Συζήτηση χρήστη:Ah3kal

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
Καλωσήλθατε στην σελίδα συζήτησής μου!
Wellcome to my talk page!

Για να αρχίσετε καινούρια συζήτηση πατήστε εδώ
To start an new conversation click here
Για να μου στείλετε με e-mail πατήστε εδώ
To sent me an email click here

Αρχεία παλαιότερων συζητήσεων: 1


An:wiki[επεξεργασία κώδικα]

I'm not sure if this was intended. The ref was added instead of deleted and you added a template not-existing in an:--FAR (συζήτηση) 22:34, 27 Ιανουαρίου 2017 (UTC)

Tech News: 2017-06[επεξεργασία κώδικα]

19:45, 6 Φεβρουαρίου 2017 (UTC)

Tech News: 2017-07[επεξεργασία κώδικα]

18:06, 13 Φεβρουαρίου 2017 (UTC)

Matongo míngi[επεξεργασία κώδικα]

or thank you very much for fixing several html tags at ln:

Etienne

Παρακαλώ! Υou are wellcome Eruedin!—Ah3kal (συζήτηση) 10:39, 14 Φεβρουαρίου 2017 (UTC)


Βανδαλισμός στο λήμμα Λογοτεχνία[επεξεργασία κώδικα]

Με πρόλαβε για μερικά δευτερόλεπτα ο Mardetanha στη φραγή...--C Messier 13:58, 14 Φεβρουαρίου 2017 (UTC)

Δεν πειράζει C messier :) Επειδή για μισή ώρα δεν φαινόταν κανείς και ο βανδαλισμός ήταν επίμονος και συνειδητός, το ζήτησα στο IRC από τους επίτροπους. Μπορείς ωστόσο να επεκτείνεις λίγο την φραγή σε 24ωρη γιατί μπορεί να επανέλθει.—Ah3kal (συζήτηση) 14:01, 14 Φεβρουαρίου 2017 (UTC)
Έπεσε στο κενό ανάμεσα στα λήμματα (20 λεπτά), το πιθανότερο όμως είναι να επανέλθει με άλλη IP είτε επεκταθεί η φραγή είτε όχι. --C Messier 14:06, 14 Φεβρουαρίου 2017 (UTC)

Για Νατζέγια Μαλασάι[επεξεργασία κώδικα]

Φίλε Ah3kal, αργησα αλλά τελικά κατάλαβα τι νομισες και παρενεβης στη σελίδα. Λοιπον εγω ημουν και ο "2.87.21.150", δεν ηταν βανδαλισμος. Απλως ειδα το λαθος μου, βιαστηκα να το διορθωσω και μπηκα χωρις συνδεση. Βλεπεις, ξανακοιταζω παντα ο,τι φτιαχνω, ειτε αυτο ειναι νεο αρθρο ειτε επεμβαση σε καποιο υπαρχον. Σ' ευχαριστω ετσι κι αλλιως. (Παντως ηταν μια καλη σπαζοκεφαλια.) --Οσελότος (συζήτηση) 22:29, 15 Φεβρουαρίου 2017 (UTC)

Αγαπητέ Οσελότε δεν χρειάζεται να απολογηθείς. Ίσα ίσα εγώ έκανα λάθος, και εγώ ζητώ (καθυστερημένα) συγγνώμη. Άνέστρεψα σχεδόν αμέσως την ενέργειά μου [11] γιατί κατάλαβα ότι έκανα λάθος. Καλή συνέχεια και καλές συνεισφορές! —Ah3kal (συζήτηση) 05:37, 16 Φεβρουαρίου 2017 (UTC)

Χάρτες Κύπρου[επεξεργασία κώδικα]

Γεια. Προσπαθώ να φτιάξω τους χάρτες της Κύπρου. Χρησιμοποιώ το Inkscape αλλά δεν ξέρω και πολλά. Έχεις γνώσεις του προγράμματος; Xaris333 (συζήτηση) 12:22, 18 Φεβρουαρίου 2017 (UTC)

Xaris333 Ξέρω μόνο βασικές λειτουργίες του. Θα προσπαθήσω. Δώσε μου λίγες μέρες.—Ah3kal (συζήτηση) 05:25, 19 Φεβρουαρίου 2017 (UTC)

Σχολικές IP[επεξεργασία κώδικα]

Κάθε πρωί εδώ και μερικές εβδομάδες έχουμε το ίδιο πρόβλημα με τους μικροβανδαλισμούς από σχολικές IP. Απορώ, δεν τους ελέγχει κανένας, τρέχει κάποιο πρόγραμμα εξοικείωσης στα σχολεία με τη Βικιπαίδεια ή είναι απλά ο εύκολος στόχος; Μια σύντομη φραγή μοιάζει η μόνη εφικτή λύση, αν και δεν είναι πολύ καλή για προφανείς λόγους, αλλά δεν μπορούμε να διαμαρτυρηθούμε κάπου/κάπως, σωστά; (Σκέφτομαι/μονολογώ φωναχτά γιατί βλέπω ότι ασχολείσαι με τις αναστροφές). --cubic[*]star 07:49, 20 Φεβρουαρίου 2017 (UTC)

Καλημέρα CubicStar! Και μένα με απασχολεί το πως μπορεί να αντιμετωπιστεί. Υποθέτω ότι αυτό γίνεται στα πλαίσια μαθημάτων πληροφορικής που γίνονται σε αίθουσες με υπολογιστές. Θυμάμαι πριν δύο δεκαετίες έκανα και γω βλακείες (όχι στο διαδίκτυο, δεν είχαμε τότε δυστυχώς στο σχολείο, αλλά στο τοπικό δίκτυο, πειράζοντας τους συμμαθητές μου) οπότε κάπως τους κατανοώ. Γνώμη μου είναι ότι αν ξεφεύγει η κατάσταση ίσως μια μονόωρη ή δύωρη φραγή χωρίς όμως φραγή της δυνατότητας δημιουργίας λογαριασμού θα αρκούσε. Γενικά δεν έχουμε την κίνηση που έχουν μεγαλύτερες Βικιπαίδειες ώστε να μην μπορεί να ελεγχθεί η κατάσταση. Με την διαμαρτυρία όμως στα σχολεία έχω τις διαφωνίες μου, όταν πρόκειται για μικροβανδαλισμούς. Αφενός γιατί δύσκολα εκ των υστέρων (αλλά ακόμα και τη στιγμή του βανδαλισμού να γίνει διαμαρτυρία) θα βρεθεί ο ένοχος, και ως αποτέλεσμα της διαμαρτυρίας, και αφεταίρου από ενδεχόμενη κακή διαχείρηση αυτής από τον καθηγητή/διευθυντή μπορεί να αποθαρρυνθούν από το να επεξεργαστούν την Βικιπαίδεια ξανά. Διαμαρτυρία θα έχει νόημα αν μιλάμε για βανδαλισμούς που δεν προλαβαίνουμε να αναιρούμε, αλλά νομίζω ότι τέτοια κρούσματα (γενικώς, όχι μόνο από σχολεία) στην ελληνική Βικιπαίδεια είναι ελάχιστα και υπερβολικά αραιά. Μια άλλη αντιμετώπιση θα ήταν αν καταφέρναμε να εντοπίσουμε εκ των προτέρων IP που προέρχονται από σχολεία, και οι επεξεργασίες αυτές να έπερναν κατευθείαν ετικέτα, (ping Geraki) οπότε θα διευκολύνονταν ο μαζικός έλεγχος από αυτόυς που παρακολουθούν τις πρόσφατες αλλαγές.—Ah3kal (συζήτηση) 08:05, 20 Φεβρουαρίου 2017 (UTC)
Επιπροσθέτως CubicStar, έχω παρατηρήσει ότι κάποιες φορές, αφού βάλω το {{IP σχολείου}}, οι βανδαλισμοί σταματάν. Ίσως η αίσθηση που δίνεται έτσι ότι κάποιος τους παρακολουθεί, να παίζει ρόλο.—Ah3kal (συζήτηση) 08:17, 20 Φεβρουαρίου 2017 (UTC)