Συζήτηση χρήστη:CubicStar/Αρχείο 1

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Καλώς ήρθες![επεξεργασία κώδικα]

Welcome (en)
Bienvenue (fr)
Willkommen (de)

CubicStar, καλωσόρισες στη Βικιπαίδεια! Η συνεισφορά σου είναι ευπρόσδεκτη. Ακολουθούν μερικοί χρήσιμοι σύνδεσμοι:

Μπορείς να υπογράφεις στις σελίδες συζήτησης γράφοντας ~~~~ ή πατώντας το κουμπί της υπογραφής (Button sig.png). Για οποιαδήποτε βοήθεια ή απορία, μπορείς να απευθυνθείς στην Αγορά ή γράψε ένα μήνυμα στην σελίδα συζήτησής μου. Καλή συνέχεια!  --Diamond συζήτηση 13:40, 15 Οκτωβρίου 2006 (UTC)

Χάρτες[επεξεργασία κώδικα]

Πριν διαγραφούν οι χάρτες, κάνε ένα κόπο να βάλεις στα άρθρα και τα υπομνήματα.--Focal Point 21:24, 26 Απριλίου 2007 (UTC)

Έγινε! Πρόσθεσα και τα υπομνήματα. Λίγο άσχημο αλλά δεν χάθηκαν πληροφορίες--νομίζω. Κοίτα όμως την Δομινίκα. --(cubic[*]star(Συζήτηση(Email))) 20:12, 27 Απριλίου 2007 (UTC)

Γρήγορη διαγραφή[επεξεργασία κώδικα]

Το άρθρο Μηνάς Αλοζίδης δεν καλύπτει κριτήρια γρήγορης διαγραφής. Αναφέρονται διακρίσεις (π.χ. δεύτερο πανελλήνιο κλπ.) οπότε υπάρχει ισχυρισμός σημαντικότητας (χωρίς να θεωρείται δεδομένο βέβαια). Αν πιστεύεις ότι δεν αποτελούν σημαντικές διακρίσεις μπορείς να προτείνεις την διαγραφή μέσω συζήτησης. — Geraki ΣΜ - 2007-05-01T 08:58Z.

Νομίζω, με μια πιο ψύχραιμη ματιά, ότι έχεις δίκιο. Ήμουν βιαστικός και επιπόλαιος. --(cubic[*]star(Συζήτηση(Email))) 09:52, 1 Μαΐου 2007 (UTC)

Θάνατοι[επεξεργασία κώδικα]

Για να μην μπερδεύονται οι αιτίες με τα έτη... Τοκ-τοκ, μακριά από μας βραδιάτικα... SFriendly.svg --Κωστής 20:37, 6 Μαΐου 2007 (UTC)

Όλα μέσα στην ζωή είναι --(cubic[*]star(Συζήτηση(Email))) 20:42, 6 Μαΐου 2007 (UTC)

copyright[επεξεργασία κώδικα]

Όταν βάζεις το πρότυπο copyright μη σβήνεις το περιεχόμενο, δε χρειάζεται--ΗΠΣΤΓ 15:06, 19 Μαΐου 2007 (UTC)

Ευχαριστώ για την επισήμανση. Με παρέσυρε το κείμενο/επεξήγηση του προτύπου που γράφει «Το περιεχόμενο που υπήρχε στο παρόν άρθρο ...» (δική μου έμφαση). --(cubic[*]star(Συζήτηση(Email))) 15:40, 19 Μαΐου 2007 (UTC)

Ύμνοι[επεξεργασία κώδικα]

Μήπως θα ήταν καλύτερα να ρωτήσεις και τη γνώμη όσων έφτιαξαν τα άρθρα; Έχω κι εγώ μερικε΄ς επιφυλάξεις επ' αυτού - Badseed απάντηση

Εντάξει, Badseed. Μετακίνησα το Νεπάλ, την Ανδόρρα και την Φινλανδία και σταματάω εδώ. Είναι μόνο τρία μέσα σε δεκάδες. Οπότε αν υπάρχει ζημία διορθώνεται σχετικά εύκολα (καλύτερα 3 λάθη, παρά 33). Το ξανασυζητάμε στην Αγορά. --(cubic[*]star(Συζήτηση(Email))) 22:53, 26 Μαΐου 2007 (UTC)

Λάγγουρα[επεξεργασία κώδικα]

Καλημέρα. Την ημερομηνία την αφήνω εσκεμμένα , είναι κάτι σαν σήμα κατατεθέν του δημιουργού της. --✻tony esopi λέγε 09:25, 28 Μαΐου 2007 (UTC)

Γεγονός (Θεωρία Πιθανοτήτων)[επεξεργασία κώδικα]

Πολύ καλά έκανες και πήρες το θάρρος να φτιάξεις τον πίνακαSConfident.gif! Βελτίωσε κατά πολύ την εικόνα του άρθρου. Αλλά μια χαρά φαίνεται μαζί με τις εικόνες. Δεν τον κρύβουν καθόλου. Έκανα μία μικρή αλλαγή με τις θέσεις των εικόνων μήπως φανεί καλύτερα. Τι πλεονεκτήματα έχει σε σχέση με το .png το .svg;--Alekkas 13:21, 30 Μαΐου 2007 (UTC)

Πήρα με τη σειρά μου το θάρρος να μεταφέρω τη συζήτησή μας στη σελίδα συζήτησης του άρθρου για να απαντάμε σε ένα μέρος κάθε φορά, αλλά και για να δούμε αν έχει κάποιος άλλος να πει κάτι σε αυτό.Εκεί θα βρεις και τη δική μου απάντηση.--Alekkas 22:15, 30 Μαΐου 2007 (UTC)

Μήπως μπορείς να ρίξεις μια ματιά και να μου πεις αν φαίνεται καλύτερα τώρα το άρθρο; Και αν μπορείς κάνε μια προσπάθεια με το .svg γιατί εγώ δεν κάνω κάτι σωστά.--Alekkas 00:09, 5 Ιουνίου 2007 (UTC)

Προφορά της κλασικής Αρχαίας Ελληνικής γλώσσας[επεξεργασία κώδικα]

Αγαπητέ φίλε, εκτίμησα ιδιαίτερα τα σχόλιά σας στο άρθρο μου για την προφορά τής Αρχαίας Ελληνικής. Το εγκυκλοπαιδικό άρθρο διαφέρει από το επιστημονικό σύγγραμμα και θεωρώ χρήσιμες τις εισηγήσεις σας για τη βελτίωσή του. Πιστεύω ότι καλύφθηκαν οι δύο πρώτες υποδείξεις σας: για τις άλλες δύο που σχετίζονται με τους πίνακες θα σας παρακαλούσα να παρεμβαίνατε ο ίδιος για τη βελτίωση της μορφής τους, επειδή διστάζω να διαμορφώσω κάτι που δεν κατέχω καλά. Ευχαριστώ. Dr Moshe 21:55, 22 Ιουνίου 2007 (UTC)

Αλονσο[επεξεργασία κώδικα]

Ευχαριστώ για την μετάφραση και που ασχολήθηκες με το θέμα — Ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη Thpanagos (συζήτησησυνεισφορά) .

Ανν - iff - gdw - sse - акко - eff ...[επεξεργασία κώδικα]

Νομίζω οτι δέν χρειάζεται να παραθέτουμε σε παρόμοιες περιπτώσεις αντίστοιχες ξενόγλωσσες ορολογίες. Άλλωστε, όποιος θέλει, μπορεί εύκολα να χρησιμοποιήσει τους διαγλωσσικούς συνδέσμους της Βικιπαίδειας και να τις βρεί. Στην συγκεκριμένη περίπτωση ωστόσο, ίσως να θέλεις να προσθέσεις κάποιο ετυμολογικό σχόλιο του τύπου, "η συντομογραφία πιθανότατα μιμείται την αγγλική 'iff'", που και πάλι προσωπικά δέν βρίσκω απαραίτητο, τουλάχιστον όχι για τη σελίδα αποσαφήνισης. Τ'αφήνω σ'εσένα !... Φιλικά, Βασίλης 11:50, 14 Ιουλίου 2007 (UTC)

Καλοσώρισμα[επεξεργασία κώδικα]

Γειά σου φίλε Κιουμπικ, είδα το καλωσόρισμά σου σε ένα νέο χρήστη. Καλώς έκανες, μόνο που στο τέλος να προσθέτεις και την υπογραφή σου, ωστε σα νέος να ξέρει που απευθυνθεί, μιας και αναφέρει «Για οποιαδήποτε βοήθεια ή απορία, μπορείς να απευθυνθείς στην Αγορά ή γράψε ένα μήνυμα στην σελίδα συζήτησής μου.». Ευχαριστώ και καλή συνέχεια.--Θεόδωρος 09:01, 20 Ιουλίου 2007 (UTC)

Ωχ, το ξέχασα εντελώς αυτό. Θα επανορθώσω. --cubic[*]star 09:31, 20 Ιουλίου 2007 (UTC)

Tπτ φίλε μου. Σήμερα εγώ, αύριο εσύ. Καλή συνέχεια και καλή δροσιά, γιατι σκάσαμε σήμερα.:-).--Θεόδωρος 09:39, 20 Ιουλίου 2007 (UTC)

Όσσο[επεξεργασία κώδικα]

ναι θα το φτιαξω σιγα σιγα μονο ασε μου λιγο χρονο αν θελεις, thanks — Ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη Veritas32 (συζήτησησυνεισφορά) .

Αρβανίτες[επεξεργασία κώδικα]

Αρβανίτες-Αναίρεση Βανδαλισμού(;;;) Αφαίρεσες τις αλλαγές που έγιναν στο άρθρο Αρβανίτες με την αιτιολογία "αναίρεση βανδαλισμού". Το να αναφέρονται σε ψευδή στοιχεία δεν σου πέρασε από το μυαλό; Σε κανένο άρθρο στην ελληνική wikipedia για τα συγκεκριμένα άτομα αλλά και σε κανένα ιστορικό έγγραφο, δεν αναφέρεται η καταγωγή των συγκεκριμένων ανθρώπων να είναι από τους Αρβανίτες. Ίσα-ίσα που η καταγωγή τους είναι ελληνικότατη. Αλήθεια πως είναι Αρβανίτες όταν οι μισοί είναι γεννημένοι στην βενετοκρατούμενη Ύδρα από αριστοκρατικές ελληνικές οικόγενειες, άλλοι γεννημένοι στην Εύβοια, και άλλοι στην Κωσταντινούπολη; Την "αρβηνίτικη" καταγωγή των περισσότερων ατόμων που αναφερόνται στο άρθρο την διάβασα για πρώτη φορά σε ένα αλβανικο βίντεο στο youtube πριν κανα 3μηνο και εξεπλάγην. Αλλά όχι και να περνανε τέτοια πράγματα στο wikipedia. Nτροπή να τα διατηρείτε. Βρες πρώτα ιστορικά τεκμήρια για τις ασυναρτησίες που γράφονται και μετά θεώρησε κάτι βανδαλισμό. — Ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη 77.49.16.58 (συζήτησησυνεισφορά) .

Το παραπάνω σχόλιο προσέθεσε ο ανώνυμος χρήστης με την IP 77.49.16.58 στις 2007-08-11T06:28:06 και το διέγραψε στις 2007-08-11T06:30:23

Πρότυπο[επεξεργασία κώδικα]

Ποίο είναι αυτό το πρότυπο; Ευχαριστώ για την επισήμανση--Θεόδωρος 18:22, 18 Αυγούστου 2007 (UTC)

Η διαδικάσια περιγράφεται στη σελίδα με τις οδηγίες. Το άρθρο προς διαγραφή πρέπει να επισημαίνεται ώστε να είναι ορατό στους χρήστες της εγκυκλοπαίδειας για να κρίνουν και να συζητήσουν το ενδεχόμενο διαγραφής. Δεν ήταν όμως και τίποτα τραγικό που έλειπε το πρότυπο :-) --cubic[*]star 18:28, 18 Αυγούστου 2007 (UTC)

Κινήματ[επεξεργασία κώδικα]

Ο όρος πραξικόπημα νομικά δεν στέκει. Ο όρος Κίνημα έχει θετική και αρνητική έννοια. Κίνημα είναι και το ΠΑΣΟΚ, πολιτικό κόμμα. Αυτό είναι πολιτικό Κίνημα που θέλει την εξουσία μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες. Όταν κάποιος θέλει να καταλάβει την εξουσία δια της ΒΙΑΣ και πάλει Κίνημα είναι και ειδικότερα ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ. Δηλ ένα Στρατιωτικό Κίνημα δεν μπορεί να είναι δημοκρατικό.... Τον 19ο αιώνα τις λέγανε εξεγέρσεις, μετά το γύρισαν σε επαναστάσεις. Επιστημονικά άν το δούμε, η λέξη Κίνημα, Κινηματίες είναι σωστή. Τά άρθρα για τα Κινήματα που έγραψα αφορούν τη Κατηγορία Στρατιωτικά Κινήματα--Αιμε 12:18, 23 Αυγούστου 2007 (UTC)


Γιατι δεν στέκει το πραξικόπημα ??? Το Κινημα ακουγεται σαν λέξη υπερβολικά θετικά για κατι τόσο απαίσιο οσο ένα πραξικόπημα . --Noumenorian συζήτηση 03:23, 20 Φεβρουάριος, 2020 (UTC)

Περί τίτλων[επεξεργασία κώδικα]

Το σκέφθηκα, αλλά δε μου πολυάρεσε. Όλοι είμαστε ελεύθεροι να αλλάζουμε τους τίτλους, συνεπώς εάν θέλεις να το κάνεις, μπορείς! Απλά εγώ δε θα το έκανα... --Παναγιώτης Μπότσης 13:55, 1 Σεπτεμβρίου 2007 (UTC)

EN.ANTI.A.[επεξεργασία κώδικα]

Γειά! Είμαι καινούριος χρήστης και ζητώ συγγνώμη εκ των προτέρων γιατί δεν έχω διαβάσει όσο θα έπρεπε την πολιτική συγγραφής και τις αρχές. θέλω να ζητήσω τη βοήθεια σου στο θέμα των φετεινών εκλογών, που μέχρι τώρα με έχεις διορθώσει. Νομίζω το κείμενο για την ΕΝ.ΑΝΤΙ.Α είναι σε ένα αρκετά καλό δρόμο, εκτός από ένα σημείο: είναι πάρα πολύ ζωτικής σημασίας για την πρωτοβουλία "εναντια" το γεγονός ότι συγκροτήθηκε όχι μόνο από οργανωμένους του χώρου της ριζοσπαστικής (εξωκοινοβουλευτικής) αριστεράς, αλλά και από ανένταχτο κόσμο, ο οποίος συμμετείχε μαζικά στις συνελεύσεις για την δημιουργία της, σε αντίθεση με άλλα κατεβάσματα του χώρου, που η συμμετοχή των ανένταχτων είναι πολύ μικρότερου βαθμού. Θα ήθελα σε παρακαλώ να με βοηθήσεις να εκφραστεί αυτή η έννοια, αφού κρίνεις ότι το ανένταχτοι αγωνιστές δεν είναι κατάλληλο. Σ'ευχαριστώ πολύ.--Gkourkafas 17:30, 10 Σεπτεμβίου 2007 (UTC)

Ευχαριστώ..[επεξεργασία κώδικα]

..για τη φροντίδα της σελίδας User:FocalPoint.--Focal Point 16:49, 11 Σεπτεμβρίου 2007 (UTC)


Σούτσος[επεξεργασία κώδικα]

Ήταν και αυτός ενας φτωχός μεγαλοτσιφλικάς που χρησιμοποιούσε τους ληστές για βρώμικες δουλειές. Ανεξάρτητα απο την συγκεκριμένη αλλαγή όλες οι άλλες ήταν σωστές. Είναι πάντως γεγονός οτι μερικές δόσεις καφεΐνης χρειάζονται:P--Diu 22:52, 21 Σεπτεμβρίου 2007 (UTC)

Ανδρέας Κουνάδος[επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα, ευχαριστώ που με ενημέρωσες και ευτυχώς που το είδες , είχα κάνει λάθος στο κουτί πληροφοριών όταν κατά την μεταφορά του από άλλο άρθρο είχα ξεχάσει να σβήσω τις ημερονημίες . Ημερονημίες γέννησης και θανάτου δεν είναι γνωστές για το συγκεκριμένο πρόσωπο . Τα υπόλοιπα θα τα κοιτάξω αύριο και θα τα διορθώσω ,απλά πρέπει να ανοίξω κάποια βιβλία και χρειάζομαι χρόνο που δεν έχω απόψε. --✻tony esopi λέγε 18:19, 23 Σεπτεμβρίου 2007 (UTC)

Καλημέρα το διόρθωσα το είχα γράψη εγω λάθος απο βιασύνη μάλλον --✻tony esopi λέγε 13:23, 28 Σεπτεμβρίου 2007 (UTC)

Λεβέντης[επεξεργασία κώδικα]

Οκ, έγινε, αν και πιστεύω ότι θέμα σεβασμού προς το πρόσωπό του δεν τίθεται, καθώς πρόκειται είτε για πράγματα που είπε ο ίδιος δημοσίως (στην πρώτη περίπτωση) είτε για σάτιρα (στην περίπτωση Παναγιωτόπουλου) η οποία έγινε εν τη παρουσία του και είχε τη δυνατότητα να απαντήσει όπως έκρινε αυτός κατάλληλο. Συμφωνώ όμως ότι το υλικό είναι copyright των καναλιών και ενδεχομένως δεν είναι πρέπον να δίνουμε τέτοια link ως αναφορές. --Ferengi 08:10, 27 Σεπτεμβρίου 2007 (UTC)

Re: this looks like an error[επεξεργασία κώδικα]

Thank you for your message. The page was moved to the wrong title by a vandal. The problem should now be fixed. it:User:Pipep 11:09, 10 Οκτωβρίου 2007 (UTC)

Έρικ Μάσκιν[επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα. Ευχαριστώ για την επιμέλεια της μετάφρασης. Έχει γίνει εισαγωγή ιστορικού και οι συντάκτες φαίνονται στο ιστορικό του άρθρου. Είναι σε αυτή την περίπτωση απαρραίτητη η τοποθέτηση του προτύπου μετάφρασης;--MARKELLOSΑφήστε μήνυμα-20:34, 3 Νοεμβρίου 2007 (UTC)

ερατοσθένης[επεξεργασία κώδικα]

σχετικά με την μέτρηση τού Ερατοσθένη πρόκειται σαφώς για την μέτρηση τής περιφέρειας στους μεσημβρινούς. Αυτήν χρησιμοποίησαν στην Γαλλική επανάσταση για να οριστεί το μέτρο. (όρισαν να είναι ο μισός μεσημβρινός 10000000 μέτρα) Σήμερα υπολογίζεται σε 40007,86 χλμ και αντί να προσαρμόσουμε το μέτρο στον σωστό υπολογισμό κρατήσαμε το μέτρο όπως το υπολόγισαν στην γαλλική επανάσταση. (σήμερα ορίζεται βάσει τής ταχύτητας τού φωτός c=299792458 m/s ακριβώς) --Λύκινος 17:00, 10 Νοεμβρίου 2007 (UTC)

Θάνατοι από διαγραφή[επεξεργασία κώδικα]

Γεια σου. Η συζήτηση περί των κατηγοριών αυτών δεν κλείνει με verdict ότι απαραίτητα κάποιος έχει άδικο (στην αγγλική, π.χ., ακολουθείται η ιδέα που πρότεινες και υπάρχουν και ακόμα πιο προχωρημένες καταστάσεις π.χ. κατ. Living persons) απλά στο συγκεκριμένο εγχείρημα η συγκεκριμένη κατηγοριοποίηση αποφασίστηκε να μην εφαρμοστεί. Αν μιλάγαμε για ένα άρθρο όπου υπήρχαν αντικρουόμενες απόψεις, θα μπορούσαμε να φτάσουμε ίσως σε σύνθεση. Με τις κατηγορίες τα πράγματα είναι πιο "απόλυτα"-είτε υπάρχουν είτε δεν υπάρχουν.

Τη συζήτηση δεν την άφησα ως "σκιάχτρο" για τυχόν επόμενες προτάσεις, αλλά για το λόγο ότι κάποτε μπορεί να ξαναγίνει ίσως η ίδια συζήτηση και θα ήταν καλό να υπάρχουν κατατεθειμένες σκέψεις, ανεξαρτήτως κατάληξης της συζήτησης, και για τις δυο απόψεις.

Τέλος, το θέμα της κατηγοριοποίησης πρέπει όντως να μας απασχολήσει σοβαρά. Μπορεί να γίνει ένα προσχέδιο (αν θες μπορείς να συμμετέχεις/ξεκινήσεις τη συζήτηση) όμως για να είμαι ειλικρινής δεν βλέπω άμεσα ορατά αποτελέσματα, μιας και οι κατηγορίες προς το παρόν ανακυκλώνονται και/ή δημιουργούνται σωρηδόν κατά το δοκούν του κάθε χρήστη, με πρώτες τις κατηγορίες γεννήσεων/θανάτων, για τις οποίες νομίζω καλό θα είναι να υπάρξει μια συζήτηση σύντομα - Badseed απάντηση 20:29, 12 Νοεμβρίου 2007 (UTC)


Νήσοι Αγίου Πέτρου και Μιχαήλ[επεξεργασία κώδικα]

Καλημέρα. Δεν πήρα θέση στη "διαμάχη" για την ονομασία του νησιού. Απλά μετέφερα την κατηγορία και τις σημαίες-εθνόσημα στην τωρινή ονομασία του άρθρου για να υπάρχει συνέπεια και ομοιομορφία. Είχα την εντύπωση (προφανώς λανθασμένη) ότι η συζήτηση είχε κλέισει. Πάντως καλύτερα να είναι όλα στο ίδιο όνομα μέχρι να ληφθεί η τελική απόφαση και όταν γίνει αυτό μεταφέρονται.Για τον τόνο στο Πιέρ έχω μια επιφύλαξη. Δεν είναι ανάλογο με το πια;--MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 09:21, 19 Νοεμβρίου 2007 (UTC)

Όντως υπάρχει ένα μικρό μπέρδεμα. Εγώ είδα τη μετακίνηση του Αλανιάρη και γι αυτό θεώρησα ότι η συζήτηση είχε κλείσει. Ωστόσο από ότι φαίνεται κι εκείνος μπερδεύτηκε με την επεεξεργασία που αναφέρεις και πιθανόν να μην είχε εντοπίσει τη σχετική συζήτηση. Αν έχεις όρεξη αναζωωογόνησε τη συζήτηση μπας και βρεθεί καμιά άκρη.--MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 09:43, 19 Νοεμβρίου 2007 (UTC)

Πλυμμύρες[επεξεργασία κώδικα]

Δεν ξέρω συγκεκριμένα. Συμβαίνει συχνά στην Ελλάδα να παρασύρονται αυτοκίνητα ή να σκεπάζονται από νερά; Ρωτάω επειδή δεν το ξέρω. Παρακαλώ να απαντήσετε ειλικρινά, γιατί μάλλον δεν θα το καταλάβω αν ειρωνευτείτε. --Μυρμηγκάκι 09:52, 21 Νοεμβρίου 2007 (UTC)

Μάλλον δεν ξέρω να σου απαντήσω. Ίσως σε κάποιο άλλο θέμα άλλη φορά. Μπις νταν --Μυρμηγκάκι 13:07, 21 Νοεμβρίου 2007 (UTC)

Ημέρες μηνών[επεξεργασία κώδικα]

Επειδή είδα ότι οι μήνες Ιανουάριος, Μάιος, Ιούνιος και Αύγουστος δεν ήταν διαμορφωμένοι όπως οι υπόλοιποι. Το έκανα δηλαδή κατ' αναλογία με τους υπόλοιπους που ήταν και η πλειοψηφία. Να αναιρέσω μόνο τους 4 που πρόσθεσα ή και τους υπόλοιπους 8; -- Neachili Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2007, 13:53 (ΕΕΤ).

  • ΟΚ. -- Neachili Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2007, 14:04 (ΕΕΤ).

πρότυπο[επεξεργασία κώδικα]

υπομονή... δεν τελείωσα ακόμη.. . :) --Μυρμηγκάκι 09:55, 27 Νοεμβρίου 2007 (UTC)

ok ελπίζω να μην ξέχασα τίποτα :) --Μυρμηγκάκι 11:23, 27 Νοεμβρίου 2007 (UTC)

Πρότυπο μετάφρασης και εισαγωγή ιστορικού[επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα.Σχετικά με παλιότερη κουβέντα μας σχετικά με το αν θα πρέπει να τοποθετείται το πρότυπο μετάφρασης στα άρθρα που έχει γίνει εισαγωγή ιστορικού παρατήρησα ότι στις οδηγίες του {{Ενσωμάτωση κειμένου}} αναφέρει ότι μετά την εισαγωγή η σήμανση καθίσταται πλέον περιττή. Εγώ προσωπικά το βρίσκω λογικό και σύμφωνο με τη GFDL αφού όλοι οι εμπλεκόμενοι συντάκτες φαίνονται στο ιστορικό του άρθρου.--MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 17:22, 28 Νοεμβρίου 2007 (UTC)

Αποζημίωση[επεξεργασία κώδικα]

Πολύ ωραίο αυτό με τις προτιμήσεις. Αποζημίωσες μου φαίνεται για εδώ, άρα μάλλον πρέπει να πάψεις να αυτοτιμωρείσαι. SFriendly.svg--MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 12:40, 9 Δεκεμβρίου 2007 (UTC)

Εγώ δε θυμόμουν αυτό με τις παραγράφους, άρα είμαστε 1-1.Καλή συνέχεια.--MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 12:55, 9 Δεκεμβρίου 2007 (UTC)

Τζούλια[επεξεργασία κώδικα]

Χαλάλι το κορίτσι τολμώ να πω, να το προστατεύουμε μέχρι τελευταίας ρανίδος του αίματός μας! Μια βδομάδα είναι καλά? --Alaniaris 13:18, 22 Δεκεμβρίου 2007 (UTC)


Χρόνια Πολλά[επεξεργασία κώδικα]

...και από μένα! Χεχε! Καθόλου σπαστική η παρατήρηση, ντροπή να έχουμε λάθη στις σελίδες μας. Την επόμενη φορά που θα γράψω πατάτα στη σελίδα μου αν δε βαριέσαι διόρθωσε την κιόλας απευθείας! Τα σέβη μου- Αχρήστης 13:53, 22 Δεκεμβρίου 2007 (UTC)

Αιμοφιλία[επεξεργασία κώδικα]

Αναίρεση έκδοσης; Θα μπορούσες να μου εξηγήσεις τον λόγο; — Ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη 86.152.65.182 (συζήτησησυνεισφορά) .


1ο Λάθος

Έκανες αναίρεση έκδοσης χωρίς να διορθώσεις την ήδη υπάρχουσα. (Απ'ότι είδα τώρα διόρθωσες το νόημα της πρότασης)

2ο Λάθος

Οι αιμοφιλικοί αιμορραγούν για πολύ περισσότερο χρόνο με αποτέλεσμα η παραμικρή γρατζουνιά να προκαλέσει ακατάσχετη αιμορραγία. Μπορεί να μην έχει πεθάνει κανείς από μια γρατζουνιά αλλά από ακατάσχετη αιμορραγία έχουν πεθάνει χιλιάδες. Φιλικά --Geomanjo 22:23, 2 Φεβρουαρίου 2008 (UTC)

Έχεις δίκιο. Ας το αφήσουμε όπως είναι τώρα και κάποια στιγμή θα το επεκτείνω το άρθρο λεπτομερώς --Geomanjo 22:45, 2 Φεβρουαρίου 2008 (UTC)

Βικιπαίδεια:Σπουδαιότητα (ταινίες)[επεξεργασία κώδικα]

Κάποιος θα πρέπει να το γράψει. Οδηγίες (για όποιον το πάρει απόφαση): Ξεκίνα και προχώρησε μέχρι να το τελειώσεις, προσπαθώντας να συμβιβάσεις όσα έχουν συζητηθεί. Δε θα είσαι μόνος άλλωστε.--Focal Point 13:02, 25 Μαρτίου 2008 (UTC)

Keep walking --✻tony esopi λέγε 15:13, 25 Μαρτίου 2008 (UTC)

Καλωσορίσματα[επεξεργασία κώδικα]

οκ, αλλά ποιά η διαφορά; *Αλέξανδρος 10:43, 28 Μαΐου 2008 (UTC)

Εντάξει, σ'ευχαριστώ*Αλέξανδρος 10:50, 28 Μαΐου 2008 (UTC)

Eurovision[επεξεργασία κώδικα]

Πολύ καλησπέρα σου. Έχεις δίκιο για το "στεγνό" τίτλο των άρθρων. Έριξα μιά ματιά στα αντίστοιχα λήμματα άλλων γλωσσών και όλα έχουν έναν πανομοιότυπο τίτλο. "Η Ελλάδα στον διαγωνισμό τραγουδιού της Γιουροβίζιον". (Αντίστοιχα για όλες τις χώρες). Απλά εκεί παραλείπεται το αρχικό άρθρο γιατί δεν είναι απαραίτητο σε όλες τις γλώσσες (ακόμα και στις λατινικές παραλείπεται, που ψιλοείναι απαραίτητο) κι έτσι όλα ξεκινάνε με το όνομα της χώρας. Το αυτό προτείνω και για μας (με άρθρο ασφαλώς), όμως χωρίς το "Συμμετοχές της Ελλάδας..." όπως πρότεινες στην Αγορά. Εν κατακλείδι: "Η Ελλάδα στον διαγωνισμό τραγουδιού της Γιουροβίζιον". Τώρα το πώς θα γίνει αυτό, περιμένω να προτείνεις κάτι... γήινο, διότι κάτι για "μποτ" που διάβασα, αλληθώρισα! (Είμαι deep άσχετος μ' αυτά!) Dimitrissss 10:26, 1 Ιουλίου 2008 (UTC)

Άρα:
"Η Ελλάδα στον διαγωνισμό τραγουδιού της Γιουροβίζιον" το απορρίπτεις λόγω του εμπρόσθιου άρθρου.
"Ελλάδα στον διαγωνισμό τραγουδιού της Γιουροβίζιον" μάλλον απορρίπτεται εκ των πραγμάτων.
"Συμμετοχές της Ελλάδας στον διαγωνισμό τραγουδιού της Γιουροβίζιον" είναι το πιθανότερο, αν και σιδηρόδρομος.
"Ελλάδα - Διαγωνισμός τραγουδιού Γιουροβίζιον" κατά το τρέχον "Ελλάδα - Eurovision" είναι απλά μια πρόταση.
Δεν μου έρχεται κάτι άλλο. Dimitrissss 11:28, 1 Ιουλίου 2008 (UTC)

Για το σ. Κίροφ[επεξεργασία κώδικα]

Έλαβα το μήνυμά σου... Ίσως να έχεις δίκιο, αλλά αφ'ενός είμαι σίγουρος 100% γι' αυτό που λέω (το «χώρο» τον γνωρίζω καλά), από την άλλη μου τη βαράει που οποιοσδήποτε ιδεοληπτικός φτιάχνει ένα λογαριασμό, κάνει copy-paste δύο αρθράκια κι εξαφανίζεται. Κατά τα άλλα κι εγώ είμαι εναντίον των σταλινικών μεθόδων:-) --Παναγιώτης Μπότσης 16:00, 22 Ιουλίου 2008 (UTC)

Αμφίδρομες αντιδράσεις[επεξεργασία κώδικα]

  • Ευχαριστώ. Βοήθησες πολύ. Η απόλυτα σωστή λύση είναι: . Το \stackrel{} έλυσε το πρόβλημα του εκθέτη στις αμφίδρομες αντιδράσεις. Υπάρχει κανένα αντίστοιχο για από κάτω;

--Vchorozopoulos 16:29, 1 Αυγούστου 2008 (UTC)

  • Ευχαριστώ. Και πάλι βοήθησες. Τελικά "δουλεύει" έτσι: .

--Vchorozopoulos 10:12, 6 Αυγούστου 2008 (UTC)

Για τις φραγές[επεξεργασία κώδικα]

Καλημέρα αγαπητέ Cubic. Σου απαντώ εδώ για τις φραγές γιατί στην Αγορά έχω εκφράσει την άποψή μου και δεν θα ήθελα να επαναλαμβάνομαι. Μια-δυο επισημάνσεις όμως: Δεν αφήνω την ευθύνη στους διαχειριστές αποκλειστικά - αν προσέξεις μέχρι και για ψηφοφορία μιλώ - αλλά, νομίζω, αυτό είναι ένα απο τα καθήκοντά τους, αλλιώς σε τι διαφέρει ένας διαχειριστής (και δη εκλεγμένος) από εσένα κι εμένα; Δημοκρατικότερη διαδικασία είναι, ασφαλώς, η ψηφοφορία, αλλά το καθήκον του "αρχηγού" (με την έννοια της προστασίας της Κοινότητας) δεν σηκώνει και πολλές δημοκρατικότητες. Όσο για την αιτιολόγηση των αναγραφόμενων από τον υποθετικό πάντα χρήστη... δικαιολογούνται τα αδικαιολόγητα;; Ναι, συμφωνώ ότι η οριστική φραγή δεν είναι λύση, υπάρχει όμως κάποιο άλλο εναλλακτικό μέτρο; Όπως κι αν έχει, μερικά άτομα ΙΣΩΣ (με μεγάλη επιφύλαξη) συνετισθούν ή και παραδειγματισθούν από τέτοιες ενέργειες και σταματήσουν. Στο κάτω-κάτω γιατί να ασχολούμαστε με τέτοια θέματα, ενώ μπορούμε να αξιοποιήσουμε πολύ πιο εποικοδομητικά το χρόνο μας στη Βικιπαίδεια; Για όποια συζήτηση είμαι ανοικτός και μη διστάσεις να μου στείλεις μήνυμα. Και κάτι τελευταίο: Θα λείπω από 8/8 μέχρι και 23/8 οπότε η μη απάντηση εκ μέρους μου δεν θα σημαίνει τίποτε άλλο από απουσία (κι όχι "γραψιμο" ή κάτι ανάλογο!!). Ευχαριστώ για το χρόνο σου. --Ttzavaras 08:26, 7 Αυγούστου 2008 (UTC)

Πάσο[επεξεργασία κώδικα]

Ζερ αρ Ντόιτς νατσι σαιεντιστς γουορκιν ον δε πρότζεκτ μιτ γρούντε σίκρεσυ.--Focal Point 19:13, 17 Μαΐου 2009 (UTC)

Το Αρχείο:Curves.svg είναι υποψήφιο προς διαγραφή[επεξεργασία κώδικα]

Μια εικόνα ή αρχείο πολυμέσων το οποίο επιφορτώσατε ή τροποποιήσατε, Αρχείο:Curves.svg, έχει σημανθεί ότι δεν περιλαμβάνει στοιχεία για τον δημιουργό ή την πηγή της π.χ. αν είναι φωτογραφία τραβηγμένη από εσάς γράψτε το ξεκάθαρα. Είναι απαραίτητο να αναφέρετε τον δημιουργό και κάτοχο των πνευματικών δικαιωμάτων της εικόνας ώστε να ώστε να επιβεβαιωθεί πως δεν παραβιάζονται πνευματικά δικαιώματα καθώς και για να αναγνωρίζεται η πατρότητα του έργου. Αν ενδιαφέρεστε για την διατήρησή της συμπληρώστε τα στοιχεία πριν διαγραφεί. Ευχαριστώ. Egmontaz συζήτηση 09:39, 6 Ιουνίου 2009 (UTC)

ΟΚ μου φαίνονται, κανένα πρόβλημα! --Egmontaz συζήτηση 08:08, 8 Ιουνίου 2009 (UTC)

Ελεύθερος Τύπος[επεξεργασία κώδικα]

Γενικά δεν είμαι από αυτούς που βιάζονται να προλάβουν μια είδηση. Τις αλλαγές στο άρθρο τις έκανα αφού είδα ότι η αρχική σελίδα του ιστότοπου της εφημερίδας (http://www.e-tipos.com) περιέχει πλέον μόνο η ανακοίνωση για το κλείσιμο, ενώ και στο σταθμό City 99,5 αντί δελτίου ειδήσεων ακούστηκε η ίδια ανακοίνωση και πλέον παίζονται μόνο μουσικά κομμάτια, κάτι που υποδεικνύει άμεση εφαρμογή της απόφασης. Ήμουν πάντως προσεκτικός να μην μιλήσω για τελευταίο φύλλο και να αναφέρω απλώς χρονιά και όχι ημερομηνία στην περίοδο κυκλοφορίας της εφημερίδας για την περίπτωση που βγει ένα ακόμα φύλλο αύριο, αλλά αν με ρωτάς νομίζω ότι το σημερινό φύλλο μάλλον είναι το τελευταίο. Πιστεύω ότι το άρθρο δεν έχει πρόβλημα προς το παρόν, αλλά αν θες να προχωρήσεις σε αναστροφή δεν έχω αντίρρηση, καθώς από τυπικής άποψης υπάρχει μια πιθανότητα (μάλλον απειροελάχιστη), να αλλάξει κάτι (π.χ. αγορά από άλλον επιχειρηματία, προσπάθεια εξαγοράς από τους εργαζομένους, ενδεχόμενα μάλλον απίθανα αν κρίνουμε από το αιφνιδιαστικό και απόλυτο της απόφασης). --Ferengiμήνυμα μετά το μπιπ 11:59, 22 Ιουνίου 2009 (UTC)

Tex[επεξεργασία κώδικα]

Μμμ, έτσι όπως ήταν απέξω είναι σίγουρα άσχημο γιατί είναι διαφορετικό, (μεγέθη, τονισμός κτλ). Το κυριλλικό που λές είναι άλλο, το ελληνικό αλφάβητο υπάρχει όλο (για άλλους λόγους βέβαια) οπότε (προσωπικά τουλάχιστον το προτιμώ στις δικές μου εργασίες) μπορούμε να κάνουμε την δουλειά μας. Αν το αλλάξεις πάλι δεν θα φέρω αντίρρηση αλλά δεν θα το χαρακτήριζα αυστηρά λάθος. Από την άλλη φαίνεται όταν είναι μαζεμένοι οι χαρακτήρες ότι κάτι δεν πάει καλά (αφού δεν σχεδιάστηκαν για την ελληνική γλώσσα αλλά για να είναι σύμβολα). Τέλος πάντων, σίγουρα υπάρχει πρόβλημα, αλλά δεν μπορώ να προτείνω κάτι. --Egmontaℨ συζήτηση 00:01, 5 Φεβρουαρίου 2010 (UTC)

Αμερικανικές Πόλεις[επεξεργασία κώδικα]

Στο Γεώργιος Παπανδρέου (νεότερος) επανέφερα την Μινεσότα στα στοιχεία προσώπου. Αν δεις en:Saint Paul (disambiguation) θα δεις ότι επιβάλλεται. Γενικά πρέπει να είναι πολύ λίγες οι πόλεις των ΗΠΑ που να υπάρχουν μόνο σε μία πολιτεία και για αυτό τους έχει μείνει μάλλον να βάζουν και την πολιτεία. Καλή συνέχεια --Egmontaℨ 17:15, 17 Μαΐου 2010 (UTC)

Καλά έκανες, my bad! --cubic[*]star 17:32, 17 Μαΐου 2010 (UTC)

Γιούρι Ζιρκόφ[επεξεργασία κώδικα]

Αγαπητέ συνάδελφε,

Θα ήθελα τη γνώμη σου για αυτό το άρθρο. Μπορείς να εκφραστείς, αν θέλεις, στο Βικιπαίδεια:Υποψήφια αξιόλογα άρθρα#Γιούρι Ζιρκόφ.

Nataly8 18:01, 20 Ιουνίου 2010 (UTC)

Άκυρο. Δεν έγινε. Θα ήθελα όμως τη γνώμη σου για το Νικολάι Νικολάεβιτς Ραέφσκι και για το Τάγμα του Αγίου Γεωργίου. Nataly8 06:51, 12 Ιουλίου 2010 (UTC)

Προτάθηκαν και τα 2 για αξιόλογα. Ελπίζω να σου αρέσουν. Nataly8 16:59, 16 Ιουλίου 2010 (UTC)

Τις γνώμες σας ήθελα. Απλά σας ενημέρωσα. Nataly8 17:12, 16 Ιουλίου 2010 (UTC)

Εργαλεία Unix[επεξεργασία κώδικα]

Σε ευχαριστώ! Πιστεύω ότι το επίθεμα (Unix) είναι αναγκαίο γιατί τα πιο πολλά από αυτά τα εργαλεία έχουν μικρά ονόματα (ar, cmp) ή αποτελούν λέξεις της αγγλικής (tail, head) και είναι θέμα χρόνου να δημιουργηθεί κάποιο άρθρο ενός ξένου αρκτικόλεξου που να συμπίπτει με κάποιο από αυτά. Αν θεωρείς ότι παρόλα αυτά είναι κακή πρακτική για την βικιπαίδεια, πες μου και θα το αλλάξω. Gf uip 09:36, 14 Αυγούστου 2010 (UTC)

Βλακεία[επεξεργασία κώδικα]

Για τις πηγές του άρθρου δε μπορώ ακόμη να κάνω κάτι καθώς είμαι διακοπές. Θα με βοηθούσε πολύ ο εντοπισμός των υπόλοιπων σημείων που η ουδετερότητα του άρθρου αμφισβητείται σήμερα, πλέον αυτών που αφαιρέθηκαν, για διόρθωση και αποχαρακτηρισμό του POV. ManosHacker 00:07, 21 Αυγούστου 2010 (UTC)

Απόψεις[επεξεργασία κώδικα]

Συμφωνώ απόλυτα με την άποψή σου περί προβληματικής διαδικασίας για πρόταση διαγραφής. Να το λες όμως εκεί, δεν έχει αποτέλεσμα. Πες το στην Αγορά, εγώ το είχα πει πριν από λίγο καιρό Βικιπαίδεια:Αγορά/Αρχείο 2013/Απρίλιος 1-15#Υποψηφιότητες διαγραφής-Πρόταση, αλλά δε φτάνει ο ένας κούκος. --Focal Point 17:42, 12 Μαΐου 2013 (UTC)

Πρόταση λήμματος για διαγραφή[επεξεργασία κώδικα]

Αγαπητέ CubicStar, το λήμμα Πλημμύρες στην Ελλάδα το 2007 που δημιούργησες (ή σε ενδιαφέρει) έχει προταθεί για διαγραφή. Μπορείς να συμμετάσχεις με την άποψή σου και κατάθεση επιπλέον πληροφοριών στην σχετική συζήτηση. Πιθανώς να χρειάζεται να διαβάσεις την πολιτική (π.χ. Εγκυκλοπαιδικότητα) και τις σχετικές οδηγίες πριν σχηματίσεις άποψη. Το μηνύμα αυτό το αφήνω επειδή είχες σχολιάσει σχετικά με την έλλειψη εγκυκλοπαιδικότητας στη σελίδα συζήτησης. --C Messier 09:51, 26 Ιουλίου 2013 (UTC)

Άνω Ιλίσια[επεξεργασία κώδικα]

Αποτελεί κατάχρηση εκ μέρους σου διαδικασίας που ήδη γνωρίζεις ' Δεν γίνεται έτσι συγχώνευση λημμάτων με μία ανακατεύθυνση χωρίς να μεταφερθεί το ιστορικό. Επίσης άλλη έκταση ανήκει διοικητικά στον δήμο Αθηναίων και άλλη στον δήμο Ζωγράφου, επιμένω στην διατήρησή της [διαφορετικά πολύγωνα αφού έχουν διαφορετικά διοικητικά όρια].Vagrand (συζήτηση) 16:55, 13 Νοεμβρίου 2013 (UTC)

Αναίρεσα την προσθήκη σήμανσης καθώς δεν έγινε αιτιολόγηση στην σελίδα συζήτησης.Vagrand (συζήτηση) 17:04, 13 Νοεμβρίου 2013 (UTC)
Αφενός το πρότυπο (αλλά όχι η σελιδα συγχωνεύσεων) μιλά για μεγάλο ιστορικό, οπότε φοβάμαι ότι θα ανοίξει ένας νέος κύκλος συζητήσεων τί είναι το μεγάλο ιστορικό (κατά τα πόσα μέλη πρέπει να έχει μια κατηγορία κοκ). Αφετέρου έστω και αν ανήκει σε άλλο δήμο, είναι πολύ μικρό για να έχει νόημα από μόνο του. Τί οφελεί η διάσπαση; Τί το αξιοσημείωτο έχει για να είναι χωριστά; Είναι δε και ατεκμηρίωτη πληροφορία ότι τα Άνω Ιλίσια ανήκουν στου Ζωγράφου. Τέλος, κατάχρηση ή μη, αν περιμέναμε από τους διαχειριστές να ασχοληθούν με τις συγχωνεύσεις με τον σωστό τρόπο (αντιγραφές/ειαγωγωγές ιστορικού κλπ), καλά σαράντα. Χρόνια λιμνάζει η κατηγορία δυστυχώς χωρίς να γίνεται από κανένα η απαιτούμενη συζήτηση για καμία σελίδα. Έστω και με τον "λάθος" τρόπο κάπως πρέπει να προχωρούν αυτά αφού οι αρμόδιοι δεν ασχολούνται. Εξάλλου, be bold. --cubic[*]star 17:06, 13 Νοεμβρίου 2013 (UTC)

τελίτσες & εικονίδια σε πίνακες & πρότυπα[επεξεργασία κώδικα]

Φίλε CubicStar, ξέχασες να αφαιρέσεις… SMocking.gif και τις τελίτσες- εικονίδια μέσα στα ίδια τα λήμματα π.χ. Φανερωμένη Μεσσηνίας, στις «Χιλιομετρικές αποστάσεις (σε ευθεία) άλλων οικισμών…» Αν είναι να το κάνεις και να «κολλάει» η μια λέξη πάνω στην άλλη κάντο, επιλογή σου είναι, δεν σε εμποδίζει κανείς… Απλά θέλω να το ξέρω και εγώ για να μπορέσω να συνεχίσω τη σύνταξη των λημμάτων (με ή χωρίς τελίτσες…SConfident.gif) γιατί το να βάζω τα στίγματα αυτά διάκρισης μου τρώει χρόνο…. Και φαντάζομαι και σε εσένα για να τα αφαιρείς… Παρακαλώ ενημέρωσέ με αν θες για να ξέρω και εγώ τι να κάνω… Προς το παρόν απλά σταματώ τη σύνταξη των λημμάτων… --2.86.32.162 16:51, 24 Νοεμβρίου 2013 (UTC)

Είναι περιττές. Οι κανονικές τελίτσες τί έχουν δηλαδή; Εν ανάγκη βάλτε αυτή: • (Ειδικοί χαρακτήτες > σύμβολα στην πρώτη σειρά στη μπάρα του κουτιού επεξεργασίας). Γενικά όμως ότι δεν είναι απόλυτα απαραίτητο μπορεί να αφαιρείται. Το κενό αρκεί, δεν χρειάζονται περισσότερα σημαδάκια. --cubic[*]star 17:10, 24 Νοεμβρίου 2013 (UTC)

Φίλε cubic[*]star μου αρέσει που το λες εσύ αυτό, που έχεις ένα τεράστιο αστέρι ανάμεσα στο «cubic» και το «star»… SMocking.gif.. Θα ήθελα να έβαζα μάλλον τέτοια αστέρια ανάμεσα στις λέξεις, αλλά αφενός έχεις το copy και αφετέρου σίγουρα θα μου «έβαζαν» όλοι χέρι…SMocking.gif Τέλος πάντων περί αισθητικής είναι «ψιλά» τα γράμματα… SConfident.gif Στο πρότυπο, τα μαύρα δεν πλεονάζουν... Και οι τοπικές κοινότητες (όπως έγιναν και οι δημοτικές ενότητες) πρόκειται να γίνουν ενεργά λήμματα γι’ αυτό και μπήκαν πράσινες και κόκκινες τελείες. Για να μην προκαλείται σύγχυση… Αν ήταν να ακολουθήσω την «εύκολη» μέθοδο θα έμπαιναν αλφαβητικά οι οικισμοί όλου του δήμου... Από ότι παρατηρείς επιχειρώ να τα φτιάξω όπως τα έχει το νέο «μοντέλο» του Καλλικράτη… Οπότε αν θες επανέφερε και τα κοκκινο-πράσινα γιατί εγώ δεν μπορώ να κάνω εύκολα αναστροφές… Επίσης σου υπενθυμίζω ότι την τελευταία φορά που σε άκουσα σε θέματα «γραφιστικής» (στην περίπτωση των αρχικών καταλόγων των Κάστρων), έφαγα μια βδομάδα διαλόγου με Γεράκι και Φοκάλ για το θέμα αισθητικής… και άλλη μια για να διορθώσω τα λήμματα που είχα φτιάξει κατά τα πρότυπά σου… SConfident.gif --2.86.32.162 18:43, 24 Νοεμβρίου 2013 (UTC)

Να μην συγχέουμε καταρχάς το πώς φτιάχνει ο καθένας την υπογραφή του με το κυρίως περιεχόμενο της ΒΠ. Στο ~~~~ βάζω σχεδόν ότι θέλω, στο πρότυπο όχι. Τα περί αισθητικής δεν είναι καθόλου ψιλά γράμματα όταν η (πολύ αμφίβολη) αισθητική πνίγει το περιεχόμενο. Η εύκολη, αλφαβητική μέθοδος στα πρότυπα είναι και η μόνη λογική, για αυτό και δεν θα αναιρέσω και τις αλλαγές. Και εσύ ίσως θα πρέπει να ασχοληθείς με το να καθαρίσεις από τον εντελώς περιττό διάκοσμο εικόνων τα λήμματά σου. --cubic[*]star 20:32, 24 Νοεμβρίου 2013 (UTC)

Εντάξει φίλε cubic[*]star κατάλαβα την ανάλυσή σου (στα περί αισθητικής και λογικής), μέχρι όμως να γίνει επίσημη πολιτική της ΒΠ, εγώ θα συνεχίσω τη δουλειά μου ("να ράβω") και εσύ την δική σου ("να ξηλώνεις")… SMocking.gif--2.86.32.162 22:11, 24 Νοεμβρίου 2013 (UTC)

whatever, ούτως ή άλλως όλη η βπ είναι φτιαγμένη για το ράβε-ξήλωνε, δεν είναι ότι υπάρχουν πραξιτέληδες και βάνδαλοι. --cubic[*]star 22:47, 24 Νοεμβρίου 2013 (UTC)
«Αν και καθήμενος, ορθώς εμίλησες»… Τώρα είσαι σωστός… Aστέρα3SConfident.gif.. --2.86.32.162 23:04, 24 Νοεμβρίου 2013 (UTC)

Αναστροφή[επεξεργασία κώδικα]

Τον κλέφτη μαζί με τους άξιους κάτι δε μου πάει καλά. Άλλωστε αυτόν που τον χαρακτηρίζει ως εγκυκλοπαιδικό δεν είναι το ότι ήταν αξιωματικός, αλλά απατεώνας. Κατηγορία τέτοια έχουμε; --Focal Point 11:02, 31 Δεκεμβρίου 2013 (UTC)

Πρώτον, δεν έχει καταδικαστεί για να τον πούμε κλέφτη. Δεύτερον, ένα πρόσωπο μπορεί να μπει σε μια κατηγορία γιατί έχει μια κάποια τεκμηριωμένη ιδιότητα. Τί POV είναι αυτό τώρα ξαφνικά με τους άξιους και μη να μπουν στη κατηγορία;! --cubic[*]star 11:11, 31 Δεκεμβρίου 2013 (UTC)
Προσθήκη: Η εγκυκλοπαιδικότητα μπορεί να είναι μεγαλύτερο πρόβλημα για την ώρα. --cubic[*]star 11:13, 31 Δεκεμβρίου 2013 (UTC)

Δια ταύτα[επεξεργασία κώδικα]

Έχεις κάνει πρόσφατα μετακίνηση της σειράς "Δια Ταύτα" λόγω τονισμού στον τίτλο χωρίς να το συζητήσεις πρώτα στη σελίδα της σειράς. Γνωρίζω ότι το "διά" τονίζεται αλλά όταν δημιούργησα τη σελίδα, δεν το τόνισα συνειδητά γιατί στο επίσημο site του Alpha αλλά και σε όλα τα site το δίνουν χωρίς τονισμό. Μήπως θα μπορούσες να το αναιρέσεις μιας και ο επίσημος τίτλος της σειράς (έστω κι αν φαίνεται παράλογο) είναι χωρίς τονισμό; Σε ευχαριστώ TeamGale 10:05, 6 Απριλίου 2014 (UTC)

Δεν το βρίσκω σωστό να διατηρείται ένα προφανές λάθος, ακόμα και αν επίσημα καταγράφεται (κακώς κατά τη γνώμη μου) με αυτή τη μορφή, και για αυτό μετακίνησα την σελίδα και 2-3 άλλες που είχαν το "διά" άτονο. Παρόλο που είναι σωστό να ακολουθούμε τις πηγές που χρησιμοποιούμε, δεν νομίζω ότι είναι ασύμβατο με την πολιτική να διατηρούνται γλωσσικά λάθη όπου η διόρθωσή τους δεν αλλοιώνει το νόημα, όπως σε αυτήν την περίπτωση. Ας πούμε μια περίπτωση που θα ήταν λάθος να διορθώσουμε το λάθος είναι ο τίτλος της ταινίας Άδωξοι Μπάσταρδη: και στα αγγλικά και στα ελληνικά είναι ένα σκόπιμο λάθος. Εξάλλου μια εγκυκλοπαίδεια εκτός από πληροφοριακό έχει και έναν παιδευτικό ρόλο. Βέβαια, αν δε σε έπεισα, προφανώς μπορεί να γίνει η μετακίνηση πίσω στο αρχικό. --cubic[*]star 10:25, 6 Απριλίου 2014 (UTC)
Συμφωνώ σε αυτά που λες, αλλά δεν πιστεύω ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση πρόκειται περί λάθους. Αν ρίξεις μια ματιά στο επίσημο site όπου ο τίτλος αναφέρεται 5 φορές στο κείμενο, είναι πάντα χωρίς τόνο. Γι'αυτό προφανώς και όλα τα site το αναπαράγουν με αυτό τον τρόπο. Αν ήταν τυπογραφικό λάθος δεν πιστεύω να γινότανε 5 φορές συνέχεια. Ακόμη και τα νέα τρέιλερ που ο ίδιος ο Alhpa ανεβάζει κάθε εβδομάδα, είναι "Δια Ταύτα" και όχι "Διά Ταύτα". Για κάποιο λόγο που δεν γνωρίζουμε, ο δημιουργός το θέλει με αυτό τον τρόπο γι'αυτό και δεν το διόρθωσα εξαρχής και το άφησα έτσι. Δεν ξέρω σε ποιες άλλες σελίδες αναφέρεσαι γι'αυτό δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη γι'αυτές. Για τη συγκεκριμένη όμως πιστέυω ότι είναι πιο σωστό να διατηρηθεί όπως αναφέρεται επίσημα. TeamGale 10:59, 6 Απριλίου 2014 (UTC)
Αν και μου φαίνεται ότι γράφεται με λάθος τρόπο από άγνοια αυτών που το έγραψαν και από απλή αναπαραγωγή από εδώ και από κει, το ξαναμετακίνησα. Οι άλλες σελίδες ήταν τίτλοι λημμάτων χωρίς τόνο στο διά, αλλά δεν είχαν σχέση με το σίριαλ. --cubic[*]star 11:14, 6 Απριλίου 2014 (UTC)

Γενετική ιστορία των Τούρκων.[επεξεργασία κώδικα]

Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον για το άρθρο. Νομίζω ότι δεν έκανες καλά που άλλαξες τον τίτλο. Το αγγλικό άρθρο μέσω των λινκ εξηγεί ότι αναφέρεται στους Τούρκους της Τουρκίας και τις συναφείς μειονότητες στα Βαλκάνια (Turkish population) σε αντιδιαστολή με τους Τούρκους της Κεντρικής Ασίας (Turkish people). Από τη βιβλιογραφία του τίτλου προκύπτει σαφώς ότι αναφέρεται στους Τούρκους της Τουρκίας (σε μερικές πηγές υπάρχει περαιτέρω διευκρίνηση αν αναφέρεται σε Τούρκους πολίτες ή εθνικά Τούρκους). Αν παραμείνει έτσι ο τίτλος, ίσως πρέπει να προστεθεί στην αρχή μια φράση που να εξηγεί σε ποιούς Τούρκους αναφέρεται. Η αμφισβήτηση της ακρίβειας δεν κατάλαβα τί εννοεί. Το άρθρο δεν ισχυρίζεται ότι είναι ακριβής μεταφορά κάποιου δημοσιεύματος, ούτε υποχρεούται να είναι τέτοιο. Λέει απλά ότι αντλεί υλικό από το αγγλικό άρθρο. Ας δούμε επί μέρους ποιές παράγραφοι είναι ανακριβείς να τις διορθώσουμε. Αν πάλι κρίνεις ότι μεταφέροντας αυτούσιο το αγγλικό άρθρο, θα γίνει το παρόν "ακριβές", μπορώ να κάνω κι αυτό.--Skylax30 (συζήτηση) 06:28, 15 Μαΐου 2014 (UTC)

Αν χρειάζεται κάποια διευκρίνιση, ο τίτλος θα μπορούσε να είναι λχ "Γενετική ιστορία των Τούρκων της Τουρκίας". Αφού, τώρα, πρόκειται για μετάφραση, καλό θα είναι να είναι πλήρης. Έβαλα το πρότυπο, που ξαναλέω μπορεί να μην είναι το πιο σωστό, για να μην υπάρχουν υποψίες στον αναγνώστη που θα συγκρίνει το αγγλικό με το ελληνικό ότι έγινε κάποια επιλεκτική μετάφραση/απόδοση. Και μόνο οπτικά το αγγλικό είναι μεγαλύτερο και αυτό μπορεί να υποψιάσει, άδικα ίσως, κάποιον. Ένα τρίτο θέμα που δεν βλέπω να το συζητούν στο αγγλικό είναι αν το λήμμα είναι κάποιου είδους πρωτότυπη έρευνα· εμείς ας πούμε είμαστε σίγουροι ότι δεν είναι; Το λέω γιατί από τη φύση του είναι αρκετά τεχνικό (πολλή βιολογία και γενετική). --cubic[*]star 06:42, 15 Μαΐου 2014 (UTC)

Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών[επεξεργασία κώδικα]

Καλή σου μέρα. Από το παραπάνω λήμμα στην τελευταία σου επεξεργασία αφαιρέθηκαν κάποιες πηγές. Στη σύνοψη δεν αναφέρεις το λόγο. Υπάρχει τελοσπάντων κάποιος λόγος να αφαιρεθούν (μιλάω για τις εργασίες από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και το πρόγραμμα Αστερίας και τα links απ΄ότι πρόσεξα λειτουργούν) ή έγινε κατά λάθος; Βικιφιλικά. --Γλαύκος κοινώς ρίχτο 10:18, 30 Σεπτεμβρίου 2014 (UTC)

@Γλαύκος: Γεια και ευχαριστώ για την επισήμανση. Από βιασύνη θα έγινε η αφαίρεση για αυτό και τα επανέφερα. --cubic[*]star 17:12, 2 Οκτωβρίου 2014 (UTC)

Πρότυπα[επεξεργασία κώδικα]

Σωστά αγαπητέ, έχεις απόλυτο δίκαιο. Όμως μου αρέσει να επεξεργάζομαι εγώ τα λήμματα! Δεν με κουράζει προς το παρόν, μιας και δεν την βιαζόμαστε την επιχείρηση. Σε ευχαριστώ πάντως! —Corleoneμη τα μασάς! 23:01, 12 Ιανουαρίου 2015 (UTC)

Διαχειριστής[επεξεργασία κώδικα]

Η διαδικασία ολοκληρώθηκε και σου έχω ενεργοποιήσει τα δικαιώματα διαχειριστή. Σιδεροκέφαλος και καλό κουράγιο! SFriendly.svg -geraki (συζήτηση) 13:03, 18 Μαρτίου 2015 (UTC)

Καλή αρχή και από εμένα.--Diu (συζήτηση) 13:05, 18 Μαρτίου 2015 (UTC)

Συγχαρητήρια και καλή επιτυχία Gts-tg (συζήτηση) 13:24, 18 Μαρτίου 2015 (UTC)

Ευχαριστώ! --cubic[*]star 14:14, 18 Μαρτίου 2015 (UTC)

Καλή επιτυχία στα νέα σου καθήκοντα. Xaris333 (συζήτηση) 14:57, 18 Μαρτίου 2015 (UTC)

Ευχαριστώ! --cubic[*]star 15:07, 18 Μαρτίου 2015 (UTC)
Σου παραδίδω την σφουγγαρίστρα του διαχειριστή. Atlantia talk 07:33, 20 Μαρτίου 2015 (UTC)

Καλές συνεισφορές και ως διαχειριστής, CubicStar, και καλή επιτυχία.   ManosHacker 15:16, 18 Μαρτίου 2015 (UTC)

Σ'ευχαριστώ! --cubic[*]star 15:33, 18 Μαρτίου 2015 (UTC)

Καλά να πάθεις! SFriendly.svg --C Messier 07:30, 19 Μαρτίου 2015 (UTC)

Το μόνο σίγουρο, ευχαριστώ! --cubic[*]star 11:47, 19 Μαρτίου 2015 (UTC)

Το Geraki ξέχασε την παραδοσιακή σφουγγαρίστρα που έδωσε και σε μένα! Και μερικοί χρήσιμοι σύνδεσμοι:

Atlantia talk 07:33, 20 Μαρτίου 2015 (UTC)

Ευχαριστώ για το δώρο! --cubic[*]star 15:57, 20 Μαρτίου 2015 (UTC)

Συγχαρητήρια και καλή επιτυχία!--Nikosguard συζήτηση 11:48, 20 Μαρτίου 2015 (UTC)

Ευχαριστώ! --cubic[*]star 15:57, 20 Μαρτίου 2015 (UTC)