Συζήτηση χρήστη:Apokats

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Αυτό είναι ένα δοκιμαστικό κείμενο. Apokats (συζήτηση) 16:21, 14 Δεκεμβρίου 2018 (UTC)

Καλώς ήρθες!


(de) Willkommen
(en) Welcome
(eo) Bonvenon
(es) Bienvenido
(fr) Bienvenue
(it) Benvenuto
(pt) Βem-vindo
(ru) Добро пожаловать

Apokats, καλώς όρισες στη Βικιπαίδεια! Αυτοί είναι μερικοί σύνδεσμοι που θα σου φανούν χρήσιμοι:

Οδηγός χρήσης κώδικα μορφοποίησης
Οδηγός χρήσης του οπτικού επεξεργαστή κειμένων

Μπορείς να υπογράφεις στις σελίδες συζήτησης γράφοντας ~~~~ ή πατώντας το κουμπί της υπογραφής (Signature button beta.png). Για οποιαδήποτε βοήθεια ή απορία, μπορείς να απευθυνθείς στην Αγορά. Καλή συνέχεια!  --Nikosguard συζήτηση 14:30, 10 Ιανουαρίου 2019 (UTC)

Ευχαριστώ πολύ! Apokats (συζήτηση) 23:24, 20 Ιανουαρίου 2019 (UTC)

Ευχαριστία και μικρή παρατήρηση[επεξεργασία κώδικα]

Θέλω να σε ευχαριστήσω για τις μικρές, αλλά χρήσιμες βελτιώσεις στο άρθρο Διηπειρωτικό Κύπελλο καλαθοσφαίρισης 2019.
Θέλω όμως να σημειώσω ότι η αλλαγή της λέξης ιστοχώρος σε ιστοσελίδα δεν με βρίσκει σύμφωνο. Συμβαίνει -κακώς, αλλά δυστυχώς αρκετά συχνά- στην ελληνική γλώσσα να μιλάμε για ιστοσελίδα αναφερόμενοι σε ένα σάιτ. Αν όμως θέλουμε να είμαστε σωστοί ο όρος ιστοσελίδα αναφέρεται σε μία σελίδα (συγκεκριμένη, με συγκεκριμένο web address). Αυτό που στα αγγλικά λέγεται website και αποτελεί ένα σύνολο σελίδων με κοινό θέμα (σάιτ μιας διοργάνωσης, μιας ομάδας, μιας εταρείας κλπ.) στα ελληνικά αποδίδεται ορθά μόνο με τους όρους ιστοχώρος ή εναλλακτικά ιστότοπος, αλλά όχι με τον όρο ιστοσελίδα. Φιλικά, --MedMan (συζήτηση) 20:29, 26 Φεβρουαρίου 2019 (UTC)

Σωστή η παρατήρηση. Θα το θυμάμαι για τις επόμενες επεξεργασίες μου σε λήμματα! Ευχαριστώ! Apokats (συζήτηση) 21:46, 26 Φεβρουαρίου 2019 (UTC)

Περί μεταφράσεων[επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα. Καταρχάς μπράβο για τις μεταφράσεις που κάνεις και εμπλουτίζεις την ελληνική ΒΠ. Δυο μικρές παρακλήσεις όμως όταν μεταφράζεις λήμματα από την αγγλική (ή άλλη) ΒΠ. Πρώτον, είμαστε όλοι υποχρεωμένοι για λόγους copyright να αναφέρουμε την αρχική πηγή (Πρότυπο:ενσωμάτωση κειμένου ή Πρότυπο:Πηγή λήμματος wiki). Δεύτερον, εφόσον πρόκειται για ελληνικές πηγές που χρησιμοποιούνται στην αγγλική ΒΠ, καλό είναι να αφιερώνεται λίγος παραπάνω χρόνος στο να προσαρμόζονται αντίστοιχα οι παραπομπές, π.χ. στο Αετόλοφος Λάρισας, σχεδόν όλες οι πηγές είναι ελληνικές. Το να έχουμε "(στα Greek)." και "National Statistical Service of Greece" δεν είναι καλό για την εικόνα της ελληνικήε ΒΠ, δείχνει προχειρότητα. Κώστας 19:25, 19 Μαΐου 2019 (UTC)

Καλησπέρα. Δε γνώριζα για τις πληροφορίες που μου έγραψες. Θα τις έχω στο νου μου. Ευχαριστώ για την ενημέρωση. Apokats (συζήτηση) 13:19, 20 Μαΐου 2019 (UTC)