Κωνσταντία της Καστίλης

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
Κωνσταντία της Καστίλης
Constance Castile odLouise7.jpg
Γέννηση 1140
Θάνατος 4  Οκτωβρίου 1160
Παρίσι
Υπηκοότητα Βασίλειο της Λεόν
Ιδιότητα κυβερνώσα βασίλισσα
Σύζυγος Λουδοβίκος Ζ´ της Γαλλίας
Τέκνα Μαργαρίτα της Γαλλίας, βασίλισσα της Αγγλίας και της Ουγγαρίας και Άλυς της Γαλλίας, κόμισσα του Βεξίν
Γονείς Αλφόνσος Ζ΄ της Καστίλης και Berengaria of Barcelona
Αδέλφια Stephanie Alfonso of Castile, Σάντσα της Καστίλης, Σάντσα της Καστίλλης, Βασίλισσα της Αραγωνίας, Urraca of Castile, Queen of Navarre, Σάντσο Γ΄ της Καστίλης, Φερδινάνδος Β΄ της Λεόν, Alfonso of Castile, Ferdinand of Castille και Garcia of Castile

Η Κωνσταντία της Καστίλης (1140 - 4 Οκτωβρίου 1160), βασίλισσα της Γαλλίας ως δεύτερη σύζυγος του Γάλλου βασιλιά Λουδοβίκου Ζ´ μετά την ακύρωση του γάμου του με την πρώτη σύζυγο του Ελεονώρα της Ακουιτανίας, [1] ήταν κόρη του βασιλιά της Καστίλης και της Λεόνης Αλφόνσου Ζ´ και της πρώτης συζύγου του Βερεγγάριας της Βαρκελώνης αλλά η ακριβής ημερομηνία γέννησης της είναι άγνωστη. [2] Τα ακριβή αίτια διαζυγίου του συζύγου της ήταν οι διαμαρτυρίες της Ελεονώρας για τις υπερβολικά στενές σχέσεις του Λουδοβίκου με την εκκλησία και του Λουδοβίκου με την σειρά του επειδή η Ελεονώρα δεν του γεννούσε τον απαιτούμενο διάδοχο κάτι που ούτε η Κωνσταντία κατόρθωσε να το κάνει. Η Κωνσταντία πέθανε απο τους πόνους στην γέννηση του δεύτερου παιδιού της Αδελαΐδας του Βεξίν (1160), ο σύζυγος της βασιλιάς Λουδοβίκος Ζ´ 5 βδομάδες αργότερα προχώρησε στον τρίτο του γάμο με την Αδέλα της Καμπανίας.

Κληρονόμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Constance Bouchard, Those of My Blood: Creating Noble Families in Medieval Francia, (University of Pennsylvania Press, 2001), 126.
  2. Jim Bradbury, The Capetians, (MPG Books Ltd, 2007), 165.
  3. W.L. Warren, King John, (University of California Press, 1978), 26.

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Constance Bouchard, Those of My Blood: Creating Noble Families in Medieval Francia, (University of Pennsylvania Press, 2001)
  • Jim Bradbury, The Capetians, (MPG Books Ltd, 2007)
  • W.L. Warren, King John, (University of California Press, 1978)
Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα Constance of Castile της Αγγλικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 3.0. (ιστορικό/συντάκτες).