πιο διάσημο, αλλά και τα υπόλοιπα αδελφικά της εγχειρήματα. Το όραμα του εγχειρήματος, δηλαδή «η παροχή του συνόλου της ανθρώπινης γνώσης ελεύθερα σε οποιονδήποτε, οπουδήποτε», αποτελεί αναμφισβήτητα ακρογωνιαίο λίθο για την ευμάρεια της κοινωνίας. Παρόλα αυτά διαφωνώ ότι η Βικιπαίδεια στοχεύει στο να παρέχει το σύνολο της ανθρώπινης γνώσης, καθώς μια εγκυκλοπαίδεια δεν μπορεί να αντικαταστήσει επιστημονικά και άλλου είδους βιβλία και μέσα. Αυτό που ίσως επιδιώκει είναι η παροχή αντικειμενικής, όσο αυτό είναι εφικτό και μέσα στα πλαίσια της φιλοσοφικής αμφισβήτησης, πληροφορίας για το σύνολο της ανθρώπινης γνώσης. Δεν προσφέρει γνώση με άμεσο τρόπο καθώς και πάλι από την φύση της δεν είναι φτιαγμένη για πρωτότυπη έρευνα. Θέλω λοιπόν να προσφέρω σε μια προσπάθεια που έχει ως στόχο αυτό το όραμα, αλλά και ένας ακόμα λόγος που θέλω να την στηρίξω είναι γιατί είναι πιθανό σε έναν κόσμο που αλλάζει αυτή η προσπάθεια να αποτύχει αν δεν προσαρμόζεται συνεχώς στις κοινωνικές και τεχνολογικές εξελίξεις.

Μπορείτε να δείτε στατιστικά στοιχεία της συνεισφοράς μου στα διάφορα εγχειρήματα στο Global user contributions tool.

Διάφορα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Μου αρέσουν τα άνιμε, όταν ήμουν μαθητής έπαιζα σκάκι (όχι αναγκαστικά καλό), δεν ασχολούμαι με τον αθλητισμό ούτε σαν φίλαθλος, ούτε σαν συμμετέχων (αυτό το δεύτερο πρέπει να το αλλάξω το ξέρω), μου αρέσει πολύ το σινεμά, ενώ θεωρώ ότι δεν διαβάζω όσα βιβλία θα έπρεπε. Θέλω κάποτε να ασχοληθώ και με την μουσική και με τον χορό.

Απολαμβάνω τα ταξίδια και έχω ταξιδέψει αρκετά μέσω υπηρεσιών φιλοξενίας (συγκεκριμένα μέσα από το CouchSurfing). Θέλω να ταξιδέψω ακόμη περισσότερο και να χορτάσω αυτήν την διαφορετικότητα που χαρακτηρίζει το ανθρώπινο είδος.

Αυτά μου έρχονται τώρα... Πίσω στις επεξεργασίες σας τεμπελχανάδες!

Wikipedia Αυτή είναι μια σελίδα χρήστη της Βικιπαίδειας, της ελεύθερης εγκυκλοπαίδειας.

Αν βρήκατε τη σελίδα οπουδήποτε αλλού εκτός από τη Βικιπαίδεια [1] τότε βλέπετε ένα mirror site με το οποίο ο SucreRouge πιθανότατα δεν έχει καμία απολύτως σχέση. Η κανονική διεύθυνση της σελίδας είναι http://el.wikipedia.org/wiki/Χρήστης:SucreRouge.