Κατάλογος γλωσσών και διαλέκτων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Αυτός είναι ένας κατάλογος γλωσσών κατά αλφαβητική σειρά στα ελληνικά.

Για κατάταξη των γλωσσών με βάση τη γλωσσική οικογένεια που ανήκουν δείτε την Κατηγορία:Γλώσσες.


Πίνακας περιεχομένων: Α B Γ Δ Ε Ζ Η Θ Ι Κ Λ Μ Ν Ξ Ο Π Ρ Σ Τ Υ Φ Χ Ψ Ω
Χώρα Επίσημη Γλώσσα
Flag of England.svg Αγγλική
Flag of Azerbaijan.svg Αζερική
Flag of Albania.svg Αλβανική
Flag of Ethiopia.svg Αμχαρική
Ανδόρρα Ανδόρρα

(Γλώσσες της Ανδόρα)[1]

Ανγκόλα Ανγκόλα [2]
Αντίγκουα και Μπαρμπούντα Αντίγκουα και Μπαρμπούντα
  • Αγγλικά (επίσημη γλώσσα)[3]
Flag of Argentina.svg Αργεντινή
Flag of Armenia.svg Αρμενία
  • Αρμενικά[5] (η μόνη επίσημη γλώσσα σύμφωνα με το σύνταγμα)
Flag of Australia.svg Αυστραλία
  • Δεν υπάρχει επίσημη γλώσσα, τα Αγγλικά είναι στην πραγματικότητα η επίσημη γλώσσα.
Flag of Austria.svg Αυστρία
Αζερμπαϊτζάν Αζερμπαϊτζάν

B[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Μπαχάμες Μπαχάμες
  • Αγγλικά
Μπαχρέιν Μπαχρέιν
Flag of Bangladesh.svg Μπανγκλαντές
Μπαρμπάντος Μπαρμπάντος
  • Αγγλικά
Flag of Belarus.svg Λευκορωσία
  • Λευκορωσίας
  • Ρωσικά (και οι δύο είναι επίσημες γλώσσες σε όλη την επικράτεια)
Βέλγιο Βέλγιο

(Γλώσσες του Βελγίου)[7]

Μπελίζ Μπελίζ
Μπενίν Μπενίν
  • Γαλλικά
Μπουτάν Μπουτάν
Βολιβία Βολιβία
Flag of Bosnia and Herzegovina.svg Βοσνία και Ερζεγοβίνη
Μποτσουάνα Μποτσουάνα
Flag of Brazil.svg Βραζιλία
  • Πορτογαλικά

Α[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Β[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Γ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Δ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ε[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ζ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Θ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Κ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Λ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Μ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ν[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ξ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Π[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ρ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Σ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Τ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Υ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Φ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Χ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ψ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ω[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Δείτε επίσης[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Constitution of Andorra (Article 2)
  • «Angola». The World Factbook. Central Intelligence Agency. https://www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/geos/ao.html#People. 
  • Constitution of Antigua and Barbuda, 1981 (Article 29)
  • Provincial Law Nº5598
  • Constitution of Armenia (Article 12)
  • 6,0 6,1 Constitution of Austria, Article 8 & State Treaty for the Re-establishment of an Independent and Democratic Austria (Article 7, Page 188)
  • Constitution of Belgium, in Dutch, French and German (Article 4)
  • Footitt, Hilary. Kelly, Michael (2012). Languages at War: Policies and Practices of Language Contacts in Conflict. Basingstoke: Palgrave Macmillan, σελ. 111–120. ISBN 0230368778.