Χρήστης:Greek Rebel

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

«Όποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά.»
ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ ΒΕΛΕΣΤΙΝΛΗΣ

Κουτιά χρήστη
Αυτός ο χρήστης συνεισφέρει εδώ και
3 χρόνια και 7 μέρες

Αυτός ο χρήστης ζει στην Ελλάδα


Αυτός ο χρήστης, με ψυχρή λογική θα ακολουθούσε τον Αγνωστικισμό, αλλά πνευματικώς και για λόγους παράδοσης, ακολουθεί τον Ορθόδοξο Χριστιανισμό[α]. Επίσης, ακολουθεί φιλοσοφικά/πνευματικά και το (αρχαιο) Ελληνικό Ιδεώδες και δεν αποδέχεται ΚΑΝΕΝΑ χωρίο της Αγίας Γραφής και ΚΑΜΙΑ πράξη της οργανωμένης Εκκλησίας που να αντιτίθεται στον Ελληνισμό.
Αγαπημένο θέμα αυτού του χρήστη είναι η Ιστορία
Αυτός ο χρήστης ασχολείται περισσότερο με την Πολιτική
Αυτός ο χρήστης είναι λάτρης της σύγχρονης Μηχανικής και θεωρεί ότι ο κόσμος θα ήταν καλύτερος αν τον κυβερνούσαν άνθρωποι που συνδυάζουν την ηθική και την φιλοσοφία με την λογική των μηχανικών
Αυτός ο χρήστης είναι λάτρης της Γεωγραφίας
Αυτός ο χρήστης αγαπά την Τεχνολογία
Αυτός o χρήστης υπερασπίζεται μέχρι τέλους την πραγματική Δημοκρατία[β]
Αυτός ο χρήστης είναι υποστηρικτής των εθνικών ιδεών και υπερασπίζεται τις αξίες του Ελληνισμού
Αυτός ο χρήστης θεωρεί ότι το δικαιότερο οικονομικό σύστημα είναι ο σοσιαλισμός, με προάσπιση της εθνικής οικονομίας αλλά ως έναν βαθμό και της εγχώριας ελεύθερης αγοράς κυρίως σε μικρο-μεσαίες επιχειρήσεις και πρωτοβουλίες-καινοτομίες[γ], και της ιδιαίτερης στήριξης σε βιοτεχνίες, συντεχνίες, τοπικούς παραγωγούς και αγρότες. Επίσης θέλω όλοι οι άνθρωποι να διαθέτουν μία αξιοπρεπή ζωή, ενώ όσοι προχωρούν να το κάνουν με βάση την αξία τους και όχι το κεφάλαιο που διαθέτουν ή τις διασυνδέσεις τους.
Αυτός ο χρήστης ενστερνίζεται τις ιδέες που αναπτύχθηκαν στην αρχαιότητα από Έλληνες φιλοσόφους, αλλά και αυτές της εποχής της Αναγέννησης και του Διαφωτισμού
Αυτός ο χρήστης τίθεται κατά της παγκοσμιοποίησης και της άκρατης πολυπολυτισμικότητας καθώς αποτελούν αιτία κοινωνικών και οικονομικών ανισοτήτων και αλλοιώνουν τους διαφορετικούς πολιτισμούς και τα έθνη[δ].
Αυτός ο χρήστης είναι Ανθρωπιστής
Αυτός ο χρήστης είναι υπέρ των αξιών των Επαναστάσεων του 18ου-19ου-20ου αιώνα (Αμερικανική, Γαλλική, Ελληνική, Λατινοαμερικανικές, Φεβρουριανή κτλ)
Αυτός ο χρήστης ΔΕΝ ΔΕΧΕΤΑΙ τον Φασισμό και γενικά τον Απολυταρχισμό. Επίσης θεωρεί άκρως επικίνδυνα στοιχεία (που απειλούν την κοινωνία τα τελευταία χρόνια), τον νεοφιλελευθερισμό[ε], την υπερβολική πολιτική ορθότητα, την ισοπέδωση κάθε αξίας και λογικής στο όνομα ενός δήθεν "προοδευτισμού" και την αλλοίωση-λήθη της ιστορίας.
Αυτός ο χρήστης ΔΕΝ ΔΕΧΕΤΑΙ και μισεί την πλέον "μοδάτη" τάση των δήθεν "προοδευτικών αντι-ρατσιστών" που όμως πολεμούν ένα συγκεκριμένο έθνος του πλανήτη και την ιστορία του, το Ελληνικό, και αποδεικνύονται έτσι οι μεγαλύτεροι ρατσιστές[ζ].
Αυτός ο χρήστης υποστηρίζει τον ΠΑΟΚ
Αυτός ο χρήστης συνεισφέρει χρησιμοποιώντας Linux και Android
Βικιπαίδεια:Βαβέλ
el Αυτός ο χρήστης έχει ως μητρική γλώσσα την Ελληνική.
en-2 This user is able to contribute with an intermediate level of English.
ke-1 Ο χρήστης ούτος δύναται συνεισφέρειν μετά μικράς γνώσεως της Κοινής Ελληνικής.
Αναζήτηση χρηστών ανά γλώσσα

Συνεισφέρω χωρίς να είμαι χρήστης από τo 2020. Είμαι χρήστης από τις 8 Απριλίου 2021. Αυτή την χρονική περίοδο συνεισφέρω κυρίως σε λήμματα Πολιτικής αλλά και γενικού ενδιαφέροντος. Παρόλα αυτά ενδιαφέρομαι και για την Ιστορία, την Τεχνολογία και τις Επιστήμες, καθώς και για την Γεωγραφία.

Προσωπικός στόχος μου, να συνεισφέρω όσο μπορώ στην Βικιπαίδεια, καθώς την θεωρώ το κύριο και σταθερό μέσο πληροφόρησης, που έχει έκταση σε όλα τα θέματα που μπορούν να ενδιαφέρουν κάποιον.

Γενικότερος στόχος, η αναβάθμιση της ελληνικής Βικιπαίδειας, τόσο στην ποσότητα όσο και στην ποιότητα, αλλά και η αντικειμενικότητα στα διάφορα λήμματα.

Οι αξίες που με αντιπροσωπεύουν είναι η ελευθερία[η], η διαφανής δημοκρατία, η αρχή της ισότητας[θ], η δικαιοσύνη, η φιλοπατρία[ι], η αλήθεια, ο σεβασμός, η πρόοδος, η λογική, η επαναστατικότητα[κ], το γνώθι σαυτόν[λ], ο ανθρωπισμός και η αισθητική.

Οδοιπόρος πάνω από την θάλασσα της ομίχλης, του Κάσπαρ Ντάβιντ Φρίντριχ
Ο Άνθρωπος έχει απέραντο χώρο για εξέλιξη, αφού μέχρι στιγμής κατέχει τόσο μικρό χώρο στο σύμπαν, όσο ένας κόκκος άμμου σε μία ακτή...

Μερικά γνωμικά που με χαρακτηρίζουν:

Δυο πράγματα είναι άπειρα: Το Σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία. αλλά για το Σύμπαν δεν είμαι σίγουρος. Άλμπερτ Αϊνστάιν

Αυτό που αξίζει δεν είναι να ζεις για να αποκτήσεις περισσότερα αλλά να ζεις καλά. Πλάτων

Άνευ αιτίου ουδέν εστίν. Αριστοτέλης

Ο φανατισμός είναι η μόνη μορφή θέλησης που μπορεί να διαπνέει τους αδύναμους και τους ντροπαλούς. Φρίντριχ Νίτσε

Ουδείς πιο υποδουλομένος, από εκείνον που εσφαλμένα θεωρεί πως είναι ελεύθερος. Πλάτων

Η τάξη (η υπακοή) είναι αρετή των μετριοτήτων. Φρίντριχ Νίτσε

Η φαντασία είναι πιο σημαντική από τη γνώση. Άλμπερτ Αϊνστάιν

Οι φιλόσοφοι έχουν απλά ερμηνεύσει τον κόσμο με διάφορους τρόπους. Το θέμα είναι να τον αλλάξουμε. Καρλ Μαρξ

Φαίνεται πως η υπερβολική ελευθερία (η ελευθεριότητα / ο ελευθερισμός) μετατρέπεται σε υπερβολική υποδούλωση. Πλάτων

Διαφωνώ με ό,τι λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες. Φρανσουά Μαρί Αρουέ (Voltaire, ελληνοπ.: Βολταίρος)

Ο πραγματικός πλούτος της κοινωνίας, είναι ο ελεύθερος χρόνος του ανθρώπου. Καρλ Μαρξ

Από όλους τους λαούς, οι Έλληνες ονειρεύονται το όνειρο της ζωής με τον πιο όμορφο τρόπο. Ό,τι είναι ο νους και η καρδιά για τον άνθρωπο, είναι και η Ελλάδα για την οικουμένη... Γιόχαν Βόλφγκανγκ φον Γκαίτε

Συμμετοχή σε ΒΠδικές ομάδες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Αυτός ο χρήστης, ανήκει στην ομοσπονδία των ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΩΝ ΒΙΚΙΠΑΙΔΙΣΤΩΝ ή "INCLUSIONISTS" (δες εδώ)

Αυτός ο χρήστης, υπό το μότο conservata veritate ("διατηρούμε την αλήθεια") αγωνίζεται για τη βελτίωση, την ελευθερία και τη διατήρηση της Wikipedia, έως ότου να μην χαθεί καμία γνώση ως αποτέλεσμα.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ ΣΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΟΣΟΙ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΩΣ ΒΙΚΙΠΑΙΔΙΣΤΕΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΣΒΗΝΟΥΝ ΑΛΛΑ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΝΟΥΝ

Association of Inclusionist Wikipedians
Association of Inclusionist Wikipedians
ΣΤΟΧΟΙ:
 • H συνεχής βελτίωση της Wikipedia με στόχο να γίνει η πιο ολοκληρωμένη πηγή αξιόπιστων εγκυκλοπαιδικών πληροφοριών που είναι διαθέσιμη στον πλανήτη.
 • Η Wikipedia να αποτελείται από το άθροισμα ΟΛΗΣ της ανθρώπινης γνώσης, ελεύθερα προσβάσιμης σε όλους τους ανθρώπους, γραμμένη βέβαια με όσο το δυνατόν περισσότερο NPOV (εδώ προσθέτω εγώ ότι ο συστημισμός ΔΕΝ είναι αντίθετος με το NPOV).
 • ΕΥΓΕΝΕΙΑ και ΟΧΙ προσωπικές επιθέσεις. Συζήτηση (και επίθεση όπου χρειαστεί) πάνω σε θέματα και όχι σε μεμονωμένους χρήστες! Τα επί προσωπικού δίνουν μόνο πλεονεκτήματα σε διαγραφείς, συγχωνευτές κτλ...

Συνεισφορές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Οι συνεισφορές μου, διακρίνονται βέβαια και από λήμματα στα οποία έχουν γίνει ουσιώδεις αλλαγές, αλλά κυρίως πρόκειται για διορθώσεις ή μικροπροσθήκες. Επίσης υπάρχουν και λήμματα στα οποία αφαιρώ στοιχεία (μόνο λόγω διόρθωσης λαθών μπορεί να το κάνω αυτό - γενικά είμαι υπέρ των προσθηκών). Εκτός από τα λήμματα στα οποία συνεισφέρω, η κύρια ασχολία μου (προς το παρόν) είναι η συμμετοχή σε συζητήσεις, όπου εκφράζω την άποψή μου και κάνω διάφορες προτάσεις. Για μια αναλυτικότερη ματιά μπορείτε να επισκεφτείτε το ειδικό λήμμα με τις συνεισφορές μου.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

 1. όχι όλη την ιστορία και όλο το Χριστιανικό δόγμα, μόνο την διδασκαλία του Χριστού και ό,τι σχετίζεται με Αυτόν (πχ δεν πιστεύω στην Παλαιά διαθήκη ούτε στην Αποκάλυψη)
 2. όσο γίνεται πιο κοντά, στην Συμμετοχική μορφή της και με στοιχεία αμεσοδημοκρατίας, αλλά υπό την προϋπόθεση ότι οι πολίτες είναι πλήρως και αντικειμενικά ενημερωμένοι (διότι αλλιώς μπορεί η χώρα να καταστρέφεται και επειδή νομίζουν ότι υπάρχει "ανάπτυξη" να ψηφίζουν να συνεχιστεί το ξεπούλημα). Παρόλα αυτά θεωρώ ότι ίσως θα έπρεπε να υπάρχουν κάποια κριτήρια συμμετοχής στις λήψεις αποφάσεων, που να σχετίζονται α) με το IQ (δεν εννοώ τους μισούς, εννοω να υπάρχει τουλάχιστον ένα επίπεδο αντίληψης), β) ψυχικές ασθένειες, γ) βασικές γνώσεις της κοινωνίας και της πολιτικής (ξέρω που ζω? ξερω τι ψηφίζω?), δ) την εθνικότητα και τον τόπο κατοικίας (ψηφίζουμε για την Βουλή των Ελλήνων, άρα πρέπει να ψηφίζουν οι Ελληνες που ταυτόχρονα διαμένουν μόνιμα εντός της χώρας και ΙΣΩΣ και καποιοι νόμιμοι μετανάστες με πολλά έτη διαμονής) και ε) ακόμη περισσότερες εξετασεις σε ηλικιωμένους (άνοια, μειωμένη αντίληψη κτλ).
 3. δεν είμαι κατά της υγιούς επιχειρηματικότητας
 4. Όταν αναφέρομαι στην παγκοσμιοποίηση εννοώ το τελευταίο κύμα της (δεν εννοώ δηλαδή να σταματήσει η κυκλοφορία της coca-cola ή να σταματήσει να υφίσταται ο παγκόσμιος ιστός κτλ) και αντιτίθεμαι σε αυτό, και σε οικονομικό και σε κοινωνικό-πολιτισμικό και σε πολιτικό επίπεδο. Όταν αναφέρομαι επίσης σε πολυπολυτισμικότητα, δεν αναφέρομαι σε κοινωνίες που είναι παραδοσιακά πολυπολυτισμικές όπως η Νέα Υόρκη (που γενικά είναι εδραιωμένη ως πολυπολυτισμική πόλη) ή οι νοτιοδυτικές Πολιτείες (που έχουν παράδοση και οι Ισπανόφωνοι), ούτε σε εθνοτικές ομάδες σε κράτη που οι ίδιοι οι ντόπιοι έχουν διαφορετική καταγωγή (βλέπε Μαλαισία, Η.Π.Α., Αυστραλία κ.α.), αναφέρομαι σε κοινωνίες όπως η Ελλάδα
 5. όταν αναφέρομαι στον "νεοφιλελευθερισμό", δεν εννοώ την ακαδημαική εκδοχή του όρου όπως τον βλέπουμε και κατά τον 20ο αιώνα, αλλά υπό την μορφή που χρησιμοποιείται σήμερα, δηλαδή: συνήθως κεντρώες ή και χαρακτηριζόμενες ως «ακροκεντρώες», κεντροδεξιές ή δεξιές πολιτικές, ή ακόμη και πλατφόρμες κεντροαριστερών σχηματισμών, που χαρακτηρίζονται από άκρατη παγκοσμιοποίηση της οικονομίας με προτροπή σε ξένες επενδύσεις και πολυεθνικές, πολιτικές λιτότητας, στήριξη του ιδιωτικού έναντι του δημοσίου τομέα (χωρίς αυτό να σημαίνει απαραιτήτως χαμηλή φορολογία κτλ), στήριξη σε ελαστικά ωράρια εργασίας και εργατικές πολιτικές που να αντιτίθενται όσο το δυνατόν λιγότερο στις απαιτήσεις επενδυτών/μεγαλο-επιχειρήσεων, λαϊκιστικές επιδοματικές πολιτικές ως λύση σε περιόδους κρίσεων κ.α.
 6. Προφανώς δεν δέχομαι γενικώς κανέναν ρατσισμό και θεωρώ ότι οι άνθρωποι θα πρέπει να κρίνονται με βάση τις αρετές, την αξία, τον χαρακτήρα και την συμπεριφορά τους, και όχι με άλλα κριτήρια. Απλώς κάποιοι το έχουν πάει σε άλλο επίπεδο, και πολεμούν οτιδήποτε φαίνεται αντίθετο με τον πολυπολυτισμικό υποτιθέμενο "αντιρατσιμό" (ακόμη και το ίδιο τους το έθνος), κάποιοι νομίζουν ότι είναι αντικειμενικοί με το να ρίχνουν ευθύνες στην χώρα τους ακόμη κι αν δεν έχει, ενώ υπάρχουν και αυτοί που πάνω στην μανία τους να είναι "προοδευτικοί" υποστηρίζουν δικαιωματισμούς και ομάδες που δρουν αρνητικά για το υπόλοιπο κοινωνικό σύνολο
 7. ως εκεί που δεν παραβιάζεται η ελευθερία των άλλων, καθώς και δεν υποβαθμίζεται η κοινωνία, οι αξίες και η κοινή λογική
 8. εννοώντας τις αξίες της Ισονομίας (ισότητα των ανθρώπων απέναντι στο νόμο), της Ισοπολιτείας (ίση πρόσβαση και συμμετοχή όλων στα δημόσια αξιώματα και τις αρχές), της Ισοκρατίας (το κράτος ανήκει εξ’ολοκλήρου σε όλους τους πολίτες) και της Ισηγορίας. Όχι στην ισότητα-ισοπέδωση, που μετατρέπει τους ανθρώπους σε αριθμούς και δημιουργεί μια αγέλη ανθρώπων-αριθμών χωρίς ταυτότητα (αφού πλέον "όλοι είναι το ίδιο"). Και επίσης θεωρώ, ότι είμαστε μεν ίσοι ως όντα και ότι πρέπει να έχουμε ίσες ευκαιρίες και ίσα δικαιώματα ανεξαρτήτου με το πού ανήκουμε και ποιά στοιχεία μας χαρακτηρίζουν, αλλά εν τέλει στην αξία μας και το έργο που παράγουμε ΔΕΝ είμαστε ίσοι, την αξία την αποδεικνύεις, και υπάρχουν άνθρωποι ανώτεροι από άλλους, απλώς σήμερα αναδεικνύονται οι πονηροί και χθόνιοι ευφυείς και όχι οι ενάρετοι και άριστοι ευφυείς.
 9. χωρίς καμία υποτίμηση στα άλλα έθνη, απλώς με αγνή αγάπη για την Ελλάδα (λαός, γη και έθνος), και υποστήριξη στην αυτοδιάθεση και ίσως σε μια μορφή ρομαντικού "Δραγουμικου" εθνικισμού
 10. στις περιπτώσεις που διεκδικούνται τα δικαιώματα των ανθρώπων και των λαών - όχι επαναστάτης χωρίς αιτία
 11. εδώ το αντίστοιχο Δελφικό Παράγγελμα